COLOR CONTROL GX. VRM Online Portal

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "COLOR CONTROL GX. VRM Online Portal"

Transkript

1 COLOR CONTROL GX Color Control GX, kendisine bağlanan tüm ürünler için sezgisel kontrol ve izleme görevini üstlenir. Bağlanabilecek uyumlu Victron ürünleri sayısızdır: İnvertörler, Multi'ler, Quattro'lar, MPPT 150/70, BMV-600, Skylla-i, Lynx Ion ve daha fazlası. VRM Online Portal Ürünlerinizi Color Control GX üzerinden izleme ve kontrol etmenin yanında, bilgilerin aktarıldığı ücretsiz uzaktan izlemeyle alakalı web sitemizi de kullanabilirsiniz: VRM Online Portal. VRM Online Portal'ı daha yakından tanımak için, adresini ziyaret ediniz. Portal ücretsizdir. Datasheet sayfasından kwh gösterge panel ekranın resmine de bakınız. Gelecek ĠĢlevselliği Color Control un sınırsız olanakları vardır. Tüm fikirlerimizi ve isteklerimizi uygulamak yıllar alacaktır. Henüz kullanılabilir olmayan pek çok özellik var. 'Gelecek İşlevselliği ile işaretli fonksiyonlar bir yazılım güncellemesi gibi, daha sonra kullanılabilir hale gelecektir. Yazılım güncellemeleri, diğer tüm Victron ürünlerinde olduğu gibi ücretsizdir. Ürünleri güncellemek çok kolay: Color Control GX internete bağlı olduğu sürece kendini otomatik olarak güncelleyecektir. El ile yapılan güncellemeler USB aygıtıyla ve microsd kartları ile yapılabilir. DESTEKLENEN ÜRÜNLER Multi, bölünmüş faz ve 3 fazlı sistemleri içerenler. İzleme ve kontrol etme. (açık / kapalı ve akım sınırlayıcı). Multi değiştirme ayarları henüz kullanılamamaktadır. Quattro, bölünmüş faz ve 3 fazlı sistemleri içerenler. Multi gibi aynı sınırlamalar ve bazı Quattro ya özel nitelikler, örneğin hangi girişin o an aktif olduğunu görebilme henüz kullanılamamaktadır. BlueSolar MPPT 150/70 ve MPPT 150/85. Mevcut solar çıkışı ekran üzerinden görülebilir ve tüm parametreler VRM online portalına kaydedilir. VRM Uygulamasında, BlueSolar MPPT 150/70 gibi veri gösteren kullanışlı bir ekran olduğunu unutmayın. VE.Can lı çoklu BlueSolar MPPT ler paralel kullanıldığı zaman, Color Control tüm bilgileri birlikte gösterecektir. Synchronizing multiple MPPT 150/70 solar chargers hakkındaki blog-post u inceleyiniz. BMV-600 ailesi VE ye Color Control GX üzerindeki bağlantı noktalarıyla bağlanabilir. Bunun için BMV60xS kablosuna VE.Direct i kullanın. See our pricelist. BMW-700 ailesi Color Control GX üzerindeki VE.Direct portlarına direk bağlanabilir. Bunun için VE.Direct kablosunu kullanın. See our pricelist. BlueSolar MPPT Solar şarj cihazları, bir VE.Direct port ile (70/15, 75/15, 100/15, 100/30, 75/50, 100/50, 150/35) Color Control GX üzerindeki VE.Direct portlarına bağlanabilir. Aynı anda çoklu bağlanma da yapılabilir. Hepsi aygıt listesinde ayrı bir solar şarj cihazı olarak görünecektir.

2 Bir USB GPS, USB portuna bağlanabilir. Yer ve hız ekranda görülecektir,veriler takip etme amacıyla VRM PORTA a gönderilir.vrm üzerindeki harita son durumu gösterecektir.vrm PORTAL da ki daha gelişmiş özelliklerin uygulanması 2014-Q1 de bekleniyor. Lynx Ion BMS Lynx Shunt VE.Can VE.Direct portlarında kullanılan ürünler için örneğin BMV s ve küçük MPPT gibi pek çok seçenek var. 2 üründen daha çok bağlantıya ihtiyaç olduğu zaman, onlar USB aracılığıyla da birbirine bağlanabilir. VE.Direct ten USB arayüzüne bir kullanmaya hazır USB hub'ı kullanın, ASS DĠĞER ÖNEMLĠ NOKTALAR İnternete bağlı olduğu zaman, eğer yeni bir yazılım versiyonu kullanılabilir olduğunda, Color Control GX kendini otomatik olarak güncelleyecektir. Her gece 02:00 UTC de güncellemeyi kontrol eder. Dil seçenekleri: İngilizce, Çince, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, İsveç dili ve Flemenkçe. MEVCUT VGR2 ve VER KULLANICILARI ĠÇĠN NOTLAR Victron Global Remote 2(VGR2) ve Victron Ethernet Remote (VER) a zıt olarak, Color Control GX yerel ağ kesintileri sırasında tüm verileri saklar. VRM Online Portal ile bağlantı yapıldıktan hemen sonra, tüm biriken veriyi otomatik olarak portala gönderecektir. Veri üzerinden analiz edilebilir. Bu depolama özelliği tanılama hem de problem çözme için yararlı olabilir: kurulumda problemlerin olduğu yerde birkaç gün için bırakın, daha sonra ofise geri alın ve internete bağlayın. Uzaktan VEConfigure henüz Color Control GX tarafından desteklenmiyor. Bu fonksiyon 2014 Q2 de bekleniyor.bu özellik VGR2 ve VER den daha iyi olacaktır: Yardımcıları ve ayarlarını değiştirmek için bazı destekler içerecektir. VER ile ilgili şimdi olduğu gibi bir web sitesi henüz desteklenmemektedir. Color Control GX dahili bir GPRS modem içermemektedir: Color Control GX içine herhangi bir sim kart takılamaz. Bunun yerine bir kullanıma hazır GPRS veya 3G yönlendirici kullanabilirsiniz. blog post about 3G routers ve veri tüketimi hakkında SSS ye bakınız.

3 COLOR CONTROL GX Güç kaynağı voltaj aralığı 9-70V DC Çekilen Akım 12V DC 24V DC 48V DC Tamamen Kapalı 0mA 0mA 0mA Ekran Kapalı 140 ma tbm tbm Minimum yoğunlukta ekran 160 ma tbm tbm Maksimum yoğunlukta ekran 245 ma tbm tbm Potansiyel serbest temas VERĠ ĠLETĠġĠMĠ 3A/30V DC/250V AC (normalde açık) VE.Direct VE.Can VE.Bus USB Ethernet 2 ayrı VE.Direct port - izole edilmiģ 2 paralel RJ45 priz- izole edilmiģ 2 paralel RJ45 priz- izole edilmiģ 2 USB Host portu-izole edilmemiģ 10/100/1000Mb RJ45 soket DıĢ tarafı dıģında izole edilmiģ DĠĞERLERĠ DıĢ Boyutlar ÇalıĢma Sıcaklık Aralığı -20 C den +50 C ye kadar

4

5 SIKÇA SORULAN SORULAR Manuel kullanım var mıdır? Hayır, manuel kullanılamamaktadır. Uzun süre de olmayacaktır. Lütfen bu veri sayfasını kullanınız. Color Control den internete bağlanmak için özel talimatlar var mı? Hayır. Basitçe, var olan bir Ethernet ağına bağlanır. Bir ip adresin Color Control de manuel kurulumunu yapabilmek mümkün olana kadar, Bu ağ DHCP tarafından desteklenmek zorundadır. Hemen hemen tüm Ethernet ağlarının bir DHCP sunucusu vardır. Hesabınıza eklemeniz gereken Color Control aynı zamanda tanımlayıcı, kurulum menüsünde mevcuttur. VRM online portala gidin ve ardından VRM Portal Tanımlayıcıya bakınız. Ġnternetim yok, Sim Kartı nereden takabilirim? Color Control de 3G modem bulunmamaktadır, Ve bu nedenle sim-kart için bir yuva da bulunmamaktadır. Mağazaya gidiniz ve ethernet portları ile bir 3G router satın alınız.daha fazla bilgi için: Bunun için VGR2 veya VER kullanmanın mümkün olmadığını unutmayınız. Ayrıca yakın bir gelecekte de mümkün olmayacaktır. Bir Color Control ve bir VGR2/VER i birlikte Çoklu / Inverter / Quattro a bağlayabilir miyim? Hayır, ne yazık ki bağlanamazsınız. Çoklu Color Control den Çoklu / Inverter / Quattro ya bağlanabilir miyim? Hayır,henüz değil. Bir VE.Bus BMS ile kurulum da Color Control ü kullanabilir miyim? Evet, CCGX yazılım versiyonuna kadar yapabilirsiniz. 'MultiPlus / Quattro' etiketli sokete CCGX i bağlayın, ya da sistemdeki Multi / Quattro dan birini. VE.Bus BMS de bulunan uzaktan izleme paneli soketine takmayın. Açık / Kapalı / Sadece Şarj cihazı geçişleri ve akım sınırlayıcı seçenekleri CCGX menüsünden devre dışı bırakılır. Bir VE.Bus BMS ile kullandığınızda, Multi veya Quattro yu uzaktan kontrol etmek için, sisteme bir Dijital Multi denetimi ekleyin. VE.Bus BMS ile Multiplus/Quattro ve Dijital Multi Kontrolü birleştirmek mümkündür. 'Uzaktan kontrol paneli' etiketli VE.Bus BMS de bulunan RJ-45 soketine Dijital Çoklu Kontrolü bağlayın. VE.Bus BMS aracılığıyla Color Control GX gücü: VE.Bus BMS daki yükü kesmek için Color Control GX deki +V gücüne bağlanın ve ortak bir akü için iki negatifi bağlayın. Eğer güç vermede bir VE.Bus BMS veya Digital Çoklu Kontrol varsa Color Control bunu denetler.color Control GX bu ürünlerden birini bir kere gördüğünde,siz tekrar tespit sistemini başlatana kadar, Açık / Kapalı / Sadece Şarj cihazı geçişleri ve akım sınırlayıcı seçenekleri devre dışı kalacaktır. (multi menüde bulunur)

6 Color Control ve Digital Multi Kontrolü bir Çoklu / Inverter / Quattro ye bağlayabilir miyim? Evet. Açık / Kapalı /Sadece Şarj Cihazı açılır ve Set shore akım seçeneği CCGX menüsünde etkin olur. DMC tarafından iptal edilir. Çoklu BMV ye veya çoklu MPPT ye bağlayabilir miyim? Evet. Hatta iki USB bağlantı noktalarından birine bir hazır USB hub'ı bağlayabilirsiniz ve o zaman birçoğuna bağlamak için USB arayüzünden, ASS ,VE.Direct i kullanınız. Mümkün olan maksimum sayı henüz test edilmemiştir. Color Control e bir BMV-700 bağlamak için ne gerekiyor? Bir VE.Direct kablosu. BMW-700 e bağlanmanın baģka yolları var mı? Evet, VE.Direct ten USB kabloya bağlanmak için basit bir kablo kullanmak da mümkündür.diğer bir yol VE.Direct ten Ve.Can ara yüzü kullanmaktır.aynı CCGX e farklı BMV lerden bağlanmak isterseniz, iki seçenek de kullanışlı olabilir. Canbus un ayrı ayrı güçlendirilmiş olması gerektiğini unutmayın. Mesela BMV ve CCGX canbusu güçlendiremez. Bir BMW-600 den Color Controle bağlanmak için neye ihtiyacım var? VE.Direct kabloya bir BMV-60xS. Bir BMV-600 e bağlanmanın baģka yolları var mıdır? Evet, basit bir seri kablo kullanılarak, NMEA2000 arayüzüne bir BMV-60xS ile NMEA2000 kabloya VE.Can ı birlikte kullanmak mümkündür. Aynı CCGX e farklı BMV den bağlanmak isterseniz, 2 seçenek de kullanışlı olabilir. Canbus un ayrı ayrı güçlendirilmiş olması gerektiğini unutmayın. Mesela BMV ve CCGX canbusu güçlendiremez. MPPT 70/15, 75/15, 100/15 ve / veya 75/50 yi bağlayabilir miyim? Evet. Color Control v1.08 versiyonundan itibaren. MPPT nin v1.09 veya daha ileri versiyonları çalıştırması gerekmektedir. Güncelleme talimatları ve dosyaları için Victron Servisiyle iletişime geçiniz. MPPT 70/15 hakkında:70/15 nin 1308 veya daha fazla yıl/hafta olması gerekmektedir. 70/15 in 1308 den daha azları CCGX ile birlikte kullanmaya uyumlu değildir, MPPT yazılımını güncellemek de yardımcı olmayacaktır. Yıl/hafta sayısını bulmak için,arkada etiketin üzerindeki seri numarasına bakınız. Örneğin HQ1309DER4F numarasının anlamı, 2013 yılı 09.haftası. Şu anda bizim depomuzdan sevk edilen her MPPT 70/15 in yeni bir sürümü gereklidir.

7 Ġnvertör modunda, AC çıkıģında gösterilen güç DC den çekilen güçten nasıl daha yüksek olabilir? Multi gerçekçi bir ölçü aleti değildir ve farklı tüm ölçüler, özellikle AC ve DC akım ölçümleri bir nebze farklı çıkabilir. Ayrıca tüm ölçümler şu anda VA aittir. Özellikle paralelde ve 3 fazlı yüklemelerde değerleri yanlış göreceksiniz Q2 de yeni Multi yazılım sürümlerinde kullanılabilir olacak Watt ölçümleri (daha doğru) geliştiriyoruz. Tarayıcıma Color Control un ip adresini yazdığım zaman, Hiawatha etiketli bir web sayfası görüyorum. Daha baģka var mı? Planımız en azından ayarlarını değiştirebileceğiniz ve mevcut durumu görebileceğiniz bir web sitesi yapmak. Eğer hepsi istediğimiz gibi çalışırsa, Color Control GX de lokal olarak çalışan çevrimiçi VRM Portal ın tam işlevsel sürümü olacak. Bu insanların internetsiz bağlanmasını sağlayacak veya aynı özellikleri ve işlevleri olan kesintili bir internet bağlantısı olacak. Kurulum menüsünde, güncelleģtirme' kısmında firmware sürümünün farklı versiyonları var. Bu nedir? Color Control internet bağlantısıyla çalıştığı zaman, günlük olarak firmware güncellemelerini kontrol edecektir.yeni versiyon çıktığı zaman,kendini otomatik olarak güncelleyecektir. Test etmek için, firmware sürümlerinden ikisini tanımladık: Son sürüm (varsayılan) Bunlar Resmi, başarılı firmware sürümleridir. Son sürüm adayı En kısa sürede yeterli yeni işlevsellik ve / veya hata düzeltmeleri hayata geçirdik, onları bir araya koyduk ve doğru çalıştık ve resmi sürüm çıktı. Bu süreçteki en büyük adım, çıkartılacak sürümü tespit etmektir. Eğer beta test grubunun parçasıysanız, bu seçeneği seçin. Paralel olarak çalıģan MPPT 150/70 Çoklu Solar Ģarj cihazlarım var. CCGX menüde aktarma durumunu hangisinden göreceğim? Rastgele birisinden. Otomatik güncelleme ne kadar sürer? İndirme büyüklüğü genellikle birkaç megabayt dan 50MB a kadar değişmektedir. İndirmeden sonra dosyaları yüklemek 5 dakika kadar sürecektir.

8 IO Extender ile VGR m var. Color Control GX ile bunu nasıl değiģtirebilirim? IO Extender fonksiyonunu değiştirebilmek henüz mümkün değildir. VGR2 ile yaptığım gibi, Uzaktan VEConfigure u kullanabilir miyim? Hayır, Color Control GX Uzaktan VEConfigure u desteklememektedir. Şu anda bizim önceliğimiz Uzaktan VEConfigure u yeniden etkinleştirmedir Q2 de bitirmeyi umuyoruz. Blue Power Paneli VE.Net ağ üzerinden güç alabilir, ben de Color Control GX ile bunu yapabilir miyim? Hayır, Color Control GX her zaman kendisine güç almaya ihtiyaç duyar. Color Control GX tarafından kullanılan ağ türleri nelerdir? Color Control GX in çalışan bir DNS sunucusu ve ağ geçidi bulunan bir DHCP sunucusundan geçerli bir IP adresi alması gerekmektedir. Statik IP düzenleme seçenekleri daha sonra eklenecektir. 53 UDP ve TCP DNS portu VRM Portal a veri gönderme port 80 üzerinden ve port 443 üzerinden u kullanan HTTP POST ile ve GET ile yapılır. Firmware güncellemeleri:ccgx port 80 üzerinden e bağlanır. Zaman senkronizasyonu için, CCGX - UDP port 123- NTP protokolünü kullanır. Uzaktan destek,supporthosta giden bir SSH bağlantısı yapar. Port 80 üzerinden victronenergy.com ve uzaktan destek kullanılabilir olduğu zaman, o da port 22 üzerinden gelen SSH isteklerini dinler. Uzaktan Destek fonksiyonu hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakınız. Ethernet menüsünde bulunan Uzaktan destek biriminin işlevi nedir? Etkinleştirildiğinde, Color Control,Color Control e geri ters tünel ile güvenli bir sunucumuza SSH bağlantısı açılacaktır. Bu tünel aracılığıyla Victron mühendisleri Color Control GX e girebilecek ve uzaktan destek gerçekleştirebileceklerdir. Bu işlem Color Control GX in intenet bağlantısı olduğu zaman gerçekleşir. Birçok güvenlik duvarına takıldığı zaman bile bağlantı sağlanacaktır. SSH bağlantısı supporthost.victronenergy.com a port 80 üzerinden ulaşıyor olacaktır. Uzaktan destek fonksiyonu devre dışı olarak varsayılır. Listede VE.Net ürünleri için destek kısmı yok, destek devam ediyor mu? Hayır.

9 Color Control GX in veri kullanımı nedir? Veri kullanımı bağlantılı ürünlerin miktarı ve davranışları ve bu ürünlerin kullanımına bağlıdır. Aşağıdaki ölçümler bir Multi ve bir BMV içeren bir Color Control GX ile sistemden alınan sadece bir gösteridir. Giriş aralığı 15 dakikaya ayarlıdır. Eğer pahalı bir veri planı üzerinde iseniz, bazı hata güvenliği önlemleri alınız. Aylık veri tüketimi: 14,9 MB indirme, 9.5MB yükleme, 24.4MB toplam Söz konusu megabaytlar Color Control firmware güncelleştirmesinin yüklenmesini içermez. 60MB lık Firmware güncellemeleri yaygındır. GPS fonksiyonundan biraz daha bahsedebilir misiniz? Elbette. Hazır USB-GPS kullanabilirsiniz. İki USB soketinin birini fişe takın. 1 dakikadan sonra, Color Control GX otomatik olarak GPS i tanıyacaktır ve ayarlar menüsüne ekleyecektir. Konum haritada konumu göstererek VRM Online Portal a otomatik olarak gönderilecektir. Daha fazla takip ve izleme özelliği örneğin geo-fence daha sonra VRM Portal a eklenecektir. CCGX,NMEA0183 komut seti ile çalışan hemen hemen tüm GPS modüllerini destekler ve baud un ikisi de. Uyumluluk için test edilenler: Globalsat BU353-W SiRF STAR III 4800 baud Globalsat ND100 SiRF STAR III baud Globalsat BU353S4 SiRF STAR IV 4800 baud Globalsat MR350 + BR305US SiRF STAR III 4800 baud VICTRON ve Color Control GX proglamak için Linux u seviyorum. Daha fazlasını yapabilir miyim? Evet. Açık kaynak olarak hemen hemen tüm kodları serbest bırakmayı planlıyoruz, ama henüz o kadar ilerlemedik. Mevcut yazılımın birçok parçası komut dosyasında ya da Python ve QML gibi diğer önceden derlenmemiş dillerde ve Color Control GX de kullanılabilir ve değiştirilmesi kolaydır. Root şifresi ve daha fazla bilgi için Matthijs Vader e ulaşın. mvader@victronenergy.com GPL Bu ürünün içerdiği yazılım GPL lisanslıdır ve telif hakkı içerir. Ürün gönderildikten sonraki üç yıllık bir süre içinde bizden tam karşılık gelen kaynak kodunu alabilirsiniz.

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II) 28-05-2018 MultiPlus-II 48/3000/35-32 230 V (önceki adıyla MultiGrid-II) MultiGrid 48/3000/35-50 230 V ile karşılaştırma ve kurulum önerileri 1. Teknik Özellikler MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

THE RAINBOW SCADA D-500

THE RAINBOW SCADA D-500 THE RAINBOW SCADA D-500 İNTERNET TABANLI JENERATÖR KONTROL CİHAZI ÇOK FONKSİYONLU AYNI CİHAZIN FONKSİYONLARI : AMF- KESİNTİSİZ GEÇİŞLİ OTOMATİK TRANSFER PANELİ ATS- TRANSFER CİHAZI REMOTE START- UZAK ÇALIŞTIRMA

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon Buffalo Technology Giriş Replikasyon, bir klasörü iki ayrı TeraStation da neredeyse gerçek zamanlı senkronize etmeye denir. Çift yönlü çalışmaz; yalnızca

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

THE RAINBOW SCADA D-500

THE RAINBOW SCADA D-500 THE RAINBOW SCADA D-500 İNTERNET TABANLI JENERATÖR KONTROL CİHAZI REV-03 25.12.2014 ÇOK FONKSİYONLU AYNI CİHAZIN FONKSİYONLARI : AMF- KESİNTİSİZ GEÇİŞLİ OTOMATİK TRANSFER PANELİ ATS- TRANSFER CİHAZI REMOTE

Detaylı

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation; NETGEAR, Inc. ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-485 Ethernet RS485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri TR+: RS485 TR+ bağlantısı için kullanılır. TR-: RS485 TR- bağlantısı için kullanılır. EC-485, cihazlarınıza veya bilgisayara

Detaylı

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN.

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN. Hızlı Başlangıç NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender Model PR2000 NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Başlarken NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender PR2000

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME NE SAĞLAR? FİDER SEVİYESİNE KADAR İNEREK KAYIP KAÇAK ANALİZİ SAĞLAR. AMAÇ YÜKSEK PERFORMANSLI KOLAY KURULUMLU DÜŞÜK YATIRIM MALİYETLİ DÜŞÜK İŞLETME MALİYETLİ

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation

Tüm ölçüm verileri herhangi bir cihazla her zaman kullanılabilir. Veri kayıt sistemi testo Saveris 2. Analysis & Reports. Graphical presentation Analysis & Reports Coldstore east 14.09.2014 to 16.09.2014 Graphical presentation 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabular presentation Alarms Tüm

Detaylı

1-PORT H.264 VIDEO GÖRÜNTÜ SUNUCU

1-PORT H.264 VIDEO GÖRÜNTÜ SUNUCU 1-PORT H.264 VIDEO GÖRÜNTÜ SUNUCU KULLANICI KILAVUZU DN-16100 ÖNEMLİ KORUMA Şirket tarafından sunulan tüm kurşunsuz ürünler Tehlikeli Madde Kısıtları Avrupa yasası (RoHS) yönergesinin gereksinimlerine

Detaylı

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme 1 ISATPHONE 2 AYGIT YAZILIMI GÜNCELLEME ARACININ KURULUMU Zaman zaman, işlevselliğini ve işleyişini geliştirmek için telefon yazılımınızı

Detaylı

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu Ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret edin. www.acrelektronik.com.tr 1 İçindekiler 1. ACR-Net 100... 3 1.1. ACR-Net 100 Özellikleri... 3 1.2. Kullanım Alanları... 3 1.3.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

THE RAINBOW SCADA D-700

THE RAINBOW SCADA D-700 THE RAINBOW SCADA D-700 İNTERNET TABANLI SENKRONİZASYON CİHAZI REV-03 25.12.2014 GENİŞLEME KAPASİTESİ MAKS 16 YÜK MAKS 48 JENERATÖR MAKS 4 BARA AYIRICI MAKS 16 ŞEBEKE ÇOK FONKSİYONLU AYNI CİHAZIN FONKSİYONLARI

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması BEYOND Touch UYGULAMASI BEYOND: Two Souls, DUAL SHOCK kontrol cihazınızı ios ya da Android mobil veya tablet cihazı ile değiştirmenizi sağlar. Yine de sıradan

Detaylı

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc.in ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM GENEL ÖZELLİKLER F-DPU100, kablosuz olarak uzaktan, büyük veri iletimi için tasarlanmış bir IoT cihazıdır. Ethernet, RS232,

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL İÇİNDEKİLER GÜVENLİK UYARISI... 1 GİRİŞ... 2 1. SCATEL ÖZELLİKLERİ...3 2. ELEKTRİKSEL ARA YÜZLER... 4 2.1 D-SUB 50 PİNLİ DİŞİ BAĞLAYICI...4

Detaylı

IP Sunucu üzerinden Ağ USB Bağlantı Noktası, 4-USB 2.0 Portlu

IP Sunucu üzerinden Ağ USB Bağlantı Noktası, 4-USB 2.0 Portlu IP Sunucu üzerinden Ağ USB Bağlantı Noktası, 4-USB 2.0 Portlu Kullanıcı Kılavuzu DA-70254 İçindekiler 1. Giriş... 3 1.1 Ürüne Genel Bakış... 3 1.2 Ağ Yönetimi... 3 1.3 Parçalar ve Özellikler... 3 1.4 Donanım

Detaylı

R6300v2 Akıllı Wifi Router Kurulum Kılavuzu

R6300v2 Akıllı Wifi Router Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation; NETGEAR, Inc. ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Güç Parmaklarınızın Ucunda

Güç Parmaklarınızın Ucunda Güç Parmaklarınızın Ucunda BU YAKIT SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... BU ARIZA TESPİT ETMİŞ... BU BAKIM ZAMANI UYARISI VERMİŞ... BU AKÜ VOLTAJINI BAKMIŞ... BU RADYATÖR SU SEVİYESİNİ KONTROL ETMİŞ... WEB TABANLI

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU

F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme

IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme IsatPhone Cihazınızı Güncelleme 1 ISATPHONE 2 AYGIT YAZILIMI GÜNCELLEME ARACININ KURULUMU Zaman zaman, işlevselliğini ve işleyişini geliştirmek için telefon yazılımınızı

Detaylı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı

IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı IP Üzerinden HDMI KVM Sinyal Uzatma Cihazı Önemli Güvenlik Talimatları Kullanma Kılavuzu DS-55202 1. Kurulumdan önce verici ve alıcıyı karıştırmayın. 2. Cihaz çalışıyorken fişini prizden çekmeyin. Kolay

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E10 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA E10 Serisi Kullanım

Detaylı

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011

GEM-10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu. Rev 1.01 07/2011 GEM10 GPRS/Modbus Gateway Kullanım Kılavuzu Rev 1.01 07/2011 1.Giriş 1.1 Genel Özellikler ENTES GEM10 GPRS/Modbus Gateway Modbus protokolü ile haberleşen cihazlarınıza GPRS veya ethernet ağı üzerinden

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcı yükleme. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 5 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

AC1600 Akıllı WiFi Router

AC1600 Akıllı WiFi Router Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc. şirketinin ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/veya kayıtlı ticari markalarıdır.

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

ABB Tek Fazlı Dizi İnverterler

ABB Tek Fazlı Dizi İnverterler ŞUBAT 2018 ECE TURHAN PROJECT MANAGEMENT ABB Tek Fazlı Dizi İnverterler UNO-DM-1.2/2.0/3.3/4.0/4.6/5.0-PLUS March 5, 2018 Slide 2 Ajanda Portföy Gelişimi UNO-DM-PLUS Ön Plana Çıkanlar Haberleşme Özelliği

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-232C Ethernet RS232 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri ACT: Veri alınırken/yollanırken yanıp söner. DCD: Bağlantı kurulduğunda aktif olur. Bu sinyal RS232 portunun DCD pininden okunabilir.

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Power POE Status HDD WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 NR7401 Network Video Recorder Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Video Kayıt Cihazından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Video Kayıt

Detaylı

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Lisans Serverin Kurulumu ve Konfigürasyonu SSS Teknik Destek Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Program: Allplan 2016 Tarih: 10.12.2015 Döküman-TN: İnternet:

Detaylı

RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014

RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 RAINBOW SCADA UZAKTAN İZLEME VE KONTROL SİSTEMİ REV-03 25.12.2014 NASIL ÇALIŞIR? KONTROL CİHAZI İNTERNET RAINBOW SCADA SUNUCUSU JENERATÖR WEB TARAYICI AKILLI TELEFON İNTERNET ÜZERİNDEN HABERLEŞME LAN +

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi

Sistem Nasıl Çalışıyor: Araç İzleme ve Filo Yönetim Sistemi arvento Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri ile araçlarınızı 7 gün 24 saat on-line ve geçmişe yönelik olarak izleyebilir, hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri uzaktan

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu DE_PLC_Wascher_Trockner_SE_tr-TR_V002_STAR.indd 1 05.12.16 14:23 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanıyor olmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı

KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ

KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ Kullanma Kılavuzu DN-70182 Açık Kaynak Kodu Bu ürün, üçüncü taraflarca geliştirilmiş yazılım kodları içerir. Bu yazılım kodları GNU General Public License'a (GPL), Sürüm 2,

Detaylı

AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX E21 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 Akuvox İnterkom Türkiye Modüler A.Ş. www.akuvoxinterkom.com

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu EKRUCBS Montaj ve kullanım kılavuzu Türkçe İçindekiler İçindekiler Kullanıcı için 2 1 Düğmeler 2 2 Durum simgeleri 2 Montör için 3 3 Genel bilgi: Montaj ve yapılandırma 3 4

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 600QSG.qxd 05.04.2004 0: Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte aşağıdaki verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and

Detaylı