Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Türkiye

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Türkiye"

Transkript

1

2

3 Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Türkiye Bursa Büyükşehir Belediyesi tarfından yaptırılan Atatürk Kongre Kültür Merkezi, T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından tarihinde resmi olarak açılmıştır. 307 bin metrekarelik Merinos Parkı içinde bulunan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) nin toplam inşaat alanı 120 bin metrekareye ulaşmaktadır. Merinos AKKM de 7600 metrekarelik Merinos Fuar Alanı, 750 metrekarelik üç ayrı Sergi Salonu, 7000 metrekarelik Açık Sergi Alanı, 460 araçlık kapalı, 300 araçlık açık otoparklarının yanında 1659 koltuklu Osmangazi Salonu 813 koltuklu Orhangazi Salonu, 500 koltuklu Hüdavendigar Salonu, 1000 kişilik Yıldırım Bayezid Salonu, 1000 metrekarelik açık fuaye alanı, seminer salonları, kongre büroları, sanatçı odaları ve sosyal alanlar bulunmaktadır.

4 BURSA GELİŞEREK BÜYÜYOR... Bursa, birçok ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti Bursa dır. Dünyadaki ilk çarşılı köprü Bursa dadır. Dünyanın ilk standardı Bursa da belirlenmiştir. İlk Türk Operası, ilk çevre koruma çalışması, ilk diplomatik zafer, ilk şehirler arası ulaşım, ilk organize sanayi bölgesi, ilk teleferik ve ilk kayak yarışı gibi gelişmeler hep Bursa imzasını taşımaktadır. Bursa, bir sanayi kenti olduğu kadar aynı zamanda bir kültür ve sanat kentidir. Festivallerden şenliklere, tiyatrodan gölge oyununa kadar bütün kültürel etkinliklerin nezih mekânlarda gerçekleştirildiği bir kenttir. Bursa, Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği nden, Uluslararası Yerel Çevresel Girişimler Konseyi ne; İslam Kentleri Organizasyonu ndan, Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi ne; Birleşmiş Milletler Kalkınma Akademisi nden, Geri Dönüşüm İçin Şehirler Birliği ne ve kuruluşunda öncülüğünü yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği gibi birçok uluslararası oluşuma katılarak bir Avrupa ve dünya kenti olduğunu kanıtlamaktadır. Atatürk tarafından 1938 yılında işletmeye açılan Merinos Fabrikası, Cumhuriyet tarihinin sembol işletmelerinden biridir. Park içinde aslına uygunluğu gözetilerek restore edilen fabrika binasıyla bütünleşen kongre merkezi ile Merinos, bir kongre ve kültür merkezine dönüşmüş; her türlü organizasyonun düzenlenebileceği bir tesis olarak Bursa ya kazandırılmıştır. Merinos Fabrikası nın üretimden sanata uzanan yolculuğu, aynı zamanda Bursa nın gelişerek değiştiğinin bir göstergesidir. Atatürk Kongre Kültür Merkezi; yüksek kapasiteli ana salonların yanında, çok amaçlı toplantı odaları ve sergi salonları ile Türkiye nin altı kongre merkezinden biri olmanın sorumluluğunu da üstlenmiştir. Atatürk Kongre Kültür Merkezi nin Bursa mızın ve ülkemizin saygınlık ve itibarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Recep ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

5 Bursa artık kongre kenti... Atatürk Kongre Kültür Merkezi 6 Haziran 2010 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla gerçekleştirilen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi nin hizmete açılması ile Bursa ülkemizin en önemli kongre kentlerinden biri oldu.

6 Bursa nın oksijen deposu Merinos Parkı m² lik yeşil alanı ile Merinos Parkı, asırlık ağaçları, göleti, koşu ve bisiklet yolları, dinlenme ve çocuk oyun alanları ile önemli bir kamusal rekreasyon merkezi haline getirilmiştir.

7 MERİNOS PARKI Fabrika Parseli Lojmanlar Parseli m m m2 TABAN ALANLARI ALAN Kültür Merkezi m2 Kongre Merkezi m2 Nikah Salonu m2 Restoran 320 m2 Kafe 135 m2 Göl Kafe 635 m2 Lokanta 1460 m2 Kafe Kule 345 m2 Seyir Kule --- Enerji Müzesi 1650 m2 Toplam Taban Alanı m2

8

9 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı ve Sergi Salonları Kültür Merkezi ne dönüştürülen Merinos Fabrikası, m² lik yeni otopark yapısı da dâhil olmak üzere, m² lik alanı kapsamaktadır. Konservatuar, Sanat Merkezi, İplik ve Tekstil Müzelerini de içeren Merinos Fabrikası eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerin karşılandığı bir yaşam merkezine dönüştürülmüştür. Fabrika nın Doğu Kapısı ndan yeni Atatürk Kongre Merkezi ne açılan Batı Kapısı na kadar devam eden m² lik Ana Hol, geniş kapsamlı sergi ve fuarların yanı sıra gala yemekleri ve resepsiyonlar için de uygun hale getirilmiştir m² lik sanat galerileri ve mağazalar ile çevrelenen bu mekân aynı zamanda iki yapının görsel ve işlevsel bütünlüğünü sağlamaktadır. Bu şekilde Kültür Merkezi ve Kongre Merkezi birbiri ile bağlantılı ama aynı zamanda özgür iki yapı olarak konumlanmaktadır. Kültür Merkezi nde bulunan sanat galerilerine Bursa da doğan sanatçılardan Zeki Müren, Müzeyyen Senar veyıldırım Gürses in isimleri verilmiştir.

10 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osman Gazi Salonu 1659 koltuk kapasitesine sahip iki balkonlu Osman Gazi Salonu nda, opera, tiyatro ve bale gösterilerinden konferans ve konserlere kadar en kapsamlı organizasyonların gerçekleşmesine olanak verecek elektronik, mekanik ve akustik altyapı kurulmuştur. Salon; 1750 m2 ye ulaşan sahne alanı, hareketli ve kayar sahneler, hareketli orkestra çukuru, simultane tercüme odaları ve her türlü teknik mekânlar da dâhil olmak üzere son teknoloji ile donatılmıştır. İdari kısımda bu teknolojiyi destekleyecek gerekli sanatçı soyunma ve çalışma odaları, atölyeler, prova odaları, ofisler, kütüphane, arşiv ve özel otopark alanı bulunmaktadır m² lik bir alana yayılan ana ve yan fuayeler, tamamen şeffaf olarak tasarlanmış cephe sayesinde hem Merinos Parkı nın oluşturduğu yemyeşil doğa ile hem de restorasyonu yapılmış Merinos Fabrikası ile bütünleşmektedir. Geniş galeri boşlukları ile zenginleştirilmiş bu mekânlar aynı zamanda kayıt, sergi, stant ve ikram alanları olarak da kullanılmaktadır.

11

12

13 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhan Gazi Salonu 813 koltuk kapasiteli Orhan Gazi Salonu modern teknik altyapısı ile konferans, konser, tiyatro ve sinema gösterimine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu organizasyonları destekleyecek ses - ışık kontrol, simultane tercüme ve sanatçı soyunma odalarına sahiptir. Üç kata yayılmış, galeri boşlukları ile zenginleştirilmiş, yaklaşık m² lik ön fuaye ve ana fuaye alanları kokteyl, kayıt alma ve sergiler için son derece uygundur. Bu mekânlara açılan seminer salonları ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Ayrıca bu salonun üzerinde her türlü açık hava organizasyonu için kullanılabilecek yaklaşık m² lik kentsel teras mevcuttur. Merinos Parkı nın en canlı noktası olan gölet ve çevresi ile bütünleşen bu alan, geniş bir kafeterya ile desteklenmekte ve bir köprü ile Osman Gazi Salonu na bağlanmaktadır.

14 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu Bursa ve Uludağ ı ovadan gören benzersiz bir manzaraya sahip Yıldırım Bayezid Salonu; konferans, gala ve birçok büyük etkinlik için uygundur. Resepsiyonlarda 1000, ziyafet düzeninde ise 500 kişiyi ağırlayabilir. Benzersiz dağ manzarasına sahip 294 m² lik seyir terası, Merinos Parkı na açılmaktadır. 350 m² lik fuayesi bir köprü ile Osman Gazi Salonu na bağlanmaktadır.

15 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigâr Salonu 500 kişi kapasiteli salon; kademesiz zemini, kayıt odaları ve sahne kurma olanakları ile çok amaçlı bir salon olarak tasarlanmıştır. Farklı kapasitelerdeki toplantılar ve banket aktiviteleri için imkân sağlayan bu salon, seminer odaları ve büfe ile desteklenmiş yaklaşık m² lik bir fuayeye açılmaktadır.

16 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Kongre Kafe Bursa Büyükşehir Belediyesi nin sosyal tesis halkalarından biri olan Kongre Kafe, nezih bir ortamda kafetrya olarak Atatürk Kongre Kültür Merkezi içinde halkımıza hizmet vermektedir. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Büyük Teras - Açık Fuaye Eşsiz Bursa ve Uludağ manzarası eşliğinde yemeklerin yenilebileceği, toplantıların yapılabileceği 1000 m2 lik geniş alanıyla modern ve kaliteli hizmet anlayışıyla kullanıma sunulan Büyük Teras - Açık Fuaye çeşitli organizasyon ve cemiyetlerin yapılmasına imkan sağlamaktadır.

17 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Kuzey Teras 550 m2 kapalı ve 675 m2 açık alanıyla yemekli - yemeksiz tüm farklı etkinlikler için kullanılabilecek alternatif bir mekan olarak hizmete sunulmaktadır. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Sergi Salonları Merinos Fuar Alanı ile iç içe olan 750 şer m2 lik her türlü sergi ve toplantıya uygun 3 adet sanat galarisine Bursa lı sanatçılar olan Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve Yıldırım Gürses ismi verilmiştir.

18 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Alan ve Mekan Bilgileri ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ Toplam İnşaat Alanı Kültür Bölümü Kongre Bölümü KONGRE BÖLÜMÜ KAT ALANLARI Toplam İnşaat Alanı Taban Alanı m m m m m2 2 Katı Yıldırım Bayezid Katı (+10.80) m2 B Katı Ara Kat (+7.20) m2 1 Katı Büyük Teras Katı (+3.60) m2 0 Katı Osmangazi Katı (+0.00) m2-1 Katı Orhangazi Katı (-3.60) m2-2 Katı Hüdavendigar Katı (-7.50) m2 KONGRE BÖLÜMÜ KULLANIM ALANLARI Osmangazi Salonu Orhangazi Salonu Koltuk - (1.544 m2 - Zemin alanı) (1.750 m2- Sahne Alanı) 813 Koltuk - (704 m2 - Zemin alanı) (476 m2 - Sahne alanı) Hüdavendigar Salonu 500 Değişken Koltuk - (500 m2) Yıldırım Bayezid Salonu (Kokteyl 1000 Koltuk) (Yemek Koltuk) (Kapalı 820 m2 ) (TERAS 390 m2 ) Açık Fuaye - Büyük Teras (Kokteyl 1300 Kişi) (Yemek Kişi) - (1050 m2) Seminer Salonu (5 adet 100 m2) Çalışma Salonları (2 adet 120 m2) Prova Salonları (3 adet 120 m2) - (1 adet 65 m2) Kitap Salonu (1 adet 230 m2) Kongre Büroları VIP Salonu Mescid Orhangazi Böl. Sanatçı Odaları Osmangazi Böl. Sanatçı Odaları Çalışma Ofisleri Kafe Alanı 6 adet x 20 m2 = 120 m2 125 m2 (Kadın Erkek) m2 16 adet 21 adet 14 adet 360 m2 Kuzey Teras (Açık Alan- 675m2) - (Kapalı Alan 55 0 m2)

19 Atatürk Kongre Kültür Merkezi Alan ve Mekan Bilgileri KÜLTÜR BÖLÜMÜ KAT ALANLARI Toplam İnşaat Alanı Taban Alanı Sığınak Otopark Alanı Otopark Terası Zemin Kat Başkanlık Salon Katı m m m m m m2 560 m2 1. Müze Katı m2 2. Müze Katı m2 KÜLTÜR BÖLÜMÜ KULLANIM ALANLARI Merinos Fuar Alanı m m2 Merinos Başkanlık Salonu 300 Koltuk m2 Zeki Müren Sergi Salonu 745 m2 Müzeyyen Senar Sergi Salonu 745 m2 Yıldırım Gürses Sergi Salonu 765 m2 Sergi Odaları (18 adet) m2 Kent Konseyi Salonları (4 adet) x 120 m2 = 480 m2 Orkestra Salonları (3 adet) x 120 m2 = 360 m2 Açık Sergi Alanı (Otopark Terası) m2

20 Seminer Salonları Atatürk Kongre Kültür Merkezi nin iki ana binasında da çeşitli büyüklüklerde 25 seminer salonu vardır. Kültür Merkezi nde yer alan Ana Hol e bakan camlı salonlar da toplantı ve seminerler için kullanılabilir. Tiyatro düzeni, sınıf düzeni, toplantı formatı gibi değişik kullanımlara açık kişilik seminer salonları farklı amaçlar için kullanılabilir. Toplantı Ofisleri Kongre organizasyonlarında kullanılmak üzere, çeşitli büyüklüklerde her türlü iletişime açık toplantı ofisleri ve idari ofisler bulunmaktadır. Protokol Salonu Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen etkinliklere katılan misafirlerimizin program aralarında dinlenebilecekeleri lobilerin yanında VIP salonları, mescidler, prova salonları, çalışma odaları bulunuyor.

21 Konser Alanı Kongre ve Kültür binaları arasında ve önünde açıkhava konserlerinin yapılabileceği geniş alanlar bulunmakatadır. Sanatçı Odaları Atatürk Kongre Kültür Merkezi içerisinde sanatçıların, sahne performansı öncesinde dinlenebilecekleri ve sahne hazırlıklarını yapabilecekleri konforlu odalar bulunuyor. Basın Odası Atatürk Kongre Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen kongre, fuar ve diğer etkinlikleri takip eden basın mensupları için Bilgisayar, yazıcı, fax, fotokopi, tarayıcı, cep telefonu ve fotoğraf makinesi şarj aletleri gibi teknik ekipmanların bulunduğu bir basın odası mevcuttur.

22 Tören Alanı Atatürk Kongre Kültür Merkezi nin doğusunda bulunan geniş alan törenler, geniş katılımlı açık hava toplantıları, sergiler gibi etkinlikler için kullanılabilmektedir. Kapalı Otopark Araçalarıyla gelen konuklar için 460 araçlık kapalı otopark hizmet vermektedir. Ayrıca Merinos Parkı nın değişik yerleri yüzlerce araçlık açık otopark olarak da kullanılabilmektedir. Açık Otopark - Açık Sergi Alanı 7100 m2 alana sahip mekan açık otopark, açık sergi alanı, açıkhava konserleri alanı olarak kullanılabilmektedir.

23 Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile ilgili tüm işlem ve başvurularınızı web sayfamızdan yapabilirsiniz

24 ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ Merinos Parkı - Osmangazi / BURSA Tel : Fax : info@merinosakkm.com

ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ

ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ MERİNOS AKKM Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Türkiye Bursa Büyükşehir Belediyesi tarfından yaptırılan Atatürk Kongre Kültür

Detaylı

Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti

Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti Bursa dır. Dünyadaki ilk çarşılı köprü Bursa dadır. Dünyanın ilk standardı Bursa da belirlenmiştir. İlk Türk

Detaylı

Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti

Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti Yeni kongre şehri: Bursa Bursa, ilklerin yaşandığı bir şehir olmuştur. Osmanlı nın ilk başkenti Bursa dır. Dünyadaki ilk çarşılı köprü Bursa dadır. Dünyanın ilk standardı Bursa da belirlenmiştir. İlk Türk

Detaylı

Merinos AKKM ETKİNLİKLER İSTATİSTİKLER. Yılda Yaklaşık %80 Tesis Doluluk Oranı 700 Etkinlik 500 bin Kişi Hareketi

Merinos AKKM ETKİNLİKLER İSTATİSTİKLER. Yılda Yaklaşık %80 Tesis Doluluk Oranı 700 Etkinlik 500 bin Kişi Hareketi Merinos AKKM ETKİNLİKLER İSTATİSTİKLER Yılda Yaklaşık %80 Tesis Doluluk Oranı 700 Etkinlik 500 bin Kişi Hareketi 2 Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Merinos AKKM, Bursa Modeli işletme ve yönetim

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ

FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ FİZİKSEL AKTİVİTE VE AKTİF YAŞAMIN DESTEKLENMESİ BURSA KENTİ VE PASİF YEŞİL ALANLARIN AKTİF KULLANIM MEKANLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ A.Nalan FİDAN Bursa

Detaylı

Bediüzzaman Said Nursi

Bediüzzaman Said Nursi Benim için Van çok kıymettardır. Lillâhilhamd, sizler o kıymettarlığı gösterdiniz. Ve Van a karşı şedid hissiyâtıma tam mukabele ediyorsunuz. Bediüzzaman Said Nursi Mukaddime Bediüzzaman ın medrese kurma

Detaylı

İstanbul un ilk çok amaçlı kongre, fuar ve gösteri merkezi olma ünvanına sahip Ora Convention Center; m2 lik bir alanda misafir ağırlayabilen

İstanbul un ilk çok amaçlı kongre, fuar ve gösteri merkezi olma ünvanına sahip Ora Convention Center; m2 lik bir alanda misafir ağırlayabilen İstanbul un ilk çok amaçlı kongre, fuar ve gösteri merkezi olma ünvanına sahip Ora Convention Center; 27.000 m2 lik bir alanda misafir ağırlayabilen fonksiyon bütünü olarak tasarlanmıştır. 6.500 kişilik

Detaylı

Büyük Güne Hazırmısınız..?

Büyük Güne Hazırmısınız..? Büyük Güne Hazırmısınız..? Biz Hazırız... Biz Kimiz? Biz Kimiz? İSEM, 1986 senesinde kurulmuş bir sanat ve organizasyon kurumudur. Her zaman farklı etkinliklere, yeniliklere ve ilkelere imza atmayı benimsemiş

Detaylı

www.momentistanbul.com

www.momentistanbul.com www.momentistanbul.com Kartal ın en çok konuşulan projesi: Moment İstanbul İki kule olarak inşa edilen Moment İstanbul, sıra dışı dikey mimarisiyle ne kadar prestijli bir proje olduğunu daha ilk bakışta

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

TESİS BİLGİLERİ Oda Özellikleri * STANDART ODA SUITE ODA

TESİS BİLGİLERİ Oda Özellikleri * STANDART ODA SUITE ODA GENEL BAKIŞ Değerli Misafirlerimiz, Grand Hotel Ontur eşsiz doğası,temiz denizi ve çevresi, muhteşem Sakız Adası manzarası ile Türkiye nin gözbebeği Çeşme yarımadasında kurulmuş modern otelciliğin tüm

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Haluk Pamir, Serdar Akünal ANKARA DA KONYA KARAYOLU ÜZERİNDE SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMET YAPISI Amaç Ankara Yerleşiminin

Detaylı

BİR DÖNEMİN RUHU SİZİ ALIP ZAMANIN GERİSİNE GÖTÜRECEK, HERBİRİ OTOMOBİL TARİHİNDE KİLOMETRE TAŞI OLMUŞ KLASİKLERLE DOLU, HAYRANLIK VE TUTKUYU DORUKLARA TAŞIYAN BİR MEKAN... Henry Ford un otomobil fabrikasında

Detaylı

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 )

A-KADIN SIĞINMA EVİ (toplam 980m 2 ) İHTİYAÇ PROGRAMI Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi projesinin, ihtiyaç programı aşağıda alt bileşenler ve açılımları ile birlikte verilmiştir. Bununla birlikte yarışmacılar ilgili yönetmeliklere bağlı

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

D m G> O < > ÖD O CD( O

D m G> O < > ÖD O CD( O D m G> O < > ÖD 7\ O CD( O m ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEPEZ İLÇESİ ALTINOVA BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1- PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Kepez

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

OTOPARK POLİTİKALARI

OTOPARK POLİTİKALARI TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ DENİZLİ BULUŞMASI OTURUM: SAĞLIKLI KENTLERDE ULAŞIM POLİTİKALARI OTOPARK POLİTİKALARI Konuşmacı: Mustafa DÜNDAR OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OTOPARK POLİTİKALARI Sağlık,

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 133 134 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

Tarihi Mekan... Çağdaş Konfor...

Tarihi Mekan... Çağdaş Konfor... Tarihi Mekan... Çağdaş Konfor... www.ipekyolubutikhotel.com GRY TURİZM TİCARET LTD. ŞTİ. Kayhan Mah. Cumhuriyet Cad. Batpazarı Sok. No: A-12 ( Eskişehirhan ) Osmangazi - BURSA T.: 0224 222 50 09 - F.:

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi UNVANI 1 1) GÖREV/İŞİN KISA TANIMI Üniversitenin kültürel faaliyetlerine ilişkin her türlü yazışma, tahakkuk işlemlerinin (yolluk, yevmiye

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

TASARIM STÜDYOSU 201. Eğimli Arazide Konut T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ

TASARIM STÜDYOSU 201. Eğimli Arazide Konut T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ TASARIM STÜDYOSU KONULARI TASARIM STÜDYOSU 201 Eğimli Arazide Konut Villa/köşk tarzında en az

Detaylı

Merhaba, Handan Boyce Genel Müdür Haliç Kongre Merkezi İşletmeleri A.Ş.

Merhaba, Handan Boyce Genel Müdür Haliç Kongre Merkezi İşletmeleri A.Ş. Merhaba, oplantı ve kongre sektörünün son yıllarda en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen destinasyonu İstanbul un marka değerine yakışır, ulusal ve uluslararası birçok başarılı etkinliğe imza atmış

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

www.beypalasankara.com.tr Kökleri geçmişe, kolları geleceğe uzanan soylu bir yaşam... Beypalas ta geleneksel Osmanlı konaklarının soylu ve zarif mimari çizgileri ileri teknoloji ve zekice bir tasarımla

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI Birleşim 1 0. ' Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi Zafer YÖRÜK Bekir DİKMEN Arzu YILDIRIM Oturum 1. Karar Tarİ.hİ: Saati 02/10/2018-14:00

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

KENT TARİHİ VE TANITIMI DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Dr. Evren Dayar

KENT TARİHİ VE TANITIMI DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Dr. Evren Dayar KENT TARİHİ VE TANITIMI DAİRESİ BAŞKANLIĞI Dr. Evren Dayar ABB MÜZE VE KÜTÜPHANELERİ ANTALYA OYUNCAK MÜZESİ Müzede 1860 lardan 1970 li yıllara kadar üretilmiş yaklaşık 3.000 oyuncak sergileniyor. ABB MÜZE

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2

TEBLİĞ. Yapının Birim Maliyeti YAPININ MİMARLIK HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFI (BM) TL/m 2 6 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28992 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2014 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Aytaç Özen, Aytek İtez, Ercan Çoban, Hasan Özbay, Mehmet Soylu, Nami Hatırlı YIKILAN KUMRULAR İKAMET SİTESİ, DANIŞTAY ve

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 167 168 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ

KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ KAYSERİ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 2018 SPONSORLUK DOSYASI www.altincinarfestivali.org www.altincinarfestivali.com BİZ KİMİZ? 5 yılda 300 e yakın film gösterimi. 30.000 in üzerinde izleyici. 500 e yakın

Detaylı

FACT SHEET ODA ÖZELLİKLERİ

FACT SHEET ODA ÖZELLİKLERİ FACT SHEET Otel Adı :GRAND ASYA OTEL Adres :17 Eylül Mah. Atatürk Cad. No:86 Bandırma / BALIKESİR Telefon :0266 715 22 15 Fax :0266 715 22 77 Kategori :5 YILDIZ Faaliyet :12 AY AÇIK Mesafeler :LİMAN 1

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, yüksek tavanlı düz ayak 300 m2 büyüklüğünde geniş iç mekanı, sade mimarisi, asırlık bir ormana bakan manzaralı bahçe terası, kurulu sahnesi, sabit ses ve görüntü sistemi

Detaylı

YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUKLAR VE KENTLER ETKİNLİĞİ

YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUKLAR VE KENTLER ETKİNLİĞİ YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUKLAR VE KENTLER ETKİNLİĞİ YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ, BELEDİYE BAŞKANLIKLARI VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN İŞBİRLİĞİ İLE HER YIL BAŞKA BİR

Detaylı

Ticaret Merkezi Referanslarımız

Ticaret Merkezi Referanslarımız Proje Adı Şehri CNR Fuar Alanı (Hall 2-3-4-5-6-7-8 ) İstanbul STANDALONE/EY2400 32 900 CNR Fuar Alanı (Hall 9/10) İstanbul STANDALONE/EY2400 22 750 Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Kayseri STANDALONE/EY3600

Detaylı

BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1.

BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1. BİNA ENERJİ PERFORMANSI HESAPLAMA YÖNTEMİ BEP EK 1. BİNA ENERJİ PERFORMANSI HACİMLERIN KULLANIM VE İŞLETİM ZAMAN ÇİZELGELERİ, İÇ KAZANÇ VE KOŞULLARI EK 1. Tablo 1. Eğitim Binaları İçin, Hacimlerin Kullanım

Detaylı

Toplantı Planlama Rehberi

Toplantı Planlama Rehberi 2. KAT SALONLAR Salonu (2. Kat) * Gün ışığı, 3 adet barkovizyon ve 3 adet otomatik perde, ve tonmaister teknik alanı * 220v ve 3v elektrik akımı, * lerde müzik yayını / ses sistemi (9 m2) sahip toplantı

Detaylı

OCT Organisation Congress Travel

OCT Organisation Congress Travel OCT Organisation Congress Travel OCT müşterilerinin vazgeçilmez çözüm ortağı olma hedefini 1996 yılından bu yana tutkuyla sürdürmektedir. Bu dinamizm ve butik hizmet anlayışı ile OCT imza attığı yüzlerce

Detaylı

AKM ALANINDA KORUNACAK VE YIKILACAK YAPILAR. I. BÖLGE A- Korunacak Yapı ve Tesisler

AKM ALANINDA KORUNACAK VE YIKILACAK YAPILAR. I. BÖLGE A- Korunacak Yapı ve Tesisler MİLLÎ KOMİTE 15. TOPLANTI KARARLARI 05 TEMMUZ 2002 1- AKM Alanı 1. bölgesinin, hazırlanmakta olan peyzaj projesi tamamlanıp onaylanıncaya kadar Alt Komite'ce kabul edilecek esaslara göre geçici olarak

Detaylı

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü

Referanslarımız. City Forever, Beylikdüzü City Forever, Beylikdüzü Konut Sayısı: 171 Dükkan - Mağaza Sayısı: 15 Proje Özellikleri: City Forever da, yeşil alanlar, yüzme havuzu, sağlıklı yaşam ve spor merkezi, iki katlı kapalı otopark, çocuk oyun

Detaylı

Yaşamınıza Renk Katacak Bir Proje

Yaşamınıza Renk Katacak Bir Proje Yaşamınıza Renk Katacak Bir Proje Ankara nın yeni gözdesi Yaşamkent te alışılmadık bir mimari anlayışla yükselen YaşamKule, konsepti, yaşama alanları, alışveriş merkezi ve sosyal donatılarıyla başkente

Detaylı

w w w. k a h y a o t e l. c o m

w w w. k a h y a o t e l. c o m www.kahyaotel.com Elegant bir şehir oteliyiz Kahya Otel Ankara, Konforun ve şıklığın ön planda olduğu mimarisiyle, güleryüzlü hizmet anlayışıyla misafirlerin konforlu, kaliteli zamanlar geçirebilmesi

Detaylı

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Pheri Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Marmara da ay ışığında dans Pheri Yatçılık adından sıkça söz ettirmiş ve dizayn ödülü almış tekneleriyle, İstanbul Boğaz'ının eşsiz güzelliğini

Detaylı

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. Gerek fonksiyonel ve modern mimari çözümleri, gerekse estetik ve kaliteye vermiş

Detaylı

RATEM GENEL LİSANSLAMA TARİFESİ 2017

RATEM GENEL LİSANSLAMA TARİFESİ 2017 İç / Doğu / 1. KONAKLAMA TESİSLERİ ODA BAŞINA A. Turizm Belgeli Tesisler 1) 5 Yıldızlı Oteller 36,91 29,53 25,84 18,45 (Tatil Köyleri,Turizm Kompleksleri, Özel Sınıf Oteller / Özel Belgeli Tesisler) 2)

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

B O D R U M HOTEL & CONVENTION CENTER

B O D R U M HOTEL & CONVENTION CENTER B O D R U M B O D R U M Adres İçmeler P.K. 357 48400 Bodrum / MUĞLA / TÜRKİYE Tel +90 252 3168980 313 73 00 Faks +90 252 313 73 01 Web Adresi E-mail Kategori www.ersan.com.tr booking@ersan.com.tr 5 Star

Detaylı

İŞ YERİNİZDE, KEYFİNİZ YERİNİZDE... [ www.ofistanbul.com.tr ]

İŞ YERİNİZDE, KEYFİNİZ YERİNİZDE... [ www.ofistanbul.com.tr ] İŞ YERİNİZDE, KEYFİNİZ YERİNİZDE... [ www.ofistanbul.com.tr ] MARMARA NIN MAVİLİĞİ İŞ İNİZE GELECEK... Çalışmanın yoğunluğundan bunaldığınızda, Ofistanbul un teras kafesinde stres atmaya ne dersiniz? Çalışma

Detaylı

Yılbaşı Konser Programı: NG Sapanca'nın eşsiz doğası ve Cenk Eren'in güzel sesiyle yılbaşında müziğe doyacaksınız.

Yılbaşı Konser Programı: NG Sapanca'nın eşsiz doğası ve Cenk Eren'in güzel sesiyle yılbaşında müziğe doyacaksınız. Otel Bilgisi NG Sapanca Wellness & Convention NG Sapanca Wellness & Convention Sakarya nın oksijeni bol tertemiz havasında, yemyeşil ağaçlarla çevrili bir bölgede hizmet vermektedir. Ağaçlar arasına kurulu

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2007 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 - Perşembe Tarihli Resmi Gazete Sayı: 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

ideas for today and tomorrow

ideas for today and tomorrow ideas for today and tomorrow Hakkımızda Regata Events, on yıllardır Ankara ve Türkiye çapında kazandığımız tecrübelerin birikimiyle kurulmuştur. Uzun yıllar yaptığımız etkinlik, açılış, konser ve kongrelerin

Detaylı

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: TEBLİĞ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATATÜRK BULVARI / ZAFER MEYDANI FİKİR PROJESİ ve MİMARİ PROJE Amaç Kent belleği, toplumsal ve kültürel

Detaylı

W O W I S T A N B U L H O T E L & C O N V E N T I O N C E N T E R FACT SHEET

W O W I S T A N B U L H O T E L & C O N V E N T I O N C E N T E R FACT SHEET WO W I S TA N B U L H OT E L & C O N V E N T I O N C E N T E R WOW KONGRE MERKEZİ Adres : WOW Convention Center Yeşilköy Mahallesi Atatürk Caddesi 34149 No: 15-17-19 Bakırköy / İstanbul Tel : 00 90 212

Detaylı

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:

2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: 2004-2005-2006-2007 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğler Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2004-2005-2006-2007 YILI

Detaylı

Bursa ticaret hayatının. nabzı burada atacak.

Bursa ticaret hayatının. nabzı burada atacak. Bursa ticaret hayatının nabzı burada atacak. Adı gerçekleştirdiği etkileyici projelerle birlikte anılan ve Türkiye nin aranan markası haline gelen; 30 yılı aşkın deneyimi ve güvenilirliği ile bugüne

Detaylı

Yılbaşı Konser Programı: NG Sapanca'nın eşsiz doğası ve Cenk Eren'in güzel sesiyle yılbaşında müziğe doyacaksınız.

Yılbaşı Konser Programı: NG Sapanca'nın eşsiz doğası ve Cenk Eren'in güzel sesiyle yılbaşında müziğe doyacaksınız. Otel Bilgisi NG Sapanca Wellness & Convention NG Sapanca Wellness & Convention Sakarya nın oksijeni bol tertemiz havasında, yemyeşil ağaçlarla çevrili bir bölgede hizmet vermektedir. Ağaçlar arasına kurulu

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr DENİZE AÇILAN KAPI Ege nin gözbebeği Çeşme de maviyle yeşili birbirinden ayırmadık, Çeşme ye yakışan bir hayat tasarladık. ÇEŞME MARİNA PAŞALİMANI KOYU ILICA

Detaylı

Ramada Plaza İzmir Oteli, şehrin merkezinde İzmir Uluslararası Fuar alanı karşısındaki konumu ile yürüme mesafesindedir. Otelimiz, yoğun iş günü

Ramada Plaza İzmir Oteli, şehrin merkezinde İzmir Uluslararası Fuar alanı karşısındaki konumu ile yürüme mesafesindedir. Otelimiz, yoğun iş günü Ramada Plaza İzmir Oteli, şehrin merkezinde İzmir Uluslararası Fuar alanı karşısındaki konumu ile yürüme mesafesindedir. Otelimiz, yoğun iş günü sonrasında rahat edebileceğiniz modern tarzla tasarlanmış,

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede...

MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede... MAVİ İLE YEŞİLİN, DOĞA İLE ŞEHRİN BULUŞTUĞU YERDESİNİZ! Yürüyüş ve koşu yapmak ya da bisiklete binmek isterseniz sahil, evinize çok yakın mesafede... 07 deniz 09 ÖZEL HAYATLARA, ÖZEL BİR YER! Hayal ettiğiniz

Detaylı

İstanbul u kıskandıracak bir kent!

İstanbul u kıskandıracak bir kent! İstanbul u kıskandıracak bir kent! 100.000 m² arazi çocukken hep resmini çizdiginiz YESiLLER icinde BiR EV VARDI iste bu ev O EV 73.000 m² peyzaj Görseller tanıtım amaçlı hazırlanmış olup gereklilik halinde

Detaylı

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com F&H Y PI BURJ ANTEP Adres : Zübeyde Hanım bul. Masal Park karşısı No:38 GAZİANTEP Tel : +90 342 322 43 00 (3 hat) Fax : +90 342 322 43 03 E-mail : info@fhyapi.com www.burjantep.com BurjAntep Bir Fh Yapı

Detaylı

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM

TEBLİĞ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM 28 Nisan 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28277 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2012 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ

Detaylı

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM!

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM. GERİ KALAN HER ŞEY SİZİN. İhlas Yapı nın Ispartakule de Bizim Evler 1 le başlayan ve Bizim Evler 6 ile 5.000 konutu bulan masalsı yolculuğu,

Detaylı

VİRANŞEHİR ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016

VİRANŞEHİR ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016 VİRANŞEHİR ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016 KURUMUN ADI ADRESİ KONU BAŞLIKLARI I.BÖLÜM Viranşehir Öğretmenevi ve A.S.O. Müdürlüğü Kışla Mahallesi E/90 Karayolu Üzeri Viranşehir/Şanlıurfa

Detaylı

Teknolojinin Buluşma Noktası...

Teknolojinin Buluşma Noktası... Teknolojinin Buluşma Noktası... Şimdi Hacettepe Teknokent içinde görkemli mimarisi, konforlu ofisleri, zengin sosyal olanakları ve ileri teknolojik altyapısı ile benzersiz bir ofis konsepti hayata geçiriliyor.

Detaylı

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler.

Nasıl bir yaşam süreceğinizi tercihleriniz belirler. Çayyolu nda olduğundan mıdır bilinmez, şehrin en modern ve en keyifli semtlerinden birisindedir. İçinde garip bir felsefe barındırır. Şehirdendir, bizdendir. Hem bu kadar yakın hem de bir o kadar sakindir.

Detaylı

BİNTED BURSA İNSAN KAYNAKLARI TAAHHÜT, EĞİTİM, DANIŞMANLIK HİZMETLERİ, İMAR İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU

BİNTED BURSA İNSAN KAYNAKLARI TAAHHÜT, EĞİTİM, DANIŞMANLIK HİZMETLERİ, İMAR İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU 1 BİNTED BURSA İNSAN KAYNAKLARI TAAHHÜT, EĞİTİM, DANIŞMANLIK HİZMETLERİ, İMAR İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2010 YILI FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER A. Misyon ve Vizyon MİSYONUMUZ BİNTED; Bursa

Detaylı

İzmir in İlk Business Class Oteli

İzmir in İlk Business Class Oteli Konaklama Hizmetler Bar & Restoranlar Toplantı & Seminer Düğün & Ziyafet Rezervasyon & İletişim Shuttle Service Kaya Group Konaklama Misafirlerimizin yaşam standartları ve beklentileri göz önüne alınarak,

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 19 Mart 2015 Gün ve R.G. Sayı : 29300 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2015 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ (1)

Detaylı

KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ

KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ KARADENİZİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ TRABZON Çukurçayır'da 57 Dönüm arazi üzerinde 19 Blok ve 1001 konut Yaşamınızı konutlarımızın renkli dünyasında yeniden kurabilirsiniz. Bu proje, yenilikçi ve farklı

Detaylı

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR Rize nin başta Turizm olmak üzere yetiştirdiği, ürettiği ürünlerin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla düzenlenecek olan Rize Tanıtım ve Çay Günleri, Rize nin tanıtımı açısından büyük

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe

Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Sahile 1,5 km mesafe Köprüye 3 km mesafe Beylerbeyi'nin eşsiz tarihi dokusu modern yaşamla buluşması Boğaza karşı, her yere yakın Yaşama hazır, hemen teslim Kaliteli yaşam Mahalle kültürü Her aileye göre

Detaylı

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden...

Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Yeni Bir Heyecanla, Yeniden... Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevi ile geçen on yıllık sürede güzel ilçemize altyapıdan yeşil alan ve çocuk parklarına, kültürden sanata, eğitimden kentleşmeye,

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk

Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk Ilgaz a Unutulmaz Bir Yolculuk Ilgaz bozulmamış doğası, tertemiz havası ve binlerce yıllık geçmişiyle Anadolu nun hem yüce bir dağı hem de pek çok medeniyetin harmanlandığı önemli bir kültür coğrafyasıdır.

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ w w w. o h u. e d u. t r NİĞDE Anadolu nun ortasında yer alan Niğde, karayolu ve demiryolu ulaşımı bakımından son derece elverişli bir konuma sahiptir. Kapadokya Bölgesi nin

Detaylı

Bağdat Caddesi ne yakışan yüksek standartlar

Bağdat Caddesi ne yakışan yüksek standartlar Bağdat Caddesi ne yakışan yüksek standartlar Bağdat Caddesi nde ÖZLEDİĞİNİZ YAŞAM PROJE TESLİM TARİHİ TEMMUZ 2016 Yeşilpark Cadde Projesi, İstanbul un en değerli bölgelerinden olan Bağdat Caddesi Göztepe

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, yüksek tavanlı düz ayak 300 m2 büyüklüğünde geniş iç mekanı, sade mimarisi, asırlık bir ormana bakan manzaralı bahçe terası, kurulu sahnesi, sabit ses ve görüntü sistemi

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

DoubleTree by Hilton İstanbul Avcılar. Where the little things mean everything. Hoş Geldiniz

DoubleTree by Hilton İstanbul Avcılar. Where the little things mean everything. Hoş Geldiniz DoubleTree by Hilton İstanbul Avcılar Where the little things mean everything. Hoş Geldiniz 14 Aralık 2012 de Kapılarını Hizmete Açtı... DoubleTree by Hilton 5 farklı kıtada, 15 ülkede ve 200'den fazla

Detaylı

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ

13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ 13. PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ A-GENEL HÜKÜMLER A.1-1/1000 ölçekli Büyükbakkalköy Mahallesi Uygulama İmar Planı, plan paftaları, plan notları ve plan raporu ile bir bütündür. Planlama alanında 18. Madde uygulanacak

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı