Sayfa: 1/2. TÜRK STANDARDLARı ENSTi:rüsü DENEY LABORATUVARLARı MERKEZ BAŞKANllGI ÇORUM YAPI MALZEMELERi LABORATUVARı MUAYENE VE DENEY RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayfa: 1/2. TÜRK STANDARDLARı ENSTi:rüsü DENEY LABORATUVARLARı MERKEZ BAŞKANllGI ÇORUM YAPI MALZEMELERi LABORATUVARı MUAYENE VE DENEY RAPORU"

Transkript

1 Sayfa: 1/2 TÜRK STANDARDLARı ENSTi:rüsü DENEY LABORATUVARLARı MERKEZ BAŞKANllGI ÇORUM YAPI MALZEMELERi LABORATUVARı MUAYENE VE DENEY RAPORU inceleme TÜrÜ : Özel İnceleme Tutanak /Yazı Tarihi: Dekont Tarihi : Dekont No : 87 Beyann<ıme Tarih No : -- R<ıpor No : /108 Rapor Tarih : S<ıyfa Sayısı: 2 Deney Rapor Form No: TS 800EN Numunenin Menşei ve Adresi Numunenin Alındığı Yer NUll1unenin Miktarı, Cinsi ve Tescilli Markası Organize Sanayi Bölgesİ, 5.Cad. -ÇORUM Organize Sanayi Bölgesi, 5.Cad. -ÇORUM 5 adet Asma Klozet Alanlar Firma yetkilileri Gönderen Ece Banyo Gereçleri San.Tic.A.Ş. Deneyi Yapanlar Arslan KARAKÖSE Deneylerin Yapıldığı ve Değerlendirildiği Tarihler Rapor DÜzenleme Tarihi : : Uygulanan Standard / Şartname ProsedÜr, : TS 800 EN 997/Aralık 2005 Numune Alma İşlemi (Gerektiğinde Aç ıklanır ) Standard / Şartname'den Sapma ili~ikte Yukarıda cinsi ve miktarı yazılı numuneler Üzerinde laboratuvarımızca yapılan deneyiere ait sonuçlar sunulmuştur. NOT: Bu rapor iki nüsha olarak düzenlenmiş olup TSE'nin izni olmadan kısmen çoğaltılamaz. Tel.adr: TSE ÇORUM Y API.MLZ.LABORATUV ARI BÖLGE MÜDÜRLÜGÜ Organize Sanayi Bölgesİ, 7.Cad.- ÇORU M Tel: Fax: col'um(ci)ıse.org.tr Web Sitesi: 22 Kasım 1960 tarihinde yürürlüğe giren ı32 sayılı kanunla kurulan Enstitü Milletler arası Standardlar Teşkilatı (lso) un, Milletler arası Elektroteknik komisyonu (IEC)nİn Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ)nin, Avrupa Standardİzasyon Komitesi (CEN) Avrupa Elektroteknik Standardisazyon Komitesi (CENELEC)nin. Dlinya Ambalajlama Teşkilatı (WPO)nin Üyesi ve bu kuruluşların TÜrkiye Temsilcisidir. Enstitü ayrıca Milletler arası Ticaret Odası (ICC)nin Üyesidir. 132 sayılı kanunun i l.ınaddesi uyarınca EnstitümÜz gelirleri ve muameleleri her türlü vergi ve harçtan muaftır. "

2 Sayfa: 2/2 Rapor N o Rapor Tarih ı.19 i i Hazncnin tcmizlenmcsi Standardda istcncn BULUNAN SONUÇ Madde 5.8.2Tte belirıilen deney uygulandığında 5 yıkaımı deney "Karİzma" modelli "Kapris" Moelelli işleminden sonra, her deney için 4.5 lt 6 lt 4.5 lt 6 lı sifondaki suyun yüzeyi ile çevre yıkama deliklerinin veya -- 9 cm" 4,5 cm" 2 cm" i cm" kanalının altında kalanhazne iç yüzeyinde temizlenmemiş alanın aritmetik ortalaması, 50 cım'elen fazla olmamalıdır Tuvalct kiiğldlnln gidcrilmcsi Staııda rda istcncn BULUNAN J\.1adde 'te belirtilen deney uygulandığında. 5 deneyden en az "Karizma" model ii "Kapris" Modelli -- 4'Ünde, 12 parça tuvalet kağıdı 4,5 lt 6 it 4,5 lı 6 lt klozetten tamamen atılmalıdır. O O O O SO adet kiiçiik pl:'istik topun 1!idcrilmcsi Madde 'te belirtilen deney uygulandığında, 50 "Karizma" modelli "Kapris" Modelli topla yapılan her 5 deneyin 4,5 lt 6 lt 4,5 it 6 it -- sonunda, bu topların en az % 85'j klozelten atılmalıdı r. % 86 %92 % 92 % 100 Not: Deneyler fırma laboratuvarında yapılmıştır. SONUC VE OÜŞÜNCELER: "Ece Banyo Gereçleri San.ve Tic.A.Ş." (irmasına ait, "Kapris" modelli, "Karizma" modelli Asma Klozetler Üzerinde yapılan TS SOOEN 997/Aralık 2005 "Tck parça ve takım klozetler - Sifonlu" sayılı TOrk Standardına gör~ yapılan v~ yukarıda belirtilen deneyler sonunda 6 litre'deki ÜrÜnlerde sağlanan pedormasın 4.5 litr~\k de sağlandığı görülınüşv~ deney sonuçları yukarıda verilmiştir. Bu rapor sadece deneyi yapılan numune için geçerlidir. iş bu rapor tarihinde 2 sayfa ve iki nüsha olarak düzenlenmiştir. DEN EVLERi VA PAN ıva PAN LAR ~V?- A,,"" KARAKOSE ----ı Kimyager / BiıJ son:..,; k±~"~:~r~,~,1',j;~'ô ~\'di ofun<m '":} y;j~c,icio t>~:: :~ cm 1)I.!;nui1G!ere munhasli'drr. Du rapor!:,fl:; ~)oyc!!1 vesikası niteliğinde olmadığı gibi standardıara uygunluk be!ficsi niteliğinde d9 değildir. iran, reklam, alım setım ve IIhQIg! Ihracat maksadıyla kullanılamaz' ONAVLAVAN Deney Rapor Form No :

3 Sayfa: 1/2 TÜRK STANDARDLARı ENSTİTÜSÜ DENEY LABORATUVARLARı MERKEZ BAŞKANLlGI ÇORUM YAPI MALZEMELERİ LABORATUVARı MUA YENE VE DENEY RAPORU inceleme TÜrÜ : Özel İnceleme Tutanak /Yazı Tarihi: Dekont Tarihi : Dekont No : 87 Beyanname Tarih No : -- Rapor No : ı / 106 Rapor Tarih : Sayfa Sayısı: 2 Deney Rapor Form No: TS 800 EN Numunenin Menşei ve Adresi Numunenin Alındığı Yer Numunenin Miktarı, Cinsi ve Tescilli Markası Organize Sanayi Bölgesi, 5.Cad. -ÇORUM Organize Sanayi Bölgesi, S.Cad. -ÇORUM 5 adet Doğrudan Boşaltmalı, Rezervuarlı-(Tip A) Klozet Alanlar Firma yetkilileri Gönderen Ece Banyo Gereçleri San.Tic.A.Ş. Deneyi Yapanlar Arslan KARAKÖSE Deneylerin Yapıldığı ve Değerlendirildiği Tarihler Rapor DÜzenleme Tarihi Uygulanan Standard / Şartname ProsedÜr : i : : TS 800 EN 997/Aralık 2005 Numune Alma işlemi (Gerektiğinde Açıklanır) Standard i Şartname'den Sapma Yukarıda cinsi ve miktarı yazılı numuneler Üzerinde laboratuvarımızca yapılan deneylere ait sonuçlar ilişikte sunulmuştur. NOT: Bu rapor iki nüsha olarak düzenlenmiş olup TSE'nin izni olmadan kısmen çoğaltılamaz. Tel.adr: TSE ÇORUM Y API.MLZ.LABORATUV ARI BÖLGE MÜDÜRLÜÖÜ Organize Sanayi Bölgesi, 7.Cad.- ÇORUM Tel: Fax: corum(cl:)tse.ol'!.:.tr Web Sitesi: 11ttp://W\v\v.tse.org.tr 22 Kasım 1960 tarihinde yürürlüğe giren 132 sayılı kanunla kurulan Enstitü M illet/cr arası Standardlar Teşkilatı (ISO) un, M illetler arası Elektroteknik komisyonu (lec)nin Avrupa Kalite Teşki latı (EOQ)nin, Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) Avrupa Elektroteknik Standardisazyon Komitesi (CENELEC)nin, DÜnya Ambalajlama Teşkilatı (WPO)nin Üyesi ve bu kuruluşların Türkiye Temsilcisidir. Enstitü ayrıca M illetler arası Ticaret Odası (ICC)nin Üyesidir. 132 sayılı kanunun ıi.maddesi uyarınca EnstitümÜz gelirleri ve muameleleri her türlü vergi ve harçtan muaftır.

4 Sayfa: 2/2 Rapor Rapor No Tarih ı.ı9 / ı Haznenin temizlenmesi SONUÇ Standardda istenen BULUNAN I"vladde 5.8.2Tte bclirtilen deney uygulandığında 5 yıkama deney "Eti" modelli "Randa" modelli "Kapris" modelli "Karizma" modell i işleminden sonra, her deney için sifondaki suyun yüzeyi ile çevre 4,5 lt 6 lt 4,5 it 6 lt 4,5 lt 6 lt 4,5 lt 6 lt -- yıkama deliklerinin veya kanalının altında kalan haznc iç O cm 2 O cm 2 O cm 2 O cm 2 2cm 2 O cm 2 O cm 2 O cm 2 yüzeyinde temizlenmemiş alanın aritmetik ortalaması, 50 cım' den fazla olmamalıdır Tuvalet ldiğıdınlll giderilmesi Standarda İstenen BULUNAN Madde 'te belirtilen dency uygulandığında, 5 deneyden en az "Eti" modelli "Randa" modelli "Kapris" "Karizma" modeııi -- modelli 4'Ündc, 12 parça hıvalet kfığıdı klozetten tamamen atılmalıdır. 4,5 lt 6 it 4,5 lt 6 lt 4,5 lt 61t 4,5 lt 6 lt O O O O O O O O adet küçük plastiı, topun giderilmesi Madde 'te belirtilen deney uygulandığında, 50 "Eti" modeııi "Randa" modelli "Kapris" "Karizma" modelli modclli -- topla yapılan her 5 deneyin sonunda, bu topların en az % 4,5 it 6 it 4,5 lt 6 lt 4,5 lt' 6 lt 4,5 lt 6 lt 85'j klozetten atılmalıdı r. %96 % 100 %94 % 100 %98 % 100 % 88 % 100 Not: Deneyler firma laboratuvarında yapılmıştır. SONUÇ VE DÜSÜNCELER: "Ece Banyo Gereçleri San.ve Tic.A.Ş." firmasına ait, "Eti ","Randa", "Kapris", "Karizma" modelli Doğrudan Boşaltmalı, Rezervuarlı,(Tip A) Klozetler üzerinde yapılan TS 800 EN 997/t\ralık 2005 "Tek parça ve takım klozetler _ Sifonlu" TÜrk Standardına güre yapılan deney sonunda 6 litre'deki ÜrÜnlerde sağlanan performasll1 4,5 litre'de de sağlandığı görülmüşve deney sonuçları yukarıda verilmiştir. Bu rapor sadece deneyi yapılan numune için geçerlidir. iş bu rapor 31,07,2006 tarihinde 2 sayfa ve iki nüsha olarak düzenlenmiştir. DENEY LERİ YAPAN/YAPANLAR.l;;;4 Arslan KARi\KOSE Kimyager / " Bu sonuç IGboratuycmml7.0 tev(:! olunan ve yuı<cnda bc:ij'!iien numunele;~ mürıhasırdır, Bu ro par I;c;liı? IJeyc:n vesi~as! niteliğinde olmadığı gibi eiemdardlara Gygunluk belgesi nltoliğinch:ı de değildir, İlan, reklam, alım satım ve ithaıdj Ihracat maksadıyla kullanılamaz" ONAYLAYAN

5 Sayfa: 1/2 TÜRK STANDARDLARı ENSTİTÜSÜ DENEY LABORATUVARLARı MERKEZ BAŞKANLlGI ÇORUM VAPı MALZEMELERİ LAHORA TUV ARI MUAYENE VE DENEY RAPORU inceleme Türü : Öze] Inceleme Tutanak /Yazı Tarihi: ] Dekont Tarihi : Dekont No : 87 Beyanname Tarih No : -- Rapor No : /107 Rapor Tarih : Sayfa Sayısı: 2 Deney Rapor Form No: TS 80DEN Numunenin Menşei ve Adresi Organize Sanayi Bölgesi, S.Cad. -ÇORUM Numunenin Alındığı Yer Numunenin Miktarı, Cinsi ve Tescilli Markası Organize Sanayi Bölgesi, S.Cad. -ÇORUM 5 adet Tek Parça Klozet Alanlar Firmayetkilileri Gönderen DeneyiYapanlar Deneylerin Yapıldıgı ve Değerlendirildiği Tarihler Rapor DÜzenleme Tarihi Ece Banyo Gereçleri Arslan KARAKÖSE : : San. Tic. A.Ş. Uygulanan Standard j Şartname Prosedür : TS 800 EN 997/Aralık 2005 Numune Alma İşlemi (Gerektiğinde Açıklanır) Standard j Şartname'den Sapma Yukarıda cinsi ve miktarı yazılı numuneler üzerinde laboratuvarımızca yapılan deneylere ait sonuçlar ilişikte sunulmuştur. NOT: Bu rapor iki nüsha olarak düzenlenmiş olup TSE'nin izni olmadan kısmen çogaltılamaz. TeLadr: TSE ÇORUM YAPI.MLZ.LABORA TUV ARI BÖLGE MÜDÜRLÜOÜ Organize Sanayi Bölgesi, 7.Cad.- ÇORUM Tel: Fax: E mail:coflım(@tse.org.tr Web Sitesi: httd:// 22 Kasım 1960 tarihinde yürürlüğe giren 132 sayılı kanunla kurulan Enstitü Milletler arası Standardlar Teşkilatı (ISO) un, Milletler arası Elektroteknik komisyonu (rec)nin Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ)nin, Avrupa Standardizasyoıı Komitesi (CEN) Avrupa Elektroteknik Standardisazyon Komitesi (CENELEC)nin, Dünya Ambalajlama Teşkilatı (WPO)nin üyesi ve bu kuruluşların Türkiye Temsilcisidir. Enstitü ayrıca Milletler arası Ticaret Odası (ICC)nin üyesidir. 132 sayılı kanunun 1i.maddesi uyarınca EnstitümUz gelirleri ve muameleleri her Wrlü vergi ve harçtan muaftır.

6 , Sayfa: 2/2 Rapor No Rapor Tarih 1.]9/ Haznenin temizlenmesi Standardda Istenen BULUNAN SONUC Madde 5,8.2.3'te belirtilen deney uygulandığında 5 yıkama deney 3263 kodlu Arkadan Çıkışlı Tek 3254 kodlu Alttan Çıkmalı Tek işleminden sonra, her deney için ParraKlazet Parra Klozet sifondaki suyun yüzeyi ile çevre 4,5 it 6 lt 4,5 lt 6 lt yıkama deliklerinin veya -- kanalının altındakalan hazne iç yuzeyinde temizlenmemiş alanın Ocm 2 Ocm 2 Ocm 2 aem" aritmetik ortalaması, 50 citi2'den fazlaolmamalıdır Tuvalet kfiöldının~derilmesi Standarda stenen BULUNAN Madde j,8.2.4'te belirtilen deney uygulandığında, 5 deneyden en az 3263 kodlu Arkadan Çıkışlı Tek 3254 kodlu Alttan Çıkmalı Tek -- 4'Ünde, 12 parça tuvalet kdğıdı Parça Klozet Parça Klozet klozetten tamamen atılmalıdır. 4,5 lt 6]t 4,5 lt 6 lt O O O O adet kü"ük nuhtik tonun iderilmesi Madde 'te belirtilen deney uygulandığında, kodlu Arkadan Çıkışlı Tek 3254 kodlu Alttan Çıkmalı Tek topla yapılan her 5 deneyin Parça Klozet Parça Klozet -- sonunda, bu topların en az % 4,51t 6]t 4,5 lt 6 lt 85'i klozetlen atılmalıdır. %86 %98 %88 %94 Not: Deneyler fırma laboratuvarında yapılmıştır. SONUÇ VE DÜŞÜNCELER: "Ece Banyo Gereçleri San.ve Tic.A.Ş." fırmasına ait, Arkadan ve Önden Çıkışlı Tek Parça Klozetler üzerinde yapılan TS 800 EN 99;1IAraIık 2005 "Tek parça ve takım klozetler - Sifonlu" sayılı Türk Staııdardına göre yapılan ve yukandabelirtikn deneylersonunda6liırc'deki lirunlerdesağlananperlürıııasın4.5iiıre'de de saglandlğ! g(\rolıııliş ve deney sonuçları yukarıdaverilmiştir. Bu rapor sadece deneyi yapılan numune için geçerlidir. Iş bu rapor tarihinde 2 sayfa ve iki nusha olarak düzenlenmiştir. Arslan KARAKÖSE Kimyager Bu sonuç laborottjvanmıı;o 1~vdl olunan ve yukanda benitilen numuneleıe monhasırdır. Bu rapor kents boyqn ni sii:s:;ı nifellğlnde olmadığı gıbı Dlond~l'qla:,) uygunluk. belgesi nllı:ıtlğlr,d. do o:?ffiilj,f. ilan, reklam, alım satım ve ill,qi~ Ihracat maksadıyla kullanılamw 'I ONAYLAYAN TSEÇ L

: Disi Compact PVC 'den mamul Extrrüzyon tipi,20x860x2060 mm ebatlarinda PVC Levha

: Disi Compact PVC 'den mamul Extrrüzyon tipi,20x860x2060 mm ebatlarinda PVC Levha .. = Sayfa 1 / 5 TÜRK STANDARDLARi ENSTITÜSÜ izmir BÖLE LABORATUVARLARi TSE Ex ARE TEST VE ONAY MERKEZI LABORATUVARi MUAYENE VE DENEY RAPORU Inceleme Türü :Özel Deney Talebi Rapor No : 35.16.Ex/ 92 TutanaklYazi

Detaylı

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd.

PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ. Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. PLASTİK BORU SİSTEMLERİNDE UYGUNLUK DEĞERLENDİRMESİ Keziban ULU Y.Kimyager TSE Gebze Kimya Lab. Müd. TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ - Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak. - Enstitü bünyesinde veya

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ADANA HALK SAGLIGI LABORATUARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ADANA HALK SAGLIGI LABORATUARI Numunenin Alindigi Adres Yer ve Tarih Numunenin Adi Cinsi Markasi / Üretici Firma Adi Numunenin Ambalaj Sekli ve Etiketi Miktari Numune Parti Seri No Tutanak / Sözlesme Tarih ve No Mühür Durumu : 7 Numune

Detaylı

Ek 1. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamındaki Ürün Listesi

Ek 1. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamındaki Ürün Listesi DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ TEBLİĞ NO: (2006/34) MADDE 1 (1) İthal edilecek ekli listedeki (Ek 1) yapı malzemelerinin, 8/9/2002 tarih ve 24870 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Yapı Malzemeleri

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10204 Haziran 2007 ICS 01.110; 77.150.01; 77.140.01 METALİK MAMULLER MUAYENE DOKÜMANLARININ TİPLERİ Metallic products Types of inspection documents TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

SİNAN PEHLİVAN. 6 lı parmak boya seti. Belirtilmedi İSTENEN TESTLER SONUÇ AÇIKLAMA

SİNAN PEHLİVAN. 6 lı parmak boya seti. Belirtilmedi İSTENEN TESTLER SONUÇ AÇIKLAMA REORT RAOR NUMARASI: NUMUNE GİRİŞ TARİHİ: 16.05.2008 RAOR ÇIKIŞ TARİHİ: 22.05.2008 ALICI FİRMA: - MÜŞTERİ ADI: SÜDOR BOYALARI SAN. TİC. A.Ş. ADRES: Beylikdüzü Birlik San. Sitesi 4. Cad. No:28 Büyükçekmece

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Türk Standardları Enstitüsü (TSE), tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kuruluşudur. Türk Standardları Enstitüsü nün Görevleri: Standart Hazırlama,

Detaylı

TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ

TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ TSE GEBZE ELEKTROTEKNİK LABORATUVARI EV ALETLERİ BÖLÜMÜ ENERJİ ETİKETLEMESİ ÖLÇÜM METOTLARI VE LABORATUVAR KABİLİYETLERİ Hazırlayanlar: Safiye DEMİR - Erdem BOSTANOĞLU Elektrik-Elektronik Müh. - Elektronik

Detaylı

YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN :2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI

YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN :2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI ERA LABORATUVARLARI A.Ş. ERA Yangın Test Laboratuvarı Akredite Kuruluş No: AB-00-T YANGINA KARŞI TEPKİSİNİN TS EN 1501-1:2007+A1:2010 STANDARDINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI Müracaat eden Hazırlayan Ürün adı

Detaylı

SIGMA-TEST Tarih: 30/12/2005 KISA DEVRE DENEY LABORATUVARI. DENEY RAPORU No:

SIGMA-TEST Tarih: 30/12/2005 KISA DEVRE DENEY LABORATUVARI. DENEY RAPORU No: ~ SiGMA ~ SIGMA-TEST Tarih: 30/12/2005 KISA DEVRE DENEY LABORATUVARI DENEY RAPORU : 05-0085 MO~teri : TEKPAN TEKNiK ELEK.KUMANDA PANO SANVE TiC.LTD. Kemalpa~a Mahallesi 405/1 Sk.:2 Plnarba~1 / izmir Tel:

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı SİGMA BETON FAALİYETLERİ Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı Kuruluş 2005 yılında Baştaş Çimento San. Tic. A.Ş. ve Konya Çimento San. Tic. A.Ş tarafından limited şirket olarak kuruldu. İlk yerleşim yeri

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

Kalite Güvencesi ve Standartlar Ders Notları - ÖZET

Kalite Güvencesi ve Standartlar Ders Notları - ÖZET Kalite Güvencesi ve Standartlar Ders Notları - ÖZET STANDART: İmalatta, anlayışta, ölçme ve deneyde bir örnekliliktir. STANDARDİZASYON: Belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik fayda sağlamak üzere

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLAMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1 İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı 1-Başvuru Dilekçesi 30 GÜN 2-

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10277-3 Mart 2004 ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - TEKNİK TESLİM ŞARTLARI - BÖLÜM 3: OTOMAT ÇELİKLERİ Bright steel products - Technical delivery conditions -

Detaylı

Banyo Ürünleri Fiyat Kataloğu 2011

Banyo Ürünleri Fiyat Kataloğu 2011 Banyo Ürünleri Fiyat Kataloğu 2011 TAMAMLAYICI ÜRÜNLER Gömme Rezervuarlar 104 Rapid 106 Modul YENİ 108 Ecolog YENİ 110 Start İç Takımlar Yıkama Sistemleri Lavabo Sifonları Klozet Kapakları Plastik Rezervuarlar

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ

TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ 1 TSE KURULUŞU VE GÖREVLERİ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010 Türk Standardları Enstitüsü 1 PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi

Detaylı

alvitr FİYAT KATALOĞU

alvitr FİYAT KATALOĞU alvitr 2016 FİYAT KATALOĞU İçindekiler Seramik Sağlık Gereçleri Genova Gideros Efes Safran İnkum Efekta Dekorlu Engelli Ürünleri Çocuk Ürünleri Tasarım Lavabolar Dolap Uyumlu Lavabolar Proje Lavabolar

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9)

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) 30 Aralık 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28158 (3. Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi ndan: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yatay Geçiş İşlemleri

Detaylı

TSE..Temsilciliğine. / / 20

TSE..Temsilciliğine. / / 20 Ek 1: Başvuru Formu TSE..Temsilciliğine. / / 20 İthal etmek istediğimiz ekli belgelerde tanımlanan ürünler için UYGUNLUK BELGESİ almak istiyoruz. Konu ile ilgili mevzuat çerçevesinde bütün hüküm ve şartlan

Detaylı

Ek 1 Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Olup İthalatta Denetime Tabi Ürünlerin Listesi (CE İşaretine Tabi Olan Yapı Malzemeleri)

Ek 1 Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Olup İthalatta Denetime Tabi Ürünlerin Listesi (CE İşaretine Tabi Olan Yapı Malzemeleri) Ek 1 Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Kapsamında Olup İthalatta Denetime Tabi Ürünlerin Listesi (CE İşaretine Tabi Olan Yapı Malzemeleri) Pozisyon No Eşyanın Tanımı 2523.21.00.00.11 Ambalajlanmış olanlar (Beyaz

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ İTHALAT UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI YKK : 10/07/2014 XIX/60-272 Yürürlük Tarihi : 01/08/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Kısaltma ve Tarifler Amaç MADDE

Detaylı

2014 Fiyat Listesi. Selena serisinin küvet, hidromasajlı küvet ve duş tekneleri, Eczacıbaşı güvencesi ile satış noktalarında.

2014 Fiyat Listesi. Selena serisinin küvet, hidromasajlı küvet ve duş tekneleri, Eczacıbaşı güvencesi ile satış noktalarında. Fiyat Listesi Selena serisinin küvet, hidromasajlı küvet ve duş tekneleri, Eczacıbaşı güvencesi ile satış noktalarında. Selena nın farklı banyo alanlarına ve kullanımlarına uygun küvet ve duş teknesi seçeneklerinden

Detaylı

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005

GAZ REGULATORÜ BELGELENDİRME TEKNİK ŞARTNAMESİ UBTKŞ-005 SAYFA 2/8 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu teknik şartname, UGETAM ürün belgelendirme sistemine belgelendirme için başvuru yapan tedarikçilerin üretmiş oldukları gaz regülatörlerinin karşılaması gereken şartları TS

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK)

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: HACİM (Mikropipet) KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. TARİH: 02.05.2013 Sayfa : 1 / 7 1. AÇIKLAMA Bu Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

ceramic sanitaryware Fiyat Listesi 2013/1

ceramic sanitaryware Fiyat Listesi 2013/1 Fiyat Listesi 2013/1 index nuvola nuvola asma luna luna asma star star asma tuana sakarya prizma re roma bedensel engelli bıcır çocuk takımı dolap uyumlu lavabolar tek parçalar tamamlayıcı ürünler 1 2

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD ICS 91.100.10 TÜRK STANDARDI TASARISI tst 25 004 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13536 Aralık 2012 ICS 11.180.01; 11.180.15 TS ISO 23599 UN UYGULAMASINA YÖNELİK TAMAMLAYICI STANDARD Complementary Turkish

Detaylı

FİYAT LİSTESİ OCAK 2014 DOĞA ENERJİ SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ Gersan Sanayi Sitesi 2307 Sok. No: 50 ERGAZİ /ANKARA Tel : 0312 256 90 55-256 90 56-256 64 83 Fax: 0312 256 35 88 256 98 28 e-mail:

Detaylı

T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI (TEKNİK)E

T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI (TEKNİK)E T.C. TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Muayene Gözetim Merkezi Başkanlığı Sayı : 42569461-010.06.01.00-E.106134 14.03.2018 Konu İç Genelgeler-GENELGE (MGMB- : İTHALAT-2018/4) GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI (TEKNİK)E

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERĐ OFĐSĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÜRÜN TEKNOLOJĐSĐ VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĐĞĐ

TOPRAK MAHSULLERĐ OFĐSĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÜRÜN TEKNOLOJĐSĐ VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĐĞĐ TOPRAK MAHSULLERĐ OFĐSĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÜRÜN TEKNOLOJĐSĐ VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, TMO nun faaliyet konusuna

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ Döküman No İlk Yayın Tarihi Rev. No Yürürlük Tarihi PR - 09 04.01.2010 2 17.01.2014 Amaç IEP Belgelendirme Merkezi bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

Adı: Kod/ Code: Polo 4 Parça Banyo Takımı 11000

Adı: Kod/ Code: Polo 4 Parça Banyo Takımı 11000 İÇİNDEKİLER Polo 4-5 Yakamoz 6-7 Meltem 8-9 İnci 10-11 Alize 12-13 Plaza 14-15 Bedensel Engelli 16-17 Çocuk Takımı 18-19 Klozet 20-21 Asma Klozet & Bide 22-23 Yakamoz Etajerli Lavabo 24-25 Meltem Etajerli

Detaylı

Kağıt Portföyü Hijyen ve konforu yaşatan, ekonomik ve kaliteli çözümler

Kağıt Portföyü Hijyen ve konforu yaşatan, ekonomik ve kaliteli çözümler Hijyen ve konforu yaşatan, ekonomik ve kaliteli çözümler Solare Kağıt Malzemeleri Solare Extra Z Katlı Çift katlı, Z dispenser havlu Smart Eye Rulo Havlu Sensörlü dispenser için çift katlı havlu 200m 70004091

Detaylı

PİRİNÇ DEĞİRMENCİLERİ DERNEĞİ

PİRİNÇ DEĞİRMENCİLERİ DERNEĞİ 1 PİRİNÇ DEĞİRMENCİLERİ DERNEĞİ 2011 YILI NDA İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Rapor Türkiye nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Özel Sayısı ındaki veriler dikkate alınarak

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS XXXX... 2014 ICS 91.100.30 Bu standard, köpükbeton yapı malzeme ve elemanlarının tarifine, sınıflandırma ve özeliklerine, numune alma, muayene ve deneyleri ile piyasaya

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL GIDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL GIDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ HELAL GIDA UYGUNLUK DEĞERLENDİRME TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ KURULUŞ Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamuller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla

Detaylı

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. OMEKS Sertifikasyon bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney sonuçlarına

Detaylı

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. CERTIFER bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 ve TS EN ISO/IEC 17065 standardları kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney

Detaylı

SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ 2015-1 FİYAT LİSTESİ

SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ 2015-1 FİYAT LİSTESİ Ege Vitrif iye Sağlık Gereçleri San. ve Tic. A.Ş Ankara Asfal, 26. Km 35170, Kemalpaşa - İZMİR/TÜRKİYE Tel: +90 (232) 7 6 1 (5 Hat) Fax: +90 (232) 7 94 3 www.egevitrif iye.com SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHĐRCĐLĐK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı Sayı: 16 YAPI ĐŞLERĐ ASANSÖR VE TESĐSATI BĐRĐM FĐYAT VE TARĐFLERĐ

T.C. ÇEVRE VE ŞEHĐRCĐLĐK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı Sayı: 16 YAPI ĐŞLERĐ ASANSÖR VE TESĐSATI BĐRĐM FĐYAT VE TARĐFLERĐ T.C. ÇEVRE VE ŞEHĐRCĐLĐK BAKANLIĞI Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı Sayı: 16 YAPI ĐŞLERĐ ASANSÖR VE TESĐSATI BĐRĐM FĐYAT VE TARĐFLERĐ 2013 GENEL HÜKÜMLER VE AÇIKLAMALAR 1- Birim fiyatlar Çevre ve Şehircilik

Detaylı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA TIBBİ CİHAZLARIN TEST, KONTROL VE KALİBRASYONU HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI 2.11.2011 tarihli ve 28103 Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış 663 sayılı Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat

Detaylı

Türk Standardları Ensitüsü Endüstriyel Adaptasyon Programı. Üniversite Tanıtım Etkinlikleri Ekim-Aralık 2014 Mustafa AĞUŞ-Ahmet KURTER

Türk Standardları Ensitüsü Endüstriyel Adaptasyon Programı. Üniversite Tanıtım Etkinlikleri Ekim-Aralık 2014 Mustafa AĞUŞ-Ahmet KURTER Türk Standardları Ensitüsü Endüstriyel Adaptasyon Programı Üniversite Tanıtım Etkinlikleri Ekim-Aralık 2014 Mustafa AĞUŞ-Ahmet KURTER Türk Standardları Enstitüsü Türk Standardları Enstitüsü; her türlü

Detaylı

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9)

TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/9) Amaç ve kapsam

Detaylı

İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş. / INTEM, 2014 [] 30.05.2014 16:49:47

İNTEMA İNŞAAT VE TESİSAT MALZEMELERİ YATIRIM VE PAZARLAMA A.Ş. / INTEM, 2014 [] 30.05.2014 16:49:47 A.Ş. / INTEM, 2014 [] 30.05.2014 16:49:47 Genel Kurul Kararları Tescili Adres Büyükdere Cad. Ali Kaya Sok: No:5 Levent-İstanbul Telefon 212-3179433 Faks 212-2844988 Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler

Detaylı

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ

GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ GEÇİCİ İTHALAT REJİMİ MEVZUAT: 4458 sayılı Gümrük Kanunu (5911 ile değişik) 128 ila 134 üncü maddeleri. 21.10.2004 tarihli ve 2004/7905 sayılı BKK eki Geçici İthalat Sözleşmesi 07.10.2009 tarihli 2009/15481

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

TEBLİĞ İTHALATTA STANDARTLARA UYGUNLUK DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/1)

TEBLİĞ İTHALATTA STANDARTLARA UYGUNLUK DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/1) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: İTHALATTA STANDARTLARA UYGUNLUK DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2015/1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ek-1 de standardı belirtilen ürünlerin,

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı nca Satın Alınacak Petrol Ürünleri ne [Motorin (15.000 Lt), Motorin (Diğer)(10.000

Detaylı

İÇİNDEKİLER DESENLER-RENKLER-REZERVUAR IÇ TAKIMLARI-YARDIMCI MALZEMELER 6

İÇİNDEKİLER DESENLER-RENKLER-REZERVUAR IÇ TAKIMLARI-YARDIMCI MALZEMELER 6 2017 Fiyat Listesi www.bielbanyo.com İÇİNDEKİLER DUROPLAST YAVAŞ KAPANAN KAPAKLAR 2 DUROPLAST KLOZET KAPAKLARI 3 LERLERREZERVUAR IÇ TAKIMLARIYARDIMCI MALZEMELER DUŞ KANALLARIYER SÜZGEÇLERI 7 BANYO AKSESUARLARI

Detaylı

ÖZEL İSTEK - ANALİZ RAPORU

ÖZEL İSTEK - ANALİZ RAPORU Rapor No. ST-04643 in Amacı i Talep Eden Kuruluş Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Tarih 8/03/206 Lebeni Çorba (Şahit Numune) Steril kilitli poşet 350 g 4 C 9/03/206 Saat 000 9/03/206 Saat 05 ST-04643 Tarafımızdan

Detaylı

ARALIK 2014 FİYAT LİSTESİ

ARALIK 2014 FİYAT LİSTESİ ARALIK 2014 FİYAT LİSTESİ CE ISO 9001:2008 TSE Hizmet Yeterlilik TS EN 1171 Sürgülü Vana TS 3148 Küresel Vana TS 11494 Pislik Tutucu TSEK Çalpara Çekvalf Garanti Belgesi Yerli Malı Belgesi Zirai Kredilendirme

Detaylı

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır

PROSEDÜR. 00 İlk yayındır Sayfa No : 1/5 REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 10.08.2015 01 Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği (97/23/AT) ve Basit Basınçlı Kaplar Yönetmeliği (2009/105/AT) bilgileri silindi.

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

STANDARDİZASYON NEDİR?

STANDARDİZASYON NEDİR? STANDARDİZASYON STANDARDİZASYON NEDİR? Standardizasyon, mevcut ve olası problemler dikkate alınarak, belirli bir konuda ortak ve tekrar eden kullanımlar için en uygun düzeyde bir düzen gerçekleştirilmesi

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10278 Mart 2004 ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - BOYUTLAR VE TOLERANSLAR Dimensions and tolerances of bright steel products TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ Necatibey

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. Ebru BALİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ. Ebru BALİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ ATEX YÖNETMELİĞİNİN GEREKTİRDİĞİ HARMONİZE STANDARDLAR ATEX KAPSAMINDAKİ ÜRÜNLERE UYGULANACAK TESTLER Elektrik- Elektronik Mühendisi/TKY Bilim Uzmanı TSE Ex-ATEX-IECEX Sorumlusu

Detaylı

DOĞAL GAZDA EMNĐYET VE STANDARDĐZASYON

DOĞAL GAZDA EMNĐYET VE STANDARDĐZASYON DOĞAL GAZDA EMNĐYET VE STANDARDĐZASYON Gülten ONSOY 1957 Đstanbul doğumludur. ĐTÜ Makina Bölümünü bitirdikten sonra ĐGDAŞ Eğitim Bölümünde görev yapmıştır. Halen bir ithalat ihracat kuruluşunda Teknik

Detaylı

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI

ONAYLANMIŞ KURULUŞ NUMARASI VE LOGO KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM 1.1.Bu talimatının amacı; Müşterilerin deney veya performansın değişmezliğinin değerlendirilmesi ve doğrulanması faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerin birey veya kuruluşlar tarafından

Detaylı

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İnsan Kaynakları. İnsan Kaynakları

2013 YILI Faaliyet. Raporu. İnsan Kaynakları. İnsan Kaynakları YILI YILI R a proayili rpuo r u 30 Raporu 30 İNSAN KAYNAKLARI (01.01. - 31.12.) DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İSMMMO da Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak

Detaylı

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU *

KAPASİTE İSTEK FORMU. Oda Sicil No * :... Yetkilinin Adı-Soyadı * Sanayi Sicil No * :. Firma Kaşesi ve İmza * İŞYERİ DURUMU * KAPASİTE İSTEK FORMU SAYIN ÜYEMİZ; MÜRACAATINIZ ESNASINDA FORMDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN VE BELGELERİN EKSİZSİZ OLMASI EKSPERTİZ İŞLEMLERİNİZİ DAHA SERİ VE HIZLI SÜRDÜRÜLMESİ AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.

Detaylı

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ PR22/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; müşteri

Detaylı

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ

YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ YAPI KULLANMA İZNİ VERİLMESİ 1. Parsel içerisindeki inşaat işleri tamamlandığında katılımcı firma tarafından YAPI KULLANMA İZNİ başvurusu yapılır. (EK 01 - Firma antetli kağıdına, parsel ile ilgili ada,

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 62305-1 Haziran 2007 ICS 29.020; 91.120.40 YILDIRIMDAN KORUNMA - BÖLÜM 1: GENEL KURALLAR Protection against lightning - Part 1: General principles TÜRK STANDARDLARI

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Laboratuvarların, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı Kuruluşlarının Ulusal ve Uluslararası Kabul Görmüş Teknik Kriterlere Göre Değerlendirilmesi,

Detaylı

Ürün Tan m. 4250 Entegre Lavabo, 60 cm. 0016 Armatür deliksiz, su taflma deliksiz, sifon dahil. (polyester resin) Metal ayaklar ve sifon dahil.

Ürün Tan m. 4250 Entegre Lavabo, 60 cm. 0016 Armatür deliksiz, su taflma deliksiz, sifon dahil. (polyester resin) Metal ayaklar ve sifon dahil. Tak mlar Takımlar 2007.1 stanbul Banyo Tak m nda VitrA-Artema Yetkili servislerince sadece perakende sat fllar nda bedelsiz montaj hizmeti verilmektedir. Tak m n tüm lavabo, klozet ve bideleri VitrAclean

Detaylı

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı

Çizelge 3 - Numune alınmak üzere ayrılacak ambalaj sayısı. Parti Büyüklüğü. (n) 25 e kadar. 8 35001 ve yukarısı Ek-1/A TURK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bakliyat No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 0713.31.00.00.19 0713.32.00.00.19 0713.33.90.00.00

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/9 YAYIN REV. NO REV. İ AÇIKLAMA İ 2 11.10.2006 İşaret olarak renk tanımlaması yapıldı. 3 05.02.2007 Kapsama TS EN 45012 ve Guide 66 sistemleri kapsamında belgelendirilen kuruluşların logo kullanma kriterleri

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ PR18/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ PR18/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR18/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı Daire Başkanlığında; müşteri taleplerine

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları

ASANSÖR STANDARTLARI. EN Standartları. ISO Standartları ASANSÖR STANDARTLARI EN Standartları ISO Standartları STANDARTLAR YAYIN TARİHİ TSE CEN/TS 81-76:2011 (İngilizce Metin) Asansörler Yapım ve montaj için güvenlik kuralları- Yolcu ve yük asansörleri için

Detaylı

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ

DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN NEYFCÖRF SON TEKLİF MALZEMENİN GRUBU MİKTAR ^ 3! VERME ALINACAĞI TARİHİ DEVLET MALZEME OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN Aşağıda cinsi ve miktarı yazılı malzeme teknik şartnamesi ve ticari şartnamesi ile ihale ek şartları dahilinde iç ve dış piyasadan açık teklif isteme usulüne göre

Detaylı

4. YAPILARDA SU TASSARUFU SAĞLAYAN TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

4. YAPILARDA SU TASSARUFU SAĞLAYAN TEKNOLOJİK ÜRÜNLER 4. YAPILARDA SU TASSARUFU SAĞLAYAN TEKNOLOJİK ÜRÜNLER Evinizde hergün ne kadar su tükettiğinizi biliyor musunuz? Evinizde su israfına son vermek için öncelikle nerede ne kadar su tükettiğinizi bilmelisiniz.

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS EN 10277-2 Mart 2004 (EN 10277-2/AC :2003 dahil) ICS 77.140.60 PARLAK ÇELİK MAMULLER - TEKNİK TESLİM ŞARTLARI - BÖLÜM 2: GENEL MÜHENDİSLİK AMAÇLI ÇELİKLER Bright steel

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Ürün Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Muayene Kuruluşu Akreditasyonu Akreditasyon, Muayene, Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı

Detaylı

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir.

(SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. (SATINALMA YOLU İLE MALZEME GİRİŞİ) Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura İle teslim edilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle sayılarak teslim alınır. Muayene Kabul Komisyonu, Malzemelerin Teknik

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPI KULLANMA İZİN (İSKAN) İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER 2015 (Makine İhtisas OSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya

Detaylı

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU HP - 1 Gres için HP - 2 Sývý yað için EL KUMANDALI POMPALAR TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU VERSÝYON 1.00 SANAYÝ ve TÝCARET BAKANLIÐINCA TESPÝT EDÝLEN KULLANIM ÖMRÜ 10 YIL. GÝRÝÞ Bu tanýtma ve kullanma kýlavuzu,

Detaylı

Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014

Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014 Sayı : 2014 / 180 Konu: Bilgilendirme 24 Temmuz 2014 Değerli Üyemiz, Ertürk Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından yayınlanan 96 nolu sirküler ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda

Detaylı

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

TEBLİĞ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ 30 Aralık 2012 PAZAR Resmî Gazete Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ Sayı : 28513 (2. Mükerrer) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2013/11) Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi

ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Enerji Tasarrufu Daha Güçlü Atılımlar İçin Birikimdir 2011 MEYER Temsilcilik ve Kontrol Hizmetleri 1 TÜV (Technischer Überwachungs - Verein) Almanca'da Teknik Gözetim

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPI KULLANMA İZİN (İSKAN) İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER 2018 (Makine İhtisas OSB zaman içinde olabilecek mevzuat, karar ve uygulama değişikliklerine göre değişiklik veya

Detaylı

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN - YAKAKENT BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S. No Hizmetin Adı 1 İmar Durumu Belgesi 2 Yazılı İmar Durumu Belgesi 3 İmar Plan Kopyası 4 5 6 Yer Seçim Belgesi

Detaylı

Vitrifiye Ürünleri - Sanitary ware Products

Vitrifiye Ürünleri - Sanitary ware Products 17 Collections 6 7 8 9 10 11 14 15 16 17 18 19 24 26 29 30 Kayra Takım Wall Hung Set Kayra Hijyen Hijyen Takım Hygiene Wall Hung Set Lidya Takım Back to Wall Set Ares Asma Takım Wall Hung Set Revna Takım

Detaylı

BelgeNET. Ürün Belgelendirme

BelgeNET. Ürün Belgelendirme BelgeNET Ürün Belgelendirme Temmuz 2010 İçindekiler 1 Firma İşlemleri 1.1 Yetkili Kişi...3 1.1.1 Firma Yetkisi Tanımlama...3 1.1.2 Firma Yetkilisi Bilgilerini Güncelleme...4 1.2.2 Firma Bilgilerini Güncelleme...4

Detaylı

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. STANDARDLARA UYGUN KALİTELİ HİZMET Türk Standardları Enstitüsü Hizmet Belgelendirme faaliyetleri üç kısımdan oluşmaktadır. TSE Hizmet Belgelendirme Laboratuvar Belgelendirme Özel İncelemeler Kalite ve

Detaylı

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER

IMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLER 31 Aralık 2008 ÇAR AMBA Resmî Gazete Sayı : 27097 (4. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON

Detaylı

1. ULUSLARARASI İNŞAATTA KALİTE ZİRVESİ YAPI MALZEMELERİNDE BELGELENDİRME

1. ULUSLARARASI İNŞAATTA KALİTE ZİRVESİ YAPI MALZEMELERİNDE BELGELENDİRME 1. ULUSLARARASI İNŞAATTA KALİTE ZİRVESİ YAPI MALZEMELERİNDE BELGELENDİRME 9-10 Haziran 2009 Kadir Has Üniversitesi - İSTANBUL TS EN 45020 / Temmuz 2007 Standardlaştırma ve ilgili faaliyetler Genel terimler

Detaylı

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları Elif DOĞAN Gümrük ve Ticaret Denetmeni SUNUM İÇERİĞİ TANIMLAR PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİNE İLİŞKİN USUL

Detaylı

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir.

BELGE VE LOGO KULLANIM TALİMATI. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 1.0. AMAÇ 1.1. Bu talimatın amacı UKS nin logo kullanımına ilişkin kuralları belirlemektir. 2.0. KAPSAM : 2.1. Bu talimat UKS nin logo kullanımını ve ilgili akreditasyon kurumunun logo kullanım kurallarını

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 9 25.06.2013 89/106/EEC yerine 305/2011/EU (CPR) atıfta bulunulmuştur. 10 19.01.2015 Ürün akreditasyon işareti EK-1 de değişiklik yapılarak TS EN ISO/IEC 17065 olarak

Detaylı

B-21. Sayın İlgili,

B-21. Sayın İlgili, 13.11.2018 B-21 Sayın İlgili, Aşağıda teknik ve idari şartnamesi verilen Odamızda Kullanılmak Üzere Aylık Sipariş Ve Faturalama Yolu İle 6 Ay Süre Ve Sabit Fiyatla Temizlik Malzemeleri Ve Ürünleri Satın

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 14.03.2013 Enerji Yönetim sistemi ile ilgili logo renk ve kullanımıyla ilgili bilgilerin girilmesi. Ayrıca, logo kullanımı ile ilgi 4.1.2-4.1.3-.4.1.4-.4.1.5-4.1.6

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ İşyerlerinde çeşitli nedenlerden kaynaklanan meslek hastalıkları ve kazalardan korunmak ve daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla, tehlike ve risklerin

Detaylı