BEŞİKTAŞLILAR GÖDEKMERDAN A ZİYARET

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BEŞİKTAŞLILAR GÖDEKMERDAN A ZİYARET"

Transkript

1 BODRUM BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİNDEN KAYMAKAM DR. GÖDEKMERDAN A ZİYARET Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ı ziyaret ettiler. Beşiktaş taraftarı olan Kaymakam Dr. Gödekmerdan, yeni yönetime başarılar diledi. Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Kaymakam Dr. Gödekmerdan ı ziyaret ettiler. Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrası seçilen yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Dr. Gödekmerdan a nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarete Başkan Macit Oğuzata, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Göğerçin, Ramazan Aydınlı, Birol Ahi, Evren Genç, Mehmet Dağoğlu, Yasemin Başaran ve Ali Akın katıldılar. Beşiktaşlılar açıklamada; Derneği Başkanı Macit Oğuzata yaptığı Yeni yönetimden arkadaşlarımla birlikte Beşiktaş taraftarı olan Kaymakamımıza ziyarette bulunmak istedik, sağ olsun kendileri bizi kabul ettiler. Bodrum Beşiktaşlılar Derneği olarak olumlu çalışmalara imza atmak için yönetime talip olduk. İnşallah hep birlikte güzel projeler yapacağız. Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum dedi. Bodrum Kaymakamı Dr. Gödekmerdan Yeni yönetime başarılar diliyorum. Bodrum Beşiktaşlılar Derneği olarak sportif faaliyetlerin yanında sosyal projelerle de topluma faydalı işler yapılması gerekli. İnanıyorum ki sizler Beşiktaşlılık duruşu ile çok çalışacak ve Beşiktaş taraftarlarının Bodrum da da örnek olmasını sağlayacaksınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bende bir Beşiktaş taraftarı olarak, topluma faydalı yapılacak her projede yanınızda olacağım dedi.

2 Fırıncılardan destek Bodrumspor'a Bölgesel Amatör Lig 7. Grup Lideri Bodrum Belediyesi Bodrumspor a destekler sürüyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret eden Bodrum Fırıncılar Birliği üyeleri B.B.Bodrumspor a sponsorluk teklifinde bulundu. Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup ta lider olarak şampiyonluğa koşan Bodrum Belediyesi Bodrumspor a sponsor olmak isteyen Bodrum Fırıncılar Birliği üyeleri ve B.B.Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, Başkan Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Başarılı bir sezon geçiren Bodrumspor a maddi manevi destek vermek istediklerini belirten Bodrum Fırıncılar Birliği Başkanı İbrahim Çelik, Bodrumsporumuza destek vermek için buradayız. Bugün, Bodrumspor Yönetim Kurulu ve fırıncı arkadaşlarımız ile birlikte Başkanımız Mehmet Kocadon a, yapacağımız sponsorluk konusunda bilgi vermek için toplandık. Fırıncılar Birliği olarak Bodrumspor un arkasındayız. Maddi ve manevi her türlü desteğimiz olacaktır. Aslına bakarsanız bu destek geç kalınmış bir destektir. Artık aktif bir derneğimiz olduğu için Bodrum Fırıncılar Birliği olarak transfer, ulaşım, malzeme gibi konularda imkanlarımız doğrultusunda sponsor olacağız. Biz üzerimize düşen göreve hazırız. Bodrumlular olarak Bodrumspor un yanındayız dedi.

3 Çelik in konuşmasının ardından B.B.Bodrumpor Başkanı Rıza Karakaya da fırıncı esnafın vermiş olduğu destekler için teşekkür ederek, Bildiğiniz gibi Bodrumspor futbol takımımız başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bodrum daki esnaflarımız da manevi olarak güç vermekte. Özellikle fırıncı esnafımızın sponsorluk önerisiyle bizlere verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ederim. İnşallah Bodrumsporumuz, halkımızın ve esnafımızın desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde başarılarını artıracaklardır. dedi. Takımımıza verilen gönülden destek, bizleri çok mutlu ediyor Bodrumspor un özellikle bu yıl başarıdan başarıya koştuğunu ve bunda takıma verilen desteklerin büyük bir etken olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Öncelikle değerli sporcularımız başta olmak üzere hem antrenörlere hem kulüp yönetimine hem de takıma destek veren, gönül veren tüm Bodrumlulara ve taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bodrumsporumuz başarılı bir sezon geçiriyor. Geçtiğimiz hafta Pazar günü oynanan maçta tribünler olduğu gibi Bodrumsporlu taraftarlarla doluydu. Takımımıza verilen özellikle bu gönülden destek, bizleri çok mutlu ediyor. Büyük bir inançla mücadelesini sürdüren futbolcularımıza da takıma yaşattıkları bu başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Bodrum Fırıncılar Birliğine de destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.

4 DUALARIMIZ İÇİN MÜZEYYEN SENAR Bodrum da Müzeyyen Senar için Mevlüt okutuldu Geçtiğimiz hafta İzmir 9 Eylül üniversitesinde zatürre tedavisi görürken vefat eden Türk Sanat Müziğinin Divası Müzeyyen Senar için ailesi Bodrum da mevlit okuttu. Mevlit töreni, Bodrum Yokuşbaşı Mahallesinde bulunan evinin yanındaki bir sitenin sosyal tesislerinde düzenlendi. Törene Senar ın yakınları ve sevenleri katıldı. 7 mevlit i Tepecik Camii imamı Yüksel Kılıçarslanın okuduğu dualar ile gerçekleşti. İmam Kılıçarslan Kuran okumaya Türk sanat müziğinin divası hanımefendi sanatçı olan, Türk müziğinin en büyük üstadı olan Müzeyyen Senar hanımefendi diyerek başladı. Okunan duaların ardından Müzeyyen Senar ın kızı Feraye basın mensuplarının başsağlığı dileklerini kabul ederek bir açıklama yaptı. Feraye, Müzeyyen Senar ın seven dostlarına ve Bodrumlulara teşekkür etti. Açıklamasında Bodrum halkına sonsuz şükürlerimi teşekkürlerimi iletiyorum. Benim yokluğumda annemin gıyabında namazlar kıldırılmış lokmalar dökülmüş. Diyecek bir şey bulamıyorum. Annem çok seviniyordur zaten, bunu söylemeye gerek yok. Hep sevilecek, hep anılacak. O hiç ölmeyecek. dedi.

5 Yaz Aşkı Sevgililer Gününde Bodrum da Perçinlendi Bodrumlu turizmci Boğaçhan Okçular ile Almaya nın Hamburg kentinde yaşayan ve yazın Bodrum a tatile gelen Aslı Leventli 14 Şubat sevgililer gününde Bodrum da nişanlandılar. Yazın tatil için Bodrum a geldiğini söyleyen Aslı Leventli Bodrum da aşık olduklarını ve bu özel günde nişan takmak beni çok mutlu etti dedi. Nişan sonrası Bodrum da Köşem Kafede aileleri ve dostlarıyla birlikte yemekli bir eğlence tertip eden Boğaçhan Okçular ise Aslıhan ın hem sevgililer gününü kutladım, hem de nişanımızı yaptık. Böylelikle ucuza getirdik

6 diyerek espirili bir şekilde konuştu. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı yemekte genç çiftin mutluluklarını paylaşan aileleri ve dostları güzel bir akşam geçirdi.

7 Rotaryenler sevgi Bodrum da kutladı gününü Bodrum Rotary Kulübü üyeleri ve konukları Sevgi Günü yemeğinde Kalamera Restauran ta bir araya geldiler. Bodrum Rotary Kulüp Başkanı Şehval Öztürk sevgi yemeğinde bir konuşma yaparak sevgi ve hoşgörünün öneminden bahsetti. Öztürk konuşmasında Sevginin anlamını yitirdiğimiz şu günlerde sevgi ve saygının bol olduğu, sevginin sadece partnerimize değil bir çocuğu sevindirme, bir sokak hayvanına su ve yemek vermek, yaşlılarımıza saygıda kusur etmemek tabiat anayı korumak olmasıyla herkesin Sevgi Gününü kutlarız. Dedi. Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü Sevgi günümüzü eşsiz meze ve ahtapot ızgarasıyla kutladık. Bodrum Rotaract Başkanımız

8 Evrim Özkeskin e Kalamerada bizleri çok için sonsuz teşekkürler. Gecenin anlam ve Kulüp Sekreterimizin hazırladığı sevgi üyelerimize takdim ettik. Ellerine sağlık güzel ağırladıkları önemine özel sevgili kurabiyelerini tüm Petekcim.

9 MUĞLA İL EMNİYET MÜDÜRÜ VEDA ETTİ Muğla İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu veda ziyareti için geldiği Bodrum da Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ı da ziyaret ederek vedalaştı. Memleketi Kars tan Milletvekili Aday adayı olan Tipioğlu, Muğla dan ayrılmadan ilçe ziyaretlerini Bodrum ile sürdürdü. Muğla İl Emniyet Müdürü görevini sürdürürken, memleketi Kars tan Milletvekili Adayı olmak için istifa eden Veysel Tipioğlu Kaymakam Dr. Gödekmerdan ı ziyaret etti. Bodrum a çeşitli veda ziyaretleri için gelen Tipioğlu Kaymakam Dr. Gödekmerdan ile bir araya gelerek vedalaştı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan İl Emniyet Müdürümüz çalışmalarına siyasi arenada sürdürme kararı almış, kamu görevi sona erdiği için bizleri ziyarete gelmiş. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Kendisi oldukça başarılı sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımızdı. Allah yolunu açık etsin dedi.

10 Bodrum Belediyesi çocuğa sahip çıktı Ameliyat olmasına engel teşkil eden engelli akciğer yetmezliği nedeniyle bacak ve kol ortezlerine ihtiyaç duyan doğuştan engelli 10 yaşındaki Sarp Habipoğlu na Bodrum Belediyesi sahip çıktı. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum ilçe merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi nde annesiyle birlikte yaşayan Sarp Habipoğlu nu evinde ziyaret ederek bacak ve kol ortezlerini teslim etti. Ameliyat olamadığı için yaşamını ortezlerle sürdürmek durumunda kalan Sarp, kendisine verilen ve sağlık ekipleri tarafından vücuduna takılan bacak ve kol ortezleri ile daha rahat hareket edebilecek. Serebral Palsy Sekeli (SP) adlı doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan bir durumu yaşayan ve yapılan teşhislerde ağır derecede Mental Retardasyon tanısı konulan Sarp a verilen ortezler için annesi Songül Kardaş, Bodrum Belediyesi ekiplerine ve belediye sağlık görevlilerine teşekkür etti.

11 NEŞELİ BİR RADYO GEZİSİ Bodrum un bir markası olan Patika Kreş ve Gündüz Bakımevi nin 34 minik anasınıfı öğrencisi Çağdaş Holding bünyesinde yer alan Bodrum FM i ziyarette bulundu Bodrum FM Genel Yayın Yönetmeni Mutlu Günhan Özcan ın ağırladığı Özel Patika Kreş ve Gündüz Bakımevi nin anasınıfı öğretmen ve öğrencileri, eğlenceli bir gün geçirdi. Önce radyoyu gezen ardından Mutlu Günhan ın programına katılan küçükler, kendilerini tanıtıp, kreşte kaldıkları süre içerisinde arkadaşları ve öğretmenleri ile neler yaptıklarını anlattılar. Radyo programı sırasında Patika Kreş ve Gündüz Bakımevi nin öğretmenleri anasınıfları hakkında bilgiler aktardı. Öğretmenlerden Ayşe Uçar, Hergün aynı sınıfta hayal kurulmaz sloganıyla yola çıktıklarını belirterek; Patika anasınıfını çocukların en temel özelliği olan merak duygularının ve hayal dünyalarının gelişmesine yardımcı oluyoruz. Özel yöntemlerle onlara öğretim vererek kişisel gelişimlerini destekleyen aktivite ve programlar hazırlamaktayız. Biz bu hafta iletişim konusunu işledik ve bunun ardından buraya geldik. Radyo da ilk deneyimimizi mutluyuz ve burada öğreniyoruz. Bir sonraki ay hangi programı yapacağımız belli değil çünkü biz doğaçlama sistemi ile çalışan bir eğitim kurumuyuz dedi. Patika nın anasınıfı bölümü 34 öğrencisine bu ziyarette diğer öğretmenleri Fatinur Çoktan, Sevil Toraman eşlik ettiler. Patika Kreş ve Gündüz Bakımevi nin minikleri ve öğretmenleri Bodrum FM genel yayın yönetmeni Mutlu Günhan Özcan a teşekkür ettiler. Çocuklar ve öğretmenleri Neşeli ve güzel geçen bir radyo gezisini hatıra fotoğrafları çektirerek noktaladılar.

12 BODRUMDA BİLGELİK OKULU İstanbul ve İzmir den sonra Bodrum da 2013 Kasım ayında başlatılan Bilgelik Bilinci Ekolü nün Türkiye deki kurucusu Işık Yazan ile Bilgelik Okulu Çalışmalarına gelen yoğun talep üzerine devam ediyor 2015 ayının İlk toplantısını Bodrum Maya Otel de yoğun bir katılımla gerçekleştiren Işık Yazan ile Bilgelik Okulu çalışmaları ile katılımcıları bilgilendirdi. İnsanın en büyük yanılgısı, mutluluğun bir baht işi olduğu nu zannetmesidir diyerek söze başlayan Işık Yazan; İnsanlık

13 tarihi kadar eski olan BİLGELİK ; mutlu olabilme sanatıdır! Ama insan, mutluluğun bir eğitimi olduğunu dahi bilmemektedir. Mutluluk; insanın nelere sahip olduğuyla (niceliğiyle) ilgili değil, kendi yüceliğini ve içinde bulunduğu Varoluşun Mutlak Mükemmelliğini fark etmiş ve O nunla uyum ve irtibatta olmasıyla (insanın niteliğiyle) ilgilidir. İnsan neşe, mutluluk ve bolluk içinde yaşayabilir. Ve bunun için de yapması gereken bir şey yoktur, sadece Varoluşa uyumlanmış olması yeterlidir!.. İşte Varoluşa uyumlanma sanatı BİLGELİK tir ve siz yaşamınızda bu uyumu yaratırsanız Yüce Kanun sizin için çalışır hale gelir. Mutluluk ve bolluk, sadece yüksek bu farkındalık ile yaşamınıza girecek olan bir bilgelik bilinci niteliğidir dedi. YAŞAYIN VE GÖRÜN Bilgeliği hayatınıza katarak kendinizi dönüştürmenin keyfini yaşayın diyerek sözlerine devam eden Işık Yazan; Hayatın anlamsızlığını çok büyük anlama dönüştürerek, esasta yaşamanın gerçek tadına Bilgelikten sonra varacaksınız. 30 çalışma sonunda değişimi garanti eden 5000 yıllık öğreti Bilgelik sizin kendinizi en yüksek yaşayışınız ve farkedişiniz olacak. Programlara katılmış, bitirmiş ve bitirmekte olan dostlarımız, çalışmalar bittiğinde keşke bitmese diyebilmektedirler. Her insan realitesinde bilinçte dönüşüm potansiyelini taşır. Bilgelik bunu ortaya çıkartan yegane çalışma olarak size sunulmuş fırsattır. Yaşayın ve görün! Bilgece Yaşama Sanatı ile gerçek mutluluğu ve huzuru deneyimlemeyi dostlarınıza armağan edin dedi. MUTLU VE HUZURLU OLABİLMEK BİR YAŞAMA SANATIDIR Dünya, insanlık tarihindeki nüfusunun en kalabalık ve en sıkıntılı dönemini yaşarken, her birimiz parmak izlerimiz kadar farklı ve kendimize özel maddi, manevi sıkıntılar içerisinde bunalmış bulunuyoruz diyerek sözlerine devam eden Yazan; Bu sıkıntılarımız; ekonomik, sosyal, sağlıksal, ailesel, sevgi ihtiyacı ve özgürlük ihtiyacı olabilmektedir.

14 Gönlündeki, pek de açıkça bilemediği, özlemlerinin, mutluluğun arayışında, ihtiyacındadır ki; bu sıkıntılı, problemli, tatminsiz yaşam, bizlerde önce psikolojik ve devamında da fizyolojik rahatsızlıklara sebep olmaktadır. 20 yıl önce insanların stres içinde oldukları bildirilirken, 10 yıl önce bu teşhis anksiyete ifadesine dönüştü. Şimdilerde ise, toplumda en yaygın bulunan teşhis, artık hastalık boyutu olan depresyon sözcüğü ile ifade edilmektedir. Dünyasal şartlar zorlaştıkça, yaşam çemberimiz daraldıkça, acaba halen insanın mutluluğu mümkün müdür?.. Bunun cevabı bize bağlı olarak hem hayır, hem de evet tir. Acaba biz bu mutsuzluk çemberinden çıkacak dönüşümü becerebilecek kararlılıkta mıyız ve bize bu çözümü sunabilecek bir imkan var mı? Tarihi boyunca insan, her çaresizliğine çare aramış ve mesela fizik zayıflığı içersindeki insanın silahsız olarak kendini koruyabileceği dövüş sanatlarını geliştirmiştir. Aynı şekilde sıkılan, üzülen, bunalan, mutsuz ve moral zayıflık içindeki insan için de bilgelik donanımı ortaya konmuştur. Ve artık insanın mutluluğu; insanın bahtı, talihi işi olmaktan çıkarak, farkındalık donanımı işine dönüşmüştür. Böylece bunun tarifini şöyle yapabiliriz : Kişiyi kuşatan şartlar ne olursa olsun, mutlu ve huzurlu olabilmek bir yaşam sanatıdır.. ve bu sanata da Bilgelik adı verilir dedi. BİLGELİK EĞİTİMİ insan Hakikatini bilemez, çocukken bilmek için hep sorar ama doğru yanıtı hiç bir zaman alamaz, çünkü çevresinde bilen yoktur diyerek konuda açıklamalarda bulunan Işık yazan; Yanıtsız sorular onu aramaktan ve sormaktan vazgeçirir, sorularını derinlere gömer, hayat oyununda gördüğünü, algıladığını Hakikati zanneder ve yaşamına devam eder Korkuları onu esir eder, stresleri, mutsuzlukları, öfke ve kızgınlıkları, hayal ettiklerine ulaştıktan hemen sonra başlayan ve bitmeyen tatminsizlikler alır başını gider ve artık yorgundur Kendi Gerçeğini aramaktan vazgeçmeyenler ise sıklıkla

15 dışarıda arar Kendini ve buldum zannettiği şeyler onu Hakikat e ulaştıramaz bir türlü Bilgelik eğitimi, binlerce yıllık insanlık deneyiminde sadece seçilmiş küçük bir kitleye nasip olan saf Hakikat bilgilerini her boyutu ile yeni bir çağa giren insanoğluna aktarmak için Işık Yazan tarafından düzenlenmiştir. Herkesin içinde var olan Bilgenin açığa çıkmasını sağlayarak, zihnin yarattığı illüzyonun arkasındaki hakikati görmemizi sağlar. EGO nun çözülmesiyle Bilinç, hakikatin farkına vararak yaşam rüyasından uyanır ve ikilikten BİRliğe doğru Bilgece bir fark ediş başlar. Artık ölümün olmadığı sonsuz yaşamı yaşadığın hal ile bilirsin. Bilgece laflarla değil. Bilgelik eğitimi, bilince dayalı, uygulamalı ve interaktif olarak verilir. Eğitimin ana hedefi, katılımcıların Bilgelik bilincine ulaşarak günlük yaşam içinde, gerek özel gerekse iş yaşamında kişinin kendi iç iletişim süreçlerinin etkinliğini artırarak bilgece yaşamasını sağlamaktır. Bu programda, kendinizle ve başkalarıyla kurmuş olduğunuz iletişimi inanılmaz seviyede pekiştirmeyi öğrenirsiniz. Bu eğitim kendi potansiyelinizi ve öz kaynaklarınızı açığa çıkarıp, bilgilerinizi nasıl daha bilgece kullanabileceğinizi, yaratıcılığınızı geliştirmeyi ve bilgelik bilincini yaşama entegre etmeyi öğrenerek, artık size faydası olmayan alışkanlıklarınızdan kurtulmanız ve aynı zamanda hayal ettiğiniz hayatı yaratmanız için size yardım etmeye odaklıdır. Olumsuz ruh hallerinden arınarak, saniyeler içerisinde özgüven ve enerji dolu ruh hallerine geçiş yapmayı ve yaşam kalitenizi artırmayı öğrenirsiniz dedi. TAVSİYE EDİLECEK BİR EĞİTİM Işık Yazan ın Bodrum da gerçekleştirdiği Bilgelik eğitiminde önce 30 ders katılımcıların bitmesini istemeyeceğim bir eğitime dönüştü. Katılımcı ve eğitim sorumlusu Dilek Ayanoğlu; Eğitimin en çarpıcı özelliğinden ilki, binlerce yıllık

16 Bilgelik bilgilerinin Işık Yazan ın tecrübelerinden 30 derste çok güzel bir özetini almış olmaktı. Eğitim süresince çok itinayla sıralanmış konuların sona doğru nasıl birbirini tamamlayarak bütünleştiğini ve bilincinizi dönüştürdüğünü görüyorsunuz. Artık benim için daha önce zorluk, sıkıntı olan birçok konu çoktan geride kaldı. Kendini tanıma, gerçek huzuru yaşama yolculuğunda olan herkese tavsiye edeceğim bir eğitimdir dedi ÇALIŞMA TAKVİMİ Çalışmalar 2 haftada bir olup yeni dönemin ikinci çalışması 14 Şubat cumartesi saatleri arasında Maya otel de yapılıyor. Takip eden çalışmalar ise 28 şubat cumartesi,14 mart cumartesi günü aynı saat ve yerde yapılacak. 14 Mart günkü Kader çalışmasından sonra grub çalışmalarına yeni katılımcı alamayıp 2 haftada bir kapalı olarak devam edecek..( 4. çalışma olan Kader çalışması Bilgelik Bilinci Ekolü Kurucusu Işık Yazan tarafından dinlenmesi ve bilinmesi gereken çok önemli bir çalışma. Kader çalışması tekrarı yapılmayan bir çalışma olup 4.cü çalışmadan itibaren Bilgelik Eğitimlerine devam etmek isteyenlere ilk 3 çalışmanın telafisi ayrıca verilecek. IŞIK YAZAN KİMDİR? 1948 yılında İzmir-Karşıyaka da doğdu de İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi nden mezun oldu de Kanada da çalıştı yılında ABD de Türkiye yi tanıtıcı sergiler ve çalışmalar yaptı yılından beri Bilgelik Bilinci adı altında, halka açık kişisel gelişim seminerleri vermekte olan Işık Yazan bu alanda, 1986 yılında; Şuurlu İnanç adında iki ciltlik eseri yayına hazırladı de yazdığı Yeni Bir Çağ isimli kitap ile yaklaşmakta olan Yeni Çağı tanıtmaya çalıştı. Işık Yazan ın Çalışmaları: İstanbul-Ankara-İzmir de her ay birer Bilgelik

17 seminerleri düzenledi İstanbul da, 4 yılda bitirilen kendi oluşturduğu Bilgelik Bilinci öğretisini 16 yıl aralıksız sürdürdü. Seminerlere bu süre içerisinde yaklaşık 5000 kişi katıldı Milliyet Yayın grubunun çıkardığı 34 sayı yayınlanan FENOMEN dergisinde Bilgelik Bilinci konularını yayınladı Oneness University tarafından davet üzerine Hindistan a giderek enerji çalışmaları yapmıştır. Türkiye ye döndükten sonra da bu çalışmaları uygulamıştır Işık Yazan, halen İstanbul,İzmir Ve Bodrum da kişisel gelişim öğretilerini sürdürmektedir. NEYZEN TEVFİK, ŞİİRLERLE DUALARLA MEZARI BAŞINDA

18 ANILDI HİÇ İN PEŞİNDE ALEMLERİ GEZEN ADAM NEYZEN TEVFİK KARTAL DA ANILDI Hiç in peşinde alemleri gezen adam Bodrum lu ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik, 62 nci ölüm yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Kartal Merkez Mezarlığında mezarı başında anıldı. Atila Güvenç İstanbul (Özel)- Ney in usta adamı şair Neyzen Tevfik Kolaylı, 62. ölüm yıl dönümünde Kartal da mezarı başında anıldı. Kartal Merkez Mezarlığı nda düzenlenen törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, belediye çalışanları, katıldı. muhtarlar ve çok sayıda Kartallı vatandaş Neyzen Tevfik in ünlü bir ney ustası olması yanında hicivdeki ustalığına da değinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz; Neyzen Tevfik, baskıya, çıkarcılığa, toplumun her alanındaki haksızlıklara yönelik taşlamaların, yergilerin yer aldığı çok sayıda eser verdi. Yaşadığı dönemde toplumsal kuralları sorgulayan, hicivleri ile tanınan şair ve ney ustası, bize Hiç olmayı öğretti. Ona, Sana şunu verelim, bunu verelim diyenlere, her şeyin sonunun bir Hiç olduğunu hatırlatarak Ben zaten şimdi bir hiçim dedi. Neyzen Tevfik, ünlü bir ney ustası olması yanında hiciv ustasıydı. Yaşadığı dönemde toplumsal kuralları sorgulayan, hicivleri ile tanınan şair ve ney ustasını rahmetle anıyoruz, diye konuştu. Şair Yılmaz Özdemir, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde usta şairin hayatını anlatan bir sunum yaparak

19 Neyzen in imzasını taşıyan şiirini de okudu. Kartal Belediyesi tarafından ünlü ney ustası için Kartal Merkez Mezarlığı nda bulunan kabri başında gerçekleştirilen ve Neyzen Tevfik dostlarını bir araya getiren anma töreninde Kartal Belediyesi din görevlisi Vedat Özbaş tarafından dualar okundu. Ünlü neyzen için Kartal Musiki Derneği neyzeni Ahmet Timuçin tarafından da ney taksimi sunuldu. Ayrıca anma törenine katılanlara lokum ikramında bulunuldu.

BODRUMDA BİLGELİK OKULU

BODRUMDA BİLGELİK OKULU BODRUMDA BİLGELİK OKULU İstanbul ve İzmir den sonra Bodrum da 2013 Kasım ayında başlatılan Bilgelik Bilinci Ekolü nün Türkiye deki kurucusu Işık Yazan ile Bilgelik Okulu Çalışmalarına gelen yoğun talep

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato: 2 Mart 2016 2016/06-6 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ

KİTAP İNCELEMESİ. Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri. Tamer KUTLUCA 1. Editörler. Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice AKKOÇ Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2012) 287-291 287 KİTAP İNCELEMESİ Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri Editörler Mehmet Fatih ÖZMANTAR Erhan BİNGÖLBALİ Hatice

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI

MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI MERTER KOLEJİNDE CUMHURİYET KUPASI HEYECANI Özel Merter Anadolu Lisesinin düzenlediği sınıflar arası Cumhuriyet Kupası karşılaşmaları, oynanan final maçıyla sona erdi. 12 sınıfın kıyasıya mücadele ettiği

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar

Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar 2013 / 2014 SAYI: 04 Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları ve Çözümleri Tartıştılar Haftanın Bazı Başlıkları Sağ ve Sol Beynin Şifreleri Öğrencilerimiz TED Kayseri Kolejinde Ulusal Sorunları

Detaylı

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber

Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Tam yağlı süt ürünleri tüketen erkeklere kötü haber Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir erkeksiniz ama çocuğunuz olmuyorsa bu önemli sorunun sebebi yediklerinizle ilgili olabilir. Erkekler üzerinde yapılan bilimsel

Detaylı

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR

KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR KOLON KANSERİNİ DEV MAKET İLE TANITTILAR Bodrum Rotary Kulübü Bugün 1 Saat, Yarın 1 Hayat adı verilen farkındalık projesi Bodrum da başladı. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için el ilanları, broşürler

Detaylı

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi.

Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Bir Fidandan Bir Çınara: Düzce Üniversitesi. Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Üniversitesi 10 Yaşında başlıklı söyleşi, Cumhuriyet Konferans Salonu nda gerçekleştirildi.

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı

Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Büyükşehir Bodrum halkına yeni süreci anlattı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına

Detaylı

Türkiye`nin yeni ve genç caz festivali Bursa Nilüfer Uluslararası Caz Tatili Festivali`nden ilk notlar Burak Sülünbaz`ın kaleminden yayında.

Türkiye`nin yeni ve genç caz festivali Bursa Nilüfer Uluslararası Caz Tatili Festivali`nden ilk notlar Burak Sülünbaz`ın kaleminden yayında. Cazkolik.com "Jazz"lı Gündem Jazzlı Gündem Türkiye idealist, heyecanlı ve pırıl pırıl insanlardan oluşan bir ekibin hazırladığı yeni bir caz festivali kazandı. Burak Sülünbaz Cazkolik için izledi ve yazdı.

Detaylı

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ

MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ MÜDÜR YARDIMCILARI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde TED Okulları nda görev yapan müdür yardımcılarına yönelik olarak Antalya da bir hizmet içi eğitim gerçekleştirilmiştir. 25 TED Okulu ndan

Detaylı

Danışma Kurulu Tüzüğü

Danışma Kurulu Tüzüğü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Otel Yöneticiliği Bölümü Danışma Kurulu Tüzüğü MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Otel

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI

KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI KAHRAMAN KART BASINA TANITILDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılacak olan Kahraman Kart ın basına tanıtımı yapıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye binası

Detaylı

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİREBOLU MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU MUTLULUĞUNUZA REHBERLİK EDER Yüce Allah ın aileye bahşettiği sevgi ve rahmetin çeşitli unsurlarla beslenmesi gerekir. Bunların

Detaylı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Atatürk Anadolu Lisesinde Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı Fatih Projesi kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi 9.Sınıf öğretmen ve öğrencilerine Tablet Bilgisayarları, binasında yapılan törenle dağıtıldı.

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ Ray KLINGINSMITH U.R. Başkanı 2010 11 Kemalettin ERBİLGİN U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2010 11 Ertuğrul KAYA 14. Grup Guvernör Yardımcısı Tuban GÜÇLÜ (Başkan) Mustafa CİVELEK (Asbaşkan) Melisa KARA (Kulüp

Detaylı

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar,

Ortaköy. yeni yıl. 22:00'da ise sahneye. Belediyesi'nin. dedi. Ortaköy. giren çocuklar da vardı. Çocuklar, 2 OCAK 2013 Ortaköy'de yeni yıl Belediyesi'nin organizasyonunda, Ortaköy Meydanı'dna kutlamalar için özel platform kuruldu. Boğaz manzarasında yeni yıla girecek vatandaşlar, yılbaşı kutlamalarına erken

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı?

Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? Farklı Televizyon Yayın Ortamlarında Aynı Anda Farklı Reklam Yayını Bir Koltuğa İki Karpuz Sığar mı? *Av.Erdal AKSU 17 Kasım 2008 KONU: Rekabet Kurulu nun 03.07.2008 tarihinde Kablo TV şebekesine entegre

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI PROJE FİŞİ GİRİŞ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeni yapısıyla göreve başladığı günden bugüne yargının daha etkin ve verimli bir

Detaylı

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu.

Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinden Gizem COŞKUN Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu. BASIN BÜLTENİ Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulunda 01.04.2015 tarihinde 100. Yılında Çanakkale yi Anlamak adlı konferans düzenlendi. Şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ

KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ KÜRESEL GELİŞMELER IŞIĞI ALTINDA TÜRKİYE VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ EKONOMİSİ VE SERMAYE PİYASALARI PANELİ 12 NİSAN 2013-KKTC DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın

Detaylı

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL

BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü ...,... . 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI. BiNGÖL T.C.........,. BINGOL VALILIGI ii Milli Eğitim Müdürlüğü...,.... "". 2015-2016 EGITIM-OGRETIM YILI ÇALIŞMA TAKVIMI BiNGÖL ÖNSÖZ 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim kurumları "Çalışma

Detaylı

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında

Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Belediyemiz her zaman vatandaşın yanında Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi kapsamında belediye temizlik ekipleri, ilçe sınırlarında ikamet eden 60 yaş üstü, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilerin evlerine

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Konteynerler yenileniyor

Konteynerler yenileniyor Konteynerler yenileniyor Bodrum Belediyesi ekipleri, yaz sezonu öncesi Bodrum yarımadası genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmek için çalışmaları başlattı. Bodrum Belediyesi Temizlik

Detaylı

GRAFİK TASARIMCISI TANIM

GRAFİK TASARIMCISI TANIM TANIM Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla logo, afiş, büyük boy sokak afişi yani billboard, basın ilanı, ambalaj, kitap, dergi, tanıtım filmleri, çizgi film gibi iletişim

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar,

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu nun katılımları ile gerçekleştiriyor olacağımız toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ediyor,

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA ÖZEL VEGA OKULLARI OYUN SANDIĞIM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME BİÇİMİMİZ: Düşünceleri duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri keşfetme ve ifade etme yollarını

Detaylı

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Meslek Lisesi Koçları Programı Okul & Şirket Buluşması, 23 Şubat 2016, 09:00 16:30 Koç Holding, Nakkaştepe

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TEKNOLOJİ VE TASARIM TEKNOLOJİ VE TASARIM YAPIM KUŞAĞI SINIFLAR ODAK NOKTALARI 7. SINIF Üretiyoruz 8. SINIF Üretelim Tanıtalım Öğrencinin: Adı Soyadı: Aslı KARTAL Sınıf, No: 7/C, 2729 Yahya KARAKURT Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog

DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog DEĞERLENDİRME NOTU: Mehmet Buğra AHLATCI Mevlana Kalkınma Ajansı, Araştırma Etüt ve Planlama Birimi Uzmanı, Sosyolog KONYA KARAMAN BÖLGESİ BOŞANMA ANALİZİ 22.07.2014 Tarihsel sürece bakıldığında kalkınma,

Detaylı

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor

Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Türk İşaret Dili sistemi oluşturuluyor Ekim 14, 2011-2:43:35 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Bedensel, işitme ve görme özürlüler kendi içinde sınava tabi tutulacak. 2012 yılının ilk çeyreğinde

Detaylı

Toktamış Ateş'i kaybettik

Toktamış Ateş'i kaybettik Toktamış Ateş'i kaybettik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve Atatürk üzerine çalışmaları olan Prof. Dr. Toktamış Ateş yaşamını yitirdi. Ateş, İstanbul Üniversitesi ve değişik kurumlarda ders

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler

I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler I. EIPA Lüksemburg ile İşbirliği Kapsamında 2010 Yılında Gerçekleştirilen Faaliyetler 1. AB Hukuku ve Tercüman ve Çevirmenler için Metotlar Eğitimi (Ankara, 8-9 Haziran 2010) EIPA tarafından çeşitli kamu

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARTVİN MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER ÖĞRENCİNİN; Bölümü Programı : Tasarım Bölümü : İç Mekan Tasarım Programı Adı Soyadı : Sınıf - Yarıyıl : Yüksekokul

Detaylı

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

MATEMATİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere, matematik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Matematik ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı

OKULUN BULUNDUGU SEMT

OKULUN BULUNDUGU SEMT MERYEM. MUSTAFA EGE ĠLKÖĞRETĠM OKULUNU YAPTIRANLARIN ÖZGEÇMĠġĠ MERYEM EGE 1928 YILINDA Serik-Denizyaka da dünyaya geldi. 1944 yılında Serik eģrafından Mehmet EGE 'nin oğlu Mustafa EGE ile evlenerek Serik

Detaylı

Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018. www.hayatsende.org

Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018. www.hayatsende.org Hayat Sende Derneği Kaynak Geliştirme Planı 2016-2018 www.hayatsende.org 1. Giriş Hayat Dönüşümdür, Hayat Sende! Hayat Sende nin yolculuğunda sekiz yıl bitti. Artık dokuzuncu yıldayız. Ben bu yolculuğunda

Detaylı

ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU

ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU ÖĞRENCİLER DAMLA PROJESİ İLE MANİSA DA GÖNÜL BAĞI KURDU Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi kapsamında 15 i Türk 25 i yabancı olmak üzere 40 öğrenci, Manisa da çeşitli ziyaretlerde

Detaylı

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri

Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Akreditasyon Çal malar nda Temel Problemler ve Organizasyonel Bazda Çözüm Önerileri Prof.Dr. Cevat NAL Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarl k Fakültesi Dekan Y.Doç.Dr. Esra YEL Fakülte Akreditasyon Koordinatörü

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ DUYGU UYSAL 0852051 19 ARALIK 2011 PAZARTESİ Bugün sabah 9 dan akşam 10 a kadar dışarıda kalacaktım. Bu yüzden evden çıkmadan çok fazla parfüm sıkmıştım. Evden çıkarken ablam bütün evin benim parfümüm

Detaylı

ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU

ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU ÖLÜMÜNÜN B R NC YILDÖNÜMÜNDE BAHT YAR VAHAPZADE SEMPOZYUMU 16 Mart 2010, Ankara Cemile KINACI * Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ça da Türk Lehçeleri ve Edebiyatlar Bölümü ile TÜRKSOY'un i birli

Detaylı

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri,

ÖNSÖZ. Sevgili MMKD üyeleri, İçindekiler ÖNSÖZ... 2 GİRİŞ... 3 Genel Kurul Toplantısı... 3 Yönetim Kurulu nda Üye ve Görev Değişiklikleri... 3 MMKD Stratejik Plan Çalışması... 3 PROJELER... 4 Kapılar Müzecilere Açık Projesi... 4 Derneklere

Detaylı

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi 23 Nisan mesajı ile Genel Merkez ve Tüm Şubeler adına yapılan basın açıklaması ekte bilgi ve değerlendirmenize

Detaylı

YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR

YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR YELKEN HAKEMİ OLACAKLAR HAKEM OLMAK İSTEYENLER İÇİN ADAY HAKEM KURSU DÜZENLENDİ Türkiye Yelken Federasyonu nun 2015 faaliyet programı içerisinde yer alan aday hakem kursu Bodrum İçmeler de bulunan B.B.

Detaylı

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU

EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU EK 2 ORTA DOĞU TEKNĐK ÜNĐVERSĐTESĐ SENATOSU 2011 YILI ÖSYS KONTENJANLARI DEĞERLENDĐRME RAPORU Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1995 yılından bu yana, hazırladığı ve titizlikle uygulamaya çalıştığı Stratejik

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 85

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 85 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Şubat 2014, No: 85 i Bu sayıda; 2013 Cari Açık Verileri; 2013 Aralık Sanayi Üretimi; 2014 Ocak İşsizlik Ödemesi; S&P Görünüm Değişikliği kararı değerlendirilmiştir.

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde yaz okulunda uygulanacak olan

Detaylı

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi

ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ İŞLEYİŞİ Hastanesi KİHG/İŞL-005 19.08.2009 07.08.2012 2 1/8 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama 11.11.2009 1 Belge içeriğinde ve belge numarasında değişiklik yapılması 07.08.2012 2 Komite, başlık,

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi

Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi EYLÜL 2014 Çevresi hakkında duyarlı, Ortak değerlere katkı sağlayan, Kirliliğin kaderimiz olmadığının farkında olan bedenen sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum

Detaylı

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü

YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİ Akdeniz Müftülüğü YETİŞKİNLER DİN EĞİTİMİNİN TANIMI Yetişkinler din eğitimi kavramını tanımlayabilmek için önce yetişkinler eğitimini tanımlayalım. En çok kullanılan ifade ile yaygın

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve bölümlerinde ÖSYM ve Üniversite tarafından

Detaylı

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Değerli konuklar, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim konulu toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. 11 Aralık 2001 tarihli Bakanlar

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

Bulunduğu Kaynaştırma

Bulunduğu Kaynaştırma İşitme Engelli Öğrencilerin Bulunduğu Kaynaştırma Ortamlarında Fiziksel Düzenlemeler Araş. Gör. Duygu BÜYÜKKÖSE Araş. Gör. Hüseyin KOÇ Doç. Dr. Hasan GÜRGÜR ÖZEK 2015, Anadolu Üniversitesi Giriş İşitme

Detaylı

MAT223 AYRIK MATEMATİK

MAT223 AYRIK MATEMATİK MAT223 AYRIK MATEMATİK Çizgeler 7. Bölüm Emrah Akyar Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, ESKİŞEHİR 2014 2015 Öğretim Yılı Çift ve Tek Dereceler Çizgeler Çift ve Tek Dereceler Soru 51 kişinin

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ

AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ 134 AİLELERİN YAŞADIKLARININ BETİMLENMESİ ÇİZELGE 122 Ailelerin Çocuğunuzda Bazı Sorunlar Olduğunu Nasıl Anladınız? a) Yürümede gecikme olduğunda 8 16 b) Görme bozukluğu fark edildiğinde 1 2 c) Hastanede

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38

ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER [] 08.11.2013 11:48:38 / ULKER [] 08..203 :48:38 Özel Durum Açıklaması (Genel) 08..203 :47:25 Ortaklığın Adresi Kısıklı Mah. Ferah Cad. No: Büyük : Çamlıca Üsküdar İstanbul Telefon ve Faks No. : (022) 567 68 00 / (022) 30 28

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

Araştırma Notu 15/177

Araştırma Notu 15/177 Araştırma Notu 15/177 02 Mart 2015 YOKSUL İLE ZENGİN ARASINDAKİ ENFLASYON FARKI REKOR SEVİYEDE Seyfettin Gürsel *, Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2

İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET. Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 İngilizce Öğretmenlerinin Bilgisayar Beceri, Kullanım ve Pedagojik İçerik Bilgi Özdeğerlendirmeleri: e-inset NET DOI= 10.17556/jef.54455 Betül Arap 1 Fidel Çakmak 2 Genişletilmiş Özet Giriş Son yıllarda

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Kasım Ayı ndan herkese Merhaba Sonbahar Mevsimi nin kendisini iyice hissettirmeye başladığı dopdolu bir Ekim Ayı nı geride bıraktık. Kasım Ayı nda yepyeni öğrenmelerin,

Detaylı

ÇEVRE KORUMA KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK

ÇEVRE KORUMA KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇEVRE KORUMA VE KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Çevre neden bu kadar önemli? Sera etkisi artıyor Doğal kaynaklar bitiyor Maliyetler yükseliyor Gelir eşitsizliği uçurumu büyüyor 2002 yılında Johannesburg da

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

Girişimcileri destekleyen

Girişimcileri destekleyen Girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluşlar KONUYA BAŞLARKEN 1. 2. Girişimci adayları kuracakları işlerle ilgili ne gibi desteklere ihtiyaç duyarlar? Kredi, hibe, teşvik kavramları size ne ifade etmektedir?

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İLKELERİ 1) Jeofizik Mühendisliği Eğitim / Öğretim Programına kayıtlı öğrenciler, Çanakkale Onsekiz

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Antalya Toros Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 22. Kızlarsivrisi Yaz Dağcılık Şenliği ne katılmak

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri,

KİM OLDUĞUMUZ. Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlık, aileleri, 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı