Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA"

Transkript

1 KONSEPT TANITIMI

2 Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA Ruşen Ailesi, 1973 yılında Ankara da ilk kuru temizleme mağazalarından birini açarak sektörde faaliyet göstermeye başladı. Ruşen Makine, 1984 yılından bu yana endüstriyel çamaşırhane ve kuru temizleme makineleri ithalat, satış ve montajı konusunda faaliyetini sürdürmekte. Ruşen Makine, dünyanın önde gelen markalarının Türkiye mümessili olarak girdiği kuru temizleme sektöründe yüzlerce tesisin çamaşırhanelerini kurmuştur yılı itibariyle firma, bu makineleri kendi markasıyla üretmeye başlamış ve tüm dünyaya pazarlamaktadır.

3 Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA

4 Geleceği olan bir meslek KURU TEMİZLEME Kuru temizleme sektörü, tüm dünyada geçerliliğini kanıtlamış ve parlak bir geleceği olan sektördür. Çünkü, kuru temizleme sektörü insanların bir temel ihtiyacını karşılamaktadır. Giysiler her gün kirlenmektedirler ve bunların her gün temizlenmeleri gerekmektedir. Dünya Ekonomik Forumu, kuru temizleme sektörünü krizden etkilenmeyen ilk 10 sektör arasında göstermektedir. Niçin? Çünkü kirli giysiler kriz dinlemez. Her gün milyonlarca insan, giysilerini kuru temizlemecilere taşımaktadır. Her gün tonlarca giysi yalnızca kuru temizleme ile temizlenir etiketi ile üretilmektedir. Bu da sektörün sürekli büyümesini sağlamaktadır. Kuru temizlemenin diğer bir önemli özelliği de ikamesinin olmamasıdır. Kuru temizlenmesi gereken giysiyi hiçbir şekilde başka hiçbir yerde temizlemek mümkün değildir. Böyle bir ihtiyaç için kuru temizlemeciye gitmek mecburidir!

5 Türkiye nin kuru temizlemecisi Ruşen Makine, sektördeki 38 yıllık bilgi birikimi ve deneyimini, 27 yıllık makine üretim gücü ile birleştirdi. Cadde mağazacılığında çok karlı çalışabilecek kuru temizleme işini; güçlü marka, kurumsal kimlik, detaylı eğitim, komple hizmet ve gerçek garanti ile destekledi. Türkiye nin lider kuru temizleme markası olmak için DRYTURK markasını oluşturdu.

6 DRYTÜRK Eşsiz bir marka DryTürk, markasında yer alan "TÜRK" kelimesinin gücü ile, Türkiye nin lider kuru temizlemecisi olmaya aday bir markadır. Markanın kolay okunabilmesi, "TÜRK" kelimesinin içimizden biri algısı ile firmamız, Türkiye nin her yerine ve her sosyoekonomik gruba hitap edebilecek niteliktedir. DryTürk, hafızalardan silinmeyecek özellikte bir marka olup, ilk akla gelen kuru temizleme markası olarak Türkiye nin en çok bilinen markalarından biri olacaktır. Markanın dizaynında kullanılan beyaz, kırmızı ve mavi renkleri, Türkiye ile kuru temizlemeyi kurumsal olarak bütünleştirmektedir.

7 DRYTÜRK Hafızalarda iz bırakan tabela Markamızın hafızalarda iz bırakmasını sağlayacak tabela dizaynı ile kurumsal renklerimiz ve iletişim bilgilerimiz, görenlerin bilinçaltına kolayca yerleşecektir. Tabelada bulunan Call-Center telefon numarası ile Online-Internet adresi ile tüketicilerin kolayca bize ulaşması sağlanacaktır.

8 DRYTÜRK Kolay erişilebilen telefon Kolay ezberlenecek ve unutulmayacak yapıda olan merkezi call-center telefon numaramız, tüm tabelalarımız ve iletişim materyallerimizde yer almaktadır. Böylece değerli müşterilerimizin hafızasında kolayca yer edecektir. Türkiye nin her yerinde tek bir telefon numarası kullanılması, değerli müşterilerimizin bize ulaşmasını oldukça kolaylaştıracak ve markamızın kurumsal algısını destekleyecektir. Bu sayede daha çok sipariş alacak ve adrese servis hizmetini sistemli bir şekilde sağlıyor olacağız.

9 DRYTÜRK İsmimize online erişim Markamız veya tabela ismimiz ile aynı olan internet adresimiz, tüm tabelalarımız ve iletişim materyallerimizde yer almaktadır. Böylece, değerli müşterilerimiz tarafından kolayca ezberlenecek ve hatırlanacaktır. Müşterilerimiz adresinden online sipariş verilebilecek ve sipariş takibi yapılabilecektir. Bu sayede daha çok sipariş alacak ve adrese servis hizmetini sistemli bir şekilde sağlıyor olacağız.

10 DRYTÜRK Güçlü kurumsal kimlik

11 DRYTÜRK Profesyonel pazarlama

12 DRYTÜRK Fark yaratan öncü hizmetler

13 DRYTÜRK Kurumsal renklerdeki mağaza Mağazalarımızda hakim renk olarak beyaz kullanılmaktadır. Beyaz, şeffaflık ve temizliği simgelemektedir. Müşteri kabul tezgahında ise logodaki gibi kırmızı şeritler yer almaktadır. Böylece, Türkiye yi de simgeleyen kırmızı-beyaz renkler ile markamız arasındaki ilişki kurumsal olarak bütünleşmektedir.

14 DRYTÜRK Kurumsal renklerdeki mağaza DryTürk Kozyatağı DryTürk ġerifali

15 DRYTÜRK Kurumsal renklerdeki mağaza DryTürk SelamiçeĢme DryTürk BahçeĢehir

16 DRYTÜRK Fonksiyonel projelendirilmiş mağaza Ruşen Makine proje departmanındaki mühendisler tarafından hazırlanan mağaza projeleri, ekipmanlar ihtiyaçlarını tam karşılayacak şekilde seçilmekte ve fonksiyonel olarak yerleştirilmektedir. İnşaat ve tesisat çözümleri de bu projelere göre yapılmaktadır. Böylece, verimli bir işletme için gerekli her türlü ihtiyaç sağlanmaktadır.

17 DRYTÜRK Fabrika garantili ekipman Türkiye nin ilk ve tek kuru temizleme ekipmanları üreticisi olan Ruşen Makine tarafından üretilen ekipmanlar, yüksek kalite standartlarına ve ileri teknolojiye sahiptir. Ruşen Makine nin geniş üretim gamı sayesinde bütün ekipmanlar tek kaynaktan tedarik edilmektedirler. Ruşen Makine fabrika garantisi ve bakım hizmeti, makinelerin kesintisiz çalışmasını sağlamaktadır.

18 DRYTÜRK Yüksek kaliteli malzeme Kuru temizleme hizmetlerimizde Avrupa dan ithal yüksek kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemeler sayesinde her türlü lekelerin üstesinden gelmek ve yüksek kalitede hizmet vermek mümkün olmaktadır. Ruşen Makine, kuru temizleme mağazalarımızın operasyonu için ihtiyaç duyulan her türlü benzersiz malzemeyi tek elden tedarik etmekte ve böylelikle ciddi bir satın alma avantajı sağlamaktadır.

19 DRYTÜRK Mağazada verilen hizmetler Her türlü giysi ve kıyafetlerin kuru temizlemesi ve ütülemesi Perde, nevresim, koltuk kılıfı gibi ev tekstilinin temizlemesi Halı yıkama hizmeti Terzi ve tamir hizmetleri Adresten alma ve adrese teslim hizmeti

20 DRYTÜRK Merkezi verilen hizmetler Call Center Online Sipariş Türkiye nin her yerinden ve her operatörden aranabilen tek numara olan ile, haftanın her günü çalışma saatlarinde hizmet verilecek ve buradan alınacak siparişler servis noktasına iletilerek, tek noktadan takip edilecektir. Türkiye nin her yerinden adresinden online sipariş verilebilecek ve siparişlerin yönlendirilmesi, takibi ve operasyonu merkezi olarak yönetilecektir. Halı Yıkama & Çamaşırhane Mağaza içerisinde verilemeyecek olan halı yıkama ve çamaşırhane hizmetleri için merkez tarafından yönetilen bölgesel istasyonlar oluşturulacak ve buradan servis noktalarının ihtiyaçları karşılanacaktır. Pazarlama ve Reklam Merkezi pazarlama ve reklam faaliyetleri ile markanın bilinirliği arttırılacak ve böylelikle müşteri sayısı ile servis alma sıklığının arttırılması konusunda destek verilecektir. Makine Garantisi Mağazada kullanılan makinelerin üreticisi olan fabrika, düzenli periyodik bakım ve parça garantisi ile servis noktalarındaki hizmetin aksamadan ve duraksamadan devam etmesini sağlayacaktır. Ayrıca, operasyon için gereken her türlü yüksek kaliteli malzemeler tedarik edilecektir.

21 DRYTÜRK Mağaza seçenekleri EKO Küçültülmüş ekonomik mağaza tipidir. Yaklaşık m2 alanda kurulabilir. 1-2 kişi ile çalıştırılabilir. MİDİ Standart mağaza tipidir. Yaklaşık m2 alanda kurulabilir. 3-4 kişi ile operasyon gerçekleştirilebilir. PRO Gelişmiş mağaza tipidir. Yaklaşık m2 alanda kurulabilir. 5-6 kişi ile operasyon gerçekleştirilebilir.

22 DRYTÜRK Mağaza seçenekleri -EKO

23 DRYTÜRK Mağaza seçenekleri -MIDI

24 DRYTÜRK Mağaza seçenekleri PRO

25 Franchise çalışmaları Açılış öncesi Yer tespitinden önce, yatırım bölgesinin potansiyelinin detaylı araştırması (coğrafi, demografik, fiziki özellikleri). Mağaza yerinin fizibilite çalışmaları. DryTürk Konsept'ine uygun mağaza dekorasyonu tasarımı, projelendirmesi ve makine ekipmanlarının yerleştirilmesi. Birinci günden başlamak üzere verilen kapsamlı eğitim; Personel için: Müşteri hizmetleri, Elbise kabulü, Leke tanıma ve çıkarma teknikleri, Ütüleme teknikleri, Ürün teslimi. Yönetici için: Mağaza işletmeciliği, Mali tabloların hazırlanması, Genel ve lokal pazarlama yöntemleri. Açılış Sonrası Açılışla birlikte verilen 2 hafta işletme desteği, Mal ve hizmet standartlarının sürekliliğini sağlamaya yönelik malzeme alımında DryTürk imkanları ile sağlanan avantajlar, Şehir, bölge ve ülke çapında yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları, Teknik servis hizmetinde devamlılık, Her konuda bilgilendirme ve danışma hizmeti.

26 DRYTÜRK Franchise avantajları Güçlü marka imajına sahip olma Hazır bilgi birikiminden hemen faydalanma call center ile haftanın her günü sipariş alma imkanı ile 7/24 online sipariş alma imkanı Kuru temizleme için ihtiyaç duyulan her türlü özel malzemeye özel imkanlar ile kavuşabilme Fabrika garanti ve bakım desteğindeki makineler ile kesintisiz hizmet Merkezi halı yıkama ve çamaşırhane hizmetleri ile ek kazanç imkanı Merkezi pazarlama ve reklam desteğinden faydalanma

27 Kuru temizleme nedir? Kuru temizlemenin tanımı Kuru temizleme, ismine rağmen kuru olarak yapılan bir işlem değildir. Yapılan temizleme işleminin kuru olarak tanımlanması işlem sırasında kullanılan sıvıların neredeyse hiç su içermemesinden kaynaklanır. Kuru temizlemenin ilk dönemlerinde kullanılan benzen, gaz yağı ve benzin gibi sıvılar, son derece tehlikeli ve yanıcıydı. Bundan dolayı kuru temizleme mesleği, solventler kullanılmaya başlanıncaya kadar tehlikeli bir işti larda percholoroethylene nin (yanıcı olmayan, sentetik solvent) tanıtılmasından sonra bugün dünyadaki birçok kuru temizleme firması bu solventi kullanmaktadır. Kuru Temizleme Tarihi Kuru Temizleme tarihi; antik zamanlara, tekstil giysilerinin başlangıcına kadar uzanır. İlk zamanlarında küllü su, amonyak ve bir çeşit killi çamur giysiler üzerindeki yağı çıkarmak için kullanılıyordu. Kuru temizlemenin orijini hakkında çeşitli görüşler olmasına rağmen, petrol bazlı bir sıvının makine yağlı bir kumaş üzerine dökülmesi ve buharlaşmasından sonra yağ lekesinin hayret verici bir şekilde çıkması kuru temizlemenin doğuşu hakkında herkesin üzerinde birleştiği bir noktadır. İlk kuru temizleme mağazası 1840 yılında, Paris te Jolly Belin tarafından açılmıştır.

28 Kuru temizleme nedir? Kuru temizlemenin amacı Kuru temizlemenin temel amacı organik solventler kullanarak çamaşırları kirlerden temizlemektir. Solventler, yağ esaslı kirleri (yağ, yaka kiri, vs) çözmek suretiyle temizlerken mekanik aksiyon da çözülmeyen kirleri (pas, toz, vs) çamaşırdan uzaklaştırır. Temizleme esnasında partikül esaslı ve çözülmemiş kirler (tuz, şeker, vs) de temizlenir. Kuru temizleme solventi olarak Tetrachloroethylene (C2CL4) isimli kimyasal kullanılır. Bu solvent, halk arasında perkloretilen olarak adlandırılır. perchlorethylene hydrocarbon Boiling point range in C Density at ambient temperature in kg/l 1,62 0,75-0,77 Vapour pressure at 20 C in hpa (mbar) 19 0,3-1,5 Kauri Butanolo value ca. 90 ca. 24/28 Surface tension mn/m Flashpoint in C Flashpoint range - % in volume - ca. 0,6-7 Solubility in water at ambient temp. in weight - % ca. 0,01 ca. 0,01 Solubility in water at ambient temperature 0,016 0,0016 TLV - Treshold limit value Evaporation rate (Dieletere = 1) 9, Decay time in atmosphere ca. 4 months hours Emission directive VOC VOC Simbol classification XN XN Nature of risk R40/51/53 R65/66

29 Kuru temizleme nedir? Kuru temizlemenin önemi Kuru temizleme işleminin ana işlevi; ıslak temizlemeyle zarar gören kumaş dokularını yıpratmayarak uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır. Ayrıca sık kuru temizleme yapılması, giysilere zamanla yerleşerek kumaş liflerine nüfus eden ve zımpara gibi aşındırıcı etkisi olan kirleri ve pisliği çıkararak giysilerin yeni alınmış gibi bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur. Su ve deterjan ile yıkama Kirler sökülürken kumaşta deformasyon meydana gelir Solvent ile temizleme Kirler çözülürken kumaşta deformasyon olmaz Kuru Temizleme ve Leke Çıkarma Lekelenen giysiler için dünyada en etkili çözüm; ön leke çıkarma müdahalesinin yapıldığı kuru temizleme işlemidir. Lekeler için zamanında müdahale edilmemesi veya internette kimin yazdığı dahi belli olmayan tavsiyelerle ve tuz, limon, kolonya, sirke, yumurta sarısı, gliserin, tiner, terebentin gibi maddelerle yapılan deneme yanılma müdahaleleri lekenin çıkmasını imkansız hale getirebilir. Dry Türk Kuru Temizleme çalışanları aldıkları eğitim ve tecrübeleriyle tekstil ürünlerindeki kumaşı ve lekeleri tanımladıktan sonra özel üretim leke masalarında profesyonel leke çıkarıcılar kullanarak müdahale ettikleri birçok lekeyi uzmanlıklarıyla çıkarabilmektedirler.

30 Kuru temizleme nedir? Kuru temizlemenin avantajları Etkili bir temizlemenin yanısıra kumaşın kendisi ve üzerindeki aksesuarları zarar görmez Makul yatırım bütçesi ve işletme giderleri Kolay kurutma ve distilasyon Düşük enerji tüketimi Yüksek solvent geri kazanımı Genellikle suyla yıkamanın solvent ile temizlemeye kıyasla çevre üzerinde daha az etkili olduğu düşünülür. Bunun temel sebebi geçmişte solventlerin bilinçsizce kullanılmasından kaynaklanmıştır. Fakat, bugünün teknolojisi ile bu durum ortadan kalkmış ve tersine dönmüştür. Artık, solventin tamamı geri dönüştürülebilmektedir. Solvent, suya göre daha hızlı geri dönüştürülebildiğin daha az enerji tüketilir. Diğer taraftan, suyla yıkamada ortaya çıkan bütün kirler ve deterjanlar doğrudan doğaya bırakılır. Oysa, kuru temizleme kapalı bir sistem halinde doğaya hiçbir artık bırakmaz. Bütün solvent geri kazanılır.

31 YATIRIM BĠLGĠSĠ RuĢen Makine San Tic Ltd. Tel: (0212) , Fax: (0212) ,

32 Mağaza seçenekleri -MIDI

33 Mağaza seçenekleri -MIDI MIDI Zayıf Normal Güçlü Dükkan büyüklüğü 50 m2 60 m2 70 m2 Personel sayısı 1-2 kişi 2-3 kişi 3-4 kişi Aylık ciro Günlük müşteri sayısı Parça başı ortalama fiyatı Günlük parça sayısı 9-10 kişi kişi kişi 5,50 TL 6,50 TL 7,50 TL adet adet adet Kira gideri 2,0 2,5 3,0 3,5 4,0 4,5 Personel gideri 1,5 2,5 3,0 4,0 4,5 5,5 Diğer giderler 1,5 1,75 1,75 2,0 2,0 2,25 Aylık brüt kâr 3,0 3,25 6,25 6,5 9,5 9,75 Yatırımın geri dönüşü ay ay ay

34 Yatırım tutarı -MIDI Model Açıklama Ad. Fiyat Tutar PDC-214 Kuru temizleme mak. 12/14kg ,-TL ,-TL YTT Paskala ütü makinesi ,-TL 5.000,-TL SWPM Pres ütü makinesi ,-TL ,-TL SWBS Manken ütü makinesi ,-TL 7.000,-TL SWS Leke çıkarma masası ,-TL 6.000,-TL GYB KOM Ambalajlama makinesi ,-TL 2.500,-TL Kompresör, hidrofor, su depo ve izolasyon kutusu ,-TL 1.500,-TL RAF Dükkan rafları ve arabaları ,-TL 2.500,-TL BANKO Dekoratif karşılama banko ,-TL 1.000,-TL HM Program, bilgisayar, yazıcı ,-TL 4.000,-TL TB Dükkan tabelası ve cephe giydirmesi ,-TL 4.000,-TL GR Sistem giriş ücreti ,-TL ,-TL TOPLAM (KDV hariç) ,-TL Dükkanın kiralanması, badana boya gibi dekorasyonunun yapılması ile tesisat ve inşaat işleri girişimci tarafından yapılacaktır. Dağıtım aracı ile 1 adet ev tipi yıkama makinesi ve 1 adet ev tipi kurutma makinesi girişimci tarafından tedarik edilecektir. İşletme hammaddeleri ile sarf malzemeleri, yatırım bedeline dahil değildir.

35 Mağaza seçenekleri -EKO

36 Mağaza seçenekleri -ECO ECO Zayıf Normal Güçlü Dükkan büyüklüğü 30 m2 40 m2 50 m2 Personel sayısı 0-1 kişi 1-2 kişi 2-3 kişi Aylık ciro Günlük müşteri sayısı Parça başı ortalama fiyatı Günlük parça sayısı 5-6 kişi 8-9 kişi kişi 5,50 TL 6,00 TL 6,50 TL adet adet adet Kira gideri 0,5 1,0 1,0 1,5 1,5 2,0 Personel gideri 1,0 1,5 2,5 3,0 3,0 3,5 Diğer giderler 1,0 1,25 1,25 1,5 1,5 1,75 Aylık brüt kâr 1,5 2,25 3,25 4,0 6,0 6,75 Yatırımın geri dönüşü ay ay ay

37 Yatırım tutarı -EKO Model Açıklama Ad. Fiyat Tutar PDC-210 Kuru temizleme makinesi 8/10 kg ,-TL ,-TL YTT Paskala ütü makinesi ,-TL 5.000,-TL SWPM Pres ütü makinesi ,-TL 0,-TL SWBS Manken ütü makinesi ,-TL 0,-TL SWS Leke çıkarma masası ,-TL 6.000,-TL GYB Ambalajlama makinesi ,-TL 2.500,-TL KOM Kompresör, hidrofor, su deposu ve izolasyon kutusu ,-TL 1.500,-TL RAF Dükkan rafları ve arabaları ,-TL 2.000,-TL BANKO Karşılama bankosu ,-TL 1.000,-TL HM Program, bilgisayar, yazıcı ,-TL 4.000,-TL TB Dükkan tabelası ve giydirme ,-TL 3.500,-TL GR Sistem giriş ücreti ,-TL ,-TL TOPLAM (KDV hariç) ,-TL Dükkanın kiralanması, badana boya gibi dekorasyonunun yapılması ile tesisat ve inşaat işleri girişimci tarafından yapılacaktır. Dağıtım aracı ile 1 adet ev tipi yıkama makinesi ve 1 adet ev tipi kurutma makinesi girişimci tarafından tedarik edilecektir. İşletme hammaddeleri ile sarf malzemeleri, yatırım bedeline dahil değildir.

38 Mağaza seçenekleri PR0

39 Mağaza seçenekleri -PRO PRO Zayıf Normal Güçlü Dükkan büyüklüğü 80 m2 90 m2 100 m2 Personel sayısı 3-4 kişi 4-5 kişi 5-6 kişi Aylık ciro Günlük müşteri sayısı Parça başı ortalama fiyatı kişi kişi kişi 5,00 TL 6,00 TL 7,00 TL Günlük parça sayısı adet adet adet Kira gideri 3,0 4,0 4,0 5,0 5,0-6,0 Personel gideri 5,0 6,0 6,25 7,5 7,5 8,75 Diğer giderler 2,5 2,75 2,75 3,0 3,0 3,25 Aylık brüt kâr 3,5 5,25 9,0 10,5 14,5 16,0 Yatırımın geri dönüşü ay ay ay

40 Yatırım tutarı -PRO Model Açıklama Ad. Fiyat Tutar PDC-210 PDC-214 Kuru temizleme makinesi, 8/10 kg Kuru temizleme makinesi 12/14 kg ,-TL ,-TL ,-TL ,-TL YTT Paskala ütü makinesi ,-TL 5.000,-TL SWPM Pres ütü makinesi ,-TL ,-TL SWBS Manken ütü makinesi ,-TL 7.000,-TL SWS Leke çıkarma masası ,-TL 6.000,-TL GYB Ambalajlama makinesi ,-TL 2.500,-TL KOM Kompresör, hidrofor, su deposu ve izolasyon kutusu ,-TL 3.000,-TL SWW4-45 Yıkama-sıkma mak. 20kg ,-TL ,-TL SWD-45 Kurutma makinesi 20kg ,-TL 7.000,-TL HM Program, bilgisayar, yazıcı ,-TL 4.000,-TL TB Dükkan tabelası ve giydirme ,-TL 4.000,-TL GR Sistem giriş ücreti ,-TL ,-TL RAF BANKO Dükkan rafları, arabaları ve karşılama bankosu ,-TL 4.500,-TL TOPLAM (KDV hariç) ,-TL Dükkanın kiralanması, badana boya gibi dekorasyonunun yapılması ile tesisat ve inşaat işleri girişimci tarafından yapılacaktır. Dağıtım aracı ile 1 adet ev tipi yıkama makinesi ve 1 adet ev tipi kurutma makinesi girişimci tarafından tedarik edilecektir. İşletme hammaddeleri ile sarf malzemeleri, yatırım bedeline dahil değildir.

41 Kuru temizleme ekipman Kuru temizleme makinesi PDC-210 veya PDC-214 model tam otomatik kuru temizleme makinesi

42 Kuru temizleme ekipman Ütüleme makineleri YTT-B model kendinden kazanlı ve vakumlu paskala ütü SWPM veya SWM model kendinden kazanlı press ütü makinesi SWBS model kendinden kazanlı manken ütü makinesi

43 Kuru temizleme ekipman Yıkama ve kurutma SWW4-45 model çamaşır yıkama ve sıkma makinesi SWD4-45 model çamaşır kurutma makinesi

44 Kuru temizleme ekipman Leke çıkarma ve ambalaj SWS model kendinden kazanlı, vakumlu, ışıklı leke çıkarma masası GYB-B model elbise poşetleme makinesi

45 Kuru temizleme ekipman Kuru temizlemeci programı kuru temizlemeci dükkan programı Bilgisayar ve dokunmatik ekran müşteri fiş yazıcısı giysi etiket yazıcısı

46 YATIRIM DESTEĞĠ Konseptimizin başarısına olan inancımız tam. Bu çerçevede markamıza ortak olacak girişimcileri arıyoruz. Türkiye çapında yayılmamızın hızını artırmak amacıyla franchise bayilerimize finansman desteği veriyoruz. Bu desteği tamamen öz kaynaklarımızdan veriyoruz ve faiz almıyoruz. İştirakin yarısı olarak adlandırdığımız bize özgü bu yöntemde resmen ortak olmuyoruz, kar paylaşımına dayanan bir finansman modeli uyguluyoruz. Toplam yatırımın %40 ına kadar olan kısmını biz karşılıyoruz. Toplam kârdan yatırım payımıza düşenin yarısını alıyoruz. Yani yatırımın %40 ını biz vermişsek, kârın %20 sini biz alıyoruz. Mağaza tipi Toplam yatırım tutarı Girişimci asgari iştirak payı EKO TL TL MIDI TL TL PRO TL TL

47 DESTEK ġartlari Söz konusu finansman desteğini öz sermayesi yetersiz olan uygun girişimcilere veriyoruz. Finansman desteği bölgelere göre değişir, yatırım tutarına göre aşağıdaki oranlar kadardır; İstanbul ili sınırlarında : azami %40 İstanbul komşu illerinde : azami %30 Büyükşehirlerde : azami %20 Diğer illerde : azami %10 Finansman desteğinden yararlanabilmesi için geri kalan sermaye miktarının girişimcinin kendi öz kaynaklarından sağlaması şarttır. Öz sermayesi bulunmayan veya başka kredi kullanan girişimcilere finansman desteği verilmez. Franchise alan yatırımcı, işletmenin sahibi olarak işletmeyi yönetme sorumluluğunu üstlenir. Kar hesaplanırken işletmeci ortağımızın maaşı, mağaza kendinin bile olsa kirası ve tüm masrafları düşülür. İşletme bazı aylarda zarar etse bile, biz zararı karşılamayız. İşletme toplamda kara geçtiğinde kar payımızı alırız. Finansman desteği alan bayilerimiz istedikleri zaman bu kar paylaşımını bitirebilir. Yatırımdaki payımızı, başlangıçta hesapladığımız TL miktarı üzerinden, faizsiz olarak geri öder. Ondan sonra kar payı ödemez. Çok karlı çalışan, yatırımını kısa sürede çıkaran bu iş fırsatını kaçırmayın, hemen şimdi arayın, yerinizi alın!

48 HEMEN ARAYIN FIRSATI KAÇIRMAYIN Markanın sahibi ve yöneticisi Tel: Ferşat Ruşen ( ) Franchise tanıtım ve satış yetkilisi Ata 2/3 No:52, Ataşehir, İstanbul Tel: (0216) Osman Bilge ( )

KONSEPT TANIMI. Ruşen Makine San Tic Ltd. Tel: (0212) 438 61 10, Fax: (0212) 438 61 20, E-mail: info@rusenmakina.com.tr

KONSEPT TANIMI. Ruşen Makine San Tic Ltd. Tel: (0212) 438 61 10, Fax: (0212) 438 61 20, E-mail: info@rusenmakina.com.tr KONSEPT TANIMI Ruşen Makine San Tic Ltd. Tel: (0212) 438 61 10, Fax: (0212) 438 61 20, E-mail: info@rusenmakina.com.tr Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA Ruşen Ailesi,1973 yılında Ankara da ilk kuru

Detaylı

Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA

Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA KONSEPT TANITIMI Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA Ruşen Ailesi, 1973 yılında Ankara da ilk kuru temizleme mağazalarından birini açarak sektörde faaliyet göstermeye başladı. Ailenin diğer faaliyet alanlarından

Detaylı

FRANCHISE VEREN Ruşen Makina

FRANCHISE VEREN Ruşen Makina KONSEPT TANIMI FRANCHISE VEREN Ruşen Makina DryTürk kurucusu Ruşen Makina, 984 yılından beri endüstriyel çamaşırhane ve kuru temizleme alanında çalışıyor Dünyanın önde gelen birçok markasının Türkiye mümessili

Detaylı

Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA

Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA KONSEPT TANITIMI Franchise veren kimdir? RUŞEN MAKİNA Ruşen Ailesi, 1973 yılında Ankara da ilk kuru temizleme mağazalarından birini açarak sektörde faaliyet göstermeye başladı. Ailenin diğer faaliyet alanlarından

Detaylı

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Elektronik Pazarlama İnternet E-Pazarlama İnternet Nedir? İnternet, dünya üzerinde milyonlarca bilgisayarı birbirine bağlayan

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

2010 2011 2012 2013 1Ç13 2Ç13 3Ç13 4Ç13 1Ç14 2Ç14

2010 2011 2012 2013 1Ç13 2Ç13 3Ç13 4Ç13 1Ç14 2Ç14 Bilici Yatırım Şirket Notu 4 Kasım 2014 Ana faaliyet konusu tekstil olan Bilici Yatırım ın (BLCYT), aynı zamanda Adana nın merkezinde 203 yatak kapasiteli otel yatırımı ve fabrika alanı içerisinde 8 adet

Detaylı

Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri. Mete Tırman

Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri. Mete Tırman Demiryolu Taşımacılığı ve Bilişim Teknolojileri Mete Tırman Konu Başlıkları Bilişim Teknolojileri ve Taşımacılık Global rekabette Demiryollarının Konumu Rekabet ve Bilişim Teknolojileri Bilişim ve Demiryollarındaki

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir?

DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Devlet katkısı başlangıç tarihi nedir? Devlet katkısından kimler faydalanabilir? DEVLET KATKI SİSTEMİ Devlet katkısı nedir? Katılımcı tarafından ödenen katkı paylarının %25 i oranında devlet tarafından katılımcının emeklilik hesabına ödenen tutardır. Devlet katkısı başlangıç tarihi

Detaylı

POMPA ve KOMPRESÖRLER

POMPA ve KOMPRESÖRLER POMPA ve KOMPRESÖRLER Hazırlayan Tolga TAYLAN 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi POMPA ve KOMPRESÖRLER SITCNo :742,743 ArmonizeNo :8413,8414 TÜRKİYE DE ÜRETİM

Detaylı

Bureau Veritas Logo Kullanımı

Bureau Veritas Logo Kullanımı Tebrikler! Bureau Veritas tarafından belgelendirildiniz; bu belge sizler için değer yaratan bir varlıktır.belgeniz, sadece başarınızı ve işinizi tamamıyla profesyonelce ve tutarlı bir şekilde yapmaya bağlılığınızı

Detaylı

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ

HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ HEALTFIT MİNİ KONDİSYON BİSİKLETİ 1 A. Önemli Güvenlik Uyarıları ve Kullanım Önerileri Mini Kondisyon Bisikletinizi kullanmadan önce bu kılavuzdaki bütün talimatları okuyunuz. Kullanım öncesi bütün uyarı

Detaylı

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM

Geleceğe Açılan Teknolojik Kapı, TAGEM HAKKIMIZDA Kuruluşu 1997 yılına dayanan ABS SU ARITMA TEKNOLOJİLERİ ve 2001 yılında Almanya nın Berlin şehrinde kurulan TEMKAR WASSER BEHANDLUNG GmbH firmalarının teknolojik güç birliği ile TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA

Detaylı

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi

Murahhas Aza. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetimden Sorumlu Komite Üyesi. Denetleme Kurulu Üyesi Sayfa No.1 1. Raporun Dönemi 01.01.2009 31.12.2009 2. Ortaklığın Ünvanı Makina Takım Endüstrisi A.Ş. 3. Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili düzenlemeler gereğince Şirketimiz

Detaylı

Bakım Ve Onarım Elektrikçisi Mesleği Nedir, Şartları Ve Maaşları

Bakım Ve Onarım Elektrikçisi Mesleği Nedir, Şartları Ve Maaşları T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRIKKALE - MERKEZ - 17 Ağustos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bakım Ve Onarım Elektrikçisi Mesleği Nedir, Şartları Ve Maaşları Bakım ve Onarım Elektrikçisi Mesleği Nedir,

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fonun Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Portföyünde

Detaylı

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ

SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ SERMAYE ġġrketlerġnde KAR DAĞITIMI VE ÖNEMĠ Belirli amaçları gerçekleştirmek üzere gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan ve belirlenen hedefe ulaşmak için, ortak ya da yöneticilerin dikkat ve özen

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği

PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği PROJE ODAKLI İŞ GELİŞTİRME; Kent Atölyeleri örneği A.Faruk GÖKSU-ÇEKÜL Vakfı www.cekulvakfi.org.tr www.kentselyenileme.org ÇEKÜL Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar, Kendini Koruyan Kentler adı altında,

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Organizasyon

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Halkla İlişkiler ve Organizasyon A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak varlığını hissettirmektedir.

Detaylı

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GALATA YATIRIM A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU SAN-EL MÜHENDİSLİK ELEKTRİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 22-11-2013 Fiyat Tespit Raporu DEĞERLENDİRME RAPORU İş bu rapor, Galata Yatırım A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında yer alan; payları ilk kez halka

Detaylı

Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Kurumsallaşma Koçluğu Programı www.pwc.com.tr Kurumsallaşma Koçluğu Programı PwC Aile Şirketi Hizmetlerimiz Aile şirketlerinin gündemlerinden Yöneticiler neler söylüyorlar? Çalışmalarımız standardize olmaktan çok uzak, işler şirket

Detaylı

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014

ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 ENFLASYON ORANLARI 03.07.2014 TÜFE Mayıs ayında aylık %0,31 yükselişle ile ortalama piyasa beklentisinin (-%0,10) bir miktar üzerinde geldi. Yıllık olarak ise 12 aylık TÜFE %9,16 olarak gerçekleşti (Beklenti:

Detaylı

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 27 Aralık 2011 Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Garanti Bankası Sektör Ortalamasının Üzerinde Büyüyecek: Özellikle KOBİ Bankacılığına odaklanan Garanti Bankası nın 1 milyon 300 bini aşkın KOBİ müşterisi var.

Detaylı

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI

YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI YÜZBİN ÇATI PROJESİ DURUM RAPORU NEDEN ÇATI Enerji arz güvenliğine küçük küçük ama toplamda en büyük katkıyı sağlayacak bir çözümdür. Çaılarımız boş ve kullanılmıyor. Ülkemizde 8.000.000 konut çatısı ve

Detaylı

İnşaat Sanayi KSO da buluştu

İnşaat Sanayi KSO da buluştu Ayakkabı ve tekstil sektör toplantısı yapıldı. Sektörlerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı geniş bir katılımla gerçekleşti İnşaat Sanayi KSO da buluştu KSO Başkanı Kütükcü, Sektörlerimizi

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU

MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU MEVCUT OTOMATĐK KONTROL SĐSTEMLERĐNĐN BĐNA OTOMASYON SĐSTEMĐ ĐLE REVĐZYONU VE ENERJĐ TASARRUFU Erdinç S AYIN 1968 yılında Đstanbul'da doğdu. 1989 yılında Đstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği

Detaylı

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri Hizmet Verilen Sektörler Giriş Deft Dynamics kurucu ortağı Cem Deşen kariyeri boyunca robotik, fabrika otomasyonu ve imalat teknolojileri üzerine uzmanlaşmıştır.

Detaylı

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı Öğr. Gör. Cansu AYVAZ GÜVEN Elektronik Pazarlama Pazarlama Karması Bakımından İnternet Özellikleri 1. Kişiye Özel Üretim: Müşterilerin kişisel istekleri

Detaylı

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok. No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Dersan Sanayi Sitesi S8 Blok No. 174 Posta Kod : 34670 Basaksehir - İST. / TÜRKİYE Tel. : +90 (212) 671 18 30 (pbx) Faks : +90 (212) 549 18 13 www.enerjielektrikcihazlari.com

Detaylı

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ECYAP [] 14.06.2014 15:46:12 Ortaklığın Adresi : Büyükdere Cad. Alikaya Sok. No: 5 Levent, Şişli-İstanbul Telefon ve Faks Numarası : Tel : 0212 317 94

Detaylı

GRUP ŞİRKETLERİNE KULLANDIRILAN KREDİLERİN VERGİSEL DURUMU

GRUP ŞİRKETLERİNE KULLANDIRILAN KREDİLERİN VERGİSEL DURUMU GRUP ŞİRKETLERİNE KULLANDIRILAN KREDİLERİN VERGİSEL DURUMU I-GİRİŞ Grup şirketleri arasında gerçekleşen fiyatlandırma sistemi ekonominin kuralları doğrultusunda gerçekleşmektedir. Özellikle gelişmekte

Detaylı

Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması

Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması 23 Aralık 2008 Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması Son günlerde akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak kamuoyunda bir bilgi kirliliği gözlemlenmekte olup, bu durum Sektörü ve Şirketimizi itham altında

Detaylı

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu

Yorka Yazılım Dokuma Otomasyonu Projesi. KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu KONU : Dokuma Üretim Takibi ve Otomasyonu GENEL TANIMLAMA: Projenin amacı, gerçek zamanlı üretim bilgisi sağlamak için fabrika bünyesinde hali hazırda çalışmakta olan muhtelif marka ve özellikte dokuma

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -19 HALKLA İLİŞKİLER VE

Detaylı

VAKIFBANK. Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu ENDEKSE PARALEL GETİRİ

VAKIFBANK. Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu ENDEKSE PARALEL GETİRİ VAKIFBANK Banka Güçlü konut kredileri Takipteki alacaklardaki tahsilatlar marjları korudu Vakıfbank 2009 yılı karını beklentiler dahilinde açıkladı Vakıfbank yılın son çeyreğinde net karını, beklentiler

Detaylı

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu

Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Kapalı Genleşme Tankları Kullanım Kılavuzu Faaliyet Konularımız Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire Giriş İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Basınçlı Kaplar

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı ...

T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı ... T.C. 00980797 TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 59131235-060.11.03 Konu : Kurumsal Kimlik Çalışmaları T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fındık İşleri

Detaylı

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 HASTANE ENFEKSİYONUYLA MÜCADELE BASİT VE ETKİLİ Çekici modern tasarımı, kolay çalıştırılması ve

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK FORMLARA İLİŞKİN BİLGİLER Kuruluşlar bütçe hazırlık çalışmalarında bu bölümde örnekleri yer alan formları, aşağıda belirtilen bilgi ve açıklamalar doğrultusunda

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014

Basın Bülteni. Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası BD235 23.06.2014 Marmaray Projesinde Rota Teknik İmzası Bosch Rexroth ana bayisi Rota Teknik A.Ş. ile Japon TAISEI ve ANEL firmasının ortak olarak geliştirdiği Marmaray Tünel Havalandırma Elektropnömatik Kontrol Sistemi

Detaylı

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık "L1", "L2" ve "L3" olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir

Üç-fazlı 480 volt AC güç, normalde-açık L1, L2 ve L3 olarak etiketlenmiş vida bağlantı uçları yoluyla kontaktörün tepesinde kontak hale gelir Kontaktörler Röle kontakları üzerinden büyük bir miktar elektrik gücü anahtarlamak için kullanıldığında kontaktör terimi ile adlandırılır.. Kontaktörler tipik olarak çoklu kontaklara sahiptir ve kontakları

Detaylı

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520 Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ALA 510 ALA 520 Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Modern tesislerde üretilmiş ve titiz kalite kontrol işlemlerinden geçirilmiş olan ürününüzün size en iyi

Detaylı

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: 30.11.2015 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA İLİŞKİN GENELGE (2015/50) Bu Genelge, 25.05.2015

Detaylı

ATAÇ Bilgilendirme Politikası

ATAÇ Bilgilendirme Politikası ATAÇ Bilgilendirme Politikası Amaç Bilgilendirme politikasının temel amacı, grubun genel stratejileri çerçevesinde, ATAÇ İnş. ve San. A.Ş. nin, hak ve yararlarını da gözeterek, ticari sır niteliğindeki

Detaylı

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ: TOYS R US OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ Toys R Us mağazaları dünya çapında küçük ve büyük çocukların favori destinasyonu olarak bilinir! Emarsys B2C

Detaylı

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

T.C. BİLECİK İL GENEL MECLİSİ Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Rapor No:01 Rapor Tarihi: 10.03.2011 muz İl Genel Meclisimizin 01.03.2011 tarih ve 2011/33 sayılı kararı doğrultusunda 08-09-10 Mart 2011 tarihlerinde toplanmıştır. İdaremiz araç parkında bulunan makine

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR

BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR T.C. PODGORİCA BÜYÜKELÇİLİĞİ TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ BAR LİMANI SERBEST BÖLGESİ HAKKINDA RAPOR HAZİRAN 2007 BERLİN Ocak 2015 Bu Rapor T.C. Podgorica Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Tarafından Hazırlanmıştır

Detaylı

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sayın Prefix İş Ortağımız, Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. İşletmenize daha fazla kazanç sağlayabilmek, daha kaliteli ve daha süratli hizmet verebilmek için, mevcut

Detaylı

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR

ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR ÖDEME TALEP FORMU GIDA, TARIM VE HAYVANCLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE İZMİR Ek listede belirtilen makine ve ekipman alımlarına ilişkin faaliyetleri Hibe Sözleşmesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirdiğimizi; ilgili

Detaylı

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF)

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF) TANIMI MasterFlow 920 AN, metakrilat esaslı, iki bileşenli, yüksek performanslı, stiren içermeyen, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. STANDARTLAR

Detaylı

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I

Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I Davlumbaz Kullanma Kılavuzu ADV 9910 I Lütfen önce bu kılavuzu okuyun! Değerli Müşterimiz, Beko ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yüksek kalite ve teknoloji ile üretilmiş olan ürününüzün size

Detaylı

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu

Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi. Faaliyet Raporu 09 Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. A.Ş. 01 Ocak - 30 Eylül 2009 Dönemi Faaliyet Raporu İçindekiler Yönetim ve Denetim Kurulu Temettü Politikası Risk Yönetim Politikaları Genel Kurul Tarihine Kadar Meydana

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

ISL107 GENEL MUHASEBE I

ISL107 GENEL MUHASEBE I ISL107 GENEL MUHASEBE I Doç.Dr. Murat YILDIRIM muratyildirim@karabuk.edu.tr 8. HAFTA Menkulkıymetleraşağıdaki amaçlardoğrultusunda edinilebilir. Güvenlik Amacı: işletmeler sahip oldukları nakit mevcutlarının

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI R.G. Tarihi : 13 Aralık 2013 R.G. Sayısı : 28850 TÜRMOB Türkiye Serbest

Detaylı

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER

ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER ANALOG LABORATUARI İÇİN BAZI GEREKLİ BİLGİLER Şekil-1: BREADBOARD Yukarıda, deneylerde kullandığımız breadboard un şekli görünmektedir. Bu board üzerinde harflerle isimlendirilen satırlar ve numaralarla

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI

MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI MUHASEBE, DENETİM VE DANIŞMANLIK İŞLETMELERİ İÇİN İŞYERİ, HİZMET VE KALİTE GÜVENCE İLKE VE ESASLARI HAKKINDA MESLEK KARARI BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1. AMAÇ Madde 2. KAPSAM Madde 3. HUKUKİ

Detaylı

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ

UCRETE DP UYGULAMA YÖNTEMİ TANIMI UCRETE DP, poliüretan esaslı reçinelerin özel katkı ve kimyasallar ile modifikasyonu sonucu elde edilen, reçinelere özel dolgu ilavesi ile oluşturulan, ıslak ve kuru ortamlarda kullanılmak için

Detaylı

Mali Bülten. No: 2009/18

Mali Bülten. No: 2009/18 11 Şubat 2009 Mali Bülten No: 2009/18 VERGİ Konu : KVK nun 15 nci ve 30 ncu Maddelerinde Yer Alan Tevkifat Uygulmasına Yönelik Düzenlemelerin Yapıldığı 2009/14593 ve 2009/14594 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararlarına

Detaylı

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL)

İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) İNTERNET PAKETLİ TABLET KAMPANYALARI TAAHHÜTNAMESİ (BİREYSEL) AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( AVEA ) ipad (16GB, 32GB, 64GB), ipad Retina(16GB, 32GB, 64GB), Samsung Galaxy Note 10.1 cihazlarına ilişkin

Detaylı

PLASTİK TEKNİKERİ A-GÖREVLER

PLASTİK TEKNİKERİ A-GÖREVLER TANIM Plastik teknikeri, plastik sanayi alanında faaliyet gösteren işyerlerinde, kimya ve makine mühendislerinin gözetiminde, her türlü plastik ürünlerin üretim ve şekillendirilmesinde çalışan kişidir.

Detaylı

Dikkat! ABD Enerji de Yeni Oyun Kuruyor!

Dikkat! ABD Enerji de Yeni Oyun Kuruyor! Dikkat! ABD Enerji de Yeni Oyun Kuruyor! Dursun YILDIZ topraksuenerji 21 Ocak 2013 ABD Petrol İhracatçısı Olacak. Taşlar Yerinden Oynar mı? 1973 deki petrol krizi alternatif enerji arayışlarını arttırdı.

Detaylı

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI]

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) resmi web sitesinin (http://www.kutuphaneci.org.tr) bilgi mimarisi açısından daha önce

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet

B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet B02.8 Bölüm Değerlendirmeleri ve Özet 57 Yrd. Doç. Dr. Yakup EMÜL, Bilgisayar Programlama Ders Notları (B02) Şimdiye kadar C programlama dilinin, verileri ekrana yazdırma, kullanıcıdan verileri alma, işlemler

Detaylı

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3)

KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) 1 2 KOMPOZİT ÜRÜN ÜRETİM ELEMANI (SMC BMC SICAK KALIPLAMA) (SEVİYE-3) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖĞRENME MODÜLLERİ VE İÇERİKLERİ 3 4 ÖĞRENME MODÜLÜ

Detaylı

ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER

ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER ankaralazerkesim.com PLEKSİ UYGULAMA YÖNLENDİRME LAZER KESİM CNC KESİM ÖZEL KESİMLER Hizmette kalite ve güven... Morgül Pleksi Tasarım & Cnc. 2008 yılında Ankara da kurulmuş olup, reklam sektöründe faaliyet

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sayfa No: 1

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi 1.7.2010 30.9.2010 2. Şirketin Faaliyet Konusu Her türlü maden, maden cevheri ve bunların türevlerini aramak ve çıkarmak, işlemek, gerek kendi ürettiği ve gerekse temin ettiği

Detaylı

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ Yapıştırmada güvenilir yenilik Simson: taşımacılık endüstrisi için yapıştırıcı çözümleri Gelecekle bağlantınızı kaybetmeyin SIMSON: BİR DÜNYA MARKASI OLAN

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3. Kireçlenme hakkında önemli hatırlatmalar 8 Kullanım Kılavuzu İçindekiler İçindekiler 1 o Cihaz Tanımı ve Aksesuarlar 2 o Cihaz Tanımı 3 o Güvenlik notları 3 MONTAJ o Koşullar 4 o Musluğa su bağlantısının yapılması 4 Kullanım o Kuru buhar ile temizleme

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır.

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır. SAYI: 2013/03 KONU: ADİ ORTAKLIK, İŞ ORTAKLIĞI, KONSORSİYUM ANKARA,01.02.2013 SİRKÜLER Gelişen ve büyüyen ekonomilerde şirketler arasındaki ilişkiler de çok boyutlu hale gelmektedir. Bir işin yapılması

Detaylı

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR

2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 2. KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI İLE İLGİLİ SORULAR 1. SORU: Kırsal kalkınma programında sadece eğitim amaçlı projelere destek verileceği yazılmıştır. Uygulamaya yönelik (örneğin, tarımsal ürünlerin

Detaylı

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ

ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 30.04.2015 ELEKTRONĐK TĐCARETĐN DÜZENLENMESĐ KANUNU 1 MAYIS 2015 TE YÜRÜRLÜĞE GĐRDĐ 20 SORUDA YENĐ KANUN: 1. Kanun ne zaman yürürlüğe girmektedir? 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan Kanun;

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

" YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

 YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU " YANGIN SİGORTASI KAPSAMINDA MEYDANA GELEN HASARLARDA MUHASEBE EVRAKLARININ İNCELENMESİ EĞİTİMİ" BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2016 Bu Kılavuz SEGEM ve SEDEV işbirliğiyle düzenlenecek

Detaylı

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması

Eğitim No/Eğitim Adı: 14-E30-002 Tedarikçi Barkod Uygulaması Amaç: Tedarikçi Firmaların Barkod basabilmesi için Kullanacakları Uygulamanın Tanıtımı ve Kullanılması Eğitim İçeriği 1. Uygulamanın Teknik Özellikleri 2. Uygulamanın Çalıştırılması 3. Kullanıcı Girişi

Detaylı

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER

BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER BÖLÜM 5.5 ÖZEL HÜKÜMLER 5.5.1 (Silindi) 5.5.2 Fümige edilmiş kargo taşıma üniteleri için geçerli özel hükümler (UN 3359) 5.5.2.1 Genel 5.5.2.1.1 Başka tehlikeli madde içermeyen fümige edilmiş kargo taşıma

Detaylı

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği

2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı. 5. KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı. 8. Kredi Faiz Desteği KOSGEB DESTEKLERİ 1. Tematik Proje Destek Programı 2. İşbirliği-Güç birliği Destek Programı 3. AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı 4. Genel Destek Programı 5. KOBİGEL Kobi Gelişim

Detaylı

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini.

KAMU İHALE KURULU KARARI. Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 : Elektrik ihtiyacının temini. Toplantı No : 2011/047 Gündem No : 2 Toplantıya Katılan Üye Sayısı : 7 Gündem Konusu : Elektrik ihtiyacının temini. Elektrik piyasası ve ilgili mevzuatındaki değişiklikler ve gelişmeler sonrasında, 4734

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu

Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Dell PowerVault MD3400/3420/3800i/3820i/3800f/3820f Depolama Dizileri Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT:

Detaylı

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler

ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları. BASINÇLI KAPLAR Boyler Isı İstasyonları Konularımız ISI TRANSFER ÜRÜNLERİ Plakalı Eşanjör Lehimli Eşanjör Borulu ve Tübüler Eşanjör Daire Giriş İstasyonları BASINÇLI KAPLAR Boyler Genleşme Paslanmaz Proses Denge Kapları Tortu

Detaylı

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler

1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 1.6.1. Performans Yönetimi Hakkında Ulusal Mevzuatın Avrupa Standartlarıyla Uyumlaştırılmasına Yönelik Tavsiyeler 5. Sonuçlar ve reform teklifleri 5.1 (Kamu Mali yönetimi ve Kontrol Kanunu) 5.1.1 Performans

Detaylı