HABER YAZIMINDA KARŞILAŞILAN SIKINTILAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HABER YAZIMINDA KARŞILAŞILAN SIKINTILAR VE ÇÖZÜM YOLLARI"

Transkript

1 HABER YAZIMINDA KARŞILAŞILAN SIKINTILAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

2 Haberde dil bilgisi Haber, mimarî kuralları olan bir eser dir. Bu eserin taşıyıcı kolonları; başlık, giriş ve olay örgüsünün anlatıldığı gövde dir. Eserin görsel zenginliği ise anlatım dili imla veya dil bilgisi dir. Anlatım dili, konunun iyi bir kurgu ve akıcı bir dille yazılmasını kapsar.

3 Başlık hiçbir kurala uymuyor Başlığın haberde anlatılan konuya hakim olmaması, okuru yakalaması gerekiyor Haber başlığı roman başlığı gibi olmamalı ÖRNEK: Hava Soğuk Ortam Sıcaktı. o AYESDER (Ayrancılar Eğitim Severler Derneği) Anne ve Babanın Çoçuğun eğitimindeki yeri adlı seminer düzenledi. Ayrancılar Düğün Salonu nda Ayrancılar Eğitim Severler Derneğinin davetlisi olarak katılan Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Daışman Orhan Keskin, Velilere yönelik Anne Babanın Çocuğun diye devam ediyor. Başlıkta imla kuralları göz ardı edilmiş. Haberin girişi de başlıktan farksız. Habere kısaltma ile başlanmış, kurumun açık ismi ise parantez içine yazılmış). Uygulama tam tersi olmalı. Haberin flaşı bir seminer yapılması değil, seminerde konuşulanlar olmalı. Ama bu da girişte yok.

4 Başlık iki farklı cümleden oluşuyorsa, bir birini tamamlayan özelliklere sahip olmalı Side'de dağ laleleri kırmızıya, yükseklerde ise kar beyaza bürüdü - Haberin girişi, konuyu kapsayıcı ve özetleyici olmalı. Konusuz habere konu oluşturulmalı. Anlamsız haberden kaçınılmalı. - Kurumların kısaltılmış adları başa değil, parantez içine konulmalı. o AYESDER (Ayrancılar Eğitim Severler Derneği) Anne ve Babanın Çoçuğun eğitimindeki yeri adlı seminer düzenledi. - Apostroflar yerinde kullanılmalı, özel isimlere gelen ekler mutlaka ayrılmalı. - Unvanlarda aşırı sıfatlar özel isim gibi kullanılmamalı Ayrancılar Düğün Salonu nda Ayrancılar Eğitim Severler Derneğinin davetlisi olarak katılan Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Daışman Orhan Keskin, Velilere yönelik Anne Babanın Çocuğun Eğitimindeki Rolü adlı bir seminer verdi.

5 Haber rakamla başlamamalı - Habere mümkün mertebe rakamla başlanmamalı. - Aynı cümlede kelime tekrarından kaçınılmalı. Cümle kısa tutulmalı. - Unvan ve sıfatlar doğru yazılmalı - Tab tuşunun kullanılmasından kaçınılmamalı - Haberde mutlaka bilgi yer almalı. - Bilgi olmayan metnin haber değeri taşımadığı bilinmeli ÖRNEK 54.Hükümetin Başbakanı merhum Prf. Dr. Necmettin Erbakan ın 1.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Erbakan ı anma ve algılama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak araştırmacı yazar Ekrem Şama katıldı. Merhum Prf. Dr. Necmettin Erbakan ın 1.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Erbakan ı anma ve algılama etkinlikleri Edremit Şükrü Tunar Kültür merkezinde gerçekleşti. Geceye partililerden yoğun ilgi gösterildi. Gecede düzenlenen slayt gösterileri katılanları duygulandırdı. Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Ekrem Şama katılanları etkiledi. Üç saat süren konferanstan katılanlar memnun olduklarını ifade etti. Konferansı düzenleyen Saadet Partisi Edremit İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliklerin son olarak Cuma günü Altınoluk Ayvalı burun camiinde Erbakan Hocanın hayrına düzenleyeceği Kuran ziyafeti ve yemek vereceği öğrenildi. 3 saatlik konuşmadan bir kelimenin bile olmaması ilginç değil mi böyle bir haberde?

6 Haber imla kurallarına uygun yazılmalı Haberin bilgi ve olgusal doğruluğu kadar dil bilgisi ve imla kuralları açısından da doğru olması şarttır. İyi haber, muhtevası kadar, dil bilgisi yönünden de dört başı mamur olmalıdır. Haberde Türkçenin doğru kullanılması haberin anlaşılırlık ve okunulurluğuna katkı sağlar. Kelimeler, asla dolgu malzemesi olarak kullanılmamalıdır.

7 Dili bozuk haber, beş yıldızlı oteldeki bayat yemeğe benzer Pişmemiş yemek veya kirli bir masa, beş yıldızlı görkemli bir otelin bütün itibarını bir anda silip atabilir. Habercilik böyledir. Haberinizin konusu mükemmel olabilir, başlığınız konuyu çok iyi anlatabilir; ancak, bilgi bayat, dil bilgisi bozuk ve imla kuralları da o nispette doğru değilse, hem haberinizin itibarını düşürmüş hem de okurun haberinize olan güvenini zedelemiş olursunuz. Haberin lezzeti imla ve anlatım hatalarıyla kaçırılmamalı.

8 Anlamlı başlık Şişli'deki patlamanın boru tipi bombadan kaynaklandığı ortaya çıktı başlığının yerine Marketteki patlamanın sebebi boru tipi bomba başlığı atılabilirdi. Metinde de yine.. Şişli'de bir marketler zincirinin şubesinde meydana gelen patlamanın marketin içine bırakılan boru tipi parça tesirli bomba olduğu ortaya çıktı. Şişli Kurtuluş Caddesi üzerinde, bir marketler zincirinin şubesinde akşam saatlerinde patlama meydana gelmişti. Patlamada 2 kişi hafif şekilde yaralanmış, market içinde ise maddi hasar oluşmuştu. Polis patlama ile ilgili geniş çaplı incelemelerde bulundu. Patlamanın markete bırakılan boru tipi parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirtildi.

9 Haber anlaşılır olmalı - Haber metinleri mümkün mertebe kısa tutulmalı, konunun özünün dağılmasının önüne geçilmeli vuruşluk bir ilçe belediye başkanı haberinin kimi ne derece ilgilendirdiği göz önünde bulundurulmalı. - Bu derecede uzun bir metinde konu yokmuş gibi - Posbıyık, TSO meclis toplantısında çalışmaları anlattı gibi konusuz bir başlık atılmamalı - Anlatılanlardan bir konu öne çıkarılarak bilgi içeren bir başlık atılmalı. - Habere faaliyetin yapıldığı yer belirtilerek girilmemeli, söylenen önemli bir söz veya verilen bir bilgi haberin vitrinine çekilmeli. o Zonguldak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası nın Şubat 2012 Meclis toplantısını oda binasında gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya katılan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. girişi bir haberde kesinlikle olmamalı. - Haberde kesinlikle peş peşe tekrar cümleler kullanılmamalı - Yukarıdaki girişle başlayan haberin ikinci paragrafında da aynı cümle olmamalı. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis toplantısı Oda binasında gerçekleştirildi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç ve meclis yöneticilerinin yer aldığı toplantıya davet edilen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede bugüne kadar yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan çalışmalar hakkında sinevizyon eşliğinde TSO Başkanı Mehmet Genç ve Meclis üyelerine bilgiler verdi. - İkinci paragrafta ya ilk paragraftaki konu detaylandırılmalı,ya da değiştirilmeli - Toplantının katılımcıları çok özel ve önemli ise haberin girişinde isimleri verilmeli yoksa konudan uzaklaşıp isim listesi sıralanmamalı.

10 Merhum Erbakan 1. ölüm yıldönümü Edremit te çeşitli etkinliklerle anıldı. 54.Hükümetin Başbakanı merhum Prf. Dr. Necmettin Erbakan ın 1.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Erbakan ı anma ve algılama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak araştırmacı yazar Ekrem Şama katıldı. Merhum Prf. Dr. Necmettin Erbakan ın 1.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Erbakan ı anma ve algılama etkinlikleri Edremit Şükrü Tunar Kültür merkezinde gerçekleşti. Geceye partililerden yoğun ilgi gösterildi. Gecede düzenlenen slayt gösterileri katılanları duygulandırdı. Konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Ekrem Şama katılanları etkiledi. Üç saat süren konferanstan katılanlar memnun olduklarını ifade etti. Konferansı düzenleyen Saadet Partisi Edremit İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliklerin son olarak Cuma günü Altınoluk Ayvalı burun camiinde Erbakan Hocanın hayrına düzenleyeceği Kuran ziyafeti ve yemek vereceği öğrenildi. Başlık sonuna nokta konulmuş, unfan hatalı yazılmış. Haberi baştan sona muhabir anlatıyor. Sanki konferansı dinlememiş gibi. Haber metni bilgi içermeli

11 Başlıkta edilgen kelimeler kullanılmamalı Makale başlığı gibi olmamalı Sodes İle 30 İşsiz Gençe Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu Verilmeye Başlandı Doğalgazla tanışan Gümüşhane de ihtiyaç duyulan yetkili tesisatçılar, Gümüşhaneli Genç işadamları Derneği (GİAD) tarafından Sosyal Destek Programı SODES kapsamında açılan Doğalgaz tesisatçılığı kursu ile yetişerek meslek sahibi olacak. Gibi dolaylı bir cümle yerine habere Gümüşhaneli Genç işadamları Derneği (GİAD), Sosyal Destek Programı SODES kapsamında açtığı Doğalgaz tesisatçılığı kursu ile gençleri iş ve meslek sahibi yapacak cümlesi ile daha net bir ifade ortaya konulabilmeli.

12 Münevver Karabulut, cesedinin bulunduğu konteynır başında anıldı Vahşice katledilen lise öğrencisi Münevver Karabulut, bir grup CHP'li ve avukat tarafından cesedinin bulunduğu Etiler'deki çöp konteynırı başında anıldı. Anne Nagihan ve Baba Süreyya Karabulut'un da hazır bulunduğu etkinlikte avukatlar, Karabulut ailesine hukuki süreç boyunca destek olacaklarını ve davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Konuşmaların ardından gruptakiler olay yerine karanfil bıraktı. Öldürülüşünün üzerinden 170 gün geçen Karabulut cinayetiyle ilgili aranan katil zanlısı Cem Garipoğlu hala yakalanamaması CHP'lilerin ve avukatların da aralarında bulunduğu grup tarafından protesto edildi. Cesedinin bulunduğu Etiler'deki çöp konteynırı önünde toplanan bir grup CHP'li ve avukatlar "170. gününde Münevver Karabulut'u unutmadık unutturmayacağız." yazılı pankartlar ile Münevver'in fotoğraflarını taşıdı.

13 Karabulut cinayetiyle ilgili İstanbul'un yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'ın "Bu benim namusumdur" dediğini hatırlatan Soysal, "Bizimde daha sonra emniyet görevlileri ile yaptığımız görüşmelerde aynı şekilde ifada edildi. Burada bu olayın mutlaka çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama bunun yanı sıra burada bir gözyaşı var feryat var. Bu feryada da kulak verilmesi gerekirken ne yazık ki dava açacağım demek cüretkarlığını gösterenler de oldu. işte bu noktada Karabulut ailesi yalnız değildir. Bu dava Karabulut ailesinin davası olmaktan çıkmıştır. Bu dava İstanbulluların davası olmuştur. Türkiye de yaşayan anne baba olan herkesin davası olmuştur. Bu dava Türkiye büyük millet meclisinin davası olmuştur. Bu dava benim davam olmuştur. Burada karabulut ailesin yalnız değildir. " şeklinde konuştu.

14 Peş peşe tekrar cümleler TRT Erzurum Ekibi Vali Çınar'ı Ziyaret Etti Bir takım çalışma faaliyetlerini görüntülemek üzere Muş a gelen Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Erzurum bölge ekibi Vali Çınar ı makamında ziyaret etti. Ağır kış şartlarının yaşandığı Muş ta bir takım görüntü çekimi yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Erzurum bölge ekibi vali Ali Çınaı ı makamında ziyaret etti. TRT Erzurum ekibi, Muş Valisi Ali Çınar'ı ziyaret etti.valilik makamında yapılan ziyarete, prodüktör Cihat Kalpar, haber muhabiri Murat Kaban, haber kameramanları Muhammet Kartal, Muhammet Ali Civelik ve TRT muş muhabiri Emrah Doğru katıldı. Yapılan Ziyarette, Muş ilinin son yıllarda basında yer alan olumlu haberleri ve çetin geçen kış şartlarında yaşanan zorluklar ile ilgili konuşuldu.

15 Devam Muş a ilk defa geldiğini belirten prodüktör Cihat Kalpar, Muş u çok küçük bir yer olarak beklediğini halbuki bir çok ilden daha güzel ve gelişmiş olduğunu söyledi. Muş valisi Ali Çınar ın da muş için büyük bir nimet olduğunu belirten kalpar, bir çok ilde kaymakamlık yapmış bir idarecinin Muş için çok önemli projelere imza atacaktır ki basında da trt de de sayın valimizin haberlerini sık sık görüyoruz keyifle izliyoruz diye konuştu. Yapılan ziyarete memnun olduğunu belirten Vali Çınar, "Böyle güzel bir ziyaretten dolayı öncelikle sizlere teşekkür ediyorum, tabi Muş hak ettiği yeri bulacaktır, bizde burada gerek valilik olsun gerek ilçe kaymakamlarımız olsun durmadan ivedi bir şekilde çalıyoruz. kaymakamlarımız sağ olsunlar ilçeler için ellerinden gelen tüm imkanları kullanıyorlar benim ile de bir abi kardeş gibi konuşuyorlar, amacımız derdimiz ızdırabımız Muş a ne yaparda yatırıma teşvik ederiz ne yaparda Muş a daha refah bir seviyeye getirebiliriz diye konuştu.

16 Bir değerlendirme Aslında bu haberi buraya, sırf başlığına ve yapılan yazım hatalarına dikkat çekmek için almıştım. Ama bir konuyu daha değerlendirmek gerekiyor. Nitekim, hemen her gün; ayna ekibi, gezelim görelim, lezzet durakları veya daha birçok televizyoncunun gittikleri il ve ilçelerdeki muhabirlerden bunların haberleri geliyor. TRT, STV, ATV, Kanal7 ya da ahaber, bunların hepsi Cihan Haber Ajansı gibi medya faaliyeti yapan kurumlar. Yani refikimiz diyebileceğimiz kamu ve özel sektör medya temsilcileri. Cihan Haber Ajansı muhabirinin bir vali, belediye başkanı veya fabrika müdürü ile görüşmesi işinin gereği. Peki bu işini yaparken başka kurumlar tarafından hiç haber yapıldığı olur mu? Olması gerekir mi? Bazen gerekir. Belediye başkanının odasında dayak yemişse, valiye tokat atmışsa ya da kanala uçan bir vatandaşın yardımına koşmuş, denizde boğulmak üzere olan bir çocuğu kurtarmışsa, işinin dışında bir insan hikayesinin baş aktörü olmuşsa işte o zaman haber de olur, manşette. Peki bunların hiçbirisi yokken, cihan muhabiri neden TRT ekibi, sırf işi için valiyi makamında ziyaret etmesini haber yapma ihtiyacı duyar? Peki yaptı O zaman de en azından bir konu bulması ve düzgün bir dil kullanması gerekmez mi?

17 Özne çoğul da olsa yüklem tekildir Öznesi çoğul olan cümlenin yüklemi tekildir. Ama genellikle birçok arkadaşımız, gerek haber başlıklarında gerekse metinlerde hep ler ve lar ekini cümle sonlarında da kullanıyor. Yönetim kurulu üyeleri, kürsüde birer konuşma yaptı. Haberde farklı konular ya da olaylar, " belirtilerek, kaydederek, bildirirken, kaydederken" gibi bağlaçlarla aynı cümlede anlatılmamalıdır. Bir kelime aynı cümle ya da paragraf içinde tekrar edilmemeli. Farklı kelimeler kullanarak bu sıkıcılığın önüne geçilmeli. erek, -arak ve iken ekleriyle iki farklı konu tek cümlede birleştirilmemelidir.

18 ÖRNEK 1: "... kazada 5 kişi ölürken, aynı kazada yaralanan 4 kişi Aziziye Araştırma Hastanesi ne kaldırıldı" (Yanlış) yerine, "... 5 kişi öldü; yaralanan 4 kişi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı." veya " 5 kişi öldü. Sürücü gözaltına alındı." şeklinde kısa cümleler yazılması daha doğru olur. ÖRNEK 2: ANKARA (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, belediyelerin, su-kanalizasyon borularının tadilat çalışmaları sırasında il sağlık müdürlükleri ile irtibatlı olmaları gerektiğini belirtirken, çalışmalardan hemen sonra şebekeye su verilmeden süper klorlama yapılması gerektiğini vurguladı (Yanlış. İki farklı konu aynı cümlede- Gereksiz kullanım.)

19 Yöresel değil gündelik dil Muhabir, elde ettiği bilgileri doğru ve duru bir Türkçe ile okura aktarmakla mükelleftir. Yazılan haberi, Ağrı Dağı ndaki çoban da Çankaya Köşkü ndeki cumhurbaşkanı da anlayabilmelidir. BBC çalışanlarının, Bizler düklerden çöpçülere, barmenlerden papazlara ve gazetelerine gömülmüş profesörlere, neşeli gençlere kadar anlaşılır olmak zorundayız! dediği rivayet edilir. Haber, gündelik dilde kullanılan kelimelerle yazılmalı; teknik, argo ve jargon kullanımından sakınılmalıdır. Teknik terimler bu kriter dışındadır. Yöresel ifade ve kelimeler haber metninde kullanılmamalıdır. Mektup veya dilekçelerde kullanılabilen önem arz eden, bariz, tekerrür, menfi gibi kelimeler, haber metninde kullanılmaz. Bazı meslekî terimlerin haberde belirtilmesi gerekiyorsa okurun anlaması için, halk arasında.. olarak bilinen kalıbı kullanılması, metni rahatlatır..halk arasında sara olarak bilinen epilepsi hastalığının halk arasında aşırı kızamık olarak bilinen SSPE hastalığı

20 o Haber başlıkları büyük harfle yazılmaz Kitap konu başlığı biçiminde, her kelimenin ilk harfinin büyük şekilde yazıldığı haber başlıkları da doğru değildir. Başlıklar imla kurallarına uyularak yazılır. o GÜNGÖREN PATLAMASI MAĞDURLARI İFTARDA BİR ARAYA GELDİ (Yanlış) o Muş Valisi Çınar, Meclis e Konuk Oldu (Yanlış) o Güngören Patlaması Mağdurları İftarda Bir araya Geldi (Yanlış) o Güngören patlaması mağdurları iftarda bir araya geldi (Doğru) UYARI: Başlıkların büyük harfle yazılması meslekî bir gelenek değildir; ajansların yazılım tercihleriyle ilgili teknik bir konudur. Ajanslar, haber başlıklarının müşterilerce net görülebilmesi için haber yazım programlarında başlıkları büyük gösterecek şekilde ayarlama yaparlar. o Başlıkta konuşan kişinin ağzından iki nokta (:) kullanılarak bir cümleye yer verilmişse bu cümle tırnak içine alınmaz. Başbakan Erdoğan: GAP a öncelik vereceğiz (Yanlış) Başbakan Erdoğan: GAP a öncelik vereceğiz (Doğru)

21 Klasik bülten başlığı Haberin meramı anlatılamamış. Ortada bir intihar ve bununla ilgili adli tıp kurumu raporu var ama bu pek anlaşılmıyor. o o o Aselsan mühendisi Hüseyin Başbilen hakkındaki rapor tamamlandı başlığı edilgen bir cümle. Özne kayıp. Adli Tıp, Aselsan mühendisi Başbilen in ölümüne intihar dedi etkili bir başlık olurdu Haberin girişi de aynı şekilde sorunlu. (Cümle yine edilgen. Muhabir adeta kenara çekilmiş) Adli Tıp Kurulu'nun Aselsan mühendisi Hüseyin Başbilen hakkındaki raporu tamamlandı. Başbilen'in oy çokluğuyla intihar ettiği sonucuna varıldı. Bu cümle Adli Tıp Kurumu, Aselsan da suikast silahı Kanas uzmanı olarak çalışan mühendis Hüseyin Başbilen in ölümü ile ilgili raporunu tamamladı. Adli Tıp Raporunu hazırlayan 8 üyeden 5 i,başbilen in intihar ettiği sonucuna vardı. 3 üye ise olaya cinayet dedi. şeklinde verilebilirdi.

22 Unvan ve kısaltmalar Kısaltmalar ile unvanların, haberde ilk anıldığı yerde (first mention), bir kez açık yazılması önemlidir. Başbakan Erdoğan yerine ilk kez yazılıyorsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül yerine ilk geçtiği yerde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül denilmeli. Daha sonra ise Başbakan Erdoğan, Erdoğan, Başbakan yazılarak sıkıcı tekrarlardan kaçınılmalıdır. Kişi ve kurumların kendileri için kullandıkları unvan ve rütbelerin doğru yazılıp yazılmadığına dikkat edilmelidir. Mühendis mi yoksa mimar mı? Binbaşı mı yoksa albay mı? Müdür mü, koordinatör mü? Türk Standartları Enstitüsü (TSE) nün TSE nin (TeSeE nin) Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) nin TBMM nin gündeminde olan (TeBeMeMe nin) DP nin (DePe nin) Hz. Muhammed (sas)'in, Hz. Musa (as)'ın, Hz. Ali (ra)'ın, gibi örneklerde olduğu gibi parantez içine alınan -dua mahiyetindeki- kısaltmalar, devamlı olarak isimlerden sonra açık bir şekilde okunurlar. Dolayısıyla ekler de parantez içindeki dua kısaltmalarının okunuşuna göre konulurlar. Yabancı isimlere gelen ekler, okunuşuna göre yazılır. Başkan Clinton un (Yanlış) Başkan Clinton ın (Doğru) (Kılintın ın)

23 Kavramları yerinde kullanmak Haberlerde mülteci, göçmen ve kaçak kelimeleri yanlış yerlerde kullanılıyor. Mülteci: Bir ülkeye yasal yollardan izin alarak sığınan kimse demektir. Dolayısıyla mülteci yakalanmaz. Göçmen: Bulunduğu yerden şartlar gereği ayrılmak zorunda kalarak bir ülkeye yerleşmek için giden kişi, aile veya topluluğa denir. Bu kişiler de kontrol altında tutulurlar. Dolayısıyla bunlar da yakalanmazlar. Kaçak ise bir ülkeye yasa dışı yollardan, yetkili kurum ve kişilere haber vermeden gizlice giren kişilerdir. İşte bunlar yakalanır. Kaçak göçmenler gibi bir ifade kullanılamaz. Sadece kaçak Yakalanan mülteciler ; 10 mülteci yakalandı. (Yanlış) Yakalanan kaçaklar (Doğru) ; 10 kaçak yakalandı.

24 Lüzumsuz kelime kullanımı Haberde kelimeleri tasarruflu kullanmalı, laf kalabalığından sakınmalıyız. ÖRNEK Ters yöne giren otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1'i ağır 3 kişi yaralandı başlığı yerien Ters yöne giren otomobil kamyonete çarptı: 1 ağır, 3 yaralı daha öz bir cümle olur. Ankara'da bir otomobil ile bir yük kamyoneti çarpıştı. Kaza sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Kaza, otoban ile Nato yolu kesişimi Eskişehir-Konya istikametinde meydana geldi.

25 Haber filleri Kaydetti Konuştu Konuşmasını şöyle tamamladı Nitelendirdi Savundu Sıraladı Sorusunu yanıtladı Söyledi Sözlerine ekledi Sözlerini şöyle sürdürdü Suçladı Şeklinde değerlendirdi Şöyle dedi Şöyle konuştu Şu görüşlere yer verdi Şunları ifade etti Şunları kaydetti Tepkilere yol açtı Tepkiyle karşıladı Uyardı Üzerinde durdu Vurguladı Yazdı, şunları yazdı Yorumladı, yorumuna yer verdi diyen X, Düşüncelerini anlatırken, diyor ve devam ediyor: Bir muhabirin, şeklindeki / yönündeki sorusunu diyerek cevapladı. Doğrudan Aktarımda Kullanılan Haber Fiilleri Açıkladı Açıklama yaptı Anlattı Belirtti Bildirdi Bilgi verdi Cevabını (karşılığını) verdi Cevaplandırdı, şeklinde cevapladı Değindi Dedi Dile getirdi Dinledi Diye konuştu Diye sordu, soru yöneltti Diye seslendi Duyurdu Eleştirdi Hatırlattı İddia etti İleri sürdü İfade etti İfadesini kullandı İşaret etti İşaret eden

26 Dolaylı aktarım filleri Kaydedildi Öğrenildi Önerisinde bulunuldu Şöyle denildi Şu görüşlere yer verildi Şunlar ifade edildi Uyarısında bulunuldu Üzerinde duruldu Açıklandı Belirtildi Bildirildi Bilgi verildi Dikkat çekildi Eleştirildi İfade edildi İfadesi kullanıldı İleri sürüldü İsteğinde bulunuldu

27 Liderlik bir unvan değildir O nedenle lider kelimesi küçük harfle yazılır. MHP lideri Bahçeli Aynı unvanlı birkaç isim yan yana yazıldığında yani çoğul olduğunda unvanlar özel olmaktan çıkmıştır. O nedenle küçük yazılır. o AK Parti İstanbul milletvekilleri R. Tayyip Erdoğan, İdris Güllüce, Ertuğrul Günay. o Meclis başkan vekilleri Nevzat Pakdil, Güldal Mumcu, Meral Akşener Almanya Dışişleri Bakanı Kinkel ve İtalya Dışişleri Bakanı Dini, dün Brüksel de bir araya geldi. cümlesinde isimlerle birlikte unvanları da büyük harfle yazılır. Ancak aynı cümleyi o Almanya ve İtalya dışişleri bakanları Kinkel ve Dini, dün Brüksel'de bir araya geldi. şeklinde yazdığımızda 'd' ve 'b' harfleri büyük yazılmazlar. Bazı bakanlıkların ve kurumların esas alanları dışında sorumluluk alanlarına ilişkin bir vurgulama yapılacaksa, şahsın unvanı büyük, sorumluluk alanı küçük harfle yazılır. İnsan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Diyanet ten sorumlu Devlet Bakanı

28 Vakfıkebir de merhum Erbakan için Mevlit okutuldu Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının birinci yıl dönümü nedeni ile Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okutuldu. Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanlığı tarafından Vakfıkebir Merkez Yeni Camii'nde akşam namazının ardından düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif programına Saadet Partisi Trabzon Milletvekili adayı Necati Eraydın, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Üyelik unvandır, büyük yazılır Kişilerin görev yaptığı kurum ve kuruluşlara üyelikleri de büyük harfle yazılır. o Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Hüseyin Kara İÜ Öğretim Üyesi (Görevlisi) Prof. Dr. Tevfik Topuzoğlu Aile isimlerinin sadece soyadını büyük harfle yazmak yeterlidir. o Çiller ailesi, Yılmaz ailesi, Özal ailesi, Erbakan ailesi,

30 Akrabalık bildiren kelimeler büyük harfle başlamaz Tülay abla, Ayşe teyze, Fatma nine, Kemal dayı, Saim amca, Ali enişte. Akrabalık bildiren kelimeler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle başlar: Nene Hatun, Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan. Bazı tarihî ve menkıbevi şahsiyetlerde ise akrabalık bildiren kelime sonda olduğu hâlde unvan değeri kazandığı ve özel ada dâhil olduğu için büyük harfle yazılır: Gül Baba, Susuz Dede, Adile Hala, Gülsüm Bacı, Sultan Ana. Resmî yazılarda saygı bildiren sözlerden sonra gelen ve makam, mevki, unvan bildiren kelimeler de büyük harfle başlar: Sayın Bakan, Sayın Başkan, Sayın Rektör, Sayın Vali,

31 Din ve mezhep adları büyük harfle başlar Müslümanlık, Müslüman; Hıristiyanlık, Hıristiyan; Musevilik, Musevi; Budizm, Budist; Hanefilik, Hanefi; Malikilik, Maliki; Protestanlık, Protestan; Katoliklik, Katolik. Din ve mitoloji ile ilgili özel adlar büyük harfle başlar: Allah, Cebrail, Zeus, Oziris, Kibele. Bazı dinî terimlerin küçük harfle başlaması gelenekleşmiştir: cennet, cehennem, uçmak, peygamber, sırat köprüsü. Gezegen ve yıldız adları büyük harfle başlar: Merkür, Neptün, Plüton, Dünya, Güneş, Ay vb. Dünya, güneş, ay kelimeleri gezegen anlamı dışında kullanıldığında, genel kavram bildirdiklerinde küçük harfle başlar. Bu oda güneş (güneş ışığı) alır. O adamın dünyada (insanlar arasında) bir eşi yoktur.

32 Yer adları büyük harfle başlar Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, semt, cadde, sokak, semt vb.) büyük harfle başlar: Asya, Avrupa, Afrika, Amerika; İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Yakın Doğu; Ankara, İstanbul, Taşkent, Bağdat, Moskova; Turgutlu, Ürgüp, Ahlat; Çayırbağı, Akçaköy; Bahçelievler, Cebeci; Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi; Sankiyedim Sokağı, Asmalımescit Sokağı. UYARI: Bölge kelimesi, coğrafî 7 bölgeyi ifade etmek için kullanılıyorsa büyük harfle yazılır. Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi gibi Doğu ve batı sözcükleri yön bildirdiğinde küçük olarak yazılır: o Bursa nın doğusu. Bu sözler düşünce, hayat tarzı, politika vb. anlamlar bildirdiğinde ise büyük olarak yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb. Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar:

33 Ağrı Dağı, Aral Gölü, Çanakkale Boğazı, Dicle Irmağı, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat Nehri, Tuna Nehri, Van Gölü, Zigana Geçidi, Süveyş Kanalı. Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, bucak, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Taflan köyü vb. Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Aha köyünde doğan...

34 Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: o Gazi Osmanpaşa Mahallesi, Yıldız Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, Yer bildiren özel isimlerde de kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğu zaman, kelime başında büyük harf kullanılır: o Hisar dan, Boğaz dan, Bulvar dan. Bazı mekân isimlerini büyük yazmak gerekir: o o o o Meclis Genel Kurul Salonu, Abdi İpekçi Konferans Salonu, İstanbul Belediyesi Meclis Salonu, Bahçelievler Belediyesi N.Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi konferans salonu UYARI: Dördüncü örnekteki Kültür Merkezi bir özellik taşıyıp büyük yazılması gerekirken, konferans salonu kelimelerinin ilk harflerinin büyük yazılmaları gerekmemektedir. Gazetecilikte çok sık kullanılan siyasi partilerin çeşitli il, ilçe, merkez, belde gibi teşkilatlarının bina ve teşkilat isimleri de büyük harfle yazılmaz. o CHP Bakırköy ilçe teşkilatı, CHP Bakırköy ilçe binası

35 Saray ve köşk isimleri büyük harfle başlar Saray, köşk, han, kale, köprü, anıt vb. yapı adlarının bütün kelimeleri büyük harfle başlar: o Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Abidesi, Bilge Kağan Anıtı. Kurum, kuruluş ve kurul adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: o Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Dil Kurumu, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi, Devlet Malzeme Ofisi, Millî Kütüphane, Türk Ocağı, Yeşilay Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Emek İnşaat; Bakanlar Kurulu, Danışma Kurulu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü.

36 Resmiyette olmayan kurum adı büyük harfle başlamaz Henüz kurulup resmiyet kazanmamış, taslak halindeki bir kuruluşun ismi büyük harflerle yazılmaz. Eğer dikkat çekilmek isteniyorsa bu isimler tırnak (") içine alınabilir. o o Ankara'da çiçek sevenler derneği kuruluyor. "Avrupa mahkemesi" kurulacak. Meclis ve Parlamento gibi kelimelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kastedildiği açık ve net belirtilmişse büyük yazılır. o AK Parti Ankara Milletvekili Said Yazıcıoğlu, Parlamento da basın toplantısı düzenledi. UYARI: kulis kelimesi küçük yazılır. Ankara yerine kullanılan başkent kelimesi büyük yazılabilir.

37 Yasaların yazımı Anayasa kelimesi, hangi anayasa olduğu belirtiliyorsa büyük yazılır. Çünkü Türkiye'de şu ana kadar birkaç defa anayasa hazırlanmış Anayasası, 1924 Anayasası, 1961 Anayasası, 1982 Anayasası Kelime tek başına ise küçük harfle yazılır. o o Artık yeni bir anayasa kaçınılmaz oldu Anayasası nın 45. maddesi veya Anayasa nın 45. maddesi... Türk Devleti, büyük harfle yazılırken, Türk hükümetinin, Erdoğan hükümetinin 'h'sinin küçük yazılması daha doğru olacaktır. Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge adlarının her kelimesi büyük harfle başlar: o Medeni Kanun, SSK Kanunu, Borçlar Hukuku (kanun), Atatürk Uluslararası Barış Ödülü Tüzüğü, Emeklilerin Haklarının Korunması Hakkındaki Kanun, Telif Hakkı Yayın ve Satış Yönetmeliği.

38 Kurum kuruluş kastediliyorsa kelime büyük harfle başlar Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, kanun, tüzük, yönetmelik vb. ni bildiren kelimeler, belli bir kurum vb. kastedildiğinde büyük harfle başlar: o Bu yıl Meclis, yeni döneme erken başlayacaktır. Son aylarda Kurum, yazım konusunda yoğun bir çalışma içine girmiştir sayılı Kanun bu yıl yeniden gözden geçiriliyor. Bu madde yönetmeliğin 4 üncü maddesine aykırı düşmektedir. Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerinin (tablo, heykel, müzik) her kelimesi büyük harfle başlar. Bazı gazete veya dergilerin adında gazete ve dergi gibi kelimeler yer alıyorsa yazıyorsa o takdirde bu kelimeler de büyük harfle yazılır: o Nutuk, Safahat, Kendi Gök Kubbemiz, Anadolu Notları, Sinekli Bakkal; Türk Dili, Türk Kültürü, Varlık; Resmî Gazete, Milli Gazete, Hürriyet, Milliyet, Türkiye, Yeni Yüzyıl, Yeni Asır; Saraydan Kız Kaçırma, Onuncu Yıl Marşı.

39 Özel ada dahil olmayan bağlaçlar Özel ada dâhil olmayan gazete, dergi, tablo vb. sözler büyük harfle başlamaz: o Milliyet gazetesi, Türk Dili dergisi, Halı Dokuyan Kızlar tablosu. Bütün harfleri büyük yazılmış bir gazete isminin sadece ilk harfini büyük yazmamız yeterlidir: Sabah, Zaman gibi. Veya bütün harflerini küçük yazan bir gazetenin ismini de yazılarımızda dil bilgisi kurallarına uyarak özel isim olduğu için ilk harfini büyük yazmamız gerekir. Büyük harflerin kullanıldığı yerlerde bulunan ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle mı, mi, mu, mü soru eki küçük harfle yazılır: o Mai ve Siyah, Suç ve Ceza, Leyla ile Mecnun, Turfanda mı, Turfa mı? Diyorlar ki, Dünyaya İkinci Geliş yahut Sır İçinde Esrar, Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe, Ben de Yazdım.

40 Özel gün adları büyük harfle başlar Millî ve dinî bayramlarla bayram niteliği kazanmış günlerin adları büyük harfle başlar: o 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Nevruz Bayramı, Anneler Günü, Öğretmenler Günü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, 14 Mart Tıp Bayramı, Hıdırellez. Kurultay, bilgi şöleni, açık oturum vb. toplantıların adlarında her kelime büyük harfle başlar: o V. Uluslararası Türk Dili Kurultayı, Manas Bilgi Şöleni Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: o Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Yükselme Devri, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi, Tanzimat Dönemi. Tarihî dönem bildirmeyip tür veya tarz bildiren terimler küçük harfle başlar: o divan şiiri, divan edebiyatı, halk şiiri, halk edebiyatı, eski Türk edebiyatı, Türk dili, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, tekke edebiyatı.

* Cümle içinde, tırnak içinde verilen cümleler büyük harfle başlar. Tolstoy, Amaç olmayınca hayatın da bitmesi gerekir. demiştir.

* Cümle içinde, tırnak içinde verilen cümleler büyük harfle başlar. Tolstoy, Amaç olmayınca hayatın da bitmesi gerekir. demiştir. YAZIM KURALLARI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI *Bitmiş cümleler büyük harfle başlar. İnanmak, başarmanın yarısıdır. * Cümle içinde, tırnak içinde verilen cümleler büyük harfle başlar. Tolstoy, Amaç olmayınca hayatın

Detaylı

Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler

Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler Büyük harfler, aşağıda sıralanan yerlerde kullanılır. Burada yazılmayan yerlerde büyük harfler kullanılmaz. 1. Cümle büyük harfle başlar: Hayatta en hakikî mürşit ilimdir.

Detaylı

DAVUT DOĞAN BİLGİSAYAR 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ADI: YRD.DOÇ. NURAY GEDİK BÜYÜK HARFLERİN KULLANILIŞI AYRI VE BİTİŞİK YAZIMLAR

DAVUT DOĞAN BİLGİSAYAR 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ADI: YRD.DOÇ. NURAY GEDİK BÜYÜK HARFLERİN KULLANILIŞI AYRI VE BİTİŞİK YAZIMLAR BÜYÜK HARFLERİN KULLANILIŞI AYRI VE BİTİŞİK YAZIMLAR MI-Mİ NİN YAZIMI DAVUT DOĞAN BİLGİSAYAR 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ADI: YRD.DOÇ. NURAY GEDİK 05.12. 1 İçindekiler BÜYÜK HARFLERİN KULLANILIŞI... 1 Cümleler

Detaylı

Aşağıda sıralanan özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır:

Aşağıda sıralanan özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Aşağıda sıralanan özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır: a. Kişi adları, soyadları ve takma adlar: Atatürk üm, Fatih Sultan Mehmet e, Muhibbi nin, Gül Baba ya,

Detaylı

Büyük harflerin kullanıldığı yerler

Büyük harflerin kullanıldığı yerler On5yirmi5.com Büyük harflerin kullanıldığı yerler Türk Dil Kurumu'na göre büyük harflerin kullanıldığı yerler... Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2014 Salı (oluşturma : 9/19/2015) İşte TDK'ya göre büyük harflerin

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 ÖNSÖZ DİL NEDİR? / İsmet EMRE 1.Dil Nedir?... 1 2.Dilin Özellikleri.... 4 3.Günlük Dil ile Edebî Dil Arasındaki Benzerlik ve Farklılıklar... 5 3.1. Benzerlikler... 5 3.2. Farklılıklar...

Detaylı

İnci Hoca BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER

İnci Hoca BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER İnci BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER Bu beldenin ormanlarını (Orman demeye bin şahit gerek) korumalıyız. Üç gün sonra ben de buradaki işimi bitirebilirsem- İzmir

Detaylı

YAZIM (İMLÂ) KURALLARI

YAZIM (İMLÂ) KURALLARI YAZIM (İMLÂ) KURALLARI 1. Büyük Harflerin Yazımı Yazıda cümlenin ilk kelimesi büyük harfle başlar. Sanat, toplumun gelişmesine yardımcı olur. Düşünce üretimine katkıda bulunur. İnsanı disipline eder. Şiirdeki

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK DİLİ DERSİ. 9. Ders TDL 100. Turgut Özal Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK DİLİ DERSİ. 9. Ders TDL 100. Turgut Özal Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ 9. Ders TÜRK DİLİ DERSİ TDL 100 Konu Başlıkları 1. İmla Kuralları 1. Bazı Ek ve Sözcüklerin Yazılışı 1. Bağlaç Olan da, de nin Yazılışı 2. Bağlaç Olan ki nin Yazılışı 3. Bağlaç

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ MART AYI ÇALIŞMA PROGRAMI

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ MART AYI ÇALIŞMA PROGRAMI 02.03.2017 21:00 ANKARA A HABER "ARKA PLAN" PROGRAMINA KATILDIM 5 08.03.2017 21:00 ANKARA 10.03.2017 19:00 AMASYA 11.03.2017 10:00 SOMA 11.03.2017 11:00 SOMA 11.03.2017 12:00 SOMA 11.03.2017 12:30 SOMA

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ AK PARTİ TBMM GRUP BAŞKANLIĞI MİLLETVEK KASIM 2016 FAALİYET RAPORLARI Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi (FETÖ/PDY) 15 Temmuz

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti

Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Süleyman Demirel Hayatını Kaybetti Türkiye Cumhuriyeti nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen parti lideri, Devlet Su İşleri nin

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

TÜRKÇE / Yazımı Karıştırılan Sözcükler, Kısaltmaların Yazımı

TÜRKÇE / Yazımı Karıştırılan Sözcükler, Kısaltmaların Yazımı 1 2 3 1) "Şey" sözcüğü her zaman ayrı yazılır. Her şey güzel olacak Bir şey sorabilir miyim? Hiçbir şey moralimi bozamaz. 4 2) "Bugün" sözcüğü, içinde bulunduğumuz günü akla getiriyorsa bitişik; diğer

Detaylı

TÜRK DİLİ I. Hafta 10. Okutman Engin ÖMEROĞLU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

TÜRK DİLİ I. Hafta 10. Okutman Engin ÖMEROĞLU SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÜRK DİLİ I Hafta 10 Okutman Engin ÖMEROĞLU Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim" tekniğine uygun olarak hazırlanan bu

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

Haberde rakam yazarken nelere dikkat edilmeli? Ramazan Solak Ekonomi Editörü Cihan Haber Ajansı

Haberde rakam yazarken nelere dikkat edilmeli? Ramazan Solak Ekonomi Editörü Cihan Haber Ajansı Haberde rakam yazarken nelere dikkat edilmeli? Ramazan Solak Ekonomi Editörü Cihan Haber Ajansı Yazı dilinde rakam Türk lirası (TL) Euro mu? Avro mu? % (Yüzde) Oran: 1.2 mi, 1,2 mi? 1.234.456 = 1,2 milyon

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı na,

Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı na, 18.07.2018 Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı na, 18.07.2018 tarihli Diş Hekimi kelimesinin yazılış biçimi ile ilgili oluşturulan Çalışma Grubuna sunmuş olduğum rapor ektedir.

Detaylı

ZAMİRLER(ADILLAR) Zamir sözcük türlerinden biridir. Zamiri yapmak için cümleyi çok çok iyi anlamak gerekir

ZAMİRLER(ADILLAR) Zamir sözcük türlerinden biridir. Zamiri yapmak için cümleyi çok çok iyi anlamak gerekir ZAMİRLER(ADILLAR) Zamir sözcük türlerinden biridir. Zamiri yapmak için cümleyi çok çok iyi anlamak gerekir çünkü zamirler isimlerin yerine geçen sözcüklerdir sözcüğün neyin yerine, nasıl geçtiğini kavramak

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

NOKTALAMA - YAZIM NOKTALAMA. 1. Nokta (.) Çocuklar bahçede oynuyor. Dr. Ayhan Bey tanıdığımızdır. (doktor) Yarışmada 1. olmuş.

NOKTALAMA - YAZIM NOKTALAMA. 1. Nokta (.) Çocuklar bahçede oynuyor. Dr. Ayhan Bey tanıdığımızdır. (doktor) Yarışmada 1. olmuş. NOKTALAMA - YAZIM NOKTALAMA 1. Nokta (.) Cümlenin sonuna konur. Çocuklar bahçede oynuyor. Kısaltmaların sonuna konur. Dr. Ayhan Bey tanıdığımızdır. (doktor) Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur.

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ AK PARTİ TBMM GRUP BAŞKANLIĞI MİLLETVEK EYLÜL 2016 FAALİYET RAPORLARI Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi 15 Temmuz Darbe Girişimi

Detaylı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı - 'Büyük haber gazetecinin ayağına gelmezse o büyük haberin ayağına nasıl gider? - Söz ağzınızdan bir kez kaçınca rica minnet yemin nasıl işe yaramaz? - Samimi bir itiraf nasıl harakiri ye dönüştü? - Evren

Detaylı

İsim İsim İsimlerin Tamamlanmış Hali

İsim İsim İsimlerin Tamamlanmış Hali Aşağıda verilen isimleri örnekteki gibi tamamlayınız. Örnek: Ayakkabı--------uç : Ayakkabının ucu İsim İsim İsimlerin Tamamlanmış Hali Kalem sap Çanta renk Araba boya Masa kenar Deniz mavi Rüzgar şiddet

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ 5899 ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16/4/2012 No : 2012/3073 Yayımlandığı

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİHİZMETLERİ : 1- İlçemiz Temaşalık Mahallesi İlçe Jandarma binası yanı Çamdibi Mahallesi yolu

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti:

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Ziyareti: Türk Ocakları Genel Merkezi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Efendi BARUTCU, Türk Ocakları nın 100 üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Sönmeyen Ocak Türk Ocakları ve Türkiye nin Geleceği konulu

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ AK PARTİ TBMM GRUP BAŞKANLIĞI MİLLETVEK TEMMUZ 2016 FAALİYET RAPORLARI Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi TDED Manisa Şube Başkanı

Detaylı

SES BILGISI YAZIM (İMLA) KURALLARI NOKTALAMA. Yazım (İmla) Kuralları

SES BILGISI YAZIM (İMLA) KURALLARI NOKTALAMA. Yazım (İmla) Kuralları SES BILGISI YAZIM (İMLA) KURALLARI NOKTALAMA Yazım (İmla) Kuralları SAYILARIN YAZILIŞI BÜYÜK HARFLERİN YAZIMI KISALTMALARIN YAZILIŞI İKİLEMELERİN YAZILIŞI YAZIM (İMLA) KURALLARI BİRLEŞİK SÖZCÜKLERİN YAZIMI

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Şimdi noktalama işaretlerinin neler olduğunu ayrıntılarıyla görelim. Anlamca tamamlanmış cümlelerin sonunda kullanılır.

Şimdi noktalama işaretlerinin neler olduğunu ayrıntılarıyla görelim. Anlamca tamamlanmış cümlelerin sonunda kullanılır. NOKTALAMA İŞARETLERİ Dilimizde ilk kez Tanzimat döneminde kullanılan noktalama işaretleri, yazının daha kolay anlaşılmasını sağlar. Yazının okunmasını kolaylaştırır ve anlam karışıklığına düşülmesine engel

Detaylı

25. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI

25. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI 26. DÖNEM MİLLETVEK ADAY ADAYLIĞI MANİSA SERVİSÇİ ESNAFLARIMIZ İLE İSTİŞARE 02.09.2015 16:50 ANKARA BAŞVURUMUZU YAPTIK 10 30.09.2015 12:10 ŞEHZADELER TOPLANTISI YAPTIK 75 ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINA

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI

ÇANKIRI MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI www.cankiri.diyanet.gov.tr 15 TEMMUZ 2018 PROGRAMLARI ADI SOYADI UNVANI TARİH Lokman ARSLAN Yabancı Diller ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Davut KAYA Din İşleri Yüksek Kurulu

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin

Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Bu araştırma, 24 Haziran 2018 de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçmenin oy tercihlerini tahmin etmenin yanı sıra seçmenin Türkiye nin en önemli sorunu hakkındaki görüşleri En

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Öğretmen Eğitimi Programı Değerlendirme Raporları Yazım Kuralları

Öğretmen Eğitimi Programı Değerlendirme Raporları Yazım Kuralları 2015 Öğretmen Eğitimi Programı Değerlendirme Raporları Yazım Kuralları SÜRÜM 1.0 28.04.2015 EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını

Detaylı

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Beykoz da - Özgün Haber

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Beykoz da - Özgün Haber Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber 1 / 10 Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber 2 / 10 Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ da - Özgün Haber Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ 'da Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Binası'nın

Detaylı

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir.

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. BAĞLAÇ Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar da edatlar gibi tek başlarına anlamı olmayan sözcüklerdir. Bağlaçlar her

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

OCAK 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek

Detaylı

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Yerel seçimlerden sonra ülke gündeminde

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BELGE ÖZELLİKLERİ BELGENİN ŞEKLÎ ÖZELLİKLERİ

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

Meclis'te sık sık. Babası yoksa

Meclis'te sık sık. Babası yoksa 4 NİSAN 2013 www.reisgida.com.tr Babası yoksa CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a yönelik sözleri TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. Genç, eleştirileriyle

Detaylı

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Eylül 26, 2014-2:33:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yine böyle bir şölenle inşallah, bir gün biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın bana tevdi ettiği bu görevi bir başka kardeşimize

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

ARALIK 2017 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ

ARALIK 2017 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ ARALIK 2017 VE ÖNCESİ TARİH BASKILI SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ 1- Ünite 1, Sayfa 8, Günümüzde bay ve bayan sözcükleri yalnızca cinsiyeti ayırt etmek için kullanılmakta;

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ

MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ MANİSA'DAN KUDÜS İZLENİMLERİ İlahiyat Fakültesi, Manisa İl Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi işbirliği ile düzenlenen; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

ZAMİR Varlıkların veya onların isimlerinin yerini geçici veya kalıcı olarak tutabilen, isim gibi kullanılabilen, isim soylu kelimelerle, bazı eklere zamir denir. Zamirlerin Özellikleri: İsim soyludur.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

En büyük gücümüz teşkilatlarımız

En büyük gücümüz teşkilatlarımız En büyük gücümüz teşkilatlarımız Temmuz 28, 2012-11:30:21 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''10 yıldan beride bu tarihe layık olmak için takımımızın başı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Haziran ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 48 Kapasite Raporu, 16 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri

YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI. Yayım İlkeleri YAYIM İLKELERİ VE MAKALE YAZIM KURALLARI Yayım İlkeleri 1. Türkiyat Mecmuası, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Bahar ve Güz olmak üzere yılda iki sayı çıkarılan hakemli

Detaylı

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMA PROGRAMI

26. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMA PROGRAMI MİLLETVEK 01.04.2016 14:00 DİYARBAKIR 02.04.2016 15:00 VİYANA 03.04.2016 17:00 VİYANA 05.04.2016 10:00 ANKARA 07.04.2016 14:00 ANKARA 09.04.2016 12:00 ŞEHZADELER 09.04.2016 15:00 ŞEHZADELER 09.04.2016

Detaylı

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları

Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Devletin Şefleri Cumhurbaşkanları Cumhuriyetin kuruluşu Anadolu insanının iman, namus, bağımsızlık, özgürlük, vatan ve millete sevgi ile bağlılığının inancı ve iradesi ile kendisine önderlik yapan Mustafa

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T.Ü. Sosyal Bilimler Dergisi nde, aşağıda belirtilen şartlara uyan eserler yayınlanır. 1. Makalelerin, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı