Uzun Süreli Koruma Kolay Temizlik Kolay Uygulama. Graffiti Magic

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uzun Süreli Koruma Kolay Temizlik Kolay Uygulama. Graffiti Magic"

Transkript

1 Uzun Süreli Kruma Klay Temizlik Klay Uygulama Graffiti Magic her tür betn, tuğla, yığma betn, ahşap, metal ve önceden byanmış yüzeylerde graffitiye karşı çk etkili bir kruma sağlayan, eşsiz bir kaplamadır. Yüzeye, iki kat Graffiti Magic uygulandıktan snra, graffiti sabunlu su ile klayca çıkarılabilecektir. Sert yüzeylerde yumuşak uçlu fırçaya, daha geniş yüzeylerde basınçlı sıcak su uygulamasına ihtiyaç duyulabilir. Bu kadar klay temizlik sağlayan, kaplamaya zarar vermeden yüzeyi tekrar tekrar temizleme fırsatı veren başka bir sistem yktur. Graffiti Magic bir çeşit kaplama lduğu için, işlemden önce yüzey tamamen temizlenmelidir. Düzgün biçimde uygulanan bir kaplamanın yaklaşık 20 yıllık bir ömrü vardır. (Dğal taşlar gibi açık renkli yüzeylere yapılan uygulamalarda, işlem esnasında kararma görülebilir. Graffiti Magic karartmayan su geçirmezlik astar byasının uygulanması, bu srunu en aza indirecektir.) Graffiti Magic 10 yılı aşkın süredir büyük süper marketlerde, eski eser krumalarında, evlerde, özel ve kamu sektöründe yer alan bir çk prje de başarıyla kullanılmaktadır.

2 Ürün Bilgisi Kullanım amacı Hızlı kuruyan, tüm yüzeyleri her tür Graffitiye karşı kruyan ve özel kimyasallar lmadan tekrar tekrar temizlenebilen kaplama. Özellikler Klay uygulanır, tek katlı, temiz kaplamalı, mat ve parlak renklere sahiptir. Tavsiye edilen yüzeylere muhteşem bir yapışma sağlar. Kısa sürede kurur ve tekrar uygulanabilir yani her tür grafitiye karşı hızlı bir kruma sağlar. Uygun Yüzeyler Graffiti Magic; betn, tuğla, taş, yığma betn, ahşap, metal, plakaj gibi hassas dış yüzeylere ve önceden byanmış yüzeylerin neredeyse tümüne uygulanabilir. Madde deliksiz, kuru, temiz lmalı ve önceki kaplamalardan arındırılmış lmalıdır. Kaplama ranları Litre başına 10 metre kare; yalnız bu ran sert ve/veya gözenekli yüzeylerde % 50 ye kadar inebilir. Düz yüzeylerde fazla yaymamak çk önemlidir. Kuruma ve Tekrar kaplama Sıcaklık ve atmsferik kşullara bağlı larak, ikinci kat, ilk kat uygulamasından snraki 1-2 saat içinde yapılabilir. Uygulama mettları Fırça, Rul veya Havasız Sprey Çevresel kşulları Hava ve zemin kuru lması ve hava sıcaklığı en az 5 0 C ve zemin sıcaklığı 3 0 C lmalı; bağıl nem %90 ın altında lmalıdır. Kuruma ve 2. Katı atma süreleri sğuk ve nemli kşullarda uzamaktadır. Krunan yüzeylerden Graffitinin Temizlenmesi İki kat Graffiti atıldıktan snra, her tür Graffiti, su ve yüzeyin tipine göre sünger, yumuşak fırça ya da basınçlı sıcak su( geniş alanlar için) ile çıkacaktır. TEMİZLEME İŞLEMİ, KAPLAMANIN ANTİ -GRAFFİTİ ÖZELLİKLERİNİ AZALTMAZ. Size en yakın Graffiti Magic stkçusu: Halide Edip Adıvar Cad. N:42, Kat: 3 Daire: 5 Kanlıca Beykz / İstanbul Tel : + (90) Fax: + (90) inf@cntech.cm.tr

3 Ürün Bilgisi & Teknik Veriler Graffiti saldırıları mdern tplumumuzda artış gösteren bir prblemdir. Mülke zarar vermesi, bakım masraflarını arttırması ve aynı zaman da güvenlik prblemi yaratıyr lması süreç içerisinde sıkıntı yaratmaktadır. Graffiti Magic, mülk sahiplerine ve altyapı yönetimine, kalıcı anlamda graffiti yapanlara karşı krunma adına eşsiz bir yöntem sunmaktadır. Graffiti Magic mat ve parlak renkleri bulunan kruyucu bir kaplama lup, küçük yüzeyler için nemli bez ile, daha büyük yüzeyler için düşük basınçlı sğuk su ile graffitilerin yk edilmesini sağlayan bir üründür. Önce Snra Graffiti Magic, mülkünüzü geliştirecek ve estetik değerini artıracak bir ürün lup birçk bina yüzeyi için dünyadaki en etkili graffiti kntrl yöntemi lduğu kabul edilmektedir. Kullanıldığı bina türlerinden bazıları: tuğla işi, betn ve ahşaptır.

4 Ürün Bilgi Belgesi GRAFFITI MAGIC ANTI-GRAFFITI & POSTERSİZ SİSTEM Tek bir paket mat ya da parlak uygulama, graffiti ve pster saldırganlığına karşı muazzam ve uzun süreli bir kruma sağlamaktadır. Graffiti Magic, dkulu, sert ve düz yüzeylerde kullanılıp su ve pasa karşı lağanüstü bir direnç gösterir, aynı zamanda rijinal yüzeyin görünüm ve estetiğini de krur. Graffiti ve psterlere karşı dış yüzeylerin krunması, mülk sahipleri ve girişimciler için küresel bir srun lmaya devam etmektedir. Graffiti ve psterlerin kaldırılması zahmetli, pahalı ve zaman alan bir süreçtir. Tehlikeli ve agresif çözücüler genelde tercih edilseler de bunların graffitileri yüzde yüz çıkarmada başarılı ldukları nadiren görülmektedir. Graffiti Magic, bu prblemlere karşı savaşır ve graffiti ve psterleri kntrl etmede eşsiz bir yöntem sunar. Psterler syulur ve graffitiler hızlı ve klay biçimde su ile çıkarılır. Graffiti ve pster sökmek daha klay lamazdı. Karışıklık yk, zararlı çözücüler yk, rijinal yüzey de ya da etrafında hasar yk. Özellikler & Faydaları Kruyucu kaplama: Graffiti ve pster saldırılarına karşı kalıcı ve etkili bir yöntem sunar. Mat ve parlak : Orijinal yüzeyin estetik özellikleri muhafaza edilir. Graffitileri temizlemek için insan sağlığına zarar vermeyen temizleme maddeleri kullanılır. Zararlı çözücülere gerek yk: Graffiti Magic uygulanan rijinal yüzeye, tekrar tekrar graffiti uygulanması, srun teşkil etmez.

5 GRAFFITI MAGIC UYGULAMA REHBERİ Graffiti Magic, neredeyse tüm bina yüzeyleri için uygundur. Yine de Graffiti Magic in tavsiye edilmediği bazı yüzeyler de vardır. En yaygın uygulanan, bina uygunluğu ile ilgili bilgi edinmek için aşağıdaki tablya bakınız. MATERYAL UYGUNLUK YORUMLAR Tuğla işi Uygun İdeal larak uygundur. Tuğlanın gözeneklerine bağlı larak Graffiti Magic in uygulanmasının ardından alt katman kararabilir. Kararmayı önlemek ve tuğlanın rijinal rengini krumak için bir kat Karartmayan Su Geçirmezlik maddesini Graffiti Magic ten önce uygulayın. Betn/Sızdırmaz fiber çiment Uygun İdeal larak uygundur. Betn sızdırmaz zemin, fiber çiment gibi yapılar Graffiti Magic in uygulanmasının ardından kararacak gözenekli alt katmanlardır. Kararmayı önlemek ve tuğlanın rjinal rengini krumak için bir kat Karartmayan Su Geçirmezlik maddesini Graffiti Magic ten önce uygulayın. Kumtaşı Su geçirmezlik maddesi üzerine uygulanırsa uygundur. Uygundur. Yine de alt katmanın dğal özelliklerini krumak ve kyulaşmasını önlemek için bir kat Graffiti Magic ile kaplanması tavsiye edilir. Ahşap (CCA işlenmiş) Uygun Uygundur. Örneğin ses azaltma bariyerleri. Sızdırmaz zemin Graffiti Magic in uygulanmasıyla hafifçe kararacaktır. Dlgulu bitirmeler Uygun baz kat/ su geçirmezlik maddesi üzerinde uygundur. Uygun baz kat ya da su geçirmezlik maddesinin üzerine uygulandığında uygundur. Graffiti Magic, graffitinin rjinal dlgulu yüzeye zarar vermeyen ve agresif lmayan temizleme maddeleri / kullanarak graffitinin sökülmesini sağlar. Byalı yüzeyler (ahşap hariç) Byalı yüzeylere Graffiti Magic uygulamadan önce mutlaka imalatçıya danışın. Graffiti Magic, imalatçı nayı lmadan byalı yüzeylerde KULLANILMAMALIDIR. Agresif temizleme maddeleri graffitilerin sökülmesi için kullanıldığında birçk dekratif bya yumuşar ve leke bırakır. Levha ve Duvar Uygunluğun değerlendirilmesi için yapışma testi Graffiti Magic bazı plastik ve byalı alanlara iyi yapışmayacaktır. Yapışma tüm levha ve duvarlarda kntrl edilmelidir. Uygulamadan önce uygunluğu kntrl etmek için Yapışma Testi-Metdu Graffiti Magic e danışın. Metaller Yapışma testi Genelde galvanizli çelik, alüminyum, brnz gibi metallere tavsiye edilir. Buna karşın Graffiti Magic in uygunluğunu test etmek için yapışma testinin yapılması gereklidir. Yapışma Testi-Metdu için Graffiti Magic e danışın. Ahşap (işlenmemiş ya da byalı) Uygun değil İşlenmemiş ya da önceden byanmış ahşap yüzeylere uygulanması için tavsiye edilmez çünkü ahşap sabit lmayan bir alt katmandır ve sabit alt katmanlardan daha sık bya gerektirir. Graffiti Magic açık renk bir kaplamadır ve işlenmemiş ahşabı ultraviyle (UV) ışınlarına karşı kruma sağlayamaz.

6 Uygulama Rehberi Graffiti Magic, imalatçının tavsiye ve talimatlarına harfi harfine uyularak uygulanması gereken eşsiz bir kruyucu kaplama sistemidir. Ürünü kullanmadan önce bütün talimatların kunduğu ve anlaşıldığından emin lunuz. Bu tavsiye ve talimatlara uyulmaması alt katmanın görünüşünü ve perfrmansını azaltacaktır. UYGUN ALT KATMANLAR & SİSTEM TAVSİYELERİ Betn, sızdırmaz yüzey ve dlgulu bitirmeler gibi gözenekli yüzeyler Yüzeyler Graffiti Magic Kyulaştırmayan Sızdırmazlık maddesi ile kaplanmalıdır. Baz katın tamamen kuruması için 24 saat bekleyin snra iki kat Graffiti Magic i 8-10 mt 2 / litre larak uygulayın ve katlar arasında en az dört saat lmasına dikkat ediniz. Kumtaşı gibi Dğal Yüzeyler Alt katmanın dğal özelliklerini krumak ve kyulaşmasını önlemek için bir kat Graffiti Magic Su geçirmezlik maddesi i ile kaplanması gerekir. Baz katın tamamen kuruması için 24 saat bekleyin snra iki kat Graffiti Magic i 8-10 mt 2 / litre larak uygulayın ve katlar arasında en az dört saat lmasına dikkat ediniz. Tuğla gibi gözeneksiz yüzeyler Baz katın tamamen kuruması için 24 saat bekleyin snra iki kat Graffiti Magic i 8-10 mt 2 / litre larak uygulayın ve katlar arasında en az dört saat lmasına dikkat ediniz. Tuğlalar gözenekli ise, tuğlaların kyulaşmasını önlemek ve rjinal rengin krunması için Graffiti Magic in uygulanmasından önce bir kat Graffiti Magic Karartmayan Su Geçirmezlik maddesi uygulayınız. Önceden byanmış ya da işlenmemiş ahşap Graffiti Magic in önceden byanmış ve işlenmemiş ahşaplara uygulanması TAVSİYE EDİLMEZ. İşlenmemiş ahşap alt katmanların çğu çatlamaya maruz kalır ve betn, duvar gibi sabit alt katmanlara nazaran daha fazla bya gerektirir. Graffiti Magic açık renk bir kaplamadır ve bu yüzden çatlamalara ya da ultraviyle (UV) ışınlarına karşı kruma sağlayamaz. CCA işlenmiş ahşap Pürüzsüz, gözeneksiz yüzeylere iki kat Graffiti Magic i 8-10 mt 2 / litre larak uygulayın ve katlar arasında en az dört saat lmasına dikkat ediniz. Prfilli sert yüzeyler için, imalatçının kaplama alanlarına ilişkin talimatlarına danışın. Ahşap hariç, önceden byanmış yüzeyler Genelde tavsiye edilmez- yukarıdaki tablya bakınız ve tavsiye için imalatçınız ile görüşün.

7 Kullanım talimatları Yüzey hazırlama Mevcut graffitiyi, gerekli görülmesi durumunda belirlenen graffiti sökme malzemesi ile çıkarın. Alt katmanın, tedarikçinin de belirttiği üzere herhangi bir graffiti çıkarma maddesi içermediğinden emin lunuz. Yüzey temiz ve kuru lmalı, tz, kir, yağ, gres veya temizlik ya da graffiti çıkarma malzemelerine ait kalıntılar içermemelidir. Gerekli görülürse, alt katmanı yüksek basınçlı su ile yıkayınız. Alt katmanlar Graffiti Magic in uygulanmasından önce kurutulmalıdır. Yapışma Test Metdu Graffiti Magic mevcut bya, levha ya da duvar vs. üzerine kullanıldığında, uygunluğun denetlenmesi adına yapışma tıpkı aşağıda açıklandığı şekilde kntrl edilmelidir. Graffiti Magic i küçük bir alana uygulayın ( 5-10 cm 2 yeterli lacaktır) ve gece byunca kurumaya bırakın. Levha ve duvarlar için, yeterli kuruma zamanının dlmasının ardından, test edilen alanı parmağınız ile yapışkanlık kaybını test etmek için sıkıca valayınız. Diğer byalı yüzeyler içinse, beyaz ispirt ile ıslatılmış bir fırçayı sert bir biçimde test edilen alana sürtün. Herhangi bir yapışma kaybı söz knusu değilse, bu alana Graffiti Magic uygulanabilir. Saklama & Materyal Hazırlama Kullanımdan önce ürünün tamamen karıştırıldığından emin lunuz. Makul miktarda materyal kullanınız. Küçük miktarda sıvıyı rul tablasına veya sprey birimine dökün. Ambalajı tekrar iyice kapatın. Ortam kşullarına bağlı larak Graffiti Magic elementlere maruz bırakıldığındaki kullanım süresi iki saattir. Kasnağı düzgün biçimde mühürleyin ve kullanmadığınız zamanlarda güneş ışığından uzakta saklayınız. Açık kasnağın içeriği neme maruz kaldığında hızlı bir biçimde bzulacaktır. Kısmi larak kullanılmış kasnaklar birkaç günden daha fazla saklanırsa, daha küçük, çelik(kuru) ambalajlarda saklanıp materyal kaybının önlenmesini şiddetle tavsiye ederiz. Uygulama Mettları- İki uygulama metdu tavsiye edilmektedir. Rul uygulaması Rul uygulaması 500 mt 2 den daha az alanlar için tercih edilen metttur. Kullanmadan önce Graffit Magic i tamamen karıştırın. İnceltmeyin ve nem ile temas ettirmeyin. 12 mm ebatlarında kuzu tüyü rul ya da Akrilik veya düz bya uygulaması için tavsiye edilen bir rulnun kullanılması, en iyi snucun elde edilmesi için tavsiye edilmektedir. Ekipmanı, Graffiti Magic e zarar vermemesi ve sn yıkamayı klaylaştırması için düzenli bir biçimde beyaz ispirt ile temizleyiniz. Önemli: Graffiti Magic Kyulaştırmayan sızdırmazlık maddesini, eflresana ( çiment alt katmanlarındaki tuz depzitleri gibi) maruz kalmış yüzeylere uygularken bya fırçası kullanmaktan sakının. Eflresanlar açık renkli yüzeylerde fark edilmesi ldukça zrdur ve uygulama esnasındaki herhangi bir temas durumunda(fırçayı kullanırken elin kayması gibi) biten kısımda süt rengi bir iz bırakacaktır. Eflrasan lması muhtemel yüzeyler için Rul ya da Sprey uygulanması tavsiye edilmektedir.

8 Sprey Uygulama Ekipmanın hazırlanması ve yıkanması için gerekli lan zaman ve efr nedeniyle, sprey uygulaması 500 mt 2 den az alanlar için tavsiye edilmemektedir. Sprey uygulandığında, kruyucu kaplamanın eşit dağıtılmasına ve dlayısıyla iyi bir graffiti kruması sağlanmasına dikkat edilmelidir. Daha ince kaplamaya sahip bölümler daha kapsamla krunacaktır. Graffiti Magic nemle yğunlaşan bir kaplamadır, nem lduğunda hızlı bir şekilde yğunlaşacaktır bu nedenle iki kat sistem uygulamakta fayda vardır. Graffiti Magic i uygulamadan önce sistemdeki suyu bşaltmak için ekipmanları beyaz ispirt ile temizleyin ve kurulayın. Graffiti Magic in sprey hatlarını tıkamasına ya da nlara zarar vermesini engellemek için ekipmanları sık sık beyaz ispirt ile temizleyiniz. Graffiti Magic i uygulamadan önce iyice karıştırınız. Uygulama esnasında sürekli bir kruyucu maske takın. Fazla sprey sıkmaktan kaçının çünkü bu etraftaki alanlara zarar verebilir. Ekipmanı beyaz ispirt ile iyice yıkayın ve temizleyin. Yğunlaşma Özellikleri Graffiti Magic nemle yğunlaşan bir maddedir ve uygulamadan snra hemen yğunlaşmaya başlayacaktır. Su ile temastan kaçınılmalıdır. Kaplamalar arasında duruma bağlı larak rtalama 4-6 saat lmalıdır. Graffiti Magic, ikinci katın uygulanmasından birkaç saat snra grafitiye karşı iyi bir kruma sağlamaya başlar. Graffiti Magic, dış yüzeyler için birkaç gün için tam yğunlaşma sağlar ve sert fakat esnek bir bitirmenin yanı sıra aşınma kşulları ve graffitiye karşı lağanüstü bir kruma sağlayacaktır. İç yüzeyler için tam yğunlaşma biraz daha fazla zaman alacaktır. Temizleme Tüm materyaller, kullanımların ardından beyaz ispirt ile iyice yıkanmalıdır. Su ile temizleme yapılmamalıdır. Sprey uygulaması ile ekipmanın uygulama esnasında da beyaz ispirt ile yıkanması gerekir; burada amaç sprey hatlarının bzulmasını önlemek ve yıkamayı klaylaştırmaktır. Güvenlik Talimatları Uygulama esnasında yeteri kadar havalandırma sağlayın. Uzun süre maruz kalma bazı bireylerde tahrişe neden labilir. Kirlenmiş giysi ve cildinizi su ve sabun ile materyal kurumadan önce yıkayınız. Yğunlaşmamış Graffiti Magic gözlerde tahrişe neden labilir. Temas halinde, gözlerinizi su ile en az 15 dakika byunca yıkayınız. Tahriş devam ederse, tıbbi yardım isteyiniz. Sağlık ve güvenlik ile ilgili daha fazla bilgi için, lütfen Materyal Güvenlik Veri Belgesi ne bakınız. Bu tavsiye& veriler, güvenilir lduğuna inandığımız bilgilere dayanmaktadır. İyi niyet ile sizlere sunulmaktadırlar fakat herhangi bir garanti ihtiva etmemektedirler. Zira ürünlerin kullanımına ilişkin mett ve kşullar kntrl edilememektedir. Kullanıcının bizim materyal ve tavsiyelerimizi herhangi bir ticari işlemi gerçekleştirmeden önce dikkate almasını tavsiye ederiz.

9 Teknik Veri Belgesi GRAFFITI MAGIC MAT & PARLAK Bir paket ile, graffiti saldırılarına karşı güvenli ve etkili kruma. Mat ya da parlak larak tedarik edilir. Graffiti Magic, rijinal yüzeyin görünüm ve estetik kalitesini krur. Tehlike içermeyen temizlik maddeleri ya da yüksek basınçlı su kullanarak graffitilerin güvenli, klay ve düşük maliyetle sökülmesini sağlar. Dlgulu ve sert yüzeyler için idealdir ve kumtaşı, betn gibi gözenekli yüzeylerde su aşındırması ve pasa karşı lağanüstü bir kruma sağlar. Kullanım Yaygın kullanılan betn, fiber çiment tabakası, yığma betn, tuğla işi, dkulu ve byalı yüzeyler gibi birçk bina tipinin krunmasında kullanıma uygundur. Kumtaşı ve diğer dğal taşların, suya karşı sızdırmazlıklarını sağlar. Böylece pas ve küf renk değişimini engeller. Tipik Özellikler Özellik Tipik değerler - Görünüm Şeffaf sıvı - Kıvam dengeli - Özgül Ağırlığı Katı madde ağırlığı % UV dayanıklılığı Muazzam - Servis ısısı -20 C ila 90 C Raf ömrü- uygulama itibariyle serin, kuru kşullarda ve rijinal ambalajında saklandığında 12 ay Uygulama Bilgileri Yayılma Alanı - Uygulama sıcaklığı Minimum 5 C - 30 C - Açma zamanı 25 C de yaklaşık 20 dakika - Kurutma zamanı duruma göre 4 saat içinde tekrar kaplama 5 litre ila 20 litre arasındaki standart bydaki paketler için - İlk kat için: kaplama= metre kare (8-10m2/litre) yüzeyin gözeneklerine göre - İkinci kat için: kaplama= 200 metre kare (10m 2 /litre) Avantajlar - Kalıcı kruma- Tekrarlayan graffiti temizleme işleminin ardından rijinal yüzeye hasar vermez. - Dkulu kaplamalarda dahi, rijinal yüzeyin estetik özelliklerini muhafaza eder. - Graffitiyi sökmek için zararlı çözücüler ya da temizlik maddeleri gerektirmez - Yapışma- betn ve en yaygın bina yüzeylerine lağanüstü yapışma sağlar. - Dayanıklılık- lağanüstü UV dayanıklılığı- pas ve küf kaynaklı renk değişimlerine karşı dirençlidir. - Suya dayanıklı- yağ, petrl ve hafif kimyasal lekelere karşı gelişmiş direnç gösterir.

10 Uygulama Esasları GRAFFITI MAGIC İLE KORUNAN YÜZEYLERDEN GRAFİTİLERİN SÖKÜLMESİ Graffiti Magic kruma kaplamaları ile krunan yüzeylerden graffitilerin güvenli ve basit bir şekilde sökülmesi için aşağıdaki işlemler tavsiye edilmektedir. Küçük alanlar Küçük alanlar sıcak/sğuk su ve biraz deterjan içeren sünger ile temizlenebilir (sıvı yıkama) Büyük Alanlar Graffitilerin geniş alanlardan hızlı ve etkili bir biçimde sökülmesi için, C sıcaklıktaki basınçlı suyu sert veya pürüzsüz yüzeylere uygulayınız. En iyi snucu almak için rtalama 50 C sıcaklıktaki su kullanın. Byalı ve dkulu yüzeylere uygulanan sıcaklığının 60 C den fazla lmamasına dikkat edin, zira bu uygulanan yüzeye zarar verebilir. Dikkat: Graffiti Magic ile çözücü temizleyiciler kullanılmamalıdır, zira tekrarlayan kullanım yüzeyi aşındırabilir ve belli bir sürenin snunda graffiti krumasını azaltabilir.

11 Teknik Veri Belgesi Karartmayan Sızdırmazlık Uçucu rganik çözücüler içermeyen % 100 akrilik sızdırmazlık maddesi. Az kkuludur, yanıcı değildir ve düşük tksit içerir. Gözenekli yüzeylerde su ve pasa karşı muhteşem derecede dayanıklılık sağlar. Kullanım Graffiti Magic in uygulanmasından önce paslı yüzeyler için, sızdırmazlık maddesi larak kullanılır. Betn ve betnla ilgili çiment inceltici, harç ve sıva, lif çiment vs. gibi maddeler için kyulaştırmayan sızdırmazlık maddesi larak da kullanılır. Kumtaşı ve diğer dğal taşların su girişine karşı sızdırmazlıklarını sağlar. Böylece pas ve küf renk değişimini engeller. Tipik Özellikler Özellik Tipik değerler Görünüş Özgül Ağırlığı Katı madde ağırlığı UV dayanıklılığı Yanıcılık Servis sıcaklığı Raf ömrü Beyaz sıvı % harika Su bazlı-yanıcı değil -20 C t 90 C Açılmamış rijinal ambalajında 12 ay Uygulama Bilgileri Uygulama sıcaklığı Açma zamanı Kurutma zamanı Yayılma alanı Minimum 8 C 30 C 25 C de yaklaşık 20 dakika Dkunma kuruluğu kşullara bağlı larak 1-2 saat Graffiti Magic ile yeni kat uygulaması 24 saat snra 5 litre ila 20 litre arasındaki standart bydaki paketler için= betn yüzeyinin yğunluğuna bağlı larak metre kare (10-12m 2 /Litre) Avantajlar Su bazlı: Nemli yüzeylere uygulanabilir. Tutunma: Betn ve tüm diğer inşa yüzeylerine muhteşem yapışma sağlar. Dayanıklılık: Pas ve küf kaynaklı renk değişimlerine karşı dayanıklıdır. Suya dayanıklı: Gözenekli yüzeylere su girişini azaltır. Lekelere karşı dayanıklı: Tprak, petrl ve hafif kimyasal lekelere karşı geliştirilmiş direnç

12 Sınırlamalar SINIRLAMALAR KULLANIM KISITLAMALARI Graffiti Magic in aşağıdaki durumlarda kullanılması TAVSİYE EDİLMEMEKTEDİR. Ortam/ yüzey sıcaklığı 8 derecenin altında ise ürünü kullanmayın. Dış kullanımlarda 6 saat içinde, yağmur yağması muhtemel ise ürünü kullanmayın. Yüzme havuzu, spa ya da duşlar gibi devamlı suya maruz kalınan alanlarda, kullanımı tavsiye edilmemektedir. Paket ebatları : 5 litre - 20 litre. Yüzey hazırlama Tüm yüzeyler tzsuz, yağ ve gres içermeyecek şekilde temiz ve tercihen vakumla temizlenmiş lmalıdır. Minimum kuruma sıcaklığı 8 C dir. Kuruma süreci esnasında rtam sıcaklığı ya da yüzey sıcaklığının düşmesi muhtemel ise Graffiti sızdırmazlık maddesi kullanılmamalıdır. Yıkama: Uygulamadan snra, mümkün lduğunca hızlı bir şekilde ekipmanı yıkayınız. Yğunlaşma özellikleri Yğunlaşma ranı mevcut durumlara göre değişecektir yalnız genelde dkunma kuruluğu, rtam sıcaklığı 25 C/70 C de ise 30 dakikada gerçekleşmektedir ve 24 saat snra Graffiti Magic tekrar kullanılabilir. Güvenlik talimatları Uygulama esnasında yeterli miktarda havalandırma sağlayın. Graffiti Magic, tksit içermez ve tehlikeli değildir. Uzun süre cilde maruz bırakılması bazı kişilerde tahrişe neden labilir. Materyal kurumadan önce tpraklanmış giysileri su ve sabun ile yıkayınız. Bu tavsiye & veriler, güvenilir lduğuna inandığımız bilgilere dayanmaktadır. İyi niyet ile sizlere sunulmaktadırlar fakat herhangi bir garanti ihtiva etmemektedirler zira ürünlerin kullanımına ilişkin mett ve kşullar kntrl edilememektedir. Kullanıcının bizim materyal ve tavsiyelerimizi herhangi bir ticari işlemi gerçekleştirmeden önce dikkate almasını tavsiye ederiz.

13 Sınırlamalar SINIRLAMALAR KULLANIM KISITLAMALARI Graffit Magic ile krunan yüzeyler, direkt larak geleneksel yöntemlerle byanamaz. Graffiti Magic in bazı plastikler üzerinde uygulanması tavsiye edilmemektedir. Graffiti Magic, kullanmadan önce herhangi bir plastik yüzeyine yapışma ( 2 kat) testine tabi tutulmalıdır. Merdiven, yl gibi trafik alanlarında kullanılması uygun değildir. 6 saat içinde yağmura maruz kalma lasılığı mevcut ise ürünü kullanmayınız. Slvent bazlı graffiti çözücü maddeler gerekli değildir; tavsiye de edilmez. Geleneksel byalar ile kaplanmamalıdır- tekrar byama ile ilgili larak tedarikçinize danışın. Paket ebat: 5 litre-20 litre Yüzey Hazırlama - Tüm yüzey tz, tprak ve yağ içermeyecek şekilde temiz lmalı. Eflrasan ve küften temizlenmiş lmalıdır. - Minimum uygulama sıcaklığı 5 C dir. Graffiti Magic, yüzey ya da rtam sıcaklığı kuruma döneminde bu rakamın altına düşecek gibiyse uygulanmamalıdır. Uygulama Kullanımdan önce bileşenleri iyice karıştırın. Rul ( tercih edilen) ya da sprey kullanarak uygulayın; kenar kısımlara sprey gelmemesine dikkat edin. Sprey uygulaması için % 10 beyaz ispirt ile inceltin. En iyi snucu almak için yüzeye en az iki kat uygulayın. Daha fazla bilgi için Graffiti Magic Kullanım Talimatları Bölümüne bakınız. Yıkama Ekipmanı kullanımdan hemen snra beyaz ispirt ile yıkayınız; Buna alternatif larak kullanımdan snra fırça ya da rulyu imha etmeyi daha klay ve daha az maliyetli bulabilirsiniz. Yğunlaşma özellikleri Yğunlaşma ranı kşullara göre değişiklik göstermektedir fakat 25 C de 1-2 saat içinde Dkunma kurulu elde edilmektedir; tam yğunlaşma için geceden kurumaya bırakın ve 2-3 byunca kurutun. Güvenlik talimatları Uygulama esnasında yeterli miktarda havalandırma sağlayın. Uzun süre cilde maruz bırakılması bazı kişilerde tahrişe neden labilir. Materyal kurumadan önce tpraklanmış giysileri su ve sabun ile yıkayınız. Gözlerde tahrişe neden labilir. Temas halinde gözlerinizi 15 dakika byunca yıkayınız. Tahriş devam ederse tıbbi yardım alın. Sağlık ve güvenlikle ilgili daha fazla bilgi için Güvenlik Veri Belgemize bakabilirsiniz. Bu tavsiye & veriler, güvenilir lduğuna inandığımız bilgilere dayanmaktadır. İyi niyet ile sizlere sunulmaktadırlar fakat herhangi bir garanti ihtiva etmemektedirler zira ürünlerin kullanımına ilişkin mett ve kşullar kntrl edilememektedir. Kullanıcının bizim materyal ve tavsiyelerimizi herhangi bir ticari işlemi gerçekleştirmeden önce dikkate almasını tavsiye ederiz.

14 GÜVENLİK VERİ BELGESİ Üretici firmanın Kimlik Bilgileri Ürün Adı: Graffiti Magic Mat ve Parlak Ürün Tanımı: Anti grafiti kruyucu larak prfesynel amaçlı kullanım Şirket adı: Cntech Prje Yönetim Ve Mühendislik A.Ş Kanlıca Beykz / İstanbul Bileşen& İçerik Bilgisi Tehlikeli İçerik: 1) Neft yağı (Petrl), hidr işlenmiş ağır 43-49% 2) CAS: ) R10 Xn;R65 Xi;R66 Tehlike tanımlaması Temel tehlikeler Yanıcı. Zararlı: Yutulduğunda akciğerde hasara neden labilir. Devamlı maruz kalma cilt kuruluğuna ve cilt çatlaklarına neden labilir. İlk yardım önlemleri Cilt ile temas: Bütün bulaşmış giysi ve ayakkabıları çıkarıp hemen bl su ve sabun ile yıkayınız. Çözücü ya da inceltici kullanmayınız. Göz ile temas Kntak lenslerini çıkarın. Gözünüzü ve kirpiklerinizin altını bl su ile en az 15 dakika byunca yıkayın. Tıbbi yardım alın. Sluma: Temiz havaya çıkın, hastayı sıcak tutun ve dinlendirin. Slunumu durmuş ise, suni teneffüs yapın. Bilincini kaybetmiş ise, dinlenir pzisyna getiri ve tıbbi yardım isteyin. Ağızdan hiçbir şey vermeyin. Yutma: Kazara yutulması durumunda acil tıbbi müdahale gerektirir. Dinlenin. KUSMAYA ÇALIŞMAYIN. Yangına Karşı Önlemler Yangın söndürme cihazı: Alkl dirençli köpük, karbn diksit, kuru kimyasallar ya da su spreyi. SU JETİ-FISKİYE KULLANMAYIN Maruz kalma tehlikeleri: Yangın, özellikle karbnmnksit ve karbndiksit gibi yanıcı ve tehlikeleri maddeler içeren siyah ve yğun bir dumanın luşmasına neden lacaktır, lütfen sabitlik& reaktivite bölümüne bakımınız. Çözülmüş maddeler sağlığa zararlı labilir. Kruyucu ekipman: Gerekirse yangınla mücadele için sluma aparatı kullanın. Kazara Salınım Önlemleri Kişisel önlemler: Tüm alev almak kaynaklarını rtamdan uzaklaştırın. Yeterli havalandırma lduğundan emin lun. Persneli güvenli bölgelere bşaltın- lütfen Maruz kalma kntrlleri &kişisel krunma bölümüne bakınız. Çevresel önlemler: Ürünün drenaj ya da su giderlerine gitmesine izin vermeyiniz. Belirgin taşma kntrl edilemiyr ise yerel yetkililerden yardım istenmelidir. Temizleme metdu: Yanıcı lmayan sğurucular edinin veya tplayın (Kum ve tprak gibi). Uygun ambalaja imha için transfer edin. Taşan alanı deterjan ile temizleyin. Çözücü kullanmaktan sakının.

15 Taşıma& Saklama Taşıma: Cilt ve göz ile temastan sakının. Çalışılan alanda yeterli miktarda havalandırma ve bşaltım lduğundan emin lun. Alev, sıcak yüzey ve tutuşmaya neden labilecek alanlardan uzak durun. Buharı slumayın. Kişisel kruyucu ekipmanlarınızı kullanın. Taşıma esnasında, taşırken ve dağıtırken Taşıma İşlemleri Manüelinden faydalanın; lütfen maruz kalma kntrlleri & kişisel krunma bölümüne bakınız. Saklama: Ambalajları sıkıca kapalı ambalajlarda ve kuru, serin ve iyi havalanan bir alanda muhafaza ediniz. Sıcaklığı 5 ila 25 C de tutunuz. Tutuşma ya da direkt güneş ışığından uzak bir alanda saklayınız. Buzlanmaya karşı kruyunuz. Düzgün larak etiketlenmiş ambalajlarda saklayınız. Güçlü asit ve ksitleyici maddelerle birlikte saklamayınız. Gıda, içecek ve hayvan besleme ürünlerinden uzak tutunuz. Raf ömrü 12 aydır. Maruz kalma kntrlleri & kişisel krunma Maruz kalma kntrlleri: içindekiler STD TWA STEL (8 s) (15 dk) Neft yağı (Petrl), hidr işlenmiş ağır OEL 1000 mg/m3 Teknik önlemler Yeterli miktarda havalandırma sağlayın; özellikle de kapalı alanlarda. Slunum kruması: Yetersiz havalandırma lması durumunda slunum aletinizi takınız. El kruma:. Uygun kruyucu eldivenlerinizi takınız Göz kruma BS EN B kruma gözlükleri takın Cilt kruma: Pamuk ya da tamamen sentetik giyinin. Tekrar kullanımdan önce bulaşmış giysilerinizi çıkarın ve yıkayın. Uygulamadan önce ve ürünü tuttuktan hemen snra ellerinizi yıkayınız. Fiziksel & kimyasal özellikler Şekil Viskz sıvı Özgül Ağılığı Suda çözülme Kısmen çözülür Buhar yğunluğu Havadan ağır Patlama limiti En az 0.8%. en çk: 8% Yanma nktası 32-55ºC Sabitlik & Reaktivite Sabitlik: tavsiye edilen taşıma ve saklama kşullarında sabittir; bakınız taşıma & saklama bölümü Sakınılacak durumlar: Sıcaklık, tutuşma kaynakları ve direkt güneş ışığı Sakınılacak materyaller Oksitleyici ve güçlü alkalin ya da asitli materyallerden ekztermik reaksiynu önleyebilmek adına uzak durun. Çözülmüş ürünler Duman, karbn mnksit ve nitrjen ksit luşabilir. Tksiklji Bilgileri Tksiklji verileri:. Ürün üzerinde veri mevcut değildir. Akut tksitlik: Yüksek randa buhar knsantrasynunun slunması mikz zarlara ve slunum sisteminin yanısıra böbrek ve merkezi sinir sistemine de zarar verebilir. Belirtilerden bazıları, baş ağrısı, baş dönmesi, yrgunluk, kas yrgunluğu, uyuşukluk ve zr vakalarda bilinç kaybıdır. Aşındırıcı /tahriş:.gözleri tahriş edicidir. Geri dönülemez göz hasarlarına neden labilir. Tekrarlayan dz tksikliği: Tekrarlayan ya da uzun süreli cilt teması alerjik lmayan kntak dermatite neden larak cilde hasar verebilir.

16 Ekljik bilgi Ekljik bilgi: Ürün üzerinde veri mevcut değildir. Neft yağı (Petrl), hidr işlenmiş ağır LC50/96hr/Fish = >100 mg/kg İmha hususu İmha metdu Yerel düzenlemelere göre imha ediniz tarihli Kirlilik ( Özel Atık) Kntrl Düzenlemesine göre tehlikeli atık larak sınıflandırılmıştır. Endüstriyel tesislerden gelen atıkların imhası 1991 tarihli Çevre Krunması Düzenlemesi( Görev Temini) kapsamına dahildir. Atıkları kanalizasyna bşaltmayın. Nakliye Bilgileri ADR/RID Yl ya da Demiryluyla Nakliye UN n: 1263 Paket grubu: III Sınıf 3 Tehlike sınıfı: 30 Nakliye adı: Bya benzeri madde IMDG/IMO Denizyluyla Nakliye UN n: 1263 Paket grubu: III Sınıf: 3 Denizi kirletici: YES EmS: F-E S-E IATA/ICAO Havayluyla Nakliye UN n: 1263 Paket grubu: III Sınıf 3 Miktar: 220L Paketleme talimatı: 310 Düzenleyici Bilgiler Etiketleme Bu ürün EK VI 67/548/EEC yönetmeliğine göre sınıflandırılmıştır. Tehlike semblü zararlı Risk ifadeleri R10 yanıcı R65 zararlı: yutulursa akciğer hasarına neden labilir. R66: tekrarlayan maruz kalma cilt kuruluğu ve çatlaklarına neden labilir. Güvenlik ifadeleri: S61: çevreye salmaktan kaçının. Özel talimat/ güvenlik veri belgelerine bakınız S23: sprey ya da buharı slumayınız S43: yangın durumunda, kuru sdyum karbnat kullanın S62 yutulursa, kusmaya çalışmayın: hemen tıbbi yardım alın ve bu ambalaj veya etiketi gösterin S24: cilt ile temastan kaçının S 2: çcukların uzanamayacağı yerlerde saklayınız

17 Diğer bilgiler Tehlikeli içeriğin risk ifadeleriyle birlikte tam metni kmpzisyn & Bilgiler başlığı altında verilmiştir. R10: yanıcı R65: Zararlı: yutulursa akciğer hasarına neden labilir. R66: tekrarlayan maruz kalma cilt kuruluğu ve çatlaklarına neden labilir. Veri kaynakları: Bu dküman 2002 Tarihli Kimyasal ( Tehlike Bilgileri ve Tedarik için Paketleme) Yönetmeliğine uygun larak düzenlenmiştir. Veri kaynakları; ilişkin Onaylı Tedarik Listesi Yedinci Basım, Onaylı Sınıflandırma ve Etiketleme Rehberi Beşinci Basım, Onaylı Kd ve Uygulama: tehlikeli maddelerin tedarik edilmesi ve hazırlanmasına Güvenlik veri Belgeleri Üçüncü Basım, EH , RTECS 2002, CDG 1999, IMDG Kd 2002, ADR 2003 ve IATA 2003 ten alınmıştır. Revizynlar: Bu Güvenlik Veri Belgesi Mayıs tarihli 1 numaralı basımı güncellemek üzere tedarik edilmiştir. This Yasal uyarı: Bu Güvenlik Veri Belgesinde verilen bilgiler mevcut devlet verileri ve yürürlükteki yönetmeliklere dayanarak hazırlanmıştır. Sağlık, güvenlik ve çevresel knulara ilişkin rehberlik sağlar ve herhangi bir teknik perfrmans garantisi ya da ürünün belirli uygulamalar için uygunluğu için bir garanti larak görülmemelidir. Kullanımım belirli kşulları tedarikçinin kntrlü dışında lduğu için, kullanıcı tüm ilgili yönetmeliklere uygunluktan srumludur.

GRAFFITI MAGIC LIMITED

GRAFFITI MAGIC LIMITED GRAFFITI MAGIC LIMITED Halide Edip Adıvar Cad. No:42 Kat:3 Daire: 5 Kanlıca- Beykoz / Istanbul Email info@contech.com.tr Telefon +(90) 216 680 91 58 GRAFFITI MAGIC MATT & GLOSS 23 Şubat 2008 Revizyon No.2

Detaylı

Esnek Su İzolasyonu için 2 Komponentli Poliüretan Enjeksiyon Reçinesi

Esnek Su İzolasyonu için 2 Komponentli Poliüretan Enjeksiyon Reçinesi EN 1504-5 Esnek Su İzlasynu için 2 Kmpnentli Pliüretan Enjeksiyn Reçinesi 1. TANIMI Çk düşük vizkziteye sahip MDI esaslı, iki kmpnentli pliüretan enjeksiyn reçinesi. BUMERANG STV 2K 110 ıslak veya kuru

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS )

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) 1. MADDE/MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI FIRMA ADI : Plastik Çelik 5-10 Dakika Epoksi Yapıştırıcı : 404 Kimya San. ve Tic. A.Ş. Merkez: Merkez Mahallesi

Detaylı

Olağanüstü adhezyon özelliklerine sahip elastik akrilik enjeksiyon reçinesi

Olağanüstü adhezyon özelliklerine sahip elastik akrilik enjeksiyon reçinesi EN 1501-5 Olağanüstü adhezyn özelliklerine sahip elastik akrilik enjeksiyn reçinesi 1. TANIMI BUMERANG 2304 Acryl çatlak ve bşlukların suya karşı yalıtımında kullanılan 4 kmpnentli bir akrilik enjeksiyn

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 283540-908187 V002 Revizyon tarihi: 12.04.2011

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU KALDOIL KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: KALDOIL 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Soğuk Uygulanabilir Asfalt Tamir Malzemesi Üretiminde Kullanılan

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI

MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI MALZEME GÜVENLİK FORMU BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI KISIM 1 MÜSTAHZAR VE İŞ TANIMI 1. MALZEMENİN TANIMI 1.1 MALZEMENİN ADI: BS-5 ASFALT YAPIŞTIRICISI. 1.2 MALZEMENİN KULLANIM ALANI Bitümlü Sıcak Karışım (BSK),

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa No : 1/ 5 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : EPOKSİ KAPLAMA SOLVENTSİZ BOYA 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : 2 Komponentli Epoksi reçine esaslı,

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI

GÜVENLİK VERİLERİ SAYFASI Sayfa: 1 Derleme tarihi: 02/11/2011 Bölüm 1: Madde/karışım ve şirket/işletmenin tanımlanması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ürün adı: 1.2. Madde veya karışımın ilgili belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilen

Detaylı

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : -

YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Sens Sıvı Sabun Lavanta Maddenin / Preparatın Kullanımı: Sıvı El Yıkama Sabunu Üretici / Tedarikçi: Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Tüketim Ürünleri

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155 EC Basım Tarihi: 10.02.2010 Page: 1/6 1- Firma ve Ürün tanımı Ürün Bilgileri Ürün İsmi: ALÜMİNYUM SÜLFAT Üretici/Kaynak Firma bilgileri : Ardıçlı evler, Yeryüzü Mah,

Detaylı

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI

MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 POLYÜREA BAZLI ESNEK MASTİK ÜRÜN AÇIKLAMASI MS 991 yapısında solvent ve uçucu bileşen içermeyen 2 kompenantlı 3:1 oranında kullanılan derz, dilatasyon noktaları ve beton çatlakları için tasarlanmış

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-649 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Poliroad Su Bazlı Yol Çizgi Boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı yolçizgi

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1

ADABEY KİMYA A.Ş.-STEEL WHİTE MSDS FORMU Düzenleme tarihi:15/kasim/2010 Revizyon No:1 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/TEŞEBBÜS TANITIMI Ürün tipi : Keten takviyeli Sızdırmazlık Macunu Ticari Adı : STEEL WHİTE Üretici : Adabey Kimya Doğalgaz Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üretici Adres :Öz

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

ÜRÜN ADI % AĞIRLIK CAS NO EINECS NO META-KSİLEN 20.0 108-38-3 203-576-3 MICROCRYSTALLINE 20.0 14808-60-7 238-878-4 SILICA

ÜRÜN ADI % AĞIRLIK CAS NO EINECS NO META-KSİLEN 20.0 108-38-3 203-576-3 MICROCRYSTALLINE 20.0 14808-60-7 238-878-4 SILICA Yayınlama Tarihi 21.06.2014 Form No 07FRC027 Revizyon No 0 Revizyon Tarihi - 1- Madde Mustahzar ve Şirket /İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı Firma Adı AKİŞ BOYA SAN VE TİC AŞ Ali Osman Sönmez cad.no.4 Bursa-TURKEY

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 71-36-3 Kullanım alanları : N-Butanol ağırlıklı olarak boya ve

Detaylı

Madde Güvenliği Veri Sayfası

Madde Güvenliği Veri Sayfası BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/girişim bilgileri 1.1. Ürün tanımlayıcı YELLOW HAND CLEANSER Ambalajsız 1.2. Madde ya da karışımın ilgili tanımlanmış ve önerilmeyen kullanım şekilleri Temizleme - Aksesuarlar

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No: 1/ 6 1. Madde/ Müstahzar ve Firmanın Tanıtılması Müstahzarın Adı : Sentetik Astar Kullanımı : Ahşap ve metal yüzeyler için astar Firma : Sintaş Boya ve Kimya Sanayi Ltd.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ :

REVİZYON : 02 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 106 Dezenfekte Edici El Yıkama Ürünü Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında kullanılacak

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP BOOSTER ENZİMLİ

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

: Tekstil uygulamalarında yumuşatma malzemesi olarak kullanılır. 1.3 Şirket Tanımı

: Tekstil uygulamalarında yumuşatma malzemesi olarak kullanılır. 1.3 Şirket Tanımı 1. ÜRÜNÜN VE İŞ SAHİBİNİN TANIMI 1.1 Ürünün Tanımı Ürün Adı : Latrosil MC 50 Bileşim Türü : Makro Silikon Emülsiyonu 1.2 Ürünün Kullanımı ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımı Kullanımı : Tekstil uygulamalarında

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 6 MSDS No. 921153 V001 Revizyon tarihi: 14.11.2012

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Bozüyük O.S.B. 10. Cadde No: 3, Bozüyük Bilecik / TÜRKİYE Telefon: Faks:

Bozüyük O.S.B. 10. Cadde No: 3, Bozüyük Bilecik / TÜRKİYE Telefon: Faks: 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, geniş dilatasyon derzleri için kullanılan, poliüretan esaslı, yüksek elastikiyette, dökülebilir yalıtım dolgu macunu. Ürün ticari ismi : CERMITHANE

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : TEKNOLATEX 500 Malzemenin Kullanım Amacı : Beton Harç Katkısı Üretici Kuruluş : Tekno Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. İstanbul Deri OSB. Arıtma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7790-28-5 232-197-6 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknomer 200 EX Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Bileşenlerin Genel Tanımı: Toz Bileşen;

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 1868879 V000 Revizyon tarihi: 01.07.2011

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI TEMIZLIK MADDESI ÇIÇEK KULLANIM ALANI Genel amaçlı temizlik ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması : EC No.: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş

Detaylı

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır.

Ürün, 648/2004/EC Deterjanlar Direktifinde belirtilen gerekliliklere uygun olarak hazırlanmıştır. 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 332 Hassas Yüzeyler İçin Bulaşık Deterjanı Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

ÜRÜN ADI Teknoser 100

ÜRÜN ADI Teknoser 100 Deri Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Cad. Gergef Sok. No: 6 TUZLA / İSTANBUL Tel: 0216 429 10 00 Fax: 0216 429 02 00 www.teknoyapi.com.tr e-mail : info@teknoyapi.com.tr 1/5 BÖLÜM 1 ÜRÜN VE ŞİRKET BİLGİLERİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP MIX RINSE PLUS

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Radiator Flush (Radyatör Temizleme) Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1

Güvenlik Bilgi Formu Radiator Flush (Radyatör Temizleme) Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1 Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1 1- Madde / Ürün ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1 Ürünün Ticari İsmi Maddenin / Ürünün kullanımı Radyatör temizleme amaçlı 1.2 Firma tanıtımı Firma adı: Pro-tec Deutschland

Detaylı

: LİCOPLAS DEKORATİF SIVA

: LİCOPLAS DEKORATİF SIVA MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Page: 1/5 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Kullanımı Üretici; Adres LİCOPLAS DEKORATİF SIVA : LİCOPLAS DEKORATİF SIVA : İç cephe duvar kaplama malzemesi Acil : +90 266 721

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP SOFT SENSITIVE

Detaylı

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu)

MSDS (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) 1. KİMYASAL ÜRÜN & ŞİRKET TANIMI Ürün Adı: SPT-1657 Ürün tanımı: Tek komponentli Poliüretan yapıştırıcı Fabrika:. SAMHO CHEMICAL CO. LTD. Adres: 241-2, Chongwon-ri, Mado-myun, Hwasung-City Kyunggi-do,

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 75-09-2 Kullanım alanları : Plastik sanayisinde, kimyasal ürünlerin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 2226995 Buffer Powder Pillows ph 4.01 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

REVİZYON : 01 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 22-12-2009

REVİZYON : 01 YAYINLAMA TARİHİ: 15-05-2007 REVİZYON TARİHİ : 22-12-2009 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Maratem 622 Sıvı Alkali Yardımcı Yıkama Maddesi Maddenin / Preparatın Kullanımı: Profesyonel sanayii ve ticarette temizleme uygulamalarında

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY P Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

Sayfa 1/6. NOVOBRAN Outside Dış yüzeylerde kullanılmak için özel olarak geliştirilmiş hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır.

Sayfa 1/6. NOVOBRAN Outside Dış yüzeylerde kullanılmak için özel olarak geliştirilmiş hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. Sayfa 1/6 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Outside Dış yüzeylerde kullanılmak için özel olarak geliştirilmiş hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Outside kaplama kötü hava şartlarına ve çevresel etkilere

Detaylı

: Tekstil uygulamalarında Dolgun bir tuşe sağlayan ve yüzey kayganlığı. veren makro silikon emülsiyonu

: Tekstil uygulamalarında Dolgun bir tuşe sağlayan ve yüzey kayganlığı. veren makro silikon emülsiyonu 1. ÜRÜNÜN VE İŞ SAHİBİNİN TANIMI 1.1 Ürünün Tanımı Ürün Adı : Latrosil BE 820 Bileşim Türü : Konsantre Makro Silikon Emülsiyonu 1.2 Ürünün Kullanımı ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımı Kullanımı : Tekstil uygulamalarında

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİSİ SURFECOPLUS. SurfecoPlus

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİSİ SURFECOPLUS. SurfecoPlus 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMLAMASI 1.1 ÜRÜN TANITIMI Ürün Adı Ürünün Kimyasal Ailesi SurfecoPlus Polialkilenoksit Modifiye Heptametiltrisiloksan 1.2 ÜRÜNÜN KULLANIMI Yüzey gerilimi düşürücü ajan 1.3 FİRMA BİLGİLERİ

Detaylı

: Tekstil ve endüstriyel uygulamalarda köpük kesici ajan

: Tekstil ve endüstriyel uygulamalarda köpük kesici ajan 1. ÜRÜNÜN VE İŞ SAHİBİNİN TANIMI 1.1 Ürünün Tanımı Ürün Adı Bileşim Türü : Maxant Clear : Silikon emülsiyonu 1.2 Ürünün Kullanımı ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımı Kullanımı : Tekstil ve endüstriyel uygulamalarda

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 250 Malzemenin Kullanım Amacı : PVC Yapıştırıcı 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Bileşenlerin Tanımı: Solventsiz, organik

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU

GÜVENLIK BILGI FORMU Sayfa: 1 Derleme tarihi: 04/02/2015 Revize numarasi: 1 Bölüm 1: Madde/karisimin ve sirket/müteahhitin tanimlanmasi 1.1. Ürün belirleyici Ürün ismi: Ürün kodu: DR9 1.2. Madde veya karisim ile ilgili geçerli

Detaylı

SELİN SIVI SABUN YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - REVİZYON : Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

SELİN SIVI SABUN YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ : - REVİZYON : Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün adı: Selin Sıvı Sabun Elegance Lilium Selin Sıvı Sabun Elegance Orkide Selin Sıvı Sabun Elegance Beyaz Gül Selin Sıvı Sabun Naturals Lavanta /Turunç

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M885 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Ters Ozmos Sistemleri İçin Alkali Membran Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Sayfa 1/5 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Inside, iç yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş,kolay uygulanabilir hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Inside kaplama, özellikle yüksek bir

Detaylı

Acil Telefon Notu: Acil durum telefonu iş günlerinde sabah 08.00 ve akşam 16.00 saatleri arasında açıktır.

Acil Telefon Notu: Acil durum telefonu iş günlerinde sabah 08.00 ve akşam 16.00 saatleri arasında açıktır. GÜVENLİK BİLGİ FORMU Yayın Tarihi : 28/02/2012 Versiyon : BÖLÜM 1 : MADDE / KARIŞIM VE ŞİRKET / İŞ KİMLİĞİ 1.1. Ürün Tanımlayıcı Ticari İsim : Susuz pisuvarlar 1.2. Kullanım İle İlgili Öneriler Önerilen

Detaylı

Malzeme Güvenlik Verileri Formu

Malzeme Güvenlik Verileri Formu 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde adı Kullanım alanları İmalatçı/Üretici : : Kenncoat akrilik resurfacer su bazlı, akrilik bağlayıcılı, dolgu ile desteklenen ve silis kumu ile karıştırılarak

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No: 1/ 6 1. Madde/ Müstahzar ve Firmanın Tanıtılması Müstahzarın Adı : Endüstriyel Boya Renk : Beyaz Kullanımı : Son kat boya Firma : Sintaş Boya ve Kimya Sanayi Ltd. Şti. İletişim

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA POLIZOLAN Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA POLIZOLAN Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-590 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA POLIZOLAN Su bazlı, silikonlu, izolasyon malzemesi ve boya astarı 1.2. Madde/Mühtahzarın

Detaylı

MSDS Güvenlik Bilgi Formu

MSDS Güvenlik Bilgi Formu 1 Ürünün ve Firmanın Tanıtımı Ürün Adı Üretici Adres Tel : 0212 235 52 55 Fax : 0212 253 42 12 Ürün Destek Hattı : 0800 211 60 39 : EMS Dubell F.1311 Kimyasal Dübel : Ems Grup Endüstri ve Hırdavat Malzemeleri

Detaylı