LPG DENET TANKLAR TM Yönetmeli i Madde 4.18

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LPG DENET TANKLAR TM Yönetmeli i Madde 4.18"

Transkript

1 TANKLAR AİTM Yönetmeliği Madde 4.18 Araçlarda kullanılan LPG ve CNG tankının üzerinde, LPG ve CNG dönüşümü yapan firmanın adı, adresi ve dönüşüm tarihi ile birlikte LPG ve CNG tankı imalatçısının adı, adresi ve imal yılını belirten bir etiket sökülemeyecek şekilde bulunacaktır. Araçlarda bulunan LPG ve CNG tankı her 10 yılda bir değiştirilecektir. Araçlardaki LPG tankları 10 yılda bir değiştirilmelidir. Montajı yapılan araçlarda dönüşümü gerçekleştiren firmanın etiketi yapıştırılmış olmalıdır.

2 TANKLAR ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ EL KİTABI (SAY:31) Multivalfin doğru çalışabilmesi için multivalflerde bulunan ölçüler tank ile aynı olmalıdır. Hem yeni montajlarda hem de tankların değişiminde çaplara dikkat edilmeli; eğer bir uyumsuzluk var ise multivalfinde değiştirilmesi sağlanmalıdır.

3 TANKLAR ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ EL KİTABI (SAY:33) Otomobil düz bir zemin üzerindeyken depo montaj mastarı ile 30 lik açı verilerek LPG deposu montajı tamamlanır. Montajlar sırasında multivalfin düzgün çalışabilmesi için montaj açısına dikkat edilmelidir.

4 TANKLAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.1) Yakıt tankı imalatçısı tarafından takılan kalıcı sabitleme yerleri haricinde metalin metale teması olmayacak şekilde bağlanmalıdır. Tankların montajı sırasında taşıyıcı sehpa ile tank arasına teması engelleyecek izolatör malzeme konulmalıdır.

5 TANKLAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.5) Yakıt tankı, motorlu taşıta bağlamak için kalıcı sabitleme yerlerine sahip olmalı tank şasisi ve kuşakları ile motora bağlanmalıdır ve EK B Tank kuşaklarının en küçük ölçüleri 20x3 mm veya 30x1,5 mm ve rondelaların ölçüleri 30x1,5 mm ve 25x2,5 mm ölçülerinde olmalıdır. Sabitlemek için kullanılan cıvatalar 8 mm olmalı rondelalar ise 30x1,5 mm veya 25x1,5 mm olmalıdır. Keçe, deri veya plastik gibi koruyucu malzeme, yakıt tankı ile kuşaklar arasında konulmalıdır.

6 TANKLAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.5) Yakıt tankı, taşıt yapısının bir kısmı olan, taşıtın orijinal yük taşıma noktalarından daha aşağıda olmamalıdır. Orijinal rampa açıları ve zemin açıklıkları etkilenmemelidir. LPG tankları montajı sırasında, araç altına özel sehpalar yapılarak montaj yapılmamalıdır.

7 TANKLAR AİTM Yönetmeliği Madde 4.18 Yakıt dönüşümü yapılacak araçlarda eski, kullanılmış, standart dışı malzemeler kullanılmayacaktır. Montajı yapılan araçlarda eski ekipmanlar kullanılmayacaktır yılı içerisinde tadilatı yapılmış olan araçlarda en eski 2008 içerisinde imal edilmiş ekipman kullanılabilir.

8 TANKLAR TS Madde 5.1 LPG sistemi yarleştiricisi aşağıdaki belirtilenleri sağlamamalıdır;... - Bütün elemanların, muayene edilmeleri mümkün olabilecek ve işaretleri okunabilecek şekilde yerleştirilmesini Özellikle montaj yapılırken ekipmanların (tank, regülatör vb. ) üzerlerinde bulunan işaretlemeler, üretim tarihi ve seri numarası gibi kontrol edilen özellikler görülecek şekilde montaj yapılmalıdır.

9 TANKLAR LPG ekipmanlarının üzerlerinde bulunan tarihler ve seri numaraları ile yapılan oynamalar sahtecilik kapsamına girmekte olup; gerekli işlemler yapılmaktadır.

10 TANKLAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.1) Yakıt tankı imalatçısı tarafından takılan kalıcı sabitleme yerleri haricinde metalin metale teması olmayacak şekilde bağlanmalıdır. LPG Tankları araca montajından nem tutan bir malzemeyle (poliüretan köpük vb) sabitlenmesi yapılmamalıdır. Bu tip malzemeler tank üzerinde korozyona sebep olmakta tankların ömrünü azaltmaktadır.

11 GAZ SIZDIRMAZ ODACIK TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.7.7) Gaz sızdırmazlık odacığın havalandırma ağzı, karoseriden çıkış yerinde aşağı doğru durmalıdır. Ancak, odacık, tekerlek boşluğuna boşalmamalı ve egzoz gibi ısı kaynağına yönelmemelidir. Havalandırma borularının montajında belirtilen özelliklere uygun olarak montajlar yapılmalı; havalandırma bacaları mutlaka takılmalıdır.

12 GAZ SIZDIRMAZ ODACIK TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.7.7) Havalandırma borusu gaz sızdırmaz bir bağlantıyı sağlamak üzere emniyetli bir şekilde bağlanmalıdır. Havalandırma borusu; gaz sızdırmaz odacık ve havalandırma bacası bağlantıları sızdırmazlığı sağlamak için kelepçeler ile sıkılmalıdır. Havalandırma Boruları tek parça deliksiz,kırıksız vs. olmalıdır.

13 DOLUM AĞZI TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.11) Gaz dolum ağzı, dönmeye karşı emniyete alınmalı, kire ve suya karşı korunmalıdır. Gaz dolum ağzı, taşıtın dış tarafında olmalıdır Dolum ağzı bagaj içinde olmamalıdır. Dolum ağzı araç şasisinden dışarı çıkmamalıdır. Dolum ağzı kapak ile korunmalıdır.

14 GAZ BAĞLANTILARI TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.9) Gaz boruları... Ek yerlerinin sayısı, en aza indirilmeli ve sadece muayene edilecek yerlerde yapılmalıdır Gaz boruları uygun bağlantı elemanları ile bağlanıp; ek yerleri kontrol edilebilecek olan noktalarda olmalıdır.

15 GAZ BAĞLANTILARI TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.8) Dikişsiz bakır gaz boruları, bir lastik veya plastik bir kılıf ile korunmalıdır. Gaz boruları ve esnek borular, kriko yerlerine yakın yerleştirilmemelidir. Tank-Regülatör arası bağlantıda dışı statik elektriklenmeye karşı yalıtkan malzemeyle kaplı dikişsiz bakır borular kullanılmalıdır. Montaj yapılırken bakır gaz boruları geçiş noktaları kriko yerleri, eksoz vb. etkenler göz önüne alınarak uygun şekilde yapılmalıdır. Bakır boru araç altında ana şasiye bağlı sağlam parçalara kelepçeler ile bağlanmalıdır.

16 GAZ BAĞLANTILARI TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.8) Gaz boruları... aşınmanın önlenmesi bakımından, tespit yerlerine koruyucu kılıfla birlikte takılmalıdır. Gaz borularının üzerinde koruyucu kılıf bulunmalıdır.

17 BENZİN KESİCİLER ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ EL KİTABI (SAY:42) Benzin selenoid valfi üzerindeki ok işaretine göre düşey olarak montaj edilmeli ve motor bölmesindeki tehlikeli parçalardan uzakta olmalıdır Benzin kesiciler ana şasi üzerinde; bypass valfine kolay ulaşılabilecek şekilde montaj yapılmalıdır.

18 GAZ KESİCİLER ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ EL KİTABI (SAY:42) LPG Valf braberinde bulunan destek uzantısı (braket) ile birlikte aracın motor bölümüne dik bir pozisyonda monte edilmelidir. Gaz valfi regülatör üzerine monte edildiği gibi regülatöre en yakın noktadan aracın gövdesine de monte edilir.isı kaynağına yakın bir yere monte etmemeye özen gösterilmelidir.

19 MONTAJ AİTM Yönetmeliği Madde 4.18 Aksam ve parçaları ithal eden veya yerli imal eden kuruluşlar bu aksam ve parçaları prototip araç üzerine montajını yaptıktan sonra otomotiv ana bilim dalı olan üniversiteler veya Türk Standartları Enstitüsünden "Yakıt Sistemi Uygunluk" raporu alacaklardır. Montaj firması montajları yaparken LPG Seri Tadilat Tip Onayı aldığı araca Aksam Listesi nde yer alan ekipmanların montajını yapacaklardır. Aksam listesinde yer almayan ekipmanların ve Tip Onayı alınmamış bir aracın montajı kesinlikle yapılmalıdır. Montajlarda aksam listesinde yer alan tüm ekipmanların montajı yapılmalıdır.

20 REGÜLATÖR ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ EL KİTABI (SAY:44) Motorun karbüratörüne en yakın noktaya ve araca dikey olarak monte edilmelidir Montaj yapılarken mümkün olduğu kadar regülatörün dik konumda olmasına dikkat edilmelidir. Regülatör mutlaka ana şasi üzerine bağlanmalıdır.

21 BORULAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.9) Yolcu bölmesinde veya kapalı bagaj bölmesinde aşağıda belirtilen istisnai haller haricinde bağlantı bulunmamalıdır. Gaz sızdırmaz odacık içerisindeki veya üzerindeki bağlantılar, Gaz boruları arasındaki veya esnek hortum ile gaz dolum ağzı arasındaki bağlantı Montaj sırasında LPG bağlantılarında uygun eksiz borular kullanılmalıdır. Havalandırma borularının montajı uygun şekilde yapılmalıdır. Bağlantı hattı hiçbir şekilde yolcu bölmesinden geçirilmemelidir.

22 BORULAR TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.1) LPG sisteminin yerleştiricisi aşağıda belirtilenleri sağlamalıdır : LPG sisteminin hiçbir parçasının sıcaklığa karşı yeterli koruma sağlanmadıkça, egsoz veya benzeri ısı kaynaklarına 100 mm den daha yakına yerleştirilmemesini Egsoz ve LPG bağlantı boruları 100 mm den fazla yaklaşıyor ise; sıcaklığa karşı yeterli koruma sağlanmalıdır.

23 TADİLAT TS KARAYOLU TAŞITLARI LPG SİSTEMİ YERLEŞTİRME KURALLARI (MADDE 5.1) LPG sisteminin yerleştiricisi aşağıda belirtilenleri sağlamalıdır : LPG sisteminin hiçbir parçasının sıcaklığa karşı yeterli koruma sağlanmadıkça, egsoz veya benzeri ısı Araçlarda alternatif yakıt sistemi montajı yapılırken orijinal yakıt sistemine tadilat yapılmamalıdır.

24 YENİ MONTAJ Yeni Montaj Kontrolü Sırasında İstenen Belgeler Montaj Tespit Raporu A.İ.T.M. Tip Onay SMM Yetki Belgesi'nin Fotokopisi Mühendis Yetki Belgesi Fotokopisi Aksam Listesi Hizmet Yeri Yeterlilik belge fotokopisi Fatura aslı ve fotokopisi

25 BELGE HATALARI Montaj Tespit Raporlarına araçla ilgili bilgiler tam ve doğru yazılmalıdır. Araç net ağırlıkları(12.1), araç ve takılan kit ne olursa olsun 65 kg arttırılmalıdır. Aracın istihap haddi 65 kg düşürülmelidir. (14.3)Dingil ağırlıkları(kapasiteleri) madeni etiketten yazılmalı ve (14.2)azami yüklü dingil ağırlıkları doğru ve mantığa uygun olmalıdır. Aksam listesindeki malzemelerin regülasyon onay numaraları aynı olmalıdır. Mühendis Yetki Belgesi ve SMM tescil belgesi montaj yapılan yıl için onaylı olmalıdır. TSE hizmet yeterlilik belgesi son geçerlilik tarihi montaj esnasında geçmiş olmamalı. Araç kamyonet ise istihap haddine taşıyacağı yükte yazılmalı. Örnek:1 şöför+4 yolcu+398 kg yük.gi=( ,1)-(4yolcu*68)=>>1şsöför+4 yolcu+.kg yük. (AİTM)Araç uygunluk belgeleri eksiksiz ve hatasız doldurulmalı.

CNG DÖNÜŞÜM YAPACAK FİRMALAR İÇİN PROSEDÜR

CNG DÖNÜŞÜM YAPACAK FİRMALAR İÇİN PROSEDÜR CNG DÖNÜŞÜM YAPACAK FİRMALAR İÇİN PROSEDÜR 1- İş yerine TSE den Hizmet Yeterlilik Belgesi alınacaktır.(tse 12664-2) 2- Ana bayi ile Noter tasdikli sözleşme yapılacaktır. 3- CNG yetki belgeli bir mühendis

Detaylı

Boruların. Önlemleri

Boruların. Önlemleri Araçlarda Bakır Boruların Montajında nda Güvenlik G Önlemleri İzoleli bakır r borunun bir ucu multivalfin çıkışış rekoruna, diğer ucu aracın n altından geçirilerek motor bölümüne monte edilen LPG elektrovalfine

Detaylı

TOPLANTISI 11.03.2011 HENDİSİ

TOPLANTISI 11.03.2011 HENDİSİ LPG DÖNÜŞÜM D M FİRMALARI F TOPLANTISI 11.03.2011 GÜRKAN ERCİN MAKİNA MÜHENDM HENDİSİ Edirne şube Teknik GörevliG 28.11.2008 tarih 27068 sayılı resmi gazetede yayımlanan AİTM YÖNETMELİĞİ 4.18- Yakıtı sistemi

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminde yapılan tüm değişiklikler sertifikayı etkiler. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aracın egzoz

Detaylı

KİT KODU: 102 LI4 01T

KİT KODU: 102 LI4 01T KİT KODU: 102 LI4 01T 142705 1- LPG Elektrovalfi (6 mm) 2- FJ1 Gaz Filitresi 3- Buharlaştırıcı Regülatör (1200 mbar) 4- Rail Enjektör Grubu (Turuncu Enjektör x 4 ve PTS 4,5 Bar Sensör) 5- LPG Elektronik

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

DIŞ İNCELEME UZMANI (ELEMANI)

DIŞ İNCELEME UZMANI (ELEMANI) DIŞ İNCELEME UZMANI (ELEMANI) İlgili Lisans Alanları: Makine Mühendisliği, Makina ve Üretim Mühendisliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği, Otomotiv Mühendisliği, Motor Öğretmenliği,

Detaylı

DÖNER SERMAYE KAPSAMINDA YAPILMAKTA OLAN İŞLER

DÖNER SERMAYE KAPSAMINDA YAPILMAKTA OLAN İŞLER YTÜ MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DÖNER SERMAYE KAPSAMINDA YAPILMAKTA OLAN İŞLER Bölümümüz Anabilim Dalı Başkanlıklarınca döner sermaye kapsamında yapılan ölçüm ve testlerin 22.09.2008 tarihinden

Detaylı

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş.

AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İÇ TESİSAT BİLGİLENDİRME AKSA GAZ DAĞITIM A.Ş. 15.03.2014 SUNUM AKIŞI NASIL ABONE OLABİLİRİM? ABONE BAĞLANTI BEDELİ. TESİSATÇI FİRMA SEÇİMİ. TESİSATÇI FİRMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ.

Detaylı

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci

C N G. Dönüşüm Kalite Güvence Süreci C N G Dönüşüm Kalite Güvence Süreci CNG DÖNÜŞÜM KALİTE GÜVENCE SÜRECİ ECE - R 110 Uluslar arası standartlara göre üretim ECE - R110 CNG Dönüşüm ekipmanlarının en yüksek tasarım, test ve imalat standardıdır

Detaylı

Ürün Kodu Genişlik Yükseklik Boş Ağırlık : A22 : 2.550 mm : 3.550 mm : 2.100 ~ 2.500 kg Geometrik Hacim : 8 10-12 16 20 26.000 l. (Kamyon tipine göre) Bölme Sayısı : 1 ~ 5 (Kamyon tipine göre) Tank Kodu

Detaylı

MOTOR DEĞİŞİKLİĞİ TADİLATLARI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

MOTOR DEĞİŞİKLİĞİ TADİLATLARI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER MOTOR DEĞİŞİKLİĞİ TADİLATLARI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER PROSEDD MAYIS 2016 www.prosedd.com info.prosedd@prosedd.com 0 541241 55 85 BU TADİLATLARDA ÖNEMLİ ÜÇ NOKTA ÖNEMLİDİR. 1- Motor değişiklerinde

Detaylı

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU

ARAÇ PROJE ONAY GRUP BAŞKANLIĞI OKUL SERVİS ARACI TEKNİK MUAYENE RAPORU Doküman ULM-03-FR-04-035 Tadilatı Yapan Firmanın Adı Adresi Adı Soyadı MMO Sicil Yetkili Mühendisin SMM Büro Adı Büro Adresi ARAÇ BİLGİLERİ Marka Tip Ticari Adı Plaka Kategori/ Sınıf Araç Tanıtım Numarası

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Ürün Kodu Genişlik Yükseklik Boş Ağırlık : A25 : 2.550 mm : 3.550 mm : 2.100 ~ 2.500 kg Geometrik Hacim : 10 16 18 26.000 l. (Kamyon tipine göre) Bölme Sayısı : 1 ~ 5 (Kamyon tipine göre) Tank Kodu : LGBF

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

Tüvtürk Araç Muayene. Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi

Tüvtürk Araç Muayene. Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi Tüvtürk Araç Muayene Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi Tüvtürk Araç Muayene Randevusu Almak Gecikme Bedeli Hesaplama 2014 Yılı Araç Muayene

Detaylı

BACA AKSESUAR MESAFELERİ

BACA AKSESUAR MESAFELERİ MMT MODELİ MONTAJ KILAVUZU BACA AKSESUAR MESAFELERİ Ød A B C D E mm m m (mak.)m m m Ø100 100 100 3 1,5 3 Ø130 100 100 3 1,5 3 Ø150 90 90 3 1,5 3 Ø180 75 75 3 1,5 3 Ø200 70 70 3 1,5 3 Ø225 60 60 3 1,5 3

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Genel Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan

Detaylı

Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi

Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi Sonradan ABS Takılmış Minibüslere Fren Test Raporu Verilmesi 30 Kasım 2010 FRENTEKNİK 30 Kasım 2010 1 ABS ZORUNLULUĞU Frenlerle İlgili Teknik Mevzuat 71/320/AT 30 Temmuz 2004 Tarihinde Devreye Girdi 30

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI

PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI PAKTERMO DAİRE İÇİ TESİSAT HORTUMLARI Avrupa Standardı EN 15266 ya uygun olarak üretilen, işletme basıncı 0,5 bar a kadar olan paslanmaz çelik esnek hortum takımları bina içi gaz bağlantılarında kullanılmaktadır.

Detaylı

Ürün Kodu : S21 Genişlik : 2.550 mm Yükseklik : 3.550 mm Dingil Mesafesi : 1.310 mm Boş Ağırlık : 5.250 ~ 5.800 kg ± %5 (Seçilen donanıma göre farklılık gösterir) King-Pin Yüksekliği : 1.220 mm (Yüksüz)

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 MRL HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - 1. GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek

Detaylı

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A.

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1 BÖLÜM 1 GENEL Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1 A. Kapsam 1. Bu kurallar, basınçlı kapların ve ısı değiştiricilerinin tip testlerinin

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel

Harici ısıtma için soğutma suyu çıkışı. Genel Motor soğutma suyu harici elemanları ısıtmak için kullanılabilir. Kutu gövdeleri, vinç kabinleri ve saklama kutuları birer örnek olarak gösterilebilir. Isı, silindir bloğunun içindeki akıştan alınır ve

Detaylı

ÇEKİ DEMİRİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER

ÇEKİ DEMİRİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER ÇEKİ DEMİRİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER www.cekidemiri.net www.bosal-mimaysan.com Bir çeki demiri alarak şirketimize gösterdiğiniz güvenden dolayı teşekkür ederiz. Çeki demirini amacına uygun, çevreye ve kendinize

Detaylı

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri

Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Belgesi Süreçleri Asansör Tescil Başvurusu Asansör Tescil Belgesi Düzenlenmesi Dosya Kontrolü Eksik Yok Eksik Var Tescil Ücreti Kesilmesi Evrak Bekleniyor Proje Tadilatı Gerekli Kontrol

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. AKARYAKIT TANKERİ 2013 A. GENEL BİLGİLER Akaryakıt tankerleri, gerek servis amaçlı gerekse kuruluşların istasyonlarında yer alan depoların ihtiyaçlarını

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

KAMYONETTEN MİNİBÜSE DÖNÜŞÜM AİTM

KAMYONETTEN MİNİBÜSE DÖNÜŞÜM AİTM KAMYONETTEN E DÖNÜŞÜM AİTM ve FREN Alpay Lök Mak.Y.Müh 19.08.2010 alpay@frenteknik.com www.frenteknik.com 19.08.2010 1 ZORUNLULUĞU Frenlerle İlgili Teknik Mevzuat 71/320/AT 30 Temmuz 2004 Tarihinde Devreye

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

TMMOB Basın Bülteni 11.04.2008 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ ODA DENETİMİNİN 4.YILINDA ANKARA DA LPG Lİ ARAÇ GERÇEĞİ

TMMOB Basın Bülteni 11.04.2008 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ ODA DENETİMİNİN 4.YILINDA ANKARA DA LPG Lİ ARAÇ GERÇEĞİ TMMOB Basın Bülteni 11.04.2008 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ Sağlık Mh. Aksu Sk. Uz Apt. No: 9 Kat:3 Yenişehir, 06410 ANKARA Tel: (312) 444 8 666 (Pbx) Fax: (312) 430 36 18 http://ankara.mmo.org.tr

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

(FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ

(FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ (FARADAY) KAFES TİPİ PARATONER TESİSATI TEKNİK ŞARTNAMESİ ÖN HAZIRLIK 1. İşe başlamadan önce, tesisin TS EN 62305 standardına göre Yıldırımdan Korunma Risk Analizi yapılacak, sonucuna göre; kafes sistemi

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın.

Şanzıman, hibrid araç. Sökme UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. UYARI! Sıcak soğutma suyuna dikkat edin. Koruyucu eldiven ve gözlük kullanın. Not: Büyük miktarda soğutma suyunun sızmaması için, motor soğutma sistemi ve otobüs ısıtma sistemi arasındaki muslukları kapatın.

Detaylı

Motorlu Araçların ve Römorklarının Zorunlu Tanıtım Levhaları ve Etiketleri, Takılma Yerleri ve Yöntemleri İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (76/114/AT)

Motorlu Araçların ve Römorklarının Zorunlu Tanıtım Levhaları ve Etiketleri, Takılma Yerleri ve Yöntemleri İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (76/114/AT) Motorlu Araçların ve Römorklarının Zorunlu Tanıtım Levhaları ve Etiketleri, Takılma Yerleri ve Yöntemleri İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (76/114/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Egzoz Nozulları. Yüksek sıcaklığa dayanıklı kauçuk ve metal egzoz hortumları

Egzoz Nozulları. Yüksek sıcaklığa dayanıklı kauçuk ve metal egzoz hortumları Yüksek sıcaklığa dayanıklı kauçuk ve metal egzoz hortumları Nederman, Avrupa standardı Euro 6 motorlar da dahil olmak üzere, çeşitli araçlara ve sistemlere uygun sağlam kauçuk veya metal araç egzoz çekme

Detaylı

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI DIŞ İNCELEME UZMANI (ELEMANI) MUAYENE ALANI UZMANLIK SINIFI İLİŞKİLİ MESLEK GRUBU EĞİTİM TECRÜBE ÖZEL ŞARTLAR Mühendisliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği, Otomotiv Mühendisliği, Motor

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR *

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Çağrı Dönemi : 15 Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir

Detaylı

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için:

Kare barkodu Tarayınız! Kolay Hızlı Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER. Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: Kolay Hızlı k Ekonomi BİNA İÇİ DOĞALGAZ TESİSATLARI İÇİN ESNEK ÇÖZÜMLER Kare barkodu Tarayınız! AT&T Nasıl Çalıştığını öğrenmek için: ayvaz.com/karebarkod EURO-QUALIFLEX (AEQ) üyesidir. BİNA İÇİ DOĞALGAZ

Detaylı

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes MB 800 FREN TADİLATI 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK 1 Mercedes Benz MB 800 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK 2 Mercedes Benz MB 800 8 Aralık

Detaylı

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖREV ALANI UZMANLIK SINIFI İLİŞKİLİ MESLEK GRUBU EĞİTİM TECRÜBE ÖZEL ŞARTLAR 1 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Ekipmanları Tasarım Tip Onayı Taşınabilir Basınçlı Ekipman Tasarım Tip Onayı Uzmanı (0.5 bar

Detaylı

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi

Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler. Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Güvenli Balya Makineleri İmalatında Gözönüne Alınacak Kriterler Mesut Gölbaşı UTEM Antalya İmalatçı Eğitimi Ezme veya ezilme Makaslama Kesme veya koparma Dolanma veya takılma Kapma veya yakalama Daha geniş

Detaylı

KİT KODU: 102 LI4 01T

KİT KODU: 102 LI4 01T Civic Elegance 1.6 92 kw Euro 5 KİT KODU: 102 LI4 01T 142712 1- LPG Elektrovalfi (6 mm) 2- FJ1 Gaz Filitresi 3- Buharlaştırıcı Regülatör (1200 mbar) 4- Rail Enjektör Grubu (Turuncu Enjektör x 4 ve PTS

Detaylı

1. Boru Çaplarının Hesaplanması Bina iç tesisatlarından boru çaplarının hesaplanması TS 6565 ve TS 7363 e göre yapılacaktır.

1. Boru Çaplarının Hesaplanması Bina iç tesisatlarından boru çaplarının hesaplanması TS 6565 ve TS 7363 e göre yapılacaktır. İÇ TESİSAT ŞARTNAMESİ 1. Boru Çaplarının Hesaplanması Bina iç tesisatlarından boru çaplarının hesaplanması TS 6565 ve TS 7363 e göre yapılacaktır. 2. Boru Bağlantı Elemanları 2.1 Bina İç Tesisatlarında:

Detaylı

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ

SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ SAĞLIK VE GÜVENLiK İŞARETLERİ GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ Özel bir amaç, faaliyet veya durumu işaret eden - levha, - renk, - sesli ve/veya ışıklı sinyal, - sözlü iletişim ya da el kol işareti yoluyla

Detaylı

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK

Mercedes MB 800 FREN TADİLATI. 8 Aralık 2010 FRENTEKNİK. 8 Aralık 2010 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes MB 800 FREN TADİLATI 8 Aralık 00 FRENTEKNİK 8 Aralık 00 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes Benz MB 800 8 Aralık 00 MB 800 Fren Tadilatı / FRENTEKNİK Mercedes Benz MB 800 8 Aralık 00 MB

Detaylı

Sunum Ana Başlıkları:

Sunum Ana Başlıkları: Sunum Ana Başlıkları: 1. Solar Montaj Sistemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 2. Solar Montaj Sistemlerinin Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 3. Bakım Ve Onarım 1. Solar Montaj

Detaylı

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir.

formülü verilmektedir. Bu formüldeki sembollerin anlamları şöyledir: için aşağıdaki değerler verilmektedir. 11.YILLIK YAKIT MİKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 11.1 Yıllık

Detaylı

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ 1.1. GENEL HUSUSLAR GRE Epoxy Borular İdare tarafından temin edilecek olup borular yüklenici fabrikasına araç üstü teslim edilecektir. İzole edilmiş borular İDARE

Detaylı

kılavuzu ECE R44 04 Grup Ağırlık Yaş kg 0-12 m

kılavuzu ECE R44 04 Grup Ağırlık Yaş kg 0-12 m Arkaya doğru bakan Kullanım kılavuzu ECE R44 04 Grup Ağırlık Yaş 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 BeSafe izi Go ISOfix koltuğunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz BeSafe çocuğunuzu hayatının bu ilk yıllarında özenle

Detaylı

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ 1 GENEL 1.1 Alçak Gerilim elektrik panoları montaj edilecek yere uygun, çalışma şartlarına göre izolasyon seviyesi sağlanmış, kısa devre şartlarına elektriksel

Detaylı

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır.

Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7. YILLIK YAKIT MĐKTARI HESABI VE YAKIT DEPOLARI Isıtma tesisatında yıllık yakıt miktarı hesaplanarak, yakıt deposu tesisin en az 20 günlük yakıt gereksinimini karşılayacak büyüklükte olmalıdır. 7.1 Yıllık

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER

KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER 9 Makina Mühendisleri Odası; bacagazı emisyon ölçümü, basınçlı kap ve ekipmanların periyodik kontrolü, motor şasi tespitleri, asansör

Detaylı

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER

KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Krikolar kurtarma olaylarında KRİKOLAR VE HİDROLİK SİLİNDİRLER Sabitleme Dayanak ve destek yapma Yer açma Ayırma Kaldırma çalışmalarında kullanılan malzemelerdir. Krikolar çok çeşitli modellerin yanında

Detaylı

su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI * Tüm hakları Özkan Makina'da saklıdır. Kopyalamanız durumda yasal yollara başvurulucaktır.

su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI * Tüm hakları Özkan Makina'da saklıdır. Kopyalamanız durumda yasal yollara başvurulucaktır. su kadar güçlü DEMONTAJ PARÇALARI İÇERİK 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Verimli Kullanım için İpuçları 1.2 Nakliye ve Depolama için Talimatlar 2. MONTAJ KILAVUZU & DEVREYE ALMA TALİMATLARI 2.1 Montaj Yeri 2.2 Montaj

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL

Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Termosifon Kullanma kılavuzu T 7350 SL T 7365 SL T 7380 SL Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilen ve titiz kalite kontrolünden geçirilmiş olan ürününüzün size en

Detaylı

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi

Müşteriye teslimattan önce kalite ve güvenlik kontrolü 2: Kontrol listesi Açıklama Açıklama Bu belgenin amacı üstyapı montajının araç ömrü süresince yüksek kalite ve minimum bedensel yaralanma ile maddi hasar sağlayacak şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini kontrol

Detaylı

Yüksek Basınç Pompaları -70-100 Bar 1 x 30lt/dk, Elektrik motor 380V 50Hz. 1 x 5.5 kw Basınç ayar regülatörleri ve Baypas Manometre 0-160 Bar. Giriş Suyu Kontrol Valfi Düşük Basınç Uyarı Switch 2. Su Filtre

Detaylı

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU

MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU MOMENT 250 HIZ REGÜLATÖRÜ MONTAJ VE BAKIM KLAVUZU - 1 - GİRİŞ : Hız regülatörü : asansörlerde beyan edilen hızın, yukarı ve aşağı yönde belirlenen toleransların aşılması durumunda devreye girerek üzerindeki

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminin modifiyesindeki sınırlamalar Egzoz sisteminin modifiyesindeki sınırlamalar Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aşağıda belirtilen durumlara neden olabildiği

Detaylı

* Buji tırnak aralığı kontrol edilmelidir. Tırnak aralığı büyüdükçe yanma yeterince olmayacağından araçta yakıt sarfiyatı artar ve çekişten düşer.

* Buji tırnak aralığı kontrol edilmelidir. Tırnak aralığı büyüdükçe yanma yeterince olmayacağından araçta yakıt sarfiyatı artar ve çekişten düşer. LPG DÖNÜŞÜMÜ ÖNCESİ ARAÇ KONTROLÜ 1-ATEŞLEME SİSTEMİNDE YAPILACAK KONTROLLER * Buji tırnak aralığı kontrol edilmelidir. Tırnak aralığı büyüdükçe yanma yeterince olmayacağından araçta yakıt sarfiyatı artar

Detaylı

ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 26 Haziran 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28335 YÖNETMELİK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1

Detaylı

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir.

Şanzımanın çıkarılması. Genel. Teknik özellikler. Aletler. Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Genel Genel Varyantlı GA750/751/752 ve GA851/852 için geçerlidir. Teknik özellikler Belirtilen ağırlıklar içinde sıvı olmayan şanzımanı gösterir. Şanzımanın ağırlık merkezi sıvı filtre kapağının aşağı

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 7 basamaklı merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad platform korkuluğu

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 7 basamaklı ara merdiven 150 cm düz kaydırak platform korkuluğu 2 ad güneş figürü çatı kemeri 2 li salıncak seti 1 tk POLİETİLEN

Detaylı

Installation instructions, accessories. Elektrikli motor ısıtıcısı, yolcu bölmesi konektörü V1.0. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Elektrikli motor ısıtıcısı, yolcu bölmesi konektörü V1.0. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Talimat No 31373632 Sürüm 1.0 Parça No. 31359331 Elektrikli motor ısıtıcısı, yolcu bölmesi konektörü Volvo Car Corporation Elektrikli motor ısıtıcısı, yolcu bölmesi

Detaylı

YEDEK PARÇA FİYAT LİSTESİ

YEDEK PARÇA FİYAT LİSTESİ YEDEK PARÇA FİYAT LİSTESİ FİYATLARIMIZA KDV DAHİL DEĞİLDİR! 08.11.2018 Malzeme Kodu Malzeme Açıklaması Fiyatı 201 100 07025 045000 KIT LPG MEK. MLZ. FILTRE FJ1 KARTUJ 0,75 EUR 201 100 07025 045005 KIT

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule helezon kaydırak platformu 3 gen platform 2 ad 5 basmaklı merdiven çatı 150 cm helezon kaydırak 150 cm düz kaydırak platform korkuluğu 3 ad yaprak figürü bacak giydirme figürü

Detaylı

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ ANS KAMPÜSÜ İZOLASYONLU PPRC 80 PAKET BORU ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1/5 ÖN İZOLASYONLU PAKET BORU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ Bu ihalenin amacı; ANS Kampüsüne ait, jeotermal su dağıtım projesi için gerekli

Detaylı

TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI

TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI TESİSAT BİLGİSİ DERSİ DERS NOTLARI 11.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 3. SIVA ÜSTÜ TESİSAT 3.1. DÜBELLER Dübel, plastikten yapılmış tutturma gerecine denir. Dübeller, beton ve duvar

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi: Tedbir : Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir : Süt

Detaylı

KARAYOLUNDA TEHLİKELİ MADDELERİN TAŞINMASI İÇİN TASARLANAN MOTORLU ARAÇLAR VE RÖMORKLARI İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ (98/91/AT)

KARAYOLUNDA TEHLİKELİ MADDELERİN TAŞINMASI İÇİN TASARLANAN MOTORLU ARAÇLAR VE RÖMORKLARI İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ (98/91/AT) KARAYOLUNDA TEHLİKELİ MADDELERİN TAŞINMASI İÇİN TASARLANAN MOTORLU ARAÇLAR VE RÖMORKLARI İLE İLGİLİ TİP ONAYI YÖNETMELİĞİ (98/91/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu meler tutkal hortumu,preo ısıtılmış hortum,robatech hoses.

ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu meler tutkal hortumu,preo ısıtılmış hortum,robatech hoses. ısıtmalı hortum,nordson tutkal hortumu,robatech ısıtmalı hortum,dynatech tutkal hortumu ısıtılmış hortum,ısı hatları,rezistanslı hortum hot melt hose,heating hoses,heated hoses meler tutkal hortumu,preo

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ'NE DPT2006K-120470 No lu DPT-YUUP Projesi Kapsamında temin edilecek olan TARLA- 2014TSRF003 teknik sartname dökünanı numarası ile verilen

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ.

PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. PİŞİRGEN MAKİNA İMALAT SAN. DEM. SAC PROF. TİC LTD. ŞTİ. SU TANKERİ VE ARAZÖZ 2013 A. GENEL BİLGİLER Su tankerleri ve arazözler, gereken durumlarda içme suyu veya temizlik amaçlı kullanılacak suyun belirli

Detaylı

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ

JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ JAKLI SİSTEM YERALTI ÇÖP KONTEYNER ŞARTNAMESİ 1- Yeraltı konteyner sistemine sıkıştırmalı çöp aracından alınan jaklı hortumla konteyner sistemine bağlantı yapılıp manuel kumanda ile çalışması sağlanacaktır.

Detaylı

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu 1inci 500-750 kmler / 30 45 gün, 2nci 5000km sonra Rölanti Hızı / CO% Vana Manivela Boşluğu Motor Yağı (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Yağ Filtresi (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Motor Yağı Filtresi (Bajaj DTS-i 10000

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel

İndirgeyici katalitik konvertörünün sökülmesi. Genel Genel Genel İndirgeyici katalitik konvertörü vanadyum pentoksit içerir. Vanadyum pentoksit sağlık için tehlike teşkil edebilir. İndirgeyici katalitik konvertörü susturucuya takılır ve normal kullanım ve

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule 2 ad kare platform 1 ad helezon kaydırak platformu 1 ad 5 basmaklı merdiven 1 ad 3 basamaklı ara merdiven 1 ad çatı 1 ad 150 cm düz kaydırak 1 ad 150 cm helezon kaydırak 1 ad

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU

TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN GRUBU OYUN GRUBU ELEMANLARI: kule kare platform 7 basamaklı ara merdiven 150 cm düz kaydırak 150 cm helezon kaydırak platform korkuluğu palmiye figürü çatı 2 li salıncak seti 1 tk TEKNİK ŞARTNAME ÇOCUK OYUN

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

YÖNETMELİK. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 30 Kasım 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27771 YÖNETMELİK Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 28/11/2008

Detaylı

İşletmelerdeYakıt Depolaması ve Yangın Riski

İşletmelerdeYakıt Depolaması ve Yangın Riski İşletmelerdeYakıt Depolaması ve Yangın Riski İşletmelerin büyük bölümü hem konfor ısıtmada kullanılan kazanlar için, hem proses ısısını karşılayan ekipman, hem de işletmede bulunan jeneratör, firma taşıtları,

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 Kapasitans Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı