Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri"

Transkript

1 Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri TAR Bu dersin temel amacı araştırma sürecini (sorun belirleme, veri toplama, veri analizi ve sonuçları yorumlama) incelemek, belli başlı bilimsel araştırma yöntemlerini (deneysel yöntem, betimleme yöntemi vd.) gözden geçirmek ve öğrencilerin belirli bir konu hakkında araştırma yapabilmeleri için gereken araştırma sorusu bulma, denence (hipotez) kurma, kavramsallaştırma, işletimselleştirme, ölçme, veri toplama, veri analizi, verileri değerlendirme/yorumlama ve rapor yazma tekniklerini öğrenmelerini sağlamaktır. 1. Yarıyıl Seçmeli Dersler Cumhuriyet Dönemi Tarihçiliği TAR Cumhuriyet döneminde resmi tarih anlayışının oluşum süreci ve dinamikleri ele alınacak, daha sonraki yıllarda bu anlayışta yaşanan süreklilik ve kırılmalar üzerinde durulacak, bunun yanında Cumhuriyet ten günümüze tarih çalışmalarının temel nitelikleri ve evrimi incelenecektir. Tarih Araştırmalarında Çağdaş Yaklaşımlar TAR Derste günümüz tarihçilerinin araştırmalarına ışık tutacak çeşitli metodolojik ve kuramsal yaklaşımlar ele alınacaktır. Bunun yanında 20. yüzyıl tarih yazımında öne çıkan ve tarih ile toplumsal kuramların buluştuğu çeşitli başlıklar incelenecektir. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Metin Okumaları I TAR Türkiye Cumhuriyeti Tarihi metinlerini okuma ve anlama yeteğinin geliştirilmesine çalışılacaktır. Osmanlı geç dönem basını ve matbu kitaplardan seçme metinlerle Osmanlıca okumaları yapılacaktır.

2 Cumhuriyet Tarihi Kaynakları TAR Türkiye Cumhuriyeti Tarihi kaynakları, arşiv belgeleri, basın, gazeteler, hatıratlar, nutuk ve araştırma eserleri tanıtılacaktır. 20. yy. Gayrimüslim Nüfus Hareketleri I TAR Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasındaki gayrimüslim nüfus hareketleri (göç, tehcir) üzerinde durulacaktır. Özellikle Osmanlı Devletinde nüfus bakımında en kalabalık grup olan Rumların ve Ermenilerin bu dönemlerdeki faaliyetleri ve bu faaliyetleri önlemeye yönelik alınan tedbirler, alınan tedbirlerin sonuçları incelenecektir. Milli Mücadele Tarihi TAR Mondros Mütarekesinden Lozan Barış Antlaşmasına kadar olan savaşlar dönemi incelenecektir. Kurtuluş Savaşının hangi koşullarda gerçekleştiği, hangi cephelerde hangi devletlerle savaşıldığı, Atatürk ün savaşın kazanılmasındaki rolü ele alınacaktır. Türkiye Selçukluları ve Beylikler Dönemi Tarihi I TAR Türklerin Anadolu ya gelişi yerleşmeleri, Anadolu Selçuklu Devleti nin ortaya çıkışı, 11 ve 12.yüzyıllarda Anadolu da sosyoekonomik durum, mimari, sanat, edebiyat, bilim ve kültür gibi konuları içerir. Ayrıca Anadolu Selçuklu Devleti nin yıkılışı ile ortaya çıkan Türk Beylikleri nin gelişmeleri, birbirleriyle mücadeleleri ve Osmanlı beyliğinin yükselişine varan olaylar ele alınacaktır. (Karesi, Germiyan, Menteşe, Aydın, Saruhan, Kadı Burhaneddin, Osmanlılar, vs.) Beyliklerin siyasi tarihleri, Anadolu tarihindeki siyasi ve kültürel rolleri araştırılacaktır. Klasik Dönem Osmanlı Tarihi Kaynakları I TAR Osmanlı tarihi kaynak bilgisi ele alınıp; beraberinde sosyal, siyasal, kültürel ve iktisadî arşiv belgeleri ile birlikte Osmanlı tarihi klasik eserler bilgisi, sınıflanması ve incelenmesi yapılacaktır. Ayrıca Osmanlı tarihi ile ilgili tetkik eserlerin incelemesi ve metodolojisi değerlendirilecektir.

3 Klasik Dönem Osmanlı Sosyo-Ekonomik Tarihi I TAR Dersle ilgili kaynakların tanıtımı ve Osmanlı dan önceki Türk Devletlerinin ekonomilerinin esasları ele alınacaktır. Klasik dönem Osmanlı tarihin sosyal ve ekonomik yönden değerlendirilecektir. Ayrıca kuruluşundan Tanzimat dönemine kadar olan süreçte Osmanlı Devleti nin ekonomik anlayışının ne olduğu araştırılıp incelenecektir. Bununla birlikte Osmanlı Devleti nin nüfusu ve nüfus hareketleri, sosyal yapısı, Müsadere usulü ve bunun sosyal ve iktisat tarihi açısından önemi, bütçeleri ve bütçelerinin gelirgider kalemleri araştırılıp değerlendirilecektir. Son olarak Coğrafi Keşiflerin Osmanlı ekonomisine etkileri, Osmanlı da ticaret ve ticaret yollarının durumu, Osmanlı nın dünya ticaretine olan etkisi gibi konular ele alınarak, Osmanlı ticaretine giriş yapılacak ve Osmanlı nın Anadolu, Balkanlar, Orta-Doğu, Kuzey Afrika gibi coğrafyalarda bulunmasının Dünya ticaret yollarına etkisi araştırılacaktır. Osmanlı Tarihi Metinleri I TAR Osmanlı tarihinin ana kaynaklarını oluşturan arşiv belgelerinin özellikleri, bu belgelerin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı dersin ana amaçlarındandır. Osmanlı tarih yazımında Osmanlı arşiv belgeleri kadar önemli olan Kroniklerin büyük bölümü Osmanlıca dır. Bu metinlerin okunması, analiz edilmesi bir tarihçilik açısından son derece önemlidir. Farklı dönemlerde yazılmış kronikler seçilerek bunların analiz edilmesi sağlanacaktır. Ders Adi Kod Yarıyıl T+U AKTS Yeniçağ Osmanlı Tarihi Kaynakları TAR Osmanlı Tarihi ile ilgili İstanbul da Başbakanlık Osmanlı Arşivi, Müftülük Arşivi ve Ankara Milli Kütüphane de bulunan Şeriyye Sicilleri Arşivi başta olmak üzere Osmanlı ile ilgili arşivlerin ve bu arşivlerdeki defter ve belge katalogların tanıtılması. Osmanlılar zamanında kaleme alınmış tarih kitapları, kronikler, bibliyografya eserleri ve Yeniçağ Osmanlı tarihi üzerine yazılmış ikinci el eserlerinin tanıtım ve kritiklerinin yapılması, dersin başlıca konularıdır Klasik Dönem Osmanlı Şehir Kurumları TAR Osmanlı Devlet Düzeninin Değişim Süreçleri; Osmanlı Devleti nin Kuruluşunu Hazırlayan Siyasal Ve Sosyal Şartlar; Osmanlı Devleti nde Yöneten-Yönetilen İlişkisi ve Yönetilenlere Karşı İzlenen Siyaset; Beledi ve Sosyal Hizmetlerin Gerçekleştirilmesinde Vakıf Kurumunun Rolü; Osmanlı Devleti nde Üretim Faaliyetleri. Ahilik ve Esnaf Loncaları; Osmanlı Toplumunda Nüfus Bileşenleri Ve Nitelikleri (Müslim-Gayrı Müslim, Yerleşik, Göçebe vb.); Hukuk ve İdare Adamı Olarak Kadı; Osmanlı Toplumunda Mahalle ve Mahalleli Kimliğinin Oluşumu; Tanzimat öncesi şehir halkının ödediği vergiler, derste işlenecek konulardır.

4 Yakınçağ Tarihi Osmanlı Metodolojisi TAR Yakınçağ Tarihi Osmanlı tarihi kaynaklarının başta arşiv vesikalarından başlamak üzere ilk ve ikincil kaynaklarının tanıtılması. Cumhuriyet Dönemi Kent Tarihi ve Tarihçiliği TAR ten günümüze Cumhuriyet Şehirciliğinin Gelişim Aşamasının Ele Alınması; Cumhuriyet dönemi kentleşme aşamalarının tespiti ve kent tarihçiliğinin incelenmesi. Türk-Ermeni İlişkileri Tarihi TAR Ermeni meselesinin ortaya çıkışı, berlin ve Ayastefanos anlaşmalarında Ermeni sorunu, Sevr ve Mondros Ateşkes anlaşmalarında Ermeni Sorunu, Lozan da Ermeni Meselesi. Türk Kültür Tarihi TAR Bu derste İslam öncesi Türk kültür öğeleri ele alınacaktır. Türklerin meydana getirdiği maddi ve manevi kültür değerleri ele alınarak, Türklerin dünya medeniyetine katkıları değerlendirilecektir. Hanlıklar Dönemi Türkistan Siyasi Tarihi TAR Timur sonrası Türkistan da yaşanan parçalanmış siyasi yapıda baş rol oynayan Buhara, Hive, ve Hokand hanlıkları ile bu hanlıkların birbirleri ve komşu devletler ile olan ilişkileri işlenecektir. Rus işgalinin gelişme aşamaları ve uyguladıkları politikalar üzerinde durulacaktır. Türkistan coğrafyasında yaşanan Rus, İngiliz ve Çin rekabetinin bu coğrafyaya etkileri hanlıklar üzerinden değerlendirilecektir. 21. Yüzyıl Türk Dünyası I TAR Bu derste Türkistan Türk Cumhuriyetleri'nin fiziki, beşeri ve ekonomik özellikleri incelenecektir. Bu çerçevede Batı Türkistan ın ve Kafkasya nın genel fiziki, beşeri ve ekonomik özellikleri ile Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan cumhuriyetlerinin, fiziki, iktisadi, beşeri ve kültürel özellikleri ele alınacaktır. Sovyetler dönemi siyasi ve ekonomi politikalarının bu bölgelerde ortaya çıkardığı değişiklikler ele alınarak, uluslar arası düzeyde yaşanan çevre sorunları, enerji mücadeleleri ve sosyo kültürel sorunlar işlenecektir.

5

6 Seminer Dersi I TAR Tez yazımında kullanılacak teorik temel metodolojik bilgilerin pratik olarak kazanımı sağlanacaktır. Osmanlı Devleti'nde Sosyal Kurum ve Uygulamalar I TAR Tanzimat öncesi sosyal kurum ve uygulamaların tespiti; Sosyal kurum ve uygulamaların hizmet ve fonksiyonları konusunda genel değerlendirme; Vakıf, imaret, şifahane ve mahalle temelli klasik yardım organizasyonları hakkında genel tespitler; Vakıfların tasfiye süreci ve Osmanlı toplum yaşamına yansımalar; II. Mahmut Dönemi ndeki merkezileşme çabaları, Sosyal kurum ve uygulamaların hizmet ve fonksiyonlarının merkezileşme sürecindeki durumları; Islahhane, Sanayi Mektepleri, Yetimhanelerin kurulması; Sosyal yardım ve koruma kuruluşlarının devlet denetimine alınması çabaları dersin içeriğini oluşturmaktadır. 1. Yıl - Bahar 2. Yarıyıl Ders İçerikleri Seminer TAR Yüksek lisans eğitiminde öğretim üyesinin denetiminde, çalışmak istediği konuya yönelik olarak literatür çalışması, veri toplama, derleme, analiz etme ve sonuçları raporlayarak sunmayı kapsayan faaliyetlerden oluşur. Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi TAR Yüksek Lisans öğrencileri için danışmanın atanmasını takiben yarıyıl, ara tatil ve yaz tatillerinde açılan teorik bir derstir. Doktora öğrencilerine bilimsel etik ve çalışma disiplini kazandırılmasını sağlar.

7 2. Yarıyıl Seçmeli Dersler Cumhuriyet Dönemi nde Eğitim ve Kültür TAR Derste, Cumhuriyet in modernleşme anlayışı ve bu doğrultuda uyguladığı eğitim ve kültür politikaları ele alınacaktır. Buna bağlı olarak Halkevleri, Üniversite reformu, Köy Enstitüleri, dünya klasiklerinin çevrilmesi gibi Tek Parti dönemine damgasını vuran önemli atılımlar analiz edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Metin Okumaları II TAR Türkiye Cumhuriyeti Tarihi metinlerini okuma ve anlama yeteğinin geliştirilmesi için Osmanlı geç dönem arşiv belgeleri, Mütareke dönemi arşiv belgeleri, Harf Devrimi öncesi Cumhuriyet arşivi belgeleri okumaları yapılacaktır. 20. yy. Gayrimüslim Nüfus Hareketleri II TAR Mütareke ve Milli Mücadele Döneminde Anadolu daki gayrimüslim nüfusun faaliyetleri ve bu faaliyetlere karşı alınan tedbirler, Yunanistan la yapılan nüfus mübadelesi ve mübadelenin sonuçları ele alınacaktır. Cumhuriyet Dönemi Siyasi Tarihi TAR te Cumhuriyetin ilanından 1950 de Demokrasiye geçinceye kadar olan dönemde yaşanan siyasi gelişmeler üzerinde durulacaktır. Türkiye Selçukluları ve Beylikler Dönemi Tarihi II TAR Türklerin Anadolu ya gelişi yerleşmeleri, Anadolu Selçuklu Devleti nin ortaya çıkışı, 11 ve 12.yüzyıllarda Anadolu da sosyoekonomik durum, mimari, sanat, edebiyat, bilim ve kültür gibi konuları içerir. Ayrıca Anadolu Selçuklu Devleti nin yıkılışı ile ortaya çıkan Türk Beylikleri nin (XIV-XVI. yüzyıl) gelişmeleri, birbirleriyle mücadeleleri ve Osmanlı beyliğinin yükselişine varan olaylar ele alınacaktır. (Karesi, Germiyan, Menteşe, Aydın, Saruhan, Kadı Burhaneddin, Osmanlılar, vs.) Beyliklerin siyasi tarihleri, Anadolu tarihindeki siyasi ve kültürel rolleri araştırılacaktır.

8 Klasik Dönem Osmanlı Tarihi Kaynakları II TAR Osmanlı tarihi kaynak bilgisi ele alınır; beraberinde sosyal, siyasal, kültürel ve iktisadî arşiv belgeleri ile birlikte Osmanlı tarihi klasik eserler bilgisi, sınıflanması ve incelenmesi yapılır. Ayrıca Osmanlı tarihi ile ilgili tetkik eserlerin incelemesi ve metodolojisi değerlendirilir. Klasik Dönem Osmanlı Sosyo-Ekonomik Tarihi II TAR Dersle ilgili kaynakların tanıtımı ve Osmanlı dan önceki Türk Devletlerinin ekonomilerinin esasları ele alınacaktır. Klasik dönem Osmanlı tarihin sosyal ve ekonomik yönden değerlendirilecektir. Ayrıca kuruluşundan Tanzimat dönemine kadar olan süreçte Osmanlı Devleti nin ekonomik anlayışının ne olduğu araştırılıp incelenecektir. Bununla birlikte Osmanlı Devleti nin nüfusu ve nüfus hareketleri, sosyal yapısı, Müsadere usulü ve bunun sosyal ve iktisat tarihi açısından önemi, bütçeleri ve bütçelerinin gelirgider kalemleri araştırılıp değerlendirilecektir. Son olarak Coğrafi Keşiflerin Osmanlı ekonomisine etkileri, Osmanlı da ticaret ve ticaret yollarının durumu, Osmanlı nın dünya ticaretine olan etkisi gibi konular ele alınarak, Osmanlı ticaretine giriş yapılacak ve Osmanlı nın Anadolu, Balkanlar, Orta-Doğu, Kuzey Afrika gibi coğrafyalarda bulunmasının Dünya ticaret yollarına etkisi araştırılacaktır. Yeniçağ Dönemi Osmanlı Arşiv Metinleri TAR Osmanlı kurumlarında kaleme alınmış defterlerin ve işlem görmüş vesikaların değerlendirilmesi. Mühimme, Ahkâm, Ruznamçe, Muhasebe, Name-i Hümayun, tahrir vb. defterlerdeki kayıtların tahlilinin yapılması; bu defterlerden ve özellikle Şerriye sicillerinden örnek okumalar, dersin başlıca konularıdır. Tanzimat Öncesi Osmanlı Vergi Sistemi TAR Klasik dönem Osmanlı mali teşkilatı, vergilendirme usulleri ve genel nitelikleri; söz konusu dönem Osmanlı mali sisteminin çağdaş Avrupa sistemleriyle karşılaştırılması; Şer i ve Örfî vergiler ve nitelikleri; Tarımsal üretimden alınan vergiler; Sınaî üretimden alınan vergiler; Şehirlerdeki üretim-tüketim üzerinden alınan dolaylı vergiler; İdarî bir fonksiyon sonucu talep edilen vergiler (cürüm, caize, harç vb.); Olağanüstü hâllerde talep edilen doğrudan vergiler (avârız) ve geçirdiği dönüşümler; Yerel carî masrafların yönetimi; Vergi tarh, tevzi ve tahsil usulleri ve Tevzi Defterleri gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır.

9 Yakınçağ Osmanlı Tarihi ( ) TAR Osmanlı Devletinin siyasi, sosyal, ekonomik tarihi ele alınacaktır. Osmanlı Devleti nin parçalanmasını engelleme çabaları ve bu yönde yapılan çalışmalar konu edilecektir. Türk-Macar İlişkileri Tarihi TAR Öteden beri birlikte yaşamış komşu olmuş ve tarihin en eski dönemlerine kadar ilişkileri bulunan Türklerle Macarların ve dolayısıyla Türkiye ile Macaristan ın devleti arasındaki ilişkilerin detaylı bir şekilde tespit edilmesi. Özellikle Tarih alanında yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerin Türk-Macar ilişkileri konusunda geniş bir perspektife sahip olmalarının sağlanması Osmanlı Tarihi Metinleri II TAR Osmanlı tarihinin ana kaynaklarını oluşturan arşiv belgelerinin özellikleri, bu belgelerin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı dersin ana amaçlarındandır. Osmanlı tarih yazımında Osmanlı arşiv belgeleri kadar önemli olan Kroniklerin büyük bölümü Osmanlıca dır. Bu metinlerin okunması, analiz edilmesi bir tarihçilik açısından son derece önemlidir. Farklı dönemlerde yazılmış kronikler seçilerek bunların analiz edilmesi sağlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Metin Okumaları II TAR Türkiye Cumhuriyeti Tarihi metinlerini okuma ve anlama yeteğinin geliştirilmesi için Osmanlı geç dönem arşiv belgeleri, Mütareke dönemi arşiv belgeleri, Harf Devrimi öncesi Cumhuriyet arşivi belgeleri okumaları yapılacaktır. 21. Yüzyıl Türk Dünyası II TAR Bu derste Türkistan Türk Cumhuriyetleri'nde bağımsızlık sonrası meydana gelen tarihi ve siyasi meseleler ile bu ülkelerde meydana gelen gelişmeler ele alınacaktır. Sovyetlerin yıkılma süreci, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını ilan süreçleri, bağımsızlık esnasında ve sonrasında ortaya çıkan yakın dönem gelişmeler işlenecektir. Türk cumhuriyetlerinin Türkiye ve dünya devletleri ile kendi aralarında geliştirdikleri ilişkiler ele alınacaktır.

10 Genel Türk Tarihi Kaynakları TAR Bu derste Genel Türk Tarihinin ana ve ikincil kaynakları üzerinde durulacaktır. Kaynakların tanıtımı yapılarak bu sahada ön plana çıkmış yerli ve yabancı telif eserler değerlendirilecektir Ders Adi Kod Yarıyıl T+U AKTS Seminer Dersi II TAR Tez yazımında kullanılacak teorik temel metodolojik bilgilerin pratik olarak kazanımı sağlanacaktır. Tez konusu ile ilgili ön çalışma yapılacaktır. Osmanlı Devleti'nde Sosyal Kurum ve Uygulamalar II TAR II. Abdülhamit Dönemi sosyal kurum ve uygulamaları konusunda genel değerlendirme; Gayr-i Müslimlere ait sosyal kurum ve kuruluşların nitelik ve işlevleri; Manastır, kilise ve havraların kendi müminlerine sağladığı sosyal olanakların Müslümanlara ait kuruluşlarla kıyaslanması; Avrupa ülkelerinin sosyal alanla ilgili yürüttüğü faaliyetler; smanlı Devleti'nin Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı sürecindeki sosyal uygulamaları; Cemiyet-i İslamiye, Donanma Cemiyeti ve Himaye-i Etfal Cemiyeti gibi kuruluşların misyon ve işlevleri; Kurtuluş savaşı sürecinde sosyal kurum ve uygulamalar; Cumhuriyet Dönemi'de sosyal kurum ve uygulamalardaki değişimlerin tespiti dersin içeriğini oluşturmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Dış Politikası TAR Türkiye Cumhuriyeti nin dış politikası ve bu politikanın esasları; dış politika kapsamında incelenen olayları dönemsel zaman aralıkları içinde ele alma ve değerlendirme Müslüman-Haçlı İlişkileri TAR yılında başlayan ve İslam ve Avrupa tarihinde büyük bir dönüşüm meydana getiren Haçlı Seferleri sonucunda kurulan devletlerin bölgede hakim Türk-İslam devletleri ile ilişkileri, kültürel etkileşimler, siyasi ittifaklar, Orta Doğu nun siyasi tarihi içerisinde Haçlı seferlerinin yeri ve önemi

11 2. Yıl - Güz-Bahar Yarıyıl Ders İçerikleri Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi TAR Yüksek Lisans öğrencileri için danışmanın atanmasını takiben yarıyıl, ara tatil ve yaz tatillerinde açılan teorik bir derstir. Doktora öğrencilerine bilimsel etik ve çalışma disiplini kazandırılmasını sağlar. Yüksek Lisans Tez Çalışması TAR Yüksek Lisans öğrencileri için danışmanın atanmasını takiben yarıyıl, ara tatil ve yaz tatillerinde açılan pratik bir derstir. Öğrenci, danışman öğretim üyesinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak özgün bir araştırmayı yürütür, sonuçları elde eder, yorumlar ve tez halinde sunar.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri TAR701 1 3+0 6 Bu dersin temel amacı belli

Detaylı

Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS Klasik Dönem Osmanlı İktisat Tarihi I TAR 809 1 3+0 6 İçeriği

Ders Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS Klasik Dönem Osmanlı İktisat Tarihi I TAR 809 1 3+0 6 İçeriği Tarih Anabilim Dalı Doktora (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri 1. Yarıyıl Seçmeli Dersler Milli Mücadele Tarihi TAR801 1 3+0 6 Mondros Mütarekesinden Lozan

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçedir. Programın öngörülen süresi 4

Detaylı

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT)

ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) ESKĠġEHĠR OSMANGAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ, TARĠH BÖLÜMÜ DERS ġablonu (ÖĞRETĠM PLANI / MÜFREDAT) 1. Yarıyıl (Güz) 121711200 İlkçağ Tarihi I Z 2 0 0 2 2 3 121711201 Osmanlıca I Z 4 0 0 4 4

Detaylı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü I. Öğretim Programı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 16 U : 4 Kredi : 16 ECTS : 24 T+U : 16 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL

TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL TARİH BÖLÜMÜ LİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl TAR 101 OSMANLI TÜRKÇESİ I 4 0 4 6 TAR 102 OSMANLI TÜRKÇESİ II 4 0 4 6 TAR 103 İLKÇAĞ TARİHİ I 2 0 2 4 TAR 104 İLKÇAĞ TARİHİ II 2 0 2 4 TAR

Detaylı

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82114 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 600 Özel Konular Z 4 0 0 30 TAE 601 Türkiyat Araştırmalarına Giriş I Z

Detaylı

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir.

03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. 03 Temmuz 2013 tarih ve 51 sayılı Üniversite Senato toplantısının 1 nolu karar ekidir. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ İKİLİ ÖĞRETİM DERS PLANI (2013-2014 Eğitim öğretim yılından

Detaylı

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 14.11.2013 tarih ve 495 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 Sosyal BilimlerEnstitüsü İletişim Bilimleri Doktora Programı * 1. YARIYIL 2. YARIYIL İLT 771 SİNEMA ARAŞTIRMALARI SEMİNERİ 2 2 3 10 1

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2

tarih ve 193 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2 19.1.17 tarih ve 19 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki- Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı DERSİN KODU VE ADI T

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.)

TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.) TARİH BÖLÜMÜ 1. SINIF 2018-2019 GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI (1. Öğr.) 31.12.2018 10:00- İslam Tarihi I Prof. Dr. Ali İPEK 03.01.2019 10:00- İlk Müslüman Türk Devletleri I Dr. Öğr. Üyesi G. SUTAY

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI

TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI DOKTORA PROGRAMI DERSLER VE KUR TANIMLARI GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ Kodu Dersin Adı Statüsü T P K AKTS TAE 700 Özel Konular Z 5 0 0 30 TAE 701 Kültür Kuramları ve Türkiyat Araştırmaları

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TARİH ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ TARİH ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI T.C. T. C. TARİHİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Türü Öğretim Üyesi Gün ve 511702014 Dünden Bugüne Atatürk İlkeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAYIRAN 511702015 Milli Mücadele Tarihi II Yrd.Doç. Dr. Volkan

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ENSTİTÜSÜ TARİH TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL II. YARIYIL Adı Adı TAR 501 Eski Anadolu Kültür 3 0 3 TAR 502 Eskiçağda Türkler 3 0 3 TAR 503 Eskiçağ Kavimlerinde

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n T a r i h B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ T A R İ H B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü m ü z M i s y o n & V i z y o n T

Detaylı

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM

T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM T.C KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM TAR513 Klasik Dönem Osmanlı Taşra Teşkilatı Klasik dönem Osmanlı taşra teşkilatı; Osmanlı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH İKİNCİ ÖĞRETİM BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (1.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH İKİNCİ ÖĞRETİM BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI (1. 0 0 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI (.SINIF) :0 : Beden Eğitimi-Halk Oyunları Spor Salonu Müzik B 8 : :0 :00 : TAR 00 Osmanlı Paleografyası I Doç. Dr. Bilgin ÇELİK B TAR 0 İslam Tarihi Prof. Dr. TAR 0 Tarih

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE4M4TZBA* Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı Sayı :54169328-105.02/12425 06/02/2017 Konu :Ders Açma SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ NAZİLLİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 2016/2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ULU101 Uluslararası İlişkiler (3+0)6 Uluslararası ilişkilerin temel

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ 2017-2018 BÖLÜMÜ (TÜRKÇE LİSANS PROGRAMI) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 135 Kredi ve 241 AKTS den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre

Detaylı

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri)

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri) ARAŞTIRMA ALANLARI 1 Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı alanlarına dair araştırmaları kapsar. 1. Kur an tarihi 2. Kıraat 3. Memlükler ve

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.)

SEÇMELİ DERSLER (Öğrenci aşağıda belirtilen en az 2 (iki) dersten başarılı olmalıdır.) PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YAN DAL DERSLERİ DERSLER DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİ PSİ 101 Psikolojiye Giriş I PSİ 10 Araştırma Teknikleri I PSİ 10 Psikoloji için İstatistik I PSİ 01 Sosyal Psikoloji I PSİ 0 Gelişim

Detaylı

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ

SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ COĞRAFYA NIVEAU / SEVIYE L-1 1-Coğrafya nedir coğrafyanın bölümleri. 2-Dünyanın şekli ve sonuçları. 3-Dünyanın hareketleri. 4-Harita bilgisi. 5-Atmosfer ve özellikleri. 6-İklim elemanları 7-Sıcaklık 8-Basınç

Detaylı

T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı

T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı T.C. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Doktora Programı 1 Programının Amacı Programın amacı, öğrencilerin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 İNG-101/RUS-101 İngilizce-I / Rusça-I 2 4 4 TAR - 101 Tarih Araştırmalarında Metod-I 3 0 3 TAR - 103 İslâm Öncesi Türk Tarihi-I 3

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF

ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF ORTA ASYA TÜRK TARİHİ PDF Orta Asya Tarihi adlı eser Anadolu Üniversitesinin ders kitabıdır ve Ahmet Taşağıl gibi birçok değerli isim tarafından kaleme alınmıştır. PDF formatını bu adresten indirebilirsiniz.

Detaylı

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR Ders saati: Salı, 09.00 10.30 Perşembe, 09.00 10.30 Ders Asistanı: Mustafa Batman Ofis saati: Salı, 11.00-12.00 Perşembe, 11.00 12.00 Ders Tanımı

Detaylı

10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.05.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 098 Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitim-öğretim programında değişiklik yapılması hakkındaki

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : MUZAFFER TEPEKAYA 2.Doğum Tarihi : 20.10.1962 3.Unvanı : Prof. Dr. / Tarih Bölümü 4. e-mail : muzaffer.tepekaya@cbu.edu.tr Öğrenim Hayatı: Derece Alan Üniversite Lisans Tarih Selçuk

Detaylı

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV.

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. 339 GENEL LİSE Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. Yeniçağ 3. Yeniçağda Avrupa 6. Eğitim, kültür, bilim ve

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Türk Dili Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ TDE729 1 3 + 0 6 Sosyal bilimlerle ilişkili

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BE8V3HYP6* Sayı : 75063593-100- Konu : Final-Bütünleme SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 08/05/2018

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Adı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı TÜRK DIŞ POLİTİKASI I Dersin Kodu 1303302 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Seçmeli Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Lisans Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 AKTS

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı 2017-2018 Bahar Dönemi I. Sınıf Birinci Öğretim Bütünleme Programı I. YARIYIL TARİH SAAT DERSLİK DERSİN SORUMLU ÖĞRETİM ELEMANI TAR 102 İlkçağ Tarihi II 31.05.2018 09.00-09.45 YD 102 Yabancı Dil İngilizce

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BE5D3NRAB* Sayı : 75063593-100- Konu : Ara Sınav Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : 19/10/2017 tarihli, 58066181-100-34829 sayılı

Detaylı

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 0. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. OSMANLI DEVLETİ NİN KURULUŞU (00-5). XIV. yüzyıl başlarında Anadolu, Avrupa ve Yakın

Detaylı

T.C. Tarih: :10:21 Sayfa:1/11 GÜN KARAGÖZ Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK1891 TAR-404-A-Türkiye KASALAK

T.C. Tarih: :10:21 Sayfa:1/11 GÜN KARAGÖZ Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK1891 TAR-404-A-Türkiye KASALAK Sayfa:1/11 GÜN 31.05.2016 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 10:00-10:30 1883 İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) Okutman MUSTAFA VANÇİN

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersin Kodu TAR - 101

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersin Kodu TAR - 101 Dersin Adı GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Dersin Kodu TAR 0 Dersin Türü Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi

Detaylı

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-DOKTORA PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82206 01.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS 02.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS Seçmeli

Detaylı

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat

Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II AİT114 2 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersi Veren

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan

Detaylı

T.C. Tarih: :56:14 Sayfa:1/11 GÜN Kadir KASALAK. Tarihi Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Kadir KASALAK. Hayri ÇAPRAZ

T.C. Tarih: :56:14 Sayfa:1/11 GÜN Kadir KASALAK. Tarihi Yrd.Doç.Dr. Kadir KASALAK. Kadir KASALAK. Hayri ÇAPRAZ Sayfa:1/11 GÜN 31.05.2016 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 11:00-12:00 1883 İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin) Okutman OYLUM KONAY 1885

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Türk Siyasal Hayatı POL212 4 ECTS Ders

Detaylı

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI

4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI 4.DÖNEM DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2 Dersin Kodu: OATA204 3 Dersin Türü: ZORUNLU 4 Dersin Seviyesi: ÖNLİSANS 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI ALANLAR ve ÖNCELİKLER AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI 1- Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı na dair araştırmaları 1. Kur an tarihi 2. Kıraat

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı *BEZLTPL7* Sayı : 75063593-100- Konu : Müfredat Ders İçeriklerinin Düzenlenmesi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : 30/11/2016 tarihli, 58066181-100-35998

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 DERSİ ÖĞRETİM PLANI

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 DERSİ ÖĞRETİM PLANI GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ 205206 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ ÖĞRETİM PLANI Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersin Kodu TAR

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS rders BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 AIIT101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

1. ÜNİTE: HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM

1. ÜNİTE: HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM SOSYAL BİLGİLER PROGRAMI 5. SINIF 1. ÜNİTE: HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM Bu ünitede öğrencilerimiz içinde bulunduğu çeşitli grup ve kurumlarla ilişkisini anlamaya çalışır. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI 2010 Eğitim Öğretim Bahar Dönemi ZORUNLU DERSLER Uluslararası Ġlişkilerde Araştırma ve Yazma

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI HAFTALAR KONULAR 1. Hafta TÜRK DEVRİMİNE KAVRAMSAL YAKLAŞIM A-) Devlet (Toprak, İnsan Egemenlik) B-) Monarşi C-) Oligarşi D-) Cumhuriyet E-) Demokrasi F-) İhtilal G-) Devrim H-) Islahat 2. Hafta DEĞİŞEN

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1. 1. XIV. yüzyıl başlarında

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MÜFREDATI 2010 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Zorunlu Dersler Uluslararası İlişkilerde Araştırma

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ TARİH LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Bir toplumun dünya tarihi içinde rol oynayabilmesi, tarihin öznesi olabilmesi, bu şuura sahip olup olmamasına bağlıdır. Birey ya da toplum olarak tarihin oluşumunda rol üstlenebilmek,

Detaylı

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Yönetim Tarihi KAM 315 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Savaş ve Barış Okumaları PSIR Uluslararası savaş ve barış hallerini tahlil eden yazının kullandığı

Savaş ve Barış Okumaları PSIR Uluslararası savaş ve barış hallerini tahlil eden yazının kullandığı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Savaş ve Barış Okumaları PSIR 408 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

11. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR A. İN HAYATI. Mustafa Kemal in çocukluk dönemini ve içinde bulunduğu toplumun

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 76 Toplantı Tarihi : 02/06/2017 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ)

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) TARİH BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARASINAV PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM I.SINIFLAR ( A-B ŞUBELERİ) Kuruluş Dönemi Doğu Roma H. ERDEMİR 09.04.2018 10:00 Güzel Sanatların Gelişimi A.Galip

Detaylı

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR)

1. YARIYIL (GÜZ) 2. YARIYIL (BAHAR) T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS LİSTESİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 1. YARIYIL (GÜZ) 1005113 TOPLUM BİLİMİ* ZORUNLU 3 5 1005112 HUKUKA GİRİŞ** ZORUNLU 3

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

tarih ve 1037 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 1037 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 7.2.205 tarih ve 037 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki GÜZ Tablo ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı BAHAR DERSİN KODU VE ADI T

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖRGÜN ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) 17.11.2017 CUMA 16.11.2017 PERŞEMBE 15.11.2017 ÇARŞAMBA 14.11.2017 SALI 13.11.2017 PAZARTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖR ÖĞRETİM ARA SINAV PROGRAMI (SEÇMELİ) Altay

Detaylı

Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları

Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kamu Politikası KAM 402 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ DERSİN KODU VE ADI TEZ 5000 Yüksek Lisans Tezi TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ TİB 5010 Seminer UAD 8000 Uzmanlık Alan Dersi I UAD 8001 Uzmanlık Alan Dersi-II TİB 5660 Hadiste Sened ve Metin Tenkidi TİB 5190 Mukayeseli Hadis

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI 1. PROGRAMIN ADI Medya Çalışmaları Doktora Programı 2. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİNİN GEREKÇESİ İlgili

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I. Laboratuar (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Teori (saat/hafta) AKTS. 1.YIL/ 1.yarıyıl Güz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin öğrenme

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 11. SINIF T.C. İNKILAPTARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 727 Spor Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Güz döneminden itibaren Spor Bilimleri Fakültesine

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II. Yüz Yüze / Zorunlu

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II. Yüz Yüze / Zorunlu DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DIŞ POLİTİKASI II TDP202 4 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (HIST111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I HIST111 Güz 2 0 0 2 2

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ORTA ASYA TÜRK TARİHİ Ders No : 0020100004 : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Türkiye nin Siyasi Yapısı I (KAM 205) Ders Detayları

Türkiye nin Siyasi Yapısı I (KAM 205) Ders Detayları Türkiye nin Siyasi Yapısı I (KAM 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türkiye nin Siyasi Yapısı I KAM 205 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Hukuka Giriş HUK119 1 2 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı