Doğu Karadeniz ve Batum Turu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğu Karadeniz ve Batum Turu"

Transkript

1 Doğu Karadeniz ve Batum Turu Süre:6 GECE 7 GÜN TARİHLER Haziran Haziran- 2 Temmuz Temmuz Temmuz Temmuz Temmuz-06 Ağustos Ağustos Ağustos Ağustos Ağustos-03 Eylül Eylül Eylül 2016 Sayfada turun yayında olması o turda kontenjan olduğu anlamına gelmez. Güncel kontenjan durumu için telefonla acentamızı arayarak yada mail ile bilgi alabilirsiniz. Rezervasyon ve ödeme işlemlerinizi tamamlayıp bizden tur rezervasyon onayını almadan lütfen uçak bileti almayınız. ULAŞIM VE BULUŞMA HAKKINDA Hizmetimiz Trabzon Havaalanında başlar ve Trabzon Havaalanında sona erer. Trabzon'a ulaşım katılımcıya aittir. Bölgedeki transferlerimizi tur programında gidilecek yerlerin yol koşullarına en uygun araç olan Ford Transit veya Mercedes Sprinter marka minibüslerle gerçekleştirmekteyiz. BULUŞMA ALTERNATİFLERİ 1.ALTERNATİF Kendi Aracınızla Bölgeye Ulaşım Buluşma saati yeri Trabzon Havaalanı Pazar 10:30'dur. 2.ALTERNATİF Uçakla Ulaşım Buluşma noktası Pazar günü saat 10:30'da Trabzon Havaalanıdır. Uçakla gelecek misafirlerimiz bu saate uygun olacak şekilde uçak bileti rezervasyonlarını kendileri yaparak tura katılabilirler. Turun bitiş noktası cumartesi 16:30'da Trabzon Havaalanıdır. Cumartesi günü saat 17:15'ten itibaren olan uçuşlardan birine rezervasyon yaptırabilirsiniz. :: Uçak rezervasyonları katılımcılar tarafından yapılır. Uçak bileti fiyatı tur ücretinin dışındadır.tura rezervasyon yaptırmadan kesin uçak rezervasyonu yaptırmayınız. Uçak bilet fiyatları döneme ve biletin ne kadar erken tarihte alındığına göre değişir. Misafirlerimiz belirtmiş olduğumuz buluşma saatinde havaalanında olunabilecek, dönüşte havaalanı bırakış saatimizden en az 1 saat sonra

2 kalkacak uçuşları tercih etmelidirler. 3. ALTERNATİF Otobüsle Ulaşım Otobüsle gelmek istenmesi halinde buluşma saati yeri Trabzon Otogarı Ulusoy Yazıhanesi Pazar 10:00'dur. Dönüş için cumartesi günü Trabzon'dan 18:00'den sonra hareket eden otobüsler uygundur. Hatırlatmalar: Hemen hemen bütün havayollarının sabah uçuşu bulunmaktadır. En geç 10:30 da Trabzon da olacak şekilde istediğiniz herhangi bir havayoluyla gelebilirsiniz. Bu saatten önce gelenler beklemek, geç gelenler ise kendi imkanları ile grupla buluşmak durumundadır. 1 gün önce gelmek isteyenlere uygun fiyatlı konaklama ayarlayabiliriz. 06:00 07:00 saatleri arasındaki uçuşlar ile gelenler kahvaltıya götürülecektir. Kahvaltı dönüşü 07:00-08:30 saatleri arasındaki uçuşları tercih edenler havaalanından alınacak ve kahvaltıya gidilmeden tura başlanacaktır. Otobüsle gelenler ise sabah en geç da Trabzon Otogarı nda olmalıdır. Katılımcılarımızı en geç 16:30 da Trabzon Havaalanı na bırakmış oluyoruz. Dönüş uçuş veya otobüslerinizin saat 17:15 veya sonrasında olması gerekmektedir. Tur boyunca yapılacak ara transferlerimizi ise arazi şartlarına en uygun araç olan Volkswagen Crafter veya Mercedes Sprinter ile yapıyoruz. Şasi uzunluğu açısından uzun kasa minibüsler kullanamıyoruz. 0-6 yaş ücretsiz çocukların transfer araçlarında koltuğu yoktur. Ebeveyn kucağında yolculuk yapar (Tur dolu ve araç müsait değilse) TUR ÖZETİ Doğu Karadeniz in en güzel noktaları Gürcistan ın doğa harikası Mtirala Milli Parkı Ekolojik yapısıyla ünlü Fırtına Vadisi Bakir doğası ile Macahel Kültür sentezi Batum Rize nin göz alıcı yaylaları Şelaleler, göller, kaleler ve birbirinden güzel köyler; Leziz yöresel yemekler KİŞİSEL İHTİYAÇ Turda çekilen fotoğrafları grup üyeleri ile değiş tokuş yapabilmeniz için flash bellek getirmenizi öneririz.

3 Tur fiyatına çoğu şey dahil. Sadece ekstra alacağınız yiyecek ve içecekler ve hediyelik eşya için yanınızda para bulundurmanız yeterli. Gerçi çok matah şeylerde yok alabileceğiniz. Bir kaç hediyelik eşya, puşi, bal vs. Bal alacaksanız kilosuna TL ödemeye hazır olun. Ayrıca her yerden bal almayın. Biz güvenilir balları Oberj'de satıyoruz veya rehberiniz size güzel balların nerede satıldığını söyler. Bunun dışında bulunacağınız ilçelerde bankamatiklerinden para çekebileceğiniz bankalar şunlardır. Rize/Ardeşen: Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası. YKB, Garanti, Finansbank, Halk Bankası Trabzon ve Rize şehir merkezinde: Hemen hemen her banka. (ilk ve son gün) İsteyenler sabah erkenden yada tur dönüşü her gün kaplıcaya gidebilir. YANINDA GETİR Küçük sırt çantası; yürüyüş esnasında polar, matara, krem gibi sık kullanacağınız malzemeleriniz koyacağınız en az 30lt kapasiteli sırt çantası. Ama lütfen çocuğunuzun yada kardeşinizin beslenme çantası ile gelmeyin :)) Tozluk; bileğinizde dizinize kadar kapatır ve botunuza taş toprak çamur kar girmesini engeller. Süper birşeydir yani:) Yürüyüş Botu; yürüyüşler genelde patikalarda geçeceği için sert tabanlı ayakkabıları tercih etmelisiniz. Bunlar en az Cat marka botlar seviyesinde olmalıdır. Biz size su geçirmez özelliğe sahip trekking amaçlı botları öneriyoruz. Bu kadar detay vermemize rağmen halen topuklu ayakkabı, kösele ayakkabı, bez ayakkabı ile gelenler olabiliyor, kesinlikle önermiyoruz. KONAKLAMA TESİSLERİNDE ODALAR KISMINDA AYAKKABI İLE DOLAŞMAK YASAKTIR. LÜTFEN BİR TERLİK GÖTÜRÜNÜZ. (Bu kural biraz garip gelebilir, ama muhafazakarlıktan diil, tamamen ses ve hijyen için uygulanmaktadır.) Yağmurluk; Genelde panço denen sırt çantanızla aynı anda giyebileceğiniz, bol ve ayaklarınıza kadar sizi koruyan özel amaçlı yağmurluklardır. Özellikle belirtelim bu yağmurluğunuzun da doritos poşetinden çıkan naylon gibi birşey olmamasına özen gösterin :)) Bu arada yıllar önce bir arkadaşımız Panço getir deyince Doritos Pancho getirmişti siz böyle birşey yapmayın. Yemiştik ama güzeldi:) Baş: Yanınızda mutlaka bir bere bulundurun. Ayrıca sizi güneşten koruyacak güneş gözlüğü yüz ve dudaklarınız koruyacak kremler. Ve birde şapka. Göğüs: Sizi rüzgardan koruyacak polar, bol t-shirt, sweat shirt yeterlidir. Alt: Sentetik kumaşlı pantolonları tercih etmelisiniz. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Şort da bulundurun. Kot pantolon kesinlikle önermiyoruz. Ayak: Bol miktarda çorap getirmenizi tavsiye ederiz. Abartmayın 20 tane değil. E getiriyorlar:)

4 Matara: en az 1 lt lik su kabınız. Mümkünse termos özelliğine sahip ve sıcak su saklayabilecek mataralar. Ama 1 lt.lik plastik süt şişeleri de idare eder. Fener: Çok büyük olmayan fakat yeterli ışık kaynağı olan yedek pilleri ve ampulü ile birlikte bir fener. Gece dolaşmalarında lazım olabilir. Kafa feneri tercih ediniz. İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen her ihtimale karşı kendinize küçük bir ilkyardım çantası hazırlayın ve sürekli kullandığınız ilaçları bulundurun. En önemli hususlardan biri de taşıma sırasında yağmura karşı valizinizin su geçirmez olması yada eşyalarınızı poşetlemenizdir. Lütfen mümkün olduğunca küçük bagaj getiriniz. Tur öncesi alışverişleriniz için Kutupayısı Doğa Sporları Malzemelerini öneriyoruz. adresinde aradıklarınızı bulabilirsiniz. 1. Gün: Leo Grand Hotel Batum 2. Gün: Leo Grand Hotel Batum 3. Gün: Ayder Yaylası/Rize 4. Gün: Ayder Yaylası/Rize 5. Gün: Ayder Yaylası/Rize 6. Gün: Ayder Yaylası/Rize PROGRAM 1. Gün : TRABZON, MENÇUNA ŞELALESİ, BATUM Buluşma noktamız Trabzon Havaalanı dır. Rehberlerimiz sizi havaalanında karşılıyor. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Artvin in Arhavi ilçesine varmış oluyoruz. Arhavi ye vardıktan sonra içeriye doğru girerek Mençuna Şelalesi ne doğru ilerliyoruz. Yol üstündeki Çifteköprü yü de ziyaret ettikten sonra şelaleye varıyoruz. Burayı fotoğraflayıp aynı yoldan geri dönüyoruz ve direkt olarak Sarp Sınır Kapısı na gidiyoruz ve Batum a geçiyoruz. Batum da ilk olarak otelimize yerleşiyoruz. Sonrasında Batum şehir gezimiz başlıyor. Gezi, Batum Limanı, Astronomik Saat, Chacha Kulesi, Batum Fener Kulesi, Piazza Meydanı, Tiyatro Meydanı, Avrupa Meydanı, Aşk Heykeli (Ali ve Nino Heykeli), Alfabe Kulesi, Virgin Mary Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi, St. Nicholas Kilisesi gibi görülmesi gereken yerleri kapsıyor. Alternatif olarak Batum plajında denize girme, meşhur Batum bulvarında akşam üzeri yürüyüşleri, su ve ses gösterileri, bisiklet turu, gece hayatı da bir Akdeniz tatil beldesini aratmayan Batum da yaşamanız ve tatmanız gereken şeyler arasında. Ardından serbest zamanımız başlıyor. Akşam yemeği ile ilgili seçenekleri rehberimiz size sunacaktır. Yürüyüş: 3 Saat Zorluk Derecesi: 1 saat doğada orta 2 saat şehir merkezinde Not: Batum a geçmek için nüfus cüzdanınızın yanınızda olması ve yıpranmamış, pvc kaplı olması gerekmektedir. 18 yaşın altındaki çocuklar, ebeveynlerden biriyle tura katılıyorsa yurt dışına çıkış için diğer ebeveynden noter tasdikli vekaletname bulundurması gerekmektedir.

5 ÖNEMLİ: ÇOCUKLARIN KİMLİĞİNDE FOTOĞRAF YOKSA PASAPORTLARI (EĞER VARSA) YANLARINDA BULUNMALI. AKSİ TAKDİRDE GÜRCİSTAN A GEÇİŞ MÜMKÜN OLMAMAKTADIR. ÇOCUĞUNUZUN PASAPORTU YOKSA BULUNDUĞUNUZ YERDEKİ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇOCUĞUNUZUN NÜFUS CÜZDANINA FOTOĞRAF YAPIŞTIRTINIZ. 2. Gün : BATUM BOTANİK BAHÇESİ, MTIRALA MİLLİ PARKI Sabah erken kahvaltının ardından ilk Batum Botanik Parkı na gidiyoruz. Batum şehir merkezine 9km uzaklıkta Mtsvane bölgesinde bulunan park yaklaşık 110 hektarlık bir alana yayılmıştır ve dünyanın en büyük botanik bahçeleri arasında yer almaktadır. Dileyenler bu gezi esnasında golf arabası kiralayabilir. Park gezisi sonrası rotamızı Gürcistan ve Acara Özerk Bölgesi nin en önemli milli parklarından biri olan Mtirala Milli Parkı na çeviriyoruz. Doğasıyla sizleri büyüleyecek olan bölgede yapacağımız yürüyüş ve aktivite sonrası Batum a geri dönüyoruz. Sonrasında akşam yemeğine için rehberimiz sizlere önerilerde bulunuyor. Yemekten sonra serbest zamanınız başlıyor. Dileyenler sahilde yürüyüşler yapabilir, etraftaki cafe, bar ve casinolarda vakit geçirebilir. Yürüyüş: 3 Saat / Zorluk Derecesi: Kolay 3. Gün : KARAGÖL, MACAHEL, CAMİLİ KÖYÜ & MARAL ŞELALESİ Sabah erken kahvaltının ardından sınırı geçip Hopa Cankurtaran Geçidi Borçka üzerinden Macahel yoluna giriyoruz. Bugünkü yolculuğumuz biraz uzun sürecek fakat Doğu Karadeniz in en önemli ve özgünlüğünü korumuş yerlerinden biri olan Macahel i göreceğiz. Bu yolculuk sırasında yolumuzdan biraz saparak Borçka Karagöl ü ziyaret ediyoruz. Bir heyelanın bu kadar güzel bir sonuç vermesi şaşırtıcı. 19. yy başlarında Klaskur Yaylası yakınlarındaki bir tepede oluşan heyelan Klaskur deresinin önünü kapatmış ve bu tabiat parkı statüsündeki göl oluşmuş. Karagöl ziyaretinden sonra Macahel e doğru devam ediyoruz. Camili Köyü ikinci ziyaret noktamız, köyü gezip, köy camisi ve ahşap mimarisini fotoğrafladıktan sonra aracımızla Maral Köyü ne gidiyoruz. Sevda ablanın yerinde öğle yemeğimizi aldıktan sonra Maral Şelalesi yürüyüşümüz başlıyor. Maral şelalesi, Türkiye nin tek kırımdan dökülen en yüksek şelalesidir. 63 metrelik Maral Şelalesi ni yukarıdan seyredebileceğiniz gibi rehberle beraber dik patikayı inip çıkmayı göze alanlar şelalenin altında yüzme şansı da yakalayabilirler. Maral gezisinin ardından Ayder Yaylası na doğru yolculuk başlıyor. Akşam saat civarı Ayder Yaylası ndayız. Akşam yemeği otelimizde. Yürüyüş: 2 saat Zorluk Derecesi: Kolay 4. Gün: POKUT YAYLASI, SAL YAYLASI, AYDER Bugünkü turumuz Pokut ve Sal Yaylaları na. Hava durumu ve koşullara göre uygun araçla çıkacağımız Pokut ve Sal defalarca dergilere konu olmuş muhteşem güzellikte iki yayla. Tepe üstüne kurulu bu yaylalardaki tüm evler tamamen ahşap. Bakirliğini korumuş yaylalar vahşi bir ormanla çevrili. Manzara ise doyulmaz. Bir yandan deniz, bir yandan Kaçkar, bulut denizi ve bulutlardan başını çıkarmış dağ adacıkları. Etrafı balta girmemiş bir doğal yaşlı orman ile çevrili olan Pokut a doyamayacaksınız. Pokut, bölgedeki en korunmuş yaylalardan biridir. Çarpık yapılaşmaya izin verilmez hatta elektrik kabloları bile yer altındadır. Sal yaylası ise Pokut a komşu bir yayla. Önündeki geniş çimenlik alan ve arkasında dizili yayla evleri farklı bir güzellik sunuyor. İki yayla arasında yapacağımız yarım saatlik düz orman içi yürüyüş güne ayrı bir güzellik katacak. Hele Sal ın üstündeki bankta oturmak etrafı seyredip, temiz havayı ciğerlere çekmek anlatılmaz yaşanır denen şeylerden. Buraları seveceksiniz :) Öğle yemeğimizi barbekü şeklinde ya da Pokut taki bir tesiste alacağız. Yürüyüş: 1,5 Saat / Zorluk Derecesi: Kolay 5. Gün: AVUSOR LAZ YAYLALARI, BÜYÜK GÖL, AYDER

6 Bugünkü gezimizde yörede Laz Yaylaları olarak bilinen ve tabi ki Lazların kurdukları ve yaşattıkları yaylaları göreceğiz. Bir de Avusor Yaylası nın üzerindeki göle yürüyüşümüz var. Aracımızla pansiyondan ayrıldıktan sonra Avusor Yaylası na kadar araçla çıkıyoruz. Yolda Hacizeni, Kvaokobğumeri ( Yanlış yazmadık lazca Taş Yığılı anlamına geliyor), Toba Yaylaları nı göreceğiz. Avusor Yaylası na vardıktan sonra Büyük Göl e 1,5 saatlik bir yürüyüş (gidiş dönüş 3 saat) yapılıyor. Göle girmek isteyenler mayo ve havlularını yanına alsın metre yükseklikte bir göle girmek herkese nasip olmaz. Öğle yemeği yaylada ve yöresel (minci, ısırgan çorbası, yoğurt, mısır ekmeği) sekilde olacak. Yürüyüş: 3 Saat / Zorluk Derecesi: Orta, dik iniş çıkışlar 6. Gün: KUNTZ YAYLASI, TAR DERESİ, BULUT ŞELALESİ, AYDER Sabah kahvaltısının ardından ilk yürüyüşümüze Kuntz Yaylası na yapacağız. Yürüyüş otelden başlıyor ve orman içi patika izlenerek devam ediyor. Karadenizde orman içi patikaların çoğu kullanılmadığı için kapanmıştır. Bu nedenle çam ağaçları arasında yapılacak bu yürüyüş bize göre bulunmaz fırsat. Bir süre yokuş çıktıktan sonra patika neredeyse düzleşiyor. Ayder in üst mahallesi diyebileceğimiz Kuntz a vardığımızda en üstüne çıkıyoruz. Buradan Avusor Vadisini de görebiliriz. Ardından otele gidip öğle yemeğinde sucuk barbekü yapıyoruz. Yemekten sonra 15 dakikalık araç yolculuğuyla Tar Deresi parkuruna geliyoruz. Yaklaşık 45 dakikalık kolay bir yürüyüş sonunda Bulut Şelalesi ne gelmiş oluyoruz. Eğer en tepeden kaynağına bir bulut denk gelirse neden bu adı aldığını anlayacaksınız. Mayolarınız yanınızda olsun çünkü isteyenler şelalenin altına girebilir veya yanda akan derede yüzebilir. Sonradan pişman olmayın mayo ve havlunuzu yanınıza alın. Daha sonra aynı yoldan dönüp otelimize gidiyoruz. Akşam horon var bir yere kaybolmayın:) Yürüyüş: 2,5-3 saat / Zorluk Derecesi: Kolay 7. Gün : FIRTINA VADİSİ GEZİSİ, PALOVİT ŞELALESİ, ZİZNA, ÜLKÜ KÖYÜ ÇİNÇİVA YÜRÜYÜŞÜ, DÖNÜŞ Eşyalarımızı toplayıp aracımıza yerleştikten sonra Fırtına Vadisi ne geçiyoruz. İlk olarak Palovit Şelalesi ne gidiyoruz. Ancak ilk olarak yol üstündeki Zil Kale ye uğruyoruz. 14.yy dan kalma bir kaleyi fotoğraflayıp şelaleye doğru yola devam ediyoruz. 15 metrelik Karadeniz in debisi en yüksek şelalesini görüp fotoğrafladıktan sonra Ülkü Köyü ne geçiyoruz. Buradan Çinçiva Köyü ne bir yürüyüş yapacağız. Parkurun tamamı orman içindedir. Etrafımız kestane, ıhlamur ve ladin ağaçlarıyla kaplı olacak. 45 dakikalık bir yürüyüş sonrası Zizna Bölgesi ne varmış oluyoruz. Ardından buradaki tarihi konakları ziyaret ediyoruz. Eğer bu evler açıksa içerisini gezebiliyoruz ve orda yaşayan insanlardan bölgeyle ilgili bilgiler alıyoruz. Sonrasında Zizna dan ayrılıp yürüyüşümüze devam ediyoruz. Orman içerisindeki patikalardan Çinçiva Köprüsü ne kadar yaklaşık 1 saat 15 dakikalık bir yürüyüş daha yapıp öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra Trabzon Havaalanı na doğru yola çıkıyoruz ve bir başka turumuzda buluşmak üzere sizlerle vedalaşıyoruz. Yürüyüş: 3 saat / Zorluk Derecesi: Orta FİYATLAR FİYATA DAHİL OLANLAR :: Bölgedeki ulaşım ve transferler (Trabzon'da başlar ve Trabzon'da sona erer) :: Rehberlik :: 6 gece konaklama :: 6 kahvaltı :: 4 akşam yemeği

7 :: Program dahilindeki çevre gezileri :: Zorunlu seyahat sigortası :: KDV FİYATA DAHİL OLMAYANLAR :: Ana ulaşım ( Trabzon'a ulaşım / Trabzon'dan dönüş) :: Öğle yemekleri :: Batum'daki akşam yemekleri :: Müze ve ören yeri giriş ücretleri :: Akşam yemeklerindeki içecekler :: Rafting (isteğe bağlı) :: Kişisel harcamalar :: Yurtdışı çıkış harcı (15 TL) VİZE BİLGİSİ

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı

Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Kızlarsivrisi (3070 m) (27-28 Haziran 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Antalya Toros Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 22. Kızlarsivrisi Yaz Dağcılık Şenliği ne katılmak

Detaylı

22-27 Kasım 2016 Kenya Safari Turu. Türk Hava Yolları tarifeli seferleriyle 5 gece 6 günlük safari turu.

22-27 Kasım 2016 Kenya Safari Turu. Türk Hava Yolları tarifeli seferleriyle 5 gece 6 günlük safari turu. Kenya Safari Turu 2 http://deepnature.com/yurtdisi-turlar/kenya-safari-turu-2/ Süre:5 GECE 6 GÜN (22-27 Kasım 2016) 22-27 Kasım 2016 Kenya Safari Turu. Türk Hava Yolları tarifeli seferleriyle 5 gece 6

Detaylı

Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA

Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA Euro2016 Türkiye-İspanya Maçı Break FRANSA Nice&Cannes, 16 18 Haziran, 2016 Milli Takımımızın Euro 2016 da İkinci Maçı Euro 2016 Coşkusuna Siz de Katılın! Yaz aylarında canlanan Nice, Euro2016 ile daha

Detaylı

GAZİANTEP ÇIKIŞLI DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU 3 Karadeniz in En Seçkin Otellerinde 5 GECE 7 GÜN. 5 GECE OTEL KONAKLAMASI

GAZİANTEP ÇIKIŞLI DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU 3 Karadeniz in En Seçkin Otellerinde 5 GECE 7 GÜN. 5 GECE OTEL KONAKLAMASI GAZİANTEP ÇIKIŞLI DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU 3 Karadeniz in En Seçkin Otellerinde 5 GECE 7 GÜN. 5 GECE OTEL KONAKLAMASI 12 19 AĞUSTOS 2016 Sizi şehrin gürültüsünden ve görüntü kirliliğinden alıp, profesyonel

Detaylı

Doğu Karadeniz Yaylaları Turu

Doğu Karadeniz Yaylaları Turu Doğu Karadeniz Yaylaları Turu http://deepnature.com/yurtici-turlar/dogu-karadeniz-yaylalari-turu/ Süre:6 GECE 7 GÜN Doğu Karadeniz Yaylaları Turu... Butik yayla turları. En fazla 16 kişilik butik Karadeniz

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği & Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-1344) ile 1 Kabul edilen 4 Aday olarak önerilen 5 UNESCO Dünya Mirasının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 26 Eylül 2013

Detaylı

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m)

Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Murat dağı (2312m) Murat Dağı-Uşak (2312m) (03-04 Ekim 2015) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı Uşak Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü nün (UDOSK) düzenlediği Murat Dağı etkinliğine katılmak üzere Pınar Doğan ile birlikte

Detaylı

117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015

117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015 1 117. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI 1.DÖNEM / 15-19 Nisan 2015 P.101 Türk Hava Yolları direkt HONG KONG gidiş-guangzhou dönüş EKONOMİ / 12-18 Nisan 2015 HONG KONG ELEKTRONİK & ÇİN İTHAL İHRAÇ FUARI

Detaylı

2. Grup: 04 Ağustos Salı - 10 Ağustos Pazartesi

2. Grup: 04 Ağustos Salı - 10 Ağustos Pazartesi İstanbul Ümraniye Kentorman İzcilik tesislerinde yapılacak olan izci kampının kayıtları başlamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ümraniye Yaz İzci Kampına bu yıl ikinci kez

Detaylı

Travel is Life. 1 Mayıs Butik Urfa Mardin Turu. 1-4 Mayıs 2014 3 GECE 4 GÜN. 1-4 Mayıs 2014 Uçakla Butik Urfa Mardin Turu Şanlıurfa, Harran,

Travel is Life. 1 Mayıs Butik Urfa Mardin Turu. 1-4 Mayıs 2014 3 GECE 4 GÜN. 1-4 Mayıs 2014 Uçakla Butik Urfa Mardin Turu Şanlıurfa, Harran, Uçuş bilgileri 1 Mayıs Butik Urfa Mardin Turu 1-4 Mayıs 2014 3 GECE 4 GÜN 1-4 Mayıs 2014 Uçakla Butik Urfa Mardin Turu Şanlıurfa, Harran, Göbeklitepe, Mardin, Midyat ve Hasankeyf'i içeren keyifli program.

Detaylı

Travel is Life K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA MARDİN. 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN

Travel is Life K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA MARDİN. 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN K.BAYRAMI BUTİK ANTEP URFA MARDİN 4-7 Ekim 2014 3 GECE 4 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (4.10.2014) ANADOLU JET HAVA YOLLARI İstanbul Sabiha Gökçen H. - Gaziantep Havaalanı 07:00 kalkış - 08:15 varış Dönüş (7.10.2014)

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu Yönetmelik, Yeşilay çalışanlarının şehir içine, Yurt İçi ve yurt dışına yapacakları iş seyahatleri

Detaylı

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI MIKANOS KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE GEMİ + 4 GECE OTEL Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi Kuşadası (Türkiye) - 13:00 Cumartesi Patmos 16:00 21:00 Pazar Girit (Heraklion),

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ OREM(ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KULÜBÜ) SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KALEMİMİ VER, GELECEĞİMİ YAZAYIM 2015 06-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İ.Ü. Orman Fakültesi,

Detaylı

1.Gün Cuma Akşam Hareket : İstanbul İzmit Düzce Bolu Ankara Aksaray Nevşehir

1.Gün Cuma Akşam Hareket : İstanbul İzmit Düzce Bolu Ankara Aksaray Nevşehir DÜNYANIN 8. HARİKASI KAPADOKYA KAPADOKYA & HACI BEKTAŞ-I VELİ TURU IHLARA VADİSİ KAYMAKLI YER ALTI ŞEHRİ NAR KRATER GÖLÜ ORTAHİSAR - ÜRGÜP UÇHİSAR AVANOS GÜVERCİNLİK PAŞABAĞ EN GÜZEL AŞKLAR KAPADOKYADA

Detaylı

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Pelitcik ve Sarıkavak Köyleri-Çamlıdere (04 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 04 Ekim 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından organize

Detaylı

Konforun Tanımı Değişti...

Konforun Tanımı Değişti... 2 Konforun Tanımı Değişti... Beyterrace özgün mimarisi ve merkezi lokasyonu ile alışıla gelmiş yapılardan farklı olarak doğayla iç içe, güvenli ve huzurlu bir yaşamın sunduğu ayrıcalıklı olanaklarla ev

Detaylı

ÖNEMLİ NOT: 2016 BÜTÇESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMASI. NYC Nilgün Yetiş Koçluk ve Danışmanlık. Gözden Geçirme Tarihi:

ÖNEMLİ NOT: 2016 BÜTÇESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMASI. NYC Nilgün Yetiş Koçluk ve Danışmanlık. Gözden Geçirme Tarihi: ÖNEMLİ NOT: Bütçe kısıtlamalar için değil, sizi arzu ettiğiniz hayatı yaşamanız ve hedeflerinize ulaşmanız için yapıldığı zaman oldukça anlamlı ve faydalıdır. Bu çalışmayı yıl başında yapmanız ve 3 er

Detaylı

Estonya-Letonya-Litvanya

Estonya-Letonya-Litvanya Estonya-Letonya-Litvanya TUR PROGRAMI: 1. GÜN: İSTANBUL-TALİN Havalanına varış ve otele transfer. Akşam serbest zaman. Geceleme otelimizde. 2. GÜN: TALİN - ESKİ ŞEHİR - ALEXANDRE NEVSKI - KADRIORG Kahvaltı

Detaylı

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010)

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 7 Kasım 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı

Detaylı

Uyumayan Şehir. Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben. de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki

Uyumayan Şehir. Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben. de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki Yağmur Beril Dikmeci Uyumayan Şehir Uyumayan Şehir New York için artık bir slogan. Çoğu kişi gibi ben de New York u izlediğim filmlerden tanıdım ve gerçekte filmlerdeki kadar etkileyici mi diye kendi kendime

Detaylı

FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009

FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009 FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009 Hazırlayan: Sümer ÖZVATAN sumerozvatan@yahoo.com Ahmet BOZKURT önderliğinde iki araç ile yola çıktık. Bu defa rotamız Çamlıdere ilçesinin güneyi.

Detaylı

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM

BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM ÖZEL EGE LİSESİ BİR SAYININ ÖZÜ VE DÖRT İŞLEM HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sıla Avar DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Gizem Günel İZMİR 2012 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI.. 3 2. GİRİŞ... 3 3. YÖNTEM. 3 4. ÖN BİLGİLER... 3 5.

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

GAZİANTEP ÇIKIŞLI KARADENİZ RÜYASI ve BATUM TURU

GAZİANTEP ÇIKIŞLI KARADENİZ RÜYASI ve BATUM TURU GAZİANTEP ÇIKIŞLI KARADENİZ RÜYASI ve BATUM TURU 6 GECE, 7 GÜN, 5 GECE OTEL KONAKLAMASI "Batum Turu Dâhil" 1.GÜN ; 02 Temmuz 2016 Cumartesi ; (HAREKET) Değerli misafirlerimiz, Sizleri, Saat 22.00 de Makina

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HARCIRAH YÖNERGESİ

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI HARCIRAH YÖNERGESİ Sıra No :GMKA/Yönerge/8 Revizyon No : 2 Tarih :11/03/2015 T.C. HARCIRAH YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyun aşamalı bir araba oyunudur.oyuncunun yönlendirmesiyle ilerleyen araç engellerle ve Sorularla oluşturulmuş

Detaylı

Kaçkarlar (3932 m) (30 Ağustos 2005 Zafer Tırmanışı) 26 Ağustos-01 Eylül 2005 Yazan: Hüseyin Sarı

Kaçkarlar (3932 m) (30 Ağustos 2005 Zafer Tırmanışı) 26 Ağustos-01 Eylül 2005 Yazan: Hüseyin Sarı Kaçkarlar (3932 m) (30 Ağustos 2005 Zafer Tırmanışı) 26 Ağustos-01 Eylül 2005 Yazan: Hüseyin Sarı Yusufeli Kayak Rafting Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği nin geleneksel olarak düzenlediği 30 Ağustos

Detaylı

Arka planda dinlediğiniz eser George Harrison un söylediği Dokuzuncu Bulut (9th Cloud) şarkısıdır.

Arka planda dinlediğiniz eser George Harrison un söylediği Dokuzuncu Bulut (9th Cloud) şarkısıdır. Fethiye Ölüdeniz, bir tarafı yemyeşil ağaçların rengini almış doğal bir plaj, diğer tarafı turkuvaz rengi sonsuz bir deniz. İsterseniz tekne turlarıyla adalara yolculuk yapın, isterseniz plajlarında güneşlenip

Detaylı

Reddedilme Duyarlılığı Ölçeği (Rejection Sensitivity Questionaire; RSQ)

Reddedilme Duyarlılığı Ölçeği (Rejection Sensitivity Questionaire; RSQ) Reddedilme Duyarlılığı Ölçeği (Rejection Sensitivity Questionaire; RSQ) Bu ölçek orjinalinde 18 maddeden oluşmaktadır. Türkçeye uyarlanan ölçeğin ilk 18 maddesi ölçeğin orjinal maddeleri, diğer maddeleri

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TEKNOLOJİ VE TASARIM TEKNOLOJİ VE TASARIM YAPIM KUŞAĞI SINIFLAR ODAK NOKTALARI 7. SINIF Üretiyoruz 8. SINIF Üretelim Tanıtalım Öğrencinin: Adı Soyadı: Aslı KARTAL Sınıf, No: 7/C, 2729 Yahya KARAKURT Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz.

CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. CWJ-01U Jumbo Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları TURİZM Kütahya ya gelen yabancı turistler Merkez ve Tavşanlı ilçelerinde; yerli turistler ise Merkez, Emet, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde yoğun olarak konaklamaktadırlar. 2012 yılı içerisinde ildeki işletme

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz:

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I. Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunumuz nesnelerin sürükle bırak özelliği ile kendi İngilizce isimlerinin üzerlerine bırakılmasını esas almaktadır.

Detaylı

ŞEKER BAYRAMINDA YUNANİSTAN. Kalambaka/Meteora-Kavala(1)- Atina(2)/Korint Kanalı- Selanik(1) Turu. 4 gece 5 gün 4 Yıldızlı Otellerde Konaklamalı

ŞEKER BAYRAMINDA YUNANİSTAN. Kalambaka/Meteora-Kavala(1)- Atina(2)/Korint Kanalı- Selanik(1) Turu. 4 gece 5 gün 4 Yıldızlı Otellerde Konaklamalı ŞEKER BAYRAMINDA YUNANİSTAN 25 TEMMUZ/ 30 TEMMUZ 2014 (Şeker Bayramı) Kalambaka/Meteora-Kavala(1)- Atina(2)/Korint Kanalı- Selanik(1) Turu 4 gece 5 gün 4 Yıldızlı Otellerde Konaklamalı 1 gece 4 yıldızlı

Detaylı

Kırkpınar Yaylası-Ilgaz (11 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Kırkpınar Yaylası-Ilgaz (11 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Kırkpınar Yaylası-Ilgaz (11 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 11 Ekim 2009 Pazar günü, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) olarak Ilgaz ilçesinin Kese köyüne bağlı Kırkpınar Yaylası

Detaylı

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu

CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu CWC-MB Ocean Yürüteç Kullanım Kılavuzu Ürünü monte etmeden ve kullanmaya başlamadan önce tüm kullanım kılavuzunu lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız.

Detaylı

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI

GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ TOPLANTISI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI NEDİR? Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak

Detaylı

WORK AND TRAVEL A NE ZAMAN BAŞLAYABİLİRİM VE AMERİKA DA NE KADAR KALABİLİRİM?

WORK AND TRAVEL A NE ZAMAN BAŞLAYABİLİRİM VE AMERİKA DA NE KADAR KALABİLİRİM? WORK AND TRAVEL A NE ZAMAN BAŞLAYABİLİRİM VE AMERİKA DA NE KADAR KALABİLİRİM? Türkiye den katılan öğrenciler için SWT(Summer Work&Travel) 15 Mayıs ta başlar, 1 Ekim de biter. Bu süre içinde okulunuzun

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM

DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM ( 27 AĞUSTOS 1 EYLÜL ) DOĞU KARADENİZ & YAYLALAR & BATUM DOĞU KARADENİZ GEZİLERİNDE Yurdumuzun eşsiz mozaiğinden değişik bir bölümü izleyeceksiniz. Bu bölgede size ilginç gelecek bir kültüre, apayrı insan

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Göl, kayık ve su üzerindeki yansımaları, geri planda sazlıklar kompozisyonu tamamlayan öğeler... Ancak bir doğa fotoğrafı değil.

Göl, kayık ve su üzerindeki yansımaları, geri planda sazlıklar kompozisyonu tamamlayan öğeler... Ancak bir doğa fotoğrafı değil. DOĞA FOTOĞRAFÇILIĞI Doğa, onu oluşturan öğelerin gösterdiği çeşitlilik ve estetik çekiciliğiyle fotoğrafçılara konu olmayı sürdüre gelmiştir. Fotoğrafçıların doğaya olan bu ilgisi doğa fotoğrafının özel

Detaylı

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ)

TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TURİZM YATIRIMCILARINA KAMU TAŞINMAZI TAHSİS ŞARTNAMESİ (DENİZLİ) Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü 2016 /1 DENİZLİ TERMAL KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

Detaylı

METEOROLOJİ SEMİNERİ

METEOROLOJİ SEMİNERİ METEOROLOJİ SEMİNERİ Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nın ortak düzenlediği meteorolojik faaliyetler ve ürünlerinin tanıtımına ilişkin 5. ve 6. sınıf öğrenci ve öğretmenlerimize

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER

YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER YÜKSEK ÖĞRENĐM KREDĐ VE YURTLAR KURUMU (YURTKUR) HAKKINDA GENEL BĐLGĐLER Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), yüksek öğrenim gören öğrencilere burs ve kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt

Detaylı

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır.

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır. Yazıyı PDF Yapan : Seyhan Tekelioğlu seyhan@hotmail.com http://www.seyhan.biz Topolojiler Her bilgisayar ağı verinin sistemler arasında gelip gitmesini sağlayacak bir yola ihtiyaç duyar. Aradaki bu yol

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ

TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ ( FEN ve TEKNOLOJİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ ve MATEMATİK ) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYLARI YİBO 5 ( Çalıştay 2011 ) TÜSSİDE / GEBZE 30 Ocak 06 Şubat 2011 GRUP BEN

Detaylı

Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel

Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel 21-24 Eylül 2017 Perşembe-Pazar Araştırmacı Yazar Bülent Demirdurak ile ''Saf Kafkas Arısı'nın yaşadığı Karçal Dağları nın arasında kalan tarihi, gelenekleri ve

Detaylı

Avusturya /Çek Cumhuriyeti. 13.30 23.59 Linz. /Avusturya 8 Melk / Dürnstein Avusturya 06.30 17.00 9 Bratislava Viyana. Slovakya / Avusturya

Avusturya /Çek Cumhuriyeti. 13.30 23.59 Linz. /Avusturya 8 Melk / Dürnstein Avusturya 06.30 17.00 9 Bratislava Viyana. Slovakya / Avusturya 5*DLX NEHİR GEMİSİ SWISS TIARA ile MAİN NEHRİ & TUNA NEHRİ & 4 ÜLKE ALMANYA AVUSTURYA SLOVAKYA/ÇEK CUMHURİYETİ Frankfurt Würzburg/Rothenburg Bamberg Nürnberg Regensburg Passau/Salzburg/Chesky Krumlov Linz

Detaylı

SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SANCAKTEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI NO 1 HİZMETİN ADI Okulöncesi Eğitime Öğrenci Kaydının yapılması Nüfus cüzdanı fotokopisi Okul Öncesi Başvuru Formu Acil Durumlarda Başvuru Formu 4

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

Cümlede Anlam İlişkileri

Cümlede Anlam İlişkileri Cümlede Anlam İlişkileri Cümlede anlam ilişkileri kpss Türkçe konuları arasında önemli bir yer kaplamaktadır. Cümlede anlam ilişkilerine geçmeden önce cümlenin tanımını yapalım. Cümle, yargı bildiren,

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Yeni sınav sistemi TEOG, yani Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında öğrenciler, 6 dersten sınav olacaktır. Öğrencilere Türkçe, Matematik, T.C. İnkılap Tarihi

Detaylı

GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU

GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU GENCAYSTAR B2B WEB SISTEMI KULLANMA KILAVUZU WEB SISTEM GİRİŞ İlk olarak e-posta adresinize gönderilen B2B giriş şifreniz ile sisteme giriş yapılması gereklidir. www.gencaystar.com.tr üzerinden giriş yapılabileceği

Detaylı

DİĞER HAREKET TARİHLERİ ULAŞIM BİLGİLERİ TUR PROGRAMI 1.GÜN İSTANBUL - SİNGAPUR 2.GÜN SİNGAPUR - HANOI 3.GÜN HANOI 4.

DİĞER HAREKET TARİHLERİ ULAŞIM BİLGİLERİ TUR PROGRAMI 1.GÜN İSTANBUL - SİNGAPUR 2.GÜN SİNGAPUR - HANOI 3.GÜN HANOI 4. Vietnam-Kamboçya Turları Bu pakette 7 veya daha fazla kişi kontenjan mevcuttur. Vietnam - Kamboçya 1999 5777 TL 8 Gece - 11 Gün 23/02/2014-05/03/2014 DİĞER HAREKET TARİHLERİ 23ŞUBAT2014 ULAŞIM BİLGİLERİ

Detaylı

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI Müşavirliğimizce ITDV ile de işbirliği yapılarak düzenlenecek olan 2012 Hac Organizasyonu ile ilgili Kayıt esasları aşağıda belirtilmiştir. 1. 2012 Hac Organizasyonumuza müracaatlar 01.06.2012-31.08.2012

Detaylı

Havayolu Pilotlarının Sırları

Havayolu Pilotlarının Sırları Havayolu Pilotlarının Sırları Ercan Caner, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin yanı sıra, uçak ve helikopter lisanslarına sahip olan Caner, BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Firmasında

Detaylı

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ

YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLU YOLCULUKLARININ ÖZELLİKLERİ Hazırlayan: Doç.Dr. Hakan Güler Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Karlsruhe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Almanya

Detaylı

EUROLEAGUE FINAL FOUR Berlin (4) 12-16 Mayıs 2016 Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile 4 GECE / 5 GÜN

EUROLEAGUE FINAL FOUR Berlin (4) 12-16 Mayıs 2016 Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile 4 GECE / 5 GÜN EUROLEAGUE FINAL FOUR Berlin (4) 12-16 Mayıs 2016 Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile 4 GECE / 5 GÜN Gidiş Dönüş Tarihler Günler Istanbul Leipzig Kalkış ve İniş Saatleri Berlin Ist Kalkış ve İniş Saatleri

Detaylı

En yükseği dikkate alınır. 2 *

En yükseği dikkate alınır. 2 * Yüksek Lisans 4 Yüksek Lisans SAYSÖZEA En yükseği dikkate alınır. 2* 10 (a) 2 ( b) Programın Türü PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Milli Sporcu ÜNİP T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

India Stone Mart 2015 Özel Uçak Kiralama ve Diğer Hizmet Alımı. TEKLİF ALMA ve TEKNİK ŞARTNAMESİ

India Stone Mart 2015 Özel Uçak Kiralama ve Diğer Hizmet Alımı. TEKLİF ALMA ve TEKNİK ŞARTNAMESİ India Stone Mart 2015 Özel Uçak Kiralama ve Diğer Hizmet Alımı TEKLİF ALMA ve TEKNİK ŞARTNAMESİ Genel: İşbu şartname, 29 Ocak 1 Şubat 2015 tarihleri arasında Hindistan ın Jaipur şehrinde düzenlenecek olan

Detaylı

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR

ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR ANKARA EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU ÜÇÜNCÜ 3 AYLIK RAPOR Bu rapor Ankara Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım

Detaylı

Resim 1: Kongre katılımı (erken kayıt + 4 günlük kongre oteli konaklaması) için gereken miktarın yıllar içerisindeki seyri.

Resim 1: Kongre katılımı (erken kayıt + 4 günlük kongre oteli konaklaması) için gereken miktarın yıllar içerisindeki seyri. Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanlığına, Son yıllarda patoloji kongrelerinin katılım ücretlerinin çok yüksek olduğu yakınmaları arttı. Bu nedenle kongrelerimizi daha ucuza yapmaya çalıştık. Hemen

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Şeker Hastaları için Genel Sağlık Önerileri

Şeker Hastaları için Genel Sağlık Önerileri ÖNEMLİ! İlaçlarınızı düzenli kullanmanız çok önemlidir. Kilonuza dikkat ediniz. Ani bir kan şekeri düşmesi (hipoglisemi) durumuna karşı yanınızda her zaman birkaç adet şeker bulundurunuz. Mutlaka egzersiz

Detaylı

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU?

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? Rıza KARAMAN Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı 1. GİRİŞ İdareler, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarına çıkarken

Detaylı

09.03.2016 ROMA TURU

09.03.2016 ROMA TURU 1.GÜN - İSTANBUL - ROMA Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Prontotour yetkilileriyle saat 09:00da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemleri sonrası Türk Havayollarının TK1837 sayılı seferi

Detaylı

II. VW-T3 Türkiye Buluşması

II. VW-T3 Türkiye Buluşması II. VW-T3 Türkiye Buluşması 1-9 Eylül 2012 Her yıl yapılmasını planladığımız T3 Türkiye Buluşması nın ikincisi için bütün hazırlıklar bu kitapçıkta yer almaktadır. Özellikle buluşma sonrası yapılacak Batı

Detaylı

YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ

YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ YAZILI YEREL BASININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE TEPKİSİ Savaş AYBERK, Bilge ALYÜZ*, Şenay ÇETİN Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Kocaeli *İletişim kurulacak yazar bilge.alyuz@kou.edu.tr, Tel: 262

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA GÜNEY KORE & JAPONYA 09 17 EYLÜL 2016

KURBAN BAYRAMINDA GÜNEY KORE & JAPONYA 09 17 EYLÜL 2016 KURBAN BAYRAMINDA GÜNEY KORE & JAPONYA 09 17 EYLÜL 2016 ***** TÜRK HAVAYOLLARI İLE DİREKT UÇUŞ***** Seul(1) - Tokyo(3) Osaka - Kyoto(3) 4* Otellerde Konaklama Gidiş Dönüş Tarihler Günler Ist- Seul Kalkış

Detaylı

2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ

2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ 2012 YILI KRUVAZİYER TURİZMİ SEZONU İZMİR İÇİN İLK 6 AY DEĞERLENDİRMESİ Kruvaziyer turizmi tüm dünyada, bulunduğu ülkelere canlılık ve tanıtım getiren önemli bir turizm çeşidi ve hızla gelişiyor. Bir tek

Detaylı

KAYSERİ TUR PLATFORMU DOĞU KARADENİZ TURU PROMOSYON

KAYSERİ TUR PLATFORMU DOĞU KARADENİZ TURU PROMOSYON Turlarımızdan haberdar olmak için facebook sayfamızı beğenebilirsiniz KAYSERİ TUR PLATFORMU DOĞU KARADENİZ TURU PROMOSYON 2 GECE 3 GÜN OTEL KONAKLAMASI SAMSUN- ORDU- GİRESUN- TRABZON- UZUNGÖL- RİZE-AYDER-

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 016 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI 7 NİSN 016 Saat: 10.10 dı ve Soyadı

Detaylı

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır.

SİRKÜLER. 1.5-Adi ortaklığın malları, ortaklığın iştirak halinde mülkiyet konusu varlıklarıdır. SAYI: 2013/03 KONU: ADİ ORTAKLIK, İŞ ORTAKLIĞI, KONSORSİYUM ANKARA,01.02.2013 SİRKÜLER Gelişen ve büyüyen ekonomilerde şirketler arasındaki ilişkiler de çok boyutlu hale gelmektedir. Bir işin yapılması

Detaylı

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda.

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki sayfalarda. Kimlerle, nerede, nasıl ve ne için çalışıyoruz? OyaKamp, Gökova daki meşhur Okaliptuslu Yol un bitiminde Akçapınar köyünde Akçapınar, Gökova da, Ula/Muğla ya bağlı

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ LABORATUARI YÜZEY DOLDURMA TEKNİKLERİ Deneyde dolu alan tarama dönüşümünün nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Dolu alan tarama

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

Kalkan merkez'de kiralık beş yatak odalı Villa Blue 2

Kalkan merkez'de kiralık beş yatak odalı Villa Blue 2 Kalkan merkez'de kiralık beş yatak odalı Villa Blue 2 Özet Kalkan Merkez'de tatil kiralamaları için beş yatak odalı özel havuzlu ve bahçeli lüks villa. 10 kişiye kadar konaklama yapabilmektedir. Açıklama

Detaylı

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.

BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu. Ürünü kullanmaya başlamadan önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. Tanıtım Oto güvenlik koltuğu vücut anatomisine uygun tasarımı ve fonksiyonları ile çocuğunuz içindeyken maksimum güvenlik ve konfor sağlar. BS02-E2 Armor Oto Güvenlik Koltuğu Kullanım Kılavuzu Oto güvenlik

Detaylı

STANDARD ŞUBAT 2010 DOĞA. Fotoğraflar: Eray ÇAĞLAYAN

STANDARD ŞUBAT 2010 DOĞA. Fotoğraflar: Eray ÇAĞLAYAN DOĞA Fotoğraflar: Eray ÇAĞLAYAN 100 Çoruh Vadisi: Suya Gömülecek Miras Eray ÇAĞLAYAN Doğa Derneği Bozayı Araştırma ve Koruma Projesi Sorumlusu Çoruh Vadisi, Türkiye deki 305 Önemli Doğa Alanı ndan bir

Detaylı

BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ. BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ

BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ. BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ Sayfa 1 2015-2016 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM TAKVĠMĠ TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS BaĢlangıç BitiĢ Lisansüstü Programlara BaĢvurularının Alınması 20 Temmuz 2015 31 Temmuz 2015 Özel Öğrenci

Detaylı

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları

M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları M i m e d 2 0 1 0 ö ğ r e n c i p r o j e l e r i y a r ı ş m a s ı soru ve cevapları S1: Erasmus kapsamında yapılan projelerle yarışamaya katılınabilir mi? C1: Erasmus kapsamında gidilen yurtdışı üniversitelerdeki

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal II / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal II / Nisan 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 3,15 sayısının aşağıdaki sayılardan hangisiyle çarpımının sonucu bir tam

Detaylı

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN

WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU. Süheyla GÜVEN WEB SAP (ORION) STAJ BAŞVURU KULLANICI DÖKÜMANTASYONU Süheyla GÜVEN İÇİNDEKİLER 1. İÇERİK 1 2. WEB VE SAP (ORION) KULLANICI YAPISI.. 2 3. 1. AŞAMA ÖĞRENCİ GİRİŞİ.3 4. 2. AŞAMA DANIŞMAN ONAYI..6 5. 3. AŞAMA

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya Borçka dan Karadeniz e Bakış, H. Sinan Şensoy @yogadayoga Zeynep Şensoy tarafından Artvin, Maçahel de Yüz Yogası & Hatha Yoga Kampı 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba

Detaylı

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet

Diyabet te Sağlık Önerileri. Diyabet Diyabet te Sağlık Önerileri Diyabet BR.HLİ.041 Diyabette Sağlık Önerileri Her sağlıklı birey gibi diyabetli birey de bireysel bakımını sağlamalı; diyabete bağlı gelişen özellikli durumlarda gereken uygulamaları

Detaylı

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence

GARANTİÖTESİ. Çok düşük bir bedel karşılığında. Ekstra Güvence GARANTİÖTESİ Çok düşük bir bedel karşılığında Ekstra Güvence Gönül rahatlığıyla keyfini çıkarın! Dürüst olmak gerekirse, yeni bir elektronik cihaz bizim için çok değerli değil midir? Uzun süre arayıp fiyatları

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-2 TESTİ

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-2 TESTİ ALES İlkbahar 007 SAY DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL- TESTİ Sınavın bu testinden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı

Detaylı

Meme kanseri taramasi

Meme kanseri taramasi Meme kanseri taramasi 2015 Bevolkingsonderzoek Neden halk taraması yapılır? BMeme kanseri çok sık görülür. Hollanda da yaklaşık her 8 kadından 1 i hayatında meme kanserine yakalanır. Bu kadınların çoğu

Detaylı

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 15 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ZAĞNOS VADİSİ KENTSEL

Detaylı

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama

Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama DE/11/LLP-LDV/TOI 147 420 Firmadaki Mevcut Öğrenme Faaliyetleri 2.2. Aşama 1. Adınız: 2. İşletmenin Adı: 3. Tarih: Evet Hayır Bilmiyorum 1. Mevcut işinizde mesleki eğitim fırsatlarına erişebiliyor musunuz?

Detaylı