ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ"

Transkript

1 ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 2 Ekim 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan gelen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri derlenerek ilgili üyelerimize duyurulmaktadır. Bültende yer alan bilgiler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), T.C. Ekonomi Bakanlığı, ilgili İhracatçı Birlikleri ve Avrupa İşletmeler Ağı na ulaşan işbirliği tekliflerinden derlenmektedir. Bültende yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda Eskişehir Sanayi Odası nın herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Eskişehir Sanayi Odası tekliflerin içeriğinden ya da kalitesinden sorumlu tutulamaz. Mal ve hizmet alışverişine yönelik ticari, teknolojik, ortak yatırım teklif ya da taleplerinizi İngilizce olarak yurtdışındaki iş çevrelerine iletmek istiyorsanız aşağıdaki adresten firma kaydınızı yaptırabilirsiniz. 43b0-8b5f-7742d Detaylı Bilgi için: İsmail ÖZTÜRK Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tel: E-posta: ismail.ozturk@eso.org.tr Faaliyetlere Göre Teklif Dağılımı Makineler, ekipmanlar, aletler, cihazlar ve ilgili ürünler Konu: Acente talebi Firma: KB Goods Products & Projects İlgili Kişi: Ms. Yonat Keren / International Relations Division Detay: İsrail'de sıhhi ürünler ithal eden, pazarlayan ve dağıtımını yapan KB Goods Products & Projects Şirketinin, gömme rezervuar ve yedek parçaları, giriş / çıkış vanaları, paneller, borular, contalar, hortumlar vb. üreten firmaların İsrail deki özel acenteliğini üstlenmek istediği bildirilmiştir.

2 İsrail Ticaret Odaları Federasyonu (FICC) üyelerinden birisi olan şirketle ilk temas, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu aracılığıyla yapılacaktır. Konu: İşbirliği Ülke: Pakistan Firma: Aim Global Pakistan İlgili Kişi: Saif Ul Islam KHAN / Director Telefon: E-Posta: saif@aimglobal.com.pk Detay: Türkiye de üretilen ürünleri Pakistan piyasasında en az maliyetle tanıtabilmek ve bunu en güzel şekilde organize edebilmek amacıyla Türk Ticaret Merkezi adlı bir Proje hazırladığı ifade edilen Aim Global Pakistan isimli Şirketin Ülkemizdeki üreticilerle temas kurmak istediği bildirilmiştir. Marmara Üniversitesi mezunu olduğu bildirilen Saif Ul Islam Khan ın Almanya da yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra ülkesine döndüğü ve hâlihazırda Pakistan da ticaret ile meşgul olduğu belirtilmiştir. Konu: İşbirliği Firma: Nurlight Ltd. Detay: 1986 yılında İsrail piyasasına elektrikli ev aletleri ithalatçısı olarak kurulan, mikrodalga fırınlar, fırınlar, tost makineleri, pişirme sacları, ısıtıcılar, mikserler, meyve sıkacakları ve karıştırıcılar gibi çeşitli elektrikli ev aletleri ithalatı ile uğraşan Nurlight Ltd. Şirketinin, mutfak aletleri, ankastre gazlı ve elektrikli ocaklar, fırınlar ve diğer mutfak aletleri ithal etmek istediği ve bunların üreticileri ile işbirliği yapmak istediği bildirilmiştir. İsrail Ticaret Odaları Federasyonu (FICC) üyelerinden olan şirketle ilk temas, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu aracılığıyla yapılacaktır.

3 Konu: İşbirliği Firma: I.T IRRIGATION SYSTEMS LTD. Detay: 1976 yılından bu yana tarım (seralar ve fidanlıklar, meyve bahçeleri ve tarlalar), belediye (açık alanlar-parklar) ve peyzaj bahçeciliği için gelişmiş sulama teknolojileri ve ürünleri geliştiren, üreten ve pazarlayan I.T IRRIGATION SYSTEMS LTD Şirketinin; Türkiye'de küçük / orta ölçekli sulama sistemleri dağıtıcıları, belediyelere sulama sistemleri dağıtıcıları, konut, bahçe ekipmanlarının dağıtıcıları, tarımsal bahçe ekipmanlarıyla uğraşan özel zincir mağazalar, sulama kontrol sistemlerini destekleyen ekipman üreticileri vb. yerel ortaklar aradığı bildirilmiştir. Şirketin önde gelen ürünler arasında hacim bazlı (zamana bağlı olarak) sulama denetleyicileri ve su geçirmez sulama denetleyicileri (standart dış mekan sistemlerinden farklı olarak karları eriten vb. dayanıklı) bulunmaktadır. İsrail Ticaret Odaları Federasyonu (FICC) üyelerinden olan şirketle ilk temas, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu aracılığıyla yapılacaktır. Konu: İşbirliği Ülke: Litvanya Firma: Turkish Embassy / Office of the Commercial Counsellor İlgili Kişi: Muhammet Karakaya / Ticaret Başmüşaviri Telefon: E-Posta: vilnius@economy.gov.tr Detay: T.C. Vilnius Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından, Litvanya'da bir firmanın ülkemizden adet civarında Sony Ps4 slim 500gb satın almak istediği bildirilmiştir. İhracat yapmak isteyen ilgililerin, Ticaret Müşavirliğimizle temasa geçmeleri gerekmektedir.

4 Konu: İşbirliği Firma: Nirometal Ltd. Detay: 1965 yılında sanayi mutfak donanımlarının imalatı, ithalatı ve pazarlanması amacıyla kurulan Nirometal Ltd. Şirketinin, sanayi mutfak donanımı, pişirme ve soğutma donanımları/gereçleri ithal etmek istediği bildirilmiştir. ISO belgesine sahip olan Şirketin; elektrik, buhar ve gaz ile çalışan pişirme donanımı, soğuk/sıcak tutan dolaplar, gaz ocakları ve ızgaralar, self servis imalatı - sıcak/soğuk yemek sergileme üniteleri, aksesuarlar ve tam mutfak tezgâhları imal ettiği ve Almanya'dan Rational CombiSteamer fırınları, İtalya'dan Kromo bulaşık makineleri, Almanya'dan WINTERHALTER primli bulaşık makineleri, İtalya'dan TECNODOM buzdolapları, mutfak teçhizatı ANGELOPO 700 Modeli, 900 Modeli, 1100 Modeli, Fransa'dan ROBOT COUPE sebze hazırlama makineleri şirketlerinin temsilcisi olduğu ve 80 çalışanının olduğu belirtilmiştir. İsrail Ticaret Odaları Federasyonu (FICC) üyelerinden olan şirketle ilk temas, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu aracılığıyla yapılacaktır. Konu: Alım Talep Türü: İthalat Talebi Firma: P.A.Y. Frost (Easy Line) Detay: 1994 yılında kurulan, 10 işçi çalıştıran, kurumsal mutfaklar için pişirme yöntemlerini, lezzetleri, kıvamları vs. geliştiren ve hammaddeleri dağıtan, kullanıma hazır ürünleri ve yemekleri tamamlamak için gerekli ilave ürünleri sağlayan (örneğin: pasta karışımı, yulaf lapası karışımı, pastörize yumurta sıvısı vs.) P.A.Y FROST Şirketinin, ürün çeşitlerini yeni ürünlerle geliştirmeyi hedeflediği ve taze sebze ve meyve, süt ürünleri, tatlılar, endüstriyel mutfak, gıda makineleri ve gıda ürünleri ithal etmek istediği bildirilmiştir. İsrail Ticaret Odaları Federasyonu (FICC) üyelerinden olan şirketle ilk temas, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu aracılığıyla yapılacaktır.

5 Konu: Alım Ülke: İtalya Firma: Casavecchia Gruppo Telefon: E-Posta : r.casavecchia@gruppocasavecchia.it Detay: İtalyan Ticaret Odası Derneği tarafından, paketlenmiş inşaat malzemesi üreticisi ve pazarlayıcısı olan CASAVECCHIA GRUPPO firmasının Türkiye deki paketleme ve paketleme makineleri üreticileri ile bağlantı kurmak istediği bildirilmiştir. Konu: Alım Ülke: İtalya Firma: Ferrari e Associati Srl İlgili Kişi: Paolo Ferrari Telefon: E-Posta : info@ferrari-associati.com Detay: İtalyan Ticaret Odası Derneği tarafından, asansör kabini üreticisi olan FERRARI E ASSOCIATI SRL firmasının Türkiye de asansör sektöründe ortaklık veya ortak girişimde bulunulabilecek yerel şirketler ile bağlantı kurmak istediği bildirilmiştir. Konu: İşbirliği Ülke: İtalya Firma: Alioto Group İlgili Kişi: Chira Alioto Telefon: E-Posta : paolo.lusenti@aliotogroup.com

6 Detay: İtalyan Ticaret Odası Derneği nin hazırladığı Ağustos 2017 Bülteninde; kaldırma ekipmanları üretim ve ticaretiyle uğraşan ALIOTO GROUP SRL Firmasının, ülkemizdeki kaldırma ekipmanları üreticileri ile temas kurmak istediği bildirilmektedir. Konu: Alım Talep Türü: İthalat Talebi Ülke: Karadağ Firma: Pg Pak İlgili Kişi: Snezana Gajic Telefon: E-Posta : snezana.gajic@pg-pak.com Detay: Karadağ Cumhuriyeti nin en büyük kâğıt fabrikasına sahip olduğu belirtilen PG PAK Şirketinin Türkiye den pizza kutuları üretim makineleri ile peçete ve tuvalet kağıdı üretim makineleri ve bu makinelerle ilgili retro malzemeler almak istediği bildirilmiştir. Şirket ile sales@pg-pak.com e-posta adresinden de iletişim kurulabilir. Konu: Alım Ülke: Kazakistan Firma: Technomarkets İlgili Kişi: Zhumakhan Damir Telefon: E-Posta : info@neftmarkets.com Detay: Dünyanın dört bir yanından BDT (CIS) ülkelerine ithal edilen ekipmanlar için sözleşme yönetimi, teslimat, işletmeye alma işlemleri ile servis ve bakım garanti işlemlerini gerçekleştirmek üzere Almatı Girişimciler Odası'nın desteğiyle, Almatı'da kurulan Technomarkets in, Kazakistan pazarına ve BDT pazarına dağıtımcılık veya temsilcilik biçiminde girmek isteyen makine ve teçhizat imalatçıları ile işbirliği anlaşmaları yapmak istediği bildirilmiştir. Yazıda, Technomarkets in BDT (CIS) ülkeleri için tek ekipman, elektrikli/elektronik aletler ve teknoloji merkezi olduğu belirtilmiştir.

7 Konu: Radyoloji Teşhis Cihazları Talep Türü: İhale Duyuruları Ülke: SLOVAKYA Firma: Üniversite Hastanesi Trenčín İlgili Kişi: Alena Skočiková Telefon Numarası: E-Posta: Detay: Konu: Endüstriyel makine Talep Türü: İhale Duyuruları Ülke: SLOVAKYA Firma: Jozef Ligenza LIGE İlgili Kişi: Jozef Ligenza Telefon Numarası: E-Posta: Detay: Konu: Tarım Makinesi Alımı yapmak isteyen Kamerunlu firma talebi Talep Türü: İthal Talepleri Ülke: KAMERUN Firma: IMEDIATIS SARL İlgili Kişi: Mr.Joe SAMBA Telefon: E-Posta: Detay: Straw chopper JH-200, Shedder CH-150, Semi-trailers 8 tons CX-8, Semi-trailer 5 tons CX-5, Potato harvester YL-1300, Cassava breeder 2AMSU, Mobile dryer for cereal RW120, Electronic theodolite LS402

8 Konu: Süt Sanayii icin makine ve ekipmanları Talep Türü: İthal Talepleri Ülke: FAS Firma: Fromagerie Al Haouz İlgili Kişi: Noureddin AKRITAH Telefon Numarası: E-Posta: Konu: MEKANİK FABRİKALAR İÇİN EKİPMAN VE MAKİNA ALIMI Talep Türü: İhale Duyuruları Ülke IRAK Firma KUZEY RAFİNERİ ŞİRKETİ(NRC) E-Posta Detay: Irak petrol bakanlığı mekanik fabrikalar için ekimn ve makine alımı yapacak Konu: Ahşap, PVC, Aluminyum İşleme Makinaları Talep Türü: İthal Talepleri Ülke: PORTEKİZ Firma: AFITÉCNICA İlgili Kişi: Herculano Louro Telefon: E-Posta: Detay: Üretici bir firma olup, ilave tedarikçi aramaktadır.

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 11 Aralık 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 11 Aralık 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 2 Ekim 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 11 Aralık 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 11 Aralık 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 2 Ekim 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 2 Ekim 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan

Detaylı

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ

ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ TEKLİFLERİ BÜLTENİ 11 Aralık 2018 Odamız tarafından düzenli olarak hazırlanan Uluslararası İşbirliği Teklifleri Bülteni nde, çeşitli ülkelerdeki firma ve

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. Kazakistan Makine Üreticileri 6. Forumu 2. Afganistan Demiryolu Projeleri 3. İhracat: 2018/5 sayılı Tebliğ 4. Reach CLP Biyosidal Haber Bülteni 5. FICC

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Eylül Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Eylül 2017 Eylül 2018 DEĞİŞİM % (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT 1.376.443.474

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. Türkiye Kenya İş Forumu 2. FICC İsrail Genel Sektör Alım Talebi 3. Süveyş Kanalını Geçen Ve Akabe Limanına Yönelen Gemilere Yapılan İndirim 4. China İnternatıonal

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ GIDA İŞLEME MAKİNELERİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89 Pastörize, kondanse etme vb. işler için

Detaylı

Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş

Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş gezisi ziyareti gerçekleştirmiştir. Kardeş Oda Antlaşması

Detaylı

OCAK Tarım, bahçıvanlık, avcılık ve ilgili ürünler İSRAİL

OCAK Tarım, bahçıvanlık, avcılık ve ilgili ürünler İSRAİL OCAK 2018 İşbirliği Teklifleri Bülteninde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan TOBB a gönderilen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri duyurulmaktadır. Bu bilgilere www.tobb.org.tr adresinden

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Kasım Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Kasım 2017 Kasım 2018 DEĞİŞİM % (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT 1.826.505.690

Detaylı

Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş

Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş Eskişehir Ticaret Odası Afrika nın parlayan yıldızı Kenya ya 18-24 Ocak 2010 tarihleri arasında incelemelerde bulunmak üzere işadamlarıyla ticari iş gezisi ziyareti gerçekleştirmiştir. Kardeş Oda Antlaşması

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Aralık Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Aralık 2017 Aralık 2018 DEĞİŞİM % (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT 1.733.764.046

Detaylı

KABLO VE TELLER. Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

KABLO VE TELLER. Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KABLO VE TELLER Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi KABLO ve TELLER GTİP:8544 TÜRKİYE DE ÜRETIM VE DIŞ TİCARET Üretim Kablo ve teller

Detaylı

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği iştigal alanı itibarıyla 2010 yılında en fazla makine ihracatı gerçekleştiren ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.07.2017 Sayı 63 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-14 EYLÜL 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-14 EYLÜL 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- EYLÜL 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 5.5.216 Sayı 5 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (217) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ Türkiye Çelik Boru Üretimi Türkiye çelik boru üretimi, 2 li yılların başında sektöre yapılan yatırımlarla önemli bir ivme kazanmıştır. 2-27

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET BİLGİLERİ 4

Detaylı

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 19 NİSAN 2018 DÜNYA İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DÜNYA EKONOMİSİNDE

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 1 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi

A member of the. Berner Group. Berner Grup Şirketi A member of the Berner Group. Berner Grup Şirketi 9,000 çalışanıyla, 25 den fazla ülkede faaliyetiyle, 60 Grup Şirketiyle, Caramba ve BTI ile Berner Grubu, merkezi Künzelsau, Almanya da olan modern bir

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 14.07.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YILI OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI 1 24 20 16 12 8 4 0 18,6 20,8 TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA SANAYİ MAMULLERİ İHRACAT VERİLERİ (1 Ocak-31 Ağustos)-Milyar

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU Kasım 2009 A.K. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Finlandiya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU

GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU GIDA İŞLEME MAKİNALARI SANAYİİ RAPORU Gıda İşleme, ekonomik açıdan uygun yöntemleri kullanarak tarım ürününü yapısal, duyumsal ve besleyici özellikleri olan maddelere dönüştürmektir Bu işlem içinde kullanılan

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-13 AĞUSTOS 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-13 AĞUSTOS 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- AĞUSTOS 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.09.2016 Sayı 54 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-16 KASIM 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-16 KASIM 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- KASIM 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-9 NİSAN 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-9 NİSAN 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- NİSAN 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Ekim Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Ekim 2017 Ekim 2018 DEĞİŞİM % (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT (FOB USD) (KG) BİRİM FİYAT 1.760.625.024

Detaylı

FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU

FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU Aralık 2013 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Hande Türker I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı: Finlandiya Cumhuriyeti Başkenti: Helsinki Resmi Dili: Fince ve İsveççe Nüfusu : 5.266.114 (Temmuz

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Makro İktisat 2 0 2 Z 3 Banka 1 Muhasebe II 3 0

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 1 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Hollanda ya ihracat yapan 361 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-15 EKİM 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-15 EKİM 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- EKİM 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2019 YILI OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI 1 4.000 TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA İHRACAT VERİLERİ (1 Ocak-31 Ocak)-Milyon $ 2.286 2.330 2018 2019 Değişim 2.000 1.526 1.350

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-19 ŞUBAT 2019

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-19 ŞUBAT 2019 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- ŞUBAT 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 9.2.216 Sayı 47 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2014 Hazırlayan: Zeynep Küheylan Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı TEMEL BİLGİLER Ülke Adı: Fas Krallığı

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 HUBUBAT ÜRÜNLERİN TANIMI Hububat grubu ürünler dünyada stratejik önemi en yüksek olan ürünler olup ilk çağlardan beri insanlar tarafından kültürü yapılarak

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2010 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR - AĞUSTOS 2010 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Ay PAGEV

TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU Ay PAGEV TÜRKİYE PLASTİK İNŞAAT MAMULLERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU 2015 6 Ay PAGEV YÖNETİCİ ÖZETİ Plastiklerin tüm uygulama alanları arasında, % 20 25 bir hacme sahip olan yapı ve inşaat, ambalaj uygulamalarından sonra

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı,

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 HUBUBAT ÜRÜNLERİN TANIMI Hububat grubu ürünler dünyada stratejik önemi en yüksek olan ürünler olup ilk çağlardan beri insanlar tarafından kültürü yapılarak

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİ NE GENEL KONULAR 1. İTO / HANNOVER MESSE 2018 HK. 2. İİB / CIFF 2018 GUANGZHOU ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI HK. 3. İİB / FINE FOOD AUSTRALIA 2018 FUARI MİLLİ KATILIM ORG. HK.

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak

EKONOMİK GELİŞMELER Ocak EKONOMİK GELİŞMELER Ocak - 2012 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. 1 İÇİNDEKİLER KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU 1.GENEL DURUM 2. SEKTÖR İHRACAT ORANLARI

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 13.1.216 Sayı 46 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-11 HAZİRAN 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-11 HAZİRAN 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- HAZİRAN 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi

2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU. HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi 2014 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ ADANA DIŞ TİCARET RAPORU HAZIRLAYAN : CENK KADEŞ Meslek Komitesi ve Kararlar Şefi İhracat: 2014 YILI ADANA DIŞ TİCARET RAPORU Türkiye İstatistik Kurumu 2014 Haziran ayı sonu

Detaylı

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği

TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ. Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği TÜRK İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ Tahsin ÖZTİRYAKİ Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2009-2010 İNŞAAT MALZEMELERİ TANITIM STRATEJİSİ PROJE AMACI

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU Aralık 2016 Türkiye İstatistik Kurumu 31/01/2017 tarihinde 2016 yılı Aralık ayı Dış Ticaret İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2016 yılı Aralık ayında; İhracat

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI HAZİRAN 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI HAZİRAN 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2013 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 EYLÜL/ TÜRKİYE

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-7 ŞUBAT 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-7 ŞUBAT 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- ŞUBAT 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI EKİM 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI EKİM 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 GIDA İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-10 MAYIS 2018

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-10 MAYIS 2018 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-0 MAYIS 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MMP Ön Raporu EK 2E PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MEVCUT DURUM: Dünyada olduğu gibi Türkiye de de plastiğin, geleneksel malzemeler olan demir, cam, kağıt, tahta gibi malzemeye alternatif olarak ortaya

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 1 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1)

BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1) T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜ RAPORU (2013/1) Sektörel Raporlar ve Analizler Serisi 1 İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... 3 Şekiller Listesi... 3 Kısaltmalar Listesi... 3 YÖNETİCİ

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) esas alınarak oluşturulan Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) ve ürün tanımları aşağıda

Detaylı

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ Dersin Modülleri Elektrikli Sobalar Ekmek Kızartıcılar Tost Makineleri ve Fritözler Elektrikli Su Isıtıcılar Elektrikli Ütüler Kazandırılan Yeterlikler Elektrikli sobaların

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-5 KASIM 2017

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-5 KASIM 2017 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- KASIM 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 12.05.2014 Sayı 27 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

Sektörel Görünüm: Makine Mayıs Makine Sektörü Mayıs 2018

Sektörel Görünüm: Makine Mayıs Makine Sektörü Mayıs 2018 Sektörel Görünüm: Makine Mayıs 2018 I İçindekiler 1. Makine Sektörü Göstergeleri... 4 a. Küresel Üretim... 4 b. Küresel Ticaret... 5 1. Genel Değerlendirme... 8 a. Üretim... 8 b. Talep... 10 c. İhracat...

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan EKONOMİK GELİŞMELER Nisan - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

Bahar Dönemi Ders Müfredatları

Bahar Dönemi Ders Müfredatları 2014-2015 Bahar Dönemi Ders Müfredatları Banka 1 Türk Dili II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Yabancı Dil II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II

Detaylı

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM Mobilya Sektörü Sınıflandırması Türkiye'de, 01.01.1989 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Armonize Sistem Nomanklatörü esas alınarak yapılan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlarına

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ

AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI DEĞERLENDİRMESİ AĞUSTOS 2017 AKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AKIB/Mehmet Ozcelik AKİB DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ İHRACAT RAKAMLARI LENDİRMESİ Hazırlayan: Mehmet Özçelik / Şef SEKTÖRLER AĞUSTOS - TÜRKİYE GENELİ AĞUSTOS

Detaylı

TARIM MAKİNELERİ İHRACATI % 92 ORANINDA ARTTI

TARIM MAKİNELERİ İHRACATI % 92 ORANINDA ARTTI TARIM MAKİNELERİ İHRACATI % 92 ORANINDA ARTTI Tarım makineleri sektörü tarıma hizmet eden makinelerin ve ekipmanların üretimini, ticaretini ve tüketimini kapsayan reel sektöre ait bir sanayi sektörüdür.

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-18 OCAK 2019

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-18 OCAK 2019 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- OCAK 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı

Ceviz ve badem ihraç etmek isteyen firmanın, Türkiye deki alıcılarla temas kurmak istediği bildirilmiştir. NEPAL

Ceviz ve badem ihraç etmek isteyen firmanın, Türkiye deki alıcılarla temas kurmak istediği bildirilmiştir. NEPAL ŞUBAT 2018 İşbirliği Teklifleri Bülteninde, çeşitli ülkelerdeki firma ve kuruluşlardan TOBB a gönderilen ticari, mali ve teknik işbirliği teklifleri duyurulmaktadır. Bu bilgilere www.tobb.org.tr adresinden

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002034 17/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/176 Sayın Üyemiz, 1. Irak Agrofood 2013 Fuarı

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 4.5.215 Sayı38 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu Konya

Detaylı

2017 EYLÜL KALFALIK-USTALIK SINAVLARI TARİH SAAT MESLEK DALI DERS SINAV TÜR 9/6/ TÜM MESLEKLER İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği USTALIK YENİ

2017 EYLÜL KALFALIK-USTALIK SINAVLARI TARİH SAAT MESLEK DALI DERS SINAV TÜR 9/6/ TÜM MESLEKLER İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği USTALIK YENİ 2017 EYLÜL KALFALIK-USTALIK SINAVLARI TARİH SAAT MESLEK DALI DERS SINAV TÜR 9/6/2017 10.00 TÜM MESLEKLER İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği USTALIK YENİ 9/6/2017 10.00 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ Beslenme KALFALIK

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 11 Mart 2016, İstanbul 17. Uluslararası İstanbul Pencere Fuarı, 9-12 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE

Detaylı

2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT

2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT 2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT AHŞAP DOĞRAMA İMALATI Pratik Uygulama KALFALIK 04.02.2017 10:00 AHŞAP DOĞRAMA İMALATI Ahşap Yapım Teknikleri 1 KALFALIK 10.02.2017

Detaylı

Kaynak : CIA World Factbook

Kaynak : CIA World Factbook Türk Plastik ve Mamulleri, Ambalaj Sektörü ve Plastik İşleme Makine Üreticileri İçin SIRBİSTAN Pazarının Değerlendirmesi GENEL BİLGİLER : Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV EIU tahminine göre Sırbistan

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 1 AĞUSTOS 217 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül EKONOMİK GELİŞMELER Eylül - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR EYLÜL 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık EKONOMİK GELİŞMELER Aralık - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR ARALIK 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ a. Sektörün Dünya Ekonomisi ve AB Ülkelerindeki Durumu Dünya mobilya üretimi 2010 yılında yaklaşık 376 milyar dolar olurken, 200 milyar dolar olan bölümü üretim

Detaylı

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER

DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ İLE İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRME VE BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ARALIK 2017 DÜNYA EKONOMİSİ GELİŞMELER VE BEKLENTİLER DÜNYA EKONOMİSİNDE KALICI,

Detaylı

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-6 ARALIK 2017

İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI-6 ARALIK 2017 İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ SAYI- ARALIK 0 ENDEKSLERİN TANIMI İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi inşaat malzemeleri sanayinde yer alan ürünlerin dış ticaretini ölçen endekslerdir.

Detaylı