Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu"

Transkript

1 Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu Switch Kutusu Modeller: HCH-160 D HCH-280 D ÖNEMLİ: BU ANAHTAR KUTUSUNU TESİS ETMEDEN ÖNCE BU KILAVUZU OKUYUNUZ VE ANLAYINIZ. BU KILAVUZU GELECEKTE BAŞVURMAK ÜZERE SAKLAYINIZ. P00571Q

2

3 ÖNEMLİ UYARI HISENSE ürünlerin tasarımı ve performansı konusundaki gelişmelerin devam ettirilmesi politikasını benimser. Bu nedenle bildirimde bulunulmaksızın özelliklerde değişiklik yapılması hakkı mahfuzdur. HISENSE, potansiyel bir tehlikenin söz konusu olabileceği her olası durumu öngöremez. Bu ısı pompalı klima yalnızca standart klima işlevleri için tasarlanmıştır. Bu ısı pompalı klimayı giysilerin kurutulması, gıdaların soğutulması veya herhangi bir diğer soğutma veya ısıtma işlemi gibi başka amaçlar için kullanmayınız. Üniteyi aşağıdaki yerlerde tesis etmeyiniz. Yangına, deformasyona, korozyona veya arızaya neden olabilir. o Yağ buğusu seviyesinin yüksek olduğu yerler (makine yağı dahil) o Kaplıcalar gibi büyük miktarda sülfit gazı birikimlerin olduğu yerler o Yanıcı gazların üretilebileceği veya akabileceği yerler o Sahil bölgeleri gibi güçlü tuzlu rüzgarların görülebileceği yerler o Asidite veya alkalinite özelliğine sahip atmosferin bulunduğu yerler Üniteyi silikon gazı birikimlerinin olduğu yerlerde tesis etmeyiniz. Silikon gazı ısı eşanjörü yüzeyine yapışırsa kanatçık yüzeyi suyu geçirmez. Sonuç olarak boşalan su boşaltma kabının dışına sıçrar ve sıçrayan su elektrik kutusu içerisine girer. Sonunda su sızıntısı veya elektrikli cihaz arızaları meydana gelebilir. Ünite bir hastanede veya tıbbi ekipmanın elektromanyetik dalga ürettiği bir başka yerde tesis edildiğinde aşağıdaki konulara dikkat ediniz o Üniteyi elektromanyetik dalganın direkt olarak elektrik kutusuna, uzaktan kumanda kablosuna veya uzaktan kumanda anahtarına ışıdığı yerlerde tesis etmeyiniz. o Üniteyi radyo gibi elektromanyetik dalgalardan en az 3 metre uzağa tesis ediniz. Üniteyi esintinin hayvanlara ve bitkilere direkt olarak etki ettiği yerlerde tesis etmeyiniz. Hayvanlar ve bitkiler üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Kurulumu yapan kişi ve sistem uzmanı yerel düzenlemelere veya standartlara uygun olarak sızıntıya karşı tedbir alacaktır. Yerel düzenlemeler yoksa aşağıdaki standartlar uygulanabilir. Uluslar arası Standardizasyon Teşkilatı, ISO5149 veya Avrupa Standardı, EN378 veya Japon Standardı KHKS0010. Bu kılavuzun hiçbir bölümü izinsiz olarak çoğaltılamaz. Bu ısı pompalı klimanın İngilizce bilen kişiler tarafından çalıştırılacağı ve servisinin İngilizce bilen kişiler tarafından yapılacağı varsayılmaktadır. Bu durum geçerli değilse, müşteri yerel dilde emniyet, dikkat ve işletim işaretleri eklemelidir. Herhangi bir sorunuz olması halinde HISENSE distribütörünüzle veya satıcınızla temas kurunuz. Bu kılavuz, çalıştırmakta olduğunuz bu ısı pompalı klima ve bunun yanı sıra diğer modeller için genel bir açıklama ve bilgi sağlamaktadır. Bu kılavuz klima ekipmanının kalıcı bir parçası olarak kabul edilmeli ve klima ekipmanının yakınında tutulmalıdır.

4 1. Emniyet Özeti <Sinyal kelimeleri> Sinyal kelimeleri tehlikenin ciddiyet seviyelerinin tanımlanması için kullanılır. Tehlike seviyelerinin tanımlanmasına yönelik tanımlar aşağıda ilgili sinyal kelimeleri ile birlikte verilmektedir. DANGER (TEHLİKE) WARNING (UYARI) CAUTION (DİKKAT) NOTICE (BİLDİRİM) NOTE (NOT) DANGER, kaçınılmaması halinde ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olacak tehlikeli bir durumu ifade eder. WARNING, kaçınılmaması halinde ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olabilecek tehlikeli bir durumu ifade eder. CAUTION, emniyet uyarısı sembolü ile birlikte kullanıldığında, kaçınılmaması halinde küçük veya orta şiddette bir yaralanmaya neden olabilecek tehlikeli bir durumu ifade eder. NOTICE, yaralanma ile ilgili olmayan uygulamalara yönelik olarak kullanılmaktadır. NOTE, işletim ve/ veya bakım için yararlı bilgileri gösterir.

5 EMNİYET ÖZETİ TEHLİKE Kurulum işlerini, soğutucu boruları işlerini, boşaltma pompası, boşaltma boruları ve elektriksel kablaj işlerini kurulum kılavuzumuza başvurmaksızın yapmayınız. Talimatlara uyulmaması su sızıntısına, elektrik çarpmasına veya yangına yol açabilir. Soğutucu döngüsü içerisinde dış ünite için yeterli soğutucu kullanınız. Sızıntı testi veya hava geçirmezlik testi yaparken oksijen, asetilen veya diğer yanıcı ve zehirli gazları soğutucu döngüsü içerisine yüklemeyiniz. Bu tür gazlar son derece tehlikelidir ve patlamaya yol açabilir. Bu tür testler için basınçlı hava, azot veya soğutucu kullanılması önerilir. İç ya da dış ünite içerisine su dökmeyiniz. Bu ürünler elektriksel parçalarla teçhiz edilmiştir. Su dökülmesi ciddi bir elektrik çarpmasına yol açacaktır. Ana güç kaynağını kapatmadan iç veya dış ünitelerin servis kapağını veya erişim panelini açmayınız. İç ünite veya dış ünitelerin içerisindeki emniyet cihazlarına dokunmayınız veya bunları ayarlamayınız. Bu cihazlara dokunulması veya bunların yeniden ayarlanması ciddi bir kazaya neden olabilir. Soğutucu sızıntısı yetersiz havaya bağlı olarak solunumda güçlüğe neden olabilir. Soğutucu sızıntısı meydana gelmesi halinde, ana anahtarı OFF duruma getiriniz, çıplak herhangi bir alevi söndürünüz ve servis yüklenicinizle iletişim kurunuz. Soğutucu sızıntı testinin gerçekleştirildiğinden emin olunuz. Bu ünite için kullanılan soğutucu (florokarbon) yanıcı değildir, toksik değildir ve kokusuzdur. Bununla birlikte soğutucu sızıntısı olması ve ateşle temas etmesi halinde toksik gaz üretilecektir. aynı zamanda florokarbon havadan daha ağır olduğundan, zemin yüzeyi florokarbonla dolacak, bu da boğulmaya neden olabilecektir. Tesisatçı ve sistem uzmanı yerel düzenlemelere veya standartlara uygun olarak soğutucu sızıntısına karşı emniyeti temin etmelidir. Bir ELB (Toprak Kaçağı Kesicisi) kullanınız. Arıza halinde, bunun kullanılmaması durumunda elektrik çarpması veya yangın tehlikesi söz konusudur.

6 EMNİYET ÖZETİ UYARI Böcek ilacı, lake, saç spreyi veya diğer yanıcı gazlar gibi herhangi bir spreyi sistemin bir (1) metre yakınında kullanmayınız. Devre kesicinin veya sigortanın sık sık aktif hale gelmesi durumunda, sistemi durdurunuz ve servis yüklenicinizle iletişim kurunuz. Topraklama hattının emniyetli bir şekilde bağlanmış olup olmadığını kontrol ediniz. Ünite doğru bir şekilde topraklanmamışsa, elektrik çarpmasına yol açabilir. Topraklama hattını gaz borularına, su borularına, yıldırım iletkenine veya telefon için kullanılan topraklama hattına bağlamayınız. Belirtilen kapasiteye sahip bir sigorta kullanınız. Herhangi bir lehimleme işlemi yapmadan öne etrafta yanıcı bir malzeme olmadığından emin olmak için gerekli kontrolü yapınız. Soğutucu kullanırken soğuğa bağlı yaralanmaları önlemek için deri eldivenler takınız. Kabloları, elektriksel parçaları vb. farelere veya diğer küçük hayvanlara karşı koruyunuz. Bunların korunmaması durumunda fareler korumasız parçaları kemirebilir, bu da yangına yol açabilir. Kabloları emniyetli bir şekilde sabitleyiniz. Terminaller üzerinde etki eden aşırı kuvvetler yangına yol açabilir. DİKKAT Ürün üzerine basmayınız ve herhangi bir malzeme koymayınız. Ünite üzerine veya içerisine herhangi bir yabancı madde koymayınız. Aşağıdakileri sağlayacak şekilde güçlü ve doğru bir temel temin ediniz: a. Dış ünitenin eğim üzerinde olmaması b. Anormal bir sesin oluşmaması c. Dış ünitenin güçlü bir rüzgarda veya depremde düşmemesi. BİLDİRİM İç üniteyi, dış üniteyi, uzaktan kumanda anahtarını ve kabloyu tıbbi ekipman gibi güçlü elektromanyetik dalga radyatörlerinin yaklaşık 3 metre yakınına tesis etmeyiniz. Uzun süreli bir kapatma sonrasında çalıştırma işleminden 12 saat önce yağ ısıtıcıyı enerjilendirmek için sisteme elektrik gücü veriniz. NOT Odanın her 3-4 saatte bir havalandırılması önerilir. Isı pompası ünitesinin ısıtma kapasitesi dışarıdaki hava sıcaklığına göre azalır. Bu nedenle, üniteler sıcaklıkların düşük olduğu bölgelerde tesis edildiğinde yardımcı ısıtma ekipmanının kullanılması önerilir.

7 ALINAN ÜRÜNÜN KONTROL EDİLMESİ Bu ürünü aldığınızda nakliye sırasında herhangi bir hasar meydana gelip gelmediğini görmek için inceleyiniz. Görünür ya da gizli hasarlara ilişkin iddialar derhal nakliye şirketine bildirilmelidir. Doğru olup olmadıklarını görmek için model numarasını, elektriksel özellikleri (güç kaynağı, gerilim ve frekans) ve aksesuarları kontrol ediniz. Ünitenin standart kullanımı bu talimatlarda açıklanacaktır. Bu nedenle ünitenin bu talimatlarda belirtilenler haricinde kullanılması önerilmez. Herhangi bir gereklilik halinde lütfen yerel acentenizle iletişim kurunuz. HISENSE in sorumluluğu, müşteri tarafından HISENSE ten yazılı bir olur alınmaksızın gerçekleştirilen değişikliklerin neden olduğu arızaları kapsamaz.

8 İÇİNDEKİLER 1. Emniyet Özeti Emniyet Özeti Yapı Soğutma Döngüsü Kurulum için Gerekli Aletlerin ve Cihazların Listesi Nakliye ve Yükleme/Boşaltma Nakliye Anahtar Kutusunun Yüklenmesi/ Boşaltılması Anahtar Kutusu ve İç Ünite Kombinasyonu Anahtar Kutusu Kurulumu Fabrika Tarafından Temin Edilen Aksesuarlar Başlangıç Kontrolü Askı Cıvataları Kurulum Soğutucu Borusu İşleri Soğutucu Boruları Soğutucu Borusu İşleri Elektriksel Kablaj Genel Kontrol Elektriksel Kablaj Test Çalışması Emniyet ve Kontrol Cihazı Ayarı... 26

9 1. Emniyet Özeti UYARI Kurulum işlerini, soğutucu borusu işlerini, dren borusu ve elektriksel kablaj işlerini kurulum kılavuzumuza bakmadan yapmayınız. Topraklama hattının emniyetli bir şekilde bağlanmış olup olmadığını kontrol ediniz. Belirtilen kapasiteye sahip bir sigorta kullanınız. DİKKAT Anahtar Kutusunu ve kablosunu tıbbi ekipman gibi güçlü elektromanyetik dalga radyatörlerinin yaklaşık 3 metre yakınına tesis etmeyiniz. 2. Yapı 2.1 Boyutlar <HCH-160D> Askı kelepçesi 2-11x34 yuvalı delik (Askı cıvatası için) Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (alçak basınç) (φ15.88 Genişletme Somunu) Elektrik kutusu (her iki taraf için kullanılabilir) Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (φ15.88 Genişletme Somunu) Dış Ünite Bağlantı Tarafı Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (yüksek basınç) (φ15.88 Genişletme Somunu) İşletme hattı için delik (φ20) Topraklama terminali (M5) (buatta) Güç kaynağı hattı için delik (φ20) Şartlar İç Ünite Bağlantı Tarafı Askı kelepçesi 2-11x34 yuvalı delik (Askı cıvatası için) Model HCH-160D HCH-280D Güç kaynağı AC 1φ V 50/60Hz Soğutucu R410A Giriş (W) 20 Bağlanabilecek 54ten az 54.1 ila 96 iç ünite toplam kapasitesi Bağlanabilecek 1 ila 7 1 ila 8 iç ünite sayısı (kbtu/h) Net ağırlık (kg) 7 Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (alçak basınç) (φ19.05 Genişletme Somunu) Elektrik kutusu (her iki taraf için kullanılabilir) Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (φ15.88 Genişletme Somunu) Dış Ünite Bağlantı Tarafı Soğutucu Gaz Borusu Bağlantısı (yüksek basınç) (φ15.88 Genişletme Somunu) İşletme hattı için delik (φ20) Topraklama terminali (M5) (buatta) Güç kaynağı hattı için delik (φ20) İç Ünite Bağlantı Tarafı Şekil 2.1 Anahtar Kutusu Boyutları

10 2.2 Soğutma Döngüsü İç Üniteye Elektrikli genişleme valfi Dış Üniteye Süzgeç Yüksek Basınçlı Gaz Elektrikli genişleme valfi Alçak Basınçlı Gaz Kapiler boru Elektrikli genişleme valfi Yüksek basınçlı gaz Alçak basınçlı gaz Süzgeç Elektrikli genişleme valfi Süzgeç Alçak basınçlı gaz Soğutucu akış yönü (soğutma işlemi) Soğutucu akış yönü (ısıtma yönü) Şekil 2.2 Soğutma Döngüsü Şeması

11 2.3 Kurulum için Gerekli Aletlerin ve Cihazların Listesi No Alet No Alet 1 Testere 11 Somun anahtarı 2 Phillips Tornavida 12 Şarj silindiri 3 Vakum pompası 13 Ölçüm manifoldu 4 Soğutucu gaz hortumu 14 Kablolar için kesici 5 Megaohmmetre 15 Gaz sızıntısı detektörü 6 Bakır boru bükücü 16 Tesviye aleti 7 Manuel Su Pompası 17 Lehimsiz terminaller için kelepçe 8 Boru kesici 18 Kaldıraç (iç ünite için) 9 Lehimleme kiti 19 Ampermetre 10 Altıgen anahtar 20 Voltmetre 3. Nakliye ve Yükleme/Boşaltma 3.1 Nakliye 3.2 Anahtar Kutusunun Yüklenmesi/ Boşaltılması Ürünü ambalajından çıkarmadan önce kurulum yerine mümkün olduğunca yakına getiriniz. UYARI DİKKAT Ürün üzerine herhangi bir malzeme koymayınız. İç ünite içerisine herhangi bir yabancı madde koymayınız ve kurulum ve test çalışması öncesinde anahtar kutusunda da yabancı madde olmadığından emin olmak için gerekli kontrolleri yapınız. Aksi halde yangın veya arıza vb ortaya çıkabilir. 3.3 Anahtar Kutusu ve İç Ünite Kombinasyonu Kombinasyon aşağıdaki gibidir. Tablo 3.1 İç Ünite Kombinasyonu Anahtar kutusu İç ünite modeli Miktar Toplam kapasite (kbtu/h) HCH-160D 1 ila 7 54ten az HCH-280D 1 ila ila 96 NOT: Fazla toplam kapasite yetersiz performansa ve anormal sese neden olabilir. İzin verilebilir toplam kapasite içinde bağlantı yaptığınızdan emin olunuz. İç ünite toplam kapasitesi HCH-280D için 96 ise, performans soğutmada yaklaşık %5 ısıtmada ise %10 düşebilir.

12 4. Anahtar Kutusu Kurulumu TEHLİKE Yangından veya patlamadan kaçınmak için anahtar kutusunu yanıcı bir çevrede tesis etmeyiniz. UYARI Tavan bloğunun yeterince güçlü olup olmadığını kontrol ediniz. Anahtar Kutusunu dışarıda tesis etmeyiniz. Dışarıda tesis edilmesi halinde bir elektriksel tehlike veya elektrik kaçağı ortaya çıkacaktır. 4.1 Fabrika Tarafından Temin Edilen Aksesuarlar Aşağıdaki aksesuarların Anahtar Kutusu ile birlikte paketlenmiş olup olmadığını kontrol ediniz. NOT Bu aksesuarlardan herhangi biri kutu ile birlikte paketlenmemişse yüklenicinizle iletişim kurunuz. Tablo 4.1 Fabrika Tarafından Temin Edilen Aksesuarlar Model Aksesuar Redüktör HCH-160D Adet HCH-280D Adet 1 ID15.88 ID19.05 Aksesuar borusu (genişletme somunu için) ID12.7 ID ID15.88 ID ID22.2 ID Yalıtım malzemesi ID19.05 ID19.05 ID ID ID 20-1 ID 22-2 ID43-3 Kelepçe 6 6

13 4.2 Başlangıç Kontrolü Anahtar kutusunu etrafında bakım çalışmaları için yeterli ve uygun bir açıklıkla, Şekil 4.1 de gösterildiği gibi tesis ediniz. Ünite:mm 2 Askı cıvatası M10 veya W3/8 Üst Taraf Alt Taraf Elektrik Kutusu Servis Alanı Servis Erişim Kapısı Boyut A Model HCH-160D 300 HCH-280D 400 Şekil 4.1 Bakım Alanı Tavanın anahtar kutusunu taşımak için yeterince güçlü olup olmadığını kontrol ediniz. Tavan zayıfsa anormal ses ve vibrasyon meydana gelebilir. Anahtar kutusu içerisindeki elektrikli genleşme valfi aktifleştirildiğinde, anahtar kutusundan soğutucu akış sesi duyulabilir. Bu nedenle, sesi minimize etmek için aşağıdaki tedbirleri alınız. (A) Anahtar kutusunu tavanın içine tesis ediniz. Tavan malzemesi olarak işletim sesini minimize eden alçı panel gibi bir malzeme seçiniz (en az 9 mm). (B) Anahtar kutusunu yatak odaları veya hastane odaları gibi bir yere tesis etmeyiniz. İşletme soğutma/ısıtma moduna değiştirildiğinde Anahtar Kutusundan soğutucu akış sesi duyulabilir. Bu nedenle Anahtar Kutusunu koridor tavanına tesis ediniz, böylece soğutucu akış sesi odadan duyulmaz. Anahtar kutusunun dış yüzeyinde çiğ yoğuşmasını önlemek için Anahtar kutusunu sıcak veya nemli yerlere, örneğin mutfağa tesis etmeyiniz. Anahtar kutusunu bu tür yerlere tesis ederken ek yalıtım uygulayınız. Anahtar kutusunu bir hastanede veya tıbbı ekipmandan kaynaklanan elektromanyetik dalgaların olduğu bir başka yere tesis ederken aşağıdaki konulara dikkat ediniz. (A) Anahtar kutusunu elektromanyetik dalgaların direkt olarak elektrik kutusuna veya ara hatlara (İşletme hattı) ışıdığı yerlere tesis etmeyiniz. (B) Anahtar kutusunu ve bileşenleri elektromanyetik dalga radyatöründen mümkün olduğunca uzağa, veya en az 3 metre mesafeye tesis ediniz. (C) Güç kaynağı zararlı sesler çıkardığında bir gürültü filtresi tesis ediniz. Kurulum yeri soğutucu boruları veya elektriksel hatların bağlanması için uygun olmalıdır. Anahtar kutusunu boya ve temizleme fabrikaları gibi organik çözücü atmosferlerinin bulunduğu yerlere tesis etmeyiniz. Sentetik reçine malzeme zarar görebilir. Anahtar kutusunu yanıcı gazların üretilebileceği, birikebileceği veya toplanabileceği yerlerde tesis etmeyiniz. Aynı zamanda karbon dokunun dolaşabileceği yerlerden de kaçınınız.

14 4.3 Askı Cıvataları Basamak 1 (1) Boru hattı, elektrik hattı ve bakım alanlarına dikkat ederek Anahtar Kutusu için nihai bir yer ve kurulum yönü seçiniz. (2) Anahtar kutusunun nihai yerini seçtikten sonra askı cıvatalarını monte ediniz. (3) Askı cıvatalarını Şekil 4.2 de gösterildiği gibi elektrik kutusu tarafı üzerindeki yuvalı deliğe monte ediniz. (4) Tavan işlemleri için kalifiye bir inşaatçı veya marangozla iletişim kurunuz. (Askı cıvatası için) Askı kelepçesi Elektrik kutusu Şekil 4.2 Askı cıvatalarının pozisyonu Ünite: mm Basamak 2 Askı cıvatalarını Şekil 4.3 te gösterildiği gibi monte ediniz. Çelik Kiriş için Ahşap Kiriş Askısı için C biçimli kelepçe Kaydırmaz Kelepçe (bükünüz) Somun Asma Cıvatası Destek Köşebendi Askı Cıvatası Askı Cıvatası (W3/8 veya M10) I kiriş Askı Cıvatası (W3/8 veya M10) Ahşap Çubuk 60 ila 90 mm kare Ahşap Kiriş Somun Kare rondela Kare rondela Somun Askı Cıvatası (W3/8 veya M10) Bölüm A Beton Blok için Donatı Çeliği için (1) Delikli Ankraj Geçme (100 ila 150 kg) Bölüm B Ünite Gövdesi Delik açmak için bir delik testeresi kullanınız. Yerleştirme Çekiç kullanarak ankrajın kafa bölümünün bir parçasını kırınız. Sabitleme Sabitleme cıvatası Çelik Askı Cıvatası (W3/8 veya M10) Beton 30 ila 45 derece eğimli kenara sahip bir askı cıvatası kullanınız. Sertleştirici ajan (2) Reçine Kapsülü Garanti süresine sahip reçine kapsülü kullanınız. İmalat tarihinden itibaren 6 ay kullanılabilir. Reçine Kapsülü Cam Taş Epoksi reçine Delik açmak için bir delik testeresi kullanınız. Geçme (darbeli dönüşle) Çevre sıcaklığı Süre ( 0 C) 20 Min 30 dk. 15 Min. 1 saat 10 Min 2 saat 5 Min 4 saat 0 Min 8 saat Geçme sonrasında reçine sertleşinceye dek döndürmeyiniz veya herhangi bir kuvvet uygulamayınız. Gerekli süre sağdaki tabloda gösterilmiştir. NOT: Bir askı cıvatası kullanınız (W3/8, Metrik vida dişi: M10) Uygun bir rondela ve somun hazırlayınız. Şekil 4.3 Askı Cıvatalarının Montajı

15 4.4 Kurulum Elektrik Kutusunun Yerinin Değiştirilmesi Kurulum yerine bağlı olarak, elektrik kutusunun yeri değiştirilebilir. Elektrik kutusunun yerinin değiştirilmesi halinde aşağıdaki prosedürü takip ediniz. (1) Elektrik kutusunun servis kapağını çıkartınız. (2) Elektronik genleşme valfinin servis kapağını çıkartınız. (3) Elektrik kutusunu çıkartınız. (4) Kabloyu kablo klipsinden ve kenar yastığından çıkartınız ve elektrik kutusunu taşıyınız. Elektrik kutusunu taşıdıktan sonra, hattın kenar yastığına yerleştirilmesi ve kablo klipsi ile bağlanması gerekir (aşağıda yer alan A nın genişletilmiş görünümüne bakınız.) (5) Elektrik kutusunu monte ediniz. (6) Elektronik genleşme valfinin servis kapağını 180 derece döndürünüz ve monte ediniz. (7) Elektrik kutusunun servis kapağını monte ediniz. Elektronik Genleşme Valfi Servis Kapağı Elektrik Kutusu Elektrik Kutusu Servis Kapağı <A nın Genişletilmiş Görünümü> Kenar yastığı Kablo klipsi Kenar yastığı Kablo klipsi Elektrik kutusu Elektrik kutusu (Değişiklik önceside) Kenar yastığı Kenar yastığı (Değişiklik sonrasında) *Elektrik kutusunun su içerisine girmesini önlemek için hatların kablo klipsleri ile bağlandığından emin olunuz.

16 4.4.2 Askı Cıvatalarının ve Hat Bağlantılarının Pozisyonunun İşaretlenmesi (1) Askı Cıvatalarının, soğutucu borusu bağlantılarının ve hat bağlantısının yerlerini işaretleyiniz. (2) Kurulum boyutları Şekil 2.1 de gösterilmiştir Anahtar Kutusunun Montajı (1) Somunların Yerleştirilmesi Şekil 4.4 te gösterildiği gibi, iki askı cıvatasının her biri üzerine somun koyunuz. *: Askı kelepçesinin askı cıvatasına sabitlenmesi için montaj rondelaları gereklidir. Sahada temin edilen parçalar *Askı cıvatası: 2-M10 veya W3/8 *Somun: 6-M10 veya W3/8 *Rondela: 4-M10 veya W3/8 Askı cıvatası (M10 veya W3/8) Somun (sahada temin edilmiş) (2) Anahtar Kutusunun Asılması (a) Anahtar kutusunu ellerinizi kabinin tabanına koyarak asınız. (b) Askı cıvatasını Şekil 4.5 te gösterildiği gibi askı kelepçesinin oluklu bölümüne yerleştiriniz. Rondelaların askı kelepçesine doğru şekilde sabitlenmiş olmasını sağlayınız. (c) Asma işlemi sonrasında, boru ve hat bağlantısı işlerinin tavan içerisinde yapılması gerekecektir. Bu nedenle, Anahtar Kutusunun kurulum yerini seçtikten sonra borunun çekileceği yönü belirleyiniz. Tavan daha önceden varsa, boru ve kablaj işleri asma işlemi öncesinde bağlantı pozisyonlarına kadar gerçekleştirilmelidir. (d) Anahtar kutusunu tavan yüzeyi ile aynı hizada tutunuz. Anahtar kutusu aynı hizada değilse arıza meydana gelebilir. (e) Askı cıvatasının somunlarını askı kelepçesi ile birlikte, ayarın yapılması sonrasında sıkıştırınız. Gevşemeyi önlemek için somunlara özel plastik boya uygulanmalıdır. *Rondela (sahada temin edilmiş) Askı kelepçesi Üst taraf Askı cıvatası *Rondela (sahada temin edilmiş) Çift somun (sahada temin edilmiş) Anahtar Kutusu Şekil 4.4 Somunun Yerleştirilmesi Askı kelepçesi Taban taraf Şekil 4.5 Asma yöntemi

17 5. Soğutucu Borusu İşleri TEHLİKE Soğutucu döngüsü içerisinde soğutucu R410A yı kullanınız. Sızıntı testi veya hava geçirmezlik testi yaparken soğutucu döngüsüne oksijen, asetilen veya diğer yanıcı ve zehirli gazları doldurmayınız. Bu tür gazlar son derece tehlikelidir ve patlamaya neden olabilir. Bu tür testler için basınçlı hava, azot veya soğutucu kullanılması önerilir. 5.1 Soğutucu Boruları (1) Yerel olarak temin edilen bakır borular hazırlayınız. (2) Temiz bakır borular seçiniz. Boruların içinde toz ve nem olmadığından emin olunuz. Boruların içlerine azot veya kuru hava üfleyiniz ve boruları bağlamadan önce içlerindeki herhangi bir tozu veya yabancı maddeyi çıkartınız. Testere veya zımpara gibi büyük miktarda talaş üreten aletler kullanmayınız (3) Boru boyutunu aşağıdaki tablolarda gösterildiği gibi seçiniz. Ayrıca genişletme somunu ve genişletme boyutunu da aşağıdaki şekil ve tabloya göre kontrol ediniz. Ek Yeri Seçimi 1/2H malzeme kullanırken genişletme işlemi yapılamaz. Bu durumda, aşağıdaki çizelgeden seçilmiş bir ek yeri kullanınız. <Ek Yeri minimum Kalınlığı (mm)> Çap R410A φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ φ Genişletme Boyutu Genişletme işlerini aşağıda gösterildiği gibi yapınız. Çap φd A +0-0,4 R410A (*) (*) 1/2H malzeme ile genişletme işlemi yapılması mümkün değildir. Bu durumda bir aksesuar borusu kullanınız (bir genişletici ile) BİLDİRİM Soğutucu Borusu İşleri için Tedbirler (Örnek) Boruyu duvar içerisinden geçirerek tesis ederken boru ucuna bir kapak takınız. Doğru Yanlış Delik Doğru Delik Bir kapak veya vinil bant takınız. Yanlış Yağmur suyu girebilir Bir kapak veya kauçuk bantlı bir vinil torba takınız. Boruyu direkt olarak yere yerleştirmeyiniz. Doğru Yanlış Bir kapak veya vinil bant takınız. <Genişletme Somunu Boyutu B (mm)> Çap R410A φ φ φ φ φ Genişletme Somunu NOT: Yukarıdaki tabloda belirtilenler haricinde bir ek yeri kullanmayınız.

18 Boru bağlantısı işlerine ilişkin tedbirler (a) İç/dış bağlantı borularını bağlayınız. Boruları sabitleyiniz ve tavan gibi zayıf malzemelerle temas etmemesine dikkat ediniz (Aksi halde boruların vibrasyonu nedeniyle anormal sesler duyulabilir.) (b) Genişletme işleri öncesinde borunun sac yüzeyine ve genişletme somununa hafifçe soğutucu yağ uygulayınız. Daha sonra genişletme somununu iki somun anahtarı kullanarak belirtilen sıkma torku ile sıkınız. Gaz borusu tarafı öncesinde sıvı boru tarafında genişletme işlerini yapınız. Genişletme işi sonrasında gaz sızıntısı olup olmadığını kontrol ediniz. NOT: Soğutucu yağ sahada temin edilir. [Ethereal Yağ FVC50K, FVC68D (Idemitsu Kousan Co. Ltd.)] (c) Tavan içerisindeki sıcaklık ve nem 27 0 C/RH%80 i aşarsa, aksesuar yalıtımına ek yalıtım uygulayınız (yaklaşık olarak 10 mm kalınlıkta). Bu ek yalıtım, yalıtım yüzeyi üzerinde çiğ yoğuşmasını engeller (yalnızca soğutucu borusu). (d) Hava geçirmezlik testini yapınız (test basıncı 4.15 MPa). Daha fazla detay için dış ünitenin teknik kataloguna bakınız. (e) Genişletme bağlantısını ve redüktör bağlantısını yalıtmak ve bantlamak suretiyle soğuk yalıtım işlerini yapınız. Aynı zamanda soğutucu borularının tümünü yalıtınız. Soğutucu yağ uygulayınız. <Gerekli Sıkma Torku> İki somunlu çalışma Boru boyutu Sıkma Torku φ6.35 (1/4) 14~18 N.m φ9.53 (3/8) 34~42 N.m φ12.7(1/2) 49~61 N.m φ15.88 (5/8) 68~82N.m φ19.05(3/4) 100~120N.m DİKKAT Sıkma sırasında genişletme somununa aşırı kuvvet uygulamayınız. Uygulanması halinde genişletme somunu yaşa bağlı bozulma nedeniyle çatlayabilir ve soğutucu sızıntısı olabilir. Belirtilen sıkma torkunu kullanınız. Soğutma boruları, vakum pompalama ve soğutucu doldurma hakkında daha fazla detay için Dış Ünite Teknik Kataloguna bakınız.

19 5.2 Soğutucu Borusu İşleri Soğutucu borusunu sahada temin ediniz. Soğutucu borusunun aynı soğutucu döngüsü ünitesine bağlandığından emin olunuz. (1) Boru Bağlantısı Pozisyonu Elektronik Genişletme Valf Servis Kapağı Alçak Basınçlı Gaz borusu bağlantısı (φa genişletme somunu) Elektrik kutusu servis kapağı Elektrik kutusu (her iki taraf için kullanılabilir) gaz borusu bağlantısı (φa genişletme somunu) Dış Ünite Bağlantı Tarafı Yüksek basınçlı gaz borusu bağlantısı (φa genişletme somunu) Boyut Model A B C HCH-160D HCH-280D İç Ünite Bağlantı Tarafı (2) Boru Boyutunun Seçilmesi (a) Yüksek basınçlı gaz borusu, alçak basınçlı gaz borusu ve gaz borusu için boyutları Tablo 5.1 e uygun olarak seçiniz. Boyut, Anahtar kutusunun aşağısına bağlanmış olan iç ünite toplam kapasitesine bağlıdır. (b) Tablo 5.1 den belirlenen boru boyutunun ve Tablo 5.2 den alınan Anahtar Kutusu için boru bağlantısı boyutunun farklı olması halinde, madde 5.2.(3) e uygun bir aksesuar borusu kullanınız. (c) Branşman borusu veya kolektör borusu branşmanı için Dış Ünite Teknik Kataloguna bakınız. Tablo 5.1 Bağlanan İç Ünite Kapasitesi ve Boru Boyutu Model Bağlanan iç ünite kapasitesi (kbtu/h) Alçak basınçlı gaz borusu Yüksek basınçlı gaz borusu HCH- 160D Gaz borusu (mm) (mm) (mm) 07~14 φ15.88 φ12.7 φ12.7* φ15.88 φ12.7 φ15.88 φ19.05 φ15.88 φ15.88 HCH- 54.1~76 φ19.05 φ15.88 φ D 76.1~96 φ22.2 φ19.05 φ22.2 *: Anahtar kutusunun aşağısında bir branşman bulunması ve bağlanan iç ünite kapasitesinin 07~14 (kbtu/h) olması halinde gaz borusu için φ15.88 kullanınız. Anahtar kutusu için boru işleri Aşağıdaki tabloya uygun olarak Anahtar Kutusu için boru işlerini yapınız. Tablo 5.2 Anahtar Kutusu için Boru Bağlantısı Boyutu Model Alçak basınçlı gaz borusu (mm) Yüksek basınçlı gaz borusu (mm) Gaz borusu (mm) HCH-160D φ15.88 φ15.88 φ15.88 HCH-280D φ19.05 φ19.05 φ19.05 Yukarı yönde Alçak basınçlı gaz borusu Anahtar kutusu Branşman borusu Gaz Borusu Aşağı yönde Yüksek basınçlı gaz borusu İç Ünite İç Ünite Yukarı yönde Aşağı yönde Anahtar kutusu Anahtar kutusu İç Ünite İç Ünite İç Ünite Boru işlerinin durumu Madde Anahtar kutusu ve iç ünite arasındaki toplam boru uzunluğu L a+b+c İzin verilen boru uzunluğu HCH-160D 30 m dahilinde HCH-280D 10 m dahilinde

20 Aynı anahtar kutusuna bağlı iç üniteler arasındaki yükseklik farkı Ha 4m dahilinde Anahtar kutusu arasındaki yükseklik farkı Hb 15m dahilinde

21 (3) Boru Bağlantısı Boru bağlantısını madde 5.1 e göre gerçekleştiriniz. Bağlanan iç ünite kapasitesi (kbtu/h) 07~14 HCH-160D Sahada genişletme işi Alçak basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ15.88) Yüksek basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ12.7) Aksesuar borusu Anahtar Kutusu Aksesuar borusu Gaz borusu (sahada temin edilmiş) 14.1~38 Sahada genişletme işi Alçak basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ15.88) Yüksek basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ12.7) Anahtar Kutusu (Üst yüzey) Sahada genişletme işi Gaz borusu (sahada temin edilmiş) Aksesuar borusu 38.1~54 Redüktör Alçak basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ19.05) Yüksek basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ15.88) Aksesuar borusu (ayrılan parçanın ucunu kesiniz) Anahtar Kutusu (Üst yüzey) Sahada genişletme işi Gaz borusu (sahada temin edilmiş) Sahada genişletme işi *1: Anahtar kutusunun aşağısında bir branşman varsa ve bağlanan iç ünite kapasitesi de 07~14 (kbtu/h) ise, saha gaz borusu genişletme işlerini yapınız ve bunu Anahtar kutusuna bağlayınız. *2: Genişletme işleri için madde 5.1 e bakınız. Bağlanan iç ünite kapasitesi (kbtu/h) 54.1~76 HCH-160D Aksesuar borusu Alçak basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ19.05) Yüksek basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ15.88) Anahtar Kutusu (Üst yüzey) Aksesuar borusu (ayrılan parçanın ucunu kesiniz) Redüktör Aksesuar borusu Gaz borusu (sahada temin edilmiş) φ 76.1~96 Aksesuar borusu Alçak basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ22.2) Yüksek basınçlı gaz borusu (sahada temin edilmiş) (φ19.05) Aksesuar borusu Anahtar Kutusu (Üst yüzey) Aksesuar borusu Gaz borusu (sahada temin edilmiş) φ

22 (4) Boru Yalıtımı HCH 160D Yalıtım Kelepçe Yalıtım Anahtar Kutusu (Üst yüzey) Yalıtım Yalıtım Kelepçe Yalıtım HCH-280D Yalıtım Yalıtım Kelepçe Anahtar Kutusu Yalıtım (Üst yüzey) Yalıtım Yalıtım Kelepçe Yalıtım NOT: Tavan içerisindeki nem yüksekse genişletme somunu bağlantısına ek yalıtım uygulayınız. Daha fazla detay için madde 4.2 ye bakınız.

23 6. Elektriksel Kablaj TEHLİKE Elektrik hatları işlerini veya periyodik bir kontrolü yapmadan önce Anahtar Kutusuna, iç üniteye ve dış üniteye giden ana güç anahtarını kapatınız. Kabloları, boşaltma borusunu, elektriksel parçaları vb. farelere veya diğer küçük hayvanlara karşı koruyunuz. Bunların korunmaması durumunda fareler korumasız parçaları kemirebilir, bu da yangına yol açabilir. UYARI Orta algılama hızına sahip tipte ELB (Elektrik Kaçağı kesicisi, aktivasyon hızı 0.1 sn veya daha az) kullanınız. Kullanılmaması elektrik çarpması veya yangına neden olacaktır. Kabloları emniyetli bir şekilde sabitleyiniz. Terminaller üzerindeki dış kuvvetler yangına yol açabilir. Vidaları aşağıdaki torka göre sıkınız M4: 1.0 ila 1.3 N-m (TB1, TB2) DİKKAT İç ve dış üniteler arasındaki iletim hatları için (max. 1000m) bükülü zırhlı çift kablo veya zırhlı çift kablo kullanınız ve zırhlı bölümü bir sonraki sayfada yer alan şekilde gösterildiği gibi iç ünitenin elektrik kutusundaki toprak vidasına bağlayınız. Sahada temin edilen yalıtımı kabloların etrafına sarınız ve ürünü yoğuşma suyuna veya böceklere karşı korumak için hat bağlantı deliğine kapatıcı malzeme tıkayınız. Hatları kordon kelepçe ile CH üniteyi içerisinde sıkıca sabitleyiniz. Toprak hattını gaz borusuna, su borusuna ve yıldırım iletkenine bağlamayınız. Gaz borusu: gaz sızıntısı olduğunda bir patlama veya tutuşma olabilir. Su borusu: sert vinil bir boru kullanıldığında toprak hattının bir etkisi olmaz. Yıldırım iletkeni: Toprak elektrik potansiyeli bir yıldırım iletkeni kullanıldığında anormal şekilde yükselir. 6.1 Genel Kontrol (1) Sahada seçilen elektriksel bileşenlerin (ana güç anahtarları, devre kesiciler, hatlar, kondüvi konektörleri ve hat terminalleri) Teknik Katalogda belirtilen elektriksel verilere göre uygun şekilde seçildiğinden emin olunuz. Bileşenlerin Ulusal Elektrik Kurallarına (NEC) uyduğundan emin olunuz. (2) Güç kaynağı geriliminin nominal gerilimin ±%10u dahilinde olduğundan emin olmak için gerekli kontrolleri yapınız. (3) Elektrik hatlarının kapasitesini kontrol ediniz. Güç kaynağı çok düşükse, sistem gerilim düşmesi nedeniyle başlatılamaz. (4) Toprak kablosunun bağlanmış olup olmadığını kontrol ediniz.

24 6.2 Elektriksel Kablaj Anahtar Kutusu Elektrik kablajı şekil 6.1 de gösterilmiştir. (1) Ana güç anahtarını kapatınız ve Anahtar Kutusu elektrik kutusu kapağını çıkartınız. (2) Güç kaynağı ve toprak hatlarını elektrik kutusundaki terminallere bağlayınız. (3) İşletme hattının kablolarını elektrik kutusundaki terminallere bağlayınız. (4) Hatları elektrik kutusu içerisindeki kordon kelepçeyi kullanarak sıkıca kelepçeleyiniz. (5) Kablaj işleri sonrasında elektrik kutusu kapağını takınız. İşletme hattı için terminal kartı Güç kaynağı için terminal kartı Kordon kelepçe Kordon kelepçe İşletme hattı bağlantısı Toprak hattı Güç kaynağı hattı bağlantısı Şekil 6.1 Elektriksel Kablaj Sahadaki minimum kablo boyutları (1) Anahtar Kutusu için elektriksel kablaj işlerini yapınız. Kablo boyutunu aşağıdaki tabloya göre belirleyiniz. (2) Anahtar Kutusu ve D.B./ H.B. hatlarının bağlantısını yaparken terminal kartı üzerindeki işaretlere dikkat ediniz. Hat bağlantısı için bir sonraki sayfada yer alan Elektriksel Kablaj Örneğine bakınız. Model Güç kaynağı Maksimum akım EN *1 Güç kaynağı kablo boyutu EN *1 İletim kablosu boyutu Toprak hattı boyutu HCH-160D V/1φ/50Hz 1A 0.75 mm mm2 2.0 mm2 HCH-280D V/1φ/60Hz NOTLAR: 1) Saha hatlarını seçerken yerel kural ve yönetmeliklere uyunuz. 2) Yukarıdaki tabloda *1 ile işaretlenmiş olan hat boyutları Avrupa Standardı EN e göre ünitenin maksimum akımında seçilmiştir. Sıradan sert kauçuk zırhlı esnek kablo (kod adı H05RN-F) veya sıradan polikloropren zırhlı esnek kablodan (kod adı H05RN-F) daha hafif olmayan kablolar kullanınız. 3) İletim devresi için zırhlı bir kablo kullanınız ve bunu toprağa bağlayınız. 4) Güç kablolarının seri olarak bağlanması halinde, her bir ünitenin maksimum akımını ekleyiniz ve aşağıdaki kabloları seçiniz. EN e göre Seçim Akım (A) i <i <i <i <i <i <i <i *3 Kablo Boyutu (mm 2 ) *3: Akımın 63A i aşması halinde kabloları seri olarak bağlamayınız.

25 Elektriksel Kablaj Örneği Aşağıdaki şekilde Anahtar Kutusu etrafındaki elektriksel kablaja ilişkin bir örnek gösterilmektedir. Tüm sistemin elektriksel kablajı ile ilgili olarak Dış Ünite Teknik Kataloguna bakınız. Dış Ünite Güç Kaynağı Dış Ünite Dış ünite işletme hattını Anahtar Kutusu üzerindeki TB2 nin 1 ve 2 numaralı terminaline bağlayınız. Toprak kaçağı kesicisi (ELB) ve ana anahtar (S) İşletme hattı (kutupsuz, DC5V) Anahtar Kutusu Anahtar Kutusu İç ünitenin işletme hattını (yalnızca soğutma işlemi için kullanılır) Anahtar Kutusu üzerindeki TB2 nin 1 ve 2 numaralı terminallerine bağlayınız. Uzaktan kumanda anahtarı Uzaktan kumanda anahtarı İç Ünite Uzaktan kumanda anahtarı İç Ünite İç Ünite Birden fazla iç ünitenin aynı anahtar kutusuna bağlanması halinde, iç üniteler için işletme modu (soğutma/ ısıtma) aynı olacaktır. İç Ünite (yalnızca soğutma işleminde kullanım için) NOT: (1) Dış ünite ve anahtar kutusu, anahtar kutusu ve iç ünite ve anahtar kutuları arasındaki işletim hattına (DC5V (kutupsuz) aşırı gerilim uygulamayınız. (2) İşletme hattı için 2 çekirdekli kablo kullanınız (3 çekirdekli veya daha fazla çekirdekli kablo kullanmayınız). (3) Dış ünitenin işletim hattını Anahtar Kutusu üzerindeki TB2 nin 1 ve 2 numaralı terminallerine bağlayınız. (4) İç ünitenin işletim hattını yalnızca soğutma işlemi için Anahtar kutusu üzerindeki TB2 nin 1 ve 2 numaralı terminallerine bağlayınız. (5) Aynı soğutucu döngüsü içerisindeki Anahtar Kutusu için, elektriksel güç kaynağı bir anahtarla temin edilebilir. (6) Güç kaynağı hattını (220 V~240 V) işletim hattının terminal kartına bağlamayınız. (7) Dış/ iç ünitelerin ve Anahtar Kutusunun toprak hattını bağlayınız. Toprak hattı işleri 100Ω (max) toprak direnci koşulu altında kalifiye bir elektrikçi tarafından yapılacaktır. Dip Sviçlerin Ayarlanması PCB1 üzerindeki DSW lerin nakliye öncesinde aşağıda gösterildiği gibi ayarlandığından ve herhangi bir ayarın gerekli olmadığından emin olunuz. NOT işareti dip sviçlerin pozisyonunu gösterir. Şekillerde nakliye öncesindeki ayar gösterilmektedir. DİKKAT Dip sviçlerin ayarlanması öncesinde, ilk olarak güç kaynağını kapatınız ve dip sviçlerin pozisyonunu ayarlayınız. Anahtarlar güç kaynağı kapatılmadan ayarlanırsa anahtarlar fonksiyon gösteremez.

26 7. Test Çalışması BİLDİRİM Soğutucu boruları ve bağlantı kabloları aynı soğutucu döngü sistemine bağlanmalıdır. Bunlar benzer olmayan soğutucu döngüsü sistemlerine bağlanırsa bir arıza meydana gelebilir. UYARI Soğutucu Gaz Sızıntısı Konusunda Özel Dikkat Klima sistemlerini tesis etmeden önce kazayla soğutucu gazı sızıntısı olmasından kaçınmak için kritik gaz konsantrasyonuna dikkat ediniz. Sistemdeki Tamamen Doldurulmuş Soğutucu Miktarı (kg)/her bir İç Ünitenin Oda Alanı (m 3 ) kritik konsantrasyon (kg/m 3 ) Test çalışması dış ünitenin Kurulum ve bakım Kılavuzuna göre yapılmalıdır. UYARI 0.3kg/m 3 Tüm kontrol noktalarının sorunsuz olduğu belirleninceye dek sistemi çalıştırmayınız. (A) Elektrik direncinin 1 megaohm dan fazla olduğundan emin olmak için toprak ve elektriksel parçaların terminali arasındaki direnci ölçerek gerekli kontrolü yapınız. Aksi halde elektrik kaçağı bulununcaya ve onarılıncaya dek sistemi çalıştırmayınız. (B) Dış ünitenin durdurucu valflerinin tamamen açık olduğundan emin olmak için gerekli kontrolleri yapınız, daha sonra sistemi başlatınız. (C) Yağ ısıtıcı ile kompresör yağının ısıtılması için ana güç kaynağı üzerindeki anahtarın 12 saattir açık (ON) olup olmadığını kontrol ediniz. Sistem çalışırken aşağıdaki konulara dikkat ediniz. (A) Deşarj gazı tarafındaki herhangi bir parçaya elinizle dokunmayınız, deşarj tarafındaki kompresör haznesi ve borular 90C derecenin üzerinde bir sıcaklıktadır. (B) MANYETİK ANAHTAR DÜĞMELERİNE BASMAYINIZ. Bu işlem ciddi bir kazaya neden olur. 8. Emniyet ve Kontrol Cihazı Ayarı Anahtar kutusu Model Kontrol devresi için Sigorta kapasitesi HCH-160D, HCH-280D A 5

27 TS EN ve TS EN deki iklim şartları ile tarif edilen koşullar esas alınmıştır. Ürünlerimiz; Standards , DoC, RoHS, Gas Letter, Risk Assessment sertifikalarına sahiptir. İç ve dış ortam sıcaklıklarının esas alınan değerlerin dışına çıkması durumunda cihazınız ısıtma ve soğutma kapasitelerinin etkilenmesi doğaldır. Ürün üzerinde veya teknik dokümanlarda bulunan değerler ilgili standartlara göre deklare edilen değerlerdir.bu değerler ortam şartlarına ve kullanım şeklinde göre değişkenlik gösterebilir. Ürün kullanım ömrü 10 yıldır. Klimanız malzeme ve işçilik hatalarına karşı 2 (iki) yıl garantilidir. Standart dışı, uygun olmayan montaj ve onarımlardan, elektrik beslemesindeki düzensizliklerden oluşabilecek arızalar garanti kapsamı dışındadır. Bu cihazla birlikte verilen Garanti Belgesi, cihazı aldığınız Üntes Vrf Bayisi tarafından doldurularak bir bölümü size verilecektir. Bu belge üzerindeki bilgileri lütfen dikkatle inceleyiniz. Garanti süresi içinde bu belgeyi saklamanız ve gerektiğinde Yetkili Servis Elemanına göstermeniz gerekir. Bu kılavuzda belirtilen çalıştırma ve bakım işlemleri dışında klimanın hiç bir parçasına veya ayarına dokunmayınız. Klimanıza bakım ve onarım gerektiğinde, klimanızla birlikte verilen Üntes Vrf YETKİLİ SERVİSLERİ kitapçığından iliniz ve bölgenizdeki yetkili servisi bulabilirsiniz. Klima gerekli koşullara uygun olarak ve düzgün bir şekilde toprak hattına bağlanmalıdır. Klimanın montajı yapılmadan önce nakliye sırasında meydana gelebilecek hasarlara karşı kontrol edilmeli, eğer bir hasar oluşmuşa giderilmeden monte edilmemelidir Ürün montajı, onarım ve bakım için Üntes Vrf Klima Sistemleri A.Ş. yetkiili servisine / bayisine başvurunuz. *Kesinlikle yetkili servislere başvurunuz ve orjinal yedek parçaları kullanınız.

28 İthalatçı Firma: Üntes Vrf Klima Sistemleri A.Ş. İstanbul Yolu 37. Km. Posta Kodu KAZAN / ANKARA servis@untesvrf.com.tr Tel: (Müşteri Hizmetleri) Fax Yetkili servislerimize ulaşmak için internet adresini kullanabilir ya da direk müşteri hizmetleri numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. Üretici Firma: Hisense International Co., Ltd. Hisense Tower, Floor 22, 17/ Donghai Xi Road, Qingdao, P.R.C Tel: Fax

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Tip Güç kaynağı Model 220 ~240v ~ 50 Hz 100% Temiz Havalı Ünite 380-415V 3N~50Hz AVA-30UXCSCH-70 AVA-48UXCSQH-108

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Tip 100% Temiz Havalı Ünite Model AVA-154UX6SSH-400 AVA-190UX6STH-500 AVA-190UX6STH-600 ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip 4 Yönlü Kaset Tipi Model AVC-09UXCSEB AVC-14UXCSEB AVC-18UXCSEB AVC-24UXCSEB AVC-30UXCSFB AVC-48UXCSFB

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip Güç Kaynağı Model 4 Yönlü Kaset Tipi (Kompakt) 220 240 V ~ 50 Hz 220V ~60 Hz AVC-07URCSAB AVC-09URCSAB

Detaylı

AVWT-114FESR AVWT-170FESS AVWT-232FESZ AVWT-290FESZ AVWT-340FESZ AVWT-398FESZ AVWT-454FESZ AVWT-510FESZ

AVWT-114FESR AVWT-170FESS AVWT-232FESZ AVWT-290FESZ AVWT-340FESZ AVWT-398FESZ AVWT-454FESZ AVWT-510FESZ Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler Model AVWT-76FESR AVWT-136FESS AVWT-190FESZ AVWT-250FESZ AVWT-308FESZ AVWT-364FESZ AVWT-420FESZ AVWT-476FESZ

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu İNVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip İnce Gizli Tavan Tipi Model AVE-07UXCSAL, AVE-09UXCSAL AVE-12UXCSAL, AVE-14UXCSAL AVE-17UXCSBL,

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu İNVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip Kompakt Gizli Tavan Tipi Model AVE-07UXCSGL, AVE-09UXCSGL AVE-12UXCSGL, AVE-14UXCSGL ÖNEMLİ: BU

Detaylı

Hisense. İşletim Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. İşletim Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense İşletim Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip Güç Kaynağı Model Duvar Tipi 220 240V ~ 50Hz AVS-09URCSRAA AVS-14URCSRAA AVS-18URCSRAA AVS-22URCSRAA

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler AVW-38UCSC AVW-48UCSC AVW-54UCSC Model ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI KLİMALARI KULLANMADAN ÖNCE BU KILAVUZU OKUYUNUZ

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu İNVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip Gizil Döşeme Tipi Model AVH-09UXCSAA AVH-14UXCSAA AVH-18UXCSBA AVH-24UXCSBA ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI

Detaylı

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII

LED Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88346HB54XVII LED Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88346HB54XVII 2017-07 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yine de güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu Tavan Tipi INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA Yer Tipi (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Tip Tavan Tipi Yer Tipi Güç Kaynağı 220-240 V ~50 Hz AVV-17URSCA AVV-18URSCA AVV-22URSCA

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler AVW-28UCSB AVW-34UCSB AVW-43UCSB Model ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI KLİMALARI KULLANMADAN ÖNCE BU KILAVUZU OKUYUNUZ

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII

Tavan lambası. Montaj talimatı 91585AB4X5VII Tavan lambası tr Montaj talimatı 91585AB4X5VII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Tip Gizli Tavan Tipi Model AVD-76UX6SEL AVD-96UX6SFL AVD-76UX6SEH AVD-96UX6SFH ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI KLİMALARI

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler Model AVWT-76UESRG AVWT-114UESRG AVWT-154UESSG AVWT-190UESZG AVWT-232UESZG AVWT-272UESZG AVWT-308UESZG

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Tip Gizli Tavan Tipi Model AVD-07UXCSAL(H) AVD-09UXCSAL(H) AVD-12UXCSAL(H) AVD-14UXCSAL(H) AVD-17UXCSBL(H)

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense KONTROL KUTUSU Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ SPLİT KLİMA (VRF SİSTEM) GENLEŞME VALFİ KUTUSU - KLİMA SANTRALLERİ BAĞLANTI KİTİ - Tip Güç Kaynağı Model Klima HZX-2.0AEC, Santralleri

Detaylı

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08

Sarkıt lamba. Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Sarkıt lamba tr Montaj talimatı 88369HB551XVI 2016 / -08 Değerli Müşterimiz! Yeni lambanız modern, hiç eskimeyen tasarımıyla cezbeder. Yeni ürününüzü güle güle kullanın. Güvenlik uyarıları Bu ürün çeşitli

Detaylı

AVWW-28UCSA AVWW-38UCSA AVWW-54UCSA

AVWW-28UCSA AVWW-38UCSA AVWW-54UCSA Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu SU SOĞUTMALI INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler Model 220 240V ~/50Hz AVWW-28UCSA AVWW-38UCSA AVWW-54UCSA ÖNEMLİ: BU ISI POMPALI KLİMALARI

Detaylı

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N

LED spot lamba. Montaj talimatı 96241FV05X02VIII L N LED spot lamba tr Montaj talimatı 96241FV05X02VIII 2018-04 Değerli Müşterimiz! Yeni spot lambanızın 4 LED spotu esnek şekilde ayarlanabilir, bu sayede istediğiniz noktayı aydınlatabilirsiniz. Sabit entegre

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N

Tavan lambası. Montaj talimatı 91594HB54XVII L N Tavan lambası L N tr Montaj talimatı 91594HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek

Detaylı

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII

Avize. Montaj talimatı 88448HB11XVII Avize tr Montaj talimatı 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII

LED sarkıt lamba. Montaj talimatı 91709HB54XVII LED sarkıt lamba tr Montaj talimatı 91709HB54XVII 2017-06 Bu kılavuza dair Bu ürün çeşitli emniyet tertibatlarına sahiptir. Yinede güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu INVERTER KONTROLLÜ MULTİ-SPLIT KLİMA (VRF SİSTEM) - İÇ ÜNİTE Model Tip Duvar Tipi Model AVS-07URCSABA; AVS-07URCSABB AVS-09URCSABA; AVS-09URCSABB AVS-12URCSABA; AVS-12URCSABB

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI

HİDROLİK VALF. Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI HİDROLİK VALF Montaj ve Kullanma Kılavuzu AH-KUT-129 UYARI AKON HIDROLIK tarafından üretilen ürünlerin size en iyi performansı sunması amacıyla valfinizi monte etmeden önce kılavuzun tamamını dikkatle

Detaylı

Montaj kılavuzu. Daikin Altherma Yedek ısıtıcı EKLBUHCB6W1. Montaj kılavuzu Daikin Altherma Yedek ısıtıcı. Türkçe

Montaj kılavuzu. Daikin Altherma Yedek ısıtıcı EKLBUHCB6W1. Montaj kılavuzu Daikin Altherma Yedek ısıtıcı. Türkçe Türkçe İçindekiler İçindekiler 1 Dokümanlar hakkında 2 1.1 Bu doküman hakkında... 2 2 Kutu hakkında 2 2.1 Yedek ısıtıcı... 2 2.1.1 Yedek ısıtıcıdaki aksesuarları çıkarmak için... 2 3 Hazırlık 3 3.1 Montaj

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 130. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 130 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 132. Elektronik Termostat. www.devi.com Kurulum Kılavuzu DEVIreg 132 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700

DM-SL (Turkish) Bayi El Kitabı. YOL MTB Trekking. City Touring/ Comfort Bike. Vites Kolu. RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 (Turkish) DM-SL0006-02 Bayi El Kitabı YOL MTB Trekking City Touring/ Comfort Bike URBAN SPORT E-BIKE Vites Kolu RAPIDFIRE Plus 11-Vites SL-RS700 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

SİSTEM İnverter Klimalar

SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli Kanal tipi FXM40LVE FXMQ40MVE FXMQ40MAVE FXMQ200MAV7 FXM50LVE FXMQ50MVE FXMQ50MAVE FXMQ250MAV7 FXM63LVE FXMQ63MVE FXMQ63MAVE FXM80LVE

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

KIRICI VE DELİCİ MATKAP

KIRICI VE DELİCİ MATKAP KIRICI VE DELİCİ MATKAP MODEL RTM232 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 3 4 5 1 6 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MANDREN 2. YAN SAP 3. KIRICI DELİCİ SEÇİM ANAHTARI 4. YAĞ KAPAĞI 5. ANAHTAR 6. DEVİR AYARI NOT: BU ÜRÜN

Detaylı

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation

Installationsanvisning J Köksfläkt DIPQ10/DIPQ13 Frihängande fläktar Driftsätt: Frånluft/återcirkulation Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B

Klima. Teknik Bilgiler. Gizli tavan tipi ünite EEDTR13-100 FDQ-B Klima Teknik Bilgiler Gizli tavan tipi ünite EEDTR3-00 FDQ-B İç Ünite Gizli tavan tipi ünite FDQ-B İÇİNDEKİLER FDQ-B Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

Montaj kılavuzu. Ağ geçidi opsiyon kutusu EKLONPG EKBNPG

Montaj kılavuzu. Ağ geçidi opsiyon kutusu EKLONPG EKBNPG İçindekiler Sayfa Aksesuarlar... 1 Fonksiyon... 1 Parçaların adı ve fonksiyonu... 1 Montaj sahasının seçilmesi... 1 Mekanik montaj... Elektrik kablolarının döşenmesi... Önlemler... Kabloların bağlanması...

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522

Ek kılavuz. Su Soğutma - MINITRAC 31. MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi. Document ID: 48522 Ek kılavuz Su Soğutma - MINITRAC 31 MINITRAC 31 radyometrik sensörleri için aktif su soğutma sistemi Document ID: 48522 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 3 3.1 Yedek parçalar...

Detaylı

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ

KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ KLİMA İÇ TESİSAT YIKAMA MAKİNASI SERVİS BÜLTENİ Satış Sonrası Hizmetler Yöneticiliği 1 / 13 02.2008 Rev 0 01/2008 02.2008 İÇİNDEKİLER 1. ÜRÜN TANITIMI... 3 2. MONTAJ ŞEMASI... 3 3. MONTAJ ŞEMASINDA BELİRTİLEN

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU

MĐCRO HERMETĐK ŞOFBEN KULLANMA KILAVUZU PINAR EMAYE ISI GEREÇLERİ MERMER MADEN İNŞAAT SAN. Ve TİC. LTD. ŞTİ. Organize sanayi Bölgesi 8. Cadde 26110 ESKİŞEIİR / TURKEY Tel :+ Tel + 90.222.236 00 91 Fax : 0.222.236 0032 e-mail : www.pinaremaye.c

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na

Bu Addendum Kullanıcı El Kitabı'na Oksijen sensörünün değiştirilmesi Giriş Oksijen sensörünün her iki senede bir ya da gerekirse daha kısa aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Genel onarım talimatları Ventilatöre bakım yaparken, ventilatör

Detaylı

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu

Hisense. Kurulum ve Bakım Kılavuzu Hisense Kurulum ve Bakım Kılavuzu SU SOĞUTMALI MULTİ-SPLIT SİSTEM KLİMALAR -WS- MULTİ SET - FREE - (VRF SİSTEM) - Dış Üniteler AVWW-76UESB AVWW-96UESB AVWW-154UESB AVWW-170UESB AVWW-190UESB Model ÖNEMLİ:

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Duvar tipi ünite EEDTR13-100 FAQ-C Klima Teknik Bilgiler Duvar tipi ünite EEDTR3-00 FAQ-C İç Ünite Duvar tipi ünite FAQ-C İÇİNDEKİLER FAQ-C Özellikler................................................2 2 Teknik Özellikler........................................3

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Galaxy VM. Akü Sigorta Kutusu. Kurulum 11/2014. www.schneider-electric.com

Galaxy VM. Akü Sigorta Kutusu. Kurulum 11/2014. www.schneider-electric.com Galaxy VM Akü Sigorta Kutusu Kurulum 11/2014 www.schneider-electric.com Hukuki Bilgiler Schneider Electric markası ve bu kılavuzda atıfta bulunulan Schneider Electric Industries SAS nin diğer tescilli

Detaylı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 2400 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminde yapılan tüm değişiklikler sertifikayı etkiler. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aracın egzoz

Detaylı

SU POMPASI REGULATÖRÜ

SU POMPASI REGULATÖRÜ SU POMPASI REGULATÖRÜ MODEL RTM855 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Volt 220 240 V Max. Akım 10 A Frekans 50/60 Hz Koruma Sınıfı IP65 Max. Su Sıcaklığı 60 C Başlama Basıncı 1,5 3 bar Max. Basınç Değeri

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151

ACİL DURUM LAMBASI / LED-151 Özellikler 400 mah kapasiteli, bakım gerektirmeyen ve uzun ömürlü batarya 500 Şarj batarya ömrü Yüksek ışık veren, enerji tasarrufu sağlayan, uzun ömürlü 15+1 LED 15 LED ve 1 LED aydınlatma şeklinde 2

Detaylı

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler

Güvenlikle İlgili Önemli Bilgiler Değerli Müşterimiz, Radyatör ısıtıcı cihazımızı tercih etmekle, kaliteli bir VESTEL ürünü satın almış bulunmaktasınız. Cihazınızı hızlı bir biçimde tanımak ve cihazınızın tüm fonksiyonlarından eksiksiz

Detaylı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SD 1200 Seviye Duyargası. Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 Seviye Duyargası Montaj ve Kullanım Kitapçığı SD 1200 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Duyarga Çubuklarının

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

Ayarlanabilir Anahtarlama Basıncı Özelliğine Sahip Fark Basınç Anahtarı

Ayarlanabilir Anahtarlama Basıncı Özelliğine Sahip Fark Basınç Anahtarı 930.8x Climair Ayarlanabilir Anahtarlama Basıncı Özelliğine Sahip Fark Basınç Anahtarı Kod No: B.11.2.1 Baskı Tarihi: 270510 Revizyon: 270510 İÇİNDEKİLER Kullanım Alanları...4 Montaj...4 Elektrik Bağlantıları...5

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme 0 Elster GmbH Edition 0. Almanca metnin çevirisi D GB F NL I E DK S N P GR CZ PL RUS H www.docuthek.com Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya

Detaylı

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV

Havalandırma. Teknik Bilgiler. Expansion valve kit for air handling applications EEDTR EKEXV Havalandırma Teknik Bilgiler Expansion valve kit for air handling applications EEDTR3-205 EKEXV İÇİNDEKİLER EKEXV Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

Çıkış sinyali aktif notu

Çıkış sinyali aktif notu Kanal/Daldırma Sıcaklığı Sensörü Kanal uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Boru uygulamaları için de geçerli olan paslanmaz çelik veya pirinç thermowell ile birlikte. NEMA

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

www.formgroup.com 17

www.formgroup.com 17 R4 16 www.formgroup.com 17 R4 Dış Üniteler Heat Pump Sistem 4,5,6 hp (11.2-15.5 ) Model No. FD112KXEN6 FD1KXEN6 FD155KXEN6 FD112KXES6 FD1KXES6 FD155KXES6 Nominal Kapasitesi 11,2 (Monofaze) 14. (Monofaze)

Detaylı

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr

Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA. www.arline.com.tr Montaj Kılavuzu PERGOLA KAMELYA GİRİŞ Elinizdeki kılavuzda Arline Pergola kurulumuna başlamak için ihtiyacınız olan bilgiler mevcuttur. Montaj ve kurulum tekniklerinin anlatıldığı bu kılavuz ürünlerimizin

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

Genel güvenlik önlemleri Türkçe

Genel güvenlik önlemleri Türkçe Genel güvenlik önlemleri Genel güvenlik önlemleri Türkçe 1 Genel güvenlik önlemleri 1 Genel güvenlik önlemleri Üniteler şu simgelerle işaretlenir: 1.1 Dokümanlar hakkında Orijinal doküman İngilizce dilinde

Detaylı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı Montaj Kılavuzu Yetkili uzman tesisatçı için VIESMANN Vitodens 200-W Tip WB2B, 80ve105kW Duvar tipi doğalgazlı kondensasyon kazanı VITODENS 200-W 1/2008 Montajdan sonra atın! Emniyet uyarıları Cana ve

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı TR KULLANICI KILAVUZU PowerMust 400/600/1000 Offline Kesintisiz Güç Kaynağı 1 ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI BU TALİMATLARI SAKLAYIN Bu el kitabı PowerMust 400 Offline, PowerMust 600 Offline ve PowerMust

Detaylı

Montaj kılavuzu. Modbus Interface DIII EKMBDXA7V1. Montaj kılavuzu Modbus Interface DIII. Türkçe

Montaj kılavuzu. Modbus Interface DIII EKMBDXA7V1. Montaj kılavuzu Modbus Interface DIII. Türkçe Montaj kılavuzu Modbus Interface DIII EKMBDXA7V1 Montaj kılavuzu Modbus Interface DIII Türkçe 379 mm 0 C 100 mm 50 mm 50 mm 40 mm 87 mm 300 mm IP X0 50 mm 60 C 365 mm 124 mm Max. 100 mm Min. 1 2 3 1 www.daikineurope.com/support-and-manuals/product-information/

Detaylı

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU T150 MOTORLU SWG BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ TURNİKE GÜVENLİK TALİMATI TURNİKE KULLANIM TALİMATI T150 MOTORLU SWG TURNİKE TEKNİK ÖZELLİLERİ T150 MOTORLU SWG TURNİKE SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme

Emniyet. Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin. sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya sönümleme 0 Elster GmbH Edition 0. Almanca metnin çevirisi D GB F NL I E DK S N P GR CZ PL RUS H www.docuthek.com Kullanım kılavuzu Sönümlemesiz manyetik ventilin sönümlemeli manyetik ventile dönüştürülmesi veya

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat.

Kurulum Kılavuzu. DEVIreg 610. Elektronik Termostat. Kurulum Kılavuzu DEVIreg 610 Elektronik Termostat www.devi.com İçindekiler 1 Giriş.................... 3 1.1 Teknik Özellikler......... 4 1.2 Güvenlik Talimatları....... 5 2 Montaj Talimatları...........

Detaylı

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için 7 812 Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için SQM1... SQM2... Ters çevrilebilir elektromotor aktüatörler Torklar: - SQM1 10 Nm'ye kadar - SQM2 20 Nm'ye kadar Çalışma

Detaylı

www.formgroup.com 33

www.formgroup.com 33 R4 32 www.formgroup.com 33 R4 34 Heat Pump Hi-COP Sistemler 8hp (22.4) Özellikler Nominal eygir Gücü Enerji eslemesi Nominal Kapasite Elektriksel Özellikler Dış oyutlar Net ğırlık Soğutucu kışkan Miktarı

Detaylı

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU

TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU TURBO 250 ARK KAYNAK MAKİNASI KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0 532

Detaylı

Galaxy VM. Sistem Bypass Kabini 640 kva. Kurulum GVMSBC640HEL 03/2015. www.schneider-electric.com

Galaxy VM. Sistem Bypass Kabini 640 kva. Kurulum GVMSBC640HEL 03/2015. www.schneider-electric.com Galaxy VM Sistem Bypass Kabini 640 kva Kurulum GVMSBC640HEL 03/2015 www.schneider-electric.com Hukuki Bilgiler Schneider Electric markası ve bu kılavuzda atıfta bulunulan Schneider Electric Industries

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA

Klima. Teknik Bilgiler. 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR12-204 FXUQ-MA Klima Teknik Bilgiler 4 yöne üflemeli tavan tipi EEDTR2-204 FXUQ-MA İç Ünite 4 yöne üflemeli tavan tipi FXUQ-MA İÇİNDEKİLER FXUQ-MA Özellikler................................................2 2 Teknik

Detaylı

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C

Klima. Teknik Bilgiler. Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C Klima Teknik Bilgiler Tam Düz Kaset EEDTR14-100 FFQ-C İÇİNDEKİLER FFQ-C 1 Özellikler............................................................. 2 2 Teknik Özellikler....................................................

Detaylı