ORMAN HFT / : İLKBAHAR MEVSİMİ VE GİYSİLERİMİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORMAN HFT / : İLKBAHAR MEVSİMİ VE GİYSİLERİMİZ"

Transkript

1 Başlık

2 5-6 YAŞ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ORMAN HFT / : İLKBAHAR MEVSİMİ VE GİYSİLERİMİZ Ormanın tanımı yapınız?ormanın/ağacın faydaları nelerdir? Ağaç çeşitleri nelerdir? Ağacı ve ormanı nasıl korumalıyız? İlkbaharın özellikleri nelerdir?.ilkbaharı hangi aylarda yaşarız? İlkbaharda havada, giysilerde ve canlılardaki değişiklikler nelerdir? İlkbahar mevsimi ile diğer mevsimler arasındaki farklar nelerdir? İlkbaharda yetişen sebze ve meyveler nelerdir? TOPRAK, HAVA Toprağın oluşumu ve çeşitleri nelerdir? Toprağın canlı varlıklar için önemi nedir? Fosil nedir? Nasıl oluşur? Toprak ve taşlardan yapılan kullandığımız nesneler nelerdir? Toprak kayması, erozyon nedir? Nasıl oluşur? Hava hangi gazlardan oluşur?. Hava olayları nelerdir? Rüzgâr neye denir? Nasıl oluşur ve türleri nelerdir? Gökyüzü neden mavidir? SU, ATEŞ Yağmur nasıl oluşur?. Etkileri ve çeşitleri nelerdir. Yer alt ve yerüstü sular ne demektir? Şimşek şekli, rengi, sesi, etkileri nelerdir? Ateşin oluşumu ve yangınlardan nasıl korunuruz? DOĞA OLAYLARI KAZALARDAN KORUNMA Doğa olayları nelerdir? Doğa olaylarından, afetlerden korunma yolları nelerdir? Yanardağ ne demek? Oluşumu,etkileri nelerdir?

3 3-4 YAŞ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ İLKBAHAR MEVSİMİ GİYSİLERİMİZ İlkbahar mevsiminde doğadaki değişiklikler nelerdir? İlkbahar mevsiminin özelliklerini nelerdir? İlkbaharda yetişen sebze ve meyveler nelerdir? İlkbaharda hangi kıyafetler giyilir. BİTKİLER Bitki ne demek, bitki çeşitleri nelerdir? Bitkiler nas l ürer ve büyür? Bitkilerin hayat m zdaki önemini nedir? Çevremizde hangi çiçekler var tan yal m? SEBZE VE MEYVELER Sebze ne demektir? Sebze çeşitleri nelerdir? Meyve ne demektir? Meyve çeşitleri nelerdir? Sebze ve meyvelerin sağlığımız açısından önemi nedir? Hangi mevsimde, hangi sebze ve meyveleri bulabiliyoruz? Sebze ve meyveleri yerken nelere dikkat etmeliyiz? 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI Atatürk neden bu günü çocuklara armağan etmiştir? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram okulumuzda ve yurdumuz da nas l kutlan r? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının diğer bayramlardan fark nedir?

4 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı ndan yenik çıkmıştı. Galip devletlerin İstan bul u işgal etmesi, Mebussan Meclisini çalışamaz duruma getirmeleri ve üyelerini tutuk lamalarını, Mustafa Kemal Paşanın bu konudaki görüşlerini doğrulamıştı. Türkiye Bü yük Millet Meclisinin ilk amacı, yurdu düşmanlardan kurtarıp bağımsız bir Türk Devleti kurmaktı. Kurtuluş Savaşı kazanılıp yurdumuz düşmanlardan temizlendikten sonra CUMHURİYET kuruldu. Mustafa Kemal, ilk Cumhurbaşkanı seçildi yılında çıka r lan 112 say l kanunla 23 Nisan günü, Ulusal Egemenlik Bayram ilan edildi y lında Atatürk ün isteği ile bu gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlan maya başladı. Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan, Atatürk ün çocuklara bir armağanıdır. BUGÜN 23 NİSAN Bugün 23 Nisan Topland bütün vatan Millet meclisimize Atatürk oldu başkan Kald rd hasta yurdu Y lmaz bir ordu kurdu Türk ün şanlı sesini Dünyalara duyurdu Yükseldi bayrağımız Koparıldı bağımız Sultandan ayr l nca Kurtuldu toprağımız Türk çocuğu gül, sevin Yaşa yurdunda emin Bugünü an, bayram et; Bugün senindir, senin ATATÜRK NE DEMİŞ Küçük han mlar küçük beyler.! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, Y ld z, bir mutluluk par lt s s n z Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek Ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz M. KEMAL ATATÜRK

5 BU AY TANIYACAĞIMIZ ÜLKE AVUSTRALYA Avustralya güney yar m kürede yer alan bir ülkedir.dünya n n en büyük ada ülkesidir. Hint ve Pasifik okyanuslar aras nda uzan r.tüm k tay kaplayan tek ülkesi dir.avustralya nın başkenti Canberra dır. En büyük şehri Sidneydir Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Çevresinde sadece km bir sahil şeridi vardır. Ülkenin hemen hemen üçte biri tropik ve kalanı ılıman bölgedir.en soğuk bölgesi Tasmanya d r. Avustralya ismi kıtanın etrafını gemi ile dolaşan bilinen ilk in san kaşif Matthew Flinders A Vayage to Terra Australis ( 1814 ) eseri popüler hale getirmiştir.ilk Avustralyalılar günü müzdeki Avustralya yerlisi olan Abarjinlerin atalarıdır.kara bağlantıları veya kısa me safeli suları geçerek Güneydoğu Asya dan adaya yerleşmişlerdir Sidney olimpiyatların ilk kez yapıldığı şehirdir. Sidney eğlence merkezleri ile ünlü bir şehirdir. Opera evi, Sidney köprüsü, Sidney limanları, Botanik bahçeleri en önemli ge zilecek yerleridir. Avustralyal lar bahçe gibi yerlerde yemek yemeyi çok seviyorlard r. Avustralyada barbekü, ülke insanı için eğlenmekle eş anlamlıdır. Bu nedenle barbekü kültürü çok gelişmiştir. Özellikle et ve deniz ürünlerini ızgara yap may severler. Bahçeli evlere sahiptirler ve her Avustralya l n n evinden mis gibi koku lar gelir. Avustralyalılar çalı domatesi, mersin ağacı yaprakları ve yeşil limon en çok tercih ettikleri lezzetlerdir. Altın şurup adını verdikleri tatlı sosları meşhurdur. Avustral ya da mango,avokado gibi trapikol meyveler üretilmekte ve tüketilmektedir. İlk şarapl arı Avustralyalılar üretmeye başlamışlardır. En çok bilinen hayvanlar kanguru ve koala d r.kanguru z playan tek Hayvandır. Boyu yaklaşık 1.5m kuyruğu 1m dir. Koalalar uzun kıvrık kolları,keskin pençeleri ve ağaca sıkıca tutunan ellerinin yardımıyla geniş ağaç gövdelerine hızla tırmanabilirler. Koalalar uykucu olarak bilinirler. Günde 18 saat uyurlar.

6 BU AY TANIYACAĞIMIZ ÜNLÜLER Karagöz ve Hacivat n Haya Karagöz oyunlarının ortaya çıkışı hakkında kesin olarak ortaya konu labilen bilgilerin olmadığını ve bu konuda öne sürülen tüm bilgilerin birer varsayımdan öte gidemediğini yazmıştık. Karagöz oyunları nasıl ortaya çıkmış olursa olsun değişmez bir olgu var ki o da oyunlarda rol alan tiplemelerin birden bire oyunların içine girmiş olması değil zaman içinde Karagöz perdesinde yer almış olduklarıdır. Padişah 2. Abdulhamid döneminde tüm tiyatro oyunlarına olduğu gibi Karagöz oyunlarına da sansür konmas ndan sonra oyunlarda (ya da geleneksel Türk tiyatrosunda) eskiden olduğu gibi doğaçlama geleneği yavaş yavaş terk edilmeye başlanmıştır. Çünkü doğaçlama oyunlar yapısı gereği güncel olayların mizahi bir dille seyirciye aktarılması temeline dayanır ki, doğaçlama oynatıldığında siyasal taşlamalar yapılması tabii ki kaçınılmazdır. Ancak bu dönemden önce tüm oyunlar doğaçlama oynatıldığından günlük hayatta toplum hayatında yer edinmiş olan kişiler ya da etnik gruplar Karagöz perdesine yansıtılmışlardır. Bu açıdan bakıldığında Rum, Arnavut, Rumelili gibi tiplemeler Osmanlı Devletinin genişlemesine paralel olarak toplum hayatının bir parçası olmuşlar ve bu da Karagöz perdesine yansımıştır. Karagöz oyunlarında oyun metinlerini ezberlemek yerine tiplerin genel karakteristik özelliklerini bilmek yeterlidir. Çünkü bu tiplemeler belli olaylar karşısında belli davranış kal plar sergilerler. Karagöz dobra, hilesiz, zaman zaman patavats z, Hacivat iş bilir kaypak, Tuzsuz Deli Bekir kabadayı vs. KARAGÖZ: Oyunun hiç şüphesiz başrol oyuncusu Karagöz dür. Okumamış bir halk adamıdır. Hacıvat ın kullandığı yabancı kelimeleri anlamaz ya da anlamaz görünüp, onlara yanlış anlamlar yükleyerek ortaya çeşitli nükteler çıkarırken bir ta raftan da Türkçe dil kurallar ile yabanc kelimeler kullanan Hac vat ile alay eder. Her işe burnunu sokar, her işe karışır, sokakta olmadığı zaman da evinin pence resinden uzanarak, ya da içerden seslenerek işe karışır. Dobra, zaman zaman patavats z yap s ndan dolay ikide bir zor durumlarda kal rsa da bir yolunu bulup işin içinden sıyrılır. Çoğu zaman işsizdir, Hacıvat ı bulduğu işlere girip çalışır. De ğişik oyunlarda rol icabı değişik kıyafetler içinde farklı Karagöz tasvirleri vardır. Kad n Karagöz, Gelin Karagöz, Eşek karagöz, Çıplak Karagöz, Bekçi Karagöz, Çingene Karagöz, Tulumlu Karagöz, Davulcu Karagöz, Ağa Karagöz v.s. HACIVAT: Tam bir düzen adamıdır. Nabza göre şerbet verir, eyyamcıdır. Kişisel çıkarlarını her zaman ön planda tutar.az buçuk okumuşluğundan dolayı yabancı sözcüklerle konuşmayı sever.perdeye gelen hemen herkesi tanır, onların işlerine aracılık eder.alın teriyle çalışıp kazanmaktan çok Karagöz ü çalıştırarak onun sır tından geçinmeye bakar. Değişik oyunlarda rol icabı değişik kıyafetler için farklı Hac vat tasvirleri vard r. Keçi Hacivat, Ç plak Hacivat, Kad n Hacivat,Kahya Hacivat vb.

7 Ahmet Çelebi nin Hayatı (İlk Uçan İnsan) On yedinci yüzyılda yaşamış Hezarfen Ahmet Çelebi, y llar aras nda saltanat süren Dördüncü Murat zaman nda uçma tasar s n gerçek- leştirmiştir. Geniş bilgisinden dolayı halk arasında "binfenli" anlamına gelen "Hezarfen" lakabıyla anılmıştır. "İlk uçan adam" Hezarfen Ahmet Çelebi, çağından yüzyıllarca önce aynı düşünceyi gerçekleştirmeye çalışmış İmam Cevheri adlı bir başka Türk bilginini örnek alarak, bugünkü hava taşıtlarının ilkel şeklini gerçekleştirmiştir. Hezarfen Ahmet Çelebi,Cevheri'nin başarısızlıkla sonuçlanan deneyi üzerinde uzun süre düşünmüş, özellikle hava akımları ve kuşların uçuşunu inceleyerek kendi çalışmalarını onun bıraktığı yerden alıp geliştirmiştir.lodos bir havada Galata Kulesi'nden kuş kanatlarına benzer bir araç takıp kendini boşluğa bırakan ve uçarak Usküdar'da Doğancılar'a inen Hezarfen Ahmed Çelebi, Türk havacılık tarihinin en kayda değer simalarından birisidir. Bu uçuş hakkındaki belgeler maalesef şimdiye kadar sadece Evliya Çelebi'nin büyük Seyahatname'- sindeki ifadesinden ibarettir.tarihi uçuştan önce kanatlarının dayanıklılık derecesini saptamak üzere Okmeydanı'nda deneyler yapmış ve bir sabah kıyılarda biriken İstanbul halkının gözleri önünde, Galata kulesinden kendisini boşluğa bırakmış, rüzgardan faydalanarak yani uçarak Boğazı aşmış ve Üsküdar semtinde Doğancılar Meydanı'na inmiştir. Sarayburnu'nda Sinanpaşa köşkünde bu durumu seyreden ve deneyin başarıyla sonuçlandığını gören Dördüncü Murat, Ahmet Çelebi'yle önce yak ndan ilgilenip, hatta Evliya Çelebi'ye göre "bir kese de alt nla" sevindirdikten sonra, "Bu adem pek havf edilecek bir ademdir, her ne murad ederse elinden gelür, böyle kimselerin adam Cezayir'e sürgün etmiştir. Cezayirde ölmüştür.

8 KÜÇÜK YILDIZLARDAN SİZLERE HABERLER VAR! (3 YAŞ) Su Damlası adlı tiyatromuzda eğlenceli dakikalar geçirdik. Ağaçların dansına Hep beraber katıldık Ağaçlar bize suyun ne kadar önemli olduğunu ve onu gereksiz yere harcamaması gerektiğini ve Susuz bir hayatın olmayacağını, ağaç dikmenin hepimize faydalı olduğunu anlattı. Oyunun sonunda hepimiz birer ağaç olup bir orman oluşturduk ve dans ettik.aramıza yeni katılan arkadaşımız Emre Halıcı oyunu çok büyük bir keyif ve ilgiyle izledi Her hafta Çarşamba günü yaptığımız kukla tiyatrosunun konusu Görgü kuralları ile ilgili bir oyundu,.aliş in çevresini kirletmesinin ne kadar kötü bir davranış olduğunu ve büyüklerine karşı nasıl davranması gerektiğini Aliş e hep beraber öğrettik. Arkadaşlarımızdan Selin Koçak Alişe kirli bir çevrede yaşayamayacağımızı bu tür yerlerde çok fazla mikrop olduğunu ve onların bizi hasta edebileceğini ve çevremizi her zaman temiz tutmalıyız. dedi Yaşlılar haftası nedeniyle öğretmenlerimiz anneanne veya nine gibi giyinerek çocuklara masal okudu sohbet etti Sohbet esnasında Yaşlılarımıza nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik proje çalışmasında kraft kâğıtlarından 3 boyutlu dede ve nine yapt k. Yaparken çok güldük dedenin bastonunu ve ninenin gözlüklerini takt k ayr ca çocuklara birer baston vererek onlar da taklit yapmasını istedik çok eğlendik. Maske partimizde hepimiz değişik maskeler hazırladık. Burcu Pelin çiçek, Pelin Acar Papatya, Selin Koçak Kalpler, Efe Biberoğlu Fındık, Baha Yılmaz Bal k, Ömer Faruk Tren, Ferhancan Köze Araba, Mert Eker Fare, maskeleri taktık. Dans ettik. Annelerimizin ellerine sağlık Poğaça, börek ve kurabiyeler için

9 4-A ve 4 B SINIFLARINDAN HABERLER *Yolda karşıdan karşıya geçecektim ama yeşil ışık yandı arabalar geçti. ( Simge Su Esgin ) *Babam bana oyuncak aldığı zaman çok mutlu oluyorum.(günsu Gündoğdu) *Ben bir güneş olsaydım insanları ısıtmak isterdim. ( Irmak Taşçı ) *Okulda oyuncaklarla ve arkadaşlarımla oyun oynarken çok mutlu oluyorum. (İrem Kap) *Ben bir bulut olsaydım en çok yolun ortasına yağmur yağdırırdım. ( Bora Kap ) *Köpekler beni çok sinirlendiriyor. Çünkü çok havl yorlar ve beni uyutmuyorlar. ( Elif Ceren Erdem ) *Ben büyüyünce doktor olmak istiyorum. Çünkü insanları iyileştirmek istiyorum. (Doğukan Yurttaşer ) *Beni mutlu eden Selda öğretmen çünkü onu çok seviyorum. ( Emre Damar ) *Elma ağacı olmak isterdim. Çünkü elmaları çok seviyorum. (Buğra İlkin ) * Sudaki baloncuklar deneyini yaparken çok eğlendik. Pipetler su dolu kabın içerisine koyduk. Nefesimizle üfledik ve suyun içerisinde baloncuklar ç kar Masalar biraz ıslandı ama biz çooook eğlendik. J 4-A sınıfından Günsu arkadaşımızın doğum gününü kutladık. Doğum günün kutlu olsun Günsu -ımmm Günsu pastan çok güzelmiş..(berke Karayazı) -Benim pastamda çok güzeldi. (Elif Okar) -Çok pasta yerseniz dişleriniz çürüyebilir.(ecem Pekçay) -İyi ki doğmuşsun Günsu. (Emre Damar) Tepegöz cihazında resimlerini izleyerek hikaye dinledik.resimlerin sağ köşelerinde bulunan sayfa numaralarının kaç olduğunu söyledik hep beraber. Yaşlılar haftasında sınıfımıza aile büyüklerimizin resimlerini getirdik. Anneanne, babaanne, dedelerimizin isimlerini söyledik Ve onlar birbirimize tan tt k. S n f panomuzda resimlerini gör mekten mutluluk duyuyoruz.

10 5YAŞ A- 5 YAŞ B SINIFINDAN DÜŞÜNELİM SORUNLARI ÇÖZELİM J *Anneniz mutfakta ne yemeği yapıyor acaba? Anneniz mutfaktan çıktı ve yemek taşmaya başladı,siz durumda ne yapars n z? Ecem kaya: Annem dolma pişiriyormuş dolma taşınca da o görmeden orayı he men temizlerim. Kuzey Şişik: Annem patates kızartıyormuş. Patates taşmaya başlayınca bende it faiyeyi aray p hemen söndürürüm. Elif Selin Gür: Annemin eldiveninden elime takarım annemin pişirdiği ve taşmış olan tavuğu temizlerim. *Bakkal giderken fark etmeden yola atılmış bir sakızın üstüne bastınız ve ayakkab n z sak zdan kurtaram yorsunuz ne yapars n z? Berke Y lmaz: Annemi arar m su isterim sak za su döküp kurtulurum. Sena Güven: Camları temizleyen çocuk yoldan geçiyormuş,elinde bulunan cam ile sak z keser beni kurtar r. Ömer Yiğit: Ayakkab m ç kar r eve gelirim annemle babam b çak al r keserler ayakkab m kurtar rlar. *Uzayl bir çocuk kitap yazsa kitab n içinde neler olurdu? Ada Ersöz :Sihirli kitap olurdu.kitab aç nca içinden tüm gezegenler ç kard çocuk onlara dokunur onlar n kral olurdu *Kitabınız konuşsaydı öğretmenine ne söylerdi? Can Tekin: Seni seviyorum derdi bir de dışarıda bir kaza olmuş onu anlatırdı. En sevdiğiniz kitabınız hiçbir yere götürülmeyecek kadar ağır olsayd ne yapard n z? Kerem Kezer: Vinç getirir onunla kald r r ve sayfalar n çevirirdim.

11 *Sevimli kuzu annesinin bulunduğu sürüden neden ayrılmış olabilir? Azra Ankut:Babası kızmasın diye tek başına mağazaları gezmek istemiş. *Peki annesini tekrar nas l bulabilir? Yaren Acemoğlu: Kuzular n ayak izlerini takip ederek annesini bulabilir. *Bulamayınca başına neler gelebilir? Ozan K r ml : Kuzu annesinin aramaya devam eder. Bulamayınca bir tilkiyle karşı aşır. Tilki onu yemek ister. * Arkadaşlarınla top oynarken yanlışlıkla komşunuzun camını kırdınız. Komşunuz kızgın bir ifadeyle yanınıza geldi. Ona ne derdiniz? Dide Yurdagül: Kötü olmay n. Biz onlara pardon deriz. Mert Ergenç: Yapma komşu! Napıyorsun? Bana kızma, yanlışlıkla yaptım. Mete Yeğengil:Özür dilerim derdim.inanmazsa,ben de bir daha o evin yanında oynamazd m. Defne Akyürek: Özür dilerdim, Kabul etmezse üzülürdüm. *Güneş olmasaydı ne olurdu? Mete Yeğengil: Çamaşırlarımız kuruyamazdı. Dide Yurdagül: Güneş olmasaydı gezegenler savrulup dururlardı. Yiğit Güriş: Havalar çok soğuk olurdu. Hep kar yağardı, yaz gelmezdi. *Yerçekiminin olmadığı bir gün yaşasanız. Hangi önlemleri alırdınız? Dide Yurdagül: Ayağımıza mıknatıs takardık. Mert Ergenç: Yer çekimi montu giyerdik. Ama esas nda kendimizi bir Yerebağlardık. Tardu Akartepe: Yer çekimi montlar giyerdik

12 6 YAŞ İLKÖĞRETİM HAZIRLIK SINIFINDAN HABERLER *MUTFAK ETKİNLİĞİ : Mutfak etkinliğinde sihirli toplar yaptık. Bisküvilerimizi kırdık, elmalar m z rendeledik sonra top haline getirerek üstlerine çikolata sosunu dökerek büyük bir afiyetle yedik. Tabaklar m za her birimiz 10 tane küçük küçük toplar yaptık. Adının neden sihirli toplar olduğunu öğrendik. *DÜNYA COĞRAFYASI KITALAR VE OKYANUSLAR : Bu ay öğrendiğimiz dünya coğrafyasını meydana getiren kıtalarımızı tek tek boyayarak dünya haritasını oluşturduk dünyanın nasıl oluştuğunu dünyanın ilk Kıtanın adını pangea, dünyamızın 3/4 nün sularla kaplı olduğunu öğrenmek hepimizi şaşırttı. Dünyanın içinde mi dışında mı? Yaşıyoruz sorusunu cevaplarken ımmm şey içinde dedik J sonra hayır dışında diyerek cevaplarımıza güldük.

13 *MASKE PARTİSİ : Bu ay ki en eğlenceli haftamız ise maske partisi nin olduğu hafta idi. İlk heyecanı mız acaba nasıl maskeler yapıcaz,sonra maskelerimiz ile nasıl eğlenicez diye dü şündük. Nasıl yarışmalar yapılacağını ama günün sonunda okulda yapılan en güzel maske yapan sınıflardan biri olmanın mutluluğu ile kendimiz ile gurur duyduk. * MESLEKLERİ TANIYALIM : Bu ay sınıfımızı 3 yaş arkadaşlarımızdan Pelin ACAR ın annesi 6yaş hazırlık sınıfı mıza geldi. Bize kendi mesleğini tanıttı. fizyoterapist in ne olduğunu anlatırken biz lerin de futbolcuların, bayan voleybol oyuncularının fizyoterapisti olabileceğimizi, kas, sinir, solunum fizyoterapistlerinin neler yapt klar n. Neden fizyoterapistlere gi dildiğini insanlara nasıl tedavi uygulandığı konularında bilgi aldık. Teşekkürler HALE ACAR

14 MESLEKLERİ TANIYORUZ AYIN MESLEĞİ : BORSA- FİNANSve BANKACILIK Bankalarda, aracı kurumlarda veya anonim şirketlerin finans bölümlerinde; borsa ve finansla ilgili tüm işlemler de çalışan kişilerdir. Görevleri : - Müşterilere yatırım hesabı açar, - Müşterilerden alınan talimatlara göre hisse senedi al m-sat m na arac l k eder, - Müşteri talimatıyla halka arza aracılık eder, - Müşteri talimatıyla yatırım fonu, devlet tahvili, hazine bonosu alım satımına aracılık yapar, - Şirketin yatırım planlamasının yapılmasına katkı verirler. Mesleğin gerektirdiği özellikler şöyle sıralanabilir: Borsa ve finans meslek elemanlar n n, - Sayısal düşünme gücü gelişmiş, - Finansal konulara ilgi duyan, - Bütün içinde parçayı kavrayabilen; özelden genele ulaşabilen, - Değişik görüş ve yeniliklere açık olabilen, - Çabuk ve doğru karar verebilen, - Uzak görüşlü, - İkna gücü ve sorumluluk duy gusu yüksek kimseler olmalar amaçlan r.kay tlar m za göre; Elma Ağacı Anaokulu ndaki 80 öğrenciden 19 unun velisi, borsacılık ve finans konusunda eğitim görmüş veya başka bir eğitimden sonra (örneğin mühendislik vb.) bu sahada çalışmaya başlamışlardır. BU MESLEKTE GÖREV YAPAN ANNE VE BABALARIMIZ ÖĞRENCİ VELİ MESLEK HÜRKAN MEHMET İLK BENGÜ İLK FİNANSMAN SORUMLUSU MİRAY ALTANER İLKAY ALTANER BANKACI ERKAN ALTANER BANKACI İREM ARKAYA ALPER ARKAYA FİNANS UZMANI ELİF SELİN GÜR BİRGÜL GÜR BANKACI SENA GÜVEN AYŞEGÜL GÜVEN SİNAN GÜVEN BANKACI BANKACI KEREM KEZER ÖZLEM KEZER ŞEFİK KEZER EKONOMİST BORSACI DEFNE AKYÜREK YELDA AKYÜREK BANKACI YİĞİT GÜRİŞ NİLÜFER GÜRİŞ BANKACI METE YEĞENGİL ŞENAY YEĞENGİL FİNANSMAN SORUMLUSU ILGIM TEKÇE SERAP TEKÇE BANKACI REYHAN TAŞÇI BANKACI IRMAK TAŞÇI MURAT TAŞÇI BANKACI SİMGE SU ESGİN GÜNİZ MÜGE ESGİN BANKACI ZEYNEP ÖZAY TANER ÖZAY BORSACI ELİF OKAR ŞEBNEM OKAR HALDUN OKAR BANKACI BANKACI

15

16

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası

KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası ÖZEL BUĞRA ANAOKULU 2018-2019 KELEBEKLER SINIFI NİSAN AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü 4-10 Nisan Polis Haftası 9 Nisan Mimar Sinan ve Mimarlar Günü 15-21 Nisan

Detaylı

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ .İLKBAHAR HAFTASI .SAĞLIK HAFTASI .POLİS TEŞKİLATI HAFTASI .23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 6 YAŞ NİSAN AYI BÜLTENİ.İLKBAHAR HAFTASI.SAĞLIK HAFTASI.POLİS TEŞKİLATI HAFTASI.23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI YARATICI ETKİNLİK: İlkbahar konumuz ile ilgili artık malzemelerden(su şisesi,pul,boncuk

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI İLKÖĞRETİME HAZIRLIK AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI İLKÖĞRETİME HAZIRLIK AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN İLKÖĞRETİME HAZIRLIK AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kelebek,leylek,tavşan tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

MEVSİM İLKBAHAR SAĞLIKLI YAŞAM. İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz.

MEVSİM İLKBAHAR SAĞLIKLI YAŞAM. İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. MEVSİM İLKBAHAR İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. İlkbahar mevsiminde meydana gelen değişiklikleri öğreniyoruz. İlkbahar mevsiminde hayvanların yaşayışlarında meydana gelen değişiklikleri

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU NİSAN 2015

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU NİSAN 2015 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU NİSAN 2015 ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİ YAŞAMA SEVİNCİMİZDİR, BUGÜNÜN ÇOCUĞUNU YARININ BÜYÜĞÜ OLARAK YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN İNSANLIK

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MART AYI 3. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MART AYI 3. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MART AYI 3. HAFTASINDA NELER YAPTIK? SERBEST ZAMAN Çocuklara sporun önemi anlattık ve her sabah spor yaptık. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmenenimizin rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18 25 Salı

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI. Nİsan AYI BÜLTENİ. Sevgİ Kİlİmlerİmİz

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI. Nİsan AYI BÜLTENİ. Sevgİ Kİlİmlerİmİz ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI Nİsan AYI BÜLTENİ Sevgİ Kİlİmlerİmİz BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Dünya Kitap Günü (23 Nisan gününü içine alan hafta) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

HÜRRİYET İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI HÜRRİYET İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI 1 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI Sayın Müdürüm, Saygı Değer Öğretmenlerim,Kıymetli

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Besin nedir? Sağlıklı beslenme nedir? Sağlıklı beslenmenin

Detaylı

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ İlkbaharın son ayı bize yazı hatırlatır. Mayıs bültenine çocuklar bakın neleri sığdırır. Enerji, hareket, sağlık var bu ayda, Coşkumuz hiç bitmesin, koşalım yarınlara Mayısta

Detaylı

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. .com Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı:... Yaşayabilmek için oksijene ihtiyaç vardır. Oksijen sayesinde karadaki

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ AYLIK BÜLTEN TEMA: HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ, DÜNYA TASARRUF GÜNÜ, CUMHURİYET HAFTASI,DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ 03.10.2016 04.10.2016 05.10.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ *Sabah sporu ile güne başlanır. *Dünya çocuk günü ile

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ DERİNSU ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ NİSAN AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ Hazırlayan: Sezin TOPALOĞLU AYIN PROJE KONUSU AYIN

Detaylı

3 YAŞ EKİM AYI TEMASI

3 YAŞ EKİM AYI TEMASI 3 YAŞ EKİM AYI TEMASI Mevsimlerden sonbaharı öğreniyoruz. Çiftlikte yaşayan hayvanları öğreniyoruz. Sebze ve meyvelerin bize faydalarını öğreniyoruz. Cumhuriyet nedir? Öğreniyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı

Detaylı

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba;

20 Mart Vızıltı. Mercanlar Sınıfından Merhaba; Mercanlar Sınıfından Merhaba; 20 Mart Vızıltı Bu hafta konumuz ormanlar idi. Orman nedir? Ormanların önemi ve faydaları nelerdir? Ormanları koruma konusunda üzerimize düşen görevler nelerdir? gibi sorular

Detaylı

NİŞANTAŞI AKADEMİ MART AYI AYLIK BÜLTENİ YILDIZLAR SINIFI

NİŞANTAŞI AKADEMİ MART AYI AYLIK BÜLTENİ YILDIZLAR SINIFI NİŞANTAŞI AKADEMİ MART AYI AYLIK BÜLTENİ YILDIZLAR SINIFI GÜNLERİMİZ PAZARTESİ (OYUNCAK GÜNÜMÜZ) SALI (KİTAP GÜNÜMÜZ) ÇARŞAMBA (PAYLAŞIM GÜNÜMÜZ) PERŞEMBE (GÖSTER ANLAT GÜNÜMÜZ) CUMA (GEZİ GÜNÜMÜZ) BELIRLI

Detaylı

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI

4 YAŞ EKİM AYI TEMASI 4 YAŞ EKİM AYI TEMASI Mevsimlerden sonbaharı öğreniyoruz. Sonbahar mevsiminde havadaki değişiklikler nelerdir? Çiftlikte hangi hayvanlar yaşar? Çiftlik hayvanlarının bize faydaları nelerdir? Sebze ve meyvelerin

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ AYICIK HASTANESİ YERLİ MALI ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ BRANŞ DERSLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ YILBAŞI PARTİMİZ OCAK AYI ÖNERİLERİMİZ Hayvanlar ve Bitkiler

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler *Kendimi tanıyorum (İlgi ve yeteneklerim, hoşlandıklarım, hoşlanmadıklarım) *Arkadaşlarımı tanıyorum *Okulumu tanıyorum

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI < AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 9 ve 0 rakamları ile büyük ve küçük U ve Ü harflerini boyadık ve yazdık. Zıt kavramlarla ilgili çalışmalar

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM

CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM Bulut Kuş OKUL Ağaç Çimenler Taş Ayşe Çocuklar Kedi Top Çiçekler Göl Yukarıdaki şekilde Ayşe nin okula giderken çevresinde gördüğü canlı ve cansız varlıkları inceleyelim.

Detaylı

YAPACAĞIMIZ SANAT ETKİNLİKLERİ

YAPACAĞIMIZ SANAT ETKİNLİKLERİ KONULAR VE FAALİYETLER ATATÜRK VE ATATÜRKÇÜLÜK Bu ünitede ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün hangi şehirde doğduğunu, evini, annesinin ve babasının adlarını, soyadının neden olmadığını, ilk adının Mustafa

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI 1 Değerli Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda yönetici,

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 n Problem Avcıları Biz problem avcılarıyız. Benim

Detaylı

ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN HAZIRLIK GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ

ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN HAZIRLIK GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN HAZIRLIK GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLKBAHAR MEVSİMİ CANLILAR ATATÜRK Köşesi hazırlama Mevsimler panosunun güncelleştirilmesi ATATÜRK konulu

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin bakımını

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMLERİ PEKİŞTİRME KİTAPÇIĞI 1. SINIF TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ - 1 1 ) Mert in kalemi vardı. Babası ) Ali nin tane kitabı, Ayşe nin 4 tane kalem

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-7 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

MAYIS AYI EĞİTİM PLANI

MAYIS AYI EĞİTİM PLANI 2016 2017 MAYIS AYI EĞİTİM PLANI MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 1.HAFTA: RENKLER VE GÖRGÜ KURALLARI Ana renkleri tanıyalım. Ara renkleri tanıyalım Renklerin oluşumu Elde edilen renkler Renklerin dünyasını

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

MART AYI VELİ BÜLTENİ

MART AYI VELİ BÜLTENİ ,2010-2011 MART AYI VELİ BÜLTENİ Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır, İlkbaharın ilk ayı heyecanımızı arttırır. Kısaydı Şubat ayı ama bakın bize neler neler yaptırdı. Sayılar Şenliği Sayılar Şenliğimiz

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir.

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. Örnek: Mustafa okula erkenden geldi. ( Kurallı cümle ) --KURALSIZ (DEVRİK) CÜMLE: Eylemi cümle sonunda yer almayan

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; 04.12.2015 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; Bu haftaya Uzay ve Gökyüzü konumuza giriş yaparak başladık. Konularımız ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda çeşitli aktiviteler yaptık, oyunlar

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten

HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Haziran 2015 Bülten HAZİRAN 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ * YAZ MEVSİMİ Yaz mevsimi aylarını öğrenme. Yaz mevsimi panosu hazırlama. Yaz mevsiminde meydana gelen değişiklikleri söyleme. Yaz mevsiminin meyve ve sebzelerini tanıma.

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? İlkbahar mevsimini tanıdık. İlkbahar mevsimi ile bitkilerdeki, Hayvanlardaki ve çevremizdeki değişimi fark edeceğimiz etkinlikler gerçekleştirdik.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ

NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ NİSAN AYI VELİ BÜLTENİ NİSAN AYI KONULARIMIZ ENERJİ KAYNAKLARI Rüzgâr Enerjisi Yer Altı Kaynakları Benzin Ve Yakıt Elde Etme Petrol Nerede Kullanılır? TEKNELOJİ Taşıtlar Kara-Deniz-Hava Taşıtları Deniz

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI ZIT KAVRAMLAR DUYU KAVRAMLARI. Geometrik Şekil. Yön Mekanda Konum BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR.

KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI ZIT KAVRAMLAR DUYU KAVRAMLARI. Geometrik Şekil. Yön Mekanda Konum BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR. KAVRAMLAR RENK KAVRAMI Mor-Turuncu-Yeşil SAYI KAVRAMI 0 ZIT KAVRAMLAR Taze-Bayat,Aynı-Farklı,Doğru-Yanlış,Kirli-Temiz DUYU KAVRAMLARI Kokulu-kokusuz,Islak-Kuru Geometrik Şekil Daire-Üçgen-Dikdörtgen-Elips

Detaylı

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor

MİRKET NİNELER. Parti Veriyor MİRKET NİNELER Tanıdığım en farklı iki kadın olan anneannem ve babaannem için... Çünkü onlar hep ayakta kalırlar. N. T. SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi,

Detaylı

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi Penguenler Güney Kutup Bölgesi'nde yaşayan penguenler çok soğuk ve dondurucu olan kutuplarda rahatlıkla yaşayabilirler. Bunu sağlayan, penguenlerin derisinin altında bulunan kalın yağ tabakasıdır. Bu tabaka,

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ KURBAN BAYRAMI

10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ KURBAN BAYRAMI ÖZLEMLE ANIYORUZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ KURBAN BAYRAMI Sonbahar mevsimini tanımlama Sonbahar mevsiminde havadaki değişikliklere örnek verme. Sonbahar

Detaylı

CÜMLE BİLGİSİ. ( Cümle değildir. Anlamı yok)

CÜMLE BİLGİSİ. ( Cümle değildir. Anlamı yok) CÜMLE BİLGİSİ Bir duyguyu, düşünceyi, isteği veya haberi anlatan sözcük yada sözcük grubuna cümle denir. Bir söz gurubunun cümle olabilmesi için anlamlı olabilmesi gerekir. Haberi tam olarak anlatamayan

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Yerli malını kutladık. *Tutum ve yatırımın kelime anlamlarını öğrendik. *Tutumlu olmayı,

Detaylı

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç.

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU DEĞİŞİR. İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Ayşenaz K. : Yaz gelince denize gidilir. Levent Ege E. : Çiçekler büyür. Bahar İ. : Canlılar yazın yemek bulursa,kışın aç kalmazlar.

Detaylı

Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi

Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi Bu etkinler resim yapma, boyama, hamurla oynama, sınıf içinde veya oyun salonlarında düzenlenen oyun alanlarında oyun oynama gibi öğretmen gözetimi altında yapılan çalışmalardır. Genellikle çocukların

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır.

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. Anafikri İle İlgili Neler Biliyoruz? Zeynep A. : Biz dans

Detaylı

Arılar. (Tekerlemeler)

Arılar. (Tekerlemeler) (Tekerlemeler) TEK TEK TEKERLEME Tek tek tekerleme Üstü kaymak şekerleme Dereye düşme çok soğuk Söyle bana çarçabuk ÇARŞIYA GİTME Leblebi alma Kıtır kıtır yeme bir iki üç dört beş altı yedi sana bunu kim

Detaylı

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar?

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? 5 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile nedir? Aileyi oluşturan bireylerin

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR MATERYAL YÖNTEM- TEKNİK. Maketi Gerçek Kişi, 3 Kol ve bacakların vücudun ana bölümlerinden olduğunu söyler.

KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR MATERYAL YÖNTEM- TEKNİK. Maketi Gerçek Kişi, 3 Kol ve bacakların vücudun ana bölümlerinden olduğunu söyler. ( 1.Ü N İ T E) VÜCUDUMU Z BİLMECESİNİ ÇÖZELİ M KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Vücut sistemlerini tanır 1 Başın vücudun ana bölümlerinden olduğunu söyler. İnsan Gövdenin vücudun ana bölümlerinden olduğunu

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı