Organize Sanayi Bölgeleri ve Hava Kirliliğinin Kontrolü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Organize Sanayi Bölgeleri ve Hava Kirliliğinin Kontrolü"

Transkript

1 Organize Sanayi Bölgeleri ve Hava Kirliliğinin Kontrolü Yavuz YÜCEKUTLU Kimya Yük. Müh. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi BaĢkanlığı 04 ġubat 2011 Tekirdağ

2 Tarihçe Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği (HKKY) 02 Kasım 1986 Resmi Gazete Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği (EKHKKY) 7 Ekim 2004 Resmî Gazete Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği (ETKHKKY) 22 Temmuz 2006 Resmî Gazete Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği (SKHKKY) 03 Temmuz 2009 Resmi Gazete Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ( ) 2

3 3 Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği 03 Temmuz 2009 Resmi Gazete 27277

4 4 KAPSAM Yönetmelik; Tesislerin kurulması ve iģletilmesi için gerekli olan; Hüküm ve esasları, Sınır değerleri, Yetkili merciin ve iģletmecinin yükümlülükleri, Ġleri de yürürlüğe girecek sınır değerleri, ayrıntılı olarak belirler.

5 ĠZNE TABĠ TESĠSLER Yönetmelik Ek 8, A ve B listelerinde yer alan tesislerin kurulması ve iģletilmesi için, Emisyon Ġzni iģletme aģamasında alınması gerekmektedir. Ek 8 Liste A da yer alan tesislerin izni, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, Ek 8, Liste B de verilen tesislerin izni, Valilik tarafından verilir. 5

6 ĠZNE TABĠ TESĠSLER Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği (SKHKKY) EK 8 Liste A ve Liste B listeleri itibarıyla; ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN ĠZĠN VE LĠSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELĠK (ÇKAGĠZH) Yönetmeliği, Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Faaliyet veya Tesisler EK-1 ve EK-2 kapsamında değerlendirilmektedir. 6

7 ĠZNE TABĠ TESĠSLER LĠSTELERĠ Yapılan bu düzenleme ile genel olarak; Liste A da yer alan tesisler EK-1 de, Liste B de yer alan tesisler ise Ek-2 de, aldığı görülmektedir. yer

8 ĠZNE TABĠ TESĠSLERĠN UYMASI GEREKEN ESASLAR ĠĢletmelerde, SKHKKY MADDE 6 gereği; Zararlı etkilerin azaltılması ve tehlike yaratılmaması, Yönetmelik Ģartlarına uyulması, Yönetmelikte yer alan emisyonların aģılmaması ve kütlesel debinin kontrolü, hava kalitesinin izlenmesi, Hava kalitesi sınır değerlerinin aģılmaması esastır.

9

10 ĠZNE TABĠ TESĠSLER LĠSTESĠ Yönetmelik hükümlerine göre emisyon iznine tabi tesisler; Kapasitesine bakılmaksızın, üretimi esas alınarak A Grubu veya B grubu, Cevherden demir ve çelik üreten tesisler A grubunda Çikolata,Çay,Sigara Fabrikaları, Asit kullanılarak metal yüzeylerin muameleye tabi tutulduğu tesisler B grubunda Kapasite sınırlaması getirilerek, A Grubu veya B grubu, Sıcak Haddehane tesisleri, Dökümhaneler, Akaryakıt Depolama Tesisleri izne tabidir. veya Kapsam dıģı tesisler olarak gruplandırılmıģtır.

11 11 SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN SEBEPLERĠ Emisyon standartlarına ve sınır değerlere uyulmaması, Bacaların yeterli yükseklikte olmaması, Baca gazı arıtım sistemlerinin kullanılmaması, Baca gazı arıtım sistemlerinin verimli çalıģtırılmaması, Kalitesiz yakıt kullanımı, Eski teknoloji kullanımı, Uygun olmayan yer seçimi.

12 EMĠSYONLARI AZALTMA TEDBĠRLERĠ Tesislerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde hava kirliliğinin önlenmesi; Her bir tesisin kendi emisyon sınır değerlerini mutlaka sağlaması, Baca yüksekliklerinin Yönetmelik Ģartlarını sağlaması veya daha yüksek olması, Sanayi alanlarında yollardan kaynaklanan tozumanın önlenmesi, Depolama alanlarının kapalı olması veya uygun toz kontrolü yapılmalı, Emisyonların sürekli ölçüm cihazları ile izlenmesi, Tesis etki alanında hava kalitesinin izlenmesi, Sanayi tesislerinin yoğun olduğu alanlarda yolların mümkün ise hakim rüzgar yönüne paralel düzenlenmesi, 12

13 EMİSYON İZİN DOSYALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ġzne tabi Tesisler Listesi ndeki yerine Emisyon Ölçüm raporuna, Emisyon Ġzin BaĢvurusunda Ġstenen Bilgi ve Belgelere Valilik yerinde inceleme raporuna Tesisin iģ akım Ģeması ve fotoğraflarına göre değerlendirme yapılır. Gerekli görülmesi durumunda yerinde incelenir.

14 SKHKK YÖNETMELİĞİ Ek-1 Ek-2 Ek-3 Ek-4 Ek-5 Ek-11 TEKNİK DEĞERLENDİRME FORMAT DEĞERLENDİRME 14

15 EMĠSYON ĠZĠN DOSYALARININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ İşletme İzne tabi ise; Kirletici Vasfı Yüksek Tesisler İçin Özel Emisyon Sınırları EK-5 e EK-5 de atıf varsa veya EK-5 de herhangi bir emisyon sınırlaması getirilmemişse; EK-1 de verilen emisyon sınırlarına göre değerlendirme yapılır

16 Ek-1 EK-1 kapsamında ĠĢletmeler için; a) Ġs b) Toz Ģeklinde emisyon c) Tozlu maddelerin üretimi, iģlenmesi, taģınması, doldurulması, boģaltılması ve tasnifi d) Açıkta depolanan yığma malzeme e) Toz yapıcı yanma ve üretim artıklarının taģınması ve depolanması f) Tesis içi yolların durumu g) Filtrelerin boģaltılması h) Atık gazlardaki özel tozların emisyonları için sınırlar i) Gaz ve buhar emisyonları için sınırlar j) Kanser yapıcı maddelerin emisyon sınırları k) AĢırı derece tehlikeli maddeler emisyon sınırları ve esaslar belirlenmiģtir.

17 Sınır değerler uzun süredir değiģmemiģtir. SKHKKY Ek-1 de yer alan organik gaz ve buhar emisyonları sınır değerleri halen 1986 yılında yayınlanan HKKY ile aynıdır den itibaren sınır değerler değiģecektir. Bu durum bazı tesislerde azaltım tedbirlerinin alınmasını gerektirmektedir.

18 Emisyonların sınır değerleri Bu sınır değerler hava kalitesinin korunması yanında, AB çevre mevzuatına uyum çerçevesinde yılından itibaren azalacak olup, SKHKKY Ek-7 de yer alan sınır değerler geçerli olacaktır. Bakanlığımız sanayicinin bu değiģikliklere uyum sağlayabilmesi ve yatırım ve düzenlemelerini yapabilmesi için emisyonların azalacağı hususunu 2004 yılında (Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ile) ilan etmiģtir.

19 SKHKKY EK-1 DE ORGANĠK GAZ VE BUHARLAR SINIR DEĞERLERĠ I'inci sınıf organik bileşikler (0,1 kg/saat ve üzerindeki emisyon debileri için) 20 mg/nm 3 II'nci sınıf (3 kg/saat ve üzeri) 150 mg/nm 3 III'üncü sınıf (6 kg/saat ve üzeri) 300 mg/nm 3

20 SKHKKY EK-7 DE ORGANĠK GAZ VE BUHARLAR SINIR DEĞERLERĠ I'inci sınıf organik bileşikler (0,1 kg/saat ve üzerindeki emisyon debileri için) 20 mg/nm 3 II'nci sınıf (2 kg/saat ve üzeri) 100 mg/nm 3 III'üncü sınıf (3 kg/saat ve üzeri) 150 mg/nm 3

21 EK-3 Sürekli Ölçüm vb emisyon tespiti EK-4 Baca Gazı Hızı Yakma tesislerinden kaynaklanan baca gazı hızları Üretim ġeklinden Kaynaklanan Baca Gazları Hızı EK-4 Baca Yüksekliği Küçük Ölçekli Tesislerde Asgari Baca Yüksekliği Orta Ölçekli Tesislerde Asgari Baca Yüksekliği Büyük Ölçekli Tesislerde Asgari Baca Yüksekliği Değerlendirilir.

22 Baca Yükseklikleri Tesis bacaları kuruluģ aģamasında yönetmeliğe uygun yapılmalıdır.

23 Baca Yüksekliliği Emisyonların Dağılması Ġçin Önemlidir.

24 Hava Kalitesi ve Ek-2 ĠĢletmenin tamamı için EK-2 kapsamında kütlesel debi (kg/saat olarak) değerlerinin hesaplanması; EK-2 de yer alan eģik değerlerler aģılmıģsa Dağılım Modelleri ve Hesaplanan Hava Kirlenmesine Katkı Değerlerine göre tesis etki alanında hava kirliliği seviyesi ölçümleri yapılması, Ölçüm sonuçlarının SKHKKY Tablo 2.2 Tesis etki alanında UVS,KVS Değerleri,Kademeli azaltım tablosu kapsamında değerlendirmesi yapılır.

25 Ek-2 Mevcut tesislerde; Baca gazı emisyonlarının ölçülmesi mg/nm3, baca dıģından emisyon yayan tesisler için saatlik kütlesel debilerin hesaplanması (kg/saat) Tesisin bütününde toplam kütlesel debi eģik değerinin aģılması halinde Tesisin kirleticiliğinin değerlendirilmesi amacıyla; Dağılım Modellerine ve Hesaplanan Hava Kirlenmesine Katkı Değerlerine göre tesis etki alanında hava kirliliği seviyesinin ölçülmesi gerekmektedir.

26 ÖRNEK TESĠS: DÖKÜMHANELER

27 Dökümhanelerde ergimiģ metal kalıplara dökülür

28 Dökümhaneler ve Toz Tutma Sistemleri Dökümhanelerde yapılan iģlemler sırasında oluģan emisyonların toplanarak bir toz tutma ünitesine gönderilmesi ve emisyonların baca vasıtasıyla çatı üzerinden atılması Yönetmelik gereğidir. Bu Ģartın sağlanması emisyon izninin (kısa sürede) alınabilmesi için gereklidir.

29 Dökümhaneler Ek-5 Yedinci Grup Tesisler Demir, temper, çelik dökümhaneleri ile demir dıģı metallerin döküldüğü tesislerde aģağıda verilen esaslara uyulacaktır. 1) Toz ihtiva eden artık gazlar bir toz tutma sisteminden geçirildikten sonra dıģ havaya atılmalıdır. 2) Atık gazlardaki toz emisyonları kütlesel debisi 1 kg/saat in altında olan tesisler 75 mg/nm3, 1 kg/saat ve üzerinde olanlar ise 50 mg/nm3 değerini aģmamalıdır. 3) Kükürtlü katkıların kullanılarak magnezyum ve bileģiklerinin döküldüğü dökümhanelerden yayınlanan emisyonlar Ek-4 e göre atmosfere atılmalıdır. (Ek-4 Baca yüksekliği ve baca gazı hız hakkındadır.)

30 devam 4) Maça üretimi, döküm ve soğutmadan oluģan organik gaz bileģikleri toplanmalı, mümkünse geri kazanılmalı ve arıtma tesisine gönderilmelidir. Tesisten kaynaklanan organik gazlar için Ek-1 in (i) bendinde verilen ilgili esaslara uyulmalıdır. 5)Bu tesisler ile ilgili teknoloji ve toz emisyonların azaltılmasıyla ilgili çalıģmalarda yayımlanan ilgili Türk Standartlarına ve mevcut en iyi tekniklere uyulmalıdır. 6) Ek-1 de verilen diğer esaslara uyulmalıdır. (Bu tesislerden kaynaklanan ağır metaller (Pb, Cd, Zn vb)

31 Maçahane

32 Kalıplar

33 METAL SANAYĠNDE KULLANILAN TOZ TUTMA SĠSTEMLERĠNE ÖRNEKLER Elektrikli ark ocaklı Çelikhanelerde torbalı filtre, Dökümhanelerde multisiklon, torbalı filtreler, ıslak yıkayıcılar, Kupol ocaklı tesislerde torbalı filtreler, ıslak yıkayıcılar, Sinter fabrikasında elektro filtreler, yaygın olarak kullanılmaktadır.

34 TeĢekkürler.

A. Yavuz YÜCEKUTLU Kimya Yük. Müh. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanlığı

A. Yavuz YÜCEKUTLU Kimya Yük. Müh. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanlığı Türkiye de VOC Direktifleri Uyumlaştırma Çalışmaları: Takvim ve Planlama A. Yavuz YÜCEKUTLU Kimya Yük. Müh. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi Başkanlığı SUNUM İÇERİĞİ TARİHÇE YETKİLİ

Detaylı

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR

SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR SANAYİ TESİSLERİNDE KASITSIZ ÜRETİM SONUCU OLUŞAN KOK LARIN ATMOSFERE VERİLMESİNİN KONTROLÜNE İLİŞKİN MEVZUAT VE ÇALIŞMALAR Aralık 2016 GENEL MEVZUAT H AV A K A L İ T E S İ N İ N K O R U N M A S I Y Ö

Detaylı

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠNDE

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠNDE 30 Mart 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27537 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1 3/7/2009 tarihli

Detaylı

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolu Yönetmeliği (Resmi Gazete: 3 Temmuz 2009 Sayı: 27277) Değişiklikler: Resmi Gazete: 30.3.2010 Sayı: 27537

Detaylı

HAVA KALİTESİ YÖNETİMİ A. TEOMAN SANALAN

HAVA KALİTESİ YÖNETİMİ A. TEOMAN SANALAN HAVA KALİTESİ YÖNETİMİ A. TEOMAN SANALAN Çevre Mühendisi AB Uzmanı Endüstriyel Kirlilik Kontrolü Uzmanı AB Komisyonu IPPC Uzmanlar Grubu (IEG) ve Endüstriyel Emisyonlar Uzmanlar Grubu (IEEG) Üyesi AÇA

Detaylı

HAVA EMİSYONU ÖLÇÜM ÖZET RAPORU

HAVA EMİSYONU ÖLÇÜM ÖZET RAPORU Bu bölüme emisyon ölçümlerini gerçekleştiren laboratuarın ad, adres, telefon gibi iletişim bilgileri yazılmalıdır. Uygun görülen bölüme Yeterlilik Belge No ve varsa Akreditasyon bilgileri girilmelidir.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/196 21/01/2015 Konu: Çevre İzin Belgesi OTO TRİM OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DENİZLİ KÖYÜ ATATÜRK CAD. NO:172 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi: (a) 16/01/2014 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/1766 25/10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi TÜRDAN GIDA TEKSTİL MAKİNA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. GÜZELYURT MAH. 5754 SOK. 11/A YUNUSEMRE / MANİSA İlgi: (a) 27/08/2015 tarihli ve

Detaylı

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ İsken Sugözü Termik Santrali Adana Türkiye de 200 binin üzerinde iģletme, 70 bin dolayında üretim/sanayi iģletmesi bulunmaktadır. Bunlar arasında; Enerji tesisleri

Detaylı

YÖNETMELİK SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 30 Mart 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27537 Çevre ve Orman Bakanlığından: YÖNETMELİK SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 3/7/2009 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/1423 31/05/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi AKADYA GERİ KAZANIM ENDÜSTRİ MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ÇARIK MÜCAVİR MEVKİİ GAZİ BULVARI SK. 268 A MERKEZ MERKEZ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/348 13/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKOR KURŞUN METAL PLASTİK SAN VE TİC LTD ŞTİ KÜÇÜK SAN SİT D BÖL 42 CAD 4 ŞEHİTKAMİL ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP İlgi: (a) 12/02/2014

Detaylı

2-Emisyon Ölçüm Raporu Formatı

2-Emisyon Ölçüm Raporu Formatı 2-Emisyon Ölçüm Raporu Formatı A) İşletmenin Sınıfı (1- İşletmenin faaliyetinin Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik Madde 4 kapsamında yeri,) B) Faaliyetinin Anlatımı

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/426 21/04/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ER-BAKIR ELEKTROLİTİK BAKIR MAMÜLLERİ A.Ş. BOZBURUN MAH. A.NURİ ERİKOĞLU CAD. NO:29 MERKEZ / DENİZLİ İlgi: (a) 10/03/2014 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/745 06/08/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi PLASKO PLASTİK SAN.VE TİC. A.Ş. LÜLEBURGAZ ŞUBESİ TURGUTBEY KÖYÜ YOLU KULİŞ MEVKİİ LÜLEBURGAZ / KIRKLARELİ İlgi: (a) 23/07/2014 tarihli

Detaylı

EK YAKIT OLARAK ÇİMENTO FABRİKALARINDA KULLANILABİLECEK ATIKLAR

EK YAKIT OLARAK ÇİMENTO FABRİKALARINDA KULLANILABİLECEK ATIKLAR EK YAKIT OLARAK ÇİMENTO FABRİKALARINDA KULLANILABİLECEK ATIKLAR 1) Kullanılmış lastikler 2) I ve II nci kategori atık yağlar 3) Boya çamurları 4) Solventler 5) Plastik atıklar 6) Çevre ve Orman Bakanlığı

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Başvuru Sürecinin S Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE

Detaylı

EMİSYON ÖN İZNİ VE EMİSYON İZNİ ALMAYA ESAS TEŞKİL EDECEK DÖKÜMANLARLA İLGİLİ YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Genel İlkeler

EMİSYON ÖN İZNİ VE EMİSYON İZNİ ALMAYA ESAS TEŞKİL EDECEK DÖKÜMANLARLA İLGİLİ YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Genel İlkeler EMİSYON ÖN İZNİ VE EMİSYON İZNİ ALMAYA ESAS TEŞKİL EDECEK DÖKÜMANLARLA İLGİLİ YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel İlkeler Madde 1- Bu yönergenin amacı, 07.10.2004 tarih ve 25606 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇEVRE İZİN ve LİSANS BELGESİ Belge No : 23165 Çevre İzin ve Lisansının Başlangıç Tarihi : 27/12/2012 Çevre İzin ve Lisansının Bitiş Tarihi : 27/12/2017 İşletmenin/Faaliyetin Adı : TANRIKULU PLASTİK SANAYİ

Detaylı

DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI

DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI Berivan Boduroğlu 26.10.2018 1 EMİSYON VE HAVA KİRLİLİĞİ Katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/683 18/01/2013 Konu: Çevre İzin Belgesi PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş (Bakır Madeni ve Zenginleştirme Tesisi) Madenköy/Siirt MADENKÖY/ŞİRVAN ŞİRVAN

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) ĠĢletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

TAġ OCAKLARI, KIRMA-ELEME TESĠSĠ VE ASFALT ÜRETĠM TESĠSĠ ĠġLETMECĠLĠĞĠNDE ÇEVRE MEVZUATI VE MEVZUAT KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

TAġ OCAKLARI, KIRMA-ELEME TESĠSĠ VE ASFALT ÜRETĠM TESĠSĠ ĠġLETMECĠLĠĞĠNDE ÇEVRE MEVZUATI VE MEVZUAT KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER T.C. TEKĠRDAĞ VALĠLĠĞĠ ĠL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TAġ OCAKLARI, KIRMA-ELEME TESĠSĠ VE ASFALT ÜRETĠM TESĠSĠ ĠġLETMECĠLĠĞĠNDE ÇEVRE MEVZUATI VE MEVZUAT KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER SUNUM PLANI A.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/215 09/08/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GENKİM GENEL ENDÜSTRİYEL KİMYEVİ MADDELER SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ ORG.SAN.BÖL. LACİVERT CAD.2.SOK. NO:4 BURSA NİLÜFER / BURSA

Detaylı

HAZIR BETON ÜRETĠM TESĠSLERĠNĠN ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠNE ETKĠSĠ

HAZIR BETON ÜRETĠM TESĠSLERĠNĠN ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠNE ETKĠSĠ HAZIR BETON ÜRETĠM TESĠSLERĠNĠN ÇEVRE KĠRLĠLĠĞĠNE ETKĠSĠ Hazır beton üretim tesislerinde; Agrega malzemeleri, çimento, su ve istenilen betonun özelliğine göre bazı kimyasal katkı maddelerle belirli oranlarda

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KÖMÜR OCAĞI, KÖMÜR DEPOLAMA VE ELEME TESĠSLERĠNDE EMĠSYON KONTROLÜ

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KÖMÜR OCAĞI, KÖMÜR DEPOLAMA VE ELEME TESĠSLERĠNDE EMĠSYON KONTROLÜ T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KÖMÜR OCAĞI, KÖMÜR DEPOLAMA VE ELEME TESĠSLERĠNDE EMĠSYON KONTROLÜ GĠRĠġ Çevresel bilincin önem kazandığı Ülkemizde kömür ocakları, depolama ve eleme

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-155.01/188 06/03/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi GÜLCAN METAL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Veliköy Sanayi Bölgesi, Osman Uzun Cad. ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ İlgi: (a) 10/03/2011

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/48360 24.11.2014 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği HALİL KAYIKCI ATIK GERİ KAZANIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOZLUK MAH. 1 NOLU CAD. NO:3 ERENLER/SAKARYA İlgi: 02.10.2014

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/691 22/01/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi MESEK METAL SAN. VE TİC. A.Ş. Atatürk Mah. Eski Bağlar Mevkii, Karaağaç ÇERKEZKÖY / TEKİRDAĞ İlgi: (a) 18/01/2012 tarihli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1595 25/11/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EFE ALÜMİNYUM SAN VE TİC LTD ŞTİ KIRKLARELİ ŞUBESİ KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 6.CAD NO:8 KIRKLARELİ MERKEZ

Detaylı

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 22/07/2006 Tarih 26236 Sayılı Resmi Gazete Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sanayi ve enerji üretim tesislerinin faaliyeti

Detaylı

YÖNETMELĠK. münasebetlerine önemli zararlar veren olumsuz etkileri gidermek ve bu etkilerin ortaya çıkmamasını sağlamaktır.

YÖNETMELĠK. münasebetlerine önemli zararlar veren olumsuz etkileri gidermek ve bu etkilerin ortaya çıkmamasını sağlamaktır. 3 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27277 YÖNETMELĠK Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (30.03.2010,

Detaylı

ELEKTRİK ARK OCAKLI ÇELİKHANE TESİSLERİNİN; HAVA KİRLETİCİLERİ, EMİSYON KONTROL VE AZALTIM TEKNİKLERİ

ELEKTRİK ARK OCAKLI ÇELİKHANE TESİSLERİNİN; HAVA KİRLETİCİLERİ, EMİSYON KONTROL VE AZALTIM TEKNİKLERİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ARK OCAKLI ÇELİKHANE TESİSLERİNİN; HAVA KİRLETİCİLERİ, EMİSYON KONTROL VE AZALTIM TEKNİKLERİ A.Yavuz Yücekutlu, A.Teoman

Detaylı

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi

T.C. ADANA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Sayı: 90438820-155/58303 14/01/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HELMED SAĞLIK ÜRÜNLERİ GIDA İTH. İHR. ÜR. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SARIHAMZALI MAH. 47011 SOKAK, NO:15/A SEYHAN / ADANA İlgi: (a)

Detaylı

TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrol Şube Müdürü Büyük Yakma Tesisleri Taslak Yönetmeliği 24 Şubat

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/962 12/11/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi AYTAÇ HANOĞLU Erzin 2.Şubesi Yeşilkent Haydar mevkii 31960 Erzin/HATAY ERZİN / HATAY İlgi: (a) 17/10/2014 tarihli ve 48656 sayılı

Detaylı

AB Sürecinde Sanayi ve Çevre Bilgilendirme Toplantısı

AB Sürecinde Sanayi ve Çevre Bilgilendirme Toplantısı T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI AB Sürecinde Sanayi ve Çevre Bilgilendirme Toplantısı Çevresel Gürültü Kontrol ÇalıĢmaları Hale ERTORUN Y. ġehir Plancısı SUNUM ĠÇERĠĞĠ Çevresel Gürültü Mevzuatı ve Bu Çerçevede

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/181 19/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Gurup Plastik İnş. Taah. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Hurdacılar Sitesi Atatürk Cad. No:585 YENİMAHALLE / ANKARA İlgi: (a) 04/04/2014

Detaylı

TIBBİ ATIKLARIN YAKILARAK BERTARAFI

TIBBİ ATIKLARIN YAKILARAK BERTARAFI TIBBİ ATIKLARIN YAKILARAK BERTARAFI Ahmet Çağrı GÖR Tıbbi Atık Bertaraf Şefi e-posta: agor@istac.istanbul İstanbul Aralık, 2016 İSTANBUL DA TIBBİ ATIKLARIN BERTARAFI Dikkat! Tıbbi Atık TIBBİ ATIKLARIN

Detaylı

Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM

Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Hava Kirliliği Kontrolu Kontrol mekanizması Hava kirliliği kontrol

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/55307 10.08.2015 Konu: Çevre İzin Konu Çıkarma/Kabul İRFAN ÇAPAN - ÇAPANOĞLU VARİL TİCARET ŞEKERPINAR MAH. BESTE SOK. NO:11 238 ADA 5 PARSEL ÇAYIROVA GEBZE/KOCAELİ İlgi: (a) 22.12.2011

Detaylı

Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM

Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR Hava Kirliliği Kontrolu Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM HAVA KİRLİLİĞİ KONTROL MEKANİZMASI Ulusal, Bölgesel Yerel Çalışma

Detaylı

idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU

idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU idoçevre ADR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVRE ĠZĠN VE LĠSANS YÖNETMELĠĞĠ SUNUMU 1 ÇEVRE İZİN VE LİSANS YÖNETMELİĞİ 10.09.2014 TARİHLİ VE 29115 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANMIŞ OLUP; 01.11.2014

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1757 31/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi HALİL KAYIKÇI KOZLUK MAH. 1 NOLU VAD. NO:3 ERENLER / SAKARYA İlgi: (a) 04/01/2013 tarihli ve 25276 sayılı e-başvurunuz.

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı : B.18.ÇYG.002.00.01 010 06-11983 18 Temmuz 2007 Konu : ETKHKK Yönetmelik Uygulaması

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı : B.18.ÇYG.002.00.01 010 06-11983 18 Temmuz 2007 Konu : ETKHKK Yönetmelik Uygulaması Sayı : B.18.ÇYG.002.00.01 010 06-11983 18 Temmuz 2007 Konu : ETKHKK Yönetmelik Uygulaması GENELGE (2007/7) Hava kalitesinin korunması amacıyla sanayi tesislerinden kaynaklanan emisyonların kontrolü, değiģen

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1268 02/08/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi TEKNİK MASURA AMB.KAĞIT GERİ DÖNÜŞÜM SAN VE TİC A.Ş. MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2. CADDE NO:3 AKDENİZ TARSUS

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/382 30/03/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi SANN MADENİ YAĞ GERİ DÖNÜŞÜM TAŞIMACILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ TARSUS OSB CUMHURİYET BULVARI NO:5 AKDENİZ / MERSİN İlgi: (a) 16/04/2014

Detaylı

ENERJİ TESİSLERİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ

ENERJİ TESİSLERİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ ENERJİ TESİSLERİNİN ÇEVRESEL ETKİLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Çevre Mühendisliği Bölümü Hava Kirliliği Laboratuvarı İZMİR BÖLGESİ ENERJİ FORUMU 31 Ekim 1 Kasım 2014 İzmir Mimarlık Merkezi 1 Aliağa ve

Detaylı

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Yasal düzenlemeler Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi : 06.06.2008 Sayısı : 26898 Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin

Detaylı

Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi

Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi Toz Aktif Karbon Püskürtme İle Dioksin-Furan Giderimi Sayfa 1 TÜRKTAY 19-20 Ekim 2016 Ankara Yakma Tesisi Dizayn Parametreleri Yakma Kapasite si 35.000 ton/yıl Isıl Değer Enerji kurulu güç 86 Gj/saat 5,2

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/188 21/01/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İLKEM ÇEVRE GERİ DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ SARAY MAH. KERESTECİLER SANAYİ SİTESİ 2. SOKAK NO:

Detaylı

Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci

Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Yakma ve Beraber Yakma Tesislerinin İzin Lisans Süreci Ayşegül KILINÇ MENEKŞE Zonguldak 2014 06.10.2010 tarih ve 27721 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

KONU MOTORLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKĠLERĠ VE BU ETKĠLERĠN AZALTILMASI

KONU MOTORLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKĠLERĠ VE BU ETKĠLERĠN AZALTILMASI KONU MOTORLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKĠLERĠ VE BU ETKĠLERĠN AZALTILMASI HAVA Etrafımızı saran gaz karışımıdır ( Atmosfer). Kuru Temiz hava içerisinde yaklaģık olarak ; - %78 Azot - %21 Oksijen - %0,03 Karbondioksit

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/1748 25/10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi BAYTEM GERİ DÖNÜŞÜM MADENİ YAĞLAR METAL HURDA PLASTİK İNŞ. NAK. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. BADIRGA KÖYÜ DERİCİLER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/51306 12.05.2015 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği CAN VARİL SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ. ŞEKERPINAR MAH.MARMARA GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER SİTESİ AYÇİÇEK SK.NO:40-42 ÇAYIROVA / KOCAELİ ÇAYIROVA/KOCAELİ

Detaylı

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: B.18.4.İÇO ÇYÖ-155/ /06/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi

T.C. BURSA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: B.18.4.İÇO ÇYÖ-155/ /06/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Sayı: B.18.4.İÇO.4.16.02-ÇYÖ-155/30166 11/06/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İNPLAST PLASTİK ÜRÜNLERİ VE MAKİNELERİ İMALAT PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İNEGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Detaylı

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ DOĞA Çevre Yönetimi ve Alternatif Enerji Teknolojileri Mühendislik Danışmanlık Eğitim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi / Sayısı

Detaylı

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 22 Temmuz 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26236 Çevre ve Orman Bakanlığından: YÖNETMELİK ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / /10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi Sayı: 42756616-155/61480 17/10/2016 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - GERİ KAZANIM VE KOMPOST TESİSİ Ege Sokak. No: 5/1 Işıklar Köyü Mevkii

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1298 16/08/2013 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi EKMEKÇİOĞULLARI METAL VE KİMYA SAN.TİC.A.Ş. O.S.B. 6. CADDE NO : 20 ÇORUM MERKEZ / ÇORUM İlgi: (a) 06/08/2012 tarihli

Detaylı

HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ

HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ Çevre Mühendisliğine GiriĢ Dersi Ders Notları HAVA KĠRLĠLĠĞĠ KONTROLÜ Yrd. Doç Dr. Orhan CERİT Daha önceki derslerimizde, hava kirliliği çalıģmalarının üç parametresi bulunduğunu ifade etmiģtik. 1.Kirletici

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/599 23/06/2015 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ÖZ ALTINOVA GERİ DÖNÜŞÜM YAŞAR NİĞDELİOĞLU YENİ SANAYİ SİTESİ 13. SOK. NO:34 MERKEZ / KÜTAHYA İlgi: (a) 11/06/2014 tarihli ve 44771

Detaylı

Kelime anlamı ile; dışarı çıkmak, yaymak ve ihraç etmek anlamına gelmektedir.

Kelime anlamı ile; dışarı çıkmak, yaymak ve ihraç etmek anlamına gelmektedir. EMİSYON ÖLÇÜMLERİ Emisyon Nedir? Kelime anlamı ile; dışarı çıkmak, yaymak ve ihraç etmek anlamına gelmektedir. Çevre mevzuatı kapsamında; Yakıt ve benzerlerinin yakılmasıyla; sentez, ayrışma, buharlaşma

Detaylı

3 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27277 YÖNETMELİK. Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

3 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27277 YÖNETMELİK. Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 3 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27277 Çevre ve Orman Bakanlığından: YÖNETMELİK SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ (03.07.2009 tarih ve 27277 sayılı resmi gazete, 30.03.2010 tarih

Detaylı

KONYA VALĠLĠĞĠ ĠL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI

KONYA VALĠLĠĞĠ ĠL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI KONYA DA SANAYİ ENVANTERİ ÇALIŞMALARI Mümin SEMERCİ Kimya Yüksek Mühendisi Hollanda Hükümeti ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yürürlüğe konan Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği 1 Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması

Detaylı

ÇEVRE NORM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ.

ÇEVRE NORM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK LTD. ŞTİ. III/2872E.360 R.Gazete No. 27277 R.G. Tarihi: 3.7.2009 Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 3 Temmuz 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27277 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (30.03.2010,

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE 07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI. Uzman

KANLIĞI ÇEVRE 07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI. Uzman ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ İş Akım Şeması ve Proses Özeti MURAT ŞAHİN Uzman ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/3062 08/12/2017 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi NADİR METAL RAFİNERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Akçaburgaz Mahallesi 3114. Sokak No:6 ESENYURT / İSTANBUL İlgi: (a) 27/10/2016

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Bilindiği gibi, 06.06.2008 tarih ve 26898 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği ile Avrupa Birliği uyum süreci de dikkate alınarak hava kalitesi sınır değerlerine

Detaylı

Yönetmelik Kapsamında Karşı. şılaşılan Sorunlar

Yönetmelik Kapsamında Karşı. şılaşılan Sorunlar ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Yönetmelik Kapsamında Karşı şılaşılan Sorunlar ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan) Tarih

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ. Hazırlayan (Unvan) Tarih İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İÇİNDEKİLER Sayfa 1. İŞLETME BİLGİLERİ 3 2.....

Detaylı

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ.

KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇEVREYE DAİR TÜM SORUNLARI ORTAYA KOYARAK, KALİTELİ HİZMET VERMEK AMACIMIZDIR. KÖK ÇEVRE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞ. MADEN TAR. TURZ. SAN Ve TİC. LTD. ŞTİ. ÇALIŞMA GRUBUMUZ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/1723 21/01/2014 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi MNC AKÜ METAL NAKLİYE KUYUMCULUK SAN. VE TİC. A.Ş. ASO 2 ŞUBESİ Eskişehir Yolu 42. km ASO 2. OSB 2011. Cad. No:25 (100524

Detaylı

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME

BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME BACAGAZI SÜREKLĠ EMĠSYON ÖLÇÜM SĠSTEMLERĠ TEBLĠĞĠ VE ÇEVRĠMĠÇĠ ĠZLEME ÇED,Ġzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Volkan POLAT Çevre ve ġehircilik Uzmanı 20.04.2012 Antalya 1 BACAGAZI SÜREKLİ EMİSYON SİSTEMLERİ

Detaylı

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1 ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sanayi ve enerji üretim tesislerinin

Detaylı

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 22 Temmuz 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26236 Çevre ve Orman Bakanlığından: YÖNETMELİK ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-20/12/2014-29211)

Detaylı

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler

Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Hava Kalitesi Yönetimi ile ilgili yasal düzenlemeler Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35390 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232 4530922

Detaylı

Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları

Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çorlu Deri O.S.B. Çevre İzinleri Uygulamaları 24 Nisan 2012 TEKİRDAĞ Çevre izni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/3069 08/12/2017 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi İSTAÇ İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ - GERİ KAZANIM VE KOMPOST TESİSİ Ege Sokak. No: 5/1 Işıklar Köyü

Detaylı

ı) Teknolojik Seviye: Sürekli işletilmesinde başarısı tecrübeyle sabit, kıyaslanabilir metotlar, düzenekler ve işletme şekilleriyle kontrolleri yapıla

ı) Teknolojik Seviye: Sürekli işletilmesinde başarısı tecrübeyle sabit, kıyaslanabilir metotlar, düzenekler ve işletme şekilleriyle kontrolleri yapıla Resmi Gazete Tarihi: 22.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26236 ENDÜSTRİ TESİSLERİNDEN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE

Detaylı

KAYNAKLI HAVA N KONTROLÜ YÖNETMEL BÖLÜM

KAYNAKLI HAVA N KONTROLÜ YÖNETMEL BÖLÜM YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sanayi

Detaylı

TEHLİKELİ ATIK ÖN İŞLEM TESİSLERİ

TEHLİKELİ ATIK ÖN İŞLEM TESİSLERİ TEHLİKELİ ATIK ÖN İŞLEM TESİSLERİ i. Elleçleme (Handling) Tesisi Elleçleme tesisi, uygun tehlikeli ve tehlikesiz endüstriyel atıkların, parçalanması ve termal bertaraf tesislerinin istediği fiziksel şartları

Detaylı

Prof.Dr. Tolga ELBİR. Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi, 35160 Buca/İzmir. E-mail : tolga.elbir@deu.edu.

Prof.Dr. Tolga ELBİR. Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi, 35160 Buca/İzmir. E-mail : tolga.elbir@deu.edu. Prof.Dr. Tolga ELBİR Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi, 35160 Buca/İzmir E-mail : tolga.elbir@deu.edu.tr Kirletici Kaynak (Pollutant Source) Hava kirliliğine neden

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277

Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/498 17/11/2012 Konu: Çevre İzin ve Lisans Belgesi ENGİN GERİ KAZANIM TESİSLERİ PETROL ÜRN. SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. GÖKÇE YURT MAHALLESİ SAMSUN DEVLET YOLU NO:364 Mamak /

Detaylı

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)

İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ) İşletme Logosu (varsa) İŞLETMENİN ADI (İŞLETMENİN ADRESİ)...... FAALİYETİ/FALİYETLERİ İŞ AKIM ŞEMASI/ŞEMALARI VE PROSES ÖZETİ/ÖZETLERİ Hazırlayan (Unvan) Tarih İŞLETMELERİN FAALİYET KONULARI FARKLI OLSA

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ

SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 SANAYĠ KAYNAKLI HAVA KĠRLĠLĠĞĠNĠN KONTROLÜ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 27277

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 27277 Resmi Gazete Tarihi: 03.07.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27277 Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU

www.abccevre.com ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞGÜVENLİĞİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ A.Ş. TANITIM SUNUMU ABECE GRUP ÇEVRE DAN. A.Ş ABECE GRUP; Çevre ve iş güvenliği sektörlerinde gelişmeleri takip eden, teknolojik gelişmeler ile birlikte

Detaylı

BAZI TEHLĠKESĠZ ATIKLARIN GERĠ KAZANIMI TEBLĠĞĠ UYGULAMALARI

BAZI TEHLĠKESĠZ ATIKLARIN GERĠ KAZANIMI TEBLĠĞĠ UYGULAMALARI TC. TEKĠRDAĞ VALĠLĠĞĠ Çevre ve ġehircilik Ġl Müdürlüğü BAZI TEHLĠKESĠZ ATIKLARIN GERĠ KAZANIMI TEBLĠĞĠ UYGULAMALARI 14 ġubat 2012 BAZI TEHLİKESİZ VE İNERT ATIKLARIN GERİ KAZANIMI TEBLİĞİ 12.05.2010 tarih

Detaylı

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SANAYİ KAYNAKLI HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TARİHİ RESMİ GAZETE 3 Temmuz 2009 27277 30 Mart 2010 27537 10 Ekim 2011 28080 SAYISI 13 Nisan 2012 28263 16 Haziran 2012 28325 10 Kasım 2012 28463 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü. Sayı: / Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği Sayı: 43549071-155/68181 14.3.2017 Konu: Ünvan/Vergi Numarası Değişikliği BENLİ GERİ DÖNÜŞÜM MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ESKİŞEHİR 1 NOLU ŞUBESİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 9.CAD NO:64 ODUNPAZARI/ESKİŞEHİR

Detaylı

ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ HAKKIMIZDA Kalara Çevre Danışmanlık Çalışma hayatına 06.02.2014 tarihinde Ankara merkezli olarak hizmet vermeye başlamıştır. Çözüm ortağımız 23.01.2011 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 29 Nisan 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27214 YÖNETMELİK Çevre ve Orman Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı