Endüstri Mühendisliği Bölümü Üniversite-Sanayi/İş Dünyası İşbirliği Projeleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Endüstri Mühendisliği Bölümü Üniversite-Sanayi/İş Dünyası İşbirliği Projeleri"

Transkript

1 Endüstri Mühendisliği Bölümü Üniversite-Sanayi/İş Dünyası İşbirliği Projeleri

2 Giriş BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ülkemizde uluslararası tanınılırlığı en yüksek bölümlerden biridir. 22 tam zamanlı öğretim üyesi ve 50 araştırma görevlisi bulunan bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri verilmektedir. Tüm programlarda toplam 800 öğrencimiz bulunmaktadır. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ülkemizde üniversite sanayi işbirliğine en çok önem veren ve bu konuda somut adımlar atan bir bölümdür. Öğrencilerini çağdaş bilimsel yöntemleri ve ileri teknolojileri en iyi şekilde öğreterek yetiştiren bölümümüz, aynı zamanda öğrencilerinin mezun olmadan önce eğitimleri sırasında gerçek iş hayatı deneyimlerini kazanmalarına büyük özen göstermektedir. Bu kapsamda son sınıf öğrencilerimizle birlikte ülkemizin çok sayıda seçkin kuruluşlarına toplam 250 proje gerçekleştirilmiştir. Bir çoğu uygulamaya alınmış bu projeler firmalara büyük maddi katkılar sağlamış ve birçok çözülmesi gerçekten zor problemlerin çözülmelerini sağlamış bulunmaktadır. ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ USİM Bilkent Üniversitesi Endüstri Müjendisliği Bölümü proje süreçlerini daha iyi yönetmek ve etkin bir işbirliği süreci yaratmak amacıyla 4 Şubat 2010 tarihinde Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ni kurmuştur. USİM olarak adlandırılan bu merkez Endüstri Mühendisliği alanında Türkiye de bir ilk olarak çalışmalarını yapmaktadır. USIM in vizyonu, şirketler, kurumlar ve kuruluşlar ile gerçekleştirdiği işbirliği çalışmalarıyla Türkiye de bir model olmak ve proaktif çözüm yolları ile ülkemizin eğitim, bilim ve ekonomi alanlarındaki ilerlemesine fayda sağlayan öncü bir kuruluş olmaktır.

3 Misyonları ise aşağıda belirtildiği gibidir. Öğrencilerin mezuniyet öncesi gerçek hayata hazırlanmalarını sağlayacak uygulamalı bir eğitim ortamı oluşturmak. Şirketlerin, kurumların ve kuruluşların karşılaştıkları benzer problemlerin tartışıldığı, paylaşıldığı ve çözüm yollarının araştırıldığı ortak çözüm platformları oluşturmak. Ar-Ge ve teknolojinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla öğretim üyeleri ve araştırmacıların bilimsel birikimlerini kullanabilecekleri üniversite-sanayi işbirliği ortamları nı oluşturmak. USİM, alanında proje deneyimine de sahip güçlü akademik kadrosu, birçok sektörden değerli ve konusunda uzman iş adamlarından oluşan danışma kurulu ve sistematik çalışma yapısı ile alanında inovasyon yaratmak amacındadır. İş dünyası ile bilim dünyası arasındaki işbirliği köprüsünü güçlendirir. Proje Takımları PROJE SÜRECİ Projeler, Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşturulan 5 6 kişilik proje takımları ile gerçekleştirilmektedir. Bu takımlar değişik konularda yetkinliklere sahip, birbirini tamamlayan öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz yıl içerisinde projeleri başarıyla tamamlayabilmeleri için bölümümüz tarafından düzenlenen çeşitli çalıştaylara katılmaktadır. Bu çalıştaylar Etkin Problem Çözümü İnsan İlişkileri ve Takım Çalışması, Proje Yönetimi ve Sunum Teknikleri gibi konuları içermektedir. Yapılan çalıştayların proje sürecinde öğrencilerimize yol göstermesi hedeflenmektedir. Akademik ve Endüstriyel Danışmanlar Her proje için üniversitemiz bünyesinden, proje konusuyla ilgili çalışmalarda bulunan, bir veya gerektiğinde birden fazla öğretim üyesi, akademik danışman olarak atanmaktadır. Akademik danışmanlar projelerin AR-GE sistematiğine uygun ve bilimsel yöntemler kullanılarak ilerlemesini sağlamaktadırlar. Projelerin başarılı olabilmeleri ve hayata geçirilebilmeleri için firmanın yapılan çalışmaları sahiplenmesi ve belli ölçüde yönlendirmesi gerekmektedir. Bu nedenle, firma tarafından konusunda uzman ve ilgili bir yönetici veya mühendis endüstriyel danışman olarak projeye atanmaktadır.

4 Alan Komitesi Her proje için, projenin akademik ve endüstriyel danışmanlarına ek olarak ilgi alanlarına göre üniversitemiz hocalarından ve ilgili şirket yetkililerinden oluşan bir alan komitesi oluşturulmaktadır. Ayrıca, projeler dersin koordinatörleri olan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Prof. Dr. Selim Aktürk ve Doç. Dr. Bahar Yetiş tarafından titizlikle izlenmekte, USİM Koordinatörü Yeşim Erdoğan tarafından tüm süreç takip edilmektedir. Proje Süreci Her akademik yılın başında Eylül ayı içerisinde firmalardan detaylı olarak tanımlı gelen projeler öğrenci takımlarına sunulmaktadır. Öğrenciler tercihlerini belirlemeden önce, firmaya proje ile ilgili bilgi almak üzere ziyaret düzenleyebilmektedirler. Üniversitede dersin koordinatörleri tarafından gerçekleştirilen mülakatlar ve değerlendirme toplantıları sonrasında, projeler Eylül ayı sonlarında, ihale usulüyle projeyi en iyi geçekleştirebilecek öğrenci takımlarına atanmaktadır. Bu aşamada gerektiğinde firma yetkililerin fikirlerine de başvurulabilmektedir. Takımlara projeleri atandıktan sonra öğrenciler USİM organizasyonuyla akademik danışmanlarıyla birlikte firma yetkilileriyle tanışmak ve projeleri başlatabilmek için üzere firma ziyaretleri yapmaktadırlar. Proje Süresi: Proje çalışmaları Eylül 2011 ve Mayıs 2012 tarihleri arasını kapsamaktadır. Öğrenciler çalışmalarına Ekim ayında başlayıp Nisan ayı sonunda geliştirdikleri ürün veya hizmetleri firmalara teslim etmektedirler. Proje Planı ve 1. Alan Komitesi Toplantısı: Ekim ve Kasım aylarında, öğrenciler firmaya yapılacak yoğun ziyaretler sonucunda takım olarak bir proje planı hazırlamaktadır. Projeninin amacı, kapsamı, son ürün, iş gücü dağılımı ve ayrıntılı aksiyon planı hazırlanarak Kasım ayı ortasında Bilkent Üniversitesi USİM de düzenlenen ilk alan komitesi toplantısında komitenin onayına sunulmaktadır.

5 Bu toplantıya projenin akademik ve endüstriyel danışmanları ve ilgili şirket yetkilileri katılmaktadır. Proje takımı yıl boyu sürecek çalışmalarına bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda devam etmektedirler. Proje Değerlendirmesi ve 2. Alan Komitesi Toplantısı: Mart ayı içerisinde bölümümüz bünyesinde ikinci bir alan komitesi toplantısı gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada, takımlar ilk alan komitesi toplantısında kararlaştırılmış olan proje üzerindeki çalışmalarını bitirmiş, önerilen modeller test edilmiş ve Mart sonunda projenin pilot uygulamasına başlayabilecek durumdadırlar. Bu toplantıda proje takımları hedefledikleri uygulama planını akademik ve endüstriyel danışmanlarına aktarmakta ve öğrencilere gerekli geri bildirim sağlanmaktadır. Bu toplantı sonucunda projelerin uygulama sürecine başlayabileceği kararı verilmektedir. Bunun yanında aralıklı olarak gerek üniversitemizde, gerek firmalarda, ara sonuçların değerlendirilip proje takımlarının yönlendirildiği çeşitli değerlendirme toplantıları ve sunuşlar düzenlenebilmektedir. Proje Teslimi ve Sonuç Raporunun Sunulması: Proje ile ilgili son rapor Mayıs ayı içerisinde teslim edilmektedir. Ayrıca firma tarafından istendiğinde gerçekleştirilen projeyi fırma çalışanlarıyla paylaşmak üzere, firmada Mayıs ayı içerisinde projenin akademik danışmanlarının da katılacağı bir sunum yapılmaktadır. Son 9 yıldır gerçekleştirilen projelerin sanayi ve iş dünyasıyla paylaşılması için Mayıs ayı içerisinde Endüstri Mühendisliği Proje Fuarı ve Yarışması düzenlenmektedir. Bu fuara ilgi çok yoğun olmaktadır. Hem sürece katılan firmalar hem de proje takımları Bakanlarımızın teşrifleriyle de ödüllendirilmektedir. Birçok farklı sektörden çok sayıda firma bu etkinliğe katılarak üniversite-sanayi işbirliğine ivme katmıştır. Yıl bazında 20 adet civarında yapılan projelerden finale kalan 8 10 projeyi sanayi ve üniversitemizden oluşturulan seçkin bir jüri tarafından değerlendirilmektedir. Ayrıca gün boyunca sene içerisinde yapılan tüm projeler proje takımları tarafından fuaye alanında ilgililere sunulmakta, sürece ait posterleri de sergilenmektedir.

6 Projeler Kitabı Projelerin sonuçlarının daha geniş bir kitle tarafından (tüm sektörlerin ve akademik çalışanlar) tarafından kullanılabilmesini sağlamak için Endüstri Projeleri kitabı hazırlanmaktadır. Bu kitapta o sene içinde gerçekleştirilen projelerden seçilenler, gizlilik ilkesine bağlı kalınarak, firmanın da gerekli onayı alındıktan sonra sunulan geniş bir özeti bulunmaktadır. Gerçekleştirilen Projelerin Listesi 1994 yılından bu yana yaklaşık 60 firma ile 269 öğrenci odaklı proje gerçekleştirilmiştir. Aşağıda proje yelpazemiz, firmalar ve proje isimlerinden örnekler verilmiştir Akademik Yılı Ana Montaj Bantlarındaki İşgücü Değişkenliğinin Azaltılması ve İş Gücünün Daha Verimli Kullanılması BSH A-Cool Fabrikası nın Ortak Ambar ve Üretim Tesisi Arası Lojistik Sistemi nin Tasarımı Karışık Palet Tasarımı Destek Sistemi Dağıtım Ağı Karar Destek ve Stratejik Rota Yapılandırması Sistemi ÇANKAYA BEL. Kaynağında Ayrıştırılmış Geri Dönüştürülebilir Atık Toplama Miktarının Arttırılmasını Hedefleyen Sistem Tasarımı DOĞADAN Hammadde Stok Yönetim Sistemi Tasarımı DURUKAN Hammadde Envanteri Yönetim Sistemi Tasarımı FORD OTOSAN Gölcük Fabrikası ile Köln Konsolidasyon Merkezi Arası Malzeme Akışı Karar Destek Sistemi Tasarımı GÜVEN HASTANESİ Dinamik Randevu Karar Destek Sistemi Tasarımı IBM-SERİ Birim Müdahale Maliyetini Düşürmeye Yönelik Sistem Tasarımı KAMİL KOÇ Terminal Verimlilik Analizi ve İyileştirme Karar Destek Sistemi TÜRK KIZILAYI Toplu Barınma Alanları Belirleme ve Planlama Sistem Tasarımı TÜRK KIZILAYI Merkezi Afet Yönetimi İçin Karar Destek Sistemi Tasarımı Değişken Talep Oranını Gözeten Servis İstasyon Ağının Tasarımı P&G Ankara Rafta Ürün Bulunurluğunun Geliştirilmesi RENAULT Esnek Kaporta Üretim Hattı Elektrot Bileme Frekansları İçin Karar Destek Sistemi Tasarımı

7 TAI TOFAŞ ULUSOY ELEKTRİK Boeing-Wichita Parça Üretim Programı Malzeme Alım Politikası ve Karar Destek Sistemi Tasarımı Karışık Modelli Montaj Hattı Dengeleme Karar Destek Sistemi Yalın Üretime Doğru Stok Tahsisi ve Yerleşim Tasarımı Akademik Yılı Bulaşık makinesi fabrikası montaj hattında esneklik ve verim artıran karar destek sistemi tasarımı ALPÖZLER NAKLİYAT Etkili filo yönetimi için karar destek sistemi tasarımı BSH Çamaşır makinesi fabrikası iç lojistik aktivitelerinin optimize edilmesi CCI-Ankara için Ofis satış kanalının tasarlanması CCI-Ankara için talep toplama sistemi tasarımı ÇANKAYA BELEDİYESİ Şikâyet yönetim sistemi tasarımı Evsel atık toplama ve depolama için karar destek sistemi tasarımı FNSS Proje bazlı stok yönetim sistemi tasarımı FORD Otosan Craiova-Romanya Fabrikası için malzeme toplama sistemi tasarımı GÜVEN HASTANESİ Hasta danışmanlığı süreci için kapasite kaynak planlaması Biomedikal cihazların bakım ve onarım süreçleri için karar destek sistemi tasarımı INTEL KAMİL KOÇ MİKES RENAULT TAI TOFAŞ ULUSOY ELEKTRİK Akademik Yılı: Toptancılarda satın alma ve envanter yönetimi için karar destek sistemi tasarımı Mürettebat atama ve çizelgeleme sistemi tasarımı İskelet proses analizi ve dengeli iş yükü dağıtımı projesi Yedek parça envanteri karar destek sistemi tasarımı Kurumsal karne uyarlaması ile bireysel performans değerlendirmesi Fluence modeli için kapı imalat hücrelerinde süreç tasarım ve optimizasyonu Planlı bakım aktivitelerinin geliştirilmesi ve tasarımı Üretim planlama stratejileri geliştirme ve analiz sistemi tasarımı Yalın Üretim'e doğru: Süpermarket sistemi tasarımı Mağaza aktivite elemanları rota optimizasyonu Algida tedarik zincirinde karbon ayak izinin ölçümü ve azaltılması DOGADAN Doğadan ürünleri için dağıtım planı oluşturulması ve güvenlik stoğu seviyelerinin belirlenmesi P&G Hammadde Deposu Yonetimi Icin Sezgisel Yontem Tabanli Karar Destek Sistemi Tasarimi Taktiksel Depo Planlaması BAKIRKÖY BELEDİYESİ Afet acil eylem planı-kaynak atama,takip ve geçici depolama sistemi BAKIRKÖY BELEDİYESİ Afet sonrası insan ve araç kaynakları yönetim sistemi tasarımı Toz Deterjan Üretim Sürecinin İyileştirilmesi COCA COLA Ankara Satış ve Dağıtım Operasyonlarının Entegrasyonu İle Maliyet İyileştirilmesi GÜVEN HASTANESİ Guven Hastanesi Tıbbi Sarf Malzemeleri Envanter Yonetimi ve Takip Sistemi TEPE MOBİLYA Tepe Mobilya Üretim Planlama ve Çizelgeleme Karar Destek Sistemi Tasarımı

8 COCA COLA Coca Cola Elazığ Fabrikası için Demiryolu İçeren Dağıtım Ağı Tasarımı Degisken Tedarikci ve Talebe gore Arcelik Yurtici Arac Sevkiyat ve Rotalama Sistemi THY Servis Kontratları İçin Maliyet Degerlendirme Sistemi TURKCELL Mobil İmza Servisinin Kampüs Hayatına Entegrasyonu ULUSOY ELEKTRİK Malzeme Taşıma Sistem Tasarımı BENLİ GERİ DÖNÜŞÜM Benli Geri Dönüşüm'de palet üretimi için karar destek sistemi ve veritabanı tasarımı FRİTOLAY Frito Lay Ankara deposu için dağıtım karar destek sistemi tasarımı Man Boruhane Uretim Cizelgeleme ve Gorsel Sistem Destek Projesi GÜVEN HASTANESİ Misafir ve Refakatçi Memnuniyetinin Ölçüm ve Değerlendirme Sisteminin Tasarımı Akademik yılı: ALGİDA ASELSAN BOSCH CARLSBERG CARLSBERG DOĞADAN ECZACIBAŞI VİTRA KNAUF KNAUF P & G TEPE BETOPAN TEPE BETOPAN TEPE MOBİLYA TOFAŞ FIAT TOFAŞ FIAT TÜRKSAT Distribütör performans değerlendirmesi ve prim sistemi tasarımı Otomatik yükleme ve boşaltma sistemi için malzeme seçimi Hidrolik hatları için üretim planlama sistemi geliştirilmesi Üretim departmanında iş gücü dağıtımı Şirket içi etkin iletişim sistemi tasarımı Geri dönüşümlü malzeme yönetimi Fiyatlandırma stratejileri Ürün yükleme ve hazırlama sürecinin iyileştirilmesi Damacana su pazar analizi ve dağıtım ağı tasarımı Bayilerde tedarikçi yönetimli stok sistemi geliştirilmesi Kutu siparişi ve stok yönetimi için karar destek sistemi tasarımı İş güvenliği ve üretim hattı riskleri analizi ve değerlendirmesi Alçıpan üretiminde fireyi en aza indirecek yöntemlerin geliştirilmesi Otobüs montajında verimlilik için hat tasarım ve planlama yöntemleri Lojistik faaliyetlerinde dış kaynak kullanımının değerlendirilmesi Saç bakım ürünleri için talep tahmin metodolojisi geliştirilmesi Satış-pazarlama ağının güçlendirilmesi ve pazarın genişletilmesi Sipariş teslimat sürelerini azaltmaya yönelik çizelgeleme sistemi geliştirilmesi Güncel veri ve etkin adreslemeye dayalı depo yönetim sistemi tasarımı Yedek parça dağıtım maliyetlerinin iyileştirilmesi Depo yerleşim düzeni analizi ve optimizasyonu Aktivatör: Süreç iyileştirme ve süreç performans takip sistemi Cirosu düşük perakende noktalarına Unilever ürünlerinin dağıtımı için karma sistem tasarımı Akademik yılı: COGNİS KİMYA DOĞADAN ECZACIBAŞI EFES Bulaşık makinası montaj hattı tasarımı Bulaşık makinası üretim planlama sistemi geliştirilmesi Çapraz yüklemeye dayalı bir ürün dağıtım sisteminin geliştirilmesi Bayilerde tedarikçi yönetimli stok sistemi geliştirilmesi Envanter yönetimi ve stok optimizasyonu Dağıtım lojistiği maliyetlerinin optimizasyonu Talep tahmin sistemi tasarımı Ürün takip sistemi tasarımı

9 ETİ ETİ FAF GIPTA MERKEZ BANKASI P & G P & G TAI TEPE KNAUF TEPE MOBİLYA Dağıtım ağı performans değerlendirme sistemi geliştirilmesi Talep tahmini ve tahmin bilgileri akış sisteminin tasarımı Doğru maliyet, rekabetçi fiyat, etkili satış Kapasite tabanlı karar destek sistemi tasarımı Taşıyıcı tasarımı ve optimizasyonu Taşıyıcı takip sisteminin tasarımı Müdahalelerin döviz kuruna etkisinin incelenmesi Etkin raf kullanımı ve çeşitlendirme analizi Müşteri odaklı tedarik ağı tasarımı Detay parça atölyesi için çizelgeleme çözümleri Bayii performans değerlendirme sistemi geliştirilmesi Hücresel üretimle teslimat sürelerinin kısaltılması Ürünlerin rafta bulunabilirliğini arttırmak amaçlı sipariş takip sistemi tasarımı Akademik yılı: Mekanik bölümü için denetleme sistemi tasarımı ve uygulaması ASELSAN Bütünleşik stratejik planlama sistemi tasarımı BİLKENT ÜNİVERSİTESİ Üniversite temizlik hizmetlerinin uluslararası standartlara adaptasyonu DOĞADAN Bilgisayar tabanlı talep tahmini ve üretim planlama sistemi tasarımı FAF Malzeme ihtiyaç planlaması ve üretim kapasitesinin belirlenmesi FRITOLAY Depolama ve sevkiyat sistemlerinin tasarımı KNAUF HayatTIR projesi için etkin rota ve pazarlama stratejilerinin belirlenmesi KNAUF Koruyucu bakıma yönelik veri tabanı tasarımı Bilgisayar tabanlı tedarik zinciri optimizasyonu Dahili imalat parça yönetimi: evinde üret, sistemli yönet METEKSAN Senkron uzaktan eğitim platformu "VisiClass" için pazar araştırması ODESA Op-Tr Tedarik Zinciri Optimizasyonu Yazılımının Geliştirilmesi REAL Giyim bölümüne yeni yerleşim düzeni tasarlanması TAI Değişken talebi karşılamak için TAI de yalın dönüşüm TÜRK TRAKTÖR Fabrika içi forklift trafiğinin iyileştirilmesi TÜRK TRAKTÖR Tedarikçiden üretim hattına etkin, güvenli ve ekonomik taşımacılık TÜRKSAT Internet tabanlı bilgi akışı ve karar destek sistemi tasarımı Dağıtım ağı performans değerlendirme YURTİÇİ KARGO Ertesi gün teslimatı için yeni ağ tasarımı YURTİÇİ KARGO Soğuk zincir taşımacılığı için ön fzibilite çalışması İLETİŞİM : Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı USİM Direktörü Yeşim Erdoğan Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi (USİM) Koordinatörü Tel : 0 (312) Tel : 0 (312) e-posta : sabun@bilkent.edu.tr e-posta: yesime@bilkent.edu.tr

Üniversite-Sanayi İşbirliği : Üniversitenin bilgi birikimi ile sanayinin deneyimlerinin birleşmesinden oluşacak SİNERJİDİR.

Üniversite-Sanayi İşbirliği : Üniversitenin bilgi birikimi ile sanayinin deneyimlerinin birleşmesinden oluşacak SİNERJİDİR. Rekabette Başarının Anahtarı Üniversite-Sanayi İşbirliği KAZAN - KAZAN Üniversite-Sanayi İşbirliği : Üniversitenin bilgi birikimi ile sanayinin deneyimlerinin birleşmesinden oluşacak SİNERJİDİR. Üniversitelerde

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ Bilkent Cyberpark USİM 04 Şubat 2010 tarihinde açıldı. Vizyonu Şirketler, kurumlar ve kuruluşlar ile gerçekleştirdiği işbirliği çalışmalarıyla Türkiye de bir model olmak, Proaktif

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Proje Fuarı www.ieu.edu.tr/esmpf 31 Mayıs 2013 Sponsorluk dosyası 1 Proje Fuarı nedir? Bölümümüz öğrencilerinin mezun olmadan önce gerçek iş hayatından

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası

İzmir Ekonomi Üniversitesi. Endüstri Mühendisliği Bölümü. Proje Fuarı. 31 Mayıs 2013. Sponsorluk dosyası İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Proje Fuarı www.ieu.edu.tr/esmpf 31 Mayıs 2013 Sponsorluk dosyası 1 Proje Fuarı nedir? Bölümümüz, öğrencilerinin mezun olmadan önce gerçek iş hayatından

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Mehmet TANYAŞ İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Başkanı ORACLE Applications Day 14.03.2006, İSTANBUL SUNUM PLANI Lojistik Yönetimi

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2017 2 0 2 2 Z ENM 101 MATEMATİK-I 2017 4 0 6 6 Z ENM 103 FİZİK-I

Detaylı

Gündem. Demo 3D ile Geleceği Görmek. Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık Ltd.Şti. www.dijitalis.com

Gündem. Demo 3D ile Geleceği Görmek. Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık Ltd.Şti. www.dijitalis.com Gündem Demo 3D ile Geleceği Görmek 1 Dijitalis Dijitalis, stratejik taktiksel ve operasyonel doğru kararlar verebilmek ve dinamik değişiklere çok hızlı adapte olabilmek için entegre çözümler sunar. Tedarik

Detaylı

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ 1.1. Niçin Tedarik Zinciri?... 1 1.2. Tedarik Zinciri ve Tedarik Zinciri Yönetimi... 3 1.3. Tedarik Zinciri Yapısı... 5 1.4. İş Modelleri... 6 Kaynaklar... 7 BÖLÜM 2

Detaylı

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI Program 1: Program 2: Taşımacılık Yönetimi Depo Yönetimi Stok Yönetimi Satınalma ve Tedarik

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011)

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011) 08.401.001 08.401.002 08.401.003 Dikkat Seviyesindeki Değişimlerin Elektrofizyolojik Ölçümler İle İzlenmesi PFO(Patent Foramen Ovale) Teşhisinin Bilgisayar Yardımı İle Otomatik Olarak Gerçeklenmesi ve

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ KURALLARI AMAÇ MADDE 1 Bu staj kurallarının amacı Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011)

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011) 08.401.001 08.401.002 08.401.003 Dikkat Seviyesindeki Değişimlerin Elektrofizyolojik Ölçümler İle İzlenmesi PFO(Patent Foramen Ovale) Teşhisinin Bilgisayar Yardımı İle Otomatik Olarak Gerçeklenmesi ve

Detaylı

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız?

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Lisansüstü Eğitiminizi Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen

Ece Usluel Sezen. Endüstri Mühendisi. 02 Bilkent Üniversitesi İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen Ece Usluel Sezen Endüstri Mühendisi 02 Bilkent Üniversitesi 2014 -. İdeal Kurumsal Hizmetler Danışman, Eğitmen 2012-2014 Arçelik A.Ş. Stratejik Planlama Kıdemli Uzman 2011-2012 ISG Sabiha Gökçen Havaalanı

Detaylı

Kurumsal Eğitim Kataloğu

Kurumsal Eğitim Kataloğu Kurumsal Eğitim Kataloğu Business Management Institute, iş dünyası ile akademik dünya arasında bir bağlantı noktası olarak hareket eden ve böylece iş dünyasına yeni açılımlar ve değerler getirmeyi hedefleyen

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ Geovision Group Araştırma Route To Market Geovision Group, Türkiye ve Dünyadaki lider firmalara Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı ile Satış & Dağıtım ve Pazarlama çözümleri sunan

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL ENM 101 Matematik I 4 0 6 6 ENM 102 Matematik II 4 0 6 6 ENM 103 Fizik

Detaylı

İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI

İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI 2014 İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI Açıklama Staj yapılan işletmelerde

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.

Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Satınalmada Dijital Dönüşüm Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. Zer Satınalma dış kaynak hizmetleri / Kaynak yönetim ortağınız 1.500+ Onaylı Tedarikçi 20.000+ Toplam Tedarikçi Havuzu 200+ çalışan 2003

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL ENM 101 Matematik I 4 0 4 6 ENM 102 Matematik II 4 0 4 6 ENM 103 Fizik

Detaylı

Üretim Yönetimi. Yrd. Doç. Dr. Selçuk ÇEBİ

Üretim Yönetimi. Yrd. Doç. Dr. Selçuk ÇEBİ END 105 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNE GİRİȘ Üretim Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Selçuk ÇEBİ http://scebi.ktu.edu.tr Üretim Yönetimi Fabrikaların Organizasyon Yapısı ve Șubeleri Üretim Sistemlerinin Sınıflandırılması

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TANITIMI

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TANITIMI ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TANITIMI LOJİSTİK DALI Lojistik meslek dalı; ürün veya hizmetlerin hedef pazarlara, daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasını içermektedir. Lojistik; siparişlerin alımından

Detaylı

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi İçerik Likom Yazılım Gusto Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı Gıda Sektörüne Yönelik Uygulamalar Uyarlama Adımları Referanslar 2 Likom Yazılım, 24 yıldır büyük ölçekli

Detaylı

InoTec Akademi Eğitim Listesi

InoTec Akademi Eğitim Listesi InoTec Akademi Eğitim Listesi "Yatırımların en etkilisi insana yapılandır" Geleceğe Hazırlar www.inotecakademi.com.tr Sertifika Programlarımız Sertifika Programlarımız "Geleceği şekillendiren uzmanlar"

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL Ders Kodu Ders Adı T P K ECTS Ön şart* Ders Kodu Ders Adı T P K ECTS Ön

Detaylı

MEVCUT DURUM ANALİZİ

MEVCUT DURUM ANALİZİ ADANA ÜNİVERSİTE SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ MEVCUT DURUM ANALİZİ Dr. Koral ÇEPNİ Adana ÜSAM Endüstriyel Danışmanı Adana ÜSAM Mentör Projesi Değerlendirme Kurulu Üyesi NİYE TEMEL ANALİZ Şirketin yolun

Detaylı

PROF. DR. ŞAKİR ESNAF IN BİTİRME PROJESİ KONULARI

PROF. DR. ŞAKİR ESNAF IN BİTİRME PROJESİ KONULARI PROF. DR. ŞAKİR ESNAF IN TEORİK ÇALIŞMA BAŞLIKLARI Ø Coğrafi Çoklu Tesis Yeri Seçimi (Weber) Probleminin Çözümü için Sezgisel ve Metasezgisel Algoritmalar Ø Çoklu Tesis Yeri Seçimi (Pmedyan) Probleminin

Detaylı

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015

TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli. Mayıs 2015 TTGV İnovasyon Esaslı Rekabetçilik Analizi Modeli Mayıs 2015 Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Endüstri Mühendisliği Bölümü

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Endüstri Mühendisliği Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Akış Planı Endüstri Mühendisliği nedir? İEÜ Endüstri Mühendisliği farkları İEÜ Endüstri Mühendisliği genel tanıtımı Ders programı

Detaylı

TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik Kelimesi ulojistik (Logictics) kelime kökü itibariyle Latin dilinden Logic (mantık) ve statics (istatistik)

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6 Zeynep Baş İhracat/İthalat Operasyon Soru Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Maltepe - İstanbul Ev Telefonu : 90 (216) 370 78 67 Cep Telefonu : 90 (533) 226 06 40 E-Posta : baszeynep@hotmail.com

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- TEDARİK

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... vii BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ 1.1 Tedarik Zincirinin Temel Fonksiyonları... 8 1.1.1 Üretim... 8 1.1.2 Envanter Yönetimi... 16 1.1.3 Taşıma ve

Detaylı

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir.

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. 1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. Kurumsal 1935 yılında İşyurdu Nakliyat Ambarı olarak Devlet Demir Yolları tarafından Malatya ya taşınan ve üçüncü şahıslara ait parsiyel ticari emtiayı yük

Detaylı

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Gerek üretim hattı için gereken malzeme ve hammaddeler, gerekse dağıtım için bekleyen tamamlanmış ürünleri genel olarak stok olarak tanımlamaktayız. Stoklar ekonomik gelişmenin

Detaylı

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ Depo nedir? Depo Hizmeti alan iç ve dış müşteriler için, depo tam zamanlı ve müşteri odaklı çalışan stratejik destek bir birimdir. Depo, katma değer üretilen

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com TREND LOJİSTİK Gelişen Lojistik Uygulamalar Depo Yönetimi LOGIMEX 11 1 Mart 2012 ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com 1 Depolamanın Yeri Tedarik Zinciri Lojistik Depolama

Detaylı

IBM ILOG Optimization and Analytical Decision Support Solutions altında bulunan. yazılımını kullanarak «optimum dağıtım şebekesi»ni tasarımlamıştır.

IBM ILOG Optimization and Analytical Decision Support Solutions altında bulunan. yazılımını kullanarak «optimum dağıtım şebekesi»ni tasarımlamıştır. SUNUM İÇERİĞİ KALE YAPI GRUBU; IBM ILOG Optimization and Analytical Decision Support Solutions altında bulunan ILOG LogicNet Plus XE yazılımını kullanarak «optimum dağıtım şebekesi»ni tasarımlamıştır.

Detaylı

YAŞAR HOLDİNG VE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI

YAŞAR HOLDİNG VE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI YAŞAR HOLDİNG VE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI Doç. Dr. M. Fatih TAŞGETİREN Yaşar Üniversitesi Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi (YAGEM) http://yagem.yasar.edu.tr SUNUM ÖZETİ YAGEM Amaçları

Detaylı

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte;

YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; YEKTAMAK müşterilerinin ihtiyaçlarının belirlenmesinden projenin teslim edilmesine kadar olan süreçte; 1 HAKKIMIZDA YEKTAMAK Makine ve Mühendislik; 2013 yılında akademik geçmişe sahip ortaklar tarafından kurulmuş bir firmadır. Yeni kurulmuş olmasına rağmen 35 yıla varan tecrübeye sahip personellerinden

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018 Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi Mayıs 2018 Uygulama Endüstri Devrimleri Teknoloji Bilgi Endüstri Devrimleri ve İşletmelerin Dönüşümü Endüstri 4.0 Bileşenleri Otomasyon - Optimizasyon Makinelerle

Detaylı

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI. KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI.  KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI www.kirmacidanismanlik.com KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 I. Fabrikanın sektörel teknolojik Endüstri seviye tespiti ve yol haritası, raporlama,

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Ajanda Perakende Sektöründe Planlama IBM Planlama Çözümleri Merchandise Planlama Çeşitlilik Planlama Kurumsal Karneleme Mağaza Bazında Planlama

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

2015-2016. Eğitim Programları Tanıtımı TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ DETAY ÇİZELGELEME ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME

2015-2016. Eğitim Programları Tanıtımı TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ DETAY ÇİZELGELEME ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME Kurumsal Süreçlerinde Optimizasyon 2015-2016 Eğitim Programları Tanıtımı ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ SATIŞ & OPERASYON PLANLAMA (S&OP) KAPASİTE & MALZEME

Detaylı

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU Öğretim Elemanın Adı Soyadı: Prof. Dr. Ali KOKANGÜL BİTİRME ÖDEVİ 1 Yalın üretim a, b, c, d 2 Malzeme stok optimizasyonu a, b, c, 3 Yaratıcı düşünce ve fikir üretme a, b, c, d 4 Matematiksel modelleme

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

01.01.2013. İşlevsel veya Bölümsel Stratejiler. İş Yönetim Stratejileri : İşlevsel Stratejiler. Pazarlama: İşlevsel/Bölümsel Stratejiler

01.01.2013. İşlevsel veya Bölümsel Stratejiler. İş Yönetim Stratejileri : İşlevsel Stratejiler. Pazarlama: İşlevsel/Bölümsel Stratejiler İşlevsel Stratejiler İşletmedeki yönetim düzeylerine göre yapılan strateji sınıflamasında orta veya alt yönetim düzeylerinde hazırlanmakta ve uygulanmakta olan stratejilerdir. KURUMSAL STRATEJİLER İş Yönetim

Detaylı

Sektörde 24. yıl 145 çalışan 40 kişilik ARGE Merkezi 86 büyük müşteri canlı proje mobil kullanıcı

Sektörde 24. yıl 145 çalışan 40 kişilik ARGE Merkezi 86 büyük müşteri canlı proje mobil kullanıcı Sektörde 24. yıl 145 çalışan 40 kişilik ARGE Merkezi 86 büyük müşteri 130 + canlı proje 25.000 + mobil kullanıcı %100 yerli yazılımlarımızla, Türkiye de ve dünyanın birçok ülkesindeki firmalara hizmet

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Bileşenleri Tedarik zincirlerinde üç temel bileșenden söz edilebilir: Aktörler: Tedarik zinciri

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

KARGEM DEN KARLILIK VE VERİMLİLİĞE %100 ETKİLİ YARATICI EĞİTİMLER

KARGEM DEN KARLILIK VE VERİMLİLİĞE %100 ETKİLİ YARATICI EĞİTİMLER MAĞAZA MAĞAZA Mağaza Yöneticileriniz 2012 ye hazır mı? Hepimiz biliyoruz ki, perakende sektörünün kalbi mağazalarda atar. Müşteri mağazadadır, ürün mağazada görücüye çıkar, en büyük hareketlilik mağazada

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı

DAMLA SU LİDERLİK MODELİ

DAMLA SU LİDERLİK MODELİ DAMLA SU LİDERLİK MODELİ Şahin Keykan Operasyon Müdürü 2016 Damla Su Sapanca Fabrikası 22,000 m 2 alanda Aralık 2006 da kurulmuştur. Coca-Cola İçecek A.Ş. nin ilk ve en yüksek kapasiteli su fabrikasıdır.

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Lojistik Dersi Konuşmacı - Ali KAHRAMAN Danışman - Yrd.Doç.Dr. Nevin ALTUĞ İÇİNDEKİLER

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKPORTA Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi Uygulama Çözümü Kurum içinde veya dışında faaliyet gösteren Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi uygulama alanında, tek bir

Detaylı

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ

OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ OTOMATİK ROBOTLU YÜKLEME / STOKLAMA / BOŞALTMA SİSTEMLERİ Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes

Detaylı

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office

Alanya Alaaddin Keykubat UniversityInternational Relations Office Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği (Örgün Öğretim) Diploma Programı 2015 Müfredatı 1 2 ENM106 EKONOMİ 1 2 0 3 ENM109 Teknik Resim 2 2 ENM107 Genel Kimya 2 2 ENM105

Detaylı

Bölüm 10. İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler) İşlevsel veya Bölümsel Stratejiler. İşlevsel Stratejiler KURUMSAL STRATEJİLER

Bölüm 10. İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler) İşlevsel veya Bölümsel Stratejiler. İşlevsel Stratejiler KURUMSAL STRATEJİLER Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler) İşlevsel Stratejiler İşletmedeki yönetim düzeylerine göre yapılan strateji sınıflamasında orta veya alt yönetim düzeylerinde hazırlanmakta

Detaylı

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI www.yalinenstitu.org.tr 1 YALIN ENSTİTÜ Yalın Düşünce AMAÇ Müşteriye mükemmel değer sunmak YÖNTEM İsraflardan arındırılmış mükemmel prosesler 2 YALIN ENSTİTÜ Değer Müşteriye

Detaylı

TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING)

TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) TAM ZAMANINDA ÜRETİM (JUST IN TIME MANUFACTURING) İstenilen zamanda İstenilen miktarda Her türlü kaynak israfını önleyecek şekilde yapılan üretim Tam Zamanında

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler

Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler Anıl Gül Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı IT & ArGe & Dijitalleşme Varlık Kılıç Borusan Arge Teknoloji Geliştirme Direktörü E4.0 ve Dijitalleşme E-Ticaret her

Detaylı

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize Modern iş çözümleri, kurum içerisindeki insanların verimliliğini arttıracak yeni perspektifler sağlayarak onların tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan

Detaylı

1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ

1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ 13 1.1. Üretim, Üretim Yönetimi Kavramları ve Önemi 14 1.2. Üretim Yönetiminin Tarihisel Gelişimi 18 1.3. Üretim Yönetiminin Amaçları ve Fonksiyonları

Detaylı

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI MAĞAZA GÖRSELLERİ 1 İŞ ORTAKLIĞI MODELİMİZ UCZ Mağazacılık iş ortaklığı modeli iki kuruluş arasındaki sürdürülebilir ve karşılıklı kazançlı ticari ilişkiyi ifade eder. UCZ Mağazacılık

Detaylı

Eğitim. Danışmanlık. Kurumsal Projeler

Eğitim. Danışmanlık. Kurumsal Projeler Eğitim Danışmanlık Kurumsal Projeler Biz Kimiz? AKGEM (Aktif Kurumsal Gelişim Merkezi) kurucu ve eğitmenlerinin 15 yılı aşan özel sektör ve akademik deneyimleri sebebiyle alanında uzman bir firmadır. İş

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr

Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr KPMG TÜRKİYE Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri kpmg.com.tr KPMG Türkiye dünya standartlarında yönetim danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. KPMG Türkiye Yönetim Danışmanlığı ekibimiz şirketlerin Yönetim Kurulu

Detaylı

Endüstri 4.0 için Metroloji 4.0 Kalite Kontrol Vizyonu. Orkun Yalçın

Endüstri 4.0 için Metroloji 4.0 Kalite Kontrol Vizyonu. Orkun Yalçın Endüstri 4.0 için Metroloji 4.0 Kalite Kontrol Vizyonu Orkun Yalçın Karmaşıklık derecesi Endüstri 4.0 Gelişimi İlk programlanabilir kontrol, Modicon 084 1969 4. Sanayi Devrimi Cyber-Physical sistemlerin

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

WAMAS LOJİSTİK YAZILIMLARI. Verimli. Esnek. Güvenilir.

WAMAS LOJİSTİK YAZILIMLARI. Verimli. Esnek. Güvenilir. WAMAS LOJİSTİK YAZILIMLARI Verimli. Esnek. Güvenilir. SSI SCHAEFER Otomasyon: Küresel düşün yerel hareket et Pazar liderliği Konu verimli intralojistik projelerinin planlaması, tasarımı ve uygulaması olduğunda,

Detaylı

DANIŞMANLIK, SEKTÖR ANALİZİ, ENTEGRASYON, TEDARİKÇİ YÖNETİMİ, EĞİTİM, DESTEK. Stratejik Sa*nalma Çözümleri

DANIŞMANLIK, SEKTÖR ANALİZİ, ENTEGRASYON, TEDARİKÇİ YÖNETİMİ, EĞİTİM, DESTEK. Stratejik Sa*nalma Çözümleri DANIŞMANLIK, SEKTÖR ANALİZİ, ENTEGRASYON, TEDARİKÇİ YÖNETİMİ, EĞİTİM, DESTEK Stratejik Sa*nalma Çözümleri Promena Elektronik Ticaret A.Ş. Sa$nalma Faaliyetlerinde Stratejik ve Sürdürülebilir Avantajlar

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

Sayılarla Univera. 150 çalışan. 90 büyük müşteri. 40 AR&GE çalışanı canlı proje mobil kullanıcı iş/çözüm ortağı

Sayılarla Univera. 150 çalışan. 90 büyük müşteri. 40 AR&GE çalışanı canlı proje mobil kullanıcı iş/çözüm ortağı Sayılarla Univera 150 çalışan 90 büyük müşteri 40 AR&GE çalışanı 130 + canlı proje 30 + iş/çözüm ortağı 25.000 + mobil kullanıcı Nerelerdeyiz? Merkez Ofis İzmir/Türkiye Şube İstanbul/Türkiye UniveraSade

Detaylı

Lojistik sektörünün ihtiyacına göre eğitim programının belirlenmesi

Lojistik sektörünün ihtiyacına göre eğitim programının belirlenmesi ODTU Uluslararası Ekonomi Kongresi VI 2002 Lojistik sektörünün ihtiyacına göre eğitim programının belirlenmesi 11-14 14 Eylül 2002 ODTÜ Atilla Yıldıztekin Arkas Lojistik A.Ş. Genel Müdürü Lojistik? 21.

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır.

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. windesk.com.tr WINDESKINTEGRA BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. sıgnum WINDESK Süreç Tabanlı Uygulama Platformu

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu

Berner Türkiye. 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu 27/Mayıs/ 2016; Konya Konferansı Sunumu Sunum İçeriği Berner Grup Yeni Dünya Yeni Müşteri Yeni Yaklaşımlar 2 Berner Grup 9.000 çalışan 60 yıllık tecrübe İnşaat ve Otomotiv Sektöründe ve Endüstri alanlarında

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Neden? Bir ișletme sistemi için en kilit etken MÜȘTERİdir. Müșteri açısından ișletmeleri etkileyen güncel etkiler: Müșteri sayısı artmaktadır.

Detaylı

Click to edit Master title style. RFID Çözümleri. KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu

Click to edit Master title style. RFID Çözümleri. KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu RFID Çözümleri KoçSistem Çözüm ve İş Geliştirme Grubu Click to edit M.Engin Master Güney subtitle style RFID Hakkında Deloitte un, Telekomünikasyon, Medya ve Teknoloji (TMT) alanlarındaki dört bölümlü

Detaylı