HİZMETE İLİŞKİN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HİZMETE İLİŞKİN ŞARTLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ TALİMATI"

Transkript

1 Sayfa No 1 / 6 1. AMAÇ :Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci kabulü, talepleri ve bu taleplerdeki değişiklikler ile fakültemizce verilen eğitim-öğretim hizmetinin ve Hastalarımızın talepleri vebu taleplerdeki değişiklikler ile hastanemizce verilen sağlık hizmetlerinin uygunluğunu tanımlamaktır. 2. KAPSAM :Bu talimat, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan bütün birimleri kapsar. 3. TANIMLAR : Müşteri: Hasta ve öğrenci Hasta: Hastanemize tetkik ve tedavi amacıyla gelen kişiler 4. İŞLEM : 4.1. SAĞLIK HİZMETLERİ: Yukarıda tanımı yapılan hastalarımız tarafından sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla kuruma müracaat edilir Kliniklere doğrudan müracaat eden hastalardan ; SGK kapsamındakilerden T.C nüfus cüzdanı, özel banka personelleri ve HKK, KKK, JGK erlerinden T.C nüfus cüzdanı ile kurumlarından aldıkları sevk Yurtdışı SSK lılardan SGK dan alınmış yurtdışı kağıdı (Türkçeye çevrilmiş) veya on haneli YUPASS numarası, Adli vakalardan Savcılık ve Emniyet evrakları, Mültecilerden geçici T.C kimlik numarası, Engelli hastalardan engelli kimlik kartı, TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) çalışanının sevk evrakları; TBMM (Türkiye Büyük Milet Meclisi) milletvekili, eşi ve çocuklarının kimlik kartı Suriyeli hastalardan ikamet ettiği şehrin devlet hastanesinden sevk ve kimlik evrakları Yeşil Kartlı hastalardan Devlet Hastanesinden alınan sevk kağıdı veya MEDULA üzerinde online sevk, tutuklu ve hükümlülerden, ceza evi sevk belgesi istenir Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hastalardan kimlik dışında herhangi bir belge istenmeden ücret karşılığı tedavi işlemleri yapılır.

2 Sayfa No 2 / Poliklinik hizmetinde evrakları tam olan hastalar öncelikle kayıt kısmına müracaat eder. Kayıt kısmında hastalardan T.C nüfus cüzdanı ve ek olarak Yeşil kartlı hastalardan Devlet Hastanesinden alınan sevk kağıdı istenir Kayıt müracaat kısmı tarafından yukarıda belirtilen kontroller yapıldıktan sonra, hastaya MEDDATA üzerinden takip açılır ve hasta tanıtım kartı çıkartılır. Sosyal güvencesi olmayan hastalar muayene ücretinin vezneye yatırılması için yönlendirilir. Girişi yapılan tüm hastalar muayene sırasını gösterir bandrolile İlk Muayene ve Röntgen sekreterliğine gönderilir Polikliniğe gelen hastaların sıra numarası ve evrakları poliklinik personeli tarafından kontrol edilir. Kayıt işlemleri yapılan hastalar kayıt sırasına göre muayene odasına alınır Doktor tarafından ilgili birimde hastanın ayakta tedavisi yapılır yada yatarak tedavi uygulanır Hastalar serviste yattıkları sürece o servise ait ilgili çalışma talimatlarına göre işleme tabi tutulurlar Muayene ve tedavi esnasında tıbbi müdahale gerektiren hastalar için doktor onayı ve hasta yakınının onayı alınarak müdahale yapılır Hasta hastanemizden aldığı sağlık hizmetinden vazgeçebilir. Bu durumda hastanın evraklarının birer örneği hastanemizde kalır Diğer sosyal güvenceye tabi hastalar her müracaatlarında kayıt işlemi yaptırırlar Ücretli sağlık hizmeti alan hastalar ise ödeme yapıldıktan sonra sağlık hizmetini almamışlar ise ödeme yaptıklarına dair fatura ile kuruma dilekçe yazarak ücret iadesi için başvurabilir EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETİ: Fakülteye kayıt işlemleri:diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 6 ya göre Öğrencilerin fakülteye kayıtları, Yükseköğretim Kurulu ve Senato tarafından belirlenecek esaslara uygun olarak yapılır. Fakülteye kayıt işlemi adayın bizzat kendisi tarafından yaptırılır. Ancak haklı ve geçerli mazereti olanların kayıtları yakınları tarafından da yaptırılabilir. Kayıt için gerekli şartlar şunlardır: a) Lise veya dengi meslek okulu ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke liselerinden birinden mezun olmak b) ÖSYM tarafından yapılan sınav sonucunda Fakülteye yerleştirilmiş olmak

3 Sayfa No 3 / 6 c) Yabancı uyruklu öğrencilerin Fakülteye kayıtları, ilgili mevzuat hükümleri ile Senato tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yapılır. d) Kayıt için istenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik ve adlî sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır. Eksik belge veya posta yoluyla kesin kayıt yapılmaz. Belirlenen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler. e) Fakülteye kesin kayıt yaptıran öğrenciye öğrenci kimlik kartı verilir. Kimlik kartının kaybedilmesi durumunda, yerel veya ulusal bir gazetede yayımlanan kayıp ilanına istinaden yenisi verilir. Fakülteden mezun olan veya ilişiği kesilen öğrencilerin kimlik kartları geri alınır Öğrencilik kabulü ve statüsü Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 7 yegöre;kayıt yenileme ve ders alma işlemleri, eğitim-öğretim yılı veya dönemi başında Senatonun belirleyeceği tarihler arasında yapılır. Kayıt yenilemenin ve alınan derslerin geçerli olabilmesi için Erciyes Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğindeki esaslar geçerlidir Yatay geçişler: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 24 e göre; Kurumlararası yatay geçişler; Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ve Senato tarafından belirlenen esaslara uygun olarak yapılır. Başka bir diş hekimliği fakültesinden naklen kayıt olmak isteyen öğrencilerin Fakülteye kayıtlarının yapılabilmesi için açık kontenjan bulunması ve durumlarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara uygun olması gerekmektedir. Öğrenci, daha önceki yükseköğretim kurumundan almış ve başarmış olduğu dersler için, eğitim-öğretim yılının ilk iki haftası içinde, muaf olmak isteğiyle Dekanlık Makamına yazılı başvuruda bulunabilir. Başvurular, ilgili yönetim kurulunca karara bağlanır Kayıt yenileme: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 7 ye göre; Kayıt yenileme ve ders alma işlemleri, eğitim-öğretim yılı veya dönemi başında Senatonun belirleyeceği tarihler arasında yapılır. Kayıt yenilemenin ve alınan derslerin geçerli olabilmesi için Erciyes Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğindeki esaslar geçerlidir.

4 Sayfa No 4 / 6 (2) Haklı ve geçerli nedenlerle belirtilen süreler içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler Senatonun belirleyeceği sürenin sonuna kadar Fakülte Dekanlığına başvurmak zorundadırlar. Başvurular, ilgili yönetim kurulunca karara bağlanır. (3) Belirlenen süreler içinde kaydını yeniletmeyen öğrenciler, o dönemde derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar Devam zorunluluğu Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 14 e göre; öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğunun sınırı, teorik derslerde en az %70, uygulamalı derslerde ise en az %80 dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler dönem, yıl sonu ve bütünleme sınavlarına giremezler ve devamsızlık yaptığı derse ait tek ders ek bütünleme sınav hakkından yararlanamazlar. Öğrencilerin devam durumları, ders sorumlularınca izlenir. Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesabında dikkate alınmaz. Bir dersin devamını alıp da başarısız olan öğrencilerin, dersi tekrarlamaları durumunda yeniden devam şartı aranmaz, ancak uygulamalı derslerden başarısız olan öğrencilerden yeniden devam şartı aranır. Pratik ve klinik uygulamalarda devamsızlık oranı % 20 yi geçmese dahi, sorumlu öğretim üyesi öğrencinin devam etmediği uygulamaları belirlenen gün ve saatlerde telafi etmesini isteyebilir Mazeretler ve İzinli Sayılma:Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim YönergesiMadde 17 e göre ; (1) Kayıt yenileme, derse devam ve sınavlara girme şartlarından birini, Yükseköğretim Kurulunca belirtilen haklı ve geçerli bir sebeple yerine getiremeyen öğrencilerin hakları saklı tutulur ve kaybettikleri süre 2547 sayılı Kanundaki azami öğrenim süresinden sayılmaz. Öğrencilerin kayıtları, belgeleyecekleri önemli ve haklı sebeplerinin bulunması hâlinde, ilgili yönetim kurulu kararı ile azami bir yıla kadar dondurulabilir ve bu süre azami öğrenim süresine eklenir. Kayıt dondurma başvurularının dönemin başlangıcından itibaren bir ay içinde yapılması gerekir. (2) Türkiye yi veya Üniversiteyi temsil amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ve yarışmalara katılan öğrenciler, Yönetim Kurulunca derslerden ve ara sınavlardan izinli sayılır ve bu süreler devamsızlık olarak değerlendirilmez.

5 Sayfa No 5 / 6 (3) Öğrencilere, öğrenim ve eğitimlerine katkıda bulunacak burslu veya burssuz yurt içi/yurt dışı eğitim, staj, araştırma, bilgi-görgü artırma gibi imkânların doğması halinde; ilgili yönetim kurulu kararı ile her seferinde en fazla bir yıla kadar izin verilebilir. Ancak bu izin süresi azami öğrenim süresine dahildir ve bu konudaki başvuruların, kayıt yenileme süresinin sonuna kadar yapılması gerekir. Bu haklardan yararlanmak isteyen öğrenciler, her defasında öğrenim harcını yatırmak ve kayıt yenilemek zorundadır. Bu imkânlardan yararlanan öğrencilerin elde edecekleri eğitim-öğretim kazanımları, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilir. (4) Nörolojik ve psikiyatrik rahatsızlıklar nedeniyle tüm öğrenim süresi içinde devamsızlığı iki yılı aşan öğrenciler, yeni bir sağlık raporu getirdikleri taktirde öğrenimlerine kaldıkları yerden devam ederler ve rapor süreleri azami öğrenim süresinden sayılmaz Sınavlar: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 15 e göre; sınavlar ara sınav, yılsonu sınavı ve bütünleme sınavı olmak üzere üç türlüdür. Sınavlar; test, yazılı, sözlü, uygulamalı veya yazılı-sözlü, yazılı-uygulamalı ya da yazılı-sözlü-uygulamalı olarak yapılabilir. Ara sınavlar öğretim elemanı tarafından belirlenen yer ve zamanda yapılmak üzere Dekanlık tarafından en az bir hafta önce ilan edilerek yapılır. Yılsonu ve bütünleme sınavları akademik takvimde belirtilen tarihler arasında Dekanlık tarafından saptanan yer, gün ve saatte yapılır. Bir yıl devam eden dersler için en az iki ara sınav yapılır. Ayrıca ders niteliğindeki ödev, laboratuar ve klinik çalışmaların yarıyıl içindeki değerlendirmeleri ara sınavı yerine geçebilir. Pratik ve klinik uygulamalarda verilen ödevleri başarıyla tamamlayamayan öğrenci sınavlara alınmaz. Ara sınava giremeyen ve mazeretleri Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı tanınır. Aynı ders için birden fazla mazeret sınavı yapılmaz. Yılsonu ve bütünleme sınavları bir yılda her ders için birer kez açılır ve bu sınavlar için ayrıca mazeret sınavı yapılmaz. Bir yarıyıl devam eden derslerin dönem sonunda final sınavları, bütünleme sınavı da bahar dönemi sonunda yapılır Ders başarı notunun hesaplanması: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Madde 20 ye göre; a) Bir öğrencinin bir dersten aldığı ağırlıklı puanı, o dersin yerel kredisi ile o dersin başarı notu katsayısının çarpımıdır. Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının,

6 Sayfa No 6 / 6 derslerin yerel kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur. Elde edilen ortalama virgülden sonra iki haneli olarak gösterilir. Genel not ortalamasına dahil edilmeyecek dersler Senatoca belirlenir Bitirme Tezi: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Madde 22 ye göre; Öğrenciler Diş Hekimliği Fakültesi eğitim-öğretim programının gerektirdiği bitirme tezini hazırlamak zorundadırlar. Her 5. Sınıf öğrencisine, Eğitim-Öğretim Eş Güdüm Alt Kurulu tarafından Fakültenin tüm kadrolu öğretim üyelerini kapsayacak şekilde ve eğitim-öğretim yılının başında bir tez danışmanı atanır. Öğrenciler, danışmanının önerileri doğrultusunda saptanan tez konusunu en geç bütünleme sınavlarından 1 (bir) hafta öncesine kadar hazırlayıp ilgili danışmanına basılmış olarak teslim etmek zorundadır. Bu eğitim-öğretim faaliyetine ilişkin esaslar Fakülte Kurulu tarafından belirlenir Diplomalar: Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönergesi Madde 29 e göre; Diş Hekimliği Fakültesinde aşağıdaki diplomalar verilir: On dönemlik (beş yıllık) eğitim-öğretim programlarını başarı ile tamamlayanlara diş hekimi diploması ve eki verilir. Diplomalar hazırlanıncaya kadar öğrencilere geçici mezuniyet belgesi verilir. Diploma bir defa verilir. Kaybedilmesi hâlinde diploma ikinci nüsha olarak yeniden düzenlenir. Diplomalar, Dekan ve Rektör tarafından imzalanır ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilir. 5. SORUMLULUK : Bu talimatın uygulanmasından bütün birimler sorumludur. 6. EKLER :

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YUNUS EMRE MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması 1- Lise Diplomasının aslı 2-12 Adet Fotoğraf 3-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 4-Askerlik Durumunu Gösterir Belge (erkek

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Fakülteleri nde, Acıbadem Üniversitesi Lisans, Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıt, eğitim-öğretim,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 15 Haziran 2012 Cuma Resmi Gazete Sayı:28324 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. Ege Üniversitesi Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI (Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Hariç) GÜZ DÖNEMİ 19-21 Eylül 2016 Ders kayıtları ve öğrenci katkı

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN)

6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN) 6569 SAYILI KANUN'UN SENATO UYGULAMA ESASLARI (LİSANS ÖĞRETİMİ İÇİN) 26.11.2014 tarih ve 29187 Sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile bazı Kanun ve

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu yönetmeliğin amacı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde yer alan fakültelerde lisans, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünde lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim görecek

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Lisans / Önlisans Akademik Takvimi ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 03/08/2015-07/08/2015

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016 Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Final Sınavları 29 Ağustos - 1 Eylül 2016 Final Sınavlarının Sisteme

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ

AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ AKSARAYÜNİVERSITESİ LİSANSÇİFTANADALVEYANDALPROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaçvekapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergeninamacı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde yer alanlisans programları arasındaki çift

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi

Detaylı

KAYIT REHBERİ. Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir.

KAYIT REHBERİ. Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir. KAYIT REHBERİ Kayıt Rehberinde 18.02.2014 tarihinde güncelleme yapılmıştır. Değişikliklerin önemle dikkate alınması gerekmektedir. AKADEMİK DANIŞMAN GÖREV VE YETKİLERİ 1) Danışmanı olduğu öğrencilerle

Detaylı

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete:11.5.2007-26519. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete:11.5.2007-26519. Yürürlükten kaldırılan yönetmelik YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRENİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ (YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN-MÜL YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete:11.5.2007-26519 Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (Ek-3) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM, SINAV ve STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı,

Detaylı

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI 1- KURUM İÇİ ve KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ Kurumlar arası (Yurt içi üniversiteler arası) yatay geçişler, aynı düzeydeki eşdeğer

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Selçuk Üniversitesi

Detaylı

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi BURS YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi BURS YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi BURS YÖNERGESĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmaya yönelik olarak, grubu

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Rektörlük Makamı YÖK 0 GÜN 5 DAKİKA Rektörlük Makamı 5 Gün 5 dakika Bilgi İşlem Dairesi Duyurulan süre aralığı HAFTA _ YÖK -ÖSYM ÖSYM'nin belirlediği süre aralığı HAFTA Üst İdare İlgili İdare İlgili Birim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin

Detaylı

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 01.08.2016 05.08.2016 17.08.2016 19.08.2016 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ I. AMAÇ VE KAPSAM 2016/2017 Madde 1. 16 Haziran 2013 tarih ve 28679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Çukurova

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi. Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

Yeditepe Üniversitesi. Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Yeditepe Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Yeditepe Üniversitesinde güz ve bahar eğitimöğretim yarı yılları dışında kalan yaz aylarında

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu yönergenin amacı, Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bölümlerine

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MUSTAFA ÇIKRIKÇIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Kılavuz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin öğrenimleri süresince yapmakla yükümlü oldukları staj

Detaylı

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE 1 İlk Kayıt İşlemleri ÖSS,DGS.YÇS,YÖS,TCS,İKB, diğer burslular sınavları ile ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler. 1-Lise Diploması 2-Nüfus Cüzdan Fotokopisi 3-12

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ZİRAAT FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BÖLÜM ADI 2. SINIF 3. SINIF YURT İÇİ YURT

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ve LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Yasal Dayanak Madde 1 - Bu Yönetmelik, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile bu Kanunu değiştiren Kanunların ilgili maddelerine dayanılarak

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 11 Eylül 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28408 Amaç ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular A. Başvurularla İlgili Sorular Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sık Sorulan Sorular Soru: Lisansüstü eğitim programlarına başvuru kriterleri nelerdir? Cevap: Üniversitelerimiz Enstitülerine

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik ve Diğer Kurumlarla

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, İzmir

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Uluslararası Antalya Üniversitesi nde bir lisans

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumlarının ara sınıflara veya yarıyıllara yatay geçiş

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 08.09.2017 tarih ve 2017.023.170 sayısı ile karara bağlanan) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bezmialem Vakıf Üniversitesi

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI. Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 Amaç ve Kapsam KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ

ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLETĐŞĐM FAKÜLTESĐ EĞĐTĐM ÖĞRETĐM VE SINAV YÖNERGESĐ Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönerge 9 Temmuz 2002 gün ve 24810 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Erciyes Üniversitesi Önlisans ve

Detaylı

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar.

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar. ECZACILIK FAKÜLTESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1 Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrenci kayıtları, eğitim-öğretim ve sınavlar bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür. Madde 2 Bu Yönetmelikte hüküm

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 44 üncümaddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 44 üncümaddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 8 Aralık 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29199 Biruni Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TOMARZA MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes Üniversitesi

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DİKEY GEÇİŞ, İNTİBAK VE MUAFİYET İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DİKEY GEÇİŞ, İNTİBAK VE MUAFİYET İŞLEMLERİ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DİKEY GEÇİŞ, İNTİBAK VE MUAFİYET İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge Bingöl Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 29/06/2016-E.113041 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri *BE6LUV97* Sayı : 83289901-302.01.13 Konu : Özel Öğrenci Yönerge Değişikliği

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Süleyman Şah Üniversitesinin lisans programlarında

Detaylı

8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK

8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK 8 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28378 YÖNETMELİK Selçuk Üniversitesinden: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ KILAVUZU BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ KILAVUZU BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ KILAVUZU BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu Kılavuz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ 01-013 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 07.07.009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; diğer yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi Beden

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI 1-GENEL ŞARTLAR Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına başvuru genel şartları şunlardır: a) Yabancı uyruklu olmak,(uyruğu

Detaylı

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır.

Madde 2. KTÜ de not değerlendirilmesinde bağıl değerlendirme sistemi (BDS ) ve mutlak değerlendirme sistemi (MDS ) kullanılmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik Üniversitesi ön lisans ve lisans eğitim-öğretim,

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı; Erciyes Üniversitesi

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 13/12/2018 Toplantı Sayısı:08 Sayfa:1 KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ* Dayanak MADDE 1- (1) Bu Yönerge, 17.08.2012 tarih ve 28387 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İstanbul Medipol

Detaylı

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Çağ Üniversitesine bağlı fakülte

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı