İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır."

Transkript

1 İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır. (Hadis-i Şerif) Fransa / Paris DİTİB Santral Tel: Rue Lenine Bagnolet

2 TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI İBADET SORULARI 1. "Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri, çok temizlenenleri sever" ayeti aşağıdaki ibadetlerden hangisine dikkat çekmektedir? a) Namaz b) Oruç c) Zekat d) Abdest 2. Aşağıdakilerden hangisi İslam ın öngördügü temizlik çeşitlerinden biri degildir? a) Manevi Temizlik b) Maddi Temizlik c) Suri Temizlik d) Hükmi Temizlik 3. Müslümanın ibadetlerinde ve günlük yasantısında necaset adı verilen gözle görülen pisliklerden, elbisesini ve çevresini temizlemesine ne ad verilir? a) Manevi Temizlik b) Maddi Temizlik c) Hükmi Temizlik d) Dini Temizlik 4. Kişinin abdest veya gusül alarak yaptığı temizliğe ne ad verilir? a) Manevi Temizlik b) Maddi Temizlik c) Hükmi Temizlik d) Necasetten Temizlik 5. Kişinin abdest almak veya gusületmesini gerektiren kirlilikten temizlenmesine ne ad verilir? a) Hadesten Taharet b) Necasetten Taharet c) Tahareti Kübra d) Tahareti Suğra 6. Aşağıdakilerden hangisi hadesten temizlenme yolu değildir? a) Abdest almak ) Gusül yapmak c) Teyemmüm yapmak d) Elbiseleri temizlemek 7. Kişinin kalbini ve benliğini, yalan, kibir, haset, gıybet ve benzeri bütün kötülük, günah ve çirkinliklerden arındırması hangi temizlik çeşidine girer? a) Manevi temizlik b) Maddi Temizlik c) Hükmi Temizlik d) Çevre Temizliği 8. "Nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir" ayeti hangi temizliğe vurgu yapar? a) Maddi Temizlik b) Manevi Temizlik c) Hükmi Temizlik d) Çevre Temizliği 9. Abdestsizlik veya cünüplük sebebiyle dinimizce insanda meydana geldiği kabul edilen hükmi kirliliğe ne ad verilir? a) Taharet b) Necaset c) Hades d) Haset 10. Gözle görülebilen pisliklere ne ad verilir? a) Taharet b) Necaset c) Haset d) Hades 11. Aşağıdakilerden hangisi necaset değildir? a) Kan, insan idrari ve dışkısı b) Ağız dolusu olmayan kusmuk c) Domuz eti d) Yenmesi helal olmayan hayvanların idrar ve dışkısı 12. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? a) Hades Hükmi temizlik b) Necaset Maddi temizlik c) Tövbe Manevi temizlik d) Abdest Manevi Temizlik 13. Temizlik anlamına gelen kelime hangisidir? a) Necaset b) Taharet c) Hades d) Kehanet 14. Necaset denilen maddi pisliklerden ve hades denilen hükmi pisliklerden temizlenmeye ne ad verilir? a) Kehanet b) Hades c) Taharet d) Necaset 15. "Temizlik imandandır" hadisiyle hangi temizliğin önemine vurgu yapılmıştır? a) Maddi temizlik b) Manevi Temizlik c) Hükmi temizlik d) Hepsi 16. Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) Yüzü yıkamak b) Kolları dirseklere kadar yıkamak c) Başı meshetmek d) Ayakları topuklarla birlikte yıkamak 17. Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarıyla ilgili eksik bir bilgidir? a) Ayaklan topuklara kadar yıkamak b) Başı meshetmek c) Kolları dirseklerle birlikte yıkamak d) Yüzü yıkamak 18. Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarıyla ilgili yanlış bir bilgidir? a) Yüzü yıkamak b) KolIarı dirseklerle birlikte yıkamak c) Başın tamamını meshetmek d) Ayakları topuklarla birlikte yıkamak TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 1

3 19. Abdestle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Namaz için abdest farzdır b) Camiye girmek için abdest vaciptir c) Tavaf için abdest vaciptir d) Yatmadan önce abdest almak sünnettir 20. Abdestle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? a) Niyeti unutursak yeniden abdest almamız ğerekir b) Abdeste Eüzü Besmele ile başlamak sünnettir c) Kollarımızı ve ayaklarımızı yıkarken sağ kol ve sağ ayaktan başlarız d) Ayaklarımızı yıkarken parmak aralarını da yıkarız 21. Abdestle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştir? a) Abdeste niyet edilir b) Eüzü Besmele çekilir c) Tüm uzuvlarımızı üç kez yıkarız d) Burnumuza sağ avucumuzla su verir, sol elimizle temizleriz 22. Kıyamet günü insanların uzuvlarını pırıl pırıl parlatacak olan amel hangisidir? a) Namaz kımak b) Oruç tutmak c) Zekat vermek d) Abdest Almak 23. Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz? a) Küçük veya büyük tuvalet yapmak b) Yellenmek c) Namazda yanımızdaki duyacak kadar gülmek d) Ağız dolusu olmayacak kadar kusmak 24. Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz? a) Ağız dolusu kusmak b) Bayılmak c) Uyumak d)namazda yanımızdaki kişinin duymayacağı kadar gülmek 25. Hadesten temizlenmek için bütün bedenin temiz su ile yıkanmasına dini anlamda ne ad verilir? a) Necasetten taharet b) Banyo yapmak c) Boy abdesti almak d) Duş almak 26. Bir şeyi su ile yıkamak anlamına gelen kelime hangisidir? a) Taharet b) Temizlik c) Necaset d) Gusül 27. Aşağidakilerden hanğisi guslün farzlarından değildir? a) Ağza su almak b) Burna su almak c) Niyet etmek d) Bütün vücudu yıkamak 28. Aşağıdaki guslün alınışıyla ilgili bilgilerden hangisi yanıştır? a) Ellerimizi bileklere kadar üç defa yıkarız b) Hiçbir yer kuru kahnamasına dikkat ederiz c) Besmele ve niyeti unutursak yeniden gusül alırız d) Banyodan ayaklarımızı yıkayarak çıkarız. 29. Bir işe yönelmek, bir şeyi kastetmek anlamma gelen kelime hangisidir? a) Gusül b) Teheccüd c) Temayül d) Teyemmüm 30. Abdest ve gusül yerine geçen temizlik hangisidir? a) Teemmül b) Temayül c) Teyemmüm d) Tefehhüm 31. Hangi durumlarda teyemmüm almak gereksizdir? a) Abdest alacak kadar su bulunmadığında b) Gusül yapacak kadar su bulunmadığında c) Suyun bulunup kullanılması mümkün olmadığında d) Abdest azalarından birinin yarıdan azının yara olması durumunda 32. Hangisi teyemmümün farzlarmdan değildir? a) Baş meshetmek b) Niyet etmek c) Yüzü meshetmek d) Kolları meshetmek 33. Bir şeyi elle sivazlama anlamma gelen, abdest alırken islak eli başa, enseye; teyemmüm alırken de toprağa vurulan eli, kol ve yüze sürmeye ne ad verilir? a) Medh b) Merih c) Melih d) Mesh TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 2

4 34. Aşağıdakilerden hanğisi abdest için alınan teyemmümü bozmaz? a) Su bulunduğunda b) Vücudumuz kanayıp kanı dağıldığında c) Namazda sadece kendimiz duyacak kadar güldüğümüzde d) Ağız dolusu kustuğumuzda 35. Aşağıdaki durumlardan hangisi gusül abdesti almayı gerektirir? a) Uyumak b) Bayılmak c) Yellenmek d) Cünüplük 36. Abdestle ilgili aşağidaki sıralamalardan hangisi doğrudur? a) Yüz-Baş-Kol-Ayak b) Kol-Baş-Yüz-Ayak c) Yüz-Kol-Baş-Ayak d) Yüz-Kol-Ayak-Baş 37. Namaz aşağidaki kimselerden hangisine farz değildir? a) Müslümana b) Akıllı olanlara c) Erğenlik çağına gelmemiş çocuklara d) Hastalara 38. Aağıdakilerden hangisi namazın şartlarından değildir? a) Vakit b) Niyet c) Taharet d) Sücüd 39. Erkeklerin en az göbekle diz kapağı arasnı; kadınlarm el, yüz ve ayak hariç bütün vücutlarını namazda iken örtmesine ne ad verilir? a) İstikbali Kıble b) Setri avret c) Kade-i ahire d) Kıyam 40. Namaza Allahu Ekber diyerek başlamak namazın hangi rüknüdür? a) İftitah tekbiri b) Kade-i ahire c) Kıyam d) Kıraat 41. Aşağıdakilerden hangisi namazın rükünlerinden değildir? a) Kıyam b) Kıraat c) Kade-i ahire d) Niyet 42. Kıraat ne demektir? a) Ayakta durmak b) Eğilmek c) Yere kapanmak d) Kuran okumak 43. Cenaze namazini kılmanın hükmü nedir? a) Farz b) Vacip c) Nafile d) Sünnet 44. Vitir namazını, kılmanın hükmü nedir? a) Farz b) Vacip c) Nafile d) Sünnet 45. Bayram namazını kılmanın hükmü nedir? a) Vacip b) Farz c) Nafile d) Sünnet 46. Namazın rekatlarıyla ilgili bilgilerden hangisi doğrudur? a) 17 ilk sünnet, 14 farz, 6 son sünnet, 3 vacip, toplam 40 rekat b) 17 ilk sünnet, 14 farz, 3 son sünnet, 6 vacip, toplam 40 rekat c) 14 ilk sünnet, 17 farz, 6 son sünnet, 3 vacip, toplam 40 rekat d) 6 ilk sünnet, 17 farz, 14 son sünnet, 3 vacip, toplam 40 rekat 47.Namazın hükümleriyle ilgili hangisi yanlıştır? a) Cuma namazı, beş vakit namaz, cenaze namazı farz b) Vitir namazı, teravih namazı, teheccüd namazı vacip c) Ramazan ve kurban bayramı namazları vacip d) Beş vakit namazla ve Cuma günleri kılınan sünnet namazları nafile rekatlı hangi namazın ilk oturuşunda Salli - Barik ve 3. rekatında da Sübhaneke okunur? a) Öğle ve ikindinin i1k sünnetleri b) Öğle ve yatsının ilk sünnetleri c) Cuma ve yatsının ilk sünnetleri d) İkindi ve yatsının ilk sünnetleri 49. Vacip olan, kunut tekbiriyle kunut duası okunan sabah namazı vaktine kadar kılınabilen namaz hangisidir? a) Teheccüd namazı b) Yatsi namazı c) Vitir namazı d) Teravih namazı 50. Aşağıdaki hangi durumda namaz bozulmaz? a) Namazın farzlarını bilerek terk etmek b) Konuşmak, selam alşp vermek c) Bir şey yiyip içmek d) Gözün kıbleden farklı bir yöne çevrilmesi TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 3

5 51. Aşağıdaki hangi durumlarda namaz bozulmaz? a) Bayılmak b) Gusül veya abdestin bozulması c) İmamın hizasından öne geçmek d) Bir yere dayanmadan uyumak 52. Aşağıdaki hangi durumda sadece namaz bozulur, abdest bozulmaz? a) Teyemmümlünün suyu bulması b) Ağız dolusu kusmak c) Yanımızdaki duymayacak kadar gülmek d) Bir yere dayanarak uyumak 53. Cuma ve bayram namazlarında minberde okunan dua ve öğüte ne ad verilir? a) Hutbe b) Sohbet c) Vaaz d) Salavat 54. Camilerde hatibin çıkıp hutbe okuduğu merdivenli yüksek yere ne ad verilir? a) Mihrap b) Minber c) Kürsü d) Rahle 55. Hz. Peygamber, namazi dinin neyi olarak kabul etmiştir? a) Namaz dinin direğidir b) Namaz dinin şartıdır c) Namaz dinin kalbidir d)namaz dinin beynidir. 56. "Namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar." Sözü nedir? a) Ayettir. b) Hadistir. c) Kutsi hadisdir. d) Sünnettir. 57.Oruç vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? a) Güneşin doğuşundan batışına kadar. b) Sabahtan akşam vaktine kadar c) İmsak vaktinden iftar vaktine kadar. d) İftitah vaktinde başlar akşam vaktinde biter 58. Hac ibadetinin zamanı için aşağıda yazılı ifadelerden hanğisi doğrudur? a) Her zaman b) Belirli zamanda c) Ramazan da d) Kabeyi gördüğünde 59. Hac ibadeti esnasında aşağıdaki ibadetlerden hangisi yapılmaz? a) Tavaf b) Namaz c) Kurban d) Teravih 60. Hangisi zekatın faydalarından değildir? a) Dilenmeye alıştırır b) Sosyal dayanışmayı sağlar c) Barışı sağlar d) Yokluğu giderir. 61. Dinen zengin sayılsalar da aşağıdakilerden hangisi zekat vermekle mükellef değildir? a) Akıllı olmayanlar b) MüsIümanlar c) Akıllı olanlar d) Buluğ çağına erenler 62- Aşağıdakilerin hangisini söyleyen kişi, Allah'ın birliğini ve Hz. Muhammed'in peygamberliğini kabul etmiş olur? a) Salat-ü Selam b) Kelime-i Sahadet c) Ezan d) Hiçbiri 63- İbadet niyetiyle ve kendine özel kurallarına uymak sureti ile inzivaya çekilmeye ne denir? a) İtikaf b) İtikad c) İhlas d) İbadet 64- Yapildığında mükafat verilen, fakat terk edildiğinde ceza gerektirmeyen ibadete ne denir? a) Farz b) Vacib c) Farzı Ayın d) Nafile ibadet 65-Peygamber efendimizin " Gözümün nuru "diye tabir ettiği ibadet hangisidir? a) Oruç b) Namaz c) Hac d) Zekat 66-Peygamberimizin ashabına imamlık yaptığı ve şuan kabrinin bulunduğu yerin adı nedir? a) Kabe-i Muazzama b) Mescid-i Nebevi c) Mescid-i Aksa d) Arafat 67-Aşağıdakilerden hangisi sadece Ramazan ayında kılınan namazdır. a) Teravih Namazı b) Yatsi Namazı c) Bayram Namazı d) Cuma Namazı 68- Aşağidakilerden hangisi hicri takvime göre yılda iki kez kılınan namazdır? a) Cuma Namazı b) Teravih Namazı c) Bayram Namazı d) Cenaze Namazı 69- İslamın beş şartından olup Ramazan ayında yapılması zorunlu ibadet aşağıdakilerden hangisidir? a) Oruç b) Teravih c) Fitre d) Zekat 70- İslamın temel ilkelerinden olan oruç, ne ile yapılan ibadetlerdendir? a) Malla b) Bedenle c) Hem mal hem bedenle d) Hirbiri TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 4

6 71- Aşağıdakilerden hangisi hem mal hem bedenle yapilan ibadetlerdendir? a) Oruç b) Teravih c) Hac d) Zekat 72-Akıllı ve erginlik çağına gelmiş her müslümanın Ramazan aymda oruç tutmasını hükmü nedir? a) Müstehab b)sünnet c)farz d) Vacib 73- "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç sizden öncekilere. farz kılındığı gibi size de farz kılındı " ifadesi nedir? a) Ayeti Kerime b)hadis-i Şerif c) Kelam-i Kibar d) Atasözü 74- Oruca başlama zamanı aşağıdakilerden hanğisidir? a) İftar b) İmsak c) Sahur d)hiçbiri 75- Güneşin batmasıyla birlikte orucun sona erdiği ve akşam namazını vaktinin girdiği zamanın özel adı aşağıdakilerden hangisidir? a) İmsak b) Sahur c) İftar d) Hiçbiri 76- Yolculuk ve hastalık durumlardan dolayı oruç tutulamadığında, kişinin Ramazan ayı dışında istediği bir zamanda tutmadığı ğün sayısınca oruç tutmasına denir? a) Kaza b) Kader c)nafile d) Namaz 77- Hastalık, yaşlılık gibi çeşitli sebeplerden ötürü zamanında oruç tutamayan, ama daha sonra da kaza edilemeyen ve her bir gün oruç için kişinin yediği bir günlük yemek miktarı para olarak bir fakire vermeyi ya da bir fakiri bir gün doyurmasına ne denir? a) İftar b) Fidye c)zekat d) Fitre 78- Ertesi günkü oruca bir hazırlık ve niyet olarak imsaktan önceki vaktin ve bu vakitte yenilen yemeğin adi aşağıdakilerden hangisidir? a) İftar b) Sahur c) İmsak d) Akşam yemeği 79- Aşağıdakilerden hangisi orucu bozmaz? a) Bilerek bir şey yemek ve içmek b) Güneş battı sanarak iftar etmek c) Ağza giren yağmur, kar ve doluyu bilerek yutmak d) Unutarak bir şey yiyip içmek 80- Namaza başlarken ellerimizi kaldirıp kulaklarımıza götürdüğümüzde hangi kelimeyi söyleriz? a) Sübhanallah b) Elhamdülillah c) Allahu Ekber d) Bismillah 81- Namazlarda besmeleden sonra her rekatta okunan sure hangisidir? a) İhlas b) Kevser c) Fatiha d) Nas 82- Cuma ve bayram namazlarında imamın çıkıp hutbe okuduğu yerin adi nedir? a) Minber b) Mihrap c)kürsü d) Şadırvan 83- Yatsı Namazından sonra üç rekat olarak kılınan namazm adı nedir? a) Teravih Namazı b) Gece Namazı c) Vitir Namazı d) Kuşluk Namazı 84- Aşağıdakilerden hangisi Ramazan ayına mahsus bir ibadet değildir? a) Namaz b) Oruç c) Teravih d) Sadaka-i Fıtır 85- Aşağıdakilerden hangisi islam'ın 5 temel şartlarından biri değildir? a) Zekat vermek b) Umreye gitmek c) Kelime-i şahadet getirmek d) Hacca gitmek 86- Camilerde ezan okunan ince ve yüksek yapıya ne denir? a) Şerefe b) Mahya c) Minare d) Avlu 87-Minarede müezzinin ezan okuduğu çıkıntılı özel bölümün adı nedir? a) Şerefe b) Alem c) Minare d) Mahya 88- Minarelerin ucuna takılan hilale ne denir? a) Alem b) Şerefe c) Minare d) Mahya 89- Ramazan aylarında ve kutsal gecelerde iki minare arasına asılan işiklı yazıya ne denir? a) Mahya b) Minare c) Şerefe d) Alem TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 5

7 90-Namazın sonunda Ettehiyyatü duasını okuyacak kadar oturup beklemeye ne denir? a) Ka'de-i ahire b) Ka'de-i ula c) Ka'de-i vüsta d) İlk oturuş 91-Aşağıdakilerden hangisi nafile namazlardan değildir? a) Teheccüd b) Cenaze namazı c) Cuma namazının son sünneti d) Tereavih 92- Aşağıdakı namazlardan hangisi 20 rekat olarak kılınır? a) Cuma Namazı b) Bayram Namazı c) Teravih Namazı d) Cenaze namazı 93- Ramazan ayında kılınan Teravih namazının hükmü nedir? a) Farz b) Sünnet c) Vacip d) Mübah 94- Haram olmamakla beraber yapılması dinimiz tarafından hoş karşılanmayan davranışa ne denir? a) Mekruh b) Müfsid c) Mübah d) Müstehab 95- Cuma Namazı kaç rekattır? a) 20 b) 8 c)10 d) Aşağıdaki namazlardan hangisi sadece ayakta kılınarak tamamlanan namazdır? a) Sabah Namazı b) Cuma Namazı c) Cenaze Namazı d) Bayram Namazı 97-Müslümanların tek tek değil topluca sorumlu oldukları, ama içlerinden bir veya birkaç kişin yapmasıyla diğerleri üzerinden sorumluluğun kalktığı yükümlülüğün adı nedir? a) Farz-ı Ayın b) Farz-ı Kifaye c) Vacip d) Farz 98- Ergenlik çaına gelen ve akıl sağlığı yerinde olan, dinin belirlediği hükümlerle yükümlü ve sorum olan kişiye ne denir? a) Mükellef b) Mü'min c) Müslüman d) Mükemmel 99-Aşağıdakilerden hangisi müslüman olmanın ilk şartıdır? a) Namaz b) Zekat c) Kelime-i Şahadet d) Oruç 100- "İyi ya da barışık davranış" anlamına gelen kavramın karşınğı aşağıdakilerden hangisidir? a) Ahlak b) Farz c) Sünnet d) Ameli salih 101- Aşağıdakilerden hangisi müstehap değildir? a) Nafile namaz kılmak b) Nafile oruç tutmak c) Akşam namazını vakti girer girmez kılmak d) Cumaı namazının ilk sünneti 102-Allah'a yaklaşma ve O'nun rızasını kazanma amacıyla yapılan şeye ne denir? a) İbadet b) Müstehap c) Sünnet d) Hadis 103- Aşağıdaki şıklardan hangisinde birbirine zıt kavramlar bulunmaktadır? a) Farz - Vacib b) Haram-Helal c) Sünnet -Müstehab d) Mekruh-Haram 104. İbadet çeşitleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? a-namaz bedenle yapılan bir ibadettir b) Zekat malla yapdan bir ibadettir c-hac bedenle ve malla yapılan bir ibadettir d) Oruç malla yapılan bir ibadettir 105. Hangisi ibadet kelimesinin anlamı değildir? a) Hoşgörü b) İtaat etmek c) Boyun eğmek d) Saygı göstermek 106. Namaz kimlere farz değildir? a) Hastalara b) Ergenlik çağına gelmeyenlere c) Akıllılara d) Seferi Olanlara 107. Oruç kimlere farz değildir? a) Ergenlik çağına gelmiş olanlara b) Akıl sağlığı yerinde olmayanlara c) Hasta olanlara d) Yolcu olanlara 108. Hac kimlere farzdır? A-Günah işleyenlere B-Parası olanlara C-Dinin zengin saydiğı sağlıklı kişilere D-Ergenliğe girmeyenlere 109. Hangisi farz değildir? A- Zekat vermek B-Oruç tutmak C-Hacca gitmek D- Sadaka vermek TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 6

8 110. Aşağıdakilerden hangisi Mükellef kelimesinin anlamı değildir? A-Sorumlu olmayan B-Yükümlü olan C-Ergenlik çağına gelen D-Sorumlu olan 111. Hanğisi "Efal-i Mükellefin"den değildir? A-Müflis B-Müfsit C-Müstehap D-Mekruh 112. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A- Yapılmaması dinimiz tarafından kesinlikle yasaklanan şeylere HARAM denir B- Yapılması dinimiz tarafindan kesin olarak emredilen şeylere FARZ denir. C- Hz. Peygamberin farz ve vacip dışındaki söz ve davranışlarına SÜNNET denir. D- Haram olmamakla beraber yapılması dinimiz tarafından hoş karşılanmayana MÜFSİD denir Kişinin sırf Allah rızası için muhtaç kimselere malından zekat dışında yapılan yardıma ne ad verilir? a) Öğüt b) Ödünç c) Sadaka d) Kurban 114- Aşağıdakilerden hangisi haccın farzlarından değildir? a) İhram b) Kabeyi tavaf c) Şeytan taşlama d) Arafatta vakfe 115) Bir kimseye haccın farz olmasi için aşağıdakilerden hangisi gerekmez? a) Maddi gücün olması c) Yaşlı olması b) Hür olması d) Müslüman olması 116) Hac ibadeti esnasında kişiye bazı şeylerin yasaklanması durumuna ne ad verilir? a) Say b) İhram c) Şavt d) Vakfe 117) Kurban Bayramından bir gün önce Arafat adı verilen yere gelerek burada bir müddet beklemeye ne ad verilir? a) Tavaf b) Hacerü'1 Esved c) Say d) Vakfe 118) Hacerül Esvedin bulunduğu köşeden başlayarak Kabe'nin etrafında sadece bir tur dolaşmanın adı nedir? a) Say b) Şavt c) Vakfe d) Tavaf 119) Hacda şeytan taşlanılan ve kurban kesilen yerin adı aşağıdakilerden hangisidir? a) Mina b) Müzdelife c) Safa-Merve d) Mescidi Haram 120) Mescid-i Nebevi nerededir? a) Mekke b) Medine c) Şam d) Bağdat 121) Aşağıdakilerden hangisi umre ile hac arasındaki farklardan değildir? a) Hac farz, umre sünnettir b) Hacda Safa ile Merve arasında say yapmak gerekmez c) Hac yılın belli zamanında yapılır umre hac günleri dışında yapılır. d) Umrede vakfe, şeytan taşlama ve kurban kesme yoktur. 122) Hangi ikisi umrenin farzlarındır? a) Vakfe -Şeytan taşlama b) Say Tavaf c) Vakfe - Kurban kesme d) İhram - Tavaf 123) Safa ile Merve arasinda gidip-gelmek suretiyle yapılan yürüyüşe ne ad verilir? a) Say b) Şavt c) Tavaf d) Vakfe 124) Hacda Kabenin etrafını yedi kez dolanmaya ne ad verilir? a) Say b) Savt c) Tavaf d) Vakfe 125) Hacda Arafat'ta hangi gün vakfe yapılır? a) Kurban bayramından bir gün önce b) Kurban bayramının birinci günü c) Kurban bayramı içinde herhangi bir gün d) Kurban bayramından sonra 126) Kebenin yakınlarmda kaynağı olan mübarek suyun adı nedir? a) Makam-ı İbrahim b) Zemzem c) Merve d) Mültezem 127) Hacda ihrama girilen yerin adı nedir? a) Mültezem b) Mikat c) Mescidi haram d) Kabe TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 7

9 128) Mekkeye varınca yapılması gereken ilk ibadet hangisidir? a) Namaz kılmak b) Say yapmak c) Zemzem suyu içmek d) Tavaf yapmak 129) İhramdan nasıl çıkılır? a) İhram elbisesi çıkarılarak b) Tras olunarak c) Tavaf yapılarak d) Say yapılınca 130) Mekke'den aynlırken yapılan son tavafın adı nedir? a) Ziyaret tavafı b) Umre tavafı c) Veda tavafı d) Nafile tavavaf 131) İhrama niyetten sonra lebbeyk şeklinde okunan duaya ne denir? a) Telbiye b) Tekbir c) İhram duası d) Tavaf duası 132) Peygamberimiz (sav)'in kabri şerifleri nerededir? a) Mekke'de- Cennetü'l-muallada b) Medine'de - Mescidi Nebevi'nin içinde c) Mekke'de- Mescid-i Haramin içinde d) Medine'de Cennetü'l- bakide 133) Arafat ile Mina arasında bulunan ve hacıların Arefe günü güneş batımından sonra bayram günü güneşin doğuşuna kadar vakfe yaptıkları yerin adı nedir? a) Cebel-i Rahme b) Müzdelife c) Cennetü'l Baki d) Harem bölgesi 134) Hac ibadeti dışında yılın herhangi bir zamanında ihrama girip tavaf ve sa'y yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkarak yapılan ibadete ne denir? a) Hac b) Umre c) Hacc-ı Kıran d) Hacc-ı Temettu 135) Aşağıdakilerden hangileri umre ibadetinin vaciplerindendir? a) Vakfe b) Tavaf c) İhram d) Sa'y 136) Aşağıdakilerden hangisi Mina'da yapılan işlerden değildir? a) Vakfe b) Kurban kesme c) Şeytan taşlama d) Traş olma 137) Aşağıdakilerden hangisi umrenin kelime anlamlarından değildir? a) Ziyaret etmek b) Uzun ömürlü olmak c) Vakfe yapmak d) Allah'a kul olmak. 138) Kurban kelimesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? a) Yakınlaşmak b) Uzaklaşmak c) Cömertlik d) Cimrilik 139) Yılın belirli günlerinde, belirli vasıfları olan bir hayvanı Allah'a manen yakın olmak ve O'nu rızasını kazanmak için kesmek, olarak tarif edilen ibadetin adı nedir? a) Adak b) Nezir c) Kurban d) Akika 140) Kurban edilecek hayvan Kurban Bayramının hangi günlerinde kesilebilir? a) Sadece birinci gününde b) Birinci ve ikinci gününde c) İlk üç gününde d) Bütün günlerinde 141) Aşağıdakilerden hangisi Kurban edilecek hayvanda bulunması gereken özelliklerden biri değildir. a) Kurban edilecek hayvan koyun, keçi, deve veya sığır cinsinden olmalıdır b) Sığır cinsi hayvanlar iki yaşını doldurmuş olmalıdır c) Kesilecek hayvanın sağlıklı ve semiz olması d) Kesilecek hayvanın güzel olması 142) Kurban ibadeti ile ilğili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez? a) Kurban kesen kişi, Allah'a itaat sınavna hazir olduğunu simgesel bir davranışla gösterir. b) Kurban etinin paylaşılması toplumda dayanışma ve yardımlaşma rahunu diri ve taze tutar. c) Kurban ibadeti zavallı hayvanların acımasızca öldürülmesine sebep olur. d) Bize verilmiş olan sahip olduğumuz nimetlerin birer emanet olduğu duygusunu geliştirir. TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 8

10 143) Kurban ibadeti hanği iki Peygamber arasında yaşanmıştır? a) Hz. İbrahim Hz. İshak b) Hz. Musa Hz. Harun c) Hz. İbrahim Hz. İsmail d) Hz. Yakup Hz. Yusuf 144) Teşrik tekbirleri hangi günlerde getirilir? a) Arefe günü sabah namazı başlar, birinci gün ikindi namazına kadar devam eder. b) Arefe günü sabah namaza başlar, ikinci gün ikindi namazma kadar devam eder. c) Arefe günü sabab namazı başlar, üçüncü gün ikindi namazına kadar devam eder. d) Arefe günü sabah namazı başlar, dördüncü gün ikindi namazına kadar devam eder. 145) Aşağidakilerden hangisi Kurban kesme ibadetini yerine getirecek kişinin taşıması gereken şartlardan değildir? a) Müslüman olmak b) Akıl sağlığı yerinde olmak c) Ergenlik çağına gelmiş olnak d) Erkek olmak 146) Dinimizce zengin kabul edilen müslümanların, mallarının belli bir oranını ibadet niyetiyle Kur'an- Kerim'de belirtilen yerlere vermeleri, olarak tanımlanan ibadet aşağıdakilerden hangisidir. a) Zekat b) Fitre c) Kurban d) Sadaka 147) Toprak Ürünlerinin nisap ve zekat miktarları ile ilgili olarak aşağıda verilen değerlerden hangisi doğrudur? a) Nisap Miktarı: 653 Kğ./Zekat Miktarı: Masraf yapıldıysa 1/10 Masraf Yapılmadıysa 1/20 b) Nisap Miktarı: 653 Kğ./Zekat Miktarı: Masraf yapıldıysa 2/10 Masraf Yapdmadıysa 1/20 c) Nisap Miktarı: 633 Kğ./Zekat Miktarı: Masraf yapıldıysa 1/10 Masraf Yapılmadıysa 1/20 d) Nisap Miktarı: 753 Kğ./Zekat Miktarı: Masraf yapıldıysa 1/10 Masraf Yapılmadıysa 1/30 148) Aşağıdakilerden hangisi Kur'an-ı Kerim'de "zekat" kelimesi ile bazen aynı anlamlarda kullanılan kelimelerden birisidir? a) Hayır b) İyilik c) İnfak d) Cömertlik 149) Aşağıdakilerden hangisi zekatın kelime anlamlarından biri değildir. a) Temizlenmek b) Armmak c) Çoğalmak d) Yükselmek 150) Zekat ibadeti ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez? a) Zekat malı temizler b) Zekat mala bereket kazandırır. c) Zekat toplumsal barışa olumlu katkıda bulunur d) Zekat malı azaltır 151) "Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle karşılıksız olarak yardım etme, iyilik ve ihsanda bulunma anlamına gelen farz ibadet aşağıdakilerden hangisidir? a) Teberru b) Zekat c) Hasene d) Hayır 152) Aşağıdakilerden hangisi "Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla kişinin sahip olduğu şeylerden harcamada bulunmasi" şeklinde tarif edilen ibadettir? a) İnfak b) Sadaka c) Zekat d) Hayır 153) Aşağıdakilerden hangisi zekat verecek kişide bulunması gereken şartlardan biri değildir? a) Müslüman olmak b) Akıllı olmak c) Ergenlik çağına gelmiş olmak d) Erkek olmak 154) Aşağıdakilerden hangisi zekat verilecek mallarda bulunması gereken şartlardan biri değildir? a) Nisap b) Tam mülkiyet c) Artıcı olmama d) Yıllanma 155) Zekat verilecek malda bulunması gereken ve "Zekat verilecek malın hem kendisinin hem sağlayacağı kazancın, sahibinin yetkisinde olması" şeklinde tanımlanan şart aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak yazılmıştır? a) Tam mülkiyet b) Nisap c) Artıcı olma d) Yıllanma TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 9

11 156) Zekat verilecek malda bulunması gereken ve "Dinimizin mallar için koyduğu bir ölçü ve zengin olmanın en alt ssınırı" şeklinde tanımlanan şart aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak yazılmıştır? a) Tam mülkiyet b) Nisap c) Artıcı olma d) Yıllanma 157) Zekat verilecek malda bulunması gereken ve "Malın, sahibine kar veya gelir getirmesi ya da kendiliğinden çoğalması" şeklinde tanımlanan şart aşeağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak yazılmıştır? a) Tam Mülkiyet b) Nisap c) Artıcı olma d) Yıllanma 158) Zekat verilecek malda bulunması gereken ve "Zekat verilecek malın üzerinden bir yılın geçmesi gerekir" şeklinde tanımlanan şart aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak yazılmıştır? a) Tam Mülkiyet b) Nisap c) Artıcı olma d) Yıllanma 159) Aşağıda yazılan iş ve davranışlardan hangisi sadaka olarak tanımlanamaz? a) Helal şeyleri yapmak b) Oruç tutmak c) Güzel söz söylemek d) Yolda insanlara rahatsızlık veren bir şeyi kaldırmak. 160) "Mü'minler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki namazlarında derin saygı içindedirler. Onlar ki faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler. Onlar ki zekatı öderler." Bu ayet hangi surede yer almaktadır? a) İhlas b) Mü'minun Suresi c) Fatiha d) Bakara 161) Aşağidaki mallardan hangisinden zekat verilmez? a) Altın b) Gümüş c) Ticari mal d) Asli ihtiyaçlardan olan mal 162) Aşağıda zekat verilecek malların nisap ve zekat miktarlan eşleştirilmiştir. Yapılan bu eşleşmelerden hanğisi yanlıştır? a) Altın= Nisap miktan: 80,18 ğr./ Zekat miktari: 1/40 b) Koyun ve Keçi = Nisap Miktari: 40 Koyun veya Keçi / Zekat Miktarı 1 Koyun veya Keçi c) Deve = Nisap Miktarı: 5 Deve / Zekat Miktarı: 1 Koyun d) Gümüş= Nisap Miktarş: 561,2 gr. / Zekat Miktari: 1/50 163) Aşağidakilerden hangisi Kur'an-ı Kerimde bildirilen zekat verilecek kişilerden değildir? a) Yoksullar b) İhtiyaç sahibi insanlar c) Çocuklar d) Esirler 164) Allah'a yalvarma, yakarma, O'ndan maddi ya da manevi bir şeyler istemeye ne denir? a) Dua etmek b) Zekat vermek c) Oruç tutmak d) Hacca gitmek 165) "Dua"nın kelime anlamı aşağıdakilerden hangisidir? a) Vermek b) Almak c) Götürmek d) İstemek 166) Aşağıdakilerden hangisi dilimizde dua kelimesi ile eş anlamlı olarak kullandan kelimelerden değildir? a) Niyazda bulunmak b) Yakarmak c) Münacaat d) Münazara 167) Dua ederken uyulması gereken temel ilke aşağıdakilerden hangisidir? a) Samimiyet b) Camide olmak c) Dua ederken hadis okumak d) Dua ederken ayet okumak 168) Hangi zamanlarda dua edilebilir? a) Sabahlan b) Akşamları c) Geceleyin d) Her zaman 169) "Bizi yedirip doyuran, bizim susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamd olsun" şeklinde yapılan duanm adı nedir? a) Namaz duası b) Yemek duası c) Ezan duası d) Cenaze duası 170) "Rabbim! İlmimi arttır" anlammdaki dua ayeti aşağıdaki surelerin hanğisinde bulunmaktadır? a) Bakara Suresi b) Enfal Suresi c) Yasin Suresi d)ta-ha Suresi TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 10

12 171) "Rabbimiz! Bize bu dünyada iyilik ver, ahrette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru" anlamındaki dua ayeti aşağıdaki surelerin hangisinde bulunmaktadır? a) Bakara Suresi b) Yasin Suresi c) Mülk Suresi d) Nisa Suresi 172) "Ya Rabbi! Sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Bütün insanlan affet" duası kime aittir? a) Hz. Muhammed (A.S.) c) Hz. Ömer (R.A.) b) Hz. Ebu Bekr (R.A.) d) Hz. Osman (R.A.) 173) "Bilerek veya bilmeyerek açıktan veya gizlice işlenmiş günahlardan, hatalardan ve kusurlardan pişmanlık duymak, onlan bir daha yapmamaya niyet etmek ve yeniden aynı yanlışlara düşmemek için çaba göstermeye" ne denir? a) İtiraf b) Tövbe c) Günah çıkartma d) Yalvarma 174) Dua etmek ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? a) Ancak helal ve temiz şeyler icin Allah'a dua edilir. b) Duanın kabulü hususunda tereddüt edilmemelidir. c) Haram, yasak ve kötü şeyler icin de dua edilebilir. d) Dua ederken bağırıp çağırmamak gerekir. 175) Kur'an'da tövbeyle yakın anlama sahip bir kelime daha kullanılır. Bu kelime aşağıdakilerden hangisidir? a) İstiğfar b) İstifra c) Tevekkül d) Tevazu 176) Tövbe ile ilgili aşağıda bulunan ifadelerden hangisi yanlıştır? a) Tövbe eden kişi ruhen rahata ve huzura erer. b) Tövbe, hata ve kusur karanlığında önümüzü aydınlatan bir lambadır. c) Tövbe, hata ve kusur kirlerini temizleyen tertemiz bir sudur. d) Tövbe etmek için hiç günah işlenmemiş olması gerekir. 177) Aşağıdakilerden hangisi tövbe eden kişinin özen göstermesi gereken hususlarladan değildir? a) Bir hata yaptıktan sonra hemen tövbe edilmelidir. b) Yapılan hatayı bir daha yapmamaya samimi olarak niyet edip karar vermek gerekir. c) Aynı hata veya kusuru işlememek için elden geldiğince çaba göstermek gerekir. d) Tövbe ederken gelişigüzel sözler kullanılabilir 178) "Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir" tövbesi hangi Peygambere aittir? a) Yusuf A.S. b) NuhA.S. c) Musa A.S. d) Yunus A.S. 179) "Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla. Bizi kendi rahmetine sok. Sen merhametlilerin en merhametlisisin." Tövbesi hangi Peygambere aittir? a)yusuf A.S. b) Nuh A.S. c) Musa A.S. d) Yunus A.S. 180) "Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helakini arttır" Tövbesi hangi Peygambere aittir? a) Yusuf A.S. b) Nuh A.S. c) Musa A.S. d) Yunus A.S. 181) "Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine zulmedenlerden oldum" Tövbesi hangi Peygambere aittir? a) Yusuf A.S. b) Nuh A.S. c) Musa A.S. d) Yunus TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 11

13 CEVAP ANAHTARI İBADET 1. D 21. C 41. D 61. A 81. C 101. D 121.B 141.D 161.D 2. C 22. D 42. D 62. B 82. A 102. A 122.D 142.C 162.D 3. B 23. D 43. A 63. A 83. C 103.B 123.A 143.C 163.C 4. C 24. D 44. B 64. D 84. A 104.D 124.C 144.D 164.A 5. A 25. C 45. A 65. B 85. B 105.A 125.A 145.D 165.D 6. D 26. D 46. C 66. B 86. C 106.B 126.B 146.A 166.D 7. A 27. C 47. B 67. A 87. A 107.B 127.B 147.A 167.A 8. B 28. C 48. D 68. C 88. A 108. C 128.D 148.C 168.D 9. C 29. D 49. C 69. A 89. A 109.D 129.B 149.D 169.B 10. B 30. C 50. D 70. B 90. A 110.A 130.C 150.D 170.D 11. B 31. D 51. D 71. C 91. B 111.A 131.A 151.B 171.A 12. D 32. A 52. C 72. C 92. C 112.D 132.B 152.A 172.A 13. B 33. D 53. A 73. A 93. B 113.C 133.B 153.D 173.B 14. C 34. C 54. B 74. B 94. A 114.C 134.B 154.C 174.C 15. D 35. D 55. A 75. C 95. C 115.C 135.D 155.A 175.A 16. B 36. C 56. A 76. A 96. C 116.B 136.A 156.B 176.D 17. A 37. C 57. C 77. B 97. B 117.D 137.C 157.C 177.D 18. C 38. D 58. B 78. B 98. A 118.B 138.A 158.D 178.A 19. B 39. B 59. D 79. D 99. C 119.A 139.C 159.B 179.C 20. A 40. A 60. A 80. C 100. D 120.B 140.C 160.B 180.B 181.D TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI 12

14 TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI İTİKAD SORULARI 1. İslam dininin inanç yönünden en önemli şartı aşağıdakilerden hangisidir? a- Allah ın varlığına ve birliğine inanmak b- Her topluluğa peygamber gönderildiğine inanmak c- Müslümanların birbirlerine selam vermesi d- Yardıma muhtaç insanlara yardımda bulunmak 2. Allah a iman aşağıdaki şartlardan hangisine aittir? a- İslamın şartları b- İmanın şartları c- Namazın Şartları d- Abdestin şartları 3. Aşağıdaki kısa surelerden hangisi Allah ın bir olduğunu anlatır? a- İhlas Suresi b- Nas suresi c- Kevser suresi d- Felak suresi 4. Allah ın sıfatlarından olan Vücud sıfatı aşağıdakilerden hangisine işaret eder? a-allah ın her şeyi görmesi b- Allah ın her şeyi işitmesi c- Allah ın her şeye gücü yetmesi d- Allah ın var olması 5. Allah ın doğru ve güzel söz söylemesi aşağıdaki sıfatlardan hangisidir? a-irade b- Basar c- Kelam d- Kudret 6. Her şey Allah ın dilemesiyle olur Bu sıfat aşağıdakilerden hangisidir? a- Hayat b- İlim c- Tekvin d- İrade 7. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın Zati sıfatlarındandır? a- Vücut b- Hayat c- Kudret d- Semi 8. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın sıfatlarındandır? a- Emanet b- Fetanet c- Beka d- Tebliğ 9. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın isimlerinden değildir? a- Rahman b- Samed c- Kur an d- Alim 10. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın Rezzak isminin anlamıdır? a- Zengin b- Rızık veren c- Affedici d- Hayat veren 11. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın isimlerinden değildir? a- Rahman b- Samed c- İslam d- Şahid 12. Aşağıdakilerden hangisi Allah ın isimlerindendir? a- İlim b- Hayat c- Basar d- Aziz 13. Aşağıdakilerden hangisinde ilk ve son peygamberin isimleri yer alır? a- Adem-Muhammed (A.S.) b- İsa- Musa (A.S.) c- Harun-Yahya (A.S.) d- Nuh-Hud (A.S.) 14. Aşağıdakilerden hangisi Peygamberlerin özelliklerinden değildir? a- Sıdk b- Emanet c- İsmet d- Sefa 15. Peygamberler her zaman doğru sözlüdürler cümlesi aşağıdaki sıfatlardan hangisidir? a- İsmet b- Sıdk c- Mü min d-müslüman 16. Aşağıdakilerden hangisi Kur anda ismi geçen peygamberlerden değildir? a- Hz. İdris b- Hz. Musa c- Hz. Süleyman d- Hz. Şit 17. Aşağıdakilerden hangisi bir peygamber ismidir? a- Abdullah b- İsrafil c- Halis d- Harun 18. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin görevlerinden değildir? a- Allah tan gelen emir ve yasakları insanlara bildirmek b- İnsanlara iyi, doğru ve güzel olan her şeyi anlatmak ve örnek olmak c- Her alanda kendilerine tabi olanlara örnek olmak, güzel ahlakı anlatmak d- İnsanların işledikleri günahları bağışlamak TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 13

15 19. Aşağıdakilerden hangisi Mucize nin anlamını ifade etmektedir? a- Peygamberliği ispatlamak için kendilerine verilen olağanüstü durum ve olaylar b- Sihir yaparak insanları şaşkına çevirmek c- İnsanlara Allah ın mesajını ulaştırmak d- Güzel ahlakı ve islam ı insanlara anlatmak 20. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed (A.S.) i diğer peygamberlerden ayıran özellik değildir? a-son peygamber olması b- Bütün insanlığa gönderilmiş olması c-kendisine kitap verilmesi d- Son din olan İslam dinini temsil etmesi 21. Aşağıdakilerden hangisi Hz.Muhammed (A.S.) in özelliklerinden değildir? a- İlk peygamber olması b- Medine ye hicret..etmesi c- 40 yaşında peygamber olması d- Miraca Yükselmesi 22. Aşağıdaki peygamberlerden hangisi kendisine kitap gönderilen peygamber değildir? a- Hz.Musa b- Hz.İsa c- Hz.Muhammed d- Hz.Yunus 23. Ahiret Gününe İman Aşağıdakilerden hangisinin şartıdır? a- İslamın b- İmanın c- Namazın d- Abdestin 24. İnsanların yeniden dirilmesi imanın şartlarından hangisine işaret eder? a- Allah a iman b- Ahirete iman c- Kitaplara İman d- Melekler iman 25. Kıyamet vakti geldiğinde Sur a üflemekle görevli melek aşağıdakilerden hangisidir? a- Cebrail b- Mikail c- İsrafil d- Azrail 26. Aşağıdakilerden hangisi insan öldükten sonra yaşayacağı olaylardan ilkidir? a- Hesap verme b- Cehennem c- Cennet d- Sırat 27. Kabir Sözcüğü aşağıdakilerden hangisine işaret eder? a- Doğum b- Yaşam c- Evlilik d- Ölüm 28. Hz.İsa günümüzde hangi dinin peygamberi olarak görülmektedir? a- İslamın b- Hristiyanlığın c- Yahudiliğin d- Hinduizm 29. Peygamberler Allah dan aldıkları emirleri insanlara ulaştırırlar cümlesi aşağıdakilerden hangisini açıklamaktadır? a- İsmet b-emanet c- Tebliğ d- Fetanet 30. Dünya hayatı ahirete göre neye benzetilmiştir? a- Beşik b- Tarla c- Ev d- Terazi 31. Dünya ahiretin tarlasıdır sözü aşağıdakilerden hangisini ifade eder? a- Hadis b- Ayet c- Kelam d- Atasözü 32. Allah ın güzel isimlerine ne ad verilir? a- İman b- İslam c- Esma-ül Hüsna d- Din 33. Allah ın her şeyi bilmesi aşağıdakilerden hangisinin anlamını ifade eder? a- Büyük b- Bağışlayan c- Kahhar d- Alim 34. Evrenin ve insanlığın son bulup yok olmasına ne ad verilir? a- Kıyamet b- Mahşer c- Sur d- Dirilme 35. Allah ın eşinin be benzerinin bulunmaması ve bir olması Allah ın hangi sıfatıdır? a- Vücud b- Kıdem c- Vahdaniyet d- Beka 36. Allah ın Dilediğini dilediğince yaratması sıfatı aşağıdakilerden hangisidir?. a- Hayat b- İlim c- Basar d- Tekvin 37. Allah ın Esmaü-l husna olarak ifade edilen kaç tane ismi vardır? a- 99 b- 89 c- 199 d Aşağıdakilerden hangisi Kiramen Katibin meleklerinin görevidir? a- Cennet bekçisi b- Cehennem bekçisi c- Sorgu melekleri d- Sevap ve günah yazan 39. Dünya hayatından sonra başlayacak hayat aşağıdakilerden hangisidir? a- Cennet hayatı b- Kabir hayatı c- Cehennem hayatı d- Mahşer hayatı TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 14

16 40. İnsanların Allah ın huzurunda toplanacakları yere ne ad verilir? a- Berzah b- Kabir c- Mahşer d- Hesap 41. Her peygambere bir kitap verilmiştir buna göre aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? a) Tevrat-Hz. Musa(as) b) İncil-Hz. İsa (as) c) Kuran-Hz. Muhammed (as) d) Zebur-Hz. Musa (as) 42. Kelime-i Tevhid in türkçe anlamı hangisidir? A-Şahidlik etmek B-Allah tan başka ilah olmadığına inanmak. C-Allah tan başka ilah yoktur,muhammed Allah ın elçisidir.. D-Allah ın dışında hiç bir varlığa boyun eğilmeyeceğine inanmak. 43. Kelime-i Şehadet aşağıdakilerden hangisidir? A-Lailahe illellah,muhammedürrasülüllah B-Eşhedü ellailahe illellah, Muhammedürrasülüllah C-Veeşhedü enne,muhammeden abdühü verasülüh. D-Eşhedü ellailahe illellah veeşhedü enne Muhammeden abdühü verasülüh. 44. Kelime-i Şehadet in tam anlamı hangisidir? A-Ben kabul ederim ki Allaht an başka ilah yoktur.muhammed Allah ın kulu ve elçisidir. B-Ben kabul eder ve şahitlik ederim ki Allahtan başka ilah yoktur.ve yine kabul eder ve şahitlik ederim ki Muhammed, Allah ın kulu ve elçisidir. C-Allah tan başka ilah yoktur.muhammed Allah ın kuludur. D-Ben şahitlik ederim ki Allah birdir.muhammed Allah ın Peygamberidir. 45. Kelime-i Tevhid hangisinde doğru olarak yazılmıştır? A -Lailahe illellah, Muhammedürrasülüllah. B-Eşhedü ellailahe illellah,veeşhedü enne Muhammeden abdühü verasülüh. C-Sübhanellahi velhamdülillah D-Lailahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin 46. İnsanlara Allah ın mesajlarını ulaştıran, onları dine çağıran kimseye ne ad verilir? A-Hoca B-Resül C- Tevhid D-İlah 47. Kelime-i şehadeti söyleyen ve İslam a gönülden teslim olan kişiye ne denir? A-Mümin B- İslam C-İnsan D- Müslüman 48. Aşağıdaki karışık kelime ve hecelerin doğru yazılışı hangi kavramı ifade eder? İllallah, Muhammedün, resülüllah, la, ilahe A-Kelime-i Tevhid B- Kelime-i Şehadet C-Kelime-i sözcük D-İlahi ibadet 49. Dinin tarifi aşağıdakilerden hangisidir? A-Akıl sahibi insanların kendi seçimleriyle tercih ettikleri yoldur. B-Mecbur olarak kabul edilen Allah kanunu. C-Akıl sahibi insanların kendi seçimleriyle tercih ettikleri, onları iyi, güzel ve doğru olan şeylere yönlendiren ilahi öğütler bütünüdür. D-Bütün insanların inanmak zorunda oldukları Allah sözüdür. 50. Allah ın bütün peygamberler aracılığıyla gönderdiği dinin ortak adı nedir? A-Hristiyanlık B-Yahudilik C-Hanif D-İslam 51. Şüphesiz Allah katında din İslam dır. sözü nedir? A-Hadis B-Ayet C-Kutsi hadis D-Farz 52. Barış ve esenlik, selamet, bağlanma, boyun eğme, teslim olma,s elam verme, neyin tarifidir? A-Barış B-Özgürluk C- Din D- İslam 53. Hangisi peygamberler tarafından insanlara bidirilen temel ilkelerden değildir? A-Allahın varlığına ve birliğine inanmak. B- Ondan başkasına kulluk etmemek C-Ölümden sonra dirilişe inanmak D-Namaz kılmak TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 15

17 54. Hangisi İslam dininin temel özelliklerinden değildir? A-İnsana kolaylıklar sunan, fakat kolayca uygulanamayan dindir. B-İlahi bir dindir. C-İnsan yaratılışına uygundur. D-Aklın ve vicdanın rahatlıkla anlayabileceği ve kabulleneceği bir dindir. 55. Aşağıdakilerden hangisi İslamın şartlarından değildir? A-Namaz kılmak B- Allah tan başkasına kulluk etmemek C-Zekat vermek D-Hacca gitmek 56. Hangisi imanın şartlarından değildir? A-Allah ın varlığına ve birliğine inanmak B- Peygamberlere inanmak C-Ahlak kurallarına inanmak D- Ölümden sonra dirilişe inanmak 57. Kim İslam ı beş temel üzere kurulmuş bir binaya benzetmiştir? A-Peygamber Efendimiz B-Allah(cc) C-Mevlana D-Yunus Emre 58. Aşağıdakilerden hangisinde yazım hatası yoktur? A- Peygamber B-Oruc C-Müslüman D- İlaah 59. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yanlış değildir? A-İslam, eksikleri olan bir dindir. B-İslam, zor anlaşılır bir dindir. C-İslam, ilahi bir dindir. D-İslam, kolayca uygulanamayan bir dindir. 60. İman en özlü biçimiyle nasıl ifade edilir? A-Hacca giderek B-Kur an okuyarak C-Namaz kılarak D-Kelime-i şehadet söyleyerek 61. Aşağıdakilerden hangisi, imanın tam tarifidir? A-Şüphe duymaksızın bir şeyi kabul etmemek B-Güvenerek onaylamak C-Şüphe duymaksızın bir şeyi kabul etmek, doğrulamak, güven duyarak onaylamak. D-Allah a inanmak 62. Yaratılan varlıklar içerisinde insanı diğer varlıklardan ayıran özellikler nelerdir? A-Akıl sahibi bir varlık olması B-Yiyen ve içen bir varlık olması C-Çoğalan varlık olması D-Doğup, büyüyüp ve ölmesi. 63. İnsanı en mutlu ve huzurlu yapan özellik nedir? A-İnanç B-Zenginlik C-Çok okumak D- İyi bir işte çalışmak 64. Allah a, Hz.Peygamber e (as) ve onun getirdiği her şeye kalpten inanıp bunları kabul eden kişiye ne denir? A-Müslüman B-Muhacir C-Mücahit D- Mümin 65. Allah ın dinine ve Hz. Peygamber in (as) bildirdiği her şeye gönülden teslim olup inandıklarını yaşamaya çalışan kişiye ne denir? A-Müslüman B-Mümin C- Muhlis D-Muhacir 66. İman esasları hangi metinde anlatılmaktadır? A-Sübhaneke B- Salli- barik C- Amentü D-Kunut duası 67. Hangisi meklerin özelliklerinden değildir? A-Müminler için dua ederler B-Gece gündüz Allah ı zikrederler C-Oruç tutarlar D-Nurdan yaratılmışlardır 68. Hangisi peygamberlerin görevlerinden değildir? A-Allah tarafından bildirilen mesajları insanlara ulaştırmaktır. B- Peygamberler, gaybı(geleceği) bilirler. C-Peygamberler, dini insanlara öğretirler. D-Peygamberler, örnek şahsiyetlerdir. TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 16

18 69. Ahiret hayatına inanmak müminlere ne kazandırmaz? A-İnsanların hayatının şekillenmesinde rol üstlenir. B-Dünyayı bir sınav yeri olarak değerlendirir. C-Ölümü bir son ve yok oluş olarak görmez. D-İyi bir kul olmak için öldükten sonra da ibadet etmesi gerektiğine inanır. 70. Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden biridir? a) Oruç tutarlar. b) Evlenir çoğalırlar c) Ateşten yaratılmışlardır. d) Allah`ı tesbih ederler. 71. Aşağıdakilerden hangisi melek kelimesinin anlamı değildir? a) Elçilik b) İdarecilik c) İyilik d) Kuvvet 72. Aşağıdakilerden hangisi İsrafil meleğinin görevidir? a) Kıyametin haberi olan sura üfürmek. b) Tabiat olaylarını düzenlemek c) Can almak. d) Vahiy getirmek. 73. Asağıdaki meleklerden hangisi insanın sağında ve solunda bulunur? a) Cebrail b) Mikail c) Kiramen Katibin d) Münker-Nekir 74. Aşağıdakilerin hangisi meleklerin özelliklerinden değildir? a) Bol bol tevbe ederler. b) Bol bol tesbih ederler. c) Son derece süratli, güçlü ve kuvvetli varlıklardır. d) Güzel koku ve güzel sözlerden hoşlanırlar. 75. Aşağıdakilerden hangisi meleklerin görevlerinden değildir? a) Peygamberlere vahiy getirmek. b) İnsanların iyi ve kötü davranışlarını kaydetmek. c) Cennet ve cehennemde kendilerine verilen görevleri yerine getirmek. d) Kıyamet günü insanları sorgulamak. 76. Aşağıdakilerden hangisi cinlerin özelliklerindendir? a) Allah`a kulluk ve ibadetle mükelleftirler. b) Nurdan yaratılmıslardır. c) İnsanları korumakla görevlidirler. d) Dişilikleri erkeklikleri yoktur. 77. Aşağıdakilerden hangisi şeytanın özelliklerindendir? a) Cinlerden de, insanlardan da olabilirler. b) İnsanı kötülükten menederler. c) Allah ın emrinden hiç çıkmamışlardır. d)nurdan yaratılmışlardır. 78. Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinden değildir? a) Allah ın emri ve izniyle çeşitli sekil ve kılıklara bürünebilirler. b) Günah islediklerinde meleklikten çıkarlar. c) İnsanı önünden ve ardından takip edenleri vardır. d) Kanatları vardır. TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 17

19 79. Meleklere iman insana aşağıdakilerden hangisini kazandırmaz? a) Kendisini çevreleyen varlıkların çokluğunu düşünür ve Allah ın kudretine hayranlığı artar. b) Yazıcı Meleklerin kendisinin yaptığı iyi ve kötü davranışları kaydettiğini bilir daha dikkatli davranır. c) Meleklerin kendisi için dua ettiğini bilir ve bundan manevi güç alır. d) Herhangi bir günah işlediğinde meleklerin kendisi için zaten af dilediğini bilir ve tövbe etmeye gerek kalmaz. 80. Aşağıdakilerden hangisi Cebrail meleğinin görevidir? a) Tabiat olaylarını düzenlemek b) Sur a üfürmek c) Vahiy getirmek d) Can almak 81. Tabiat olaylariyla ilgilenen meleğin adı nedir? a) Kiramen Katibin b) Münker-Nekir c) İsrafil d) Mikail 82. Aşağıdakilerden hangisi dört büyük meleğin görevlerinden degildir? a) Vahiy getirmek. b) Sorgu sual sormak. c) Tabiat olaylarıyla ilgilenmek. d) Kıyamet günü sura üflemek 83. Aşağıdakilerden hangisi Meleklerin görevleri arasında sayılamaz? a) Cennet ve cehennemde kendilerine verilen görevleri yerine getirmek. b) İnsanların iyi ve kötü tüm fiillerini kaydetmek. c) İnsanlara zor anlarında yardım etmek. d) İnsanların kalplerine ferahlık vermek. 84. Aşağıdakilerden hangisi kitaplara imanın faydalarından değildir? a) Allahın vahyinin kullarıyla konuşmak olduğunu bilmek. b) Allahın kitabını okumak ve okunulanların gönüllere huzur ve şifa verdiğini bilmek. c) Milyarlarca insanin ayni kitabi okuduğunu bilmek ve birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek. d) Sadece bir yakinini kaybettiğinde okunması gereken bir kitap olduğunu düşünmek. 85. Aşağıdakilerden hangisi dört büyük kitaplardan degildir? a) Mesnevi b) Zebur c) İncil d) Tevrat 85. Aşağıdakilerden hangisi Musa AS.peygambere gönderilmistir. a) Tevrat b) İncil c) Kur an d) Zebur 86. Aşağıdakilerden hangisi Davut A.S.Peygambere gönderilmiştir. a) Tevrat b) İncil c) Kur an d) Zebur 87. Aşağidaki kitaplardan hangisi orjinalligini korumaktadır? a) Tevrat b) İncil c) Kur an d) Zebur 88. Günümüzde Mezmurlar adı altında Tevrat içerisinde bir bölüm olarak yer alan Kutsal kitap aşağıdakilerden hangisidir? a) Ahd-i Atik b) İncil c) Kur an d) Zebur 89. Aşağıdaki Kutsal Kitaplardan hangisi Ahd-i Cedid (Yeni Ahid) ismiyle bilinir? a) Tevrat b) İncil c) Kur an d) Zebur 90. Aşağıdakilerden hangisi Kuran-i Kerimin diğer isimlerinden değildir? a) Furkan b) Zikir c) Hüda d) Ahd-i Cedid 91. Aşağıdaki Kitaplardan hangisi bütün insanlığa gönderilmiştir? a)tevrat b)zebur c)incil d)kur an 92. Aşağıdakilerden hangisi Ehl-i Kitap değildir? a) Yahudiler b) Hristiyanlar c) Müslümanlar d) Müşrikler 93. Aşağıdaki peygamberlerden hangisine kitap gönderilmiştir? a) Hz. İbrahim b) Hz. Adem c) Hz. Musa d) Hz. İdris 94. Hz. Sit (a.s) a kaç suhuf gönderilmiştir? a) 50 b)20 c)10 d)30 TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 18

20 95. Aşağıdaki peygamberlerden hangi ikisine 10`ar suhuf gönderilmiştir? a) Hz. Sit-Hz. Adem b) Hz. İdris- Hz. İbrahim c)hz. Sit- Hz. İbrahim d) Hz. Adem-Hz.İbrahim 96. Allahin ilim, irade ve kudretiyle ezelden ebede kadar olmuş ve olacak herşeyi bilmesine ne denir? a) Kaza b) Kader c) Hayır d) Şerr 97. Yapılması gereken herseyi yaptıktan sonra sonucu Allah a bırakmak aşağıdakilerden hangisidir? a) Temayül b) Tevekkül c) Tefekkür d) Tekebbür 98. Yenilen içilen türden, Allahın kullarına vermiş olduğu şeylere ne denir? a) Rızık b) Nimet c) Yemek d) Hediye 99. Aşağıdakilerden hangisi son kutsal kitaptır? a)kur an-ı Kerim b)incil c)zebur d)tevrat 100. Bir kimsenin dinin buyruklarını yerine getirmek için yaptığı iş, eylem ve ibadete ne ad verilir. a)din b)şahadet c)amel d)itaat 101. Kalbiyle inanmadığı halde diliyle inandığını söyleyen kimseye ne ad verilir? a)müşrik b)münafık c)kafir d)mecusi CEVAP ANAHTARI İTİKAD 1. A 21. A 41. D 61. C 81. D 2. B 22. D 42. C 62. A 82. B 3. A 23. B 43. D 63. A 83. C 4. D 24. B 44. B 64. D 84. D 5. C 25. C 45. A 65. A 85. A 6. D 26. A 46. B 66. C 86. D 7. A 27. D 47. D 67. C 87. C 8. C 28. B 48. A 68. B 88. D 9. C 29. C 49. C 69. D 89. B 10. B 30. B 50. D 70. D 90. D 11. C 31. A 51. B 71. C 91. D 12. D 32. C 52. D 72. A 92. D 13. A 33. D 53. D 73. C 93. C 14. D 34. A 54. A 74. A 94. D 15. B 35. C 55. B 75. D 95. D 16. D 36. D 56. C 76. A 96. B 17. D 37. A 57. A 77. A 97. B 18. D 38. D 58. C 78. B 98. A 19. A 39. B 59. C 79. D 99. A 20. C 40. C 60. D 80. C 100.C 101.B TEMEL DİNİ BİLGİLER İTİKAD SORULARI 19

İBADET 1 İBADET NEDİR?

İBADET 1 İBADET NEDİR? İBADET 1 İBADET NEDİR? Allah ın rızasını kazanmak ve ona yakın olmak için Allah tarafından emredilen Peygamberimiz tarafından uygulamalı olarak gösterilen namaz, oruç, hac gibi davranışlara denir. Ayrıca

Detaylı

İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır.

İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır. İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır. (Hadis-i Şerif) Centre Culturel Franco-Turc de Cergy-Pontoise www.ccftsultanahmet.com Dernek Telefonu: 01 30 31 06 51 10 Rue Ampere 95300 PONTOİSE TEMEL

Detaylı

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır.

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır. NAMAZ 1 Namazın önemi ve faydaları nelerdir? 1. İslam ın şartlarından biridir. 2. Kulu, Allah a yaklaştırır. 3. Cemaatle kılınması, birlik ve beraberliği pekiştirir. 4. Sorumluluk bilincini geliştirir.

Detaylı

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ İlim öğrenmek, kadın erkek her müslümana farzdır. (Hadis-i Şerif) TEMEL DİNİ BİLGİLER İBADET SORULARI İBADET SORULARI 1. "Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri, çok temizlenenleri sever"

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir.

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. İBADET 1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. 2 İslam ın şartı kaçtır? İslam ın şartı beştir.

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mikat Sınırları Kâbe (Beytullah) Makam-ı İbrahim Safa ve Merve Tepeleri Zemzem Kuyusu Arafat Müzdelife Mina 1 Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mekke deki Önemli Ziyaret Mekânları

Detaylı

İçindekiler. Günlük namazlar. Cemaatle namaz. Cuma namazı. Bayram namazı. Cenaze namazı. Teravih namazı. Namazın insana kazandırdıkları

İçindekiler. Günlük namazlar. Cemaatle namaz. Cuma namazı. Bayram namazı. Cenaze namazı. Teravih namazı. Namazın insana kazandırdıkları Ön Söz Bu dergide namaz ibadetinden bahsedilmektedir. Namaz ibadetinin bize kazandırdıklarını, nasıl namaz kılacağımızı, namazın içindeki ve dışındaki şartları vb. gibi konuları özetlemektedir. Dergi kolay

Detaylı

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI 5.10.2015 Pazartesi 06.10 2015 Salı Y.ÇİFTÇİ S.AL Y.ÇİFTÇİ 7.10.2015 Çarşamba Y.ÇİFTÇİ 15:00 8.10.2015 Perşembe S.AL S.AL 9.10.2015 Cuma E.ÜZÜM S.AL Y.ÇİFTÇİ 15:00 E.ÜZÜM (Siyer ) Mirac ve Hediyesi Namaz

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI YERKÖY İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSU DİNİ BİLGİLER (EK ÖĞRETİM) PROĞRAMINA GÖRE DERS PLANI HAFTA 1 6 DİN, İMAN VE İNSAN 2 6 ALLAH-İNSAN VE ÂLEM İLİŞKİSİ 3 6 ALLAH A İMAN 4 6 MELEKLERE İMAN 5 6 KİTAPLARA İMAN 6 6 PEYGAMBERLERE İMAN 7 6 AHİRETE İMAN 8 6 KADER VE KAZAYA İMAN 1. Dinin İnsan Hayatındaki

Detaylı

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR.

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar üzerindeki hakkıdır. (Al-i

Detaylı

İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır.

İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır. Lise 2. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Video Ders Anlatımları Oruç Hac ve Zekat Video Ders Anlatımı 2.2. Oruç İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç, niyet ederek

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri...

İÇİNDEKİLER. Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ. I. BÖLÜM Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11 İslâm Dini nin Bazı Özellikleri... IGMG Islamische Gemeinschaft Millî Görüş e. V. İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı İÇİNDEKİLER Ders Kitapları Serisi Takdim... 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... 11 Dinin Çeşitleri... 11

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İMAM HATİP ORTAOKULU TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; 5, 6,7 ve 8.Sınıflar) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata

Detaylı

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Kur ân-ı Kerim de Oruç Ey müminler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günler içinde Oruç tutmanız farz kılındı. Umulur ki, bu sayede, takva mertebesine

Detaylı

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler

3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler 3. ÜNİTE: EN GÜZEL ÖRNEK HZ. MUHAMMED İN İBADETLERİ 3. Farz Dışında Yaptığı İbadetler KAZANIMLARIMIZ O Bu ünitenin sonunda öğrenciler Hz. Muhammed'in: O 1. Öncelikle bir kul olarak davrandığını kavrar.

Detaylı

PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?...

PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?... PEYGAMBERLERE İMAN... 96 Peygamberler Seçkin insanlardır... 100 Peygamberlerin Sayısı... 101 Peygamberler Arasında Derece Farkı Var Mıdır?... 102 Dinsel Ve Tarihsel Bir Tespit...103 Vahiy Nedir?... 105

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ

KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ KURAN I KERİMİN İÇ DÜZENİ Kur an-ı Kerim : Allah tarafından vahiy meleği Cebrail aracılığıyla, son Peygamber Hz. Muhammed e indirilen ilahi bir mesajdır. Kur an kelime olarak okumak, toplamak, bir araya

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090 İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz: Bu kitabı niçin yazdım? 11 1. İslam'dan önceki Arabistan 13 1.1. İlk müslümanlar 13 1.2. Dünyanın en eski kutsal yeri: Kabe.... 16 1.3. İslam'dan'önceki Arabistan 17 1.4. Muhammed'ten

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1 TEMEL KAVRAMLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1 TEMEL KAVRAMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1 TEMEL KAVRAMLARI 1. İNANÇ A. ALLAH İNANCI Tevhit: Bütün kâinatın yaratıcısı olan Allah ın bir tek ilah olduğuna, onun ne zatında, ne fiillerinde, hiçbir ortağı olmadığına

Detaylı

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAİZİN

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAİZİN VAİZİN TARİHİ VAKTİ ADI VE SOYADI UNVANI İLÇESİ YERİ KONUSU İbrahim KADIOĞLU İl Müftü Yard. Akdeniz Ulu Camii 17 Haziran 2015 Çarşamba 18 Haziran 2015 Perşembe 19 Haziran 2015 Cuma Yunus GÜRER İl Vaizi

Detaylı

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016 EN GÜZEL İSİMLER O NUNDUR Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah tır. Güzel isimler O nundur.

Detaylı

İTİKAT ( İNANÇ ) 1 KELİME- İ TEVHİD

İTİKAT ( İNANÇ ) 1 KELİME- İ TEVHİD KELİME- İ TEVHİD Allah tan başka ilah yoktur, Muhammed, Allah ın elçisidir. İTİKAT ( İNANÇ ) 1 TEVHİD: Allah ın bir ve tek olduğuna inanmak demektir. İnsanlar inanarak Kelime-i Tevhid i söylerlerse Mümin

Detaylı

Dua Dua, insan ile Allah arasında iletişim kurma yollarından biridir. İnsan, dua ederken Allah ın kendisini işittiğinin bilincindedir. İnsan dua ile dileklerini aracısız olarak Allah a iletmekte ondan

Detaylı

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI S.NO TEPEBAŞI İLÇESİ 2016 YILI RAZAMAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN TARİH ADI SOYADI UNVANI YERİ VAKTİ KONUSU Tepebaşı Camii 1 05.06.2016 29 Şaban Nalbant Camii Rahman Camii Ramazan'a

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK AKADEMİK TÜRKÇE DERSİ İÇİN KELİME LİSTESİ. Hazırlayan: Doç.Dr. Mustafa ALTUN

İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK AKADEMİK TÜRKÇE DERSİ İÇİN KELİME LİSTESİ. Hazırlayan: Doç.Dr. Mustafa ALTUN İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK AKADEMİK TÜRKÇE DERSİ İÇİN KELİME LİSTESİ http://www.dilbilimi.net/akademik_turkce.html Hazırlayan: Doç.Dr. Mustafa ALTUN Son Güncelleme: 14 Şubat 2015 1 Açıklama:

Detaylı

Bu ay içinde orucu ve namazı o kişiye kolaylaştırılır. Bu ay içinde orucu ve namazı ALLAH tarafından kabul edilir.

Bu ay içinde orucu ve namazı o kişiye kolaylaştırılır. Bu ay içinde orucu ve namazı ALLAH tarafından kabul edilir. 1- Ramazan ayının birinci gecesi kılınacak namaz: Bu gecede bir kimse 2 rekat namaz kılsa, her rekatta da KADİR SÜRESİNİ okursa; ALLAHÜ Teâlâ ( cc ) o kişiye 3 türlü kolaylık verir. Bu ay içinde orucu

Detaylı

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ ARAFAT Hz. Adem İle Hz. Havva Validemizin yeryüzünde ilk buluştuklar tukları,, kavuştuklar tukları yerdir. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini söyledis ylediği yerdir. Orada

Detaylı

Kurban Nedir Ve Niçin Kesilir?

Kurban Nedir Ve Niçin Kesilir? Kurban sözlükte yaklaşmak, yakınlaşmak gibi anlamlara gelmektedir. Kurban, Allah a yaklaşmak ve onun hoşnutluğunu kazanmak amacıyla belirli bir zamanda uygun nitelikteki bir hayvanı kesmektir. Kesilen

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. Öğretmeni tanır ve dersin amacı, derste işlenecek

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KONU VE KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KONU VE ININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ Öğrenme Alanı: İNANÇ 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER EYLÜL Öğrencilerle Tanışma, Dersin Amacı ve İşleniş Şekli. İlk Ders Genelgesi 1. Allah Her Şeyi Bir Ölçüye

Detaylı

KABA DEĞERLENDİRME FORMLARININ DOLDURULMASI

KABA DEĞERLENDİRME FORMLARININ DOLDURULMASI KABA DEĞERLENDİRME FORMLARININ DOLDURULMASI BEP için hazırlanmış olan kaba değerlendirme formları öğrencinin performansını almak için hazırlanmış ve öğrencinin öncellikli gereksinimleri göz önünde bulundurulmuştur.

Detaylı

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN

2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2016 YILI 1. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAAZIN VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 1.01.2016 Cuma Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Mermerler Camii SORUMLU

Detaylı

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ 1. İnsanın paylaşma ve Yardımlaşma ihtiyacı - İnsanın yeme, içme, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçları vardır. - İnsan temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz. Başka

Detaylı

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09 VEDA (Sader) TAVAFI Mekke den ayrılmayı isteyince, yedi şavt olarak, remil ve sa y olmaksızın tavafı sader (ved a tavafı) yapar. Bu, Mekke de mukim olmayanlara vaciptir. Sonra zemzemden içer, sonra Kabe

Detaylı

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ

TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ S.N. ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAP CAMİ TOKAT İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL İRŞAT PROGRAMI VAAZ SİSTEMİ 1 Ahmet ERDEM İl Müftüsü ALİPAŞA C. MERKEZİ 2 Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK Öğr. Gör. BEHZAT C.

Detaylı

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI (27 Haziran - 28 Temmuz)

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI (27 Haziran - 28 Temmuz) BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI (27 Haziran - 28 Temmuz) V A İ Z İ N ADI - SOYADI ÜNVANI VAAZIN YERİ VAAZIN GÜNÜ VE SAATİ VAAZIN KONUSU Cahit ÇETİN Müftü Haydarçavuş Camii

Detaylı

1.Birlik ilkesi: İslam inancına göre bütün varlıklar, bir olan Allah tarafından yaratılmıştır.

1.Birlik ilkesi: İslam inancına göre bütün varlıklar, bir olan Allah tarafından yaratılmıştır. İnsanın toplumsal bir varlık olarak başkaları ile iyi ilişkiler kurabilmesi, birlik, barış ve huzur içinde yaşayabilmesi için birtakım kurallara uymak zorundadır. Kur an bununla ilgili ne gibi ilkeler

Detaylı

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 2.4.2015 PerşembeÖğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Huzurevi Mescidi

Detaylı

NİLÜFER İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2012 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

NİLÜFER İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2012 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI 24.07.2012 23.07.2012 TESİ 22.07.2012 21.07.2012 RTESİ 20.07.2012 19.07.2012 RAMAZAN TARİH GÜN VAKİT VAİZİN ADI VE SOYADI VA ZIN KONUSU NİLÜFER İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2012 YILI RAMAZAN AYI ÖZEL VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAOKUL TEMEL DİNÎ BİLGİLER DERSİ (İSLAM; I-II) ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA 2012 1.GİRİŞ Yaratılıştan itibaren hayata yön veren, temel hak ve

Detaylı

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI

ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI ŞUHUT MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) VA'Z VE İRŞAD PROGRAMI AY S.N ADI VE SOYADI ÜNVANI VAAZ YAPACAĞI YER TARİHİ GÜNÜ VAKTİ Ana Konu Alt Konu Vaaz Konusu 1 H.Basri DÜZDAŞ Müezzin-Kayyım

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI Sıra No ÇANAKKALE İLİ GELİBOLU İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2016 YILI 1. DÖNEM (OCAK-ŞUBAT-MART) VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI VAAZ EDENİN VAAZIN ADI SOYADI ÜNVANI YERİ TARİHİ GÜNÜ VAKTİ KONUSU Dr. İbrahim ÖZLER İlçe Müftüsü

Detaylı

RAMAZAN AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

RAMAZAN AYI ETKİNLİK TAKVİMİ RAMA ZAN GÜNÜ TARİH / GÜN İFTAR PROGRAMI VE YERİ SOHBET PROGRAMI KONULARI SOHBET PROGRAM KONUKLARI İFTAR SAATİ PROGRAM 1 18 Perşembe AKKUŞ Cumhuriyet Meydanı Ramazan ve Oruç Mustafa KOLUKISAOĞLU Ordu Müftüsü

Detaylı

1. DÜZEY. 1- Aşağıdakilerden hangisi ibadetle ilgili doğru bir bilgi değildir?

1. DÜZEY. 1- Aşağıdakilerden hangisi ibadetle ilgili doğru bir bilgi değildir? 1. DÜZEY 1- Aşağıdakilerden hangisi ibadetle ilgili doğru bir bilgi değildir? A) İnsan ibadete devam ettikçe kötülüklerden uzaklaşır. B) İbadet Allah ın iradesine boyun eğmektir. C) İbadet Allah ın sınırsız

Detaylı

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?

KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR? KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR? Müslüman olmak. Akıllı olmak. Ergenlik çağına gelmiş olmak. Hür olmak. Nisap miktarı mal yada paraya sahip olmak. Yolcu olmamak. DEVE En az 5 yaşını doldurmuş olmalı.

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT İLÇE YER VAİZ ADI/SOYADI VAAZ KONUSU 08.07.2013 Pazartesi Teravih Namazı Konak Hisar Camii Prof. Dr. Ramazan MUSLU Cematle

Detaylı

Resulullah ın Hz. Ali ye Vasiyyeti

Resulullah ın Hz. Ali ye Vasiyyeti Resulullah ın Hz. Ali ye Vasiyyeti Hz. Ali (kv) bildiriyor: Resulullah (sav) bir gün beni huzuruna çağırdı: "Ya Ali! Senin bana yakınlığın, Harun Peygamberin Musa Aleyhisselama olan yakınlığı gibidir.

Detaylı

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI 34 HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI İhrama girdikten sonra birtakım yasaklar başlar ki bunlara uyulmaması hâlinde hem haccın sevabında bir eksilme, hem de birtakım dünyevi cezalar söz konusu olur. İhramlının

Detaylı

Müslüman: İslâm Dininin kurallarına uyan, İslâm'ın kurallarını hayata geçiren kimsedir.

Müslüman: İslâm Dininin kurallarına uyan, İslâm'ın kurallarını hayata geçiren kimsedir. İslam dini hakkında bazı temel bilgiler Müslümanlar, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturmaktadırlar. İslâmîyet bugün artık beş kıtaya yayılmış vaziyettedir. İslâm Dininin Dünya Medeniyetine çok büyük

Detaylı

NAMAZIN RUHU NAMAZIN RUHU CAMİ VE NAMAZ

NAMAZIN RUHU NAMAZIN RUHU CAMİ VE NAMAZ 1 1.10.2015 PERŞEMBE MUSTAFA ÖNER VAİZ ATİK İBRAHİM PAŞA C. Ö.ÖNCE MADDİ TEMİZLİK 1.10.2015 PERŞEMBE İLKAY İYİBİLGİN VAİZ İMAM HATİP LİSESİ C. Ö.SONRA MADDİ TEMİZLİK 1.10.2015 PERŞEMBE FATMA ÇELENK KAYMAZ

Detaylı

8. SINIF 3. OTURUM A. Bu metni aşağıdaki ayetlerden hangisi destekler?

8. SINIF 3. OTURUM A. Bu metni aşağıdaki ayetlerden hangisi destekler? 1. Üzerinde yaşadığımız dünyanın da içinde bulunduğu güneş sistemi, kendilerine takdir edilmiş bir yörüngede hareket eder. Dünyamız, ne diğer gezegenlere çarpar, ne de onlardan uzaklaşır. Yeryüzünde de

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 1. DÖNEM ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI 01.01.2014 Çarşamba 10:30 Bornova Debre Camii Fatma Özmen ERGEN Ölüm ve Ömür Muhasebesi 01.01.2014

Detaylı

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?

1)Verilen bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikleri ile aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir? I. İnsanların rahatını kendi rahatına tercih ederdi. II. Yapılacak olan bir işte arkadaşlarının görüşünü alırdı. III. Hristiyanlık ve Musevilik dinlerinde ahir zamanda geleceği müjdelenen bir kişidir.

Detaylı

2016 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI

2016 YILI RAMAZAN AYI VAAZ VE İRŞAD PROGRAMI 1 İsmail İPEK İl Müftüsü Sultan Bayezit Camii 5.6.2016 Pazar Yatsı Rahmet Ayı Ramazan 2 Mehmet BUŞKUN Vaiz Sultan Bayezit Camii 6.6.2016 Pazartesi Öğle Rahmet Ayı Ramazan 3 Adem AYRANCI Müftü Yardımcısı

Detaylı

Misal Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Misal Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Misal Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Misal Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği İÇİNDEKİLER بسم هللا الرحمن الرحيم İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 1 ÖNSÖZ... 7 İLİM ÖĞRENMEK... 9 İLMİN

Detaylı

2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI. 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii

2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI. 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii VAAZIN 2015 YILI 3. DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- IRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 20.7.2015 Pazartesi Öğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Kapucu Camii PEYGAMBERİMİZİN

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 T.. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 26 KASIM 2014 Saat: 11.20 1. İnsanın sorumlu bir varlık olması aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A) Düşünmesi B) Konuşması ) Yürümesi D) Beslenmesi 4. Hz. Muhammed

Detaylı

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI 2. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI

ORDU İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 YILI 2. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN) ÜÇ AYLIK VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI 1 M.Süleyman KAYIŞ VAİZ AKYAZI MH. C. Ö.ÖNCE TEVBE VE İSTİĞFAR Raşit DEMİR VAİZ KARŞIYAKA MH. MERKEZ C. Ö.ÖNCE TEVBE VE İSTİĞFAR Mustafa FIRAT VAİZ AZİZİYE (YALI) C. Ö.ÖNCE TEVBE VE İSTİĞFAR ZEYNEP TEKİN

Detaylı

ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET HÜKMÜ ŞARTI NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ

ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET HÜKMÜ ŞARTI NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ HÜKMÜ ŞARTI ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ

Detaylı

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ UMRENİN FAZİLETİ UMRE YAPMANIN FAZİLETİ İbn Mâce deki rivayet şöyledir: Hz. Aişe (r.a) der ki: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad

Detaylı

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI 2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI I. KUR ÂN BİLGİLERİ (A) KİTAPÇIĞI 1. Aksâmü l-kur ân ifadesi aşağıdakilerden hangisinin karşılığıdır? a) Kur ân ın kıssaları b) Kur ân ın kısımları c) Kur ân daki

Detaylı

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI

GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI GEREDE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI IV. ÜNCÜ DÖNEM (EKİM-KASIM-ARALIK AYLARI) VAAZ PROGRAMI TARİH GÜN VAKİT ADI SOYADI UNVANI VAAZIN KONUSU VAAZIN YAPILDIĞI YER 3.10.2014 CUMA ÖĞLEDEN ÖNCE HASAN İZMİRLİ İlçe Müftüsü

Detaylı

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir.

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir. Hastalık ve Yolculukta: Eğer bir insan hasta ise ve yolcu ise onun için oruç tutmak Kur an-ı Kerim de yasaktır. Bazı insanlar ben hastayım ama oruç tutabilirim diyor veya yolcuyum ama tutabilirim diyor.

Detaylı

Diyanet Đlmihali 1. Cilt (200 den 300 e) KADAR OLAN SAYFALARIN SORU CEVAP ŞEKLĐNDE ÖZETĐ

Diyanet Đlmihali 1. Cilt (200 den 300 e) KADAR OLAN SAYFALARIN SORU CEVAP ŞEKLĐNDE ÖZETĐ 2011 yeterlilik sınavına hazırlık soruları 2 " Diyanet Đlmihali 1. Cilt" Diyanet Đlmihali 1. Cilt (200 den 300 e) KADAR OLAN SAYFALARIN SORU CEVAP ŞEKLĐNDE ÖZETĐ S1- Abdesti bozan durumlardan üç tanesini

Detaylı

RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI

RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI 1) Önce kollar dirseklerin yukarısına kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir. Ve "Eûzü billahi mineşşeytanirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm"

Detaylı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8.Sınıf 2.Ünite Test :1 8.Sınıf Test 3

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8.Sınıf 2.Ünite Test :1 8.Sınıf Test 3 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 8.Sınıf 2.Ünite Test :1 8.Sınıf Test 3 I-Arafatta vakfe II-İhram III-Kurban kesme 1- Hac esnasında yapılanları düşünerek, yukarıdakilerin yapılış sırası aşağıdakilerden hangisidir?

Detaylı

BİLGİ YARIŞMASI SORULAR - CEVAPLAR. Kur an-ı Kerim Hadis-i Şerif Siyer-i Nebi Fıkıh Âdab-ı Muâşeret Genel Kültür

BİLGİ YARIŞMASI SORULAR - CEVAPLAR. Kur an-ı Kerim Hadis-i Şerif Siyer-i Nebi Fıkıh Âdab-ı Muâşeret Genel Kültür BİLGİ YARIŞMASI SORULAR - CEVAPLAR Kur an-ı Kerim Hadis-i Şerif Siyer-i Nebi Fıkıh Âdab-ı Muâşeret Genel Kültür BİLGİ YARIŞMASI SORULAR - CEVAPLAR Kur an-ı Kerim Hadis-i Şerif Siyer-i Nebi Fıkıh Âdab-ı

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ ( 2014 YILI 2. DÖNEM ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI D 1.4.2014 Salı 14:00 Bornova Yeşilova Camii Fatma Özmen ERGEN Sağlık ve Önemi 1.4.2014 Salı 14:00

Detaylı

2. Peygamberimiz bir arada yaşamak zorunda olan insanları neye benzetmiştir? a) Ormana b) Bir vücudun organlarına c) Yıldızlara d) Orduya

2. Peygamberimiz bir arada yaşamak zorunda olan insanları neye benzetmiştir? a) Ormana b) Bir vücudun organlarına c) Yıldızlara d) Orduya A: ZEKÂT VE SADAKA 1. İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı. 1. Aşağıdakilerden hangisi sadaka verme sebebimiz olmalıdır? a) İnsanlar arasında mertebemizin yükselmesi b) Kazaya ve belaya karşı korunmak

Detaylı

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN KUR AN KARANLIKLARDAN AYIDINLIĞA ÇIKARIR Peygamber de (şikayetle): Ya Rabbi! Benim kavmim bu Kur an ı (okumayı ve hükümlerine uymayı bırakıp hatta menedip onu) terkettiler. dedi. (Furkân /30) Elif, Lâm,

Detaylı

3 Her çocuk Müslüman do ar.

3 Her çocuk Müslüman do ar. TAHR C * 1 Sözlerin en güzeli Allah ın kitabı, yolların en güzeli Muhammed in yoludur. Buhari, Edeb, 70; tisam, 2. z Müslim, Cuma, 43. z Nesai, Iydeyn, 22. z bn Mace, Mukaddime, 7. z Darimî, Mukaddime,

Detaylı

Kur an ın Bazı Hikmetleri

Kur an ın Bazı Hikmetleri Kur an ın Bazı Hikmetleri Allah Teala kıble hususunda derin tartışmalara giren insanların görüşünü: İyilik, yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz değildir. ayetiyle reddetmiştir. Ki onların bir kısmı,

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 İslam dininin ikinci emri aşağıdakilerden hangisidir?

Yarışma Sınavı. 5 İslam dininin ikinci emri aşağıdakilerden hangisidir? 1 Hangi ibadet sabretmeyi en çok öğretir? ) oruç B ) hac C ) zekat D ) namaz E ) sadakat 5 İslam dininin ikinci emri aşağıdakilerden hangisidir? ) oku B ) insanlara emret C ) yaz D ) giyisilerini temiz

Detaylı

KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? Cevap : Vahy denir.

KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir? Cevap : Vahy denir. KUR AN I KERİM HAKKINDA KISA BİLGİLER Soru 1 : Kur an ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır? Cevap : Kur an ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir. Soru 2 : Allah(c.c.) ın dilediği şeyleri Peygamberlerine

Detaylı

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti Mektub-u Attar Muhammed İlyas Kadiri Razavi tarafından tüm İslami Erkek Kardeşlerine ve İslami Kız Kardeşlerine, Medaris El Medine ve Camiat El Medine nin erkek öğretmenler, erkek öğrenciler, kadın öğretmenler

Detaylı

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır.

Allah Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir ki, O kadın ve erkeği eşit varlıklar olarak yaratmıştır. İslam a göre kadınlar erkeklerden daha değersiz kabul edilmez. Kadınlar ve erkekler benzer haklara sahiptirler ve doğrusu bazı hususlarda kadınlar, erkeklerin sahip olmadığı bazı belirli ayrıcalıklara

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI 2. DÖNEM BAYAN VAAZ ÇİZELGESİ (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) TARİH GÜN SAAT İLÇE YER VAİZE ADI/SOYADI KONULAR 01.04.2014 Salı 14:00 Bornova Yeşilova Camii Fatma Özmen ERGEN Sağlık

Detaylı

Rahmet Ayı RAMAZAN Pazar, 07 Haziran 2015 19:17

Rahmet Ayı RAMAZAN Pazar, 07 Haziran 2015 19:17 Ramazan ayı İslam inancının kendisine yüklediği önem sebebiyle halk arasında On bir ayın sultanı ve Şehr-i Mübârek (Mübârek Ay) olarak kabul edilmiştir. Ramazan ayı Müslümanların değerlendirmek için adeta

Detaylı

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6]

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6] K U R B A N Şartlarını hâiz olub,allah a yaklaşmak amacıyla kesilen kurban;hz. Âdem in çocuklarıyla başlayıp [1],Hz. İbrahim-in oğlu İsmail-in kurban edilmesinin emredilmesi[2],daha sonra onun yerine koç

Detaylı

Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri

Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri http://yenidunyadergisi.com// 2015 HAZİRAN sayısında yayınlanmıştır Ebû Hüreyre (ra) den Rasûlullâh In (sav) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: Kim inanarak

Detaylı

GENEL YAYIN YÖNETMENÝ VE SORUMLU YAZI ÝÞLERÝ MÜDÜRÜ TALÝP ARSLAN

GENEL YAYIN YÖNETMENÝ VE SORUMLU YAZI ÝÞLERÝ MÜDÜRÜ TALÝP ARSLAN 1 ÝMTÝYAZ SAHÝBÝ MUSTAFA KOÇ GENEL YAYIN YÖNETMENÝ VE SORUMLU YAZI ÝÞLERÝ MÜDÜRÜ TALÝP ARSLAN BASKI YERÝ ÇAÐLAYAN A.Þ. TS EN ISO 9001:2008 SER NO: 300-01 SARNIÇ YOLU ÜZERÝ NO:7 GAZÝEMÝR / ÝZMÝR TEL: 0

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 28 KASIM 2013 Saat: 12.00

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 28 KASIM 2013 Saat: 12.00 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTAK SINAVI 28 KASIM 2013 Saat: 12.00 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK İLGİSİ 1. Kimsesiz ve yaşlı bir kadın olan Fatma Hanım, kendisine yardımcı olanlara eytullah a yüz sür evladım! diye

Detaylı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi [Ünite Çalışma Kitapçığı] 8 1. ÜNİTE : ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ 2. ÜNİTE: KAZA VE KADER Alperen ÇELİK Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni 2013 KAVRAMLAR KAZANIMLAR 2.

Detaylı

İNANCIM DERSİ SINAV SORULARI

İNANCIM DERSİ SINAV SORULARI 1.DÜZEY İNANCIM DERSİ SINAV SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi din kelimesinin anlamlarından biri değildir? A) Mükafat Ceza B) Yol C) Hesap D) Yaratıcı 2. Aşağıda din hakkında söylenenlerden hangisi yanlıştır?

Detaylı

5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ 5.SINIF TÜRKÇE ÖDEVİ ??? ????? ???? ???? Besinler

Detaylı

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE DUA

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE DUA SADECE SIKINTIDA DEĞİL HER ZAMAN DUA (Resulüm!) De ki: Dua (ve ibadeti)niz olmasa, Rabbim size ne diye değer versin? (Ey inkarcılar!) Siz ise, (Allah ve Resulü nün bildirdiklerini) yalanladınız, bu yüzden

Detaylı

Birinci Bölüm Đ T Đ K A T SORU VE CEVAPLARI

Birinci Bölüm Đ T Đ K A T SORU VE CEVAPLARI Birinci Bölüm Đ T Đ K A T SORU VE CEVAPLARI A) DĐN, ĐMAN ve ĐSLÂM S. 1- Din neye denir? C. 1- Din; akıl sahibi insanları kendi istekleri ile dünya ve ahirette iyiliğe ve mutluluğa ulaştırmak amacıyla Allah

Detaylı

İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Hz. Muhammed (sav)

İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Hz. Muhammed (sav) 10. SINIFLAR GENEL DEĞERLENDĠRME TESTĠ 1. Haccın farzı olan vakfenin yapıldığı mübârek yerin adı nedir? a) Mina b) Arafat c) Mekke d) Medine e) Kabe 2. Allah ın rızası için yapılan her türlü iyi, güzel

Detaylı

6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI Peygamber ve peygamberlere iman Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin nedenleri Peygamberlerin nitelikleri Peygamberlere gelen mesajların ortak amacı KAZANIMLAR

Detaylı

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I

Ü N İ T E L E N D İ R İ L M İ Ş Y I L L I K D E R S P L A N I Ş U B A T 25.02.203 / 0.03.203 8.02.203 / 22.02.203 Tel : 0 26 39 59 38 Faks : 0 26 334 96 96 http://pamem.meb.k2.tr ÖĞRETİM YILI : 202 / 203 İN ADI : DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEK AHLAKI ÖĞRETMENLERİ : YAVUZ

Detaylı

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir.

KİTAPLARA İMAN. 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. TEMEL DİNİ BİLGİLER KİTAPLARA İMAN 1 Vahiy nedir? Allah Teâla nın Cebrail (aleyhisselam) vasıtasıyla peygamberlerine bildirdiği ilahî emirlerdir. 2 Kutsal kitap neye denir? Allah ın emir ve yasaklarını,

Detaylı

Rahmân ve Rahîm Ne Demektir?

Rahmân ve Rahîm Ne Demektir? Besmele Kitapcığı Besmelenin Anlamı Besmele, bütün varlıkların hal diliyle ve iradeli varlık olan insanın lisanıyla ve haliyle meşru olan her işine Allah ın ismiyle başlamasıdır. En önemli dua ve zikirlerdendir.

Detaylı

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAY VAAZ ÇİZELGESİ ( 2013 YILI 3. DÖNEM )

İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAY VAAZ ÇİZELGESİ ( 2013 YILI 3. DÖNEM ) İZMİR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAY VAAZ ÇİZELGESİ ( 2013 YILI 3. DÖNEM ) TARİH GÜN VAKİT İLÇE YER VAİZ ADI/SOYADI VAAZ KONUSU 01.07.2013 Pazartesi Öğle Namazı Konak Hisar Camii Ali ÖZDEMİR Allah Katında Üstünlüğün

Detaylı

Ramazan ve Bayram Ramazan Ramazan Allah a yakınlaşmak için yegane bir zaman. Allah dünyada kendisi ve insanlar arasına perdeler koymuş. Bu perdeleri açmak ve aşmak, Allah a yakınlaşmak, onu hissetmek için

Detaylı

Kurban hayvan katliamı demek değildir

Kurban hayvan katliamı demek değildir On5yirmi5.com Kurban hayvan katliamı demek değildir Müslümanların yardım kuruluşları aracılığıyla kurbanlarını başka ülkelerde kestirmesinin hiçbir sakıncasının olmadığını belirten Prof. Dr. Beşir Gözübenli,

Detaylı