Bodrum Halleri Bizi Batırcen mi Ule?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bodrum Halleri Bizi Batırcen mi Ule?"

Transkript

1

2 EDİTÖR Bodrum Halleri Bizi Batırcen mi Ule? İster istemez konu İşler nasıl? a geldi dayandı, arkadaşımın cevabını bile beklemeden alışıldığı Necmi Cavlı üzere Kötü gidiyor, di mi ya? dedim. O, Hayır, iyi, dört tekne her hafta çıkıyoruz Mavi Yolculuğa, dedi. Bizim yıllardır hep anlatmaya çalıştığımız kültür turizmine önem ve öncelik verilmesi gerektiğine harika bir örnekti anlattıkları. Ben heyecanla, Süper, buna dergide iki sayfa yer veririm ve sana güzel bir tanıtım yaparım, dedim, ama demez olsaymışım. Sen bizi batırcen mi ule? Biz kendi web sayfamıza bile gometduruz bunu. Akbabalar Yıldız Yağmuru? Biz on ay derginin kapağına koyacak bir etkinlik ve sanatçı bulmakta zorlanırken, birdenbire Temmuz ayında hangisini koyacağımızı şaşırdık. Bale Festivali,, Antik Tiyatro Geceleri ve çeşitli mekânlardaki konserler ile nice diğer etkinlikler, Bodrum u Temmuz ve Ağustos aylarında tam bir kültür-sanat merkezine dönüştürüyor. Bu aylar Bodrum un en kalabalık dönemi, ama rekabet yoğun olduğu için bu etkinliklerin düzenleyenler açısından ne kadar kârlı olacağı şüpheli. gaynetduru etrafda, hemen herkes saldırır, fiyatları düşürür, işi bozala valla. Dolayısıyla ona söz verdim, burada işin ayrıntılarına giremeyeceğim, ama eğer yaratıcı iseniz alternatif turizm ile para kazanma şansınızın halen olduğunu söylemeliyim. Sonuçta fiyatlarla birlikte kalitenin de düşmesi işin uzun vadede sürdürülebilirliğini zorlaştıracaktır. Nasıl kontrolsüz rekabet sonucu günlük gezilerde ve her şey dâhil tatillerde kaçak içki ve benzeri yöntemler ile turizme darbe vurulduysa benzer durumların kültür turizminde de yaşanması mümkün, eğer tedbirler alınmazsa Yıllardır bu aylarda yoğun bir etkinlik trafiği var, ama Bodrum un bu etkinliklerden kültürel ya da ekonomik bir kazancı oluyor mu, bu da kuşkulu. Kesintilerden dolayı bu yıl Bale Festivali nde ilk defa yabancı topluluk yok, gelecek yıl ise yapılıp yapılmayacağı meçhul. Bu üzücü duruma sessiz kalınmamalı ama etkinliklerin de yerel halk ile bütünleştiği söylenemez! Bir yanda bayağılığa varan bir kültürel popülizm, öte yanda yabancılaştıran bir kültürel elitizm Deveye sormuşlar neren eğri diye Yaşasın iki ay turizm! Yayın Yönetmeni Necmi Cavlı necmi@artajanda.com.tr Yayın Danışmanı Mehmet Eskihancılar Pazarlama Koordinatörü Gül Mutlu Redaksiyon Füsun Özlen Katkıda Bulunanlar Orhan Dumanlı Erhan Yürüt Türkan Demiröz Sabri Aktar Kapsam Grafik Salih Akman Bilge Okatan Ücretsizdir Oksijen Basım, 100. Yıl Mah. Matbaacılar Sit. 2. Cad. No: 202/A Gezegen Binası - Bağcılar / İSTANBUL Yangı Sokak No: 8/4 Bodrum info@artajanda.com.tr facebook: art ajanda instagram: artajanda Art Ajanda nın yazılı izni olmadan bu dergideki hiçbir yazı ve fotoğraf kullanılamaz.

3 14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Bu yıl 14.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bale Festivali Temmuz tarihleri arasında, Bodrum Kalesi nde izlenebilecek. Tamamen yerli katılımla düzenlenen festivalin bu yılki konuklarını Ankara, Antalya, Mersin, İzmir ve İstanbul Devlet Opera ve Bale toplulukları oluşturuyor. Açılışı Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenecek olan üç perdelik Yevgeni Onyegin balesi ile yapacak olan festivalin programı, aynı topluluğun iki perdelik modern dans gösterisi Frida ile devam edecek. Festivalin kapanışı ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenecek olan üç perdelik Le Corsaire balesi ile gerçekleştirilecek.

4 FESTİVAL 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Suda Kumda Taşta Uluslararası bu yıl üç değişik konsept ile müzikseverleri ağırlayacak. Zengin programının yanı sıra yapılan büyük yeniliklerle de izleyicileri memnun edeceğine kesin gözüyle bakılan bu yılki festival 8 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bir ayı aşkın bir süre Gümüşlük özelinde tüm Bodrum yarımadasına renk ve ses katacak olan bu uzun soluklu etkinlik, Suda Caz, Kumda Gitar ve Taşta Klasik konseptiyle hazırlanmış. Festivalde bu yıl bir yenilik daha var, o da Toprak Ev de Piyano Serisi adıyla gerçekleştirilecek olan özel piyano dinletilerinden oluşuyor. Suda Caz Bu yıl canlı ve güçlü bir programla cazı Gümüşlük sahiline taşıyorlar. İsimleri cazla özdeşleşmiş sanatçıları, güneşin ısıttığı kumsalda, akşamın serinliği başlarken minderler üzerinde dinleme keyfini sunuyorlar. Kumda Gitar Konserler, kırk-elli yıl öncesinin Bodrum unda olduğu gibi sıcak bir atmosferde, gün batımında gerçekleşecek. Taşta Klasik Antik Taş Ocağı nda gerçekleşecek olan klasik müzik konserlerinin değerli sanatçıları festival kapsamında görmek mutluluk verici.

5 FESTİVAL 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali Bu yıl tüm yarımadayı kapsıyor Bu yıl Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, etkinliklerini yarımada üzerinde çeşitli noktalara yaygınlaştırmış bulunuyor. Festivalin açılış konserini, D-Marin Turgutreis Ana Sahne de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü piyanist İdil Biret gerçekleştirecek. Aynı gece sanatçıya Onur Ödülü verilecek. Yine tüm dünyada haklı bir üne sahip diğer piyanistimiz Fazıl Say, biri genç yeteneklerle birlikte Bodrum Kale de, diğeri (Nazım Oratoryosu, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde) D-Marin Turgutreis Ana Sahne de olmak üzere bu yılki festivalde iki ayrı performans sergileyecek. Geçen yıl olduğu gibi festival, Sabah ve Gün Batımı Konserleri ile müzikseverleri müzikle beslemeye devam edecek. Dingin sabah saatlerindeki konserler, Şevket Sabancı Parkı nda, büyüleyici gün batımı saatlerindekiler ise D-Marin deki Amfi Tiyatro da yapılacak. Festivalin bu yılki konukları arasında dünyaca ünlü orkestralar var. Bunlardan Londra Oda Orkestrası nın D-Marin Ana Sahne deki konserini usta şef Vladimir Ashkenazy yönetecek. Bir diğer ünlü ve köklü müzik kurumu diyebileceğimiz Zürih Tonhalle Orkestrası, genç şef Lionel Bringuier yönetiminde Fransız çellist Gautier Capuçon a eşlik edecek.

6

7 SANATÇI Türk Rock Müziğinin Dişi Aslanı Şebnem Ferah Bodrum da Bu ay Bodrum Antik Tiyatro da konserini izleme şansını yakalayacağımız Şebnem Ferah, günümüz Türk rock müziğinin önde gelen kadın vokallerinden biri olmasının yanı sıra, tanınan ilk Türk-kadın-rock grubunun da kurucusu. Sadece vokal değil, besteci ve söz yazarı olarak da haklı bir üne sahip olan Ferah, müzikle yakın ilişkisi olan bir aile içinde ve müzik enstrümanlarıyla dolu bir evde büyümüş. Okul yıllarında müzikle olan ilişkisini ara vermeden sürdüren sanatçı bugün halen en çok dinlenenler arasında, kendisine şimdiye kadar 16 ödül verildi ve konserlerine ilgi hiç eksilmiyor Gerçekten hayatını müziğe adamış olarak yaşayan Ferah ın özellikle genç kadın müzikseverler arasındaki yeri, onun yazdığı hem duygusal hem gerçekçi şarkı sözleriyle ifade ettiği kadınlık halleri açısından çok değerlidir. Pek çok ünlü müzisyenle birlikte yaptığı albümlerin dışında tekli kayıtları ve 8 albümü bulunan Şebnem Ferah, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almış, film ve reklâm müziği ve seslendirmeleri de yapmış, çok yönlü bir sanatçıdır. Ayrıca, onun adına 2007 yılında amatör bir dergi olarak yayın hayatına başlamış ve dokuzuncu yılını sürmekte olan Şebokolik adlı bir dergi bulunmaktadır.

8 AJANDA AJANDA 1-13 TEMMUZ Sergi, Deniz Sağdıç - Tin Yalıkavak Palmarine Mine Sanat Galerisi / TEMMUZ Resim Sergisi Devrim Erbil Yalıkavak Palmarine Mine Sanat Galerisi TEMMUZ Resim Sergisi Tuğba Renkçi Taştan Mutlak İtaatsizlik - 2 Oasis Nurol Sanat Galerisi 2-14 TEMMUZ Suluboya Asuman Saltuk Dibeklihan Sanat Köyü / TEMMUZ Konser, Prem Joshua & Band Konseri Karakaya Retreat, Gümüşlük TEMMUZ Heykel, Erdinç Bakla Dibeklihan Sanat Köyü / TEMMUZ Resim Sergisi, Ferda Yüksel Midtown Sanat Galerisi 3-13 TEMMUZ Resim Sergisi, Serap Demirağ H.G.C Art Gallery Dereköy Bodrum 3 TEMMUZ Koro Her Pazartesi Bodrum Pop Korosu Facebook:Bodrum Pop Korosu 7 TEMMUZ Konser, Kurtalan Ekspres, Mandalin 8 TEMMUZ Açılış, ARThill Alazeytin - Kızılağaç / 8 TEMMUZ Konser, Taşta Klasik Gülsin Onay & Saygun Quartet 6 TEMMUZ Konser Stavroz Xuma Beach, Yalıkavak TEMMUZ Sergi, İnsana Dair, açılış Casa dell Arte Galeri TEMMUZ Fotoğraf Sergisi, İbrahim Hakkı Zırh Gümüşlük Sanat Kültür Evi 10 TEMMUZ Konser, Taşta Klasik, Jean Muller, Piyano 11 TEMMUZ Konser, Suda Caz, Nils Petter Molvær 12 TEMMUZ Konser, Suda Caz Simin Tander, 13 TEMMUZ Konser, Nuri Harun Ateş, Mandalin TEMMUZ Resim Sergisi, Tülin Çakır Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi TEMMUZ Sergi, Aysen Karateke - Islak Bodrum Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi 13 TEMMUZ Konser, Sertab Erener, Bodrum Antik Tiyatro

9 AJANDA 16 TEMMUZ Bale, Yevgeni Onyegin Ankara Devlet Opera ve Balesi 14. Bodrum Uluslararası Bale Festivali Bodrum Kalesi / AJANDA 19 TEMMUZ Modern Dans, Frida Antalya Devlet Operası ve Balesi 14. Bodrum Uluslararası Bale Festivali 14 TEMMUZ Konser, Volkan Konak, Bodrum Antik Tiyatro 14 TEMMUZ Kitap İmza Günü Arif Keskiner ve M. Melih Güneş, Nazım ın Evinde Vera nın Sofrasında saat Torba Sanat Evi Mustafa Kemal Paşa Caddesi (Sahil Yolu) No:169 Torba 16 TEMMUZ Resim Sergisi, Gaye Aksoy-Bedri Baykam Gemi Yanaşma İskelesi, Taş Ev Galeri, Bodrum 16 TEMMUZ Konser, Toprak Evde Piyano, Ilya Kondratiev TEMMUZ Resim Sergisi, Asuman Ünlü Midtown Sergi Salonu 17 TEMMUZ Konser, İskender Paydaş Mandalin 19 TEMMUZ Konser, Suda Caz Håkon Kornstad 20 TEMMUZ Tiyatro, Hadi Öldürsene Canikom Gümüşlük Akademisi TEMMUZ Resim Sergisi, Canip Taşkıran H.G.C Art Gallery Dereköy Bodrum 15 TEMMUZ Konser, Taşta Klasik Ilya Kondratiev & Emre Yavuz TEMMUZ Workshop, Sagar Seramik Atölyesi Tasarım Vakfı Bodrum 20 TEMMUZ Konser, Funda Arar, Bodrum Antik Tiyatro 15 TEMMUZ Konser Murat Boz Bodrum Antik Tiyatro TEMMUZ Sergi, Zahit Büyükişleyen Dibeklihan Sanat Köyü / TEMMUZ Konser, Pink Martini Xuma Beach, Yalıkavak / 20 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar, Derek Gripper

10 TEMMUZ Edebiyat, Yekta Kopan ile Edebiyata Yolculuk Gümüşlük Akademisi AJANDA AJANDA 28 TEMMUZ Bale, Danzon / Dansın Rengi 14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 21 TEMMUZ Konser, Kurtalan Ekspres / Şevval Sam Mandalin 21 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar Hasan Meten & Erdem Sökmen 21 TEMMUZ Konser Ajda Pekkan Bodrum Antik Tiyatro 23 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar Marek Pasieczny 22 TEMMUZ Konser, Şebnem Ferah Bodrum Antik Tiyatro 25 TEMMUZ Konser, Toprak Evde Piyano, Gülsin Onay TEMMUZ Workshop, Moda Tasarımı Atölyesi Tasarım Vakfı Bodrum 30 TEMMUZ Konser, Toprak Evde Piyano Stephane Blet 29 TEMMUZ Konser, Taşta Klasik Stephane Blet & Ayla Erduran 22 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar, Redmond O Toole 22 TEMMUZ OOJAMİ DJ Set Dalga Beach Ortakent facebook: necmi cavlı oojami TEMMUZ Festival, Chill Out Festival Xuma Beach, Yalıkavak 24 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar Golfam Khayam & Mona Matbou Riahi 26 TEMMUZ Resim Sergisi, Makbule Topçuoğlu H.G.C Art Gallery Dereköy Bodrum 26 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar Final Konseri, Taşocağı 27 TEMMUZ Konser, Kumda Gitar Öğrenci Konseri 30 TEMMUZ Konser, Sıla Bodrum Antik Tiyatro 31 TEMMUZ Bale, Le Corsaire İstanbul Devlet Operası ve Balesi 14. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

11 AJANDA AJANDA NAJİ NAAMAN ULUSLARARASI EDEBİYAT ÖDÜLÜ ÖZKAN MERT E VERİLDİ Dünyanın değişik ülkelerinde ve dillerinde insani değerleri geliştiren en özgün ve özgür sanat yapıtlarına verilen Naji Naaman Uluslararası Edebiyat Ödülü Bodrum, Gümüşlük te yaşayan ünlü şair Özkan Mert e verildi. Özkan Mert geçtiğimiz yıllarda da,cumhuriyet Yunus Nadi, Salihli Şiir İkindileri Dianysos ve Cemal Süreya Ödülü gibi pek çok ulusal ve uluslararası ödülün sahibiydi. DJ Set Oojami aka Necmi Cavlı kendi albümlerinden derlediği şarkılarını DALGA Beach de sizlerle paylaşacak. 22 TEMMUZ Saat de Ortakent sahilinde DALGA Beach de Bodrum dan Hollywood a uzanan farklı bir müzik yolculuğu! NÂZIM IN EVİNDE VERA NIN SOFRASINDA KİTABINA TORBA DA İMZA GÜNÜ 2016 YILI NÂZIM HİKMET ÖDÜLLÜ Bu yılın Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü ne layık görülen Nâzım ın Evinde Vera nın Sofrasında kitabını birlikte hazırlayan Arif Keskiner ve M. Melih Güneş, ödüllü kitaplarını 14 Temmuz Perşembe günü, saat de Torba da, Torba Sanat Evi nde imzalayacak. Mustafa Kemal Paşa Caddesi (Sahil Yolu) No:169 Torba Beş yıldır süren Bodrum Pop Korosu başarılı çalışmalarını yıl sonu konserlerinde seyirci ile paylaştı. OASİS Nurol Kültür Merkezinde yapılan gösteride yıl boyunca öğrendiklerini sergileyen çocuklar zaman zaman seyircilerin de çoşkulu katılımı ile başarılarını taçlandırdılar. KAAN BALTACI Topkapı ve Ayasofya müzeleri ve tarihlerinden esinlenerek tasarladığı özel kaftanları, seramik panoları ve hediyelik ev aksesuarlarınıtepecik/hamam Sokak ta yeni açtığı Atelier Kabal da siz sanatseverlerin beğenisine sunuyor. BODRUM POP KOROSU

12 MÜZAYEDE Geleneksel Müzayede Günleri Yoğun İlgi Gördü Çeşitli sanatsal etkinlik ve sergilerin öncüsü olan Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, yaz sezonunun ilk müzayedesini RC Müzayede işbirliği ile sanatseverlerle buluşturdu. Yoğun ilgi gören müzayedede 70 değerli eser Rahmi Çöğendez yönetiminde satışa sunuldu. Her duvar bir orijinali hak eder sloganı ile sanatseverleri orijinal eserlerle buluşturmayı hedefleyen müzayedede, Hikmet Çetinkaya, Selim Güventürk, Nihat Taşkıran, Orhan Gürel, Neşe Evitan, Rıfat Koçak gibi ünlü isimlerin eserleri yer aldı. OASIS Toplantı Salonu nda yaz sezonu boyunca devam edecek olan müzayedeler Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleşecek. OASİS Halkla İlişkiler Tel: Her duvar bir orjinali hak eder

13 YEREL Orhan Dumanlı SON ELMA YAĞCI Annee, garnım ağrıkduru Ben sene demedim mi, yaşa daşa basma deye? Ge bora, açcık elmayağ sürüverelim geçer. ÇİMÇİM RESTAURANT Bodrum Manzaralı Leziz Yemekler Şehrin merkezinde kaosun dışında serin ve leziz bir mekan Yokuşbaşı Mah. Kazıman Sok. No: 13 Bodrum / info@cimcim13.com ÇimÇim Restaurant Laram Yachting Blue Voyage Yacht Cruises Nice Journey on Laram Çocukluğumuzda, karnımız her ağrıdığında annemizden bu lafları duyardık. Bir parmak dile, biraz göbeğe, parmakta kalanı da topuklara sürülürdü. Midemiz bulanınca, bir bardak suya birkaç damla damlatılır, içirilirdi. Hiç sevmezdik o tadı. Ağzı mantarlı, minik bir şişede saklanır, şişenin boynundan kısa bir iple bağlanıp dökülmesin diye, genelde ocak başlarına yakın yere, duvara asılırdı. Kesinlikle her evde bulunan, neredeyse her derde deva ilacıydı Elma Yağı Bodrum lunun. İlk imalatçılardan Giritli Elma Yağcı Ahmet Ağa (Ahmet Güzelköylü) Girit ten İstanköy e, oradan Bodrum a mesleğiyle beraber gelmiş. Giritli Mahallesi nde, Rumlardan kalma evinin avlusunda, kendi tasarımı damıtma küpüyle, sadece Elma Yağı değil, Kekik, Limon Çiçeği (mevlitlerde kullanılırdı), Tehnel (Defne) Yağı da çıkarırmış. Hayıt çubuğundan örülmüş, içi saman dolu sepetinde taşıdığı Elma Yağı şişesinden dirhemle ölçerek, Cuma pazarda, diğer günler eşeğiyle, Bitez ve Müsgebi köylerinde satış yaparmış yılında vefat edince oğlu, yedi çocuğun en büyüğü, bir süre devam etmiş, sonunda bırakmış bu meşakkatli işi. Zaten bırakmasa, imal edecek adaçayı (elma çalısı) kalmamış git gide, yamaçlardaki inşaat furyasından. Aynı mahalleden, Elma Yağcı Kocabacak Salih, Mihriman Baz ve kocası Arap Dede, Elma Yağcı Recep Amca devam ettirdiler, ömürleri yettiğince. Şimdi, Kumbahçe Tarla Sokak taki o ev, Elma Yağı kokuları ve hatıralarıyla birlikte satıldı. Bir an hayal kurdum; Şehirlerin hafızası olan böyle yerler yetkililerce satın alınmış, Elma Yağcıların hatıraları, eşyaları toplanmış, sembolik bir imalatla canlandırılıp, müzeye dönüştürülmüş Kapısında, içerdekileri görmek arzusuyla, ellerinde biletlerle girmeyi bekleyen turistlerin, yüzlerinde hoş bir tebessüm ve ellerinde minik Elma Yağı şişeleriyle çıkanları seyrettikleri bir müze Sokağı saran Elma Yağı ve Limon Çiçeği kokuları... Sonra, Cevat Şakir in, Neyzen Tevfik in yaşadığı evlere ne olduğunu düşünüp, kendi kendime güldüm. Zaten hayaldi. Gerçekse, aman! Siz siz olun, bulursanız toprağa basın sağlamca. Yaşa ve daşa basmayın çıplak ayakla. Garnınız ağrırsa, Bodrum Elma Çalısı ndan yapılmış Elma Yağı bulamazsınız sonra, garnınıza sürcek info@laram-yachting.com / enistunay@gmail.com

14 ÜZÜM Bornova Misketi Üzüm cenneti olan ülkemizde kaybolmaya yüz tutmuşken farkına varılan ve yeniden Erhan Yürüt kazanılmaya çalışılan önemli yerli üzüm çeşitlerimizden birisi de Bornova Misketi dir. Bölgedeki hızlı değişim ve yapılaşmaya yenik düşen Bornova Misketi anavatanında kaybolmak üzereyken kıymeti anlaşılan bir değerimiz olarak yeniden gündeme gelebilmiştir. Bu geri dönüşte günümüz bilgi ve iletişim teknolojilerinin de katkıları olabileceği göz ardı edilmemelidir. Narenciye ve tropik meyveler ağırlıklı olmak üzere çok geniş bir aroma profiline sahip Bornova Misketi yüksek şeker kapasitesi ile hem sek, hem de tatlı şarap yapımına gayet yatkındır. Aperatif olarak içime uygunluğu yanı sıra peynirlerle ve deniz ürünleriyle eşleştirilmeleri de mümkündür. Tatlı olanları ise karamelize ve peynir tabanlı tatlılar ve aynı zamanda orta ağırlıkta peynirlerle kolaylıkla uyum sağlayabilir. Orijini Ege Bölgesi olan Bornova Misketi orta, yuvarlak taneli, yeşil sarı renkli salkımları konik silindirik yapıdadır. Dikim alanları hayli azalmış olsa da son yıllarda yöresel şarap çeşidi olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. Adeta yeniden keşfedilmeye başlayan Bornova Misketi nden şarap denemeleri de giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu sevindirici gelişmeler ışığında, sahip olduğu özellikler ve iklim toprak istekleri açısından değerlendirildiğinde Bornova Misketi nin Bodrum coğrafyasında da çok iyi sonuçlar vereceği düşünülmektedir. Demeti Su Bodrum a Uzun, İnce Bir Yol. Bundan sekiz yıl önce başladı Demeti nin hikâyesi Adına Cihangir in meyhanesi dense de, ev havası, rahatlığı vardı mekanda. Masalarda her dem taze çiçekler, fonda olmazsa olmaz Müzeyyen Senar, duvarlarda sararmış fotoğraflar, dillere destan rakı kolleksiyonu ve elbette balkondan boğaza açılan bir ferahlık, rakı bardaklarının arasından geçen vapurlar, mezelerden payımıza ne düşer diye bekleyen martılar Demet Beceren in ruhundaki sakinlik, dinginlik müdavimlerine MEKAN de kısa zamanda bulaştı. Kafa dağıtmaya, kafa bulmaya, muhabbete durmaya gelenlerin sayısı gittikçe arttı. Her şeyin en sadesi, en lezzetlisiyle buluşan müşteriler zamanla arkadaş, dost oldu. Demet kadim arkadaşı Serdar Uyguner in Su Restoran olarak işlettiği mekana kısa zamanda nüfuz etmeyi başardı. Taptaze balıklar, günlük mezeler, gün batımı, dolunay akşamları derken bu kez müdavimler Bodrum da yazın nereye gideceğiz derdinden kurtulmuş oldu. 15 Mayıs gecesi yağmurlu bir Bodrum akşamında Şevval Sam la başlayan Demeti Su Bodrum macerası, sürpriz solistler, leziz yemekler ve huzur veren atmosferiyle Paşa Tarlasında deniz kenarındaki mekanlarında yeni dostlarıyla buluşuyor.

15 SAĞLIK Dostumuz Güneşe Dikkat Prof.Dr Nuran Atmanoğlu Güneşin insanlar üzerinde yarattığı en temel faydalar arasında birçok hastalığın tedavisinde kullanılan antibakteriyel etkisi yer alıyor. Aynı zamanda vücudun D vitamini sentezlemesini gerçekleştirdiği için özellikle çocukların kemik gelişiminde temel bir rol üstleniyor. Ancak tüm bu faydaları içeren temel hayat kaynağımız güneş, ozon tabakasının incelmesi ve dolayısıyla yeryüzüne ulaşan ultraviyole radyasyon miktarındaki büyük artış sebebiyle insanlar için bir tehlike unsuru haline gelmeye başladı. Eskiden, yeryüzüne sadece A ve B radyasyonu ulaşırken artık C ultraviyole radyasyonu da ulaşmaya başladı. A ultraviyole radyasyonu cildin erken yaşlanması ve kırışmasına neden olurken, B ve C ultraviyole radyasyonları deri kanserleri riskini artırıyor. Bu yüzden de sadece deniz ya da havuz kenarında güneşlenirken değil, günün her saatinde güneşten korunmamız büyük önem taşıyor. Cilt yanıkları, cilt kanserleri, katarakt, sıcak bunalım (sıcak yorgunluğu, sıcak bitkinliği) ve sıcak çarpması güneşin ultraviyole ışınları sebebiyle görülen en önemli hastalıklardır. Beyaz tenli ve cildi ince kişilerde, esmer ve kalın ciltli kişilere göre güneşin zararları daha fazla olur. Ciddi yanıklar için mutlaka bir sağlık yardımı alınmalıdır. Sıcak, rutubet ve ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş altında özellikle sıcağın yoğun olduğu dönemlerde (saat 11:00-16:00) uzun süre kalmamalı; gölge tercih edilmelidir. Güneş şemsiyesi gibi gölgeliklerin altında otururken de kum ve denizden yansıyan ultraviyole ışıklarının etkili olabileceği unutulmamalıdır. Güneşe bağlı olarak lekelerin, çillerin, benlerin çoğalmasının, kanser tehlikesini artırma ihtimalini de göz önünde bulundurmalı, korunmaya ciddi olarak önem vermelidir.

16 MEVSİMLİK Şef Halil Vural Malzemeler: 3 adet patlıcan 3 adet kabak 6 adet dolmalık biber 6 adet sert domates İç malzemesi: 500 gr dana kıyması 1 çay bardağı ıslanmış pirinç 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 1/2 bağ maydanoz 1/2 bağ dereotu 1/2 bağ nane 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı karabiber Yeterince tuz Sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı (50 gr) 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı su ETLİ YAZ DOLMASI 6 kişilik Yapılışı: Kabakları çizin ve bütün dolmalık malzemelerle birlikte yıkayın. Kabakları ve patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Domateslerin sap kısmında kapak bırakarak içini tatlı kaşığı ile çıkarın, biberlerin de içini temizleyin. Soğan, domates, maydanoz, dereotu, nane ve sarımsağı çok ince doğrayın, tüm iç malzemeyi güzelce karıştırıp sebzelere doldurun. Domatesler üste gelecek şekilde tencereye dizin. Bir tavada tereyağını eritip unu hafifçe kavurun, suyu ilave edin ve topaklanmaması için çırpın. Kaynayınca dolmaların üzerine dökün. Kısık ateşte dk. pişirin. Yoğurt ile servis yapın. Kitabı Kısmet Lokantasından edinebilirsiniz: Atatürk Bulvarı No: 35 Konacık Bodrum

17

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti.

Detaylı

Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor

Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz 11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor. Gümüşlük te festival, klasikten

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07-09 Kasım KONGRE 1. Uluslararası Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Kongresi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Kasım-08 Aralık SERGİ Renklerin Hikayesi Resim Sergisi Necla Coşkun Sergi Açılışı: 07 Kasım, Salı, 17:30 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Necla Çoşkun

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi

Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi Gümüşlük ten Norveçli bir trompet ustası Nils Petter Molvær, Gümüşlük te Norveç rüzgarları estirdi. ENKA Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye ye davet

Detaylı

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur.

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 17.07.2012 Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 1-15 Temmuz 2012 Pazar ÇOCUKLAR ARASI YETENEK YARIŞMASI

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 03 Aralık, Pazartesi, 13:30 TÖREN Minik Sporcular Projesi Ödül Töreni ve Dünya Engelliler Günü Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 06 Aralık, Perşembe,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Denizbank ana sponsorluğunda Gümüşlük tarihi taş ocağında 13. Uluslararası Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı.

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde

Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde Afrikalı gitarist Gripper Gümüşlük te Kumda Gitar Konserlerinde Denizbank ana sponsorluğunda devam eden 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper ı Bridgestone

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 02 Ekim, Pazartesi, 10:00 TÖREN Ege Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Ege Üniversitesi Rektörlüğü 03-15 Ekim İpek Yolu Sakinleri Fotoğraf

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 06-28 Şubat SERGİ Ege Üniversitesi Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Levanten evleri İzmir in mimarlık tarihinin önemli

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL!

Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL! Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL! (2 Temmuz konseri için geçerlidir.) Bodrum'un yaz konserlerinde yerinizi alın! BODRUM ARENA'nın bu yaz unutulmaz

Detaylı

Rtc. Alp ÖZDEMİR UR Bölge Rotaract Temsilciliği Kültür Sanat Projeleri ve Hobi Grupları Koordinatörü Rotary İnsanlığa Hizmet Eder

Rtc. Alp ÖZDEMİR UR Bölge Rotaract Temsilciliği Kültür Sanat Projeleri ve Hobi Grupları Koordinatörü Rotary İnsanlığa Hizmet Eder Değerli Rotaract Ailem, 01 Temmuz itibariyle Rotary İnsanlığa Hizmet Eder sloganı ile başladığımız bu yeni dönemde tüm kulüplerimize başarılar diliyoruz. 2016-2017 Dönemi nin ilk aylık kültür & sanat bülteni

Detaylı

Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi

Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi ARMADA TERAS Çıkın Armada Terasa, yüzyıllar öncesinde görünen manzara ne ise göreceğiniz odur diyor güncel bir köşe yazarımız... Bu özelliğiyle İstanbul âşıklarının ve

Detaylı

Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com

Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com Armada Teras Yaz Düğünleri Teklifi ARMADA TERAS Çıkın Armada Terasa, yüzyıllar öncesinde görünen manzara ne ise göreceğiniz odur diyor güncel bir köşe yazarımız... Bu özelliğiyle İstanbul âşıklarının ve

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 07 Ocak, Pazartesi, 19:00 MÖTBE Konseri İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü * Etkinlik ücretlidir. Biletler için www.biletiva.com 30 Ocak, Çarşamba, 19:00

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 01,02,09,16,23,30 MOZART AKADEMİ MAYIS.2015 Çocuk Korosu ve Orf Eğitimleri YER : Seminer D Salonu 02,09,16,23,30 MAVİ SANAT MAYIS.2015

Detaylı

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi ARMADA SALON İstanbul usulü yaşam tarzını yeniden yaşatan etkinlik, davet ve eğlenceler; ve yüzlerce çiftin dünya evine attığı ilk adımın kayda geçtiği düğünler İşte

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 20 Şubat, Çarşamba, 19:00 MÖTBE Konseri İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü * Etkinlik ücretlidir. Biletler için www.biletiva.com 23 Şubat, Cumartesi, 09:30-18:00

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 02.NİSAN.2015 03.NİSAN.2015 TUBİTAK BİLİM İNSANI DESTEKLEME VE DAİRE BAŞK. 46. Ortaöğretim Proje Yarışması ve İzmir Bölge Ödül Töreni

Detaylı

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25

Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag 9222345 2,00 9222346 2,00 1000. Traditional Bardak Poşet Çay Traditional Tea Bag 9222320 2,00 25 Gıda Çözümleri Siyah Çaylar Selection Bardak Poşet Çay Selection Tea Bag Geleneksel tadıyla lezzeti, günün her saati bardak poşet rahatlığı ile içinizde hissedeceksiniz. 9222 00 9222 000 Traditional Bardak

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali

Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam etti. Peynir sergisi ve peynir stantlarının kurulduğu festival

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MART 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MART 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MART 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 01-14.MART.2015 01.MART.2015 02.MART.2015 03.MART.2015 OĞUZ DEMİR Olpesido Kuşları Albatrosun Ölümü ve Doğum" Resim Sergisi YER : Sanat

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı Bodrum da, bu yıl 12 incisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile başladı. 19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Detaylı

Yen Yıl Coşkusunu HILTON Şıklığında Yaşayın...

Yen Yıl Coşkusunu HILTON Şıklığında Yaşayın... Yen Yıl Coşkusunu HILTON Şıklığında Yaşayın... 2019 PROGRAMIMIZ Yılbaşı Geces nde DoubleTree By HILTON Kusadası, eşs z mutfağını ve deney ml ek b le m safirperverl ğ n s zlere sunuyor. GIO Yılbaşı Yemeğ

Detaylı

ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU

ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTİVALİ 2007 - ANTALYA SPONSORLUK BİLGİ NOTU Projenin Adı: 2. ULUSLARARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ, BEACHPARK 2007 Projenin Teması: 1001 gece masalları Projenin konusu: Dünyada

Detaylı

Mutluluğu birlikte yaşamaktır

Mutluluğu birlikte yaşamaktır Mutluluğu birlikte yaşamaktır Bodrum Capital Group A.Ş. Atatürk Mah. Meriç Cad. Andromeda Gold Plaza B Blok D: 189 Kat: 45 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0(216) 290 26 66 Fax: 0(216) 290 26 69 EGE NİN İNCİSİ

Detaylı

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM BODRUM Güvertede Atölye Türkiye de ilk defa gerçekleşecek olan deniz üstü gelişim ve sanat etkinliğidir. Sanat yolcularımız, Ege nin eşsiz koylarında ilgi duydukları sanat dallarına ve hobilerine vakit

Detaylı

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER

YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER YABANCI GELİNLERDE ESERLERİNİ SERGİLEDİLER İlk Kez Karyalı savaşçıların miğferlerinde yer alan sanat dalı da sergide yer aldı. Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan öğrenciler

Detaylı

Her güne bir tematik parti

Her güne bir tematik parti CLUB DIAMOND AÇILDI! Bodrum eğlence hayatının yeni cazibe merkezi Club Diamond, 18 Haziran gecesi düzenlenen büyük bir partiyle yaza merhaba dedi. Partiye, Miss & Mr Fashion TV 2014 finalistleriyle birlikte

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa.

13 de. 19 da. 15 te İNGİLİZCE PDR. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu GÖRSEL SANATLAR. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. sayfa. sayfa. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 te GÖRSEL SANATLAR sayfa sayfa 13 de 19 da İNGİLİZCE PDR ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? İkinci döneme Şubat ayı ile heyecanlı bir başlangıç

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü saatleri arasında temin edebilirsiniz.

Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü saatleri arasında temin edebilirsiniz. Ocak 2019 BİLGİLER Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz. Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır

Detaylı

KENTİN YENİ ARMASI. YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE

KENTİN YENİ ARMASI.  YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE KENTİN YENİ ARMASI www.yunusoglu.com.tr YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE HER AÇIDAN KUSURSUZ İzmir in en hızlı büyüyen bölgesi Gaziemir de, çok özel bir proje yükseliyor. Site içerisinde, rezidans konseptinde

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 KÜLTÜREL ETKİNLİKLER MÜDÜRLÜĞÜ 1 CRR Konser Salonu 1.1 Ana Salon Hafta İçi 09.00-17.00 saatleri Arası

Detaylı

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR İZMİR ENTERNASYONAL FUARI 86. KEZ KAPILARINI AÇIYOR İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı on gün sürecek

Detaylı

Lezzet. Keyif. /emretbursa Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park

Lezzet. Keyif. /emretbursa  Mudanya Yolu, Bademli Girişi, Trend Park Lezzet Emr-et te usta eller tarafından özel yöntemlerle hazırlanan klasik ve modern sunumlu etlerimiz ağzınıza lezzet katacak. Etin en güzel hali! Keyif Aileniz ve sevdiklerinizle beraber neşe içinde yemeğinizi

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise

Sonrası. Jewett, Keman. Özcan Ulucan, Keman. Tuba Özkan, Viyola. Ozan Tunca, Cello. Program ile ilgili detaylar ise Işık Tünelinin Sonrası Fulya SanatMerkezinde birbirinden güzel etkinlikler sanatseverler ile buluşuyor. Aralıkayının ilk haftası yine yoğun programlarıyla FulyaSanat Merkezi odak noktasıydı. Bu etkinliklerden

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MAYIS 2017 ETKİNLİK PROGRAMI 03 MAYIS 2017 İŞ BANKASI EMEKLİLERİ DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ T.S.M. Konseri 04-12.MAYIS.2017 SEBA SANAT GALERİSİ 4. Uluslararası İzmir Sanat

Detaylı

Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz

Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz Değerli Misafirimiz, Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz Her gününüz Bayram olsun, Bayramınız Wineport ta olsun Wineport Lodge Ağva Ph.D.Haşim

Detaylı

1. Uluslararası. 1 International Turkcell Bodrum. Caz Festivali

1. Uluslararası. 1 International Turkcell Bodrum. Caz Festivali 1. Uluslararası st 1 International Turkcell Bodrum Caz Festivali 01-17 EYLÜL/SEPTEMBER 2017 BASKILI İŞLER POSTER FLYER POSTER ve ETKİNLİK PROGRAMI UYARLAMALARI DAVETİYE ve ZARF YAKA KARTI PLAKET TAV DİJİTAL

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı

DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ. Kalem Adası Oliviera Resort Bademli Köyü, Dikili İzmir / Türkiye Tel: Fax:

DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ. Kalem Adası Oliviera Resort Bademli Köyü, Dikili İzmir / Türkiye Tel: Fax: DÜĞÜN DAVET TEKLİFİ Düğün Paket Fiyatlarımız Set Menü 1 Set Menü 2 Set Menü 3 280 TL 290 TL 300 TL Yiyecek İçecek Hizmet Fiyatları After Party (beach) 110 TL (2 saat limitli 12:00-02:00) Hizmetler: Limitsiz

Detaylı

GİTARCAFE MAYIS (GİTARCAFE DE ÂŞIK GELENEĞİNDEN ÖZGÜR DOĞAÇLAMA YA )

GİTARCAFE MAYIS (GİTARCAFE DE ÂŞIK GELENEĞİNDEN ÖZGÜR DOĞAÇLAMA YA ) KONSERLER YTÜ BAHAR ŞENLİKLERİ 2009 27 Mayıs Çarşamba ZAGA Band ÇİLEKEŞ KURBAN 28 Mayıs Perşembe Native Project DOLAPDERE BIGGANG 29 Mayıs Cuma YASEMİN MORİ BEDÜK Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

SOĞUK. Serinleme zamanı.

SOĞUK. Serinleme zamanı. PIZZA HUT EFSANESİ 1958 yılı Pizza Hut için doğum yılı olarak tarihe geçti. ABD Kansas ta iki kolej öğrencisi aile dostlarının tavsiyesiyle pizza işine girmeye karar verdi. Annelerinden 600 dolar alarak

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OCAK 2016 ETKİNLİK PROGRAMI 02,09,16,23,30. MOZART AKADEMİ OCAK.2016 Çocuk Korosu ve Orf Eğitimleri : Seminer D Salonu 02,09,16,23,30. MAVİ SANAT OCAK.2016 Bale

Detaylı

31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM

31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM 31.ULUSLARARASI ÇORUM HİTİT FUAR VE FESTİVALİ PROGRAM 6 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA Toplu Sabah Kahvaltısı-İNCİ PARK Tüm Katılımcı Konuklar Festival Açılış Yürüyüşü Belediye Önünden Anıta 14:20 Açılış Töreni-ANIT

Detaylı

LEVENT KUM VE KURSİYERLERİ ÇİNİ SERGİSİ

LEVENT KUM VE KURSİYERLERİ ÇİNİ SERGİSİ Y Ü Z LE ŞM E LEVENT KUM VE KURSİYERLERİ ÇİNİ SERGİSİ LEVENT KUM VE KURSİYERLERİ ÇİNİ SERGİSİ 17 26 MAYIS 2013 / CEMAL REŞİT REY SERGİ SALONU Başkan dan tanbul daki tarihi güzelliklerin değerine değer

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 10.10.2012. Antalya'da 5 gün

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 10.10.2012. Antalya'da 5 gün Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 10.10.2012 Antalya'da 5 gün Beşiktaş Futbol takımı Fenerbahçe yenilgisinin ardından hazırlıklarına yeniden başlıyor. Siyah-beyazlılar, Milli Takım'ın 12 ve 16 Ekim

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

w w w. b e h z a t m e z e. c o m HAKKIMIZDA Temelleri 1987 yılında atılan, Gürbüz Bekiş in kurucusu olduğu By Bekiş Grup; yıllar içerisinde Behzat, Rıfkı ve Hüsnü gibi Ankara nın gözde restaurant markalarını

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta kütüphane etkinlikleri kapsamında karikatürist Turgut Yüksel i konuk ettik. Karikatür atölyesi öğrencilerimizi çok mutlu etti.

Detaylı

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu bir açıklama yaparak, 28 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Bodrum Belediye Meydanı nda, Bodrumlu

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız.

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Kasım - Aralık 2014 Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Gurme Menü Yılbaşına Özel Menü Yılın en özel menüsünü hazırladığınız

Detaylı

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi ARMADA SALON İstanbul usulü yaşam tarzını yeniden yaşatan etkinlik, davet ve eğlenceler; ve yüzlerce çiftin dünya evine attığı ilk adımın kayda geçtiği düğünler İşte

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

Her güne bir tematik parti

Her güne bir tematik parti CLUB DIAMOND AÇILDI! Bodrum eğlence hayatının yeni cazibe merkezi Club Diamond, 18 Haziran gecesi düzenlenen büyük bir partiyle yaza merhaba dedi. Partiye, Miss & Mr Fashion TV 2014 finalistleriyle birlikte

Detaylı

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Gümüşlük Mahallesinde yılda birkaç defa görülen olay deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkardı. İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan

Detaylı

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi...

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... İZMİR Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... ÇEŞME Antik çağlardan günümüze uzanan eşsiz tarihi, sakin ve huzurlu yapısı,

Detaylı

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor

Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri IBATECH Fuarına katılıyor Karya Torba Unlu Mamülleri; Ekmek, pasta katkıları ve çikolata sektöründe büyük ölçüde önem taşıyan IBATECH Fuarına katılıyor. Bodrum Torba da hizmet

Detaylı

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ

MUHALLEBİ. İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ MUHALLEBİ İÇİNDEKİLER MİKTAR KARBONHİDRAT(g.) Süt 250 12.5 Pirinç unu 20 16 Şeker 20 20 Vanilya 1 - TOPLAM: 48 g. SÜTLAÇ Pirinç 20 16 Süt 250 12.5 Şeker 30 30 TOPLAM: 59 g. SÜTLÜ İRMİKLİ PUDİNG İrmik 10

Detaylı

3, 0, 7, Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) En büyük tek sayı: 9703

3, 0, 7, Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) En büyük tek sayı: 9703 1. 4. 1078504 70004051 3, 0, 7, 9 420716003 80100001 Aşağıda okunuşları verilen doğal sayılardan hangisi, yukarıdaki tabloda yer almaz? A) Bir milyon yetmiş sekiz bin elli dört B) Yetmiş milyon dört bin

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

Anne Blume Ey saymakla bitmeyen kadın, Kimsin sen? Sen sanatsın. Istanbul Lisesi Resim Bölümü

Anne Blume Ey saymakla bitmeyen kadın, Kimsin sen? Sen sanatsın. Istanbul Lisesi Resim Bölümü 01.06.2014 Pazar 10.00 130. yıl Geleneksel Aşure Günü Kutlamaları Istanbul Lisesi 02.06.2014 Pazartesi 9.30 Istanbul Lisesi 23. Kültür Etkinlikleri Haftası Bahçe Açılışı Açılış Konuşmaları Gösteriler Istanbul

Detaylı