KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2013 FAALİYET RAPORU

2 ORMAN ÜRÜNLERİ YATIRIM ALTERNATİFLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Odamız tarafından oluşturulan Orman Ürünlerinin Değerlendirilmesine Yönelik Yatırım Alternatifleri bilgilendirme toplantısı meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Sayın Abdullah Büber, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, Orman Genel Müdürü Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, Orman Genel Müdürü Şube Başkanı Dr. Kenan Kılıç ve komisyon üyeleri katıldı. TOBB KARABÜK KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU TARAFINDAN İL KADIN GİRİŞİMCİLER BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

3 KARABÜK LOJİSTİK KÖY ÜSSÜ PROJESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI. ODAMIZ TARAFINDAN 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI MECLİS TOPLANTI SALONUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ ODAMIZ İLE TEB ARASINDA KREDİ PROTOKOLÜ Odamız ile Türk Ekonomi Bankası arasında kredi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında taksitli Ticari Nakit Kredi alan KOBİ ler, ödemeye 3 ay sonra başlayabiliyor. 36 aya varan vadelerde, TL tutarına kadar olan krediden faydalanan KOBİ ler, Benim İşyerim Sigortası ile birlikte kredi komisyonlarında da indirim elde edebiliyor.

4 KARABÜK KADIN GİRİŞİMLER KURULU TARAFINDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SEBEBİYLE İŞ TE KADIN KONULU TOPLANTI DÜZENLENDİ. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen "IV. LOJİSTİK VE TİCARET BULUŞMASI" isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan BAYLAN katılmıştır.

5 Odamız ile KOSGEB arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında protokol imzalandı. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları İcra Komitesi Başkanlarından oluşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun yeni dönem ilk toplantısı TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile müşterek olarak Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun da teşrifleriyle gerçekleştirildi

6 KARABÜK İLİ LOJİSTİK MERKEZ FİZİBİLİTESİ İHTİYAÇ ANALİZİ ÇALIŞTAYI KARABÜK GÜNLERİNDE ODAMIZ STANDI YERİNİ ALDI Karabük Valiliği ve Ankara Karabüklüler Vakfı nın ortaklaşa organize ettiği 1.Karabük Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti Nisan 2013 tarihleri arısında yapılan Karabük Günlerinin açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük ile milletvekilleri, Yönetim Kurulu Başkanımız Pehlivan Baylan, Meclis Başkanımız Ziya Ünsal, meclis üyelerimiz ve vatandaşlar katıldı. 1.Karabük Günleri açılış kurdelesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin birlikte kestiler. Odamız standını Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Rektörümüz ve çok sayıda vatandaşımız ziyaret etti.

7 TOBB 68. MALİ GENEL KURULU YAPILDI TOBB 68.Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU nun katılımları ile gerçekleşti. TOBB 68.Mali Genel Kuruluna Odamızdan Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan BAYLAN, Meclis Başkanı Ziya ÜNSAL, Üst Kurul Delegesi Sadık ÖZDEMİR ile Genel Sekreter Cem BİÇEN katıldı. Genel Kurul da bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU TOBB camiasının, özel sektörün birlikten doğan gücü olduğunu belirterek, Hem Türkiye ye, hem de dünyaya örnek olan bu geleneğimiz sayesinde, bugün OECD tarafından komşu coğrafyamızdaki tüm ülkelere bizim Oda ve Borsa yapımız örnek gösteriliyor dedi. İstişareye her zaman önem verdiklerinin altını çizen HİSARCIKLIOĞLU, gönülleri ve akılları farklı seslere farklı düşüncelere açtıklarına dikkat çekti. TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU; Bu sene farklı bir Genel Kurul yaşıyoruz. Bugün kanunen Mayıs ayında yapmak zorunda olduğumuz Mali Genel Kurul umuzu yapıyoruz. Ayrıca 81 İl ve 160 İlçede Oda-Borsa seçimleri başlıyor ve şehirlerinize dönmek zorundasınız. Sizler; seçimler dolayısıyla bu Genel Kurulumuzu dar tutalım, hızlı bitirelim demiştiniz. Sizin talebiniz doğrultusunda, bu Genel Kurulumuzu camiamızla sınırlı bir şekilde, aile içinde gerçekleştiriyoruz. Bu sene Oda-Borsalarımızdaki seçimlerde rekor sayıda adayın yarıştığını görüyoruz. Hem meslek komitelerinde, hem meclis üyeliklerinde büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu aslında sizlerin görevinizi ne kadar iyi yaptığınızın, bulunduğunuz yerin kıymetini ne kadar artırdığınızın en somut göstergesidir. İnanıyorum ki, bu süreci camiamıza yakışan olgunlukta geçireceğiz. Hep birlikte, demokrasinin güzelliğini bir kere daha yaşayacağız. Oda ve Borsa seçimlerinin şehirlerimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Ağustos ayında, seçimli Genel Kurul umuzu, her zaman ki gibi en geniş katılımla, en geniş protokolle, büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz. dedi. Toplantı sonunda TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLu na odamız tarafından tablo hediye edildi.

8 TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ Odamız ve Gıda Tarım Hayvancılık Karabük il müdürlüğü işbirliğiyle Temel Gıda Hijyen Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim Yenişehir kültür merkezinde Mayıs 2013 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturumda gerçekleşti. Eğitime odamıza kayıtlı gıda firma yetkili ve çalışanlarından 680 kişi katılmıştır MECLİS TOPLANTIMIZ VE PLAKET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı meclis toplantısı 14 Mayıs 2013 tarihinde Meclis Başkanımız Ziya ÜNSAL başkanlığında aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek yapılmıştır. GÜNDEM: 1- Mart 2013 ayı mizan ve bütçe izleme raporlarına ilişkin Hesap Tetkik Komisyonunun hazırladığı raporun okunması 2- Mart 2013 ayı mizan ve bütçe izleme raporlarının okunması 3- Nisan 2013 ayı mizan ve bütçe izleme raporlarına ilişkin Hesap Tetkik Komisyonunun hazırladığı raporun okunması 4- Mart 2013 ayı mizan ve bütçe izleme raporlarının okunması Sayılı kanun gereğince yapılacak olan Odamız organ seçimleri takvimi hakkında meclis üyelerinin bilgilendirilmesi dönemi Odamız faaliyetlerinin değerlendirilmesi

9 döneminde görev yapan Odamız Meclis Üyelerine teşekkür plaketlerinin sunulması 8- Kapanış Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Ziya Ünsal ve Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan ; yılları arasında odamızda görev yapmış olan meclis üyelerimize üstün gayretlerinden ve odaya katkılarından dolayı teşekkür etti ve Meclis Üyelerimize plaket takdim edildi. KARABÜK TSO SEÇİMLERİ YAPILDI Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın 1 Haziran tarihinde yapılan 23 kişilik meclis üyesi belirleme seçimlerinden sonra Yönetim Kurulunu belirledi. 10 Meslek gurubundan 23 meclis üyesinin seçildiği Karabük Ticaret ve Sanayi Odasın nda Sayın Sedat NAMAL TSO nun yeni Başkanı oldu. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası nın 1 Haziran tarihinde yapılan 23 kişilik meclis üyesi belirleme seçimlerinden sonra Yönetim Kurulu belirledi.10 ayrı meslek grubunda 23 yeni meclis üyesi belirlendi.meclis Başkanlığına seçiminde ise Sayın Timurçin SAYLAR Meclis Başkanlığına seçildi KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: YÖNETİM KURULU BAŞKANI: SEDAT NAMAL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ: Fatih ÇAPRAZ, Tuncay ÖZCAN, Yılmaz ERSÖZ, Erol KARADENİZ, Hakan ŞENTÜRK, Savaş ŞENAY ÜST KURUL ÜYELERİ: Ömer YEĞİN, Sezgin DIRAVACI

10 DİSİPLİN KURULU: Halil AYDIN, Erdal CİNKAVUK, Emrah BAYLAN, İbrahim AKDAŞ, Orhan KAYNAR, Alpay ELİÇEK ODAMIZ YÖNETİMİNİN ANKARA ZİYARETLERİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sedat NAMAL ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başbakan Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İçişleri Bakanı Sayın Muammer GÜLER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Sayın Mehmet Ali ŞAHİN, Kalkınma Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN ve Karabük Milletvekili Sayın Osman KAHVECİ yi makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat NAMAL ANKARA da bu şekilde önemli ziyaret ve temaslarımız devam edecek dedi. Ziyaretler ile ilgili Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal İlk olarak Sayın Başbakanımızı ziyaret ettik. Yoğun bir gündem içinde bize vaktini ayıran Başbakanımıza ayrıca bir ziyaret yapacağımızı ve bu ziyarette Karabük ile ilgili proje ve taleplerimizi sunacağımızı belirttik. diye konuştu. Karabük TSO Yönetimini kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Karabük sizin gibi genç, dinamik insanlara emanet. Karabük ün ilerlemesi için yapacağınız tüm çalışmalarda yanınızda olduğumuzu belirterek başarılarınızı diler, tebrik ederim. Diye konuştu. İçişleri Bakanı Muammer Güler i makamında ziyaret eden Karabük TSO Heyeti adına Sedat NAMAL, İçişleri Bakanı ndan Karabük ve çevresi için yapılacak tüm çalışmalarda yanlarında görmek istediklerini söyledi. Bakan Güler İşte böyle genç, dinamik ve enerjisi kolay kolay tükenmeyen kişileri görev başında görmek bizi memnun ediyor. Telefonum size 24 saat açık. Hizmet noktasındaki her türlü talebinizde bizzat yanınızda olduğumu bilin. Tebrik eder, başarılarınızı dilerim. Diye konuştu.

11 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK e yapılan ziyarette ise Bakan Çelik Mehmet Ali ŞAHİN benim ağabeyimdir. Sizin de Milletvekiliniz. Onun ve kendi adımıza çok memnun oldum. Ticaret ve Sanayi Odası gibi önemli bir STK nın başında sizin gibi gençleri görmek bizi fazlasıyla memnun ediyor ve memleketimiz açısından daha da umutlanıyoruz. Karabük te yapacağınız tüm çalışmalarda bakanlığımın kapısı size ardına kadar açık. Diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali ŞAHİN in makamında yapılan heyet ziyaretinde ise Şahin Sizleri böyle gördüm ya, memleketim Karabük adına çok gururluyum. Daha koltuğunuza oturmadan bana getirdiğiniz proje dosyasını inceleyeceğim ve gerekli çalışmalar neyse hep beraber yapacağız. Karabük ten doğru yapacağınız çalışmalarda bizi rahat bırakmayın. Sürekli gelin, gidin, hizmet projeleri üretin, bizim önümüze koyun ve biz de ne gerekliyse yapalım dedi. Karabük Milletvekili Osman KAHVECi ile Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet CEYLAN ı ziyaretlerinde Karabük için yapılacak tüm çalışmalarda hep beraber olunacağı ifade edildi. Ankara ziyaretini değerlendiren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL ise Bize durmak, dinlenmek yok. Hedeflerimiz büyük dedik ve bu hedeflerimize de ulaşacağız. Karabük ile ilgili hazırlayacağımız tüm projelerde Ankara yı sıkıştıracağız ve tabir yerinde ise kapıda yatacağız. Sayın Başbakanımızı önümüzdeki yakın bir günde yine ziyaret edeceğiz ve Karabük ile ilgili proje dosyalarımızı sunacağız. dedi.

12 -

13

14 TOBB BAŞKANI SAYIN HİSARCIKLIOĞLUNU MAKAMINDA ZİYARET Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sedat NAMAL, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nu makamında ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu Genç ve dinamik bir yönetimin işe başladığını gördüm ve bu beni mutlu etti. Her türlü talebinizde bizzat yanınızda olduğumu bilin ve TOBB Meslek kolejinin protokolün en kısa sürede yapılacağını belirtti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL ise Bize durmak, dinlenmek yok. Hedeflerimiz büyük ve bu hedeflerimize de ulaşacağız. Karabük ile ilgili hazırlayacağımız projeleri size ve milletvekillerimize sunarak işin takipçisi olacağız. dedi. ODAMIZ YÖNETİM VE MECLİS ÜYELERİ VALİMİZİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerini kabul eden Vali İzzettin KÜÇÜK, Karabük ün ekonomik ve sosyal gelişme ve büyüme noktasında bu ve bundan sonraki yıllarda çok büyük bir kırılma noktasında olduğunu ifade ederek Genç ve dinamik bir yönetim görev almış. Sizler bu ilin gerek siyasi yapısıyla, gerek idari yapısıyla, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli bir iletişim içinde olacaksınız. Bu çok önemli. Zincirin halkalarından biri eksik olursa emin olun süratimiz çok yavaşlayacaktır ve işlerimizi yapma noktasında sıkıntılar getirecektir. dedi. Ziyaret dolayısıyla kısa bir açıklama yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL, Karabük e hizmet için arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını ve bu anlamda bir söz verdiklerini ifade ederek Arkadaşlarımızla birlikte Karabük e hizmet için yola çıktık. Kamu görevi yapan ve sorumluluklarını bilen bir kurum olarak her zaman sizlerin yanınızda, projelerinizde ekonomiye ve sosyal projelere her türlü katkıyı vereceğiz. dedi.

15 TSO Başkanı Sedat NAMAL daha sonra hizmet için verdikleri sözü ifade eden bir plaketi Vali İzzettin KÜÇÜK e takdim etti. Plaket takdiminin ardından bir açıklama yapan Vali İzzettin KÜÇÜK, yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek Öncelikle yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Bu arada daha önce görev yapan Yönetim Kurulu ve meclis üyelerine de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onlar da bu il için başarılı hizmetler yaptılar. Tabi bu bayrak yarışıdır. Hizmetlerde devamlılık esastır. Bugün bu bayrağı sizler devir aldınız. dedi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde görev almanın büyük bir onur ve bir o kadar da büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirten Vali KÜÇÜK Karabük bugün ve bundan sonraki yıllar içinde önemli bir kırılma noktasında. Tabi bu kırılma noktası gelişme ve büyüme anlamındadır. Organize Sanayi Bölgemiz genişleme çalışmalarını bu yıl tamamlıyor ve birçok firma burada yatırım yapacaktır. Altyapı yatırımlarının tamamlanması için 40 Milyon TL ödenek istedik. Süratle bunları tamamlayacağız. Bu aşamadan sonra orada yatırımlar başlayacak. Tabi buda bir organizasyon gerektiriyor. Bizden talepte bulunan pek çok firma olmasına karşın, biz buraya büyük firmaların yatırımlarının gelmesi taraftarıyız. Bunlar Karabük ün ekonomisine yeni bir çehre kazandıracaktır. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası bu noktada aktif ve öncelikli görev sahibidir. Lojistik Köy projemiz yavaş yavaş harekete geçmiştir. Bu ilin ekonomisine büyük güç verecektir. Yine ilimiz ekonomisi açısından büyük önem arz eden Filyos Liman Projesi var. Bu konuda Başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak sizlerin yapacağı çok işler var. Bütün bunlarla birlikte ilimizde öğrenci sayısında her geçen yıl artış oluyor. Bu ilimizdeki yapılaşmaya büyük destek verecektir. İlimizde turizm sektörü hızla gelişiyor. Geçen sene Türkiye genelinde % 48 le en çok turist sayısı artan iliz. Bu sene de bu rakamı geçeceğiz gibi gözüküyor. Görüldüğü gibi Karabük gerçekten büyüme ve gelişme adına büyük bir kırılma noktasında. Bu bakımdan sizler tarihi bir görev misyonu üstlenmiş durumdasınız. Bunu hakkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Genç ve dinamik bir yönetim görev almış. Sizler bu ilin gerek siyasi yapısıyla, gerek idari yapısıyla, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli bir iletişim içinde olacaksınız. Bunu sadece sizler değil bizlerde uygulayacağız. Bu çok önemli. Zincirin halkalarından biri eksik olursa emin olun süratimiz çok yavaşlayacaktır ve işlerimizi yapma noktasında sıkıntılar getirecektir. Bu bakımdan bu iletişiminiz güçlü olmak zorunda. Ben tekrar sizleri tebrik ediyor yeni görevinizde başarılar diliyorum. dedi.

16 İLK TEBRİK ZİYARETİNİ EMNİYET MÜDÜRÜ OKTAY KESKİN GERÇEKLEŞTİRDİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sayın Sedat NAMAL ı ilk ziyaret eden Emniyet Müdürü Sayın Oktay KESKİN oldu. ZONGULDAK VALİSİ SAYIN ALİ KABAN KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEDAT NAMAL I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ. Sayın KABAN ;Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı NAMAL a yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar dileyerek son dönemde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde de bulundular

17 KASİAD YÖNETİMİNDEN ODAMIZA ZİYARET KASİAD Başkanı Sayın Ahmet RAMAZANOĞLU ve Kasiad Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat NAMAL a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI SAYIN TOKOĞLU NA MAKAMINDA ZİYARET Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sedat NAMAL ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Esat TOKOĞLU nu makamında ziyaret etti. Tokoğlu Göreve yeni başlayan Sayın NAMAL ve ekibine hayırlı olmasını ve başarı temennisinde bulundu

18 TSO BAŞKANI SEDAT NAMAL TOBB STRATEJİ GELİŞTİRME YÜKSEK KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ. KTSO başkanı namal yaptığı açıklamada TOBB un toplam 365 oda ve borsa ve 1.3 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek Ankara da gerçekleştirilen 69 Genel Kurulunda Rıfat HİSARCIKLIOĞLU nun yeniden başkan seçilmesinin ardından yönetim kurulu, konseyler ve kurulları seçimlerinin ardından yönetim kurulu, konseyler ve kurullarının seçimlerinin de yapıldığını, bu seçimlerden birisi olan Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu üyeliği ne kendisinin seçildiğini söyledi. TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu'nda Türkiye genelinden 24 üye bulunuyor. ODAMIZ YÖNETİM VE MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE BAŞKANINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz Karabük Belediye Başkanı Rafet VERGİLİ yi makamında ziyaret etti. Vergili, oda seçimlerinde iş başına gelen yönetimi tebrik etti ve çalışmalarda başarılar diledi. NAMAL, belediye başkanı Vergili ye Söz Plaketi takdim etti.

19 NAMAL, VADİ PROJESİNİ DEĞERLENDİRDİ Filyos Projesiyle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu söyleyen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Sedat NAMAL, "Biz yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Filyos Projesiyle ilgili gelişmelerin umut verici olduğunu söyleyen Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Sedat NAMAL, "Biz yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL,Filyos Vadisi Projesi'nin ilk ayağı olan Filyos Limanı Projesi'nin hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Filyos Liman Projesi'nin Karabük ve Kardemir için olmazsa olmazlarından olduğunu ve hayata geçirilmesi durumunda önemli bir süreç yaşanacağını vurguladı. Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, süreçle ilgili düşüncelerini şu şekilde açıkladı: "Bizim içinde çok önemli hassasiyet göstermemiz gereken bir proje Filyos limanı.zonguldak - Bartın ve Karabük üçgeninde illeri kapsayacak bir proje olmasına rağmen ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir proje. Bu projenin yıllardır gecikmesinin sebebi, devletimizin bazı yatırımlar noktasında sıkıntılar olmuş olabilir, fiziki şartlar el vermemiş olabilir ama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin'i Kardemir yöneticileri ziyaret ettiğimizde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım beyle telefonla görüşüp bu proje hakkında bilgi alarak, AB fonun Rum kesimi tarafından veto edildiği ancak devletin kendi imkanları ile yapma talimatının verildiğini söyledi. Oranın mevzi imar planları bitmiş durumda. Bizimde Karabük TSO olarak, meclis üyelerimiz ve basınla birlikte, Zonguldak ve Bartın TSO Başkanları ile görüşüp Filyos liman havzasında incelemelerde bulunarak üç oda başkanı olarak liman projesini yöreye kazandırmak. Filyos Liman projesi hem Kardemir ve hem de yapılması planlanan Lojistik Köy Üssü için hayati bir önemi var.karabük, Zonguldak ve Bartın'ı besleyecek atar damar. İnşallah gelişmeler birkaç ay içinde netleşecektir." TSO Başkanı Namal, projenin Fiziki olarak Zonguldak sınırları içinde olsa da bunun üç il için ortak bir proje olduğunu da belirterek,"buraya yapılan proje Zonguldak diye gösterilmemeli. Bu üç ili kapsayan bir proje. Bölgenin eski iki Meclis Başkanlığı yapmış etkili isimleri var, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin. Diğer yöre milletvekilleri, Belediye Başkanları ve öncelikle TSO başkanlarının öncülüğünde, girişimleri ile bu liman bu yöreye kazandırılacaktır. Benim görüşüm de TOBB' yi de öncü kuruluş kabul edip Rıfat Hisarcıklıoğlu beyin önderliğinde biz yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmeyi planlıyoruz. Bizim şuan Organize Sanayi Bölgemizde yüzde yüze varan doluluk oranı gözüküyor. Yeniden gözden geçirerek yatırım yapanları ve yapmak isteyenler ile genişleme alanı ve en önemlisi Lojistik köy üssümüz ikinci ihtisas organize sanayi diyebileceğimiz yerin İsmet Paşa mevkiinde değerlendirmesi hem Anadolu'ya hem Karadeniz'e demiryolu, enerji ve suyun var olduğu bölge olarak düşünüyoruz. Büyük fabrikalar noktasında her il gibi yatırımcıya her türlü destekleri vereceğiz. Asıl 3 milyon üretim kapasitesine çıkan Kardemir'de ham madde sirkülasyonunda, gelişmesi ve rahatlanması noktasında fayda olacak demek. 3 milyon ton demek 10 milyon ton ham madenin girdi ve çıktıların sağlanması lazım. Bunun içinde Filyos liman projemiz olmazsa olmazımız" dedi.

20 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE YAPILACAK OLAN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI Odamızın hedefleri arasında yer alan Organize Sanayi bölgesine yapılacak olan Endüstri Meslek lisesinin protokolü bugün TOBB de yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Ankara daki adresinde düzenlenen protokolde, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali ŞAHİN ve Osman KAHVECİ, Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Özer KONTOĞLU, Vali Yardımcısı Erkan ÇAPAR, TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL, Meclis Başkanı Timurçin SAYLAR, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami ACAR yer aldı. TOBB başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, konuşmasında; Karabük, ülkemizin sanayileşmesinde ilk adımın atıldığı yerdir. Atatürk, Anadolu coğrafyasında sanayileşmenin başlangıcını, Türkiye nin ilk entegre demir çelik fabrikalarını kurma emrini Karabük için vermiştir. Biz de Sanayinin başlangıç noktası olan Karabük te bir Endüstri Meslek Lisesi kurmak için yola çıktık. Ülkemizde beşeri sermayeyi güçlendirmenin tek bir yolu vardır. O da eğitim. Tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük te de işsizlik sorunundan daha çok mesleksizlik sorunu vardır. İşsiz gençlerimiz bir taraftan iş ararken, sanayicilerimizde diğer taraftan kalifiye eleman aramaktadır. Merhum Adnan Menderes in de dediği gibi her işten anlayan adam, aslında hiçbir mesleği olmayan adamdır. Her işi yarım bileceğimize, bir işi tam bilmek daha önemlidir. İşte tüm bu nedenlerden dolayı Karabük e TOBB Endüstri Meslek Lisesi ni kuracağız. Bu okuldan mezun olan gençlerimiz çeşitli dallarda meslek sahibi olarak Karabük e ve ülkemize hayırlı hizmetleri olacaktır. Bu eserin Karabük e kazandırılmasında sayın Başkanım Mehmet Ali Şahin e, Sayın Karabük Valimize, Karabük ve Safranbolu Oda Başkanlarına teşekkür ediyor ve en kısa sürede bu eserin hizmete girmesini temenni ediyorum. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında şunları söyledi; 30 Yıllık siyaset adamıyım. Siyaset içinde en çok karşılaştığımız talep iş konusudur. Seçim bölgem olan memleketime her gittiğimde cebim pusulalarla dolu olur. En az 30 talep pusulası olur cebimde. Bunların %95 i de iş talebidir. Ne iş yaparsın diye sorduğumda da ne iş olursa yaparım cevabını ağırlıklı olarak alıyoruz. Devlete, kamu kurumuna işe girmek için Kamu Personel Sınavını Kazanmak ve boş kadrolar açıldığında da iyi bir tercih yapmak gerekir. Özel sektörde ise işe başlamak için mutlaka bir meslek sahibi olmak zorundasınız. Özel sektör artık yetişmiş eleman peşindedir. Bu sebeple Karabük e kurulacak olan Meslek Lisesi nin

21 öğrencileri, OSB de faaliyet gösteren tesislerde de pratik yapma imkânına kavuşacaklardır. Okulda öğrendikleri teorik bilgilerinin yanı sıra pratiklerini de burada geliştirecekler ve bu okuldan mezun olan gençlerimiz burada faaliyet gösteren çeşitli sanayi tesislerinde hemen işe başlama imkânına kavuşabilecekler. Karabük e böyle hayırlı bir eğitim hizmetini sunan başta TOBB Başkanına ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Karabük ve Safranbolu Oda Başkanlarını da memleketlerine getirdikleri bu hizmetten dolayı teşekkürler. Odamız Yönetim Kurulu başkanı Sedat NAMAL ise Meslek Koleji veya Endüstri Meslek Lisesi gibi kavram kargaşası içine girilmemesi gerektiğini belirterek Karabük TOBB Endüstri Meslek Lisesi, olarak protokolünü imzaladığımız okulumuzun inşaatını bir yıl gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Meslek Koleji veya Meslek Lisesi olarak bir kavram kargaşası yaşamayalım. Okul inşaatı ortaya çıktıktan sonra orası meslek üniversitesi bile olur, amacımız hizmet getirebilmektir. dedi. TEMEL GIDA VE HİJYEN EĞİTİM SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Odamız Ve İl Gıda Tarim Ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi programına katılan 607 kişi sertifikasını aldı. Odamız ile il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi programı sonucunda sertifika almaya hak kazanan gıda firma yetkilileri ve çalışanları için odamız Meclis Toplantı Salano nda sertifika töreni düzenledi. Düzenlenen sertifika törenine Odamız Meclis Başkanı Timurçin SAYLAR İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fikri Tosun, meclis üyeleri ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Programda konuşma yapan Şube Müdürü Fikri TOSUN, Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda yaklaşık 4 bin kişiye ulaştık ve 3 bin 750 kişiye belge verdik dedi. Meclis Başkanımız Timurçin SAYLAR ise, Hijyenin çok önemli olduğunu vurgularken, yaptığı konuşmada katılan bütün firmalara teşekkür ediyorum gerçekten hijyen çok önemli çünkü hepimiz bu toplumda yaşıyoruz. Temizlik hem dinimizi hem ahlakımızın gereğidir. İfadelerini kullandı.

22 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ Odamız ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programına katılan 60 kişi sertifikasını aldı.düzenlenen eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için odamız Meclis Toplantı Salonu nda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, Meclis Başkanı Timurçin Saylar, Meclis üyesi Yılmaz Ersöz ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Programda konuşma yapan odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal İnşallah vereceğimiz belgeler hem Karabük ün ticareti için hem şahsınız için hem de ileride yapacağınız ticaret için hayırlı olur temennisinde bulunarak Bu tür belgelere sahip olmak devletimizin vermiş olduğu avantajlardan yararlanmak güzel bir durum çünkü burada 100 bin liranın 30 bin lirası hibe 70 bin lirası da kredi şeklinde ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek lazım ama bizim geçmiş dönemlerden de incelediğimiz kadarıyla belge almaya hak kazananların çoğunun iş yeri açmadığı,katılanların çok azının iş yeri açtığı ve bunların da takibini bundan sonra yapacağız çünkü sıkıntılar olduğu zaman,desteğe ihtiyaçları olduğunda her zaman yanlarında olacağız.hepinize tekrar hayırlı olsun dedi. Meclis Başkanımız Timurçin Saylar ise, Buradan alınan belgenin 3 milyar lirası kuruluş masrafları,12 milyar lirası kuracağınız iş yerinin demirbaşları ve 15 milyar lirası ise çalıştırdığınız personeli sigortalı yaptığınız zaman kullanılıyor.70 milyar lira da projeye yani herhangi bir imalat varsa o makinanın da proformasını alıyorsunuz KOSGEB e gittiğinizde her türlü bilgiyi,dökümanı ve yardımı alabiliyorsunuz.70 milyarlık destekte 2 yıl ödemesiz ve faizsizdir.biz ticarete başladığımızda böyle imkanlarımız yoktu.hepinize hayırlı ifadelerini kullandı.

23 KTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEDAT NAMAL VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK Ü ZİYARET ETTİ. Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette TSO Başkanı Sedat NAMAl, Karabük e hizmet için yola çıktık, kamu görevi yapan bir kurum olarak sorumluluklarımızı bilen kurum olarak her zaman sizlerin yanınızda, projelerinizde, ekonomik sosyal projelere her türlü katkıları vereceğiz. Ankara ziyaretlerimiz oldu, Ankara dan sizlere de selamlar getirdik dedi. Karabük Valisi İzzettin Küçük de, yeni yönetime başarılar dileyerek, Bu büyük bir onurdur, ayrıca büyük bir sorumluluktur. Bir teşekkürü de geçmiş yönetime ediyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Çeşitli nedenlerden dolayı Karabük önemli bir kırılma noktasında, bu yıl ve bu yıllar içerisinde diye konuştu. Organize Sanayi Bölgesi nin alt yapı yatırımları için 40 milyon TL para istediklerini belirten Vali Küçük, şunları söyledi: Organize Sanayi Bölgemiz genişleme işlemlerini tamamlıyor. Birçok firma yatırım yapacak. Biz yakın zamanda alt yapı yatırımları için 40 milyon TL para istedik. Oranın yollarını, kanalizasyonunu yapacağız. Karabüklü hemşerilerimiz orada yatırım yapabilecekler. Önemli ciddi firmaların gelmesi gerekiyor, bu büyük bir organizasyondur. Karabük ün ekonomisine yeni bir çehre kazandıracak hadisedir. TSO burada aktif öncelikli görev sahibidir. Bunun dışında, bizim Lojistik Köyümüz yavaş yavaş hareket geçmiştir. Bu ilin ekonomisine büyük güç verecektir. Önümüzde Filyos konusu var, TSO olarak, bu hususta sizin yapacak çok şeyiniz vardır. İlimizdeki öğrenci sayıları artıyor, önümüzdeki sene de artacak. İlimizdeki yapılaşmaya büyük destek verecektir. Bizim turizmimiz süratli şekilde artıyor. Geçen yıl yüzde 48 artış ile Türkiye de en çok turist sayısı artışı olan il Karabük tür. Bu rakamı bu yıl geçeceğiz gibi görünüyor. Karabük önemli bir kırılma anında, tarihi bir misyon ve görev üstlenmiş durumdasınız. Bunu hakkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Güçlü bir enformasyon gerektiriyor. İlimizi siyasi, yapısıyla, belediyeyle, her türlü sivil toplum ile iletişim içinde olacağız, bu çok önemlidir. Konuşmaların ardından Karabük TSO Başkanı Sedat NAMAL, Vali KÜÇÜK e üzerinde, Saygı, sevgi, birlik ve beraberlik, tarafsızlık ve adalet, sosyal sorumluluk, sanayi ve ticaretin gelişmesi, istihdama yönelik faaliyetler, teknolojik üretim, eğitim ve başarı. Sayın İzzettin KÜÇÜK, ülkemizin muasır medeniyetler üzerine çıkarılması,

24 Karabük ümüzün bu gelişmeye ekonomik ve sosyal kalkınmasının gerçekleştirilmesi amacıyla tüm gayretimizi ortaya koyarak, çalışmalarımıza Karabük TSO Yönetim Kurulu üyeleri olarak söz veriyoruz yazılı söz plaketi verdi. KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ODAMIZA ZİYARET Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sedat NAMAL ı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sedat NAMAL ile görüşen Kurul Başkanı Pınar ÖZCAN ve Kurul üyeleri önümüzdeki süreçteki hedeflerini ve yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.icra Kurulu Başkanı Özcan,Karabük ün gelişmesine katkı sağlayacak projeleri uygulamayı hedeflediklerini belirterek "Odamızın ve üniversitemizin desteğiyle faaliyete geçireceğimiz projelerin Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz ve projemizin amacı nitelikli ve gelecek vaat eden insanlar arasında girişimcilik bilincini oluşturmak, herkesin yeni iş fikirlerini geliştirmelerini teşvik etmek ve parlak fikirleri başarılı iş planlarına dönüştürme sürecini desteklemek olacaktır dedi. Kadın girişimcilerin iş dünyasında etkin rol üstlenmesini arzuladığını ifade eden Namal, girişimcilere destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ

NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ NUSAYBİN TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 OCAK AYI BÜLTENİ Sayı 01 DİLUCU GÜMRÜK KAPISINDA İNCELEME Dilucu gümrük kapısında, 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde yapılan incelemede Yönetim Kurulu başkanı ve Dilucu

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni

ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni ISSA İyi Uygulamalar Ödül Töreni SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -SGK OLARAK SÜRATLİ VE KALİTELİ HİZMET SUNAN KÖKLÜ BİR KURUM OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ -BUNDAN YILLAR ÖNCE İLAÇLARIN

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 31 OCAK 2017

BASIN BÜLTENİ 31 OCAK 2017 İNEGÖL MOBİLYA AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİK Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası nın öncülük ettiği ilimiz mobilya sektörünü kümelenme yöntemi ile bir araya getirmeyi amaçlayan

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK.

MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. YAHYALI TİCARET ODASI E-BÜLTEN Yahyalı Ticaret Odası Yayınıdır Yıl:4 Sayı:11 (Ocak-Şubat-Mart 2018) MADENCİLİĞİN SORUNLARI İLE İLGİLİ TBMM VE MİGEM E GİTTİK. Yahyalı İlçemizin ve yöremizin en önemli gelir

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: BAŞBAKAN IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT, BİZİM İÇİN BİR Kasım 09, 2006-12:00:00 ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: ''BAŞBAKAN'IN İLETİŞİM VERGİSİNDE KAMUYA VERDİĞİ BEYANAT,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

YİSAD Üyeleri Karabük te Bir Araya Geldi

YİSAD Üyeleri Karabük te Bir Araya Geldi YİSAD Üyeleri Karabük te Bir Araya Geldi YİSAD Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayicileri Derneği üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sergen öncülüğünde Karabük te bir araya geldi. Katılımcılar arasında

Detaylı

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU MALATYA TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Gürsel ÖZBEY Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kurulduğu tarih olan 1969 yılından itibaren artan bir hızda bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar

Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar Sayın Meclis Başkanım, Kıymetli Misafirimiz Dr. Sayın Cevdet Akçay, Sayın Meclis Üyeleri, Değerli arkadaşlar 26.08.2015 Ülke olarak hep birlikte üzücü ve zor günlerden geçiyoruz. Geçen ay Komite Başkanlarımızdan

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA Marmara nın ulaşım üçgeninde yer alan Balıkesir, Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımlar açısından büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. Son zamanlarda bölgeye yapılan yatırımlar

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 30.06.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ATSO BAŞKAN YARDIMCILIĞINA KOYUNCU SEÇİLDİ SGK PANELİ ATSO'DA DÜZENLENDİ EMNİYET MÜDÜRÜ ATSO'DA AHİKA'DA ASLAN PAYI AKSARAY'IN ELEMAN SIKINTISI UMEM'LE ÇÖZÜLÜYOR

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:31 (06.09.2017) "ÖZEL MİNİK ELLER ANAOKULU AÇILDI" UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu

8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 8-Haz-16 Türkiye-Filistin İş Forumu 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Türkiye-Filistin İş Forumu Ramallah Toplantısı 1 29-30 Mayıs 2016, Kudüs, Ramallah, Nablus Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018 TARAFINDAN DÜZENLENEN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN DOKUZUNCUSU SONA ERDİ Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 17-20 Eylül 2018 tarihlerinde bu sene dokuzuncusu

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 26.01.2018-22.02.2018 Oda Meclisimizin 22 Şubat 2018 tarih ve 60 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI 31.12.2013 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik

Detaylı

46 % 84,78 9 % 68,98

46 % 84,78 9 % 68,98 YÖNETİM KURULU TOPLANTI SAYISI MECLİS KURULU TOPLANTI SAYISI KATILIM ORANI 46 % 84,78 KATILIM ORANI 9 % 68,98 6473 1839 512 35 2266 166 278 16 442 49 194 13 16 606 41 MESLEK GURUBU 2015 YILINDA KAYIT YAPILAN

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı

TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir e katkı koyan herkese olduğu gibi kadın girişimcilerimize de

Detaylı

YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI

YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ, UNDP ve TOBB tarafından ortak olarak yürütülen Kentimiz BM Binyıl Kalkınma Hedefleri ni Destekliyor başlıklı kampanyanın

Detaylı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Bodrum yarımadası genelinde hizmet veren Bodrum Belediye A.Ş. kafelerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla kafelerin 17 ncisi

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI

BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI T.C. Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası, 24 Eylül Pazar günü görkemli bir törenle açıldı. Açılışı Muğla Valisi Esengül Civelek, Türkiye Odalar ve Borsalar

Detaylı