MİSYONUMUZ. Cinsiyet ayrımı yapmadan, Herkese Karşı Her Türlü Şiddetle Mücadele Etmek,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MİSYONUMUZ. Cinsiyet ayrımı yapmadan, Herkese Karşı Her Türlü Şiddetle Mücadele Etmek,"

Transkript

1 MİSYONUMUZ Ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini sağlamak, Kadın haklarını koruyarak demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak, Kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına, kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, Kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran sağlık, hukuk, çevre, sanat, spor, medya, ahlaki değerler gibi her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul etmek, Kadınların aile içinde, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta üretken bireyler olmalarını desteklemek, Cinsiyet ayrımı yapmadan, Herkese Karşı Her Türlü Şiddetle Mücadele Etmek, Örgütlü sivil toplumun; kadınların vatandaşlık hakları, insan hakları ve demokratik reformlarla ilgili çalışmalarını desteklemek, Bu çerçevede KADEM kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlamaktadır. KADIN ve DEMOKRASİ DERNEĞİ

2 VİZYONUMUZ Misyonumuz doğrultusunda farklı sahalarda çalışan ve farklı birikimlere sahip, toplumun önde gelen kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak, Türkiye Kadınının öz değerlerini muhafaza edebilen, ulusal ve uluslararası platformlarda dünya kadınları ile rekabet edecek düzeye getirebilen, Geliştirdiği çözümlerle kadınlarımızın hayatını kolaylaştırabilen ve zenginleştirebilen, Kadınlarımızın sadece aile hayatında değil sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta da aktif birer birey olmalarını sağlayan, Ülkedeki eğitim ve kadın alanındaki çalışmalarıyla, uluslararası işbirliğine katılımın gerçekleştirilmesine yardımcı olan, Kurum ve Kuruluşlar arası işbirliği sayesinde kadının demokratik haklarına ulusal ve uluslararası boyut kazandıran, Dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan, Türkiye deki kadın çalışmalarının tanıtılması ve sosyo - kültürel değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan, bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsemekteyiz. KADIN ve DEMOKRASİ DERNEĞİ

3 KOMİSYONLARIMIZ Akademik Araştırma Geliştirme Komisyonu Medya Komisyonu Dış İlişkiler Komisyonu Eğitim Komisyonu Gençlik Komisyonu Halkla İlişkiler Komisyonu Hukuk Komisyonu İş Dünyası ve Ekonomi Komisyonu Kültür ve Sanat Komisyonu Temsilcilik ve Şubeleşme Komisyonu Toplumsal Farkındalık ve Kampanya Komisyonu

4 FAALİYETLERİMİZ Çalıştaylar Eğitimler Kampanyalar Sivil Aktivizm Konferanslar Söylem Çalışmaları Etkinlikler Araştırmalar Uluslararası Etkinlikler Projeler Temsilcilikler Yayınlarımız

5 ÇALIŞTAYLAR I. Kadın ve Hukuk Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği olarak hukuk alanında gerçekleştirmeyi planladığımız seminer ve eğitimlerin detaylarını görüşmek üzere, Hukuk Komisyonunda görev almış avukat üyelerimizle tarihinde Kadın ve Hukuk temalı çalıştay düzenlenmiştir. STK İletişim Ağı Çalıştayı Geleneksel olarak yılda iki defa yapılması planlanan STK lar Arası İletişim Ağı Çalıştayı kapsamında kadına yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ve tarihlerinde bir araya gelinmiş, kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarının nasıl artırılabileceği hususunda istişare edilmiştir.

6 ÇALIŞTAYLAR Erken Yaşta ve Zorla Evliliklere Karşı Mücadele Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği öncülüğünde ve ev sahipliğinde tarihinde "Erken Yaşta Evliliklere Karşı Mücadele" konulu çalıştay düzenlenmiştir. "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklere Karşı Mücadele" isimli çalıştayımızda Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr Aşkın Asan yaptığı sunumuyla konunun yasal ve sosyo-kültürel boyutunu anlatmış ve Bakanlığın bu konuda izleyeceği stratejileri paylaşmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Profesörü Rıza Savaş konunun dini boyutunu açıklığa kavuşturarak çalıştaya katkıda bulunmuştur. Çeşitli STK'ların, konu ile ilgili akademisyenlerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan konu ile ilgili uzman kişilerin katılım gösterdiği çalıştayda Erken Yaşta ve zorla yapılan evliliklerin; sosyo-kültürel nedenleri, ulusal ve uluslararası sözleşmeler ve mevzuatlardaki yeri ve medyanın rolü gibi konu başlıkları etrafında yuvarlak masa müzakereleri yapılmıştır. Kadın Konukevleri Çalıştayı KADEM öncülüğünde tarihinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü, kadın alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilileri, kadın konukevleri müdürleri, akademisyenler, özel sektör ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katılımlarıyla Kadın Konukevleri Çalıştayı düzenlenmiştir. Ülkemizde Kadın Konukevlerine olan ihtiyacın her geçen gün artmakta olduğunun farkında olan Kadın ve Demokrasi Derneği, Kadın Konukevlerinin ülke genelindeki sayıları, verilen hizmetlerin niteliği ve yapılan başvurulara cevap verebilme oranları ile ilgili yaşanan sorunları uzman kişilerin katılımıyla tartışmış ve 2014 yerel seçimler öncesi yerel yönetimlere konuyla ilgili çağrıda bulunarak önerilerini sunmuştur.

7 ÇALIŞTAYLAR Demokrasi Bağlamında Kadın STK'ların Rolü Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği ev sahipliğinde, İstanbul da kadın odaklı çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin, avukatların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr Aşkın Asan ın katılımıyla düzenlenen çalıştayda, kadının sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayattaki temsil oranları, kadınının yasal haklarının geliştirilmesinde sivil toplum kuruluşlarının rolleri, kadın, aile ve demokrasi ilişkisi gibi konular ele alınmış, çözüm önerileri sunulmuştur. Kadın ve Ekonomi Komisyonu Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği nin komisyonlarından biri olan İş Dünyası ve Ekonomi Komisyonu; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Kadın ve Ekonomi başlıklı bir çalıştay gerçekleştirmiştir. Bu çalıştayda kadının iş dünyasında karşılaştığı sorunlar ve karar alma mekanizmalarında sayılarının arttırılması için izlenmesi gereken stratejiler üzerinde durulmuştur. Bir kadın sivil toplum kuruluşu olarak KADEM in bu konuda yapabileceği katkılar istişare edilmiştir.

8 ÇALIŞTAYLAR Komisyon Faaliyetleri ve Strateji Geliştirme Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından tarihinde KADEM üyeleri ile birlikte Komisyon Faaliyetleri ve Strateji Geliştirme Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Geleneksel olarak yılda iki defa gerçekleştirilen ve yalnızca KADEM in üyelerine açık olan çalıştayda, derneğin komisyon faaliyetleri değerlendirilmiş ve gelecek yılın faaliyet planı oluşturulmuştur. Kadına Yönelik Şiddet Ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, 30 Eylül 2014 tarihinde, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Mücadelesine İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun un hukuki ve toplumsal boyutunun tartışılması amacıyla, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi Çalıştayı düzenlenmiştir. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun kapsamında çalışmalar yürüten yetkili kurumların temsilcileri, akademisyenler, STK lar, uzman psikolog - pedagoglar ve KADEM in Hukuk Komisyonu ndan serbest avukatların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde İstanbul Sözleşmesinin Kapsamı ve İçeriği, İstanbul Sözleşmenin Taraf Devletlere Getirdiği Yükümlülükler ve İzlenecek Politikalar, İstanbul Sözleşmesinin Şiddet Gören Kadınlara Yönelik Getirdiği Çözümler, İstanbul Sözleşmesinin Cezai ve Hukuki Yaptırım Boyutunun Tartışılması, İstanbul Sözleşmesine göre Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede STK ların Rolü konu başlıkları çerçevesinde sunumlar ve yuvarlak masa müzakereleri yapılmıştır ve çözüm önerileri sunulmuştur.

9 ÇALIŞTAYLAR Mobbing ile Mücadele Çalıştayı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Dayanışma Derneği (KAYÇAD), mobbing ile mücadele kapsamında çalıştay gerçekleştirmiştir. İlk ayağı 18 Nisan Cumartesi günü İstanbul da yapılan çalıştaya akademisyenlerin yanı sıra mobbing mağdurları ve bu alanda saha çalışması yapan uzmanlar da katılmıştır. İzleyici katılımına kapalı olarak yapılan çalıştay yuvarlak masa düzeni ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcılar uzmanlık alanlarına göre farklı yönlerden mobbing konusunu ele almıştır. Tanım ve kapsam çalışmaları ile çözüm önerilerinin konuşulduğu İstanbul ayağının ardından, 12 Mayıs 2015 de Ankara da çalıştayının ikinci ayağı gerçekleştirilerek hukuksal olarak neler yapılabileceği görüşülmüştür.

10 EĞİTİMLER Yerel Yönetimler Eğitim Sertifika Programı Kadınlarımızın siyaset hayatına aktif bir şekilde katılabilmelerini sağlamak, yerel yönetimlerde kadın adayı olmak isteyen ve belediyeciliğe ilgi duyan kadınlarımızın nitelik ve donanımlarını artırmak amacıyla Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle Yerel Yönetimler Sertifika Programı düzenlenmiştir. Kadın Yasal Hakları Eğitimi Derneğimiz tarafından kadınlarımızın hukuki sorunlarına ışık tutmak, temel hak ve özgürlükler ışığında, hayatlarını kolaylaştıracak yasal düzenlemelere ilişkin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Kadın Yasal Hakları Eğitimi düzenlenmektedir. Genel Merkez İstanbul'da belli periyotlarda verilen eğitim, KADEM Temsilciliklerinin olduğu illerde de sürekli olarak düzenlenmektedir.

11 EĞİTİMLER Leonarda Da Vinci Mesleki Eğitim AB Hibe Programı Semineri tarihinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanı Bülent Özcan tarafından verilen seminerde eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygulanmış olan Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları yerine uygulanacak olan yeni program Erasmus + Programı ve buna bağlı proje destek imkanları tanıtılmıştır. Kadın Aday Eğitimi tarihinde 100 e yakın kadın belediye meclisi adayına yönelik Yerel Yönetimler Kadın Aday Eğitimi düzenlenmiştir. KADEM öncülüğünde, 2014 Yerel Seçimler öncesinde kadın belediye meclis üyesi adaylarına yönelik gerçekleştirilen bu eğitim ile birlikte, yerel yönetimde kadın adayların önemi vurgulanmış, kadın adaylar, başarılı bir lider olma yolunda karşılaşacakları zorluklara karşı nasıl önlem alabilecekleri konularında aydınlatılmış ve farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

12 EĞİTİMLER Kadın Liderlik Eğitimleri Derneğimiz tarafından, tarihlerinde saat arasında, ikincisi tarihleri saat arasında katılımcıların kendilerine dair farkındalıklarını arttırmak, hayata daha olumlu bakabilmelerini, kişiler arası ilişkilerde karşılaştıkları problemlere sağlıklı çözümler üretebilmelerini sağlamak ve liderlik basamaklarını sağlam adımlarla çıkabilmelerini desteklemek maksadıyla Kadın Liderlik Eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Eğitim Konu Başlıkları: İletişim Becerileri Etkili Konuşma Sanatı Çatışma ve Müzakere Yönetimi Liderlik ve Yöneticilik Görgü ve Protokol Kuralları Lobicilik ve Kampanya Yönetimi Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru Seminer Eğitim Dizisi Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru adlı seminer dizimiz, her ayın son cumartesi günü yapılmak üzere altı oturum olarak yapılacaktır. İlk dört oturumda İlahiyatçı Hümeyra Günalp, Kur an-ı Kerim de kadın tasavvuru konusu ele alacak olup takip eden iki oturumda ise Doç. Dr. Salime Leyla Gürkan, Yahudi ve Hristiyan geleneklerinde kadın tasavvurunun ilahiyat boyutu ve tarihsel gelişim aşamaları üzerinden değerlendirmelerde bulunacaktır.

13 KAMPANYALAR ERKEKSEN; ÖFKENİ YEN! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nde farkındalık oluşturma ve bir kez daha bu çok hassas ve önemli mesele üzerine tüm dikkatleri çekme adına "Erkeksen Öfkeni Yen!" sloganı kullanılmıştır. Kampanyamız kamu spotu, gazete ilanları, İstanbul un çeşitli yerlerindeki billboardlar, televizyon programları, toplu taşıma araçlarındaki tutacaklar gibi birçok farklı alanda görsel çalışmalarla desteklenmiştir. Sosyal medyada yer alan #erkeksen hashtagi, büyük ilgi görmüş, farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı artırmak adına başlattığımız kampanya ile istenilen amaca ulaşılmıştır. BENİM DE ŞİKAYETİM VAR! Kadın ve Demokrasi Derneği öncülüğünde tarihinde Av. Fatma Benli nin sunumuyla 28 Şubat Sürecinde Kadın Nerede? adlı bir konferans düzenlenmiştir. Bu konferans, bir uyanışı simgeleyerek Benim de Şikayetim Var sloganıyla, 28 Şubat sürecinin şikayetçilerini bir araya getirmiştir. 19 Şubat 2014 tarihinde 28 Şubat sürecinin şikayetçileri ile birlikte Kartal Adliyesi önünde bir buluşma gerçekleştirilmiş ve basın bildirisi yayınlanmıştır. 28 Şubat 2014 tarihinde Benim de Şikayetim Var sloganı medyada büyük ilgi görmüştür. Bu kampanya neticesinde tarihli dava öncesi şikayet dilekçeleriyle ceza mahkemelerine başvuran kişi sayısındaki artış desteklenmiştir.

14 KAMPANYALAR İNSAFA GELİN! Erken Yaşta ve Zoraki Evliliklere Karşı Mücadele Kampanyası tarihinde Erken Yaşta ve Zoraki Evliliklere Karşı mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapmış olduğumuz çalıştayla birlikte, kampanyamız kapsamında İnsafa Gelin sloganı kullanılmıştır. Kampanyamız medya aracılığı ile gündeme taşınmış ve toplumun her kesimi tarafından büyük ilgi ve destek görmüştür. KADIN VARSA DEMOKRASİ VAR Türkiye nin farklı illerinden gelen kadın sivil toplum kuruluşları ile birlikte, kadının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulamak amacıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Varsa Demokrasi Var medya kampanyası gerçekleştirilmiştir.

15 KAMPANYALAR Diyarbakır da Çocukları Dağa Götürülen Acılı Annelerin Oturma Eylemine Destek Kampanyası KADEM, Diyarbakır da çocukları özelinde bu ülkenin geleceği için nöbet tutan annelerin yanında olmak amacıyla, İstanbul dan gazeteci, avukat, psikolog, eğitmen ve akademisyenlerin dahil olduğu 7 kişilik heyet ve Gaziantep te gruba katılan 3 kişilik ekip ile birlikte annelerin bulunduğu Dağkapı Meydanı na gitmiştir. Diyarbakır da çocukları dağa götürülen acılı annelerin başlattığı oturma eylemine destek verilmiş ve bu program kapsamında imza kampanyası gerçekleştirilmiştir.

16 KAMPANYALAR ÖNCE ADAM OL! Kadına yönelik Şiddete Karşı UluslararasıMücadele Günü Medya Kampanyası Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi ne ev sahipliği yapan KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) olarak cinsiyet ayırımı yapmadan, Herkese Karşı Her Türlü Şiddetle Mücadele Etmek ilkesiyle yola çıkılmıştır. 25 Kasım 2014 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü özelinde, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile, şiddetin en önemli failleri olan erkekleri muhatap alan önce adam ol kampanyası yürütmüştür. #önceadamol

17 KAMPANYALAR Kadın Adaylara Destek Kadının karar alma mekanizmalarında temsil oranının attırılması gerektiğini savunan KADEM, kadın vekillere pozitif ayrımcılık yapılması amacıyla, Kadın Adaylara Destek Kampanyası gerçekleştirmiştir. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde siyasi partilere ve kadın adaylara pozitif ayrımcılık yapmaları ve kadınların TBMM de temsil gücünün arttırılması için gazete ilanları, siyasi parti liderlerine çağrı mektubu gönderilmesi ve sosyal medya çalışmasını da kapsayan bir kampanya çalışması yürütmüştür. Kampanyanın son ayağında KADEM, sosyal medyada hashtag çalışması başlatmıştır. Saat da KADEM twitter hesabından atılan ilk tweetle başlayan çalışma, kamuoyunda büyük ilgi görmüştür. Türkiye trend topik sıralamasında yükselen kampanya çalışmasında #KadınAdayGüçlendirir ve #ilkadaykadınaday başlığı ile binlerce paylaşım yapılmıştır.

18 SİVİL AKTİVİZM İsrail in Irkçı Kadın Milletvekili Ayelet Shaked i Kınama Ve Filistinli Kadınlara Destek Kampanyası Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, tarihinde, İsrailli Kadın Milletvekili Ayelet Shaked in Filistinli kadınlara yönelik ırkçı sözlerini kınamak ve Filistinli kadınlara destek vermek üzere İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto için bir araya gelinmiştir. KADEM Başkanı Yrd. Doç. Doç. E. Sare Aydın Yılmaz, İsrail Başkonsolosluğu önünde Kanal 24, Ülke TV, Tvnet, TV 360 ve Kudüs Tv ye canlı olarak röportaj vermiştir. Birçok basın mensubunun da bulunduğu protestoda, tiyatral bir gösteriyle Gazze de yaşanan dram anlatılmıştır. Tiyatral gösterinin ardından, KADEM olarak, İsrail'in Irkçı Kadın Milletvekili Ayalet Shaked Hakkında Basın Bildirisini Yönetim Kurulu Üyemiz Sema Silkin okumuştur. Basın bildirisinin ardından Kadın ve Demokrasi Derneği olarak İsrail Başkonsolosluğunun önüne siyah çelenk bırakılmıştır. Bu etkinlik, sosyal medyada Adil Barış İçin Gazze nin Yanında Zulmün Karşısındayız! sloganıyla desteklenmiştir.

19 KONFERANSLAR KONFERANSLAR 28 Şubat Sürecinde Kadın Nerede? Kadın ve Demokrasi Derneği, tarihinde Av. Fatma Benli nin sunumuyla 28 Şubat Sürecinde Kadın Nerede? adlı bir konferans düzenlenerek katılımcılar 28 Şubat davasının ne aşamada olduğu, sürecin nasıl işlediği ve bu davaya nasıl katkıda bulunabilineceği hususlarında bilgilendirilmişlerdir. İskender Pala İle Söyleşi KADEM tarafından tarihinde Prof. Dr. İskender Pala ile Edebiyatta Kadın temalı söyleşi gerçekleştirilmiştir.

20 KONFERANSLAR KONFERANSLAR Yalçın Çetinkaya İle Söyleşi Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, 'te, araştırmacı yazar, Yrd. Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya nın sunumuyla İslam Medeniyetinde Muhafazakarlık Bağlamında Musiki Sanatı, ve Kadının Rolü temalı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşide müzik, insan ve toplum ilişkisine değinen Yrd. Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya, mûsikî sanatının kadim bir referansının olduğunu ve bu referansın Bezmi Elest e dayandığını söyleyerek, müziğe ait eğilimlerimizden ve hitabı ilahiye olan özlemden bahsetmiştir. KADEM üyelerinin sorularıyla devam eden söyleşi plaket takdimiyle son bulmuştur. Mervat Hatem İle Söyleşi tarihinde, Howard Üniversitesi nden Mısırlı Prof. Dr. Mervat Hatem ile yapılan Arap Baharı; İnsan Onuru İçin Bölgesel Bir Arayış Ve Vatandaşlık Haklarının Somut Tanımları adlı söyleşide, Arap Baharı süreciyle birlikte Mısır da kadın haklarının geldiği nokta gündeme getirilmiştir.

21 KONFERANSLAR KONFERANSLAR Şaban Abak İle Çağımızın Öncü Mütefekkiri Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi Konferansı Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, tarihinde Şaban Abak ile ''Çağımızın Öncü Mütefekkiri Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi'' temalı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Şair Şaban Abak, verdiği eserlerle Türk edebiyatında önemli bir konuma sahip olan Sezai Karakoç un kendini yeniden inşa etmek üzerine kurulu Diriliş düşüncesini ortaya koyarak, Karakoç un medeniyet tasavvurunun altını çizmiş, söyleşi katılımcıların yorum ve katkılarıyla devam etmiştir.

22 KONFERANSLAR KONFERANSLAR Alev Alatlı ile Söyleşi Kadın Ve Demokrasi Derneği (KADEM), 28 Şubat 2015 te düşünce dünyamızın önemli değerlerinden Alev Alatlı ile Değişen Türkiye de Adalet konulu bir konferans gerçekleştirdi. SETA İstanbul binasında gerçekleştirilen konferansa KADEM Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, KADEM Yönetim Kurulu Üyeleri, KADEM üyelerinden Esra Albayrak, TRT Türk Halk Müziğinin sevilen ses sanatçısı Aysun Gültekin ve çok sayıda dinleyici katıldı. Konuşmasında Adalet kavramını 28 Şubat sürecinde yaşananlar üzerinden ele alan Alev Alatlı, farklı sosyal çevrelerden gelen kadınların siyasete ve karar alma mekanizmalarına katılım sürecinde karşılaştıkları problemlere dikkat çekmiştir. Alatlı, demokrasinin işlemesi için toplumdaki iletişim kanallarının açık olması gerektiğini vurgulamıştır. Dr. Fatma Barbarosoğlu ile Söyleşi tarihinde KADEM Konferans Salonunda Dr. Fatma Barbarosoğlu ile Yeni Hayatın Yeni Kadınları temalı söyleşi gerçekleştirilmiştir.

23 KONFERANSLAR KONFERANSLAR Ayşe Duman ile Söyleşi Kadın ve Demokrasi Derneği, 17 Ekim 2015 tarihinde Op. Dr. Ayşe Duman ile Kadınlığın Keşfi kitabı üzerine söyleşi yapılmıştır. Op. Dr. Ayşe Duman, kadın kimliğine yüklenen olumsuz bilinçaltı yazılımlara dikkat çekerek, kadının kendine dair farkındalığını artırmak için zihin, beden ve ruh bütünlüğüne sahip olması gerekliliğine dikkat çekmiştir. Sağlığa bütüncül olarak yaklaşan Duman, kadını güçlü kılmanın birinci ayağı olarak cinsel kimliği ile barışması, kadınlığından memnun olma halini elde etmek için fiziksel zihinsel sosyal iyilik halini devam ettirmek gerektiğini vurgulamıştır. Ayşe Duman, kadına kendi fıtri gücü hatırlatılarak, kadının özgürleşmesinin tüm koşullanmalardan ve kalıplardan arındırılması için bilinçli aklını, yaratılış programına uygun kullanabilmesiyle mümkün olduğunu söylemiştir.

24 SÖYLEM ÇALIŞMALARI Kadınla ilişkili tüm kavramları anlamlandırmak adına kadına yönelik söylem çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Alanında uzman kişiler ile gerçekleştirilen söylem çalışmaları belirli aralıklarla yapılmakta, bir çözümleme niteliği taşımaktadır. Kadın ve Sosyal Hayat- Nazife ŞİŞMAN Feminizm Nedir- Prof. Dr. Ömer ÇAHA Kadın ve İslam- Prof Dr. Rıza SAVAŞ Kadın, Siyaset ve Demokrasi- Yrd. Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN MENCÜTEK Post-Feminist Çağda Türkiye de Farklı Kadın Konumları Doç. Dr. Nezahat ALTUNTAŞ

25 ETKİNLİKLER Kadın ve Sanat Temalı Müzikli Söyleşi Kadın ve Demokrasi Derneği; tarihinde derneğimizin üyeleri ve davetlilerin olduğu müzikli bir söyleşi gerçekleştirmiştir. Kadın sanatçıların içinde bulunduğu şartlar ve yeni sanatçıların yetiştirilmesi için yapılması gerekenler müzik eşliğinde yapılan bu söyleşinin omurgasını oluşturmuştur. Kadın Ve Demokrasi Buluşması 8 Mart 2014 tarihinde Sinan Erdem Spor Kompleks inde, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ın teşrifleriyle, 100 ü aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte Kadın ve Demokrasi Buluşması gerçekleştirilmiştir.

26 ETKİNLİKLER KADEM Okumaları KADEM okumaları; derneğe aidiyet duygusunu geliştirmek, farklı ve yeni görüşleri ele alarak inceleme-araştırma ve okuma tecrübelerinin kadınlar arasında paylaşılmasını sağlamak maksadıyla oluşturulmuştur. Bu okumalarda; her ayın ikinci Cuma günü bir araya gelinmekte, üzerinde düşünülmeye ihtiyaç duyulan bir meseleye ilişkin okumalar yapılmaktadır. TOPLUMSAL CİNSİYET ADALETİ KONGRESİ Toplumsal cinsiyet adaleti kongresi, İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde, 6 Mart 2015 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ın teşrifleriyle İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Ulusal hakemli KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi öncülüğünde düzenlenen kongrede sunulan bildirilerle; ülkemizde kadının toplumsal, akademik, siyasal, ekonomik ve sosyal yasamdaki yeri ve statüsü konusuna toplumsal cinsiyet adaleti çerçevesinde farklı bakış açıları getirilerek kadın konusunda yeni fikirsel çalışmaların yapılması öngörülmüştür. Açılış konuşmalarının ardından altı oturumun düzenlendiği ve on sekiz bildirinin sunulduğu kongrede, toplumsal cinsiyet adaleti temasını kavramsal olarak irdeleyen bildirilerin yanı sıra, bu kavramın medya, kültür, dini yaşam, eğitim- öğretim, siyaset ve çalışma hayatında yansımalarını da inceleyen bildirilere de yer verilmiştir. Kongre, yüksek katılım ve değerli akademisyenlerin önemli katkılarıyla birlikte tamamlanarak, kongrede birinci, ikinci ve üçüncülük ödülüne değer bulunan bildiriler deklare edilmiş ve bu bildirilerin ulusal hakemli KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi nde yayınlanmasına karar verilmiştir.

27 ETKİNLİKLER Çalışan Kadınlar Buluşması Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Uluslararası Kadın ve Aile Derneği (UKADER) tarafından Haliç Kongre Merkezi nde düzenlenen Çalışan Kadınlar Buluşması, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu nun teşrifleriyle gerçekleştirilmiştir. İş dünyası, siyasi temsilciler ve sivil toplum örgütlerinin katılım gösterdiği buluşma, pek çok farklı alanda yer alan kadını bir araya getirmiştir. Toplantıya, Başbakanımızın eşi Sayın Sare Davutoğlu, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ile Avrupa Birliği Eski Bakanı Volkan Bozkır da katılım göstermiştir.

28 ARAŞTIRMALAR TÜRKİYE DE KADININ SOSYAL, KÜLTÜREL, EKONOMİK VE SİYASAL DURUMU ARAŞTIRMASI Kadın ve Demokrasi Derneği öncülüğünde, PollMark Araştırma Şirketi ile birlikte, Türkiye de yaşayan seçmen niteliğine sahip kadınların sosyo kültürel durumlarını, politikaya katılım düzeylerini, siyasal tercihlerini etkileyen faktörleri ve çeşitli konulara ilişkin görüşlerini tespit etmek amacıyla Türkiye de Kadınların Sosyal, Kültürel Siyasal ve Ekonomik Durumu Araştırması gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın sonuçları tarihinde düzenlenen basın lansmanıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır.

29 ULUSLARARASI ETKİNLİKLER ULUSLARARASI SAVAŞIN MAĞDUR ETTİĞİ KADINLAR PANELİ Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, Kasım 2014 tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi nin işbirliğinde Gaziantep te, Uluslararası Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar Paneli düzenlenmiştir. Panelin açılış töreni, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu nun Eşi Sayın Dr. Sare Davutoğlu hanımefendinin yanısıra, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Operasyonlardan Sorumlu Yüksek Komiser Yardımcısı Ms.Janet Lim, Birleşmiş Milletler Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Birleşmiş Milletler Kadın Türkiye Temsilcisi Ms. Injibjorg Gisladottir, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Üyesi Hon. Pedro Roque, Ürdün Eski Başbakanının Eşi Ms. Dina al Khasawneh, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Memuru Ms. Brenda Goddard, ICHAD- İnsani Yardım Programları, İslam İşbirliği Teşkilatı Dr. Rami M. Inshasi gibi, Türkiye deki geçici koruma altında bulunan savaş mağduru sığınmacılara ilişkin çalışmalar yürüten yetkili kurumların temsilcileri, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, basın mensupları, alanında uzman akademisyenler ve uzman psikologların da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katılmıştır. Uluslararası Savaş Mağduru Kadınlar Panelinin ikinci günü, Gaziantep in kültürel mirasını barındıran Zeugma Müzesi gezisinin ardından Nizip teki Savaş Mağduru Sığınmacıları barındıran Konteynır ve Çadır Kent e gidilerek kamp ziyareti gerçekleştirilmiştir.

30 ULUSLARARASI ETKİNLİKLER ULUSLARARASI KADIN VE ADALET ZİRVESİ Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işbirliğinde yerli ve yabancı çok sayıda bakanın, akademisyenin, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi nin açılış töreni, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, zirveye ev sahipliği yapan KADEM Başkanı Sayın Sare Aydın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam ın, ayrıca Birleşmiş Milletler Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Birleşmiş Milletler Türkiye Bölge Temsilcisi Sayın Ingibjorg Gisladottir in açılış konuşmalarıyla başlamıştır. İki gün süren ve Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nü de içine alan zirvede, Kadınlar İçin Adalet: Fırsatlar ve imkânlar; Karar Mekanizmalarında ve Siyasal Hayata Kadın Katılımında Aşılamayan Engeller, Çalışma yaşamında Cinsiyete Dayalı Ücret, Görev Dağılımı Adaletsizliği ve Kadın Yoksulluğu, Kadınlar İçin Sosyal Adalet: Ezilmenin Farklı Boyutları; Medyada Tüketim Malzemesi Olarak Kadın ve İstismarı, Toplumsal Cinsiyet! Eşitlik mi Adalet mi?, Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele; Kültürel Kodlar ve Ötekileştirme Sebebi Olarak Cinsiyet Ayrımcılığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelede Önleyici Sosyal Politikalar, Kadınların Mağduriyet Çıkmazı; Göçmen ve Mülteci Kadınların Mağduriyet Çıkmazı, Bir İnsan hakkı İhlali Olarak Kadın Ticareti ve İnsan Kaçakçılığı gibi tüm dünyadaki kadınların ortak sorunlarının tartışıldığı etkin bir platform oluşturulmuştur.

31 ULUSLARARASI ETKİNLİKLER KADIN VE SİYASET SEMPOZYUMU Kadın ve Demokrasi Derneği, AB-TR Siyasette Kadın Sivil Ağı Projesi kapsamında AB Bakanı Volkan Bozkır ve Avrupa dan gelen 14 STK nın katılımıyla Kadın ve Siyaset Sempozyumu gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma AB Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Bürüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa da faaliyet gösteren 14 STK temsilcisi, çok sayıda akademisyen ve dinleyici katılım sağlamıştır. Açılış konuşmalarının ardından masa düzenine geçilerek, konu ile ilgili sunumlar gerçekleştirilmiştir.

32 ULUSLARARASI ETKİNLİKLER KADIN 20 (WOMEN 20) ZİRVESİ G-20 (Grup 20) nin bir açılım grubu olarak bu yıl ilk defa Türkiye dönem başkanlığında düzenlenen, KADEM in de yürütme komitesinde yer aldığı Kadın 20 (Women 20) Zirvesi Ekim 2015 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın teşrifleriyle İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Açılış etkinliği 6 Eylül 2015 tarihinde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu nun teşrifleriyle Ankara da gerçekleştirilen Kadın 20 nin Zirve etkinliğine, G-20 ülkelerinden atanan Kadın 20 komite üyeleri ile iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve akademi dünyasından çok sayıda önemli isim katılım göstermiştir. İki gün boyunca devam eden zirvede: Küresel Kadın Ağları, Eğitim, İstihdam ve Girişimcilik Yoluyla Kadının Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi, Sosyal Güvenlik Yoluyla İş-Yaşam Dengesinin Sağlanması, Kadının Güçlendirilmesinin İzlenmesi, Kamu ve Özel Sektörde Kadının Liderliği, Kadınların Finansman ve Üretim Araçlarına Erişimi, İşyerinde Ayrımcılığın Önlenmesi, Çalışanların Haklarının Uygulanması ve Eşit Fırsatların Desteklenmesi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Büyüme Konularında Kadının Liderliği, Kadın KOBİ lerinin desteklenmesi ve İnovasyon konularının tartışıldığı etkin bir platform oluşturulmuştur. Zirve boyunca süren değerlendirmeler ve tartışmalar sonucunda oluşturulan sonuç bildirgesi ise Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek G20 Liderler zirvesinde dünya liderlerine sunulacaktır. Kadın 20 Zirvesi kapsamında Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle, KADEM ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gala Yemeğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Yabancı Misyon, Kadın 20 komite üyeleri, yabancı konuklar ve iş dünyasının önemli isimleri katılım göstermiştir.

33 PROJELER Hibe Desteği Kazanan Projeler: HİZMET SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN YAŞADIKLARI SORUNLAR VE YÜKSELMELERİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER PROJESİ Hibe Desteği veren Kurum: İsveç Uluslar arası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) Dünya Bankası Konu: Araştırmanın ana konusunu, hizmet sektöründe çalışan kadınların karşılaştıkları sorunlar ve yükselmelerinin önündeki engellerin neler olduğunu ortaya çıkarmak oluşturmaktadır. Süre: 17 ay AB-TÜRKİYE SİYASETTE KADIN SİVİL AĞI PROJESİ Hibe Desteği veren Kurum: Merkezi Finans ve İhale Kurumu IPA (AB Katılım Öncesi Yardım Fonu) Ortaklar: Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi-COJEP(Fransa), Avrupa Müslüman Gençlik ve Öğrenci Örgütleri Forumu FEMYSO (Belçika) İştirakçiler/Uygulama alanları: İstanbul Ticaret Üniversitesi, Esenler Belediyesi Konu: Türk sivil toplum kuruluşlarının AB siyasetindeki etkinliği ve rolü konusunda yetkinliğini arttırmak; kadınların siyasete katılımını desteklemek üzere Türk ve AB sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir işbirliği ve ağ oluşturma mekanizmaları kurmak. Süre: 12 ay

34 TEMSİLCİLİKLER TÜRKİYE GENELİNDE 2014 YILINA AİT PLANLANAN TEMSİLCİLİK FAALİYETLERİ Ankara Denizli Konya Trabzon Erzurum Malatya Antalya Gaziantep Sakarya Elazığ Kahramanmaraş Karabük Türkiye genelinde on iki ilde temsilcilik ofisimiz bulunmaktadır. Türkiye nin diğer illerinde de temsilcilik faaliyetleri yürütülmektedir.

35 YAYINLARIMIZ 1. DEĞİŞEN TÜRKİYE DE KADIN KİTABI Değişen Türkiye de Kadın, Kadın ve Demokrasi Derneği Yayınları tarafından Türkiye de kadın konusuyla ilgili şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı ampirik araştırmalardan biridir. Türkiye nin 26 ilinden toplam 5036 kadınla yüz yüze gerçekleştirilen bu araştırmada Türkiye deki kadın profili çok yönlü olarak ele alınıp araştırılmıştır. Çalışma; bir yandan kadınların kişisel bakımını, spor yapma alışkanlığını, kendine gösterdiği özeni, çalışma şartlarını, ekonomik durumunu, mutluluk düzeyini konu edinirken bir yandan da kültürel, siyasal ve dinsel tutumlarını konu edinmektedir. Türkiye deki değişimin ve dönüşümün; kadınların yaşam standartlarına nasıl yansıdığı ve onların psikolojik, kültürel, dinsel, siyasal tutumlarına hangi yönde etki ettiği bu çalışmada ayrıntılı biçimde ortaya konmaktadır. 2. KADIN ARAŞTIRMALARI DERGİSİ Kadın ve Demokrasi Derneği, toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları ile ilgili çeşitli disiplinlerde yapılan çalışmalara yer veren, yılda bir cilt iki sayı olarak Aralık ve Haziran aylarında çıkan ulusal hakemli bir Kadın Araştırmaları Dergisi yayınlamaktadır. Dergi, kadın haklarının korunması, kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal statülerinin arttırılması konularında, cinsiyet adaleti kavramını merkeze alarak, kadın çalışmalarına hukuk, siyaset bilimi, ekonomi, kültür, sanat, antropoloji, sosyoloji, psikoloji, iletişim gibi çeşitli alanlardan farklı bakış açıları geliştirerek disiplinler arası nitelikli bilimsel makaleleri barındırmaktadır.

36 YAYINLARIMIZ 3. KADIN HUKUK EL REHBERİ Kadın ve Demokrasi Derneği Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanan kitapçığın amacı; toplumun her kesiminden kadına en sade ve en anlaşılır dil ile haklarını anlatmaktır. Kitapçıkta; Evlilik ve Boşanma, Cezai Yaptırımlar, Şiddete Karşı Kanuni Başvuru Yolları, Kadın Konukevleri, İş Hukukunda Kadına İlişkin Düzenlemeler ve Ev Kadınlarının Sosyal Hakları na ilişkin düzenlemelere ayrı başlıklar halinde yer verilmiştir. Ayrıca her bölümün sonunda, konu ile ilgili günlük yaşamda sık karşılaşılan sorunlar, soru ve cevap şeklinde ele alınmıştır.

37 KADIN ve DEMOKRASİ DERNEĞİ KADIN ve DEMOKRASİ DERNEĞİ T. +90 (212) F. +90 (212) E. Karagümrük Mah. Muhtar Muhittin Sok. Sulukule Toki Evleri No: 8/1 Fatih İSTANBUL PK: kadem.org.tr KademOrgTr kadem.org.tr

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 08.03.2013 Dünya Kadınlar Gününde Kurulmuştur. MİSYONUMUZ Ülkemizdeki mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadınlarımızın birikimlerini,

Detaylı

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi

Sivil Yaşam Derneği. 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi Sivil Yaşam Derneği 4. Ulusal Gençlik Zirvesi Sonuç Bildirgesi GİRİŞ Sivil Yaşam Derneği 21-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Konya da 4. Ulusal Gençlik Zirvesi ni düzenlemiştir. Zirve Sürdürülebilir Kalkınma

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

İSİPAB Dördüncü Müslüman Kadın Parlamenterler Konferansı Raporu nun Sunumu

İSİPAB Dördüncü Müslüman Kadın Parlamenterler Konferansı Raporu nun Sunumu İSİPAB Dördüncü Müslüman Kadın Parlamenterler Konferansı Raporu nun Sunumu Sayın Başkan, Değerli Meclis Başkanları, Değerli Katılımcılar, Dördüncü Müslüman Kadın Parlamenterler Konferansı Raporu nu sunmak

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT çalışmaları kürsüsü başkanı Prof. Dr. George Chauncey, SPOD

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ Özgür ÖZASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi Komite Başkanı: Özgür

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi ZİRVE NİN AMACI Şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

2 MART 2017 SUNUŞ VE SİNEVİZYON GÖSTERİMİ: (17:00-17:15) AÇILIŞ KONUŞMALARI: (17:15-18:30) Yılmaz ÇOLAK Polis Akademisi Başkanı

2 MART 2017 SUNUŞ VE SİNEVİZYON GÖSTERİMİ: (17:00-17:15) AÇILIŞ KONUŞMALARI: (17:15-18:30) Yılmaz ÇOLAK Polis Akademisi Başkanı PROGRAM 2 MART 2017 SUNUŞ VE SİNEVİZYON GÖSTERİMİ: (17:00-17:15) AÇILIŞ KONUŞMALARI: (17:15-18:30) Yılmaz ÇOLAK Başkanı Selami ALTINOK Emniyet Genel Müdürü Fatma Betül SAYAN KAYA (Teşrifleri halinde) Aile

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması Ankara da Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında,

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ 1 İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ FAALİYET RAPORU (Eylül 2014 Haziran 2015) 1.) İstanbul Barosu Yönetim Kurulu nun 15.01.2015 tarihli Kararı ile; Sağlık Hukuku Merkezi Başkanlığı görevine Av. Ümit

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

KADININ İNSAN HAKLARI YENİ ÇÖZÜMLER DERNEĞİ Kuruluş: Ocak 2012

KADININ İNSAN HAKLARI YENİ ÇÖZÜMLER DERNEĞİ Kuruluş: Ocak 2012 KADININ İNSAN HAKLARI YENİ ÇÖZÜMLER DERNEĞİ Kuruluş: 1993 Ocak 2012 Biz kimiz? Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ), Türkiye de ve dünyada kadınların insan haklarını savunmak ve hayata

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI. 2016 SETA ANKARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI Nene Hatun Cad. No: 66 GOP 06700 Çankaya, Ankara, TÜRKİYE Tel: +90 312 551 21 00 Faks: +90 312 551

Detaylı

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010

YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2010 Sunum Planı Yolsuzlukla Mücadele Alanında Bugüne Kadar Yapılanlar Yapılan Çalışmaların Uluslar arası Yolsuzluk Ölçümlerine

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar

SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar SURİYELİ KADIN ve KIZ ÇOCUKLARI İÇİN GÜVENLİ ALANLAR PROJESİ Merkezlerimize ve etkinliklerimize ilişkin bazı fotoğraflar 1 2 3 4 5 PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTIRILEN ETKINLIKLER ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLER PANELİ

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE İstanbul, 2014 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 13 YEREL YÖNETİMLER EVRENSEL BİLDİRGESİ... 15 GİRİŞ...

Detaylı

Devam Eden Çatışma Şartları Altında Geçiş Dönemi Adaleti: Mekanizmalar, Dünya Deneyimi ve Türkiye 30 Eylül - 2 Ekim Armada Hotel - İstanbul

Devam Eden Çatışma Şartları Altında Geçiş Dönemi Adaleti: Mekanizmalar, Dünya Deneyimi ve Türkiye 30 Eylül - 2 Ekim Armada Hotel - İstanbul Devam Eden Çatışma Şartları Altında Geçiş Dönemi Adaleti: Mekanizmalar, Dünya Deneyimi ve Türkiye 30 Eylül - 2 Ekim Armada Hotel - İstanbul Uluslararası terminolojide geçiş dönemi adaleti tanımı hem otoriter

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü AB ve Türkiye: Kadınların güçlendirilmesi için birlikte www.avrupa.info.tr Avrupa Birliği ve Türkiye Cinsiyet Eşitliği için El Ele Toplumsal cinsiyet eşitliği bir «slogan» değil,

Detaylı

TÜRKİYE DE TIBBİ CİHAZ SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ VE SAĞLIK SİSTEMİNE ETKİSİ ÇALIŞTAYI 16 MAYIS 2017 BERA OTEL, ANKARA PROGRAM

TÜRKİYE DE TIBBİ CİHAZ SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ VE SAĞLIK SİSTEMİNE ETKİSİ ÇALIŞTAYI 16 MAYIS 2017 BERA OTEL, ANKARA PROGRAM TÜRKİYE DE TIBBİ CİHAZ SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ VE SAĞLIK SİSTEMİNE ETKİSİ ÇALIŞTAYI 16 MAYIS 2017 BERA OTEL, ANKARA PROGRAM 08.00 9.00 : KAHVALTI MODERATÖR : MEHMET ATASEVER RAPORTÖRLER: ZAFER KARACA, FATMA

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1.

Belediye Eğitim Müdürlüğü Veliler Kurulu (Konseyi) 200,00 700,00 700,00 //////////// 1.200,00 1.200,00 250,00 900,00 500,00 300,00 1. Prizren Belediyesinin 2012-2014 Döneminde Cinsiyet Eşitliği Hakkında Eylem Planı EĞİTİM ALANI Stratejik amaç: Kadın ve kızların kaliteli eğitime erişiminin sağlanması Objektifler 1. İlk ve orta öğretimde

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Stajyer Eğitim Programı (SEP)

Stajyer Eğitim Programı (SEP) Stajyer Eğitim Programı (SEP) Güzin Ceyhan içindekiler İstanbul Enstitüsü Hakkında Stajyer Eğitim Programı (SEP) Vizyon ve Misyon Beklentilerimiz Programın Akışı Programın Özellikleri Başvuru Seminerler

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ALBARAKA TÜRK PARTICIPATION BANK KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına 2007 yılında Çevre

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu UETD KK Ankara Çalıştayı Raporu 02-05.02.2017 UETD Genel Merkez KK nın düzenlediği 2017 Ankara Çalıştayı, AK Parti GM KK himayesinde gerçekleşmiştir. Katılımcılar: UETD GM KK MYK Katılım sayısı: 150 UETD

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Fatma YÜCEL UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Başkanı Komite Başkanı: Fatma YÜCEL Toplumsal

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3 ve 5.1 PROJELERİNDEN ÖRNEKLER TR-5.1-7-2008-R3 Gelecek Bugündür-Gençlik Politikalarına

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı

Çocukların Şehri. Üzerine

Çocukların Şehri. Üzerine Çocukların Şehri Üzerine Marmara Belediyeler Birliği Kültür Yayınları Yayın No: 91 Kitabın Adı: Çocukların Şehri Üzerine Editörler: Yasemin Çakırer Özservet, Ezgi Küçük Tüm yayın hakları Marmara Belediyeler

Detaylı

Çok Yönlü ve Kapsamlı Ele Alınması Gereken Bir Konu

Çok Yönlü ve Kapsamlı Ele Alınması Gereken Bir Konu DERYA BAKBAK, KADEM GAZİANTEP TEMSİLCİLİĞİNİN DÜZENLEDİĞİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN TÜ Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi

Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Türkiye de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Adli Yardım «Ortak Sorunlar, Ortak Çözümler» Konferansı 10-11 Aralık Antalya Proje detayları Proje adı: Toplam

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001)

Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) Adı ve Soyadı : Gökhan TENİKLER Doğum Tarihi : 11/10/1974 Medeni Durumu : Evli Uyruğu : T.C. Askerlik Durumu : Tamamladı (20.11.1999-20.03.2001) EĞİTİM DURUMU İlk ve Ortaöğrenimini İzmir de Tamamlamıştır.

Detaylı

11. Boğaziçi Buluşması

11. Boğaziçi Buluşması SEMPOZYUM 11. Boğaziçi Buluşması Kadın Perspektifleri: Beden, Şiddet ve Aktivizm 12 13 Aralık 2014 BAŞVURULAR BAŞLADI Türkiye de üniversite gençliğinin özelde Türkiye nin Avrupa Birliği ile ilişkileri,

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak

Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Mücadeleye İlİşkİn. Sözleşmesi. İstanbul. Sözleşmesİ. Korkudan uzak Şİddetten uzak Kadına YÖNELİK ŞİDDET ve Ev İçİ Şİddetİn Önlenmesİ ve Bunlarla Mücadeleye İlİşkİn Avrupa Konseyİ Sözleşmesİ İstanbul Sözleşmesi Korkudan uzak Şİddetten uzak BU SÖZLEŞMENİN AMACI Avrupa Konseyi nin, kadınlara

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel

Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi Eğitmen Eğitimi Raporu 10-13 Şubat 2011 İstanbul, Türkiye - Green Park Hotel Eğitim Konuları: Önyargıdan Ayrımcılığa, Ayrımcılık ve Uluslararası Hukuk, Ayrımcılık

Detaylı

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU]

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] [14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] ANKARA 19-20 Kasım 2013 1. GİRİŞ Çocuk hakları, ülkemizin gündemine Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile girmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarını düzenleyen

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. IGLYO Genel Kurulu ve Yıllık Konferansına Katılım Sağlandı Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ?

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? Aralık 2011 de kurulan Türk Psikologlar Derneği Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Birimi (TPD-KTCÇB),TPD bünyesinde düzenlenecek toplumsal

Detaylı

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA. Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA. Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KADIN KONUKEVLERİ PROJESİ 7 MAYIS 2014-ANKARA Saygıdeğer Misafirler, Değerli Basın Mensupları Aile içi Şiddetle Mücadele İçin Kadın Konukevleri Projesi nin açılış

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU 3. BÜYÜK BULUŞMASI 4-5 KASIM 2016 TARİHLERİNDE ANTALYA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ UTMK Genel Kurul Başkanı ve Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ ın onurlandırdığı Buluşmaya

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI BELGELER VE KORUMA MEKANİZMALARI

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI BELGELER VE KORUMA MEKANİZMALARI KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI BELGELER VE KORUMA MEKANİZMALARI Uluslararası Arka Plan Uluslararası Arka Plan Birleşmiş Milletler - CEDAW Avrupa Konseyi - Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

2008 YILI FAALİYET RAPORU

2008 YILI FAALİYET RAPORU Bireysel, Kurumsal ve Toplumsal Sorun Çözme Becerilerini Geliştirir www.beyaznokta.org.tr BEYAZ NOKTA GELİŞİM VAKFI 2008 YILI FAALİYET RAPORU Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Simon Bolivar Cad., No 19/3, 06550

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da!

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ile imar hakkı transferini masaya yatırıyor. İmar mevzuatındaki imar hakkı transferi hükümlerinde değişiklik yapmayı

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Trabzon Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi PINAR ÖŞME PSİKOLOG Mart - 2014 YASAL DÜZENLEMELER KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE İLGİLİ ULUSAL VE ULUSLAR ARASI

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN

SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI ( ) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN SAMSUN YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI (2017-2018) 7. ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİN ÖNLENMESİ - EK PLAN Faaliyet Zaman Sorumlu Kurum/Kuruluşlar Destekçi Kurum/Kuruluşlar Göstergeler Stratejik Öncelik 7.1: Erken yaşta

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 27 Şubat 2017 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe yaklaşık 100

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KTÜKAM)

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KTÜKAM) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KTÜKAM) KTÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kasım 2012 tarihinde aktif hale gelmiştir. Yönetim: Merkez

Detaylı

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI Berna ERKAN Sunuş ASOSAI (Asya Sayıştayları Birliği) ve

Detaylı

BÖLÜM 1 Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme: Türkiye de Bütçeleme Süreci

BÖLÜM 1 Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme: Türkiye de Bütçeleme Süreci İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme: Türkiye de Bütçeleme Süreci Doç. Dr. Serpil Ağcakaya Süleyman Demirel Üniversitesi, İİBF, Maliye Bölümü Giriş...1 1. Toplumsal Cinsiyete Duyarlı

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI

TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI 2017-2018 Türk Toraks Derneği Kadın ve Akciğer Sağlığı Görev Grubu Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Akciğer Hastalıkları kavramının uzmanlık

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları

Detaylı

program rehberi

program rehberi ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2014-2015 program rehberi ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURULAR İÇİN www.trscholarships.org www.turkiyeburslari.gov.tr www.ytb.gov.tr 17-30 KASIM TARİHLERİ ARASI

Detaylı

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; Bursa İli Nilüfer İlçesi kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik

Detaylı

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor.

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor. SPONSORLUK DOSYASI BİZ KİMİZ? Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) gücünü ve etkinliğini; Türkiye nin 7 bölgesinden gelen iş insanlarının oluşturduğu federasyon ve derneklerinin gönüllü,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (29 Mayıs 6 Haziran 2010) 29 MAYIS 2010, CUMARTESİ 11:00 Devlet Bakanı ve

Detaylı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı

Yayına Hazırlayan Serhat YILMAZ. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi İmtiyaz Sahibi Dr. Mustafa AYDIN İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ

Detaylı