ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap,"

Transkript

1 EYLÜL EKİM MODÜL: AĞ TEMELLERİ Ağ kavramını Veri ağlarına örnek gösterebilir. Ağ tarihçesinin temel taşlarını Paralel iletişim ve seri iletişim arasındaki farkı Asenkron iletişimi Senkron seri iletişimi Topoloji kavramını Bus ve Yıldız topolojilerini çizebilir. Bus ve Yıldız topolojilerinin avantaj ve dejavantajlarını salabilir. 1. AĞ TEMELLERİ 1.1. Veri Ağları 1.2. Ağ Tarihçesi 1.. Paralel İletişim 1.4. Seri İletişim Asenkron Seri İletişim Senkron Seri İletişim 1.5. Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Ağaç ve Halka topolojilerini Ağaç Topolojisi çizebilir Halka (ring) topolojisi Ağaç ve Halka topolojilerinin avantaj ve dezavantajlarını Protokol kavramını Belli başlı protokol standartlarını LAN, WAN ve MAN arasındaki farkı SAN ve VPN ağlarını Ağ kartının ne amaçla kullanıldığını Hub ve switch lerin ne amaçla kullanıldığını söyleyebilir, aralarındaki farkı WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1.6. Ağ Protokol Standartları 1.7. Ağ Çeşitleri Yerel Alan Ağları Geniş Alan Ağları 1.7..Metropol - Alan Ağları (MAN) Depolama Alan Ağları ( San ) Özel Sanal Ağlar (VPN) Ağ Kartı( NIC- Network Interface Kart ) Hub Anahtar Cihazı GÜN VE LAR İlköğretim Haftası (Eylül ayının. haftası) Demiryolları Haftası (Eylül ayının son haftası) Gaziler Günü (19 Eylül) Öğrenciler Günü (İlköğretim Haftasının son günü) Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim) Ahilik Kültürü Haftası (8-12 Ekim) Birleşmiş Milletler Günü (24 Ekim) Router ve gateway lerin ne amaçla kullanıldığını Güvenlik duvarı filitreleme özelliklerini Yönlendirici ( Router ) Geçit Yolu Güvenlik Duvarı (Firewall) I. Dönem 1. Yazılı Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Perşembe Kızılay Haftası (29 Ekim-4 KASIM Modem çeşitlerini Access Server'ı Transciever'ı İnternet erişim paylaşımını Bant genişliği kavramını Modem Cihazı Erişim Sunucu (Access Server) Ortam Dönüştürücü (Transciever) İnternet Erişim Paylaştırıcısı Bant Genişliği Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Organ Bağışı ve Nakli Haftası (-9

2 Veri haberleşme katmanının ne tür işlevleri kapsadığını Uygulama, sunuş, oturum katmanlarının işlevlerini WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. AĞ OLUŞTURMA MODELLERİ 2.1. Veri Haberleşmede Katman Kullanımı 2.2. OSI Modeli GÜN VE LAR Atatürk'ü Anma Günü: 10 Kasım Salı Atatürk Haftası (10-16 Afet Eğitimi Hazırlık Günü (12 KASIM Ulaşım, ağ, veri bağı ve fiziksel katmanların işlevlerini OSI modelini açıklayabilir, katmanlarını ve işlevlerini OSI 'nin bir standart olduğunun farkına varabilir OSI Modeli 2.2. OSI Modeli Dünya Felsefe Günü (20 Dünya Çocuk Hakları Günü ( Peer-to-Peer ilteşimini TCP/IP modelini Veri gönderim sürecini MODÜL: BAKIR KABLOLAR Koaksiyel kablo özelliklerini Kablo standartlarını Koaksiyel kablo yapısını anlatabilir. 2.. Eşten Eşe İletişim 2.4. TCP/ IP Modeli 2.5. Veri Gönderim Süreci 1. KOAKSİYEL KABLO 1.1. Kablo Özellikleri 1.2. Kablo Standartları 1.. Koaksiyel Kablo Yapısı bağlantısı I. Dönem 2. Yazılı Öğretmenler Günü (24 Kurban Bayramı'nın 1. günü: 27 Kasım Cuma Kurban Bayramı'nın 4. günü: 0 Kasım Pazartesi Dünya AIDS Günü (1 Aralık) Koaksiyel kablo çeşitlerini Konnektör'ün ne olduğunu ve çeşitlerini Çeşitleri 1... Konnektörler İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası (10 Aralık gününü içine alan hafta) ARALIK Sonlandırıcının ne olduğunu ve özelliğini Kablo hazırlama sürecini Sonlandırıcı Kablo Hazırlama Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18 Aralık) Çift bükümlü kablo yapısını ve çeşitlerini STP kablo yapısını 2. ÇİFT BÜKÜMLÜ KABLO 2.1. Yapısı 2.2. Çeşitleri STP Kablo (Korunmalı Çift Bükümlü Kablo Shielded Twisted Pair) UTP kablo, RJ45 konnektörprojeksiy on.

3 ARALIK OCAK UTP kablo yapısını UTP kablo kategorilerini Konnektör'ün ne olduğunu ve çeşitlerini Kablo hazırlama aletleri ve pasif elemanlarını tanır. Kablo hazırlayabilir. Hazırladığı kabloyu test edebilir. MODÜL: LAN KABLOLAMA LAN kurulumu için gereken donanımları Lan kurulumu için gereken yazılımları Ağ ortamında gerekli donanımların kullanım amaçlarını Ethernet teknolojisini Token Ring teknolojisini WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI UTP Kablo 2.. Konnektör 1. LAN KABLOLAMA 1.1. Lan Kurulumu İçin Gerekenler Bilgisayarlarda Bulunması Gereken Donanım ve Yazılımlar Ağ Ortamında Bulunması Gereken Donanımlar 1.2.Lan Teknolojileri Ethernet Jetonlu Halka (Token Ring) 2.4. Kablo Hazırlama Kablo Hazırlama Aletleri ve Pasif Elemanlar Kablo Hazırlama İşlemi UTP kablo, RJ45 konnektörprojeksiy on. ethernet kartı, I. Dönem. Yazılı GÜN VE LAR Yılbaşı Tatili: 01 Ocak Cuma Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının 2. haftası) FDDI teknolojisini LAN fiziksel katmanının yerine getirdiği görevleri 1.2..FDDI (Fiber Distributed Data Interface) 1.. LAN Fiziksel Katmanı ŞUBAT Ethernet bağlayıcı 1.4. Kampüste Ethernet gereksinimlerini 1.5. Ethernet Ortamı ve Bağlayıcı Gereksinimleri Ethernet Bağlayıcı (Konnektör) Gereksinimleri Yapısal kablolama gereksinimlerini Düz ve çapraz bağlantı için UTP kablo hazırlayabilir Bağlantı Ortamı Yapısal (Akıllı) Kablolama 1.7. UTP Uygulama Düz Kablo Çapraz Kablo Ağ cihaçlarının bağlantılarını yapabilir. Gateway, bridge ve repeater cihazlarının işlevlerini 2. LAN CİHAZLARININ BAĞLANTILARI 2.1. Lan Cihazları Bağlantılarını Yapma Ağ Kartı (Network Interface Card) HUB Anahtar Cihazı (Switch) Geçityolu (Gateway) Köprü (Bridge) Tekrarlayıcı (Repeater) Hub, Switch, Sivil Savunma Günü (28 Şubat) Vergi Haftası (Şubat ayının son haftası)

4 Router, transciever ve cncentrator cihazlarının işlevlerin Ana makineye bağlanabilirlik durumunu P2P bağlantıyı WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI Yönlendirici (Router) Ortam Dönüştürücü (Transciever) Birleştirici (Concentrator) 2.2. Ana Makineye Bağlanabilirlik 2.. Eşten Eşe Bağlantı GÜN VE LAR Yeşilay Haftası (1Mart gününü içine alan hafta) Girişimcilik Haftası (Mart ayının ilk haftası) İstemci-sunucu mimarisini Windows XP İşletim Sistemi ağ ayarlarının yapabilir İstemci-Sunucu 2.5. İşletim Sisteminde Ağ Ayarları Dünya Kadınlar Günü (8 Mart) Bilim ve Teknoloji Haftası (8-14 Mart) İstiklâl Marşı nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u Anma Günü (12 Mart) MART MODÜL: TCP/IP VE IP ADRESLEME TCP/IP tarihçesini anlatabilir. TCP/IP katmanlarını 1. TCP/IP PROTOKOL KÜMESİ 1.1. TCP/IP ye Giriş TCP/IP nin Tarihçesi TCP/IP Katmanları II. Dönem 1. Yazılı Tüketiciyi Koruma Haftası (15-21 Mart) Şehitler Günü (18 Mart) Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası (21 Mart Nevruz gününü içine alan hafta) OSI modelinin çalışma prensibini anlatabilir OSI Modeli ve TCP/IP Modeli IP adreslemeyi 1.2. Internet Adresleri IPv4 standartını IP Adresleme IPv4 Adresleme Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) Orman Haftası (21-26 Mart) Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart) IP adres sınıflarını ve hangi amaçlarla kullanıldıklarını Alt ağların amacını IP Adres Sınıfları Genel ve Özel IP adresleri Alt Ağlar Kütüphaneler Haftası (Mart ayının son pazartesi gününü içine alan hafta) IPv6 ne amaçla geliştiridiğini Bir İnternet adresinin nasıl alındığını IPv6 2. IP ADRESİ DÖNÜŞÜM PROTOKOLLERİ 2.1. Internet Adresi Edinme NİSAN Sabit IP atama işlemini gerçekleştirebilir. ARP protokolünü 2.2. Sabit IP Adresi Atama 2.. Adres Çözümleme Protokolü (ARP) Turizm Haftası (15-22 Nisan) ARP paket formatını RARP protokölünü ARP Paket Formatı 2.4. Ters Adres Çözümleme Protokolü (RARP) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 2 Nisan Cuma Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası (2 Nisan gününü içine alan hafta)

5 NİSAN BOOTP protokolünün işlevini DHCP protokolünün işlevini WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2.5. BOOTP 2.6. DHCP GÜN VE LAR Emek ve Dayanışma Günü: 01 Mayıs Cumartesi MODÜL: SİSTEM GÜVENLİĞİ Virüs, trojan, spy kavramlarını Antivirüs programını internetten indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilir. 1. ANTİVİRÜS PROGRAMLARI 1.1.Antivirüs, Trojan, Antispy Yazılımları Virüs, Trojan, Spy Nedir? Antivirüs Programının Kurulumu Karsperski Antivirüs Yazılımı II. Dönem 2. Yazılı Bilişim Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Trafik ve İlkyardım Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) Anneler Günü (Mayıs ayının 2 inci Pazarı) MAYIS Antivirüs programının ayarlarını yapabilir. Antivirüs programının tarama seçeneklerini ayarlayabilir. Antivirüs programını güncelleyebilir. İstediği bir dosya, klasör veya sürücüyü tarayabilir Antivirüs Programının Ayarları Antivirüs Programının Ayarları Antivirüs Programını Güncelleme Tarama İşlemi Karsperski Antivirüs Yazılımı Karsperski Antivirüs Yazılımı Vakıflar Haftası (Mayıs ayının 2. haftası) Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Çarşamba Müzeler Haftası (18-24 Mayıs) İstenilen dosyaların bir kopyasını başka bir klasöre alabilir. Dosyaları Cdye yazabilir. 2. YEDEK ALMA 2.1. Verilerin Kopyalanması Verileri Bir Klasöre Kopyalamak Klasörü CD ye Yazmak Etik Günü (25 Mayıs) Window yedekleme ve geri yükleme araçlarını kullanabilir. Veri ve ayarları yedekleyebilir. Yedeklenen bilgileri taşınabilir diske aktarabilir Windows Yedek Alma (Back-Up) Kullanma Windows Yedekleme/Geri Yükleme Sihirbazı Veri ve Ayarları Yedeklemek Yedeklenen Bilgileri USB-HDD ye Yazmak II. Dönem. Yazılı HAZİRAN İmaj programını kurabilir. Sistem sürücsünün imajını alabilir. 2.. Sistem İmajı Alma İmaj Programını Kurmak İmaj Almak 2... İmajı Dosyalarını CD ye Yazmak Norton Ghost yazılımı, Çevre Koruma Haftası (Haziran ayının 2. haftası)

6 HAZİRAN İmajdan geri yükleme yapabilir. Ağ üzerinden yedekleme yapabilir. Bir klasörü paylaşıma açabilir. WEB PROGRAMCILIĞI DALI AĞ TEMELLERİ İ (11. SINIF) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI İmajı Geri Yüklemek 2.4. Ağ Üzerinden Yedekleme Ağ Komşularından Bilgisayara Ulaşmak Dosya ve klasörlerini diğer Verileri Diğer Bilgisayara bilgisayarlara kopyalayabilir. Kopyalamak Kopyalanan Verileri CD ye Yazmak Norton Ghost yazılımı, GÜN VE LAR Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı, Bilişim Teknolojileri Alanı Ağ Temelleri Ders Bilgi Formu ve 2551 Sayılı Tebliğler Dergisi nde yayımlanan Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge doğrultusunda hazırlanmıştır. UYGUNDUR Abdurrahman SEVİNİŞ Halilullah YILMAZ Yusuf ÇAKIR Ahmet TOMBAKLAR Meryem BİTER Bilişim Teknolojileri Öğr. Bilişim Teknolojileri Öğr. Bilgisayar Usta Öğreticisi Bilgisayar Usta Öğreticisi Okul Müdürü

TARİHİ ADI OCAK. 10 Ocak Gazeteciler Günü ŞUBAT. 19 Şubat Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü. 28 Şubat Sivil Savunma Günü MART. 1-7 Mart Deprem Haftası

TARİHİ ADI OCAK. 10 Ocak Gazeteciler Günü ŞUBAT. 19 Şubat Milli Eğitim Vakfı Kuruluş Günü. 28 Şubat Sivil Savunma Günü MART. 1-7 Mart Deprem Haftası TARİHİ ADI OCAK Ocak Veremle ayının ilk Savaş haftası Eğitimi Haftası Ocak Enerji ayının Tasarrufu 2. haftası Haftası 10 Ocak Gazeteciler Günü 25 Ocak Dünya Cüzzam Günü 25-31 Cüzzam Ocak Haftası 26 Ocak

Detaylı

Eylül 2013. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba / Wednesday Perşembe / Thursday Cuma / Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday

Eylül 2013. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba / Wednesday Perşembe / Thursday Cuma / Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday Akademik Takvim Eylül 2013 Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba / Wednesday Perşembe / Thursday Cuma / Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday 2 3 4 5 6 7 1 8 Okul Öncesi ve 1. Sınıf Okul Öncesi

Detaylı

Türkiye için dünya ile yarışıyor

Türkiye için dünya ile yarışıyor Türkiye için dünya ile yarışıyor www.fatihkoleji.k12.tr 29 Aralık Pazartesi 5 Ocak Pazartesi 30 Aralık Salı 6 Ocak Salı 31 Aralık Çarşamba 7 Ocak Çarşamba 1 Ocak Perşembe Miladi Yılbaşı 8 Ocak Perşembe

Detaylı

ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. gösterip yaptırma, uygulamalı çalışma. Anlatım, soru-cevap, gösterip yaptırma, uygulamalı çalışma.

ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. gösterip yaptırma, uygulamalı çalışma. Anlatım, soru-cevap, gösterip yaptırma, uygulamalı çalışma. KASIM EKİM EYLÜL AY 02.11.2009 06.11.2009 26.10.2009 0.10.2009 19.10.2009 2.10.2009 12.10.2009 16.10.2009 05.10.2009 09.10.2009 28.09.2009 02.10.2009 24.09.2009 25.09.2009 09.11.2009 1.11.2009 MODÜL: İNTERNET

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri I

Temel Bilgi Teknolojileri I Temel Bilgi Teknolojileri I Bilgisayar Ağları İşletim Sistemleri İnternet, Web ve Güvenlik Yrd. Doç. Dr. Şeyhmus AYDOĞDU Bilgisayar Ağları Bilgisayar Ağının Bileşenleri İletim ortamı İletim yöntemi Arayüz

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2017 SIRA NO TARİH ETKİNLİK SORUMLU BİRİM E Y L Ü L 1 05.09.2017 salı Öğretmenlerin

Detaylı

T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ

T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ T.C. ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI KİRAMİ REFİA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA-2016 SIRA NO TARİH ETKİNLİK SORUMLU BİRİM E Y L Ü L 1 01.09.2016 Öğretmenlerin Göreve

Detaylı

AĞ TEMELLELLERİ DERSİ

AĞ TEMELLELLERİ DERSİ AĞ TEMELLELLERİ DERSİ Dersin Modülleri Ağ Temelleri Bakır Kablolar LAN Kablolama TCP/IP ve IP Adresleme Sistem Güvenliği Kazandırılan Yeterlikler Ağ tasarımını yapmak Bakır ağ kablosu hazırlamak LAN kablolama

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çağdaşkent Anadolu Lisesi EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çağdaşkent Anadolu Lisesi EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çağdaşkent Anadolu Lisesi 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

Detaylı

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM ÖZEL NASİBE ERYETİŞ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Ekim 16 3 4 5 6 7 8 9 3. DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ *Hayvanları Koruma günü *Dünya Mimarlık Günü PDR çalışması İstanbul'un

Detaylı

Bilgisayar Ağları. Bilgisayar Ağları. Modelleri. Main-Frame Client/Server

Bilgisayar Ağları. Bilgisayar Ağları. Modelleri. Main-Frame Client/Server Bilgisayar Ağları Ortama dahil olan tüm elektronik birimlerin birbirlerine mesaj alma/gönderme ilkesine göre yapılandırılmış ağlardır. Bilgisayar ağlarında yalnızca bilgisayarlar yoktur. Bilgisayarların

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ ÖĞRETİM YILI YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ A Ğ U S T O S 2 0 1 8 1.08.2018 ÇAR 2.08.2018 PER 3.08.2018 CUM 4.08.2018 CMT 5.08.2018 PAZ 6.08.2018 PZT 7.08.2018 SAL 8.08.2018 ÇAR 9.08.2018 PER 10.08.2018 CUM TED KDZ.EREĞLİ KOLEJİ VAKIF ÖZEL LİSESİ

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME DERSİ

AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME DERSİ AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME DERSİ Dersin Modülleri Ağ Temelleri Bakır Kablolar LAN Kablolama TCP/IP ve IP Adresleme Sistem Güvenliği Optik Kablolama WAN Kablolama Kablosuz Ortam Ethernet Yönlendirme Temelleri

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı. 17-18 Ara. 2013 Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı. 17-18 Ara. 2013 Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı 17-18 Ara. 2013 Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Aktarım katmanında TCP ve olmak üzere iki protokol kullanılır. iletiminde sağlama yapılmadığı

Detaylı

03/03/2015. OSI ve cihazlar. Ağ Donanımları Cihazlar YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici REPEATER

03/03/2015. OSI ve cihazlar. Ağ Donanımları Cihazlar YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici REPEATER Ağ Donanımları Cihazlar OSI ve cihazlar OSI Katmanı Uygulama Sunum Oturum Taşıma Ağ Veri İletim Fiziksel Cihaz Yönlendirici (Router) Katman 3 Switch Köprü (Bridge) Katman 2 Switch NIC, Yineleyici (Repeater)

Detaylı

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C OVACIK KAYMAKAMLIĞI YEŞİLYAZI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İDARİ ÇALIŞMA PROGRAMI Pazartesi 1 8 15 22 29 Salı 2 9 16 23 30 Çarşamba 3 10 17 24 Perşembe 4 11 18 25 Cuma 5 12 19 26 Cumartesi 6 13 20 27 Pazar 7 14 21 28 12 İş günü 1-15-19 Eylül İlköğretim Haftası. 2-19 Eylül Gaziler Günü.

Detaylı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 09-20 Eylül 2013 İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİKLERİ 1.SINIF ÖĞRENCİLERİ ORYANTASYON EĞİTİMİ 01 Ekim 2013 Salı DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KUTLAMALARI REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KURULU 1. TOPLANTISI 04 Ekim 2013 Cuma

Detaylı

ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap,

ÖĞRENME-ÖĞRETME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ. Anlatım, soru-cevap, İnternetten araştırma. Anlatım, soru-cevap, 4.09.009 5.09.009 MODÜL: AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ 1 Açık kaynak kavramını açıklayabilir. Genel Kamu Lisansı kavramını açıklayabilir. Unix İşletim Sistemi tarihçesini anlatabilir. tarihçesini anlatabilir.

Detaylı

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU BEYOĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK KATALOĞU Sıra Yapılacak Etkinlik

Detaylı

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013

Ağ Donanımları NIC. Modem. Modem. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater (Yineleyici) 03.03.2013 Ağ Donanımları NIC Kartlar NIC, Modem Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater,, Access Point (Wireless), Transceiver, Bridge, Switch, Router NIC (Network Interface Card) Ağ Arabirim(arayüz) Kartı Bilgisayarı

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN EYLÜL GÜN EKİM P 1 Pts 2 S 3 1 Çrş 4 2 Prş 5 3 C 6 4 Cts 7 5 Ortaokul-Lise Tanışma Veli Çayları P 8 6 İstanbul un Kurtuluşu Pts 9 7 S 10 8 Ahilik Kültür

Detaylı

KONULAR VE UYGULAMA LİSTESİ

KONULAR VE UYGULAMA LİSTESİ KARAELBİSTAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB PROGRAMCILIĞI DALI İŞLETMELERDE BEÇERİ EĞİTİMİ DERSİ STAJ DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN KONULAR VE UYGULAMALAR

Detaylı

Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. http://www.serkanaksu.net/ 1

Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net. http://www.serkanaksu.net/ 1 Öğr. Gör. Serkan AKSU http://www.serkanaksu.net http://www.serkanaksu.net/ 1 Bu dersin amacı; bilgisayarların birbirleriyle haberleşmesi konusunda genel bir yaklaşım oluşturacak şekilde gerekli bilgileri

Detaylı

Ağ Donanımları NIC. Hub. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Hub. Hub

Ağ Donanımları NIC. Hub. Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Hub. Hub Ağ Donanımları Kartlar NIC, Modem Ağ Cihazları (Aktif Cihazlar) Repeater,, Access Point (Wireless), Transceiver, Bridge, Switch, Router Kablolar (Pasif Cihazlar) Coaxial, STP, UTP, Fiber Konnektörler (Connector)

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu GÜZ Yarıyılı Kas Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu GÜZ Yarıyılı Kas Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı 05-06 Kas. 2013 Salı, Çarşamba Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU DoD / Deparment of Defence TCP/IP protokol grubunun referans aldığı DoD modeli 4 ayrı katmandan

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR YILLIK ÇALIŞMA PlanI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR YILLIK ÇALIŞMA PlanI EKİM I. V. EYLÜL II. I. AYLAR LAR YARIMBAĞ İLKOKULU 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR YILLIK ÇALIŞMA PlanI YAPILACAK ÇALIŞMALAR DÜŞÜNCELER Seminer çalışmalarına katılma.(1-11 Eylül 2015) Sene başı

Detaylı

22/03/2016. OSI and Equipment. Networking Hardware YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici. Hub

22/03/2016. OSI and Equipment. Networking Hardware YİNELEYİCİ (REPEATER) YİNELEYİCİ (REPEATER) Yineleyici. Hub OSI and Equipment Networking Hardware Networking hardware may also be known as network equipment or computer networking devices. OSI Layer Uygulama Sunum Oturum Taşıma Ağ Veri İletim Fiziksel Equipment

Detaylı

BILGİSAYAR AĞLARI. Hakan GÖKMEN tarafından hazırlanmıştır.

BILGİSAYAR AĞLARI. Hakan GÖKMEN tarafından hazırlanmıştır. BILGİSAYAR AĞLARI Bilgisayar Ağı Nedir? En az iki bilgisayarın kaynakları ve bilgileri paylaşmak amacıyla çeşitli şekillerde bağlanması sonucu oluşmuş iletişim altyapısına Bilgisayar Ağı denir. Sizce bilgisayar

Detaylı

AĞ TEMELLERİ (NETWORK)

AĞ TEMELLERİ (NETWORK) AĞ TEMELLERİ (NETWORK) Bilgisayar Ağları Nedir? Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olduğu donanım ve yazılımların da paylaşılmasına izin veren bilgisayar ağları, veri haberleşmesini veri ağları üzerinden

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Programlama Dilleri

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Programlama Dilleri DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Programlama Dilleri 354 6 2+2 3 6 Ön Koşul Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Türkçe Lisans Zorunlu Doç. Dr. O. Adem

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı HAFTA II Bir Ağ Üzerinde Bilgisayar Bir ağ üzerinde veri iletişimde bulunan bilgisayar, içerisinde bulunan Ağ arabirim kartı ile iletişim sağlar. 1. Personal Computer (Kişisel Bilgisayar) 2. Apple Computer

Detaylı

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için Ağ Teknolojileri Ağ Temelleri Bir ağdan söz edebilmek için en az 2 bilgisayarın birbirlerine uygun bir iletişim ortamıyla bağlanması gerekmektedir. Üst sınır yok! Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı İnternet

Detaylı

DOD / DEPARMENT OF DEFENCE

DOD / DEPARMENT OF DEFENCE DOD / DEPARMENT OF DEFENCE TCP/IP protokol grubunun referans aldığı DoD modeli 4 ayrı katmandan oluşur. Ağ Arayüz Katmanı İnternet Katmanı Aktarım Katmanı Uygulama Katmanı DoD / Deparment of Defence Ağ

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ ORTAOKUL adanaozelbaskentokulları bilim bizde toplanır bizden yayılır - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Haziran ( Hafta) Temmuz Ağustos

Detaylı

ÜNİTE 3 ÜNİTE 2 BİLGİSAYAR AĞLARI BİLGİSAYAR II İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 3 ÜNİTE 2 BİLGİSAYAR AĞLARI BİLGİSAYAR II İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 2 BİLGİSAYAR AĞLARI İÇİNDEKİLER Bilgisayar Ağları Ağ Türleri Mimari Açıdan Ağar Büyüklük Açısından Ağlar Topoloji Açısından Ağlar Ağ Cihazları Ara Birimler Kablolar BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

[!] [!] [!] [!] ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI OKUL: AKSARAY İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SULTANHANI İLKÖĞRETİM OKULU

[!] [!] [!] [!] ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI OKUL: AKSARAY İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SULTANHANI İLKÖĞRETİM OKULU - ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI OKUL: AKSAR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SULTANHANI İLKÖĞRETİM OKULU 08.09. 2.09. Laboratuar kuralları ve dersin nasıl işleneceğine ilişkin bilgiler verilecek.

Detaylı

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23

Ağ Temelleri. Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013. Ref: HNet.23 Ağ Temelleri Murat Ozdemir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı 15 Ocak 2013 Ref: HNet.23 Ağ Nedir Ağ, iki yada daha fazla cihazın kablolu veya kablosuz olarak birbirleri ile belirli protokoller

Detaylı

Ağ Türleri. LAN (Local Area Network) MAN (Metropolitan Area Network) WAN (Wide Area Network) Oda, bina veya binalar arası mil, bir şehirde

Ağ Türleri. LAN (Local Area Network) MAN (Metropolitan Area Network) WAN (Wide Area Network) Oda, bina veya binalar arası mil, bir şehirde AĞ TOPOLOJİLERİ 1 Ağ Türleri LAN (Local Area Network) Oda, bina veya binalar arası MAN (Metropolitan Area Network) 3-30 mil, bir şehirde WAN (Wide Area Network) Tüm dünyada 2 Diğer Ağ Kavramları Intranet

Detaylı

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. ADIYAMAN VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 01-015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR 1- Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 01/11 nolu

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞI NEDİR?

BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? BİLGİSAYAR AĞLARI BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir. Ağa bağlı tüm bilgisayarlar birbirleri ile iletişim kurabilirler,

Detaylı

08225 AĞ TEMELLERĠ. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı. 01 EKi. 2012 Salı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

08225 AĞ TEMELLERĠ. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı. 01 EKi. 2012 Salı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08225 AĞ TEMELLERĠ Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 GÜZ Yarıyılı 01 EKi. 2012 Salı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Bir Ağ Üzerinde Bilgisayar Bir ağ üzerinde veri iletişimde bulunan bilgisayar, içerisinde

Detaylı

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ

BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ BĠLGĠSAYARIN TEMELLERĠ Bölüm-1 Resul DAġ rdas@firat.edu.tr BİLGİSAYARIN TEMELLERİ Bilgisayar Donanımının Temelleri Bilgisayar Yazılımının Temelleri Binary Sayı Sistemleri Network Teknolojilerinin Temelleri

Detaylı

ORHANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ORHANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI EKİM EYLÜL EK-7/a ORHANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI TARİH/ AYLAR AMAÇ 1- Eğitim-Öğretimin Önemini kavrama 2- Sağlıklı Beslenme ve Temiz Çevre bilincinin

Detaylı

BALKANLAR KOLEJİ ANADOLU LİSESİ & PENDİK ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

BALKANLAR KOLEJİ ANADOLU LİSESİ & PENDİK ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ BALKANLAR KOLEJİ ANADOLU LİSESİ & PENDİK ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Eylül 16 5 6 7 8 9 10 11 Zümre Toplantıları-Yıllık Müfredat Plan Hazırlıkları Müfredatın İncelenmesi Okul

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PLÂNI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PLÂNI 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK İLKOKULU YILLIK ÇALIŞMA PLÂNI E Y L Ü L T a r i h: PLÂNLANAN ÇALIġMALAR: DAYANAK: 01-12 Eylül 2014 Sene başı mesleki çalışmalar yapılması. 04 Eylül 2014

Detaylı

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ AĞ SĠSTEMLERĠ Öğr. Gör. Durmuş KOÇ Ağ Ġletişimi Bilgi ve iletişim, bilgi paylaşımının giderek önem kazandığı dijital dünyanın önemli kavramları arasındadır. Bilginin farklı kaynaklar arasında transferi,

Detaylı

SDÜ KMYO. Ağ Mimarileri ve Topolojileri

SDÜ KMYO. Ağ Mimarileri ve Topolojileri Ağ Mimarileri ve Topolojileri Bilgisayar Ağ Mimarisi İstemci-Sunucu / Sunucu Temelli (Client- Server, Server based) Türdeş (Peer-to-Peer) Mimari Client/Server ve Peer to Peer Lan daki bütün bilgisayarlar

Detaylı

AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU

AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU AĞ TEMELLERİ 4.HAFTA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. MEHMET CAN HANAYLI ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) Asimetrik Sayısal Abone Hattı, veri ve ses iletiminin aynı

Detaylı

71 - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞERİFE BACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KURUL VE KOMİSYON GÖREV DAĞILIM LİSTESİ

71 - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞERİFE BACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KURUL VE KOMİSYON GÖREV DAĞILIM LİSTESİ 7 - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞERİFE BACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KURUL VE KOMİSYON GÖREV DAĞILIM LİSTESİ KURUL KATİPLERİ BELGİN SÖNME) SALİH GÜNDAŞ ZEYNEP KARAKÖK 7 8 9 0 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI MATEMATİK

Detaylı

Bilgisayar Ağları(Networking)

Bilgisayar Ağları(Networking) Bilgisayar Ağları(Networking) Hüseyin Can ÇAKICI - 13011086 Derya AKÇAKAYA 13011053 Mesleki Terminoloji-2 Dersi Sunumu İÇERİK Bilgisayar ağı tanımı Ağ bağlantı araçları Topolojiler Ağ kullanım amacı Network

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve Türleri

Bilgisayar Ağları ve Türleri Bilgisayar Ağları ve Türleri Bilgisayar ağı, birbirlerine bağlı ve birbirleri arasında metin, ses, sabit ve hareketli görüntü aktarımı yapabilen bilgisayarların oluşturduğu yapıdır. Ağlar sadece bilgisayarlardan

Detaylı

Ağ temelleri. Ders notları 3. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Ağ temelleri. Ders notları 3. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Ağ temelleri Ders notları 3 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Ağ topolojileri Ortak yol (BUS) Halka (Ring) Jetonlu halka(token ring) Yıldız (Star) Ağaç (Tree) Örgü (Mesh) Ortak yol (Bus) topolojisi Ortak

Detaylı

T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. TOKAT VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ 2014- EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK FAALİYETLER TARİHİ SORUMLU BİRİM 1 Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTE- Sİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİ- ORTAOKUL

BAŞKENT ÜNİVERSİTE- Sİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİ- ORTAOKUL BAŞKENT ÜNİVERSİTE- Sİ 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİ- ORTAOKUL Haziran 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Temmuz 2016 1 2 3

Detaylı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

KURBAN BAYRAMI TATİLİ EYLÜL EKİM II II I BİLİŞİM TEKNOLOJİİ ALANI AĞ İŞLETMENLİĞİ 12-F SINIFLAR İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİMİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI YÖNTEM VE TEKNİK v e GEREÇİ MODÜL 1 : AĞ YAPILARI Ağı tasarlanacak

Detaylı

Computer Networks 4. Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Computer Networks 4. Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D. Computer Networks 4 Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D. OSI Modeli Farklı bilgisayarların ve standartların gelişmesi ile sorunların ortaya çıkması nedeniyle ISO (International Organization

Detaylı

Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ

Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ Osi Referans Modeli, bilgisayar ağlarında ortak dil konuşulmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş katmanlı bir modeldir. OSİ Modeli katmanlardan oluşur. Her bir katman görevini yerine getirmeden diğer

Detaylı

EYLÜL 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AREFE GÜNÜ 1/2 GÜN RESMİ TATİL TANIŞMA TOPLANTISI

EYLÜL 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AREFE GÜNÜ 1/2 GÜN RESMİ TATİL TANIŞMA TOPLANTISI EYLÜL 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 TANIŞMA TOPLANTISI AREFE GÜNÜ 1/2 GÜN RESMİ TATİL 12 13 14 15 16 17 18 Kurban Bayramı (1.Gün) Kurban Bayramı (1.Gün) Kurban Bayramı (1.Gün) Kurban Bayramı (1.Gün) 19

Detaylı

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM

ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM ÖĞRENME ALANI: BİREY VE TOPLUM - EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI DEĞERLER EĞİTİMİ GÜN VE LAR EYLÜL EYLÜL 18-22 Eylül 25-29 Eylül 2-6 Ekim 9-1 Ekim

Detaylı

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve bağlı okul ve kurumlarımızın tarihlere göre mevzuat çerçevesinde

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu 08225 AĞ TEMELLERİ. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 02 EKi. 2012 Salı. Öğr. Gör.

Ders Tanıtım Sunumu 08225 AĞ TEMELLERİ. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı. 02 EKi. 2012 Salı. Öğr. Gör. Ders Tanıtım Sunumu 08225 AĞ TEMELLERİ Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 GÜZ Yarıyılı 02 EKi. 2012 Salı Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Dersin Adı Ders Tanıtım Bilgileri Ağ Temelleri Ders Kodu 08225 Yarıyıl

Detaylı

AĞ TEMELLERİ. 3.Hafta Ders Sunusu Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ

AĞ TEMELLERİ. 3.Hafta Ders Sunusu Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ AĞ TEMELLERİ 3.Hafta Ders Sunusu Öğr.Gör.Volkan ALTINTAŞ Topoloji Nedir? Bir ağdaki bilgisayarların nasıl yerleşeceğini, nasıl bağlanacağını, veri iletiminin nasıl olacağını belirleyen genel yapıdır. Fiziksel

Detaylı

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir.

Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb. kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir. TEMEL AĞ TANIMLARI Ağ Nedir? Birden fazla bilgisayarın iletişimini sağlayan printer vb kaynakları, daha iyi ve ortaklaşa kullanımı sağlayan yapılara denir WAN ve LAN Kavramları Bilgisayarlar ve paylaşılan

Detaylı

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım)

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım) AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ Dersin Modülleri Ağ Güvenliği (Donanım) Ağ Güvenliği (Yazılım) Kazandırılan Yeterlikler Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 22001133 Pazartesi 1 8 15 22 29 Salı 2 9 16 23 30 Çarşamba 3 10 17 24 31 Perşembe 4 11 18 25 Cuma 5 12

Detaylı

Haberleşme. Genel Haberleşme Sistemi İLETİM ORTAMI. Dönüştürücü (Kodlama/Kod Çözme) Dönüştürücü (Kod Çözme/Kodlama) KAYNAK Ses, görüntü v.b.

Haberleşme. Genel Haberleşme Sistemi İLETİM ORTAMI. Dönüştürücü (Kodlama/Kod Çözme) Dönüştürücü (Kod Çözme/Kodlama) KAYNAK Ses, görüntü v.b. BİLGİSAYAR AĞLARI Haberleşme Bilgiyi bir noktadan başka bir noktaya minimum hata ile iletme Link veya iletim ortamı bilginin hangi ortamda taşındığını ifade eder. İletim ortamı haberleşme sisteminin türüne

Detaylı

NETWORK BÖLÜM-4 AĞ TOPOLOJİLERİ. Öğr. Gör. MEHMET CAN HANAYLI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU

NETWORK BÖLÜM-4 AĞ TOPOLOJİLERİ. Öğr. Gör. MEHMET CAN HANAYLI CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU NETWORK BÖLÜM-4 AĞ TOPOLOJİLERİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ AKHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. MEHMET CAN HANAYLI Topoloji nedir? Kelime anlamı itibarı ile yerleşim planı demektir. Bir ağdaki bilgisayarların

Detaylı

BLG2109 BİLGİSAYAR DONANIMI DERS 7. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK

BLG2109 BİLGİSAYAR DONANIMI DERS 7. Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK BLG2109 BİLGİSAYAR DONANIMI DERS 7 Öğr. Grv. Aybike ŞİMŞEK LAN Tanım LAN " Yerel Alan Ağı" - "Local Area Network" Birden fazla bilgisayarın oluşturmuş olduğu (lokal) en küçük bilgisayar ağlarına LAN adı

Detaylı

Bilgisayar Ağı Nedir?

Bilgisayar Ağı Nedir? Bilgisayar Ağı Nedir? İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek belirli bir protokol altında iletişimde bulundukları yapıya bilgisayar ağı denir. Protokol, ağ bileşenlerinin birbiri ile nasıl

Detaylı

Öğr. Resul TUNA. Ağ Donanımları. Kablo ve Konnektörler

Öğr. Resul TUNA. Ağ Donanımları. Kablo ve Konnektörler Öğr. Resul TUNA Ağ Donanımları Kablo ve Konnektörler Örnek bir ağ; Doğrusal Topoloji Koaksiyel kablo, BNC konnektör, BNC T konnektör Eş eksenli (Koaksiyel) Kablo Televizyon kablosunun daha esnek ve ince

Detaylı

01-31 Ağustos Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Sene başı Mesleki Çalışmalar Eylül 2014

01-31 Ağustos Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında Sene başı Mesleki Çalışmalar Eylül 2014 1 T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 27 Temmuz 2014 Pazar saat13:00 de başlar, 30 Ramazan Bayramı Temmuz 2014 Çarşamba akşamı sona erer. Mesleki

Detaylı

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER BİLGİSAYAR AĞLARI

ÜNİTE TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER BİLGİSAYAR AĞLARI HEDEFLER İÇİNDEKİLER BİLGİSAYAR AĞLARI Ağ Nedir? Neden Bilgisayar Ağlarına İhtiyaç Duyulmuştur? Ağ Donanımları Ağ Mimarileri Ölçeklerine Göre Ağlar Ağ Topolojileri Ağ Protokolleri Kablosuz Ağ Bağlantı

Detaylı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı Dr. Enis Karaarslan Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu Danışmanı 11/4/2009 Dr. Enis KARAARSLAN 1 HEDEF Ege Üniversitesi Bilgisayar Ağı (Computer Network) ) altyapısını,

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı EKi Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı EKi Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı 22-23 EKi. 2015 Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU OSI modeli sıradüzensel 7 katmandan oluşur. OSI modeli hala geliştirilmekte olmasına rağmen

Detaylı

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday

EYLÜL. Pazartesi / Monday Salı / Tuesday Çarşamba/Wednesday Perşembe/Thursday Cuma /Friday Cumartesi / Saturday Pazar / Sunday EYLÜL 1. Sınıf ve Nakil Öğrenci Oryantasyon ve Veli Bilgilendirme 1 2 3 4 5 Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 1.Gün Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 2.Gün Ramazan Bayramı/Feast of the Ramadan 3.Gün

Detaylı

Asıl başlık stili için tıklatın

Asıl başlık stili için tıklatın Asıl başlık stili için tıklatın YEREL BÖLGE NETWORK SİSTEMLERİ (LOCAL AREA NETWORKS) Bölüm-3 Resul DAŞ rdas@firat.edu.tr Yerel Bölge Network Sistemleri Temel LAN Aygıtları Network Aygıtlarının Gelişimi

Detaylı

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için

Ağ Teknolojileri. Ağ Temelleri. Bir ağ kurmak için Ağ Teknolojileri Ağ Temelleri Bir ağdan söz edebilmek için en az 2 bilgisayarın birbirlerine uygun bir iletişim ortamıyla bağlanması gerekmektedir. Üst sınır yok! Dünyadaki en büyük bilgisayar ağı İnternet

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ. Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi

TED ANTALYA KOLEJİ. Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi TED ANTALYA KOLEJİ Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi 2017-2018 ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK ÇALIŞMALAR TED Öğretmenlerine Oryantasyon Eğitimi ve Mesleki Eğitim Çalışmaları BAŞLAMA ve BİTİŞ TARİHLERİ 21-25

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014 2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ TEMMUZ 2014 T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü GAZİANTEP İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ, TARİHİ GÜNLER

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı HAFTA VI Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı DoD / Deparment of Defence TCP/IP protokol grubunun referans aldığı DoD modeli 4 ayrı katmandan oluşur. Ağ Arayüz Katmanı İnternet Katmanı Aktarım

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM 1. Giriş 2. OSI Başvuru Modeli ve Katmanları 1. Fiziksel Donanım Katmanı (1.Katman) 2. Veri Bağlantı Katmanı (2.Katman) 1.Mantıksal Bağ Kontrolü Ağ Katmanı 2.Ortama Erişim

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI TARİH KONU SORUMLU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PLANI AY TARİH KONU SORUMLU EKİM EYLÜL AĞUSTOS 01.07.2015 14.08.2015 Okulda çalışan veya çalışacak personelden görevden ayrılan ya da

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ İNTERNET VE AĞLAR İnternet Nedir? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. İnternetin

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

AĞ TEMELLERİ DERS NOTLARI (2) MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇAVDIR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞR. GÖR. İLHAN UYSAL

AĞ TEMELLERİ DERS NOTLARI (2) MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇAVDIR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞR. GÖR. İLHAN UYSAL AĞ TEMELLERİ DERS NOTLARI (2) MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇAVDIR MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞR. GÖR. İLHAN UYSAL Ağaç (Tree) Topolojisi Hiyerarşik yapıdaki ağ oluşturmak için kullanılır. Başucu adı ile bilinen

Detaylı

... İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

... İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ... İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN ÖĞRETİM KURUMLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.N. YAPILACAK ÇALIŞMALAR BAŞLAMA/BİTİŞ TARİHİ 1 Açık Öğretim Ortaokulu I. Dönem Kayıt Yenileme

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRÜR ABDURRAHMAN SERTTAŞ İLK-ORTAOKULU YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI MÜDÜR YARDIMCISI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRÜR ABDURRAHMAN SERTTAŞ İLK-ORTAOKULU YILLIK ÇALIŞMA PROGRAMI MÜDÜR YARDIMCISI EYLÜL 11 işgünü Okulların açıldığı hafta İlköğretim Haftası 19 Eylül Gaziler Günü 25 Eylül haftası Yangından Korunma Haftası 26 Eylül Türk Dil Bayramı EYLÜL 2013 YAPILACAK İŞLER SORUMLU KİŞİ DÜŞÜNCELER

Detaylı

Kampüs Ağ Yönetimi. Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi. Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu

Kampüs Ağ Yönetimi. Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi. Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu Kampüs Ağ Yönetimi Ar. Gör. Enis Karaarslan Ege Ü. Kampüs Network Yöneticisi Ege Üniversitesi BİTAM Kampüs Network Yönetim Grubu 27.02.2006 Ar.Gör.Enis Karaarslan 1 İÇERİK 1. Kampüs Ağları 2. Fiziksel

Detaylı

PEK OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

PEK OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR EYLÜL 2014 1 2 3 4 5 6 7 Oryantasyon Programı Başlangıcı Anaokulları 8 9 10 11 12 13 14 İlkokul 1. Sınıf Oryantasyon Programı Başlangıcı 15 Eğitim Öğretim Yılının Başlangıcı- Veli Eğitim Semineri (1.2.3.Sınıf)

Detaylı

Bölüm. Internet: Dayandığı Teknik Temeller

Bölüm. Internet: Dayandığı Teknik Temeller Bölüm Internet: Dayandığı Teknik Temeller 8 Bilgisayar Ağları Temelleri İletişim Ağları Yapısal Modeli Bu bölümde bilgisayar ağlarının birbirleri ile olan iletişimi (internetworking) konusunda bazı temel

Detaylı

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR

İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR İLKADIM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA PROGRAMI SIRA NO YAPILMASI PLANLANAN UYGULAMALAR TARİH 1 Açık Öğretim Kurumları İş Takvimi * Bakanlıkça belirlenecektir. 2 Yönetici

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı