IŞIK SATINALMA REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIK SATINALMA REHBERİ"

Transkript

1 IŞIK SATINALMA REHBERİ KENDİ ÜRÜN ÇEKİM STÜDYOMU KURMAK İÇİN HANGİ IŞIĞI ALMALIYIM? Sıfırdan bir stüdyo kurarak ofis ya da imalat ortamında ürün fotoğraflamak, bunları internette,sosyal medyada yayınlamak ve e ticaret sitenizde satışa sunmak istiyoruz. Ya da tanıtım videoları, youtube videoları çekmek istiyoruz. Evet bu işi sürekli hale getirmek istiyoruz. Fotoğrafçı değiliz ama hem ekonomik nedenler hem de işin hızlı akışını sağlamak için artık bu zorunluluk haline geldi ve araştırmaya başladık. Her yerde o kadar çok ve teknik bilgi var ki bu konu artık çıkmaza girmeye başladı. Bunun için gerekli ekipmanı bir kere almak istiyoruz ve yanılmak istemiyoruz. Zira deneme yanılma yapacak ne bütçemiz ne de vaktimiz var. İşte ürün fotoğrafçılığı yapmak isteyenlerin bu ortak sorunlarından yola çıkarak sizin için hangi iş için hangi ışık sistemini ve ekipmanlarını satın almanızı kolaylaştıracak bir rehber hazırladım. Şimdi aşama aşama ne ne işe yarar ve sıfırdan bir stüdyo nasıl kurarız anlatacağız.

2 TEMEL OLARAK STÜDYO AYDINLATMASI HANGİ IŞIK KAYNAKLARI İLE YAPILIR? Fotoğraf Aydınlatması için her yerde duyduğumuz 5500 Kelvin kavramı nedir? Sorusunun cevabı şudur: Gerçek Aydınlık kaynağı Güneştir. Normal seviyede Gün ışığının renk sıcaklığı da 5500 Kelvindir.Bu da en doğru renklerin kaynağı olan beyaza denk gelir.bu durumda çekilecek ürün ya da kişi ne olursa olsun gördüğümüz renkleri fotoğrafa 5500 K lık bir ışık kaynağı ile aktarabiliriz. Bu nedenle stüdyo aydınlatmasında kullanılan ışıklar Gün ışığını taklit eder ve Renk sıcaklığı 5500 Kelvin olmalıdır. Ortalama paraflaşlar zaten anlık patlamayla bunu verir. Sürekli ışıklarda kullanılan ampullerin de mutlaka bu renk ısınını vermesi gerekir ki gerçek renkleri yakalayabilelim. Peki o halde 2 çeşit Işıktan söz edebiliriz. Paraflaşlar: Stüdyo aydınlatmasında Paraflaşlar temel ışık kaynaklarıdır. Gün ışığına en yakın rengi ve en fazla netliği sağladıkları için tercih edilirler. Paraflaşın ürettiği ışık watt/saniye olarak belirtilir. Piyasada 600W ışık veren bir paraflaş için 600 lük kafa tabiri kullanılır. Bu güç aydınlatılacak alanın genişliği ya da çekilecek ürünün boyutu ile yakından alakalıdır. Örneğin mekan çekimi (restoran,otel v.s) aydınlatması için 1000 lik paraflaşlar kullanılırken ortalama ürün çekimleri için 400 ve 600 lük kafalar ideal olacaktır. Peki stüdyo kurarken kaç adet paraflaş alıcaz? Yanında hangi aksesuarlar olacak? Bunu aşağıda stüdyo kurulumunda anlatacağız. Sürekli Işıklar: Paraflaşlar anlık ışık verdikleri için kontrol etmek biraz tecrübe gerektirir. Çünkü üzerindeki pilot dediğimiz ampulun ışığını çekeceğimiz konu üzerinde görürken denklanşöre bastığımızda bunun 1000 katı bir ışık verirler. Bu sebeble ürün ve video aydınlatmasında yine paraflaşlar gibi Günışığı rengini veren sürekli ışıklar yeni başlayanlar için daha çok tavsiye edilir. Sürekli ışıklar spiral ampul kullanılan, kırmızı kafa dediğimiz sıcak yani sarı-turuncu renk veren, floresan kullanılan ve yeni teknoloji led kullanılan geniş bir yelpazedir. Ürün fotoğrafçılığında tavsiye edeceğimiz çeşidi aşağıda anlatacağımız 4 lü ya da 5 li duy yapısında içine 5500K spiral ampul takılarak kullanılan sistemlerdir.

3 IŞIK AKSESUARLARI NELERDİR VE TEMEL GÖREVLERİ NEDİR? SOFTBOX: Işığı tek yönlü ve yumuşatarak gönderdikleri için portre ve ürün çekimlerinde en sık kullanılan ekipmandır. Çekilecek konunun büyüklüğüne göre ebadları bulunur. Octabox denilen sekizgen şekilli olanlar da bu gruptadır. ŞEMSİYE: İç yüzleri gümüş rengi olan tipleri ışığı yansıtma ve dağıtma özelliğine sahiptir. Geniş mekan aydınlatmasında en çok kullanılan aksesuardır. Transparan yani ışık geçirgenliği olan tipleri yine Işığı yumuşatarak dağıtmaya yarar.

4 TAS REFLEKTÖR VE PETEKLER: Direkt olarak paraflaşların önüne takılarak ışığın yayılmasını sınırlar.daha noktasal ve lokal aydınlatma sağlar.bunun için daha çok saç aydınlatması ve arka plan aydınlatmasında kullanılırlar.bunun önüne takılan petekler de ışığın gücünü sınırlar ve konuya yakın kullanımı kolaylaştırır.böylece efekt ışığı görevini üstlenirler.

5 YANSITMA REFLEKTÖRLER: Işık kaynağından gelen ışığı çekilen konuya yansıtmak için ve gölgeleri yumuşatmak için kullanılır.portreler için 50 cm, boylar için 100cm kullanılır. Ayrıca geçirgen panel difüzörler de bu gruptadır. Şimdi Aşamalarıyla Ürün Çekim Stüdyomuzu Kurgulayalım:

6 1- STÜDYO YAPILACAK MEKANI KURGULAYALIM: Stüdyoyu kuracağınız mekan Ev, ofis ya da imalathane ne olursa olsun çalışabileceğimiz rahatlıkta ve en az 4-5 metrekare bir alan olmalı mümkün olduğu kadar diğer odalardan bağımsız duvar ile ayrılmış bir alan olmalıdır. Tavan yüksekliği 2-3 metre arasında olmalıdır.eğer pencere olacaksa gerektiğinde günışığından faydalanmak, gerektiğinde gün ışığını engelleyecek stor kumaş perde ile kapatılmalıdır. Duvarlar orta bir gri mat boya ile boyanmalıdır. Bilinmeli ki her parlayan alan ve renk fotoğrafımızı etkileyecektir. Zemin de parlama yapmayacak bir malzeme ve renkte seçilmelidir. Tavan ise gerektiğinde ışığımızı tavandan aşağı yansıtmayı sağlamak üzere beyaz renkte olmalıdır. Prizler kablo kirliliği ve karmaşıklığını engellemek üzere her duvarda ışığımızı hareket ettirmeyi kolaylaştıracak mesafelere yerleştirilmelidir. Ortamın aydınlatması mümkün ise tavanda değil duvarlarda aplik şeklinde seçilmeli; çekim anında kapatılmalıdır. Tavanda reflektör etkisi yapacak armatürlerden kaçınmalıdır. Aşırı ısınmadan ekipmanın etkilenmesini engellemek için uygun bir havalandırma örneğin klima bulunmalıdır.

7 Öncelikle çekeceğimiz konuya uygun boyutta bir arka fon oluşturmalıyız. Bunun için karşımızdaki duvara bir fon sistemi kuracağız. Gerekli Ekipmanlar: 1. Greenbox yeşil, beyaz ve siyah Kağıt fon ideal ölçü 2,7 x 11 mt. 2. Kağıt fon için ES-B 3 lü Fon Askı seti 2- IŞIK EKİPMANLARIMIZI KURALIM: Evet Stüdyomuzun alt yapısını oluşturduk sıra geldi ışıklarımızı yerleştirmeye. Önce tekstil, Altın takı,mücevher,mermer,doğal taş gibi detayların çok önemli olduğu ürün gruplarını fotoğraflamak için paraflaş sistemi kuralım. Bunun için tavsiyemiz en az 600 lük 3 adet paraflaş kullanmaktır.

8 Gerekli Paraflaş Ekipmanı 1-3 adet 500 ya da 600 lük paraflaş 2-2 adet 50x70 cm Softbox, 1 adet tas reflektör, 1 adet 120 cm octobox 3-2 adet ışık ayağı, 1 adet deve boynu, 1 adet paraflaş tetikleyici Şimdi bir mücevher takı çekimi için stüdyomuzu kurgulayalım. Öncelikle her istenilen etki için farklı ekipman kullanılması gerektiğini bilmeliyiz bu nedenle ana ekipmanlarımızın hep elimizin altında bulunması gerekir. Bu nedenle masaüstü tabir ettiğimiz bu tip çekimler için fonumuzun önünde pleksiden yani ışık geçiren malzemeden yapılmış bir stillife masası ve ürün çekim çadırına ihtiyacımız olacaktır.

9 Arka planın photoshop yardımıyla temizlenmesine gerek duymadan çektiğimiz fotoğrafları e ticaret sitemize yükleyeceksek en güzel formül yukarıda görüldüğü gibi olacaktır. Ancak her parlayan ürün çadırda çekilmez. Örneğin çatal bıçak takımı ya da tencere çekimlerinde hiç parlama olmaması istenilen bir durum değildir. Çünkü metal malzemenin esprisi kalmaz.evet bu ürünlerde parlama olmalı, fakat eşit oranda ve istenilen noktada.çünkü oluşturacağımız parlama ürünün metal olduğunu vurgular. Bunun için de çadırı aradan kaldırıp stillife masasını kullanacağız. Ama ışık ile ürün arasına parlamayı yumuşatmak için difüzör panel yerleştireceğiz.

10 Eğer ürünümüz kıyafet ise ve modelli çalışacak isek stüdyomuzu şöyle kurgulayabiliriz. Öncekine ek olarak sofboxlarımızdan birini 90x120 cm yapacağız ki tam boy aydınlansın ve dizden aşağısı ışıksız kalmasın. Yine fonumuzun tümünü aydınlatmak için küçük ışık ayağına takacağımız paraflaşımızın önüne 30 cm tas reflektör yerleştireceğiz. Yine modelimizin önüne ve kamera açısına girmeyecek şekilde reflektör tutucu ile 100 cm beyaz reflektörümüzü konumlandıracağız. Işığı daha rahat kontrol etmek bakımından daha kolay bir kullanım istiyorsak çok detay alınması şart değilse ve özellikle deri çanta, ayakkabı ve çok çeşitli ürünleri bir arada çekiyorsak bunun için çözüm yolu aynı stüdyoyu Sürekli Işık Seti 5500 K ile kurmaktır. Gerekli Ekipman: 1-2 Adet dörtlü duy,2 adet 50x70 cm Magic Softbox ya da 60 cm Octabox 2-2 adet ışık ayağı, 8 adet watt 5500K spiral ampul

11 Youtube ya da eğitim videoları çekiyorsanız yine bu kombinasyonu ufak değişikliklerle aşağıdaki gibi kurgulayabilirsiniz. Farklı olarak 1 adet deveboynu, çitli duy ve önüne 100 cm transparan şemsiye ekleyerek greenbox çekimler için fon perdemizin eşit aydınlanmasını ve kişinin fondan ayrılmasını sağladık.

12

L ght up your l fe...

L ght up your l fe... Led sektöründe faaliyete geçen şirketimiz şuan İZMİR ve BURSA da toptan ve parakende olarak siz değerli müşterilerimize hizmet etmekteyiz. Ürünlerimiz Çin Halk Cumhuriyetinde 10.000 m² kapalı alanda yüksek

Detaylı

Işık. F. mak. Yansıyan ışık Nesne (3-Boyutlu) İmge Uzayı (2-Boyutlu)

Işık. F. mak. Yansıyan ışık Nesne (3-Boyutlu) İmge Uzayı (2-Boyutlu) I Ş I K Maddenin fiziksel yapısındaki atomik etkileşim sonucu oluşan elektromanyetik saçılımdır. Herhangi bir dalganın iki temel özelliği, dalga boyu frekans Dalga boyu ile frekansın çarpımı ışığın yayılma

Detaylı

Evde ya da ofisinizde, günde ortalama 6 saat süre ile 10 adet akkor lamba kullandığınızda; LED NEDİR? LED Aydınlatma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Evde ya da ofisinizde, günde ortalama 6 saat süre ile 10 adet akkor lamba kullandığınızda; LED NEDİR? LED Aydınlatma Sistemleri Nasıl Çalışır? LED NEDİR? LED Aydınlatma Teknolojisi,enerji tasarruflu aydınlatmada en son teknolojidir. LED 'Işık Yayan Diyot', elektriği ışığa dönüştüren yarı iletken cihaz anlamına gelir.led aydınlatmanın düşük enerji

Detaylı

Ov Lineer Armatür alfloresan

Ov Lineer Armatür alfloresan Oval Lineer Armatür Floresan Oval Genel Özellikler Gövde Panjur Reflektör Renklendirme Işık Kaynağı Sürücü Alüminyum ekstrüzyon gövde Şeffaf PC veya Beyaz ABS panjur 0,3mm kalınlıklı anodize aluminyum

Detaylı

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA Toplamda 10 yılı aşkın sektörel deneyimi, en güncel çözümleri üretebilme esnekliği ve müşteri odaklı projelendirme anlayışıyla,yenilenen aydınlatma

Detaylı

Dikkat çekici olması için tasarlandı

Dikkat çekici olması için tasarlandı PHILIPS LED Ampul 7 W (60 W) E27 Sıcak Beyaz Kısılamayan Dikkat çekici olması için tasarlandı Bildiğiniz ve sevdiğiniz şekillerde tasarlanmıştır. En yeni LED enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde geleneksel

Detaylı

Işığın gücünü keşfedin

Işığın gücünü keşfedin Işığın gücünü keşfedin Ev Aydınlatma Ürünleri Fiyat Listesi Nisan 2012 İÇİNDEKİLER 1. Philips 1.1 LivingAmbiance 1.2 LivingColors 1.3 Arcitone 1.4 Ledino 1.5 Ecomoods 1.6 Instyle 1.7 SmartSpot 1.8 mybathroom

Detaylı

2liner Lineer Armatür Floresan

2liner Lineer Armatür Floresan 2liner Lineer Armatür Floresan 2liner Genel Özellikler Gövde Reflektör Aydınlatma Açısı Renklendirme Işık Kaynağı Sürücü İki parçadan oluşan alüminyum ekstrüzyon Parabolik biçimlendirilmiş, alüminyum anodize

Detaylı

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com

US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU. www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA ÜRÜN KATALOĞU www.usaydinlatma.com www.usaydinlatma.com US AYDINLATMA Toplamda 10 yılı aşkın sektörel deneyimi, en güncel çözümleri üretebilme esnekliği ve müşteri odaklı projelendirme anlayışıyla,yenilenen

Detaylı

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller.

Floresan Ampuller. TL Minyatür TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller. TL Mini Super 80 Pro Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Yüksek kalite floresan kaplamalı 16 mm çaplı tüp Faydaları: Yüksek renksel geriverim Standart ampullerle

Detaylı

TEST 14-1 KONU IŞIK GÖLGE RENK. Çözümlerİ ÇÖZÜMLERİ

TEST 14-1 KONU IŞIK GÖLGE RENK. Çözümlerİ ÇÖZÜMLERİ KOU 14 ŞK GÖLG RK Çözümler TST 14-1 ÇÖÜMLR 1. şık bir enerji türü olup doğrusal yolla yayılır (örnek olayları), saydam maddelerden (cam-su) geçer. ve 5. ve de koyu rengin tercih edilmesi güneş ışınlarının

Detaylı

Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına,

Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına, 1 AYDINLATMA HESABI Aydınlatma Hesabı ve Aydınlatma Cetvelinin Oluşturulması Elektrik tesisat projelerinde her bir alan için ayrı ayrı odanın kullanım şekline, alanına, geometrisine ve gerekli aydınlık

Detaylı

DEKORATİF BETON AYDINLATMADA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

DEKORATİF BETON AYDINLATMADA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ DEKORATİF BETON AYDINLATMADA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ CONE CONE CONE CONE CONE Ölçüler Işık Dağılımı: Direk Aydınlatma TEKNİK ÖZELLİKLERİ Ürün Kodu 1001 23cm Uygulama İç mekan 16cm Montaj Tipi Yüzey Ø10cm Tekli

Detaylı

SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma

SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma Lighting SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma Huzurlu ve rahat bir çalışma ortamında hepimiz daha iyi hisseder ve daha iyi performans sergileriz. Ofisler, mağazalar ve

Detaylı

LED PANELLER KAYAN YAZI ADAPTÖRLERİ P10 - KIRMIZI LED PANEL P10 - BEYAZ LED PANEL P10 - MAVİ LED PANEL P10 - YEŞİL LED PANEL P10 - RGB LED PANEL

LED PANELLER KAYAN YAZI ADAPTÖRLERİ P10 - KIRMIZI LED PANEL P10 - BEYAZ LED PANEL P10 - MAVİ LED PANEL P10 - YEŞİL LED PANEL P10 - RGB LED PANEL LED PANELLER P10 - KIRMIZI LED PANEL P10 - BEYAZ LED PANEL P10 - MAVİ LED PANEL P10 - YEŞİL LED PANEL P10 - RGB LED PANEL TF-SU 2Lİ USB GİRİŞLİ PANEL DEVRESİ TF - A3 RS 232 GİRİŞLİ LED PANEL DEVRESİ TF

Detaylı

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI

MONTAJ NOTLARI. MONTAJ VE BAKIM NOTLARI ACG-AltiLED KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI KAÇ ADET ARMATÜR KULLANILMALI Amerikan Aydınlatma Mühendisleri Topluluğu (IESNA) nun tavsiye ettiği aydınlanma seviyeleri aşağıdaki gibidir: - Üretimin yapılmadığı lobi, hol v.b. genel alanlar (50-100

Detaylı

LIGHTING. Katalog 2015

LIGHTING. Katalog 2015 Katalog 2015 www.ed-son.com.tr ... IÇINDEKILER COB Armatürler 2 Trafolar 34 Camlı COB Armatürler 5 Slim Trafolar 36 Panel Armatürler 6 RGB Kumanda 37 Kristal Cam Spot 8 allwasher 38 Sıva Üstü Panel Armatürler

Detaylı

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Başarılı astrofotoğrafçılarımızı, kendi ağızlarından size tanıttığımız, bu hobiye başlangıçlarını ve deneyimlerini aktardıkları yazı dizimize, Metin Altundemir

Detaylı

IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN TEKNĐK ŞARTNAME

IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN TEKNĐK ŞARTNAME BTD.07.(DIŞ).2010/110 IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN 1. AMAÇ: TEKNĐK ŞARTNAME Bu şartnamenin amacı Kurumumuz stüdyolarında kullanılmak üzere satın alınacak ışık projektörleri

Detaylı

SLIM PANEL LED DOWNLIGHT

SLIM PANEL LED DOWNLIGHT bestar.com.tr SLIM PANEL LED DOWNLIGHT Dekoratif difüzör 04.4850 18W 1200LM 4000K LED SLİM DOWNLIGHT 18W 4000K 1200lm 205mm 160 h: 13 mm Dekoratif difüzör 04.4840 18W 1200LM 4000K LED SLİM DOWNLIGHT 18W

Detaylı

AYG-002 / AYG-003 BOYALI SİNEK ÖLDÜRME CİHAZLARI

AYG-002 / AYG-003 BOYALI SİNEK ÖLDÜRME CİHAZLARI AYG-002 / AYG-003 BOYALI SİNEK ÖLDÜRME CİHAZLARI Teknik Özellikler Bu cihazlar elektrostatik toz boyama yöntemiyle boyanmış dkp saçtan üretilmektedir. Özel uv ışını yayan floresanlar sayesinde uçan her

Detaylı

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir: Işık Kaynakları Herhangi bir aydınlatma armatürünün performansı, büyük ölçüde kullanılan ışık kaynağına (ampul) bağlıdır. Değişik kaynaklar değişik efektler yaratırlar. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. www.4maltinelektrik.com.tr

FİYAT LİSTESİ. www.4maltinelektrik.com.tr 16 FİYAT LİSTESİ www.4maltinelektrik.com.tr Her Şey Güvenle Başlar... www.4maltinelektrik.com.tr LED PANEL 60X60 LED PANEL AEL02-001 AEL02-002 60*60 LED PANEL BEYAZ 60*60 LED PANEL GÜNIŞIĞI 69,30 $ 69,30

Detaylı

Of is Aydınlatma Çözümleri

Of is Aydınlatma Çözümleri Of is Aydınlatma Çözümleri Ofisinizi ışıkla yenileyin Philips ofis aydınlatma çözümleri ile sadece iyi bir aydınlatma ürünü almakla kalmayıp, aydınlatmadaki yeniliklerden faydalanarak çalışma ortamınıza

Detaylı

High Quality High Performance

High Quality High Performance High Quality High Performance F İ YAT L İ S T E S İ 2 0 1 4 / 1 KDV Hariç www.iremelektrik.com www.iremelektrik.com.tr info@iremelektrik.com.tr Fiyatlarımıza KDV Dahil Değildir. Fiyatlarda değişiklik yapma

Detaylı

2015/2 FİYAT LİSTESİ. www.forlife.com.tr

2015/2 FİYAT LİSTESİ. www.forlife.com.tr 2015/2 FİYAT LİSTESİ www.forlife.com.tr İÇİNDEKİLER bizde www.forlife.com.tr ışık var... YUVARLAK BEYAZ KASA LED PANEL ARMATÜRLER... 2-3 YUVARLAK SATİN NİKEL KASA LED PANEL ARMATÜRLER...4 KARE BEYAZ KASA

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I Ambiance Pro A-şekil Ampul: Normal enkandesan ampul biçimine yakın enerji tasarruflu ampul Özellikleri: Profesyonel kullanımlara uygun Anlık titremesiz başlangıç Nominal ışık çıkışının %80 ine 2 dakika

Detaylı

ÜRÜN KATALOGU GARA RANTİ

ÜRÜN KATALOGU GARA RANTİ GARANTİ GARANTİ GARANTİ 2015 ÜRÜN KATALOGU 2 YIL 2 Pause Katalog 2014/1 2015 04-06 RAY TİPİ LED ARMATÜR ÇEŞİTLERİ SIVA ALTI COB LEDLİ ARMATÜRLER COB AR-111 LED AMPULLER 07 08 09-10 11 12 13 14 15 17 18

Detaylı

AYDINLATMA TÜRLERİ 1

AYDINLATMA TÜRLERİ 1 1 AYDINLATMA TÜRLERİ Aydınlatma Türleri Işık Kökeni Bakımından Aydınlatma Türleri Doğal Aydınlatma Suni Aydınlatma Aydınlatılan Yere Göre Aydınlatma Türleri İç Aydınlatma Dış Aydınlatma Amacı Bakımından

Detaylı

SENKR N. doğru tercihiniz.

SENKR N. doğru tercihiniz. SENKR N doğru tercihiniz SENKR N 2006 yılı itibariyle bir araya gelen ekibimiz bu tarihten itibaren geçmiş kariyerlerindeki tecrübeleri kullanarak sizlere hizmet vermeye başlamıştır. Farklı sektör ve dallarda

Detaylı

Floresan Ampuller. TL Rapid Start Standart Renkler Ampul: Borusal 38 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller.

Floresan Ampuller. TL Rapid Start Standart Renkler Ampul: Borusal 38 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller. TL Rapid Start Standart Renkler Ampul: Borusal 38 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: RS (Rapid Start-Hızlı Başlangıç) dıştan silikon kaplamalı ampuller Orta renksel geriverim

Detaylı

estetik modern büyüleyici 2 İÇİNDEKİLER 05-09 13-25 29-33 37-50 53-56 61-81 85-115 AVANTGARDE MODERN COUNTRY AHŞAP EKONOMİK SPOR SARKIT 119-137 141-146 149-152 157-168 173-177 181-187 191-200 TAVANLIK

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ) 1 BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II (AYDINLATMA VE KUVVET PROJESİ ÇİZİMİ) BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROJE II YILSONU NOTU KATKI ORANLARI Dersin Adı Dönemi Dersin Kredisi AKTS Bilgisayar Destekli Proje II Bahar Dönemi

Detaylı

30 h: 25. h:25. h: 20. h: 20. h: 25 MR16 GU5.3 50W G4 20W. h: 30. h: 25

30 h: 25. h:25. h: 20. h: 20. h: 25 MR16 GU5.3 50W G4 20W. h: 30. h: 25 2 0 1 3 2013 KRİSTAL SPOTLAR 03.4396 110$ 03.4387 150$ 03.4395 150$ 03.4410 150$ 03.4393 52$ 03.4385 48$ 03.4380 48$ 03.4400 150$ 03.4386 48$ 03.4379 40$ 03.4394 50$ 03.4381 $ 30 h: 25 h: 25 h: 25 80 03.4377

Detaylı

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Etkileyici Büyük yatırımlarla oluşturulan mağazalarınızda sergilediğiniz ürünlerinizin doğru

Detaylı

Metamerizm ve Yapay Işık Kaynakları

Metamerizm ve Yapay Işık Kaynakları C O A T S D İ K İ Ş Ç Ö Z Ü M L E R İ Metamerizm ve Yapay Işık Kaynakları İçerik Giriş Metamerizm Nedir? Metamerizm ve Çeşitleri Metamerizmde Işığın Önemi Yapay Işık Kaynağı nedir? Doğal ve yapay ışık

Detaylı

LED AMPULLER COB ÜRÜNLER LED PANEL LED WALLWASHER LED PROJEKTÖRLER LED BANT ARMATÜRLER. LED ŞERİTLER ve AKSESUARLARI ENERJİ TASARRUFLU AMPULLER

LED AMPULLER COB ÜRÜNLER LED PANEL LED WALLWASHER LED PROJEKTÖRLER LED BANT ARMATÜRLER. LED ŞERİTLER ve AKSESUARLARI ENERJİ TASARRUFLU AMPULLER AMPULLER Çanak... 4-5 Normal...6-11 Kapsüller... 12-13 T8... 14-15 Par... 16 ÜRÜNLER Downlight... 17-19 Ray Spotlar... 20-21 PANEL WALLWASHER ler... 22-24 Wallwasher... 25 PROJEKTÖRLER Harici... 26-27

Detaylı

IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN

IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN IŞIĞINIZ HİÇ SÖNMESİN 2015 LED PANEL ARMATÜRLER 02 03 SIVAÜSTÜ PANELLER 05 LED PROJEKTÖRLER 07 ADAPTÖRLER-RGB KUMANDALAR 08 AMPULLER 09 WALLWASHER 10 MAĞAZA AYDINLATMA 04 COB LEDLİ DOWNLIGHT SMD LEDLİ

Detaylı

NİSAN 2013 FİYAT LİSTESİ. Yeni ve Daha Parlak BİR HAYAT BAŞLIYOR

NİSAN 2013 FİYAT LİSTESİ. Yeni ve Daha Parlak BİR HAYAT BAŞLIYOR NİSAN 13 LİSTESİ Yeni ve Daha Parlak BİR HAYAT BAŞLIYOR İçindekiler Tasarruflu Ampuller Floresan Lambalar Simit Floresan Lambalar Metal Halide ve Halojen Lambalar Led Ampuller Led Spotlar Led Downlight

Detaylı

66,00 SM-BES-02 66,00 SM-BES-03 76,00 SM-BES-04 86,00 SM-BES-06 86,00 SM-BES-07 96,00 SM-BES-08 46,00 SM-BES-10 46,00 SM-BES-11 56,00 SM-BES-12

66,00 SM-BES-02 66,00 SM-BES-03 76,00 SM-BES-04 86,00 SM-BES-06 86,00 SM-BES-07 96,00 SM-BES-08 46,00 SM-BES-10 46,00 SM-BES-11 56,00 SM-BES-12 A TR L U LİM İ N S YE AYDINLATMA SİSTEMLERİ 2014 FİYAT LİSTESİ BES GRUBU BES SENSÖRLÜ ULTRA SLİM TAVAN ARMATÜRÜ SM-BES-01 BES SENSÖRLÜ TAVAN ARMATÜRÜ 66,00 SM-BES-02 BES SENSÖRLÜ TAVAN ARMATÜRÜ 66,00 SM-BES-03

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

l Fiyat Listesi

l Fiyat Listesi 2018-2 l Fiyat Listesi www.aykaelektrik.com.tr Golyatlar 77 0 00 2 li Golyat Fiş Priz S.Ü. 77 134 00 3 lü Golyat Fiş Priz S.Ü. 77 133 00 3 lü Anahtarlı Golyat Fi ş Priz S.Ü. 77 131 00 Safiṙ 3 lü S.A. Topraklı

Detaylı

Dünyanızı Aydınlatıyoruz... LIĞTEX

Dünyanızı Aydınlatıyoruz... LIĞTEX Dünyanızı Aydınlatıyoruz... LIĞTEX 2015 Aydınlatma Ürünleri Listesi İÇ MEKAN LED RAY SPOTLAR Elektrostatik Boya Alüminyum Gövde Dahili Trafo Yüksek Kalite LED Ray Spotlar SHARP LED SHARP LED SHARP LED

Detaylı

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü ES : Dichroic reflektör ve kızılötesi kaplamalı çift soketli yanıcılı, enerji tasarrufu sağlayan, koleksiyonunun düşük gerilimli halojen reflektörlü ampulü Piyasadaki yüksek enerji verimi sağlayan dichroic

Detaylı

erkin@viken.com.tr l www.viken.com.tr l www.vikenenergy.com l www.vikenenergi.se

erkin@viken.com.tr l www.viken.com.tr l www.vikenenergy.com l www.vikenenergi.se SATILIK 1 ADET PREFABRİK FABRİKA BİNASI, 1 ADET KONTEYNER OFİS BİNASI, MAKİNA VE MALZEMELERİN DETAYLARI AŞAĞIDADIR. SATIŞIMIZLA İLGİLİ ERKİN KÜÇÜKKARAGÖZ İLE TEMASA GEÇEBİLİRSİNİZ. TEL: 0533 644 85 40

Detaylı

3500 Kırmızı 1210 SMD İç Mekan Mt/ 60 LED 120 Derece Mt/400 ma Mt/4.8 Watt 1 USD

3500 Kırmızı 1210 SMD İç Mekan Mt/ 60 LED 120 Derece Mt/400 ma Mt/4.8 Watt 1 USD 3500 Kırmızı 1210 SMD İç Mekan Mt/ 60 LED 120 Derece Mt/400 ma Mt/4.8 Watt 1 USD 3501 Sarı 1210 SMD İç Mekan Mt/ 60 LED 120 Derece Mt/400 ma Mt/4.8 Watt 1 USD 3502 Mavi 1210 SMD İç Mekan Mt/ 60 LED 120

Detaylı

PAX VE KOMPLEMENT SATIN ALMA KILAVUZU. Menteşeli kapaklar

PAX VE KOMPLEMENT SATIN ALMA KILAVUZU. Menteşeli kapaklar SATIN ALMA KILAVUZU PAX VE KOMPLEMENT Menteşeli kapaklar Ayrıntılı bilgiyi garanti broşüründe bulabilirsiniz. EMNİYET Bu mobilya mutlaka duvara sabitlenmelidir. Değişik duvar yapı malzemeleri için değişik

Detaylı

Sanal Foto Market

Sanal Foto Market http://www.sanalfotomarket.com 1 / 20 Ürün: Aputure MXII-C Trigmaster 2.4G Flaş / Paraflaş / Makina Tetikleyici (Canon Uyumlu) Model: 131106080529 Fiyatı: $68,32 Ürün: Aputure MXII-C Trigmaster 2.4G Flaş

Detaylı

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos

Floresan Ampuller. MASTER TL5 HE Super 80 Ampul: Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller TL5. 9 Ağustos MASTER TL5 HE Super 80 : Borusal 16 mm kılıflı, düşük basınç cıva deşarjlı ampuller Özellikleri: Mevcut TL-D ampullerden %40 daha ince 104 lm/w a kadar yüksek ampul verimi Yüksek verimli 3-band floresan

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2016. VLK-Light. Gü en Veren Enerji!

FİYAT LİSTESİ 2016. VLK-Light. Gü en Veren Enerji! FİYAT LİSTESİ 2016 Gü en Veren Enerji! İÇİNDEKİLER V LK-Light LED PANELLER 3 LED PANELLER 4 CAMLI PANELLER 5 LED PANEL ARMATÜRLERİ 6 COB LEDLER 7 SIVA ÜSTÜ PANEL LEDLER 8 LED AMPUL & LEDLİ SENSÖR 9 HALOJEN

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ İSKENDERUN İRTİBAT BÜROSU İLE İLGİLİ YAPILACAK OLAN ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİNE DAİR AÇIKLAMALAR 1. Kırım, Sökme ve Temizlik Zemin katta duvarda yer alan ahşaplar sökülecek, projeye

Detaylı

HİZMETLERİMİZ. berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJEDIR.

HİZMETLERİMİZ. berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJEDIR. HİZMETLERİMİZ berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJEDIR. Prodüksiyon, Medya, Eğitim Hizmetleri Biz medya,prodüksiyon, yazılım, eğitim ve danışmanlık şirketiyiz ama bir medya şirketinden daha geniş

Detaylı

HİZMETLERİMİZ. berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJESIDIR.

HİZMETLERİMİZ. berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJESIDIR. HİZMETLERİMİZ berkmedya.com.tr BASINDA BİZ BERK MEDYA PROJESIDIR. Prodüksiyon, Medya, Eğitim Hizmetleri Biz medya,prodüksiyon, yazılım, eğitim ve danışmanlık şirketiyiz ama bir medya şirketinden daha geniş

Detaylı

İçindekiler. High Quality High Performance

İçindekiler. High Quality High Performance High Quality High Performance İçindekiler Akkor Ampuller... 07 Alüminyum Nemli Yer Armatürleri... 25 Bahçe Lambaları... 26 Balast ve Tranformatörler... 39 Camlı Tavan Armatürleri...13 CAT5E, CAT6 Bilgisayar

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2014/2 KDV Hariç

FİYAT LİSTESİ 2014/2 KDV Hariç FİYAT LİSTESİ 2014/2 KDV Hariç Energy Saver www.iremelektrik.com.tr High Quality High Performance İçindekiler Akkor Ampuller... 05 Alüminyum Nemli Yer Armatürleri... 32 Bahçe Armatürleri... 33 Balast ve

Detaylı

Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1. Mimari fotoğrafçılık

Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1. Mimari fotoğrafçılık Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1 Mimari fotoğrafçılık Mimarlık, gökdelenlerden kulübelere kadar her şeyi kapsayan geniş bir konudur. Gittiğiniz neredeyse her yerde, günlük hayatta bir

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2017/01

FİYAT LİSTESİ 2017/01 FİYAT LİSTESİ 2017/01 1100 Serisi Alüminyum Priz Kasası Seti 1100 05 01 Eloksal ABS + AL. AD. 1100 05 02 5 Siyah ABS + AL. AD. 63,00 1100 05 03 Beyaz ABS + AL. AD. 1100 08 01 Eloksal ABS + AL. AD. 1100

Detaylı

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu

Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Kullanım Kılavuzu Acil Aydınlatma Sistemi Acil Aydınlatma Sistemi Şehir şebekesi veya benzeri bir dış elektrik beslemesinin arıza sebepli kesilmesi, yangın - deprem gibi sebeplerle bina

Detaylı

FİYATI : 200 $ MASA LAMBASI İLE TAVANDA LOGO VE RESİMLER DÖNSÜN KULLANIM ALANLARI

FİYATI : 200 $ MASA LAMBASI İLE TAVANDA LOGO VE RESİMLER DÖNSÜN KULLANIM ALANLARI MASA LAMBASI İLE TAVANDA LOGO VE RESİMLER DÖNSÜN MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY4-DÖNEN KULLANIM ALANLARI - MASALAR - SEHPALAR - KOMİDİNLER - YATAK ODALARI - SALONLAR - OFİSLER FİYATI : 200 $ TEKNİK

Detaylı

EFix daha çevreci bir ofis için

EFix daha çevreci bir ofis için Lighting EFix daha çevreci bir ofis için EFix yüzeye monte TPS260 EFix TL5 aydınlatma armatürleri yelpazesi, eski elektromanyetik kurulumlar en yeni Philips teknolojisiyle değiştirildiğinde muazzam enerji

Detaylı

BORSA İSTANBUL GONG TÖRENLERİ

BORSA İSTANBUL GONG TÖRENLERİ BORSA İSTANBUL GONG TÖRENLERİ Değerli Yönetici, Borsamız bünyesindeki piyasaların işleme açıldığı ve kapandığı, işlem yapanlara ve tüm kamuoyuna her işlem günü işleme başlama ve işleme kapanma saatlerinde

Detaylı

Dış Cephe Led Aydınlatma ve İç Mekan Aydınlatma Projesidir. Proje sonrası poliklinik benzer yapılara göre %40 daha tasarruflu çalışmaktadır.

Dış Cephe Led Aydınlatma ve İç Mekan Aydınlatma Projesidir. Proje sonrası poliklinik benzer yapılara göre %40 daha tasarruflu çalışmaktadır. Denta Forum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği LG Led Amber Wallwasher L Tipi Aydınlatma Direği Üçgen Çift Taraflı Aplik Özel Üretim Sarkıt Avize Dekoratif Led Spot 60*60 Led Panel Led Panel Merdiven Gömme

Detaylı

>> Endüstriyel Aydınlatmalar

>> Endüstriyel Aydınlatmalar Tube Line Çok Amaçlı Aydınlatma 50cm den 400cm ye kadar istenilen ölçüde üretilebilen Tube Line koridor, dar ve geniş alanlar, tezgah üstleri gibi iç mekan aydınlatma ihtiyaçlarının yanı sıra bina dışı

Detaylı

Bu süreçte bizimle iş birliği içerisinde olan siz değerli dostlarımıza teşekkür eder, 2018 yılının tüm sektör için başarılı geçmesini dileriz.

Bu süreçte bizimle iş birliği içerisinde olan siz değerli dostlarımıza teşekkür eder, 2018 yılının tüm sektör için başarılı geçmesini dileriz. 1991 yılında telekomünikasyon sistemleri sektöründe kurduğumuz firmamız ALOSAN Telekomünikasyon, gerek müşteri portföyünün ihtiyaçları gerekse sektördeki eksiklikler sebebiyle 2005 yılında FORLIFE markasıyla

Detaylı

içindekiler ÇUBUK LED OSRAM-SAMSUNG-UZAKDOĞU ÇUBUK LED ÖZEL TASARIM ÇUBUK LEDLER SAMSUNG SMD 2835 SAMSUNG SMD 2835 / LENSLİ

içindekiler ÇUBUK LED OSRAM-SAMSUNG-UZAKDOĞU ÇUBUK LED ÖZEL TASARIM ÇUBUK LEDLER SAMSUNG SMD 2835 SAMSUNG SMD 2835 / LENSLİ içindekiler 01 SAMSUNG SMD 2835 SAMSUNG SMD 2835 / 160 0 LENSLİ 10 ÇUBUK LED OSRAM-SAMSUNG-UZAKDOĞU ÇUBUK LED ÖZEL TASARIM ÇUBUK LEDLER 02 03 LG INNOTEK SMD 5152 LG INNOTEK SMD 5152 SMD 5630 / 160 0 LENSLİ

Detaylı

FiYAT LiSTESi www.4maltinelektrik.com.tr LED PANELLER LED PANELLER 30*30 LED PANEL BEYAZ AEL10-001 30*30 LED PANEL BEYAZ 38,00$ AEL10-003 30*30 LED PANEL GÜN IŞIĞI 38,00$ 300 mm 300 mm W 1400LM 1 60*60

Detaylı

HAYALİMO EKİBİ 5.ÜNİTE IŞIĞIN YAYILMASI

HAYALİMO EKİBİ 5.ÜNİTE IŞIĞIN YAYILMASI Işık bir enerjidir ve başka enerjilere dönüşebilir. Örneğin güneşimiz mız olup, güneşten dünyamıza gelen aynı zamanda ısı enerjisine dönüşmektedir. >> Kendisi Işık olmayan varlıkları, ışığın onların üzerinden

Detaylı

TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma

TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma VERİ TABLOSU 1 / 12 TOSHIBA LED AYDINLATMA Eviniz için Aydınlatma Bir evin gereksinim duyduğu tüm lambalar bir arada. Elektrik faturanızda (aydınlatma ile ilgili tüketimde) %89 dan fazla tasarruf için

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 2017/01

FİYAT LİSTESİ 2017/01 FİYAT LİSTESİ 2017/01 1100 Serisi Alüminyum Priz Kasası Seti 1100 05 01 Eloksal ABS + AL. AD. 11000502 5 Siyah ABS + AL. AD. 1100 05 03 Beyaz ABS + AL. AD. 1100 08 01 Eloksal ABS + AL. AD. 11000802 8 Siyah

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I MASTER PL Elektronik B C D E F G H I J K L M N A Ampul: Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller Özellikleri: Enkandesan ampullere göre daha uzun ömürlü alternatif, farklı watt değerleri

Detaylı

kabinler Soho rack soho rack kabinler

kabinler Soho rack  soho rack kabinler 8 kabinler Soho rack www.gunko.com.tr 130 131 Soho Rack SOHO serisi kabinetler yüksek kalitede tasarımı ve imalatı sayesinde tüm aktif ve pasif cihazların korunmasında ayrıca tüm kablolama işlemlerini

Detaylı

SAS SIVAALTI ARMATÜRLER. Çift parabolik

SAS SIVAALTI ARMATÜRLER. Çift parabolik SIVAALI ARMAÜRLER AYDINLAMA Çift parabolik SANDAR ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Reflektör : Yüksek saflıkta parlak anodize alüminyum. Reflektör tipi : Çift parabolik Balast : EEI=B sınıfı manyetik balast S 8699 EN

Detaylı

COB LED DOWNLIGHT ARMATÜRLER

COB LED DOWNLIGHT ARMATÜRLER COB LED DOWNLIGHT ARMATÜRLER GY 1737-5 GY 1737-8 GY 1747 GY 17 GY 1767 GY 1787-20 GY 1787-30 ARMATÜR RENGİ KODU KULLANILAN LED TAIWAN TAIWAN TAIWAN TAIWAN TAIWAN TAIWAN TAIWAN 5 W 8 W 10 W 15 W 20 W 20

Detaylı

Teknik Şartname Standart Formu

Teknik Şartname Standart Formu İLAN NUMARASI: İHALE 1, LOT 2 Teknik Şartname Standart Formu 1. Genel Tanım KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı nın Turizm Kapasitesinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibeden yararlanmaya

Detaylı

FİYATI : 170 $ LOGO YANSIT RESSAM KULLANIM ALANLARI

FİYATI : 170 $ LOGO YANSIT RESSAM KULLANIM ALANLARI LOGO YANSIT RESSAM MARKASI : LOGO YANSIT MODELİ : LY-11 KULLANIM ALANLARI - MASALAR - SEHPALAR - RESİM ÇİZİM MASALARI - SIRALAR - DUVARLAR - KOPYA KAĞITLARI - ZEMİNLER - RESİM ATÖLYELERİ FİYATI : 170 $

Detaylı

Doğayı Kurtarmak Elimizde

Doğayı Kurtarmak Elimizde Ürün iyat Listesi 03/2016 friendly Doğayı Kurtarmak Elimizde Elektrik enerjisinin üretilme maliyetinin yüksekliği, mevcut enerji kaynaklarının zamanla azalması vb. nedenlerden dolayı son yıllarda dünyadaki

Detaylı

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1:TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK

Detaylı

LED Aydınlatma Sistemleri

LED Aydınlatma Sistemleri LED Modul Sistemi on/off Ürün: Mercek, koruyucu ve soğutucu kutudan oluşan başka LED Modul lerine kolayca bağlanabilen son derece esnek tasarım imkanı sunan ve kendi kendine yeterli bir aydınlatma sistemidir.

Detaylı

2012-OCAK YENİ LİSTE ÇALIŞMASI Stok Adı Brüt Liste CANALEX SERİSİ TSE'Lİ KAPALI TİP KABLO KANALLARI (KUTULU) 12X12 MM KABLO KANALI (CANALEX) 0,484 TL. 15X10 MM KABLO KANALI (CANALEX) 0,500 TL. 16X16 MM

Detaylı

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014

LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 LED AYDINLATMA OFİS ÇÖZÜMLERİ 2014 Ofislerde %80 e varan enerji tasarrufu! Günümüzde ofis ortamlarında çok zaman geçirilmektedir ve bir ofis ortamında çalışanların verimi, ortamın konforu ile doğru orantılıdır.

Detaylı

Ampul: MASTER PL Elektronik. Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller

Ampul: MASTER PL Elektronik. Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller : MASTER PL Elektronik Profesyonel kullanımlar için enerji tasarruflu MASTER ampuller aydaları Aynı ışık çıkışına sahip bir enkandesan ampulün tükettiği enerjinin 1/5'ini tüketmesini sağlayan yüksek enerji

Detaylı

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >>

>> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> LED'ler (Light Emitting Diode), adından da anlaşılabileceği gibi elektriksel enerjiyi ışık enerjisine dönüştüren yarı iletken diyotlardır. LED lere gelen elektrik akımı bildiğimiz ampuller gibi akkor hale

Detaylı

DEKORATİF ARMATÜRLER

DEKORATİF ARMATÜRLER DEKORATİF ARMATÜRLER www.alanaydinlatma.com DEKORATİF ARMATÜRLER ALDEKO-V * Boyut (mm) :315x1050x8 * Ağırlık (kg) :4,10 * Işık Kaynağı :3528 SMD LED * Güç Tüketimi (Watt) :38 * Giriş Voltajı (V) :AC 200-240

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME 2. GENEL HUSUSLAR

TEKNİK ŞARTNAME 2. GENEL HUSUSLAR TEKNİK ŞARTNAME 1. AMAÇ Bu şartnamenin amacı, TRT Kurdi Kanalı için kiralanması planlanan prodüksiyon merkezine ilişkin teknik ve fonksiyonel özellikleri ve hizmetleri belirlemektir. 2. GENEL HUSUSLAR

Detaylı

Isıtma kapasitesi: Döküm demir eşit ve etkili bir ısı verir. Hem radyant hem de konveksiyonel ısı ihtiyaçlarına uygun olarak sobalar üretir.

Isıtma kapasitesi: Döküm demir eşit ve etkili bir ısı verir. Hem radyant hem de konveksiyonel ısı ihtiyaçlarına uygun olarak sobalar üretir. MORSØ SOBALARI HAKKINDA... Morsø tam 161 yıldır döküm demir sobalar üretmekte ve geliştirilmesi konusunda çalışmaktadır. Her durumda sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir model bulunacaktır. Morsø diğer

Detaylı

ÜRÜNLERİMİZ. Sergileme Ekipmanları

ÜRÜNLERİMİZ. Sergileme Ekipmanları ÜRÜNLERİMİZ Aydınlatma Ekipmanları Mobilya Grupları Sergileme Ekipmanları AYDINLATMA EKİPMANLARI Stok Kod No: ARMT.0013 400 W SPOT Stok Kod No: ARMT.0014 500 W SPOT Stok Kod No: ARMT.0010 150 W HELOJEN

Detaylı

KLASİK KAMERA MUHAFAZALARI IR KAMERA MUHAFAZALARI

KLASİK KAMERA MUHAFAZALARI IR KAMERA MUHAFAZALARI KLASİK KAMERA MUHAFAZALARI 99 99 IF 99 IF POE Ykseklik : 120mm Pencere Alanı : 65 mm 70$ Klasik Kamera sı 10 Watt Gç Tketimi Otomatik Isıtıcı Otomatik Fan Ykseklik : 120mm Kamera Alanı 80$ Klasik Kamera

Detaylı

YENi NESiL STAND HiZMETi

YENi NESiL STAND HiZMETi YENi NESiL STAND HiZMETi www.modelstand.com.tr MODEL STAND NEDİR? Model Stand, fuara katılım gösteren firmaların fuar süresince kiralamış oldukları Özel standın standardize edilmiş halidir. Model Stand

Detaylı

OFİS KONTEYNER: 700 cm MASA 3 MASA 4 MASA 1 MASA 2 GİRİŞ DOLAP SERVİS DOLABI

OFİS KONTEYNER: 700 cm MASA 3 MASA 4 MASA 1 MASA 2 GİRİŞ DOLAP SERVİS DOLABI OFİS KONTEYNER: 700 cm ETAJER ETAJER DOLAP ETAJER ETAJER DOLAP 1 2 3 4 250 cm SERVİS DOLABI PLAN GİRİŞ 240 cm 240 cm CARAVANS TRAILERS CONTAINERS OFİS KONTEYNER: Model Ölçüler Özellikler : SOYKAR KONTEYNER.

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-T 2 Pinli B C A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampul Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampul Sistem, 6 paralel dar floresan tüp içerir Özellikleri: 2-pinli bir muhafaza,

Detaylı

REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri)

REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri) REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri) YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ FLOURESAN AMPULLERLE YÜKSEK TAVAN UYGULAMALARI Yüksek tavanlı işletmelerde yakın zamanlara kadar yüksek basınç (HID) ampullü aydınlatma armatürleri

Detaylı

Ürün fiyat kataloğu -2- YENİ. Aydınlatma Sulama Hortumları Tesisat Malzemeleri NET FİYATLARIDIR. + KDV İLAVE EDİLECEKTİR.

Ürün fiyat kataloğu -2- YENİ. Aydınlatma Sulama Hortumları Tesisat Malzemeleri NET FİYATLARIDIR. + KDV İLAVE EDİLECEKTİR. Kablo kanalları Aydınlatma Sulama Hortumları Tesisat Malzemeleri Armatür& Aplik Sigorta Kutuları Plastik Borular YENİ NET FİYATLARIDIR. + KDV İLAVE EDİLECEKTİR. ISO 9001 Ürün fiyat kataloğu www.babacanplastik.com.tr

Detaylı

ÜRÜNLERİMİZ. Stand. Ekipmanları

ÜRÜNLERİMİZ. Stand. Ekipmanları ÜRÜNLERİMİZ Aydınlatma Ekipmanları Stand Mobilyaları Stand Ekipmanları AYDINLATMA EKİPMANLARI Stok Kod No: ARMT.0013 400 W SPOT Stok Kod No: ARMT.0014 500 W SPOT Stok Kod No: ARMT.0010 150 W HELOJEN SPOT

Detaylı

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Tek Kat Aypan Tek Kat Aypan Duvar

Detaylı

COB LED ARMATÜRLER CT - 5282 CT - 5276 CT - 5277 AKİK COB LED ARMATÜR AKİK COB LED ARMATÜR AKİK COB LED ARMATÜR CT - 5264 CT - 5287 CT - 5288

COB LED ARMATÜRLER CT - 5282 CT - 5276 CT - 5277 AKİK COB LED ARMATÜR AKİK COB LED ARMATÜR AKİK COB LED ARMATÜR CT - 5264 CT - 5287 CT - 5288 COB LED ARMATÜRLER COB LED ARMATÜRLER CT - 5282 AKİK COB LED ARMATÜR CT - 5276 AKİK COB LED ARMATÜR CT - 5277 AKİK COB LED ARMATÜR Gövde İç - Dış çap Yükseklik 3 W Silver 7-8.5 cm 4.3 cm Koli Adedi: 50

Detaylı

ZİL GRUBU KAPI OTOMATİKLERİ MERDİVEN OTOMATİKLERİ ZİL TRANSFORMATÖRLERİ. Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) Kod Açıklama Adet Fiyat ( )

ZİL GRUBU KAPI OTOMATİKLERİ MERDİVEN OTOMATİKLERİ ZİL TRANSFORMATÖRLERİ. Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) ZİL GRUBU U.001 Uygun Tek Ses Kanarya Zil 100 4.50 3001 Tek Ses Kanarya Zil 100 5.60 3002 Üç Ses Kanarya Zil 50 6.20 3007 Ding Dong Zil 50 8.80 3020 Konuşan Zil 30 Melodili 50 16.50 3004 Ayarlı Telefon

Detaylı

AYDINLATMA DA ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ. ġahin Özgül Elektrik ve Yüksek Elektronik Mühendisi. EMO Ġstanbul ġubesi

AYDINLATMA DA ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ. ġahin Özgül Elektrik ve Yüksek Elektronik Mühendisi. EMO Ġstanbul ġubesi AYDINLATMA DA ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ ġahin Özgül Elektrik ve Yüksek Elektronik Mühendisi sahin.ozgul@emo.org.tr EMO Ġstanbul ġubesi 28.02.200 Ġstanbul VERĠMLĠLĠĞĠ Aydınlatmada Enerji Verimliği, Kanunda nihai

Detaylı

Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ

Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ Park, Bahçe ve Çevre Aydınlatmada Yönetmeliğe Uygun IŞIK KONTROL (DIM) SİSTEMİ ile Genel Aydınlatma Yönetmeliğinin Gereksinimlerine Uygun %81 e varan ENERJİ TASARRUFU DİMKO; park ve bahçelerinizin aydınlatmalarında,

Detaylı

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır

Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır Yangın Alarm Sistemleri iki ana gruba ayrılır 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme) 2. Adreslenebilir Sistemler Noktasal Bilgilendirme 1. Konvansiyonel Sistemler (Bölgesel Bilgilendirme)

Detaylı

2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu

2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu 2014 Entek LED İç Aydınlatma Kataloğu INDEXINDEX Hakkımızda Sertifikalarımız 04 05 Led Ampuller Asil Serisi Zarif Serisi Kararlı Serisi 06 07 08 Downlight Görkemli Serisi Alımlı Serisi Sade Serisi Papatya

Detaylı