TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı"

Transkript

1 TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA Vakfı önderliğinde bilimsel bir raporda bir araya getirildi. İstanbul Projeleri Raporu nun sonuçları 25 Mart Salı günü düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. On altı bilim insanının katkısıyla yedi aylık bir çalışma sonucunda oluşturulan çıktıların aktarıldığı toplantıda, projelerin; İstanbul un yaşam destek sistemleri olan kuzey ormanları, su havzaları, tarım ve mera alanları, yer altı suları ile biyolojik çeşitlilik üzerinde oluşturacağı tehditler paylaşıldı. Toplantı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy (İTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü) Prof. Dr. Doğanay Tolunay (İÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Emin Özsoy (ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü) ve Prof. Dr Haluk Gerçek in (İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü) yanı sıra TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ın katılımıyla gerçekleşti. Mevcut durum tespit ve değerlendirmesi: Doğal varlıklara erişim ve kullanım insani ve toplumsal haktır.

2 İstanbul ormanları Dünya çapında önemli 200 ekolojik bölgeden, Avrupa da ise acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak kabul edilmektedir. Kentin kuzeyinde yer alan ormanlar, su havzalarının korunması ve kuzey rüzgarlarının kente temiz hava getirmesi açısından büyük öneme sahiptir te inşa edilen Boğaziçi Köprüsü ve yapılan çevre yolları ile kentin gerek nüfus, gerekse arazi kullanım yapısı yoğunlaşarak daha kuzeye doğru yönelmeye başlamıştır de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM bağlantı yollarının yapılmasıyla kentin kuzeyindeki kırsal yerleşimlerin ve tarım alanlarının yanı sıra içme suyu kaynaklarının, su havzalarının ve orman alanlarının tahribi hızlanmıştır. 1/ ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planı nda, 3. Köprü ve bağlantı yolları kapsamında, Kınalı- Gebze arasında yaklaşık 26 adet kavşak planlanmaktadır. Bu kavşaklar su havzaları, orman ve tarım alanları ile meraların bulunduğu İstanbul un kuzeyine bağlantı sağlayarak, bu bölgelerde yeni yerleşme alanlarının oluşmasının önünü açacaktır. Böylelikle 1. ve 2. Köprülerde olduğu gibi İstanbul kuzeye doğru genişleyecektir. İstanbul un %25 i tarım arazisidir. Avrupa yakasında, ağırlıklı olarak Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer alan tarım arazilerinin %90 nında sulama gerekmeden kuru tarım ya da yağışa bağlı tarım yapılmaktadır. Kent ormanlarının insan çevresine ve sağlığına yararlı etkileri; biyolojik çeşitliliği desteklemek, atmosferik karbon düzeyini azaltmak, su ve hava kalitesini geliştirmek, gürültü kirliliğini önlemek, sıcak-soğuğu dengelemek, toprak erozyonunu azaltmak, kentte yaşayanların ekoloji bilincini geliştirmek ve duyarlılığını artırmak ve insan sağlığını desteklemek şeklinde sıralanmaktadır.

3 Projelerin hayata geçmesi halinde meydana gelecek etkiler: Projeler ile yok edilecek değerlerin maliyetleri, yaratılan değerlerden daha yüksek olacak. 3. Havalimanı ve 3. Köprü için doğrudan kesilecek orman alanı hektar alan olacak. Bu da yaklaşık 8 bin futbol sahası kadar alana karşılık geliyor. Köprüler insan değil, araç taşımaya devam edecek. Projeksiyonlara göre 2023 de zirve saatte her 3 köprü de tıkanacak. 3. Havalimanı kapsamında planlanan pist, apron, üst yapılar vb. ünitelerin hafriyat çalışmaları ile doğal orman alanları, canlı yaşamı barındıran yaklaşık 70 adet büyüklü küçüklü göl, gölcükler ve özellikle Terkos Gölü nü besleyen dereler, tarım alanları ve mera alanları zarar görecek. Ormanların insanlara sağlamış olduğu ekosistem hizmetlerinde (su üretimi, iklim düzenleme, karbon bağlama ve oksijen üretme, hava kirliliğini azaltma, canlılara yaşam ortamı sağlama, odun üretimi vb.) azalma meydana gelecek. Habitat parçalanmaları oluşacak. İstanbul önemli kuş göç yollarından biri üzerinde bulunmakta olup, kuş göçü Terkos Gölü ve Belgrad Ormanı üzerinden geçmektedir. Bu bölgede yaşayan yerli ve göçmen kuşlar, Bern Sözleşmesi ile de koruma altındadır. Kuş göç yolları üzerine kurulan projeler sonucunda kuşların yaşam alanları tahrip olurken, uçak kazalarının yaşanma riski artacaktır. Projelerin hava ve iklim olay ve düzeneklerinde oluşturacakları değişiklikler önce yöredeki küçük ölçekli iklimi, sonra da bölgesel iklimi etkileyecek. Projeler, yakın çevrelerindeki ısı ve nem akıları, sıcaklık, nemlilik, buharlaşma, bulutluluk ve rüzgar rejimleri ile alansal dağılış desenlerini etkileyerek, bu alanların birer kentsel ısı

4 adasına dönüşmesine neden olacak. Kanal İstanbul projesi ile ilgili kamuoyuyla paylaşılan güzergah alternatifleri arasından yapılması en olası gözüken alternatif güzergahın Sazlıdere havzasından geçmesi durumunda, su varlıkları açısından sınırlı imkanlara sahip olan İstanbul ciddi bir tehditle karşı karşıya kalacak. Türkiye nin 122 önemli bitki alanından biri olan Terkos-Kasatura kıyıları Kanal İstanbul projesinden olumsuz etkilenecek. İstanbul projelerinin yapılmasının planlandığı alanlar ekolojik açıdan hassas ve sürdürülebilir yaşam adına korunması gereken alanlardır. Bu alanlar çok çeşitli ve endemik bitki ve hayvan türlerinin de yaşam alanıdır. Projeler, İstanbul un flora ve faunasında tahribata sebep olacaktır. Tarım arazileri hızla yapılaşmaya açılarak, tarım arazisi kaybı sadece kanalın geçtiği güzergahtaki tarım arazileri ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda kanal çevresinde oluşacak denetlenemez yapılaşmalar nedeniyle çok daha vahim boyutlara ulaşacak. Kanal İstanbul önemli miktarda tarım arazisini sulayabilecek bir potansiyele sahip Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri altında yoğunlaşmış yeraltı suyu havzalarına zarar verecek. Kanal İstanbul un geçme olasılığı olan yerlerde bulunan İstanbul Trakya Demiryolu, TEM Otoyolu, E5 Otoyolu, onlarca önemli karayolu, Terkos-Alibey tarihi su galerisi, onlarca önemli içme suyu isale hattı, Ataköy atık su kolektörü gibi büyük yapıların yer değiştirmesi ayrı bir sorun oluşturacak. Projeler Türkiye nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşme ihlal edilerek hayata geçirilecek.

5 Türkiye nin taraf olduğu çevrenin korunması ile ilgili uluslararası sözleşmeler esas alınması ve uygulanması gereken kanun hükmündedir. Köprü ve bağlantı yolları projesi ile Türkiye nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşme ihlal edilmektedir. Taraf olunan İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü gereği herhangi bir sera gazı indirimi vaadinde bulunulmasa da, önemli karbon yutak alanları olan orman alanlarının tahrip edilmesi açıkça bu sözleşmelere de aykırıdır. Her türlü yatırım için üstün kamu yararı ve üstün ekosistem yararı analizi yapılması yatırımların sağlayacağı fayda ile neden olacağı tahribatın karşılaştırılması açısından önemlidir. Uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan alanlarda yapılacak projeler ile Büyükçekmece Gölü, Küçükçekmece Gölü, Terkos Gölü, Ömerli havzası ve Batı İstanbul meraları zarar görecek. Karadeniz sahilindeki Kilyos kumulları, Ağaçlı kumulları, Alibeyköy Barajı çevresindeki Batı İstanbul meraları, Terkos havzası, İstanbul Boğazı, Şile kıyıları, Ömerli havzası ve Pendik vadisi gibi önemli doğa alanlarındaki ekosistemler de zarar görecek. Doğrudan ekonomik getirisi olan tarım ve orman arazilerine ilişkin kısa dönemli ekonomik değerler dikkate alınırken, diğer ekosistem fonksiyonları doğrudan bir ekonomik değer taşımadığı için dikkate alınmamaktadır. İstanbul un Geleceğini Etkileyecek Üç Proje: 3. Köprü 3. Havalimanı Kanal İstanbul başlıklı TEMA Vakfı Uzman Görüşleri kitabının tamamına adresinden ulaşabilirsiniz.

6 Baterist Muhtar a Rakip Yok Bodrum un merkezindeki Yeniköy Mahallesinin baterist muhtarı Murat Algın, seçime rakipsiz, tek aday olarak giriyor. Aslen Bodrumlu, olan ve 5 yıldır mahallesine hizmet götüren ve halkında sevgisini kazanan Yeniköy Mahallesi muhtarı Murat Algın, aslında bir marangoz. Babasının yanında yıllarca çıraklık yapmış. Ancak, müziğe gönül kaptırınca marangozluk mesleğini ağabeyine bırakmış. Bir yıl önce evlenerek dünya evine giren Murat Algın, mesleğe profesyonel olarak 1998 yılında Bodrumlu yerel sanatçı Mustafa Ergene nin grubunda başlamış yılında kendi orkestrasını kuran Murat Algın 2006 yılında Ahmet Özel ile çalışmaya devam etmiş. Bodrumdaki düğünlere ve konserlerde sahne alan Murat Algın, Gündüzleri zamanım bol olduğu için, mahallelim için çalışabiliyorum. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğim diyor. Baterist Muhtar eksra gece işlerinide değerlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde Metin Zakoğlu nun, Yılmaz Morgül ün sahnesinde bateri ile müzik yaparak yer aldı.

7 HİPODROM İLE GÖZLERİ TEKRAR BODRUM A ÇEVİRECEK İNŞAAT YASAĞI BELEDİYEYİ DE BAĞLAYACAK Başkan Mehmet Tosun, turizm sektörünün önemli sivil toplum örgütlerinden olan BOYD ile bir araya geldi. Öncelikle Bodrum Yarımadası nı altyapısı ve üstyapısı ile turizm yapılabilir hâle getireceklerini anlatan Başkan Mehmet Tosun, sanayi altında gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen hipodromla, dünyanın gözünü Bodrum da çevireceklerini söyledi, projesi hazır olan uluslararası bir kongre ve kültür merkezi müjdesi verdi. BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu ise Turizm mesleğinin cerrahları da bizleriz. Her birimiz bu mesleğe yıllarını vermiş insanlarız. Onun için konuşmalarınızın başından sonuna kadar altına imzamızı atıyoruz. şeklinde konuştu. MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ekibiyle birlikte Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği nin (BOYD) konuğu oldu. Grand Yazıcı Otel de düzenlenen toplantıya, BOYD un genişletilmiş genel kurulu üyeleri katıldılar. Başkan Mehmet Tosun u BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu otelin girişinde karşılarken, salonda Kıraç ın hazırlayıp seslendirdiği Tosun Başkan adlı şarkı çalındı. Turizm Sektörüne Dayalı İnşaat Sektörü Karcılıoğlu nun giriş konuşmasının ardından sözü alan Başkan Mehmet Tosun, Bizim her şeyimiz, buradaki turizm sektörüne dayalı arkadaşlar. İnşaat sektörünün de burada turizm sektörüne dayalı devam

8 etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yani Bodrum betonlaştıkça, turizmimiz de kötü etkileniyor. Doğru planlamayla bunu aşacağız inşallah. dedi. Dikkatleri Hipodrom ile Çekecek Başkan Mehmet Tosun, Kültürel ve tarihi değerlerimizi öne çıkaralım diyoruz. Bununla ilgili de en önemlisi biliyorsunuz, hemen yanı başımızda sanayi sitemizin altında bir hipodrom var. Sürekli konuşuyoruz, bugüne kadar bir türlü gün yüzüne çıkaramadık. Oradaki esnafımızı mağdur etmeden, kazıları başlatmayı düşünüyoruz. Hipodrom gün yüzüne çıkarsa, bence ciddi bir olay olur. Tur operatörlerinin de turistlerin de ilgisi Bodrum a doğru yönelir. şeklinde konuştu. Dünya Bunu İzliyor Bodrum da yaşanan altyapı eksikliklerine dikkat çeken Başkan Mehmet Tosun, Biz bir taraftan kaliteli turizm yapacağız derken, hatta kış turizmini canlandıracağız derken, bir taraftan sokaklarımızda sel baskınları yaşanırsa, buraya turist gelmez arkadaşlar. Bunların hepsi ulusal kanallarda haber konusu oluyor, oraya düştüğü andan itibaren de dünya bunu izliyor. dedi. Bütüncül planlamanın önemine dikkat çeken, bunun toplumun tüm unsurlarıyla birlikte yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Mehmet Tosun, Aksi takdirde sürekli herkesin istediğini yaptığı Bodrum Yarımadası na da maalesef, ama 5 sene sonra ama 10 sene sonra turist gelmez arkadaşlar. Bu mantıkla yönetilmeye devam edilirse, bugün buraya para bırakmayan, alt gelir grubundan getirip misafir ettiğimiz turistlerin bile gelecekte Bodrum Yarımadası na geleceğini sanmıyorum. Niye gelsin? diye konuştu. Başkan Mehmet Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: Bu sektör merak uyandırma sektörü. Yani biz hayal satıyoruz. İnsanlar yılın belli bir dönemi boyunca çalışıyorlar, yılda 1 ay izne çıkacaklar ve tatil rotalarını Bodrum a çevirmesi için gerekçeler oluşturmamız lazım. Birinci gerekçe bir Bodrum markası var, tamam ama Bodrum markasını güçlendirecek argümanlar ortaya koymamız lazım. İşte orada da önce altyapı, rutin belediye hizmetleri, sokakların güvenliği, aydınlatma, deniz temizliği ve Bodrum a özgün değerlerin korunması, burada iyi bir ortamın hazırlanması ve beraberinde de nitelikli bir otelde konaklamayı içeren bir destinasyon ortaya koymamız lazım. İnşaat Yasağına Belediye de Uyacak Başkan Mehmet Tosun, 6 aylık inşaat yasağının belediye için de geçerli olması gerektiğini belirterek, Belediye de 1 Nisan dan 15 gün önce sokaktaki işlerini bitirip, yolları, şehrin altyapısını ve Bodrum Yarımadası nı turizmciye teslim etmesi lazım. Dünyanın hiçbir yerinde, altyapı çalışmaları devam ederken, bir yandan da turist getirip, otelde konaklatan bir yer görmedim. dedi.

9 3 Bin 500 Kişilik Kongre Merkezi Sezonu uzatmaya yönelik operasyonlar yapılması gerektiğine de değinen Başkan Mehmet Tosun, Biz şu anda uluslararası bir kongre ve kültür merkezi ile ilgili çalışıyoruz. Projesi hazır arkadaşlar. Bir hafta, 10 gün içerisinde proje tanıtım toplantısında bunu paylaşacağız. 3 bin 500 üzerinde kişinin aynı anda uluslararası bir kongre yapabileceği, bünyesinde irili ufaklı toplantı salonlarının, fuar alanının olduğu bir proje hazırladık. açıklamasında bulundu. Futbol Yerine Squash Turizmi Futbol turizmi için otellerin yanında nizami sahalara ihtiyaç olduğunu, Bodrum da da bunun yapılmasının coğrafi şartlar sebebiyle mümkün olmadığını anlatan Başkan Mehmet Tosun, Diğer spor branşlarına yönelebiliriz. Squash ile ilgili, su sporları ile ilgili, motor sporları ile ilgili çalışma yapabiliriz. Golfü incelediğimizde, Bodrum Yarımadamızın bu tarafında golf sahalarının yapılması çok zor gözüküyor. Yani öyle bir arazi yok, bir defa suyumuz yok. Bunun da ayakları çok yere basmıyor. dedi. Squash sporunun dünyada trend olan bir spor dalı olduğunu belirten BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, bu sporun dünyada 20 milyon kayıtlı ve lisanslı oyuncusu olduğunu açıklayarak, Başkan Mehmet Tosun un fikrine destek verdi. Altına İmzamızı Atıyoruz Başkan Mehmet Tosun dan sonra söz alan Karcılıoğlu, Turizm mesleğinin cerrahları da bizleriz. Her birimiz bu mesleğe yıllarını vermiş insanlarız. Onun için konuşmalarınızın başından sonuna kadar altına imzamızı atıyoruz. Özellikle ve öncelikle Bodrum da yapılması gereken şeyleri sıraladınız. Ağırlığı da altyapı sorunlarına vermiş olmanızdan dolayı kutluyoruz sizi. Çünkü altyapı son derece kötü bir durumda. Bodrum tüm dünyada tanınan ve bilinen bir destinasyon ama marka değil. Çünkü marka olabilmek için çok önemli özelliklere ihtiyaç var. Bugün için, 3 milyar Dolar a yakın bir altyapı eksiği olan bir yerden marka olarak söz etmemiz mümkün değil. Marka olacağız. Marka olmak için her türlü imkân var Bodrum da. şeklinde konuştu. Koptur Dünyanın Renklerine

10 Yolculuk Fransa nın Bask bölgesinde Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fransa Bordeaux, Perigord, Biarritz turu ile Gastronomi ve tarihi yerleşimler açısından Fransa nın en önemli bölgesinden birini tanıma fırsatı bulacaksanız. Güneybatı Fransa nın doğal ve kültürel güzelliklerini keşfedecek, Saint-Emilion bağlarında üretilen üstün kaliteli şarapları, Perigort un zengin mutfağını, deniz ürünlerini ve bask mutfağının kendine özgü lezzetlerini tadacağınız keyifli bir seyahat. Benzer gurme turlar gibi sadece şarap tatmak için değil, aynı zamanda bölgenin tarihi ve doğal miraslarını da tanımanızı sağlayacak. Yemeklerinize eşlik edecek şaraplar titizlikle seçilerek tur ücretine dahil edilmiştir. Kısacası hiç bir ekstra masraf ödemeyeceğiniz bir seyahat Bu seyatte Dünya Şarapçılığı ve Yemek-Şarap uyumu konusunda dersler veren ve bu konuda makaleleri bulunan rehberimiz Murat Yankı sizlere eşlik edecektir. Tura katılım sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Seyahat ile ilgili tüm detayları 14.asp sayfasından ya da Koptur Dünyanın Renklerine Yolculuk seyahat acentasından alabilirsiniz. Adres: Türkkuyusu Cad. No.67/A Bodrum Tel GSM

11 Koptur Dünyanın Renklerine Yolculuk İskoçya ve İrlanda da Dünyanın Renklerine Yolculuk sizleri Mayıs tarihleri arasında ekonomik tur grubunda yer alan Kelt topraklarının en güzel bölgeleri ve manzaralarına sahip İrlanda ve İskoçya bölgesine götürüyor. Seyahatin Mayıs ayının ikinci yarısında düzenlenme sebebi günlerin uzun olması, hava sıcaklığının ısınmaya başlaması, tabiatın çiçeklenip yeşillerle dolması yağmurdan sonra açan güneşin muhteşem gökkuşaklarını oluşturması ve turist kalabalıklarının daha az olmasıdır. UNESCO dünya mirasında yer alan Giant s Causeway ve Edinburgh gezilecek yerler arasında. Mimarisi ve dünya edebiyatına büyük katkısı ile Dublin de gezi programında yer almaktadır. Kuzey İrlanda dan İskoçya ya araç değiştirmeden, hızlı feribot ile geçilmekte. Otantik bir İrlanda pub ının atmosferini yaşamak için Dublin in meşhur bir pub ında İrlanda Gecesi sizi bekliyor. Gezi programında tarihi Guiness tesislerinin gezilmesi ve bira degustasyonu, Edradour da viski damıtımı ve degustasyonuda yer almaktadır. Neredeyse hiçbir ekstra masraf gerektirmeyen bu gezi de profesyonel rehberiniz Ayşe Aktunalı size eşlik ediyor. Seyahat ile ilgili detayları com/koptr/dr-irlanda-iskocya-2014.asp sayfasından ya da Koptur Dünyanın Renklerine Yolculuk seyahat acentasından alabilirsiniz.

12 Adres: Türkkuyusu Cad. No.67/A Bodrum Tel GSM(Sevil Karaman) BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası 4.dönemde de en yüksek puanı alarak en başarılı odalar arasında ilk sırada yerini aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen oda ve borsaların akreditasyon çalışmalarında ilk defa akredite olanlar ile akreditasyonunu yenileyenler TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun elinden akreditasyon belgesi aldılar. 21 Oda/Borsa ile birlikte 5 yıldızlı hizmet verme noktasına ulaşan Oda/Borsa sayısı 152 ye ulaştı. Akreditasyon süreci devam eden 69 Oda/Borsanın da çalışmaları tamamlandığında bu sayı 221 i bulacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin 365 Oda/Borsanın tamamının akreditasyonlarını tamamlamaları ve 5 yıldızlı Oda/Borsa konumuna yükselmeleri olduğunu vurguladı. Akredite olan ve akreditasyon süreci devam eden toplam 221 Oda/Borsanın Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Sekreter ve personelinin katıldığı törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, göreve geldikleri günden itibaren takip eden değil, yönlendiren,

13 yol açan olmayı amaçladıklarını belirterek, akreditasyon sisteminin hizmet kalitesinin standardizasyonu açısından büyük önem taşıdığına işaret etti. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ile birlikte sertifika törenine katılan BODTO Heyeti Türkiye deki 365 oda arasından en yüksek puanla A sınıfı akretidasyon belgesini Bodruma kazandırmanın gururunu yaşadı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası da törende ilk defa akreditasyon belgesi alan odalar arasında yer aldı. BODTO, 2007 yılında TOBB Akredite Oda/Borsa unvanını alarak Muğla ilindeki ilk oda, Ege Bölgesindeki üçüncü oda olmuştu. Her sene yapılan denetimlerden başarıyla çıkan BODTO nun Akreditasyon Belgesi 2010 yılında ikinci kez yenilendi. 3 yıllık belge süresi sonrasında 29 Ağustos 2013 tarihinde yapılan akreditasyon denetimi sonucunda, BODTO 3 yıl geçerli akreditasyon belgesi yenilendi yılı denetimlerinde BODTO ülke genelinde en yüksek puanı alan Ticaret Odası olma özelliği taşıyor. 365 Oda arasında Bodrum Ticaret Odası Birinci 4 dönemde de en yüksek puanı alarak Türkiye nin en başarılı odalar arasında ilk sırada yerini alan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, 2006 yılından bu yana yaptıkları çalışmaların sonucu dört ay önce A Sınıfı Akreditasyon Belgesi aldıklarını ifade ederek; Akredite standartları sınıf sınıf. Bodrum Ticaret Odası olarak 365 oda içinde A Sınıfı Akredite olan on oda içinde yer alıyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluktur. İngiltere EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği nin işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütülmekte. Amacımız Bodrum a en yüksek standardı kazandırmak. dedi.

14 Akreditasyon Sertifika Töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Bodrum Ticaret Odasının yüksek standartlarda hizmet veren ve denetlemelerde en yüksek puanı aldığını belirterek Başkan Kocadon ve BODTO personelini tebrik etti. Yaklaşık bir saat süren konuşmasında Türk iş dünyası, ekonomi ve odalar ve Borsaları çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Hisarcıklıoğlu, odaların yaptıkları çalışmaları üyelerine ve kamuoyuna mutlaka anlatmaları gerektiğinin altını çizdi. 365 odanın 2013 yılında yerel basında 99 bin kez, Ulusal basında da 24 bin kez yer aldığını, yabancı basında da 9 bin kez yer aldıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, akredite olan oda/borsaların, 5 yıldızlı oda/borsa sayılacağını ifade ederek Bu belge, Londra da, Paris te, Berlin de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odalarımızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir. 221oda/borsamız belgesini aldığında. Oda borsalarımızın yüzde 60 ı akredite olmuş hale gelecek dedi. İLK SERTİFİKALARINI ALAN 9. DÖNEM ODA / BORSALAR TOBB Birlik Merkezi nde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni nde ilk sertifikalarını alan oda ve borsalar şöyle: Akhisar Ticaret Borsası, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Bursa Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret Borsası, Erdek Ticaret Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Menemen Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Of Ticaret ve Sanayi Odası, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tire Ticaret Odası, Turgutlu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası. Sertifikalarını Yenileyen Oda/Borsalar Yeniden akreditasyon sertifikası alan oda ve borsalar ise şunlar: Bodrum Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi

15 Odası,Adana Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, Balıkesir Ticaret Odası, Giresun Ticaret Borsası, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Karacabey Ticaret Borsası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Karaman Ticaret Borsası, Kocaeli Ticaret Odası, Karapınar Ticaret Borsası, Kayseri Ticaret Odası, Ereğli ( Konya ) Ticaret Borsası, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası. Akreditasyon Sistemi Nedir? Sistemin amacı, Türk Oda/Borsa Sisteminin Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

16 Bodrumspor Rahat Kazandı Bodrum Belediyesi Bodrumspor Basketbol takımı Erkekler Basketbol Bölgesel Liginde, ikinci yarının ilk maçında Aydın 1923 Spor ile karşılaştı. Karşılaşmayı 25 sayı fark ile Bodrumspor kazandı. Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonunda gerçekleşen maçı izleyenler arasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, Bodrumspor yöneticileri ve taraftarları vardı. İlk çeyreğini Aydın 1923 Spor un önde bitirdiği karşılaşmada gayet rahat bir oyun sergileyen Bodrumspor ilk devreyi 8 sayı önde kapattı. 3. ve 4. çeyrekte farkı iyice açan Bodrumspor, karşılaşmayı 25 sayı fark ile kazandı. Karşılaşma sonu saha ortasında maçı kazanmanın sevincini yaşayan Bodrumspor basketbolcuları galibiyet sevincini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile paylaştılar. Başkan Kocadon da galibiyetten dolayı Bodrumspor basket kadrosunu tek tek kutladı. Sahada Dostluk vardı Karşılaşmanın 4. çeyreğinde sakatlanan Aydın 1923 Sporlu oyuncu Şeyhmuz Çetin i, Bodrumspor un 10 numaralı oyuncusu

17 Cemal Uysal kucağına alarak saha kenarına kadar getirip yedek oyuncuların yanına bıraktı. Saha içindeki diğer oyuncular, teknik kadrolar ve tribündeki taraftarlar tarafından alkışlanan oyuncu Cemal Uysal, güzel bir dostluk örneği gösterdi. Haber: Mehmet Can Meral KARARECİLER BAŞARIDAN BAŞARIYA Manisa da 22 Aralık tarihinde gerçekleştirilen İller Arası Yıldızlar, Ümitler ve Gençler karate turnuvası çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Her zaman olduğu gibi tüm turnuvalarda başarıdan başarıya koşan Bodrumun gururu olan Karate takımı yine büyük bir başarıya imza attı. Yarışmalar da 4 birincilik, 4 ikincilik ve 7 üçüncülük madalyası kazanan başarılı takım, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye Şampiyonaları ve milli takım seçmeleri öncesinde göz doldurdu.

18 Takımın menejerliğini üstlenen şampiyon bir sporcu babası İbrahim Tarım yaptığı açıklamada sporcularımızın bu başarıları hepimizi çok mutlu etti, tabii ki bu başarılar bir tesadüf değil yıllardır yapılan bilinçli ve bilimsel, akademik antrenman metotlarının en doğru ellerde uygulanmasıyla gerçekleşiyor, bu konuda yıllarca milli takımda sporculuk yapmış ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, üniversite hayatında akademik eğitimini beden eğitimi spor yüksek okulun da almış değerli antrenörümüze teşekkürü bir borç biliyoruz, kendisinin Bodrum da yaşaması, çocuklarımızı ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular olarak yetiştirmek adına göstermiş olduğu katkı bizler için büyük bir şans, umarım takımımıza gösterilen ilgi ve alaka önümüzdeki günlerde katlanarak artacaktır. Sporcularımıza desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürümüz Sayın Bekir Çeker e, Bodrum Kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet Gödekmerdan a, İlçe spor Müdürümüz Şükrü Balcı ya, Turnuvaya katılmamızda tüm masraflarımızı üstlenen sponsorumuz Bitez Turizm Seyahat Acentası ve Sayın Hilmi Acar a ve de bu şampiyonları yetiştiren çok değerli antrenörümüz Fatih Uzunlulu ya teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi. Birinci olarak altın madalya kazanan sporcularımız Eren Can Demir, Enver Barut, Avşin Barut, Kayra Sezgin, ikinci olarak gümüş madalya kazananlar, Enis Altıntaş, Ercan Özkar, İremnur Eser, Senanur Tarakçı, üçüncü olarak bronz madalya kazananlar, Orhan Alp Kuzulu, Taner Acar, Emre Yıldızhan, Didem Çelik, Dilek Çelik, Bircan Özkar, Enver Barut.

19

Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür

Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür Bodrum Golf ve Tenis Kulübü 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kapanan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sonunda üyelere

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası

Detaylı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA

Detaylı

Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı

Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi ne 37 bin metreküp gün kapasiteli olarak yapılacak olan ve Bodrum un en büyük Atıksu Arıtma Tesisi

Detaylı

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLAR ZİRVE İÇİN BODRUM A GELDİ

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLAR ZİRVE İÇİN BODRUM A GELDİ CUMHURBAŞKANI VE BAKANLAR ZİRVE İÇİN BODRUM A GELDİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün evsahipliği yapacağı, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi için Devlet Başkanları ve heyetleri Bodrum

Detaylı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada

BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada BODRUM TİCARET ODASI 365 Oda Arasında En Yüksek Puanla Birinci Sırada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde sürdürülen Oda ve Borsaların akreditasyon çalışmalarında, Bodrum Ticaret Odası

Detaylı

NEW ANTİQUE SANAT GALERİSİ AÇILDI

NEW ANTİQUE SANAT GALERİSİ AÇILDI NEW ANTİQUE SANAT GALERİSİ AÇILDI Y. Mimar Dekoratör Fikret Tekiner in özgün tasarımlarının teşhir edildiği ve satışa sunulduğu New Antik Sanat Galerisi Meral Beylem yönetiminde Bodrumda açıldı. Galeride

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

Bodrum da acil servise ek kapasite şart oldu!

Bodrum da acil servise ek kapasite şart oldu! Bodrum da acil servise ek kapasite şart oldu! Bodrum Devlet Hastanesi nde yaşanan yoğunluk vatandaşları çileden çıkartırken konu CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar tarafından meclis gündemine taşındı.

Detaylı

Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil

Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil Besicilikte karı yüzde 50 artırmak aslında hayal değil Organik et ve süt ürünlerine talebin artığına dikkat çeken LandForce un Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, Organik besicilik uygulamaları sayesinde

Detaylı

OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI Muğla dan CHP Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan eski ilçe başkanı Okan Özsu, Muğla nın en büyük ilçesi olan Bodrum un TBMM de temsil edilmesi

Detaylı

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE Bodrum un ilk tersanesi olarak, 1775 yılından günümüze, Milta Bodrum Marina ve Ericsson un katkılarıyla restore edilerek

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN ÇYDD 23 NİSAN MESAJI: 23 NİSAN KUTLU OLSUN Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi 23 Nisan mesajı ile Genel Merkez ve Tüm Şubeler adına yapılan basın açıklaması ekte bilgi ve değerlendirmenize

Detaylı

HASAN KABLI: BAŞKANLIK MAAŞIMI ALMAYACAĞIM

HASAN KABLI: BAŞKANLIK MAAŞIMI ALMAYACAĞIM HASAN KABLI: BAŞKANLIK MAAŞIMI ALMAYACAĞIM Bayramoğlu Hasan Kablı Maaşı ile Şoför esnafının çocuklarına burs verecek Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adayı Bayramoğlu Hasan Kablı seçildiği

Detaylı

BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI

BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI TOSUNDAN DUYGUSAL VEDA MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçim iletişim merkezinde duygusal bir konuşma yaptı. MHP nin seçim çadırında gelen

Detaylı

TURGUTREİS, YALI,MAZI VE AKYARLARDA ELEKTRİK KESİNTİSİ

TURGUTREİS, YALI,MAZI VE AKYARLARDA ELEKTRİK KESİNTİSİ TURGUTREİS, YALI,MAZI VE AKYARLARDA ELEKTRİK KESİNTİSİ Aydem den yapılan açıklamaya göre13 ve 15, 16 Eylül tarihlerinde; Bodrum, Turgutreis, Yalı, Mazı ve Akyarlar mahallelerinde uygulanacak eklektrik

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2016 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

Bodrumspor, Silivri deplasmanında 1-1 berabere

Bodrumspor, Silivri deplasmanında 1-1 berabere Bodrumspor, Silivri deplasmanında 1-1 berabere Spor Toto 3. Lig 2. Grup ta mücadele eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor deplasmanda Silivrispor ile 1-1 berabere kaldı. İstanbul Silivri Stadı nda oynanan

Detaylı

HABER 21 ODA/BORSA DAHA AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI

HABER 21 ODA/BORSA DAHA AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI 21 ODA/BORSA DAHA AKREDİTASYON BELGESİNİ ALDI sürecini başarıyla tamamlayan 21 oda/borsa daha akreditasyon belgesine kavuştu. çalışmaları süren 69 oda/borsa da sertifikasını aldığında 5 yıldızlı oda/ borsa

Detaylı

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR

YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 2002-2018 YILLARI ARASINDA AKREDİTE OLAN ODA/BORSALAR 1 ADANA SANAYİ ODASI 2 ADANA TİCARET BORSASI 3 ADANA TİCARET ODASI 4 ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 5 AFYONKARAHİSAR TİCARET BORSASI 6 AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler

Yerel yönetimler, Kamu ve Sivil toplum kurum/kuruluşları, İşletmeler, Üniversiteler, Kooperatifler, birlikler Kalkınma İller Konu Başlığı Uygun Başvuru Sahipleri Son Başvuru Destek Üst Limiti (TL) Destek oranı (%) Ankara Ankara İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VII- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası 136 Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 2007 yılı içinde uygulanacak olan

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 179 180 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 04.11.2017 tarih ve 45/56 sayılı

Detaylı

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI

BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI BÖLÜM -VI- BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri EK-1 BÖLGESEL AZALTMA KATSAYILARI (BK) EMO Yönetim Kurulunun 06.11.2015 tarih ve 44/51 sayılı

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Bodrum Golf Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu

Bodrum Golf Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu Bodrum Golf Kulübü Türkiye Şampiyonu oldu Türkiye Fikret Öztürk Kulüpler Şampiyonasını Bodrum kazandı Türkiye Fikret Öztürk Kulüpler Şampiyonası Antalya da düzenlendi. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen şampiyonada

Detaylı

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 2016 2017 Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 1. GENEL BİLGİLER Türkiye haritası coğrafi kriterler ve geçmiş basketbol şampiyonalarındaki başarıları göz önünde bulundurularak 8 bölgeye ayrılmıştır. Erkek

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Karate Milli takımında yer alan, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü sporcusu Dünya Şampiyonu Kayra Sezgin ve Antrenörü Fatih Uzunlulu, Bodrum Belediye Başkan

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Basın Açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Basın Açıklaması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Basın Açıklaması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Basın Açıklaması: Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kurulup faaliyete geçmemizden bu yana, 8 Mart

Detaylı

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiral, önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığını almak

Detaylı

TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU

TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU Faaliyet Adı AKDENİZ, EGE,DOĞU ANADOLU,İÇ ANADOLU, KARADENİZ VE MARMARA BÖLGESİ BASKETBOL ŞAMPİYONASI Faaliyet Tarihi 20-23 EKİM 2014 Yeri Alanya Konaklama Yeri * Özkaymak Select Resort Otel 07410 Avsallar/Antalya

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ULUSAL BİLDİRİMLERİNİN HAZIRLANMASI PROJESİ 6. ULUSAL BİLDİRİM TURİZM BÖLÜMÜ Özgür ZEYDAN Öğr. Gör. Dr. Kasım 2014 Ankara Sunum Planı Önceki bildirimlerde Turizm bölümleri İklim Değişikliği

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

KILIÇDAROĞLU, GENÇ PARTİLİYE ROZET TAKTI

KILIÇDAROĞLU, GENÇ PARTİLİYE ROZET TAKTI CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, GENÇ PARTİLİYE ROZET TAKTI Muğla Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğine katılan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bodrumlu genç antrenör Kanat Özsert e bizzat CHP

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ 1- Halı Saha Ligi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenir. TFF tarafından atanacak Organizasyon Komitesi bu statüde yer alan hususlarda karar

Detaylı

TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU 3. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL VE MALİ GENEL KURULYÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU 3. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL VE MALİ GENEL KURULYÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU 3. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL VE MALİ GENEL KURULYÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Kick Boks ailesinin değerli üyeleri ve kıymetli misafirler, Türkiye Kick Boks Federasyonu son

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLERİM. Birol AYDIN Federasyon Başkanı

TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLERİM. Birol AYDIN Federasyon Başkanı Faaliyet Adı 1.BÖLGE MASA TENİSİ (AKDENİZ,İÇANADOLU VE KARADENİZ) ŞAMPİYONASI Faaliyet Tarihi 24-26 MART 2015 Yeri ANTALYA-KEMER Konaklama Yeri Yarışma Tesisi * Limak Limra Park Otel Turizm Cad. No:15

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ Kırçiçeği Bodrum Basket takımı ve yöneticileri, Kırçiçeği Konacık restoranında basınla buluştu Kurulduğu ilk yılında şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI EĞİTİME DAHA FAZLA KATKI VERECEK

BODRUM TİCARET ODASI EĞİTİME DAHA FAZLA KATKI VERECEK BODRUM TİCARET ODASI EĞİTİME DAHA FAZLA KATKI VERECEK Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 2014 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Önceki gün Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FAALİYET PROGRAMI ( ) GÜNCELLEME TARİHİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FAALİYET PROGRAMI ( ) GÜNCELLEME TARİHİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPORLARI FAALİYET PROGRAMI (05.12.2016) GÜNCELLEME TARİHİ SPOR DALI KATEGORİ TÜR BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ YARIŞMA MERKEZLERİ ATICILIK GENÇLER A (K-E) GRUP 07 Mayıs

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI

BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI BODRUM TİCARET ODASI YENİ BİNASI RESMEN AÇILDI T.C. Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası, 24 Eylül Pazar günü görkemli bir törenle açıldı. Açılışı Muğla Valisi Esengül Civelek, Türkiye Odalar ve Borsalar

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir)

TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) TÜRKİYE TURİZM PİYASALARI 2010-(Balıkesir) Gayrimenkul değerlemesi ve gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vermekte olan İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. nin Haziran-2011 de yayınladığı raporun

Detaylı

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ OTELCİLER, BOOKING.COM UN HİZMETİNİN DURDURULMASINA TEPKİ GÖSTERDİ Bodrum daki turizmciler booking.com un durdurulması karşısında isyan etti. Toplantı yapan turizmciler Tursab ın turizme ihanet ettiğini

Detaylı

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR Tüvturk Araç Muayene işleminin araç sahiplerine en az zaman kaybettirerek gerçkeleştirilmesi amaçlanarak kurulan araç muayene randevu sistemi yoğunluğu

Detaylı

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri

Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 2016 2017 Sezonu Yurtiçi Faaliyetleri Sirküleri 1. GENEL BİLGİLER Türkiye haritası coğrafi kıstaslar ve geçmiş basketbol şampiyonalarındaki başarıları göz önünde bulundurularak 8 bölgeye ayrılmıştır. Erkek

Detaylı

THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ

THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ THY DEN TURİZMCİYE YURT DIŞI UÇAK DESTEĞİ Türk Hava Yolları nın, turizme destek amacıyla, Türkiye Otelciler Federasyonu tarafından gelen talepleri olumlu değerlendirerek, 2017 mayıs ayından itibaren yaz

Detaylı

ODALAR VE BORSALAR SİSTEMİ Hacı Dede Hakan KARAGÖZ

ODALAR VE BORSALAR SİSTEMİ Hacı Dede Hakan KARAGÖZ Araştırma Raporu Ekonomik Araştırmalar ve Proje Müdürlüğü KONYA Şubat, 2016 www.kto.org.tr İÇİNDEKİLER Başlık Sayfa 1. GİRİŞ.3 2. TOBB HAKKINDA...3 3. COĞRAFİ BAKIMDAN ODALAR VE BORSALAR 4 4. ÜST YÖNETİM

Detaylı

Hava Durumu İKLİM İklim Değişiyor Peki Siz Bunun Farkında mısınız? Sera Etkisi Ve İklim Değişikliği En önemli sera gazları Karbon dioksit (CO2) Metan (CH4) Diazot monoksit(n2o) İklim Değişikliğine Sebep

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

Kritik Maç Öncesi Emniyet, Asi Tayfa Buluşması

Kritik Maç Öncesi Emniyet, Asi Tayfa Buluşması Kritik Maç Öncesi Emniyet, Asi Tayfa Buluşması Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği personeli, Bodrumspor- Çine Madranspor maçı öncesinde Yeşil-Beyazlı ekibin taraftar grubu olan Asi Tayfa

Detaylı

SEZONU YURTİÇİ FAALİYETLER SİRKÜLERİ

SEZONU YURTİÇİ FAALİYETLER SİRKÜLERİ 2017-2018 SEZONU YURTİÇİ FAALİYETLER SİRKÜLERİ 1. İÇİNDEKİLER 2 GENEL BİLGİLER... 4 3 2017-2018 SEZONU YURTİÇİ FAALİYETLERİ ALTYAPI ŞAMPİYONALARI TAKVİMİ 6 4 U18 ERKEKLER ALTYAPI ŞAMPİYONALARI... 7 4.1

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR

TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR TÜVTURK ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALINABİLEN İSTASYONLAR Tüvturk Araç Muayene işleminin araç sahiplerine en az zaman kaybettirerek gerçkeleştirilmesi amaçlanarak kurulan araç muayene randevu sistemi yoğunluğu

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Bodrum dan Adana ya yardım eli

Bodrum dan Adana ya yardım eli Bodrum dan Adana ya yardım eli Geçtiğimiz günlerde Adana da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda meydana gelen ve 12 kişinin ölümüyle tüm ülkeyi yasa boğan yangın faciasının ardından yardım kampanyası

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ HANEHALKI İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ BİLGİ NOTU 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 06/03/2014 tarihinde 2013 yılı Hanehalkı İşgücü İstatistikleri haber bültenini yayımladı. 2013 yılında bir önceki yıla göre;

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Mayıs 2013 - Düzce 1 Mayıs 2013 - Düzce 1 İçerik Giriş Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinde En Somut Ara Yüzler: Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Bölgesel

Detaylı

1 : 1.000.000 ÖLÇEKLİ TÜRKİYE MÜLKİ İDARE BÖLÜMLERİ HARİTASI VE YÜZÖLÇÜMLERİ

1 : 1.000.000 ÖLÇEKLİ TÜRKİYE MÜLKİ İDARE BÖLÜMLERİ HARİTASI VE YÜZÖLÇÜMLERİ 1 : 1.000.000 ÖLÇEKLİ TÜRKİYE MÜLKİ İDARE BÖLÜMLERİ HARİTASI VE YÜZÖLÇÜMLERİ Dr.Müh.Yb.Yavuz Selim ŞENGÜN Dr.Müh.Bnb. İsmail ŞAHİN Müh.Yzb. Fatih DURU TAKDİM PLÂNI 2009 Tarihli Türkiye Mülki İdare Bölümleri

Detaylı

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ

ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ ALANYA NIN BAZI EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERİNİN MEVCUT İLLER İLE RAKAMLARLA ALANYA YÜZÖLÇÜMÜ 2.751 KM² ORMAN ALANI 178.971 HEKTAR TARIM ARAZİSİ 26.129 HEKTAR AKDENİZ E KIYISI 70 KİLOMETRE BELEDİYE 17 KÖY

Detaylı

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010

K U R U L K A R A R I Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Karar No: 2931-1 Karar Tarihi: 16/12/2010 1. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nun 16/12/2010 tarihli toplantısında, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Tüzel

Detaylı

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi

Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Minik öğrencilerden atık ve geri dönüşüm sergisi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Özel Turgutreis Marmara Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atık ve Geri Dönüşüm Malzemelerinden Yapılan

Detaylı

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MUMCULAR BÖLGESİNDE YANAN ORMANLIK ALANLARA FİDAN DİKTİ Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Gençlik Kollarının düzenlediği fidan dikme etkinliğine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır.

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır. BASKETBOL AÇIKLAMALAR: 1. Yarışmalar Süper Lig, Süper Lige Yükselme, 1. Lig Grup Birincilikleri, 2. Lig Grup Birincilikleri şeklinde (bayanerkek) yapılacaktır. 2. Kategoriler aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

Detaylı

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER

2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI İL SPOR MERKEZLERİ VE ENGELLİLER İL SPOR MERKEZLERİ UYGULAMALARINA AİT RAPOR VE İSTATİSTİKÎ BİLGİLER 2016 ANKARA İL SPOR MERKEZLERİ Büyüyen

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

bekliyor! Sahte tebrik kartlarına dikkat

bekliyor! Sahte tebrik kartlarına dikkat Siber suçlular bekliyor! bayramı Sahte tebrik kartlarına dikkat Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET, Ramazan Bayramı döneminde yoğunlaşan tebrik ve mesaj trafiği nedeniyle bilgisayar

Detaylı

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE

22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki LİSTE 22/12/2011 tarihli ve 28150 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 29/11/2011 tarihli ve 2011/2474 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki S.NO 1 2 LİSTE BATI AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) 1 Antalya

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

Borsa Bilgi Sistemi TEKLİF DOSYASI

Borsa Bilgi Sistemi TEKLİF DOSYASI Borsa Bilgi Sistemi TEKLİF DOSYASI GİRİŞ Alpata Yazılım, müşterilerine yeni bin yılda çağdaş teknolojilerle daha iyi hizmetler üretmek amacı ile, farklı bir vizyon ve yapılanma düşüncesinden hareketle

Detaylı