Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 15 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 15 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze"

Transkript

1 Açılış Sunumu Prof. Dr. Mehmet AY 15 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze

2 AMAÇLAR TÜBİTAK-BİDEB in düzenlemekte olduğu İlk ve Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmalarına katılacak genç beyinlerin desteklenmesi ve bilimsel araştırma yapmaya yatkınlıklarının geliştirilmesinde öncelikle, Bilim Danışmanlığı yapmaya GÖNÜLLÜ Öğretmenlerimizin eğitimi için; 2007 yılında Kimya Bilim Danışmanlığı Çalıştayı ve 2008 yılında Fen ve Teknoloji- Fizik, Kimya, Biyoloji-Bilim Danışmanlığı Çalıştayı deneyimlerinin tabana yayılmasının uygun olacağı düşünüldü.

3 TÜBİTAK Başkanlığı ve MEB işbirliği ile Proje Danışmanlığı Eğitiminin YİBO Öğretmenlerine verilerek geniş bir Öğrenci kesiminin Araştırma Projelerine yönlendirilmelerinin hızlandırılması amacıyla, TÜSSİDE-Gebze de YİBO Çalıştayları düzenlenmesi planlanmıştır. TÜRKİYE genelinden 600 YİBO Öğretmeni için 8 er günlük 8 Çalıştaylar serisinin ilki olan Çalıştay i Haziran 2009 tarihleri arasında, 57 Fen ve Teknoloji (19 Fizik, 19 Kimya, 19 Biyoloji) ve 18 Matematik Öğretmeninin (toplam 75 Öğretmen) katılımıyla, farklı üniversitelerden sahasında uzman, gönüllü Bilim insanlarımızın Alan Danışmanı ve Davetli Konuşmacı olarak Çalıştay ekibinde yer alacağı yoğun bir çalışma ortamında gerçekleştirmek üzere bir aradayız.

4 Farklı İllerdeki YİBO lardan seçilen Fen ve Teknoloji ile Matematik Öğretmenlerine, öğrencilerine Proje Danışmanlığı yaparken proje hazırlayacak öğrencilerin geçeceği, proje fikrinin oluşumu, yeniliği, projelendirilmesi, uygulanması, sonuçlandırılması, sunulması, değerlendirilmesi ve sonuçta ne işe yarayacağı, ülkemize yararlılığı vb. sürecinden bizzat geçerek kendilerine olan özgüvenlerini tazelemeleri/kazanmaları katkısını sağlayacak özel amaçlı/kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

5 TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü), yapısı, konumu, donanımı yönüyle zamanın verimli kullanılabileceği Türkiye geneline hizmet veren mevcut en uygun mekan olduğu için seçilmiştir.

6 Çalıştayın başlıca aşamaları aşağıda sıralanmıştır Fen ve Teknoloji öğretmenlerini 3 - Üç - Temel Bilim Dalı olan Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında üçer kişilik guruplar halinde ortak proje hazırlaması, uygulaması ve sonuçlandırması katılımcılardan istenecektir. Klasik ders anlatımı şekli uygulanmayarak, bilimsel düşünme, araştırma, proje üretme ve işe yarar sonuç alma ortak dilinin oluşturulması başlıca hedef olarak alınmıştır.

7 Ülkemizin seçkin, sahasında uluslararası deneyimi olan, kendini kabul ettirmiş bilim insanlarımızın davetli konuşmacı ve danışman olarak alışılmışın dışına çıkıp kabul edilmiş, mevcutla, bulabildiği ile yetinme vb. ezberlerin bozulmasına yönelik, yaşanmış örneklemelerle işleyecekleri anlatımlar, her zaman daha iyinin olduğu ve bunu bizlerin de en az diğerleri kadar iyi yapabileceği anlayışının yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

8 Her Anabilim dalındaki katılımcıların - ileride kendilerinin de üstleneceği danışmanlık rolünü oynayan - Danışman Öğretim Üyelerinin gözetiminde 3 kişilik guruplar halinde hipotez geliştirme, proje konusunu belirleme, kaynak araştırması yapma, projeyi yazma, teorik ve/veya deneysel uygulama, sonuçların istatistiksel analizini yapıp değerlendirme, Anabilim dalı üyelerine sunum yapma ve diğer sunumların puanlamadeğerlendirmesini yapma sürecini yaşaması gerçekleşecektir.

9 Deneysel çalışmalar için TÜSSİDE de mekanlar oluşturulup, malzemeler satın alma yoluyla veya yakın kuruluşlardan ödünç olarak temin edilmeye çalışılacaktır. Dolayısıyla sınırlayıcılar göz önünde bulundurularak kullanılacak malzemelerin kolay temin edilebilecek nitelikte olması gerekmektedir. Her Anabilim Dalında seçilen en iyi projeler bütün katılımcılara sunularak Çalıştayın en iyilerini belirleme-değerlendirme sürecinin tamamlanması yaşanacaktır.

10 Çalıştay süresince katılımcıların zihinsel yorgunluğunun oturumlar arasına serpiştirilen bedensel ve zihinsel ahenk çalışmalarıyla giderilmesi, önyargısız tartışma, en aykırı düşüncelerle bile bir arada yaşama kültürünün gelişmesi, yaratıcı drama teknikleri, atölye çalışmaları, mucit olabilmenin cazibesi katılımcılara belki de hiç alışık olmadıkları dünyaların kapılarını aralayacaktır.

11 Tarih ve Doğa zengini İSTANBUL un uzman rehberler ile ziyaret edilmesi, müze gezisi ile antik çağlara uzanılması çalıştayın sosyal içeriğine ayrı bir güzellik katacaktır. TÜBİTAK-MAM, UME Laboratuarları ve Bilgi Merkezi gezisi araştırma birikimimizin gündemini yakalama ve geleceğe bakma yönünden yararlı olacaktır. Çalıştay süresince VİDEO ve FOTOĞRAF ÇEKİMLERİ yapılıp, program sonunda çekimlerden kesitler sunulacaktır.

12 Çalıştay sonunda tartışmalı değerlendirmeler yapılıp, başarılı proje belirleme anketi ve çalıştay ekibinin değerlendirilmesi anketi uygulanacak, KATILIM, BAŞARI ve TEŞEKKÜR BELGELERİ ve BAŞARI ÖDÜLLERİ verilecektir.

13 PROJE EKİBİ Öğretim Elemanları Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet AY (ÇOMÜ FEF Kimya Bölümü Organik Kimya A.B.Dalı)

14 Fizik Danışmanları Prof. Dr. Naci İNCİ (Boğaziçi Üniv. FEF Fizik Böl.) Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ (Gazi Üniv. Gazi Eğitim Fak.-Fizik Eğitimi)

15 Kimya Danışmanları Prof. Dr. Veysel Turan YILMAZ (Uludağ Üniv. FEF Kimya Bölümü) Prof. Dr. Hasan SEÇEN (Atatürk Üniv. FEF Kimya Bölümü)

16 Biyoloji Danışmanları Prof. Dr. Gürcan GÜLERYÜZ (Uludağ Üniv. FEF Biyoloji Böl.) Doç. Dr. Tijen OGRAŞ (TÜBİTAK-MAM Gen Müh. ve Teknolojisi)

17 Matematik Danışmanları Prof. Dr. Yılmaz AKYILDIZ ( Serbest ) Prof. Dr. Yusuf YAYLI (Ankara Üniv. Fen Fak. Matematik Böl.)

18 Sosyal Bilim Danışmanları Yard. Doç. Dr. Ahmet ESENKAYA (ÇOMÜ Eğitim Fak. İlköğretim Bölümü) Öğrt. Görv. Ahmet Zeki ORTA (ÇOMÜ B.E.S. Meslek Y.O.)

19 PROJE EKİBİ Davetli Konuşmacılar

20 Prof. Dr. Nazlı ARDA (İstanbul Üniv.) Prof. Dr. Hilmi ÜNLÜ (İTÜ FEF Fizik Böl. Başk.) Prof. Dr. İskender YILGÖR (Koç. Üniv. FEF Kimya Bölümü) Prof. Dr. Mahmut ÇALIŞKAN (Mustafa Kemal Üniv. FEF Biyoloji Böl.) Prof. Dr. Erhan GÜZEL (İ.Ü. FF Matematik Böl. Başk.) Prof. Dr. Mustafa AKGÜL (Bilkent Üniv. Bilgisayar Teknolojileri ve Bilgi Sistemleri Böl.)

21 PROJE EKİBİ Yardımcı Elemanlar

22 Okutman Cumali YAŞAR (ÇOMÜ Eğitim Fak. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü) Neşe DİŞÇİOĞLU (Bursa Anadolu Erkek Lisesi Kimya Uzman Öğretmeni) Özge TURHAN (Özel Alev İ.Ö.O. Fen ve Teknoloji Öğretmeni) Mümin Tansu DÖNMEZ (Küçükkuyu Yeşilyurt General Nihat Kocabaş Lisesi Kimya Öğretmeni) Berrin BOZKURT (Yalova Lisesi Kimya Öğretmeni) Esra BOZKURT (ÇÖMÜ Kimya Böl.)

23 PROJE EKİBİ TÜSSİDE Elemanları Hamza SUCU Burak ŞANALMIŞ Ayfer ONAY Aycan GÖKÇE Murat ÇELİKKOL

24 PROJE EKİBİ Yardımcı Personel Mustafa SAKMAN Sinan BAŞ

25 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Adana 5 Adıyaman 2 Afyonkarahisar 1 Ağrı 2 Amasya 2 Antalya 1 Artvin 2 Balıkesir 3

26 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Bingöl 1 Bitlis 4 Bursa 1 Çankırı 1 Çorum 2 Denizli 1 Diyarbakır 5 Elazığ 2

27 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Erzincan 1 Erzurum 3 Gaziantep 1 Gümüşhane 2 Hatay 1 Iğdır 2 İzmir 2 Kahramanmaraş 3

28 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Karaman 1 Kars 1 Kastamonu 1 Kayseri 1 Kocaeli 1 Konya 1 Malatya 1 Mardin 1

29 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Mersin 1 Muş 2 Niğde 1 Ordu 1 Osmaniye 1 Samsun 1 Sinop 2 Şanlıurfa 1

30 İLLERE GÖRE KATILIMCI DAĞILIMI Tokat 3 Trabzon 1 Uşak 1 Van 2 Osmaniye 1

31 ADANA Aysun ÇELEBİ Fen ve Teknoloji 1 Nisan Y.İ.Ö. Bölge Okulu Mehmet YİĞEN Fen ve Teknoloji Sinanpaşa Y.İ.Ö. Bölge Okulu Sıdıka Pınar ÖKTEM Matematik Pozantı Y.İ.Ö. Bölge Okulu Bilal TEZCAN Matematik Paşalı Y.İ.Ö Bölge Okulu Esra SELİMOĞLU Matematik Fatih Y.İ.Ö. Bölge Okulu

32 ADIYAMAN Arzu BULUT Fen ve Teknoloji Gölbaşı 75. Yıl İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu Sibel BULUT Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

33 AFYONKARAHİSAR Zafer BALI Fen ve Teknoloji Ayşegül Arsoy Y.İ.Ö. Bölge Okulu

34 AĞRI Hüseyin YILMAZ Fen ve Teknoloji Merkez 100. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu Seyit Mehmet AKPINAR Fen ve Teknoloji Doğu Bayazıt Suluçem Y.İ.Ö. Bölge Okulu

35 AMASYA Ethem BEKDEMİR Fen ve Teknoloji Ballıdere Ömer Saray Y.İ.Ö. Bölge Okulu Aliye Yerli CANDAN Matematik Gümüşhacıköy Y.İ.Ö. Bölge Okulu

36 ANTALYA Ömer Yılmaz TOKGÖZ Fen ve Teknoloji İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu

37 ARTVİN Veda ÖZCAN Fen ve Teknoloji Köprüyaka Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ayşe IŞIK Matematik Kılıçkaya Şehit Albay Cevat Erten Y.İ.Ö. Bölge Okulu

38 BALIKESİR Metin DURGUT Fen ve Teknoloji Şehit Süleymanbey Y.İ.Ö. Bölge Okulu Arzu ŞEN Matematik Korucu Y.İ.Ö. Bölge Okulu Emin ERSÖZ Matematik 125. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu

39 BİNGÖL Gülşah KALLECİ Fen ve Teknoloji Sancak Y.İ.Ö. Bölge Okulu

40 BİTLİS Cumali TEKİN Fen ve Teknoloji Sağınlı Kamran İnan Y.İ.Ö. Bölge Okulu Kemalettin ARVAS Fen ve Teknoloji Karasu Y.İ.Ö. Bölge Okulu Zahir GEYLAN Fen ve Teknoloji Ahlat Y.İ.Ö. Bölge Okulu Deniz DAĞDEVİREN Matematik Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

41 BURSA Meltem BUHUR Fen ve Teknoloji Davut Zeki Akpınar Y.İ.Ö. Bölge Okulu

42 ÇANKIRI Mustafa ORDUERİ Fen ve Teknoloji Kurşunlu Y.İ.Ö. Bölge Okulu

43 ÇORUM İbrahim SÜMER Fen ve Teknoloji Şehit Mahmut Peşmen Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ünsal BERK Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

44 DENİZLİ Fazilet ELÇİ Matematik Merkez Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

45 DİYARBAKIR Erdal GÜLER Fen ve Teknoloji Ayşe Toprak Y.İ.Ö. Bölge Okulu Mehmet CANTÜRK Fen ve Teknoloji İMKB 75. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ümit ÇAĞLAR Fen ve Teknoloji Çermik Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ali AKDOĞAN Matematik Kulp Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ceylan GEZER Matematik Ergani İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu

46 ELAZIĞ Ahmet SONAY Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu Mahmut KARADAĞ Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

47 ERZİNCAN Fatih SAYMAZ Matematik Şehit Karaoğlanoğlu Y.İ.Ö. Bölge Okulu

48 ERZURUM Aykut ERGİN Fen ve Teknoloji Şenkaya İMKB 75. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu Neslihan Begüm ÖZBEK Matematik Şenkaya İMKB 75. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu Müberra DÖNGEL Fen ve Teknoloji İspir Y.İ.Ö. Bölge Okulu

49 GAZİANTEP Cem GÜLBAHAR Fen ve Teknoloji Fevzi Paşa İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu

50 GÜMÜŞHANE Fevziye KORKMAZ Fen ve Teknoloji Üçtaş Köyü Y.İ.Ö. Bölge Okulu Songül POLAT Fen ve Teknoloji Şehit Turgay Türkmen Y.İ.Ö. Bölge Okulu

51 HATAY Halil KOCA Fen ve Teknoloji Reyhanlı Y.İ.Ö. Bölge Okulu

52 IĞDIR Seyhan TUTALOĞLU Fen ve Teknoloji 75. Yıl Şeh. Teğmen Erdinç Türetgen Y.İ.Ö. Bölge Okulu Erdoğan DURDU Matematik Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu

53 İZMİR Abdullah KAYACAN Fen ve Teknoloji İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu Duygu SAVURAN Matematik Beydağ Atatürk Y.İ.Ö. Bölge Okulu

54 KAHRAMANMARAŞ Fatma UĞUR Fen ve Teknoloji Karaelbistan Şehit Er Cuma Potuk Y.İ.Ö. Bölge Okulu Oğuz EKMEKÇİ Fen ve Teknoloji Karacasu Vali Saim Çotur Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ayfer YURTSEVER Fen ve Teknoloji Pazarcık İstiklal Y.İ.Ö. Bölge Okulu

55 KARAMAN Kerim AKGÜL Fen ve Teknoloji Göktepe Y.İ.Ö. Bölge Okulu

56 KARS Nazike KESGİN Fen ve Teknoloji Türk Telekom Y.İ.Ö. Bölge Okulu

57 KASTAMONU Umut ŞENGÜL Fen ve Teknoloji Tosya Y.İ.Ö. Bölge Okulu

58 KAYSERİ Menduh ÖZTÜRK Fen ve Teknoloji Kocasinan Y.İ.Ö. Bölge Okulu

59 KOCAELİ Gülşemin Şahin Fen ve Teknoloji Akmeşe Y.İ.Ö. Bölge Okulu

60 KONYA Ömer AVANOĞLU Fen ve Teknoloji Yunak Piribeyli Y.İ.Ö. Bölge Okulu

61 MALATYA Ramazan ÇAKIRDIM Fen ve Teknoloji 75. Yıl İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu

62 MARDİN Abdurrrahim ÖRENÇ Matematik Gazi Y.İ.Ö. Bölge Okulu

63 MERSİN Adem DOĞU Fen ve Teknoloji M. İstemihan Talay Y.İ.Ö. Bölge Okulu

64 MUŞ Deniz ASLAN Fen ve Teknoloji 1071 Malazgirt Y.İ.Ö. Bölge Okulu Ahmet AKTAŞ Matematik Merkez Alparslan Kız Y.İ.Ö. Bölge Okulu

65 NİĞDE Yalçın KIŞ Fen ve Teknoloji 100. Yıl Y.İ.Ö. Bölge Okulu

66 ORDU Murat UYSAL Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Kız Y.İ.Ö. Bölge Okulu

67 OSMANİYE Yasemin PANAVURFen ve Teknoloji Remzi Özer Y.İ.Ö. Bölge Okulu

68 SAMSUN Gürhan KURUCU Fen ve Teknoloji Mustafa Üstündağ Y.İ.Ö. Bölge Okulu

69 SİNOP Ahmet ARSLAN Fen ve Teknoloji Cumhuriyet Y.İ.Ö. Bölge Okulu Seher KÜÇÜKÖZKAN Fen ve Teknoloji Gazi Mustafa Kemal Y.İ.Ö. Bölge Okulu

70 ŞANLIURFA Hamit TOKDAŞ Fen ve Teknoloji Hilvan Y.İ.Ö. Bölge Okulu

71 TOKAT Gülhan Hikmet ERGİN Matematik Artova Y.İ.Ö. Bölge Okulu Gökhan ONAT Fen ve Teknoloji Karayaka Başaralar Y.İ.Ö. Bölge Okulu Hülya ÖCAL Fen ve Teknoloji Yeşilyurt İMKB Y.İ.Ö. Bölge Okulu

72 TRABZON Harun İBİŞ Fen ve Teknoloji Kavaklı Y.İ.Ö. Bölge Okulu

73 UŞAK Mehmet ARMAĞANFen ve Teknoloji Şehit Sadık Kozak Y.İ.Ö. Bölge Okulu

74 VAN Emine Kale AYDIN Fen ve Teknoloji İskele Y.İ.Ö. Bölge Okulu M. Kasım SAYLAN Fen ve Teknoloji Salihiye Kız Y.İ.Ö. Bölge Okulu

75 BİLİM İÇİN BİR SÖZÜMÜZ

76 TÜSSİDE ye HO Ş GELDİNİZ...

Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 24 Ocak 2010-TÜSSİDE-Gebze

Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 24 Ocak 2010-TÜSSİDE-Gebze Açılış Sunumu Prof. Dr. Mehmet AY 24 Ocak 2010-TÜSSİDE-Gebze AMAÇLAR TÜBİTAK-BİDEB in düzenlemekte olduğu İlk ve Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmalarına katılacak genç beyinlerin desteklenmesi ve

Detaylı

Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik

Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik Lise Öğretmenleri Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı LİSE-2 (Çalıştay 2012) Koordinatör: Prof. Dr. Mehmet AY (ÇOMÜ) http://maycalistaylari.comu.edu.tr İda Kale Resort

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB. Kimya. (Kimyagerlik, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği-Biyomühendislik) Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitimi Çalıştayı

TÜBİTAK-BİDEB. Kimya. (Kimyagerlik, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği-Biyomühendislik) Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitimi Çalıştayı TÜBİTAK-BİDEB Kimya (Kimyagerlik, Kimya Öğretmenliği, Kimya Mühendisliği-Biyomühendislik) Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitimi Çalıştayı (Kimya-4, Çalıştay 2013) Van-Şişli Öğretmen Evi 25.06-04.07.2013

Detaylı

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR

2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR 2017 YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI SONUCU OLUŞAN İL-ALAN BAZLI TABAN PUANLAR Alan Adı İl Adı Atama Puanı Ek2 Puanı Hizmet Süresi Başvuru Atama Bilişim Teknolojileri ANKARA 42,000 10 3269

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 23 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze

Açılış Sunumu. Prof. Dr. Mehmet AY. 23 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze Açılış Sunumu Prof. Dr. Mehmet AY 23 Haziran 2009-TÜSSİDE-Gebze AMAÇLAR TÜBİTAK-BİDEB in düzenlemekte olduğu İlk ve Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmalarına katılacak genç beyinlerin desteklenmesi

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB. Kimya Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitim Çalıştayı (Kimya-2, Çalıştay 2011)

TÜBİTAK-BİDEB. Kimya Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitim Çalıştayı (Kimya-2, Çalıştay 2011) TÜBİTAK-BİDEB ( Kimyagerlik, Kimya Öğretmenliği ve Kimya Mühendisliği) Kimya Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi Eğitim Çalıştayı (Kimya-2, Çalıştay 2011) http://maycalistaylari.comu.edu.tr/ Koordinatör:

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

AMAÇLAR TÜB TAK ın düzenlemekte oldu u Proje yarı

AMAÇLAR TÜB TAK ın düzenlemekte oldu u Proje yarı 1 AMAÇLAR TÜBİTAK ın düzenlemekte olduğu Proje yarışmaları, Ulusal ve Uluslar arası Bilim Olimpiyatları vb. etkinliklere katılacak genç beyinlerin desteklenmesi ve bilimsel araştırma yapmaya yatkınlıklarının

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Şube Başkanlıkları 1 NOLU ANKARA ŞUBESİ Mustafa GÜRAN Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Personel Daire Bşk.) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tel 5366400073 2 NOLU KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ Mustafa Ertan ATALAR

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375

TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 TABİP İL BÖLGE SE PDC KAD ORAN GRUP KİLİS 4 63 88 96 109,09% A1 KARAMAN 4 32 127 130 102,36% A2 İZMİR 1 3 1821 1864 102,36% A3 MALATYA 5 42 373 375 100,54% A4 ELAZIĞ 5 39 308 309 100,32% A5 YALOVA 2 13

Detaylı

FARABİ KURUM KODLARI

FARABİ KURUM KODLARI FARABİ KURUM KODLARI İstanbul 1. Boğaziçi D34-FARABİ-01 2. Galatasaray D34-FARABİ-02 3. İstanbul Teknik D34-FARABİ-03 Eskişehir 1. Anadolu D26-FARABİ-01 2. Eskişehir Osmangazi D26-FARABİ-02 Konya 1. Selçuk

Detaylı

TÜBİTAK-BİDEB. Lise Öğretmenleri- Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı Lise-1 (Çalıştay 2011)

TÜBİTAK-BİDEB. Lise Öğretmenleri- Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı Lise-1 (Çalıştay 2011) TÜBİTAK-BİDEB Lise Öğretmenleri- Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı Lise-1 (Çalıştay 2011) Koordinatör: Prof. Dr. Mehmet AY (ÇOMÜ) Çanakkale O.T.M.L Uygulama Oteli

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO

OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO OTO KALORİFER PETEK TEMİZLİĞİ - VİDEO Oto Kalorifer Peteği Temizleme Makinası, Araç Kalorifer Petek Temizliği Cihazı. kalorifer peteği nasıl temizlenir, kalorifer peteği temizleme fiyatları, kalorifer

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2014 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2015 tarihinde 2014 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle;

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2015 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 28/01/2016 tarihinde 2015 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle;

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) İlköğretim Matematik Öğretmenliği MF-1 62 62 382,96 457,21 259,14 305,59 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ(BOLU) Matematik (İngilizce) MF-1 72 72 279,93 372,86 ABANT

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında 81 ilde bulunan 122 okulun makine/teçhizat donanım ihtiyaçları karşılanmıştır. Bununla birlikte proje çerçevesinde verilecek

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014)

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014) 7942 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADANA TÜM İLÇELER Taşra YH 12 9 2001 7943 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra YH 12 5 2001 7944 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hizmetli AFYONKARAHİSAR

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. . KPSS-2014/2 310020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 86,13395 86,13395 310020003 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Memur (ADIYAMAN MERKEZ Merkez) 1 0 87,43649 87,43649 310020005 ADIYAMAN

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKSEL BİLGİLENDİRME RAPORU (SERTİFİKA) Hazırlayan: İrfan Taylan ÇOKYAMAN OCAK 2013 ANKARA SERTİFİKA BÖLÜM İSTATİSTİKLERİ 2 1) SERTİFİKA

Detaylı

T.C. M.E. B. VE TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ MATEMATİK PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİM ÇALIŞTAYI GEOMETRİ OYUNU

T.C. M.E. B. VE TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ MATEMATİK PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİM ÇALIŞTAYI GEOMETRİ OYUNU T.C. M.E. B. VE TÜBİTAK BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ MATEMATİK PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİM ÇALIŞTAYI GEOMETRİ OYUNU Proje Ekibi Arzu ŞEN Duygu SAVURAN Abdurrahim ÖRENÇ Projenin Amacı İlköğretim öğrencilerine,

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Lisans) KURUM ADI ADI 390160001 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (AĞRI TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,44764 72,44764 390160003 SAĞLIK BAKANLIĞI PSİKOLOG (ARDAHAN TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 72,11422 72,11422 390160005 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans) KURUM ADI ADI 290160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 1 0 85,13376 85,13376 290160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ (AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER Taşra) 2 0 81,03624 82,65201

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü VALİLİĞİNE (İl Mîlli Eğitim Müdürlüğü) İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici İstasyon

Detaylı

YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI

YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI T.C. YOZGAT VALİLİĞİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI NİSAN 2014 YOZGAT İLİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ 2013 YILI YGS LYS BAŞARI DURUMLARI 1986 HAZIRLAYANLAR Mesut GÜL

Detaylı

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60.

122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ. Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07 Arama 6.06.2016 9,30 60. 122. GRUPTA İHALE EDİLECEK SAHALARIN LİSTESİ Sıra No İli Erişim İlişkili Erişim Maden Grubu Alanı Ruhsat Safhası İhale Tarihi Saati Belirlenen Taban İhale Bedeli TL. 1 Adana 3327245 3183357 II. Grup 81.07

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1

2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 2016 Ocak İşkolu İstatistiklerinin İllere Göre Dağılımı 1 1 30 Ocak 2016 tarih ve 29609 sayılı Resmi Gazete de Yayınlanan İşkollarındaki Ve Sendikaların Üye na İlişkin 2016 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında

Detaylı

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER NET OKULLULAŞMA TABLO 1: Türkiye Net Okullulaşma Oranı Trendleri (%) Kademe ve cinsiyet 2001-02 2002-03 2003-04 2004-05 2005-06 2006-07 2007-08 2008-09 2009-10 2010-11 5,40% 7,50%

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 Nisan 2010 da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-2 Önlisans Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL

MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL MUHARREM AYINDA ORUÇ AÇMA SAATLERİ İSTANBUL 1 Kasım 2013 17:15 2 Kasım 2013 17:14 3 Kasım 2013 17:13 4 Kasım 2013 17:12 5 Kasım 2013 17:11 6 Kasım 2013 17:10 7 Kasım 2013 17:08 8 Kasım 2013 17:07 9 Kasım

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 310010002 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 67,37392 67,37392 310040001 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZYOTERAPİST (AFYONKARAHİSAR MERKEZ Merkez) 1 0 77,44521

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014

2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI. Mart, 2014 2014 YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK 81 İL ANALİZ SONUÇLARI Mart, 2014 İllerin Kazanacak Partilere Göre Dağılımı AK Parti CHP MHP BDP/HDP Rekabetin Olduğu İller 2 BAĞIMSIZ ZİHNİ ALDIRMAZ ADANA AK PARTİ CHP MHP

Detaylı

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER 2016 ANKARA İL SPOR MERKEZLERİ Büyüyen

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu İÇİNDEKİLER Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu Çizelge 1 Türkiye genelinde il merkezlerinin su ihtiyaçları ve ihtiyaçların karşılanma durumu icmali Çizelge 2. 2013-2015 yılları

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU ERKEKLER KIZLAR ISPARTA GRUBU ERKEKLER KIZLAR

2014-2015 ÖĞRETİM YILI İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU ERKEKLER KIZLAR ISPARTA GRUBU ERKEKLER KIZLAR 2014-2015 ÖĞRETİM YILI NO 25-27 MART 2015 TARİHLERİ ARASINDA YILDIZ - BASKETBOL GRUP YARIŞMALARINA KATILACAK İL VE TAKIMLARIN LİSTESİ İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU 1 AYDIN

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA İZMİR GAZİANTEP ANKARA MERSİN ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK ÇANAKKALE HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ YALOVA AYDIN EDİRNE ANTALYA KAYSERİ ISPARTA BOLU UŞAK BİLECİK

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1 Yerleştirme KURUM ADI ADI 310010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 86,60289 86,60289

Detaylı

ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ: Prof. Dr. Engin KARADAĞ Prof. Dr. Cemil YÜCEL

ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ: Prof. Dr. Engin KARADAĞ Prof. Dr. Cemil YÜCEL ÖĞRENCİ DOSTU ÜNİVERSİTE ŞEHİRLERİ: 2017 Prof. Dr. Engin KARADAĞ Prof. Dr. Cemil YÜCEL Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2017 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı nın [ÜniAr] kurucuları Eskişehir

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TARİH ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROG KODU PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 2016 İSTANBUL

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi)

BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi) BASIN AÇIKLAMASI (Sözleşmeli Öğretmen Görevlendirmesi) Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 05-12 Aralık 2007 tarihleri arasında, elektronik ortamda alınacak

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Fen Bilgisi Öğretmenliği MF-2 67 67 267,57 293,61 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Biyoloji (İngilizce) MF-2 72 68 210,65 294,51 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

EN BÜYÜK PUAN PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN

EN BÜYÜK PUAN PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK PUAN KAMU YÖNETİMİ YEDİTEPE ÜNİV. (İST.) Kamu Yönetimi (Tam Burs) TM- 2 399.70925 405.83489 İSTANBUL ÜNİV. (İST.) Kamu Yönetimi TM- 2 393.22890 433.71128 GAZİ ÜNİV. (ANKARA) Kamu Yönetimi TM- 2 383.63500 429.91429

Detaylı

Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması

Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması Yığma Yapıların Deprem Güvenliklerinin Arttırılması TÜRKİYE DE YIĞMA BİNALAR İÇİN DEPREMSEL RİSK HARİTASI ELDE EDİLMESİ Yard. Doç. Dr. Ahmet TÜRER & Abdullah DİLSİZ (M.S.) 17.02.2005 AMAÇ & KAPSAM Bu çalışmada,

Detaylı

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533 1 2 2010 ÖSYS KLAVUZUNA GÖRE TÜRKİYE DEKİ FELSEFE - FELSEFE GRUBU ÖĞRT - SOSYOLOJİ VE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMLARI TABAN PUNLARI KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN Rehberlik

Detaylı

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT.

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 84,54093 84,54093 110140001 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ (ERZURUM MERKEZ Merkez) 7 0 78,00955 78,32632 110180001 BAYBURT

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Orman Bölge Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Orman Bölge Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Başkanlıkları İLİ GSM KURUM TELEFON KURUM FAKS ADANA 15 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI Gürdal ERSOY 5358962272 adana@tocbirsen.org.tr ADANA 31 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI Durmuş Bilal AKKUŞ 5052426404 322 457 06 453

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1 Mayıs 2013 - Düzce 1 İçerik Giriş Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Somut Ara Yüzler: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Bölgesel

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖDÜL SÜRECİ. Rapor Yazım Esasları

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖDÜL SÜRECİ. Rapor Yazım Esasları Ek-1 EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖDÜL SÜRECİ Raporun Biçimsel Düzeni Rapor Yazım Esasları Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır. Paragraf

Detaylı

İSTANBUL. Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Atletizm İl Temsilciliği. Yarışma Adı. Katılan Sporcu Sayısı 77 2

İSTANBUL. Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Atletizm İl Temsilciliği. Yarışma Adı. Katılan Sporcu Sayısı 77 2 Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Atletizm İl Temsilciliği t 3.Kademe ve Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonas İSTANBUL Komple Atlet 3.Kademe ve Çoklu Branşlar Türkiye Yarışma Adı Şampiyonası Yarışmaları

Detaylı

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR TABLO-1 Tercih Edilebilecek Mühendislik Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR LİSANS ALAN KODU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110415 Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 3 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TOPLUM SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ARALIK 2016 Bu eserin tüm telif hakları Samsun Ticaret ve Sanayi Odası na aittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası nın ismi kaydedilmek koşulu ile alıntı yapmak

Detaylı

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ

İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ 2015 TEMMUZ- AĞUSTOS EKONOMİK İZMİR İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK RAKAMLARININ ANALİZİ Erdem ALPTEKİN Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2014 yılında ülkemizde işsizlik oranı % 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA

Ankara 1996 PUAN TÜRÜ TABAN PUAN ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜM ADI KONTENJAN SIRALAMA KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 449,007 12.600 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Kimya (İngilizce) (Tam Burslu) 8 MF-2 427,353 21.400 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Fizik

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı)

2013 YGS - LYS Taban Puanları Kitapçığı (Başarı Sıralamalı) 105510405 İTÜ Devlet İSTANBUL MF-4 25 + 1 31 31 338,129 94800 92.700 104810565 HACETTEPE Üniv. Devlet ANKARA MF-4 85 + 3 93 93 274,409 164000 150.000 105610731 İSTANBUL Üniv. Devlet İSTANBUL MF-4 90 +

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT

Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT Yrd. Doç. Dr. Tahsin KARABULUT -İllerin Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada niceliksel bir büyüme anlayışından ziyade, niteliksel bir Sosyo-ekonomik gelişme

Detaylı

2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI

2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI 2016 YILI DIŞ TİCARET RAKAMLARI 2016 yılında 726 firma ile 777 milyon dolar ihracat, 44 firma ile 344 milyon dolar ithalat yaparak 1 milyar 121 milyon dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirmiştir. 2016 yılı

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) BURSA KOCAELİ İZMİR MERSİN İSTANBUL ANKARA ESKİŞEHİR ÇANAKKALE DENİZLİ ZONGULDAK ANTALYA KONYA MUĞLA MANİSA HATAY BALIKESİR EDİRNE TEKİRDAĞ YALOVA SAKARYA

Detaylı

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI )

TABLO-2. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ÖNLİSANS MEZUNLARI ) 2751751 2 0 092.271 093.625 TEKNİKER (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 2751753 2 0 073.613 075.487 HEMŞİRE (AYDIN) ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 2751755 1 0 088.601 088.601 LABORANT (AYDIN) ADNAN

Detaylı

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN K.KODU KONTENJAN BOŞ KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN KADRO ÜNVANI KURUM ADI 4123541 1 0 090.857 090.857 MEMUR (İSTANBUL) BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ (BYŞ) 4123543 4 0 086.962 088.105 ZABITA MEMURU (İSTANBUL)

Detaylı

YOZGAT ORTAÖĞRETİM OKULLARININ 2015 YILI

YOZGAT ORTAÖĞRETİM OKULLARININ 2015 YILI YOZGAT ORTAÖĞRETİM OKULLARININ 2015 YILI BAŞARI DURUMLARI MART 2016 YOZGAT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YOZGAT ORTAÖĞRETİM OKULLARI 2015 YILI YGS LYS BAŞARI DURUMLARI HAZIRLAYANLAR Mesut GÜL Rehberlik

Detaylı