Türkçe Testi PDS SINIF SINIF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkçe Testi PDS SINIF SINIF"

Transkript

1 Bu sınav için ayrılan süre 100 dakikadır. Cevaplarınızı optik formda testle ilgili bölüme kodlayınız. Sınav sonuçlarınızı hızlı bir şekilde almanız için cep telefonunuzu kodlamayı unutmayınız. Türkçe Testi 1. El sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde Yaşlı adam titreyen elleriyle toprağı eşeliyordu. cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır? A) Arkadaşım o an ellerimi tutup Üzülme! dedi. B) O adamın elinden zor kurtulduk, iki saat susmak bilmedi. C) Taksitlerini geciktirince arabayı elinden aldılar. D) Bir an önce bu malları elden çıkarmak gerekiyor. 2. Aşağıdaki görsellerin renklerinden hangisinin karşıt anlamlısı vardır? A) B) 4. Dil bilmeden öykü yazmaya kalkmak nasıl gülünçlüklere, anlamsızlıklara, kargaşaya yol açarsa; resim dilini bilmeden resim yapmaya yeltenmek de o denli yanlışlara yol açar. Bu cümlede asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir? A) Türkçe konuşan herkes, öykü yazabilir. B) Her sanat dalı belli kurallara uymayı gerektirir. C) Hepimiz farklı sanat dallarında denemeler yapmalıyız. D) Resim yapmak, öykü yazmak kadar zordur. 5. Ahmet Mithat Efendi romanlarında okuyucunun anlamayacağını sandığı noktaları açıklamış, romanın içinde kendi düşüncelerini bildirmiştir. Böylece romanı okuyucularla konuşa konuşa yürütmüş, okuyucuları sanki okuyucu gibi değil de öykü dinleyen kişiler gibi düşünmüştür. Bu parçanın konusu aşağıdakilerden hangisidir? 6 A Siyah Yeşil A) Ahmet Mithat Efendi nin düşünceleri B) Ahmet Mithat Efendi nin eserleri C) Ahmet Mithat Efendi nin roman tekniği D) Ahmet Mithat Efendi nin okuyucuları Mavi Kırmızı El açmak : Dilenmek 3. I. Bu ilaçlar bana iyi geldi. II. Bu yıl bahar geç geldi. III. Hiç beklemediğimiz bir anda geldin. IV. Kulağıma böyle bir haber gelmişti. 2. El ele vermek : Bir konuda birleşmek 3. El sürmemek: Dokunmamak 4. El atmak : Bir işten vazgeçmek PDS Yukarıdaki cümlelerde "gelmek" sözcüğü, kaç farklı anlamda kullanılmıştır? Tahtada yazılı deyimlerden hangisinin anlamı yanlış verilmiştir? 1 A) I B) II C) III D) IV A) 1. B) 2. C) 3. D) 4. A

2 Türkçe Testi 7. Merhamet duygusu köreliyor. Kimse kimseye acımıyor. Bir çiçek yaprağı gibi narin ve titrek çocuk gönülleri duygusu çocuklarımızın kalplerinden silinip gidiyor. Oyunlarında şiddet ön plâna çıkıyor. Toplu oynanan, kardeşliği aşılayan oyunların yerini, bireysel ve bencillik dolu oyunlar alıyor. Merhamet duygusunun kalmadığı bir dünyanın karanlığından şimdiden korkmamız ve önlem almamız gerek. 8. Bu parçanın ana fikri aşağıdakilerden hangisidir? A) Acıma duygusuyla yetişmemiş nesiller gelecekte büyük sorunlar yaşayacaktır. B) Günümüzde oyunlar şiddet içermektedir. C) Bireysel oyunlar yerine topluca oynanan oyunların oynanması sağlanmalıdır. D) Çocuklar sevgiyi hak eden varlıklardır ve sevgiyi hak etmektedir. 10. Aşağıdakilerden hangisi olaya dayalı türlerden biri değildir? 11. A) Roman B) Öykü C) Fabl D) Bilmece Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır Bugün posta günü canım sıkılır Ellerin mektubu gelmiş okunur Benim yüreğime hançer sokulur Bu şiirin ilk dizesinde görülen söz sanatı aşağıdakilerden hangisidir? A) Benzetme B) Abartma C) Kişileştirme D) Konuşturma... türü ünlü kişilerin yaşamlarının belgelerle anlatıldığı yazılardır. 9. Bu cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisinin getirilmesi uygun olur? A) Roman B) Öykü C) Biyografi D) Mektup Yıllardır tek başıma kaldığım odam; bir demir karyola, yayları atmış bir yatak... Ayak ucumda küçük bir masa... Artık iyice eskimiş bir halı zemini kaplamış. Odada hiçbir zaman benimkinden başka ses olmazdı. Bu parçayla ilgili öncelikle aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? A) Olay paragrafıdır. B) Betimleme paragrafıdır. C) Duygu paragrafıdır. D) Düşünce paragrafıdır. 12. Severek ve isteyerek yaptığım çalışmalarda başarılı oluyorum. 1 2 Birinin zoruyla elde edilen bilgi, kullanışsız bilgidir. Bir işte başarılı olmak için öncelikle o işi sevmek gerekir. 3 4 Hiçbir öğrenci derslerine çalışmadan başarı beklemesin. Bu cümlelerden hangi ikisi yakın anlamlıdır? A) 1 ve 2 B) 1 ve 3 C) 2 ve 3 D) 2 ve 4 2 A

3 Türkçe Testi 13. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ünsüz benzeşmesi yoktur? A) Onunla sabahtan beri tartışıyoruz. B) İşçilerin geç vakte kadar çalışması gerekir. C) Bir hırsızlık olayına karışmış diyorlar. D) Bu hayırlı işe sizin de katkılarınızı bekliyorum. 17. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımı ile ilgili yanlışlık yapılmıştır? A) 15 Kasım 2006 da dünyaya geldi. B) Beyaz örtü Doğu Anadolu yu esir aldı. C) Bilim ve Sanat dergisine aboneyim. D) Ülke ve Dünya gündemini takip ediyorum. 14. I. Okuyucu II. Açıkgöz III. Çalışkanlık IV. Gereklilik Yukarıdaki sözcüklerden hangisi yapısına göre diğerlerinden farklıdır? A) I B) II C) III D) IV 18. Aşağıdaki konuşma balonlarının hangisinde cümlenin sonuna soru işareti konulmaz? A) Neslimizin neden tükenmeye yüz tuttuğunu bilmiyorum 15. Çalışkanlığıyla herkesi kendine hayran bırakmıştı. Bu cümlede türemiş kaç sözcük vardır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 B) C) D) Bu çevrede ne tür yabani hayvanlar bulunur Ses dalgalarıyla yönümü bulabildiğimi biliyor musun Küçük kızımı gören var mı Eğitim, her şeyden önemlidir, paradan bile. 2. Bu resmi senin yaptığına kimse inanmaz. 3. Salgın bir hastalık ülkeyi kırıp geçiriyor. 4. Çocuğun burnu bir saat boyunca kanadı. Numaralanmış cümlelerdeki altı çizili sözcüklerden hangisinin kökü tür bakımından farklıdır? A) 1. B) 2. C) 3. D) birkaç 2. birşey 3. biraz 4. birçok Yukarıdaki kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır? A) B) A

4 Matematik Testi 1. E 7 A B 8 4. Ali nin 1800 TL si vardır. Ali 300 TL ye bir fotoğraf makinası aldı. Fotoğraf makinasının fiyatının 2 katından 50 TL eksiğine bir netbook aldı. Buna göre, Ali nin geriye kaç TL parası kaldı? A) 950 B) 900 C) 850 D) 800 Şekildeki A, B ve E kümelerine göre (B\A) ý kümesi aşağıdakilerden hangisidir? A) {1, 2, 7, 8} B) {5, 6} C) {1, 2, 3, 4, 7, 8} D) {3, 4} 5. B D A E F G Yukarıdaki A ve B görsellerinde verilen geometrik şekiller için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? 2. Aşağıdakilerden hangisi D = {a,e, {ı, i}, o, ö} kümesinin alt kümelerinden biri değildir? A) {e,o} B) { } C) {{ı,i}} D) {a, i, ö} A görseli B görseli A) Doğru parçası [DE] Doğru FG B) Doğru parçası [DE] Işın [FG C) Doğru parçası [DE] Doğru parçası [FG] D) Doğru DE Işın [FG x (48 - Δ) = 26 x x = 32 Yukarıdaki eşitliklere göre Δ + değeri kaçtır? A) 22 B) 20 C) 19 D) 17 A B D E F G Kareli kağıtta verilen ABWC nin açıortayını inşa etmek isteyen Berk aşağıdaki ışınlardan hangisini çizmelidir? A) [BG B) [BF C) [BE D) [BD C 4 A

5 Matematik Testi 7. B 6 cm İ K 12 cm A 10. Aşağıdaki şekillerden hangisi ile ötelemeli süsleme yapılamaz? A 6 cm N L E A) B) Ç B4 cm A I A Ç S T N4 cm I Yukarıdaki çokgenlerden kaç tanesi düzgün çokgendir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 8. Eş çokgenler için aşağıdakilerden hangisi her zaman söylenemez? A) Aynı zamanda benzerdirler. B) Tüm kenar uzunlukları birebir eşittir. C) Düzgün çokgendirler. D) Tüm açı ölçüleri birebir eşittir. 11. Boy (cm) ? Kişiler Şekilde ütünün fişini prize takmak için aşağıdaki ötelemelerden hangisi yapılmalıdır? A) 5 birim sağa 7 birim yukarıya B) 6 birim sağa 6 birim yukarıya C) 5 birim sağa 6 birim yukarıya D) 6 birim sağa 7 birim yukarıya Yukarıdaki sütun grafiği beş kişinin boylarını göstermek için çizilmiştir. Bu beş kişinin boyları toplamı 7 m olduğuna göre, Veli nin boyu kaç cm dir? A) 90 B) 110 C) 120 D) 130 A

6 Matematik Testi Şemsiye, tamsayılar kümesini yağmurdan koruyabilme özelliğine sahiptir. Buna göre aşağıdaki sayılardan hangisi şemsiyenin altına girerse, bütün tamsayılar yağmurdan korunmuş olur? A) 0 B) 1 C) 0,1 D) 1 Bir banka soygununa karışan araç A noktasından B ye 4, B noktasından C ye 2 farklı yoldan gidebilmektedir. Bu aracın polisten kaçabilmesi için önce B noktasına sonra da C ye ulaşması gerekmektedir. Buna göre polis bu aracı yakalayabilmek için kaçılabilecek kaç farklı güzergahta devriye gezmelidir? (Güzergah tek yönlüdür.) A) 4 B) 8 C) 12 D) Bir kasap 24 kg kuzu eti ve 32 kg dana etini hiç artmayacak ve karışmayacak şekilde eşit ağırlıktaki paketlere ayıracaktır. Bu işlem için kasap en az kaç paket kullanmalıdır? A) 7 B) 8 C) 9 D) I. Mutlak değeri 3 tür. II. Sayı doğrusu üzerinde 2 noktasına olan uzaklığı 6 birimdir. III. 2 den büyüktür. Aşağıdakilerden hangisi yukarıda ifade edilen sayılardan biri değildir? A) 4 B) 3 C) 2 D) Aşağıdaki sayı çiftlerinden hangisi hem 2 hem de 5 ile kalansız bölünür? A) B) C) D) A

7 Fen ve Teknoloji Testi 1. Aşağıdakilerden hangisinde hücrenin temel kısımları doğru gösterilmiştir? A) Hücre B) çeperi Çekirdek Sitoplazma C) Hücre D) çeperi Organeller Sitoplazma Hücre zarı Çekirdek Sitoplazma Hücre zarı Sitoplazma Organeller 3. İnsanlar nesillerini devam ettirebilmek için üremek zorundadırlar. Buna göre insanların üremesi için ilk olarak aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmelidir? A) Zigotun oluşturulması B) Döllenmenin gerçekleşmesi C) Üreme organlarının üreme hücrelerini oluşturması D) Çiftleşmenin olması 2. Satır No Yumurta Sperm hücresine göre daha büyüktür. Hareket yeteneği yoktur. Hareketsizdir. Hücre zarı sitoplazma ve çekirdekten oluşur. Erkek üreme hücresidir. Sperm Yumurta hücresine göre daha küçüktür. Hareket yeteneği vardır. Hareketlidir. Baş, orta kısım ve kuyruk olmak üzere üç bölümden oluşur. Dişi üreme hücresidir. Fen ve Teknoloji dersinde, Özgün öğretmen, üreme hücrelerinin özellikleri konusunu anlatırken, yukarıdaki tabloyu tahtaya çizmiştir. Ancak öğrencileri çok gürültü yaptığı için tabloda yanlışlık yapmıştır. Özgün öğretmen, tablonun hangi satırına yanlış bilgi yazmıştır? A) 1 B) 2 C) 3 D) sınıf öğrencileri insanın gelişim dönemlerini ve bu dönemlerle ilgili bir özelliği söylüyorlar. Bebeklik döneminin en belirgin özelliği oyun oynamaktır. Betül Merve Ergenlik döneminde bireyde hem ruhsal hem de fiziksel değişimler meydana gelir. Çocukluk döneminde çocuklar yeni şeyler öğrenmeyi çok severler Zeynep Reyhan Yetişkinlik döneminde bireyler ruhsal yönden daha sağlıklı olurlar. Buna göre hangi öğrenci yanlış bilgiye sahiptir? A) Merve B) Zeynep C) Reyhan D) Betül A

8 Fen ve Teknoloji Testi Bazı canlıların yumurtalarından çıkan yavru anne ya da babasına benzemez. Aşağıdakilerden hangisinde böyle bir durum söz konusudur? A) B) Ergenlik döneminde olan ve bazı sıkıntılar yaşayan Arda, okul rehber öğretmeninden yardım almak için okul rehberlik servisine gitmiştir. Rehber öğretmen bu dönemin olağanlığını Arda ya anlatmış ve bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Aşağıdakilerden hangisi rehber öğretmenin Arda ya verdiği tavsiyelerden biri olabilir? A) Arkadaşlarınla bir süre görüşmemeli, yalnız kalmayı denemelisin. B) Arkadaşlarınla sorun yaşadığında yanlarından uzaklaşmalısın. C) Ailenle yaşadığın sıkıntıları hemen gelip bana anlatmalısın. D) Spor, müzik, sanat gibi etkinliklere katılıp sosyalleşmelisin Yukarıdaki şekilleri inceleyen Kemal aşağıdakilerden hangisini söylerse doğru olur? A) Her canlı doğurur. B) Her canlının bir yaşam döngüsü vardır. C) Canlıların hepsi yumurtayla çoğalır. D) Yumurtadan çıkan canlılar atasına benzer. 6 7 Yukarıdaki şekilde bir çiçeğin kısımları numaralandırılmıştır. Buna göre aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) 1, 4 ve 6 dişi organa ait yapılardır. B) 2 ve 3 erkek organa ait yapılardır. C) 5 taç yapraktır. D) 7 ve 8 çanak yaprağa ait yapılardır. 8 8 A

9 Fen ve Teknoloji Testi 9. Bir çiçeğin aşağıdaki kısımlarından hangisi tohum ve meyveyi oluşturur? 11. A) B) Dişi organ Taç yaprak Erkek organ Çanak yaprak Ekrem, fasulye tohumlarını pamuğun içine koyarak, karanlık bir yerde ve oda sıcaklığında (25 C) bekletmiştir. Fakat zaman geçtikçe fasulyelerin çimlenmediğini fark etmiştir. Fasulyelerin çimlenmesi için, Ekrem aşağıdaki işlemlerden hangisini yapmalıdır? A) Fasulyeleri ışık alan bir yere çıkarmalıdır. B) Pamuğu ıslatmalıdır. C) Fasulyeleri daha sıcak bir yere koymalıdır. D) Fasulyeleri daha soğuk bir yere koymalıdır Bir firma İç Anadolu Bölgesi nde organik tarım yapmaktadır. Ancak bazı nedenlerden dolayı, ürün toplanmadan önce toprağa yapay gübrelerin ve kimyasal maddelerin karıştığını tespit etmişlerdir. Bu firma aşağıdakilerden hangisini yaparsa organik tarım yapmaya devam etmiş olur? A 100m B A) Yapay gübre ve kimyasal madde karışmamış başka bir tarlada üretim yaparlarsa B) Toprağa sulama işlemini uygularlarsa C) Ürünleri topladıktan bir kaç ay sonra tekrar ekim yaparlarsa D) Toprağa doğal gübre atıp üretime devam ederlerse Aynı noktadan yarışa başlayan atlet böceklerin süratleri 5m/dk kadardır. Karınca A noktasına 10 dakikada ulaştığına göre, uğur böceği B noktasına kaç dakikada ulaşır? (IABI = 100 m) A) 10 B) 15 C) 20 D) 30 A

10 Fen ve Teknoloji Testi 13. Sinan, marketten aldığı 20 N ağırlığındaki şeker torbasını eve kadar elinde taşımıştır. Sinan ın torbaya uyguladığı kuvveti bulmak için hazırlanan aşağıdaki düzeneklerden hangisi doğru değeri gösterir? 15. A) B) 20N 2kg 20N 2kg Ali ve Veli odanın kapısını birbirlerine doğru eşit kuvvetle itmektedirler. Buna göre kapıya uygulanan bileşke kuvvet ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Bileşke kuvvet, Ali nin uyguladığı kuvvete eşittir. B) Veli nin uyguladığı kuvvet, bileşke kuvvetten küçüktür. C) Bileşke kuvvet 0 dır. D) Bileşke kuvvet, Ali ve Veli nin uyguladıkları kuvvetlerin toplamına eşittir Alınan yol (m) Birimi newtondur Ağırlık bir kuvvettir Zaman (dk) Yukarıda bir aracın aldığı yol zaman grafiği verilmiştir. Buna göre aracın belirtilen zamanlarda aldığı yol aşağıdakilerden hangisinde yanlış eşleştirilmiştir? A) 0-1. dakika 30 m B) 1-2. dakika 30 m C) 2-3. dakika 30 m D) 3-4. dakika 0 m Bir cismin dünyadaki ve aydaki ağırlığı eşittir. 3 4 Dinamometre ile ölçülür. Ağırlık ile ilgili verilen yukarıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) 1 B) A

11 Sosyal Bilgiler Testi 1. Görüş kişiden kişiye değişen ve herkes tarafından aynı şekilde kabul edilmeyen bilgidir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi görüş değildir? A) Ülkemizin en güzel şehri Antalya'dır. B) En sevdiğim yemek makarnadır. C) İstanbul iki katıyı birleştiren bir şehirdir. D) Bence Messi iyi bir futbolcudur. 3. Sinan Öğretmen öğrencilerine kendilerinin belirleyeceği bir konuyu bilimsel araştırma basamaklarına uygun olarak araştırmalarını istemiştir. Öğrenciler mahallelerindeki derenin bahar aylarında taşma nedenlerini araştırmaya karar verirler. Derenin taşma nedenleri ile ilgili bilgiler toplayıp bu bilgiler doğrultusunda farklı fikirler oluşturdular. Yukarıda verilenler dikkate alındığında öğrencilerin uyguladığı bilimsel araştırma basamakları arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur? A) Konunun belirlenmesi B) Hipotezlerin (varsayım) test edilmesi C) Hipotez (varsayım) oluşturma D) Çeşitli kaynaklardan bilgi toplama 2. Mahallelerine yeni açılan bir okulun önünde yaya geçidi olmamasından dolayı öğrencilerin karşıdan karşıya geçişte zorlandığını gören veliler toplanıp aralarında tartışırlar. 4. Bir kırtasiyeden kitap almıştım. Eve geldikten sonra kitabın sayfalarından bir bölümünün eksik olduğunu gördüm. Durumu basına bildirelim. Çocuklarımızı okula göndermeyelim. Bu durum karşısında bilinçli bir tüketici olan Furkan ın yapmaması gereken davranış aşağıdakilerden hangisidir? Yetkilileri protesto edelim. Belediyeye dilekçe yazarak durumu anlatalım. Velilerin söylediklerinden hangisi sorunun çözümü için ilk olarak yapılması gerekendir? A) Basının haberdar edilmesi B) Çocukların okuldan alınması C) Protesto mitingi düzenlenmesi D) Dilekçeyle ilgili makama başvurulması A) B) C) D) Kırtasiyeye giderek durumu yetkililere anlatmak Kitabın fişini göstererek değiştirmek Kitabı okumaya devam etmek Kitabın geri alınmasını istemek A

12 Sosyal Bilgiler Testi 5. Olgu kişiden kişiye değişmeyen ve bilimsel olarak kabul edilen bilgidir. Görüş ise; bu durumun tam tersidir. Yurdumuzun üç tarafı denizlerle çevrilidir. Bana göre bu kış çok sert geçecek. Yaz tatilini köyde geçirmekten çok hoşlandım. İstanbul ülkemizin en kalabalık ilidir. Olgu Görüş Buna göre tabloda verilenleri olgu ve görüş olarak değerlendirip ilgili olduğu alana X işareti koyarsak aşağıdakilerden hangisine ulaşırız? 7. 0 x A) Güney paralelleri Batı meridyenleri B) Kuzey paralelleri Doğu meridyenleri C) Kuzey paralelleri Doğu meridyenleri D) Kuzey paralelleri Batı meridyenleri 0 Yandaki şekilde taralı olarak verilen ülkenin paralel ve meridyen değerleri aşağıdakilerden hangisidir? 6. A) B) X X X X X X X X X X X X X X Büyük devletler kuran atalarımız büyük ve kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır. Bunu aramak, incelemek, Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. X X 8. 1 / ölçeği kullanılarak Türkiye nin Bölgeleri aynı boyuttaki farklı kağıtlara çizilecektir. 9. Buna göre, hangi haritanın kağıt üzerinde kaplayacağı olan daha az olur? A) Doğu Anadolu Bölgesi haritası B) Akdeniz Bölgesi haritası C) İç Anadolu Bölgesi haritası D) Marmara Bölgesi haritası İzmir Van 17 C 10 C Atatürk yukarıdaki sözünü gerçekleştirmek için aşağıdaki kurumlardan hangisinin kuruluşuna öncülük etmiştir? A) Türk Dil Kurumu B) Türk Tarih kurumu C) Güzel Sanatlar Fakültesi D) Halkevleri İzmir ve Van a güneş ışınlarının geliş açısı aynı olmasına rağmen Ekim ayı sıcaklık ortalamaları farklılık göstermektedir. Bu durumun nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez? A) Van ın denizden uzak olması B) İzmir in deniz kıyısında olması C) İzmir in ekvatora daha yakın olması D) Van ın yükseltisinin fazla olması 12 A

13 Sosyal Bilgiler Testi 10. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini okumayanlar aşağıdaki soruları çözecektir. 1/ / Yukarıdaki farklı ölçekler verilmiş Dünya ve Türkiye haritaları görülmektedir. Buna göre bu haritalarla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Dünya haritasının ayrıntıyı gösterme gücü daha fazladır. B) Dünya haritası daha geniş alanı göstermektedir. C) Türkiye haritasında küçültme oranı daha azdır. D) Türkiye haritasında bozulma oranı daha azdır. 13. Yusuf, akşam Van daki depremle ilgili haberleri izlerken Van da kar yağdığını duymuş ve bu duruma çok şaşırmıştır çünkü yaşadığı şehir olan İstanbul a henüz kar yağmamıştır. Yukarıda anlatılan durumda Van a karın İstanbul dan daha erken düşmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Van ın ekvatora daha yakın olması B) Van ın yükseltisinin fazla olması C) Van a güneş ışınlarının İstanbul dan daha eğik gelmesi D) Başlangıç meridyeninin doğusunda yer alması 11. Bu bölgeye güneş ışınları her zaman dik açıyla geldiği için, çok sıcak ve yağışlıdır. Bölge gür ormanlık alanlarla kaplıdır. Sıcaklığı ve yağışı seven muz, kakao ve kahve gibi ürünler bolca yetiştirilir. Yukarıda özellikleri verilen iklim tipi aşağıdakilerden hangisidir? A) Ekvatoral B) Muson C) Çöl D) Kutup 12. Tarihten beri Anadolu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu durumun nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez? A) İklimin uygun olması B) Akarsu bakımından zengin olması C) Yükseltinin fazla olması D) Verimli tarım alanlarının olması 14. Bozkır bitki örtüsü bahar yağışlarıyla yeşeren, yaz sıcaklığıyla kuruyan kısa boylu otlardan oluşur. Buna göre bozkır bitki örtüsü hangi bölgemizde yaygın olarak görülür? A) Akdeniz B) Marmara C) İç Anadolu D) Ege 15. Anadolu daki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Konya Çumra daki Çatalhöyük te yapılan kazılarda tarım, hayvancılık ve ticaretin yanı sıra; dokumacılık, çanak ve çömlek yapımının da geliştiği görülmüştür. Buna göre Çatalhöyük le ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz? A) Farklı ekonomik faktörler gelişmiştir. B) Yerleşik bir yaşam vardır. C) Üretici bir toplum yapısı görülür D) Gelirlerini tamamen ticaretten sağlamışlardır. A

14 Sosyal Bilgiler Testi Yukarıdaki Türkiye haritasında numaralandırılarak verilen bölgelerimizde sırasıyla hangi iklim tipleri görülür? Kuran-ı Kerimi Tevrat, Zebur ve İncil gibi diğer kutsal kitaplardan ayıran özellikler arasında aşağıdakilerden hangisi gösterilemez? A) En son gönderilmiş kitap olması B) Kuran-ı Kerim den başka kutsal kitabın gönderilmeyecek olması C) Diğer kutsal kitaplardan farklı olarak vahiy yoluyla gönderilmiş olması D) Aslının bozulmamış olması A) Akdeniz, Karadeniz, Karasal B) Karasal, Akdeniz, Karadeniz C) Karadeniz, Akdeniz, Karasal D) Akdeniz, Karasal, Karadeniz 15. İftitah tekbiri Kıyam Kıraat Rüku Yukarıda verilen kavramlar aşağıdaki hangi ibadetle ilgilidir? Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini okuyanlar aşağıdaki soruları çözecektir. A) Oruç B) Zekat C) Hac D) Namaz Kabe nin tamiri sırasında Hacerül Esved taşının yerine konulmasıyla ilgili Kureyş Kabilesi arasında tartışma yaşanmış, sonunda tüm Kureyşliler çözüm için Hz. Muhammed (S.A.V) in hakemliğini uygun görmüştür. Bu durum Peygamberimizin sıfatlarından hangisiyle doğrudan açıklanır? A) Fetanet (Akıllı ve zeki olma) B) Emanet (Güvenilir olma) C) İsmet (Günah işlememe) D) Tebliğ (Allah tan aldığı emir ve yasakları bildirmesi) Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Mehmet Bey e Farz namazlardan önce, tek başına namaz kılacak kimsenin kendisi, cemaatle kılınacak farz namazlardan önce ise müezzinin okuduğu ezan benzeri sözlere ne ad verilir? sorusu sorulmuştur. Mehmet Bey in soruya hangi cevabı vermesi gerekir? A) Dua B) İbadet C) Tespih D) Kamet 14 A

15 Ingilizce Testi My father is your... Baloncuğu hangi seçenek tamamlar? A) son B) uncle C) brother D) grandfather Ömer likes reading a book and... stamps. Resme göre yukarıdaki cümleyi hangi seçenek tamamlar? A) collecting B) walking C) looking D) writing Aşağıdaki kelimelerden hangisi diğerlerinden farklıdır? A) B) aunt grandmum Henry and his father... water sports. Resme göre yukarıdaki cümleyi hangi seçenek tamamlar? A) can like B) like C) likes D) doesn't like uncle sister 6. Grandma likes reading a book, but Grandpa likes.... Resme göre hangisi cümleyi tamamlar? 3. Hi, I'm Julia. We are a... family. A) taking a picture B) watering plants C) reading a book D) sleeping Resme göre Julia'nın sözünü hangi seçenek tamamlar? A) large B) small C) little D) elder 7. Is there... bread in the picture? Yukarıdaki soruyu hangi seçenek tamamlar? A) a B) some C) any D) a lot of A

16 Ingilizce Testi 8. I need some broccoli. Aşçının ihtiyacı olan şey hangi seçenekte verilmiştir? A) B) 11. I. They get up. II. They come back home. III. They go to school by school bus. IV. They have breakfast. Yukarıda Arzu ile Eda'nın günlük yaptığı işler verilmiştir. Hangi seçenek sıralamayı doğru yapmıştır? A) IV-III-II-I B) I-II-III-IV C) I-IV-III-II D) II-III-I-IV 12. Hi, I am Burcu. I am a student in a primary school. I get up early. I have breakfast, I go to school on foot. After school I do my homework and watch TV. I go to bed at 10 p.m 9. These are... food. Resme göre hangi seçenek doğrudur? A) fresh B) vegetarian C) healthy D) junk Yukarıdaki paragrafın başlığı hangi seçenek olabilir? A) Burcu's school life B) Burcu's homework C) Burcu's daily routine D) Burcu's breakfast 10. I get up at 7: I like school... I don't like homework. Diyalogu hangi seçenek tamamlar? A) Do you eat fruit? B) What time do you get up? C) What do you do on Sundays? D) Do you eat vegetables? Cümleyi hangi seçenekle tamamlarız? A) or B) but C) because D) and 16 A

Aşağıda mitoz bölünme safhaları karışık olarak verilmiştir.

Aşağıda mitoz bölünme safhaları karışık olarak verilmiştir. 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖRNEK 8.SINIFLAR 1.DÖNEM 1.YAZILI Adı Soyadı : No: Sınıf: Resimdeki türlerin bazı hücrelerindeki kromozom sayılarını yazınız. (4x2p) Aşağıda mitoz bölünme

Detaylı

KİTABIN REHBERLİK PLANLAMASI. Bölümler. Bölümlere Ait Konu Kavrama Testleri KONU KAVRAMA TESTİ DOĞA VE İNSAN 1 TEST - 1

KİTABIN REHBERLİK PLANLAMASI. Bölümler. Bölümlere Ait Konu Kavrama Testleri KONU KAVRAMA TESTİ DOĞA VE İNSAN 1 TEST - 1 Sunum ve Sistematik SUNUM Sayın Eğitimciler, Sevgili Öğrenciler, ilindiği gibi gerek YGS, gerekse LYS de programlar, sistem ve soru formatları sürekli değişmektedir. Öğrenciler her yıl sürpriz olabilecek

Detaylı

*Canlıların canlılık özelliği gösteren en küçük yapı birimine hücre denir.

*Canlıların canlılık özelliği gösteren en küçük yapı birimine hücre denir. Fen ve Teknoloji 1. Ünite Özeti Hücre Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme. *Canlıların canlılık özelliği gösteren en küçük yapı birimine hücre denir. *Hücrenin temel kısımları: hücre zarı, sitoplâzma ve

Detaylı

B unl a r ı B i l i yor mus unuz? MİTOZ. Canlının en küçük yapı biriminin hücre olduğunu 6. sınıfta öğrenmiştik. Hücreler; hücre zarı,

B unl a r ı B i l i yor mus unuz? MİTOZ. Canlının en küçük yapı biriminin hücre olduğunu 6. sınıfta öğrenmiştik. Hücreler; hücre zarı, MİTOZ Canlının en küçük yapı biriminin hücre olduğunu 6. sınıfta öğrenmiştik. Hücreler; hücre zarı, sitoplazma ve çekirdekten meydana gelmiştir. Hücreler büyüme ve gelişme sonucunda belli bir olgunluğa

Detaylı

5. İnsanlarda ergenlik dönemi ile ilgili

5. İnsanlarda ergenlik dönemi ile ilgili 1. 1. Hücrenin yönetici molekülü 2. Kalıtsal bilgileri nesilden nesile aktaran yapı 3. Fosfat, şeker ve organik bazdan oluşan yapı 4. Canlının en büyük kalıtsal yapısı Yukarıdaki tanımları verilen kavramlar

Detaylı

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 6. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır.

Fezalar Eğitim Kurumları MSO 2013. Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı 6. SINIF AÇIKLAMALAR. Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. GROUP A M S O Fezalar Eğitim Kurumları Matematik ve Fen Bilgisi Olimpiyatı (23 ŞUBAT 2013, CUMARTESİ) 2 0 1 3 6. SINIF AÇIKLAMALAR Bu soru kitapçığında, çoktan seçmeli 40 soru vardır. Matematik bölümünün

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ÜNİTE:1 CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME

ÜNİTE:1 CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME ÜNİTE:1 CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME HÜCRE: Canlıları oluşturan en küçük yapı birimine hücre denir.bütün canlılar hücrelerden oluşmuştur. * İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, tek hücreli canlıların

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ 6. SINIF DENEME SINAVI / 11. SAYI ÇÖZÜMLER TÜRKÇE TESTÝ 1. Bir sözcüðü, A seçeneðinde eþit, ayný anlamýnda kullanýlmýþtýr: Nasýl isterseniz, benim için hepsi ayný (eþit). 5. A,

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA

PİNOKYO EĞİTİM KURUMLARI MART AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI 1. HAFTA 1. HAFTA TARİH : 01 MART 2016 04 MART 2016 KONU : YEŞİLAY 1- Yeşilay nedir? Ne işe yara? Faaliyetleri nelerdir? Nefes akciğer yapalım. Vücudumuzu 2- Sigara ve alkolün zararlarını hep birlikte öğrenelim

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2

5. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen. Anlatım Yöntem ve Teknikleri Anlatım Yöntem ve Teknikleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 İfade Çeşitleri 2+2 Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlede Anlam 3 Metin Yorumu Anlatım Yöntemleri ve İfade Biçimleri Yazım ve ktalama Sözcük Türleri 7 Cümlenin Ögeleri 8 Kelime Yapısı. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Keşfetme

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA

YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA YAZILI SINAV CEVAP ANAHTARI COĞRAFYA CEVAP 1: (TOPLAM 10 PUAN) 1.1: 165 150 = 15 meridyen fark vardır. (1 puan) 15 x 4 = 60 dakika = 1 saat fark vardır. (1 puan) 12 + 1 = 13 saat 13:00 olur. (1 puan) 1.2:

Detaylı

TEOG1 DENEME SINAVI 1 ( DNA, Mitoz, Mayoz Kapsamlı)

TEOG1 DENEME SINAVI 1 ( DNA, Mitoz, Mayoz Kapsamlı) TEOG1 DENEME SINAVI 1 ( DNA, Mitoz, Mayoz Kapsamlı) 4. 1.Şekilde hayvan hücresinin mitoz bölünmede bir evresi gösterilmiştir. Bu evreden sonra aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez? A) Kalıtım maddesinin

Detaylı

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI MATEMATİK. TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA

DENEME SINAVLARI KONU DAĞILIMI MATEMATİK. TURAN GÜNEŞ BUL. NO: 23 ÇANKAYA - ANKARA MATEMATİK DERSİN ADI : MATEMATİK--9.SINIF 1 Mantık 12 1 2 Kümelerde Temel Kavramlar 10 2 2 3 Kümelerde İşlemler 6 1 1 1 4 Kartezyen Çarpım 4 2 1 1 5 Bağıntı 3 1 6 Fonksiyonlar 6 2 1 1 7 İşlem 3 1 1 1 8

Detaylı

6.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI. 1. Aşağıda verilen hayvan ve bitki hücresi özellikleri tablosunda yanlış verilen seçenek hangisidir?

6.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI. 1. Aşağıda verilen hayvan ve bitki hücresi özellikleri tablosunda yanlış verilen seçenek hangisidir? 6.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI 1. Aşağıda verilen hayvan ve bitki hücresi özellikleri tablosunda yanlış verilen seçenek hangisidir? Hayvan Hücresi Bitki Hücresi A) Koful vardır Koful yoktur B) Klorofil

Detaylı

Test. Yerküre nin Şekli ve Hareketleri BÖLÜM 4

Test. Yerküre nin Şekli ve Hareketleri BÖLÜM 4 Yerküre nin Şekli ve Hareketleri 1. Dünya ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden yanlış olan hangisidir? A) Dünya, ekseni etrafındaki bir turluk dönüş hareketini 24 saatte tamamlar. B) Dünya ekseni etrafındaki

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Dağılımı Türkçe 19 Türkçe 19 Matematik 16 Matematik 16 Fen ve Teknoloji 16 Fen ve Teknoloji 16 Sosyal Bilgiler 16 Sosyal

Detaylı

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade 6. Sınıf MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR TEST 1 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade aşağıdakilerden hangisidir? 5. A) 3. 3. 3 B) 4. 4. 4 C) 4. 4. 4. 4 D) 3. 3. 3. 3 Mert 100000000 2. 5. 5. 5 Yukarıda

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES

EHO2-SS.16DES / EH01-SS.15DES 41 Üniversite Hazırlık Programı - Türkçe TÜRKÇE 01 Sözcükte ve Söz Öbeklerinde Anlam 5 5 4 4 3 4 02 Cümlede Anlam (Kavramlar) 4 4 4 4 4 4 03 Cümle Yorumu 6 6 4 4 4 4 04 Anlatım Türleri 2 2 2 2 2 2 05 Paragrafta

Detaylı

FEN BĠLĠMLERĠ DERSĠ DENEME SINAVI

FEN BĠLĠMLERĠ DERSĠ DENEME SINAVI 1. Yukarıda verilenlere göre sembolü ile gösterilen kısma hangi bedensel değiģiklikler yazılabilir? 1- Duygusal dalgalanmalar yaşanır. 2- Ter salgısı artar. 3- Deride yağlanma ve sivilce oluşur. A) 1 ve

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ 6. SINIF DENEME SINAVI / 1. SAYI ÇÖZÜMLER TÜRKÇE TESTÝ 1. 1., 3. ve 4. cümlelerde piþmek sözcüðü duyu organlarýmýzdan biriyle algýlanabilmektedir. Ancak 2. cümlede geçen bir iþte

Detaylı

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri

MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE. Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri MEKANSAL BIR SENTEZ: TÜRKIYE Türkiye nin İklim Elemanları Türkiye de İklim Çeşitleri Türkiye de Sıcaklık Türkiye de Yıllık Ortalama Sıcaklık Dağılışı Türkiye haritası incelendiğinde Yükseltiye bağlı olarak

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

kpss coğrafya tamam çözümlü mesut atalay - önder cengiz

kpss coğrafya tamam çözümlü mesut atalay - önder cengiz kpss soru bankası tamam çözümlü coğrafya mesut atalay - önder cengiz Mesut Atalay - Önder Cengiz KPSS Coğrafya Soru Bankası ISBN 978-605-364-240-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarlarına

Detaylı

SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 1. Sınav 25 adet çoktan seçmeli tek doğru cevaplı test sorusundan oluşmaktadır. 2. Sınav süresi 40 dakikadır. 3. Boş bırakılan veya yanlış cevaplandırılan sorular herhangi bir

Detaylı

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 2.SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 2.SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK 8. SINIF ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 KAZANIM TESTLERİ TÜRKÇE MATEMATİK T.C İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK FEN VE TEKNOLOJİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ İNGİLİZCE Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 T.C. MİLLÎ ĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇM, DĞRNDİRM V SINAV HİZMTRİ GNL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 SINIF DĞRNDİRM SINAVI - 1 2016-2017 SINIF DĞRNDİRM SINAVI - 1 SOSYAL BİLGİR Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI

ŞEKİL KAVRAMI TEMA ÇALIŞMALARIMIZ KAVRAMLAR RENK KAVRAMI SAYI KAVRAMI SES KAVRAMI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFI 1 31 MART TEMA ÇALIŞMALARIMIZ Merakla ve sabırsızlıkla ilkbaharı bekliyoruz..gelir umuduyla.. Bu ay temamız İlkbahar.. Kışı gördük, iliklerimize kadar yaşadık aylardır..

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

Cümlede Anlam TEST 38

Cümlede Anlam TEST 38 SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 38 1) Çocukların öğütten çok, iyi bir. ihtiyaçları vardır. Tümcesinde boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi getirilebilir? A. ilgiye sevgiye

Detaylı

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI

Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf CEVAP ANAHTARI Değerlendirme Sınavı 2-5. Sınıf Türkçe C C B B A D B D A C A B A C D Matematik C D B D A D C A A D D C B A B Fen Bilimleri C D A B B C A D B C C D A D B Sosyal Bilgiler D C A C B A C D B B D D A B B İngilizce

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak Testler 2- Kitaplar Ödev Kitapçıkları Soru Bankaları Etkinliklerle Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol

Detaylı

Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir.

Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir. Mart 30, 2013 Yerel Saat Dünya üzerindeki herhangi bir yerde Güneş in tam tepe noktasında olduğu an saat 12.00 kabul edilir. Buna göre ayarlanan saate yerel saat denir. Yerel saat doğuda ileri, badda geridir.

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ TEOG DENEME SINAVI SORULARI 4.

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ TEOG DENEME SINAVI SORULARI 4. 1. FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ TEOG DENEME SINAVI SORULARI 4. Çiftçi çok hızlı büyüyen ve bol ürün aldığı bir bitki türünü yukarıdaki gibi yetiştiriyor. Buna göre çiftçinin bunu yapmasındaki amacı aşağıdakilerden

Detaylı

çöz kazan kpss ÖSYM sorularına en yakın tek kitap tamamı çözümlü coğrafya 2014 kpss de 94 soru yakaladık soru bankası

çöz kazan kpss ÖSYM sorularına en yakın tek kitap tamamı çözümlü coğrafya 2014 kpss de 94 soru yakaladık soru bankası çöz kazan kpss 2015 ÖSYM sorularına en yakın tek kitap tamamı çözümlü coğrafya 2014 kpss de 94 soru yakaladık soru bankası Mesut Atalay - Önder Cengiz KPSS Coğrafya Soru Bankası ISBN 978-605-364-900-7

Detaylı

Cümlede Anlam TEST 39. 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur?

Cümlede Anlam TEST 39. 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur? SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 39 1) Bu güzellikleri görmek için Uzungöl e gün doğarken gelmelisin. Bu cümlede aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı yoktur? 1. A. Niçin 2. B. Ne

Detaylı

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir?

ALTIN BALIK. 1. Genç balıkçı neden altın balığı tekrar suya bırakmayı düşünmüş olabilir? ALTIN BALIK Bir zamanlar iki balıkçı varmış. Biri yaşlı, diğeriyse gençmiş. İki balıkçı avladıkları balıkları satarak geçinirlermiş. Bir gün yine denize açılmışlar. Ağı denize atıp beklemeye başlamışlar.

Detaylı

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? 3. SINIF Soru 1 73 25 = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? A) :, + B) +, - C) -, + D) -, X : - E), Soru 2 Yandaki şekilde soru

Detaylı

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4

1989 ÖYS. olduğuna göre a-b kaçtır? A) 2 B) 2 C) 2 2 D) 2 2 E) 4 989 ÖYS. a a a b 8 olduğuna göre a-b kaçtır? C). a ile b nin aritmetik ortalaması 5 tir. a ile geometrik ortalaması 0, b ile geometrik ortalaması 0 olan sayı nedir? 0 C) 8 ise a+b+d toplamı ne-. a+b+c=d

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 2013-201 EĞİTİM ÖĞRETİM 8. SINIF TÜRKÇE DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE KONULAR 3 Fiilimsi EYLÜL Fiilimsi 1 Fiilimsi 2 Fiilimsi 3 KURBAN BAYRAMI EKİM Fiilimsi Fiilimsi 1

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

MATEMATİK TESTİ. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları almıştır. : 2 yi 10 geçiyor.

MATEMATİK TESTİ. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları almıştır. : 2 yi 10 geçiyor. 1. Bu testte toplam soru vardır. MAEMAİK ESİ. Cevaplarınızı cevap kâğıdının Matematik esti için ayrılan bölümüne işaretleyiniz. 1. Esin, dört arkadaşına saatin kaç olduğunu sorduğunda aşağıdaki yanıtları

Detaylı

2014 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI

2014 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI DENEME SINAVI FORMATI MYS DENEME SINAVI Soru dağılımı Türkçe 16 Türkçe 16 Matematik 16 Matematik 16 Fen Bilimleri 16 Fen Bilimleri 16 Sosyal Bilgiler 16 Sosyal Bilgiler 16 Din Kültürü ve Ahlak 16 Din 16

Detaylı

Test. Coğrafi Konum BÖLÜM 3

Test. Coğrafi Konum BÖLÜM 3 BÖLÜM 3 Coğrafi Konum 1. Coğrafi konum aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır? A) Bir ülkenin askeri açıdan ve savunma amaçlı konumu demektir. B) Yeryüzünde herhangi bir noktanın coğrafi

Detaylı

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 1.SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK MEHMET BOZKURT

8. SINIF KAZANIM TESTLERİ 1.SAYI. Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİZGİ & TASARIM İBRAHİM CANBEK MEHMET BOZKURT 8. SINIF ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KAZANIM TESTLERİ TÜRKÇE MATEMATİK T.C İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK FEN VE TEKNOLOJİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ İNGİLİZCE Ar-Ge Birimi Çalışmasıdır 1.SAYI

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ

FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ FEN BÝLÝMLERÝ DERSHANESÝ 6. SINIF DENEME SINAVI / 16. SAYI ÇÖZÜMLER TÜRKÇE TESTÝ 1. Silkelemek sözcüðü; 1. cümlede üstündeki þeyleri düþürmek, 2. cümlede kuvvetle sarsmak, 3. cümlede etkilemek ve 4. cümlede

Detaylı

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2

5.SINIF SINIF : 5 ÖĞRENME ALANI : İBADET : 2 / İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) SINIF 5 ÜNİTE 2 MATERYAL TÜRÜ : ETKİNLİK (HAYDİ HİKAYENİ ANLAT BAKALIM) 2 TEK- NİKLER DEĞERLEN- DİRME ÖĞ- RETMENİN ADI- 15 dakika İbadetin ve ibadetle ilgili kavramların anlamlarını yorumlar. İbadetlerle ilgili kavramlar

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 4. YAZMA 5. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğunu Anlama 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma kurallarını uygulama

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ

5. SINIF TÜRKÇE NOKTALAMA İŞARETLERİ TESTİ 1- Bir gün Nasreddin Hoca şehre gelip bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ( ) Gece yarısı arkadaşı sormuş ( ) ( ) Hocam ( ) uyudunuz mu ( ) ( ) Buyurun bir şey mi var ( ) ( ) Biraz borç para isteyecektim

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 09.00

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK SINAVI 27 KASIM 2014 Saat: 09.00 T.C. 8. SIIF I. ÖEM ORTAK SIAVI KASIM 1 Saat: 9. FE VE TEKOLOJİ 1. Canlıların belirli çevre koşullarında yaşama ve üreme şansını artıran kalıtsal özellikleri sayesinde ortama uyum sağlamasına adaptasyon

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

Sorular 1. Aşağıdaki fotoğraflardan hangisi veya hangileri insanla ilgili özellikleri göstermektedir? I II III

Sorular 1. Aşağıdaki fotoğraflardan hangisi veya hangileri insanla ilgili özellikleri göstermektedir? I II III 2006-07 Öğretim Yılı Merkezi Ölçme-Değerlendirme I.Dönem Sonu 6.Sınıf Sosyal Bilgiler (Coğrafya-Tarih) Ders Sınavı Sınav Başlama Saati:08:30 Tarih:19 Ocak 2007 İsim/ Soy isim: Sınıf:.. Sorular 1. Aşağıdaki

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE KELİME TÜRLERİ TESTİ. A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir.

5. SINIF TÜRKÇE KELİME TÜRLERİ TESTİ. A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bilgi yanlışlığı vardır? A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir. B) İyi bir aşçıydı. Cümlesinde özel isim kullanılmıştır. C) Tavuklar

Detaylı

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız

7- Peygamberimizin aile hayatı ve çocuklarla olan ilişkilerini araştırınız 4. SINIFLAR (PROJE ÖDEVLERİ) Öğrenci No 1- Dinimize göre Helal, Haram, Sevap ve Günah kavramlarını açıklayarak ilgili Ayet ve Hadis meallerinden örnekler veriniz. 2- Günlük yaşamda dini ifadeler nelerdir

Detaylı

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları

5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları 5. Sınıf Sınav Soru Dağılımları Matematik: *Doğal sayılar(üslü sayılar dahil) *Zaman ölçümü, tablo ve grafikler, geometrik *Kavramlar (açılar dahil) *Çokgenler, üçgen ve dörtgenler Sosyal Bilgiler: Ünite:2)

Detaylı

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TEST: 16 1. Hac ibadeti ne zaman farz olmuştur? A) Hicretin 9. yılında B) Hicretin 6. yılında C) Mekke nin fethinden

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var

Ürün Detayları EHO DES 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI. Eğitim doğamızda var . 115 // 9. Sınıf Programı - Türk Dili Ve Edebiyatı // 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş 02 İletişim 03 Ses Bilgisi 04 Yazım Kuralları TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 05 Pragraf Bilgisi 06

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ

4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ 4. Ünite ÜRETTİKLERİMİZ Ekonomi: İnsanların geçimlerini sürdürmek için yaptıkları her türlü üretim, dağıtım, pazarlama ve tüketim faaliyetlerinin ilke ve yöntemlerini inceleyen bilim dalına ekonomi denir.

Detaylı

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM

9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 9. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DAĞILIMLARI / DİL VE ANLATIM 01 İletişim 6 3 2 1 02 İnsan, İletişim ve Dil 3 1 03 Dil-Kültür İlişkisi 3 1 1 1 04 Dillerin Sınıflandırılması 6 3 1 1 1 05 Türk Dilinin Tarihî

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK TEST SORULARI. 10. Sınıf

YAZILIYA HAZIRLIK TEST SORULARI. 10. Sınıf YAZILIYA HAZIRLIK TEST SORULARI 10. Sınıf 1) Hücre döngüsünün interfaz evresini yeni tamamlamış bir hücre ile bu hücrenin döngü sonunda oluşturduğu yeni hücrelerde; I. DNA miktarı II. Gen Sayısı III. Gen

Detaylı

BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 26 ŞUBAT 2014

BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 26 ŞUBAT 2014 BİNA BİLGİSİ 2 ÇEVRE TANIMI - İKLİM DOÇ. DR. YASEMEN SAY ÖZER 26 ŞUBAT 2014 1 19.02.2014 TANIŞMA, DERSLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER, DERSTEN BEKLENTİLER 2 26.02.2014 ÇEVRE TANIMI - İKLİM 3 05.03.2014 DOĞAL

Detaylı

6. SINIF MATEMATİK TESTİ A

6. SINIF MATEMATİK TESTİ A 6. SNF MATEMATİK TESTİ A. Aşağıdaki tabloda Elazığ ilinin dört günlük hava sıcaklık değerleri verilmiştir. Tabloya göre, gece ve gündüz sıcaklıkları farkı hangi gün en fazladır? Tablo: Elazığ ın Dört Günlük

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Adı 01 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - I 02 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - II 03 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - III 04 Türk Dili ve Edebiyatına Giriş - IV 05 İletişim 06 Ses

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: YAZ, ANNELER GÜNÜ, MÜZELER HAFTASI, ENGELLİLER HAFTASI, TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 03.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Çocuklarla sabah sporu yapılır. çeşitli bilmeceler sorulur. Hikaye

Detaylı

ORTA HAZIRLIK TÜRKÇE ORTAK SINAVI-1 2015-2016. Açıklamalar GRADE. (20 Aralık 2015, Pazar)

ORTA HAZIRLIK TÜRKÇE ORTAK SINAVI-1 2015-2016. Açıklamalar GRADE. (20 Aralık 2015, Pazar) (20 Aralık 2015, Pazar) GRADE ORTA HAZIRLIK 2015-2016 ORTAK SINAVI-1 Açıklamalar 1. Bu sınav 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. 2. Üç yanlış cevap bir doğru cevabı götürür. 3. Sınavın Süresi

Detaylı

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır.

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır. TEMEL MATEMATİK TESTİ 2011 - YGS / MAT M9991.01001 1. Bu testte 40 soru vardır. 1. 2. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Aile nedir? *Ailemizi tanıyalım. *Ailemizdeki büyüklerin isimlerini öğrenelim. *Akraba ne demek öğrenelim. *Arkadaşlık nedir?

Detaylı

IMATEMATİK-AKIL OYUNLARI -ÖRNEK SORULARsoru

IMATEMATİK-AKIL OYUNLARI -ÖRNEK SORULARsoru IMATEMATİK-AKIL -ÖRNEK SORULARsoru Bir dart tahtasına 3 atış yapacaksınız.bu üç atış sonucunda toplamda 100 sayısına ulaşacaksınız. Bir sayı birden fazla vurulamaz. aynı harfleri yalnızca yatay ve dikey

Detaylı

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

9. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVLARI LİSTESİ / TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatına Giriş İletişim Ses Bilgisi Yazım Kuralları Paragraf Bilgisi Bir Tür Olarak Hikâye Şekil Bilgisi ktalama Kuralları Bir Tür Olarak Şiir

Detaylı

KE YT 9. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER

KE YT 9. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI L STELER Ürün Detaylar 0 - KE00-.0YT YAPRAK TEST ve B LG DE ERLEND RME SINAVLARI Bu müfredatlar Yaprak Test ve lerin yan s ra anlat m kitaplar n ve soru kitaplar n da kapsar. 5 Ürün Detaylar 0- // 9. S n f Program

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

TEOG 2. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR FEN ve TEKNOLOJİ DERSİ BENZER SORULARI 16.

TEOG 2. MERKEZİ ORTAK SINAVLAR FEN ve TEKNOLOJİ DERSİ BENZER SORULARI 16. TEOG SINAV SORUSU-1 ANABİLİM TEOG UYGULAMA 4 16. Kalıtım ve hücre bölünmesi konusunda yeterli bilgiye sahip olan Arzu, yukarıdaki ifadelerin doğru D ya da yanlış Y olduğuna doğru karar vererek ilerlediğinde

Detaylı

DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI. Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI

DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI. Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI Kitapçığı 2014-2015 DERS YILI 4.SINIF 1.SEVİYE TESPİT ve SIRALAMA SINAVI Adı Soyadı:... Not:... Sınıf :... Tarih: 26/12/2015 Süre: 90 dk. II.OTURUM SORU KİTAPCIĞI MATEMATİK VE İNGİLİZCE SORULARI GENEL

Detaylı

ÖĞRETİM YILI 6. SINIFLAR YILLIK DERS AKIŞ TABLOSU

ÖĞRETİM YILI 6. SINIFLAR YILLIK DERS AKIŞ TABLOSU 2006-2007 ÖĞRETİM YILI 6. SINIFLAR YILLIK DERS AKIŞ TABLOSU Dönem Dersler I. DÖNEM TÜRKÇE Tema 1: Okuma Kültürü Tema 2: Atatürk Tema 3: Duygular ve Hayaller MATEMATİK 1. Bölüm: Kümeler 2. Bölüm: Doğal

Detaylı

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA

COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA COĞRAFİ KONUM COĞRAFYA YEREL COĞRAFYA GENEL COĞRAFYA Yeryüzünün belli bir bölümünü FİZİKİ coğrafya BEŞERİ ve gösterir. EKONOMİK -Doğa olaylarını -Kıtalar coğrafya konu alır. -Ülkeler -İnsanlar ve -Klimatoloji

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 30.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Bu hafta eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlanan çalışmalar

Detaylı

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir?

1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? 1- Çevresine göre alçakta kalmış ve vadilerle derin yarılmamış düzlüklere ne denir? a. Ova b. Vadi c. Plato d. Delta 2- Coğrafi bölgelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a. Coğrafi özellikleri

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Sözcüğün Anlam Özellikleri Sözcükler Arasındaki Anlam İlişkileri Sözcük Grupları ve Deyimler Cümlenin Anlam Özellikleri Cümleler Arası Anlam İlişkileri Cümlede Anlatım Becerileri

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

6. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 03 04 05 06 07 10 Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Anlam Eş Anlam, Zıt Anlam Eş Seslilik, Ortak kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler, İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz.

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. YARATICI OKUMA DOSYASI En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. MAVİŞ Mavişe göre Dünya nın ¾ nün suyla kaplı olmasının nedeni nedir?...... Maviş in gözünün maviden başka renk görmemesinin

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Cevap Anahtarý TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Test 2 1-B 2-B 3-A 4-B 5-D 6-C 7-B 8-A 9-B 10-D 11-D 12-C 13-C Test 3 1-D 2-B 3-A 4-A 5-A 6-D

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

Halkalı Solucan Regenwurm Oligochaeta

Halkalı Solucan Regenwurm Oligochaeta Halkalı Solucan Regenwurm Oligochaeta Sağlıklı bir toprağın oluşmasına yardım eden canlıların başında halkalı toprak ve tatlı su solucanı yani Latince adıyla oligochaeta gelmektedir. Almancası Regenwurm

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı