dünyanın ilk 27 all-ın-one oyuncusu HP den HAREKET ALGILAYICILI bilgisayar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "dünyanın ilk 27 all-ın-one oyuncusu HP den HAREKET ALGILAYICILI bilgisayar"

Transkript

1

2 dünyanın ilk 27 all-ın-one oyuncusu {haber} MSI tarafından geliştirilen AG2712 isimli model, 27 inç ekrana sahip ve tamamen oyuncuların dikkatini çekmek için hazırlanmış. Full HD 1080p çözünürlüğü destekleyen monitör aynı zamanda dokunmatik özelliğine de sahip. Sahip olduğu dört çekirdekli Intel Core i7 3630QM işlemci 2.4 GHz hızında çalışıyor. GTX 670MX ekran kartı 3 GB GDDR5 özelliklerine sahip. 4GB standart olmak üzere, tercihe bağlı olarak 16 GB a kadar DDR MHz RAM bellek ve 7200 RPM hızında 1 TB hard disk veya 128 GB SSD de yine seçenekler arasında yerini almış. İki adet USB 2.0 portuna ve dört adet de USB 3.0 portuna sahip. Aynı zaman da arkada girişi ve çıkışı ile HDMI portları da kullanılabilir olacak. VGA port, kulaklık, ethernet ve 2 megapiksel kamera All-in-One PC nin diğer özellikleri arasında. Windows 8 işletim sistemi yüklü olarak geliyor. (AA) HP den HAREKET ALGILAYICILI bilgisayar {haber} HP ile hareket algılama esaslı teknolojiler geliştiren Leap Motion arasındaki işbirliği sayesinde üç boyutlu hareket algılama tekniğini içeren özel HP modelleri görebileceğiz. İlk aşamada belirli HP bilgisayarlar ile Leap Motion kontrolcüler sunulacak. Ardından yeni cihazlarda bu alıcılar dahili hale gelmeye başlayacak. Dijital içeriği yönetirken daha etkili biçimde yönetme imkanı elde etmek isteyen kullanıcılar memnun olacaklar. Bu sistemde özel bir algılayıcı ve ona özel hazırlanmış yazılım yer alıyor. Herhangi bir gecikme olmadan 1/100 mm dolayındaki hareketler bile algılanabiliyor. Leap Motion kontrolcünün 150 derece alan algılama kapasitesi ve 290 fps on parmak hareketi izleme yeteneği var. Bu sistemden faydalanmak için Leap Motion ın uygulama marketine giriş yapılabilecek. Oyun, müzik, eğitim, üretkenlik amaçlı çok sayıda uyumlu hazır uygulama var. Leap Motion tarafından desteklenen işletim sistemleri Windows 7 / 8, Mac OS X 10.7 ve (AA) Facebook kan kaybediyor! Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya ve Fransa gibi ana pazar ülkelerde internet kullanıcıları artık bu sosyal paylaşım sitesine sırtlarını dönüyor. Uzmanlar ise, Facebook için kayıpların devam edeceği ve bir gün MySpace in akıbetine uğrayabileceği yorumunu yapıyor. {haber} Path, Instagram, Pinteres, Google+, Whatsapp, JustMe, gibi Facebook un rakiplerine her geçen gün yenileri eklenirken, Amerikalı internet devini kullananların sayısı da azalıyor. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, sayılar Facebook için alarm verici duruma geldi. Gazete sadece geçen birkaç hafta içinde Facebook un milyonlarca kullanıcı kaybettiğini yazdı. (GT)

3 Türkiye de çip üretecek {haber} WINDOWS 8.1 GÜNCELLEMESİ ücretsiz {haber} Windows 8.1 güncellemesinin ücretsiz olacağı kesinleşti. Üstelik güncelleme için sene sonunu beklemek zorunda kalmayacağız. Halka açık önizleme sürümü 26 Haziran tarihinde Windows RT ve Windows 8 kullanıcılarına sunulacak. Gerçekten de Mac OS, Android, ios güncellemelerini andıran başarılı bir adım. Başlama anında doğrudan masaüstüne erişim, Start menüsünün eskisi gibi sol alt köşeye eklenmesi olası yeniliklerden bazıları. Windows kullanıcılarının deneyimini iyileştirecek daha fazla yenilikler sunulacak. (GT) SUYA VE ŞOKA DAYANIKLI S4 Eğer yakın zamanda, çıkar çıkmaz Samsung Galaxy S4 almayı planlıyorsanız bir kez daha düşünün ve acele etmeyin deriz! Telefonun ilk incelemelerinde ortak fikir donanımın iyi, tasarım ve malzeme kalitesinin kötü olduğu. Gerçekten de ucuz plastik malzeme ve artık sıkan tasarım bunaltıyor. Samsung un hele de böyle üst seviye bir modelde daha iyi bir gövde sunması şart. Samsung un Körfez bölgesi başkanı Young Soo Kim açıklamasına göre su geçirmez ve şoka dayanıklı Galaxy S4 modeli geliştiriliyor. Samsung Galaxy S4 tanıtımı sırasında gelen sorulara cevap olarak böyle bir bilgi veren Young Soo Kim yakında Samsung Galaxy S4 ün Sony Xperia Z gibi suya ve şoka dayanıklı versiyonu ilan edilebilir. Samsung Galaxy S4+ gibi bir model adıyla karşılaşabiliriz. (AA) {haber}

4 FOXCONN DA Microsoft a BOYUN EĞDİ Microsoft ve Foxconn markasının sahibi oland Hon Hai arasında patent sözleşmesi imzalandı. Dünyanın en büyük lider sözleşmeli elektronik üreticisi olan Foxconn, dünya genelinde geçerli olan bu anlaşmadan sonra ürettiği Android ve Chrome OS işletim sistemli her bir cihaz için Microsoft a patentle ilgili belirli bir ödeme yapacak. Akıllı telefon, tablet, TV ve dizüstü bilgisayarları kapsama alanına alan bu anlaşmayla birlikte dünya genelinde bu tür ürünlerin yüzde 40 ını üreten firmadan, büyük bir ödeme Microsoft a yönleniyor olacak. Sözleşme detayları ve cihazlar için ödenecek lisans ücretleri belirli değil. Go0gle ise üreticilerden Android ve Chrome OS ile ilgili hiçbir lisans ücreti talep etmiyor. Cihaz başına yaklaşık 5-15$ ödemenin Microsoft a gittiği düşünülüyor. Bu sayede Android cihaz satıldıkça Microsoft kasasına milyonlarca dolar girecek. (AA) ufak ekranlı w8 tabletler geliyor {haber} Windows RT içeren Surface RT ve Windows 8 içeren Surface Pro beklenenden az sattı ama ilerleme var. Microsoft tan gelen yeni açıklamaya göre Windows 8 içeren daha ufak ekrana sahip tabletler göreceğiz çünkü ekran çözünürlüğü ile ilgili 1366 x 768 piksel şartı aşağı çekildi ve 1024 x 768 piksele onay verildi. Apple ipad mini rakibi olacak Windows 8 esaslı ufak tabletler sene sonunda satışta olabilir. Intel CEO su Paul Otellini ise bu sene sonunda $ olan Windows tabletler görebileceğiz dedi. Bunlar büyük olasılıkla 7-8 inç dokunmatik ekranlar içerecek. (AA) teknolojiden kısa haberler {haber} {haber} ->> Samsung un geliştirmeye devam ettiği mobil işletim sistemi Tizen i kullanan ilk model, Samsung GT-I8800 olabilir. ->> Nexus 4 ün hazırlanmasında birlikte çalışan Google ve LG, şimdi de Nexus serisine ait yeni bir cihaz hazırlığına giriştiği iddia ediliyor. ->> Lenovo, uzun pil ömrü ile dikkat çeken Android akıllı telefonu P770 in bir üst modeli P780 i 4000 mah batarya ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor. ->> ios ile birçok güvenlik açığını gideren Apple, şimdi de iphone 5 için özel bir güncelleme yayımladı. ->> Google.com/fonts adresinden ulaşılan yeni site, web için optimize edilmiş 600 ün üzerinde yazı tipini ücretsiz olarak sunmaya devam ederken, modernleşen arayüzü ile kullanıcılara çeşitli yazı tiplerini sözcük, cümle ve paragraf olarak görme olanağı da sağlamıştı. ->> Samsung Electronics, dünyanın ilk 4 GB boyutundaki ultra hızlı LPDDR3 mobil RAM ini üretti. ->> Apple ın iphone 5S ya da 6 olarak çıkarması beklenen ios 7 işletim sistemli yeni modeli, Haziran ayının sonunda ön siparişe sunulabilir. ->> Windows 8 işletim sistemi, 100 milyon kişi tarafından satın alındı. (AA)

5 Dijital Devlet ESTONYA {haber} Çoğumuzun dünya haritasındaki yerini kesin olarak bilemeyeceği küçük bir Avrupa ülkesi olan Estonya, e-devlet uygulamalarıyla adından söz ettiriyor. Yaklaşık 15 yıl önce Estonya da hükümetin kararlı bir dijitalleşme politikasını hayata geçirmesiyle ülkede değişim süreci başlamış. İstanbul un ortalama bir ilçesi kadar nüfusa(1,3 milyon) sahip olan Estonya da halkın büyük bölümü dijital dünyanın nimetlerinden son derece faydalanıyor. Sağlıktan eğitime, finansal işlemlerden çalışma hayatına kadar tüm hizmetler X-road adı verilen dijital bilgi otoyolunu ve ID Card adı verilen çipli vatandaşlık kartını temel alıyor. Devlet her vatandaşına bir e-posta adresi tahsis ediyor ve tüm dijital işlemler bu adrese tanımlı hesap üzerinden yürütülüyor. Estonya nın bu dijitalleşmesinde esas alınan üç hedef verimlilik, tasarruf ve şeffaflık olarak açıklanıyor. Örneğin kamu ayağında dijital altyapıyı kullanmaya başlayan Bakanlar Kurulunun haftalık olağan toplantı süresi 5 saatten 1 saate inmiş. Vatandaşa dönük hizmetler de müthiş seviyede.örneğin doktorunuz kendi şifresiyle sisteme girdiğinde hastasına ait sağlık bilgilerini, tahlil sonuçlarını, röntgenleri ve ilaç listesini görebiliyor.emniyet güçleri herhangi bir vatandaşın kayıtlarına baktığında o kişiye bilgi gidiyor. Bu kontrolün sebebi üzerine açıklama yapılıyor. Bu sistemi vatandaş nikâh işlemlerinde de kullanıyor kendi adına bir şirket kurarken de. Internet kullanım oranı %76, mobil telefon kullanım oranıysa %120 olarak gerçekleşen Estonya da 2010 yılından beri 4G teknolojisi kullanılıyor. Estonya da seçimlerin de internet üzerinden gerçekleştiğini söylememiz şaşırtıcı olmayacaktır. Elektronik tabanlı ilk yerel seçimi 2005 te yapan Estonya, 2007 yılında dünyanın ilk internet tabanlı genel seçimine de ev sahipliği yaptı deki son genel seçimlerde seçmenlerin %24 ü oyunu bilgisayar veya cep telefonu üzerinden kullandı. Estonya da vatandaşlık hizmetlerinin tamamı %80 kullanım oranına sahip ID-card olarak anılan bir çipli kartla işliyor. Dilerseniz ayda 1Euro kullanım bedeliyle bu kartı cep telefonunuza yüklemeniz mümkün. Örneğin 2000 yılında sunmaya başladığı bir hizmet sayesinde aracınızı park ederken ödemeyi SMS ile yapabiliyorsunuz. Park memurları ödeme kontrolünü yine cep telefonlarına plakanızı girerek kontrol ediyor. Bu seçenek, park edenlerin %50 sinin tercihi olmuş durumda. Toplu taşımacılıkta bilet almak da bir SMS atmaktan ibaret... (GT)

6 Nokia Lumia 928 Nokia resmi internet sitesinde de yer alan yandaki görselde cihazın fotoğraflama kabiliyetine dikkat çekilmiş. Bu tanıtımdan eskiyen Nokia PureView 808 in yerini yeni Lumia 928 in alacağı anlaşılıyor. Çünkü söylentilere göre önceki versiyonda yer verilen OIS teknolojisi ve Carl Zeiss lensi Lumia 928 de de yer alacak inç ekran boyutuna sahip Lumia 928 Windows Phone 8 işletim sistemini çalıştıracak. Nokia nın PureView 808 isimli cihazı piyasaya çıkalı uzun zaman oluyor ve her ne kadar cihaz eskimiş olsada fotoğraflama teknolojisi olarak hala pazarın hakimi durumunda. Symbian S60 çalıştıran Nokia PureView 808 teknoloji olarak oldukça geri ve bu nedenle Nokia pazara sunacağı Lumia 928 ile mobil cihazlardaki fotoğraflama hakimiyetini tazelemiş olacak. (AA) OLYMPUS PEN E-P5 MFT Olympus 50. yaşgününü kutluyor ve bu özel an şerefine geliştirilen PEN E-P5 modeli kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Olympus PEN E-P5 Micro Four Thirds (MFT) dijital fotoğraf makinesinde esasında aynasız ama lens değiştirme destekli teknoloji kullanılıyor. Ufak boyutlarda ve retro görünümde olsa da {telefon} SONY XPERİA TABLET Z {tablet} Sony Xperia Tablet Z, toza ve suya dayanıklı bir ürün. Tablet gücünü S4 Pro işlemciden alıyor ve 2 GB RAM belleğe sahip inç ekranda 1920 x 1200 çözünürlüğünde tam ekran görüntüleme yapabiliyor. 6,000 mah bataryaya sahip ve Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi ile çalışıyor. Burada tabletin iki versiyonu mevcut. Bunlardan ilkinde 16 GB depolama imkanına yer veriliyor ve diğerinde de 32 GB depolama alanı bulunuyor. 16 GB olan modeli 499$ olarak fiyatlandırılırken 32 GB olanı için 100$ daha fazla ödemeniz gerekecek. Henüz ülkemize giriş yapmadığını hatırlatalım. (AA) {foto} sınıfının lideri olacak çok sayıda özellikle dolu. Yeni E-P5 ile 16 MP Live MOS alıcı, süper hızlı otofokus sistemi, beş eksenli görüntü sabitleme ve son derece etkileyici 1/8000 saniye hızında deklanşör hızı geliyor. Dahili Wi-Fi kablosuz ağ özelliği sayesinde telefonlarla eşleştirmek mümkün. 3 inç 1036k ekrana açı verilebiliyor. Video kayıt sırasında Full HD 1080p30 desteği sunabiliyor. Photo Story modunda çekilen fotoğraflarla ilginç kolajlar elde etmek mümkün. Bu ay içinde sadece gövde olarak 1000$ fiyatla satışa sunulacak. Beyaz, siyah, gümüş seçenekleri olan dijital fotoğraf makinesini M.ZUIKO DIGITAL 17mm f1.8 lens ve VF-+ elektronik vizörlü (EVF) lensle birlikte almak isterseniz fiyat 1500$. (AA)

7 LG 50PM6900 PENTOUCH TV {tv inceleme} Firmanın dokunmatik ekranlı modeli olan 50PM6900, bu tecrübenin zirve yaptığı bir model. Televizyonun ekranı 50 inç (127 cm) ve 1920x1080 piksel çözünürlüğü destekliyor. 3 boyut desteği de sunan televizyon iki boyutlu görüntüleri üç boyuta çevirme teknolojisine de sahip. 600 Hz frekansında çalışabilen televizyon 4 adet HDMI ve USB çıkışları ile kullanıcıya seçenekler de sunuyor. USB bağlantıları harici disk ve ya da USB bellekten video, fotoğraf ve müzik dosyalarını oynatmaya destek veriyor. Ürünle beraber iki adet kumanda veriliyor. Bunlardan biri standart uzaktan kumanda görevine sahipken diğeri firmanın Sihirli Kumanda adını verdiği fare gibi kullanma imkanı sunan özel kumandası. Cihazın belki en güzel özelliği kalemle sağladığı dokunmatik deneyimi. Bunun için ana menüsüne PenTouch adını verdiği bir bölüm de ekleyen LG, burada çizim yapma, notlar alma ve eğlenceli kullanıcı deneyimi imkanı sunuyor. (AA) TOSHİBA WT310 windows 8 tablet {ultrabook} Toshiba dan iş kullanıcılarına özel iddialı bir tablet modeli geliyor. Cihazın en çok dikkat çeken yanı 11.6 inç genişliğindeki dokunmatik ekranı. Toshiba WT310 da iş kullanıcılarının işine daha çok yarayacak olan Windows 8 işletim sistemi yüklü. Aynı zamanda Digitizer- Pen adı verilen gelişmiş dokunmatik kalem pakete dahil ediliyor. Böylece el yazısı girdisi destekleniyor ve metinler kolayca düzenlenebiliyor. Full HD 1920 x 1080 piksel çözünürlük destekliyor. Akıcı performans için Ultrabook larda karşımıza çıkan güncel Intel işlemciler kullanılıyor. Windows 8 Pro (64-bit) yüklü cihazın boyutları 229 x 189 x 12.4 mm. Çok sayıda bağlantı destekleyen tablette güvenlik ve veri yönetim yazılımları, uzaktan kontrol desteği yüklü. İşletmelere özel TPM 1.2 (Trusted Platform Module), Intel AMT (Active Management Technology), Intel Anti-Theft ve Toshiba Eco Utility yazılımları sunuluyor. Şimdilik fiyat belirli değil. (AA) Toshiba Qosmio X870 1TB HYBRID hard diskiyle dikkat çeken Qosmio X870, 3D kusursuz bir oyun performansını, mükemmel görüntü kalitesini, net ve canlı ses niteliğini bir araya getiriyor. En son çıkan NVIDIA 3D Vision aktif gözlükleri destekleyen Full HD 43.9 cm(17.3 ) ekrana sahip. Kırmızı ve koyu gümüşi metalik alüminyum gövdesi ile dokulu yüzeyi, Qosmio X870 e {notebook} hakiki bir oyun makinesi özelliği kazandırıyor. Qosmio X870 3D özellikleri;intel Core i7-3630qm İşlemci (2,40 / 3,40 Turbo Ghz, 6 MB L3 cache), Intel HM76 Express Chipset, Windows 8, 32 GB (4 x 8 GB) DDR3 RAM, Blu-ray sürücü, HD 3D web kamera ve mikrofon, HD Audio, ECO modu, Numerik tuş takımı, Çoklu Dokunmatik Kontrole Sahip Touch Pad, Uyku modunda müzik, Resolution+, Arka ışıklandırmalı klavye, 2D-3D DVD görüntüsü dönüştürme, HDMI üzerinden 3D TV ye 3 boyutlu görüntü aktarımı. (AA)

8 WLAN nedir? {donanım} 1970 yılında, Hawaii Üniversitesi nde bir profesör olan Norman Abramson tarafından dünyanın ilk kablosuz bilgisayar iletişim ağı icat edildi. Sistem telefon kablosu kullanmadan merkezi bilgisayarla iletişim sağlayabilmek için 4 adaya konuşlandırılmış 7 bilgisayar içeriyordu. Kablosuz Yerel Alan Ağı - WLAN (Wireless Local Area Network) Teknolojisi, kablolu iletişime alternatif olarak uygulanan, RF (Radyo Frekansı) radyo teknolojisini kullanarak havadan bilgi alışverişi yapmayı sağlayan, amaçlı radyo işaretlerinin belirli bir frekans kanalında iletildiği, karasal (terrestrial) esnek bir iletişim yöntemidir. Mobil cihazlar üzerinde bulunan wireless ethernet kartı yardımı ve kablosuz ADSL modem vasıtası ile veri iletişimi için kablo kullanmadan internete girebilir ya da cihazları kablosuz ortamda konuşturabilirsiniz. Wi-Fi kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazları kablosuz olarak internete bağlanmasını sağlayan teknolojidir. Wi-Fi ürünlerin kablosuz bağlantı sağlayabildiğini gösteren bir uyumluluk göstergesidir ve IEEE a, IEEE b, IEEE g ve IEEE n standartlarına göre belirlenir. Bağlantı, kablosuz erişim noktaları ve cihazın ortak desteklediği, IEEE protokolüne bağlı olarak 2.4 GHz veya 5 GHz radyo frekansında gerçekleştirilir. Veri, CSMA/CA (Carrier sense multiple access with collision avoidance) protokolüne uygun gönderilip alınır ve böylece paketlerin iletimi sırasında hata oluşması sorunu çözülür. Wi-Fi nin erişim noktaları, bir oda gibi küçük alanlardan, birkaç milkarelik geniş alanlara kadar etki edebilir, buralarda internet erişimini sağlayabilirler. Ev ve ofislerdeki özel kullanımının yanında kamuya ait alanlarda da ücretsiz olarak veya diğer ticari şekillerde kullanılmaktadır. Havaalanları, otel ve restoran gibi yerlerde genel olarak bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmaktadır den bu yana 300 metropolitte Wi-Fi (Muni-Fi) projesi başlamıştır. (GT)

9 C# Dersleri : d0-while DÖNGÜsü {programlama} While dögüsünü, döngümüz içerisindeki kod bloğunun kaç kere çalışacağını bilmediğimiz durumlar için kullanıyorduk. Eğer while daki koşul uymuyorsa program akışı döngüye girmeden devam ediyordu. Do-while döngüsünde ise bir programa bir kere çalıştır, sonra koşul gerçekleştiği sürece tekrar tekrar çalıştır diyoruz. Aşağıdaki gibi do-while döngüsünün söz dizimine baktığımızda, aslında while döngüsünden tek farkının, koşuldan bağımsız olarak döngünün bir kere dönmesidir. Yani koşul sağlansa da sağlanmasa da döngü içerisindeki kodlar bir defaya mahsus olmak üzere çalışacaktır. do { //Koşul sağlandığı sürece çalışacak olan kod bloğu } while (koşul); Bir örnek verecek olursak: klavyeden 0 değeri girilene dek girilen sayıların en büyük iki rakamı bize gösteren kod bloğunu do-while kullanarak yapalım. int birinci = 0, ikinci = 0, girilen = 0; Console.WriteLine( Lütfen sayı giriniz. ); do { girilen = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if (girilen > birinci) { ikinci = birinci; birinci = girilen; } else if (girilen > ikinci) { ikinci = girilen; } } while (girilen!= 0); Program kullanıcıdan sıfır değeri girilene kadar sayılar ister. Sıfır girilmediği sürece döngü içerisindeki kod bloğu çalışır ve döngü dönmeye devam eder. Girilen her sayıyı önceki iki sayı ile ayrı ayrı kıyaslar. Girilen sayı önceki iki sayıdan sayıdan büyükse değerlerini birbirlerine atar. Bunu yaparken de, minimum bir tane değişken kullanmalıdır. Bu algoritmaya swap algorithm (kaydırma algoritması) denir. Son olarak birinci ve ikinci değişkenlerinde en büyük iki sayı kalmış olacak. Fakat c sharp programlama filinde do-while döngüsü her zaman tercih edilmez. Eğer do-while döngüsü kullanılacaksa çok iyi tasarlanmalı ve kullanıldığı algoritmada döngünün yeri çok iyi tespit edilmelidir. Aksi takdirde, geliştirici tarafından zor farkedilir mantık hatalarına yol açabilir.(aa)

10 WİNDOWS ANDROİD KARDEŞLİĞİ Samsung SideSync Desteğiyle Windows Android Kardeşliği {kurulum} Samsung un Android işletim sistemli cihazlar anlamında satış liderliği sürüyor. Milyarlarca dolar nakit birikimi elde eden firmanın başarısındaki sebeplerden biri ilgi çekici donanımlar, diğeri tamamlayıcı üstün yazılımlar. Son nesil Galaxy serisi Samsung telefonlardaki özellikler yetmezmiş gibi yeni bir avantaj daha belirdi. Samsung SideSync adı verilen yeni uygulama sayesinde Windows işletim sistemi ve Android mobil işletim sistemi ideal birliktelik oluşturuyor. SideSync yüklü bir Samsung Galaxy cep telefonunu bilgisayara bağlayınca telefondaki dosyalar bilgisayara gönderilip yedekleniyor. Daha da iyisi, telefonu ikinci bir ekran olarak kullanmak mümkün oluyor. Fare imlecini bilgisayardan sağa çekip telefon ekranına geçirmek mümkün oluyor. Bilgisayar klavyesi, telefona veri girmek için kullanılabiliyor ve iki sistem arasında kopyala yapıştır mümkün oluyor! Ayrıca sürükle bırak yaparak dosya aktarmak da mümkün. Diğer açıdansa telefon ekranındaki görüntü bilgisayara bir pencere gibi gönderilebiliyor ve telefona dokunmadan kontrol etmek mümkün oluyor. Normalde başka uygulamalar da Android içeriğini bilgisayara gönderme ve harici monitör gibi kullanma desteği sunmayı denedi. SideSync bir ilk olmasa da daha fazlasını sunmayı başarıyor. Android ve Windows uygulamaları bir araya geliyor, ikinci ekran olarak kullanılabiliyor. Hem Windows yüklü PC de, hem Samsung Galaxy telefonda ilgili uygulama kurulu olmak zorunda. ATIV serisi Samsung dizüstü bilgisayarlar SideSync yüklü gelecek. (AA)

11 Windows a bahar temizliği! Yıllık Windows temizliği vakti geldi! İşte kusursuz bahar temizliği için bilmeniz gereken her şey! {ipuçu} 1. Sağlık kontrolü : Windows ta bulunan performans izleme özelliği bilgisayarınızın sağlık durumunu gösterecektir. Bunu yapmak için [Windows] + [R] kısa yolunu kullanın ve perfmon /report komutunu girin. Performans izleme bir sağlık kontrolü yapacak ve performans değerlerini içeren bir liste görüntüleyecektir. 2. Dosya sistemi kontrolü : Windows 7 de bu komut satırına [Win] + [R] ve ardından cmd girerek ulaşabilirsiniz. Komutu onaylarken [CTRL] ve [SHIFT] tuşlarını basılı tutun. Windows 8 de bunu yapmak için [WINDOWS] + [X] ve ardından Command prompt as admin seçeneğini seçin. Şimdi komut satırına chkdsk yazın. Eğer hatalar bulunduysa, bunları chkdsk /f komutu ile tamir edebilirsiniz. 3. Sürücülerin optimize edilmesi : Windows 8 deki Denetim Masası nda bu işlevin adı Sürücüyü en iyi duruma getir ve birleştir olarak verilmiş. Daha önceki sürümlerdeyse bu işlevler Disk birleştiricisi başlığı altında bir araya getirilmiş. Windows burada yüklenmiş olan sabit sürücüleri kontrol eder ve bir optimizasyonun gerekli olup olmadığına bakar. 4. Disk Temizleme yi kullanmak : Tam bir temizlik için, çoğunlukla göz ardı edilen Disk Temizlemeyi de kullanmak gerekiyor. Başlat menüsünden veya başlangıç ekranından başlatabilir ve gereksiz dosyalardan kurtulabilirsiniz. 5. Windows 8 uygulamalarının atılması : Yılda bir kez zaman ayırmalı ve yüklenmiş olan uygulamalara göz atmalısınız. Uygulamalar içerisinde kesin olarak artık kullanmadıklarınızı kaldırmalısınız. Başlangıç ekranında basitçe sağ fare tuşuna basıp bir uygulamayı seçebilir ve sonra da ekranın altındaki çubuk üzerinde Kaldır seçeneği ile bunu kaldırabilirsiniz. 6. Windows.old un silinmesi : Windows.old klasörü silinebilir mi? Evet, hem de son derece kolay bir şekilde. Daha önceki bir Windows sürümünden yükseltme yapmış tüm kullanıcılar bu klasörü C disk bölümünde gördüklerini hatırlayacaklardır. Windows.old klasörü içerisine Microsoft, bir önceki sürümden dosyaları arşivler. Eski Windows tan bir dosyaya ihtiyaç duyulduğunda bu Windows.old klasörü içinden bulunup çıkarılabilir ve yeni sisteme kopyalanabilir. Pek çok durumda kullanışlı olan bu özellik bazen gereksiz bellek israfına yol açar. (AA)

12 Thunderbolt portu {donanım} Thunderbolt Intel tarafından geliştirilen çevre birimlerini bağlamak için kullanılan bir arabirimdir. 10GBps veri aktarımı sağlayabilen Thunderbolt, USB 3.0 dan da 2 kat hızlı bir arabirim. En iyi yönü ise belki de bir bilgisayarda sadece bir Thunderbolt portu bulunması ve tüm cihazların bu porta peş peşe bağlanarak çalıştırılabilmesi. Zira her Thunderbolt cihazının bir çıkış ve bir giriş portu bulunuyor. (GT) {yazılım} Ücretsiz dvd-cd yazma programı Free Easy CD DVD Burner tamamıyla ücretsiz bir CD&DVD yazma programıdır. Veri ve ses (WAV, WMA, MP3, OGG, FLAC, AAC, M4A) dosyalarınızı CD&DVD ortamına aktarmak Free Easy CD DVD Burner ile çok kolay. Program aynı zamanda ISO dosyaları oluşturabiliyor veya direkt ISO dosyasını yazabiliyor. CD ve DVD kopyalayabilme özelliğini de içeriyor, çoklu oturum desteği de sunuyor. Program ile dual-layer DVD, CD-R, CD-RW, DVD-R, DV- D+R, DVD-RW, DVD+RW disklerini yazdırabilirsiniz. (GT) CollageIt Pro 1.9 CollageIt, Windows için tasarlanmış kolay kullanımlı, fotoğraflardan kolaj yapmanızı sağlayan bir programdır. Kolajlarınızı otomatik olarak da yapabilmektedir. Sıradan fotoğraflarınızdan saniyeler içinde etkileyici kolajlar yaratmak isterseniz bu program tam size göre. Pro versiyonunda sunulan ilave kazanımlar: Can sıkan açılış ekranına son! Fotoğraf kırpma işlemi. Büyük boyutta kolaj dışa aktarımı.. Üretici Firma : Pearl Mountain Software Boyutu : 14.9 MB Fiyatı : $ (AA) {androıd} {yazılım} Where is my water? WHERE S MY WATER herkesin uygulayabileceği bir popüler bir disney oyunu. 400 ün üzerinde seviyesi var. Pocket Gamer, Phonearena.com ve Apple n Apps tarafından yılın oyunu seçilen uygulamanın ücreti ise 0,99 $. (GT)

13 Tarihteki büyük gaflar Bill Gates (Microsoft yazılım şirketi kurucusu): 640 KB hafıza(ram) herkese hayli hayli yeter. {test} 1876 da Western Union şirketinin iç yazışması: Telefonun ciddi bir haberleşme aracı olarak kullanılmasına engel olacak birçok eksiklikleri var. Alet bizim açımızdan hiçbir değer ifade etmiyor. Darryl F. Zanuck (Twenty Century Fox film şirketi baskani ): Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez. Thomas Watson (IBM Başkanı,1943) : Dünya piyasası, 5 bilgisayardan fazlasını kaldıramaz. Ken Olsen (Digital Equipment Corporation -DEC- bilgisayar şirketi kurucusu, 1977) : Hiç kimsenin, evinde özel bir bilgisayar bulundurmasına gerek yoktur. Popular Mechanics dergisi : Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar. Charles Duell (ABD Patent dairesi yetkilisi, 1899) : Şimdiye kadar icat edilebilecek her şey icat edilmiştir. (GT) {arama} Google Arama : benzer siteler related:siteadı.com Bu şekilde arama yaparak da siteadı.com kısmına yazacağımız sitenin içeriği veya işlevi ile benzer olan siteleri bulabiliriz. Ne işime yarar diyebilirsiniz. Related: ilgili,alakalı,benzer Örnek: related:google.com gördüğümüz gibi Google arama motoru ile benzer işlevde olan yahoo arama motoru özel arama sonucumuzda ilk sırada yer alıyor. (AA) WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger Android ve diğer akıllı telefonlar için kullanılabilir bir mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp mesajlaşmak için 3G veya WiFi (varsa) kullanır. Mesajlar, resimler, ses notları, video iletileri göndermek ve almak için SMS WhatsApp kullanılabilir. WhatsApp uygulaması birinci yıl ücretsiz sonra yıllık $ 0.99 (GT) {androıd}

14 2013 in en teknolojik aletleri {teknolojik} Oyuncak devi Lego nun parçaları bundan böyle Apple firmasının ürettiği cihazların emrine amade. Firmanın 350 dolar değerindeki robot seti Mindstorms EV3 artık iphone, ipad ve ipod üzerinden de komut alabilecek. 4 KİŞİLİK TABLET Lenovo nun geliştirdiği IdeaCentre Yatay Tablet PC, aynı anda 4 kişinin de kullanabileceği ilk bilgisayar unvanını aldı. Aynı anda 10 parmağın dokunuşunu algılayabilen ekranın genişliği santim, diğer bir deyişle 8 ipad büyüklüğünde. ÇİÇEK ÖLÇER Parrot firmasının üretiği Flower Power adlı cihaz toprağın içine saplanıyor. Nem ve ısıyı ölçen cihaz size çiçeğinizi ne zaman sulamanız ya da hangi sıcaklıkta muhafaza etmeniz gerektiği konusunda tablet bilgisayarınıza uyarı gönderiyor. YEMEK KOÇU ÇATAL HAPI fork yani akıllı çatal, kullanıcısı hızlı yemek yediği zaman, titremeye başlıyor ve üzerindeki lamba aracılığıyla sinyal veriyor. Önümüzdeki aylarda satışa çıkması beklenen çatalın fiyatı 99 dolar olarak belirlendi. (GT) {google} Goodle Doodle Her sene olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı ve arama motoru Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı na özel bir logo tasarladı. Her güne özel doodle ler hazırlayan Google, bu kez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı na özgü bir tasarım hazırladı. İnternet sektörünün arama devi Google ın logosunda ellerinde Türk bayrağı bulunan yöresel kıyafetli iki çocuk yer alıyor. (GT)

15 Jack Dorsey Jack Dorsey (d. 19 Kasım 1976) Amerikalı yazılım mimarı ve işadamı. Bir çok kişi tarafından Twitter ve bir mobil ödeme şirketi olan Square un kurucusu kimliği ile tanınır de Technology Review de 35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişi den biri seçildi. Dorsey, özellikle Google tarafından Twitter ı satın alabilmek için gelen tekliflere karşı kesin tutumu ve hayır yanıtı ile de popüler. Dorsey 13 yaşına kadar St Louis Missouri de büyüdü.bishop Dubourg Lisesine gitti ve daha sonra Missouri University of Science and Technology Üniversitesi nde okudu. Çalışma hayatına başladığında Kaliforniya ya taşındı. Ülkemizde ve Dünya da en çok kullanılan 2 sosyal ağdan biri olan, özellikle siyasilerin çok sık ziyaret ettiği, kullandığı bir site olan Twitter ı kurdu. Twitter özellikle 2008 seçimleri ve bu dönemden sonra çok daha sık kullanılmaya başlanan kaliteli bir sosyal ağdır. Açılış ve hizmet süresi daha önceki zamanlarda başlasa da, kurucusu Jack Dorsey 2006 yılında gelişimi için daha fazla ağırlık vererek daha da duyulmasını sağladı. Daha önceden Amerikan Business Insider dergisinin yayınlarında Jack Dorsey in, Google nin Twitter i satın alma tekliflerine iki kez hayır yanıtı verdiğini açıkladı. Google son olarak Twitter için 2.5 milyar dolar vermeye hazır olduklarını açıklamışlardı. {DİKKAT et} {kimdir?} Bunun üzerine açıklama yapan Jack Dorsey, Bu teklif bana göre bir hakarettir, siz böyle küçük bir paraya Twitter i almayımı düşünüyorsunuz. açıklamasını yapmıştı. (GT) SMS Search: Google ın yeni kurbanı Google ın, kısıtlı veri imkânı sunan cihazlara sahip kullanıcılar için yıllar önce geliştirdiği SMS Search hizmetine son verildi. Günümüzün sürekli olarak internete bağlı olan ve grafik arabirimlere sahip modern cihazlarının bulunmadığı günlerde işe yarayan hizmet şu şekilde çalışıyordu: Aramak istediği şeyi yazan kullanıcı e SMS olarak gönderiyordu. Arama işlemini yapan Google sonuçları metin olarak geri gönderiyordu. Son zamanlarda hizmetin ne yoğunlukta kullanıldığına dair bir bilgi yok. Ancak tahminimiz modern cep telefonlarının bu kadar yaygınlık kazandığı günlerde SMS Search e ihtiyaç duyan pek kimsenin kalmadığı yönünde. Zaten Google ın iptal kararını duyurma şekli kendilerinin de bu emektar hizmete artık pek önem vermediğini gösteriyor. (AA)

16 Tarihten: İlk cep telefonu İlk cep telefonunu 1973 te Michael Cooper ın çalıştığı Motorola firmasında geliştirilmiştir. Modeli Motorola Dyna-Tac tir. İlk cep telefonunun mucidi olan Martin Cooper bugün 74 yaşında. Motorola da mühendis olarak çalışırken ürettiği 850 gramlık tuğla görünümündeki cep telefonunun son on yılda hızla yayılmasını ve gram ağırlığındaki teknoloji ürünlerine dönüşmesini ilgiyle izliyor. Ancak Cooper a göre bu teknolojiler daha başlangıç. (GT) {eskici} {tekno-kötü} Cube ( ) Sadece 20,3 santim yüksekliğindeki şık ve farklı Cube modelinde 4G işlemci bulunuyordu. Fiyatı tower kategorisinde olmasına karşın, tower modellerin genişletilmesi kolayken, Cube lara yeni donanım takmak zordu. Görüntüsü ve sessiz çalışması tasarımcıların takdirini toplayan Cube un tüm kabloları saklanmıştı; ancak bu durum herhangi bir parçayı takıp çıkarmayı oldukça zorlaştırıyordu. Apple Cube modelinden ne öğrendi? Şık ve minimal ürünler her zaman o kadar da kullanışlı olmayabiliyor. (AA) bilgisayar terimleri bt {sözlük} Algoritma, matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir. Yani belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir. Yapay Zeka, İnsanın düşünme yöntemlerini analiz ederek bunların benzeri yapay yönergeleri geliştirmeye çalışmaktır. Bulanık Mantık, 1961 yılında Lütfi Askerzade nin yayınladığı bir makalenin sonucu oluşmuş bir mantık yapısıdır. Bulanık mantık bir yapay zekâ uygulaması oluşturma prensibidir. Bulanık mantıkta temel olan bir sonuca varmaktır. Normal bir programın yapısı: Temel girdiler >> Program >> Sabit bir sonuç şeklindedir. Oysa ki bir bulanık mantık uygulaması: Sayısı belli olmayan veri yığını >> Program >> Girdilere ve varsayıma göre değişken bir veya birden fazla sonuç şeklindedir. (GT)

17 Facebook İstatistikleri {facebook} Ülkelerin kullanıcı sayıları Dünyanın en küçük devletlerinden biri Vatikan da ise son verilere göre sadece 20 kişi facebook kullanıyor. Vatikan dünyada facebook kullanıcısının en az olduğu ülke olarak dikkat çekiyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi olan, 1 milyar 300 milyon nüfusluı Çin de ise 485 bin 340 kullanıcı bulunuyor. Dünya da ilk 5 Avrupa da ilk 5 1) ABD: ) Türkiye: ) Hindistan: ) Birleşik Krallık: ) Endonezya: ) Fransa: ) Brezilya: ) Almanya: ) Meksika: ) İtalya: (AA) türkiye de twıtter istatistikleri {sayılarla} - Türk twitter kullanıcı sayısı 9.6 milyona ulaştı. Bu oran 2012 de 7.2 milyondu de aylık aktif kullanıcı sayısı 5.3 milyonken, 2013 aylık aktif kullanıcı sayısı 6.2 milyona ulaştı yılında günlük toplam tweet sayısı 1.7 milyondu te ise % 370 artış göstererek 8 milyona yükseldi de saniyede 20 tweet atan Türk Twitter kullanıcıları, 2013 te bu rakamı saniyede 92 tweete yükseltti de tweetlerde ortalama karakter sayısı 64 iken, 2013 tweetlerinde ortalama karakter sayısı 70 e yükseldi yılında erkeklerin daha yoğun kullandığı Twitter da hakimiyet 2013 te kadınlara geçti. Erkekler % 47 de kalırken, kadınlar % 53 le öne geçti yılında ortalama takipçi sayısı 151 iken, 2013 te bu rakam iki katına çıkarak 320 ye ulaştı. Twitter da hayatta kalabilmek için en az 320 takipçiye ihtiyaç var. (AA) {otomobil} Apple dan Araç Bulma Patenti Apple ın yeni hedefi otomobiller. Daha önce de otomobiller için icihazlarının entegrasyonuyla ilgili girişimlerde bulunan firma, şimdi de araçlar için yer bulma sistemini geliştirmeye başlamış olabilir. Patently Apple ın yayımladığı görseller Apple ın bu konuda girişimlere başladığını gösteriyor. Apple ın sunduğu araç bulma sistemi ile otoparka park ettiğiniz aracınızı GPS sayesinde veya araçta bulunan kamera sensörleri yardımı ile konumunu icihazınıdan bulabileceksiniz. Ayrıca diğer söylentilere göre aracınızın kapılarını icihazlarınız üzerinden kilitleyip açabileceksiniz. (AA)

18 finansal örneklerle ileri excel Excel i biliyorsunuz ama bildikleriniz size yeterli gelmiyor. Ya da Excel ile ilgili her şeyi öğrenip, Excel de uzman olmak istiyorsunuz. İşte bu kitap sizin için yazıldı! Excel ile ilgili bilmek ve öğrenmek istediğiniz her şeyi bu kitapta bulabilirsiniz. Kitap ile birlikte internet sitemizden ücretsiz olarak indirebileceğiniz Excel Sayfaları üzerinde alıştırmalar yapabilecek ve yine aynı sayfalar üzerinde örnek uygulamaları inceleyebileceksiniz. Finansal uygulama örnekleri ve ayrıntılarıyla ele alınan fonksiyonların yanı sıra, Okan Emir in tavsiyeleri ve ipuçlarıyla Excel e tamamen hakim olmanızı sağlayacak olan kitap, konuların rahat anlaşılması ve grafiklerin kolay anlaşılması için baştan sona renkli basıldı. (AA) {facebook oyun} Belli sayıda kaynağı (meyveler, su, güneş vb.) toplamanız gereken bölümler. 12. bölümden itibaren çiçekler, 29 dan itibaren birbiriyle kombine etmemiz gereken yumurtaları göreceksiniz, hatta daha ilerde yumurtalardan çıkan ördeklere ihtiyacımız olacak. Topladığınız yıldız sayısına göre rakunla savaşmamıza yardımcı olacak hayvanları kazanıyoruz. Farklı hayvanları topladıkça yeni güçlendiriciler kazanmak için kullanabiliriz. Kaynakları eşledikçe rakunun canı azalmakta, sağlam bir posta dayaktan sonra rakunu alt ederek bir sonraki bölüme geçiyoruz. Bir nevi bölüm sonu canavarı. (AA) ShootMania Storm {PC kitap} Okan Emir Farm Heroes Saga {PC oyun} NADEO nun son yapımı Shootmania farklı bir konsept yakalamış nadir oyunlardan. Oyunu açtığınız an karşınıza gelen az sayıdaki menülerden nereye gitmek istediğinizi ve ne yapmak istediğinizi hemen seçebiliyorsunuz. Oynanış tecrübesine de genel olarak bu durum hakim. İlk maçınızı yapmak için tıkladığınız vakit hemen yükleme ekranında karakteriniz yönlendireceğiniz tuşları görebiliyorsunuz. İlk dikkatinizi çekecek şey bu tuşların azlığı. ShootMania FPS olarak gerçekten enteresan bir yapıya sahip. Bu yapıyı açıklamam gerekirse; genel oyun konsepti rakiplerinizi üst üste dört kere atabileceğiniz ve bileğinize bağlı olan silahlar ile vurmaya dayalı. Başka bir silahınız olmadan, sadece bunu zamanlayarak belirli bir parkur içinde oldukça hızlı bir oynanış çerçevesinde size verilen görevleri yerine getirerek ya çeşitli mekanları savunmaya çalışıyorsunuz ya da son hayatta kalan olmaya. Özellikle son hayatta kalan olmaya çalışmak oldukça enteresanken, silahınızı şarj etmek için aralarda bırakmanız gereken süreler oynanışı oldukça dinamikleştiriyor. (AA)

19 Zekadan Dehaya Ahmet Maraşlı Ahmet Maraşlı, Zeka dan Deha ya kitabını rekabet edilemez bir neslin yetişmesi için kaleme aldı. Şimdiye kadar yayımlanmış tüm eğitim kitaplarının üstünde bir teknik kapasitesi ne olursa olsun her çocuğu, genci, yetişkini geliştirecek ve bulunduğu noktadan çok ötelere taşıyacak uygulamaları eğitimcilere ve ebeveynlere sunuyor. {kitap} İlk Baskı Tarihi: Mayıs 2013 Sayfa Sayısı: 400 Ebat: 13,5x21 (AA) ıron man 3 {film} Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağı zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan? Yarattığı alaycı karakterlerle hayran kitlesini geliştiren Robert Downey Jr. ı dördüncü kez Tony Stark olarak izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini ise Shane Black üstleniyor. Filmin çekimlerine Kuzey Carolina eyaletinin Wilmington kentinde gerçekleştirilen filmin senaryosu ise Drew Pearce e ait. Downey Jr. a Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Ben Kingsley, Guy Pearce, Rebecca Hall, James Badge Dale ve Ashley Hamilton isimleri eşlik ediyor.(aa) -asyon türkçe değildir! Bu sitenin yazarı türkçeyi istila eden asyon ekinden sıkılmış ve bize Tükçe yi koruma amacı güden bu güzel siteyi hediye etmiş. Bir ayrıntı da bu sitenin 1-2 saat içinde tasarımının tamamlanması... (GT)

20 Sivri Zeka Sorusu TeknoKomiKare Sudoku Sorusu Apple şimdi çift çekirdek teknolojisiyle :) ısparta etkinlik kakuro Sorusu

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

Üniversal Takma Birimi, USB Type-C

Üniversal Takma Birimi, USB Type-C Üniversal Takma Birimi, USB Type-C Kullanma Kılavuzu DA-70863 1. GİRİŞ Digitus tam fonksiyonel üniversal takma birimi, USB tip C tam donanımlı bir çalışma alanı oluşturmanız için size her şeyi sunuyor.

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar Yılmaz DEMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ Ünitelerimiz

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm

Dell Vostro 330. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler. Uyarılar Hakkında. Önden ve Arkadan Görünüm Dell Vostro 330 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Önden ve Arkadan Görünüm

Detaylı

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C

Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Üniversal Takma Birimi, USB Tip C Kullanma Kılavuzu DA-70861 1. GİRİŞ Digitus tam fonksiyonel üniversal takma birimi, USB tip C tam donanımlı bir çalışma alanı oluşturmanız için size her şeyi sunuyor.

Detaylı

Windows. Sınırsız Yaşam., Windows 7 ürününü önerir. AKILLI PERFORMANSIN 22W LCD YENİ TEMSİLCİSİ NEO ile içinizdeki multimedia canavarını serbest bırakın. ile hızınızı katlayın NGO.I750-6T85P-W Intel Core

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W800, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 800Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı, güç verebilen USB

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

Bilişim Teknolojilerine Giriş

Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve iletilmesini sağlayan teknolojilerin bütününe bilişim teknolojileri denir. Bilişim Teknolojisi Girilen verileri saklayan, işleyen,

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA İşletme Bilgi Yönetimi Doç. Dr. Serkan ADA Bilgi Toplanmış, organize edilmiş, yorumlanmış ve belli bir yöntemle etkin karar vermeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili birime sevkedilmiş, belirli bir amaç

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

Dell Vostro 230. Uyarılar Hakkında. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler

Dell Vostro 230. Uyarılar Hakkında. Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Dell Vostro 230 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. UYARI: Bilgisayarı kendiniz

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

Üstünlükleri. 1- Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır.

Üstünlükleri. 1- Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır. Wi-Fi (İngilizce: Wireless Fidelity, Türkçe: Kablosuz Bağlantı Alanı) kişisel bilgisayar, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve akıllı telefonlar gibi cihazları kablosuz olarak internete

Detaylı

DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME

DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME 1. İŞLEMCİ 1.1. En az 1.3 Ghz hızında işlemciye sahip, çift çekirdekli Intel-core i5 1.2. İşlemci başına paylaşımlı en az 3 MB L3 ön belleğe sahip 2. BELLEK 2.1. Sistem

Detaylı

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8.

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8. İşlemci: İşlemci,kullanıcıdan bilgi almak, komutları işlemek ve sonuçları kullanıcıya sunmak gibi pek çok karmaşık işlemi yerine getirir. Ayrıca donanımların çalışmasını kontrol eder. İşlemci tüm sistemin

Detaylı

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Enformatik Bölümü TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI Enformatik Bölümü - Bilgisayarın tanımı ve tarihçesi Bilgisayar, belirli komutlara göre veri işleyen ve depolayan bir makinedir. İlk bilgisayar 1950 yılında yapılmıştır.

Detaylı

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor

MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ: Avrupa, mobil işgücü seçeneklerini araştırmaya başlıyor Hibrit cihazlar, iş amaçlı dizüstü bilgisayarların Avrupa daki egemenliğini tehdit ediyor Tabletlerin mobil çalışma biçimini

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

12" Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C

12 Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C 12" Üniversal Dizüstü Bilgisayar Takma İstasyonu, USB Type-C Kullanma Kılavuzu DA-70860 (gümüş) DA-70862 (gri) DIGITUS'un tam fonksiyonel ve hassas yerleştirmeli dizüstü bilgisayar takma istasyonu, tam

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası

Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi Sayfası Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Precision İş İstasyonu T1500 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Teknik Bilgi

Detaylı

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir?

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro kameralar birçok uygulama yazılımı ile uyumludur. Aşağıda bu yazılımların en popüler olanlarından biri olan GoPro Appuygulaması hakkında detay bilgiler

Detaylı

DONANIM. 1-Sitem birimi (kasa ) ve iç donanım bileşenleri 2-Çevre birimleri ve tanımlamaları 3-Giriş ve çıkış donanım birimleri

DONANIM. 1-Sitem birimi (kasa ) ve iç donanım bileşenleri 2-Çevre birimleri ve tanımlamaları 3-Giriş ve çıkış donanım birimleri DONANIM 1-Sitem birimi (kasa ) ve iç donanım bileşenleri 2-Çevre birimleri ve tanımlamaları 3-Giriş ve çıkış donanım birimleri DONANIM SİSTEM BİRİMİ ÇEVREBİRİMLERİ Ana Kart (Mainboard) Monitör İşlemci

Detaylı

BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR

BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM Teknoloji: İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü aletler ve araçlardır. Bir aracın teknolojik olması için elektronik

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır;

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır; TEKNİK ŞARTNAME Bu şartname, Kurum ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın alınacak olan 15 (onbeş) adet sunucu, 8 (sekiz) adet CNA kart ve 1 (bir) adet kabinetin minimum teknik özelliklerini tanımlar. 1.

Detaylı

Güncel Kurumsal Fiyat Listesi MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti.

Güncel Kurumsal Fiyat Listesi MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti. MİNİtek Teknoloji Ürün ve Çöz. Telek. Tic. Ltd. Şti. Tel: (212) 267 4011-18 (212) 267 4454 (212) 267 4018 info@minitek.com.tr proje@minitek.com.tr Fax (212) 267 4009 2 Nisan 2013 Sizin için Seçtiklerimiz:

Detaylı

Bilgi ve iletişim teknolojileri

Bilgi ve iletişim teknolojileri Bilgi ve iletişim teknolojileri 1 Bilgisayar, Hesap makinesi gibi araçlara neden ihtiyaç duyulmuştur? Zaman tasarrufu Bilginin depolanması ihtiyacı Hatasız işlem yapma isteği İletişim ihtiyacı 30\2 Bilişim

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması Samsung Galaxy S3 ve Karşılaştırması Samsung Galaxy S 3 Genel Özellikler Ağırlık 133 Gr 140 Gr Genişlik 70.6 mm 58.6 mm Yükseklik 136.6 mm 115.2 mm Kalınlık 8.6 mm 9.3 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

Görünümler. Özellikler

Görünümler. Özellikler 13 Görünümler Telif hakkı 2012 2014 Dell Inc. Tüm hakları saklıdır. Bu ürün ABD ve telif hakkı ile fikri mülkiyet yasalarınca korunmaktadır. Dell ve Dell logosu, ABD ve/veya diğer yasalarca Dell Inc.'in

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ

DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ DOĞRUDAN TEMİN İLANI ŞEHZADE GENÇLİK İZCİLİKVE SPOR KULUBÜ DERNEĞİ Elazığ ili SODES BİR ELDE SEN TUT Projesi kapsamında Elektronik Ürünler mal alımına ilişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU 1 2 KURS MODÜLLERİ 1. BİLGİSAYAR KULLANIMI 3 1. Bilişim (Bilgi ve İletişim) Kavramı Bilişim, bilgi ve iletişim kelimelerinin bir arada kullanılmasıyla meydana gelmiştir. Bilişim, bilginin teknolojik araçlar

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

İŞ İSTASYONU SEÇİM REHBERİ

İŞ İSTASYONU SEÇİM REHBERİ İŞ İSTASYONU SEÇİM REHBERİ Tasarım programları yapıları gereği çalışırken kompleks hesaplamalar yaparak ekrana en doğru ve gerçekçi görüntüyü getirmeye çalışır. Bu sebeple bilgisayar seçimi çalışma performansınızı

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 199e. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 199e. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 199e Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeler Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeleri yazımızda derledik. Ethernet in Keşfi Mayıs 1973 yılında telefon kablosu

Detaylı

TOSHIBA C55-C- 11RSatellite Ci5-5200U 2.20GHz 8GB 1TB 2GB 930M 15.6" INTEL CI5-5200U 2,2GHZ

TOSHIBA C55-C- 11RSatellite Ci5-5200U 2.20GHz 8GB 1TB 2GB 930M 15.6 INTEL CI5-5200U 2,2GHZ C55-C- 11JSatellite Ci5-8GB 1TB 2GB 930M 15.6" C55-C- 11RSatellite Ci5-8GB 1TB 2GB 930M 15.6" C55-C- 13HSatellite Ci5-920M 15.6'' C55-C- 14FSatellite 500GB 15.6" İşletim Sistemi DOS DOS MS WINDOWS DOS

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

USB Type-C Çok Portlu Seyahat Takma Birimi, 8 Port

USB Type-C Çok Portlu Seyahat Takma Birimi, 8 Port USB Type-C Çok Portlu Seyahat Takma Birimi, 8 Port Kullanıcı Kılavuzu DA-70866 1.0 ÜRÜN TANITIMI Bu ürün, bir USB-C den iki USB 3.0, RJ45, HDMI, VGA, Micro SD, SD/MMC, Type-C Veri ve PD Şarj Taşınabilir

Detaylı

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir.

Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Bilgisayar donanım ve yazılım olmak üzere iki bölümden oluşur. Bilgisayarın çalışabilmesi için, ikisi de gereklidir. Donanım: Bilgisayarın gözle görülen, elle tutulan tüm elektronik parçalarına donanım

Detaylı

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G

ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 2015. BiR K AT ALO G ELEKTRONİK ÜRÜN KATALOĞU 05 inanilmaz BiR K AT ALO G TELEVİZYONLARIMIZIN İnanılmaz Regal özellikleri regal-tr.com Regal Müşteri Hizmetleri Üstün görüntü kalitesini tecrübe etmenin yanı sıra, Regal TV ile

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi günümüzde çok değerli bir konumda. Şöyle bir düşünün taş devrinde yaşıyor olsaydınız ne kadar bilgiye sahip olurdunuz. Bir zamanlar insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu

Detaylı

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri:

BenQ projektör ile 3D içeriği oynatmak için en düşük bilgisayar sistemi gereksinimleri: BenQ projektör ile 3D içerik nasıl izlenir: BenQ projektörünüz D-Sub, Komponent, HDMI, Video ve S-Video olarak aktarılan üç boyutlu (3D) içeriğin oynatılmasını destekler. Ancak BenQ projektör ile 3D içeriği

Detaylı

i-kutu İnteraktif Kutu Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda

i-kutu İnteraktif Kutu Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda Seç İzle Kişisel İçerik Paylaşımı Durdur İzle TV Kontrol (Listelenen TV ler) Sesle Yazdır Sesle Kanal Değiştir Çocuk Kumandası Kolay Kumanda (İsteğe Bağlı) i-kutu İnteraktif Kutu Merhaba, Bu kitapçıkta

Detaylı

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz.

Şunu unutmayın asla 750 liralık anakart 1 milyarlık işlemci de alsanız ekran kartınız kötü oldukça oyunlarda verim elde edemezssiniz. Geçenlerde oyunculara yönelik 10 ekran kartı ve 10 işlemci seçmiştik. Şimdi de bilgisayarlarımızın en önemli bileşeni olan anakartlardan 10 tane seçiyoruz. Intel Sandy Bridge destekli anakartlarında bir

Detaylı

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemi Nedir? İşletim Sistemi Nedir? İşletim sistemi, bilgisayar açılırken hafızaya yüklenen, bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten ve çeşitli uygulama yazılımları için hizmet sağlayan genel amaçlı bir yazılımdır.

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI İşletim Sistemleri ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri

Detaylı

INTEL İŞLEMCİLİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLAR EYLÜL 2010 ÜRÜN KATALOĞU

INTEL İŞLEMCİLİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLAR EYLÜL 2010 ÜRÜN KATALOĞU EYLÜL ÜRÜN 2010 KATALOĞU INTEL İŞLEMCİLİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLAR EYLÜL 2010 ÜRÜN KATALOĞU PANDERA E100 Intel Atom İşlemci 230 (1.6 GHz, 512 KB L2 Cache, 533 FSB) Intel 945GC + ICH7 Yonga Seti 1 GB DDR2

Detaylı

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon!

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO Serisi QUATRO UHD+ QUATRO UHD z Seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! QUATRO UHD+ Neden? Çünkü QUATRO UHD+

Detaylı

DONANIM & YAZILIM Modül 2

DONANIM & YAZILIM Modül 2 Modül 2 MODÜL 2 DONANIM & YAZILIM Donanım Yazılım Nedir? Temel Donanım Bileşenleri İşletim Sistemleri (Win,Pardus,MAC) Laptop Projeksiyon Bağlantıları Projeksiyon Açma Kapama İşletim Sistemi ile Görüntü

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Quick Start Guide Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanıyor olmanız ne güzel * Geleceğin tam otomatik kahve pişirme makinelerinden birine sahip olduğunuz

Detaylı

Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir.

Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir. TA AMATOR KÜTÜK.EPR isimli kanal kütüğü; Kasım 2013 tarihli tüm Türkiye VHF röle frekansları ile 145 Mhz üstü simpleks görüşme frekanslarını içerir. 1.kanal APRS kullanıcıları için 144.800 Mhz olarak ayarlanmıştır.

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Satellite P50t-A-114 TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA DAN ÜSTÜN NİTELİKLİ ÜRÜNLER... www.toshibatr.com

ÜRÜN KATALOĞU. Satellite P50t-A-114 TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA DAN ÜSTÜN NİTELİKLİ ÜRÜNLER... www.toshibatr.com Göz alıcı akıllı performans ve hız artışı sağlayan 3'üncü nesil Intel Core i7 İşlemciler ile tüm temel özelliklerden çok daha fazlasına sahip olun. ÜRÜN KATALOĞU TEKNOLOJİDE LİDER,YENİLİKTE ÖNCÜ TOSHIBA

Detaylı

Casus dinleme programı ile eşinizi, çocuklarınız, yakın akrabalarınızı güvende tutabilirsiniz.. Abdullah Bozdağ Tem 04, 2015 Genel, Tanıtım 0 Yorum

Casus dinleme programı ile eşinizi, çocuklarınız, yakın akrabalarınızı güvende tutabilirsiniz.. Abdullah Bozdağ Tem 04, 2015 Genel, Tanıtım 0 Yorum on: Pegasus YENILER 2 Plus TürkHackTeam, Doğu Türkistan da Yaşananlardan Dolayı 1400 Çin Sitesini Hackledi FIFA 15 te Podolski mi Nani mi Daha İyi? Ara.. Teknoloji Haberleri > Haberler > Genel > Casus

Detaylı

İşletim Sistemi. BTEP205 - İşletim Sistemleri

İşletim Sistemi. BTEP205 - İşletim Sistemleri İşletim Sistemi 2 İşletim sistemi (Operating System-OS), bilgisayar kullanıcısı ile bilgisayarı oluşturan donanım arasındaki iletişimi sağlayan ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu H. Umut Yenigün Nazan Uslu Anadolu Üniversitesi

Detaylı

22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu

22 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu 22" 10 Parmak Dokunmatik, MHL sertifikalı Full HD Ekran 22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör Genel Bakış ViewSonic TD2240 10 parmak dokunmatik ekran 1920 x 1080 Full HD çözünürlük

Detaylı

Öncelikle teknik detayları anlamak için Deniz Oktar ın 2000 yılında PCNet için yazdığı yazıya göz atmakta fayda var.

Öncelikle teknik detayları anlamak için Deniz Oktar ın 2000 yılında PCNet için yazdığı yazıya göz atmakta fayda var. Teknolojiyi yakından izleyen biriyseniz çoktan 3D TV hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. HD TV nin izleme zevkinize yaptığı katkıdan hoşlandıysanız, 3D TV ile yeni bir uçuşa hazırlanmalısınız. 3D TV teknolojisi

Detaylı

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları Ericsson Consumer Lab Türkiye Raporu 2008 Yiğit Kulabaş Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ericsson Consumer Lab Pazar Araştırması ve Tahminleri 2008 Araştırmaları Ülke: Görüşme Sayısı: Seçki: Arjantin

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇERİK 2 2 Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri Unix Linux Windows Mac OS Android Yazılım Yazılım(Software),

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ KASIM 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar

Pico projektörler Spor & Outdoor Kameralar Air2U Bluetooth Hoparlörler Araç Kameraları Grafik Tablet & Akıllı Kalemler Aksesuarlar - Dünyanın En ince ve kendinden bataryalı Projeksiyon Cihazıdır. - 2013 Yılı Reddot Dizayn Ödülünün Sahibidir. - Dahili MHL kablo ile Samsung, HTC, LG Akıllı Cihazı Tak ve Çalıştır. - HDMI Kablosu ile

Detaylı

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri

Dr. Organizer Diş. Ver. 4.5. 1992 den beri. Program özellikleri, sistem gereksinimleri 1992 den beri Dr. Organizer Diş Ver. 4.5 Program özellikleri, sistem gereksinimleri Alp Bilişim&Danışmanlık Halitağa cad. 42/7Tınaz iş merkezi Kadıköy İstanbul (216) 418 60 44 (216) 418 60 37 (532) 246

Detaylı

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1.

MODEL STAR SERİSİ IR BULLET IP KAMERALAR FİYAT TL RESİM 4 MEGAPİKSEL 992,00 TL IPC2124SR3-DPF36. IPC242E-IR-Z-IN Motorize Lens 1.937,00 TL 1. NETWORK ÜRÜNLER FİYAT LİSTESİ ARALIK 2015 RESİM Kontrolümüz dışında olağanüstü ekonomik koşulların gerçekleşmesi ve vergi yasalarında değişiklik olması hallerinde NEUTRON un fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1 Konular 1. Bilgisayar Nedir? 2. Bilgisayarın Tarihçesi 3. Günümüz Bilgi Teknolojisi 4. Bilgisayarların Sınıflandırılması

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok.

Ürünün sağ ya da sol tarafında bahsedilebilecek herhangi bir detay yok. Digitus DN-13010 Tanıtımını gerçekleştireceğimiz Digitus DN-13010 isimli ürünün görevi modem ya da bazı ağ cihazlarınla bağlantı sağlayarak, üzerindeki USB arabirimleri sayesinde depolama aygıtlarından

Detaylı

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak...

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Geliştirdiği teknolojiler ve geleceğe yaptığı yatırımlarla Honda, faaliyet gösterdiği her alanda bugün olduğu gibi gelecekte de toplum tarafından varlığını

Detaylı

Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY DİSK Disket Monitör LCD LED Projeksiyon Klavye Mouse Mikrofon Tarayıcı

Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY DİSK Disket Monitör LCD LED Projeksiyon Klavye Mouse Mikrofon Tarayıcı 1 Donanım Bileşenleri ve Çalışma Prensipleri Anakart (Mainboard) İşlemci (Cpu) Ekran Kartı Bellekler Ram Rom Ses Kartı Ağ Kartı TV Kartı Sabit Diskler HDD HHD SSD Optik Sürücüler CD/CD-ROM DVD HD-DVD/BLU-RAY

Detaylı