Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin"

Transkript

1 Xerox App Gallery Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03997 Xerox ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılarla (MFP'ler) Kullanım İçin Xerox App Gallery Uygulamasını, ConnectKey özelliğine sahip çok fonksiyonlu yazıcılarınıza (MFP'leriniz) / cihazlarınızayeni özellikler veya beceriler sağlayacak Uygulamalar bulmak için kullanınız. App Gallery Uygulaması üretkenliğinizi arttırabilen, iş akışlarını kolaylaştırabilen, ilgili iş bilgilerini taşıyabilen ve genel kullanıcı deneyimini iyileştirebilen uygulamalara doğrudan erişmenizi sağlar. Xerox App Gallery Uygulaması ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler ve talimatlar Xerox App Gallery Kullanma Kılavuzunda bulunmaktadır; bu kılavuzun sonunda verilen Çevrimiçi Yardım ve Dokümantasyon bağlantısına bakınız. İPUCU Xerox App Gallery Uygulamasını kullanmak için aşağıdaki koşullar yerine getirilmelidir: Çok Fonksiyonlu Yazıcılar için bir ağ bağlantısı gerekir. - ConnectKey Uygulamaları Çok Fonksiyonlu Yazıcı ile internet arasında bağlantı olmasını gerektirir. İnternete bağlanmak için vekil gerektiren kurulumlarda, vekil yapılandırması ile ilgili talimatlar için ConnectKey özelliğine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcının Yönetim Kılavuzuna bakınız. - Çok Fonksiyonlu Yazıcı yerel bir sunucuda barındırılan bir çözümle (bir güvenlik duvarı içinde) kullanılıyorsa ve vekil özelliği etkinleştirilmişse, tüm çözümleri kapsaması için Çok Fonksiyonlu Yazıcıda bir vekil istisnası ayarlanmalıdır. Bazı örnekler şunlardır: Xerox Mobile Print Solution, Xerox Printsafe Software, Nuance AutoStore, Xerox Scan to PC Desktop, Nuance ecopy ShareScan ve Equitrac. Çok Fonksiyonlu Yazıcıya 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar için hazırlanan yazılım yüklenmelidir. Çok Fonksiyonlu Yazıcılar, Xerox Genişletilebilir Arayüz Platformu (EIP), sürüm 3. 5 veya üzeri bir sürüme sahip olmalıdır. SSL Sertifikaları ağ bağlantıları üzerinden özel veya hassas bilgilerin güvenli iletişimini sağlar. SSL sertifikası doğrulaması devre dışı bırakılmışsa, özel veya hassas bilgilerin güvenli iletişimi tehlikeye girer. Tipik olarak, bu durum başka uygulamalarla sorunlara neden olabilse de, Çok Fonksiyonlu Yazıcınızda Sunucu sertifikalarını doğrula seçeneğinin etkinleştirilmiş olması tavsiye edilir. Daha fazla bilgi için adresindeki Xerox App Gallery Çevrimiçi Desteğine bakınız.

2 Xerox App Gallery Uygulamasını Edinme Yöntemleri Xerox App Gallery Uygulamasını edinmek için iki yöntem vardır: Xerox App Gallery Uygulaması çok fonksiyonlu yazıcıya (MFP) önceden kurulmuştur: Varsayılan olarak, Xerox App Gallery Uygulaması 2016 ConnectKey Teknolojisi yazılımıyla yüklenen tüm Çok Fonksiyonlu Yazıcılarda önceden kurulu ve mevcuttur. - Kullanıcıların manüel olarak Xerox App Gallery'den indirmelerine ve kurmalarına gerek yoktur. - Uygulama varsayılan olarak Çok Fonksiyonlu Yazıcıda kullanıma hazırdır. Xerox App Gallery Uygulamasını Xerox App Gallery Web Portalından indiriniz: - Aşağıdaki adresten Xerox App Gallery Web Portalına gidiniz: - Xerox App Gallery Web Portalında oturum açmak ve Xerox App Gallery Uygulamasını indirmek / kurmak için kullanıcıların bir App Gallery hesabı olmalıdır. Uygulamaları Xerox App Gallery Web Portalı aracılığıyla kurma talimatları için, Xerox App Gallery Kullanma Kılavuzuna bakınız. Çevrimiçi Yardım ve Dokümantasyon bölümünde kılavuz indirme linki verilmiştir. Hesap Oluşturma Zaten bir Xerox App Gallery Hesabınız varsa, App Gallery Hesabınızda Oturum Açma bölümüne gidiniz. 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz. 2. App Gallery oturum açma / hesap isteme penceresinden Bir Hesap İste seçeneğini seçiniz. Bir Hesap İste penceresi görüntülenir. 3. E-posta adresinizi girin alanının içini seçiniz. Ekran klavyesi görüntülenir. 4. Geçerli bir e-posta adresi giriniz ve ekran klavyesinden Giriş tuşunu seçiniz. 5. Tamam seçeneğini seçiniz. Hesap oluşturmayla ilgili talimatlar, verilen e-posta adresine gönderildi ifadesini içeren bir Hesap Mesajı görüntülenir. 6. App Gallery oturum açma / hesap isteme penceresine dönmek için Kapat seçeneğini seçiniz. 7. Xerox App Gallery'ye verdiğiniz e-posta adresine ait hesabınıza gidiniz. 8. Xerox App Gallery Hesap İsteği e-postasını açınız ve bir hesap oluşturmak için URL bağlantısını Seçiniz. Xerox App Gallery Web Portalı URL bağlantısını açar ve App Gallery Koşullar ve Şartlar bölümünü görüntüler. 9. Kullanım Koşullarını gözden geçiriniz ve kabul ediniz.

3 10. Hesap oluşturmaya devam etmek için Kabul Et düğmesini seçiniz. 11. Gerekli alanlara bilgileri giriniz: Kullanıcı Kimliği Şifre Şifreyi Onayla Ad ve Soyad Şirket Adı Adres (Cadde, Şehir, Eyalet / İl, Posta Kodu) Ülke 12. Tamam seçeneğini seçiniz. Hesap oluşturulduktan sonra şu mesaj görüntülenir: Hesabınız etkinleştirildi. Artık oturum açabilirsiniz. 13. App Gallery Hesabınızda oturum açmak için Çok Fonksiyonlu Yazıcıya dönünüz ve App Gallery Hesabınızda Oturum Açma işlemine devam ediniz. App Gallery Hesabınızda Oturum Açma 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz. App Gallery oturum açma / hesap isteme penceresi görüntülenir. 2. Ekran klavyesini kullanarak hesap Kullanıcı Adınızı giriniz. 3. Ekran klavyesini kullanarak hesap Şifrenizi giriniz. 4. Ekran klavyesinde Giriş seçeneğini seçiniz. 5. Oturum aç seçeneğini seçiniz. App Gallery görüntülenir. Xerox App Gallery Uygulaması Üzerinden Yeni Bir Uygulama Kurma Aşağıdaki prosedürde bir çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yöneticisinin bir App Gallery hesabı oluşturduğu ve hesap bilgilerinin (Kullanıcı Kimliği ve Şifre) kaydedilmiş olduğu kabul edilmektedir. Kaydedilen Yönetici bilgileri, bütün Çok Fonksiyonlu Yazıcı kullanıcılarının Xerox App Gallery Uygulamasına bireysel hesap bilgileri ile oturum açmalarına gerek kalmadan erişebilmelerini sağlar. Uygulamaları Xerox App Gallery Web Portalı aracılığıyla kurma talimatları için, Xerox App Gallery Kullanma Kılavuzuna bakınız. Çevrimiçi Yardım ve Dokümantasyon bölümünde kılavuzun indirilmesi için bir bağlantı verilmektedir. 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz. 2. App Gallery ekranının altındaki Sol / Sağ Sayfa düğmelerini kullanarak Uygulamalara göz atınız. 3. İstediğiniz uygulama için, Kur düğmesini seçiniz. Lisans Anlaşması diyalogu görüntülenir.

4 Uygulama daha önce kurulmuşsa ve yeni bir sürümü mevcutsa, düğme Güncelle şeklinde görüntülenir. 4. Kabul et seçeneğini seçiniz. Kurulum süreci başlar. Uygulama başarılı bir şekilde kurulmazsa, Kur düğmesi yeniden görüntülenir, kurulum sürecini yeniden denemek için Kur seçeneğini seçiniz. 5. Çıkmak ve Xerox App Gallery Uygulamasını kapatmak için Çıkış düğmesine basınız. Çok Fonksiyonlu Yazıcı (MFP) Yönetici Prosedürleri ÖNEMLİ Aşağıdaki prosedürleri sadece çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yönetici ayrıcalıklarına sahip olan ve Çok Fonksiyonlu Yazıcıda Yönetici olarak oturum açmış olan bir kişi gerçekleştirebilir. Bir Çok Fonksiyonlu Yazıcıda birden fazla Yönetici olabilir. Yönetici olmayan kullanıcılar bu prosedürlerden birini veya daha fazlasını tamamlamak için bir Yönetici ile iletişime geçmelidir. App Gallery Hesabı Bilgilerinin Kaydedilmesi Bu prosedür kaydedilen bir App Gallery Hesabının bilgilerini (Kullanıcı Kimliği ve Şifre) Xerox App Gallery Uygulamasına kaydetmek için gereken talimatları sağlar. Bu hesap bilgilerini kaydederek, tüm Çok Fonksiyonlu Yazıcı (MFP) kullanıcıları Xerox App Gallery Uygulamasına bireysel hesap bilgileri ile oturum açmalarına gerek kalmadan otomatik olarak erişebilirler. Bu prosedürü sadece çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yönetici ayrıcalıklarına sahip olan ve Çok Fonksiyonlu Yazıcıda Yönetici olarak oturum açmış olan bir kişi gerçekleştirebilir. Bir Çok Fonksiyonlu Yazıcıda birden fazla Yönetici olabilir. Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi değilseniz, yardım için bir Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi ile iletişim kurunuz. 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Yönetici olarak oturum açınız. 2. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranında Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz. App Gallery oturum açma penceresi görüntülenir. 3. Ekran klavyesini kullanarak, Kullanıcı Kimliğinizi Kullanıcı Kimliği Gir alanına giriniz. 4. Ekran klavyesini kullanarak, Şifrenizi Şifre Gir alanına giriniz. 5. Ekran klavyesinde Giriş seçeneğini seçiniz. 6. Oturum aç seçeneğini seçiniz. Şu soruyu içeren bir açılır pencere görüntülenir: Bu oturum açma bilgilerinin başkaları tarafından App Gallery'ye erişimde kullanılmasını istiyor musunuz? 7. Bilgileri Kullan seçeneğini seçiniz. Bilgiler kaydedilir ve App Gallery görüntülenir. Tüm Çok Fonksiyonlu Yazıcı kullanıcıları Xerox App Gallery Uygulamasını seçtikten sonra otomatik olarak oturum açarlar ve App Gallery'ye erişebilirler.

5 App Gallery Hesabı Bilgilerinin Değiştirilmesi Bu prosedürü kaydedilen App Gallery Hesabı bilgilerini (Kullanıcı Kimliği ve Şifre) değiştirmek için kullanınız. Bu prosedürü sadece çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yönetici ayrıcalıklarına sahip olan ve Çok Fonksiyonlu Yazıcıda Yönetici olarak oturum açmış olan bir kişi gerçekleştirebilir. Bir Çok Fonksiyonlu Yazıcıda birden fazla Yönetici olabilir. Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi değilseniz, yardım için bir Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi ile iletişim kurunuz. Bu prosedürde bir çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yöneticisinin bir App Gallery Hesabı oluşturduğu ve hesap bilgilerinin (Kullanıcı Kimliği ve Şifre) kaydedilmiş olduğu kabul edilmektedir. Kaydedilen bilgileri değiştirmek için geçerli bir App Gallery Hesabı gerekir. 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Yönetici olarak oturum açınız. 2. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranında Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz. App Gallery oturum açma penceresi görüntülenir. 3. App Gallery ekranında Ayarlar düğmesini seçiniz. Ayarlar düğmesi, ekranın üstünde bulunan Çıkış düğmesinin yanındaki Çark simgesidir. Ayarlar penceresi görüntülenir. 4. Ekran klavyesini kullanarak yeni bir Kullanıcı Kimliği giriniz. Eski Kullanıcı Kimliği silinir ve yeni Kullanıcı Kimliği ile değiştirilir. 5. Ekran üzerindeki klavyeyi kullanarak yeni App Gallery Hesabına ait Şifreyi giriniz. Eski Şifre silinir ve yeni Şifre ile değiştirilir. 6. Ekranın üst kısmındaki Tamam seçeneğini seçiniz. Şu soruyu içeren bir açılır pencere görüntülenir: Bu oturum açma bilgilerinin başkaları tarafından App Gallery'ye erişimde kullanılmasını istiyor musunuz? 7. Ekranın üst kısmındaki Tamam seçeneğini ikinci kez seçiniz. 8. Bilgileri Kullan seçeneğini seçiniz. Bilgiler kaydedilir ve App Gallery görüntülenir. Hayır seçeneği seçilir ve bilgiler kaydedilmezse, App Gallery Uygulaması oturum açma bilgileri önceden kaydedilmiş bilgiler olarak kalır. App Gallery Hesabı Bilgilerinin Silinmesi (Temizlenmesi) Bu prosedürü kaydedilen App Gallery Hesabı bilgilerini (Kullanıcı Kimliği ve Şifre) silmek için kullanınız. Bilgiler silindiğinde, çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) kullanıcıları App Gallery'ye erişemez. Kullanıcılar Xerox App Gallery Uygulamasında geçerli bir App Gallery Hesabı ile oturum açmalıdır. Bu prosedürü sadece çok fonksiyonlu yazıcı (MFP) Yönetici ayrıcalıklarına sahip olan ve Çok Fonksiyonlu Yazıcıda Yönetici olarak oturum açmış olan bir kişi gerçekleştirebilir. Bir Çok Fonksiyonlu Yazıcıda birden fazla Yönetici olabilir. Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi değilseniz, yardım için bir Çok Fonksiyonlu Yazıcı Yöneticisi ile iletişim kurunuz. 1. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranından, Yönetici olarak oturum açınız. 2. Çok Fonksiyonlu Yazıcı ana ekranında Xerox App Gallery Uygulaması simgesini seçiniz.

6 App Gallery oturum açma penceresi görüntülenir. 3. App Gallery ekranında Ayarlar düğmesini seçiniz. Ayarlar düğmesi, ekranın üstünde bulunan Çıkış düğmesinin yanındaki Çark simgesidir. Ayarlar penceresi görüntülenir. 4. Bilgileri Sil düğmesini seçiniz. Şu soruyu içeren bir açılır pencere görüntülenir: Başkalarının App Gallery'ye erişmelerine izin veren mevcut bilgilerin silinmesini istiyor musunuz? 5. Bilgileri Sil düğmesini ikinci kez seçiniz. Kaydedilen App Gallery Hesabı bilgileri silinir ve App Gallery oturum açma / hesap isteme penceresi görüntülenir. Artık bütün kullanıcıların App Gallery'ye erişmek için geçerli bir App Gallery Hesabı Kullanıcı Kimliği ve Şifresi girmeleri gerekir. Destek Çevrimiçi Yardım ve Dokümantasyon Daha fazla yardım ve dokümantasyon aşağıdaki adreste bulunabilir: App Gallery Kullanma Kılavuzunu indirmek için Dokümantasyon bağlantısını seçiniz. Müşteri Desteği Forumu Xerox App Gallery müşteri destek forumu aşağıdaki adreste bulunabilir: Desteklenen Çok Fonksiyonlu Yazıcılar (MFP'ler) Aşağıda Xerox App Gallery Uygulamasının kullanılmasını destekleyen Çok Fonksiyonlu Yazıcıların bir listesi bulunmaktadır: Xerox WorkCentre 3655 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 3655i için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 5845/5855 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 5865/5875/5890 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 5865i/5875i/5890i için hazırlanan yazılım yüklüdür.

7 Xerox WorkCentre 5945/5955 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 5945i/5955i için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 6655 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 6655i için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 7220/7225 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 7220i/7225i için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 7830/7835/7845/7855 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 7830i/7835i/7845i/7855i için hazırlanan yazılım yüklüdür. Xerox WorkCentre 7970 Bu cihazda 2016 ConnectKey Teknolojisine sahip Çok Fonksiyonlu Yazıcılar / WorkCentre 7970i için hazırlanan yazılım yüklüdür.

8 2016 Xerox Corporation. Tüm hakları saklıdır. Xerox, Xerox and Design, ConnectKey, Extensible Interface Platform ve CentreWare Birleşik Devletler ve/veya diğer ülkelerde Xerox Corporation'a ait ticari markalardır. Google Chrome tarayıcısı Birleşik Devletler ve/veya diğer ülkelerde Google, Inc.'e ait bir ticari markadır. Nuance, Nuance AutoStore, ecopy ShareScan ve Equitrac markalarının tümü Nuance Communications, Inc.'e ait tescilli ticari markalardır 702P03997 Kitap sürümü 1.1, Şubat 2016 BR7675

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin

QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin Xerox QR Code Uygulaması Hızlı Başlangıç Kılavuzu 702P03999 QR Kodu Tarayıcısı / Okuyucusuna Uygun Uygulamalarda Kullanım İçin QR (Quick Response) Code Uygulamasını şu uygulamalarla birlikte kullanınız:

Detaylı

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Kis3 max Cep Telefonu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 23 YASAL BİLGİLER Telif Hakkı 2014 ZTE CORPORATION. Tüm hakları saklıdır. Bu yayının hiçbir bölümü ZTE Corporation'ın önceden yazılı izni olmadan fotokopi

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobile Printing (Mobil Baskı) Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de

Detaylı

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15

İMZALAMA ARACI. Kullanım Kılavuzu. Nisan 2016 ANKARA. İmzalama Aracı Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon : 1.0 1/15 İMZALAMA ARACI Kullanım Kılavuzu Nisan 2016 ANKARA Versiyon : 1.0 1/15 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş... 5 2 İmzalama Aracı

Detaylı

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek

ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek ve Sistem Ayarlarnıı Değiştirmek 36 4 Masaüstünü ve Menüleri Özelleştirmek, Sistem Ayarlarını Değiştirmek Bu bölümde Görev Çubuğu Özelliklerini kullanarak, Görev Çubuğu

Detaylı

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365

OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU. Office 365 OFİS 365 ÖĞRENCİ MAİL SİSTEMİ KULLANIM KLAVUZU Office 365 Microsoft Office (Word, Excel vb.) dokümanlarınızı bulut platformuna taşımanızı sağlayan Office 365 ürününe https://portal.office.com/home adresinden

Detaylı

FB1000N Doküman Tarayıcı

FB1000N Doküman Tarayıcı English FB1000N Doküman Tarayıcı Kullanım Kılavuzu Ticari Markalar Microsoft, Microsoft Corporation ın Amerika Birleşik Devletleri tescilli ticari markasıdır. Amerika Birleşik Devletlerinde ve/veya diğer

Detaylı

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş)

ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) ednet.living Hızlı Kurulum Kılavuzu 84290 84291 84292 84290 ednet.living Başlangıç Seti (1 Adet WiFi Ana Birimi + 1 Adet İç Mekan Akıllı Fiş) WiFi Ana Birimi İç Mekan Akıllı Fiş 84291 ednet.living İç Mekan

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları

Genel bilgiler Windows gezgini Kes Kopyala Yapıştır komutları. 4 Bilinen Dosya Uzantıları İÇERİK 2 Dosya ve Klasör İşlemleri 3 Giriş BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Windows 7 - Devam ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK http://www.hasanakyurek.com Sürümler Sürüm Karşılaştırmaları Masaüstü Görev

Detaylı

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde)

Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kablosuz (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bluetooth,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370

Sound Bar. Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 Sound Bar Başlangıç Kılavuzu HT-CT370 İçindekiler Ayar 1 Kutunun içindekiler 4 2 Kurulum 5 3 Bağlantı 6 4 Sistemin açılması 8 5 Sesin dinlenmesi 9 Temel İşlemler Ses efektlerinin keyfini çıkarma 10 Sesin

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde)

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: : BİLGİ VE TEKNOLOJİ DERS SAATİ: 7 7. 30Ekim - 2Kasım 202 6. AFTA 22-23Ekim 202 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : : BİLGİ VE TEKNOLOJİ

Detaylı

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016

AIMCO AIMCO. Kullanım Kılavuzu. Mayıs 2016 AIMCO AIMCO Kullanım Kılavuzu Mayıs 2016 MB Akademi Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cd. Brandium Rezidans R2 Blok No:23-25 No:126 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0216 692 01 91 Web: www.mbakademi.com.tr 2 AIMCO Mobil

Detaylı

Nokia Nseries PC Suite 2.1. Baskı 1

Nokia Nseries PC Suite 2.1. Baskı 1 Nokia Nseries PC Suite 2.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune,

Detaylı

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL QUICKRES/TROYA ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇERİK ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 QUİCKRES/TROYA ACENTESİNİN THY ACENTA PORTALINA BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 19

Detaylı

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/

EBYS Eğitimi. Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ EBYS Eğitimi Sisteme erişim adresi: http://ebys.trakya.edu.tr/ Sistem Java üzerinden çalışmaktadır. Eylül 2015 itibari ile Chrome / Java destek vermeyi kestiğinden Chrome ile çalışmamaktadır. 1 den fazla

Detaylı

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası

Şekil 1. Sistem Açılış Sayfası Sistemin Kullanım Amacı E-Tedarik, Türkiye Petrolleri nin doğrudan alım süreci sırasında firmalardan teklif alma kısmının elektronik ortama aktarılması amacıyla oluşturulmuş bir web tabanlı sistemdir.

Detaylı

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet

Tasarım Raporu. Grup İsmi. Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK. Kısa Özet Tasarım Raporu Grup İsmi Yasemin ÇALIK, Fatih KAÇAK Kısa Özet Tasarım raporumuzda öncelikle amacımızı belirledik. Otomasyonumuzun ana taslağını nasıl oluşturduğumuzu ve bu süreçte neler yaptığımıza karar

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI GELEN EVRAK 1. DYS (Doküman Yönetim Sistemi) nin kullanımı için 3. parti bir programa ihtiyaç yoktur. Tamamen WEB tabanlı çalışmaktadır. 2. Sisteme http://dys.akdeniz.edu.tr

Detaylı

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu

HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu HP Color LaserJet CM3530 MFP Serisi Analog Fax Accessory 500 Send Fax Sürücüsü Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım)

Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) Gmail Outlook Ayarları (Türkçe Resimli Anlatım) 1.Adım: Gmail üzerinden e-posta hesabınıza herhangi bir tarayıcıdan http://mail.maltepe.edu.tr linkine tıklayıp daha önceden kullandığınız e-posta hesabınızı

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Maps

Kullanım kılavuzu HERE Maps Kullanım kılavuzu HERE Maps Baskı 1.0 TR HERE Maps HERE Maps, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları ve servisleri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU. OkulNET Kullanım Kılavuzu İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU OkulNET Kullanım Kılavuzu EKİM 2012 1 İçindekiler GİRİŞ...3 ANASAYFA...3 EĞİTİM...4 SINAVLAR...6 ŞUBEM...9 KİŞİSEL BİLGİLER...10 AJANDA...10

Detaylı

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony

Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması. İçindekiler. Harmony Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması İçindekiler Anonim Verilerin Lenovo ile Paylaşılması... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Detaylı

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu

HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu HP Color LaserJet CM2320 MFP Serisi Kağıt ve Yazdırma Ortamı Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2008 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında,

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :22.02.2011 Karar No :2011/DK-10/91 Gündem Konusu :İnternetin Güvenli Kullanımı. KARAR : 5809 sayılı Kanunun 4 üncü 6 ncı ve 50 inci maddeleri

Detaylı

Bomgar Yazılımını Yükseltme 3. Otomatik Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme 5

Bomgar Yazılımını Yükseltme 3. Otomatik Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme 5 Tİ:9/15/2014 İçindekiler Listesi Bomgar Yazılımını Yükseltme 3 Otomatik Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme 5 Manuel Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme

Detaylı

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105

Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Bilgisayar Uygulamaları PSİ105 Yrd.Doç.Dr. Serdar YILMAZ Kaynak: Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kursu Ders Notları, Kasım 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Başlat Düğmesi Bilgisayarınızı

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM

ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM 1. Sistem 3 bileşenden oluşur a. Sunucu b. Koruma yazılımı c. Mobil anahtar ETKİLEŞİMLİ TAHTA KORUMA SİSTEMİ KURULUM Sunucu yazılımı: sunucu yazılımı öncelikle yerel ağda et (etkileşimli tahtaların) bağlı

Detaylı

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir.

Evet Hayır Birim Personeli, Bağışlanmak istenen yayınların kabul Şube Müdürü, edilememe gerekçesi bağışçıya iletilir. BASILI YAYIN BAĞIŞI Basılı Yayın Bağışı Bağış, Yayın Kabul İlkelerine uygun mu? Tüzel ya da gerçek kişilerden gelen bağış talepleri ile ilgili yayınların içeriği hakkında bilgi alınır. ve Dokümantasyon

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları:

1. Cihaz Ekleme. Bir cihaz eklemek için. Önerilen DVR ayarları: ipolis mobile Türkçe ios ver 2.0 ipolis mobile, SAMSUNG ağ Kamerasını, Encoder veya DVR'ı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir akıllı telefon uygulamasıdır. Kullanım kılavuzu iphone ile kullanıma yönelik

Detaylı

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler

Digitus un alışılmış kutu tasarımı Powerline Wireless 300N Access Point in kutusu için de geçerli. Ürünün ön kısmında yeşil ve beyaz renkler Digitus DN-15018-1 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz sıradaki Digitus ürünü ise Powerline Wireless 300N Access Point. Kısaca Access Point in görevini sizlere aktaralım. Bu cihazın görevini birçok bilgisayar

Detaylı

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI

ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI ORIFLAME MAKYAJ SİHİRBAZI MOBİL UYGULAMASI MAKYAJ SİHİRBAZI NEDİR? Oriflame Makyaj Sihirbazı, tek bir dokunuşta birbirinden farklı makyaj stilini ve görünüşü denemenize imkan tanır. Oriflame müşterilerinin

Detaylı

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4

MD-3100 USB ADSL MODEM A B C D. Bilgisayarı açın Kurulum CD-ROM unu takın AÇIK. 2 Sürücüyü kurun. 3 Hiçbir işlem gerekmiyor 4 MD-300 USB ADSL MODEM Ürün bilgileri A. Güç göstergesi (açık: USB ve PC bağlantısı açık / kapalı: bağlantı yok veya PC kapalı B. ADSL LINK göstergesi (yanıp sönüyor: ADSL hattı aranıyor / sürekli yanıyor:

Detaylı

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır.

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır. Yazıyı PDF Yapan : Seyhan Tekelioğlu seyhan@hotmail.com http://www.seyhan.biz Topolojiler Her bilgisayar ağı verinin sistemler arasında gelip gitmesini sağlayacak bir yola ihtiyaç duyar. Aradaki bu yol

Detaylı

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU

1. Yapılan ayarları kontrol etmek 2. Hataların doğru anlaşıldığından emin olmak 3. Donanıma uygun işletim sistemini belirlemek İŞLEM ANALİZ FORMU MESLEĞİN ADI Bilişim Teknolojileri İŞLEMİN ADI Bilgisayarın ilk açılış ayarlarını İŞLEM NUMARASI 2.1 İşletim sisteminin kurulumunu Montajı tamamlanmış bilgisayar, klavye, fare, monitör Sistemin ilk açılış

Detaylı

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B

O N E T OUC H B A C K U P 3 P O R T S U S B 2. 0 H U B C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T C O N N E C T I V I T Y S U P P O R T H A R D D I S K A D A P T E R I DC OE / MS BATA O UT SO B UH SU BB 2 1 - I N - 1 R E A D E R O N E T OUC H B A C K U P 3 P O

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI. *** Gerçekleştirdikleri görev bakımından donanım birimleri ikiye ayrılır.

BİLGİSAYAR DONANIMI. *** Gerçekleştirdikleri görev bakımından donanım birimleri ikiye ayrılır. BİLGİSAYAR DONANIMI Donanım : Bilgisayarı meydana getiren fiziksel parçalara donanım denir. Bilgisayar donanımı ikiye ayılır. 1. Dış Donanım: Bilgisayar kasasının dışında bulunan, kablolar ya da bağlantı

Detaylı

Bomgar Yazılımını Yükseltme 3. Otomatik Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme 6

Bomgar Yazılımını Yükseltme 3. Otomatik Güncellemeleri Kullanarak Tek Bir Bomgar Uygulamasını Yükseltme 6 Yükseltme Kılavuzu 2014 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan diğer ticari markalar, ilgili sahiplerinin

Detaylı

Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları

Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları Hackerlar'ın Gözünden Flash Uygulamaları Ah o Netsec etkinliğinde bende olsaydım deyipte katılamayanlar için yapmış olduğum sunumu kısaca yazıya dökmeye karar verdim. Ön bilgi olarak Flash kısaca web sayfalarına

Detaylı

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma

Message Broadcasting. İşletim ortamı. Message Broadcasting'in Yüklenmesi. Mesaj Oluşturma Message Broadcasting Message Broadcasting, bir EasyMP Monitor eklentisidir. Yöneticiler eklentiyi kullanarak ağ üzerindeki bir veya daha fazla projektöre ya da tüm projektörlere mesaj veya duyuru gönderebilirler.

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları

MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi Hüküm ve Koşulları 1 Şubat 2016 tarihinde düzenlendi Sayfa 1 / 5 Bu belgede MY16 Bulut PBX Benimseme Teklifi'nin ("Teklif"), hem Microsoft Corporation ( Microsoft ) hem de katılımcı müşteri ( Müşteri ) için uygunluk gereksinimleri

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook Pro nuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Norton Internet Security Kullanım Kılavuzu

Norton Internet Security Kullanım Kılavuzu Kullanım Kılavuzu Çevremizi koruyalım, 'Doğru olan bu. Symantec, ürünlerimizin çevreye verebileceği zararı azaltmak için bu el kitabının kapağını çıkardı. Bu kılavuz geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak

Detaylı

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden

OPER:01. Kullanıcı talimatları. tr-tr. İşletim analizi. Yayım 3. Scania CV AB 2015, Sweden OPER:01 Yayım 3 tr-tr Kullanıcı talimatları İşletim analizi Scania CV AB 2015, Sweden Genel Genel Bu kullanıcı talimatları, Scania bayilerindeki makine çalışanları ve teknisyenler için yazılmıştır. İşletimsel

Detaylı

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi

KolayOfis Başlangıç Rehberi Kısa Mesaj Yönetimi 1 İçindekiler KolayOfis e Hoş Geldiniz Sözleşme İmza İşleminin Tamamlanması Kullanıcı Bilgilerinin Hazırlanması Destek Hizmeti Kısa Mesaj Yönetimi Duruşma, Ara Karar ve İş Planı Bilgilendirmesi Duruşma,

Detaylı

VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ. Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor

VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ. Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ Hepsiburada, Kişiselleştirilmiş ve Hedefe Yönelik Pazarlamayı Optimize Etmek İçin Büyük Veriler Kullanıyor ŞİRKET hepsiburada WEB SİTESİ www.hepsiburada.com Müşteri 1998 yılında

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu

Hotel Info TV. Kullanım Kılavuzu Hotel Info TV Kullanım Kılavuzu Info TV bilgisayarını network kablosu ile lokal networkunuze, VGA kablosu ile LCD monitörünüze veya televizyonunuza (PC girişinden) bağlayın. Bilgisayarı adaptör ile elektriğe

Detaylı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı

C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı Ürün bilgileri Alıcı Fare Miniklavye A: Gösterge B: Bağlantı düğmesi Kurulum C: Kaydırma ruleti D: Pil yuvası E: Aç/Kapa anahtarı F: Bağlantı düğmesi G: Optik hareket algılayıcısı H: Pil yuvası I: Bağlantı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

D-Link DSL-2640U Kablosuz N ADSL2+ Router (D-SmartNet Kullan c lar için) KOLAY KURULUM KILAVUZU

D-Link DSL-2640U Kablosuz N ADSL2+ Router (D-SmartNet Kullan c lar için) KOLAY KURULUM KILAVUZU D-Link DSL-2640U Kablosuz N ADSL2+ Router (D-SmartNet Kullan c lar için) KOLAY KURULUM KILAVUZU PAKET ÇER * DSL-2640NRU ADSL2+ Router * Güç Adaptörü *Ay r c (Splitter) * CD-ROM ve Kullan m K lavuzu * ADSL

Detaylı

Android Uygulamalarında Güvenlik Testi

Android Uygulamalarında Güvenlik Testi Android Uygulamalarında Güvenlik Testi Şubat ayında Gartner tarafından yayımlanan bir rapora göre dünya genelinde 2011 yılının 4. çeyreğinde satılan akıllı telefonların %50.9 unda Android işletim sisteminin,

Detaylı

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA

MODÜL : 1 BİLGİSAYAR KULLANMA Kullanımı ( İşletmenlik ) Kursu Yıllık Planı Kurs Gün Hafta Ders Saati 1 1 4 2 1 4 3 1 4 4 1 4 5 1 4 6 2 4 7 2 4 8 2 4 KONULAR 1. Temel Bilgiler a. Donanım yazılım bilişim teknolojisi b. Bilgi ve iletişim

Detaylı

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş

in Kullanımı tamamlamış gerçekleştirmiş in Kullanımı u doküman MasteringPhysics sitesine kayıt işlemlerini tamamlamış ve derse kayıt işlemini gerçekleştirmiş olan öğrencilere MasteringPhysics i nasıl kullanacaklarını ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

Detaylı

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA

NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA NOTERLERİN MÜNHAL NOTERLİKLERE ATAMA VE VAZGEÇME TALEPLERİNİN VATANDAŞ PORTALI ARACILIĞI İLE ALINMASINA İLİŞKİN AYRINTILI AÇIKLAMA 1. Aşama : Münhal bulunan noterliklere müracaatta bulunmak isteyen noterler,

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ

BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ BİLGİ BELGE MERKEZİ VE YAYIN HİZMETLERİ Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Bilgi ve Belge Merkezi, sahip olduğu elektrik mühendisliği ve Oda ilgili her türlü bilgi, belge ve kaynakla kapsamlı bir araştırma

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, sahibinin ticari markasıdır ve Hewlett-Packard Company tarafından lisanslı olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

MikroÖdeme Servis Dökümanı

MikroÖdeme Servis Dökümanı MikroÖdeme Servis Dökümanı 1 TurkcellMobilÖdeme Nedir? TurkcellMobilÖdeme 36 milyonu aşkın Turkcell kullanıcısının cep telefonlarını kullanarak, sadece bir SMS ile, pratik bir şekilde ödeme yapmasına olanak

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI)

ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) ONLİNE KATALOG TARAMA (YORDAM KÜTÜPHANE OTOMASYON PROGRAMI) Toplu tarama yapmak için; sol menüden tarama yapmak istediğiniz ilgili fakülteyi seçerek Ara demeniz gerekmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Detaylı

VEGAWINA5 2016 VERSION

VEGAWINA5 2016 VERSION VEGAWINA5 2016 VERSION Bundan Böyle Her Yıla Ait Hazırlanan Setup İçin Login Ekranında Version Yılı Yazacaktır Program Kurulumunda Ana Sayfa ( Boss ) Modülü Kurulumu Zorunlu Hale Getirilmiştir Hizmet\Firma\Kullanıcı

Detaylı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı

Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı Türkiye İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKAN YARDIMCISI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -GELİŞMEKTE OLAN SAĞLIK SEKTÖRÜ VE SAĞLIĞA ERİŞİMDEKİ ARTIŞ, KAMU HARCAMALARINI

Detaylı

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu

Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu Sanal Uygulama Kurulum Kılavuzu 2014 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan diğer ticari markalar,

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler tabletinizde olmayabilir. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan bir ticari markadır. Google,

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ, MİMARLIK BÖLÜMÜ YARI ZAMANLI ÖĞRETİM ÜYELERİ BİLGİ KİTAPÇIĞI Amaç Bu bilgi kitapçığının amacı İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde yürütmekte olduğunuz

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2014 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2014 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur.

Legends hesabı olan bütün sihirdarlar turnuvada yarışmak için uygundur. SSS Q: HER EŞLEŞMENİN GALİBİNİ BELİRLEMEK İÇİN KAÇ OYUN OYNANACAK? A: Turnuva, 5v5 Sihirdar Vadisi öldün çık (1 maç üzerinden), finaller ise 3 maç üzerinden gerçekleşecek. Q: BU TURNUVAYA KATILABİLİR MİYİM?

Detaylı

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010

VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 VEZNE PROGRAMINDA POSTA ÜCRETİ İLE İLGİLİ YAPILAN DÜZENLEMELER (Vezne Sürüm: 4.3.0.5) 02.09.2010 İÇİNDEKİLER 1. EK ÜCRETLERDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER... 2 a. Tarife ve Kademe Ayarları (F4) Ekranında Yapılan

Detaylı

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler

1 Aralık 2015. E-Beyanname Modülünde Yapılan İşlemler 1 Aralık 2015 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Beyanname E-Beyanname Hazırlama ve Takip Modülü ETA:E-Beyanname modülü ile bir mali müşavirlik bürosunda veya bir şirkette

Detaylı

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h...

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/excelgondermehakkinda_tevkifatlifatura_tr.h... Page 1 of 7 Tevkifatlı Satış Faturası listesinin excel dosyası olarak oluşturulması için gerekli açıklamalar Oluşturulan excel dosyasının yüklenmesinde karşılaşılan sorunların çözümü (Teknik açıklamalar)

Detaylı

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu

4P359542-2G. Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü <BRP069A42> Montaj Kılavuzu 4P359542-2G Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Montaj Kılavuzu Kablosuz LAN Bağlantı Adaptörü Kurulum Kılavuzu Ana sayfa: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com Özellikler, ayar

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar.

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar. BiberPOS Ana Menüsü: Sipari Al: Sipari alma ve ödeme i lemleri yap l r Kapat: Program kapat r. Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas

Detaylı

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim?

Tek bir Satınalma Hesabı ile birden fazla iş ortağı ile çalışabilir miyim? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi nedir? Microsoft Ürün ve Hizmet Sözleşmesi (MPSA), daha fazla esneklik ve kolaylaştırılmış self servis araçlar sağlayan basitleştirilmiş bir sözleşmedir. MPSA, Microsoft

Detaylı

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI]

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) resmi web sitesinin (http://www.kutuphaneci.org.tr) bilgi mimarisi açısından daha önce

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 511 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 511 Basınç Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 511 testo kısa kullanım kılavuzu 511 1. Koruma kapağı:

Detaylı

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9

Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 Ö RENME FAAL YET 9 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yaz l m ile çal ma esnas nda zaman iyi kullanmak için makro haz rlayabileceksiniz. ARA TIRMA Sürekli tekrar n yapt n zi lemlere

Detaylı

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir.

Kişisel Bilgiler ve Kişisel olmayan bilgiler Kişisel bilgiler sizi bir birey olarak tanımlayan veya tanımlanmanızı sağlayan bilgilerdir. Gizlilik İlkesi Bu gizlilik ilkesi ( Gizlilik İlkesi ) zaman zaman değiştirilebilir. Değişiklikleri size özellikle bildirmeyeceğiz, bu nedenle bu Gizlilik İlkesi'ni yeniden okumak ve değişikliklerden haberdar

Detaylı

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir.

Windows 7 doğru güvenlik ayarları ile güvenli düzeyde çalışma kapsamına gelir. Alttaki altı adim size bunu kolayca başarmanın yolunu gösterir. İçindekiler: 1. Adim: Kullanıcı Hesap Denetimi 2. Adim: Güvenlik duvarı etkinleştirme 3. Adim: Virüs tarayıcıları kullanmak 4. Adim: Otomatik Güncelleştirmeler 5. Adim: Yedek Dosyaları 6. Adim: Güvenli

Detaylı