2019 YKS (TYT-AYT) ile İlgili Bilgilendirme

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2019 YKS (TYT-AYT) ile İlgili Bilgilendirme"

Transkript

1 17 Haziran YKS (TYT-AYT) ile İlgili Bilgilendirme 2019 YKS ile ilgili olarak yayın kurulumuzun yaptığı genel değerlendirme ve dersler bazındaki ayrıntılı değerlendirmeler aşağıdaki gibidir: TYT'deki tüm sorular liselerin tamamında ortak (zorunlu) ders olarak okutulan öğretim programlarındaki konulardan oluşturulmuştur. Müfredat ve kapsam dışı soru olmadığı gibi, MEB'in ekim ayı sonunda yayımladığı Sınav Kapsamı Genelgesi'nde belirtilen konu ve kazanımlar dışından da ölçme söz konusu değildir. Sorular, bir önceki yılın TYT'siyle örtüşmektedir. Bazı adayların "Türkçe ve matematik soruları geçen yıla göre daha zordu." ifadesi, sınav psikolojisiyle ilişkilendirilebilecek bir değerlendirme olup kanaatimizce subjektif bir yargıdır. AYT kapsamı, genel anlamda 11. ve 12. sınıf müfredatlarından oluşturulmuştur. (Derslere göre ufak farklılıklar alttaki bölümlerde belirtilmiştir.) Bu niteliğiyle bir önceki yıl ortaya konan çerçeveye uyumlu olduğu söylenebilir. Seçicilik düzeyi açısından ise sayısal testlerdeki soruların genel durumunun geçen yıla göre daha zorlayıcı olduğunu belirtmek yerinde bir saptama olacaktır.

2 Türkçe ve Edebiyat: ÖSYM, TYT'de son birkaç yıldan beri alışık olduğumuz bir Türkçe testiyle öğrencileri sınadı. Yani sınav beklediğimiz gibiydi. Gerek soruların zorluk derecesi gerekse konulara dağılımı, önceki yıllardan büyük bir farklılık göstermiyor. Sınavda ses-yazım-noktalama konularından 5 soru, dil bilgisi konularından da toplam 7 soru sorulmuş. Kalan 28 soru sözcükte, cümlede ve paragrafta anlama ilişkindir. Bu dağılım ve ÖSYM'nin önceki yıllardaki sınavları birlikte değerlendirildiğinde Türkçe konu dağılımının anlam konularından adet, anlam dışındaki konulardan adet şeklinde oluşturulduğu söylenebilir. Soruların her yıl olduğu gibi bu yıl da çok kolay, kolay, orta, zor ve çok zor kategorilerine dağılacak biçimde normal dağılım eğrisi gösterdiğini ve ağırlığın yine orta düzeydeki sorularda olduğunu görüyoruz. Sınavda çok kolay ve çok zor denebilecek soru sayısı toplam soru sayısının ancak yüzde on beş veya yirmisini oluşturuyor. AYT sorularında ÖSYM'nin çizgisini biraz değiştirdiğini söyleyebiliriz. Sorular daha fazla yorum gerektirebiliyor. Bu sınavda da kimi soruların verilen bir metnin, açıklamanın yorumunu gerektirdiğini görüyoruz. Denebilir ki ÖSYM'nin "okuduğunu yorumlama" konusuna verdiği önem artıyor. Edebiyat testinde herhangi bir bilgi gerektirmeksizin sadece yorumla çözülebilecek sorular sorulması buna işaret ediyor. Nitekim 19 ve 22. sorular bir paragraf sorusundan pek de farklı değildir. Bu sorular, ÖSYM'nin metinden hareketle sorduğu soruların bir başka türü gibi düşünülebilir. Elbette, sınavda kimseye sürpriz oluşturmayan ve ayrıntı bilmeyi gerektiren sorular da vardı. Bu tutum, bildiğimiz gibi yeni değil. Ancak AYT bölümünde geçen yıl 4 olan Türkçe sorusu sayısının 3'e hatta 2'ye indiğini söyleyebiliriz. Çünkü 3. sorunun metni de bir edebiyatçıya dayandırılmış. Her ne kadar soru kökü paragraf sorusu olduğu izlenimini verse de sorunun içerik olarak arada kaldığı da söylenebilir.

3 Sosyal Bilimler: TYT'deki tarih sorularının dağılımı ve biçimleri bir önceki yılın TYT'siyle tam örtüşmektedir. Bu yıl hazırladığımız ve kurumlara ulaştırdığımız dört seri YKS sınavımızdaki tercihlerimiz de bu yönüyle sınavla bire bir uyumludur. AYT'deki tarih sorularında 12. sınıfın bu yılki öğretim programına dâhil edilen yeni konuların hiçbirinden soru gelmediği gibi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi kapsamından da (Önceki yıl 2 soru vardı.) soru gelmemiştir. Bu tercihte, MEB'in yayımladığı Sınav Kapsamı Genelgesi'nin etkili olduğu, bir sonraki yıl (2020'de) ise sınavdaki soruların dağılımında değişiklik yapılacağı düşünülmektedir. Bu ayrıntı dışında soruların dağılımı önceki yıl ile benzerlik göstermektedir. Yine bir farklılık olarak Sosyal Bilimler-1 testinde, geçen yıl hiç yorum sorusu yokken bu yıl 3 tane yorum gerektiren soruya yer verilmiştir. TYT'nin coğrafya sorularının 2 tanesi 9. sınıf, 3 tanesi 10. sınıf kapsamından oluşturulmuştur. "Dilsiz harita" olarak sorulan ve bazı ülkelerin yerleri bilgisinin ölçüldüğü 9. sorunun, daha önce sorulmayan bir tarzda oluşturulduğu, diğerlerinin ise benzerlerine bizim sınavlarımızda da rastlandığı söylenebilir. AYT'deki coğrafya dağılımına bakıldığında Sosyal Bilimler-1 testinde 2 saatlik müfredat kapsamındaki 11. sınıftan 4, 12. sınıftan 2 soru yöneltildiği, Sosyal Bilimler-2 testinde ise 4 saatlik müfredat kapsamından 5 tanesi 11. sınıf, 6'sı 12. sınıf konularını içeren soruya yer verildiği görülmektedir. TYT'deki felsefe sorularının yorum; AYT'deki Felsefe Grubu sorularının ise bilgi ağırlıklı geldiği söylenebilir. Felsefe Grubu (felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık) derslerinin soru sayısı önceki yılda ve bizim sınavlarımızda olduğu gibi, her birinden 3'er adet olarak düzenlenmiştir. Hem TYT hem de AYT'deki din kültürü sorularıyla kavramların anlamlarının bilinmesine yönelik ölçme gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu derse yönelik olarak TYT'de yorum, AYT'de bilgi sorularının ağırlığı belirgin olmakla birlikte TYT'nin bilgi, AYT'nin yorum yeteneği ölçen soruları da içermesi, her iki ölçme şeklinin de önemli olduğunu göstermektedir.

4 Matematik: TYT'nin Temel Matematik testi ezberden uzak, sorgulamaya dayalı, gündelik yaşamın akışıyla ilişkilendirilmiş, bazıları çeşitli şekillerle modellenmiş, bazıları sadece metin olarak ifade edilmiş yeni tarz soruların çoğunlukta olduğu ve bizim de hem deneme sınavlarımızda hem de kitap ve testlerimizde yer verdiğimiz sorulardan oluşmuştur. 30 tanesi matematik, 10 tanesi geometri konularından seçilen sınavın matematik soruları, önceki yıla göre biraz daha kolayken geometri soruları kısmen daha zor sorular olarak tercih edilmiştir. Sorularda Türkçeyi iyi kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama yetenekleri irdelenmiştir. Matematik sorularında sınav kapsamı ağırlıklı 9. sınıf olmak üzere 9 ve 10. sınıf konularından oluşturulmuştur. Müfredat dışı ve kazanımlara uygun olmayan sorunun yer almadığı sınavın 7. sorusu, hatalı olduğu için iptal edilmiştir. Geometri soruları ortaokul ile 9 ve 10. sınıf müfredatından seçilmiş olsa da neredeyse tüm konulara hâkim olmayı gerektiren, birden fazla kazanımı ölçen, ayırt edici sorular olarak karşımıza çıkmıştır. Nitekim, sınavın tüm sorularını çözmek isteyen adayların birçoğu geometri sorularını sona bırakmış, bunların da bir kısmı süreyi yetiştiremediği için bu soruları hiç çözememiştir. AYT Matematik testinde trigonometri ile birlikte 33 matematik sorusu, 7 geometri sorusu vardır. Soruların geneline bakıldığında yine yoruma dayalı, ezberden uzak, dili oldukça duru ve anlaşılırdır. Bir önceki yılda sorulmamasına karşın bu yılın AYT testinin matematik soruları arasında, TYT kapsamındaki ilk konulardan da (mutlak değer, denklem çözme vb.) birkaç soru yer almıştır. Denemelerimizde devam ettirdiğimiz bir uygulama olarak bu durum, bizim beklentilerimize uygun bir sonuçtur. Bunların dışındaki sorular, çoğunlukla 11 ve 12. sınıf müfredatından seçilmiştir. Yine çoğunluğu 11 ve 12. sınıf müfredatından oluşturulan geometri sorularının bir kısmının çözümü sadece bilgi gerektirirken diğerlerinin çözümü için hem bilgi hem de üst düzey yorum gücü gerekmektedir. Önceki yılın sorularında analitik geometri konularının belirgin bir ağırlığı vardı. Bu yıl geometri olarak kabul edilebilecek soru sayısı (7), geçen yıla (11) göre az olmasına karşın yine 3 sorunun analitik geometri kapsamından seçilmesi, bu konunun ağırlığını koruduğunu göstermektedir.

5 Fen Bilimleri: TYT'de fizik beklendiği gibi kavramları bilme, gündelik yaşamla fiziği ilişkilendirme ve buna göre de yorum ve çıkarımlar yapmaya dayalı sorulardan oluşturulmuştur. 9 ve 10. sınıf öğretim programlarında yer alan konulardan seçilen ve sayısal işlem gerektirmeyen TYT sorularının metinleri oldukça açık, net ve anlaşılır biçimde oluşturulmuştur. AYT fizik soruları ise genel olarak bütün müfredatı ve müfredatın her noktasını tarayacak niteliktedir. 11 ve 12. sınıf konularından seçilerek oluşturulmuş sorularda yorum yeteneğinin yanı sıra işlem yapmayı gerektiren ölçmeler de söz konusudur. Bizim denemelerimiz de bu anlayışa uygundur. Hem TYT'nin hem de AYT'nin önceki yılın sorularına göre biraz daha zor olduğu söylenebilir. Kimya soruları; MEB'in yayımladığı Sınav Kapsamı Genelgesi'ne uygun olarak TYT'de 9 ve 10. sınıf, AYT'de 11 ve 12. sınıf konularına ve kazanımlara tamamıyla uygundur. AYT kapsamındaki "organik kimya" ağırlığının 4'ten 3'e düşürülmesi dışında önceki yılla örtüştüğü söylenebilir. Bizim denemelerimizde de bu sınavdaki soruların benzerlerinin fazlasıyla yer aldığı görülebilir. ÖSYM biyoloji sorularının kapsamında hem TYT'de hem de AYT'de ilan edilen genelgeye sadık kalmıştır. TYT'deki biyoloji sorularının 3 tanesi 9. sınıftan, 3 tanesi 10. sınıftan tercih edilmiştir. Bu dağılım bizim denemelerimizde uyguladığımızla aynıdır. TYT'de kolay, orta, zor seviyelerde sorulara yer verilmiştir. Geçmiş yıllardan farklı olarak TYT biyolojide çoğu öğrencinin korkulu rüyası olan öncüllü sorulara yer verilmemiştir. AYT'deki sorular ise 5 tanesi 11. sınıf, 8 tanesi 12. sınıf konularının kapsamından seçilmiştir. Bu testte yorum sorularından daha fazla bilgi sorularına yer vermiştir. Örneğin enzim-görev eşleştirmesi, karotenoitlerin görevleri ve nefronlardaki kreatin miktarının durumu gibi biraz detay bilgi içeren sorular, bu yılın sınavının dikkat çeken özellikleri arasında gösterilebilir. Bunun yanında öğrencilerin ilkokuldan beri bildiği kolay bir çimlenme sorusu da kendine yer bulabilmiştir. Her zamanki gibi şekilli sorulara ve sıralama sorusuna da yer verilmiştir. ÖSYM son yıllardaki sınavlarda Latince terimlerin Türkçesini belirtmiyordu. Bu yıl da aynı uygulamaya hem TYT hem de AYT'de devam etmiştir.

6 Yayınlarımızla İlişkilendirme: Bu yıl kurumların kullanımına sunduğumuz tüm ürünlerimizde, [ders anlatım rehberleri, mikro konu tarama testleri, soru kitapları ve ünite değerlendirme sınavları (ÜDS) ve deneme sınavları] ÖSYM'nin 2019 YKS yaklaşımına uygun sorular yer almaktaydı. Özellikle ÜDS'ler, dört ayrı seri hâlindeki kurumsal YKS denemeleri ve Türkiye Geneli YKS Tatbikat denememiz, sınav sorularının benzerlerinin çokça bulunduğu ve ÖSYM'nin soru biçimleri, seçicilik düzeyi, kullanılan dil, şekil, görsellik unsurları ve kazanımlar açısından tam bir örtüşmenin gerçekleştiği ürünler olarak öğrencilere fayda sağlamıştır. Gelecek yıla yönelik olarak hazırladığımız yeni soru kitapları, yaprak testler ve konu anlatımlı kitaplarımızda 2019 YKS sorularının benzerleriyle zenginleştirmeler yapılacaktır. Ayrıca, her yıl olduğu gibi yeni dönemin deneme sınavlarında da şekil unsurlarının yanı sıra içerik ve tarz olarak da ÖSYM'nin son standartlarında sorular oluşturulması gündeme alınacak ve sınavlarımız bu çerçeveye göre şekillendirilecektir. TestOkul Yayın Yönetmeni Nilgün AYDOĞAN

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU

ÖZEL ARI ANADOLU LİSESİ VE ÖZEL ARI FEN LİSESİ 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU 2018 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) ZÜMRELERE AİT DEĞERLENDİRME RAPORU Üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 30

Detaylı

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI

2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI MEHMET ÖZÖNCEL ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2013 YGS SORU DAĞILIMLARI VE UZMAN YORUMLARI TÜRKÇE 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak geldiği söylenebilir. 2013 YGS soruları,

Detaylı

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı.

ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. ÖSYM TYT sorularını açıkladı, Anabilim Zümre Başkanları soruları yorumladı. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Temel Yeterlilik Testinde yer alacak soruların değerlendirilmesi ve yapılan değişikliklerin sorulara

Detaylı

2012 YGS Soru Değerlendirmesi

2012 YGS Soru Değerlendirmesi 2012 YGS Soru Değerlendirmesi Unutulmamalı YGS yi istediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken, sınavı istediği şekilde sonuçlanmayan adaylarda ise bir huzursuzluk gözlenmektedir. Sınavın

Detaylı

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir.

Matematik testi adayların işlemsel yeteneklerini, belli bir zaman diliminde ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmektedir. YGS - MATEMATĠK YGS - Matematik testinde 32 soru sorulmaktadır. 8 tane de Geometri dersinden soru çıkmaktadır. Matematik ve Geometri derslerinden toplam 40 soru sorulmaktadır. Matematik testi adayların

Detaylı

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3

TÜRKÇE. Sözcükte anlam 1. Cümlede anlam 4. Sözcük türleri 4. Cümle bilgisi 2. Paragraf bölme 2. Anlatım biçimleri 1. Paragraf tamamlama 3 TÜRKÇE 2012 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavının öğrenciler açısından en sıkıntılı bölümü bu sene Türkçedir. Hem soru formatı açısından hem de içerik açısından tam anlamıyla ezber bozan bir sınav

Detaylı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı 9. Sınıf Aylık 9. SINIF 9. Sınıf Aylık Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Bankası Fen Bilimleri Bilgi Bankası TOPLAM - 110t Sipariş Verilecek Yayıncılık 10. Sınıf Aylık 10. SINIF 10. Sınıf Aylık Türk Dili ve

Detaylı

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ İLKOKUL FİYAT LİSTESİ 2. SINIF TÜRKÇE ATK KİTAP 272 9786053720799 21,00 2. SINIF MATEMATİK ATK KİTAP 240 9786053721987 19,00 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ ATK KİTAP 248 9786053720805 19,50 2. SINIF İNGİLİZCE

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 04 Ocak 2018 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından güncellenen, 04.01.2018'de de YÖK web sitesine konulan " ile İlgili Sıkça

Detaylı

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil

9. SINIFLAR. 1.YAZILI 1.Yazılı 17 Mart 2014 Matematik Din Kültür Ve Ahlak Bilgisi. 1.Yazılı 18 Mart 2014 T.E.D. 2. Yabancı Dil 9. SINIFLAR 1.Yazılı 19 Mart 2014 Sağlık - Tarih 1.Yazılı 21 Mart 2014 Kimya Yabancı Dil 1.Yazılı 24 Mart 2014 Fizik - Coğrafya 2.Yazılı 21 Nisan 2014 Sağlık - Tarih 2.Yazılı 24 Nisan 2014 Kimya Yabancı

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 13 Ekim 2017 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz:

Detaylı

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler,

Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 20 Ekim 2017 Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; Kıymetli Yöneticiler ve Öğretmenler, 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan, 18.10.2017'de de YÖK web sitesine konulan

Detaylı

Eksen le Çalısan Kazanır! Eksen. Lise. ÜRÜN Kataloğu

Eksen le Çalısan Kazanır! Eksen. Lise. ÜRÜN Kataloğu Eksen le Çalısan Kazanır! Eksen Lise ÜRÜN Kataloğu 2015-2016 9. Sınıf SORU FASİKÜLLERİ YENİ 9. Sınıf Tüm Dersler Soru Fasikülleri 448 sayfa / Renkli 42.00 2 Dil ve Anl. / Türk Edb. 72 Syf Tarih Coğrafya

Detaylı

günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz:

günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz: Eğitim Camiasının Değerli Mensupları; 12.10.2017 günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından duyurusu yapılan yeni sistemi aşağıdaki gibi 8 maddede özetleyebiliriz: 1. Üniversite giriş sisteminin temelindeki

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YENİ SINAV SİSTEMİ VE LİSEYE KAYIT UYGULAMASI YKS (TYT+AYT) 2018 YÜKSEK ÖĞRETİME ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (YKS) YKS Yüksek

Detaylı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı

2016 LYS konuları ve soru dağılımı On5yirmi5.com 2016 LYS konuları ve soru dağılımı Peki 2016 LYS'de çıkacak konular belli oldu mu, LYS'de hangi derslerden kaç soru çıkıyor? İşte adayların en çok merak ettikleri sorular ve cevapları...

Detaylı

perakende fiyat kataloğu 2013-2014

perakende fiyat kataloğu 2013-2014 perakende fiyat kataloğu 2013-2014 çünkü insan değerlidir Üniversite Hazırlık Ürünleri YGS - LYS Soru Kitapları * YGS Türkçe 400 27.50 YGS Tarih 208 14.30 YGS Coğrafya 240 16.50 YGS Felsefe 160 12.00 YGS

Detaylı

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00 2016-2017 TEST FEN YAYINLARI YGS KONU ANLATIMLI FASİKÜLLER TEST FEN YGS DİL ve ANLATIM KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST

Detaylı

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ ÖMER ÖCAL REHBERLİK UZMANI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

EKSEN LE ÇALIŞAN KAZANIR! LİSE ÜRÜN KATALOĞU

EKSEN LE ÇALIŞAN KAZANIR! LİSE ÜRÜN KATALOĞU EKSEN LE ÇALIŞAN KAZANIR! LİSE ÜRÜN KATALOĞU 2014-2015 Türkiye nin Yeni Yayın Konsepti Kavramsal daire modelinde, müfredâta uygun, yeni ve nitelikli ürünler... dijital.eksenyayinlari.com e-kart Ürünler

Detaylı

FEN VE ANADOLU LİSESELERİ Öğretmen sınavı analiz sonuçları (ortak soru sayısı/branş soru sayısı)

FEN VE ANADOLU LİSESELERİ Öğretmen sınavı analiz sonuçları (ortak soru sayısı/branş soru sayısı) 1 yılında yapılan sınav ile ilgili ÖSYM den yapılan açıklamaya göre, sınava 1 milyon 895 bin 476 aday başvurdu, bu adaylardan 57 bin 742 si sınava girmedi. Sınavı geçerli sayılan aday 1 milyon 837 bin

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ

2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ 2016 KPSS ÖN LİSANS TESTİNİN ANALİZİ Sayıları yüz binleri aşan ön lisans mezunu ya da mezun olabilecek konumda bulunan memur adayı geride bıraktığımız pazar günü (16 Ekim 2016) Kamu Personel Seçme Sınavı

Detaylı

%70-80 BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI. YAYINLARI ndan. * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI

%70-80 BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI. YAYINLARI ndan. * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI ÖZDEBİR ÖZEL EĞİTİM-ÖĞRETİM DERNEĞİ İ.İ. YAYINLARI ndan * LİSE 9, 10, 11. Sınıflar OKULA YARDIMCI KİTAPLAR * ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARI HAZIRLIK KİTAPLARI BÜYÜK İNDİRİM KAMPANYASI %70-80 Siparişlerinizi;

Detaylı

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK 2017-2018 01 Öğretmene Destek Yayın İhtiyacı 02 03 Müfredat Uyumlu Plan ve Sistem 04 Rahat Anlaşılır Dil 10 Öğrenci İhtiyaçları BAŞARI ODAKLI YAYIN 05 Hızlı Kavramaya Odaklı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI BİRİNCİ OTURUM TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) Temel Yeterlilik Testi Soru Sayısı Toplam Süre Soru Başına Ortalama Süre Türkçe 40 Sosyal Bilimler * Tarih: 5 Soru * Coğrafya:

Detaylı

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E

YGS BİYOLOJİ. Test A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E YGS BİYOLOJİ Test 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1 A E D A C D B D D A B 2 D A E E D D D B A A B C 3 B A C D A C C A D B C E D E 4 E B E C B E C D C E 5 E D B C D E A A B C C E 6 A C D E E E A

Detaylı

Tülay Uğurludural- Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı. Türkçe sorularını içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir:

Tülay Uğurludural- Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı. Türkçe sorularını içerik bakımından incelediğimizde 20 sorunun kazanım dağılımı şöyledir: Bahçeşehir Okulları Bölüm Başkanları, TEOG -1; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce sınavlarını yorumladı; Tülay Uğurludural- Bahçeşehir

Detaylı

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018

SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 TYT-YKS NEDİR? SINAV BAŞVURU TARİHİ: MART 2018 SINAV TARİHİ: 23-24 HAZİRAN 2018 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ : TEMMUZ 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Birinci Oturum Oturum İkinci Oturum. 2 Yükseköğretim

Detaylı

2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU

2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU 2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU TESTLER 2016 2017 TÜRKÇE (40 SORU) 19,1 17.2 SOSYAL BİLİMLER (40 SORU) 10,7 12.3 TEMEL MATEMATİK (40 SORU) 7,8 5.1 FEN BİLİMLERİ (40

Detaylı

Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı

Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı On5yirmi5.com Uzmanlar LYS-2 yi yorumladı: Çalışanın yapabileceği bir sınavdı 470 bin 409 kişinin başvurduğu LYS-2 de (Fen Bilimleri) adaylar fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplamda 90 soruyu, 135

Detaylı

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru

2013 TÜRKÇE: Soruların Konulara Göre Dağılımı Konular 2010 2011 2012 Konular 2013 Sözcük Anlamı 3 3 2 Sözcük Anlamı ve Söz Yorumu 3 Soru 2013 TÜRKÇE SORULARI DEĞERLENDĠRMESĠ: 2013 YGS soruları geçmiş yıllardaki sınav müfredatına uygun olarak gelmiştir. 2012 YGS sorularına göre daha kısa sorulardan oluşmaktadır. 2012 YGS de sorulmayan Anlatım

Detaylı

Türkçe soruları zorlayıcıydı

Türkçe soruları zorlayıcıydı On5yirmi5.com Türkçe soruları zorlayıcıydı Ortaokul 8 inci sınıfa giden 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG maratonunun ilk günü bitti. Öğrenciler Türkçe, matematik

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ 9/A-B-C-D DİL VE ANLATIM 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 2.SAAT TARİH 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 4.SAAT

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) Bu sınav 3 ayrı oturumdan oluşmaktadır. 1. Oturum: TEMEL YETERLİLİK TESTİ () 2. Oturum: ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 3. Oturum: YABANCI

Detaylı

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40%

YGS 1 PUAN OLUŞUMU ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ TÜRKÇE 20% FEN BİLİMLERİ 30% SOSYAL BİLİMLER 10% TEMEL MATEMATİK 40% YGS 1 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 2 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 3 PUAN OLUŞUMU 20% 40% 30% YGS 4 PUAN OLUŞUMU 30% 20% 40% YGS 5 PUAN OLUŞUMU 37% 33% 20% YGS 6 PUAN OLUŞUMU 20% 33% 37% MF 1 PUAN OLUŞUMU

Detaylı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı

Sınavlar ve Gelecek. YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey. Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı. 1- Yeni Sınav Sisteminin Amacı Sınavlar ve Gelecek Ömer ÖCAL Rehberlik Uzmanı 50 YKS İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey 12 Ekim 2017 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere Yükseköğretime

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.03.2010 26.04.2010 31.05.2010 2, Saat MATEMATİK 29.03.2010 01.05.2010 02.06.2010 PAZARTESİ 2, Saat BİYOLOJİ 19.03.2010 28.05.2010 CUMA CUMA FİZİK 23.03.2010

Detaylı

ÖZEL ZAFER DERSHANELERİ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SINAV TAKVİMİDİR

ÖZEL ZAFER DERSHANELERİ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR SINAV TAKVİMİDİR 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR 1. SINAV 12 EKİM 2014 PAZAR 1. TARAMA 25-26 EKİM 2014 TARİHLERİNDE DAĞITILIR 2. DENEMEYE AİT. 2. SINAV 2 KASIM 2014 PAZAR 3. SINAV 7 ARALIK 2014 PAZAR 2. TARAMA 20-21

Detaylı

LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI

LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI 16,00 14,00 12,00 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 0,00 LYS MATEMATİK TESTİNİN YILLARA GÖRE ORTALAMASI 10,38 10,20 10,58 12,88 MATEMATİK SORU SAYISI: 50 SORU 15,93 14,43 14,70 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ Yeni Sistemin Avantajları Daha yalın ve anlaşılır bir sistemdir. Sınav puan türleri 18 den 5 e indirilmiştir. Sınav 5 hafta sonundan 1 hafta sonuna çekilmiş, 6 oturumdan

Detaylı

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ BÖLÜM SINAVI (FEN 2) 23.02.2015 Pazartesi MATEMATİK 1 03.03.2015 Salı BÖLÜM SINAVI (TÜRKÇE 1) 05.03.2015 Perşembe İNGİLİZCE 1 10.03.2015 Salı BÖLÜM SINAVI (MATEMATİK 3)

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

2015-2016 SINAV TAKVİMİ HAFTA TARİH 12 A Sınıfı 12 B Sınıfı 12 C Sınıfı

2015-2016 SINAV TAKVİMİ HAFTA TARİH 12 A Sınıfı 12 B Sınıfı 12 C Sınıfı 2015-2016 SINAV TAKVİMİ HAFTA TARİH 12 A Sınıfı 12 B Sınıfı 12 C Sınıfı - 1 07 Eylül 2015 Pazartesi 08 Eylül 2015 Salı 09 Eylül 2015 Çarşamba 10 Eylül 2015 Perşembe 11 Eylül 2015 Cuma 14 Eylül 2015 Pazartesi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YG S/ LY S ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YGS/LYS BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - EKİM 1 YGS-LYS SİSTEMİ-1 Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA KIMLER GIRECEK? Lisansüstü eğitimini Türkiye de veya yurt dışında tamamlayacak öğrencilerin tamamının girmesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

2016-2017 İSABET YAYINCILIK

2016-2017 İSABET YAYINCILIK 2016-2017 İSABET YAYINCILIK 4. SINIF 9786053614944 İSABET 4.SINIF OKUL SETI 73,10 55,00 7262008000946 İSABET 4.SINIF YAPRAK TEST TÜM DERSLER 21,25 17,00 9786053614906 İSABET 4.SINIF AKILLI DEFTER TÜRKÇE

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017) 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturum, İkinci aşama LYS, 5 oturumda yapılmaktadır.

Detaylı

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır.

Müfredat ve test ağırlıkları öğrenci performansına uygun olarak hazırlanır. 11. SINIF EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM VE İŞLEYİŞ Ders verimli bir şekilde işlenir. Öğretmen ders anlatma hızını sınıf seviyesine göre ayarlar. Öğrencilerin anlatılanları anlama problemi olmaz. Müfredat ve test

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : DÖNEMİ : 1. SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.11.2009 10.12.2009 07.01.2010 PERŞEMBE 3, Saat MATEMATİK 17/11/2009 05.01.2010 BİYOLOJİ 02.12.2009 12.01.2010 ÇARŞAMBA 6, Saat 7, Saat FİZİK 16/11/2009 04.01.2010

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK

YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK YENİ SINAV SİSTEMİ VE SINAVA HAZIRLIK YÖK EKİM 2017 İTİBARİYLE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞİ YENİDEN DÜZENLEMİŞTİR ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YAPILAN SINAVLARIN UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR. YGS-LYS UYGULAMADAN

Detaylı

www.dersuzmaniyayinlari.com Değerli Öğretmenim; Elinizdeki bu katalog Dersuzmanı Yayınları nın konu anlatım föylerini tanıtmak için hazırlanmıştır. Sınıfta kullanılacak ana ürün olarak tasarlanan dersuzmanı,

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ?

9.SINIF NEDEN ÖNEMLİ? Sevgili Öğrencilerimiz; Henüz yolun başındasınız. Öncelikle YGS-LYS nin nasıl bir sınav olduğunu, bu sınavların bizden neler istediğini iyi anlamalıyız. İstediğimiz alana göre hazırlanmalıyız. YGS bizden

Detaylı

bu önemli kararın ne kadar doğru olduğunu önce yayınlanan örnek sorularla şimdi de sınav sorularıyla gördük.

bu önemli kararın ne kadar doğru olduğunu önce yayınlanan örnek sorularla şimdi de sınav sorularıyla gördük. Fen ve teknoloji fizik Sınavın ilk kez uygulanacak olması sebebiyle konu kapsamı başlangıçta bilinmiyordu sadece SBS ayarında soruların sorulacağı söyleniyordu ancak biz yine doğru öngörülerimizle sınavın

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

ÖZEL ALEV LİSESİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM HAZIRLIK SINIFI SINAV TARİHLERİ

ÖZEL ALEV LİSESİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM HAZIRLIK SINIFI SINAV TARİHLERİ 01 / 01 ÖĞRETİM YILI. DÖNEM HAZIRLIK SINIFI SINAV LERİ 19.0.01 Salı ALMANCA.. 0.0.01 Çarşamba 1.0.01 Perşembe TÜRKÇE 7.0.01 Çarşamba İNGİLİZCE.. 19.0.01 Cuma ALMANCA...0.01 Perşembe TÜRKÇE 6.0.01 Cuma

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ

2014 YGS ve LYS SİSTEMİ 2014 YGS ve LYS SİSTEMİ ÖZEL TUNÇSİPER ANADOLU LİSESİ ÖZEL TUNÇSİPER FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN NURDAN ÖZBİLİCİ 09.04.2014 www.tuncsiper.com 1 GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

2016-2017 SEVİYE YAYINLARI YGS - LYS ÇEK KOPAR YAPRAK TESTLER ISBN KİTABIN ADI LİSTE FİYATI SATIŞ FİYATI

2016-2017 SEVİYE YAYINLARI YGS - LYS ÇEK KOPAR YAPRAK TESTLER ISBN KİTABIN ADI LİSTE FİYATI SATIŞ FİYATI 2016-2017 SEVİYE YAYINLARI YGS - LYS ÇEK KOPAR YAPRAK TESTLER 978-605-4260-94-2 SEVİYE YGS TÜRKÇE YAPRAK TEST 9,25 7,00 978-605-4260-95-9 SEVİYE LYS EDEBİYAT YAPRAK TEST 5,75 4,50 978-605-4260-78-2 SEVİYE

Detaylı

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. KANAAT DÖNEMİ 9/A SINIFI YAZILI SINAV TAKVİMİ 9/A SINIFI YAZILI TAKVİMİ İNGİLİZCE 1 08.03.2016 Salı MATEMATİK 1 11.03.2016 Cuma FİZİK 1 14.03.2016 Pazartesi DENEME I 3 28.03.2016 Pazartesi COĞRAFYA 1 30.03.2016 Çarşamba ALMANCA/FRANSIZCA 1 01.04.2016

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir? A) Sınavın uygulanışı bakımından Sınavın Uygulanması

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

BRANŞ SIRA NO. KİMLİK NO. PUAN Aile ve Tüketici Hizmetleri 1 217902 77 Aile ve Tüketici Hizmetleri 2 219519 60

BRANŞ SIRA NO. KİMLİK NO. PUAN Aile ve Tüketici Hizmetleri 1 217902 77 Aile ve Tüketici Hizmetleri 2 219519 60 Aile ve Tüketici Hizmetleri 1 217902 77 Aile ve Tüketici Hizmetleri 2 219519 60 Beden Eğitimi (B) Öğretmenliği 1 209812 39 Beden Eğitimi (E) Öğretmenliği 1 185582 61 Beden Eğitimi (E) Öğretmenliği 2 162701

Detaylı

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS )

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) Uygulanacak Sınavlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) (Üniversite eğitimi almak isteyen ( 4-6 yıllık fakültelerde eğitim tüm adaylara yöneliktir.) almak isteyen tüm

Detaylı

YGS-LYS Sınav Sistemi

YGS-LYS Sınav Sistemi YGS-LYS Sınav Sistemi 2012 ÖSYS Birinci Aşama : Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi Nisan ayının ilk yarısında Testler ve Sorular Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru Testi 40 Soru 160

Detaylı

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır.

YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. Buket KUYUCAKLIOĞLU YGS NEDİR? YGS: Yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır. LYS puanının %40 ını oluşturur. YGS ile girilebilecek

Detaylı

2016 YILI. EDİTÖR YAYINEVİ Eğitimin yeni tarzı... KATALOĞU YGS - LYS İLKOKUL ORTAOKUL ORTAÖĞRETİM. (1-2-3-4. Sınıflar) (5-6-7-8.

2016 YILI. EDİTÖR YAYINEVİ Eğitimin yeni tarzı... KATALOĞU YGS - LYS İLKOKUL ORTAOKUL ORTAÖĞRETİM. (1-2-3-4. Sınıflar) (5-6-7-8. İLKOKUL (1-2-3-4. Sınıflar) EDİTÖR YAYINEVİ Eğitimin yeni tarzı... 2016 YILI KATALOĞU ORTAOKUL (-6-7-8. Sınıflar) ORTAÖĞRETİM (9-10-11-12. Sınıflar) YGS - LYS ILKOKUL 3 EDİTÖR YAYINEVİ SUNAR Okul dersleri

Detaylı

Neden Çağrışım Yayınları?

Neden Çağrışım Yayınları? Neden Çağrışım Yayınları? Değerli Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri, Yeni bir eğitim-öğretim yılı daha başlıyor. Çağrışım Yayınları olarak geçtiğimiz yıllardaki 9, 10, 11. Sınıflar ve üniversite sınavlarına

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

KAYIT KATALOĞU KPSS ÖABT DGS YDS ALES. Kazanmak Artık Kolay...

KAYIT KATALOĞU KPSS ÖABT DGS YDS ALES. Kazanmak Artık Kolay... KAYIT KATALOĞU KPSS ÖABT DGS YDS ALES Kazanmak Artık Kolay... KPSS B GRUBU (Lisans Düzeyi İçin) SINIRSIZ BİRE BİR ETÜT SINIRSIZ VİDEO DERS ÇALIŞMA SALONU HEDİYE KİTAPLARIMIZ Genel Kültür Tarih Soru Bankası

Detaylı

tüm adaylar için ortak ve tek bir sınav olan birinci aşamadır. YGS sonucunda adaylar açık öğretim ve ön lisans programlarına yerleşebileceklerdir.

tüm adaylar için ortak ve tek bir sınav olan birinci aşamadır. YGS sonucunda adaylar açık öğretim ve ön lisans programlarına yerleşebileceklerdir. Birey Eğitim Yayınları 2010-2011 Öğretim Dönemi Yayın Planı Sayın Eğitimci; 2010-2011 Öğretim Döneminde kullanılacak olan yayınların planı YÖK nun yapmış olduğu sınav sistemi değişikliğine uygun olarak

Detaylı

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER! Sevgili öğrenciler, Ders seçimi dilekçesinde yer alan çizelgelerde ortak dersler ve seçmeli

Detaylı

MURAT EĞİTİM KURUMLARI

MURAT EĞİTİM KURUMLARI 2013 KPSS de Testlerin Kapsamları Değişti ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2013 KPSS de uygulanacak testlerin içeriğinde bir takım değişiklikler yapıldı. Bu değişikler başta Genel Yetenek - Genel

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

İyiler daima kazanır

İyiler daima kazanır İyiler daima kazanır YGS-LYS YAYINLARIMIZ KONU ANLATIM FÖYLERİ Şimdi föy zamanı. Kimisi bir üniteyi, kimisi bir başlığı, kimisi bir alt başlığı ele alıp anlatan föylerin; yönergeleri, içerikleri, kavramları,

Detaylı

ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF

ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF 2012 2013 ÖĞRETİM DÖNEMİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI 1 FİZİK DERSLERİ DERS ANLATIM FÖYLERİ AÇIKLAMALARI LYS YGS FİZİK 1 FİZİK 2 DAF Fizik dersi fen derslerinin genelinde gözlendiği üzere aynen zincirin

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

Başarı hayattır, hayatı bizimle yaşayın! EDİTÖR YAYINEVİ YAYIN KATALOĞU. TEOG (MOS) ortaöğretim

Başarı hayattır, hayatı bizimle yaşayın! EDİTÖR YAYINEVİ YAYIN KATALOĞU. TEOG (MOS) ortaöğretim Başarı hayattır, hayatı bizimle yaşayın! EDİTÖR YAYINEVİ 2017-2018 YAYIN KATALOĞU İLKOKUL ortaokul TEOG (MOS) ortaöğretim YGS LYS 2 2017-2018 Editör Yayınevi Yayın Tanıtım Kataloğu 1. SINIF KİTAPLARI 5.

Detaylı

Maslak Kampüsü Lise Sınav Takvimi

Maslak Kampüsü Lise Sınav Takvimi 1.DÖNEM 1.SINAVLAR 11 KASIM ÇARŞ. 12 KASIM PERŞ. 13 KASIM UMA 16 KASIM P.TESİ 17 KASIM SALI 18 KASIM ÇARŞ. - 2.DERS GEOMETRİ MATEMATİK DİL VE ANLATIM T.D.EDEBİYATI 2.YABANI DİL 7.DERS BİYOLOJİ İNGİLİZE

Detaylı

TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı

TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı On5yirmi5.com TEOG'da Türkçe zorladı, Matematik kolaydı TEOG'da 1. Oturum tamamlandı. Yayın Tarihi : 23 Kasım 2016 Çarşamba (oluşturma : 2/19/2017) Sınav sorularını değerlendiren Bahçeşehir Okulları Bölüm

Detaylı

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ 2. Alt Probleme Ait Bulgular Son beş yılın verileri incelenmiş ve gerekli matematiksel işlemler yapılmıştır. Bu doğrultuda elde edilen verilere göre SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME () SINAVLARI

Detaylı

2018 ÖSYS YENİ SİSTEM BİLGİLENDİRMESİ (11/11/2017)

2018 ÖSYS YENİ SİSTEM BİLGİLENDİRMESİ (11/11/2017) 2018 ÖSYS YENİ SİSTEM BİLGİLENDİRMESİ (11/11/2017) ÖSYS: ÖĞRENCİ SEÇME YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÜLKEMİZDE LİSEDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞİ DÜZENLEYEN SİSTEMDİR) BU SUNUM 11 KASIM 2017 TARİHİNDE Kİ MEVCUT BİLGİLERE

Detaylı

Yanlış ders seçimi. Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir.

Yanlış ders seçimi. Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir. DERS-ALAN SEÇİMİ Yanlış ders seçimi Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir. Ortaöğretimde düşen notlarımız YGS-LYS de düşük OBP

Detaylı

2016-2017 KAYIT KATALOĞU KPSS B ÖABT DGS YDS KPSS A ALES KURUM SINAVLARI

2016-2017 KAYIT KATALOĞU KPSS B ÖABT DGS YDS KPSS A ALES KURUM SINAVLARI KPSS-YDS-ALES-DGS Kazanmak YDS Artık Kolay... 2016-2017 KPSS B ALES KAYIT KATALOĞU DGS ÖABT KPSS A KURUM SINAVLARI KPSS B GRUBU (Lisans Düzeyi İçin) B GRUBU GENEL YETENEK Matematik Sayısal Mantık Türkçe

Detaylı

Y A Y I N KATALOĞU

Y A Y I N KATALOĞU 2017-2018 Y A Y I N KATALOĞU Coğrafya- Kimya- Fizik- Matematik - Coğrafya - Türkçe - Edebiyat-Tarih - Biyoloji - Fizik- Denemeler - Kurumsal Soru Föyleri - Kurumsal Soru Bankaları - KOBİ-SET - Coğrafya

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (TYT AYT)

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (TYT AYT) YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (TYT AYT) YÖK EKİM 2017 İTİBARİYLE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞİ YENİDEN DÜZENLEMİŞTİR ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE YAPILAN SINAVLARIN UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞTUR. YGS-LYS UYGULAMADAN

Detaylı

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ

ÖZEL ALTIN NESİL ANADOLU LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ AY KASIM EKİM AY AY ARALIK 15 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 22 Çarşamba DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 1 DENEME 2 DENEME 2 3 Pazartesi Fransızca 1 4 Salı 5 Çarşamba Fransızca 1 Fransızca 1 DENEME 3 DENEME

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler:

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler: Sevgili Öğrenciler: Yeni Sınav Sistemi 2010 Yılında uygulanacak yeni ÖSS sistemi konusunda sizi bilgilendirmek için bu kitapçığı hazırladık. SAY, EA, SÖZ, DİL puan türlerindeki sayı ve içerik olarak artışları,

Detaylı

Sistematik Çalışan Kazanır Yayın Kataloğu. Yayınları.

Sistematik Çalışan Kazanır Yayın Kataloğu. Yayınları. Sistematik Çalışan Kazanır 2016-2017 Yayın Kataloğu Yayınları 2016-2017 yayın kataloğu ONLINE SATIŞ 2 sistematik çalışan kazanır Değerli Kurucu ve Öğretmenler Sistematik yayınları adına 2016-2017 eğitim

Detaylı

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS)

2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) 2011 ÖSYS ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE İKİ AŞAMALI SİSTEM (YGS LYS) İKİ AŞAMALI SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ Birinci aşama sınavı YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Nisan ayında, ikinci aşama sınavı LYS (Lisans Yerleştirme

Detaylı