2014 YILI FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014 YILI FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 2014 YILI FAALİYET RAPORU 1- Antakya da sanayiyi geliştirmeye, yatırım merkezlerinden biri haline getirmeye, üyelerimizin rekabet güçlerini artırmaya, bölgemizin kalkınmasını sağlamaya yönelik ve İlimizin markalaşması ile ilgili ve yöresel ürünlerimizin tanıtımının yapıldığı proje ve etkinlikler. - ANMOGEP PROJESİ: Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı çerçevesinde; bölgede yeni işletmelerin sayısını arttırmak ve daha iyi bir iş ortamı yaratmak, mevcut işletmelerin verimliliğini ve rekabet güçlerini iyileştirmek, fiziki altyapının iyileştirilmesi amacıyla; Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) hazırlanmış olduğu ve 23 Eylül 2011 tarihi itibariyle de proje uygulamasının başlamış olup 2016 yılında bitmesi hedeflenmiştir. Bütçesi Euro dur. Bu bütçenin yaklaşık %82 si Avrupa Birliği, kalanı Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanmaktadır. - ANTAKYA MUTFAK MÜZESİ: Geleneksel Antakya evlerinin bir bütün olarak restore edilip, Mutfak Müzesi haline getirilmesi, Antakya nın mutfak tarihi ve kültürü ile mutfak zenginliklerinin sergilenerek, geleneksel gastronomi kültürünü ve geçmişini daha iyi tanıtmaya olanak sağlamak ve bu zenginlikleri ortaya koyarak; tarihsel dokuya, kent kimliğinin tanıtımına, turizmine, tarih, kültür, sanat hayatına ve istihdama yönelik katkı sağlamak amacıyla proje hazırlanmıştır. Tefrişat ve tasarım çalışmaları kapsamında, Odamız tarafından tarihinde 9 adet Balmumu Manken ile 2 adet kiosk alımı için açık ihaleye çıkılmıştır. İhale değerlendirmesi, tarihinde yapılacaktır. (Proje Bütçesi : TL) (Proje Başlama Tarihi: ve Proje Bitiş Tarihi: ) - Üyelerimize kaliteli ve eğitimli işgücü sağlamak amacıyla 2014 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın açmış olduğu İnsan Kaynakları Operasyonel Programı için Maharetli Ellerin Tatlı Buluşması adı altında toplam 1 yeni proje başvurusunda bulunulduğu ve değerlendirme aşamasının sürdüğü anlaşılmıştır. 2- Yurt içi ya da yurt dışı fuar organizasyonları Mart tarihinde İtalya Ayakkabı sektörüne yönelik Milano ve Floransa ya Kosgeb in Yurtdışı İş Gezisi desteği ile İş Gezisi düzenlendiği öğrenilmiştir Nisan tarihlerinde ise İtalya nın Milano kentindeki Salone Del Mobile Fuarı na 16 Üyemiz ile katılım sağlandığı öğrenilmiştir Mayıs tarihlerinde Gıda Sektörüne yönelik Amsterdam, Utrecht ve Rotterdam şehirlerine İş gezisi düzenlendiği öğrenilmiştir Eylül tarihlerinde Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri ne katılım sağlandığı tespit edilmiştir Ekim tarihinde Odamızın 7.HİKAF (Hatay İnsan Kaynakları Fuarı)ndastand açtığı öğrenilmiştir. 22 Kasım tarihinde Adana Tarım Fuarı nın ziyaret edildiği öğrenilmiştir Ekim tarihlerinde Foodex İzmir 2014 Fuarı nda ATSO yu 16. Meslek Komitesi Başkanı Adnan Berber in temsil ettiği öğrenilmiştir.

2 04-05 Kasım tarihlerinde Başkentte Hatay Günleri gerçekleşmiş olup Odamız ilgili Personeli ve bazı Meclis Üyelerimizin fuarı ziyaret ettiği öğrenilmiştir. 3- Üyelerimizi mesleki alanlarında geliştirmeye ya da bilgilendirmeye yönelik seminer, toplantı ve konferanslar tarihinde Türkkep Semineri yapılmıştır tarihinde Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı bilgilendirme toplantısı yapılmıştır tarihinde Kredi Garanti Fonu, Mikro Kobiler ile Buluşturuyor Semineri yapılmıştır tarihinde Türk Eximbank Semineri yapılmıştır. 4- Kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak ya da çevre bilincinin arttırılmasına yardımcı olacak kültürel etkinlikler ve projeler. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili Bölgesel bir Proje ihtiyacı olduğu gözlemlenmiş ve bunula ilgili bir Proje başlatılması hedeflendiği tespit edilmiştir. Yurtiçindeki Bölge Ticaret ve Sanayi Odaları ile ortak proje olarak Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu yapılmaktadır. Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları nın Mart 2014 tarihlerinde bir araya gelerek oluşturduğu Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu ikinci toplantısını Kahramanmaraş ta gerçekleştirdiği ve Toplantıda bölge turizmi için Hatay dan Adıyaman a uzanan Kültür Yolu projesinin hayata geçirilmesine karar verildiği öğrenilmiştir. Güç Birliği Platformunun tarihinde Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantısında ise alınan karar neticesinde Bölgesel olarak kuraklık raporu çıkarılması için eylem planı hazırlanmıştır. 5- Üyelerimizin sorunlarını dile getirebileceği, tartışabileceği ya da onlardan görüş alabileceğimiz toplantı ve ziyaretler. İlimizde elektrik kesintileri ve voltaj düzensizlikleri sebebiyle yaşanan olumsuzlukların tespiti için Üyelerimize anket uygulanmıştır. Anket sonrasında mağdur olan Üyelerimiz için Yol haritası çıkarılıp, üyelere bildirilmiştir yılında Yönetim Kurulu Başkanı tarafından 103 Planlı Üye ziyareti yapılmıştır. 6- Üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını yerel ve ulusal idarecilere iletebileceği organizasyonlar. Üyelerimizin ve Bölgemizin sorunlarını yerel ve ulusal idarecilere sunumlar ve raporlarla iletilebildiği 6 organizasyon oluşturulduğu tespit edilmiştir tarihinde Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali BABACAN ın Hatay ziyareti tarihinde TOBB Başkanı RifatHİSARCIKLIOĞLU na yapılan ziyaret.

3 tarihinde TURSAB Başkanı Başaran ULUSOY un ATSO ziyareti tarihinde Enerji Bakanı Taner YILDIZ ın Hatay ziyareti tarihinde TOBB Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK ın Hatay Ziyareti. 7- İlin ekonomik ve sosyal yapısına yönelik istatistiklerin yer aldığı yıllık ekonomik rapor hazırlanması. Yıllık Ekonomik Rapor için verilerin toplanmış ve yeni yılın Nisan ayında yayınlanmıştır. 8- Personel İşe Alma İç Yönetmeliğinin Hazırlanıp onaylanması. Personel İşe Alma İç Yönetmeliği nin hazırlandığı ve tarihli, 61 sayılı toplantı ve 9 no.lu kararla onaylanmıştır. 9- Kalite yönetiminin benimsetilmesi ve Odada etkin yürütülebilmesi için özellikle Oda personeline eğitim verilmesi. Kalite Yönetimini benimsetmek ve Oda da etkin bir şekilde yürütebilmek amacıyla Ekim 2014 tarihinde Oda Personeline eğitim verilmiştir. 10- Meslek Komiteleri Birimi Kurulması, her komiteden sorumlu bir Yönetim Kurulu Üyesi belirlenmesi ve Komite toplantılarının gündemli yapılması. Meslek Komiteleri Biriminin tarihli, 14 sayılı toplantı ve 7 no.lu kararla kurulduğu, her komiteden sorumlu bir Yönetim Kurulu Üyesinin belirlenmiş ve Komite toplantıları gündemli yapılmıştır. 11- İnteraktif Web Sitesinin uygulamaya alınması. Yeni web sitesi için ihtiyaçların belirlenmiş ve proje için bir teknik şartname hazırlanmış, kurumsal web sitesi tasarlayan firmalardan teklif alınmıştır. 12- Dijital arşiv sistemlerinin araştırılması. Dijital arşiv sistemini kurmak için Sicil Bölümünün kullanımına uygun yazılım araştırması yapılmış, bunun neticesinde araştırılıp bulunan 4 firma ile görüşmeler yapılmış ve teklifler alınmıştır. Tahmini maliyet hesaplanıp 2015 bütçesine yer almıştır. Bu Projenin 2015 yılı içinde hayata geçirileceği öğrenilmiştir. 13- Yeni bina inşaatının proje çiziminin tamamlanması. Yeni Hizmet binasının ihale edilmesi Tarihinde Çinici Mimarlık Ltd.Şti. ile TL +KDV ye Mimari, Statik, Mekanik, Elektrik proje hizmetleri yapımı hususunda sözleşme imzalanmış ve Proje süresinin 150 gün öngörüldüğü, Projeyi hazırlama çalışmalarının devam ettiği öğrenilmiştir. 14- Örnek olabilecek iyi uygulamalarının olduğu Odalara kıyaslama (Benchmarking) ziyaretleri yapılması.

4 tarihlerinde Bilgi İşlem personelinin, E-hizmet sunan odaların teknolojik altyapılarını, Oda otomasyon sistemlerini, Elektronik hizmetlerini ve Donanım altyapılarını incelemek ve kıyaslamak için Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odalarının ziyaret edildiği öğrenilmiştir. 15- Üye memnuniyetinin her yıl anketlerle ölçülmesi. Üye Memnuniyet anketlerinin düzenli olarak yapılmakta, 2014 Yılı anketlerinin TÜİK İşbirliğiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın hizmet alanını kapsayan her ilçesinden örneklem alınarak ve toplam üye sayısının %10 u olan 450 üyeye yapılmış olduğu ve değerlendirmelerinin Aralık ayı içerisinde hazır olacağı öğrenilmiştir. 16- Personel memnuniyetinin anketlerle ölçülmesi. Personel Memnuniyet Anketi nin uygulanmış ve anket sonuçları değerlendirilip raporlanmıştır.

5 2015 YILI FAALİYET RAPORU 1- Yurt içi ya da yurt dışı fuar organizasyonları - 27 Şubat - 01 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul da yapılan İSMOB Mobilya Fuarı na 11 firma ile katılım sağlanmıştır Şubat 2015 tarihlerinde Amerika da yapılan AMERİKA WORD AGEKSPO tarım fuarına 35 firma ile iş gezisi düzenlenmiştir Ekim 2015 tarihlerinde Suudi Arabistan/Riyad ta yapılan SAUDİ AGRO FOOD Gıda Fuarına DOĞAKA-ATSO İşbirliği ile 4 firma katılmıştır Eylül tarihlerinde Adana da yapılan ADANA TARIM FUARI na DOĞAKA-ATSO işbirliği ile 5 firma katılmıştır Kasım tarihlerinde İspanya/Barcelona da yapılan DENİM BY PV tekstil fuarına 30 firma KOSGEB desteğiyle katılmıştır. 2- Yurtiçinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile İletişimi güçlendirecek ziyaret listesi Yurtiçinde ticaret ve /veya sanayi odaları ile iletişimi güçlendirecek ziyaretlerin yapılmış olduğu 7 Odanın katıldığı (Adıyaman TSO, Antakya TSO, Gaziantep TO, Kahramanmaraş TSO, Kilis TSO, Şanlıurfa TSO, Osmaniye TSO) Güç Birliği Platformu Toplantıları 3 ayda bir farklı odada gerçekleştirilmiştir. Ayrıntıları aşağıdaki gibidir; - 08 Ocak 2015 tarihinde Yenilenebilir Enerji başlığı altında Şanlıurfa da gerçekleştirilen toplantıya 7 Odanın Yönetim Kurulu Başkanları katılmıştır Mart 2015 tarihinde Osmaniye de gerçekleştirilen Pamuk Üretimi konulu toplantı yapılmıştır Haziran 2015 tarihinde Adıyaman da Akdeniz den Mezopotamya ya Mozaikten, Gastronomi, Turizm Yolculuğu Projesi konulu toplantılar yapılıp projenin imza töreni gerçekleştirilmiştir. - Yılın son toplantısının 22 Ekim 2015 tarihinde Suriyeli Misafirler konulu toplantı Kilis te yapılmıştır. 3- Üyelerimizi mesleki alanlarında geliştirmeye ya da bilgilendirmeye yönelik düzenlenen seminer, toplantılar. Üyelere yönelik 2015 yılında toplam 9 adet eğitim semineri düzenlenmiştir. - Dış Ticaret Bilgilendirme Eğitimi - KOSGEB Destekleri ve Desteklere Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi - Büro Yönetimi ve Sekreterlik Eğitimi - Yeni Yatırımlar için Yatırım Fizibilitesi Hazırlama Eğitimi - IRU-TIR EPD Sistemi Bilgilendirme Semineri - Türkiye AB Vize Muafiyeti, AB Ülkelerine İhracat Semineri - Meclis Üyeleri Bilgilendirme Eğitimi

6 - Kobilere Yapılan Desteklerle İlgili ATSO Üyelerini Bilgilendirme Semineri - İnsan Kaynakları Sertifika Programı 4- Kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak ya da çevre bilincinin arttırılmasına yardımcı olacak kültürel etkinlik, toplantı ve yazılan projeler. - Gelecek Yolunda Engelsiz Üretim Projesi Projenin Hedefinin İşitme, konuşma engeli bulunan bireylerin Ahşap CNC Operatörlüğü ve Ahşap İşi ve Oymacılık konularında eğitim almaları sağlanarak kalifiye eleman konusunda mobilyacılık sektörünün desteklenmesi, söz konusu engellere sahip bireylere dikkatlerin çekilerek bu bireylerin iş hayatına dâhil edilmesi ve engellilere karşı toplumsal farkındalığın arttırılmasıdır. Proje bütçesi TL dir. - Akdeniz'den Mezopotamya'ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu Projesi Projenin hedefinin, uygulama bölgesi kapsamında yer alan illerde turizm koridoru oluşturularak turizm bilincinin bölgede geliştirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve son olarak bölgenin turizmde katma değerinin ve rekabet edebilirliğinin arttırılmasıdır. Proje bütçesinin %75 i ( TL) İpekyolu, Doğu Akdeniz ve Karacadağ Kalkınma Ajansları tarafından, %25 i ( TL) 7 Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacaktır. ATSO nun TL ile projeye katkıda bulunacaktır yılında çıkan yangında binlerce hektar çam ağacının kül olduğu Gülderen Köyü mevkiinde sosyal sorumluluk projesi ile tarihinde Odamız tarafından yüzlerce ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. - Coğrafi İşaret Tescil Potansiyeli taşıyan ürünlerin, gerçekleştirilecek analizlerin ve maliyetlerin belirlenmesine yönelik Mustafa Kemal Üniversitesi n de kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş ve toplantı sonunda Odamız tarafından Hatay Künefe Peyniri ve Hatay tuzlu yoğurdu için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılacak ve mali destek sağlanacaktır. 5- Üyelerimizin sorunlarının dile getirildiği, tartışıldığı ya da onlardan görüş alınan toplantılar. - İlimizdeki Sigorta Acentelerine Bilgilendirme Toplantısı Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi İlimizdeki sigorta acentelerine; yeni çıkan yasalar, federasyonun gelecekteki hedefleri ile ilgili bilgileri aktarmış ve toplantıda sigortacı üyelerimizin sıkıntıları paylaşılmıştır. - İnşaat Sektörüyle ilgili İlimizde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı yapılmıştır. - Mısır Karayolu Transit Taşımacılığı Toplantısı. Mısır ın Ro-Ro Karayolu Transit Taşımacılığı alanında işbirliğine dair anlaşmanın tek taraflı feshetmesi üzerineodamız ev sahipliğinde istişare toplantısı yapılmıştır. Toplantıya; Bakanlık Yetkilileri, Mersin, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticileri ile

7 UND Hatay Temsilcileri ve Hatay Ro-Ro Temsilcileri katılmıştır. 6- Üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarının yerel ve ulusal idarecilere iletildiği organizasyonlar. - 5.Meslek Komitesinin (İnşaat) tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan gelecek heyet öncesi İlimizdeki Çevre ve Şehircilik Sorunları belirlenmiş ve Bakanlığa sunmak üzere toplantı yapılmıştır tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi nin Odamızı ziyaret etmiş ve Toplantıda Kent Konseyi Yetkililerine Hatay ın Sanayi ve Ticareti ile ilgili Oda görüşleri ve gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili bilgiler aktarılmıştır. 7- İlin ekonomik ve sosyal yapısına yönelik istatistiklerin yer aldığı yıllık ekonomik rapor hazırlamak Yılı Ekonomik RaporuNisan ayında güncellenerek web sayfasında yayınlanmıştır. 8- Odamızda Elektronik ortamda yazışmanın sağlanarak evrak akışının, birimler arası koordinasyon ve iletişimin hızlanması için Elektronik Belge Yönetim Sistemi ne (EBYS) geçilmesi. Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (Medoc Yazılımı) 27 Şubat 2015 tarihinde imzalanmış ve 17 Mart 2015 te kullanıma açılmıştır. 9- Mutfak müzesinin açılması tarihinde Sözleşmesi imzalanan ,76 TL bedelli restorasyon çalışmalarının tamamlanmış olduğu, Müze tasarımcıları tarafından, inşaata ek maliyet gerektirecek bir çok revizyon yapıldığı, tüm bu revizyon bedellerinin TL tutarında olduğu tespit edilmiştir TL restorasyon eksikliğinin tamamlanması amacıyla Y.K. kararı ile yüklenici restorasyon çalışmaları başlamıştır. Bu ücretin karşılanabilmesi için, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunması Katkı Payına Yönelik Yönetmelik kapsamında Hatay Valiliği ne başvuruda bulunulmuştur yılında açılması planlanan Proje sonuçlanamamıştır. 10- Dijital arşiv sisteminin kurulması Ticaret Sicil Dosyalarının Arşivlenmesi için 2015 yılı Ekim ayı başında Dijital Arşiv kullanılmaya başlamıştır. Kayıtlar tek tek taranarak %100 ünün tamamlanmıştır. 11- İnteraktif Web Sitesinin uygulamaya alınması. Yeni web sitesi 2015 yılı Aralık sonu itibariyle yayınlanmıştır. 12- Yeni bina inşaatının proje çiziminin tamamlanması ve Yeni Hizmet binasının ihale edilmesi. Fore kazık çalışmalarının bitmiş ve Hizmet Binası inşaatının 29 Aralık 2015 Salı günü ihalesiyapılmıştır.mahalli gazetelerde ilan edilmiştir

8 13- Üye memnuniyetinin her yıl anketlerle ölçerek 2015 yılında memnuniyeti %2 arttırmak. Üye Memnuniyet anketlerinin düzenli olarak yapılmaktadır, 2015 Yılı anketlerinin TÜİK İşbirliğiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın hizmet alanını kapsayan her ilçesinden örneklem alınarak ve toplam üye sayısının %10 u olan 562 üyeye yapılmıştır. Anket sonucunda hedefin gerçekleşmediği, bir önceki yıla göre %2 lik düşüş yaşandığı tespit edilmiştir. 14- Personel memnuniyetini anketlerle ölçerek memnuniyet oranını arttırmak. Personel Memnuniyet Anketi nin uygulandığı ve anket sonuçlarının değerlendirilip raporlandığı, sonuç olarak 2014 yılına göre memnuniyet oranı (%75) 2015 yılında artmıştır.

9 2016 YILI FAALİYET RAPORU 1- Yurt içi ya da yurt dışı fuar organizasyonları Ocak 2016 tarihlerinde ISMOB İstanbul Mobilya Fuarı na katılan toplam 14 üye firmalarımıza konaklama desteği sağlanmıştır Mart 2016 tarihlerinde yapılan Konya Tarım Fuarı Kumanya Hatay Bb Otobüs Tahsis edilmiştir Mart - 02 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen Aymod İstanbul Ayakkabı Fuarı na 13 firma ile katılım sağlanmıştır Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen Aymod Kış Ayakkabı Fuarı na Katılan Üye Firmalarımıza konaklama desteği sağlanmıştır Eylül - 01 Ekim 2016 tarihlerinde Mersin de düzenlenen 7. Akdeniz TurizmFormu nda Oda Olarak Stand açılmıştır Ekim 2016 tarihlerinde Antalya da düzenlenen 7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı na Tevfik Akar Organizasyon İşbirliği İle Stand açılmış ve Standımızı Meclis Üyelerimiz ziyaret etmiştir Kasım 2016 tarihinde Hatay da ilki gerçekleştirilen Tarım Fuarı nda Stand açılmış ve tüm Organizasyon içinde yer alınmıştır Kasım 2016 tarihlerinde Hatay da ilki gerçekleştirilen Mobilya Fuarı nda Stand açılmış ve tüm Organizasyon içinde yer alınmıştır. 2- Yurtiçinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile İletişimi güçlendirecek ziyaretler yapılması yılında yapıldığı gibi 2016 yılında da Yurtiçinde ticaret ve /veya sanayi odaları ile iletişimi güçlendirecek ziyaretlerin yapılmış, 7 Odanın katıldığı (Adıyaman TSO, Antakya TSO, Gaziantep TO, Kahramanmaraş TSO, Kilis TSO, Şanlıurfa TSO, Osmaniye TSO) Güç Birliği Platformu Toplantıları 3 ayda bir farklı odada gerçekleştirilmiştir. Ayrıntıları aşağıdaki gibidir; - 21 Ocak 2016 tarihinde "Bölgesel Kalkınmada İhracatın Önemi" başlığı altında Gaziantep te gerçekleştirilen toplantıya 7 Odanın Yönetim Kurulu Başkanları katılmıştır Mart 2016 tarihinde Şanlıurfa da gerçekleştirilen Organik Tarım konulu toplantı yapılmıştır Mayıs 2016 tarihinde Antakya da Odamız ev sahipliğinde Suriyeli Mültecilerin Meslek Edinmelerini sağlamak için Bölge Odalarıyla müşterek proje oluşturulması konulu toplantı yapılmıştır Temmuz 2016 tarihinde Ülkemize yapılan darbe girişimi konulu toplantı Kahramanmaraş ta yapılmıştır.

10 - 08 Kasım 2016 tarihinde Suriyeli sığınmacılar ve bölgesel kalkınma projeleri konulu toplantı Kilis te yapılmıştır. 3- Üyelerimizi mesleki alanlarında geliştirmeye ya da bilgilendirmeye yönelik olarak seminer, toplantı düzenlenmesi. Yapılan iç tetkikte; Üyelere yönelik 2016 yılında 14 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ve taleplere göre 7 adet olmak üzere toplam 21 adet eğitim düzenlenmiştir. - Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Süreçleri Eğitimi ( ) - Temel Dış Ticaret İşlemleri ( ) - KOSGEB Kobigel Destek Programları Eğitimi ( ) - Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin İş Gücü Piyasasına Erişimi ( ) - Kredi Garanti Fonu Eğitimi ( ) - Siber Güvenlik Semineri ( ) - Yönetim Becerileri ve Liderlik Eğitimi ( ) - Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (14 Adet) 4- Kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak ya da çevre bilincinin arttırılmasına yardımcı olacak kültürel etkinlik, toplantı gerçekleştirilmesi veya proje hazırlanması ya da yürütülmesi. - "Mültecilerin Entegrasyonu ve Toplumsallaştırılması İçin Yaygın Eğitim" Projesi "Non-formalEducationFor Integration andsocialization Of Refugees" Ekim 2016 tarihleri arasında Hollanda'nın önemli şehirlerinden ve AB'nin kurumsal başkentlerinden Lahey'de son yıllarda Avrupa'da ortaya çıkan mülteci krizine çözüm önerileri oluşturmak ve mültecilerin farklı toplumlara adaptasyonu ve entegrasyonu konularında sivil toplum kuruluşları tarafından yapılması gerekli planlamaları gerçekleştirmek amacıyla organize edilmiştir. AB Erasmus + Programı tarafından hibelendirilen eğitim kursu projesinde Hollanda, Ürdün, Estonya, Almanya, Yunanistan, Fas, İsveç, Türkiye, Rusya, İngiltere'den sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sosyal hizmet uzmanları, sosyal aktivistler ve çeşitli alanlarda uzmanlar yer almıştır Euro bütçelidir Temmuz 2016 tarihinde Almanya nın Berlin şehrindeki BWK Bildungswerk in KreuzbergGmbH (Mesleki Eğitim Merkezi) Kurucusu Nihat Sorgeç ile Odamızda bir toplantı yapılmış; Bu toplantıda Almanya Mesleki Eğitim Merkezindeki ara elemanlık bölümleri, öğrenci seçim kriterleri, eğitim süreleri, staj olanakları, istihdam durumlarıyla ilgili bilgi verilmiş, AB tarafından Mülteciler için finanse edilecek kaynaklarla İlimizde bulunan İşsiz Hataylı gençler ve Suriyeli Mültecilerin İstihdama kazandırılması amacıyla işbirliği yapılmasına karar verilmiştir. - ATSO-DOĞAKA işbirliği ile Künefenin Avrupa Patent başvurusu yapılmıştır. Avrupa Birliği'nde 7 adet Türk ürünü patent almış olup 8. olarak künefe tescil edilecektir.

11 - İhtiyaç Masası Kurulumu 2014 Yılında Antakyalı Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Mert Fırat ve Arkadaşları Tarafından Kurulan "İhtiyaç Masası Projesi" Odamız bünyesinde kurulmuş ve Protokol Töreni gerçekleştirilmiştir. Projenin Amacı İlimizde İhtiyaç Sahibi Genç, Kadın, Engelli, Çocuk ve Girişimci Adayı Olanlara Kitap, Giyim Eşyası, Sağlık, Teknoloji, Oyuncak, Okul Donanımları Gibi Konularda İhtiyaç Sahiplerinin İhtiyaçlarının Toplanması ve Bu İhtiyaçların Destekler İle Çözüme Kavuşturulmasıdır. Bu kapsamda kentte bulunan ihtiyaçları anlamak ve bunlara çözümler üretmek de Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir sorun alanı olarak tespit edilmiştir. Bu sorun alanında toplumsal ihtiyaçların giderilmesi noktasında Odamız bünyesinde vatandaşların ihtiyaç ve desteklerini paylaşabilecekleri bir danışma masası oluşturulmuştur. - Hatay Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın da katkılarıyla 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında Hatay da ilki gerçekleştirilen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı büyük ilgi görmüştür. Fuarda 2017 yılının modern tarım aletleri çiftçilerin ilk defa beğenisine sunulmuş, Hatay bölgesinden yerel şirketler de ürünlerini görücüye çıkartmıştır. - Hatay Mobilya Fuarı Hatay da ilk olarak gerçekleştirilen Hatay Mobilya Fuarı 12 Kasım 2016 Cumartesi günü büyük bir katılımla ziyaretçilere kapılarını açmıştır. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın da katkılarıyla gerçekleştirilen Mobilya Fuarında birçok yerli firma özel tasarlanmış stantlarıyla yerini almıştır. - AB Bilgi Noktası Etkinliği "Türkiye de AB Bilgi Merkezleri Ağı nın Desteklenmesi Projesi kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Antakya AB Bilgi Noktası iş birliğiyle Mustafa Kemal Üniversitesi'nde "AB Türkiye Güncel İlişkileri Üzerine Can BAYDAROL ile Sohbet" etkinliğimiz yapılmıştır. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kantininde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte Avrupa Birliğinin gelişim süreci ve AB ile günümüzdeki ilişkiler Avrupa Takımı Üyesi ve Avrupa Birliği Küresel araştırmalar Başkan Yardımcısı Can BAYDAROL, hedef kitle olan öğrencilere bilgiler vermiş ve etkinlik sorucevap yapılarak sona ermiştir. 5- Üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını yerel ve ulusal idarecilere iletebileceğimiz organizasyonların düzenlenmesi. - Hatay İş Dünyası ve Çözüm Buluşması Toplantısı ( ) Antakya TSO ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Toplantının amacı; bölgemizde yaşanan sorunların öncelik sırasına göre belirlenerek, alternatif çözüm önerileri sunmak ve belirlenen çözüm önerilerinin; ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak hızlı sonuçlar alınmasını sağlamaktır. Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşmalarının önümüzdeki dönemlerdeki yol haritasının görüşülmüş ve bundan sonraki toplantının Şubat Ayı içerisinde Reyhanlı Ticaret Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu da yaşanan sorunların, farklı konularda da yaşanmaması için atılması gereken adımlar görüşülmüş ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığınca uygulanan sanayi ve ticaret

12 parsellerinin çevre düzeni planı değişikliği ile nazım imar planı için m² bazında alınan harç tutarlarının makul seviyeye çekilmesi görüşülmüştür. Toplantıya katılan İskenderun Belediye Başkanı konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Komşu ülkelerle olan kötü ilişkilerden olumsuz etkilenen bölge ekonomisinin düzelmesi için devletten alınabilecek destekler görüşülmüştür. Bölgemizde bulunan Suriyeli misafirlerin durumu, istihdamı ve bölgemize uyum sağlaması hususunda yaşanan sıkıntılar toplantıda en çok konuşulan konular olmuş, Suriye de yaşanan olayların bölge ve ülke ekonomisine zor anlar yaşattığı belirtilen toplantıda hükümetin bir an önce tedbir alması gerektiği ifade edilmiştir. - İl Koordinasyon Toplantısı ( ) Yapılan toplantıda İlimizin sorunları istişare edilmiştir. Aktarılan Sorunlar; 1-Yapımı Devam Eden Reyhanlı Barajı'nın en kısa zamanda bitirilmesi, 2- Sulama+İçmeSuyu+Enerji+Taşkın koruma amaçlı yapılan Karaçay Barajının bir an önce bitirilmesi, 3-3- Sulama yöntem ve tekniklerinin değiştirilmesi, başta damlama sulama olmak üzere yeni ve modern sulama sistemleri için çiftçilerimize teşvikler verilmesi, 4- Afrin Kanalı'nın içinde bulunan suyun Amik Ovası'na taşmaması için Cek Valf kapaklarının yapılması, 5- İlimizin Topboğazı Mevkii'nde bulunan Sulama Göleti'nin acilen dibinin temizlenmesi, 6- Amik Ovası'nda bulunan sulama ve direnaj kanallarının temizlik ve bakımını yapan özel araçların yetersizliği ve bu araçların ihtiyaç duyulması halinde Adana ilinden geliyor olması ciddi vakit kaybına neden olmaktadır. Bu araçlardan acilen Hatay iline de alınması gerekmektedir. 7- Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ciddi biçimde Orman kaybımız bulunmaktadır. Çıkan yangınlar nedeniyle yanan ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilmesinin hızlı bir şekilde yapılması, 8- Bölgemizde, şehir su şebekelerinin eski olmasından dolayı su kaybı ve kaçakları yaklaşık %50 civarındadır. Bu konunun Bakanlık nezdinde değerlendirilmesi talep edilmiştir. - Bölgesel Sorunlar Toplantısı ( ) Bölgesel sorunlar ve Amanos Tünelinin Bölgeye sağlayacağı katma değer, Hassa Organize Sanayi Bölgesinin son durumu, Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasındaki çift yönlü bağlantı yolu konuları görüşülmüştür. - Bölgesel Güçbirliği Toplantıları Bölge Sorunlarını masaya yatırmak ve sorunlara çözüm geliştirmek amaçlı düzenlenen toplantılar 7 bölge Oda ile 2014 yılından beri periyodik olarak ve dönüşümlü yapılmaktadır. 6- İlin ekonomik ve sosyal yapısına yönelik istatistiklerin yer aldığı yıllık ekonomik raporun hazırlanması. Yıllık Ekonomik Raporun her yıl Nisan/Mayıs aylarında hazırlanmaktadır. 7- Üye memnuniyetinin her yıl anketlerle ölçerek 2016 yılında memnuniyetin %2 arttırılması.

13 Üye Memnuniyet anketlerinin düzenli olarak yapılmaktadır Yılı anketlerinin Kültür Ofset işbirliğiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın hizmet alanını kapsayan her ilçesinden örneklem alınarak ve toplam üye sayısının %10 u olan 571 üyeye yapılmaktadır. Anket sonucunun 2017 Ocak ayında açıklanacaktır. 8- Personel memnuniyetini anketlerle ölçerek memnuniyet oranının en az 2 puan arttırılması. Personel Memnuniyet Anketi düzenli olarak her yıl uygulanmakta ve anket sonuçları değerlendirilip raporlanmaktadır, sonuç olarak 2015 yılına göre (%78) memnuniyet oranı 2016 yılında 3 puan artmıştır. 9- Yurtdışında Ticaret ve Sanayi Odaları ile İletişimi güçlendirecek ziyaretlerin yapılması. - Batı Amerikan Ve Türk Ticaret Odası İşbirliği Protokolü İşbirliği içerisindeki iki kurum aşağıda belirtilen genel amaçlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtmektedirler. Oda ve dernek üyeleri ve kapsadığı bölgeler arasında en yakın işbirliğini kurmak ve iki odanın sunduğu hizmetlerin ekonomik ilişkilerin gelişimine ticaret, sanayi ve hizmet karşılıklı olarak olabilecek en büyük katkıyı sağlamak. Yeni teknoloji metotları ve yeniliklerin kullanımı, yatırımların teşviki, hizmetler, ulaşım, sanayi ve ticaretin tüm alanlarındaki mübadelelerin ve oda ve dernek faaliyetlerinin her yönünde teşvikinin artırılması. Bölgelerin çeşitli organizasyonları arasındaki iletişimin sağlanmasıyla ve özellikle turizmin gelişmesiyle kültürel ilişkilerin canlanması. 10- Oluşturulan ticari heyetler ile fuar, iş gezisi düzenlenmesi. - Doğu Azerbaycan-Türkiye Ticaret Ve Yatırım Konferansı (Tebriz/İRAN) Doğu Azerbaycan Eyaleti ve Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım olanaklarını el almak amacıyla, Odamız Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde Tebriz Ticaret, Sanayi, Maden ve Ziraat Odası nda düzenlenen Doğu Azerbaycan-Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansı na katılmıştır. - Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu TOBB ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından, 1-2 Kasım 2016 tarihinde Bahreyn de düzenlenen TOBB Körfez İşbirliği Konseyi 2 nci İş ve Yatırım Forumu na Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin katılmıştır. Forumda karşılıklı işbirliği imkânları ele alınmıştır. - Almanya Gezisi ( ) Ülkemizi, Almanya da sahip olduğu BWK Eğitim kurumları ile en üst seviyede temsil eden Nihat SORGEÇ ile Odamız Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, ATSO nun yeni projesi olan Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Bakanlığı (BMZ) tarafından fonlanan ve Alman Sequa kuruluşu tarafından yürütülmekte olan Türk Alman İşbirliğinde Mesleki Geliştirme Projesi (TAMEB) mültecilerin ve Türk dezavantajlı grupların mesleki eğitimler vasıtasıyla vasıflarının iyileştirilmesi ve proje kapsamında Türkiye de mültecilerin en yoğun olduğu iller olan Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Mersin, İstanbul, Ankara da ihtiyaç duyulan konularda toplam civarında mülteci ve Türk dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitimler

14 sağlanacağıve projenin %25'inin Türk öğrencilerden oluşacağı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sequa işbirliğinde en kısa zamanda başlanacağı bilgisini vermişlerdir. Berlin de bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız daha sonraberlin'de düzenlenen Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı na katılmıştır. 11- Anmogeb (Mobilyacılık Ortak Kullanım Atölyesi) projesinin yatırımlarınının tamamlanması ve Ortak kullanım alanlarının ve laboratuarlarının oluşturulması yılında başlayan ve hala devam eden Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi nde Ortak kullanım tesisine alınacak malzemeler 2016 yılı Ağustos sonlarında sipariş edilmiş 2016 yılı Aralık ayından itibaren teslim edilmeleri beklenmektedir. Makinaların montajını, testlerini ve kullanacak personele gerekli eğitimlerin verilmesini takiben Ortak Kullanım Tesisi 2017 yılı başlarında el yapımı mobilya üreticilerine hizmet vermeye başlayacaktır. 12- Hatay serbest bölgesinin kurulması için lobi faaliyetlerine devam edilmesi, basına demeç verilmesi. Hatay da üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırımları ve teknoloji girişini hızlandırmak, işletmeleri ihracata yönlendirmek ve uluslararası ticareti geliştirmek için Hatay Serbest Bölgesinin kurulması için bir adım atılması gerekmektedir.' Görüşüyle Antakya TSO Başkanı Hikmet ÇİNÇİN basına demeç, TV'ye konuyla ilgili ropörtaj vermiştir.

15 2017 YILI FAALİYET RAPORU 1- Yurt içi ya da yurt dışı en az 5 adet fuar organizasyonlarına katılmak Ocak 2017 tarihlerinde İzmir de düzenlenen AGRO Expo Tarım Fuarı na 2 Üyemize konaklama desteği sağlanmıştır Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen CNR Expo İstanbul Mobilya Fuarı nda 15 üyemize Konaklama ve stand açma desteği sağlanmıştır Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen EMİTT Uluslararası Turizm Fuarı na 4 Üyemize Konaklama desteği sağlanmıştır Şubat 2017 tarihlerinde Almanya nı Berlin şehrinde düzenlenen FruitLogistica 2017 Makine ve Ambalaj Fuarı na 2 Üye ye Ulaşım ve Konaklama desteği sağlanmıştır Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen 2017 AYMOD Kış Ayakkabı Fuarı nda 14 Firmaya Konaklama ve Stand açma desteği sağlanmıştır Nisan 2017 tarihlerinde İzmir de düzenlenen Olivetech Fuarı nda 13 Üyemize Konaklama ve Stand açma desteği sağlanmıştır Eylül 2017 tarihlerinde Antalya da düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı nda stand açan 4 Üyemize Konaklama desteğinin sağlanmıştır Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen CNR 2017 Uluslararası Gıda Fuarı nda stand açan 6 üye firmaya konaklama desteği sağlanmıştır Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen 58.Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı nda stand açan 16 üyeye konaklama desteği sağlanmıştır Kasım 2017 tarihlerinde Hatay da 2.si düzenlenen Tarım Fuarı na organizasyon desteği sağlanmıştır Kasım 2017 tarihlerinde Hatay da 2.si düzenlenen Mobilya Fuarı na organizasyon desteği sağlanmıştır. 2- Yurtiçinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile en az 3 adet iletişimi güçlendirecek ziyaretler yapmak yılında da Yurtiçinde ticaret ve /veya sanayi odaları ile iletişimi güçlendirecek ziyaretler yapılmıştır. 7 Odanın katıldığı (Adıyaman TSO, Antakya TSO, Gaziantep TO, Kahramanmaraş TSO, Kilis TSO, Şanlıurfa TSO, Osmaniye TSO) Güç Birliği Platformu Toplantıları 3 ayda bir farklı odada gerçekleştirilmiştir. Ayrıntıları aşağıdaki gibidir;

16 - 09 Şubat 2017 tarihinde "Barış Sonrası Bölgesel Kalkınma Projeleri" başlığı altında Osmaniye de gerçekleştirilen toplantıya 7 Odanın Yönetim Kurulu Başkanları katılmıştır Mayıs 2017 tarihinde Adıyaman da gerçekleştirilen Sanayi 4.0 (yeni bir sanayi stratejisi) konulu toplantı yapılmıştır. - Oda Meclisi nin 8 Ağustos 2017 tarihinde yapılan oturumunda Odalararası İşbirliklerinin Arttırılması amacı ile Oda Meclis ve Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının Antalya da yapılmasına karar verilmiş; Toplantıda, Antalya da 2016 yılında yapılan EXPO organizasyonu, Antalya nın Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri yani kısa adı YÖREX Fuar organizasyonu, coğrafi işareti alınan yöresel ürünler ve Hatay-Antalya İlleri arasında karşılıklı direk uçak seferleri konulması konuları ile ilgili geniş değerlendirilmeler yapılmıştır. 3- Üyelerimizi mesleki alanlarında geliştirmeye ya da bilgilendirmeye yönelik en az 5 adet seminer, toplantı düzenlemek. Üyelere yönelik 2017 yılında 18 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ve taleplere göre 7 adet olmak üzere toplam 25 adet eğitim düzenlenmiştir. - Mesleki Yeterlilik Sistemi Hakkında Bilgilendirme Semineri ( ) - KOBİ Kataloğu Tanıtım Semineri ( ) - Elektronik Tır EPD Semineri ( ) - Suriyelilerin Çalışma İzinlerine İlişkin Bilgilendirme Semineri ( ) - Satış ve Pazarlama Eğitimi ( ) - Markalaşma ve Marka Yönetimi ( ) - E-Dönüşüm Hizmetleri Kapsamında Sağlık Sektörü, İnternet Ticareti, Serbest Meslek, Müstahsil, İrsaliyenin Geçişi ve Uygulama Esasları ( ) - Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (18 Adet) 4- Kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak ya da çevre bilincinin arttırılmasına yardımcı olacak en az 3 adet kültürel etkinlik, toplantı gerçekleştirmek veya proje hazırlamak ya da yürütmek. - Hatay ın Lezzetleri Bizimle Yükseliyor (Sodes 2017) Amacı; Hatay genelinde mevcut ve hızla gelişmekte olan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi suretiyle il genelinde gastronomi turizminin hizmet kalitesini arttırmak olan ProjeninSüresi 12 Aydır ve Bütçesi 267,634 TL dir. - Antakya da Ayakkabıcılık Sektörüne Sayacı Yetiştirilmesi Pilot Projesi (GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) teknik desteği ve Japonya Hükümetinden sağlanan finansal kaynak)

17 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) teknik desteği ve Japonya Hükümetinden sağlanan finansal kaynak ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi yürütülmektedir.proje,suriyeli nüfusun ve ev sahibi toplumların farklı kesimlerinin istihdam edilebilirliğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Projenin toplam bütçesi TL dir. - Genç İşsizliği ve Mesleki Eğitim Projesi Bütçesi 28 bin Euro olan projenin amacı; katılımcılara, meslek sahibi yaratıcı girişimciler olmaları, sosyal ve kültürel hayatta daha katılımcı bireyler olabilmeleri için gereken altyapının kazandırılmasıdır.değerlendirme süreci devam etmektedir yılında başlayan ve hala devam eden Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi nde Ortak kullanım (ANMOGEP) Projesi kapsamında uzmanların yaptığı ihtiyaç analizleri doğrultusunda; mobilyacıların en çok ihtiyacı olan eğitim Lake Boyama eğitimi olarak belirlendiği ve bu doğrultuda 15 firma elemanına, 1 hafta süresince Helena Mobilya atölyesinde uygulamalı Lake Boyama eğitimi verilmiştir. - Antakya Künefesinin Uluslararası başvuru dosyası hazırlanmış, Ekim ayında denetime çıkılmış, 4 firmaya gidilmiştir, Firmaların yaptıkları künefeler baz alınarak Coğrafi İşaret tescilinde değişikliğe gidilmiş, taleplere göre düzenlenmiştir (Gramaj vs). - Antakya sürkünün coğrafi işareti Kasım 2017 de kabul edilmiştir, Tuzlu yoğurdun başvuru dosyası hazırlıkları yapılmıştır, Antakya künefesi peyniri dosyası hazırlanmış ve Küflü sürk dosya hazırlığı yapılmıştır. Antakya Künefesinin Uluslararası başvuru dosyası hazırlanmıştır. - Hatay Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Kasım 2017 tarihlerinde Hatay da 2.si düzenlenen Tarım Fuarı na organizasyon desteği sağlanmıştır. - Hatay Mobilya Fuarı Kasım 2017 tarihlerinde Hatay da 2.si düzenlenen Mobilya Fuarı na organizasyon desteği sağlanmıştır. 5- Üyelerimizin ve bölgemizin sorunlarını yerel ve ulusal idarecilere iletebileceğimiz en az 3 adet organizasyon düzenlenmek. Son Ekonomik Değerlendirmeler Işığında Hatay Buluşması Konulu Toplantı (05 Mart 2017) - Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı nda Son Ekonomik Değerlendirmeler Işığında Hatay Buluşması konulu toplantıda İşadamları ve STK yetkilileri ile buluşmuştur. Toplantı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin in açılış konuşması ile başlamış olup, aşağıda maddeler halinde belirtilen konularda Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata ve toplantıya katılan misafirlere sunum yapılmıştır.

18 Hassa Tünel Projesi Ve Hassa OSB nin Kurulması Yapımı Devam Eden Reyhanlı Barajının Bitirilmesi Nakliye Sektörünün Sorunları Ve Ro-Ro Taşımacılığı Yayladağı Sınır Kapısının Transit Tır Geçişlerine Açılması Antakya Gümrük Müdürlüğünün Mevcut Yerinin Değiştirilmesi, Daha Geniş Bir Yere Taşınması Ve Hatay da Lojistik Merkez (Köy) Kurulması Uluslar Arası Hatay Fuar Alanı Kurulması Hatay daki Suriye li Mültecilerin Türkiye ye Uyumu (Entegrasyonu) İçin Eğitim, Ve Meslek Edinmeleri Çalışmaları 2021 Expo Hatay İçin Devletimizden Beklediğimiz Destekler. Hatay Mit Daire Başkanlığı nın Özel Güvenlik Alanı Hk. 668 Sayılı Khk Kapsamında Kırtasiyecilerin Mağduriyeti Yatırım Teşvik Sisteminin Hatay da Ve Türkiye de İlçe Bazlı Uygulanabileceği Yeni Bir Yatırım Teşvik Sisteminin Tesis Edilmesi Suriye Savaşı'nın İlimiz Ekonomisine Olumsuz Etkileri - Çevre ve Şehircilik Bakanına Rapor Sunulmuştur ( ) Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bir takım temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etmiştir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin Sayın Bakanımıza aşağıdaki konularla ilgili kapsamlı bir dosya sunmuştur. Gökçegöz Katı Atık Sorunu Günyazı Çevresi İmar Durumu Samandağ Kıyı Şeridi Sorunu Zeytin Ve Zeytinyağı Sektörünün Karasu Sorunu Asi Nehri Kirliliği İlimizdeki Barajların Yapımının Gecikmesi - Ekonomi Bakanlığı Yetkilileri ile Toplantı ( ) T.C. Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin sunumuyla Ekonomi Bakanlığı Destek ve Faaliyetleri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Programda konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Mobilya Suriyeli Mültecilerin Hatay Ekonomisine Etkileri Teşvik Nakliye, İhracat Ve Sınır Kapıları Nakliye Ve Ro-Ro Taşımacılığı Sorunları Yarı Mobil X-Ray Talebi Başlıklı konuları sunum yaparak detaylandırmıştır.

19 - Bölgesel Güçbirliği Toplantıları Bölge Sorunlarını masaya yatırmak ve sorunlara çözüm geliştirmek amaçlı düzenlenen toplantılar 7 bölge Oda ile 2014 yılından beri periyodik olarak ve dönüşümlü yapılmaktadır. 6- İlin ekonomik ve sosyal yapısına yönelik istatistiklerin yer aldığı yıllık ekonomik rapor hazırlamak. Yıllık Ekonomik Raporun her yıl Nisan/Mayıs aylarında webde yayınlanmaktadır. 7- Üye memnuniyetinin her yıl anketlerle ölçerek 2017 yılında memnuniyeti %1 arttırmak. Üye Memnuniyet anketlerinin düzenli olarak yapıldığı, 2017 Yılı anketinin TÜİK işbirliğiyle Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın hizmet alanını kapsayan her ilçesinden örneklem alınarak ve toplam üye sayısının %10 u olan 627 üyeye yapılmıştır. Anket sonucunda Üye Memnuniyet yüzdesi %78 çıkmıştır. Memnuniyet düzeyinin geçen seneye göre düştüğü görülmüştür. 8- Personel memnuniyetini anketlerle ölçerek memnuniyet oranını en az 1 puan arttırmak. Personel Memnuniyet Anketi düzenli olarak her yıl uygulanmakta ve anket sonuçları değerlendirilip raporlanmaktadır, sonuç olarak (%78) 2016 yılına göre memnuniyet oranı 2017 yılında (%76)2 puan düşmüştür. 9- Ticari heyetler ile en az 1 adet fuar, iş gezisi düzenlenmek. - CNR EXPO (20-23 Eylül 2017) Hatay ilimizden 7, Kahramanmaraş tan 5 ve Osmaniye den 1 üretici firma olmak üzere toplamda 13 firmanın katılımlarıyla, gıda sektöründe bölgesel kalkınmaya destek verilmesine yönelik ticari görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yöresel ürünlerden, ambalaja, dondurmadan yer fıstığına bölgemizde üretilen pek çok ürünümüz fuar günleri süresince firmalarımız standlarında tanıtılmış, yerli ve yabancı ziyaretçilerle ticari görüşmeler gerçekleştirilmiştir. - Ürdün Ticaret Odası Daveti iştiraki ( ) Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hikmet Çinçin tarihinde TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Ürdün Ticaret Odası nın davetlisi olarak Ürdün'ün başkenti Amman'a gitmiştir. Türkiye ile Ürdün arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ziyaret kapsamında, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz heyete Ürdün'ün ekonomik durumuna ilişkin bilgiler vermiş, ziyaretin ikinci gününde Ürdün Başbakanı Hani el-mulki Türk heyetini kabul etmiş vetoplantıda bölgemizi yakından ilgilendiren Suriye'deki iç savaş ve savaş sonrası Suriye'nin inşası ve Akabe İskenderun limanları arasında ticaret hattı oluşturulması için beraber çalışılması konusunda fikir birliğine varılmıştır.

20 - YÖREX Fuarı (13-17 Eylül 2017) Yöresel ürünleri artırmayı, tanıtmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya 8.Yöresel ürünler Fuarına Doğaka işbirliği ile Hatay lı markalar ile katılan Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının standı gerek marka çeşitliği gerekse aldığı yoğun ziyaretçi ile tüm dikkatleri üzerine toplamış ve Hatay da ürünleri ile marka haline gelen firmalar ile fuara katılan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve Protokol üyeleri başta olmak üzere tüm ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlamıştır.antakya Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis ve Komite Üyeleri Ömer Gürbüz, Süheyl Budak, Sabit Teksöz, Metin Tansal ve Mustafa Bal ın hazır bulundukları standta Hatay yöresel ürünleri konuklardan tam not almıştır. 10- Hatay serbest bölgesinin kurulması için lobi faaliyetlerine devam etmek, basına en az 1 adet demeç vermek. Hatay da üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırımları ve teknoloji girişini hızlandırmak, işletmeleri ihracata yönlendirmek ve uluslararası ticareti geliştirmek için Hatay Serbest Bölgesinin kurulması için bir adım atılması gerekmektedir.' Görüşüyle Antakya TSO Başkanı Hikmet ÇİNÇİN basına demeç, TV'ye konuyla ilgili ropörtaj vermiştir. Ayrıca İlimize gelen Bakanlara ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ye Başkan ın görüşleri rapor halinde sunulmuştur.

21 2018 YILI FAALİYET RAPORU 1 Yurt içi ya da yurt dışı yılda en az 6 fuar organizasyonuna katılmak Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen CNR Expo İstanbul Mobilya Fuarı nda 15 üyemize Konaklama ve stand açma desteği sağlanmıştır Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen CNR Expo 2018 Kış Ayakkabı Moda Fuarı nda 11 Üyemize konaklama ve stand açma desteği sağlanmıştır Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen 2018 Tüyap Yapı, inşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı nda 8 Üyemize Ulaşım ve Konaklama desteği sağlanmıştır Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen 2018 Tüyap Yapı, inşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı nda 8 Üyemize Ulaşım ve Konaklama desteği sağlanmıştır Mayıs 2018 tarihlerinde İzmir de düzenlenen OLİVTECH 2018 Zeytin, Zeytinyağı Süt ve Süt Ürünleri ve Teknoloji Fuarı nda 12 Üye ye Stand açma ve Konaklama desteği sağlanmıştır Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen CNR FOOD İSTANBUL 2018 Uluslararası Gıda Fuarı nda 8 Firmaya Konaklama ve Stand açma desteği sağlanmıştır Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen İSAF Fuarı nda 5 Üyemize Konaklama ve Ulaşım desteği sağlanmıştır Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen 60.Uluslararası Ayakkabı Yaz Moda Fuarı nda stand açan 7 Üyemize Konaklama ve stand açma desteğinin sağlanmıştır Ekim 2018 tarihlerinde Paris te düzenlenen SİAL Paris Fuarı nda 5 üye firmaya stand açma desteği sağlanmıştır Ekim 2018 tarihlerinde Hatay da 3.sü düzenlenen Mobilya Fuarı na sponsorluk yapılmıştır Kasım 2018 tarihlerinde Hatay da 3.sü düzenlenen Tarım Fuarı na sponsorluk yapılmıştır Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul da düzenlenen Türkiye Uluslararası Madencilik, Tünel, İnşaat, Makine Ekipmanları ve İş Makinaları fuarına Ulaşım ve Konaklama desteği sağlanmıştır.

22 2- Yurtiçinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile İletişimi güçlendirecek en az 4 adet ziyaret yapmak tarihinde Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 15. Toplantısı gerçekleşmiştir tarihinde Bölge Oda Başkanları ve DOĞAKA Yetkilileri ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Yat Turizmi Ön Fizibilite Çalışması Projesi Toplantısı yapılmıştır tarihinde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu nun da katıldığı Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya iştirak edilmiştir tarihinde Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 16. Toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. 3- Üyelerimizi mesleki alanlarında geliştirmeye ya da bilgilendirmeye yönelik en az 6 adet seminer, toplantı düzenlemek yılında Üyelere ve Personele yönelik toplam 7 adet eğitim yapıldığı ayrıca Üyelere yönelik 11 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 6 Bilgilendirme Toplantısı, 1 Panel ve 1 Çalıştay düzenlenmiştir. Eğitimler - Satış ve Pazarlama Eğitimi ( ) - ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistemi Bilgilendirme Eğitimi ( ) - ISO 9001:2015 KYS Dokümantasyon ve İç Denetçi Eğitimleri ( Eylül 2018) - E-TIR Eğitimi ( ) - Konkordato Eğitimi ( ) - İnsan Kaynakları Eğitimi ( ) - Zarafet ve yönetici Asistanlığı ( ) - Algı Taktikleri ve İkna Yönetimi ( ) - Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (11 Adet) - MEYBEM TOBB (Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitimleri (Kasım Ayında başlamıştır). Motorlu Kara Taşıtları Oto Alım Satım Sorumlusu, Asansör Bakım Onarımcısı, Çelik Kaynakçısı, Makine Kompresör başlıklarında 162 kişiye eğitim verilmiştir. Bilgilendirme Toplantıları, Panel ve Çalıştay - Lojistik -RORO Bilgilendirme Toplantısı ( ) - Hatay Pamuğunun Kalitesinin Arttırılması Ve Sürdürülebilirliği Çalıştayı ( ) - Hatay Deniz Otobüsleri Bilgilendirme Toplantısı ( ) - Endüstri 4.0 Paneli ( ) - Kobigel Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı ( ) - TOBB Meybem A.Ş. Mesleki Yeterlilik Belgesi Bilgilendirme Toplantısı ( ) - Mobilya Sektörü Sorunları Toplantısı ( ) - Özel Eğitim Kurumları İstişare Toplantısı ( )

23 4- Yılda en az 5 adet kentin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine katkı sağlayacak ya da çevre bilincinin arttırılmasına yardımcı olacak kültürel etkinlik, toplantı gerçekleştirmek veya proje hazırlamak ya da yürütmek. Proje çağrılarının takibinin yapıldığı 7 Proje başvurusu olmuştur. Mahir Eller Projesi (Avrupa Birliği Suriye Krizine Karşı Bölgesel Güven Fonu MADAD ) Tarım Mesleki Eğitimleri Projesi (Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Şubesi) (ILO) Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi (DOĞAKA - Güdümlü Proje Programı) Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Üretim Tesisi Fizibilite Raporu Projesi (DOĞAKA Fizibilite Desteği Programı) Antakya Yüksek Teknolojili Üretim, Eğitim ve Tasarım Merkezi (DOĞAKA - Güdümlü Proje Programı) TOBB - Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Çalıştayı (EUROCHAMBRES) Zeytin Dalı Festivali Yolunda (DOĞAKA Teknik Destek Programı) 2018 yılında 6 adet projenin başarılı olduğu, 2017 yılında başlayan Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) ABİGEM İş Geliştirme Merkezi ve Sequa: Antakya Gastronomi Projesi nin sürecinin devam ettiği, Antakya da Ayakkabıcılık Sektörüne Sayacı Yetiştirilmesi Projesinin ise 2017 yılında başlayıp 26 Mart 2018 tarihi itibariyle bitmiştir. Antakya Yüksek Teknolojili Üretim, Eğitim ve Tasarım Merkezi İsimli Projenin Bölgenin ihtiyacı olduğu halde eş finansman sıkıntısı nedeniyle hayata geçirilememiştir. Antakya Künefesinin Uluslararası başvuru dosyası hazırlandığı, Antakya Sürk ünün (Çökeleği) 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu kapsamında tarihinden itibaren korunmak üzere tarihinde tescil edildiği, Antakya Küflü Sürk ünün (Çökeleği), 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tarihinden itibaren korunmak üzere tarihinde tescil edildiği ve tarihinde başvurusu yapılan Antakya Künefelik Peyniri nin tescillenmesinin beklendiği ifade edilmiştir yılında tescil edilmesi için başvuru yapılması planlanan ürünlerin bilgisi listelenmiştir. 1. Hatay Biber Salçası (Geleneksel Ürün-Coğrafi işaret) 2. Hatay Nar Ekşisi(Geleneksel Ürün Coğrafi İşaret) 3. Antakya Tuzlu Yoğurt 4. Antakya Kâğıt Kebabı 5. Antakya Kabak Tatlısı 6. Samandağ Ney Kamışı 7. Antakya Ceviz Reçeli 8. Hatay Halhalı Zeytini 9. Antakya Carra Peyniri 10. Samandağ Biberi

2017 YILI FAALİYET RAPORU. 1- Yurt içi ya da yurt dışı en az 5 adet fuar organizasyonlarına katılmak.

2017 YILI FAALİYET RAPORU. 1- Yurt içi ya da yurt dışı en az 5 adet fuar organizasyonlarına katılmak. 2017 YILI FAALİYET RAPORU 1- Yurt içi ya da yurt dışı en az 5 adet fuar organizasyonlarına katılmak. - 19-22 Ocak 2017 tarihlerinde İzmir de düzenlenen AGRO Expo Tarım Fuarı na 2 Üyemize konaklama desteği

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI İLGİLİ/PERSONEL BİRİM OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK BÜTÇE FAALİYET 1.1.1.1 ISO 2-6 Ocak 2017 9001/2008 KYS Revizyonuna ilişkin her yıl

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015

NİZİP TİCARET BORSASI STRATEJİK HEDEFLER ve GERÇEKLEŞME DURUMLARI TABLOSU 2015 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 STRATEJİK AMAÇ 1 STRATEJİK Stratejik plandaki hedeflere yenilerini ekleyerek İş Planları ile takibini sağlamak TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi nin Gerektirdiği Standartları

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI

2016 YILI İŞ/EYLEM PLANI AMAÇ 1. SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ HAYATINA YÖNELİK AMAÇLAR Stratejik Hedef Strateji Faaliyetler Göstergeleri Hedef Dokümantasyon Kayıt 1.1.1. Ulaşım ve Lojistik Olanaklarını Niğde ye Hava Alanı Yapılmasını Sağlamak

Detaylı

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 PROSES HEDEFİ 1.1 YÖNETİM ODA/BORSA MEVZUATI PROSESİNİ İYİLEŞTİRMEK Yönetici Eğitimleri Düzenlemek Eğitim sayısı 2 eğitim F.14 Eğitim / Etkinlik Planı F.08 Yönetici/Personel

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 FAALİYETLER BÜTÇE PLANLANAN UYGULAMA TARİHİ OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik, eğitim, seminer, konferans vb. düzenlemek.

Detaylı

2017 YILLIK İŞ PLANI

2017 YILLIK İŞ PLANI 2017 YILLIK İŞ PLANI A.1. Borsanın Temel Yeterliliklerinin ve Kurumsal Kapasitesinin k Hedef Kodu Faaliyetler Göstergeleri Hedef Durumu Oranı Planlanan Maliyet Gerçekleşen Maliyet Termin Tarihi Bütçe Kalite

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2018 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI Yayın Tarihi: 01.10.2013 Revizyon Tarihi: 28.12.2017 Revizyon No: 4 Form No: F.12 AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ Ödenek) (

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.05.2016 2016 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu 25 Nisan 30 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2017 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi GEEL SK. YRD. - ORG. Müşteri/Üye İlişkileri ve İletişim Teknikleri GEEL SK. YRD. - ORG.

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Sivil toplum Diyaloğu Kapsamında AB-Türk Odalar Forumu-II Proje Çağrısına

Detaylı

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2017 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2017 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ Sorumlu Göstergesi Eylem Tarihi ve Süresi Hedef Durumu Bütçe Faslı Oranı Planlanan

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Teknoloji Bakanlığı Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ

ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 ODA FAALİYETLERİ Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu Toplantısı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Evsahipliğinde Yapıldı Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

X Faaliyet Örnek Girişimcileri Üyelerle Buluşturmak

X Faaliyet Örnek Girişimcileri Üyelerle Buluşturmak Borsa Meclisi Yönetim Kurulu Genel Sekreter Kalite/Akreditasyon Basın Yayın Bilgi İşlem Sorumlusu İnsan Kaynakları/ Personel Politika Temsil Tescil Muamelat Sayfa 1 / 5 2017 yılı iş planı faaliyet sorumlular

Detaylı

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı.

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı. X. KOBİ İ ZİRVESİİ İ REKABET GÜCÜ İÇİN ULUSLARARASILAŞMA VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 13 Şubat 2014 KOSGEB KOSGEB,

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2016 YILI BASIN RAPORU Çanakkale Ticaret Borsası Basın Yayın Politikası Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı 12 Eylül 2017 DÜNYA DÖNÜŞÜYOR ÜRETİM DÖNÜŞÜMÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜM DÜNYA DÖNÜŞÜYOR EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ İŞGÜCÜ

Detaylı

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları

MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları MMKD Stratejik İletişim Planı Araştırma Sonuçları 29 Mayıs 2013 tarihinde MMKD Stratejik İletişim Planı nı oluşturmak amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, dernek amaç ve faaliyetlerinin

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU

2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1 Temmuz 31 Aralık 2013 www.vantso.org.tr İMAJ ÇALIŞMASI «Gelin Hep Birlikte Değişime Ortak Olalım» YATIRIM DESTEK OFİSİ Oda, Üyelerinin Danışmanı Olacaktır S.B. Sayfa

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Üye memnuniyet ve ihtiyaç anketi yapılması. Üye memnuniyet seviyesinin geliştirilmesine yönelik çalışma sayısı. %80 ve üzeri memnuniyet sağlamak

Üye memnuniyet ve ihtiyaç anketi yapılması. Üye memnuniyet seviyesinin geliştirilmesine yönelik çalışma sayısı. %80 ve üzeri memnuniyet sağlamak STRATEJĠK AMAÇ 1: ÜYE ĠHTĠYAÇ VE BEKLENTĠLERĠNĠ KARġILAMAK ÖNCÜ KURUM OLMAK Stratejik Hedef HEDEF 1.1 Hizmet ÇeĢitliliğinin Artırılması HEDEF 1.2 Hizmet Kalitesinin Artırılması Stratejik Faaliyetler Faaliyet

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı

ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı Dr. Şafak HENGİRMEN TERCAN Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı safakhengirmen@hotmail.com Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Yerel Çevre Eylem Planları Finansman

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2009 Yılı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2010 Yılı 12 Aralık 2009 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: HEDEF 1.1 HEDEF 1.2 HEDEF 1.3 HEDEF 1.4 Üyeler ile iletişim verimliliğini arttırmak Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak Üyelere danışmanlık hizmeti sunmak Lobi

Detaylı

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI

ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI ELAZIĞ TİCARET BORSASI 2018 İŞ PLANI Elazığ, 2018 STRATEJİ 1: Elazığ Ticaret Borsası kimliğinin daha ön plana çıkarılması, Hedef 1.1: Tarımsal ve kırsal kalkınmanın 1.1.1 Yapılacak ler Tarıma dayalı sanayinin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Sunulan Bildiriler Presented Proceedings

Sunulan Bildiriler Presented Proceedings Sunulan Bildiriler Presented Proceedings BÖLGESEL KALKINMA BAĞLAMINDA ĠPEKYOLU KALKINMA AJANSI DENEYĠMĠ TRC1 Bölgesi : Gaziantep, Adıyaman, Kilis Bülent ÖZKAN 1 İpekyolu Kalkınma Ajansı Haziran 2010 da

Detaylı

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Toplantı Yeri: Yenişehir Mah. Atatürk Bulvarı NO:51 D:1 31200 İskenderun/HATAY Toplantı Saati: Katılımcı Profili: İhracat Yapan ya da Yapmayı Düşünen Firmalar,

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU

ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU ÇANAKKALE TİCARET BORSASI 2014 YILI BASIN RAPORU Basın Yayın Politikamız Çanakkale Ticaret Borsası nın görüşlerinin tarafsızlık ilkesi çerçevesinde basın bültenlerinin basın yayın kuruluşları aracılığıyla

Detaylı

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden

2014 yılı Durumu Neden 2015 yılı Durumu Neden 1.KURUMSALLAŞMA DÖNGÜSÜNÜN HIZLANDIRILMASI 1.1. Akreditasyon, Yönetim Sistemlerinin revize edilmesi ve yeni yönetim sistemlerinin kurulması 1.1.1. Yönetim sistemi konusunda danışmanlık hizmeti alınması

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı