Mihrac Ural ın İhanet Dosyası (8) THKP- C (Acilciler) AÇIKLIYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mihrac Ural ın İhanet Dosyası (8) THKP- C (Acilciler) AÇIKLIYOR"

Transkript

1 THKP- C (Acilciler) AÇIKLIYOR İŞBİRLİKÇİ HAİN, YOLDAŞLARIMIZIN KATİLİ, DEVRİMCİLERİN DÜŞMANI, HAİN HIRSIZ ARSIZ YÜZSÜZ, AYRI VARLIK Mihrac Ural ın İhanet Dosyası (8)

2 İBRAHİM YALÇIN yazdı. sitesinden alındı. Konuya girmeden önce Mihrac Ural ın 17 Ağustos tarihli yazısını okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Anında baskı yapmış. Önce, Öner (Ömer) çömezi adıyla yazdı. Hızını alamadı ve aynı yazıyı, bazı eklemeler yaparak, kendi adıyla bir kez daha yazdı. Ölüleri çok sevdiği için, Günay Karaca yı da ne kadar çok sevdiğini anlatıyor Aralık operasyonunu İbrahim Yalçın yaptırdı diyor. Beylerderesi katliamını da Engin Erkiner yaptırmış. Bunlar yeni bilgiler. Yeni ama birazcık yanlışı var, düzeltiyorum ve bir itirafta bulunuyorum. Beylerderesi katliamını Engin yaptırmadı, ben yaptırdım. Engin, Beylerderesini değil, Kızıldere katliamını yaptırmıştı. Okuyun ve tarihimiz hakkında doğru bilgi edinin. Mihrac soytarısının yüzüne tükürmekte acele etmeyin, zamanı var biraz daha bekleyin. Mihrac Ural, bu yazısında gözden kaçmaması gereken bir belirleme yapmış, ben onu önemsedim. Günay Karaca nın iki gün, Haydar Yılmaz ın beş gün gözaltında tutulmasına karşın, İdris Köylü nün 30 gün gözaltında tutulduğunu ve bunun çok garip olduğunu anlatmaya çalışıyor. O dönem gözaltı süresi bir hafta, bilemedin on gün diyor ve 30 gün gözaltında kalan adamın itirafçı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Mihrac Ural yazdıkça kendisini ele veriyor derken boşuna konuşmuyorduk. BİR KEZ DAHA YAKALANDI Aralık ayında 30 gün gözaltında kalmanın mutlaka itirafçılık ile ilintili olduğunu ima eden bu adam, 1978 Mart ında 21 gün Ankara-İstanbul arasında dolaştırıldığını söylemiyor muydu? Bunu biz yazmadık, kendisi yazdı. O dönemde gözaltı süresinin bir hafta, bilemediniz on gün, olduğunu söyleyen adam nasıl oluyor da 21 gün dolaştırılıyor? Ben, 1979 operasyonun nasıl başladığını ve geliştiğini yazmayacağım. Bu operasyonda yakalanan yoldaşlar kendileri yazmalılar ve Mihrac adlı soytarının kurgularına onlar cevap versinler. Ben sorumu sordum ve yazmak istediğim konuya geçiyorum.

3 Bir kez daha ve yeniden yazıyorum. Güzel bir iş yapıyoruz. Tarihimizi aydınlatıyoruz. Bu tarihin aydınlanmasına ihtiyacımız var. Karanlıkta kalan ve bugüne kadar soru işaretleriyle dolu pek çok konunun netleşmesi gerekiyor. İlgi duyan arkadaşlar yoldaşlar yardımcı olmaya çalışıyorlar. İlgisiz olanlar, ilgilenmiyorlar. İlgilenmelerini de beklemiyoruz, biz de onlarla ilgilenmiyoruz. Ülkemiz sosyalist hareketi ciddi bir sınavla karşılaştı. 12 Eylül sınavı bazı konuları gündemden kaldırdığı gibi, birçok alanda yeni kanallar da açtı. Yarattığı tahribatları saymaya gerek yok. Biliniyor. Bir müsibet bin nasihattan iyidir derler ya, işte tam öyle oldu. 12 Eylül müsibeti kimi konularda bir çoğumuzu uyardı, daha temkinli ve daha sağlıklı gözlemler yapmamıza vesile oldu. Yaptığımız budur. Tarihimizi yeniden gözden geçirirken daha titiz, daha dikkatli olmak gerektiğini öğrendik. Geçmiş dönemde üzerinde durma gereği durmadığımız kimi konuların, aslında son derece önemli olduklarını gördük. İki buçuk senedir bunları yazıyoruz. Yalanlar ve ihanetler üzerine kurulmuş tarihin bilinmeyenleri arasında gezinirken, kendisini saklamış ve hiç hak etmedikleri halde bu tarih içinde kendilerine bir misyon yüklemiş olan sahtekârları yakaladık. Yakalamaya devam ediyoruz. Rahatsız oldular. Bu tarih yazılmaya başlandığı zaman ödleri koptu. Kalp krizi geçirenler olduğunu duyuyoruz. Sağa sola telefon ederek kuru gürültü tehdit savuranlar olduğunu duyuyoruz. Bu sitede yazı yazmaya başlayan ve sürece katkı sağlamak isteyen yoldaşlara haberler gönderildiğini, orada yazmasın da, isterse bize küfretsi diye haberler yollandığını duyduk. Yazılmasını istemiyorlar. Yazılacak olan her şeyin kendileri için hayra alamet olmayacağını biliyorlar. Korkunun nedenlerini biliyoruz. Kendilerine güvenmediklerini, yalanlar üzerine kurulu tarih sayfaları arasında kahramanlık edebiyatı yaparak gezinirken kulaklarından tutularak derdest edildiklerinin farkındalar. Kızgınlıkları kırgınlıkları bundandır. THKP-C Acilciler başta olmak üzere, Türkiye nin samimi devrimcileri bunları bilmek zorundadır. Bizim tarihimiz bizimle sınırlı ve sadece bize özgü değil elbette. Bu tarih, Türkiye solunun ortak tarihi içindedir. Sorumluluğu

4 sadece bize ait değildir. Sorumluluk hepimizindir. Komisyon kurulmalıdır. THKP-C Acilciler tarihi içindeki ihanetin adresi tespit edilerek gereği yapılmalıdır. Mutlaka ama mutlaka yapılmalıdır. Bazı arkadaşlarımız, sorunun özünü ve önemini halâ anlamadılar. Bu yazıları, karşılıklı tartışma ve öç alma gibi görüyorlar. Yanlış düşündükleri kesin. Bu kavrayışın doğru olmadığını bilmeleri gerekiyor. Kendi açımdan ve bütün samimiyetimle bir kez daha söylüyorum. Kimseye bir kırgınlığım ve öç alma gibi bir saplantım bugüne kadar olmadı. Isteyen inanır, isteyen inanmaz. Umurumda bile değil. Bugün inanayım ki, Mihrac Ural ihaneti bıraktı ve samimiyetle doğru olanı yapmaya başladı, onun en büyük destekleyeni yine ben olurum. Benim bütün sorunum, uğruna her şeyimi verdiğim örgütümün bir avuç serserinin elinde kullanılmış olmasıdır. Ben buna tahammül edemem. Defalarca yazdım. Bir kez daha yazıyorum. Mihrac Ural adlı bir Suriye ajanı ve MİT işbirlikçisi eliyle bu hareket tasfiye edildi. Tüm değerlerine el konuldu. Değerlerimizin bugün hangi amaçlar adına kullanıldığını, bu soysuzun çetleşmelerinden öğreniyoruz. Turizm tesisleri kuruyormuş. Zeytinlikler arasında taştan villa yaptırıyormuş. 3-5 milyon dolar mesele değilmiş. Sosyalist bir ülkeden silah ihracatı için teklif almış(mış). Parti Okulu diye militanlarımızın emekleriyle kurulan bina üç katlı otel olmuş. Bu hesap daha o zamanlardan yapılmış. Deniz kenarında bir köy varmış ve burayı almak için uygun zamanı kolluyormuş, maksat ucuza kapatmakmış. vb vb... İşte bu soysuz adam, marksist-leninist olduğu zaman bile oruç tutar namaz kılarmış. Acilciler örgütünü ehlileştirmiş. İnsan kıyımına son, halka zarar yok demiş. Her şey öyle açık ve net ki. Bunları görmeyen gözler kör, duymayan kulaklar sağır değil mi? Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Yaptığımız budur ve bunun öç almak gibi feodal bir kültürle ne alâkası olabilir. Biz bunları yapmaya çalışmakla tarihimizi mi kirletiyoruz?

5 Öyle olduğunu söyleyenler var. Gerçekten öyle mi yapıyoruz? Ali Fuat Çiler, bunlardan birisi. Son günlerde dellendiği anlaşılıyor. Bu tarihin tacizcisi olduğunu yazdık. Öyle değil mi? Öyle olmadığını yazsın ve desin ki, Siz yalan yazıyorsunuz, tacizci değil, devrimciyim. Bunu yazamıyor. Tacizci değilim diyemiyor. Tacizci olmadığını yazarsa başına gelecekleri çok iyi biliyor. Bu bakımdan yazamaz. Ali Fuat Çiler e bir çift sözüm daha var. Ben tacizci değilim diyemiyor ama, Ben Acilciyim diye yazabiliyor. Sağa sola telefon ediyor ve Mahkemeye gideceğim, tazminat davası açacağım diyebiliyor. Hep yalan söylüyor. Hiç doğru söylemiyor tarihinde yakalandım ve 6 sene hapis yattım diyor. Tekrar telefon ediyor ve sözümona yanlışını düzeltiyor den başlamak üzere 10 sene hapis yattığını söylüyor. Her ikisi de yalan. Daha önce tacizci olduğunu yazarken fotoğrafını da yayınladım Şubat ayında İstanbul da yakalanıyor. Ser verdim sır vermedim dediğine bakmayın, İrfan Dayıoğlu nun evine polisleri getiren adam Ali Fuat Çiler dir. İrfan Dayıoğlu evde olmadığı için yakalanamıyor ama hanımı yoldaş yakalanıyor ve polis arabası içersinde Ali Fuat Çiler i görüyor. Ali Fuat bunu bile yalanlıyor. Polisler beni oraya getirdiler ama, evde çatışma çıkarsa, Beni İrfan Dayıoğlu na öldürtmek için getirdiler diyor. Önemli olan bu değil, çok daha önemli olduğuna inandığım bir yalan daha söylüyor Şubat ından itibaren 10 sene hapis yattım diyor. Olacak şey değil. Ben mi yanılıyorum diye çok düşündüm. Ama hayır, yanılmıyorum yılının Eylül veya Ekim ayında, Isparta Cezaevi nden Amasya Cezaevi ne sürgün edildim ve o tarihte Ali Fuat Çiler Amasya Cezaevi nde benim ziyaretime geldi. Bu hesaba göre, Ali Fuat, 1978 Şubat ayında yakalandıktan birkaç ay sonra tahliye edilmiş olmuyor mu? Peki bu nasıl oluyor? Mehmet Avan a göre, Ali Fuat Çiler yakalandıktan sonra, Mihrac Ural, Mehmet Avan ı Ali Fuat Çiler in evine gönderiyor ve evde bulunan parayı silahları aldırıyor. Mehmet Avan birkaç gün sonra yakalandığı zaman polis, Mehmet Avan ın Ali Fuat Çiler in evine gittiğini ve evdeki parayı silahı aldığını silahın markasını da söyleyerek ayrıntısına kadar biliyor. Nasıl biliyor peki?

6 Düşündürücü değil mi? Burada mide bulandırıcı bir şey yok mu? Burada yalan yok mu? Bu tarih yalanlardan ve bilinemezliklerden arındırılmasın mı? Bunları kapatalım ve Mihrac Ural ihanetlerini yok sayalım, öyle mi? Ali Fuat Çiler doğru konuşmalıdır. Yalansız ve yalın olmalıdır. Ali Fuat Çiler le hiçbir sorunum yok. Tacizci olduğunu yazdım. Kolayı var. Evet, doğrudur. Gençtim, bir gençlik hatası yaptım der kurtulur. İhanet ettiğini söylemedim. Ali Fuat ihanet etmedi, ihanet edeni bildiği halde saklamaya çalışıyor. Ali Fuat ihanet etmedi, poliste çözüldüğü halde bunu saklıyor, ser verdim sır vermedim diyor. Tıpkı ağababası Mihrac Ural gibi davranıyor. Bundan vazgeçmelidir. Adam gibi dosdoğru konuşmalıdır. Ben Acilciyim diyor. Yalan söylüyor. Doğrusu, Ben Acilciydim olacak. Bitmedi. Ali Fuat Çiler yalan söylememelidir. Dürüst olmalıdır. Nebil Rahuma benim elimde büyüdü derse doğruyu söylemiş olmaz. Doğruyu söylemelidir. Adana da ABD Konsolosluğu nun bombalanması eyleminde, Nebil Rahuma yı tek başına bıraktık. Mihrac Ural ile birlikte tabanları yağlayıp kaçtık, yanlış yaptık derse, doğru konuştuğuna inanacağız. Böyle konuşmadığı sürece bu tarihin kirletilmesine bilinçli olarak katkı yapan Ali Fuat Çiler, hep tacizci yalancı ve saray soytarısı sahtekârın kuklası olarak anılacaktır. Haberi olsun. Tercih kendisine aittir. Biz Mihrac Ural ın ihanetlerini sorguluyoruz. Ali Fuat Çiler bizim önümüze atılıyor. Tpkı, Ödemiş veya Bayterin gibi. Ali Fuat için gerçekten üzülüyorum. Ödemiş seviyesine düştü, değer miydi? Tacettin Sarı gibi bir soysuzun elinden kazanç sağlamak adına, Mihrac Ural adlı bir alçağın ayakları altında paspas olmaya değer miydi? Bu site, tüm eski Acilciler e açık olduğu gibi, Ali Fuat Çiler e de açıktır. Yeter ki, dürüst ve samimi olsun. Yanlış yazabilir, hatırlamakta zorlanabilir, önemli değil. Önemli olan samimiyettir. Çok basit bir örnek veriyorum. Ali Fuat Çiler, kardeşinin kim olduğunu bilmez mi? Elbette bilir. Kardeşinin, Suriye de Mihrac Ural ın emriyle Hanna Maptunoğlu nu tutuklayıp hapsettiğini bilmiyor mu? Bilmez olur mu? Bunları bildiği halde, Hanna nın arkasında timsah gözyaşları dökmesi, bizim bunları yazmamız üzerine mit ajanı, özel harp dairesi elemanları, tarihimizi

7 karalıyorlar, alçak herifler diye feryat etmesi ne demek oluyor? Bunları geçiyorum. Sorun Ali Fuat değil. Ali Fuat, bu tarih içinde bir virgül bile olamaz, olmadı da. Yeniden başa dönüyorum. Mihrac Ural ın, bugüne kadar hep atladığı ve cevap veremediği, Aciciler in cevap beklediği sorulara dönüyorum. Mihrac Ural zor günler geçiriyormuş. Canı cehenneme. Suriye istihbarat örgütü Muhaberat ın SIRTLAN kod adlı elemanı Mihrac Ural ın, benim için hiçbir önemi kalmamıştır. Mihrac Ural ismi, bizim için sadece bir simgedir. Türkiye devrimci hareketi içindeki ihanetin simgesidir. Biz, kendi Sırtlan ımızı yakaladık. Gönül ister ki, dışımızdaki solun tamamı da bizim yaptığımızı yapsın ve kendi içlerindeki SIRTLAN ları yakalasın. Verdiğimiz mücadele buna yöneliktir. İçimizdeki ihanetin üzerindeki şalı kaldırdık. Gerçeği bir kez daha ve tüm çıplaklığıyla yakından gördük, örtünün altından sırtlan çıktı. O halâ sırıtıyor. Önemli değil, varsın sırıtsın. Biz dedesinin MİT kadrolu elemanı olduğundan bahsediyoruz. O dedesinin ölüm tarihini yazıyor. Ruhuna fatiha okumayacağız. O dede nin kim olduğunu soruyoruz. O bir MİT ajanıydı, diyoruz. Cevap vermiyor. Hayır, MİT ajanı değildi diyemiyor. Lafı eveleyip geveliyor ve dedenin soylu geçmişinden dem vuruyor. Kendi geçmişinin karanlık olmadığını bilse, böyle yapmazdı ve Evet, dedem MİT ajanıydı, bana ne bundan der ve kurtulurdu. Hiç kimseyi dedesinin yaptığı işten dolayı yargılayacak değiliz. Oysa, buradaki durum çok farklı. Dedesinin torun Sırtlan üzerindeki hamilik görevi ve yönlendirme trafiği açığa çıktığı için, dedeyi gizlemek istiyor. Sıkıntı buradadır. Tıpkı, kadim yoldaşı Şerif, (Beşir Kanmaz) gibi yapıyor. Düşünsenize, Şerif, daha doğrusu kandırılarak ucuza kapatılmış Beşir Kanmaz ın babası da bir subaydı. Olabilir, önemli değildir. Namuslu bir Şerif için elbette önemli değildir. Öyle olmadı. Şerif namuslu değil ki, polisler evine geldiler ve bu namussuzu aradıklarını söyleyip gittiler. Yoldaşları bu durumu kendisine iletip,

8 aranıyorsun kaybol dedikleri halde kaybolmadı ve örgütün motorsikletine binerek aile meclisinin kararıyla teslim olmaya gitti ve teslim oldu. Kendisi teslim olmakla kalmadı, örgütün motorsikletini de teslim etti. Utanmaz adam, teslim oldu, kısa süreli bir hapis yattı ve çıkar çıkmaz da, doğru Suriye ye gitti veya gönderildi. Bununla kalsa yine iyi. Suriye de Mihrac Ural ın sağ kolu ve kadim yoldaşı olarak ser verdim, sır vermedim cilik oynamaya başladı. Öyle olmadığını ve bu küçücük biçare zevatın ne menem bir pislik olduğunu yazdım ve yüzündeki maskesini kaldırıp attım. Şimdi çırpınıyormuş. İbrahim bu bilgileri bilmez, kim verdi bu bilgileri diye yorum yapıyor ve bulmaya çalışıyormuş. Bilgiyi kim verdiyse verdi, ne önemi var? Bilgi doğru mu, yanlış mı? Ona bakacaksın. Yanlış diyebiliyor mu? Babam subay değil diyebiliyor mu? Teslim olmadım diyebiliyor mu? Örgütün motorsikletini teslim etmedim, yaya gittim diyebiliyor mu? Diyemiyor ve İbrahim e bu bilgiyi hangi Antakyalı vermiş olabilir? diye araştırma yapıyormuş. Kolay gelsin. Acilciler e soruyorum. Kendi isteği ile gidip teslim olan bir soysuzun ser verdim sır vermedim demeye hakkı var mı? Bunu diyen adamın namusundan, ahlâkından ya da ahlâksızlığından söz etmeye gerek var mı? Böyle bir adamın samimiyeti olur mu? Samimiyetsizliği ve ahlâksızlığı sorgulanmaz mı? Kime hizmet ettiğine bakılmaz mı? Böyle bir adamın 30 yıllık kadim yoldaş ı Mihrac Ural soytarısının dede tarafından MİT emeklisi olması ve birbirlerine sarılmak zorunda kalmaları doğal değil mi? Komisyon kurulsun diyoruz ya, ödleri kopuyor. Sırtlan dedesinden, kandırılarak ucuza kapatılmış Kanmaz Beşir babasından korkuyor. Biz bunları yazarken onlar ne yapıyor? Akıllarınca, en iyi savunma saldırıdır sanıyorlar ve

9 saldırıyorlar. Daha doğrusu, saldırdıklarını sanıyorlar. Saldırı silahlarını ellerinden aldık, anadan üryan ederek sokağa saldık. Sokak köpeği gibi olduklarının farkındalar. Farkında oldukları için hırlıyorlar. Şimdi de tutmuş Günay Karaca yı kim yakalattı, belli değil diyor. Vah vah vaaahh. Günay Karaca yı kimin nasıl yakalattığını bilmiyorsa, ben söyleyeyim de öğrensin bari. Kayseri bölgesinden EROL ve FİKRİ YALÇIN ı tanır mısınız? Tanırsınız değil mi? Bu kişilerin Niğde Cezaevi ne sürekli gidip geldikleri biliniyor. Bu kişiler ve tüm yakalananlar haftalarca takip edilip fotoğraflanıyor. Takiplerin ucu nereye çıkıyor? Niğde Cezaevi ne, yani MİHRAC URAL a çıkıyor. Mihrac Ural ın sıkıntısı budur operasyonunu karartmaya çalışan adam MİHRAC URAL kendini gizleyeceğini sanıyorsa aldanıyor. GÜNAY KARACA nın yakınlarına çağrıda bulunuyorum. Bu operasyonun iç yüzünü açıklayınız ve Mihrac Ural ın maskesinin bu alanda da düşürülmesine katkıda yapınız. Mihrac Ural bu operasyonun ve bu operasyonda aldığı görevin korkusu içersindedir. Dikkat ediniz. Özellikle dikkat ediniz. Bu operasyonda adı Genel Komite Üyesi olarak geçen SAVAŞ adlı kişi hiçbir yerde yok. Herkes takip edilip fotoğraflanıyor ama SAVAŞ ortada yok. Adı bile bilinmiyor. Neden bunu sorgulama gereği duymuyorsun? Elimizden kaçamayacaksın SIRTLAN, yakalandın artık. Yuların elimizde ve bu meselenin de peşini bırakmayacağız. Hadi bakalım, bu yazıdan sonra yine bir ABDULLAH ÖCALAN güzellemesi yaparsın artık. Şunu unutma SIRTLAN, bir arkadaşımdan aldığım haber diye yazdığın cümleyi, daha sen yazmadan yazacağını biliyorduk ve o

10 arkadaşına bu bilgi kırıntısı özellikle bilerek sızdırıldı. Mihrac Ural, korku duvarını aşmaya çalışıyor, korkudan korkmamaya kendini hazırlıyor. Ne zaman Kürt özgürlük hareketi ve Abdullah Öcalan hakkındaki ihanetlerinden söz edecek olsak, derhal ve aniden bir Abdullah Öcalan güzellemesi yazmasının bir nedeni olmalı. Biz bu nedeni çok iyi biliyoruz. Ne zaman açıklayacaklar diye ödü kopuyor ve tir tir titriyor. Biraz daha bekleyecek. 30 senelik taktikler sökmüyor artık. Beyinsiz eşek herif, halâ bıraktığımız yerde otluyor. Haydar Yılmaz, İbrahim Yalçın için ne demiş. İbrahim Yalçın, İrfan Dayıoğlu için, İrfan Dayıoğlu, İbrahim Yalçın için ne demiş. Şimdi buraya geldiler. Devam edin ve asla bir şeyi unutmayın. Bugüne kadar, insanları birbirlerine karşı kullandınız. Acilciler i Acilciler e düşman ederek yaşadınız. Herkes birbirine kuşku ile bakar oldu. Bir zamanlar birbirleri için ölüme koşan militanlar birbirlerine düşürüldü. Aradan 30 koca yıl geçti ve bu insanlar birbirlerini unutmadılar. Bu örgüte emeği geçen, bedel ödeyen, yılmayan, yıldırılamayan, devrimci kalmaya devam eden insanlar hakkında aşağılık yalan ve iftiralarla kara çalmaya devam ettiniz.halâ da ediyorsunuz. Devam edin. Söyler misiniz ne geçti elinize? Kaybettiniz. Karşımızda, 30 senedir Sekreter geçinen pislik var. Tek başına kaldı. Allah ın bir kulu ortaya çıkıp, Yapmayın beyler, bu kadar yüklenmeyin, yazıktır diyebiliyor mu? Diyemiyor. Demiyor. Demezler. Neden diyemiyorlar, demiyorlar, demeyecekler? Biliyorlar da o nedenle diyemiyorlar, demiyorlar, demeyecekler. Aslında demiyor değil, diyorlar. Bu pislikle uğraşmaya değmez, o zaten yaşayan ölüdür artık diyorlar.

11 Sırtlan tek başına kalmıştır. Çırpınıp duruyor. Yaşadığını sanmayın. Evet, o artık canlı cesettir. Takke düştü, kel göründü. Okuyucu her şeyin farkındadır. Biz ne yazıyoruz? Sırtlan ne anlatıyor. Günay Karaca yı neden öldürtmek istedin? diyoruz. Yalan diyor. Günay ı kamplara gönderdim diyor. Ne zaman göndermiş imiş? Cevap veriyor, 1982 de. Ahlâksız adam. Semir (Ertan) e, sınırın öte tarafına geçirir geçirmez kafasına bir kurşun sık diye emir vermediniz mi? İsim veriyorum. Yalanlayan çıkıyor mu? Ahlâksız adam, İbrahim Yalçın birden bire tahliye edildi diyor. İbrahim Yalçın ın nasıl tahliye edildiğini bilmiyor mu? Elbette biliyor. Bilmeyen varsa beklesin. İbrahim Yalçın ın nerde ne zaman ve nasıl tahliye edildiğini ona anlatacağım. İbrahim Yalçın ın birden bire değil, 5 senelik fazladan bir ceza yattığını ve nasıl tahliye olduğunu anlatacağım. Mihrac Ural, İbrahim Yalçın gibi tahliye olsaydı, bir değil birkaç kitap yazar ve nasıl kahraman olduğunu anlatırdı. Beklesin ve öğrensin. Suriye de Muhaberat ın kucağında devrimcilik yaptığını zanneden ve bu örgütün militanlarına kara çalmak için kıçını yırtan SIRTLAN adlı bu soysuzun bilmediği o kadar çok şey var ki. Hepsini öğreteceğiz ona. Suriye istihbarat örgütünde kod adı Sırtlan olan Mihrac Ural adlı

12 eşek adam, bir komisyon önüne çıkartılmalıdır. İbrahim Yalçın, bugüne kadar yaşamının her anını bu komisyona anlatacak ve yaptığı her şeyi sonuna kadar savunacaktır. Aynı şeyi eşek adam da yapmaya hazır mı? Fazla söze gerek yok. Hazır mı, değil mi? Bu eşek adamın anlamak istemediği bir şey var. Biz kendisiyle uğraşmıyoruz. Biz, içimize sızdırılan MİT-MUHABERAT döküntülerinin nerede, nasıl ve ne zaman sızdırıldıklarını, neleri nasıl tahrip ettiklerini bulmaya çalışıyoruz. Bir kez daha önümüzün kesilmemesi için, geçmişte yaptığımız yanlışlardan ders çıkartmaya çalışıyor ve tecrübelerimizi yeni kuşaklara anlatmak istiyoruz. Attığımız her adımda karşımıza çıkan adres aynıdır. SIRTLAN kod adlı Mihrac Ural ile bu vesile ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Mesele bundan ibarettir. Mihrac Ural istediği kadar kıçını yırtsın. Lakin şu sözümüzü asla unutmasın. Bizde zaman aşımı yoktur ve olmayacaktır. Nebil Rahuma nın nasıl yakalandığını araştırmayacak mıyız? Ali Çakmaklı nın kimler tarafından nasıl ve niçin katledildiğini araştırmayacak mıyız? Müntecep Kesici neden öldürüldü? demeyecek miyiz. Sami (Gökhan Saç) ve Yusuf (Zihni Alan) neden öldürüldüler? Suçları neydi? Kim öldürdü? demeyecek miyiz. Mihrac Ural ın babasının URUBACI, dedesinin MİT elemanı, kendisinin sızma casus olduğunu kim biliyordu? Hanna Maptunoğlu nu neden tutukladın? Arabasının frenini niçin bozdurdun? (Semir-Ertan tarafından bozuldu) diye sormayacak mıyız? Ali Fuat Çiler in kardeşi Muzaffer Çiler e, Hanna Maptunoğlu nu Lübnan da tutuklayın, Lazkiye ye getirin diye emir veren ve tutuklatan kişinin kim olduğunu bilmek hakkımız değil mi?

13 Tekrar tekrar yazıyorum. Günay KARACA için sınırı geçirir geçirmez kafasına bir kurşun sık diyen hain mantığı sorgulamayacak ve bu aşağılık katil zihniyetin ne adına faaliyet gösterdiğini merak etmeyecek miyiz? Bunları merak etmeyen sormayan sorgulamayan bir kişi devrimci olabilir mi? Biz bunları sorup sorgularken karşımıza çıkan SIRTLAN kod adlı MIHRAC URAL ile uğraşmayalım ve KEMAL BAYRAM (Salih) adlı çakma insan gibi adaamm sende... davası olmaz mı diyelim? Mihrac Ural adlı SIRTLAN, sorularımıza adam gibi cevap verip gerçekleri söylemediği ve kurulmasını istediğimiz komisyon önerisinden kaçtığı sürece peşini bırakmayacağız ve onu çıktığı yere kadar kovalayacağız. Ortalık Oğlanı Sırtlan kod adlı Mihrac a soru soruyoruz. Cevap vermiyor. Aklısıra kafa karıştıracak, okuyucuyu bıktıracak usandıracak, her iki taraf da aklına geleni söylüyor, bu işin ciddiyeti kalmadı dedirtecek, deşifre ettiğimiz ihanetlerini karartacak. İt izine, at izini karıştırma çabasındadır. Bu aklı ona kim servis etmiş olabilir diye düşündüm ve siyah lale olduğunda karar kıldım. Kimsesi kalmadı. Bir süre de siyah lale ile idare edecek. Siyah lale yi yazacağım, o da bitecek. Şerif ten beter olacak, kaçacak delik arayacak. Bunlar teferruattır, suçlarının artmasını bekliyoruz. Acelemiz yok. Bu sıralar, Mihrac Ural la ilgiliyiz. Çırılçıplak edip başıboş sokağa salacağımızı söylemiştik, bunu becerdik. Şimdi yalnızlaştırıyoruz. Kimsesiz bırakacağız, büyük oranda bunu da yaptık. Daha da yapacağız. Sonra?..

14 Sonrasını bekleyip göreceğiz. Zamanımız var. Sırtlan ne yazıyorsa okumanızı salık veririm. Deşifre edildikçe, suçları suratına bir tokat gibi çarpıldıkça sersem tavuğa döndü. Çırpınıyor. Sayesinde tarihimizi öğreniyoruz. Baksanıza, Mahir Çayan ların Kurtuluş dergisi sorumlu müdürü olan Engin Erkiner in o tarihte niçin yakalanmadığını ve Malatya Beylerderesi katliamının Engin in ihbarı sonucu yapılmış olduğunu da öğrenmiş olduk. Aydınlandık. Ulan eşek herif, sen o tarihte kaç yaşındaydın? diye sormayacağız, gerek yok. Sahi bu Kurtuluş dergisi de ne oluyor? Sakın ola, bu yayın organı Kurtuluş değil de İleri dergisi olmasın. Kurtuluş gazete idi. İleri dergi. Ben demedim mi, yakında Kızıldere katliamını da yazacak diye. Sıra oraya geldi. Mustafa Suphi lere kadar karanlık tarihimize ışık tutacağı anlaşılıyor. Mihrac Ural a sağlam bir bilgi vereceğim. Topal Osman ı tanır mısın? Engin Erkiner in büyük büyük dedesi oluyor. Mustafa Suphi dosyası hazırlarken bu noktadan hareket edebilirsin. Sürmeneli Kayıkçı Yahya, Mustafa Suphi yi Van Gölü nde Topal Osman bıçakladı. Topal Osman nın Engincik isimli mazarat bir torunu vardı. Topal Osman, soyadı kanunnamesi zuhur edince, Erkiner soyadını aldı. Engincik büyüdü, Engin oldu. Engin Erkiner isimli şahsın aslı faslı tas tamam budur diye yazmış. Evliya Çelebi yoldaş bu bilgiyi Heredot yoldaşa anlatmış. Sağolsun, bu arada beni unutmuyor. Paris te MİT le görüştüğümü ve Mihrac hakkında bilgi verdiğimi bile tespit etmiş. Çok merak ettim. Bu kadar gizli bir buluşmayı nasıl haber almış. Paris in de suyu çıktı anlaşılan, ortasından ırmak geçiyor. Bundan sonraki görüşmeleri Helsinki de bilinmeyen bir yerde yaparım, inşallah. Utanmaz eşek herif, aziz mübarek ay da oruçlu haliyle günaha girmekten ve Allah korusun, çarpılmaktan da korkmuyor. Eskiden marksist-leninist olduğu için korkmazdı, şimdi münafık olduğu için korkmuyor. Ar damarı yok, yalan atmaktan utanmıyor. Sırtlan soytarılık yapıyor, biz yolumuza devam ediyoruz.

15 İrfan Dayıoğlu nu okumuş olmalısınız. Günay Karaca nın ablası ile konuşmuş. Günay ın ablasına anlattıklarını öğrenmiş olduk. Ben ne yazmıştım daha önce? Günay Karaca nın Sırtlan tarafından öldürülmek istendiğini ve Semir (Ertan) a sınırı geçirir geçirmez kafasına bir kurşun sık dediğini yazmamış mıydım? Ne oldu peki? Söylediğim doğrulanmadı mı? Sırtlan kod adlı Mihrac ne diyordu? Ne diyecek, yalan diyordu. Günay Karaca için yoldaş diyordu. Ölüleri sevdiğini, dirilerden korktuğunu yazmadım mı? Öyle olduğu anlaşılmıyor mu? Mihrac Ural ın o ufacık beyninde kurduğu şatosunu kafasında parçalıyoruz. Öfkesi bundandır. Dellenmesi bu nedenledir. Öyle uzaktan uzağa horozlandığına bakmayınız, ödleğin tekidir. Sami (Gökhan Saç) nin kardeşi Mihrac ı Paris te yakaladığı ve kardeşi Sami nin akıbetini konuşmak istediği zaman ne hale geldi, bileniniz var mı? Gelin herşeyi anlatacağım diye kapıya doğru usul usul ilerledi ve kapıya gelir gelmez, İmdaaaattt, adam öldürüyorlar!.. diye bağırarak kaçtı. Kaldırımın öte yanına geçip kalabalığa karışınca, Ben size gösteririm!.. diye horozlanmaya başladı. Bugün bile, Paris te bu olay konuşulurken herkes kıçıyla gülüyor. Küresel militan veya küresel soytarı işte budur. Günay Karaca yoldaş için artık yazmayacağım. Şahsen tanıma olanağım olmadı. İrfan Dayıoğlu gibi, onu tanıyan yoldaşlar yazmalı. Günay artık aramızda değil. Yaptıklarıyla yetenekleriyle zaaflarıyla tarihimizin bir parçasıdır. Yaşamının son günlerinde ablasına anlattıklarını İrfan açıkladı. Benim ekleyeceğim yeni bir şey yok. Bu konuda, görevimi yaptım. Sırtlan ın, Günay Karaca ya kurduğu hain tuzağı ortaya çıkarttım. Bundan sonrasını, Günay Karaca nın ailesine bıraktım. Hesabını ailesi soracak, gereğini Acilciler yapacaktır.

16 Yeniden tekrarlıyorum. Yoldaş katilliğinin zaman aşımı olmaz. İhanetin zaman aşımı yoktur. SIRTLAN kod adlı MİHRAC URAL, kelimenin gerçek anlamıyla tam bir ORTALIK OĞLANI dır. Tepeden tırnağa çırılçıplak ettik. Kıçı kabak gibi ortaya çıkmıştır. Bakmayan horozlandıgına, zevahiri kurtarma gayreti içersindedir. Ben buraya yazıyorum. Kurtaramaz. Bu haini konuşturalım Mihrac Ural dosyasında, büyük ihanetlerin suçları vardır. Mihrac Ural dosyasında, yalanlar vardır. Hiçbir sözü doğru değildir. Mihrac Ural dosyasında, yoldaşlarımızın kan izleri vardır. Mihrac Ural dosyasında, hırsızlık vardır. Mihrac Ural dosyasında, Suriye istihbarat örgütü Muhaberat adına casusluk faaliyetleri vardır. Mihrac Ural dosyasında, Milli İstihbarat Teşkilatı na örgütümüz Acilciler i ehlileştirmek ve tasfiye etmek için verilmiş söz vardır. Mihrac Ural dosyasında, eroin tüccarları arasında numune taşıyıcılığı yapmak ve bu işten kazanılmış kirli para vardır. Mihrac Ural dosyasında, sadece örgütümüze karşı işlenmiş suçlar değil, diğer solcu örgütlere ve onların militanlarına karşı kurulmuş tuzaklar vardır. Mihrac Ural dosyasında, özellikle Kürt özgürlük hareketi ve onun liderine yönelik çok ciddi tuzaklar vardır. Mihrac Ural dosyasında, Suriye ye gelen sıradan insanların imkânlarına el koymak adına işlenmiş onlarca cinayet vardır. Mihrac Ural dosyasında, ihbar vardır. İstihbarat örgütleriyle işbirliği vardır.

17 Mihrac Ural hiçbir sorumuza adam gibi cevap veremiyor. Örgütümüz militanları başta olmak üzere, isteyen sol örgüt temsilcilerinden ve özellikle Kürt özgürlük hareketi temsilcisinin de içinde yer alacağı bir KOMİSYON KURULMALIDIR. Mihrac Ural komisyon önüne çıkartılmalıdır. Söylediğim her sözün sonuna kadar arkasında olacağım. Bugüne kadar ne yazmışsam hepsinin delillerini sunacağım, belgelerini getireceğim ve yaşayan tanıklarının dinlenmesini sağlayacağım. Mihrac Ural ın, bir devrimci katili, bir muhbir, bir ajan, bir hırsız, bir yalancı, paradan başka hiçbir değer ölçüsü olmayan bir düzenbaz olduğunu, kuşkuya yer vermeyecek şekilde ispat edeceğim. THKP-C Acilciler adını kullandığına bakmayınız. Marksist-leninist olmadığını, devrimci-demokrat hiçbir özelliğinin bulunmadığını ispat edeceğim. Yapabildiği bir tek şeyin, eline geçirdiği örgütümüz imkânlarını kendi kişisel tasarrufunda bulundurmak ve aile ilişkileri içinde zimmetine geçirerek zıkkımlanmak olduğunu ispat edeceğim. Örgütümüzün ismini kullanarak yaptığı her türlü pisliğin üstünü örtmeye çalıştığını göstereceğim. Acilciler ismi, Mihrac Ural sahtekârının kirli ilişkilerini örtmek için kullanılmaktadır. Buna fırsat verilmemelidir. Yayınladığımız çetleşmelerinden öte, yayınlamadığımız çetleşmelerini de bu komisyona sunacağım. Devrimci olmadığını, tam bir ahlâksız olduğunu, kanıtlayacağım. Çok açık ve net söylüyorum. Aynı şeyi kendisinden de bekliyorum.

18 KOMİSYON ÖNERİMİZİ KABUL ETMELİDİR İddialarını sıralamalıdır. Sonuna kadar söz hakkını kullanmalı ve her söylediği sözün arkasında durmalı, HESAP SORMALIDIR. Türkiyeli, Türk ve Kürt devrimciler önünde şimdiden ilan ediyorum. Bugüne kadar, özel veya örgütsel yaşamım boyunca yaptığım herşeyin arkasında olduğumu ve sonuna kadar savunacağımı, söylediğim ne varsa tamamını delileriyle ortaya koyacağımı ilan ediyorum. Örgütümüz üyelerinden ve Türkiyeli Türk Kürt devrimcilerden oluşmuş KOMİSYON un vereceği kararı kesinlikle ve itiraz etmeksizin kabul ettiğimi de şimdiden deklare ediyorum. Mihrac Ural a sesleniyorum. Aynı şeyi sende kabul ediyor musun? Verilecek kararı sineye çekmeye hazır mısın? Kararın sonuçlarına katlanmayı ve gereğini yapmaya söz veriyor musun? Kabul!.. diyorsan mesele bitmiştir. Bu tartışma yı (sen tartışma diyorsun) derhal bitirelim ve kurulacak olan komisyonun teknik ayrıntılarını hazırlayacak olan bir heyet oluşturalım. Hadi bakalım sanal soytarı, yüreğin yetiyor mu? Façan sıkıyor mu? Evet!.. diyorsan söyle. Bir kez daha tekrarlıyorum. Mihrac Ural, bu söylediklerimi yapmadığı sürece peşindeyiz, haberi olsun. Türkiyeli Türk ve Kürt devrimciler, Mihrac Ural a baskı yapmalıdır. Komisyon önüne çıkartılması için zorlamalıdır. Yıllardır ortalığı kirletmiş olan bu serserinin peşini bırakmamalıdır. Adam yerine koymadıklarını çok iyi biliyorum. Komisyon huzuruna çıkartıncaya kadar bu pisliğe tahammül etmelerini bekliyorum. Bugüne kadar herşeyi çok açık yazdım. Bizzat bildiğim, duyduğum ve duyduklarımı tanığına da onaylattığım konuları yazdım. El yazılı belgeler elimde. Çetleşmeler elimde. Sanal ortamda inkâr ettiği, ama Komisyonda inkâr edemeyeceği belgeler elimde.

19 Mihrac Ural ı kendi yalanlarıyla başbaşa bırakmayacağım. Onu, kendi yalanlarıyla, kendisinden elde ettiğim kendi belgeleriyle mahkum edeceğim. Mihrac ın, o Dosya adı altındaki müsveddelerini suratında parçalayacagım. Ar damarı olmadığını bildiğim halde, onu utandıracağım. Utancıyla başbaşa bırakıp bir ölü sessizliğinde yaşamaya mahkum edeceğim. SIRTLAN kod adlı, Mihrac Ural denilen bu pislik adamın, örgütümüze, genel devrimci hareketimize ve halka karşı işlediği suçlarını aşağıya sıralıyorum. CEVAPSIZ KALAN SORULAR : 1) 1978 tarihli yakalanmasını örgütten gizleyerek yanlış yakalanma tarihi ve yeri vererek, örgüt militanlarını yanıltmıştır. Ankara dan önce Samsun da yakalandığını ggazeteler yazdığı halde, bu konuyu gizlemeye devam ediyor. Bursa da ne yaptığı konusunda bilgi vermiyor ve sorulan soruları duymazlıktan geliyor. 2) Samsun kuyumcu eyleminde alınan altınlardan önemli bir bölümü kendisindedir. Yakalanmadan birkaç gün önce aldığı altınları ne yaptığını söylemiyor. Kendisine verilen altınları kime aktardığını örgütten gizliyor. 3) Nebil Rahuma nın nasıl yakalandığını biliyor musunuz? Nebil e pusula yazmadığını söylüyor. E. Ulaşan Hayır!.. diyor. Nebil in E. Ulaşan a söylediğine göre, Nebil e iki kez pusula gönderen ve her ikisinde de pusuya düşürerek yakalatan kişinin Mihrac Ural olduğunu, Nebil el yazısından ve pusulanın altındaki isimden tanıyor. E. Ulaşan bunu ilk defa şimdi söylemiyor. Yıllar önce birçok kişiye anlatmış. Mehmet Yavuz a bile anlatmış. E.ulaşan ı ölü konuşturucu olarak ilan etti. 4) Mihrac, Nebil i yakalatan kişinin kendisi olduğu tespit edilir edilmez başka bir isim attı ortaya. Nebil i yakalatan kişi olarak Ahmet Babaoğlu nun adını verdi. Bunu daha önce neden söylemedi? Bugüne kadar sesini çıkartmadı. Şimdi mi aklı başına geldi? Ahmet Babaoğlu ismini yeni mi öğrendi?

20 Nebil Rahuma nın kaldığı evi Ahmet Babaoğlu nereden bilebilir ki? Kesinlikle bilmez. Bilmesi mümkün değil. Bilip bilemeyeceğini Samsun dan ve Havza dan yoldaşlara soralım mı? Bursa da yakalanan arkadaşlara soralım mı? Nebil Rahuma nın kaldığı yeri, Mihrac dan başka bilen var mıydı? Mihrac ile Nebil aynı günlerde ve aynı operasyon içinde yakalandı, bir tesadüf olabilir mi? 5) E. Ulaşan, Nebil yakalanmasını yazdığı zaman, Erkan a telefon etti. Nebil ile aramıza kimse giremez dedi. E. Ulaşan telefonda sana, Evet, Nebil bana o pusulaları gönderen kişi Mihrac Ural dır dedi. Buna rağmen, Mihrac ne yaptı? Erkan ın ağzından yalan yazdı ve birkaç saat sonra Erkan açıklama yaparak Mihrac ı yalanladı. 6) Adana ABD Konsolosluğu bombalanması eyleminde kim vardı? Nebil Rahuma yı olay yerinde bırakıp kaçan korkaklar kimlerdi? Mihrac Ural ve A. Fuat Çiler değil miydi? 7) Nebil neden bu örgütten ayrıldı? Mihrac bu soruya cevap veremiyor. Bu soruyu duymuyor. Nebil in kendi sesinden hazırladığı kasedi Mihrac bizzat elden ben verdim. Adıyaman Kapalı Cezaevi nde verdiğim bu kaset nerede? Nebil ne diyordu o kasette? Yakamı bırak, ben seninle bir arada olmam demiyor muydu? Benden öyle bir kaset aldı mı, almadı mı? Cevap vermiyor. Kaset nerde, kaset!.. 8) Nebil Rahuma güzellemesi yazacağına gerçekleri konuşsun. Nebil Rahuma gibi yiğit bir militanın kanına giren ödlekler de konuşmuyorlar. Hepsi birden sağır numarası yapıyorlar. Sesleri çıkmıyor. Nebil in öldürülmesinde Mihrac Ural da, onu öldürenler kadar suçludur. Nebil Rahuma ya yapılan karalamaların hepsi hikâye idi. Söylenmeyen gerçek, Nebil in Acil adına HDÖ içine sızdırılmış ajan olduğu kuşkusuydu. Bu kuşkuyu yaratan Mihrac Ural dır. Bile bile bu kuşkuyu yarattı ve Nebil in katline neden oldun. Nebil i öldürenler konuşmuyorlar. Konuşurlar ve namuslu bir tavır takınırlarsa bu gerçeği açıklayacaklardır. Hepsi susuyor. Eminim utançlarından susuyorlar. Konuşmak istiyorlar ama konuşamıyorlar. Susuyorlar. Nebil in kafasına ipe sapa gelmez gerekçelerle kurşun sıkanların, Nebil i öldündükten sonra başında ağlaştıklarını hepimiz biliyoruz. Neden peki? Kanıtı olmayan bir kuşku ile yoldaş katili oldukları içindir. Bu kuşkuyu yaratan Mihrac Ural dır. Nebil

21 öldürüldü, Mihrac Ural rahatladı. Rahatladı çünkü, yaşayan bir Nebil, onun için potansiyel tehlikeydi. 30 senelik sır Nebil de saklıydı. Poliste, tokat yemeden bülbül kesildi ve işbirliği yaparak kurtuldu. Nebil i sattı önce. Nebil tanıktı. Nebil delildi. Mihrac Ural, delili yok etti. Nebil yaşasaydı Mihrac Ural, ser verdim, sır vermedim diyemeyecekti ve taaa o zaman ipliği pazara çıkacaktı. Nebil i öldüren yoldaşları susuyorlar. Tek tek hepsiyle konuşun, hiç kimse bu olayı bugün onaylamıyor. Ama susmaya devam ediyorlar. Ali Çakmaklı öldürülmeseydi, Nebil öldürülmezdi. Nebil i Acilciler in içimizdeki ajanı olduğu kuşkusuyla öldürdük diyemiyorlar. Bunu diyemedikleri için, Mihrac Ural ın yalanlarına destek oluyorlar. Nebil Rahuma ile son Adana dönüşünden hemen sonra konuştum. Mihrac Ural bunu israrla reddediyor. Hiç kimse çıkıp da, Sus ulan, sen o tarihte Türkiye de bile değildin demiyor. Nebil in bir an evvel öldürülmüş olması Mihrac ın işine geliyor. Saliha susmaya devam ediyor. Kalkıp da, Evet, İbrahim Yalçın doğru söylüyor. Ben bu olayı biliyorum. Nebil Adana dan gelir gelmez tutuklanmadı. İbrahim Yalçın la görüştü diyemiyor. Nebil i bir kere öldürdüler, bir kere daha öldürüyorlar. Üstelik de, Bu olay, talihsiz bir hataydı diye diye yapıyorlar. Anlamak mümkün değil. Ziya Erdönmez, Nebil Rahuma yı Acilciler örgütüne para aktarmakla suçlamışmış. Ziya Erdönmez, Acilciler e (bana) altınları vermesi için, Nebil e haber veren kişidir. Nasıl olur da, Nebil i bu konuyla ilgili olarak suçlayabilir. Böyle şey olur mu? Nebil öldürüldükten sonra, ben yakalanmadan az önce, Saliha benimle Şirinevler de E-5 karayolu üzerinde ayaküstü görüşmedi mi? Nebil sana silah alımı için para vermiş, buna gerek kalmadı, biz o sorunu hallettik, parayı ver demedi mi? Ben ne cevap verdim peki? Hayır, Nebil bana silah alınması için para vermedi. Böyle bir mesele konuştuk ama para vermedi. Bana verdiği birkaç kilo altını, bizim ihtiyacımız olduğu için Ziya dan istedim. Ziya da Nebil le yolladı. Bunu dışında para verilmedi

22 demedim mi? Bunu üzerine, Saliha bana dönerek, Bundan haberimiz var. Biz silah alımı için de para verildiğini sanıyorduk. O halde mesele kalmadı demedi mi? Saliha ile bu konuşmanın geçtiği tarihte, Nebil öldürülmüş. Ama benim haberim yoktu. Saliha ya Nebil le görüşmem gerektiğini söyledim. Nebil in Güney de olduğunu ve gelir gelmez haber vereceğini söyledikten sonra gitti. Saliha niçin susuyor? Konuşması gerekmiyor mu? Susarak, Mihrac Ural adlı haini korumuş olmuyor mu? 9) Mihrac Ural ın ser verdim sır vermedim, adımı bile kendileri dosyadan buldular diye yalan söylediği, kendi anlatımlarıyla ve Ankara da birlikte gözaltında bulunduğu yoldaşların anlatımlarıyla açığa çıktı. Buna rağmen, yalan söylemeye devam ediyor. Mesela, elektirik işkencesi nin nasıl bir şey olduğunu bilmediği, Bana şartelle elektirik verdiler diye yalan söylemesinden anlaşılmıştır. Filistin askısı ve elektirik işkencesi nasıl yapılır? dedik. Bilmiyor. Bilmediği için anlatamıyor, cevap veremiyor. Anlattığı hikâyeye kargalar bile gülüyor. Bu soru halâ cevap bekliyor. 10) Polis ifadesi kaybolmuş, bunu anladık. Kaç tane polis ifadesi olduğunu soruyoruz, cevap veremiyor. Kaç yerde ve kaç tane polis ifadesi olduğu sorumuz her seferinde cavapsız kalıyor. Isparta da yarım sayfalık polis ifadesi göstermişti. Ankara da Mihrac Ural ın evine kurulmuş polis pususuna düşerek yakalanan Mustafa Burgaz, 2.5 sayfa polis ifadesi olduğunu gördüğünü söylüyor. Hangisi doğru? Cevap veremiyor. Susuyor. 11) İşkence de 21 gün her tarafım paramparça edilerek dolaştırıldım diyordu. Nereleri dolaştırdılar? diye sorduk. Hiçbir tarafının paramparça olmadığı görgü tanıklarının ifadeleriyle anlaşıldı. Yalan söylediği ortaya çıktı. Susuyor. Nerelerde dolaştırıldığını söylemiyor. Soruya, soru ile karşılık vererek gerçekleri karartmaya çalışıyor. 12) Yakalandığı zaman Antakya ya neden götürülmediğini sorduk. Antakya da davam yoktu, deşifre değildim, o nedenle götürmediler dedi. Daha sonra, bu söylediğini unutarak, Antakya da evinin basıldığını ve bu nedenle önce Adana ya, oradan da evi basılarak kaçtığı için İstabul a geldiğini yazdı. Antakya ya niçin götürülmediğinin gerekçesini açıklarken, yalancı olduğunu itiraf etti. MİT tarafından Antakya ya gizlice götürüldüğü buradan anlaşıldı. Bu durum Mihrac Ural ın yakalandığı gün MİT le anlaştığının en önemli delilidir.

23 Mihrac Ural ın da içinde bulunduğu 1978 operasyonunda kaç kişi yakalandı? Kaç şehirde operasyon yapıldı? Operasyon nerede başladı? Mihrac Ural, ser verdiğini, sır vermediği ini söylediğine göre, ser vermeyen, sır veren kimdi? 1978 operasyonunda 80 kişiden fazla militan ve sempatizan yakalandı. Kim yakalattı bunları? 13) İstanbul davasından tahliye olduğunu, 1979 operasyonundan önce Niğde ye neden götürüldüğünü ve 1979 operasyonu biter bitmez niçin Adıyaman a nakledildiğini izah edemiyor. Sorulan sorulara cevap veremiyor. 14) Mihrac Ural gittiği her cezaevinde herkesi yanına çağırarak takip edilmelerini sağlamış ve tüm operasyonların başlangıç yerinin Mihrac Ural ın bulundugu cezaevleri olduğu anlaşılmıştır. Örgüt üyelerimizin takip edilmesinde bilgisi ve katkısı vardır. 15) Tacettin Sarı yı savunyor. Oysa, Tacettin Sarı örgütten kaçtı. Suriye de Muhaberat elemanı oldu. Cezalandıracağız diye karar alanlardan birisi de kendisiydi. Mihrac Ural ın bu konuda örgüte yalan söylediği ve komplo kurduğu kendi sitesinde, Ben, Mihrac Ural ın talimatı ile Suriye ye çıktım, kaçmadım diyen Tacettin Sarı tarafından itiraf edildi. 16) Mihrac Ural, hapis yattığı iki seneye yakın bir dönemde, tahliye olacağını söyleyerek tüm kaçırılma tekliflerini geri çevirdi. Son olarak, Adana Cezaevi nden kaçışı ve iki gün sonra da Suriye ye gidişi tamamen örgütün bilgisi dışında gerçekleşmiştir. Mihrac Ural, Acilciler in tamamının bildiği gerçekleri bile ters yüz ederek yalan söylemekte ve ihanetini gizlemeye çalışaktadır. Cephe dergisinde, kendisi tarafından yazılan kısaca yaşamı adlı yazı bu yalanın en büyük delilidir. Bu yazıda, örgüt MK sının ısrarları üzerine Suriye ye çıktığını yazmaktadır. Mihrac Ural ın Suriye ye çıktığı tarihte Acilciler örgütünde MK diye bir yapı yoktu ve hiçbir bölge sorumlusunun da bu kişinin ne kaçtığından veya yurtdışına çıktığından haberi dahi olmadı, Adana hariç. 17) Mihrac Ural ın Adana Cezaevi nde yazdığı karanlık adam adlı yazı ile Ali Çakmaklı polis ilan edilerek öldürüldü. Acilciler ve Türkiyeli tüm devrimciler bunu bilmektedir. Buna karşın bugün bu durumu inkâr etmeye kalkıyor ve Ali Çakmaklı ya polis demediğini söylüyor. Yalan söylüyor. Ali Çakmaklı öldürüldükten bir sene

24 sonra bile polis ajanıydı diye Cephe de çıkan yazıyı yayınlamamıza rağmen inkâr etmeye devam ediyor. 18) Müntecep Kesici yi hain bir provakasyon sonucu öldürttüğünü inkâr ediyor, anlık bir olay diyerek suçunu hafifletmeye çalışıyor. 19) Yusuf (Zihni Alan) neden öldürüldü? diyoruz. Yalan söylüyor. Yusuf un öldürülmesini, Bir arkadaşın fevri davranışıdır, benim alakam yok diyerek geçiştiriyor. Cephe dergisinde yazdığı yazıya bile sahıp çıkmıyor. 20) Sami (Gökhan Saç) neden öldürüldü? diyoruz. İnkâr ediyor. Öldürmedik, sorguladık. Özeleştiri verdi, bıraktık diyor. Sami, sokak ortasında yoldaşlarının yanından alınarak götürüldü ve işkence edilerek öldürüldü. Ölüsü denizden çıkarıldı. İnkâr ediyor. 21) Günay Karaca için yoldaşım diyor. Günay Karaca nın Suriye de örgütle ilişkisini keserek Türkiye ye döndüğünü herkes biliyor. Günay Türkiye ye dönerken, Semir e (Ertan), yani Murat Sahillioğlu na Bu adamı sınırı ğeçirir geçirmez kafasına bir kurşun sık dediğini yazdım. Günay ın Ablası, aynı şeyi Günay ın kendisine söylediğini söyledi. İrfan Dayıoğlu bunu yazdı. Günay Karaca yı niçin öldürmeye teşebbüs ettin? diyoruz, yalan söylemeye devam ediyor. Cevap vermekten kaçıyor. 22) Mihrac Ural akıl almaz bir yalancıdır. Devrimci ahlâk ve terbiyenin asla kabul etmeyeceği oranda hemen her konuda yalan söyler. Kısaca Yaşam öykü, Cephe dergisinde duruyor. Açın okuyun. Burada, 17 yaşında onlarca fabrika örgütlediği yazılı. Onlarca fabrikadan sadece bir tanesinin ismini yazabilir mi? Hayır, yazamaz. Öyle anlaşılıyor ki, henüz örgüte ayağını atar atmaz hile ve yalanlarla iş başı yapmış. Birinci yaşam öyküsünde hızını alamamış, ikincisini yayınlamış. Her iki yaşam öyküsü arasında, birbiriyle taban tabana zıt çelişkiler var. Çelişkileri nasıl izah ediyor dersiniz. Edemiyor ve yalanın üzerini yalanla örtmeye çalışıyor. Sahi, bu adamın kafasında kaç dikiş var? Bazen 17, bazen 45 diye yazıyor. Çetleşmelerine bakınız. Her yanından yalan akıyor. 23) Mihrac Ural, Mehmet Avanʼı çok iyi tanır. Şubat 1978 de Mehmet Avan a pusula yazarak. Ali Fuat Çiler in evine gönderdi. Ali Fuat Çiler o tarihte (Şubat 1978) yakalanmıştı. Mihrac Ural,

25 Mehmet Avanʼı Ali Fuat Çilerʼin evine yollayarak evde bulunan para ve silahı almasını söylemiştir. Mehmet Avan söyleneni yapmış ama birkaç gün sonra da yakalanmıştır. Mehmet Avanʼın Ali Fuat Çilerʼin evine ne zaman gittiğini ve evden ne aldığını polis bilmektedir. Ali Fuat yakalandığı zaman evini polise vermedi diyerek deşifre olmuş eve Mehmet Avanʼı bilinçli olarak yollayan ve yakalatan Mihrac Uralʼdır. Bu güne kadar hiçbir cevap vermedi. Bu soru halâ yanıtını bekliyor. Mihrac Ural, Nebilʼin yakalatılması konusunu inkâr ederken, E. Ulaşan a Biz o tarihte pusula ile haberleşmezdik diye yalan söylediği de bu vesileyle anlaşılmış olmuyor mu? M. Avanʼa pusula yazıp tuzağa düşüren kimmiş? 24) Mihrac Ural, Mehmet Avanʼı cezaevine, Adnan Demir ve amcasının oğlu İrfan Uralʼın ziyaretine gönderen ve Samandağ Ziraat Bankasıʼndan kamulaştırılan paraları isteten kişi değil mi? Mehmet Avan bu parayı Adnan Demirʼden ve İrfan Ural dan istediği zaman ne cevap aldı? Vermeyeceğiz demediler mi? Verdiler mi? Vermediler. Mihrac Ural şimdi bu adamlara yoldaş diyor ve haramzade sofrasında besliyor. Yeniden soruyorum. Bu para ne oldu? Haydar Yılmaz bu paranın nerede olduğunu Mihrac Uralʼa sordu. Haydar Yılmazʼa Yoldaş, bu para askeri bir alanda gömülü denildi. Haydar Yılmazʼın, Önemli değil, nerede olursa olsun biz alırız demesine rağmen, Mihrac Ural bu paranın akıbeti hakkında niçin bilgi vermiyor? Kim(ler) çaldı bu parayı? Hırsızlara ne yapıldı? Samandağ hırsızlarıyla yoldaşlığı devam eden Mihrac Uralʼın, bu derece sarmaş dolaş olmasının altında hangi çıkar ilişkisi var dersiniz? İrfan Ural hep susuyor. Niçin susuyor, bunu sormayalım mı? Sorduğumuz zaman tarihimizi kirletmiş mi oluyoruz? İrfan Ural sesini çıkartmayacak, çaldığı paranın hesabını vermeyecek, şanlı-şerefli tarihimiz karalanıyor diye çığırtkanlık yapacak, yavuz hırsız misali devrimcilik dürüstlük yapacak. Olamaz böyle şey. Biz tarihi kirletmiş olacağız, İrfan Ural Biz Acilciler diye bildiri yazacak ve papatyalar sofrasında zıkkımlanacak. Bu mudur bizim şanlı-şerefli tarihimiz? Böyle şey olur mu? Bir defa daha ve son kez yazıyorum. İrfan Ural ve Mihrac Ural, Samandağ Ziraat Bankası kamulaştırma eylemi sonrasını ve paranın akıbetini söylemek zorundadırlar. Dürüst ve samimi

26 olmalılar, gerçekleri açıklamalıdır. Aksi taktirde, Acilci değil, hırsız olarak anılacaklardır. Mihrac Uralʼın hırsızlığı konusunda şüphe yok. İrfan Ural ve Adnan Demir bu konuyu açıklamadıkça, aynı şekilde HIRSIZ olarak anılacaklardır. Bu para, örgüt kasasından çalınmıştır ve hesabını da Türkiyeli gerçek devrimciler soracaktır. Komisyon bu nedenle önemlidir. 25) Mihrac Ural nasıl yakalandı? Bilen var mı? Kim ele verdi? Nerede yakalandı? Samsun da, İbrahim Evren adlı şahısla birlikte yakalandığını Milliyet gazetesinde bulduk ve yayınladık. Hiç sesini çıkartmıyor. Neden? 1978 Mart operasyonu nasıl başladı? Bu operasyonda kaç kişi yakalandı? Samsun, Bursa, Ankara, İstanbul, Hatay ve Ege bölgesi olmak üzere toplam 85 kişiden fazla yakalanma oldu. Kim verdi bu insanları? Mihrac Ural neden hiç sesini çıkartmıyor. Bir nedeni olmalı? Bu operasyonlardaki görevini açıklamalıdır. Adam gibi her şeyi açıklamalı ve Acilcilerʼin adaletine güvenmelidir. Hep susuyor, susarak kurtulamayacağını anlamış olmalı. Sağırları oynayarak, soruya soru ile karşılık vererek kafa karıştırma dönemi çoktan geçti. Ben Samsunʼda değil, Ankaraʼda yakalandım desin bakalım. Bursa ya gitmedim desin bakalım. Bursa da, Ankara da, Samsun da takip edilmedim desin bakalım. Bunları diyebiliyor mu? Şimdi diyemiyor ama 25 sene önce diyordu. 25 sene değil, bundan 3 sene öncesine kadar söylüyordu. Şimdi söyleyemez. Yakaladık çünkü. Antakya ya götürülmediğini, Antakyaʼda deşifre olmadığını ve aranmadığını söylüyordu. Yalan söylediğini yakaladık ve itiraf ettirdik. Antakyaʼda daha önce deşifre olduğunu itiraf ettiğine göre, yakalandığı zaman Antakyaʼya niçin götürülmediğini de anlatması gerekiyor? Bu bölümü es geçiyor. Unutturmaya çalışıyor. Nedeni var. Herkes gibi götürülmedi, GİZLİCE GÖTÜRÜLDÜ. Susmasının nedeni burada yatıyor. 21 gün dolaştırıldığını söyledi. Ankara-İstanbul arasında değil, 21 gün buralarda dolaştırıldı da ondan söyleyemiyor. Utanmaz ahlâksız adam, bir de ser verdim, sır vermedim diye palavra atıyor.

27 26) Aralık 1979 başında, Haydar Yılmaz yakalanmadan 10 gün kadar önce, İstanbul dan Anarşist vasıtasıyla Mihrac Uralʼa (Niğde Cezaevi ne) cezaevleri yardımlaşma fonu için, 500 bin lira para göndermedi mi? Bu parayı nereye harcadı? Hangi yoldaşa bir kuruş aktardı, söylesin bakalım. Kesinlikle söyleyemez. Ne yaptı bu parayı? Mihribanʼa mı verdi? Zeki el Kasım Uralʼa mı verdi? Kime verdi? Bunların hesabını soracağız. 27) Hatay da dinamit deposunun kamulaştırılması eyleminde alınan dinamitleri, İstanbul örgütüne parayla sattı mı, satmadı mı? Satmadım diyebiliyor mu? O zaman bu dinamitlerin kaçakçılardan para ile alındığını söylemişti. İstanbul örgütünden aldığı 70 bin lirayı ne yaptığını soruyoruz. Kız kardeşinin düğünü için kullandığı söyleniyor doğru mu? 28) Aynı şekilʼde, Kayseriʼden gelen, kullanılmış silahları, yine İstanbul örgütüne, bizden sonra, Haydar Yılmazʼa sattı. Örgüt içi ticaret yapan ahlâksız adamın devrimciliğinden söz edebilir miyiz? 29) Samsun kuyumcu eyleminden alınan altınlardan 2.5 kg kadarının Bursaʼda kendisine verilmediğini söylesin bakalım. Yakalanmadan birkaç gün önce aldığı bu altınlar ortada yok. Kime verdi? Yakalanmadığına göre, bu altınlar nerede? Mihrac Ural nereye giderse, Zeki el Kasım Uralʼın da o civarda dolaşmasının altında, örgüt kasasının baba evine transfer trafiği olmasın? Zeki el Kasım Uralʼa örgüt paraları mı aktarılıyordu? Bu adamlar babadan oğula hortumcu muydu? Bunları da konuşacağız. 30) Kayseriʼde yapılan 10 milyonluk kamulaştırma eyleminde elde edilen paranın ne kadarı Mihrac Uralʼa aktarıldı ve bu paralar nerelere harcandı? Bilen var mı? Hayır. 31) Mihrac Ural, Suriyeʼye geçer geçmez, ısrarla para istedi ve Adanaʼda bir kuyumcudan kamulaştırılarak elde edilen altınlar kendisine gönderildi. Şimdi bir de utanmadan, dağlarda ot yiyerek yaşadık diyor. Bu palavraya inanan var mı? 32) Mihrac Ural, geçmişten bugüne babasını ve annesini kullanıyor. Duygu sömürüsü yapmak için, elinden ekmek yediniz diyor.

28 İnanmayınız, yine yalan söylüyor. Bu aile, dededen babaya, babadan oğula kadar, Acilciler örgütünün olanaklarını kullandı. Bugün herşey apaçık ortada. Mihrac Ural adlı hırsız, bugün ailesi ile başbaşa kalmışsa bir nedeni vardır. Baksanıza, bu sefil yaratığı kız kardeşinden ve babasından başka savunan var mı? 33) Mihrac Ural, bugüne kadar kendisine karşı olan ve karşı olacağını tahmin ettiği veya örgüt içi ihanetinin farkına varabilecek olan kim varsa hepsini tasfiye etmek için elinde gelen her şeyi yaptı. Mustafa Burgaz, Mihrac Uralʼı bu örgüte kazanan kişidir. Hatayʼda, M. Burgaz ismini bilmeyen devrimci yoktur. M. Burgazʼın, bir gün içinde 30 senedir MİTʼne bilgi veriyordu, ayyaşın tekidir diye karalanmasının altında yatan gerçek iyi bilinirse, Mihrac adlı sefilin kim olduğu ve ne adına hareket ettiği daha iyi anlaşılır. Sormamıza rağmen cevap vermiyor. Tekrar soruyoruz. M. Burgaz için bu ahlâksızlığı neden yaptın? M.Burgazʼı kim yakalattı? M. Burgaz a, Ankara emniyetinde, önemli değil, kabul et diye bağırdın mı, bağırmadın mı? Ne diye bağırdın? 33) Örgüt içinde polis işbirlikçilerini koruyarak (Ali Hamam) ve militanlarına da polistir diye kara çalmakla ne yapmak istiyordun? Alaaddin Özden için Cephe dergisinde polistir diye yazı yazmadın mı? Dr. M nin Kongre ye geliyorum diye telefon ettiği zaman yanında bulunanlara, Yoldaşlar, Kongreʼmize polis de geliyor, tamam olduk!.. demedin mi? Neden yaptın bunu? Örgütümüzün MK üyesi ALİ SÖNMEZ için, Bizi dostlarımıza ihbar ediyor. Kardeşi vasıtasıyla Türk Polisiʼne bilgi veriyor diyen sen değil miydin? Ali Sönmez seni hangi dostlarına ihbar etti? Adı nedir bu dostların? Söyle de devrimci kamuoyu da bilsin şu dost dediğin kişiler kimmiş? 34) Mihrac Uralʼın, 30 senedir yanında bulunan, pis işler sorumlusu Şerif (BEŞİR KANMAZ), kendi giderek polise teslim olmadı mı? Nasıl oluyor da, arandığını duyar duymaz polise giderek teslim olan bir adam, ser verip sır vermeyen cinsinden devrimci oluyor. Bu soruya niçin cevap veremiyor. Beşir Kanmaz (Şerif) polise teslim olurken Subay babası da yanında değil miydi? Şerif denilen bu pislik adam, örgütümüzün motosikleti ile teslim olmaya gitmedi mi, motosikleti de polise teslim etmedi mi?

Mihrac Ural yazdıkça kendisini ele veriyor derken boşuna konuşmuyorduk. BİR KEZ DAHA YAKALANDI...

Mihrac Ural yazdıkça kendisini ele veriyor derken boşuna konuşmuyorduk. BİR KEZ DAHA YAKALANDI... MİHRAC URAL IN CEVAPLAYAMADIGI SORULAR(1) Konuya girmeden önce Mihrac Ural ın 17 Ağustos tarihli yazısını okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Anında baskı yapmış. Önce Öne r(ömer) çömezi adıyla yazdı,

Detaylı

Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler

Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler Bir cinayetin altı elemanı vardır: Öldürülen kimdir, öldüren kimdir, cinayetin yeri, cinayet günü, nasıl öldürüldü, neden öldürüldü?

Detaylı

Abdullah ÖCALAN ın, Mihrac Ural hakkında ne düşündüğünü en iyi bilenlerdenim. Daha önce bu sitede benim dışımda başka bazı arkadaşlar da yazdılar.

Abdullah ÖCALAN ın, Mihrac Ural hakkında ne düşündüğünü en iyi bilenlerdenim. Daha önce bu sitede benim dışımda başka bazı arkadaşlar da yazdılar. Bundan bir kaç gün önce Kürt bir arkadaşla sohbet ederken söz döndü dolaştı Abdullah Öcalan, Suriye ve elbette Mihrac Ural adlı bizim soytarıya geldi. Mihrac Ural dan söz edilirken. Benim sürekli olarak

Detaylı

Ne yazmışsak hepsinin belgeleri (canlı tanıkları) vardır. Yaşıyorlar. Ne söylemişsek arkasındayız.

Ne yazmışsak hepsinin belgeleri (canlı tanıkları) vardır. Yaşıyorlar. Ne söylemişsek arkasındayız. (HESAPLAŞMA SÜRECİNE GİRİYORUZ) Az kaldı... Ne yazmışsak hepsinin belgeleri (canlı tanıkları) vardır. Yaşıyorlar. Ne söylemişsek arkasındayız. Abartmadan, kara çalmadan, yalan yanlış ve kulaktan duyma

Detaylı

Aslında bugün İbrahim in Mihrac Ural ın kıçındaki ihanet kılıçları yazısının ikinci bölümü sitede yer alacaktı, ama ne yapayım!

Aslında bugün İbrahim in Mihrac Ural ın kıçındaki ihanet kılıçları yazısının ikinci bölümü sitede yer alacaktı, ama ne yapayım! Aslında bugün İbrahim in Mihrac Ural ın kıçındaki ihanet kılıçları yazısının ikinci bölümü sitede yer alacaktı, ama ne yapayım! Bu Mihrac Ural insanı güldürüyor! Erkan Ulaşan ın yazısını okuyunca, dünyada

Detaylı

Konuya, aylar önce bana çok sık sorulan soruyla başlayayım: Bu adam 31 yıl sonra sana neden saldırıyor? Bunca zamandır aklı nerdeymiş?

Konuya, aylar önce bana çok sık sorulan soruyla başlayayım: Bu adam 31 yıl sonra sana neden saldırıyor? Bunca zamandır aklı nerdeymiş? Mihrac Ural hakkinda tarihsel degerlendirme Tarih sondan başa doğru değerlendirilir. Önce bilinen olaylar çerçevesinde değerlendirme yapar, sonuçlara varırsınız. Sonra, bazen yıllar sonra, başka bir olay

Detaylı

Aradım.. Birkaç gün sonrası için, msn üzerinden karşılıklı konuşmak üzere anlaştık.

Aradım.. Birkaç gün sonrası için, msn üzerinden karşılıklı konuşmak üzere anlaştık. Bundan bir süre önce bir grup arkadaşla sohbet ederken, içlerinden birisi iyi bir iş yaptınız, unutulmak üzere olan, üstünün kapatılmasına ramak kala, bir pisliği açığa çıkartarak kelimenin tam anlamıyla

Detaylı

Durumun neden kötü olduğu benim ve İbrahim Yalçın ın yazılarında açıklandı.

Durumun neden kötü olduğu benim ve İbrahim Yalçın ın yazılarında açıklandı. Soldaki resmi tarihler üzerine yazılan yazılardan sonra durumun kötü olduğu gibi bir izlenime kapılabilirsiniz. Durum iyi ya da durum kötü demek genellemedir ve her genelleme gibi de ayrıştırılması gerekir.

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

Talihsiz bir biçimde diyorum başka bir kelime yok çünkü:

Talihsiz bir biçimde diyorum başka bir kelime yok çünkü: Talihsiz bir biçimde diyorum başka bir kelime yok çünkü: solun içindeki çatışmaların somut ancak ilk olmayan adeta gelenek haline getirdiğimiz çatışma kültürünün sonuçlarından olan Nebil rahuma'nın öldürülüsü

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Soru şudur: 25 yıldan fazla yaşadığınız bir ülkenin insanı olmaz mısınız?

Soru şudur: 25 yıldan fazla yaşadığınız bir ülkenin insanı olmaz mısınız? Soru şudur: 25 yıldan fazla yaşadığınız bir ülkenin insanı olmaz mısınız? Bu ülkenin de insanı olmanız, gelmiş olduğunuz ülkeyle bağınızın kesilmesi, ona yabancılaşmanız anlamına gelmez. Ama eğer 20-25

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

Hapis yatmış. Nebil in, Hanna nın can dostu ve M. Ural ın yoldaşı imiş. Buraya kadar çok güzel. İtiraz etmiyorum olabilir.

Hapis yatmış. Nebil in, Hanna nın can dostu ve M. Ural ın yoldaşı imiş. Buraya kadar çok güzel. İtiraz etmiyorum olabilir. Mehmet Yavuz ismini duymamıştım. Nebil Rahuma yoldaşı arama çalışmalarında, Hasan Balcı ve Erkan Ulaşan isimleriyle birlikte anılıyordu ve o vesileyle gıyabında tanımış oldum. Acilci imiş, Antakya örgütlenmesi

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMİ BİR DERS Genç adam evlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi babasını istemiyordu. Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ K.R. RAVINDRAN U.R. Başkanı 2015 16 Canan ERSÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2015 16 Firuz Harbiyeli 3. Grup Guvernör Yardımcısı Hüseyin MURSAL (Başkan) Süleyman ÇOLAKOĞLU (Asbaşkan) Okşan HALEFOĞLU (Kulüp

Detaylı

Beğenin beğenmeyin: Yalçın küçük bunları yazıyor.

Beğenin beğenmeyin: Yalçın küçük bunları yazıyor. Yazar değilim Yazanım Yani bir çeşit arzuhalci. Yazarlık ciddi bir iştir. Arzuhalciliğimin yanında iyi bir kitap okuruyum. Arzuhalciliğe de solun zibidileri, tasfiyecileri, ahlaksızları dönekleri, hainleri

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

Toplam 9 sene süren hapishane yaşantım, 21Mart 1986 tarihinde, tesadüf o ki, doğum gününde bitmiş ve tahliye olmuştum.

Toplam 9 sene süren hapishane yaşantım, 21Mart 1986 tarihinde, tesadüf o ki, doğum gününde bitmiş ve tahliye olmuştum. 12 Eylül 2010 tarihinde, bu sitede, daha önce yazdıgım 12 Eylül mahkemeleri, ya da ben bu cezaevini yakarım adıyla yayınlanan yazıda, Sağmalcılar özel tip cezaevinden sonra gönderildiğim Gerede, Bolu ve

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin.

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin. Bu kitapçığı, büyük olasılıkla kısa bir süre önce sevdiklerinizden biri size cinsel kimliği ile biyolojik/bedensel cinsiyetinin örtüşmediğini, uyuşmadığını açıkladığı için okumaktasınız. Bu kitapçığı edindiğiniz

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye:

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: - Deli, deli, diye seslenmiş. Siz içeride kaç kişisiniz? Deli şöyle bir durup düşünmüş: 1 / 10 - Bizim

Detaylı

Çok geç kalmış bir solun içinde olan bizlerin de geç kalmış olması şaşırtıcı değil

Çok geç kalmış bir solun içinde olan bizlerin de geç kalmış olması şaşırtıcı değil Paris teki toplantıdan bende kalanlar şunlar oldu. 1. Güzel bir toplantıydı. Otuz yıldır görmediğim bir arkadaşı gördüm. Bazı arkadaşlar ile geçmişte görüşmüşüm ama ben hatırlayamadım. 2. İllegal bir yapının

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

Bu kitabın sahibi:...

Bu kitabın sahibi:... Bu kitabın sahibi:... Dinle bir tanem, şimdi sana, bir çocuğun öyküsünü anlatmak istiyorum... Uzun çoooooooook uzun adı olan bir çocuğun öyküsü bu! Aslında her şey onun dünyaya gelmesiyle başladı. Kucakladılar

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan 1. Sahne (Koruluk. Uzaktan kuş cıvıltıları duyulmaktadır. Sahnenin solunda birbirine yakın iki ağaç. Ortadaki ağacın hemen yanında, önü sahneye dönük, uzun ayaklık üzerinde bir dürbün. Dürbünün arkasında

Detaylı

ahmet çolak ve müntecep kesici

ahmet çolak ve müntecep kesici Ahmet Çolak hakkında sadece sen yazdın dedi arkadaşlar. İlk kez legal bir kitapta. Ama biraz daha ayrıntı istiyor yoldaşlar ve Ahmet Çolak sevenleri diye eklediler. 1980 yılının sonuna doğru Ahmet Çolak

Detaylı

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ BU AY HANGİ KAVRAMLARI ÖĞRENECEĞİZ? Hızlı-Yavaş Ön-Arka Sağ- Sol BEYİN FIRTINASI YAPALIM Büyüdüğünde hangi mesleği seçeceksin ve nasıl bir yerde yaşayacaksın? Bir gemi olsaydın nerelere giderdin? Neler

Detaylı

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu İgi ve ben Benim adım Flo ve benim küçük bir kız kardeşim var. Küçük kız kardeşim daha da küçükken ismini değiştirdi. Bir sabah kalktı ve artık kendi ismini kullanmıyordu. Bu çok kafa karıştırıcıydı. Yatağımda

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil 1 Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez Senaryo: Sadık Şendil Müzik: Kemani Sebuh Efendi- Kürdilihicazkar Longa Filmin

Detaylı

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή:

ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011 ΣΟ ΔΞΔΣΑΣΙΚΟ ΓΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΣΔΛΔΙΣΑΙ ΑΠΟ 8 (ΟΚΣΩ) ΔΛΙΓΔ. Τπογραφή καθηγητή: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΓΙΔΤΘΤΝΗ ΜΔΗ ΔΚΠΑΙΓΔΤΗ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΔΛΙΚΔ ΔΝΙΑΙΔ ΓΡΑΠΣΔ ΔΞΔΣΑΔΙ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΟΤΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: Γ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 Μαΐοσ 2011

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47

İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47 İÇİNDEKİLER FARE İLE KIZI 5 YUMURTALAR 9 DÜNYANIN EN AĞIR ŞEYİ 13 DEĞİRMEN 23 GÜNEŞ İLE AY 29 YILAN 35 ÇINGIRAK 43 YENGEÇ İLE YILAN 47 KUYUDAKİ TİLKİ 49 TİLKİ ON YAŞINDA, YAVRUSU ON BİR 51 KURT, TİLKİ

Detaylı

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe MERAKLI KİTAPLAR Alfabe Bu kitabın sahibi:... Dinle bir tanem, şimdi sana, bir çocuğun öyküsünü anlatmak istiyorum... Uzun çoooooooook uzun adı olan bir çocuğun öyküsü bu! Aslında her şey onun dünyaya

Detaylı

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983 - Turgut Sunalp'e seçim kaybettiren medya kazası - Gaffur'a Vakit zulmü Ve - İki ayrı "KANATLI" kaza RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı * * * Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla

Detaylı

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK. İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI VE ETİK İnternet ve BİT Kullanım Kuralları Telif Hakları Bilişim Suçları Etik Nedir? Adem Fırat Etik: Etik; doğruyla yanlışı, haklı ile haksızı, iyiyle kötüyü,

Detaylı

Bir gün insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün ise ünlem işaretini kaybetti. Alçak

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10 Bir Gencin Eroin Kullandığı Nasıl Anlaşılır? Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Klinikleri nde Şef Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Pektaş a bu soruyu sorduğumda söze şöyle başladı: Daha kırık kırık, çatallı,

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI

İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI İLETİŞİM TEKNİKLERİ UYGULAMALARI Ne söylediğinizi önce siz anlayın, Ne istediğinizi bilin, İletişim kurduğunuz kişi yada kişilerin durumunu iyi gözlemleyin, uygun olunmayan bir zamanda iletişim kurmaya

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Cadı böyle diyerek süpürgesine bindi. Daha yüz metre uçmadan. paldır küldür yere düştü. Ağaçtaki kargalar Gak gak diye güldüler.

Cadı böyle diyerek süpürgesine bindi. Daha yüz metre uçmadan. paldır küldür yere düştü. Ağaçtaki kargalar Gak gak diye güldüler. MASAL CADISI Masal Cadı sının canı sıkılıyordu. Ormandaki kulübesinde tek başına otururdu. Yıllardır insan yüzü görmemişti. Bu gidişle bütün yeteneklerim kaybolacak, diye düşünüyordu. Süpürgemle uçabileceğimi

Detaylı

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ ADALET ve CESARET ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 24 3 Sertifika no: 14452 Uğurböceği

Detaylı

Nasuh Mitap ı Ankara dan tanırım. Kendisi hakkında bir şey yazmayacağım.

Nasuh Mitap ı Ankara dan tanırım. Kendisi hakkında bir şey yazmayacağım. Nasuh Mitap ı Ankara dan tanırım. Kendisi hakkında bir şey yazmayacağım. Cenaze namazıyla yapılan cenaze törenine bir kere daha canım sıkıldı da diyemeyeceğim Devrimcilerin bu türlü davranışlarına alıştık

Detaylı

DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014

DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014 ADI : SOYADI:. SINIF : NU.:.. DİL VE ANLATIM 10. SINIFLAR ( ORTAK ) B GRUBU 20 Kasım 2014 KAHTA FEN LİSESİ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. YAZILI PUAN. 1. Soru 2. Soru 3. Soru 4. Soru 5. Soru

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. FARE NİN DERS VEREN ÖYKÜSÜ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. FARE NİN DERS VEREN ÖYKÜSÜ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. FRE NİN DERS VEREN ÖYKÜSÜ 8 Evin minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi açtıklarını

Detaylı

İnsanı Okumayı Bilir. R. ŞAFAK KEKLİK

İnsanı Okumayı Bilir. R. ŞAFAK KEKLİK L o g o İnsanı Okumayı Bilir. R. ŞAFAK KEKLİK Ahmet Beyin, Yönetim Koçu Şafak Beyle görüşmesi üzerinden bir hafta geçmişti. Cuma görüşme için Ahmet Bey Şafak Beyin Ofisine gitti. R.Şafak KEKLİK Hoş geldin

Detaylı

İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR - Genç Gelişim Kişisel Gelişim SİVAS BELEDİYESİ İŞARET DİLİ EĞİTMENİ MUSTAFA EPİK. İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR. İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR MUTLAKA BAŞARILI OLACAKTIR SORU- Bize kısaca kendinizi

Detaylı

Ben bir yazarım demek, kullanacağım kelimeleri ben seçerim demektir.

Ben bir yazarım demek, kullanacağım kelimeleri ben seçerim demektir. Sayın Yargıç, Ben bir yazarım. Ben bir yazarım demek, kullanacağım kelimeleri ben seçerim demektir. Siyasilerin, savcıların, yargıçların günün koşullarına göre değişip duran arzularına uyarak düşüncelerimi,

Detaylı

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik.

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Sizi tanıyabilirmiyiz? 1953 Söke doğumluyum. Evli, 2

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan

kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan 1996, Uçanbalık Cumhuriyet Bulvarı No: 302/104 35220 Alsancak - İZMİR Yazar: Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan Yayın Yönetmeni: İlke Aykanat

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Umut Kapısı Nefes alıyorsak umut var demektir, derler. Evet, umutlar hayatla başlar, hayat ise umutla devam eder. Umut kapısı yazılı bir levha var, bilmem bilir misiniz? Bir duvar, duvar üstünde posta

Detaylı

Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor

Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 56.si www.m1914.org

Detaylı

6 Çocukla Ahır'da Yaşam Mücadelesi

6 Çocukla Ahır'da Yaşam Mücadelesi 6 Çocukla Ahır'da Yaşam Mücadelesi Kahramanmaraş ın Ekinözü İlçesine bağlı Alişar Köyünde 54 Yaşındaki Mehmet Göyün 6 Çocuğu ile birlikte tek göz kerpiç odanın içinde verdiği yaşam Mücadelesi yürekleri

Detaylı

MİNİK PATİKLER ANAOKULU

MİNİK PATİKLER ANAOKULU Stanford Üniversitesinden Walter Mischel deneyi 1970 li yılların başında Stanford Üniversitesinden Walter Mischel tarihe geçen ilginç bir deney yapıyor; Marşmelov Deneyi. Deneye 600 çocuk katılıyor. Deneyi

Detaylı

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ 9 YAŞINDAKİ BEREN, PAPATYA KIZ ADLI HİKAYE KİTABINI ÇIKARTTI Bodrum da ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz, kitap yazdı. Turgutreis Mahallesi ndeki Zeyyat Mandalinci

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar Samed Behrengi Sevgi Masalı Çeviren: Songül Bakar Samed BEHRENGİ Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi, 1939 da Tebriz de doğdu. Öğretmen okullarında öğrenim gördükten sonra Tebriz Üniversitesi İngiliz

Detaylı

Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli olduğunu, ellerinin üzerinde dakikalarca yürüyebileceğini söyledi.

Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli olduğunu, ellerinin üzerinde dakikalarca yürüyebileceğini söyledi. Marifetli Çocuk Üç kadın ellerinde sepetleriyle pazardan dönüyorlardı. Dinlenmek için yolun kenarındaki kanepeye oturdular. Çocukları hakkında sohbet etmeye başladılar. Birinci kadın; Oğlunun çok hareketli

Detaylı

Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Neyzen Tevfik..

Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Neyzen Tevfik.. Ünlü hiciv ustamız Tevfik hakkında çok güzel bir yazı. Sami Özey'in kaleminden... YÜZ KARASI Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Tevfik.. Yaptığı her hareketle, yazdığı

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ

TOPLANTI BİLGİLERİ MUTLU GÜNLERİMİZ KONUKLARIMIZ K.R. RAVINDRAN U.R. Başkanı 2015 16 Canan ERSÖZ U.R. 2430. Bölge Guvernörü 2015 16 Firuz Harbiyeli 3. Grup Guvernör Yardımcısı Hüseyin MURSAL (Başkan) Süleyman ÇOLAKOĞLU (Asbaşkan) Okşan HALEFOĞLU (Kulüp

Detaylı

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU 25 Ders 3 İnsan Bir gün ağaçtan küçük bir çocuk oyan, ünlü bir ağaç oymacısı hakkında ünlü bir öykü vardır. Çok güzel olmuştu ve adam onun adını Pinokyo koydu. Eserinden büyük gurur duyuyordu ama oyma

Detaylı

CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI...

CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI... CAN ATAKLI SAAT SAAT AÇIKLADI... Gazeteci Can Ataklı darbe gecesini aydınlatmaya kararlı. Ataklı yine flaş değerlendirmelerde bulundu. Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı'

Detaylı

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman:

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman: Hafta Sonu Ev Çalışması BALON Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını izleyemiyordu. Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR.YAPTIĞIN İŞİ ADAM GİBİ YAPMAYI VE GELİŞİMİN ÖNEMİNİ ONUN HAYATINDA ÖĞRENDİM SORU-Bize kısaca kendinizi

Detaylı

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu

FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ elebaşının ByLock'taki 'yeğen' grubu FETÖ'nün kripto haberleşme uygulaması ByLock'a dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Deşifre edilen binlerce kullanıcı arasında teröristbaşı Gülen'in

Detaylı

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

SORU-- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? İşitme Engelliler Milli Hentbol Takımının en genç oyuncusu Mustafa SEMİZ : Planlı çalışarak, disiplinli çalışarak zamanını ve gününü ayarlayarak nerede ve ne zaman is yapacağıma ayarlarım ondan sonra Her

Detaylı

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. : Şüpheli hakkında suç duyurusu dilekçemizin sunumudur.

İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA. : Şüpheli hakkında suç duyurusu dilekçemizin sunumudur. İSTANBUL ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI NA Müşteki Vekilleri Şüpheli Konu Müsnet Suç : (T.C.:.)./ 3 Ümraniye İstanbul : Av. Aytekin TETİK & Av. Ahmet AYDIN - Adres Antette :...T.C.:2...2 Üsküdar İstanbul

Detaylı

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Şizofreninin nasıl bir hastalık olduğu ve şizofrenlerin günlük hayatlarında neler yaşadığıyla ilgili bilmediğimiz birçok şey var.

Detaylı

Yeşaya Geleceği Görüyor

Yeşaya Geleceği Görüyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Yeşaya Geleceği Görüyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Uyarlayan: Mary-Anne S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK Geçen gün amcam bize koca bir kutu çikolata getirmişti. Kutudaki çikolataların her biri, değişik renklerde parlak çikolata kâğıtlarına sarılıydı. Mmmh, sarı kâğıtlılar muzluydu,

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU

MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU Müşteriye gidecek olan email body si: Sayın, MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU 0649002036300014 Mersis no.lu Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. nin Çağrı Merkezi ile irtibata geçmiş bulunuyorsunuz. Bu süreçte yaşadığınız

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

Söz Filmi İnceleme Rehberi

Söz Filmi İnceleme Rehberi Söz Filmi İnceleme Rehberi Aşağıdaki İnceleme Rehberi, DVD nin özel kitapçığındaki DVD bölümlerin ayetleri ve başlıklarına göre hazırlanmıştır. Bölüm: 1 Ayetler: 1:1-27 Tanrısal Söz o İsa nın ilk öğrencilerinden

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti

Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti Kafkasya ve Türkiye Zor Arazide Komfluluk Siyaseti Leyla Tavflano lu Çok sıklıkla Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan a gittiğim için olsa gerek beni bu oturuma konuşmacı koydular. Oraların koşullarını

Detaylı

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz ÜNİTE 4 Şimdiki Zamanın Rivayeti Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz Siz gid-iyor-muş-sunuz

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Bir çocuk varmış. Eşyalarını toplamaktan hiç hoşlanmazmış. Bir gün yerlerde atılı duran eşyalar, aralarında konuşuyorlarmış. - Sen neden hala buradasın. Bu saatte

Detaylı

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var!

Şimdi yukarıdaki karikatürden yola çıkarak küçük bir öykü yazın. Hayal gücünüzün derinliklerine inmeye hazır mısınız? Yalnız bazı kurallarımız var! Aşağıdaki karikatürde bir aile tablosu yansıtılmaktadır. Karikatürü iyice inceleyin. Söz konusu durumu sınıfta canlandıracaksınız. Bunun için bir anne, bir baba ve bir çocuğa ihtiyaç var. Gönüllü olan

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum.

Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum. Sevgili hırsız dostum! Senin bir yaşlı piri fani mi yoksa pırıl pırıl istikbal vadeden bir delikanlı yada erkek mi kadın mı olduğunu bilmiyorum. Bildiğim, kesin ve kat i bir şey var ki, oda senin insan

Detaylı

Ördek Davranış - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Ördek Davranış - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Güzel bir atasözümüz var: Çağrıldığın yere erinme, çağrılmadığın yerde görünme. Yurdumuzun dört bir köşesinden seminer talepleri gelince, hayır, gelemem demek şöyle dursun; uygun olduğumuz her durumda

Detaylı

meslek seçmişim kendime! Her gün dolaş dur! Masa başında çalışmaktan beter sıkıntıları var bu işin; yolculukların çilesi de işin cabası: Değiştirilen

meslek seçmişim kendime! Her gün dolaş dur! Masa başında çalışmaktan beter sıkıntıları var bu işin; yolculukların çilesi de işin cabası: Değiştirilen meslek seçmişim kendime! Her gün dolaş dur! Masa başında çalışmaktan beter sıkıntıları var bu işin; yolculukların çilesi de işin cabası: Değiştirilen trenler, kaçırılan bağlantı noktaları, ne zaman yeneceği

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20

Yönetici tarafından yazıldı Pazartesi, 24 Ağustos 2009 04:42 - Son Güncelleme Çarşamba, 26 Ağustos 2009 19:20 Düğünlerde Takılan Sahte Paralar Yüksek eğitimini tamamlamış, babası ticaretle uğraşan, annesi ise bir bankada görevli bulunan bir ailenin tek kızıydı. Okul arkadaşı ile evlenmeye karar vermişlerdi. Damat

Detaylı

Sakine Cansız 1991 Mayıs sonunda Şam a gitti.

Sakine Cansız 1991 Mayıs sonunda Şam a gitti. Sakine Cansız 1991 Mayıs sonunda Şam a gitti. Yaklaşık olarak bir yıl kadar Bekaa vadisinde kaldı. Ardından Güney Kurdistan a gönderildi. Beş yıl dağda yaşadı. 1996 Yılında Şam a geri çağrıldı, bir buçuk

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı