FAALİYET RAPORU. Narenciye sektörü dert küpü. Mart 2013 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FAALİYET RAPORU. Narenciye sektörü dert küpü. Mart 2013 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN"

Transkript

1 Bu sayıda: Başbakan Küçük, Güzelyurt lu ve Girneli sanayicilerle bir araya geldi SSEML ile karşılıklı ziyaret 2 2 FAALİYET RAPORU Mart 2013 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Narenciye sektörü dert küpü 1. Uluslar arası Balıkçılık Sempozyumu 3 Genç Bankacılar Derneği başkanından odamıza ziyaret 3 Belediye başkan adaylarının ziyaretleri 4 Bakan Ünal Üstel ile yemek 4 Kariyer ve fuar bir arada 5 Tatar: Güvenelim ve yatırıma devam edelim 5 Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi 6 Hilmi Işıkören: Olumlu yaklaşın, olumlu olsun 6 İkinci İş Bulma Fırsat Günleri başlıyor 7 Ülkemizin en yüksek ihracat kapasitesine sahip olan narenciye sektörü yetiştiricisiyle, fabrikasıyla, ihracatçısıyla kısacası her yönüyle dert küpü. Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve Oda Genel Sekreteri Doğa Dönmezer, önceki gün Güzelyurt ta Narenciye alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede hazır bulunan üretici ve ihracatçı birlikleri yetkilileri, narenciye sektörünün geldiği noktayı Çıkmaz sokak olarak değerlendirdi. Temsilciler, 100 bin ton yıllık üretimi bulunan sektörün her yönüyle tıkandığını ifade ederek, Yanlış hükümet politikaları, yetersiz teşvik, ihracatta daralma, yüksek girdi maliyetleri dış pazarlarda rekabet edememe bizleri bitirmek üzere dedi yılından sonra sıkıntıların başladığını ve fabrikalara kilit vurma noktasına geldiklerini anlatan yetkililer, Rekabet avantajlarımızı yitirdikçe piyasamız daraldı. Rusya, Ukrayna, Irak ve İran pazarlarına yöneldik. Ancak bu ülkeler yeterince talepte bulunmuyor. Yeni pazarlara ihtiyaç var diye konuştu. KTSO Başkanı Ali Çıralı, dış piyasada narenciyeyi rekabetçi konuma getirilmesi gerekliliği üzerinde durarak, Bunu yani rekabet şansımızı dış piyasalarda yükseltemezsek, tür değişimine gitmek zorundayız. Dünyada en çok talep gören narenciye cinslerini yetiştirmeliyiz. ARGE çalışması yapılmalı dedi. Başkan Ali Çıralı sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesi gereği üzerinde de durarak, Yasayla yetkileri ve yaptırım gücü bulunan bir narenciye konseyi kurulmalı. Bu konsey ilgili temsilcilerden oluşmalı ve bahçeden pazar araştırmasına kadar birçok alanda faaliyet göstermeli diye konuştu.

2 22. sayfa2 Başbakan Küçük, Güzelyurt lu ve Girneli sanayicilerle bir araya geldi elde edilen gelirlerle dengelendiğini söyledi. Çıralı, "Liberal ekonomiye geçme adına yerel üreticileri koruyan duvarlar günden düne alçaltılmıştır" dedi. Başbakan İrsen Küçük, ülkede fert başına düşen milli gelirin 2012'de 15 bin 500 dolara yükseldiğini, 2015'de de 17 bin dolar düzeyinde gerçekleşmesini beklediklerini vurgulayarak, "İstikrarlı bir üretime kavuşmamız halinde, üretimde büyük bir patlama gerçekleşeceği ortadadır. Ülkemiz geleceği ümit vericidir. Kim de derse desin ekonomimiz gelişmektedir" dedi. Başbakan İrsen Küçük, Alayköy, Girne ve Güzelyurt'tan Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyesi sanayicilerle ve oda yönetim kurulu üyeleri ile 8 Mart ta Lefkoşa Merit Otel'de düzenlenen yemekli toplantıda bir ayara geldi. Başbakan İrsen Küçük yaptığı konuşmada, bir ülkenin ekonomisine çeşitli sektörlerin katkı koyduğunu ve bu sektörlerin ekonomiye yaptıkları katkı oranlarında zaman zaman farklılıklar görülebileceğini söyledi. Sanayi Odası tarafından belirtilen yıllık 100 milyon Dolar ihracat tutarının bir veya bir buçuk yıl önceki tutar olduğunu, 2012'de ihracatın 200 milyon Dolar'a çıktığını kaydeden Küçük, ticaret açığının turizm ve eğitim sektöründen En son ise, yeri üreticileri koruyan, yerli ürün ile ithal ürün arasında var olan KDV farkının da ortadan kaldırıldığını, "eşitlendiğini" kaydeden Çıralı, ithal ürünler ile yerli ürünlerde KDV uygulamasının eşitlenmesinin ardından sanayicilerin daha kötüye gittiğini, borçlarının gittikçe arttığını, günü gelen taksitlerini dahi ödeyemedikleri duyumları aldıklarını da kaydetti. Çıralı, ihracatın ithalata oranının 10 yıl önce yüzde 30 iken, bugün yüzde 6'ya gerilediğini belirtti. Toplam ithalatın 1.6 milyar dolar, ihracatın ise 110 milyon dolar olduğunu belirten Çıralı, eğitim ile turizm sektöründen elde edilen gelir de göz ününde tutulduğunda cari açığın milyon dolar civarında olduğunu savundu. Çıralı, "Cari açığı kapatabilmenin tek yolu üretimi arttırmak ve ihracatı arttırmaktan geçer" dedi. SSEML ile karşılıklı ziyaret Odamız ile Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi (SSEML) karşılıklı ziyaret egrçekleştirdik. 19 Mart ta odamıza yapılan ziyaretin ardından, 27 Mart ta Oda Başkanımız Ali Çıralı ve beraberindeki heyet okula bir ziyaret gerçekleştirdi. SSEML Okul Aile Birliği Başkanı Sema Teksan, Okul Baş Muavini Aktan Erdoğa, öğretmenleri ile öğrenciler konuğumuz oldu. Ülkeye ara eleman yetiştirmek için çaba harcadıklarını anlatan okul yetkilileri, yerli istihdamın önemini vurguladı. Başkan Ali Çıralı ise, sanayicinin en büyük sorunlarının başında kalifiye eleman bulmak olduğuna değinerek, ülkemizdeki meslek liseleriyle her zaman işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Okulu ziyaret Oda Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet 27 Mart ta okula bir ziyarette bulunarak Okul Müdürü Hüseyin Koze ve okul alile birliği üyeleriyle görüştü. Görüşmede Müdür Koze okul ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

3 1. Uluslar arası Balıkçılık Sempozyumu 3. sayfa3 Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Deniz ve Balıkçılık Araştırma Enstitüsü, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı, Dünya Mersin Balıklarını Koruma Cemiyeti Başkanı Prof. Harald Rosental ve diğer kuruluşların katkılarıyla düzenlenen I.Uluslararası Kıbrıs Balıkçılık Sempozyumu 25 Mart- ta Girne Acapulco Holiday Resort Otel de başladı. Sanayi Odası da sempozyum çerçevesinde tanıtım standlarında yer alarak, başta hellim olmak üzere Kuzey Kıbrıs üretimi gelen konuklara tanıtıyor. Oda standında ilk kez hellim logosu kullanıldı ve yabancı konuklara hellim tattırıldı. KKTC, Türkiye, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Cezayir ve Malta dan eğitim ve araştırma kurumlarından çok sayıda bilim insanı, kurum yöneticisi ve temsilcisinin katıldığı ve 27 Mart a dek sürecek sempozyumda; Su Ürünleri Avcılığı, Yetiştiriciliği, Avlama Teknolojisi, İşleme Teknolojisi, İklim Değişikliği, Tür Ekolojisi, Üreme Biyolojisi, Popülasyon Dinamiği ile Koruma ve diğer konularda oturumlar düzenlenecek. Toplam 142 bildirinin sunulacağı sempozyumun, KKTC ve Türkiye arasında Su Ürünleri ile ilgili işbirliğinin gelişimine de katkı sağlaması bekleniyor. Sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın ardından Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, LAÜ Rektörü Prof. Ahmet Bülend Göksel, Dünya Mersin Balıklarını Koruma Cemiyeti Başkanı Prof. Harald Rosental, Deniz ve Balıkçılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Işık Oray ve Türkiye Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar ın açılış konuşmalarıyla başladı. Genç Bankacılar Derneği başkanından odamıza ziyaret Genç Bankacılar Derneği Başkanı Şükrü Umarbeyli 21 Mart ta odamızı ziyaret ederek Başkan Ali Çıralı ve Genel Sekreter Doğa Dönmezer ile görüştü. Görüşmede ülkemizdeki bankacılık sektöründeki gelişmeler ile mevcut kredi sistemleri ele alındı. Şükrü Umarbeyli görüşmede ayrıca dernek yapısı hakkında da bilgi verdi.

4 Belediye başkan adaylarının ziyaretleri Sayfa 4 Sanayi Odası nı, Lefkoşa Belediye başkan adaylarından Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu 11 Mart ta, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Belediye Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ise 19 Mart ta ziyaret etti. Kıbrıs Türk Sanayi Odası nı (KTSO) ziyaret ederek, projelerini anlatan adaylar Sanayi Odası üyelerinden destek istedi. Ziyarette Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Arabacıoğlu ve Sertoğlu na parti yetkilileri ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Bakan Ünal Üstel ile yemek Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, bazı yönetim kurulu üyeleri ve üyeler 20 Mart ta Turizm Bakanı Ünal Üstel ile bakanlık yetkilileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda turizm teşvikleri, yerli ürünün daha çok turistik tesislerde kullanılması konuları ele alınarak, sanayicinin bu yöndeki girişimleri görüşüldü. Kuzey Kıbrıs ın sanayi yapısının turizme yönelik olarak şekillendiği ve buna hizmet edecek kapasite ve üretime sahip olduğunun altı çizildi.

5 Sayfa 5 Kariyer ve fuar bir arada Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde Uluslar arası Kariyer Fırsatları Formu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı gerçekleştiriliyor. Etkinlik Nisan tarihleri arasında Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayında yapılacak. Ali Çıralı Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile DAÜ Rektör Koordinatör Yrd. Doç. Dr Rasime Uyguroğlu Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Atasay nı ziyaret ederek etkinliğe davet etti. Çıralı ziyarette yaptığı konuşmada etkinliğin, firmaların yeni mezun öğrencilerin kariyerlerinin gelişimine ve ürünlerin tanıtılmasına katkı sağlamasını hedeflediğini belirtti. DAÜ Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Rasime Uyguroğlu, lise öğrencileri ve Türkiye nin bazı firmalarını etkinliğe yönlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise, etkinliğin ülkede yetiştirilen ürünlerin tanıtımı anlamında çok önemli bir organizasyon olacağını kaydetti. Atasayan, Lise öğrencilerinin etkinliğe katılması için Bakanlık olarak ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını söyledi ve ülkenin ürünlerinin tanıtılmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Sanayi Odası nın Dubai de katıldığı fuara da değinen Atasayan, Ülkenin tanıtımı ve ekonomik anlamdaki gelişimini sağlamak için bu tip organizasyonların etkili olduğunu ekledi. Tatar: Güvenelim ve yatırıma devam edelim Maliye Bakanı Ersin Tatar, iş dünyasına çağrıda bulunarak, Her zaman KKTC ye güvenelim ve yatırımlarımıza devam edelim. Bu ülkenin geleceği parlaktır dedi. Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı altyapı çalışmaları devam eden Alayköy Sanayi Bölgesinde3 Mart ta incelemelerde bulundu. Maliye Bakanlığından verilen bilgiye göre, 70 işyeri arsası için sürdürülen ikinci etap parselizasyon çalışmalarının Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaları tamamlanan ve işletmelerin faaliyet gösterdiği bininci etapta ise 150 parsel bulunuyor. Maliye Bakanı Ersin Tatar ziyarette yaptığı konuşmada, İkinci etap yaklaşık 2 Milyon TL civarında bir proje. İlk etap 11 km idi. Bu etap 8 km ve büyük bir proje dedi. Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ise, Alayköy Sanayi Bölgesi nde birinci etap alt yapı yatırımlarının tamamlamasına karşın, bazı arsaların boş durduğunu belirtti. Çıralı, Ülke ekonomisin gelişmesi için üretimin artırılması lazım. Üretimi artırmak için de üretim tesislerinin olması lazım. Bunun için de sanayi bölgesine ihtiyaç vardır. Bu açıdan bakıldığında yapılan yatırımlar doğrudur dedi.

6 Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi Sayfa 6 Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi Eğitmen Memduh Erişmen tarafından KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi organizasyonu ile aile şirketlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve çalışma hayatlarına değer katmak amacıyla 20 Mart Çarşamba günü Sanayi Odası nda düzenlendi. Eğitim, saatleri arası düzenlendi. KKTC de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bu eğitimde sonunda katılımcılar aile şirketlerinin başlıca özellikleri, güçlü ve zayıf yanları ile ilgili temel bilgileri öğrenip kurumsal yönetim yapılarının oluşturulması ve uygulanması konusunda bilgi edindiler. Aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunda yapılmış çalışmalardan örnekler ve uygulamalar incelenerek, şirketlerin sürekliliğinin sağlanması ve bu yapılırken de aile ile olan ilişkilerin yönetilmesi için izlenmesi gereken ana basamaklarla ön koşullar anlatıldı. Eğitime Elektrokur Ltd, Kısmet Fırını, Shipyard Famagusta, Özerlat Ltd, Kansoy Matbaacılık, Asbank Ltd, Güven Sigorta, Mefaş Ltd, Shadi Enterprises Ltd. (Girne Con), Hediyem Su, Yatsan- Selsoy Tic. Ltd ve Deska Ltd. şirketlerinden yetkililer katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verildi. Hilmi Işıkören: Olumlu yaklaşın, olumlu olsun Kıbrıs Türk Sanayi Odası 6 Mart Çarşamba saat de Hayatınızı zenginleştirmenin motive edici yolları konulu bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye katılan Türkiye nin önde gelen pazarlama, satış ve marka danışmanı Hilmi Işıkören katılımcılara on başlık altında motivasyonun en önemli itici gücünün olumlu yaklaşım olduğunu vurguladı. Oda konferans salonunda düzenlenen söyleşinin başında bir konuşma yapan Oda Başkanı Ali Çıralı, Hilmi Işıkörenin olumlu enerjisinin ortama yansıdığını ifade ederek kendisini odada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti. Işıkören söyleşide, iş ve haya- ta dair fikir ve tavsiyelerde bulunarak, olumsuz yaklaşımların çözüm getirmediği, mutsuzluğun mutluluk doğurmadığı, pozitif mücadelenin her zaman motive edici ve sonuç alıcı olduğunu vurguladı. Söyleşiye özellikle sanayiciler ilgi gösterdi.

7 Sayfa 7 İkinci İş Bulma Fırsat Günleri başlıyor İş Bulma Fırsat Günleri nin ikincisi, Nisan tarihlerinde, saatleri arasında, Lefkoşa Fuar Alanı nda gerçekleşecek. Bu amaçla 26 Mart ta Lefkoşa Merit Otel de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile üniversiteler ve bazı sivil toplum örgütleri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Çalışma Bakanlığı adına Bakan Şerife Ünverdi, Doğu Akdeniz Üniversitesi adına Rektör Abdullah Öztoprak, Yakın Doğu Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Hüseyin Gökçekuş, Girne Amerikan Üniversitesi adına Rektör Yıldırım Öner, Lefke Avrupa Üniversitesi adına Rektör AhmeT Bülend Göksel, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi adına Rektör Mehmet Ali Yükselen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu adına Genel Sekreter Levent Küpeli, Akdeniz Karpaz Üniversitesi adına Rektör Ali Şen, Yatırım Geliştirme Ajansı adına Başkan Derviş Besimler, Kıbrıs Türk Ticaret Odası adına Başkan Yardımcısı Salahi Serakıncı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası adına Başkan Ali Çıralı, Esnaf ve Zanaatkârlar Odası adına Başkan Hürrem Tulga, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği adına Başkan Yardımcısı Ercan Otçuoğlu ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği adına Başkan Faik Dağaştı imza koydu. Bu anlamda İş Bulma Fırsat Günleri nin önemine değinen Ünverdi; etkinliğin işsizlerle, nitelikli iş gücünü bir arayanları bir araya getireceğini kaydetti. Etkinliğin tarihini Nisan olarak seçmelerinin nedenine de değinen Ünverdi, amaçlarının turizm sezonu başlamadan işverenlerle işsizleri buluşturmak olduğunu belirtti. Şerife Ünverdi, geçen yılki etkinlikte 100 e yakın işsizin iş bulduğunu ifade ederek, Bu yıl da verimli bir çalışma olacağına inanıyorum dedi. Önümüzdeki dönemde iş bulma günlerinin daha sık yapılmasının planlandığını aktaran Ünverdi, ilk aşamada etkinliği 6 ayda bir gerçekleştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

F A A L İ Y E T R A P O R U

F A A L İ Y E T R A P O R U F A A L İ Y E T R A P O R U Bu sayıda: Kasım 2015 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Brüksel temasları 3 TKonuk iş adamlarına akşam yemeği 3 Üreticilerimiz güven tazeledi Hellimin Coğrafi İşaret

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA

DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA DEVLET SANAYİCİNİN YANINDA Marmara nın ulaşım üçgeninde yer alan Balıkesir, Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımlar açısından büyük bir heyecan uyandırmaya başladı. Son zamanlarda bölgeye yapılan yatırımlar

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

F A A L İ Y E T R A P O R U

F A A L İ Y E T R A P O R U F A A L İ Y E T R A P O R U Bu sayıda: Şubat 2016 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Sanayici-Sağlık Bakanlığı işbirliğine devam 2 Fruit Logistica ya 9. kez, Dubai Gulfood a 10. kez katıldık

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı. Kurulun Divan Başkanlığını. de Ahmet Ogan ve Selin Desem yaptı. Sanayi Odası Yönetim

FAALİYET RAPORU. Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı. Kurulun Divan Başkanlığını. de Ahmet Ogan ve Selin Desem yaptı. Sanayi Odası Yönetim KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU NİSAN 2012 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN 26. Olağan Mali Genel Kurul umuz yapıldı İÇİNDEKİLER : 26. Olağan Mali Genel Kurul yapıldı 2-3 KKTC-TC

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Gündemde Öne Çıkanlar

Gündemde Öne Çıkanlar 1 Yıl : 3 Sayı : 40 TÜRMOB Haber Bülteni 20.04.2015 TÜRMOB GENEL BAŞKANI SANLI 4. TÜRK PATENT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE KATILDI TÜRMOB GENEL BAŞKANI SANLI 4. TÜRK PATENT ÖDÜLLERİ TÖRENİNE KATILDI 4. Türk Patent

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi

İdealBülten. BOSB Tekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım Toplantısı Düzenlendi BOSB ekstil Kümesi Ara Dönem Paylaşım oplantısı Düzenlendi Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Müdürlüğü tarafından Bursa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tekstil firmalarının rekabetçiliklerinin ve

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ

TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ 2010 TURİZM HABER BÜLTENİ 11 Kasım 2010 TOBB SEKTÖREL HABER BÜLTENİ Türkiye Seyahat Acenteleri ve Rehberler Meclisi Türkiye Turizm Meclisi 11/11/2010 TOBB 1 İNGİLTERE'DEKİ TURİZM OSKARINI TÜRK OTELİ KAZANDI

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton)

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton) NARENCİYE DOSYASI Kökeni Güneydoğu Asya olan turunçgillerin, çağdaş anlamda üretimi 19. yüzyılda ABD`de başlamış ve hızla yayılmıştır. Turunçgil yetiştiriciliği dünyada 40 derece kuzey enlemi ile 40 derece

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 12 Şubat 2016 SAĞLIK HİZMETLERİ İstanbul da Uluslararası Eğitim Zirvesi Dünyanın en seçkin üniversiteleri,

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İhracata Yönelik Piyasa Araştırması ve Pazarlama Eğitimi 7 Haziran 2014 Eğitmen: İlke Erdal ve Oya Barçın Eğitimin Amacı İhracat yapmayı arzu eden veya gelecek planları

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İşletme İş Planı Hazırlama Eğitimi 16 Ağustos 2014 Eğitmen: İlke Erdal ve Oya Barçın Eğitimin Amacı Katılımcıların iş planı yapılmasının önemini ve amaçlarını kavramalarına

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Artık Kuzey kıbrıs Ürünü logomuz var. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN. Bu sayıda: Kıbrıs ın tatları: Kahve ve hellim

FAALİYET RAPORU. Artık Kuzey kıbrıs Ürünü logomuz var. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN. Bu sayıda: Kıbrıs ın tatları: Kahve ve hellim FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Eylül 2013 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Kıbrıs ın tatları: Kahve ve hellim Sanayi Odası, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif i ziyaret etti 3 Bakan Bakırcı,

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir Temel Ekonomik Göstergeler İzmir 2015 İzmir... İzmir çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde öne çıkan

Detaylı

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILDI 31.12.2013 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen Girişimcilik

Detaylı

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ HS No: 34.01, 34.02, 34.03, 34.04, 34.05, 34.06, 34.07 DÜNYA TEMİZİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ Temizlik maddeleri deterjanlar ve sabunlardan oluşmaktadır. Bu sektörün üretmekte olduğu

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Fruit Logistica ve Gulfood fuarlarına katıldık

FAALİYET RAPORU. Fruit Logistica ve Gulfood fuarlarına katıldık FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Şubat 2014 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Fruit Logistica ve Gulfood fuarlarına katıldık Ekonominin ileriye taşınması için elimizden geleni yapacağız 6 Başbakan

Detaylı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES KKTC, AZERBAYCAN'DA TANITILDI - 06.12.2016 6 Aralık 2016 kibrispostasi.com Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency)

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 04/12/2013 TOPLANTI NO : 2013/2 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 2 nci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153 Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar PLASTECH 2016 fuarı, plastik sektörünün liderlerini, sektörün çekim merkezi İzmir de buluşturacak. Türkiye nin en büyük, en yeni ve en modern fuar alanı olan fuarizmir de

Detaylı

F A A L İ Y E T R A P O R U

F A A L İ Y E T R A P O R U F A A L İ Y E T R A P O R U Bu sayıda: Haziran 2015 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN KTSO standı ve üyeleriyle KKTC uluslar arası fuarında 2 Dünyanın en iyi patateslerinin yetiştiği ülkemiz,

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 19.10.2010 23.11.2010 BAYRAM ZİYARETLERİMİZ KURBAN BAYRAMI NEDENİ İLE MECLİS BAŞKANMIZ İLE BİRLİKTE ODAMIZDA GEÇMİŞ DÖNEM GÖREV YAPAN ESKİ BAŞKANLARIMIZI ZİYARET ETTİK VE

Detaylı

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir

Temel Ekonomik Göstergeler. İzmir Temel Ekonomik Göstergeler İzmir 2016 İzmir... İzmir çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde öne çıkan

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak

Adıyaman Turizmine Dünden Bakmak Bu yıl 40 ıncısı kutlanan Turizm Haftası kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından etkili bir turizm programı gerçekleştirildi. Aralarında üniversitemizin de bulunduğu çok sayıda kamu ve özel sektör kurumu

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB Fuarcılık, Türk-Arap

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜNDE BECERİ AÇIĞI VE İYİ ÖRNEKLER

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜNDE BECERİ AÇIĞI VE İYİ ÖRNEKLER BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜNDE BECERİ AÇIĞI VE İYİ ÖRNEKLER Editör DR. CEYHUN GÖCENOĞLU Türkiye Bilişim Vakfı na verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz. ÖNSÖZ Haziran 2016 Ekonomik kalkınma kapsamında;

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Destek veren kuruluşlar

Destek veren kuruluşlar Destek veren kuruluşlar Kocaeli Artistik Kuaförler Derneği Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Terziler Odası MOBESKO Teknoloji Bilişim Ses Sistemleri Bu fuara ait defilenin ses ve ışık sistemleri

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ

TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ TÜRKİYE İŞ ve İNŞAAT MAKİNALARI ALT SEKTÖRÜ SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ocak 2010 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. MEVCUT DURUM... 4 2.1. Dünya İş Makinaları Pazarı... 4 2.2. Sektörün Türkiye deki Durumu... 4

Detaylı

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi

Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Türkiye de Plastik Sektörü & Maliyet Tasarrufu Tekniklerinin Önemi Yavuz EROĞLU Yönetim Kurulu Başkanı 1 10 Eylül 2015 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ; SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTEREN 6500 FİRMA

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Toplantı ve Zaman Yönetimi 20 Haziran 2015 Eğitmen: Ebru Deniz Tekman Eğitimin Amacı Eğitimin amacı katılımcıların, zaman kullanımı konusunda verimliliklerini artırarak,

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 1 Adana Gelecek Stratejisi Konferansı Çalışmanın amacı: Adana ilinin ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi

Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi Odamız ĠĢtiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Tic. Ltd. ġti. Babadağ Zirvesinde Kokteyl Düzenledi 19 Temmuz tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası iştiraki olan Babadağ Teleferik Projesi yapımı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak

Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Kahramanmaraş mutlaka devler liginde olacak Sami Altınkaya nın Bloomberg TV de canlı olarak yayınlanan çıkış yolu programına katılan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük: 2023 te Kahramanmaraş ın 5 milyar dolar

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU MAYIS 2011 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Sanayici ve üreticiye bir nefes Bu sayıda: 2012 Cebit Eurasia Bilişim Fuarı nda partner ülke Kuzey Kıbrıs

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

3 Mayıs 2010, Pazartesi

3 Mayıs 2010, Pazartesi Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları hazırlıklarının planlanan şekilde yürüdüğünü belirterek organizasyona en güzel şekilde

Detaylı

Bursa daki 250 Büyük Firma 2008 Araştırması Değerlendirmesi. Eylül 2009 Prof.Dr. Güven SAK Đcra Direktörü-TEPAV

Bursa daki 250 Büyük Firma 2008 Araştırması Değerlendirmesi. Eylül 2009 Prof.Dr. Güven SAK Đcra Direktörü-TEPAV Bursa daki 250 Büyük Firma 2008 Araştırması Değerlendirmesi Eylül 2009 Prof.Dr. Güven SAK Đcra Direktörü-TEPAV Bursa, Türk özel sektörünün gelişiminde ve küresel ekonomiye entegrasyonunda oldukça önemli

Detaylı

SEKTÖR TOBB TÜRKİYE SEKTÖR MECLİSLERİNDEN. EKONOMİK FORUM 75i

SEKTÖR TOBB TÜRKİYE SEKTÖR MECLİSLERİNDEN. EKONOMİK FORUM 75i OBB ÜRKİYE SEKÖR MECLİSLERİNDEN HABERLER EKONOMİK FORUM 75i Kimya sektörü, ithal ürünleri iç pazardan ikame etmeye odaklandı OBB ürkiye Kimya Sanayi Meclisi yaptığı toplantıda kimya sanayinin 2013 yılı

Detaylı

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı.

VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER. Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı. X. KOBİ İ ZİRVESİİ İ REKABET GÜCÜ İÇİN ULUSLARARASILAŞMA VE BİLGİ DENEYİMİ TÜRKİYE DE SANAYİLEŞME SORUNLARI VE KOBİ LERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 13 Şubat 2014 KOSGEB KOSGEB,

Detaylı

İşbaşı Eğitim Programı

İşbaşı Eğitim Programı TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı Fahri ACAR Şube Müdürü İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü TUZLA HİZMET MERKEZİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? İşbaşı Eğitim Programı, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin

Detaylı

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI KKTC GENEL VE EKONOMİK BİLGİLER 2 KKTC Genel ve Ekonomik Bilgiler Nüfus (2014); 313.626 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (2015); 10,2

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Sentez Araştırma Verileri

Sentez Araştırma Verileri Eğitim, Görsel-İşitsel & Kültür Yürütme Ajansı Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü Yaşam Boyu Öğrenim Programı İnternet Üzerinden Kişisel İşgücünü Geliştirin Leonardo da Vinci LLP (Yaşamboyu Öğrenim Programı)

Detaylı

TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ

TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ TÜRK DERİ VE DERİ MAMÜLLERİ SEKTÖRÜ Türklerin dericiliğe başlamaları kaynaklara göre, 12. yüzyıla kadar gitmektedir. Köklü bir tarihsel geçmişe sahip olan deri ve deri sanayinin 1970 lerden itibaren ülkemizde

Detaylı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento tarafından çalışanlarının aidiyet duygusunu yükseltmek, bir aile ortamı yaratarak kaynaşmalarını sağlamak, eş ve çocuklarına baba ya da annelerinin

Detaylı

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE

İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir dönemde rahat İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR ÜLKE İSPANYA EKONOMİSİ RAHATLIYOR İspanya 1,5 trilyon dolar GSMH, 30 bin dolar kişi başı milli geliriyle küresel ekonomik krize rağmen AB nin önemli ekonomilerinden biri. İspanya nın zorlu ekonomik sorunlarla

Detaylı

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü 1. MERMER SEKTÖRÜ 1984'te 9,6 milyon dolar ihracatı olan ve geçen seneyi 2,2 milyar dolarla kapatan mermer sektörü, Türkiye'nin cari açığını kapatacak önemli

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

plastik sanayi Barbaros aros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği

plastik sanayi Barbaros aros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği plastik sanayi 2013 RAPORU Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros aros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Türkiye, plastik işleme makineleri ve aksam ve parçaları talebinin

Detaylı

Serbest ticaret satrancı

Serbest ticaret satrancı Serbest ticaret satrancı Türkiye nin sadece AB nin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığı ülkelerle anlaşma yapabilmesi Türk dış ticaretini olumsuz etkiliyor. AB ile STA yapan bazı ülkeler Türkiye

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2014 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri sektörel

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Tarım ürünlerimiz Ukrayna da. Birliği, İla Foods Ltd., Legnar İthalat İhracat Ltd., Akdeniz. İhracatçıları Birliği,

FAALİYET RAPORU. Tarım ürünlerimiz Ukrayna da. Birliği, İla Foods Ltd., Legnar İthalat İhracat Ltd., Akdeniz. İhracatçıları Birliği, KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Yıldızlara İlk Işık Genç Profesyoneller den 2 DEİK eğitimine katıldık 2 KTSO ile TSE arasında Hizmet Protokolü imzalandı 3 Odamızın Yerli Malı Haftası

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin ve bölgenin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA / İzmir Ticaret Odası, Uzman 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK)

Hazırlayan: Mine GÜNEŞ KAYA / İzmir Ticaret Odası, Uzman 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK) 2 5 NİSAN 2014 İTALYA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ (TORİNO MİLANO VENEDİK) 2 5 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası, İtalya ya 3 günlük bir iş ve inceleme gezisi düzenlemiştir. Söz konusu gezide

Detaylı

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014

İRAN ÇAY RAPORU. 8-12 Ocak 2014. Tahran-Lahican-Tebriz İRAN. Rize Ticaret Borsası 2014 1 İRAN ÇAY RAPORU 8-12 Ocak 2014 Tahran-Lahican-Tebriz İRAN İRAN ÇAY RAPORU Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Meclis Başkanı Resul Okumuş un da aralarında bulunduğu 7 kişilik

Detaylı

SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak

SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak SGK ve TİKA İşbirliğiyle Sosyal Güvenlik Tecrübeleri Yurtdışına Aktarılacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında işbirliği protokolü

Detaylı

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 01 Ocak 31 Mart 2009 Dönemi Faaliyet Raporu 1- a)raporun Dönemi: 01.01.2009-31.03.2009 b)ortaklığın Unvanı: Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. c)faaliyet Dönemindeki

Detaylı