T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 I.YARIYIL T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Ders Öğretme Yöntem(ler)i Teorik İnkılap ve inkılapla ilgili kavramlar, Türk inkılabı ve özellikleri ile ilgili temel bilgiler, Osmanlı Devletinin çöküş nedenleri ve devleti kurtarma çabaları, I. Dünya Savaşı ve Bağımsızlık Savaşı, Lozan Barış Antlaşması sonrasına kadar yaşanan gelişmeler ve tarihi süreç. İşletme Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Ders Öğretme Yöntem(ler)i Teorik İşletme ile İlgili Temel Kavramlar, İşletme Fonksiyonları, Yönetim Sürecinin Özellikleri ve Temel Kavramlar, Karar Verme Süreci, Yönetsel Düşünce Tarihi, Yönetimin Fonksiyonları, Çağdaş Yönetim Teknikleri. Muhasebe I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Muhasebenin tarihçesi, temel kavramlar, muhasebenin fonksiyonları, Genel kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri, muhasebede kayıt belgeleri ve defterler, muhasebeleştirme süreci, temel muhasebe eşitliği, hesap kavramı, Tekdüzen Hesap Planı sistematiği, aktif ve pasif hesapların işleyişi ve muhasebeleştirilmesi, KDV işlemlerinin muhasebeleştirilmesi, envanter yöntemleri, amortisman yöntemleri, genel mizan çıkarılması, bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması.

2 İngilizce I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 3 Ders dilbilgisi kuralları, kelime çalışmaları ve konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirici uygulamalarından oluşmaktadır. İşletme Matematiği Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Sayılar, Çokterimliler, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Fonksiyonlar, Olasılık, Permütasyon, Kombinasyon, Logaritma ve Toplam ve çarpım sembolü, Finansal matematik, oran orantı, yüzde hesapları, faiz hesaplama, kar zarar hesaplama ve uygulamaları. Sağlık Kurumlarında İletişim Becerileri Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Genel iletişim, sağlık iletişimi, pazarlama iletişimi ve halkla ilişkiler. Tıbbi Terminoloji Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 İnsan anatomisine ilişkin tıbbi terimler, iskelet sistemi, eklem sistemi, kas sistemi, dolaşım sistemi, sindirim sistemi, solunum sistemi, sinir sistemi, endokrin sistem, üriner sistem, üreme sistemi ve duyu organları ile ilgili tıbbi terimler.

3 Türk Dili I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Türkçenin devlet ve kültür dili oluşu, Türk yazı dilinin tarihçesi; Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, doğru ve nitelikli bir cümlenin özellikleri, Türkçenin anlamsal, yapısal ve türsel yönden incelenmesi; cümle bilgisi. II.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Milli mücadele sonrasında Türk toplumunu çağdaş milletler seviyesine çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen hukuk, eğitim, ekonomi, toplumsal ve kültürel alanlarda gerçekleştirilen inkılaplar, çok partili döneme geçiş, askeri müdahale dönemleri ve sonrası siyasal gelişmeler. Bilgisayar Ofis Programları Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Bilgisayara giriş temel kavramlar. Bilgisayarın çalışma prensibi. Bilgisayarın temel bileşenleri, Teknolojide son gelişmeler, en yeni donanımlar, yazılımlar, İşletim sistemleri, Microsoft Office Word 2010 Programına Giriş. Belgeler üzerinde gerekli düzeltme ve biçimlendirme yapma işlemleri, Microsoft Office Word 2010'da Tablo ve dokümanları düzenleme ve yazdırma, belgelere resim, şekil, nesne ve grafik ekleme işlemleri. Sayfa görünümü ve sayfa düzeni işlemleri, Microsoft Office Word 2010'da içindekiler tablosu oluşturma, dipnot ve resim yazısı oluşturma, alıntı yapma, kaynakça oluşturma işlemleri, Microsoft Office Word 2010'da grafik oluşturma, Microsoft Word ve Excell programlarının entegre çalışması işlemleri, Microsoft Office Powerpoint 2010 programına giriş. Sunu Programında sunu şablonu seçme, sunu çalışması hazırlama, sunu için uygun slayt düzeni tasarımı ve bilgisayar teknikleri ile sunuyu gösterme işlemleri, Powerpointte animasyon ve tasarım ekleme, sunuya zamanlama ekleme, müzik, video eklemek ve fotoğraf albümü oluşturma işlemleri, Microsoft Office Excell 2010 programına giriş, Çalışma tablosu hazırlama, matris yapısını, hücre satır, sütun ve bölgelerini tanımlama, Çalışma tablosunu biçimlendirme, düzeltme ve kayıt etme, verileri sıraya dizme, analiz yapma, grafik biçimlendirme işlemleri, Excellde formüller, matematiksel fonksiyonlar, Excellde formüller, mantıksal fonksiyonlar, Excellde veri sekmesini etkin kullanma, Excellde tablo yapıları, raporlama işlemleri.

4 Hastalıklar Bilgisi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Hastalıklar bilgisine giriş(tanımlar) Diyabet, Kronik Böbrek yetmezliği, Hipertansiyon, Asit baz dengesi solunum sistemi hastalıkları sindirim sistemi hastalıkları, dolaşım sistemi hastalıkları üriner sistem hastalıkları, santral sinir sistemi hastalıkları, Kan hastalıkları, Eklem hastalıkları Endokrin sistem hastalıkları. Hastane Yönetimi ve Organizasyonu Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 6 Sağlık hizmetleri, hizmetlerin kullanımı, kullanımı etkileyen faktörler, sağlık kurumlarında yönetim, yönetici, yöneticinin işlev ve sorumlulukları, sağlık kurumlarında stratejik yönetim, performans yönetimi ve insan kaynakları yönetimini vurgulamaktır. İngilizce II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Ders dilbilgisi kuralları, kelime çalışmaları ve konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirici uygulamalarından oluşmaktadır. Konuşma Sanatı ve Diksiyon Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Bu dersin içeriğinde doğru nefes alma teknikleri, kendini ifade etmede entonasyon, boğumlama, konuşma kusurları, ünlülerin daralması ve konuşma üzerindeki etkileri, metin üzerinde çalışmalar yer almaktadır.

5 Türk Dili II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu 1. Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. 2.Yazılı anlatımda plan. 3. Yazılı anlatım türleri ( Roman, Hikaye, Fıkra, Deneme, Eleştiri, Biyografi, Otobiyografi, Anı, Gezi Yazısı v.b.). 4. Öykü Planı. Öykü yazma 5. Yazışma teknikleri; dilekçe yazma; rapor yazma. 6. Metin analizi. 7. Konuşma becerisinin temel özellikleri. 8. Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma. 9. İyi bir konuşmacıda olması gereken özellikler( vurgu, tonlama, duraklama, diksiyon). Muhasebe II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 6 Sağlık kurumlarında muhasebe esas olmak üzere bilanço ve gelir tablosu, stoklar ve katma değer vergisi, mal hareketleri, ilgili yöntemlerden aralıklı envanter yöntemi, devamlı envanter yöntemi, ticari alacaklar, duran varlıklar, borçlar konusu, öz kaynaklar, dönem sonu işlemlerinin genel kapsamı. III.YARIYIL Halk Sağlığı Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Halk Sağlığının tanımı, primer sekonder tersiyer koruma yöntemleri, temel sağlık hizmetleri, Koruyucu hekimliğin özellikle bulaşıcı hastalıklarla savaşta bağışıklamanın önemi, enfeksiyonların tedavisi, çevre sağlığının önemi, İçme ve kullanma suyunun önemi, dezenfeksiyonu, sularla ve gıdalarla bulaşan hastalıkların önlenmesinde hijyenik tedbirler, Hava kirliliğinin önlenmesi, bu konuda alınabilecek tedbirler, kirliliğin insan sağlığına ve çevreye olumsuz etkileri, Sigara epidemiyolojisi, sigaranın insan sağlığına olan olumsuz etkileri, Toplum taramaları özellikle yenidoğan metabolik taramaları taramanın önemi, Riskli cinsel davranışlar ; bu yolla bulaşabilecek hastalıklar ve korunma yolları, Aile planlamasının tanımı, önemi, Türkiye'de bu konuda yapılan çalışmaların tarihçesi ve yöntemleri.

6 İstatistik Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 İstatistik tanımı, istatistiğin sağlık bilimlerinde ve bu konuda yapılan çalışmalarda kullanımı, örnekleme, veri toplama, tanımlayıcı istatistikler, tablo ve grafikler, olasılık ve olasılık dağılımları, hipotez testleri. Mesleki Yabancı Dil I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Ders dilbilgisi kuralları, kelime çalışmaları ve konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirici uygulamalarından oluşmaktadır. Mikro İktisat Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Mikro iktisadın tanımı, yöntemi ve amacı, tüketici davranışları ve talep teorisi, eş fayda analizi, esneklik kavramı ve türleri, üretim ve maliyet teorisi, eşürün analizi, talep, arz ve piyasa dengesi, piyasa türleri ve firma davranışları teorisi, tam ve eksik rekabet piyasalarında kısa ve uzun dönem firma dengesi, faktör piyasası, genel denge. Sağlık Kurumlarında Halkla İlişkiler Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Halkla ilişkiler kavramını öğreterek öğrencilerin iletişim yönlerini güçlendirmek. Böylece sağlık kurumlarında görev aldıkları zaman hasta, hasta yakını ve kendi çalışma arkadaşları ile olan ilişkilerinde bir iletişim kolaylığı sağlamak. Öğrenciye halkla ilişkiler tanımı öğretilirken iletişim kavramı ve kurum içi personel ilişkileri yöntemlerinin öğretilmesi.

7 Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Bu ders insan kaynakları yönetimi stratejileri, temel fonksiyonları ve bireylerarası iş ilişkilerini içerir. İş Sağlığı ve Güvenliği Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Bu ders, İş sağlığı ve güvenliğinin temel prensiplerini ve güvenlik kültürü, Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevcut düzenlemeler, Çalışma ortamı gözetiminin tanımı, kapsamı, İş yerinde hijyen tanımı, ölçüm metotları ve sorumluluk, İş yerindeki sağlığı ve güvenliği olumsuz etkileyen fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal risk etmenleri, Korunma politikaları, İş yerlerinde acil durumlarda uygulanacak planların hazırlanması, acil durum donanımı, tehlike iletişimi, Kişisel Koruyucu donanımlar, Kaza ve iş kazası kavramları, iş kazası nedenleri, iş kazası nedenli maddi ve manevi kayıplar iş kazalarının sınıflandırılması, Sağlık gözetimi ve meslek hastalıkları, Vardiyalı Çalışma ve gece çalışması konularını içerir. Konuşma Sanatı ve Sunum Teknikleri Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Bu dersin içeriğinde doğru nefes alma teknikleri, kendini ifade etmede entonasyon, boğumlama, konuşma kusurları, ünlülerin daralması ve konuşma üzerindeki etkileri, metin üzerinde çalışmalar yer ve sunum teknikleri yer almaktadır. Temel Hukuk Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Türk Hukuk sistemini diğer hukuk sistemleriyle mukayese ederek kaynaklarını öğrenmek, Türk yargısı, dava türlerine ilişkin bilgiler edinmek, hukukun dallarına ilişkin hususların anlatılmasıdır.

8 IV.YARIYIL Biyoistatistik Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 7 Temel Kavramlar, Sağlık Hizmetlerinde İstatistiğin Kullanıldığı Alanlar, Hipotez Testleri, Parametrik Testler, Nonparametrik Testler ve SPSS uygulamaları. Davranış Bilimleri Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Bu dersin içeriğinde davranış bilimleri ile ilgili temel kavramlar verildikten sonra insan davranışlarını anlamaya ve yorumlamaya yönelik olarak; güdülerin davranışa etkileri, motivasyon kuramları, kişilik kuramları, algılama, rol, statü, haberleşme, tutumlar, öğrenme, gruplar, çatışma ve çatışma yönetimi konuları yer almaktadır. İlkyardım ve Acil Hasta Bakımı Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Genel İlkyardım Bilgileri, Hasta/Yaralının Ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi, Temel Yaşam Desteği, Kanamalarda İlkyardım, Yaralanmalarda İlkyardım, Yanık, Donma Ve Sıcak Çarpmasında İlkyardım, Kırık, Çıkık Ve Burkulmalarda İlkyardım, Bilinç Bozukluklarında İlkyardım, Zehirlenmelerde İlkyardım, Hayvan Isırmalarında İlkyardım, Göz, Kulak Ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım, Boğulmalarda İlkyardım, Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri. Makro İktisat Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 6 Temel kavramlar, milli muhasebe sistemi, reel ve nominal GSMH, ekonomik büyüme ve ölçme yöntemleri, enflasyonun tanımı ve hesaplanması, işsizlik sorunu ve türleri, iç ve dış borç sorunu, toplam talep ve toplam arz, para ve maliye politikaları, ekonomik krizlerin nedenleri, ekonomik krizlerde bozulan makro ekonomik dengenin yeniden kurulma yöntemleri, para teorisi ve politikası, uluslararası ticaret teorileri, dış ödemeler dengesi ve döviz kuru politikaları.

9 Mesleki Yabancı Dil II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Ders dilbilgisi kuralları, kelime çalışmaları ve konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirici uygulamalarından oluşmaktadır. Sağlık Hukuku Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Sağlık Hukukuna ilişkin temel bilgilerin verilmesidir. Sağlık Turizmi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Ders; Sağlık Turizmi, Turizm İçindeki Önemi Ve Sağlık Turizmi Çeşitleri, Türkiye de Sağlık Turizmi, Sağlık Turizminin Gelişme Nedenleri, Sağlık Turizmi Ve Turist Sağlığına Yönelik Çalışmaları, Dünyada Sağlık Turizminde Öne Çıkan Ülkeler, Sağlık Turizmi Organizasyonu, Sağlık Turizminde Aracı Kurumlar, Sağlık Turizminde Pazarlama Ve Lojistik, Sağlık Turizmi Politikaları, Sağlık Turizmi Teşvikleri, Sağlık Turizminde Yasal Düzenlemeler, Sağlık Turizminde Karşılaşılan Sorunları, Küresel Rekabet Konularını, İçermektedir.

10 V.YARIYIL Sağlık Ekonomisi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Sağlık Ekonomisi Kavramı, Sağlık Ekonomisinin Gelişimi, Sağlık Piyasası, Sağlık Piyasası Talep ve Arz Analizi, Talep Elastikiyeti, Sağlık Piyasasında Asimetrik Enformasyon, Sağlık Piyasasında Ölçek Ekonomisi Koşulları, Sürdürülebilir Kalkınma Kavramı ve Sağlık, Hayatın Kalitesi Kavramı, Sağlık Hizmetleri Finansman Modelleri, Sağlık Hizmetlerinde Performans ve Geri Ödeme Sistemleri, Sağlıkta Ekonomik Değerlendirme Yöntemleri, Dünya da Sağlık Harcamaları, Türkiye de Sağlık Harcamaları, Etkinlik, Verimlilik, Hakkaniyet, Eşitlik kavramlarının sağlık ekonomisi açısından değerlendirilmesi. Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 4 Bu derste temel olarak finansal yönetimin temel ilkeleri ve firmaların finansal kararlarını nasıl aldıkları incelenmektedir. Derste özellikle şimdiki değer, sermaye bütçelemesi, risk fiyatlaması, finansal analiz ve tahmin ile sermaye yapısı konuları üzerinde durulmaktadır. Sağlık Bilgi Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 3 Kredi 3 ACTS 5 Bu ders ile bilgi kavramı ve bilginin oluşturulması, paylaşılması, sunulması, yayılması, kullanımı ve tekrar kullanımı, yönetilmesi ve güvenliği konusundaki temel kavramları anlama, bilgi yönetimi sürecine özgü imkan ve engelleri tanımlama, bilgi yönetimini etkileyen temel örgütsel faktörleri tartışma, organizasyonun belirli bilgi ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygun bilgi yönetimi teknolojilerini tavsiye etme, kültür ve teşvikler aracılığıyla bilginin büyümesini sağlayan araçları, yöntemleri ve teknikleri kullanma, var olan bilginin örgütün diğer bölümlerine iletilmesi, bilgi varlıklarının değeri ve/veya bilgi yönetiminin etkisinin ölçülmesi, bilgi güvenliği yönetimindeki büyük öneme sahip güncel trendleri değerleme konularında eğitmektir.

11 Hastane Enfeksiyonları Kontrolü Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Hastanelerde Risk yönetimi, Kalite Yönetim Sistemi ve Hasta Güvenliği kapsamında Enfeksiyon Korunma ve Kontrol Yöntemleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olunmasına yönelik eğitim ve uygulamalar. Sağlık Kurumlarında Pazarlama Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Bu ders;1. Pazarlamanın temel kavramları olan, fiyat, ürün, tanıtım, dağıtım (yer) 2. Müşterinin istek ve beklentileri3. Müşteri memnuniyeti4. Toplumsal pazarlama5. Pazar analizi, pazar araştırmaları6. Pazarda hedef kitle tespiti, bölümlendirme7. Büyüme stratejileri geliştirebilmek için teorik bilgileri ve bazı uygulamaları içermektedir. Sağlık Kurumlarında Toplam Kalite Yönetimi ve Akreditasyon Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Yönetim modellerinin karşılaştırılması, Toplam Kalite Yönetimi anlayışının ortaya çıkma sebepleri, Kalite Yönetiminin faydaları, gereklilikleri, Sağlık sektöründe en çok kullanılan kalite belgelendirme modelleri (ISO 9001:2008, JCI Hastane Akreditasyon Standartları, Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları), hasta güvenliği ve hasta hakları uygulamaları, sağlık kurumlarında risk yönetimi, istatistiksel proses kontrol teknikleri ve kalite iyileştirme konuları anlatılmaktadır. Sağlık Sigortacılığı ve Aktüerya Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Sosyal güvenlik sisteminde 3. basamak olan özel sigortaların dünyada ve ülkemizdeki geçmişten günümüze uygulamaları ders kapsamındadır.

12 Sağlık Kurumlarında Örgütsel Davranış Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Sağlık Kurumlarında Örgütsel Davranış dersi, sağlık kurumlarında çalışanların davranış ve tutumlarının nasıl şekillendiğini ele almaktadır. Bu bağlamda dersin amacı; örgütsel yapı ile çalışanların değişik yönlerden etkileşiminin bireysel davranışı ve kurumların nihai performansını nasıl belirlediği hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamaktır. VI.YARIYIL Maliyet Muhasebesi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Maliyet muhasebesinin tanımı, amaçları ve hastane işletmelerinde maliyet muhasebesi sisteminin kuruluşu. TMS de maliyet muhasebesi kayıt yöntemleri (7/A ve 7/B seçenekleri), maliyet unsurları muhasebesi. Hastane işletmelerinde 1. ve 2. gider dağılım yöntemleri, birim maliyet hesaplama yöntemleri, maliyet yöntemlerinin kullanılışı, maliyet bilgilerinin raporlanması. Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 6 Bu derste temel olarak finansal yönetimin temel ilkeleri ve firmaların finansal kararlarını nasıl aldıkları incelenmektedir. Derste özellikle şimdiki değer, sermaye bütçelemesi, risk fiyatlaması, finansal analiz ve tahmin ile sermaye yapısı konuları üzerinde durulmaktadır. Sağlık Kurumlarında Risk Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Sağlık sektörü ile ilgili temel bilgiler, risk faktörlerinin belirlenmesi, risk analiz modelleri, risklere yönelik hastane uygulamalarının açıklanması.

13 Sağlık Kurumlarında Stratejik Yönetim Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Stratejik Yönetim Süreci ile İlgili Temel Kavramlar, Stratejik Yönetim Süreci, İşletme Yapıları, Yönetim Biçimleri, İşletme Yetenekleri. Sağlık Lojistiği Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Lojistik ve lojistikle ilgili kavramlar / Lojistik yönetiminde ilkeler / Lojistik yönetiminin fonksiyonları / Taşımacılık tipleri, kıyaslamaları ve uygulamaları / Sağlık sektöründe tedarik zinciri yönetimi / Sağlık kuruluşlarında tedarik ve satın alma yönetimi / Sağlık kuruluşlarında malzeme ve stok yönetimi / Talep tahmini ve talep yönetim sistemi / Dış kaynaklardan yararlanma ve sağlık kuruluşlarında 3PL / Acil durumlar ve afet lojistiği / Sağlık kuruluşlarında kalite rekabetçilik lojistik ilişkisi. Sağlık Politikaları Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Sağlık politikalarını ve sağlık planlamalarını etkileyen faktörlerin açıklanması amaçlanmaktadır. Sağlık Bilişimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Sağlık Bilişimi dersinde tıp alanındaki bilgilerin üretimi, toplanması, değerlendirilmesi, analizi, saklanması, işlenmesi, sunulması ve arşivlenmesi süreçlerinin tamamı incelenecektir.

14 VII.YARIYIL Farmakoekonomi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Farmakoekonomide maliyet etkililik (cost effectiveness), maliyet minimizasyon (cost minimization), maliyet fayda (cost benefit), maliyet yararlanım (cost utility) analizleri, yaşam kalitesinin değerlendirilmesi, (QALY, DALY kavramları),, Dünya'da ve Türkiye'de ilaç sektörü ve ilaç geri ödeme modelleri, Türkiye'de ilaç ekonomisi ve harcamaları. Sağlık Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 3 ACTS 5 Sağlığı etkileyen faktörler, sağlık hizmetlerinin tanımı, sağlık kurum ve kuruluşları, sağlık kurumları yönetiminde stratejik yönetim, performans yönetimi, kalite yönetimi, insangücü planlama, sağlık kuruluşlarında bilgi yönetimi ve verimlilik konuları işlenmektedir. Sağlık Kurumlarında Beslenme Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Toplu beslenme sistemlerinin verimliliğinin artırma yöntemleri. Sağlık Sektöründe Girişimcilik Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Girişimci özellikleri, Yenilik. Yaratıcılık, İş planı hazırlamak, Küçük ve Orta ölçekli işletmelerin özellikleri, Aile işletmeleri, Sağlık sektöründe girişimcilik.

15 Sağlık İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Malzeme Yönetimi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Her türlü malzeme ve teknolojinin üreticiden kullanıcıya akışında yönetim süreçlerinin incelenmesi. Sağlıkta Alan Araştırmaları I Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 6 Alan araştırması örnekleri, bilimsel araştırma aşamaları, tez yazım kuralları, dipnot, kaynakça kuralları, istatistiki analizlerin yorulması ve raporlanması. Sağlıkta Sigorta Sistemleri Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 2 Kredi 2 ACTS 5 Sigorta Nedir? Risk ve rizikonun tanımlanması, risklerin sınıflandırılması; Sigortanın temel prensipleri. Sosyal Güvenlik Sistemi ve Özel Sigorta Ayırımı; Özel Sağlık Sigortalarının Kapsamı: Verilen teminatlar, Yatarak ve Ayakta Tedavi Teminatları, Tehlikeli Hastalıklar, Anlaşmalı Kurumlar; Ferdi Kaza Sigortaları Kapsamı: Verilen Teminatlar. Teminat dışında kalan haller. VIII.YARIYIL Bitirme Projesi Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 0 Kredi 0 ACTS 8 Ders Öğretme Yöntem(ler)i Sağlık Kurumları Yöneticiliği ile ilgili konularda araştırma projesi hazırlanacaktır.

16 Biyomedikal Teknikler Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Biyomedikal cihazlar, kalbirasyonu, standartları, GMDN terminolojisi, sağlık bakanlığı tıbbi cihaz yönetmeliği, biyomedikal cihaz güvenliğini içerir. Etik Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik İnsan hakları, meslek etiği, personeller arası etik kurallar, hastalara yönelik etik kurallar, sağlık kuruluşunun işleyişine yönelik etik kurallar, topluma yönelik etik kurallar, hasta hakları tanımı ve hastaların sahip olduğu hakların açıklanması, hasta haklarının gereklilikleri, hasta hakları ihlal sebepleri, akreditasyon sistemlerinin hasta hakları konusundaki standartları. Sağlık Kurumlarında Liderlik ve Karar Verme Teknikleri Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Liderlik kavramı, yönetici ve lider arasındaki farklılıklar, Liderlik teorileri 1: klasik teoriler, Liderlik teorileri 2: liderliğe yeni yaklaşımlar, Güç kaynakları, Liderlikte ilkeler ve değerler, liderlik ve etik, Lider geliştirme, liderlerin eğitimi, Liderliğin ölçümü ve liderlik analizleri, Türk işletmelerinde yürütülmüş liderlik araştırmaları, Liderlik ve takım çalışması, Etkili liderlerin taşıması gereken özellikler ve karar verme teknikleri. Sağlık Kurumlarında Tüketici Davranışları Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Sağlık hizmetlerinde karar vermenin önemini, kararın iyiliğini etkileyen faktörleri, iyi karar verebilmeyi ve yönetsel verilen kararların etkinliğini arttırmada matematik modellerin, yönetsel ve rasyonel karar almada sayısal yöntemlerin uygulanabilmesini içermektedir.

17 Sağlıkta Alan Araştırmaları II Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Zorunlu Haftalık Ders Saati 1+10 Kredi 11 ACTS 9 ve Uygulama Alan araştırması örnekleri, bilimsel araştırma aşamaları, tez yazım kuralları, dipnot, kaynakça kuralları, istatistiki analizlerin yorulması ve raporlanması. Yönetim Muhasebesi Uygulamaları Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Haftalık Ders Saati 1 Kredi 1 ACTS 2 Yönetim muhasebesi uygulamaları dersi; muhasebe maliyeti, fırsat maliyet, maliyet hacim kar ilişkileri, maliyet hacim kar analizleri, sağlık kurumlarında hizmet maliyet belirleme sistemleri, sağlık kurumlarında bütçe uygulaması, sağlık kurumlarında hasılat ve harcıma yönetimi konularındaki uygulamaları içermektedir. Sağlık Kurumları Yönetiminde Modern Yaklaşımlar Dersin Kodu Zorunlu/Seçimlik Seçimlik Psikolojinin Yönetim ve Organizasyondaki Yeri ve Önemi, Örgütsel İletişim, Liderlik, Kişilik, Algılama, Çalışanların Psikolojik ve Fiziksel Sorunları, İş Doyumu ve Motivasyon, Çalışanlarda Adalet Algısı, Örgütlerde Çatışma ve Çözümlenmesi, Stres ve Stres Yönetimi.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ VE YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (TEZLİ) 8.2. Ders İçerikleri 1. YARIYIL YLS 101-Sağlık Yönetimi ve Organizasyonu Sağlık yönetimi / işletme yönetiminin

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 . Müfredat Toplam Kredi Programdan mezun olabilmek için Yükseköğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL

OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL OKÜ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI I. SINIF I. YARIYIL ISL 101 İKTİSADA GİRİŞ 1 2 0 2 4 ISL 103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ 1 3 0 3 4 ISL 105 GENEL MUHASEBE 1 3 0 3 5 ISL

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ ZORUNLU DERSLER İş Sağlığı Epidemiyolojisi ISG701 1 3 + 0 6 İş sağlığı ve epidemiyoloji kavramlarının

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI Adalet Meslek Etiği D E D A B B A B C D D B B D E A D E A E Adli Sosyal Hizmet A B D B D B E D C D A

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri

Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri Dış Ticaret Programı(METEB) Ders İçerikleri TDB 103 Türk Dili I Dil, diller ve Türk dili Dil bilgisi, sözcük, cümle Kelime Türleri Anlatımın öğeleri ve anlatım türleri Düzgün ve etkili konuşmanın temel

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜDERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL 0410030001 Ekonomiye Giriş I (3+0) 3 AKTS 4 Mikro Ekonomik Prensipler Ve Politikalar,

Detaylı

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu

TUR181 Türk Dili I Zorunlu YDL183 Yabancı Dil I Zorunlu ISL101 İşletmeye Giriş Zorunlu Öğretim Planı 1. Yarıyıl AIT181 TBT181 Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı Zorunlu 2 0 0 2 2 Zorunlu 1 2 0 2 2 TUR181 Türk Dili I Zorunlu 2 0 0 2 2 YDL183

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ (ETÜ- İİBF) İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PROGRAMI I. SINIF I. YARIYIL II. YARIYIL İŞL101 Muhasebe I 3 0 3 6 İŞL102 Muhasebe II 3 0 3 6 İŞL103

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARLARI Adalet Meslek Etiği A B E C D E A C D D A D B E D E C A E D Adli Sosyal Hizmet C C A D E B A C E D E

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Dersin Kodu HEM 00352 Dersin Adı AFETLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE İLK YARDIM Yıl III Yarı Yıl Bahar 1- Afetlerde hemşirelik bakımı ve ilk yardıma giriş 2- Hasta ve yaralının muayenesi ve değerlendirilmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERSLERİ 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I 2 2+0 2 ZORUNLU 1004102 TÜRK

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri-3. Sınıf EPİDEMİYOLOJİ AKTS Kredisi 3 Epidemiyolojinin tanımı, tarihsel gelişimi ve kullanım alanları, Tanımlayıcı epidemiyoloji,

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ

Adnan Menderes Üniversitesi FAKÜLTESİ SÖKE İŞLETME. BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ BÖLÜMLER ULUSLARARASI TİCARET ve İŞLETMECİLİK YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ SÖKE İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ * 27 Nisan 2014 TARİHİ 28984 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAZ OKULU AÇILACAK DERSLER LİSTESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. *YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ http://www.yasar.edu.tr/news/tr/yaz_ogretimi_yonetmeligi.pdf

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

Bankacılık ve Sigortacılık-1

Bankacılık ve Sigortacılık-1 Bankacılık ve Sigortacılık-1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - 1.Grup Türk Dili I-1.Grup ANFİ-1 Ali TEKİN Hikmet DEGEÇ Genel İşletme-1.Grup Finans Matematiği Temel Sigortacılık Hizmetleri D-15 Vasfi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi 7 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri AKTS Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Ders İçerikleri 1. SINIF I. YARIYIL DERS KODU Dersin Adı T U K AKTS ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ. Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara. Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S.

TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ. Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara. Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S. 31.10.2017 - SALI 30.10.2017 - PAZARTESİ TARİH SINAV SAATİ DERSİN ADI BÖLÜM SINIF ÖĞRETİM ÜYESİ Genel Muhasebe I Maliye 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara Genel Muhasebe I UTL 1 Yrd.Doç.Dr.S.Kara Genel Muhasebe I İşletme

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI

2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2015-2016 YILI GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1SINIF BANKACILIK VE SİGORTACILIK 2SINIF BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASISTANLIĞI 1SINIF BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASISTANLIĞI

Detaylı

Seçmeli Ders -2 Seçmeli

Seçmeli Ders -2 Seçmeli KODU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI MÜFREDATI 1. SINIF 1. YARIYIL ADI 5318163 Bankacılığa Giriş Zorunlu 3 0 3 3 4 5318164 Sigortacılığa Giriş Zorunlu 2 0 2 2 3 5318165 Mikro İktisat Zorunlu 3 0 3

Detaylı

Bankacılık ve Sigortacılık I

Bankacılık ve Sigortacılık I Bankacılık ve Sigortacılık I Yeni BANKA1 İngilizce II Ersen ERDEM 10.06.2015 14:00 BANKA1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II. Gül KOSAR 11.06.2015 10:00 BANKA1 Türk Dili II Hakan TOPKARA 12.06.2015

Detaylı

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: İşletme PROGRAMIN TANIMI: Son yıllarda dünyada Sağlık yönetimi ya da Sağlık İdaresi yüksek lisans eğitim

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi 30 Kasım-5 Aralık (Birinci Hafta) Programlar 30 Kasım 1 Aralık 2 Aralık 3 Aralık 4 Aralık 5 Aralık

Detaylı

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ / İŞLETME PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL101 Türk Dili 1 (2+0) Dil, Diller

Detaylı

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Mutfak Ürünleri I Mutfak Ürünleri I Ziyafet Mutfağı Mutfak Uygulamaları II

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Mutfak Ürünleri I Mutfak Ürünleri I Ziyafet Mutfağı Mutfak Uygulamaları II AŞÇILIK 1 2. ÖĞRETİM 1. SINIF 1 17:00 D403 44 UYG 28 D403 53 ERT-B20 73 Menü Planlama D403 Pişirme Yöntemleri II 44 UYG Mutfak Çeşitleri 28 D403 53 ERT-B20 73 Menü Planlama D403 Pişirme Yöntemleri II 67

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS MÜFREDATI I. Yarıyıl II. Yarıyıl Seçmeli (4 ders) 32 AKTS ULTF 570 Seminer 4 AKTS III. Yarıyıl ULTF 560 Bitirme Projesi 14 AKTS Seçmeli

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI İŞLETME - 1 MUHASEBE - 1 İŞLETME - 2 MUHASEBE - 2 HALKLA İLİŞKİLER BÜRO YÖNETİMİ - 1 BÜRO YÖNETİMİ - 2 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BANKACILIK VE SİGORTACILIK 1SINIF 16 Kasım 2015 Pazartesi 13:00

Detaylı

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

Araştırma Yöntemleri. Üretim Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Dersin kodu İŞL 501 Araştırma Yöntemleri Öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirip tez safhasına hazırlamak Araştırma temel araçları, özellikleri, yöntemlerin belirlenmesi, veri toplama Dersin kodu

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ * 27 Nisan 2014 TARİHİ 28984 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAZ OKULU AÇILACAK DERSLER LİSTESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. *YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ http://www.yasar.edu.tr/news/tr/yaz_ogretimi_yonetmeligi.pdf

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI rtesi Bankacılık ve Sigortacılık 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Öğr. Gör. ALİ

Detaylı

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ HİSARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV ROGRAMI BÖLÜM Sınıf Dersin Adı Öğretim Elemanı Bankacılık ve Sigortacılık 1 Atatürk İlke ve İnkılapları

Detaylı

Doktora 6. Yarıyıl DERS KODU DERSLER TEO. UYG. KRD. AKTS Z/S. Doktora 8. Yarıyıl

Doktora 6. Yarıyıl DERS KODU DERSLER TEO. UYG. KRD. AKTS Z/S. Doktora 8. Yarıyıl AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ VE DERS İÇERİKLERİ Doktora 1. Yarıyıl ISGD 601 İş Sağlığı ve İş Hijyeni 3 2 3 Z ISGD 603 Meslek Hastalıkları

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014 İŞLETME (ALANYA İŞLETME FAKÜLTESİ) ANA BİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİ DERS YENİ KODU ESKİ ADI SAATİ SAATİ SAAT KREDİ (AKTS) DURUMU KODU

Detaylı

Maliye Programı Ders İçerikleri

Maliye Programı Ders İçerikleri Maliye Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL DERSLERİ Türk Dili I 2+0 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın

Detaylı

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ)

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ) 20142015 Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü (NÖ) İKT4525 [69] [S4] [1] Uluslararası Politik Ekonomi İKT4513 [88] [S4] [1] Fikri ve Sınaî Mülkiyet Hakları KAY1805 [255] [S1] [2] İKT2003 [170] [S2]

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 2. Yarıyıl Kodu Dersin Adı Kredisi Kodu Dersin Adı Kredisi ECO 101 Ekonomiye Giriş

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sağlık Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4

MLY104 Muhasebe I 1 Z 4 0 4 4 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS-BANKACILIK SİGORTACILIK MALİYE PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve AITB191 İnkılap Tarihi I 1 Z 2 0 2 2 İnkılap tarihinin

Detaylı

T.C. Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Güz Dönemi Final Sınavı Programı

T.C. Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Güz Dönemi Final Sınavı Programı Bankacılık Bölümü 1. Sınıf 02.01.2017 09:00 GENEL MATEMATİK 102-104 03.01.2017 09:00 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE YGULAMALARI 203-204 03.01.2017 16:00 GENEL MUHASEBE 1 102-103 04.01.2017 15:00 TÜRK DİLİ

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL SKİ 101 Hastane Yönetimi Ve Organizasyonu I Hastane yönetimi ve fonksiyonları, bilimsel yönetim yaklaşımları ve tarihsel gelişimi, hastanenin

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara

İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara UFUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ Bilgi Kılavuzu Ankara PROGRAM AMAÇLARI 1. İşletmecilik alanı ile ilgili temel bir bakış açısı kazanılması. 2. İşletme biliminin temel

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2015 2016 DERS YILI DÖNEM III HALK SAĞLIĞI, TIP EĞİTİMİ, BİYOİSTATİSTİK, BİYOFİZİK, TIP TARİHİ VE ETİK 26.04.2016 30.05.2016 Dersler Teorik Pratik Toplam Halk Sağlığı 78

Detaylı

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları

İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları İktisada Giriş (TOUR 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş TOUR 122 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS PLANI ve İÇERİKLERİ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL DERS LİSTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI MUAF OLUNAN DERS ALTTAN ALINACAK DERS DÖNEM UZAMASI DÖNEM DERS KODU DERS ADI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KOZAN MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ İ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİ LİSTESİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUR EDİBE ÇOBAN BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4. Ön koşul dersleri yok DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İKTİSADA GİRİŞ II İKT102 2 3 3 4 Ön Koşul Dersleri Ön koşul dersleri yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe / İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri

Kredisi AKTS Mikro İktisat II Ön Koşul Dersleri Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Mikro İktisat II 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği Türkçe Zorunlu Tam

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YAZ OKULU AÇILACAK OLAN DERSLER LİSTESİ * 27 Nisan 2014 TARİHİ 28984 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAZ OKULU AÇILACAK DERSLER LİSTESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. *YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ http://www.yasar.edu.tr/news/tr/yaz_ogretimi_yonetmeligi.pdf

Detaylı

YAZ OKULU KAYITLARI. Not: Yaz Okulu Ücretleri Lisans veya Önlisans eğitimine 2009-2010

YAZ OKULU KAYITLARI. Not: Yaz Okulu Ücretleri Lisans veya Önlisans eğitimine 2009-2010 YAZ OKULU KAYITLARI *Yaz okulunda açılacak olan derslerin belirlenmesi için 02 03 Temmuz 2013 tarihlerinde öğrencilerin, öğrenci bilgi sisteminden ön kayıt yapmaları gerekmektedir. *03 Temmuz 2013 saat

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ Dersin Kodu Dersin Adı Desin Kodu Dersin Adı I.Yarıyıl T P K AKTS II.Yarıyıl T P K AKTS Türk Dili I 2 0 2 2 Türk Dili II 2 0 2 2 A.İ.İ.T.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Yönetim ve Organizasyon PROGRAM: İşletme Yönetimi 1. Yarıyıl (Güz) T.C. 101 Genel Muhasebe 4 (3+1): Muhasebe bilgi sistemi, muhasebenin gelişimi, muhasebenin temel kavramları, genel kabul görmüş

Detaylı

Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi

Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi Bölümlerimizden Öğretim Üyesi Görevlendirmesi Yapılmadığından Açılmayacak Dersler Listesi CEK 2007 MİLLİ GELİR VE GEL.DAĞILIMI CEK 2014 TEKNOLOJİ VE ÇEVRE POLİTİKALARI CEK 3006 ENDÜSTRİDE EĞİTİM YÖNETİMİ

Detaylı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Programın Amaçları Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Lisans Programının amacı, envanter, taşımacılık, depolama ve paketleme gibi konuları içeren ve bu

Detaylı

Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS Dilbilim I Dilbilim II Dil Edinimi Özel

Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS Dilbilim I Dilbilim II Dil Edinimi Özel Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS 1101303 Dilbilim I 1101404 Dilbilim II 1101408 Dil Edinimi 1101410 Özel Öğretim Yöntemleri I 2 2 3 5 1101503 Özel Öğretim Yöntemleri II 2 2 3 5 1101723

Detaylı

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI İŞLETME ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI Dersin Kodu Kredisi Dersin Niteliği İŞL 601 Pazarlama Teorileri 3 Zorunlu İŞL 603 Finansman Teorisi 3 Zorunlu İŞL 605 Uluslararası

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MYB101 Sigortacılığa Giriş (2-0) (AKTS:3) Sigortacılığa Giriş dersi, sigortacılık alanındaki temel bilgiler

Detaylı

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR)

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR) T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM LİSANS DERS LİSTESİ 1. YARIYIL (GÜZ) 1004101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I ZORUNLU 2 2 1004102 TÜRK DİLİ

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri GÜZ YARIYIL SKY502 Karşılaştırmalı Sağlık Sistemleri Sistem

Detaylı

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Ve Organizasyon Bölümü I. GÜZ YARIYILI ĠġLETME YÖNETĠMĠ / ĠġLETME PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori+UYG ) TDL 101 Türk Dili

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS Dilbilim I Dilbilim II Dil Edinimi Özel

Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS Dilbilim I Dilbilim II Dil Edinimi Özel Eğitim Fakültesi DERSİN KODU DERSİN ADI T U K AKTS 1101303 Dilbilim I 1101404 Dilbilim II 1101408 Dil Edinimi 1101410 Özel Öğretim Yöntemleri I 2 2 3 5 1101503 Özel Öğretim Yöntemleri II 2 2 3 5 1101723

Detaylı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı

Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı Bucak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2018-2019 Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Öğretim Planı 1. YARIYIL 18101 Genel İşletme Z Girer 3+0 3,0 5 18103 Genel Muhasebe Z Girer 3+0 3,0 5 18105 Genel

Detaylı

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ 2

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ 2 ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ :0-9: 9:0-0: 0:0 - : :0 - : Sistem Analizi ve Tasarımı I Elektronik ELAB ELAB Hidrolik Pnömatik Sistemler Mikro Denetleyiciler Elektronik ELAB C0 ELAB Sensörler ve Dönüştürücüler

Detaylı

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 06.01.2014 Pazartesi 8-10 10:00 Beslenmeye Giriş 07.01.2014 Salı 8-9-10 09:00 İngilizce-I 08.01.2014 Çarşamba 8-9-10 09:00 Temel Matematik 8-9-10 10:00 Psikolojiye Giriş 09.01.2014

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1-2) 86 8,00 Adalet Meslek Etiği 122 12,00 Hukuka Giriş 82 8,00 Yargı Örgütü 103 10,00 Anayasa Hukuku Bilgisi 92 9,00 Medeni Hukuk Bilgisi 136

Detaylı

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI

2013 MÜFREDATINA GÖRE ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI 21 MÜFREDATINA GÖRE ULULARARAI TİCARET VE FİNANMAN BÖLÜMÜ NÜN İŞLETME BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFT ANADAL -YANDAL MÜFREDATI ınıfı :1 Yarıyıl :1 Adı / Teo. Uyg. AKT Türk Dili I 2 2 2 Yabancı Dil I Atatürk

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-1.SINIF

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-1.SINIF BÜTÜNLEME LARI ÇİZELGESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-SINIF TARİH SAAT ADI 18 Ocak 2017 Çarşamba 11:00 Ticari Matematik Mehmet Aykaç B-101 B-102 B-103 18 Ocak 2017 Çarşamba 15:00 Temel Bilgi

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ŞARKIŞLA ÂŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ŞARKIŞLA ÂŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ŞARKIŞLA ÂŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE ve VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM (I.Sınıf I.Yarıyıl) ATA1001 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1. SINIF 8 DÖNEMSONU MUHASEBE İŞLEMLERİ D8 İSTATİSTİK

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1 2) 86 8,00 Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihini 345 30,00 II İleri Klavye Kullanımı 1 2 82 8,00 ankarauzem@gmail.com adresine e-posta olarak

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-1.SINIF

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-1.SINIF 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI ARA LAR (VİZE) ÇİZELGESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI-1.SINIF TARİH SAAT ADI 11:00 Türk Dili I Yalçın KULAÇ B-101 B-102

Detaylı