TÜRK TELEKOM MULTICAST ERİŞİM HİZMETİNE İLİŞKİN TASLAK USUL, ESAS VE ÜCRETLER HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK TELEKOM MULTICAST ERİŞİM HİZMETİNE İLİŞKİN TASLAK USUL, ESAS VE ÜCRETLER HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ"

Transkript

1 TÜRK TELEKOM MULTICAST ERİŞİM HİZMETİNE İLİŞKİN TASLAK USUL, ESAS VE ÜCRETLER HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ Düzenlemenin Geneline İlişkin Görüş ve Değerlendirme Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurulu nun (BTK) 11/01/2013 tarihli ve 2013/DK-SRD/29 sayılı Kurul Kararı ile onaylanan Veri Akış Erişimini İçeren Toptan Genişbant Erişim Pazarı Analizi Nihai Dokümanında "... Bu itibarla, erişim yükümlülüğü kapsamında, Türk Telekom un alternatif işletmecilerin IPTV hizmeti sunabilmelerini teminen VAE topolojisinde multicast teknolojisinin kullanılabilmesini sağlayacak şekilde erişim hizmeti sunması gerekmektedir." ifadesine yer verilmek suretiyle "multicast erişim" hizmetinin sunulmasına ilişkin Türk Telekomünikasyon A.Ş. ye ( Türk Telekom) yükümlülük getirilmiştir tarihli ve 2015/DK-ETD/237 sayılı Kurul Kararı ile de ilgili hizmetin talep, tahsis, arıza, ıslahı vb. süreçlerine ve hizmetin sunum, topolojisi ve ücretlerine yer verilecek şekilde detaylı bir çalışma yapması için Türk Telekom'a 31/07/2015 tarihine kadar süre verilmiş olup, söz konusu süre ve 2015/DK-ETD/356 sayılı karar ile 1 ay uzatılmıştır. Veri Akış Erişimini İçeren Toptan Genişbant Erişim Pazarında Etkin Piyasa Gücüne(EPG) sahip işletmeci Türk Telekom a getirilen yükümlülük kapsamında kamuoyu görüşlerine sunulan Multicast Erişim Hizmetine İlişkin Usul Esas ve Ücretler Taslağı incelenmiş olup, genel görüş ve değerlendirmelerimiz aşağıda dikkatlerinize sunulmaktadır. Teklif Santral bazlı bir ücretlendirme yapısı yerine Port + Transmisyon VAE modeli ile de uyumlu bir biçimde port bazlı bir şebeke topolojisi ve maliyet yapısının dikkate alınmasıdır. Çapraz sübvansiyonun önlenebilmesi için taslakta belirtilen hizmetlerin her birininin işletmecilerce ayrı ayrı alınabilmesi ve ücretlendirilebilmesidir. Multicast Hizmetine yönelik trafik teslim noktalarının belirlenmesi ve işletmecinin teslim noktasına kendi olanakları ile trafiğini getirebilmesidir. Hizmetin kapsamı sadece VAE modeli ile ulaşılan abone kitlesi değil, YAPA üzerinden hizmet alan abonelere de multicast altyapısı kullanılarak hizmet sunulabilmesini destakler şekilde olamlıdır. Bunun için de YAPA santral listesi de trafik teslim noktarı içinde yer almalıdır.

2 ETKİN VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR REKABET ORTAMININ OLUŞTURULABİLMESİ İÇİN, ÜCRETLERİN ŞEBEKE TOPOLOJİLERİ DİKKATE ALINARAK MALİYET ESASLI OLARAK BELİRLENMESİ VE AYNI ŞEBEKE BİLEŞENLERİNİ İÇEREN HİZMETLERİN ÜCRETLERİNİN TUTARLILIĞINDAN EMİN OLUNMASI ZORUNLUDUR. Öncelikle belirmek gerekir ki; elektronik haberleşme sektöründe etkin ve sürdürülebilir rekabet ortamının tesisi, Yatırım Merdiveni yaklaşımı ile bağdaşır şekilde, maliyet esaslı ve tutarlı ücretlendirme politikaları ile mümkündür. Bu kapsamda Türk Telekom Veri Akış Erişimini İçeren Toptan Genişbant Erişim Pazarı nda EPG ne sahip İşletmeci olarak belirlenmiş ve bahsi geçen pazarda; Erişim, Referans erişim teklifi hazırlama ve yayınlama Ayrım gözetmeme, Şeffaflık Tarife kontrolüne (maliyet esaslı tarife belirleme) tabi olma Hesap ayrımı ve maliyet muhasebesi Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Yükümlülüklerine tabi kılınmış olmakla birlikte, maliyet esaslı tarife belirleme yükümlülüğünün yanısıra ücretler arasında tutarlılığın sağlanması da özellikle yatırımların teşviki için son derece kritik öneme sahiptir. Tutarlı tarife düzenlemeleri konusunda Avrupa Birliği(AB) yaklaşımlarını incelediğimizde; Avrupa Elektronik Haberleşme Düzenleyicileri Kurumu'nun ("BEREC") etkin piyasa gücüne

3 sahip işletmelere getirilecek yükümlülüklere ilişkin BEREC Common Position On Best Practice In Remedies On The Market For Wholesale Broadband Access (Including Bitstream Access) Imposed As A Consequence Of A Position Of Significant Market Power In The Relevant Market) belgesinde; BP43 Moreover, especially where the downstream (bitstream) access price is also costbased, it is not necessarily guaranteed that a cost-based price for unbundled loops and shared access will permit competitors to extend their networks to take advantage of those services. NRAs may therefore also need to take steps to ensure that the margin between the upstream and downstream services is sufficient to facilitate efficient investment of this nature. In principle, such controls could be imposed as a remedy to SMP in either market to achieve consistency along the ladder of investment BP44 NRAs should ensure that the pricing of NGA-bitstream products is consistent with the pricing of legacy bitstream products (copper) to set efficient incentives to invest. tavsiyelerine yer vermekte ve özellikle alt pazardaki (Veri Akış) erişim ücretleri maliyet bazlı olsa bile, maliyet bazlı YAPA ücretlerinin, alternatif işletmecilerin şebekelerini genişleterek yatırım yapmalarını teşvik edici olmayabileceğini belirtmektedir. Bu durumda düzenleyici otoritelerin alt ve üst pazarlardaki hizmetler arasındaki pay, yatırımı teşvik edecek düzeyde olduğundan emin olmaları gerektiğini belirtmektedir (BP43). Ayrıca yeni nesil erişim hizmetlerinin de geleneksel ürünlerle tutarlı ve yine yatırımı teşvik edecek biçimde belirlenmesini tavsiye etmektedir (BP44). Gerek ülkemizde yapılan düzenlemeler gerekse de AB yaklaşımları maliyet esaslı ve tutarlı ücretlendirmenin gerekliliğini vurgulasa da, Port+Transmisyon VAE modeli ile Multicast Erişim Hizmetine ilişkin tutarsızlıkları dikkatinize getirmek isteriz.

4 Şöyle ki; tarih ve 2013/DK-ETD/634 sayılı Kurul Kararında belirtildiği üzere Port+Transmisyon VAE modeli, port ve transmisyon olmak üzere 2 temel unsurdan oluşmaktadır. Port, abone başına, abone ile yerel santral arasındaki aktif donanımların aboneye tahsisli kısmı; transmisyon ise Trafik Teslim Noktalarından teslim alınan abone indirme trafiğinin abone yerleşkelerine uzanan bakır yerel ağın üst frekans bandından sonlandırıldığı DSLAM cihazlarına kadar taşınması işlemi olarak tanımlanmaktadır. Burada özellikle vurgulamak gerekmektedir ki; yeni nesil erişim şebekesi dönüşümü kapsamında DSLAM cihazları saha dolaplarında da konumlandırılabilmekte, Kurum tarafından yapılan hesaplamalarda her bir DSLAM cihazı, yerel santralde olup olmadığına bakılmaksızın transmisyon şebekesine geçiş olarak kabul edilmektedir Multicast Erişim Hizmetine İlişkin Usul Esas ve Ücretler Taslağı nda ise santral bazlı bir topolojiden bahsedilmektedir. Oysaki Port + Transmisyon VAE modelinin sunulduğu erişim şebekesi ile Multicast Erişim hizmetinin sunulacağı erişim şebekesi aynıdır. Üstelik her iki ürün de Veri Akış Erişimini İçeren Toptan Genişbant Erişim Pazarında Kurum tarfından değerlendirlmiştir. Aynı pazara yönelik belirlenen yükümlülükler çerçevesinde sunulan bu hizmetlerin birbirleri ile tutarlı bir maliyet yapısında olması gerekirken, port bazlı bir yapının dikkate alınmayarak, santral bazlı bir yapının oluşturulmasının ve ücretlendirilmenin de bu varsayım üzerinden yapılmasının arkasındaki gerekçe anlaşılamamaktadır. Santral bazlı bir ücretlendirme yapısı yerine, Port+Transmisyon VAE modeli ile de uyumlu bir biçimde port bazlı bir şebeke topolojisi ve maliyet yapısını dikkate alınmalıdır.

5 İŞLETMECİLER HİZMETLERİ YETERİNCE AYRIŞTIRILMIŞ BİÇİMDE VE SADECE İLGİLİ HİZMETİN BEDELİNİ ÖDEYEREK ALABİLMELİDİR SAYILI Elektronik Haberleşme Kanunu nuna dayanak oladuğu Erişim Ve Arabağlantı Yönetmeliği nin İlkeler başlıklı 5. Maddesinde Kullanıcıların talep ettikleri hizmetlerin dışında herhangi bir hizmeti satın almak zorunda bırakılmaması Referans erişim teklifleri ve şeffaflık başlıklı 11.maddesinde de Erişim talebinde bulunan işletmecilerin taleplerinin karşılanmasına yönelik gereksiz hizmetleri almamaları ve karşılığında bir bedel ödememeleri esastır. Bu maksatla, hizmetler yeterince ayrıştırılmış ve ilgili pazarın özelliklerine göre her bir hizmetin fiyatını da içerecek şekilde referans erişim teklifinin süre ve koşulları belirlenmiş olmalıdır hükümleri yer almaktadır. Görüldüğü üzere, işletmecilerin ihtiyaç duymadıkları halde bedel ödeyerek hizmet almaya zorlanmaması ve gereksiz maliyetlere katlanmak zorunda bırakılmaması için, referans tekliflerin, hizmetler yeterince ayrıştırılmış biçimde ve her bir hizmetin fiyatını içerecek şekilde hazırlanması gerektiği vurgulanmaktadır. Oysa kamuoyu görüşüne sunulan taslakta, herhangi bir bileşen diğerlerinden bağımsız ve ayrıştırılmış olarak işletmecilere sunulmamakta olup, dikkatlere getirdiğimiz Yönetmelik hükümlerine açıkça aykırılıklar içermektedir. Bu durumda çapraz sübvansiyon riski oluşmakta ve bir hizmetin maliyetinin, diğerinden alınan ücret ile sübvanse edilmesine uygun ortam oluşmaktadır.

6 Düzenleme Maddesi Görüş ve Değerlendirme Teklif 1- Taslak dokümanın 7.1.a maddesinde; Tek Seferlik Bağlantı Ücreti nin TL olarak belirlendiği görülmektedir. Söz konusu bedel karşılığında nasıl bir hizmet sunulduğu belirsizdir. Tek Seferlik Bağlantı Ücreti bedelinin arkasında yatan maliyet bileşenleri ve sunulan hizmetle ilişkisi açık ve net bir biçimde ortaya konulmalıdır. 2- Taslak dokümanın 7.1.b maddesinde; Yayın Merkezi Türk Telekom IP MPLS Node/Switch arasındaki NN ME Devre nin de Türk Telekom dan temin edilmesi zorunlu hale getirilmiş ve ayrıca ücretlendirileceği belirtilmiştir. Oysa İşletmesi söz konusu devreyi Türk Telekom dan almak zorunda değildir, kendi altyapısı ile veya bir başka işletmeciden kiralayarak da NN ME devreyi temin edebilir. İşletmeciler hizmetle doğrudan ilişkilendirilemeyen Yayın Merkezi Türk Telekom IP MPLS Node/Switch arasındaki NN ME Devre sini Türk Telekom dan almak zorunda bırakılmamalıdır. Türk Telekom un sadece hangi noktalardan trafiği teslim alabileceğini belirlemesi yeterlidir. 3- Taslak dokümanın 7.1.c maddesinde; Aylık Transmisyon Bedeli için Bant Genişliği sınırının minimum 100 Mbit/s dan başlatıldığı görülmektedir. Ayrıca Aylık Transmisyon Bedeli ne yönelik tabloda belirtilen minimum 100 Mbits lik kapasite için Mbps başına aylık transmisyon ücretinin 798,27 TL olduğu görülmektedir. Söz konusu 798,27 TL/Mbps bedel, Port+Transmisyon VAE modelinde belirlenen kampanyasız 53 TL/Mbps ile kampanyalı 49 TL/Mbps transmisyon ücretleriyle tutarlılık göstermemektedir. Oysaki Port+Transmisyon VAE modeli transmisyon bedelinin maliyet esaslı olup olmadığı belirsiz iken, İşletmecilerin ihtiyaç duymadıkları kapasiteleri almak zorunda bırakılmamaları için 50 ve 75 Mbps hızları da da listeye eklenmelidir. Aylık Transmisyon Bedeli ücretinin arkasındaki maliyet bileşenlerinin şeffaflık ilkesi doğrultusunda paylaşılmalıdır.

7 798,27 TL/Mbps nin maliyet esaslılığından kesinlikle söz edilemez. 4- Taslak dokümanın 7.1.d maddesinde; Santral Başına Alınacak Ücret ler yer almakta ve santral sayısına göre ücretlendirme kademeleri belirlenmektedir. 100 santral üzerinden bir değerlendirme yaptığımızda ödenmesi gereken ücretin 2.565,37 TL olduğunu görmekteyiz. Bu bedel 100 adet santralin her birine NN ME devrelerle ulaşılması halinde ödenmesi gereken ücrettir. Eğer 100 adet santralden NN ME devrelerle yayın merkezine fiziksel bağlantı yapılacak ise ki ücretlerin bu şekilde belirlendiği görülmektedir, paket bazlı IP MPLS şebekesinin maliyetleri düşürme yönündeki avantajının Multicast Erişim Hizmetinin maliyetlerine nasıl bir katkı sağladığı anlaşılamamaktadır. Ayrıca santral sayısı arttıkça ücretlerde düşüş olduğu görülmektedir ki, transmisyon teknolojileri, santral sayısı arttıkça birim maliyetlerin düştüğü bir maliyetlendirmeye izin vermez. Santral Başına Alınacak Ücret ler için belirlenen artan santral sayısına bağlı olarak düşen ücretlendirme yapısının arkasında yatan maliyet yöntemi anlaşılamamakta olup, şeffaflık ilkesi gereği söz konusu yöntemin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etmekteyiz. 5- Taslak dokümanın 7.1.e maddesinde; Abone başına alınan ücret in hangi hizmet karşılığında alındığı da anlaşılamamaktadır. Zira Multicast Erişim Hizmetinin sunulduğu abone erişim hizmetinin bedeli, paket bazlı VAE modelinde paket ücreti içinde, Port+Transmisyon VAE modelinde ise port ücreti olarak Türk Telekom tarafından zaten tahsil edilmektedir. Bu nedenle erişim şebekesi nedeniyle abone Abone başına alınan ücret alınmamalıdır. Multicast Erişim Hizmetinde VAE ye ek olarak verilen tek ilave hizmet Private Virtual Circuit (PVC) tanımlaması olabilir ki, bunun için de sadece tek seferlik PVC tanımlama ücreti alınabilir.

8 başına ücret ayrıca bir ücret alınmaması gerekmektedir. Multicast Erişim Hizmetinde VAE ye ek olarak verilen tek ilave hizmet Private Virtual Circuit (PVC) tanımlaması olabilir ki, bunun için de sadece tek seferlik PVC tanımlama ücreti alınabilir. Ayrıca Abone başına alınan ücret nin abone sayısı ile ilişkilendirilerek artan abone sayısına karşın düşen bir ücret yapsınının mantığı da anlaşılamamıştır.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 06.12.2011 Karar No : 2011/DK-07/628 Gündem Konusu : SSG İnternet Hizmeti Tarife ve SSG Uygulama Teklifleri. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 17-0xx

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 17-0xx T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : xx.02.2017 Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı Sayı : 17-0xx Konu : Port + Transmisyon Esaslı Tarifeler ve Yeni Ücretlendirme Model Önerisi İlgi (a)

Detaylı

T.C. Tarih : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı :

T.C. Tarih : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : T.C. Tarih : 01.11.2016 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : 16-023 Konu : Sanal Ayrıştırılmış Yerel Erişim (SAYE) Hizmeti İlgi (a) : Ankara 10. İdare Mahkemesinin 2015/107 E. sayılı

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 20.03.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/155 Gündem Konusu : Türk Telekom Referans Erişim Tekliflerinde Revizyon- Nakil Süreçleri, Ortak Yerleşim Alanlarına

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 20 Temmuz 2004 SALI Sayı : 25528 YEREL AĞA AYRIŞTIRILMIŞ ERİŞİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ

Detaylı

METRO ETHERNET TOPTAN TARİFE VE ÜCRETLENDİRMELERİ

METRO ETHERNET TOPTAN TARİFE VE ÜCRETLENDİRMELERİ METRO ETHERNET TOPTAN TARİFE VE ÜCRETLENDİRMELERİ METRO ETHERNET İNTERNET HİZMETİ Fiyatlara %18 Katma Değer Vergisi (KDV) ve %5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dahil değildir. Devre Hazırlama Ücreti (TL) Devre

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 27.04.2016 Karar No : 2016/DK-ETD/234 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

MOBİL ŞEBEKELERE ERİŞİM VE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ

MOBİL ŞEBEKELERE ERİŞİM VE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ MOBİL ŞEBEKELERE ERİŞİM VE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ 26.01.2017 Soru 1 Mobil şebekelere erişim ve çağrı başlatma hizmetlerinin

Detaylı

ECTA 2009 DÜZENLEYİCİ KURULUŞLAR KARNESİ (ECTA 2009 REGULATORY SCORECARD)

ECTA 2009 DÜZENLEYİCİ KURULUŞLAR KARNESİ (ECTA 2009 REGULATORY SCORECARD) ECTA 2009 DÜZENLEYİCİ KURULUŞLAR KARNESİ (ECTA 2009 REGULATORY SCORECARD) TELKODER DEN Üyesi olduğumuz ECTA tarafından bağımsız danışmanlık kuruluşlarına yaptırılan 2009 Regulatory Scorecard Düzenleyici

Detaylı

METRO ETHERNET TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ

METRO ETHERNET TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ İNTERNET HİZMETİ Fiyatlara %18 Katma Değer Vergisi (KDV) ve %5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dahil değildir. Devre Hazırlama Ücreti (TL) Devre Başına 20,30 Aylık Kira Ücretleri

Detaylı

Altyapıya Dayalı Rekabet -Türkiye Uygulamaları- Dr. Kuddusi YAZICI Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanı Aralık 2008

Altyapıya Dayalı Rekabet -Türkiye Uygulamaları- Dr. Kuddusi YAZICI Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanı Aralık 2008 Altyapıya Dayalı Rekabet -Türkiye Uygulamaları- Dr. Kuddusi YAZICI Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tarifeler Dairesi Başkanı Aralık 2008 İçindekiler Genel Bilgi Ulaştırma Bakanlığı Görev ve

Detaylı

TEMEL PERFORMANS GÖSTERGELERİNİN RAPORLANMASI VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ

TEMEL PERFORMANS GÖSTERGELERİNİN RAPORLANMASI VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ TEMEL PERFORMANS GÖSTERGELERİNİN RAPORLANMASI VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ 24.10.2014 Taslağın Geneli Üzerindeki Görüş ve Değerlendirme ve Teklif Söz konusu Taslak

Detaylı

SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI Fiyat Sıkıştırması Yükümlülüğü BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI Fiyat Sıkıştırması Yükümlülüğü BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU PAZAR ANALİZİ ÇALIŞMALARI SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI Fiyat Sıkıştırması Yükümlülüğü Nihai Doküman BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU MART 2014 ANKARA 1 Fiyat Sıkıştırması Yükümlülüğü Fiyat

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 30.03.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/106 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 12.03.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/140 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve

Detaylı

SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ

SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI BAŞLATMA PAZARI - Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman EK: SORU FORMU TELKODER GÖRÜŞLERİ 26.01.2017 Soru 1 Sabit çağrı başlatma hizmetine ilişkin yapılmış olan tanıma ve hizmetin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 09.09.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/446 Gündem Konusu : Türk Telekom SSG Bağlantı Kampanyaları. KARAR hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

Detaylı

Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul

Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul Telekomünikasyon Sektöründe Rekabet Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Ocak 2008 İstanbul Gündem Genel İstatistikler Pazar Analizleri Sabit Arama Pazarı Mobil Arama Pazarı Genişbant

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 06.12.2016 Karar No : 2016/DK-ETD/481 Gündem Konusu : SSG İnternet Hizmeti KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 19.10.2016 Karar No : 2016/DK-ETD/434 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 27.06.2018 Karar No : 2018/DK-ETD/198 Gündem Konusu KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı : Erişim ve Tarifeler

Detaylı

Türk Telekom dan, internete çıkış amacıyla simetrik Metro Ethernet İnternet/asimetrik SSG İnternet hizmetine ek olarak;

Türk Telekom dan, internete çıkış amacıyla simetrik Metro Ethernet İnternet/asimetrik SSG İnternet hizmetine ek olarak; EK-1 SSG FIRSAT UYGULAMASI UYGULAMANIN TANIMI Veri Akış Erişimi (VAE) ve Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) modelleriyle son kullanıcılarına genişbant internet servisi veren İnternet Servis Sağlayıcıları

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : SSG Fırsat Uygulaması ve Yeni Hız Tarifeleri. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : SSG Fırsat Uygulaması ve Yeni Hız Tarifeleri. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 13.07.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/211 Gündem Konusu : SSG Fırsat Uygulaması ve Yeni Hız Tarifeleri KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Galip ZEREY, Dr. İhsan KULALI, M. Selçuk NURSOY, Yaşar GÖK, Musa ŞAHİN

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Galip ZEREY, Dr. İhsan KULALI, M. Selçuk NURSOY, Yaşar GÖK, Musa ŞAHİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 21.12.2011 Karar No : 2011/DK-07/651 Toplantı No : 2011/50 Gündem No : 6 TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan II. Başkan Üyeler Gündem Konusu :Dr.

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. Karar Tarihi: : 08.04.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/198 Gündem Konusu : Toptan İnternet Kampanyası.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. Karar Tarihi: : 08.04.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/198 Gündem Konusu : Toptan İnternet Kampanyası. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 08.04.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/198 Gündem Konusu : Toptan İnternet Kampanyası. KARAR hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim

Detaylı

SSG İNTERNET HİZMETİ TARİFELER. SSG İnternet Ürünü Tarifeleri (4:1) Hız (Download)* Mbps. Aylık Ücret**

SSG İNTERNET HİZMETİ TARİFELER. SSG İnternet Ürünü Tarifeleri (4:1) Hız (Download)* Mbps. Aylık Ücret** SSG İNTERNET HİZMETİ SSG İnternet Hizmeti, İşletmelerin IP VAE, ATM VAE ya da YAPA kapsamında ortak yerleşimde bulunan SSG lerinde toplanan trafiğinin internet ortamına taşınabilmesi için sunulur. Hizmet;

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : DSL Satış Performans ve Genişbant/THK Erişim Kampanyaları.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : DSL Satış Performans ve Genişbant/THK Erişim Kampanyaları. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 05.02.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/75 Gündem Konusu : DSL Satış Performans ve Genişbant/THK Erişim Kampanyaları. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 16.06.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/ Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve Tarifeler

Detaylı

EK-5. Metro Ethernet İnternet Hizmeti Yeni Hız Tarifeleri

EK-5. Metro Ethernet İnternet Hizmeti Yeni Hız Tarifeleri EK-5 Metro Ethernet İnternet Hizmeti Yeni Hız Tarifeleri Hızı (Mbit/sn) Aylık Kullanım Ücreti (TL) 12.500 110.189,95 15.000 127.128,16 17.500 142.552,35 20.000 156.649,33 30.000 228.193,58 40.000 298.294,37

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Toptan Hat Kiralama Hizmeti Yoluyla Abonelerine Ses Hizmeti Sunan Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerinin Erişim Yöntemi Değiştirmelerine İlişkin Usul ve Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Tarih ve 2010/DK-07/88 Sayılı Kurul Kararı ile Belirlenen Arabağlantı Ücret Tarifeleri

Tarih ve 2010/DK-07/88 Sayılı Kurul Kararı ile Belirlenen Arabağlantı Ücret Tarifeleri 10.02.2010 Tarih ve 2010/DK-07/88 Sayılı Kurul Kararı ile Belirlenen Arabağlantı Ücret Tarifeleri Tüketici refahının artırılması düzenleyici kurumların en önemli amaçlarından birini teşkil etmektedir.

Detaylı

FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON 1 SÖZLEŞMESİ NE İLİŞKİN PORT VE TRANSMİSYON KONULU EK PROTOKOL TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. İLE... ARASINDAKİ FTTx VERİ AKIŞ ERİŞİMİ VERSİYON

Detaylı

FİYAT SIKIŞTIRMASININ TESPİTİNE, ÖNLENMESİNE VE GİDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

FİYAT SIKIŞTIRMASININ TESPİTİNE, ÖNLENMESİNE VE GİDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar FİYAT SIKIŞTIRMASININ TESPİTİNE, ÖNLENMESİNE VE GİDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amaç ve

Detaylı

TÜRK TELEKOM KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL DSL İNTERNET KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI

TÜRK TELEKOM KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL DSL İNTERNET KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI TÜRK TELEKOM KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL DSL İNTERNET KAMPANYASI UYGULAMA ESASLARI Kadın Girişimcilere Özel DSL İnternet Kampanyası Uygulama Esasları 1 KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL İNDİRİMLİ İNTERNET KAMPANYASI

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 21.12.2011 Karar No : 2011/DK-07/658 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı 12/12/2011

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı :

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : BAŞKANLIĞI Sayı : T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 24.08.2016 BAŞKANLIĞI Sayı : 16-016 Konu: Kurum tarafından son dönemde yapılan düzenlemeler İlgi (a): 11.06.2016 tarihinde yayınlanan Elektronik Haberleşme

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. Gündem Konusu : İnceleme - Referans Erişim Tekliflerine Uyum - Genişbant.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. Gündem Konusu : İnceleme - Referans Erişim Tekliflerine Uyum - Genişbant. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 09.06.2014 Karar No : 2014/DK-SDD/310 Gündem Konusu : İnceleme - Referans Erişim Tekliflerine Uyum - Genişbant. KARAR :Sektörel Denetim Dairesi

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile;

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun 10.02.2010 tarih ve 2010/DK-07/87 sayılı Kararı ile; Düzenleyici kurumların başlıca amaçlarından birisini oluşturan tüketici refahının artırılması amacıyla fiyatların

Detaylı

SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME 1/1

SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME 1/1 SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve SSG İNTERNET UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME 1/1 SSG İNTERNET UYGULAMASI NA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası. : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 30.03.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/107 Gündem Konusu : Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi Karar No Gündem Konusu KARAR 26.04.2017 2017/DK-ETD/139 Türk Telekom İP VAE Hizmeti Port ve Transmisyon Ücretleri Revizyonu Erişim ve Tarifeler

Detaylı

Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü

Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Electronic Communications Sector in Turkey Dr. Nur SAYGI Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu ICT Authority of Turkey nsaygi@btk.gov.tr 08.09.2009, ĐTÜ, Đstanbul

Detaylı

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU T.C. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Tarih : 10.10.2016 Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı Sayı : 16-021 İncek Mh. Boztepe Sk. No:125, 06830 Gölbaşı/ANKARA Konu : Adil Kullanım Noktası (AKN) Uygulaması

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Tesis Paylaşımı Yükümlülüğü ve Uygulaması.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Tesis Paylaşımı Yükümlülüğü ve Uygulaması. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.04.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/187 Gündem Konusu : Tesis Paylaşımı Yükümlülüğü ve Uygulaması. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 24.04.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/222 Gündem Konusu : Referans Tekliflere Köprü Statüsü Sürecinin Eklenmesi. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği

Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği Telekomünikasyon Kurumundan: Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; telekomünikasyon hizmetleri yürüten ve/veya telekomünikasyon

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 25.05.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/170 Gündem Konusu : Türk Telekom Metro Ethernet İnternet Yeni Satış ve Mevcut Müşteri Kampanyaları KARAR takrir

Detaylı

1.1 INTERNET: TCP/IP protokol setini kullanan ve kullanıcılar açısından tek bir sanal ağ işlevini gören bilgisayar ağlarının toplamını,

1.1 INTERNET: TCP/IP protokol setini kullanan ve kullanıcılar açısından tek bir sanal ağ işlevini gören bilgisayar ağlarının toplamını, EK-1 SSG İNTERNET HİZMETİ UYGULAMA ESASLARI KISIM 1: TANIMLAR 1.1 INTERNET: TCP/IP protokol setini kullanan ve kullanıcılar açısından tek bir sanal ağ işlevini gören bilgisayar ağlarının toplamını, 1.2

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 03.09.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/477 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları Süre Uzatımı. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2017 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2017 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2017 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ 14.11.2016 Öneri Sahibi (Kişi/Kurum): TELKODER GENEL GÖRÜŞLER Bilgi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 24.04.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/221 Gündem Konusu : Türk Telekom DSL Yeni Müşteri Satış Performans ve İSS Sadakat Kampanyaları. KARAR :Erişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 20.06.2012 Karar No : 2012/DK-07/277 Gündem Konusu : Al-Sat/IP VAE DSL Tarifeleri ve Yüksek Hızlı Tarifelere Yönelik Mevcut Müşteri ve Satış

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi :14.07.2010 Karar No :2010/DK-07/416 Gündem Konusu :Türk Telekom Referans Ortak Yerleşim ve Tesis Paylaşımı Teklifi. KARAR : Elektronik haberleşme

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası Süre Uzatımı ve Upsell Kampanyası Onayı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası Süre Uzatımı ve Upsell Kampanyası Onayı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 16.06.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/ Gündem Konusu : Türk Telekom Toptan Al-Sat DSL İnternet Bizden Kampanyası Süre Uzatımı ve Upsell Kampanyası

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. Karar Tarihi: : 22.09.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/460 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. Karar Tarihi: : 22.09.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/460 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 22.09.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/460 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. : Erişim ve

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 12.02.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/99 Gündem Konusu : Türk Telekom Referans Tekliflerinde (RKDT ve RAFMET) Revizyon. KARAR :Erişim ve Tarifeler

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Türk Telekom Referans Erişim Tekliflerinde Revizyonlar.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Türk Telekom Referans Erişim Tekliflerinde Revizyonlar. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 07.07.2011 Karar No : 2011/DK-07/351 Gündem Konusu : Türk Telekom Referans Erişim Tekliflerinde Revizyonlar. KARAR : 5809 sayılı Elektronik

Detaylı

SSG İNTERNET ÜCRETSİZ KAPASİTE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPTAN WIFI HİZMETİ SÖZLEŞMESİ 1/1

SSG İNTERNET ÜCRETSİZ KAPASİTE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPTAN WIFI HİZMETİ SÖZLEŞMESİ 1/1 SSG İNTERNET ÜCRETSİZ KAPASİTE KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve TOPTAN WIFI HİZMETİ SÖZLEŞMESİ 1/1 SSG İNTERNET ÜCRETSİZ KAPASİTE KAMPANYA TAAHHÜTNAMESİ Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi: : 30.06.2015 Karar No : 2015/DK-ETD/294 Gündem Konusu : Türk Telekom Noktadan Noktaya G.SHDSL ve Fiberlink te Avantaj Kampanyaları. KARAR hazırladığı

Detaylı

SSG FIRSAT UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

SSG FIRSAT UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SSG FIRSAT UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve 1/1 SSG FIRSAT UYGULAMASINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun 13.07.2017 tarih ve 2017/DK-ETD/211

Detaylı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2009/DK-07/565 sayılı Kararı ile;

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun tarih ve 2009/DK-07/565 sayılı Kararı ile; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu nun 04.11.2009 tarih ve 2009/DK-07/565 sayılı Kararı ile; 25.03.2009 tarih ve 2009/DK 07/149 sayılı Kurul Kararı nın 2 nci maddesi (b) fıkrası ile; Turkcell İletişim

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU PİYASA ANALİZİ ÇALIŞMALARI - VII VERİ AKIŞ ERİŞİMİNİ İÇEREN TOPTAN GENİŞBANT ERİŞİM PİYASASI Kamuoyu Görüşlerini İçeren Doküman BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Ocak 2010, ANKARA Ref: 2010.T.12.2

Detaylı

GENİŞBANT VE IP TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKASYON PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ

GENİŞBANT VE IP TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKASYON PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ GENİŞBANT VE IP TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKASYON PROGRAMI GAZİ ÜNİVERSİTESİ İÇİNDEKİLER GENİŞBANT VE IP TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKASYON PROGRAMI 3 Sertifika Programının Amacı 4-5 Eğitim Haritası 6 Telekomünikasyon

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Fiberlink Hizmetinin Referans Kiralık Devre Teklifine Eklenmesi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Fiberlink Hizmetinin Referans Kiralık Devre Teklifine Eklenmesi. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 23.11.2012 Karar No : 2012/DK-07/589 Gündem Konusu : Fiberlink Hizmetinin Referans Kiralık Devre Teklifine Eklenmesi. KARAR :Erişim ve Tarifeler

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyalarının Süre Uzatımı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyalarının Süre Uzatımı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 20.09.2017 Karar No : 2017/DK-ETD/275 Gündem Konusu : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyalarının Süre Uzatımı KARAR : Erişim ve Tarifeler

Detaylı

Atila Çelik UlaştırmaBakanlığı

Atila Çelik UlaştırmaBakanlığı 1. KaradenizHazar Düzenleyici Konferansi 25 Mayıs 2006, İstanbul Atila Çelik UlaştırmaBakanlığı ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNUN HAZIRLANMASINDA DİKKATE ALINAN HUSUSLAR AB müktesebatının üstlenilmesine ilişkin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. KARAR : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 02.07.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/345 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR : Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyaları Süre. Uzatımı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyaları Süre. Uzatımı BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 22.03.2018 Karar No : 2018/DK-ETD/87 Gündem Konusu : Türk Telekom İnternet Bizden Kampanyaları Süre Uzatımı KARAR : Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

IP VAE/ATM VAE/YAPA METRO ETHERNET KAMPANYASI

IP VAE/ATM VAE/YAPA METRO ETHERNET KAMPANYASI IP VAE/ATM VAE/YAPA METRO ETHERNET KAMPANYASI ADSL internet hizmetini IP VAE/ATM VAE/YAPA modeli kullanarak sunan TTNet A.Ş. haricindeki İSS lerin, VAE trafik teslim noktasında/yapa kapsamında paylaşıma

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BTK

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BTK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BTK F 2 0RA 1P O R 0U A A L İ Y E T Bu Faaliyet Raporunda yer alan bilgiler ve veriler kaynak gösterilmeden kullanılamaz 2011 3 53 53 56 56 57 57 57 57 58 58 58

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 18.03.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/150 Gündem Konusu : Genişbant Kampanyaları. KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. :Erişim ve Tarifeler Dairesi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2016 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2016 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNUN 2016 YILI İŞ PLANINDA YER ALMASI TALEP EDİLEN KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN TELKODER GÖRÜŞLERİ 11.11.2015 Öneri Sahibi (Kişi/Kurum): TELKODER GENEL GÖRÜŞLER Bilgi

Detaylı

T.C. Tarih : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı :

T.C. Tarih : BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : T.C. Tarih : 21.11.2016 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : 16-031 Konu : Fiber Muafiyet Kararı İlgi : 03.10.2016 tarih ve 2011/DK-10/511 sayılı Kurul Kararı Son yıllarda tüm dünyada

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMELER TELKODER

ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMELER TELKODER ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMELER TELKODER 16.05.2015 TELKODER in Kuruluş Amacı Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği TELKODER, Türkiye de Telekomünikasyon Hizmetleri Sektöründe tam

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. :Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığının hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 03.04.2013 Karar No : 2013/DK-ETD/163 Gündem Konusu : Engelli, Gazi ve Şehit Yakınlarına Yönelik İndirimli İnternet Tarifelerinin Kapsamının

Detaylı

SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ 1/1

SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ 1/1 SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. ve SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ 1/1 SSG İNTERNET HİZMETİNDE İNDİRİM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

Detaylı

Dosya Sayısı : 2012-2-118 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 13-03/17-9 Karar Tarihi : 10.01.2013 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER

Dosya Sayısı : 2012-2-118 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 13-03/17-9 Karar Tarihi : 10.01.2013 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2012-2-118 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 13-03/17-9 Karar Tarihi : 10.01.2013 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler B. RAPORTÖR :

Detaylı

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2011-2-504 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 12-25/728-208 Karar Tarihi : 09.05.2012 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr.

Detaylı

Sabit Şebekede Çağrı Sonlandırma Piyasası SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI SONLANDIRMA PİYASASI. Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Döküman TELKODER GÖRÜŞLERİ

Sabit Şebekede Çağrı Sonlandırma Piyasası SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI SONLANDIRMA PİYASASI. Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Döküman TELKODER GÖRÜŞLERİ SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI SONLANDIRMA PİYASASI Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Döküman TELKODER GÖRÜŞLERİ 29.07.2016 Soru 1: Rapor kapsamında değerlendirilen hizmete ilişkin Kurum görüşlerine katılıyor musunuz?

Detaylı

Yeni Satış Destek Tutar 45 TL

Yeni Satış Destek Tutar 45 TL 1) ADSL Yeni Satış Kampanyası İSS lerin 01.10.2017-31.12.2017 tarihleri arasında Al-Sat, IP VAE ve YAPA kapsamında yapacakları yeni ADSL satışları için aboneliğin en az 6 ay sürmesi koşuluyla (İSS ler

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerine Yönelik Toptan Hat Kiralama Kampanyaları.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerine Yönelik Toptan Hat Kiralama Kampanyaları. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 07.11.2012 Karar No : 2012/DK-07/558 Gündem Konusu : Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerine Yönelik Toptan Hat Kiralama Kampanyaları. KARAR takrir

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 23.07.2018 Karar No : 2018/DK-ETD/222 Gündem Konusu KARAR takrir ve ekleri incelenmiştir. : Engelli, Gazi ve Şehit Yakınlarına Yönelik İndirimli

Detaylı

TT VPN TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ

TT VPN TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ TT VPN TOPTAN TARİFE ve ÜCRETLENDİRMELERİ Fiyatlara %18 Katma Değer Vergisi (KDV) ve %15 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) dahil değildir. TT VPN HİZMET PAKETLERİ* Paket Gerçek Zamanlı Veri Kritik Veri Standart

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU PİYASA ANALİZİ ÇALIŞMALARI SABİT ŞEBEKEDE ÇAĞRI TAŞIMA PİYASASI Kamuoyu Görüşlerini İçeren Doküman BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Şubat 2010, ANKARA Ref: 2010.T.10.2 Sabit Şebekede Çağrı Taşıma

Detaylı

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI

Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Rekabet Kurumu Başkanlığından, REKABET KURULU KARARI Dosya Sayısı : 2012-2-141 (Önaraştırma) Karar Sayısı : 13-10/139-74 Karar Tarihi : 14.02.2013 A. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER Başkan Üyeler : Prof. Dr.

Detaylı

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRE HİZMETLERİNE İLİŞKİN PAZAR ANALİZİ HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRE HİZMETLERİNE İLİŞKİN PAZAR ANALİZİ HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRE HİZMETLERİNE İLİŞKİN PAZAR ANALİZİ HAKKINDA TELKODER GÖRÜŞLERİ 23.03.2015 GENEL DEĞERLENDİRME Malumları olduğu üzere söz konusu pazar analizi, bir alternatif işletmecinin

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. Gündem Konusu :Türk Telekom Yurtiçi Kiralık Devrelerde Yüksek Hız Kampanyası.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. Gündem Konusu :Türk Telekom Yurtiçi Kiralık Devrelerde Yüksek Hız Kampanyası. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 02.06.2014 Karar No : 2014/DK-ETD/290 Gündem Konusu :Türk Telekom Yurtiçi Kiralık Devrelerde Taahhütlü Yüksek Hız Kampanyası. KARAR :Erişim

Detaylı

milyona ulaştı İnternet abone sayısı 2011 de

milyona ulaştı İnternet abone sayısı 2011 de İnternet abone sayısı 2011 de milyona ulaştı 14 Türkiye nin elektronik haberleşme sektör büyüklüğü, 2011 de 27.6 milyarı bulurken pazar gelirlerinde telefon hizmetlerinden sonra en büyük payı oluşturan

Detaylı

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU PAZAR ANALİZİ ÇALIŞMALARI TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER Kamuoyu Görüşlerini İçeren Doküman BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU NİSAN 2013 ANKARA Ref: 2013.6.2 Toptan ve Perakende Kiralık Devre

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Türk Telekom Referans Erişim Teklifinde Teminat Mektubu Uygulanması ve ROYTEPT Revizeleri.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI. : Türk Telekom Referans Erişim Teklifinde Teminat Mektubu Uygulanması ve ROYTEPT Revizeleri. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 18.07.2012 Karar No Gündem Konusu : 2012/DK-07/336 : Türk Telekom Referans Erişim Teklifinde Teminat Mektubu Uygulanması ve ROYTEPT Revizeleri.

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Arabağlantı yükümlüsü: Arabağlantı sağlama yükümlülüğü getirilen işletmeciyi,

YÖNETMELİK. c) Arabağlantı yükümlüsü: Arabağlantı sağlama yükümlülüğü getirilen işletmeciyi, 8 Eylül 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27343 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ERİŞİM VE ARABAĞLANTI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

ERİŞİM VE ARABAĞLANTI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ERİŞİM VE ARABAĞLANTI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 8 Eylül 2009 SALI Resmî Gazete Sayı : 27343 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK ERİŞİM VE ARABAĞLANTI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 27404 YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : 27404 YÖNETMELİK 12 Kasım 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27404 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TARĠFE YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER. Mayıs 2015. www.telkoder.org.tr

2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER. Mayıs 2015. www.telkoder.org.tr 2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER Mayıs 2015 www.telkoder.org.tr TELKODER DEN Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği TELKODER, Türkiye de Telekomünikasyon Hizmetleri Sektöründe

Detaylı

Rekabet Kongresi Özel Sektörde Büyüme Dinamikleri Üzerine Bir Tartışma. Cüneyt Türktan 8.11.2007

Rekabet Kongresi Özel Sektörde Büyüme Dinamikleri Üzerine Bir Tartışma. Cüneyt Türktan 8.11.2007 Rekabet Kongresi Özel Sektörde Büyüme Dinamikleri Üzerine Bir Tartışma Cüneyt Türktan 8.11.2007 BÜYÜMEDE REKABETİN ÖNEMİ Modern serbest piyasa ekonomisi sistemini benimseyen ülkelerde rekabet kavramı,

Detaylı

YEREL AĞIN PAYLAŞIMA AÇILMASI SONRASINDA VERİLECEK HİZMETLER VE DÜZENLEME ÖNERİLERİ

YEREL AĞIN PAYLAŞIMA AÇILMASI SONRASINDA VERİLECEK HİZMETLER VE DÜZENLEME ÖNERİLERİ YEREL AĞIN PAYLAŞIMA AÇILMASI SONRASINDA VERİLECEK HİZMETLER VE DÜZENLEME ÖNERİLERİ SERVICES TO BE PROVIDED AFTER LOCAL LOOP UNBUNDLING AND REGULATION RECOMMENDATIONS Şaban TAŞKIN 1 Telekomünikasyon Kurumu,

Detaylı

Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı. TBD Kamu-BİB'19. TELKODER 27 Ekim 2017

Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı. TBD Kamu-BİB'19. TELKODER 27 Ekim 2017 Telekomünikasyon Sektörünün Durumu Altyapı-Rekabet-Büyüme Sorunları Kamu-Bilişim Sektörü Bağlantısı TBD Kamu-BİB'19 TELKODER 27 Ekim 2017 TELKODER Üyeleri Bir VPN Hizmetini (KamuNet) Diğer İşletmeciler

Detaylı

Genişbant Pazar Analizlerine İlişkin Ankete Yönelik. TELKODER Görüşleri

Genişbant Pazar Analizlerine İlişkin Ankete Yönelik. TELKODER Görüşleri Genişbant Pazar Analizlerine İlişkin Ankete Yönelik TELKODER Görüşleri 28.11.2016 Avrupa Komisyonu nun 9 Ekim 2014 tarihli Tavsiye Kararı (2014/710/EU) doğrultusunda Market 3a, Sabit bir yerde verilen

Detaylı

METRO ETHERNET BAĞLANTILARINDA AYNI SANTRALDEN VE FARKLI SANTRALDEN LOKAL ERİŞİM YEDEKLEMESİ UYGULAMA ESASLARI

METRO ETHERNET BAĞLANTILARINDA AYNI SANTRALDEN VE FARKLI SANTRALDEN LOKAL ERİŞİM YEDEKLEMESİ UYGULAMA ESASLARI METRO ETHERNET BAĞLANTILARINDA AYNI SANTRALDEN VE FARKLI SANTRALDEN LOKAL ERİŞİM YEDEKLEMESİ UYGULAMA ESASLARI TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. PAZARLAMA ve İLETİŞİM BAŞKANLIĞI Kurumsal Pazar Yönetimi Direktörlüğü

Detaylı

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU PAZAR ANALİZİ ÇALIŞMALARI TOPTAN VE PERAKENDE KİRALIK DEVRELER Kamuoyu Görüşü Alınmasına İlişkin Doküman BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU KASIM 2012 ANKARA Ref: 2012.P.6.1 Toptan ve Perakende Kiralık

Detaylı