Bu kayıt cihazı tüm olayları kazaları veya önemli anları kaydetmeyebilir. Kullanıcının öngördüğü her olayı kaydeceği garanti edilmez.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu kayıt cihazı tüm olayları kazaları veya önemli anları kaydetmeyebilir. Kullanıcının öngördüğü her olayı kaydeceği garanti edilmez."

Transkript

1 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı SIV Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı Kullanım Kılavuzu Garanti Ve Sorumluluklar Bu kayıt cihazı tüm olayları kazaları veya önemli anları kaydetmeyebilir. Kullanıcının öngördüğü her olayı kaydeceği garanti edilmez. Herhangi bir veri kaybı üreticinin sorumluluğunda değildir. Bir kaza anında gerçekleşek darbe cihazın farkedebileceğinden daha hafif olabilir, bu durumda cihaz kazayı kaydetmeyecektir. Cihaz USB aracılığı ile bilgisayara bağlandığında tüm kayıt fonksiyonları durur. Sadece kaydedilmiş dosyaların üzerinde işlem yapılabilir(seyretme, kopyalama vs.).

2 2 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı İçindekiler 1. Cihazınızı kullanmadan önce 3 2. Kutudaki ekipmanlar 4 3. Cihazın üzerindeki giriş ve çıkışlar Cihaz özellikleri 6 5. Montaj 7 6. Cihazın kullanımı 9 Olay kaydı Cihaz A/V bağlantısı USB bağlantısı USB bilgi aktarma ECO sürüş göstergesi Cihazın düzgün bir şekilde kapatılması 7. Bilgisayar programının kullanımı 15 Programın ana hatları Düğme tanımlamaları Video işlemleri GPS harita penceresi Ayarlar 8. Teknik özellikler 19

3 3 1. Cihazı kullanmadan önce Lütfen güvenliğiniz ve cihazın düzgün bir şekilde kullanılması için aşağıdaki maddelere özen gösteriniz. 1. Lütfen cihazı sökmeyiniz, parçalarında değişiklik yada tamir yapmayınız. Yetkili servisler dışında yapılacak tüm servis müdahaleleri ve diğer değişiklikler cihazınızı garanti dışında bırakacaktır. 2. Cihazdan duman yada yanık kokusu gelirse derhal elektrik bağlantısını kesiniz. 3. Cihazın suyla temas etmesini engelleyiniz, su cihazı bozabilir yangın veya elektrik çarpması riski doğurabilir.. 4. Cihazı kimyasal maddelere maruz bırakmayınız yada deterjan ile dış yüzeyini temizlemeyiniz. 5. Cihazı şiddetli derbelerden koruyunuz ve cihazın girişlerine yabancı cisimler sokmayınız. 6. Cihazın lensine yapıştırılacak etiket ve diğer cisimler cihazın görüşünü engeller, ayrıca cihazın etrafında duran süs, cd gibi gereksiz cisimler görüntüde yansımaya neden olarak video kalitesini olumsuz etkileyebilir.. 7. Cihaz ile birlikte verilen çift taraflı bantlar sadece bir kez temizlenmiş yüzeye cihazı sabitlemek için kullanılmalıdır, cihaz sabitlendikten sonra sağlamlığından emin olunmalı ve aynı bant kullanılarak başka yere yapıştırılmamalıdır. 8. Sadece cihaz ile birlikte verilen güç kablosu kullanılmalıdır, girişleri uysa bile diğer kablolar yangın veya güvenlik riski doğurabilir. 9. Cihaz ıslak elle kullanılmamalıdır. 10. Araç park edildiğinde güç kablosu takılı bırakılmamalıdır, akü boşalabilir. 11. Sürüş esnasında dikkatinizin dağılmaması için cihaz ayarlarıyla oynamayınız. 12. Ani tünel giriş ve çıkışlarında, çok seyrek de olsa görüntü kalitesi kısa bir süre için istenen düzeyin altına düşebilir Ön camdaki koyu renk cam filmi görüntü kalitesini olumsuz etkiler. 14. Çok düşük şiddette darbe oluşturan kazalar yada diğer araçların arasındaki kazalar otomatik olarak kaydedilmeyebilir. 15. Çok şiddetli bir kaza anında güç kablosu cihazdan çıkarsa, kaza anı kaydedilmeyebilir..

4 4 GPS nedir? Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı 1. Sivil kullanıma sunulmuş GPS genelde 15 metre yada daha fazla hata payı ile çalışır. Yeraltı tünellerinde, vadilerde, ağaçlık yada dağlık arazilerde, hata oranı 100 metreye kadar çıkabilir. 2. GPS sinyalinin ilk alınmaya başlaması(cold start) arazi, hava koşulları ve diğer etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 2. Kutudaki ekipmanlar Ürününüzün kutusundan aşağıda belirtilen kablo ve parçaların çıkıp çıkmadığını kontrol ediniz, parçaların tümü çıkmadı ise ürünü satın aldığınız yerden eksik parçaları talep edebilirsiniz. Kullanma kılavuzu Kayıt cihazı AV kablosu Kablo döşeme kiti Çakmak güç kablosu USB kablosu (özel)

5 5 3. Kayıt Cihazı 5.USB hafıza bağlantı soketi 11.ECO ışığı 9. Oynatma düğmesi 10.Güç ışığı 2.Montaj ayağı 7.Video çıkışı (AV-Pal/Ntsc) 4.Güç girişi 6.USB bilgisayar bağlantı soketi 3.Ayak bağlantı noktası 8.Elle Kayıt düğmesi 1.Kamera Lensi 1. Kamera lensi 2. Montaj ayağı: Cihaz bu ayak vasıtası ile ön cama monte edilir. 3. Ayak bağlantı noktası: Cihazı ayağa sabitlemek için bu vida kullanılır. 4. Güç girişi (çakmak güç kablosu bağlantısı) 5. USB çıkışı: USB bellek takmak ve USB belleğe görüntü aktarmak için kullanılır. 6. USB girişi: Cihazı bilgisayara bağlamak için kullanılır. 7. AV çıkışı: Cihazın kaydettiği videolar ve ses direk olarak bu kablonun takıldığı monitorden izlenebilir. Pal veya NTSC olarak ayarlanabilir. 8. Elle kayıt tuşu: Gerek görüldüğünde olay kaydetmek için kullanılır. 9. Oynatma düğmesi: Kaydedilen olayları oynatmak için kullanılır. 10. Güç Işığı: Cihazın durumu hakkında bilgi verir. 11. ECO Işığı: ECO sürüş göstergesi. Aynı zamanda cihazın durumu hakkında da bilgi verir.

6 6 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı 4. Kayıt cihazının özellikleri Kaza kaydı Ani fren, dönüş hızlanma yada darbe oluşturacak şekilde kaza veya bir olay meydana geldiğinde olayın öncesi ve sonrası cihaz tarafından sensör kaydı olarak kaydedilir ve saklanır. Yüksek video kalitesi H.264 video formatı sayesinde görüntüler yüksek bir kayıt kalitesi ile kaydedilir. Elle kayıt Sürücü elle kayıt tuşuna basarak istediği olayı cihaz hafızasına alabilir. tuşa basıldıktan yirmi saniye öncesi ve sonrası kaydedilir. Güvenli sürüş detayları bilgisi Sadece kaza görüntüsü değil, 3 düzlemde G-sensörü bilgileri ve GPS verileri de görüntüler ile birlikte kaydedilir. Kolay yedekleme Kayıtlar USB bellek yada USB kablosu aracılığı ile bilgisayara kolay bir şekilde aktarılarak detaylı olarak incelenebilir. Hadise analiz yazılımı Olaylar özel yazılım sayesinde detaylı bir şekilde incelenerek AVI formatında bilgisayara kaydedilebilir. Videolardan görüntü alınması, görüntülerin yazdırılması ve diğer gerekli işlemler yazılım üzerinden gerçekleştirilebilir. Kişiselleştirme Yazılım sayesinde cihazın özellikleri ayarlanabilir. Cihazın çeşitli parametreleri ve hassasiyeti yazılım üzerindeki menüler aracılığı ile düzenlenebilir. ECO sürüş göstergesi Kayıt cihazınız yakıt tüketimini arttıracak şekilde araç kullanıldığında sizi uyararak, daha ekonomik ve güvenli araç kullanmanıza yardımcı olur.

7 7 5. Kayıt cihazının montajı Cihazınızdan daha iyi performans almak ve verimli bir şekilde kullanabilmek için montaj esnasında lütfen aşağıdaki maddelere özen gösteriniz. 1. Kayıt cihazını kutudaki USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Cenmax Manager programını çalıştırın. Cenmax Manager programında ayarlar tuşuna basın. 'Zaman ayarı' tuşuna basın, cihazınızın zaman ve tarih bilgileri bilgisayarınız ile eşitlenecektir. * Zaman ayarı cihaz satın alındıktan sonra en az bir kere yapılmalıdır. 2. Aracı düz ve aydınlık bir yere park edin ve cihazı monte etmeden önce motoru kapatın. 3. Camda cihaz için ayırdığınız yeri temizleyin. Cihazın sürücünün görüşünü engellemeyecek kadar yükseğe ancak GPS anteninin düzgün sinyal alabilmesi için camın en üst noktasından biraz daha aşağıya yerleştirilmesi daha uygun olacaktır. Cihazın ön yarısının camdan direk gökyüzüne baktığına emin olun. 4. Kamera lensinde koruyucu bi kapak vardır. * Kurulumdan önce kapağın çıkartılmış olduğuna emin olun.

8 8 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı 5. Kayıt cihazını montaj ayağındaki çift taraflı bandı kullanarak lens öne gelecek şekilde ve araç ile aynı yatay düzlemde yerleştirin.sabitleme vidasını sürüş esnasında hareket etmemesi için iyice sıkın. Cihazın düzgün olarak kaydettiğine emin olmak için bir adet test kaydı yapıp seyredin. 6. Güç kablosunu kayıt cihazına takın ve kablo döşeme kitini kullanarak kabloyu uygun şekilde döşeyin. 7. Güç kablosunu aracın çakmak girişine takın (DC 12V, 24V) * Sadece cihazın kutusundan çıkan güç kablosunu kullanın. 8. Aracı çalıştırın, cihazın üzerindeki tüm ışıklar yanacaktır. Cihaz bir kez bipleyecek. Birkaç saniye sonra GÜÇ ışığı hariç diğer tüm ışıklar sönecek ve cihaz çalışmaya başlayacaktır. 9. Cihaz çalıştıktan sonra bir test sürüşüne çıkarak, elle kayıt tuşu ile bir kaç kayıt yapın ve ardından bilgisayarınızda bu kayıtları izleyerek, cihazın istenildiği şekilde kayıt yaptığına emin olun

9 9 6. Cihazın kullanımı Olay kaydı 1. Güç kablosunu taktıktan sonra aracı çalıştırın. 2. Cihazın üzerindeki tüm ışıklar yanacaktır. Cihaz bir kez bipleyecek. Birkaç saniye sonra güç ışığı hariç diğer tüm ışıklar sönecek ve cihaz çalışmaya başlayacaktır. Sürekli kayıt işlevi başlayacak ve cihaz hafızasına görüntüler kayıt edilecektir. 3. Ani fren sarsıntı yada cihazın G-sensorunu tetikleyecek bir olay gerçekleştiğinde cihaz bipleyecek ve cihaz hafızasına olay kaydı olarak işlenecektir. Olaydan 20 saniye öncesi ve sonrası olmak üzere 40 saniye video kaydı yapılacaktır. *Not: Olay kaydı dosyası ışık ve hareket durumuna göre 40 saniyeden kısa olabilir. 4. Cihazın bir olayı kaydetmesini istediğiniz zaman, elle kayıt tuşuna basarak tuşa basıldığı anın 20 saniye öncesinin ve sonrasının kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. 5. Kayıt ünitesi güç kablosu takıldığı ve cihaza güç geldiği anda kayıt işlemine başlar ve hafıza yeterliği olduğu sürece eski sürekli kayıt dosyalarını silerek, eskilerinin üzerine yeni sürekli kaydı yapar, olay ve manuel kayıt dosyaları bu işlem esnasında silinmez. Sürekli kayıt dosyaları cihaza USB bellek takılarak cihazdan okunamaz sadece ayarlanan sayıdaki son elle kayıt ve olay dosyaları alınır, sürekli kayıt dosyalarına ulaşmak için cihazı bilgisayara bağlamalısınız.

10 10 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı A/V Video Bağlantısı ve Ekran 1. Kaydedilen dosyalar A/V kablosu aracılığı ile araç navigasyon sisteminde yada destekleyen diğer sistemlerde izlenebilir.. 2. Kayıtları izlerken aracınızı güvenli biryere parkedin. 3. Kayıt cihazının A/V kablosunu araç navigasyon sisteminin yada aracınızdaki A/V destekleyen cihazın girişine takın, bağlantıyı yapmadan önce iki cihazın da açık olduğuna emin olun. 4. Kayıt cihazındaki OYNATMA tuşuna basın. 5. Görüntüler izlenirken cihazın kayıt fonksiyonları çalışmaz. 6. Görüntü izleme esnasında GÜÇ ışığı sürekli yanar ve ECO ışığı yanıp söner. 7. Olaylar kaydedildikleri sırada oynatılırlar, OYNATMA tuşuna basarak bir sonraki olay kaydını izleyebilirsiniz. 8. Görüntüler izlenirken elle kayıt tuşuna basar iseniz, görüntü gösterimi durur ancak cihaz kayda başlamaz. Cihazın kayda başlaması için manuel kayıt tuşuna tekrar basılması gerekir. 9. Tüm görüntüler izlendikten sonra kayıt cihazı normal operasyon moduna geri dönecektir..

11 11 USB Bağlantısı 1. Kayıt cihazını kutudan çıkan USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. 2. Cihaz bir kez bipleyecek, Güç Işığı yanacak, ECO ışığı mavi olarak yanacaktır. 3. Cihaz bilgisayara bağlı iken hiçbir kayıt işlevi çalışmaz sadece dosyaların yönetimi, izlenmesi, kopyalanması ve silinmesi işlemleri yapılabilir.. 4. Bilgisayar Kayıt cihazını bir disk ünitesi olarak tanıyacaktır.. 5. Kayıt cihazındaki dosyaları görüntüleyin. 6. CenmaX manager.exe programını çalıştırın. 7. Cenmax manager programı cihaz üzerindeki dosyaların izlenmesi, dışarı kaydedilmesi, silinmesi ve cihazınızın diğer ayarlarının değişirilmesi için kullanılır. Programın detaylı kullanım bilgileri için bkz. Sayfa 15. Not: Programın dil seçimi işletim sisteminize göre otomatik olarak yapılandırılacaktır. İşletim sistemini Türkçe ise program Türkçe, ingilizce ise ingilizce olarak çalışacaktır.

12 12 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı USB bilgi aktarma 1. Olay ve Elle kayıt dosyaları, cihaz üzerindeki USB girişi vasıtası ile USB hafıza cihazına kaydedilebilir. 2. USB belleği cihaza takın. * USB hazıfa FAT32 olarak formatlanmalıdır, FAT16 veya NTFS desteklenmez. 3. Cihaza USB bellek cihaza takıldığında güç ışığı söner ve ECO ışığı mavi olarak yanar. 4. Bir süre sonra cihaz dosyaları kopyalamaya başlar. Sadece son kaydedilen toplam 10* adet Elle kayıt ve olay kaydı bilgisi USB belleğe yüklenir daha fazla kayıt bilgisine ulaşılması gerekiyorsa cihaz bilgisayara bağlanmalıdır. *USB belleğe yüklenecek dosya adedi cihaz ayarlarından değiştirilebilir. 5. Dosyaların kopyalanması bittiğinde ECO ışığı yeşil olarak yanar. 6. Eğer dosyalar herhangi bir sebepten solayı kopyalanamaz ise cihaz sürekli olarak bipler ve ECO ışığı kırmızı olarak yanar. USB bellek dolu yada uygun şekilde formatlanmamış olabilir. * Kayıt cihazı tüm USB bellekler ile uyumlu şekilde çalışmayabilir. 7. USB hafıza üzerindeki boş alan 1GB'dan daha büyük olmalıdır. 8. USB ye dosyaların kopyalanması esnasında Elle Kayıt tuşuna basılır ise kopyalama işlemi durdurulur ve cihaz normal çalışmasına geri doner. 9. USB belleği cihazdan çıkartın ve bilgisayara takarak kopyalanmış kayıt dosyalarını izleyin.

13 13 ECO Sürüş Göstergesi 1. ECO sürüş göstergesi ekonomik bir şekilde araç kullanılmasına yardımcı olur. 2. Dahili G sensörü araç kullanımını analiz ederek sürüş ekonomisi hakkında renk kodları ile bilgi verir. 3. Eğer sert fren ani gazlama ve ani direksiyon hareketlerinden kaçınılmış ise ECO led yeşil yanacaktır. 4. LED mavi yandığında orta düzey sürüş ekonomisi sağlanmıştır. 5. ECO LED kırmızı ise sürüş ekonomisi sağlanamamıştır. 6.Skor analiz edilirken cihazın renk kodu sürekli olarak değişebilir.

14 14 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı Cihazın kapatılması 1. Kontak kapatıldığında kayıt cihazıda kapanacaktır. Cihazdaki verilerin kaybolması ihtimalini ortadan kaldırmak için aşağıdaki yönergeleri uygulayınız. 2. Eğer manuel kayıt tuşuna basıldı ise lütfen aracı kapatmadan önce 20 saniye bekleyiniz. 3. USB hafızaya veri aktarımı sırasında kontağınızı kapatmayınız, yada cihazı çakmak soketinden çıkartmayınız. 4. Eğer aracınızın çakmak soketindeki elektriği kontak kapatıldığı anda kesmiyor ise Aracı terkederken çakmak kablosunu yerinden çıkartınız aksi durumda akünüzün boşalması ihtimali mevcuttur.

15 15 Cenmax manager programının kullanımı Kayıt cihazını yada kayıt cihazının yükleme yaptığı Usb belleği bilgisayarınıza takın ve Cenmax_manager.exe programını çalıştırın. Cenmax manager programının genel özellikleri Program çalıştırıldığında aşağıda görüldüğü gibi bir ekran karşınıza gelecektir Video alanı: Video gösteriminin yapıldığı alan. 2. İvme sensor grafiği, gösterilen kaydın ivme sensör bilgileri. (X: Sağ-Sol. Y: İleri-Geri. Z: Yukarı-Aşağı Akselerasyon bilgisi) 3. Kayıt süresi çubuğu. 4. Video oynatma kontrolleri. 5. Araçlar : Görüntü yakalama, yazdırma, video dışarı aktarımı, kurulum 6. Kaydın ekonomi sürüş skoru. (80 üzeri ekonomik ve güvenli, normal, 60 altı kötü.) 7. GPS harita penceresi. 8. Öngösterim penceresi, seçilen kayıt dosyasının bir karesini gösterir. 9. Dosya listesi

16 16 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı Düğme Açıklamaları Simge Adı Açıklama Kapat Kurulum Resim Yakala Yazdır Yedek Hız Kontrol Ses Oynat Ters Oynat Dondur Durdur Önceki Kare Sonraki kare Aç Programı kapat Bilgisayara bağlı kayıt cihazının ayarları. Videoda o an gösterilen kareyi jpg olarak kaydeder Gösterilen kareyi yazdırır Kayıt dosyalarının yedeklenmesi ve AVI dosyasına dönüştürülmesi Video oynatma hızını değiştirir Ses kontrolü Kayıt dosyasını oynatır Kayıt dosyasını sondan başa oynatır Görüntüyü dondurur Oynatımı durdurur Bir önceki kareyi gösterir Bİr sonraki kareyi gösterir Video ve kayıt dosyası aç Not: Programın dil seçimi işletim sisteminize göre otomatik olarak yapılandırılacaktır. İşletim sistemini Türkçe ise program Türkçe, ingilizce ise ingilizce olarak çalışacaktır.

17 17 Kayıt dosyalarının, yedeklenmesi ve AVI olarak kaydedilmesi Kayıt dosyası açmak için Cenmax manager dosya listesi bölümündeki klasör tuşuna basın. Kayıtların bulunduğu klasörü seçin. Cenmax Manager klasördeki dosyaları listeleyecektir. Cenmax Manager yedek tuşuna basın. AVI yedek al seçeneğini seçin Orjinal dosyayı kaydetmek için yedek tuşuna, AVI dosyası olarak yedek almak için AVI yedek tuşuna basın Dosyaların kaydedileceği klasörü seçin. Tamam tuşuna basarak işlemi gerçekleştirin.

18 18 Mobil DVR Araç Kayıt Cihazı GPS harita penceresi Yan tarafta görüldüğü gibi aracın kayıt esnasındaki durumu harita penceresinde gösterilir Aracın durumunu harita üzerinde görebilmek için bilgisayarınızda internet bağlantısı olmalıdır. GPS sinyalinin doğru alınamadığı alanlarda yada kayıt içinde GPS verisi yok ise, harita gösterilmeyebilir. Kurulum Başlık Seçenek Açıklama Çözünürlük 640 x 480 Bu modelde standart olarak 640x480 çözünürlük kullanılmaktadır Görüntü Kalitesi 5 Seviye Çok düşük, Düşük, Normal, Yüksek, Çok Yüksek Kare/Sn 4 Seviye Kare saniye G-Sensor Hassasiyeti Değer yükseldikçe sensörün kayıt edeceği olayın daha şiddetli gerçekleşmesi gerekir. Kaza ve olayları kaçırmamak için fazla yükseltmekten kaçınılmalıdır. 0 ila 2 arası değer verilebilir. X Y Z Sağ-Sol ivmelenme (Viraj ve yandan gerçekleşen kazalar) İleri-Geri ivmelenme (Fren, gaz ve ön ve arkadan gerçekleşen kazalar) Yukarı aşağı ivmelenme (Çukur, tümsek gibi dikey harekete neden olan durumlar) OlayKaydı Uyarı açık/kapalı Bir olay algılandığında cihazın Ötmesi Tuş Sesi açık/kapalı Tuş sesi Ses açık/kapalı Ses kaydı A/V Çıkış NTSC/PAL A/V video çıkışı tipi Türkiye için PAL uygundur. Zaman Ayarı Cihazın Zaman ve Tarih bilgileri bilgisayarınız ile eşitlenir. (Cihaz ilk satın alındığında 1 kez yapılmalıdır.) Hafıza Biçimlendir Cihaz hafızası tamamen silinir. Fabrika Ayarları Cihazın tüm ayarları fabrika tarafından öngörülenlere çevrilir.

19 19 Teknik özellikler İşlemci CPU Performans CUPID ASIC 133 MHz İvme Sensorü Dahili ivme sensörü Çarpışma Fren Kaza Tanımlama GPS GPS modülü Dahili Sensör Lens CMOS Yüksek kalite cam lens Kamera Çözünürlük 640 x 480 Mikrofon Açı Hassasiyet Tip Hassasiyet 64.8 (D) x 92.8 (Y) x (Ç) 0.8 Lux C -38dB Hafıza Nand flash bellek 1GB USB cihaz USB 2.0 (1.1 uyumlu) Arayüz Çalışma Sıcaklığı İşletim Sistemi Window98, ME, 2000, XP, Vista 32 USB çıkışı USB port / : FAT 16/32 AV Çıkış 720x480 (NTSC/PAL) Çalışma Ortam ısısı 0 C ~ 50 C Çalışma gerilimi 12-24V 200mA Güç USB 5V Çakmak adaptörü

20 Notlar:

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

TT - SC6V Video Modülü

TT - SC6V Video Modülü Kullanım Kılavuzu TT - SC6V Video Modülü Ortak Video Hafızası Merdiven Işık Kontrolü Yükseltilebilir Kamera Sayısı SC6V modülü DT sistemler için tasarlanmış video paylaşım, ışık kontrolü ve ekstra kamera

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu

DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu DVR Fonksiyonlu Teleskobik Video Denetleme Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 15.12.2015 Son Güncelleme: 16.12.2015 İçindekiler 1 Teknik Özellikler...... 3 2 Uyarı... 3 3 Cihazınızı

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

Ses Kontrol Kartı Kullanım Kılavuzu

Ses Kontrol Kartı Kullanım Kılavuzu Ses Kontrol Kartı Kullanım Kılavuzu 1 Genel Bakış Ses Kontrol Kartı ile ses kaydedip, oynatabilir (bu ses kaydını dinleyebilir); robotlarda ses uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Artık robotlarınız

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli

3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 1 Loop 64 Adresli Yangın Algılama Paneli 3MK-AFP29 adresli alarm paneli mikroişlemci tabanlı ve SMD teknolojisi ile üretilmiştir. 3MK-AFP29 adresli alarm paneline 64 adet dedektör veya buton

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

idealab Kullanım Bilgileri

idealab Kullanım Bilgileri idealab Kullanım Bilgileri Hızlı Başlangıç 1. idea kontrol kartını bilgisayara bağlayın. 2. Kartın gücünü açıp Bağlan tuşuna tıklayarak Modüller Ekranı na geçin. 3. Modüller Ekranı nda kart üzerindeki

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

1080P Kamera / PC Kamera / Taşınabilir Disk / Kart Okuyucu

1080P Kamera / PC Kamera / Taşınabilir Disk / Kart Okuyucu Akıllı Gözlük 1080P Kamera / PC Kamera / Taşınabilir Disk / Kart Okuyucu - Türkçe - Kullanıcı Rehberi www.quadrocomputer.com 1 Fonksiyon Tuşları ve Portlar : Kamera Değiştirilebilen Camlar Micro-SD Kart

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Kullanım Kılavuzu

Kullanım Kılavuzu www.makrodedektor.com Kullanım Kılavuzu Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma / Kapama Titreşim / Ses & LED LED Aydınlatma Ses Çıkışı Hassasiyet Ayarı Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

1. IRISCard tarayıcının kullanılması

1. IRISCard tarayıcının kullanılması Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu IRISCard Anywhere 5 ve IRISCard Corporate 5 tarayıcıları kurmanıza ve başlamanıza yardımcı olmak içindir. Bu tarayıcı ile verilen yazılım: - Cardiris Pro 5 ve Cardiris Corporate

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm)

USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5 (8,89cm) USB 2.0 External HDD Enclosure 3.5" (8,89cm) Kullanım Kılavuzu DA-71051 Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için tebrik ederiz! Güvenilir ve sağlam yeni depolama konseptini göstereceğiz. HDD kapasitenizi artırmak

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Endoskop/Endoskopi Kamerası PCE-IVE 320

Kullanım Kılavuzu Endoskop/Endoskopi Kamerası PCE-IVE 320 Endoskop/Endoskopi Kamerası PCE-IVE 320 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 10/07/2017 İçindekiler 1 Teknik Özellikler... 3 2 Uyarı... 3 3 Cihazınızı Tanıyın... 4 4 Montaj... 6 5 Kurulum... 6 6 Ekrandaki Simgeler...

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın.

3B GÖZLÜK KULLANICI KILAVUZU. Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. KULLANICI KILAVUZU 3B GÖZLÜK Lütfen setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyun ve gelecekte başvurmak üzere saklayın. AG-S100 www.lge.com 2 Dikkat Kişisel güvenliğinizi sağlamak

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM'da yüklü olan Kullanıcı Kılavuzu dikkatle okuyun. 1.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Vibrometre Veri Kaydedici PCE-VD 3

Kullanım Kılavuzu Vibrometre Veri Kaydedici PCE-VD 3 Vibrometre Veri Kaydedici PCE-VD 3 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 GÜVENLİK...3 2 FONKSİYONLAR...3 3 ÖZELLİKLER...3 4 PARÇALAR VE POZİSYONLAR...4 5 ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI...5 6 KURULUM TALİMATLARI...5

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu

Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD. Kullanıcı Kılavuzu Data Safe I (Seri ATA) USB2.0 Harici HDD Kullanıcı Kılavuzu Sürüm 1.1 İçindekiler 1 Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri 1.2 Sistem Gereklilikleri 1.3 Paket İçeriği 2 Sürücü Kurulum Kılavuzu 3 Temel İşletim

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Ürn.No. 90-55000 B c ed I H G F Genel Uyarı RU Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

RCC YAZILIM SİSTEMİ GÜNCELLEME TALİMATLARI

RCC YAZILIM SİSTEMİ GÜNCELLEME TALİMATLARI Harita yazılımı bu talimatnamede yer alan prosedürlere göre güncelleyebilirsiniz. 1) USB BELLEK İLE GÜNCELLEME İpucu: Minimum 16 GB kapasiteli bir USB bellek kullanmanızı öneririz. (Bazı harita güncellemeleri

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP55 Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei, Taiwan.

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt)

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) www.vdo.com TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) KULLANIM KILAVUZU Güvenlik Bilgileri Güvenlik Bilgileri Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

1. Kutu içeriği. 2. Cihaz Genel Görünümü

1. Kutu içeriği. 2. Cihaz Genel Görünümü 1. Kutu içeriği 1. Prestigio Araç DVR 4. USB kablosu 7. Şarj edilebilir pil 2. Vakumlu Ayaklık 5. HDMI kablosu 8. Hızlı Başlangıç Kılavuzu 3. Araç Şarjı 6. AV kablosu 9. Taşıma Kılıfı 2. Cihaz Genel Görünümü

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu

TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu TESTBOX2010 Kullanım Kılavuzu 2013 İÇİNDEKİLER 1. UYARILAR..3 2. GENEL TANITIM...4 3. TESTBOX2010 Cihaz Teknik Özellikleri 4 4. TESTBOX2010 Cihaz Görünümleri 5 4.1-Cihaz Üst Görünümü...5 4.2-Cihaz Arka

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU

JAMESON JS-1025. 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU JAMESON JS-1025 10.2 Aşağı çevrilebilen LCD Ekran KULLANIM KILAVUZU Sevgili müşterilerimiz, Öncelikle sizi,yeni mobil TFT monitörü satın aldığınız için tebrik etmek isteriz.çekici dizayn ile tam donanımlı

Detaylı

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları Parametre stick yöneticisi ACS432 AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS432 nin kapsamı.. 3 2. ACS432 nin yüklenmesi / kaldırılması..

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU)

Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) Ttec Plus USB TELEFON (KABLOLU) TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU Ve GARANTİ BELGESİ MODEL: Ttec Plus TTC 106 KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR: Cihazınızı kullanmadan önce TANITMA ve KULLANMA KILAVUZUNU dikkatlice

Detaylı

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar... 6 6 Sorun Giderme...

Detaylı

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200 Boroskop PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş...2 2 Güvenlik Bilgisi...2 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...4 5 Talimatlar...5 6 Sorun Giderme...6 7 Geri

Detaylı

Exciting interactive in-car entertainment SOUNDRACER V8 SOUNDRACER V10 SOUNDRACER V12 SOUNDRACER V10J

Exciting interactive in-car entertainment SOUNDRACER V8 SOUNDRACER V10 SOUNDRACER V12 SOUNDRACER V10J 1 Exciting interactive in-car entertainment SOUNDRACER V8 SOUNDRACER V10 SOUNDRACER V12 SOUNDRACER V10J 2 Kullanım Kılavuzu SoundRacer alımınız için tebrik ederiz! Aramıza hoşgeldiniz! Spor araba motor

Detaylı