Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4723 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No ÇAĞDAŞ FELSEFE-I TÜRKİYE'DE FELSEFENİN GELİŞİMİ-I TARİH FELSEFESİ-I GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ ARA 4723-A ÇAĞDAŞ FELSEFE-I A Peirce'a göre "İnançlarımızın ve kanılarımızın insani olmayan, dışsal olarak kalıcı bir şey olarak sabitlenmesi" yöntemine ne ad verilir? İnatçılık Bilim Sağduyu Otorite Doğal tercihler Aşağıdakilerden hangisi Dewey in "Bilgibilimin Doğallaştırılması" ile ilgili varsayımlarından biri değildir? Bilen-bilinen ayrımı, en baştan doğru bir ayrım olmadığından böyle bir varsayıma dayalı bir bilgi anlayışı kabul edilemez. Biz insanlar dünyanın edilgen izleyicileri değilizdir. Kesinliğe farklı ve karşıt yaklaşımları ile birbirlerinden ayrılan ampirisist ve rasyonalist felsefe anlayışlarının her ikisi de sorunludur. Temsile dayalı dilgibilimsel anlayışlara şiddetle karşı çıkmaktayız. Bize verilenin ötesinde varsayımlar öne sürmekten kaçınmalı, savlarımızı ve düşünüş biçimlerimizi doğrudan temas ettiğimiz zihinsel içeriklerle sınırlamalıyız. Aşağıdakilerden hangisi Peirce'ın "Bir konudaki kanıların ya da inançların muğlaklıkların ya da şüphelerin ortadan kaldırılarak sabitlenmesi" konusunda geliştirdiği yöntemlerden biri değildir? Doğal tercihler yöntemi Bilim yöntemi İnatçılık yöntemi Otorite yöntemi Sağduyu yöntemi Aşağıdaki felsefecilerden hangisinin kullandığı araçsalcılık teriminin Peirce in kullandığı pragmatizim terimiyle çok yakın bağları vardır? Kant Ockham Darwin Dewey Frege Kant'a göre hangi tür yargılar hem bilgimizi genişletmekte, hem de duyu deneyimine ihtiyaç göstermeksizin doğru olabilmektedir? metafiziksel analitik a priori analitik a posteriori sentetik a posteriori sentetik a priori Euklidesçi olmayan geometrilerin bir modele sahip olabileceğini ilk kez aşağıdaki hangi bilim adamı ortaya koymuştur? Legendre Gauss Lobachevsky Eugenio Beltrami John Playfair 4. Peirce a göre İnatçılık Yönteminde itiraz eden bir kişinin kendisinden şüphe duymasına neden olan temel etken nedir? 8. Analitik felsefenin merkezinde yer aldığı biçimiyle anlambilim, hangi yaklaşımların bir eleştirisine dayanmaktadır? Eleştirel sağduyuculuk Pratik bir fiil Toplumsal bir dürtü Edimsel bir eylem Düşünsel bir eylem Psikolojist Matematiksel Mantıksal Geometrik Sosyolojist 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ ARA 4723-A A 9. "Tractatus" adlı eseriyle felsefenin dilin sınırları içerisine çekilmesi sürecine son noktayı koyan felsefeci kimdir? Kant Poincare Wittgenstein Hilbert Frege 10. Henry Poincare geometrinin aksiyomlarının ne olarak düşünülmeleri gerektiğini söyler? Görünün biçimi Sentetik a priori yargılar Örtük tanımlar Mantıksal bir zorunluluk Olgusal içerik 11. Moore'un karşı çıktığı felsefe geleneği 12. İdealist Pozitivist Dilsel Araçsal Analitik Analitik felsefenin başlamasıyla birlikte neyi ne ölçüde ifade edebileceğimiz sorusu felsefenin asli konusu haline gelmiştir. Felsefedeki bu odak kaymasına ne ad verilir? 13. Russell'ın küme kuramında yer alan paradoksları çözmek üzere Alfred North Whitehead'le "Principia Mathematica" da geliştirdiği kuram aşağıdakilerden İdealist kuram Tipler kuramı Çelişki kuramı Bağıntılar kuramı Özgün kuram 14. Aşağıdakilerden hangisi Moore Paradoksu için bir örnek olarak kabul edilebilir? Bu bardağın sarı olduğu öne sürülemez. Ben bu bardağın sarı olduğuna inanıyorum ve inanmıyorum. Bu bardak sarı ise sarı değildir. Bu bardak sarıdır ama ben sarı olduğuna inanmıyorum. Bu bardağın sarı olduğuna da olmadığına da inanıyorum. Moore a göre "iyi" nedir? Doğal olmayan bir özellik Bilimsel bir özellik Test edilebilen bir özellik Doğrulanabilir bir özellik Doğal olan bir özellik Wittgenstein "Esasen sözcüklere dökülemeyecek şeyler vardır. Bunlar kendilerini aşikâr kılarlar." derken sözcüklerin ne olduğunu düşünmektedir? Anlam felsefesi Dilsel felsefeye sapış Mantıksal atomculuk Mantıksal pozitivizm İdeal felsefe Önermeler Resimler Mistik olanlar Nesneler Olgusal olanlar 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ ARA 4723-A A 17. Wittgenstein, içinde yaşadığı çağın ve geçmiş çağlardan o güne aktarılan felsefi sorunların çözümü için anahtarı aşağıdakilerden hangisinde görmektedir? Tanrı Metafizik Bilim Mantık Akıl 18. Wittgenstein ın felsefe çalışmaları boyunca etkili olan temel kaygısı nedir? "Nasıl değişime açık oluruz?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl yaşamalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl konuşmalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl konuşulanları anlayabiliriz?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl sessiz kalmalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak 20. Tractatus un son önermesi aşağıdakilerden Dünyada şeylerin nasıl olduğu değil, onun var olması mistiktir. Dünya irademden bağımsızdır. Bir önerme anlamını gösterir. Dünya olgulara bölünmüştür. Konuşamadığımız hakkında sessizliğimizi korumalıyız. 19. Wittgenstein "Açıktır ki etik sözcüklere dökülemez." derken neyi kastetmektedir? Dünya sınırlı bir bütündür. Etik aşkınsaldır. İrademle iyi ve kötüyü ayırt edebilirim. Etik bu dünyaya aittir. Dünya iradem olduğu sürece vardır. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ ARA 4723-A TÜRKİYE'DE FELSEFENİN GELİŞİMİ-I A Aşağıdakilerden hangisi modern felsefenin Türkiye ye girişi sırasında verilen özgün felsefe ürünleri arasında sayılamaz? Münif Paşa nın özgürlük ve eşitlik yazıları Ziya Paşa nın Terkib-i Bendi Cevdet Paşa nın mantıkla ilgili kitapları Filibeli Ahmet Hilmi nin felsefe yazıları Ahmet Mithat Efendi nin felsefe yazıları Aşağıdakilerden hangisi Taşköprülüzade ye göre öğrencilerin ilim öğrenme sürecindeki vazifelerinden biri değildir? Hiçbir ilmi öğrenme terk edilmemelidir. Her bir ilmin ne için varolduğu bilinmelidir. Felsefi ilimler mutlaka öğrenilmelidir. Her bir ilmin yöntemi bilinmelidir. Her ilimden bir şeyler öğrenilmelidir. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye de kurulan üçüncü felsefe bölümüdür? Ortadoğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü nün programını eğitim süresinden, okutulan derslere dek değişikliğe uğratan ilk olay ve tarihi aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Maarif Nezareti nin emri, 1912 Darülfünun-ı Şahane Nizamnamesi, 1900 Medresetu l Mütehassisin in kuruluşu, 1917 Darülfünun Nizamnamesi, 1915 Darülfünun Nizamnamesi, 1908 Kindi ye göre felsefenin tanımı Aşağıdakilerden hangisi İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü nün reform öncesi hocaları arasında yer alır? Takiyettin Mengüşoğlu Bedia Akarsu Macit Gökberk Ziya Gökalp Nermi Uygur Modern düşüncenin en önemli ögesi Eşitlik Deneyim Özgürlük Akıl İnanç Hilmi Ziya Ülken, felsefenin yaratıcılığını aşağıdakilerden hangisine bağlamıştır? İlerleyiciliğine Mantıktaki gelişmelere İlerleyen öğretilerin çatışmasına İlerleticiliğine Sistemleştirme başarısına Hilmi Ziya Ülken e göre aşağıdakilerden hangisi sistem kurmanın amacının felsefe ve bilimdeki farkına işaret eder? Başarı-İlerleme İlerletmek-Yıkmak Ortadan kaldırmak-kurmak Yasa koymak-olgulara dayanmak Gelişme-Fayda 10. Filibeli Ahmet Hilmi ye göre aşağıdakilerden hangisi Avrupa dan özentiyle alınan düşünce ve tutumlar için bir örnek oluşturmaz? Milliyeti üstün görme Sosyalizm Dini hafife alma Liberalizm Materyalizm İnsanın gücü ölçüsünde varlığın hakikatini bilmesidir. İnsanın kapasitesi ölçüsünde her şeyi öğrenme isteğidir. İnsanın gücü ölçüsünde varoluşundaki hikmeti anlamasıdır. İnsanın olanaklar elverdiğince Allah a yaklaşmasıdır. İnsanın gücü ölçüsünde kainatın sırlarını çözmesidir. 11. Ziya Gökalp in felsefenin bir tür bilimler bilimi yahut felsefesi olarak ortaya çıktığını savunduğu yapıtı aşağıdakilerden Türk Medeniyet Tarihi Felsefe Dersleri Türk Töresi Hars Zümresi Medeniyet Zümresi Bugünkü Felsefe 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ ARA 4723-A A 12. Ahmet Mithat Efendi nin felsefe ile ilgili benzetmesi 18. Avrupalılaşma kavramı, Macit Gökberk e göre aşağıdaki hangisini en iyi ifade eder? İnsan aklının ışığı İnsan tininin Bilgeliğe giden yol İnsan zihninin pusulası Ahlakın belkemiği 13. Hilmi Ziya Ülken in Aşk Ahlakı adlı yapıtında aşağıdakilerden hangisi incelenmemiştir? Metafizik ahlak Formalist ahlak Epistemolojik ahlak Normatif ahlak Ontolojik ahlak 14. Filibeli Ahmet Hilmi nin düşünce akımlarından önce yöntemin önemine işaret ettiği yapıtı İlm-i Ahvali Kur an Allah ı İnkar Mümkün müdür? Fünun-ı Cedide ve Felsefe Türk Ruhu Nasıl Yapılır? Hangi Felsefi Ekolü Kabul Etmeliyiz? 15. Aşağıdakilerden hangisi Nermi Uygur un başlıca yapıtıdır? Felsefenin Çağrısı Dünya Görüşü Güneşle 100 Soruda Türk Felsefesinin Boyutları Edmund Husserl de Başkasının Beni Sorunu 16. Nermi Uygur un pozitivizmle ilgili başlıca kaygısını aşağıdakilerden hangisi ifade eder? 17. Türk düşüncesinde bir donmaya neden olmuştur. Türk düşüncesinin ufkunu daraltan bir etkiye sahiptir. Türk düşüncesini bilimselliğin baskısı altına almıştır. Türk düşüncesinin gelişimine engel teşkil etmektedir. Türk düşüncesini bilimsel felsefeye yönelmeye zorlamaktadır. Aşağıdakilerden hangisi Takiyettin Mengüşoğlu nun ders verdiği alanlardan biri değildir? Atatürk ilkelerinin hedefini Çağdaşlaşmanın önemini Medenileşmenin gerekliliğini Cumhuriyet yönetiminin yönelimini Atatürk devrimlerinin özünü 19. Macit Gökberk in, Jaspers ten doğrudan destek alarak savunduğu düşünce 20. Felsefenin gelişmesi için Yunanca öğrenmek zorunluluktur. Felsefenin gelişmesi için Avrupa kültürü özümsenmelidir. Felsefe geleneğinin oluşması için eleştiri gereklidir. Felsefenin gelişmesi için başlıca önkoşul özgürlüktür. Felsefenin gelişmesi için Latince öğrenmek zorunluluktur. İsmail Tunalı nın, Eskiçağ da belli bir kültürde ortaya çıkan estetik sorunların felsefe açısından ele alınışını temellendirmek kaygısını taşımaktadır ifadesiyle yorumlanabilecek yapıtı aşağıdakilerden Ontoloji Mantık Felsefi Antropoloji Bilgi teorisi Estetik Sanat Ontolojisi Tasarım Felsefesi Grek Estetik i Estetik Estetik Beğeni 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ ARA 4723-A TARİH FELSEFESİ-I A Tarihin insana kendini görmeyi, değerlendirmeyi öğrettiğini ve onu kendi çağına bağnazca ve bilinçsizce bağlanmaktan kurtardığını savunan düşünür Voltaire Augustinus Kartacalı Tertullianus G.Vico K. Jaspers Alman Tarih Okulu nun en çok bağlı kaldığı öne sürülen düşünür aşağıdakilerden Kant Herder Dilthey von Homboldt Fichte Mengüşoğlu ya göre bir kültürel verinin tarihsel varlık alanının oluşumunu sağlayabilmesi için en temel ölçüt Düşünceyi temel alması İlkelere dayalı olması İnsan varoluşuna dayanak oluşturması Geleneklerden kopuk olmaması Kurumların kültüre katkılarını yansıtması Tarihi felsefesini, tarihte anlam, bütünlük, yasa amaç gibi sorunları inceleyen tarih metafiziği ve tarih çalışmalarında ortaya çıkan sorunların, tarih araştırma yöntemi / yöntemleri, bilginin güvenilirliği, açıklama, kanıtlama gibi sorunları konu edinen analitik tarih felsefesi olmak üzere kendi içinde ikiye ayıran düşünür aşağıdakilerden Varlığı tek tek nitelikleriyle değil de bir bütün olarak kavramayı ve anlamlandırmayı amaçlayan felsefe disiplini aşağıdakilerden Fenomenoloji Epistemoloji Metafizik Gnoseoloji Theoria Tarihin insan topluluklarının ve onların kurumlarının tarihi olduğunu savunan düşünür Rousseau Voltaire Hume Vico Herder Tarih, sistemli, düzenli ve güvenilir bilgi veren bir çalışma alanı, ya da bilim olarak tanımlandığında, tarihin aşağıdaki anlamlarından hangisine işaret edilmiş olunur? Res gestae Geçmişin bütünü Zaman Annales Historia rerum gestarum 8. Herodotos ve Thukydides'in "historein" kelimesi ile kastettiklerini historiografya olarak adlandıran ve Historiografya'yı ise bir edebiyat türü olarak şiirin altında sınıflandıran düşünür aşağıdakilerden Atkinson Gasset Braudel Walsh Jaspers Aristoteles Sokrates Platon Herakleios Homeros 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ ARA 4723-A A 9. Tarihin çeşitli aşamalarında bozulmuş olsa da insanın gerçekte mükemmel olduğuna inanan, tarih ile ilgili savunduğu fikirlerde gittikçe geçmişi, insanlığın kendini gerçekleştirdiği bir alan, anlamlı bir bütünlük olarak değerlendiren düşünür Platon Aristoteles K. Popper N. Macchiavelli F. Bacon 10. Aşağıdakilerden hangisi Hesiodos a ait bir eserdir? İşler ve Günler İlyada Olympian Odes Timaios Kritas 11. I. Teorik II. Pratik III. Poietik IV. Metafizik Yukarıdakilerin hangileri Aristoteles'e göre temel bir bilgi alanı değildir? Yalnız I Yalnız III Yalnız IV I ve II II ve III 13. İnsanı bütünlüklü bir yapı olarak ele alıp tarih bağlamında ortaya koyan düşünce tarzıdır. Evreni kavramada ve açıklamada ortaya çıkan sorunlara çözüm getirmeyi ya da yeni bir evren kavrayışı geliştirmeyi hedefleyen düşünce ürünleri olarak, evren kavrayışında içerilen tüm soruları da yanıtlama çabasındadır. Yukarıdaki paragrafta açıklanan kavram Tarih epistemolojisi Evren kavrayışı Tarih kuramı Tarih ontolojisi Tarih metafiziği 14. Günümüze ulaşan ve bilinen tek eseri Peloponnesos Savaşı olan ve tarihi olayları incelerken akılcı bir tutum takınan tarihçi Aristoteles Heredotos Pindaros Thukydides Hesiodos 15. Augustinus a göre güdülerinin ve gururunun peşinden giden insanların üyesi oldukları devlet Civitas Dei Civitas Urbis Civitas Iustitiae Civitas Diaboli Civitas Regis 16. Augustinus a göre Iustus Dei'nin anlamı 12. Yunan tarihçiliğinin Thukydides ile birlikte hemen hemen tüm özelliklerini kazandığı düşüncesini savunan tarih felsefecisi Eliade Gilson Collingwood Diltey Wartenburg İnsanı yaptıklarından dolayı ödüllendirecek veya cezalandıracak en yüksek ölçüttür. İnsanın günahkârlıktan kurtulması için sığınacağı tek çaresidir. Tanrı nın İsa aracılığıyla insanlığa gösterdiği yoldur. Tarih sürecinin başlangıcını belirleyen olaydır. Günahlardan arınma ve kurtulma sürecine verilen addır. 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ ARA 4723-A A 17. Barbar sözcüğünün, henüz Hıristiyanlığı benimsememiş, dolayısıyla medeniyetten ve kültürden nasibini almamış anlamındaki kullanımı, aşağıdakilerden hangisi tarafından yaygınlaştırılmıştır? Kardinaller Heyeti Katolik Kilisesi Platon Yeni-Platoncular Aristotelesçiler 18. Hıristiyan tarih anlayışının getirdiği çizgisel zaman kavrayışının temelinde, ereklilik düşüncesi bulunduğunu savunan düşünür Wartenburg Gilson Vico Eliade Collingwood 20. Augustinus a göre İsa Peygamber, seçilmiş insanlara yani Hıristiyanlar a kurtuluşu müjdelemek ve kurtuluşun yolunu göstermek için yeryüzünde beden olarak görünmüştür. Bu görünme, sonu aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılan tarih sürecinin de başlangıcıdır? Gnostisizm Eskaton Apologia Akademia Gratia 19. Ortaçağ da bilgi, Tanrı yı duygu ile bilmek gibi anlamlarda kullanılan Yunanca sözcük Theoria Doxa Episteme Logos Gnosis 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ ARA 4723-A GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA A Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? Yenilikçi olması Risk almaması Fırsatları yakalaması Değişime istekli olması Motivasyonunun yüksek olması Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 80 bin 180 bin 280 bin 380 bin 480 bin Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Bill Dragton Joseph A. Schumpeter Klaus Schwap Jean Baptise Say Richard Cantillon Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler kurmaktır. Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle çözmektir. Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım Yönetsel yaklaşımlar Sosyo kültürel yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin bulunma nedeni Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması İşsizliği azaltamaması Yönetimle anlaşılamaması Başka alternatiflerin olmaması İşletmeye uyum sağlayamamak Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Cantillon Mises Keynes Say Schumpeter On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Keynes Schumpeter Walras Adam Smith Marco Polo 5. Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? 10. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? Sosyal girişimcilik Kadın girişimcilik Genç girişimcilik Genel girişimcilik İç girişimcilik Üretim artırıcı Kaynak yaratıcı Yenilikçi İş geliştirici İstihdam yaratıcı 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ ARA 4723-A A 11. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden İş fikri seçme İşletmeyi kurma İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikrini uygulama 12. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? Deneyim inovasyonu Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon 13. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş kurulduktan sonra İş fikrinden önce İş planıyla birlikte İş planından sonra İş planından önce 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden Üretilen ürünün prototipidir. İş süreci modelidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? Kavram mühendisliği Kavram geliştirilmesi Fırsatın anlaşılması Pazar fırsat analizi Kavramın uygulanması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Emprovizasyon Pazarlama Strateji Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Yer Promosyon Ürün Fiyat Dağıtım 15. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 20. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Sonsuz derecede risk Katlanabileceği kadar risk Mümkün olduğu kadar az risk Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Fikirleri ortaya çıkarması 11 TEST BİTTİ.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B 4723 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No ÇAĞDAŞ FELSEFE-I TÜRKİYE'DE FELSEFENİN GELİŞİMİ-I TARİH FELSEFESİ-I GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ ARA 4723-B ÇAĞDAŞ FELSEFE-I B Peirce'a göre "İnançlarımızın ve kanılarımızın insani olmayan, dışsal olarak kalıcı bir şey olarak sabitlenmesi" yöntemine ne ad verilir? İnatçılık Bilim Doğal tercihler Otorite Sağduyu Aşağıdaki felsefecilerden hangisinin kullandığı araçsalcılık teriminin Peirce in kullandığı pragmatizim terimiyle çok yakın bağları vardır? Dewey Darwin Kant Frege Ockham Aşağıdakilerden hangisi Dewey in "Bilgibilimin Doğallaştırılması" ile ilgili varsayımlarından biri değildir? Biz insanlar dünyanın edilgen izleyicileri değilizdir. Bilen-bilinen ayrımı, en baştan doğru bir ayrım olmadığından böyle bir varsayıma dayalı bir bilgi anlayışı kabul edilemez. Kesinliğe farklı ve karşıt yaklaşımları ile birbirlerinden ayrılan ampirisist ve rasyonalist felsefe anlayışlarının her ikisi de sorunludur. Bize verilenin ötesinde varsayımlar öne sürmekten kaçınmalı, savlarımızı ve düşünüş biçimlerimizi doğrudan temas ettiğimiz zihinsel içeriklerle sınırlamalıyız. Temsile dayalı dilgibilimsel anlayışlara şiddetle karşı çıkmaktayız. Aşağıdakilerden hangisi Peirce'ın "Bir konudaki kanıların ya da inançların muğlaklıkların ya da şüphelerin ortadan kaldırılarak sabitlenmesi" konusunda geliştirdiği yöntemlerden biri değildir? Peirce a göre İnatçılık Yönteminde itiraz eden bir kişinin kendisinden şüphe duymasına neden olan temel etken nedir? Edimsel bir eylem Eleştirel sağduyuculuk Düşünsel bir eylem Pratik bir fiil Toplumsal bir dürtü Kant'a göre hangi tür yargılar hem bilgimizi genişletmekte, hem de duyu deneyimine ihtiyaç göstermeksizin doğru olabilmektedir? analitik a priori metafiziksel sentetik a priori sentetik a posteriori analitik a posteriori Euklidesçi olmayan geometrilerin bir modele sahip olabileceğini ilk kez aşağıdaki hangi bilim adamı ortaya koymuştur? Eugenio Beltrami Legendre Gauss Lobachevsky John Playfair Analitik felsefenin merkezinde yer aldığı biçimiyle anlambilim, hangi yaklaşımların bir eleştirisine dayanmaktadır? Psikolojist Mantıksal Geometrik Sosyolojist Matematiksel "Tractatus" adlı eseriyle felsefenin dilin sınırları içerisine çekilmesi sürecine son noktayı koyan felsefeci kimdir? İnatçılık yöntemi Sağduyu yöntemi Bilim yöntemi Otorite yöntemi Doğal tercihler yöntemi Frege Kant Wittgenstein Hilbert Poincare 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ ARA 4723-B B 10. Henry Poincare geometrinin aksiyomlarının ne olarak düşünülmeleri gerektiğini söyler? Olgusal içerik Mantıksal bir zorunluluk Görünün biçimi Sentetik a priori yargılar Örtük tanımlar 11. Analitik felsefenin başlamasıyla birlikte neyi ne ölçüde ifade edebileceğimiz sorusu felsefenin asli konusu haline gelmiştir. Felsefedeki bu odak kaymasına ne ad verilir? İdeal felsefe Dilsel felsefeye sapış Mantıksal atomculuk Anlam felsefesi Mantıksal pozitivizm 12. Russell'ın küme kuramında yer alan paradoksları çözmek üzere Alfred North Whitehead'le "Principia Mathematica" da geliştirdiği kuram aşağıdakilerden 13. Çelişki kuramı Tipler kuramı Bağıntılar kuramı Özgün kuram İdealist kuram Aşağıdakilerden hangisi Moore Paradoksu için bir örnek olarak kabul edilebilir? Ben bu bardağın sarı olduğuna inanıyorum ve inanmıyorum. Bu bardak sarı ise sarı değildir. Bu bardağın sarı olduğu öne sürülemez. Bu bardağın sarı olduğuna da olmadığına da inanıyorum. Bu bardak sarıdır ama ben sarı olduğuna inanmıyorum. 14. Moore a göre "iyi" nedir? Doğrulanabilir bir özellik Doğal olan bir özellik Test edilebilen bir özellik Doğal olmayan bir özellik Bilimsel bir özellik 15. Moore'un karşı çıktığı felsefe geleneği Pozitivist Dilsel Analitik Araçsal İdealist 16. Wittgenstein, içinde yaşadığı çağın ve geçmiş çağlardan o güne aktarılan felsefi sorunların çözümü için anahtarı aşağıdakilerden hangisinde görmektedir? Tanrı Akıl Mantık Bilim Metafizik 17. Wittgenstein "Açıktır ki etik sözcüklere dökülemez." derken neyi kastetmektedir? Etik bu dünyaya aittir. Dünya sınırlı bir bütündür. Dünya iradem olduğu sürece vardır. Etik aşkınsaldır. İrademle iyi ve kötüyü ayırt edebilirim. 18. Wittgenstein ın felsefe çalışmaları boyunca etkili olan temel kaygısı nedir? "Nasıl konuşmalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl sessiz kalmalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl konuşulanları anlayabiliriz?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl yaşamalıyız?" sorusuna bir cevap bulmak "Nasıl değişime açık oluruz?" sorusuna bir cevap bulmak 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ ARA 4723-B B 19. Wittgenstein "Esasen sözcüklere dökülemeyecek şeyler vardır. Bunlar kendilerini aşikâr kılarlar." derken sözcüklerin ne olduğunu düşünmektedir? Olgusal olanlar Mistik olanlar Resimler Önermeler Nesneler 20. Tractatus un son önermesi aşağıdakilerden Dünyada şeylerin nasıl olduğu değil, onun var olması mistiktir. Dünya irademden bağımsızdır. Konuşamadığımız hakkında sessizliğimizi korumalıyız. Bir önerme anlamını gösterir. Dünya olgulara bölünmüştür. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ ARA 4723-B TÜRKİYE'DE FELSEFENİN GELİŞİMİ-I B Kindi ye göre felsefenin tanımı İnsanın olanaklar elverdiğince Allah a yaklaşmasıdır. İnsanın kapasitesi ölçüsünde her şeyi öğrenme isteğidir. İnsanın gücü ölçüsünde varlığın hakikatini bilmesidir. İnsanın gücü ölçüsünde varoluşundaki hikmeti anlamasıdır. İnsanın gücü ölçüsünde kainatın sırlarını çözmesidir. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü nün programını eğitim süresinden, okutulan derslere dek değişikliğe uğratan ilk olay ve tarihi aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Darülfünun Nizamnamesi, 1915 Darülfünun-ı Şahane Nizamnamesi, 1900 Medresetu l Mütehassisin in kuruluşu, 1917 Maarif Nezareti nin emri, 1912 Darülfünun Nizamnamesi, 1908 Aşağıdakilerden hangisi Türkiye de kurulan üçüncü felsefe bölümüdür? Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü Ortadoğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü Modern düşüncenin en önemli ögesi Eşitlik Özgürlük İnanç Deneyim Akıl Aşağıdakilerden hangisi Taşköprülüzade ye göre öğrencilerin ilim öğrenme sürecindeki vazifelerinden biri değildir? Her ilimden bir şeyler öğrenilmelidir. Her bir ilmin yöntemi bilinmelidir. Her bir ilmin ne için varolduğu bilinmelidir. Hiçbir ilmi öğrenme terk edilmemelidir. Felsefi ilimler mutlaka öğrenilmelidir. Aşağıdakilerden hangisi İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü nün reform öncesi hocaları arasında yer alır? Bedia Akarsu Takiyettin Mengüşoğlu Ziya Gökalp Macit Gökberk Nermi Uygur Hilmi Ziya Ülken, felsefenin yaratıcılığını aşağıdakilerden hangisine bağlamıştır? Mantıktaki gelişmelere İlerleyen öğretilerin çatışmasına İlerleyiciliğine İlerleticiliğine Sistemleştirme başarısına Filibeli Ahmet Hilmi ye göre aşağıdakilerden hangisi Avrupa dan özentiyle alınan düşünce ve tutumlar için bir örnek oluşturmaz? Dini hafife alma Milliyeti üstün görme Sosyalizm Materyalizm Liberalizm 10. Ahmet Mithat Efendi nin felsefe ile ilgili benzetmesi Ahlakın belkemiği İnsan aklının ışığı İnsan zihninin pusulası Bilgeliğe giden yol İnsan tininin 5. Aşağıdakilerden hangisi modern felsefenin Türkiye ye girişi sırasında verilen özgün felsefe ürünleri arasında sayılamaz? 11. Filibeli Ahmet Hilmi nin düşünce akımlarından önce yöntemin önemine işaret ettiği yapıtı Münif Paşa nın özgürlük ve eşitlik yazıları Ziya Paşa nın Terkib-i Bendi Filibeli Ahmet Hilmi nin felsefe yazıları Cevdet Paşa nın mantıkla ilgili kitapları Ahmet Mithat Efendi nin felsefe yazıları Allah ı İnkar Mümkün müdür? Türk Ruhu Nasıl Yapılır? Fünun-ı Cedide ve Felsefe İlm-i Ahvali Kur an Hangi Felsefi Ekolü Kabul Etmeliyiz? 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ ARA 4723-B B 12. Hilmi Ziya Ülken e göre aşağıdakilerden hangisi sistem kurmanın amacının felsefe ve bilimdeki farkına işaret eder? Yasa koymak-olgulara dayanmak Başarı-İlerleme Ortadan kaldırmak-kurmak İlerletmek-Yıkmak Gelişme-Fayda 13. Ziya Gökalp in felsefenin bir tür bilimler bilimi yahut felsefesi olarak ortaya çıktığını savunduğu yapıtı aşağıdakilerden Felsefe Dersleri Bugünkü Felsefe Türk Medeniyet Tarihi Hars Zümresi Medeniyet Zümresi Türk Töresi 14. Hilmi Ziya Ülken in Aşk Ahlakı adlı yapıtında aşağıdakilerden hangisi incelenmemiştir? Ontolojik ahlak Formalist ahlak Normatif ahlak Epistemolojik ahlak Metafizik ahlak 15. Avrupalılaşma kavramı, Macit Gökberk e göre aşağıdaki hangisini en iyi ifade eder? Cumhuriyet yönetiminin yönelimini Medenileşmenin gerekliliğini Çağdaşlaşmanın önemini Atatürk ilkelerinin hedefini Atatürk devrimlerinin özünü 16. Aşağıdakilerden hangisi Takiyettin Mengüşoğlu nun ders verdiği alanlardan biri değildir? 17. Estetik Bilgi teorisi Mantık Ontoloji Felsefi Antropoloji İsmail Tunalı nın, Eskiçağ da belli bir kültürde ortaya çıkan estetik sorunların felsefe açısından ele alınışını temellendirmek kaygısını taşımaktadır ifadesiyle yorumlanabilecek yapıtı aşağıdakilerden Grek Estetik i Sanat Ontolojisi Estetik Beğeni Estetik Tasarım Felsefesi 18. Macit Gökberk in, Jaspers ten doğrudan destek alarak savunduğu düşünce Felsefe geleneğinin oluşması için eleştiri gereklidir. Felsefenin gelişmesi için Avrupa kültürü özümsenmelidir. Felsefenin gelişmesi için başlıca önkoşul özgürlüktür. Felsefenin gelişmesi için Latince öğrenmek zorunluluktur. Felsefenin gelişmesi için Yunanca öğrenmek zorunluluktur. 19. Aşağıdakilerden hangisi Nermi Uygur un başlıca yapıtıdır? Edmund Husserl de Başkasının Beni Sorunu Dünya Görüşü Güneşle Felsefenin Çağrısı 100 Soruda Türk Felsefesinin Boyutları 20. Nermi Uygur un pozitivizmle ilgili başlıca kaygısını aşağıdakilerden hangisi ifade eder? Türk düşüncesinin gelişimine engel teşkil etmektedir. Türk düşüncesinin ufkunu daraltan bir etkiye sahiptir. Türk düşüncesini bilimsel felsefeye yönelmeye zorlamaktadır. Türk düşüncesinde bir donmaya neden olmuştur. Türk düşüncesini bilimselliğin baskısı altına almıştır. 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ ARA 4723-B TARİH FELSEFESİ-I B Tarihin insana kendini görmeyi, değerlendirmeyi öğrettiğini ve onu kendi çağına bağnazca ve bilinçsizce bağlanmaktan kurtardığını savunan düşünür G.Vico Augustinus Kartacalı Tertullianus K. Jaspers Voltaire Tarihin insan topluluklarının ve onların kurumlarının tarihi olduğunu savunan düşünür Vico Voltaire Rousseau Hume Herder Alman Tarih Okulu nun en çok bağlı kaldığı öne sürülen düşünür aşağıdakilerden Dilthey Kant Herder von Homboldt Fichte Varlığı tek tek nitelikleriyle değil de bir bütün olarak kavramayı ve anlamlandırmayı amaçlayan felsefe disiplini aşağıdakilerden Mengüşoğlu ya göre bir kültürel verinin tarihsel varlık alanının oluşumunu sağlayabilmesi için en temel ölçüt Kurumların kültüre katkılarını yansıtması İnsan varoluşuna dayanak oluşturması Geleneklerden kopuk olmaması Düşünceyi temel alması İlkelere dayalı olması Tarihi felsefesini, tarihte anlam, bütünlük, yasa amaç gibi sorunları inceleyen tarih metafiziği ve tarih çalışmalarında ortaya çıkan sorunların, tarih araştırma yöntemi / yöntemleri, bilginin güvenilirliği, açıklama, kanıtlama gibi sorunları konu edinen analitik tarih felsefesi olmak üzere kendi içinde ikiye ayıran düşünür aşağıdakilerden Braudel Atkinson Jaspers Walsh Gasset Tarih, sistemli, düzenli ve güvenilir bilgi veren bir çalışma alanı, ya da bilim olarak tanımlandığında, tarihin aşağıdaki anlamlarından hangisine işaret edilmiş olunur? Geçmişin bütünü Zaman Annales Res gestae Historia rerum gestarum Herodotos ve Thukydides'in "historein" kelimesi ile kastettiklerini historiografya olarak adlandıran ve Historiografya'yı ise bir edebiyat türü olarak şiirin altında sınıflandıran düşünür aşağıdakilerden Theoria Epistemoloji Fenomenoloji Gnoseoloji Metafizik Herakleios Sokrates Platon Aristoteles Homeros 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ ARA 4723-B B 9. Tarihin çeşitli aşamalarında bozulmuş olsa da insanın gerçekte mükemmel olduğuna inanan, tarih ile ilgili savunduğu fikirlerde gittikçe geçmişi, insanlığın kendini gerçekleştirdiği bir alan, anlamlı bir bütünlük olarak değerlendiren düşünür Platon Aristoteles K. Popper N. Macchiavelli F. Bacon 10. Günümüze ulaşan ve bilinen tek eseri Peloponnesos Savaşı olan ve tarihi olayları incelerken akılcı bir tutum takınan tarihçi Pindaros Thukydides Hesiodos Aristoteles Heredotos 11. Aşağıdakilerden hangisi Hesiodos a ait bir eserdir? 12. İşler ve Günler İlyada Olympian Odes Timaios Kritas İnsanı bütünlüklü bir yapı olarak ele alıp tarih bağlamında ortaya koyan düşünce tarzıdır. Evreni kavramada ve açıklamada ortaya çıkan sorunlara çözüm getirmeyi ya da yeni bir evren kavrayışı geliştirmeyi hedefleyen düşünce ürünleri olarak, evren kavrayışında içerilen tüm soruları da yanıtlama çabasındadır. Yukarıdaki paragrafta açıklanan kavram 13. Yunan tarihçiliğinin Thukydides ile birlikte hemen hemen tüm özelliklerini kazandığı düşüncesini savunan tarih felsefecisi Wartenburg Diltey Collingwood Eliade Gilson 14. I. Teorik II. Pratik III. Poietik IV. Metafizik Yukarıdakilerin hangileri Aristoteles'e göre temel bir bilgi alanı değildir? Yalnız I Yalnız III Yalnız IV I ve II II ve III 15. Ortaçağ da bilgi, Tanrı yı duygu ile bilmek gibi anlamlarda kullanılan Yunanca sözcük 16. Theoria Episteme Logos Doxa Gnosis Barbar sözcüğünün, henüz Hıristiyanlığı benimsememiş, dolayısıyla medeniyetten ve kültürden nasibini almamış anlamındaki kullanımı, aşağıdakilerden hangisi tarafından yaygınlaştırılmıştır? Tarih kuramı Evren kavrayışı Tarih ontolojisi Tarih metafiziği Tarih epistemolojisi Aristotelesçiler Kardinaller Heyeti Platon Yeni-Platoncular Katolik Kilisesi 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ ARA 4723-B B 17. Augustinus a göre güdülerinin ve gururunun peşinden giden insanların üyesi oldukları devlet Civitas Iustitiae Civitas Diaboli Civitas Urbis Civitas Regis Civitas Dei 18. Hıristiyan tarih anlayışının getirdiği çizgisel zaman kavrayışının temelinde, ereklilik düşüncesi bulunduğunu savunan düşünür 19. Wartenburg Gilson Vico Eliade Collingwood Augustinus a göre İsa Peygamber, seçilmiş insanlara yani Hıristiyanlar a kurtuluşu müjdelemek ve kurtuluşun yolunu göstermek için yeryüzünde beden olarak görünmüştür. Bu görünme, sonu aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılan tarih sürecinin de başlangıcıdır? 20. Augustinus a göre Iustus Dei'nin anlamı İnsanı yaptıklarından dolayı ödüllendirecek veya cezalandıracak en yüksek ölçüttür. Tarih sürecinin başlangıcını belirleyen olaydır. Günahlardan arınma ve kurtulma sürecine verilen addır. İnsanın günahkârlıktan kurtulması için sığınacağı tek çaresidir. Tanrı nın İsa aracılığıyla insanlığa gösterdiği yoldur. Apologia Akademia Eskaton Gratia Gnostisizm 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ ARA 4723-B GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA B 1. Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 6. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? 80 bin Üretim artırıcı 180 bin İş geliştirici 280 bin İstihdam yaratıcı 380 bin Yenilikçi 480 bin Kaynak yaratıcı Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin ifadelerden hangisi doğrudur? bulunma nedeni Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle Başka alternatiflerin olmaması çözmektir. İşsizliği azaltamaması Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Yönetimle anlaşılamaması Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini kurmaktır. birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. İşletmeye uyum sağlayamamak Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Klaus Schwap Bill Dragton Jean Baptise Say Richard Cantillon Joseph A. Schumpeter Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? Genel girişimcilik Sosyal girişimcilik Genç girişimcilik İç girişimcilik Kadın girişimcilik On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Adam Smith Schumpeter Walras Keynes Marco Polo Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım Sosyo kültürel yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Yönetsel yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar 5. Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? 10. Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Değişime istekli olması Yenilikçi olması Motivasyonunun yüksek olması Fırsatları yakalaması Risk almaması Keynes Say Mises Cantillon Schumpeter 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ ARA 4723-B B 11. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş planıyla birlikte İş fikrinden önce İş planından önce İş planından sonra İş kurulduktan sonra 12. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Mümkün olduğu kadar az risk Katlanabileceği kadar risk Sonsuz derecede risk 13. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden İş fikrini uygulama İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikri seçme İşletmeyi kurma 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden İş süreci modelidir. Üretilen ürünün prototipidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Fikirleri ortaya çıkarması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Strateji Emprovizasyon Pazarlama Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Promosyon Ürün Dağıtım Yer Fiyat 15. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? 20. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu Deneyim inovasyonu Kavram geliştirilmesi Kavramın uygulanması Kavram mühendisliği Pazar fırsat analizi Fırsatın anlaşılması 11 TEST BİTTİ.

28 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4786 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

1.Tarih Felsefesi Nedir? 2.Antikçağ Yunan Dünyasında Tarih Anlayışı. 3.Tarih Felsefesinin Ortaçağdaki Kökenleri-I: Hıristiyan Ortaçağı ve Augustinus

1.Tarih Felsefesi Nedir? 2.Antikçağ Yunan Dünyasında Tarih Anlayışı. 3.Tarih Felsefesinin Ortaçağdaki Kökenleri-I: Hıristiyan Ortaçağı ve Augustinus 1.Tarih Felsefesi Nedir? 2.Antikçağ Yunan Dünyasında Tarih Anlayışı 3.Tarih Felsefesinin Ortaçağdaki Kökenleri-I: Hıristiyan Ortaçağı ve Augustinus 4.Tarih Felsefesinin Ortaçağdaki Kökenleri-2: İslâm Ortaçağı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4712 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4714 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ 4786 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI 2015-2016 - GÜZ R - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR ınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013

TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (YDUS) FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON 9 KASIM 2013 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1144 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4721 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2107 ÖĞRENCİNİN 2015 - GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4377 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 4 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 3311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 3. OTURUM Cumartesi 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı