TÜRK EDEBİYATI DÜNYAYA AÇILDI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK EDEBİYATI DÜNYAYA AÇILDI"

Transkript

1

2 TÜRK EDEBİYATI DÜNYAYA AÇILDI Türk kültür, sanat ve edebiyatının dışa açılması çalışmaları kapsamında başlatılan Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile İlgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi (TEDA) çalışmaları hızla sürüyor yılında hayata geçirilen ve Türkçe'nin yazı dili birikiminin uluslararası çevrelerde tanıtılması için başlatılan proje kapsamında bugüne kadar bin 351 eser 54 farklı dile çevrildi. Türk kültür, sanat ve edebiyatı ile ilgili klasik ve çağdaş eserleri yayımlayan uluslararası kuruluşlara karşılıksız destekte bulunmak amacıyla hayata geçirilen 'Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi (TEDA)' 2005 yılında başladı. "Türk edebiyatının dünyaya açılımı" olarak nitelendirilen TEDA projesi kapsamında toplam bin 351 Türkçe eser, 54 farklı dile çevrilerek 57 ülkede yayımlandı. TEDA projesi kapsamında çeviri ve yayın destek çalışmaları devam ederken, bu çerçevede desteklenen eser sayısının 2012 yılının ilk iki döneminde 366 oldu. TEDA desteklerinde 215 destek ile büyük bir Türk nüfusunun yaşadığı Almanya açık ara lider oldu. Bu ülkeyi 169 destekle Bulgarca, 117 destekle Arapça izledi. Türkçe eserlerin çevrildiği diller arasında Almanca, Arnavutça, Boşnakça, Yunanca, Rusça, Lehçe, Rumence, Macarca, Gürcüce, Urduca, Çinçe, Korece, Çekçe, Tamilce, İbranice, Japonca, Katalanca, Ermenice, Endonezce, Slovakça, Fince, Malayalamca gibi diller de yer aldı

3 2005'DE 39 OLAN ESER SAYISI HER YIL KATLANARAK ARTTI Yayınevlerinin yanı sıra üniversiteler ve dernekler TEDA'ya başvurarak, başka dillere çevrilmesini istedikleri eserleri aday gösterebiliyor. Projenin başladığı ilk yıl 39 eser yabancı dillere çevrilirken bu rakam her geçen gün daha da arttı yılında 61 eser yabancı diller çevrilirken bu rakam 2007'de 199,2008'de 182,2009'da140 ve 2010 yılında 182 olarak gerçekleşti. TEDA projesi katılımı son yıllarda artarak 2011'de 182 eser ve son olarak 2012 yılının ilk iki döneminde 366 eser yabancı dillere çevrildi. Bu yıl çevirisi yapılan eserler arasında Orhan Kemal'in Evlerden Biri, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Yaşar Kemal'in Ağrıdağı Efsanesi ve Mustafa Armağan'ın Abdulhamid'in Kurtlarla Dansı gibi eserler yer alıyor.

4 TÜRK EDEBİYATININ ÖNEMLİ ESERLERİ DÜNYA KÜTÜPHANELERİNDE Başka dillere çevrilen eserler arasında Mevlana'nın Mesnevi, Mehmet Akif Ersoy'un Safahat yanı sıra Dede Korkut Oğuznameleri başı çekiyor. Ayrıca Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa, Halide Edip Adıvar, Sait Faik Abasıyanık, Perihan Mağden, Orhan Pamuk, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Hilmi Yavuz, Talat S. Halman, Adalet Ağaoğlu, Orhan Kemal, Elif Şafak, Falih Rıfkı Atay, Aziz Nesin, Can Dündar, Sabahattin Ali ve Zülfü Livaneli gibi yazarların kitapları yer alıyor.

5

6 DÜNYA KİTAP FUARLARI GÖZLERİNİ TÜRKİYE YE ÇEVİRDİ Türkiye edebiyatı ile ilgili, dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı ndan sonra, Oxford da Ertegun House da da bir sempozyum gerçekleştitirildi. Sempozyuma, İngiltere ve Türkiye den edebiyatçıların yanısıra akademisyenler katıldı. Oxford da, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ertegun House un ortak düzenlediği sempozyumda Türk Edebiyatı konuşuldu. Sempozyumda konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Taraf Gazetesi Yazarı Prof.Dr. Murat Belge, Çağdaş Türk Edebiyatı nın geldiği noktayı anlattı. Türk yazarlarının, Türk kültür-sanat ve edebiyatının başka dillere çevrilerinin yapılmasından sonra, dünyada Türk edebiyatına olan ilgi giderek artıyor.özellikle, Türkiye nin 2005 yılından itibaren uygulamaya başladığı, uluslararası kitap fuarlarıyla birlikte Türk edebiyatı daha çok dikkat çekmeye başladı.türkiye, dünyanın en büyük kitap fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı ndan sonra, bu yılda Londra Kitap Fuarı nın onur konuğu olacak.türkiye nin Kültürel programının ilk büyük etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Oxford da Ertegun House ortaklaşa bir sempozyum düzenledi

7 Edebiyat etkinliklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Çeşitli festivallerle yazarlar yeniden gündemetaşınıyor.

8 Tokyo da Türk Edebiyatında İstanbul Konferansı Güncel Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 27 Ocak 2013 te Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi ile beraber Türk Edebiyatında İstanbul başlıklı bir konferans düzenledi. Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi Öğretim Elemanı ve Yeni Türk Edebiyatı Araştırmacısı İkuko Suzuki ile Türkiye nin Tokyo Büyükelçiliği Kültür Tanıtma Müşavirliğinden Masamitsu Omori konuşmacı olarak katıldı. Programın Türk Edebiyatı bölümünde yazarlar ve eserleri tanıtıldı. Yeni Türk Edebiyatı Araştırmacısı ve Yomiuri Nihon TV Kültür Merkezi Öğretim Elemanı İkuko Suzuki, İstanbul âşığı yazarlar ve eserleri hakkında bilgi vererek İstanbul ve Boğaziçi yi romanlarında konu olarak seçen Abdülhak Hisar Şinasi yi anlattı. İkinci bölümde ise Beyoğlu nu seven Sait Faik Abasıyanık ve Orhan Pamuk un eserleri ve romancılığı üzerinde duruldu. İstiklal Caddesi nin eski fotoğrafları gösterilerek o dönemden insan manzaralarının aktarıldığı bölümde, eserlerin konusunu eski İstanbul daki olaylardan seçen polisiye roman yazarı Ahmet Ümit in yazarlık serüveni ise katılımcıları adeta büyüledi. Programın sonlarına doğru Orhan Veli Kanık ın İstanbul u Dinliyorum şiiri büyük beğeni topladı. Program, İstanbul a ait fotoğrafların gösterimiyle sona erdi.

9 VARŞOVA DA DEDE KORKUT HİKÂYELERİ Güncel Varşova Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Varşovalı ailelere ve çocuklara, Dede Korkut Hikâyeleri nin bir parçası olan Deli Dumrul u sergiledi. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ne ait tarihî halıların da sergilendiği etkinlik, seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Varşova Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin de tanıtımının yapıldığı etkinlikte izleyicilere Türk lokumu da ikram edildi.

10 TÜRK EDEBİYATI İNGİLTERE YE ÇIKARMA YAPTI

11 TÜRK EDEBİYATI İNGİLTERE YE ÇIKARMA YAPTI Yayıncılık sektörünün profesyonelleri için düzenlenen ve Frankfurt tan sonraki en önemli fuar olan Londra Kitap Fuarı dün başladı. Türk edebiyatı, Güney Londra daki Earls Court Exhibition Centre da Konuk Ülke Türkiye ye ayrılan 485 metrekarelik adada yazarıyla, yayıncısıyla, olanca görkemiyle yer aldı. Her köşe başında tanıdık bir yazar, standlarda Türkçe kitaplar; hani sanki İstanbul Kitap Fuarı ndaymışız gibi yabancılık çekilmeyen bir hava... İki ülkenin insanlarının da buluşması bu aynı zamanda. Aslında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik in açılışta da söylediği gibi İngiliz edebiyatseverler ve fuarı ziyaret edenlerin kültürümüzün ve edebiyatımızın tüm renklerini, derinliğini tecrübe edeceği Türkiye nin çoğulcu yapısını daha iyi algılama fırsatı bulacağı özel bir buluşma. Fuara, Kültür ve Turizm Bakan Çelik in yanı sıra İngiltere Kültür, İletişim ve Yaratıcı Endüstriler Bakanı Ed Vaizey, Londra Kitap Fuarı Direktörü Jacks Thomas da katıldılar. Türk edebiyatının yıldız isimleri de buluşmada yerlerini aldı: Adalet Ağaoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Elif Şafak, İnci Aral, Ece Temelkuran, Esmahan Aykol, Mine Söğüt...

12 TÜRK EDEBİYATI, BOSNA HERSEK VE MACARİSTAN DA TANITILACAK Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Londra nın andından Bosna Hersek ve Macaristan da düzenlenecek kitap fuarları için 60 ar metre karelik iki ayrı stant hazırladı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Londra nın andından Bosna Hersek ve Macaristan da düzenlenecek kitap fuarları için 60 ar metre karelik iki ayrı stant hazırladı. Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi nce hazırlanan stantlarda Türk edebiyatı uluslararası yayıncılara tanıtılacak. Başkent Saraybosna'da Nisan 2013 tarihleri arasındaki 25. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı nda Türk dünyasının seçkin eserleri okuyucuların hizmetine sunulacak. Türk Edebiyatının Dışa Açılımı Programı (TEDA) kapsamında uluslararası yayıncılarla görüşmelerin de gerçekleştirileceği fuarda yer alacak 1153 kitap, organizasyonun ardından Saraybosna Halk Kütüphanesi koleksiyonuna kazındırılacak.

13 BUDAPEŞTE KİTAP FUARI Türk edebiyat kitapları, Macar yayıncılar ve Kitap Satıcıları Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Budapeşte Kitap Fuarı nda da sergilenecek. Türk yayıncıları Nisan 2013 tarihleri arasında Macar kitapseverlerle önemli isimlerini buluşturacak. Türkiye den 1143 kitabın sergileneceği ulusal stant 18 Nisan tarihinde saat da ziyarete açılacak. Etkinlikte; 2005 yılından bugüne kadar Macar yayıncılara 27 eser için maddi destek sağlanan Türk Edebiyatının Dışa Açılımı Programı (TEDA) projesinin tanıtımı da yapılacak.

14 TÜRK EDEBİYATI PEKİN'DE Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'nda Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı'nın Dışa Açılımı (TEDA) programının tanıtımı yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve yazarlar, yayıncılar, telif ajansları, dağıtımcılar ile kitapçıların buluşma noktası olan Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'na katılıyor. 2 Eylül'e kadar devam edecek fuarda, ''Turkey Book Market'' isimli bir de panel düzenlenecek. Panelin moderatörlüğünü Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Onur Bilge Kula'nın yapacak ve Ulusal Komite Koordinatörü Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Gözüm, yazar Metin Celal ve yazar Oya Baydar da panelist olarak konuşma yapacak. Ayrıca 2013'te gerçekleştirilecek İstanbul Kitap Fuarı'na Çin'in, 2014'te düzenlenecek Uluslararası Pekin Kitap Fuarı'na ise Türkiye'nin ''Onur Konuğu Ülke'' olarak katılması için ilk resmî görüşmelerin adımı atılacak ve ilgili bakanlık, fuar yönetimi ve Pekin Yayıncılar Birliği Başkanı'yla da görüşmeler yapılacak yılları arasında 55 farklı ülke ve 51 farklı dilde destek verilen bin 202 eserden 796'sının yayımlandığı TEDA program kapsamında, Türkçe'den Çince'ye 8 eser çevrildi. Bu çerçevede TEDA çevirmen ve yazarlarıyla da görüşmeler yapılarak, Türk edebiyatının Çince'ye daha çok ve daha nitelikli olarak çevrilmesi için de girişimlerde bulunulması planlanıyor.

15 BERLİN DE ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI SEMPOZYUMU Türkiye nin 2008 Frankfurt Kitap Fuarı na Onur Konuğu olarak katılması kapsamında, 5-6 Eylül de Literaturhaus - Berlin Edebiyat Evi nde Çağdaş Türk Edebiyatı sempozyumu gerçekleştirilecek2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, Alman akademik çevrelerine, yazar ve çevirmenlerine, yayıncılarına, basın ve kamuoyona çağdaş Türk edebiyatı hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor

16 PRİŞTİNE DE BALKANLAR DA TÜRK EDEBİYATI KONULU SÖYLEŞİ Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Balkanlarda Türk Edebiyatı konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye TOBB Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr. Necmettin Turinay, Üsküp Kiril Metody Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Hayber ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özbay konuşmacı olarak katıldı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özbay, Balkan kültürü ile Türk kültürünü birbirinden ayırmanın imkânsız olduğunu belirterek Türk ve Balkan edebiyatının paralel bir gelişim sergilediğini gösterdiğini söyledi.

17 TEDA PROJESİ: TÜRK EDEBİYATI DÜNYAYA AÇILIYOR Kültür ve Turism Bakanlığı nca başlatılan Türk Edebiyatının Dışa Açılımı (TEDA) Projesi ile Türk edebiyatını dünyaya daha iyi tanıtmak için Türk edebiyatı eserleri şeşitli dillere tercüme edilerek, çeşitli ülkelerde satışa sunuluyor TEDA kapsamında şu ana kadar 985 Türkçe eser, 51 farklı dile çevrildi ve 40 değişik ülkede yayımlandı 2005 yılından itibaren uygulanmaya başlanan Proje nin yabancı dil bakımından birinicisi Almanca, ikincisi Bulgarca ve üçüncüsü de Arapça oldu Çeviri dilleri arasında Arnavutça, Boşnakça, Yunanca, Rusça, Lehçe, Rumence, Macarca, Gürcüce, Urduca, Çinçe, Korece, Çekçe, Tamilce, İbranice, Japonca, Katalanca, Ermenice, Fince, Malayalamca gibi çok fazla bilinmeyen diller bile yer aldı TEDA kapsamında, yayınevleri, üniversiteler ve derneklerin başvuruları alınarak, yayını ya da tercümesi desteklenecek eserler seçiliyor Bugüne dek bu imkanlardan yararlanan eserler arasında; Mevlana nın Mesnevi si, Mehmet Akif Ersoy un Safahat i, Dede Korkut Oğuznağmeleri, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa, Halide Edip Adıvar, Sait Faik Abasıyanık, Perihan Mağden, Orhan Pamuk, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Hilmi Yavuz, Talat S. Halman, Adalet Ağaoğlu, Orhan Kemal, Elif Şafak, Falih Rıfkı Atay, Aziz Nesin, Can Dündar, Sabahattin Ali ve Zülfü Livaneli gibi edebiyatçıların da eserleri yer alıyor

18 ARAP DÜNYASININ, TÜRK TELEVİZYON DİZİLERİNE GÖSTERDİĞİ İLGİNİN ORTAYA KOYDUĞU ORTAK KÜLTÜR, ŞİMDİ DAHA DA GÜÇLÜ VE KALICI HALE GELECEK. Türk edebiyatının başlıca eserleri, birçok Batı dilinin ardından şimdi de Arapça'ya çevriliyor. Türk edebiyatından Arapça'ya ilk çeviriler 2005'te başladı. O tarihte bazı isimlerin eserlerinden bölümler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na telif başvurusu yapılmaksızın tercüme edilmişti. Daha sonra bakanlık, tercüme eserlere maddi destek vermeye başladı ve çalışmaları artırdı. Bakanlık desteğiyle çevrilen ilk eser Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u oldu. 2006'da ise İlber Ortaylı'nın kaleme aldığı "İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı" Suriyeli Abdülkadir Abdelli tarafından çevrildi. Suriye, Mısır ve Lübnan'da bakanlık desteğiyle çevrilip yayınlanan kitap sayısı 67 ve bunlar arasında roman, şiir, biyografi gibi farklı türlerden örnekler yer alıyor. İşte çevrilen eserlereden bazıları: *Saatleri Ayarlama Enstitüsü (Ahmet Hamdi Tanpınar) *Cemile (Orhan Kemal) *Yeni Hayat (Orhan Pamuk) *Beyaz Kale (Orhan Pamuk) *Anneannemin Erikli Bahçesi (Muzaffer İzgü) * Bütün Şiirler (Orhan Veli Kanık) * Çankaya'nın Duvaklı Gelini Fikriye (Halil İbrahim Özcan) *Muz Sesleri (Ece Temelkuran) *Kayıp Söz (Oya Baydar) *Latife Hanım (İpek Çalışlar)

19 KATAR KİTAP FUARI'NDA TÜRK EDEBİYATI GÜNÜ Bu yıl 21'incisi gerçekleşen Doha Uluslararası Kitap Fuarı'nın onur konuğu Türkiye'ydi. 24 Kasım-4 Aralık arasında Katar'ın başkenti Doha'da yapılan ve 26 ülkeden 342 yayıncının katıldığı fuarda Katar Kültür ve Sanat Bakanlığı ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında kültürel işbirliğine zemin hazırlamayı hedefleyen görüşmeler gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Prof. Onur Bilge Kula'nın öncülük ettiği bu görüşmelerde Türk edebiyatının Arap dünyasında tanıtılmasına yönelik somut adımlar atıldı. Geniş bir alanda zengin sunumuyla dikkatleri üzerine toplayan Türkiye standı, Katarlı devlet adamı, gazeteci ve okurların ilgi odağı oldu. Katar Kültür ve Sanat Bakanı Dr. Hamid bin Abdülaziz, açılış töreninde, fuara ilk kez katılan Türkiye'yle geliştirilmekte olan kültürel işbirliğinin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin onur konuğu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ertesi gün yapılacak olan "Türk Edebiyatı'nda Şiir, Hikâye, Roman" adlı panele dikkati çekti. 25 Kasım'da A. Ali Ural, Ayfer Tunç ve Ece Temelkuran'ın katılımıyla gerçekleşen paneli Arap devlet adamı, gazeteci ve okurların yanı sıra Katar'da yaşayan bir grup Türk de izledi. Ayfer Tunç, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Refik Halit Karay'a dikkat çekerken, Ece Temelkuran Beyrut'ta kaleme aldığı 'Muz Sesleri' adlı romanından hareketle Arap coğrafyasının öneminden bahsetti. Son olarak A. Ali Ural, Divan şiirinden bugüne Türk şiirinin tarihsel izleğini ortaya koyan bir konuşma yaparak, Türk şiirinden örnekler verdi. Panelin bitiminde Ural'a Türk şiiriyle ilgili sorular da yöneltildi. 26 Kasım'da Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle devam eden etkinlikler 4 Aralık'ta sona eriyor.

20 TAHRAN KİTAP FUARI NA KATILIYORUZ Fuardaki Türkiye standı dün açıldı. Bugün ise bakanlık yetkililerinin ve Edebiyatçılar Derneği üyelerinin de katılacağı Türk-İran Yayıncılık İlişkileri ve Edebiyat Açılımları konulu bir panel düzenlenecek. Tahran Uluslararası Kitap Fuarı nda Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerince, yabancı yazar ve yayınevi yetkilileri ile çevirmenlere Türk Kültür Sanat ve Edebiyatı nın Dışa Açılımı (TEDA) programının tanıtımı yapılacak da uygulamaya geçirilen bu proje kapsamında bugüne kadar İranlı yayıncılara 46 eser için maddi destek sağlandı.

21 / TÜRK EDEBİYATI AVRUPA'YA AÇILIYOR Türkiye edebiyatı, Türkiye'nin 24 kentini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de-Türkiye Edebiyatı Avrupa'da" adlı kültür projesi kapsamında Avrupa yollarına çıkıyor. Projenin ilk durağı Bulgaristan'ın başkenti Sofya olacak. 4-7 Mayıs tarihleri arasında Müge İplikçi ve Özdemir İnce Sofya'da kitaplarından ölümler okuyup söyleşiler gerçekleştirecek. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen 'Kültür Köprüleri'programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü'nce gerçekleştirilen programın Türkiye ayağı 26 Nisan'da tamamlanmıştı.

22 TÜRK EDEBİTATI DÖNEM ÖDEVİ ALİ EMRE AYYILDIZ 10/G SINIFI 376 ÖDEV KONUSU: TÜRK EDEBİYATININ GELİŞMESİ İÇİN DÜNYA ÜLKELERİNDE YAPILAN ETKİNLİKLERİN HABER ARŞİVİ KAYNAKÇA : GAZETE VE İLETİŞİM ARAÇLARI

BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. CNR KİTAP FUARI Bu yıl "Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı" temasıyla düzenlenen CNR Kitap Fuarı, sona erdi. İstanbul CNR EXPO Yeşilköy'de 27 Şubat'ta

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ!

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle dünyanın birçok yerinde kültür merkezleri bulunuyor. Afganistan - Kabil Almanya

Detaylı

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular

Tercüme çeviri hizmeti verdiğimiz konular Şirketimiz Yılların Verdiği deneyim ile, dünyadaki tüm resmi dillerde ve her konuda, profesyonel tercüme hizmeti vermektedir. Uluslararası kalitede bireysel ve kurumsal tercüme hizmeti alabileceğiniz şirketimiz

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör)

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör) Haberler YAYIN/Kitap Prof. Dr. Kâzım YETİŞ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kâzım Yetiş in Yenilik mi Gelenek mi: Var mı Hele Söylenmedik Söz isimli kitabının 1. baskısı Kasım 2017

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in 2009-2010 Öğretim Yılında başlanılan yeni Almanca Dil Öğretim Sistemimiz olan Hallo, wir können auch Deutsch! (Merhaba. Biz de Almanca Konuşabiliyoruz!),

Detaylı

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediyesi ve Japon

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi Etkinlikler FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nün düzenlediği XX.Yüzyıl Türk Şiirinin Anlatılmasındaki Güçlükler isimli panel 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 10:00

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor)

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Secaattin Tural 2. Doğum Tarihi : 15.07.1966 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Kırklareli Üniversitesi Derece Alan Üniversite Lisans Türk Dili

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize

Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize Haziran 2007 Yıl 1 & Sayı 06 VI. Genel Toplantı 5 Haziran Salı günü 60 kişilik yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Yapı Kredi Bankası Organize Sanayi Şube Müdürü Sn. Osman Oytun NAĐPOĞLU ve ekibinin

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

ARALIK AYI BÜLTENİ GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ. Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul İSTANBUL 2014

ARALIK AYI BÜLTENİ GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ. Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul İSTANBUL 2014 ARALIK AYI BÜLTENİ İSTANBUL 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! T.C. 11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL

Detaylı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AVRUPA MİRAS GÜNLERİ Umut Özdemir Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Miras Günleri fikri Fransa da 1984 yılında başlatılan Kapıları Açık Anıtlar tasarısının tüm Avrupa ya yayılmasının

Detaylı

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER HAZİRAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM ve ETKİNLİKLER Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitimleri devam ediyor 19-21 Haziran 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın

Detaylı

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ 27-29 Mart 2015 Düzenleme Komitesi: Prof. Dr. N. Oğuzhan Altay Doç. Dr. Umut Halaç Arş. Gör.

Detaylı

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ!

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ DÜNYANIN HER YERİNDEYİZ! 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle dünyanın birçok yerinde kültür merkezleri bulunuyor. Afganistan - Kabil Almanya

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

BALKANLARDA TÜRKÇE RADYO YAYINCILIĞI ÇALIŞTAYI HABER METNİ VE SONUÇ BİLDİRGESİ Perşembe, 22 Aralık :56

BALKANLARDA TÜRKÇE RADYO YAYINCILIĞI ÇALIŞTAYI HABER METNİ VE SONUÇ BİLDİRGESİ Perşembe, 22 Aralık :56 Balkanlarda Türkçe yayıncılık yapan radyolar, Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen "Balkanlarda Türkçe Radyo Yayıncılığı ve Türkiye'nin Etkin Tanıtımı" adlı, yoğun ilgi gören bir çalıştayla bir araya

Detaylı

Küçük Yaşar ın Öyküsü. Alucura Çayevi

Küçük Yaşar ın Öyküsü. Alucura Çayevi Küçük Yaşar ın Öyküsü Alucura Çayevi Yalvaç Ural (1945, Konya) Kitaplarının sayısı 100 ü aşan yazarın yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunmaktadır. Kitapları Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça,

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ

II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ ÖZEL BÖLÜMÜ II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR KONGRESİ NİN ARDINDAN Pınar FEDAKÂR* Dünyadaki siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin çok hızla

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi.

1 Şubat 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesine ilişkin ilerleme raporu Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Bakanlığı`na gönderildi. 2015 YILI FAALİYET RAPORU OCAK 7 Ocak 2015 Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile yapılan görüşmeler sonrasında 7 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldı. ŞUBAT 1 Şubat 2015

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ ONUR KURULU Sn. M. Celalettin LEKESİZ Hatay Valisi Sn. Prof. Dr. H. Salih GÜDER MKÜ Rektörü Sn. Osman ŞİMŞEK Hatay İl Milli Eğitim Müdürü YAHYA KEMAL YILI YÜRÜTME

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

KÜLTÜR VE TURĐZM BAKANI Ertuğrul GÜNAY

KÜLTÜR VE TURĐZM BAKANI Ertuğrul GÜNAY 1 KÜLTÜR VE TURĐZM BAKANI Ertuğrul GÜNAY 28 Mart - 03 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan 47. KÜTÜPHANE HAFTASI'nın açılış törenini onurlandırmanızı diler. Tarih: 28 Mart 2011 Saat: 14:00 : Antik

Detaylı

TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ

TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ 6-11 Ocak 2014 tarihleri arasında KKTC Lefkoşa kentinde yapılmış bulunan KIBRIS

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası Bilgi Dünyası 2008, 9(2):570-572 Haberler / News ÜNAK'08 "Bilgi: Farklılık ve Farkındalık" Toplantısı 2002 yılından beri her yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirilen ÜNAK Genel Toplantıları bu yıl 9-11

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ AGRT DEN TARİHİMİ ÖĞRENİYOR, TABİATI SEVİYORUM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi (İKTAV) Belgesel Yayıncılık, Devr- i Alem Belgesel Programı ve Avrasya Gazete Radyo Televizyon

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı

Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı fuar sezonunu Fransa ile açtı Bodrum Tanıtma Vakfı 2014-2015 Turizm Fuarları Dönemine 23-26 Eylül 2014 tarihleri arasında Paris te düzenlenen IFTM Top Resa Turizm Fuarı ile adım attı.

Detaylı

D. Kodu Ders Adı Ders Saati Kredi Z/S TDE 501 AğızAraştırmaları 3 3 S TDE 503 Arapça I 3 3 S TDE 505 Âşık Edebiyatı 3 3 S TDE 507

D. Kodu Ders Adı Ders Saati Kredi Z/S TDE 501 AğızAraştırmaları 3 3 S TDE 503 Arapça I 3 3 S TDE 505 Âşık Edebiyatı 3 3 S TDE 507 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ABD LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı Programın öngörülen

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN NİSAN 2018 / SAYI: 9 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet

Detaylı

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri

Yüksek. Eğitim bilimleri. Eğitim bilimleri ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Salih Bolat 2. Doğum Tarihi:.7.1956. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Lisans Sosyal Politika Yüksek Lisans Eğitim bilimleri Doktora Eğitim bilimleri Üniversite

Detaylı

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih UniversiteAdi UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı

Detaylı

4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI

4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 19-20 Temmuz 2016 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 4. İRAN RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI 19-20 Temmuz 2016 Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İran Rüzgar Enerjisi Konferansı

Detaylı

Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı. Kerim SARIGÜL

Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı. Kerim SARIGÜL Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı Kerim SARIGÜL 1 SUNUM İÇERİĞİ YUNUS EMRE VAKFI / YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ 1. TÜRKÇE KURSLARI 2. TÜRKÇENİN SEÇMELİ YABANCI DİL OLARAK OKUTULMASI PROJESİ

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ. Çağrı Merkezi: 0850 302 67 95

NİSAN AYI BÜLTENİ. Çağrı Merkezi: 0850 302 67 95 NİSAN AYI BÜLTENİ 30 NİSAN 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEGİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul Çağrı Merkezi: 0850 302

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Ataşehir kitapla buluşuyor Tarih : 22.05.2012 Ataşehir Belediyesi bir ilke imza atıyor. Ataşehir de düzenlenen kitap günlerinde 40 kitapevi ve 73 yazar kitapseverlerle buluşuyor. Ataşehir Belediyesi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2013-2014 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Müdür Yardımcısı: Doç. Dr. Birsen

Detaylı

PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi

PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi PDF Yeterlik Kurulu Tarihçesi Hazırlayan: Figen Söylemezoğlu 12/12/2016 Patoloji camiası, Patoloji Dernekleri Federasyonu (PDF) çatısı altında bir araya gelmeden önceleri de ülkemizdeki patoloji eğitimini

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu Bilge kentin yeni sesi SAYI: 17 MAYIS 2013 Etkinlik ÖZEL SAYI BEYOĞLU BELEDİYESİ NİN AYLIK ÜCRETSİZ YAYINIDIR www.beyoglu.bel.tr 444 0 160 Önemli icraat ve etkinliklerimiz ilçemizin dört bir yanında start

Detaylı

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı! Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

Yalvaç Ural Ödülleri: Buket Topakoğlu

Yalvaç Ural Ödülleri: Buket Topakoğlu .. Yalvaç Ural (1945, Konya) Kitaplarının sayısı 100 ü aşan yazarın yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunmaktadır. Kitapları Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça, Lehçe, Arnavutça, Makedonca, Çingenece

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI

Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI Bu proje AB tarafından desteklenmektedir. Diyalog İçin Halk Bilimi Projesi Ankara Etkinlik Haftası Çerçevesinde BALKANLAR VE TÜRKİYEDE HALK KÜLTÜRÜ KONFERANSI Türkiye & AB Sivil Toplum Diyaloğu II Kültür

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) 2 OCAK 2012, PAZARTESİ 14:00-15:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Sn. Başak İlisulu

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 28.03.2017 18.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA SOSYAL HİZMET MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN PROJE ÜYELERİMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA TANITILDI- 12.04.2017 ODAMIZ VE ALANYA

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU Faaliyetin Adı Helal Expo 2013 FAALİYET İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) Faaliyetin Başlama-Bitiş Tarihleri ve Saatleri

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (5-11 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (5-11 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (5-11 Mart 2012) 5 Mart 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı Koordinatörü Sn. H. Serkan Körezlioğlu,

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA]

[TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] BİRİM ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRME RAPORU [TÜRK KÜLTÜRÜ VE HACI BEKTAŞ VELİ ARAŞTIRMA MERKEZİ] [GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KAMPÜSÜ ESKİ MİSAFİRHANE TEKNİKOKULLAR-ANKARA] [26.01.2017] Gazi Üniversitesi

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI 2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI AYŞEGÜL SELÇUKİ ARKEOLOG-MÜZEBİLİMCİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ 02.05.2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE, RESTORASTON,

Detaylı