AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI"

Transkript

1 AE ARMA ELEKTROPANÇ ELEKTROMEKANİK SANAYİ MÜHENDİSLİK TAAHHÜT VE 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

2 BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na; Konsolide Finansal Tablolara İlişkin Rapor AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ( Şirket ), ve bağlı ortaklıklarının (hepsi birlikte Grup ) 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla hazırlanan ve ekte yer alan konsolide finansal durum tablosu, aynı tarihte sona eren yıla ait konsolide kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu, konsolide öz sermaye değişim tablosunu ve konsolide nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarını özetleyen dipnotlar ve diğer açıklayıcı notlardan oluşan ilişikteki konsolide finansal tablolarını denetlemiş bulunuyoruz. Yönetimin Konsolide Finansal Tablolara İlişkin Sorumluluğu Grup yönetimi; konsolide finansal tabloların Türkiye Muhasebe Standartları'na ( TMS ) uygun olarak hazırlanmasından, gerçeğe uygun bir biçimde sunumundan ve hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık içermeyen konsolide finansal tabloların hazırlanmasını sağlamak için gerekli gördüğü iç kontrolden sorumludur. Bağımsız Denetçinin Sorumluluğu Sorumluluğumuz, yaptığımız bağımsız denetime dayanarak bu konsolide finansal tablolar hakkında görüş vermektir. Yaptığımız bağımsız denetim, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yayımlanan Bağımsız Denetim Standartları'na ve Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından yayımlanan Türkiye Denetim Standartları nın bir parçası olan Bağımsız Denetim Standartları na uygun olarak yürütülmüştür. Bu standartlar, etik hükümlere uygunluk sağlanmasını ve bağımsız denetimin, konsolide finansal tabloların önemli yanlışlık içerip içermediğine dair makul güvence elde etmek üzere planlanarak yürütülmesini gerektirmektedir. Bağımsız denetim, konsolide finansal tablolardaki tutar ve açıklamalar hakkında denetim kanıtı elde etmek amacıyla denetim prosedürlerinin uygulanmasını içerir. Bu prosedürlerin seçimi, konsolide finansal tablolardaki hata veya hile kaynaklı önemli yanlışlık risklerinin değerlendirilmesi de dâhil, bağımsız denetçinin mesleki muhakemesine dayanır. Bağımsız denetçi, risk değerlendirmelerini yaparken, şartlara uygun denetim prosedürlerini tasarlamak amacıyla işletmenin konsolide finansal tablolarının hazırlanması ve gerçeğe uygun sunumuyla ilgili iç kontrolü değerlendirir, ancak bu değerlendirme, işletmenin iç kontrolünün etkinliğine ilişkin bir görüş verme amacı taşımaz. Bağımsız denetim, bir bütün olarak konsolide finansal tabloların sunumunun değerlendirilmesinin yanı sıra, işletme yönetimi tarafından kullanılan muhasebe politikalarının uygunluğunun ve yapılan muhasebe tahminlerinin makul olup olmadığının değerlendirilmesini de içerir. Bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, şartlı görüşümüzün oluşturulması için yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

3 Şartlı Görüşün Dayanağı Grup un tarihi itibariyle dipnot 10 da şüpheli ticari alacaklar hesap grubunda yer alan Dubai Bin Belaila Baytur General Contracting LLC. nin alt yüklenicisi olarak yürüttüğü proje ile ilgili olarak, önceki dönemlerde konsolide finansal tablolarda yer alan Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED) tutarındaki ticari alacağının AED tutarını dönem içerisinde tahsil etmiş bulunmakta olup, kalan tutar olan AED tutarının ise AED kadarını ise rapor tarihi itibariyle tahsil etmiştir. Söz konusu proje Dubai Bin Belaila Baytur General Contracting LLC. (Ana Yüklenici) ile yatırımcı Nakheel PJCS. (Yatırımcı) arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iptal edilmiştir. Ancak, Ana Yüklenici ve Yatırımcı arasında projenin iptali ile ilgili ve Ana Yüklenici ile Alt Yüklenicilerin alacak ve hakları konusundaki dava süreci devam etmekte olup, Şirket yönetimi bu davanın Ana Yüklenici lehinde devam ettiğini, söz konusu taleplerin kazanılma imkanın yüksek olduğunu öngörmektedir. Bu nedenle, Grup yönetimi tarafından ekli konsolide finansal tablolarda rapor tarihi itibariyle kalan AED ( TL) tutarındaki önceki döneme ait ticari alacak için herhangi bir karşılık ayırmamıştır. Şartlı Görüş Görüşümüze göre, ilişikteki konsolide finansal tablolar, yukarıdaki paragrafın etkisi hariç olmak üzere, AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla finansal durumunu, aynı tarihte sona eren yıla ait finansal performansını ve nakit akışlarını, Türkiye Muhasebe Standartları na uygun olarak tüm önemli yönleriyle gerçeğe uygun bir biçimde sunmaktadır. Görüşü Etkilememekle Birlikte Dikkat Çekilmek İstenen Diğer Husus Grup un önceki dönem sermaye yapısı içerisinde yer alan Imtech Espana MMI S.A. ve Imtech Capital B.V. mevcut hisselerinin tamamı olan toplam %49 unu 2015 dönemi hesap dönemi içerisinde yine mevcut gerçek kişi ortaklara hisseleri oranında 7 Nisan 2015 tarihinde devretmiştir (Dipnot 27). Mevzuattan Kaynaklanan Diğer Yükümlülüklere İlişkin Rapor sayılı Türk Ticaret Kanunu nun ( TTK ) 402 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Grup un 1 Ocak 31 Aralık 2015 hesap döneminde defter tutma düzeninin, finansal tablolarının, TTK ile Şirket esas sözleşmesinin finansal raporlamaya ilişkin hükümlerine uygun olmadığına dair önemli bir hususa rastlanmamıştır. 2. TTK nın 402 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca; Yönetim Kurulu tarafımıza denetim kapsamında istenen açıklamaları yapmış ve talep edilen belgeleri vermiştir. 3. TTK nın 398 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca düzenlenen Riskin Erken Saptanması Sistemi ve Komitesi Hakkında Denetçi Raporu 09 Mart 2016 tarihinde Şirket in Yönetim Kurulu na sunulmuştur. HLB SAYGIN BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (A member of HLB International) Servet EYÜPGİLLER- YMM Sorumlu Denetçi İstanbul, 09 Mart 2016

4 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2015 TARİHLİ KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) Dipnot Cari Dönem Geçmiş Dönem Referansları VARLIKLAR Dönen Varlıklar Nakit ve Nakit Benzerleri Ticari Alacaklar - İlişkili Taraflardan Ticari Alacaklar 10, İlişkili Olmayan Taraflardan Ticari Alacaklar Diğer Alacaklar - İlişkili Taraflardan Diğer Alacaklar 11, İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar Devam Eden İnşaat Sözleşmelerine İlişkin Alacaklar Stoklar Peşin Ödenmiş Giderler Cari Dönem Vergisiyle İlgili Varlıklar Diğer Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Diğer Alacaklar - İlişkili Olmayan Taraflardan Diğer Alacaklar Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımlar Maddi Duran Varlıklar Maddi Olmayan Duran Varlıklar 19 - Şerefiye Diğer Maddi Olmayan Duran Varlıklar Ertelenmiş Vergi Varlıkları Diğer Duran Varlıklar TOPLAM VARLIKLAR Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

5 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2015 TARİHLİ KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) Dipnot Cari Dönem Geçmiş Dönem Referansları KAYNAKLAR Kısa Vadeli Yükümlülükler Kısa Vadeli Borçlanmalar - Banka Kredileri Uzun Vadeli Borçlanmaların Kısa Vadeli Kısımları - Banka Kredileri İhraç edilmiş tahvil, bono ve senetler Diğer Finansal Yükümlülükler Ticari Borçlar - İlişkili Olmayan Taraflara Ticari Borçlar Çalışanlara Sağlanan Faydalar Kapsamında Borçlar Diğer Borçlar - İlişkili Taraflara Diğer Borçlar 9, İlişkili Olmayan Taraflara Diğer Borçlar Ertelenmiş Gelirler Devam Eden İnşaat Sözleşmeleri Hakediş Bedelleri Dönem Karı Vergi Yükümlülüğü Diğer Kısa Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Borçlanmalar 8 - Banka Kredileri İhraç edilmiş tahvil, bono ve senetler Diğer Finansal Yükümlülükler Diğer Borçlar - İlişkili Taraflara Diğer Borçlar 11, İlişkili Olmayan Taraflara Diğer Borçlar Ertelenmiş Gelirler Çalışanlara Sağlanan Faydalar Ertelenmiş Vergi Yükümlülüğü Diğer Uzun Vadeli Yükümlülükler ÖZKAYNAKLAR Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltmesi Farkları Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelir veya Giderler - Yeniden Değerleme ve Ölçüm Kazanç/Kayıplar Aktüeryal Kayıp / (Kazanç) Fonu ( ) (30.162) Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelir veya Giderler - Yabancı Para Çevrim Farkları ( ) ( ) Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar Karları Net Dönem Karı / (Zararı) ( ) Kontrol Gücü Olmayan Paylar ( ) TOPLAM KAYNAKLAR Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

6 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER Dipnot Cari Dönem Önceki Dönem Referansları Satış Gelirleri Satışların Maliyeti (-) 28 ( ) ( ) BRÜT KAR Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri (-) 29 ( ) ( ) Genel Yönetim Giderleri (-) 29 ( ) ( ) Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler (-) ( ) ( ) FAALİYET KARI/(ZARARI) Finansal Gelirler Finansal Giderler (-) 33 ( ) ( ) SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER VERGİ ÖNCESİ KARI/(ZARARI) Sürdürülen Faaliyetler Vergi Gelir/(Gideri) -Dönem Vergi Gideri (-) 35 ( ) ( ) -Ertelenmiş Vergi Geliri NET DÖNEM KARI/(ZARARI) Kontrol Gücü Olmayan Paylar Ana Ortaklık Payları 28 ( ) Pay Başına Kazanç 36 0,097 0,041 Sürdürülen Faaliyetlerden Pay Başına Kazanç 36 0,097 0,041 Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

7 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) Cari Dönem Önceki Dönem NET DÖNEM KARI Diğer Kapsamlı Gider Finansal Varlıklar Değer Artış Fonundaki Değişim - - Duran Varlıklar Değer Artış Fonundaki Değişim - - Finansal Riskten Korunma Fonundaki Değişim - - Yabancı Para Çevrim Farklarındaki Değişim ( ) ( ) Emeklilik Planlarından Aktüeryal Kazanç ve Kayıplar ( ) ( ) Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Ortaklıkların Diğer Kapsamlı Gelirlerinden Paylar - - Diğer Kapsamlı Gelir Kalemlerine İlişkin Vergi Gelir/(Giderleri) - - DİĞER KAPSAMLI GİDER (VERGİ SONRASI) ( ) ( ) TOPLAM KAPSAMLI GELİR/(GİDER) ( ) Toplam Kapsamlı Gelirin/(Giderin) Dağılımı: - Kontrol Gücü Olmayan Paylar Ana Ortaklık Payları ( ) ( ) Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

8 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) ÖNCEKİ DÖNEM Dipnot Referansları Ödenmiş Sermaye Sermaye Düzeltme Farkları Aktüeryal Kayıp / (Kazanç) Fonu Pay İhraç Primleri / İskontoları Kar veya Zararda Yeniden Kar veya Zararda Yeniden Sınıflandırılmayacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Sınıflandırılacak Birikmiş Diğer Kapsamlı Gelir ve Giderler Yeniden Değerleme ve Ölçüm Kazanç/Kayıpları Diğer Kazanç/Kayıplar Gelir ve Giderler Birikmiş Karlar Kardan Yabancı Para Çevrim Farkları Yeniden Değerleme ve Sınıflandırma Kazanç/Kayıpları Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Geçmiş Yıllar Kar/Zararları Net Dönem Karı/Zararı Ana Ortaklığa Ait Özkaynaklar Kontrol Gücü Olmayan Paylar Topam Özkaynaklar İtibariyle Bakiyeler (31.354) ( ) Muhasebe Politikalarındaki Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler Net Dönem Karı/(Zararı) Transferler ( ) Toplam Kapsamlı Gelir - - ( ) ( ) ( ) ( ) Sermaye Artırımı Temettüler Kontrol Gücü Olmayan Pay Sahipleri İle Yapılan İşlemler Diğer Değişiklikler Nedeniyle Artış/Azalış İtibariyle Bakiyeler (30.162) ( ) ( ) CARİ DÖNEM İtibariyle Bakiyeler (30.162) ( ) ( ) Muhasebe Politikalarındaki Değişikliklere İlişkin Düzeltmeler Net Dönem Karı/(Zararı) ( ) ( ) Transferler ( ) Toplam Kapsamlı Gelir - - ( ) ( ) ( ) - ( ) Sermaye Artırımı Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedeklere Transferler ( ) Kontrol Gücü Olmayan Pay Sahipleri İle Yapılan İşlemler Diğer Değişiklikler Nedeniyle Artış/Azalış İtibariyle Bakiyeler ( ) ( ) ( ) Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

9 TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31 ARALIK 2015 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE NAKİT AKIŞ TABLOSU (Tüm tutarlar, Türk Lirası ("TL") olarak gösterilmiştir.) İŞLETME FAALİYETLERİNDEN KAYNAKLANAN NAKİT AKIMI Dipnot Cari Dönem Önceki Dönem Referansları Net dönem karı Net dönem karı işletme faaliyetlerinden elde edilen nakit akımına getirmek için yapılan düzeltmeler: Amortisman ve itfa payları 13, Tahakkuk Etmemiş Faiz Gideri/(Geliri) ( ) Önceki Dönem Tahakkuk Etmemiş Faiz Gideri/(Geliri) İptali ( ) Kıdem tazminatı karşılık gideri (+) Vergi Tahakkukları ( ) Kur farkı (gelir)/gider tahakkukları, net ( ) Ana ortaklık dışı kar /(zarar) Karşılık giderleri (+) Faiz tahakkuk gideri (-) (12.504) İşletme sermayesindeki değişim öncesi faaliyetlerden elde edilen nakit akış : İlişkili olmayan taraflardan ticari işlemlerdeki ve diğer alacaklardaki artışlar (-) 10,11,37 ( ) ( ) İlişkili taraflardan ticari ve diğer alacaklardaki artışlar azalışlar (+) 10,11, Stoklardaki azalışlar (+) Devam Eden İnşaat Sözleşmelerine İlişkin Alacaklar 15 ( ) ( ) Peşin ödenmiş giderlerdeki değişim 25 ( ) Cari dönem vergisiyle ilgili varlıklar ( ) ( ) Diğer cari dönen varlıklardaki değişim 26 ( ) ( ) Ticari ve diğer borçlardaki artışlar (+) 10,11, Ertelenmiş gelirlerdeki değişim Devam Eden İnşaat Sözleşmeleri Hakediş Bedelleri ( ) İlişkili taraflara diğer borçlardaki azalışlar (-) 37 ( ) ( ) Çalışanlara sağlanan faydalar kapsamında borçlar Diğer yükümlülüklerdeki değişim 20 ( ) ( ) İşletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit ( ) ( ) Vergi ödemeleri (-) 35 ( ) ( ) İşletme faaliyetlerden kaynaklanan net nakit ( ) ( ) Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akım : Maddi ve Maddi Olmayan Duran Varlık Alışları (-) 18,19 ( ) ( ) Maddi Duran Varlık Satışı 18,19 ( ) ( ) Yabancı Para Çevirim Farkı Değişimi 27 ( ) ( ) Diğer duran varlıklardaki değişim ( ) Yatırım faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akış ( ) ( ) Finansman faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akım ; Sermaye Artışı (+) Finansal borçlar nedeniyle giriş/(çıkışlar) Kontrol gücü olmayan paylarındaki değişim 27 ( ) ( ) Finansman faaliyetlerinden elde edilen nakit akış Nakit ve nakit benzeri değerlerdeki net (azalış) / artış ( ) Dönem başı nakit ve nakit benzerleri Dönem sonu nakit ve nakit benzerleri Ekteki dipnotlar konsolide finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

10 İÇİNDEKİLER 1. GRUP UN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR İŞLETME BİRLEŞMELERİ İŞ ORTAKLIKLARI BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ FİNANSAL YATIRIMLAR FİNANSAL BORÇLAR DİĞER FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLER TİCARİ ALACAKLAR VE BORÇLAR DİĞER ALACAK VE BORÇLAR FİNANS SEKTÖRÜ FAALİYETLERİNDEN ALACAK VE BORÇLAR STOKLAR CANLI VARLIKLAR DEVAM EDEN İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN ALACAKLAR VE YÜKÜMLÜLÜKLER ÖZKAYNAK YÖNTEMİYLE DEĞERLENEN YATIRIMLAR YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER MADDİ DURAN VARLIKLAR MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR ŞEREFİYE ERTELENMİŞ GELİRLER KARŞILIKLAR, ŞARTA BAĞLI VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER TAAHHÜTLER PEŞİN ÖDENMİŞ GİDERLER DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER ÖZKAYNAKLAR SATIŞLAR VE SATIŞLARIN MALİYETİ NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR / GİDERLER FİNANSAL GELİRLER FİNANSAL GİDERLER SATIŞ AMACIYLA ELDE TUTULAN DURAN VARLIKLAR VE DURDURULAN FAALİYETLER PAY BAŞINA KAZANÇ İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI FİNANSAL ARAÇLAR (GERÇEĞE UYGUN DEĞER AÇIKLAMALARI VE FİNANSAL RİSKTEN KORUNMA MUHASEBESİ ÇERÇEVESİNDEKİ AÇIKLAMALAR) RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI GEREKEN DİĞER HUSUSLAR

11 1. GRUP UN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ( Şirket ) ilk olarak 2001 yılında kurulmuştur. Şirket ile şubeleri ve iştirakleri ( Grup ) olarak tanımlanmıştır. Grup un Ana Faaliyet Konusu; Grup un faaliyet konusu, yurtiçinde ve yurtdışında; her türlü mühendislik, müşavirlik, proje, kontrollük mümessillik, taahhüt, elektromekanik malzeme ve teçhizat ile ilgili imalat, ithalat, ihracat, dahili ticari işleri yapmak faaliyetlerini içermektedir. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle sermayesi TL dir. (Not 27). Kayıtlı sermaye sistemi bulunmamaktadır. Grup bünyesinde, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere ortalama kişi ( : kişi) çalışmaktadır. Türkiye de kayıtlı olan Şirketin merkezi Fulya Mahallesi, Vefa Deresi Sokak, No 11 Şişli/İstanbul dur. Şirket in Ticaret Sicil Bilgileri Kayıtlı olduğu sicil : İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu Sicil No : Mersis No : Grup un Rusya-Moskova, Abu Dhabi, Azerbaycan ve Kıbrıs ta şubeleri bulunmaktadır. Moskova Şubesi "Grand Setun Plaza" İş Merkezi, Gorbunova Sokağı No;2 /204, Ofis B-408, Moskova - RUSYA FEDERASYONU Abu Dhabi Al Otaiba Tower, Flat No: 1201 Electra Street, P.O.Box: Abu Dabi B.A.E. Bakü Şubesi Uzeyir Hajibeyov Street 46/50 Bakü - AZERBAYCAN K.K.T.C. Şubesi Şehit Osman Yusuf Sokak No.1 Yenişehir Lefkoşa - K.K.T.C. Konsolidasyona dahil edilen Grup un iştirakleri aşağıda verilmiştir. AE Arma Elektropanc Mechanical Contracting Qatar W.L.L Arma Electropanc Electromechanical CO. L.L.C. Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 48,00% Katar Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 49,00% Dubai OOO AE Arma-Elektropanc Elektromekanık Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 100,00% Rusya AE Arma Electropanc Electromechanical Contracting Lebonan S.A.R.L. UC Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 45,00% Lübnan AE Arma-Elektropanc Building Services Limited Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 25,00% İngiltere 2

12 Ekli konsolide finansal tablolarda tam konsolidasyona dahil edilen Bağlı Ortaklıklar; Şirket Unvanı Faaliyet Alanı Sahip Olunan Pay Kurulduğu Ülke AE Arma Elektropanc Mechanical Contracting Qatar W.L.L Arma Electropanc Electromechanical CO. L.L.C. OOO AE Arma-Elektropanc Elektromekanik AE Arma-Elektropanc Building Services Limited Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 48,00% Katar 49,00% Dubai 100,00% Rusya 25,00% İngiltere Şirket Unvanı Faaliyet Alanı Sahip Olunan Pay Kurulduğu Ülke AE Arma Elektropanc Mechanical Contracting Qatar W.L.L Arma Electropanc Electromechanical CO. L.L.C. OOO AE Arma-Elektropanc Elektromekanik Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri 48,00% Katar 49,00% Dubai 100,00% Rusya Özkaynak yönteminin uygulandığı iştirakler; Şirket Unvanı Faaliyet Alanı Sahip Olunan Pay AE Arma Electropanc Electromechanical Contracting Lebonan S.A.R.L. UC Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Kurulduğu Ülke 45,00% Lübnan Şirket Unvanı Faaliyet Alanı Sahip Olunan Pay AE Arma Electropanc Electromechanical Contracting Lebonan S.A.R.L. UC Finansal Tabloların Onaylanması Elektrik ve Mekanik tesisat projeleri Kurulduğu Ülke 45,00% Lübnan İlişik konsolide finansal tablolar 09 Mart 2016 tarihinde Şirket Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre, Şirket finansal tabloları ortaklar genel kurulunda onaylanmadıkça kesinleşmediğinden, şirket genel kurulu finansal tabloları değiştirme gücüne sahiptir. 3

13 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR 2.1. Sunuma İlişkin Temel Esaslar TMS ye Uygunluk Beyanı Grup muhasebe kayıtlarını ve yasal finansal tablolarını Türk Lirası (TL) cinsinden, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) yayımlamış olduğu tebliğler ve Vergi Usul Kanunu na uygun olarak hazırlamaktadır. Yurtdışında faaliyet gösteren, şube benzeri işletmeler ile iştirakleri ise, ticari sicillerinin kayıtlı olduğu ülkelerde geçerli olan kanun ve mevzuat hükümleri çerçevesinde muhasebe kayıtlarını tutmaktadırlar. Bu konsolide finansal tablolar tarihi maliyet esasına göre tutulan yasal kayıtların, Türk Lirası nın genel satın alma gücüyle yeniden düzeltilmesini de içeren Kamu Gözetim Kurumu tarafından yayımlanan TMS/TFRS ye uygunluk açısından gerekli düzeltme ve sınıflandırmalar yansıtılarak düzenlenmiş ve Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 13 Haziran 2013 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği ( Tebliğ ) hükümlerine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu tebliğe istinaden, işletmelerin finansal tablolarını Avrupa Birliği tarafından kabul edilen haliyle Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ( TMS/UFRS ) na göre hazırlamaları gerekmektedir. Ancak Avrupa Birliği tarafından kabul edilen TMS/UFRS nin Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu ( TMSK ) tarafından yayımlananlardan farkları Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) tarafından ilan edilinceye kadar TMS/UFRS ler uygulanacaktır. Bu kapsamda, benimsenen standartlara aykırı olmayan, KGK tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Finansal Raporlama Standartları ( TMS/TFRS ) esas alınacaktır. Grup un işlevsel ve raporlama para birimi Türk Lirası (TL) olarak kabul edilmiş ve konsolide tablolarını TL ye yuvarlanmış olarak sunmaktadır. Grup un faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyecek mevsimsel ve dönemsel değişiklikler bulunmamaktadır Karşılaştırmalı Bilgiler ve Önceki Dönem Tarihli Konsolide Finansal Tablolarının Düzeltilmesi Finansal durum ve performans trendlerinin tespitine imkan vermek üzere, Grup un cari dönem konsolide finansal tabloları önceki dönemle karşılaştırmalı olarak hazırlanmaktadır. Cari dönem konsolide finansal tabloların sunumu ile uygunluk sağlanması açısından karşılaştırmalı bilgiler gerekli görüldüğünde yeniden sınıflandırılır. Grup, döneminde finansal gelirleri hesabı içerisinde göstermiş olduğu tutarındaki reeskont gelirini bu dönemde Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler hesabı içerisine sınıflamıştır. Grup, döneminde finansal giderler hesabı içerisinde göstermiş olduğu tutarındaki reeskont giderini bu dönemde Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler hesabı içerisine sınıflamıştır. İşletmenin Sürekliliği Varsayımı Konsolide Finansal tablolar, Grup un önümüzdeki bir yılda ve faaliyetlerinin doğal akışı içerisinde varlıklarından fayda elde edeceği ve yükümlülüklerini yerine getireceği varsayımı altında işletmenin sürekliliği esasına göre hazırlanmıştır. 4

14 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) 2.1. Sunuma İlişkin Temel Esaslar (devamı) İşlevsel ve Raporlama Para Birimi Şirket in yüksek enflasyonlu bir ekonomi olmayan Birleşik Arap Emirlikleri nde faaliyet gösteren şubelerinin/iştiraklerinin işlevsel para birimi Dirhem; Rusya da faaliyet gösteren şubesinin para birimi Ruble, Azerbaycan da faaliyet gösteren şubesinin para birimi Manat, Katar da faaliyet gösteren şubesinin para birimi Riyal dir. Bu şirketler ABD Doları cinsinden Şirket e raporlama yapmakta olup bilanço kalemleri bilanço tarihindeki sırasıyla ABD Doları/Dirhem, ABD Doları/Ruble, ABD Doları/Manat ve ABD Doları/Riyal kuruyla; gelir ve giderler ile nakit akımları ise dönem ortalama sırasıyla ABD Doları/Dirhem, ABD Doları/Ruble, ABD Doları/Manat ve ABD Doları/Riyal kuruyla çevrilmektedir. Bu çevrimden doğan çevirim farkları, Özkaynak altında oluşan Yabancı Para Çevrim Farkları hesabında yer almaktadır. Şirket in işlevsel para birimi ABD Doları olup raporlama para birimi TL dir. 31 Aralık Aralık 2014 Döviz Cinsi Dönem Sonu Dönem Ortalaması Dönem Sonu Dönem Ortalaması ABD Doları 2,9076 2,7210 2,3189 2,1914 Euro 3,1776 3,0194 2,8207 2,9042 Rus Rublesi 0,0400 0,0440 0,0409 0,0557 Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi 0,7971 0,7434 0,6336 0,5987 Azerbaycan Yeni Manatı 1,8709 2,5441 0,7844 0,7843 Katar Riyali 0,8015 0,7475 0,6371 0,6020 GBP 4,3007 4,1882 3,5961 3,5838 T.C. Devletinin Para Birimi Hakkındaki 5083 sayılı kanunun 1. maddesi uyarınca ve 4 Nisan 2007 tarihli ve 2007 / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruşta yer alan Yeni ibareleri 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kaldırılmıştır. Yeni Türk Lirası değerleri TL ye ve Kr ye dönüştürülürken 1 Yeni Türk Lirası, 1 TL ye ve 1 Yeni Kuruş, 1 Kr ye eşit tutulmaktadır. Hukuki sonuç doğuran tüm yasa, mevzuat, idari ve hukuki işlem, mahkeme kararı, kıymetli evrak ve her türlü belgenin yanı sıra ödeme ve değişim araçları ile mali tablo ve kayıtların tutulması ve gösterimi açısından Yeni Türk Lirası nın yerini Türk Lirası almış bulunmaktadır. Enflasyon Muhasebesi Uygulamasına Son Verilmesi Ekli konsolide finansal tablolarda, 1 Ocak 2005 tarihinden başlamak kaydıyla, TMSK tarafından yayımlanmış 29 No lu Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama standardı (TMS 29) uygulanmamıştır. Netleştirme / Mahsup Konsolide finansal tablolardaki varlık ve yükümlülükler TMS/TFRS kapsamında izin verilen ve zorunlu haller dışında birbirinden mahsup edilmemiştir. Gelir ve gider kalemleri de ancak TMS/TFRS kapsamında öngörülmesi halinde birbirinden mahsup edilmiş, aksi halde mahsup edilmemiştir. 5

15 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) a yılında uygulanmaya başlanan standartlar ve henüz uygulamada olmayan yeni standart ve yorumlar Yayınlanan ama yürürlüğe girmemiş ve erken uygulamaya konulmayan standartlar Konsolide finansal tabloların onaylanma tarihi itibarıyla yayımlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiş ve Grup tarafından erken uygulanmaya başlanmamış yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler aşağıdaki gibidir. Grup aksi belirtilmedikçe yeni standart ve yorumların yürürlüğe girmesinden sonra konsolide finansal tablolarını ve dipnotlarını etkileyecek gerekli değişiklikleri yapacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar Sınıflandırma ve Ölçümleme Aralık 2012 de yayınlanan değişiklikle yeni standart, 1 Ocak 2018 tarihi ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar standardının ilk safhası finansal varlıkların ve yükümlülüklerin ölçülmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin yeni hükümler getirmektedir. TFRS 9 da yapılan değişiklikler esas olarak finansal varlıkların sınıflama ve ölçümünü ve gerçeğe uygun değer farkı kar veya zarara yansıtılarak ölçülen olarak sınıflandırılan finansal yükümlülüklerin ölçümünü etkileyecektir ve bu tür finansal yükümlülüklerin gerçeğe uygun değer değişikliklerinin kredi riskine ilişkin olan kısmının diğer kapsamlı gelir tablosunda sunumunu gerektirmektedir. Standardın erken uygulanmasına izin verilmektedir. Grup, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. TMS 16 ve TMS 38 Uygulanılabilir amortisman ve itfa yöntemlerine açıklık getirilmesi TMS 16 Maddi Duran Varlıklar standardında yapılan değişiklik gelir bazlı amortisman hesaplaması yöntemlerinin maddi duran varlıkların amortisman hesaplamalarında kullanılamayacağını açıkça ifade etmektedir. TMS 38 Maddi Olmayan Duran Varlıklar standardında yapılan değişiklik, maddi olmayan duran varlıkların amortismanında gelir bazlı amortisman yöntemlerinin kullanılmasının uygun olmayacağı yönünde aksi kanıtlanılabilir bir varsayım uygulamaya koymaktadır. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir ve ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Standardın erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin, Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. TFRS 11 Müşterek faaliyetlerde edinilen payların muhasebeleştirilmesi Değişiklikler bir işletme standardın işletme tanımına uygun olan müşterek faaliyetlerde edinilen paylar için TFRS 3 İşletme Birleşmeleri standardının uygulanıp uygulanamayacağına açıklık getirmektedir. Değişiklikler işletme birleşmesi muhasebeleştirmesinin bir işletme teşkil eden müşterek faaliyetlerde edinilen paylar için uygulanmasını gerektirmektedir. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir ve ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Standardın erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. TFRS 14 Düzenleyici Erteleme Hesapları Bu Standart ilk kez TFRS uygulayacak işletmeler için halihazırda genel kabul görmüş muhasebe prensiplerine göre muhasebeleştirdikleri düzenleyici erteleme hesaplarını TFRS ye geçişlerinde aynı şekilde muhasebeleştirmelerine izin vermektedir. Bu Standart 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olup erken uygulamaya izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. 6

16 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) a yılında uygulanmaya başlanan standartlar ve henüz uygulamada olmayan yeni standart ve yorumlar (devamı) Açıklama insiyatifi (TMS 1 de değişiklik) Bu dar kapsamlı değişiklik, TMS 1 Finansal Tabloların Sunuluşu standardını önemli ölçüde değiştirmek yerine, TMS 1 de sunulan gereklilikleri açıklığa kavuşturmaktadır. Değişiklikler çoğu durumda TMS 1 deki ifadelerin aşırı kuralcı yorumlamalarına yanıt vermektedir. Değişiklikler şu konulara açıklık getirmektedir: önemlilik seviyesi, dipnotların sıralaması, alt toplamlar, muhasebe standartları ve açılımlar. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir. Değişikliğin erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Yatırımcı işletmenin iştirakine veya iş ortaklığına yaptığı varlık satışı veya katkısı (TFRS 10 ve TMS 28 de değişiklikler) Bu değişiklikler yürürlükteki konsolidasyon ve özkaynak muhasebesi uygulamalarının arasındaki çelişkiyi ele almaktadır. Değişiklikler transfer edilen varlıkların TFRS 3 İşletme Birleşmeleri standardındaki iş tanımına uyması haline bütün kazancın muhasebeleştirilmesini gerektirmektedir. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir ve ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Standardın erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Bireysel finansal tablolarda özkaynak yöntemi (TMS 27 de değişiklikler) Değişiklikler özkaynak yönteminin bireysel finansal tablolarda kullanılmasına izin vermektedir ve bu uygulama sadece iştirak ve iş ortaklıkları için değil bağlı ortaklıklar için de geçerlidir. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir ve geriye dönük olarak uygulanacaktır. Standardın erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Yatırım işletmeleri: Konsolidasyon muafiyetinin uygulanması (TFRS 10, TFRS 12 ve TMS 28 e yapılan değişiklikler) Değişiklikten önce, yatırım ile alakalı servis sağlayan bağlı ortaklıkların nasıl muhasebeleştirileceği açık değildi. Değişikliğin sonucunda, ara seviyedeki yatırım işletmelerin konsolide edilmesine izin verilmemektedir. Buna bağlı olarak bir yatırım işletmesinin iç yapısı ara seviyedeki işletmeleri kullanırsa, finansal tablolar yatırım performansı hakkında daha az ayrıntılı bilgi sağlayacaktır örneğin temel alınan yatırım portfoyünü oluşturan yatırımların gerçeğe uygun değerleri ve yatırımlardan elde edilen nakit akışları hakkında daha az ayrıntı. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir ve ileriye dönük olarak uygulanacaktır. Standardın erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin, Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Yıllık iyileştirmeler Dönemi Uygulamadaki standartlar için yayınlanan TFRS de Yıllık İyileştirmeler aşağıda sunulmuştur. Değişiklikler 1 Ocak 2016 dan itibaren geçerlidir. Bu değişiklikler 1 Ocak 2016 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir. Değişikliğin erken uygulamasına izin verilmektedir. Değişikliğin Grup un finansal durumu veya performansı üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. TFRS 5 Satış Amaçlı Elde Tutulan Duran Varlıklar ve Durdurulan Faaliyetler Değişiklik, işletmelerin varlıkların (veya varlık gruplarının) elden çıkarılması yöntemini değiştirdikleri ve bu varlıkların dağıtım amaçlı elde tutulan varlık kriterine artık uymadığı durumlarda TFRS 5 gerekliliklerini açıklığa kavuşturmaktadır. 7

17 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) a yılında uygulanmaya başlanan standartlar ve henüz uygulamada olmayan yeni standart ve yorumlar (devamı) TFRS 7 Finansal Araçlar: Açıklamalar TFRS 7, işletmenin devredilen finansal varlıklarla ilgisinin devam ettiği ve bu varlıkların finansal durum tablosu dışı bırakıldığı durumlardaki hizmet anlaşmalarının bu standardın gerekli kıldığı açıklamaların kapsamına girdiği durumları açıklığa kavuşturmak amacıyla değiştirilmiştir. TFRS 7 aynı zamanda Açıklamalar: Finansal Varlık ve Borçların Netleştirilmesi (TFRS 7 de değişiklikler) tarafından getirilen ek açıklama gerekliliklerini açıklığa kavuşturmak üzere değiştirilmiştir. TMS 19 Çalışanlara Sağlanan Faydalar TMS 19 iskonto oranının belirlenmesinde kullanılan yüksek kaliteli özel sektör tahvillerinin veya devlet tahvillerinin, faydaların ödeneceği para birimi ile aynı olması konusuna açıklık getirecek şekilde değiştirilmiştir. TMS 34 Ara Dönem Finansal Raporlama TMS 34 bazı açıklamaların ara dönem finansal tablolara ait dipnotlara dahil edilmemesi durumunda, bu açıklamaların ara dönem raporlamanın başka bölümlerinde sunulabileceği konusuna açıklık getirmek üzere değiştirilmiştir. Örneğin, ara dönem finansal raporlara gönderme yaparak finansal raporlamanın başka bölümlerinde (yönetim yorumları veya risk raporları) bu bilgiler açıklanabilir. Uluslararası Muhasebe Standartları Kurumu (UMSK) tarafından yayınlanmış fakat KGK tarafından yayınlanmamış yeni ve düzeltilmiş standartlar ve yorumlar Aşağıda listelenen yeni standartlar, yorumlar ve mevcut UFRS standartlarındaki değişiklikler TMSK tarafından yayınlanmış fakat cari raporlama dönemi için henüz yürürlüğe girmemiştir; fakat bu yeni standartlar, yorumlar ve değişiklikler henüz KGK tarafından TFRS ye uyarlanmamıştır/yayınlanmamıştır ve bu sebeple TFRS nin bir parçasını oluşturmazlar. Buna bağlı olarak TMSK tarafından yayımlanan fakat hali hazırda KGK tarafından yayımlanmayan standartlara TFRS veya TMS şeklinde atıfta bulunulmaktadır. Grup, konsolide finansal tablolarında ve dipnotlarda gerekli değişiklikleri bu standart ve yorumlar TFRS de yürürlüğe girdikten sonra yapacaktır. TFRS 9 Finansal Araçlar Riskten Korunma Muhasebesi ve TFRS 9, TFRS 7 ve TMS 39 daki değişiklikler TFRS 9 (2013) TMSK Kasım 2013 de, yeni riskten korunma muhasebesi gerekliliklerini ve TMS 39 ve TFRS 7 deki ilgili değişiklikleri içeren TFRS 9 un yeni bir versiyonunu yayınlamıştır. Bu versiyona bağlı olarak işletmeler tüm riskten korunma işlemleri için TMS 39 un riskten korunma muhasebesi gerekliliklerini uygulamaya devam etmek üzere muhasebe politikası seçimi yapabilirler. Buna ek olarak Standart TFRS 9 un eski versiyonlarında yer alan 1 Ocak 2015 zorunlu yürürlülük tarihini ertelemektedir. TFRS 9 (2013) den sonra yayımlanan TFRS 9 (2014) ile zorunlu yürürlülük tarihi 1 Ocak 2018 olarak belirlenmiştir. Grup, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. 8

18 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) a yılında uygulanmaya başlanan standartlar ve henüz uygulamada olmayan yeni standart ve yorumlar (devamı) TFRS 9 Finansal Araçlar (2014) Temmuz 2014 de yayımlanan TFRS 9 standardı TMS 39 Finansal Araçlar: Muhasebeleştirme ve Ölçme standardındaki mevcut yönlendirmeyi değiştirmektedir. Bu versiyon daha önceki versiyonlarda yayımlanan yönlendirmeleri de içerecek şekilde finansal varlıklardaki değer kaybının hesaplanması için yeni bir beklenen kredi kayıp modeli de dahil olmak üzere finansal araçların sınıflandırılması ve ölçülmesi ve yeni genel riskten korunma muhasebesi gereklilikleri ile ilgili güncellenmiş uygulamaları içermektedir. TFRS 9 aynı zamanda TMS 39 da yer alan finansal araçların muhasebeleştirilmesi ve bilanço dışında bırakılması ile ilgili uygulamaları yeni TFRS 9 standardına taşımaktadır. TFRS 9 standardı 1 Ocak 2018 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerlidir. Grup, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. TFRS 15 Müşterilerle Yapılan Sözleşmeler Yeni standart, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ve Amerika Birleşik Devletleri Genel Kabul Görmüş Muhasebe Prensipleri nde yer alan rehberlikleri değiştirip; müşterilerle yapılan sözleşmeler için kontrol bazlı yeni bir model getiriyor. Bu yeni standart, hasılatın muhasebeleştirilmesinde, sözleşmede yer alan mal ve hizmetleri ayrıştırma ve zaman boyunca muhasebeleştirme konularında yeni yönlendirmeler getirmekte ve hasılat bedelinin, gerçeğe uygun değerden ziyade, şirketin hak etmeyi beklediği bedel olarak ölçülmesini öngörmektedir. Bu değişiklik 1 Ocak 2018 ve sonrasında başlayan yıllık hesap dönemleri için geçerli olup erken uygulamaya izin verilmektedir. Grup, standardın finansal durumu ve performansı üzerine etkilerini değerlendirmektedir. 9

19 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) 2.2. Sunuma İlişkin Temel Esaslar (devamı) Konsolidasyon Esasları Grup yukarıda yer alan değişikliklerin operasyonlarına olan etkilerini değerlendirip geçerlilik tarihinde itibaren uygulayacaktır. Yukarıdaki standart ve yorumların, uygulanmasının gelecek dönemlerde Grup un konsolide finansal tabloları üzerinde önemli bir etki yaratmayacağı beklenmektedir. Bağlı Ortaklıklar Bağlı ortaklıklar, Şirket in, doğrudan veya diğer bağlı ortaklıkları vasıtasıyla, sermaye ve yönetim ilişkileri çerçevesinde % 50 den fazla oranda hisseye, oy hakkına veya yönetim çoğunluğunu seçme hakkına veya yönetim çoğunluğuna sahip olduğu işletmelerdir. Grup, bağlı ortaklık konumundaki şirketlerin finansal ve operasyonel politikalarını yürütme gücüne sahip olmasına bağlı olarak, bağlı ortaklığın faaliyet sonuçlarından pay alır. Şirket in, 1 nolu bilanço dipnotunda detayı verilen söz konusu iştiraki yönetim hakimiyeti dolayısıyla tam konsolidasyona tabi tutulmuştur. Ekli konsolide finansal tablolarda tam konsolidasyona dahil edilen İştirakler; 1) Arma Electropanc Electromechanical CO. L.L.C./Dubai Şirket, 2006 yılında, Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai Emirliği nde kurulmuştur. Ana ortaklığın sözkonusu bağlı ortaklığın genel kurullarında sahip olduğu oy hakkı toplam % 49 olmasına rağmen yönetimdeki söz hakkı % 51 oranının üzerinde olması sebebiyle tam konsolidasyon esaslarına göre konsolide edilmiştir. ( : %51) Şirket elektrik ve mekanik tesisat ve taahhüt faaliyetinde bulunmaktadır. 2) AE Arma Elektropanc Mechanical Contracting Qatar W.L.L Şirket, 2011 yılında, Katar Doha da kurulmuştur. Ana ortaklığın sözkonusu iştirakin genel kurullarında sahip olduğu oy hakkı toplam % 48 olmasına rağmen yönetimdeki söz hakkı % 51 oranının üzerinde olması sebebiyle tam konsolidasyon esaslarına göre konsolide edilmiştir. ( : %51) Şirket elektrik ve mekanik tesisat ve taahhüt faaliyetinde bulunmaktadır. 3) AE AE Arma-Elektropanc Building Services Limited/İngiltere Şirket, 2015 yılında, İngiltere Londra da kurulmuştur. Ana ortaklığın sözkonusu iştirakin genel kurullarında sahip olduğu oy hakkı toplam % 25 olmasına rağmen yönetimdeki söz hakkı % 51 oranındadır. Şirket elektrik ve mekanik tesisat ve taahhüt faaliyetinde bulunmaktadır tarihi itibariyle ana ortaklık nezdinde konsolide edilen bağlı ortaklık ve ana ortaklığın etkin hisse oranı aşağıda gösterilmiştir: Şirketin Ünvanı Sahip Olunan Oran Sermayesi (TL) İştirak Tutarı (TL) AE Arma Elektropanc Mechanical Contracting Qatar W.L.L 48,00% Arma Electropanc Electromechanical CO. L.L.C. 49,00% OOO AE Arma-Elektropanc Elektromekanık 100,00% AE Arma-Elektropanc Building Services Limited 25,00%

20 2. FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) A. Sunuma İlişkin Temel Esaslar (devamı) Temel Konsolidasyon Esasları Konsolide finansal tablolar, Şirket ve Şirket in bağlı ortaklıkları tarafından kontrol edilen işletmelerin finansal tablolarını kapsar. Kontrol, Şirket in aşağıdaki şartları sağlaması ile sağlanır: - Yatırım yapılan şirket/varlık üzerinde kontrol gücünün olması; - Yatırım yapılan şirket/varlıktan elde edeceği değişken getirilere açık olması ya da bu getirilere hakkı olması; ve - Getiriler üzerinde etkisi olabilecek şekilde kontrol gücünü kullanabilmesi. Yukarıda listelenen kriterlerin en az birinde herhangi bir değişiklik oluşmasına neden olabilecek bir durumun ya da olayın ortaya çıkması halinde Şirket yatırımının üzerinde kontrol gücünün olup olmadığını yeniden değerlendirir. Şirket in yatırım yapılan şirket/varlık üzerinde çoğunluk oy hakkına sahip olmadığı durumlarda, ilgili yatırımın faaliyetlerini tek başına yönlendirebilecek/yönetebilecek şekilde yeterli oy hakkının olması halinde, yatırım yapılan şirket/varlık üzerinde kontrol gücü vardır. Şirket, aşağıdaki unsurlar da dahil olmak üzere, ilgili yatırımdaki oy çoğunluğunun kontrol gücü sağlamak için yeterli olup olmadığının değerlendirmesinde konuyla ilgili tüm olayları ve şartları göz önünde bulundurur: - Şirket in sahip olduğu oy hakkı ile diğer hissedarların sahip olduğu oy hakkının karşılaştırılması; - Şirket ve diğer hissedarların sahip olduğu potansiyel oy hakları; - Sözleşmeye bağlı diğer anlaşmalardan doğan haklar; ve - Şirket in karar verilmesi gereken durumlarda ilgili faaliyetleri yönetmede (geçmiş dönemlerdeki genel kurul toplantılarında yapılan oylamalar da dahil olmak üzere) mevcut gücünün olup olmadığını gösterebilecek diğer olay ve şartlar. Bir bağlı ortaklığın konsolidasyon kapsamına alınması Şirket in bağlı ortaklık üzerinde kontrole sahip olmasıyla başlar ve kontrolünü kaybetmesiyle sona erer. Yıl içinde satın alınan veya elden çıkarılan bağlı ortaklıkların gelir ve giderleri, satın alım tarihinden elden çıkarma tarihine kadar konsolide kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosuna dahil edilir. Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelirin her bir kalemi ana ortaklık hissedarlarına ve kontrol gücü olmayan paylara aittir. Kontrol gücü olmayan paylar ters bakiye ile sonuçlansa dahi, bağlı ortaklıkların toplam kapsamlı geliri ana ortaklık hissedarlarına ve kontrol gücü olmayan paylara aktarılır. Gerekli olması halinde, Grup un izlediği muhasebe politikalarıyla aynı olması amacıyla bağlı ortaklıkların finansal tablolarında muhasebe politikalarıyla ilgili düzeltmeler yapılmıştır. 11

21 2. KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR (devamı) Tam Konsolidasyon Yöntemi: Şirket in ve bağlı ortaklıkların ödenmiş sermayesi ve bilanço kalemleri toplanmıştır. Yapılan toplama işleminde, konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıkların birbirlerinden olan alacak ve borçları karşılıklı indirilmiştir. - Konsolide bilançonun ödenmiş sermayesi Şirket in ödenmiş sermayesidir; konsolide bilançoda bağlı ortaklıkların ödenmiş sermayesi yer almamaktadır. - Konsolidasyon kapsamındaki bağlı ortaklıkların ödenmiş/çıkarılmış sermaye dahil bütün özsermaye grubu kalemlerinden, ana ortaklık ve bağlı ortaklıklar dışı paylara isabet eden tutarlar indirilmiş ve konsolide bilançonun özkaynak hesap grubundan sonra Azınlık Payları hesap grubu adıyla gösterilmiştir. - Konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıkların birbirlerinden satın almış oldukları dönen ve duran varlıklar ilke olarak, bu varlıkların konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıklara olan elde etme maliyeti üzerinden gösterilmesini sağlayacak düzeltmeler yapılmak suretiyle satış işlemi öncesinde bulunan tutarları üzerinden konsolide bilançoda yer almıştır. - Şirket in ve bağlı ortaklıkların gelir tablosu kalemleri ayrı ayrı toplanıp, yapılan toplama işleminde konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıkların birbirine yapmış oldukları mal ve hizmet satışları, toplam satış tutarlarından ve satılan mal maliyetinden indirilmiştir. Konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıkların stoklarına ilişkin bu ortaklıklar arasındaki mal alım-satımından doğan kar, konsolide finansal tablolarda stoklardan düşülerek satılan malın maliyetine eklenmiş, zarar ise stoklara eklenerek satılan malın maliyetinden düşürülmüştür. Konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıkların birbirleriyle olan işlemleri nedeniyle oluşmuş gelir ve gider kalemleri ilgili hesaplarda karşılıklı mahsup edilmiştir. - Konsolidasyon kapsamındaki bağlı ortaklıkların net dönem kar veya zararlarından konsolidasyon yöntemine tabi ortaklıklar dışındaki paylara isabet eden kısım, net konsolide dönem karından sonra Azınlık Payları hesap grubu adıyla gösterilmiştir. - Gerekli görülen durumlarda bağlı ortaklıkların finansal tablolarını diğer grup içi şirketlerinin uyguladığı muhasebe prensiplerine uygun hale getirebilmek için düzeltmeler yapılmıştır. Özkaynak Yöntemi: Şirketin iştirakteki çıkarı, o iştirakte ana ortaklık ve diğer bağlı ortaklıklarının payının toplamıdır. Özkaynak yönteminin uygulanmasında, ilgili iştirakte bağlı ortaklıkların ve müşterek yönetime tabi teşebbüsün payı ihmal edilir. Özkaynak yöntemine göre muhasebeleştirilecek iştiraklerin iştiraki, bağlı ortaklığı veya müşterek yönetime tabi teşebbüsünün varlığı halinde, iştirakteki net varlık, kar veya zarar olarak iştirakin konsolide bilançosundaki tutarlar dikkate alınır. Bu şekilde işleme tabi tutulan iştiraklerde, ilgili iştirakin iştiraki, bağlı ortaklığı ve müşterek yönetime tabi teşebbüsü tarafından uygulanan farklı muhasebe politikalarının etkileri giderilir. Özkaynak yöntemine göre muhasebeleştirilen iştiraklerle ilgili olarak, iştirak eden ortaklığın iştirakin zararındaki payının, iştirakteki adi payla temsil edilen yatırım tutarını aşan kısmı, iştirak eden ortaklığın iştirakteki haklarının diğer bileşenlerinden tasfiyeden pay alma önceliği dikkate alınarak indirilir. Özkaynak yönteminin uygulandığı iştirakler; Şirketin Ünvanı AE Arma Electropanc Electromechanical Contracting Lebanon S.A.R.L. UC 12 Sahip Olunan Oran Sermayesi (TL) İştirak Tutarı (TL) 45,00%

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE)

KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) KELEBEK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLANÇO (TL) Bağımsız Denetim'den (XI-29 KONSOLİDE) Geçmemiş Geçmemiş Dipnot Referansları 30.09.2009 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 27,180,536 28,730,807

Detaylı

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi

MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço. Bilanço. Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi MERT GIDA GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / MRTGG, 2012/Yıllık [] 15.03.2013 Bilanço Bilanço Finansal Tablo Türü Dönem Raporlama Birimi V A R L I K L A R DÖNEN VARLIKLAR Nakit ve Benzerleri Finansal Yatırımlar

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU ALTINYILDIZ MENSUCAT VE KONFEKSİYON FABRİKALARI A.Ş. 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 30 HAZİRAN 2012 TARİHLİ ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO Bağımsız İnceleme'den Denetim'den Dipnot Geçmiş Geçmiş Referansları 30.06.2012 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 47,694,745 54,518,989 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu 22 Nisan 2016 Bu rapor, 40 sayfa

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN ÖZET KONSOLİDE

Detaylı

TAT GIDA SANAYİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA VE AYNI TARİHTE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

TAT GIDA SANAYİ A.Ş. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA VE AYNI TARİHTE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA VE AYNI TARİHTE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Tat Gıda Sanayi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Finansal Tablolara İlişkin Rapor

Detaylı

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318

Yabancı para çevrim farkları Diğer kazanç ve kayıplar 5,318 5,318 Özsermaye Değişim Tablosu Özsermaye Değişim Tablosu Finansal Tablo Türü Raporlama Birimi Konsolide Olmayan TL Ödenmiş Sermaye Dipnot:27 Sermaye Düzeltmesi Farkları Dipnot:27 Hisse Senedi İhraç Primi Dipnot:27

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE ÖZET DİPNOTLAR GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

PENGUEN GIDA SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER KONSOLİDE BİLANÇOLAR... KONSOLİDE

Detaylı

1 Ocak - 30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar

1 Ocak - 30 Eylül 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş ve Bağlı Ortaklıkları 1 Ocak - 2015 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar 6 Kasım 2015 Bu rapor 46 sayfa özet konsolide finansal

Detaylı

Şeker Finansal Kiralama Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar

Şeker Finansal Kiralama Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar Şeker Finansal Kiralama Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar 10 Mayıs 2016 Bu rapor 64 sayfa konsolide finansal tablolar ve

Detaylı

ING Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2015 tarihi itibari ile finansal tablolar ve dipnotları

ING Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2015 tarihi itibari ile finansal tablolar ve dipnotları ING Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2015 tarihi itibari ile finansal tablolar ve dipnotları İçindekiler Sayfa Finansal durum tablosu (Bilanço)... 3 Kar veya Zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu...

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak- 30 Eylül 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 2009 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim tablosu 3 Nakit akım tablosu

Detaylı

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş 30 HAZİRAN 2013 TARİHİ İTİBARİYLE SPK NIN II-14.1 SAYILI SERMAYE PİYASASINDA RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNE GÖRE HAZIRLANAN KONSOLİDE MALİ TABLOLAR VE DİPNOTLARI GÜLER

Detaylı

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 2011 ara hesap dönemine ait ara dönem özet finansal tabloları Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Ara dönem özet bilanço 1 Ara

Detaylı

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi

Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2011 ara hesap dönemine ait ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Ara dönem

Detaylı

Burgan Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı

Burgan Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı Burgan Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. İçindekiler

Detaylı

Sayfa 1 / 5 Ana Sayfa KAP Hakk nda Bildirim Sorgular irketler Yard m lgili Linkler Görü Öneri Tümünü mzal Görüntüle English Format Ba ms z Denetim Görü ü Ba ms z Denetim Kurulu u Denetim Türü Görü Türü

Detaylı

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporu Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon

Detaylı

Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak 31 Mart 2016 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar Burgan Yatırım Menkul Değerler

Detaylı

AKSU ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

AKSU ENERJİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU 1 BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Aksu Enerji ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Finansal Tablolara İlişkin Rapor

Detaylı

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2012 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01 OCAK 31 ARALIK 2012 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01 OCAK 31 ARALIK 2012 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Detaylı

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi

Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri Anonim Şirketi tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal durum tablosu, gelir tablosu ve seçilmiş notlar tarihli ara dönem finansal durum tablosu Varlıklar Dipnot

Detaylı

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş.

CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TİCARET MERKEZİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 3 Haziran - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 3 Haziran - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 3 Haziran - 31 Aralık 2015 hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Albaraka Gayrimenkul Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler

Detaylı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Konsolide finansal tablolar hakkında bağımsız denetim raporu... 1-2 Konsolide

Detaylı

VERUSA HOLDİNG A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

VERUSA HOLDİNG A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VERUSA HOLDİNG A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇO 1-2 ÖZET KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR VE DİĞER

Detaylı

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Makina Takım Endüstrisi A.Ş.

Detaylı

ANEL TELEKOMÜNİKASYON ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE

ANEL TELEKOMÜNİKASYON ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE ANEL TELEKOMÜNİKASYON ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2010 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Anel

Detaylı

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal tablolar

Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal tablolar Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle ara dönem özet finansal tablolar İçindekiler Sayfa Ara dönem özet bilanço 1-2 Ara dönem özet kapsamlı gelir tablosu 3 Ara dönem özet özsermaye

Detaylı

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve Notlar

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı. 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve Notlar Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar ve Notlar İçindekiler Sayfa... Ara dönem özet Konsolide finansal

Detaylı

BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

Detaylı

AYEN ELEKTRİK TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

AYEN ELEKTRİK TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Ayen Elektrik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na Konsolide Finansal

Detaylı

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009

Dipnot Referansları 30.09.2010 31.12.2009 BĠLANÇO (TL) İncelemeden GeçmemiĢ Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Dipnot Referansları 31.12.29 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 129.576.238 66.38.879 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 63.42.113 1.576.488 Finansal Yatırımlar

Detaylı

Huzur Faktoring Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu

Huzur Faktoring Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu Huzur Faktoring Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi

Detaylı

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş)

Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu(denetlenmemiş) Konsolide Gelir Tablosu (denetlenmemiş) Sona eren 3 aylık dönem Sona eren 6 aylık dönem m. 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 30 Haziran 2014 30 Haziran 2013 Faiz ve

Detaylı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu 1 Ocak 31 Aralık 2014 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi Ortakları

Detaylı

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A. Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A. Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR DYO BOYA FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A. Ş 1 OCAK- 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler Sayfa Finansal tablolara ilişkin rapor 1-2 Finansal durum tablosu 3-4 Kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2009 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2009 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 01.01. 31.12.2009 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ ve TİCARET A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIKLARI 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2012 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar Varlıklar geçmiş Dipnot 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011

Detaylı

SODA SANAYİİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

SODA SANAYİİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU SODA SANAYİİ A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU İçindekiler Sayfa No KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU 1 2 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR TABLOSU

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOSU SAYFA 1 KONSOLİDE KAPSAMLI GELİR TABLOSU 2 KONSOLİDE ÖZKAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU 3 KONSOLİDE

Detaylı

Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. An independent member of BKR International

Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. An independent member of BKR International ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. 01 OCAK 2015-30 EYLÜL 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL TABLOLAR VE FİNANSAL TABLOLARA İLİŞKİN DİPNOTLAR 1 VARLIKLAR Dönen Varlıklar Dipnot Referansları

Detaylı

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklığı 1 Ocak- 30 Haziran 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve bağımsız inceleme raporu İçindekiler Sayfa İnceleme raporu

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 30 EYLÜL 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR... 1-2 ÖZET

Detaylı

MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu

MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2015 31.03.2015 Hesap Dönemine ait Faaliyet Raporu 1-GENEL BİLGİLER: a) Hesap Dönemi :01.01.2015-31.03.2015 b) Şirketin Ticaret Unvanı :MAGNA CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ

Detaylı

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.) ve Bağlı Ortaklığı

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.) ve Bağlı Ortaklığı Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Eski ünvanıyla Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.) ve Bağlı Ortaklığı 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Deniz Gayrimenkul

Detaylı

COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE

COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE COSMOS YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 31 ARALIK 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA Bağımsız Denetçi Raporu 1-2 Konsolide

Detaylı

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. )

AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) AZİMUT BOSPHORUS CAPİTAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Eski Unvanıyla BOSPHORUS CAPITAL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ) 1 OCAK - 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK

Detaylı

Burgan Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar

Burgan Portföy Yönetimi Anonim Şirketi. 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar Burgan Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 30 Eylül 2015 ara hesap dönemine ait finansal tablolar İçindekiler Sayfa Özet finansal durum tablosu (bilanço)... 2 Özet kar veya zarar ve diğer kapsamlı

Detaylı

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU

KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU KARSAN OTOMOTİV SANAY İVE TİCARET A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2009 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİRAPORU Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş

Detaylı

ATAÇ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

ATAÇ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 MART 2013 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA ÖZET KONSOLİDE BİLANÇOLAR...

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş

OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRIMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 1- GENEL BİLGİLER 2015 YILI ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem: 08.04.2015 30.09.2015 Dönemi Ticaret unvanı : OMURGA GAYRİMENKUL PORTFÖY

Detaylı

Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 31.12.2012 ve 31.12.2011 Dönemlerine Ait Bağımsız Denetçi Raporu, Finansal Tablolar ve Finansal Tablolara İlişkin Dipnotlar 31 ARALIK 2012 VE 31 ARALIK 2011 HESAP DÖNEMLERİNE AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

Detaylı

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR TABLOSU... 3 DİĞER

Detaylı

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir)

31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir) 31 ARALIK 2011 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI KONSOLİDE BİLANÇO VARLIKLAR Dipnot 31 Aralık 2011 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 14 367.180.985 389.133.254 1- Kasa

Detaylı

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi

ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi ING Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak- 31 Mart 2012 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve inceleme raporu İçindekiler Sayfa Özet bilanço 1 Özet kapsamlı gelir tablosu 2 Özkaynak değişim

Detaylı

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu

MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu MORGAN STANLEY MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 18 Mart 2016 Bu rapor, 2 sayfa bağımsız denetçi raporu ve 35 sayfa finansal

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK - 31 MART 2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇO... 1-2 KONSOLİDE KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 KONSOLİDE ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

AKİŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE FİNANSAL DURUM TABLOLARI...

Detaylı

SANKO PAZARLAMA İTHALAT İHRACAT ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI

SANKO PAZARLAMA İTHALAT İHRACAT ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI SANKO PAZARLAMA İTHALAT İHRACAT ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 MART 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA NO FİNANSAL DURUM TABLOLARI 12 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR

Detaylı

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 30.06.2012 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu

İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi. 01.01 30.06.2012 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi 01.01 30.06.2012 Ara Hesap Dönemine Ait Finansal Tabloları ve Bağımsız Sınırlı Denetim Raporu İHLAS GAZETECİLİK A.Ş. nin 01 Ocak - 30 Haziran 2012 Ara Hesap Dönemine Ait

Detaylı

GEDİK PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM

GEDİK PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM GEDİK PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 30.06.2014 TARİHİNDE SONA EREN ALTI AYLIK ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İÇİNDEKİLER ARA DÖNEM ÖZET FİNANSAL TABLOLAR HAKKINDA

Detaylı

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI NOTLAR

REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI NOTLAR REFERANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE İstanbul, Ekim 2015 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE İÇİNDEKİLER

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 30 HAZİRAN 2006 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR 1 OCAK 2006 30 HAZİRAN 2006 DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU 1. Oyak Emeklilik A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun

Detaylı

BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİCARET A.Ş. NİN 01.01. 31.03.2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİCARET A.Ş. NİN 01.01. 31.03.2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR BİMEKS BİLGİ İŞLEM VE DIŞ TİCARET A.Ş. NİN 01.01. 31.03.2016 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR 31.03.2016 TARİHİ İTİBARIYLA ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE ÖZET DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER

Detaylı

Finans Finansal Kiralama Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu

Finans Finansal Kiralama Anonim Şirketi. 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Finans Finansal Kiralama Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu İçindekiler: Sayfa Bağımsız denetçi raporu 1-2 Finansal durum tablosu (bilanço) 3-4

Detaylı

SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR SODA SANAYİİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İçindekiler KONSOLİDE BİLANÇOLAR 1-2 KONSOLİDE GELİR TABLOLARI 3 KONSOLİDE ÖZSERMAYE

Detaylı

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR

DOĞAN GAZETECİLİK A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR 1 OCAK 30 EYLÜL 2015 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FINANSAL DURUM TABLOSU... 1-2 KAR VEYA ZARAR TABLOSU... 3 DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 4 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM TABLOSU...

Detaylı

GARANTĠ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.ġ. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2010 TARĠHĠNDE SONA EREN YILA AĠT KONSOLĠDE FĠNANSAL TABLOLAR

GARANTĠ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.ġ. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2010 TARĠHĠNDE SONA EREN YILA AĠT KONSOLĠDE FĠNANSAL TABLOLAR GARANTĠ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.ġ. VE BAĞLI ORTAKLIĞI 31 ARALIK 2010 TARĠHĠNDE SONA EREN YILA AĠT KONSOLĠDE FĠNANSAL TABLOLAR GARANTĠ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.ġ. Yönetim Kurulu na Ġstanbul 1 OCAK

Detaylı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar 1 Ocak-31 Mart 2014 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide finansal durum tablosu

Detaylı

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01.01. 31.03.2011 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR 31.03.2011 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

Detaylı

Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. An independent member of BKR International 2

Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. An independent member of BKR International 2 BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMİŞ 31.12.2014 ve 31.12.2013 TARİHLİ (KONSOLİDE OLMAYAN) FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) (Tüm tutarlar, TL olarak gösterilmiştir) Dipnot Referansları Cari Dönem Önceki Dönem VARLIKLAR

Detaylı

26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır

26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır 26 Ağustos 2010 tarih ve 27684 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASINA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (TFRS 1) HAKKINDA TEBLİĞDE

Detaylı

FĐNANSAL ARAÇLAR: AÇIKLAMALAR. GÜNCELLEMELER ve YÜRÜRLÜK TARĐHLERĐ

FĐNANSAL ARAÇLAR: AÇIKLAMALAR. GÜNCELLEMELER ve YÜRÜRLÜK TARĐHLERĐ TFRS 7 FĐNANSAL ARAÇLAR: AÇIKLAMALAR GÜNCELLEMELER ve YÜRÜRLÜK TARĐHLERĐ TFRS 7 Finansal Araçlar: Açıklamalar Standardı 31/12/2006 tarihinden sonra başlayan hesap dönemleri için uygulanmak üzere ilk olarak

Detaylı

ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA Konsolide Finansal

Detaylı

ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE

ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIĞI 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLARI ROYAL HALI İPLİK TEKSTİL MOBİLYA SANAYİ

Detaylı

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar

30 EYLÜL 2010 TARİHİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇO (*) (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar (Para Birimi - Türk Lirası (TL)) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Dipnot Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 165.631.605 121.912.642 1- Kasa 2.12, 14 1.086 370 2-

Detaylı

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU İstanbul, Mart 2016 MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ İNCELEME RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2012 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE

Detaylı

YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI

YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 30.06.2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FİNANSAL TABLOLAR ve DİPNOTLARI İÇİNDEKİLER SAYFA BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU 2-3 30.06.2013 TARİHLİ BİLANÇO 4-6

Detaylı

CREDIT SUISSE İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI

CREDIT SUISSE İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI CREDIT SUISSE İSTANBUL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ve BAĞLI ORTAKLIĞI 31 Mart 2015 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar 8 Mayıs 2015 Credit Suisse İstanbul Menkul

Detaylı

1. Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi (13.11.2012 PYŞ.PY.48/1231)

1. Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi (13.11.2012 PYŞ.PY.48/1231) 6 NOT 1 ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU Perform Portföy Yönetimi A.Ş., 08.10.2012 tarihinde kurulmuş olup, Şirket in merkez adresi 19 Mayıs Mahallesi Dr. İsmet Öztürk Sokak Elit Rezidans No.

Detaylı

AYEN ENERJİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

AYEN ENERJİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI AYEN ENERJİ A.Ş. VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

Detaylı

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR

EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR EDİP GAYRİMENKUL YATIRIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE DİPNOTLAR 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT

Detaylı

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2015 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve açıklayıcı notlar İçindekiler Sayfa Ara dönem özet bilanço 2-3 Ara dönem özet kapsamlı

Detaylı

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. 01.01.-31 MART 2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR

A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. 01.01.-31 MART 2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. 01.01.-31 MART 2012 DÖNEMİNE İLİŞKİN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR İçindekiler Sayfa Konsolide Bilançolar 1-2 Konsolide Kapsamlı gelir tabloları

Detaylı

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI ANONİM ŞİRKETİ 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FİNANSAL

Detaylı

KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 01.01.-30.06.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU

KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. 01.01.-30.06.2013 HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU 01.01.- HESAP DÖNEMİNE AİT ÖZET FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU 01.01.- ARA HESAP DÖNEMİNE AİT BAĞIMSIZ İNCELEME RAPORU Kapital Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu na Giriş 1. Kapital Yatırım

Detaylı

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar

Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi. 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar Destek Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Döneme Ait Finansal Tablolar İçindekiler Finansal durum tablosu (Bilanço) Kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu Özkaynaklar

Detaylı

Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O.

Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. finansal tablolar ve bağımsız denetim raporu Bağımsız denetim raporu Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. Yönetim Kurulu na: Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O. nun ( Şirket

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 1 OCAK 31 MART 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ SINIRLI DENETİM RAPORU 31 MART 2014 TARİHİ İTİBARİYLE DÜZENLENEN FİNANSAL TABLOLARIMIZA İLİŞKİN BEYANIMIZ İlişikte sunulan

Detaylı

ÜNLÜ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

ÜNLÜ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU 1 OCAK - 31 ARALIK 2014 HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO)...

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı