Pioneering for You. EMUport. Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pioneering for You. EMUport. Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi"

Transkript

1 Pioneering for You EMUport Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi

2 02 EMUport Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi

3 03 Dünyan n her yerinde Wilo, birinci s n f Alman mühendisli i ile e anlaml d r. Wilo pompalar ve sistemleri, içme suyu ve at ksu yönetimi alan nda teknik performans ve verimlilik anlam nda yeni standartlar belirlemektedir. At ksu ar tma, günümüzde çevrenin korunmas ve kaynaklar n devaml l n n sa lanmas nda önemli rol oynamaktad r. Sistemlerin çal ma ko ullar n etkileyen at ksudaki yüksek kat madde içeri i gibi zorluklar, süreçlerin ve ilgili ürünlerin devaml geli tirilmesi için yeni ve yenilikçi çözümleri gerektirir. At ksu ar tma alan ndaki en son yenilik Wilo EMUport kat madde ay r c l haz r at ksu ter istasyonu. Kat madde ay r c sistemi, enerji tasarru u çal mas, üst düzey dayan kl l, korozyona dirençli HDPE bile enleri ve dü ük ömür boyu maliyeti özellikleriyle geleneksel at ksu ter sistemlerinden ayr lmaktad r.

4 04 EMUport Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi

5 05 Wilo-DrainLift WS 1100

6

7 07 Wilo, at ksu ter ihtiyaçlar n z n tümünü kar layabilen do ru çözümü sunar. Geni ürün yelpazesi sayesinde pompa istasyonlar ba ms z olarak planlan p, monte edilebilir. htiyac n za göre Wilo, prefabrik, betonarme veya plastik ekillerde en ekonomik çözümü sunar. Wilo, 3 ayr pompa montaj alternati eri ile haz r ter istasyonu çözümü sunmaktad r. 1. Islak montaj Islak montaj ile her eyin ötesinde basit yap larla maliyetler dü ürülür. Pompalar do ruca at ksuyun içinde durmakta ve k zakl bir sistem kullan larak, hazne içine girilmesini gerektirmeden monte edilebilmektedir. 2. Kuru montaj Kuru montaj versiyonu ile at ksu ltre edilmeden bir rezervuarda toplan r. Pompalar rezervuar n d nda yer almaktad r. Bu sayede pompalar n bak m rahatça, at ksuya temas edilmeksizin gerçekle tirilebilmektedir. Kuru montaj dü ük kat içeri ine sahip, zor olmayan at ksular için uygundur. Islak Montaj Pompalar s v n n içindedir letme binas na ihtiyaç yoktur Basit yap s sayesinde dü ük maliyetlidir 3. Kat madde ay r c l sistem Bu yenilikçi Wilo teknolojisi, kat maddeleri at ksudan ay rmakta ve pompalar n tahliye hatt önündeki kat madde tanklar nda biriktirmektedir. Sistemin çal ma prensibi u ekildedir: Kat maddelerden ayr lm at ksu, ortak toplama haznesine akarken pompalar ile do rudan temas etmektedir. Bu teknik kullan larak kat maddelerden ayr t r lm at ksu, kuruda çal an pompalar n salyangozlar ndan kendi cazibesi ile toplama tank na akmaktad r. At ksu, pompalama esnas nda toplama haznesinden bas larak kat madde ay rma tank na geçer ve bu sayede kat maddeler ve at ksu beraber tahliye hatt na do ru ter edilir. Pompalar, tank d nda yer almalar nedeniyle kuru kal rlar. Bu durum pompalardaki bak m çal mas n n kolayca ve hijyenik olarak gerçekle tirilmesini sa lar.

8

9 09 Teknolojik ve ekonomik bak aç s yla, Wilo EMUport kat madde ay r c sistemleri ile önceden donat lm pompa istasyonlar tüm semtlerin veya büyük endüstriyel ve ticari komplekslerin, konvansiyonel cazibe ak l drenaj sistemleri için en iyi seçimdir. Ekonomik: (Kat madde ay r c sistem sayesinde) Pompadan yaln zca büyük kat madde içermeyen önceden ar t lm at ksu geçti i için, pompalar n kat parça geçirgenlikleri geleneksel sistemlere kar belirgin ölçüde daha küçük tasarlanarak pompalardan daha yüksek rand man elde edilir. Bu sayede, enerji ve dolay s yla i letme maliyetlerinden büyük ölçüde tasarruf sa lan r. Çal ma güvenilirli i: (Pompalarda t kanmaya kar koruma) Kat maddeler, kat madde ay rma tank nda tutulur ve her bir pompalama s ras nda pompa ile do rudan temas etmeksizin do ruca tahliye hatt na pompalan r. Bu i lem t kanmay önler ve çal ma güvenilirli i ile i letim güvenli ini önemli oranda art r r. Pompan n iç k sm büyük kat maddelerle temas etmedi i için. hizmet ömrü de önemli oranda uzamaktad r. Sonuç: Çok az ar za, daha az bak m ve çok daha yüksek rand manl i letme. Uzun hizmet süresi: (HDPE bile enleri sayesinde) Wilo EMUport ürünleri zorlu çevre ko ullar alt nda uzun süre güvenilir bir ekilde çal maktad r. Bu, sadece kaliteli malzemeler kullan larak ba ar labilir. Bu nedenle, malzemenin büyük bir k sm, Göttingen Üniversitesi'nde yap lan bir çal maya göre yakla k y ll k dirence sahip yüksek yo unluklu polietilenden (HDPE) üretilmektedir. Bu malzeme özel olarak hidrojen ve karbondan üretilmekte ve zehirsiz boyar maddeler içermektedir. Üretim ve i letme için, HDPE tamamen çevre dostu malzemelerden imal edilmekte ve kalitesinde de i me olmaks z n yedi defaya kadar geri dönü türülebilmektedir. Bak m kolayl : (Kuru montaj sayesinde) Pompalar her zaman kuru ve temiz kal r. Dolay s yla mekanik bile enlerin tümüne d ar dan h zl ca ve kolayca eri ilebilmesi sayesinde bak m çal malar eziyet olmaktan ç kar, çok daha hijyenik ve verimli olur. Durmadan çal ma: (Ba ms z bak m kolayl ) Wilo EMUport kat madde ay rma sistemi s rayla iki pompa kullanan ter istasyonudur. Her bir pompa ba ms z olarak kapat labilen kendi kat madde ay rma tank na sahiptir. Böylece, bak m ve onar m çal mas s ras nda sistemin çal mas kesintiye u ramadan pompalara bak m yap labilmektedir.

10

11 11 Kat madde ay r c l sistem sayesinde gelen at ksu, da t m tank na akar ve buradan kat madde ay rma tank na geçer. Kat maddeler burada tutulur. Yaln zca ön ay rma i lemi tamamlanan at ksular pompalardan geçerek büyük, birle ik toplama haznesine gelir. Toplama haznesi dolarken kat madde ay rma tank ndaki su seviyesi yükselir. Kapama bilyas otomatik olarak giri i kapat r. stenen seviyeye ula ld nda pompalama ba lar. At ksu, kat madde ay rma tank ndan geçer ve bu ekilde " ltre edilmi " kat maddelerle beraber tahliye hatt na bas l r. Sonra tüm kat madde ay rma sistemi y kan r ve temizlenir, istenilen seviyeye ula ld nda pompalama tekrar durur. Kapama bilyas dü er, yeni bir dolum i lemi için hatt bo alt r. Bu pompalama s ralamas boyunca at ksu di er kat madde ay rma tank na do ru pompalan r. Kat madde ay rma sisteminin avantajlar : 80 mm'den daha küçük kat parça geçirgenli ine sahip pompalar kullanmakta, bu ekilde verim artarken, enerji tüketimi ve i letme maliyetleri azal r. Bak m ve montaj çal mas için hijyenik ko ullar sa lar. Pompa odas kuru, temiz ve kokusuzdur. Kat maddeler pompa içine al nmad ndan daha az a nma meydana gelir. stenilen çapta çark ve koruma s n f IP 68'e (dalg ç) sahip dalg ç at ksu pompalar kullan l r. Korozyon ve hidrojen sülfür olu umuna ba l etkilerle kar la lmaz.

12

13 13 Maksimum verimlilik Bir pompa istasyonunun gerçekte ne kadar ekonomik oldu u yaln zca tüm ilave maliyetler hesapland nda ortaya ç kar. Yat r m maliyetleri buzda n n yaln zca görünen k sm d r. As l belirleyici olan bir pompan n hizmet ömrü boyunca ortaya ç kan i letme maliyetleridir. Yaln zca kat madde ayr c l haz r ter istasyonlar nda yüksek rand man getiren ve dü ük enerji maliyetlerine yol açan küçük kat parça geçirgenli ine sahip pompalar kullan labilir. Almanya'daki Ore Da lar 'nda yer alan Lauter'deki pompalama istasyonunda yap lan örnek hesaplamalar, büyük tasarru ar n mümkün oldu unu göstermektedir. Pompa istasyonunuzu yenileyin Yeniden yap land rma sistemi sayesinde Wilo, eski pompa istasyonlar n n yenilenmesine yönelik en ekonomik çözümü sunmaktad r. Deneyimli çal anlar m z, sahadaki mevcut montaj n, tüm giri ve boru ç k lar da dahil olmak Üzere tam boyutlar n ölçmektedirler. Bu veriler kullan larak her bir mü terinin ihtiyac na uygun olarak, tüm gerekli ekipmanlara sahip yeni bir pompa istasyonu planlanmakta ve üretilmektedir. Eski tesisat söküldükten sonra kum ve beton kullan larak yeni bir taban in a edilir. Sonra yeni Wilo EMUport pompalama istasyonu tabana yerle tirilir. Ard ndan, ba lant lar tekrar kurulur ve böylece yeni sistem genellikle ayn gün içinde, hiçbir doldurma ve yüzey çal mas na ihtiyaç duyulmaks z n hizmete sokulabilmektedir. Bu yöntem kullan larak d ar ya pompalanan veya tekrar pompalanan at ksu miktar en az seviyede tutulur veya bazen tamamen ortadan kald r l r.

14

15 15 Danışmanlık ve planlama Hedefe yönelik planlamayla optimum çözümler sunar. Wilo gereksinimlerinizi tam olarak belirler. Bir pompanın en ucuz çalışma noktası, katı madde ayırıcılı sistemine sahip bir pompa istasyonu kurulumuna karar verilmesinde kilit rol oynamaktadır. Bunun için planlanan borunun uzunlamasına kesiti alınır ve havalandırmasız ve tahliyesiz kapalı bir sistemin mi yoksa havalandırmalı ve tahliyeli yarı kapalı bir sistemin mi kurulacağına karar verilir. Tüm temel parametrelerin ve planlama verilerinin bulunması halinde bir hidrolik hesaplama gerçekleştirerek sizin için en ekonomik çözümü bulmak amacıyla tüm sistemleri karşılaştırırız. Modern yazılımlar kullanarak giriş yapılarındaki ve basınçlı borulardaki basma yüksekliği, yük kaybı, debi, Reynolds sayısı gibi tüm ilgili parametreleri kullanarak, bunların çark ve gövde gibi ekipmanlarda oluşturacağı etkileri hesaplarız. Kurulum ve montaj Pompa istasyonunun kurulumu ve montajı, deneyimli ve kalifiye personelimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Wilo, devreye alma sırasında sahada süpervizörlük hizmeti sunmaktadır. Wilo müşteri hizmeti Wilo'da, müşteri desteği konusunda köklü bir geleneğe sahibiz. Çözüm ortaklığı felsefemizin temel bileşeni, pazarda vazgeçilmez bir unsur olan müşteri hizmetimizdir.

16

17 17 Wilo pompa istasyonları, işletme ve performans işlevleri ayarlanarak bireysel gereksinimlere göre yeniden yapılandırılabilir. Standart bir program dahilinde üretimi gerçekleştirilir: En küçük hacimler için mini sistemden (10 ms/saate kadar giriş boruları), 80 m 2 'ye kadar basma yüksekliğine ve 600 m 3 /saate varan giriş debisine sahip sistemlere kadar. Wilo aynı zamanda müşteriye özgü kontrol sistemleri ve işletim binaları temin etmektedir. Dalgıç atıksu pompaları Atıksudaki çeşitli sıvı ve katı madde kombinasyonları pompa çözümün de pek çok farklı ihtiyaç ortaya koymaktadır. Wilo-EMU FA serisi çeşitli uygulamalan içeren geniş bir portföy sunmaktadır. Modern dalgıç motor teknolojisi, kaliteli işlenmiş hidrolik bileşenlerin ve solvent içermeyen Ceram kaplamanın kusursuz bileşimi sayesinde Wilo atıksu pompaları daima en zorlu sıvılarda bile uzun süreli güvenilir bir işletimi temin etmektedir. Kontrol sistemleri Modern pompalama sistemleri pompa ve bıçaklı vanalar gibi mekanik kısımların kontrolü için elektrikli /elektronik bileşenleri gerektirmektedir. Wilo, müşteri odaklı, önceden montajı yapılmış kontrol ve kumanda sistemleri sunmaktadır. Kontrol ve kumanda sistemleri işlevleri basit pompa kontrolünden karmaşık uzaktan kumanda sistemlerine kadar geniş bir yelpazeyi içermektedir.

18 18 EMUport Kat Madde Ay r c l Haz r At ksu Ter stasyonu Sistemi Turizm sezonu başlayınca Alaçatı, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde İzmir'e bağlı önemli turizm bölgelerinden biridir. Bölgede bahar aylarından başlamak üzere yaz mevsiminde nüfusta önemli artış meydana gelir. Bu artış, kanalizasyon ve atıksu terfi işletimleri sırasında bazı sorunlara sebep olmaktadır. Kanalizasyonda artan debi nedeniyle oluşan koku problemi ve konvansiyonel pompa istasyonlarında yaşanan tıkanma problemleri de artmaktadır. Özellikle Alaçatı içinde karşılaşılan bu sorunları gidermek üzere yapılan bakım ve temizlik işlemlerinin geçici olması nedeniyle, turizm mevsiminde sürekli koku ve tıkanıklık problemleri vardı. Wilo'nun mükemmel çözüm önerileri Çeşme Alaçatı Belediyeler Birliği'ne (Çal-Bir) çözüm olarak katı ayırıcı sistemli Wilo EMUport pompa istasyonu önerildi. Katı ayırıcı sistem ile pompalara katı madde girişi önlenerek pompanın tıkanma problemi çözüldü. Bununla birlikte daha küçük motor güçlerine geçilerek enerji tasarrufu da sağlandı. Pompaların kuru montajı sayesinde pompa muayenesi kolaylaştırıldı. Sistemdeki mevcut havalandırma dışında koku giderici biofiltreler kullanılarak koku problemi engellenmiş oldu. Pompa istasyonu içerisinde kullanılan hidrostatik basınç sensörü ile armut flatölerle yaşanan kopma, pislik tutma gibi problemler ortadan kalktı. Pompa istasyonunda tüm kontrol sistemleri bulunduğundan Çeşme Alaçatı Belediyeler Birliği'ne (Çal-Bir) bu sistemi Scada sistemleri ile rahatça işletiyor. Wilo-EMUport

19 19 Yaklaşık 15 yıl önce, Usedom Adası'nda kanalizasyon sisteminin adım adım yenilenmesine yönelik çalışmalar başladı. Ekonomik nedenlerden ötürü ilgili belediye kuruluşu yoğun bir şekilde basınçlı drenaj metodu kullanıyordu. Wilo EMUport bu sistem için katı madde ayırma sistemine sahip pompa istasyonu temin etti. Kanalizasyon yapısı ile ilgili yüksek talepler 373 km 2 'lik bir alana (ayrıca Polonya kesiminde 72 km 2 ) sahip Usedom, Almanya'nın Doğu Pomeranya Bölgesi'ndeki ikinci en büyük adadır. Almanya kesiminde nüfusla (yaklaşık 83 sakin/km 2 ) düşük bir nüfus yoğunluğuna sahip olsa da, altyapısının özellikle yazın mevsimsel olarak artan yüksek sayıdaki misafirin ihtiyaçlarını karşılaması gerekmekledir. Yılın bu zamanında ortalama %40 daha fazla atıksu üretilmektedir. Swinemünde'deki büyük arıtma tesisinde yapılan giriş debi ölçümleri yaz aylarında Almanya kesiminde günde ile m 3 arasında debi gerçekleştiğini göstermektedir. Sezon dışında rakamlar genellikle günde m 3 seviyesindedir. Bu nedenle hem kanalizasyon sistemi hem de pompa istasyonları maksimum atıksu miktarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Ancak, yıldan yıla ziyaretçi sayısının artması nedeniyle maksimum giriş miktarının hesaplanması çok zordur. Bunun yanı sıra, sakinlerin ve turistlerin kullanım davranışına bağlı olarak atıksu miktarı da değişmektedir. Zorlu sistem planlaması Etkileyici faktörler için somut rakamlar bulunmadığından, Usedom kanalizasyon sisteminin yenileme çalışması başında kaydedilen uzun vadeli ölçümler farklı toplama noktalarından alınmıştır. Bu, en azından belediye kuruluşuna sistemlerin kapasitesinin hesaplanmasına yönelik yol gösterici rakamları vermektedir. Bu keşifler ve kişi başına ortalama su tüketim rakamları Wilo EMUport'un Usedom'daki basınçlı drenaj için özel bir çözüm tasarlamasını sağlayan temel bilgileri temin etti. Tüm pompa istasyonları öngörülen giriş miktarları ve hesaplanan giriş derinliği için ayrı ayrı planlandı ve tasarlandı. Ardından, Wilo EMUport katı madde ayırma sistemi monte edildi. Pompa uzmanı WILO'nun sunduğu Wilo-EMU geniş atıksu pompası ürün yelpazesi sayesinde müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünü seçmeleri sağlanmaktadır.

20 04/2014 Pioneering for You

Wilo EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Atıksu Terfi İstasyonu Sistemi

Wilo EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Atıksu Terfi İstasyonu Sistemi Wilo EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Atıksu Terfi İstasyonu Sistemi Ürün Broşürü Teknolojisi 2 Akıllı Pompalar Dünyanın her yerinde Wilo, birinci sınıf Alman mühendisliği ile eş anlamlıdır. Wilo pompaları

Detaylı

EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri

EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonları Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. 19.10.2016 Hazal Yıldız, Satış Mühendisi Altyapı & Endüstri İÇİNDEKİLER 1 Pompa İstasyonları Genel Bakış 2 EMUport Katı

Detaylı

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu

Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Pioneering for You Ürün broşürü Wilo EMUport Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo ile atıksu tahliyesi ve arıtma Islak montaj hazır terfi istasyonu Wilo pompalan ve sistemleri, belediye atık yönetimi

Detaylı

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Ünitelerin fiziksel yerleşimi Arıtma ünitelerinin, Bağlantı kanallarının, Yol ve park alanlarının, Yönetim binasının, Bakım ve onarım kısımları vb dikkatle ele alınmalıdır.

Detaylı

Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır?

Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır? Sifonik Drenaj Nedir? Nasıl Çalışır? Sifonik Drenaj temelde Bernoulli'nin bulmuş olduğu akışkanın enerji denkliği prensibinden yararlanarak suyun herhangi bir eğime gerek kalmadan istenilen yerden tahliye

Detaylı

Pompa İstasyonlarının Optimizasyonu. GWP 2013-26.09.2013 Sertan Çoker Su ve Atıksu Uygulamaları Satış Mühendisi

Pompa İstasyonlarının Optimizasyonu. GWP 2013-26.09.2013 Sertan Çoker Su ve Atıksu Uygulamaları Satış Mühendisi Pompa İstasyonlarının Optimizasyonu GWP 2013-26.09.2013 Sertan Çoker Su ve Atıksu Uygulamaları Satış Mühendisi Wilo-EMU FA Farklı motor ve çark tipi kombinasyon opsiyonları Hidrolik performans eğrisinin

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI

II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI II. Bölüm HİDROLİK SİSTEMLERİN TANITIMI 1 Güç Kaynağı AC Motor DC Motor Diesel Motor Otto Motor GÜÇ AKIŞI M i, ω i Güç transmisyon sistemi M 0, ω 0 F 0, v 0 Makina (doğrusal veya dairesel hareket) Mekanik

Detaylı

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler Isı İstasyonları Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Genleşme Paslanmaz Proses Denge Kapları Tortu

Detaylı

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar

Expert modülleri üretiminizi optimize eder. Expert Systemtechnik GmbH. Türkçe. Dö emeli mobilyalar Expert modülleri üretiminizi optimize eder Expert Systemtechnik GmbH Türkçe Dö emeli mobilyalar scanexpert static table: Deri giri inin verimli bir ekilde kontrol edilmesi ve deri stokunun idare edilmesi.

Detaylı

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli

Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için Symaro sensörleri yenilikçi ve enerji verimli Sıva altı montaj için enerji tasarruflu Symaro sensörleri DELTA anahtarları serisi ile kullanım için uygun Answers for infrastructure

Detaylı

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Conergy ile güvende Conergy, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki en başarılı şirketlerden biridir. Çünkü Conergy tüm bileşenleri tek bir elden çıkan

Detaylı

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Sulu Split Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 25 kw'a kadar performans aralığında dış üniteler Sıcak su boyleri ve tesisat ekipmanları

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Hukuk ve Danışmanlık ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Türkiye de serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren,

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda monitörler için kumanda Masaüstü TFT piyasada standart bulunan TFT'lere göre, zorlu endüstriyel ortamlarda dahi sürekli olarak sorunsuz çalışırlar.

Detaylı

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 1036 GALVANİZ SİLO ISI KONTROLÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÖNSÖZ 1989 yılında Bandırma'da 150m2 alanda kuruldu. 2 mühendis ve 2 elektrik teknisyeni ile yem fabrikaları elektrik panoları ve kablo tesisatları

Detaylı

SU YAPILARI. Su Alma Yapıları. 5.Hafta. Doç.Dr.N.Nur ÖZYURT nozyurt@hacettepe.edu.tr

SU YAPILARI. Su Alma Yapıları. 5.Hafta. Doç.Dr.N.Nur ÖZYURT nozyurt@hacettepe.edu.tr SU YAPILARI 5.Hafta Su Alma Yapıları Doç.Dr.N.Nur ÖZYURT nozyurt@hacettepe.edu.tr Su alma yapısı nedir? Akarsu ya da baraj gölünden suyu alıp iletim sistemlerine veren yapılara su alma yapısı denir. Su

Detaylı

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları

Fan Coil Cihazları Tesisat Bağlantıları Newtherm Fan Coil Kontrol Ekipmanları Bağlantı vanaları, uzaktan kontrol cihazları, dijital veya mekanik duvar tipi termostatları ve yalıtımlı montaj setleriyle birlikte sistem bazında teslim edilmektedir.

Detaylı

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde!

Koru1000. Koru1000. beklentilerinizin ötesinde! Koru1000 Koru1000 beklentilerinizin ötesinde! 2016 5 10 15 bar 16 Koru1000 Ölçemezsen, Yönetemezsin! 2 Koru1000 bir ENVEST ürünüdür. envest ba k y y! Envest, enerji ve su verimliliğini ön planda tutan,

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM HAKKIMIZDA Kuruluşu 1997 yılına dayanan ABS SU ARITMA TEKNOLOJİLERİ ve 2001 yılında Almanya nın Berlin şehrinde kurulan TEMKAR WASSER BEHANDLUNG GmbH firmalarının teknolojik güç birliği ile TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA

Detaylı

Mitsubishi Klima Özellikleri

Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi Klima Özellikleri Mitsubishi klimalar, havayı doğal de kötü enzim kirli Doğal kokulardan bakteriler havayı filtresiyle bir ortadan mekanizma emerek arındıran, kaldırılır, bakterileri sterilize

Detaylı

DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ

DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM 410 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI II DENEY 5 SOĞUTMA KULESİ PERFORMANSININ BELİRLENMESİ 1. AMAÇ Soğutma kulesi performansının

Detaylı

4. Numaralandırdığımız her boru parçasının üzerine taşıdıkları ısı yükleri yazılır.

4. Numaralandırdığımız her boru parçasının üzerine taşıdıkları ısı yükleri yazılır. 4. KOLON ŞEMASI VE BORU ÇAPI HESABI Tesisatı oluşturan kazan, kollektörler, borular,,vanalar, ısıtıcılar,genleşme deposu ile diğer donanım ve armatürlerin tümünün düşey görünüşünü iki boyutlu olarak gösteren

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yayınlanma tarihi: 05.12.2008 Yürürlüğe girme tarihi: 05.12.2009 Vorlage 1 09/2006 Viessmann Werke Kapsam Mevcut ve yeni yapılacak konut, ticari ve hizmet amaçlı kullanılan

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ Yapıştırmada güvenilir yenilik Simson: taşımacılık endüstrisi için yapıştırıcı çözümleri Gelecekle bağlantınızı kaybetmeyin SIMSON: BİR DÜNYA MARKASI OLAN

Detaylı

DENEY 2: PROTOBOARD TANITIMI VE DEVRE KURMA

DENEY 2: PROTOBOARD TANITIMI VE DEVRE KURMA A. DENEYİN AMACI : Protoboard kullanımını öğrenmek ve protoboard üzerinde basit direnç devreleri kurmak. B. KULLANILACAK ARAÇ VE MALZEMELER : 1. DC güç kaynağı, 2. Multimetre, 3. Protoboard, 4. Değişik

Detaylı

Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir.

Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir. Mekanik Kalorimetre (M-BUS) GMK-05-MB Genel Özellikler Bu kılavuz GENERAL Life GMK-05-MB kalorimetresinin çalışmasını, özelliklerini ve montajın nasıl yapıldığı bilgisini içerir. GENERAL Life kalorimetre,

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ

NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ NEW HOLLAND İLAÇLAMA MAKİNELERİ SA Serisi ATOMİZÖRLER Yüksek hava debisi Üstün manevra kabiliyeti Mükemmel ilaçlama performansı New Holland SA Serisi bağ bahçe atomizörleri asılır tip olarak SA400 ve SA600

Detaylı

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ

BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ BETON MAHFAZALI MONOBLOK TELEKOM KÖŞK TEKNİK ŞARTNAMESİ HAZİRAN-2011 1.GENEL 1.1 Konu ve Kapsam Bu teknik şartname Türk Telekom tarafından kullanılacak olan monoblok beton köşklerin imalat koşullarını

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları

3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE. Sıcak Su Kazanları 3-Geçişli Sıvı/Gaz Yakıtlı Kazanlar Uno-3 Max-3 THW-I NTE Sıcak Su Kazanları 1 Hoval 3-geçişli sıvı/gaz yakıtlı sıcak su kazanlarının avantajları Ürünlerimiz teknolojinin son örneğini temsil ederken, yaratıcı

Detaylı

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR

BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODRUM'A LELEG YOLU YAPILIYOR BODTO Turizm Altyapı Projelerine Devam Ediyor Bodrum Ticaret Odası nın, 2014-2017 Stratejik Planı amaç ve hedefleri kapsamında, Bodrum da turizm sezonunun uzatılması, sektörün

Detaylı

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI

AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI 1 AMELİYATHANELERDE HİJYENİK KLİMA TESİSATI K.Oktay GÜVEN ÖZET Hastanelerde klinik tedavinin yanında hijyenik Ģartların sağlanması da önemlidir. Hastanelerde hijyenik ortamın yaratılabilmesi için hastane

Detaylı

İnşaat Sanayi KSO da buluştu

İnşaat Sanayi KSO da buluştu Ayakkabı ve tekstil sektör toplantısı yapıldı. Sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti İnşaat Sanayi KSO da buluştu KSO Başkanı Kütükcü, Sektörlerimizi

Detaylı

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I

B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I B E Y K E N T Ü N İ V E R S İ T E S İ S O S Y A L B İ L İ M L E R E N S T İ T Ü S Ü İ Ş L E T M E Y Ö N E T İ M İ D O K T O R A P R O G R A M I İLİŞKİSEL PAZARLAMA 31 MAYIS 2014 K O R A Y K A R A M A N

Detaylı

Karıştırcılar ve Tikinerler

Karıştırcılar ve Tikinerler Karıştırcılar ve Tikinerler Giriş Begg Cousland ve Jiangsu New Hongda Group 2002 yılından beri beraber çalışmaktadır. Bu zamandan beri Begg Cousland mist gidericileri Jiangsu New Hongda tarafından Çin

Detaylı

Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. SAPLAMA KAYNAĞI Saplama ark kaynağı (Stud welding) yöntemi 1920'li yıllardan beri bilinmesine rağmen, özellikle son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Arkın metalleri ergitme özelliğinden yararlanarak

Detaylı

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00

Yakıt Özelliklerinin Doğrulanması. Teknik Rapor. No.: 942/7193278-00 Müşteri : Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sok. No: 14 K2 Plaza Kat: 11 Kadıköy 34742 İstanbul Türkiye Konu : Seçilen Yakıt Özelliklerin Belirlenmesi için Dizel Yakıtlara İlişkin Testlerin, Doğrulanması

Detaylı

Reynolds Sayısı ve Akış Rejimleri

Reynolds Sayısı ve Akış Rejimleri 1. Genel Bilgi Bazı akışlar oldukça çalkantılıyken bazıları düzgün ve düzenlidir. Düzgün akım çizgileriyle belirtilen çok düzenli akış hareketine laminer akış denir. Düşük hızlarda yağ gibi yüksek viskoziteli

Detaylı

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere

ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere ACM ACM serisi hava soğutmalı soğuk su üretici gruplar küçük ve orta büyüklükteki soğuk su üretici ihtiyacını karşılamak üzere üretilmiştir. ACM serisi hava soğutma soğuk su üretici gruplar yalnız soğutma

Detaylı

Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği. Polimer Malzemeler. Polietilen (PE) www.sakarya.edu.tr

Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği. Polimer Malzemeler. Polietilen (PE) www.sakarya.edu.tr Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Polimer Malzemeler Polietilen (PE) Polietilen beyazca, yarı geçirgen, yumuşatılabilen ve oldukça dayanıklı bir polimerdir. Piyasada satılan özellikle

Detaylı

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım

ELEKTRĐKLĐ OCAK TR. Kurulum Kullanım Bakım ELEKTRĐKLĐ OCAK TR Kurulum Kullanım Bakım Sayın Müşterimiz! Size teşekkür eder, yaptığınız seçimden dolayı da tebrik ederiz. Dikkatle tasarlanmış, en yüksek kaliteye sahip malzemelere göre imal edilmiş

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARI İÇİN YAPILACAK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ UYGULAMALARINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/01)

Detaylı

Altyapıda Yenilikçi Çözümler. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. Şanver Demirata-İç Anadolu & Doğu Anadolu Bölge Müdürü Altyapı & Endüstri Departmanı

Altyapıda Yenilikçi Çözümler. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. Şanver Demirata-İç Anadolu & Doğu Anadolu Bölge Müdürü Altyapı & Endüstri Departmanı Altyapıda Yenilikçi Çözümler Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. Şanver Demirata-İç Anadolu & Doğu Anadolu Bölge Müdürü Altyapı & Endüstri Departmanı Uygulama Alanlarımız Altyapı Endüstri Enerji Çözümleri 2 Uygulama

Detaylı

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI

1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI 1.0. OTOMATİK KONTROL VANALARI UYGULAMALARI Otomatik kontrol sistemlerinin en önemli elemanları olan motorlu vanaların kendilerinden beklenen görevi tam olarak yerine getirebilmeleri için, hidronik devre

Detaylı

ErP ready 2015 KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ. Konutlardaki. Ecocirc Serisi

ErP ready 2015 KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ. Konutlardaki. Ecocirc Serisi Konutlardaki ısıtma uygulamaları için yüksek verimli sirkülasyon pompası Ecocirc Serisi KULLANIM ALANLARI KONUT TİPİ UYGULAMALAR Isıtma ve iklimlendirme sistemlerinde su sirkülasyonu. Mevcut sistemlerin

Detaylı

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGE 10 BÜTÇE YÖNERGESİ T E T A Ş TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE YÖNERGESİ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

İÇİNDEKİLER SAYFA Önsöz 4 Stratejik Planlama ve Bütçe Yol Haritası 5 Örnek İşletme Hakkında 6 Gider Yükleme Sistemi 8 Satış Bütçesi Oluşturma 9 Faaliyet Gider Bütçesi Oluşturma 12 Bütçe Sistem Otomasyonu

Detaylı

Pioneering for You. Su Yönetimi

Pioneering for You. Su Yönetimi Pioneering for You Su Yönetimi 02 çindekiler temini 03 04 Su Yönetimi 05 Merkezi Dortmund'da bulunan WILO SE ısıtma, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi ile su temini, atıksu tahliye ve arıtma işlemleri

Detaylı

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 22-11-2013 Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU İş bu rapor, Galata Yatırım A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında yer alan; payları ilk kez halka

Detaylı

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h)

Düşük Sıcaklık Kazanı. Gaz yakıtlı ısıtıcı bacalı ve hermetik işletme için: 10,5 24 kw (9 000 20 600 kcal/h) VITOPEND 100-W Gaz yakıtlı kombi / ısıtıcı Bacalı veya hermetik işletme için Modülasyonlu, atmosferik brülörlü Anma ısı gücü aralığı: 10,5 30 kw (9 000 25 800 kcal/h) Düşük Sıcaklık Kazanı Vitopend 100-W,

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA. : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi)

İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA. : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi) YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEPLİDİR. İSTANBUL ( ). İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA GÖNDERİLMEK ÜZERE ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALI : TMMOB Şehir Plancıları Odası (İstanbul Şubesi) :

Detaylı

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay.

GHS PERMANENT HOME. İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanları yuva sahibi yapıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS PERMANENT HOME İnsanların hayat kalitesini artırıyoruz. Hızlı. Güvenli. Kolay. GHS Permanent Homes kalıcı ve sürdürülebilirlik

Detaylı

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil!

HAUTAU PRIMAT. sistemi. Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! yüksek vasistas HAUTAU PRIMAT sistemi Depolama, montaj, havaland rma, sabitleme, temizleme... Hiçbir şey bundan daha kolay değil! Esneklik ve çok yönlülük alan nda HAUTAU PRIMAT kimseye söz b rakm yor:

Detaylı

Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar

Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar Binalarda Enerji Verimliliği ve AB Ülkelerinde Yapılan Yeni Çalışmalar Mak.Y.Müh. Nuri ERTOKAT Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çalışmamızın isminden de anlaşılacağı gibi Avrupa

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

WELCOMES YOU PAY SÖZLEŞMELERİNE EKLENEN YENİ DAYANAK VARLIKLAR

WELCOMES YOU PAY SÖZLEŞMELERİNE EKLENEN YENİ DAYANAK VARLIKLAR Webinarımıza hoşgeldiniz. Sunumumuz 11:30 da başlayacak. WELCOMES YOU PAY SÖZLEŞMELERİNE EKLENEN YENİ DAYANAK VARLIKLAR 21.03.2016 1 KULLANIM YETKİSİ VE UYARI Bu sunum, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından bilgilendirme

Detaylı

DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ

DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Maksat, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Maksat MADDE 1 (1) Bu Tebliğin maksadı, küçük yerleşim yerlerinde son kullanıcıya ulaşan

Detaylı

75 ini

75 ini 75 ini Tesisatta s yal t m ile; Binan n daha az enerji kullanarak s tma veya so utma dolay s yla çevre kirlili inin azalt lmas, cihazlar n daha verimli çal mas sa lan r. Cihazlar n çal mas s ras nda

Detaylı

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası

Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası 2007 NİSAN EKONOMİ Milli Gelir Büyümesinin Perde Arkası Türkiye ekonomisi dünyadaki konjonktürel büyüme eğilimine paralel gelişme evresini 20 çeyrektir aralıksız devam ettiriyor. Ekonominin 2006 da yüzde

Detaylı

ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ

ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ Deneyin Adı:Evaporatif Soğutma Deneyi ÖZEL LABORATUAR DENEY FÖYÜ Deneyin Amacı:Evaporatif Soğutucunun Soğutma Kapasitesinin ve Verimin Hesaplanması 1.Genel Bilgiler Günümüzün iklimlendirme sistemleri soğutma

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 HASTANE ENFEKSİYONUYLA MÜCADELE BASİT VE ETKİLİ Çekici modern tasarımı, kolay çalıştırılması ve

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1. BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1. BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEKATRONİK LABORATUVARI 1 BASINÇ, AKIŞ ve SEVİYE KONTROL DENEYLERİ DENEY SORUMLUSU Arş.Gör. Şaban ULUS Haziran 2012 KAYSERİ

Detaylı

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI

M6410C/L M7410C KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI Honeywell M6410/L M7410 KÜÇÜK LİNEER VANA MOTORLARI UYGULAMA ÜRÜN SPESİFİKASYONU M6410/L, M7410 Küçük lineer vana motorları; fancoil kontrülü, ikincil ısıtma soğutma üniteleri ve zon kontrolü uygulamalarında,

Detaylı

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA

MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA MAKİNE VE MOTOR DERS NOTLARI 9.HAFTA Hazırlayan: Öğr. Gör. Tuğberk ÖNAL MALATYA 2016 SUPAP SİSTEMLERİ 1. KÜLBÜTOR MEKANİZMASI Eksantrik milinden aldığı hareketle silindirlerde emme ve egzoz zamanlarının

Detaylı

İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİNDE PROSES SEÇİMİ. Prof. Dr. Ahmet M. Saatçı Marmara Üniversitesi

İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİNDE PROSES SEÇİMİ. Prof. Dr. Ahmet M. Saatçı Marmara Üniversitesi İÇME SUYU ARITMA TESİSLERİNDE PROSES SEÇİMİ Prof. Dr. Ahmet M. Saatçı Marmara Üniversitesi 1 Amaç Türkiye de inşa edilmiş SAT lerinin proses seçimlerini inceleyip, kritiğini yapmak ve ileride inşa edilecek

Detaylı

Tasarruflu yüzme havuzu tekniği Ospa enerji yaklaşımı, CO2 salınımı ve Đklim değişikliği

Tasarruflu yüzme havuzu tekniği Ospa enerji yaklaşımı, CO2 salınımı ve Đklim değişikliği Tasarruflu yüzme havuzu tekniği Ospa enerji yaklaşımı, CO2 salınımı ve Đklim değişikliği Akıllı Havuz Kontrolü Enerji verimli ekipmanlar Doğaya Zarasız minimum atık Mühendislik ve optimum planlama ile

Detaylı

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ ETNA Yangın Pompa Sistemleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA NFPA 20 Normuna Uygun Yangın İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri

Detaylı

HAVUZ TEMİZLEYİCİLER, ROBOTLAR 2013-1

HAVUZ TEMİZLEYİCİLER, ROBOTLAR 2013-1 HAVUZ TEMİZLEYİCİLER, ROBOTLAR 2013-1 AVANTAJLARLA Cenap Şahabettin cd. No:69 Koşuyolu 34718 İSTANBUL - TÜRKİYE Tel: 0216. 326 95 15-326 87 60 Fax: 0216. 428 80 16 E-posta: info@erkoc.net OSPA DİP TEMİZLEYİCİ

Detaylı

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER

ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER ALÇI DEKORASYON VE KARTONPİYER Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi alçı dekorasyon ve kartonpiyer yapma araçlarından biri değildir? A) Mala

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER 5.5.1 (Silindi) 5.5.2 Fümige edilmiş kargo taşıma üniteleri için geçerli özel hükümler (UN 3359) 5.5.2.1 Genel 5.5.2.1.1 Başka tehlikeli madde içermeyen fümige edilmiş kargo taşıma

Detaylı

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda

RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda RTX6_LRN Kod öğrenmeli Uzaktan kumanda delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:026-348 65 2 Genel amaçlı, 6 Röle çıkışlı toggle (buton tip) geçici hafızalı (momentary) ve latch olarak çalışabilen alıcı,verici

Detaylı

Daha fazla seçenek için daha iyi motorlar

Daha fazla seçenek için daha iyi motorlar Daha fazla seçenek için daha iyi motorlar Kollmorgen, Universal Robots'un daha hafif ve daha güçlü olmasını sağlıyor Altı eksenli robotlar; örneğin, işleme ve üretim tesislerinde kullanılmaktadır. Bu robotlar,

Detaylı

işletmeye Tesisleri ni radyatör üretilmesinin ğız. EDM/st Ağustos 2006

işletmeye Tesisleri ni radyatör üretilmesinin ğız. EDM/st Ağustos 2006 Bu sunumda, Temmuz 2006 da işletmeye alınan Alarko Carrier Radyatör Fabrikası Ek Tesisleri ni tanıtacak tacak ve bir saç levhadan panel radyatör üretilmesinin öyküsünü anlatacağı ğız. Dilme İşlemi Panel

Detaylı

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR

MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR MÜKEMMELLİK AYRINTILARDADIR Vector, kesimde operasyonel mükemmelliğin özüne ulaşiyor. Lectra, otomatik kesim alanindaki 30 yillik DENEYİMİ ve süregelen YENİLİKÇİLİĞİ sayesinde, teknolojik uzmanliği ve

Detaylı

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw 360 görüş alanı En uygun şekilde yerleştirilmiş kızaklı koltuk, açılı silindir yatakları ve eğimli motor kaputu tasarımına sahip DD25B sektörde öncü,

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

LC3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi )

LC3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi ) L3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi ) L3 Rölesinin asit ir Şekilde Tanımlanması L3 sıvı seviyesini izleyen ve istenen seviyeyi kontrol altında tutmaya yarayan röledir. Hangi işlemler yapılır? Kontrol Tespit

Detaylı

BÖLÜM-6 VAKUMLAMA (TAHLĠYE)

BÖLÜM-6 VAKUMLAMA (TAHLĠYE) BÖLÜM-6 VAKUMLAMA (TAHLĠYE) 6.1 TERĠMLER VE TANIMLAR Vakum: Atmosfer basıncının (14.7 psi) altındaki basınçlar, 0 ile 30 ıskalalı inç civa sütunu ile gösterilir. Vakumlama: Soğutma sisteminden hava ve

Detaylı

Alcoa Dövme Alüminyum Jantları. Kesin Veriler

Alcoa Dövme Alüminyum Jantları. Kesin Veriler Alcoa Dövme Alüminyum Jantları Kesin Veriler BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? Alcoa Jantları en güçlü jantlardır Her jant, yüksek dayanma gücü olan, korozyona dirençli tek bir alüminyum bloğu olarak üretim sürecine

Detaylı

Simmerring Yağ Keçeleri

Simmerring Yağ Keçeleri Simmerring Yağ Keçeleri Standart Ürün Yelpazesi Simmerring Yağ Keçesi BAUX2, BAUSLX2 Dışı kauçuk kaplı, hafif ve orta derecede toza karşı koruma sağlayan ilave toz dudaklı (SL), DIN 3760'a uygun üretilmiş

Detaylı

PERİYODİK KONTROL ve MUAYENE HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

PERİYODİK KONTROL ve MUAYENE HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 -- İlk yayın. 01 01.12.2015 Güncelleme PR.09 01.04.2015 01.12.2015 01 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; montaj ve gaz sızdırmazlık uygunluk

Detaylı

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek.

Faliyet Raporları. Toplu İş Sözleşmesi Çalışanlarımızın özlük haklarını düzenleyen Toplu İş Sözleşmesinin geliştirilerek uygulanmasına devam edilecek. 2010 Mali Yılı Çalışma Programı Faliyet Raporları Personel Çalışanların daha verimli olabilmesi için özellikle halkla ilişkiler konusunda hizmetiçi eğitim çalışması programlanacaktır. Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

Tatlı su kaynaklarının tükenme problemine alternatif bir yol sunmak.

Tatlı su kaynaklarının tükenme problemine alternatif bir yol sunmak. EKOSĐFON OLARAK GELĐŞTĐRĐLEN ÖZEL SĐSTEM ĐLE SU ĐSRAFINI ENGELLEME VE YAĞMUR SULARINI ARITARAK ŞEBEKE SUYU OLARAK KULLANMA ELĐF MERVE BARIŞ Amaç: Sifonlardaki su israfını en aza indirmek Tatlı su kaynaklarının

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 9 ayrı konuda toplam 50 işgünü staj yapma zorunlulukları

Detaylı

BUHAR TESĐSATLARINDA KULLANILAN KONDENSTOPLAR VE ENERJĐ TASARRUFLARI

BUHAR TESĐSATLARINDA KULLANILAN KONDENSTOPLAR VE ENERJĐ TASARRUFLARI BUHAR TESĐSATLARINDA KULLANILAN KONDENSTOPLAR VE ENERJĐ TASARRUFLARI Cafer ÜNLÜ Makina Mühendisi 1952 yılında doğdu. 1975 yılında Makina Mühendisi oldu. 1976-1980 yılları arasında Türkiye Halk Bankası

Detaylı

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Faaliyet Konularımız Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire Giriş İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Basınçlı Kaplar

Detaylı