Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SİYASİ TARİH DAVRANIŞ BİLİMLERİ-II GENEL UYGARLIK TARİHİ SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A 1. Aşağıdakilerden hangisi Fransa da Kurucu Meclis Dönemi nde gerçekleştirilen ekonomik uygulamalardan biri değildir? A) Madenlerle ilgili yeni düzenlemelere gidilmesi B) Loncaların kaldırılması C) Esnafın yeni makinelere ve yöntemlere karşı direncinin kırılmak istenmesi D) Herkesin istediği işe girebileceği hükmünün getirilmesi E) Ücretlerin işçi ile işveren arasında anlaşma yoluyla tespit edileceğinin belirtilmesi 2. Hem Rusya ya hem de Prusya ya karşı tampon oluşturmak üzere Viyana Kongresi nde kurulan devlet A) Belçika B) Almanya C) Avusturya D) Finlandiya E) Polonya SİYASİ TARİH 4. Mayıs 1882 tarihinde kurulan Üçlü İttifak ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Polonya nın 1884 yılında yeni bir antlaşma ile ittifak içine katılması B) Almanya nın olası bir Fransız-Rus saldırısı karşısında kendini güvenceye alması C) Avusturya-Macaristan ın, İtalyan irredantizmine karşı önlem almış olması D) Avusturya-Macaristan ın Balkanlar da Rusya yla daha sık ve ciddi biçimde karşı karşıya gelmesi E) İtalya nın özellikle Alman desteğine güvenerek emperyalist maceralara girişmesi 5. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı İmparatorluğu nun Birinci Dünya Savaşı na girme nedenleri arasında yer almaz? A) Almanya nın savaştan üstün çıkacağı düşüncesi B) Turan İmparatorluğu kurma arzusu C) Balkan Birliği ni sağlama çabası D) Ekonomik bağımsızlığın kazanılması isteği E) Son savaşlarda kaybedilen toprakların geri alınması arzusu A 3. I. Rusya nın, büyük kazanımlar elde etmesi II. Bulgaristan ın, özerk olmakla birlikte sınırlarının genişletilmesi III. Sırbistan, Karadağ ve Romanya nın toprakları büyütülerek bağımsız olmalarının sağlanması Yukarıdakilerden hangileri Ayastefanos Antlaşması nın sonuçları arasında yer alır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III 6. Birinci Dünya Savaşı nda yapılan Gizli Antlaşmaları dünya kamuoyuna açıklayan devlet A) ABD B) İngiltere C) İtalya D) Rusya E) Fransa 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A A 7. 6 Haziran 1944 te başlayan Normandiya çıkarmasından sonra Almanya yla 2 Ağustos 1944 te siyasal ilişkilerini keseceğini açıklayan devlet aşağıdakilerden hangisidir? A) SSCB B) ABD C) Fransa D) İngiltere E) Türkiye 8. Aşağıdakilerden hangisi Japonya nın 1931 yılında Mançurya yı kontrol altına almasının ardından izlediği politikalar arasında yer almaz? A) Çin le çatışma alanının genişletilerek Batı dünyasına meydan okunması B) Yönetimde anti-militarizm etkisinin artması C) Liberallere ve barış yanlılarına suikastlar düzenlenmesi D) Birinci Dünya Savaşı ndan sonra inşa edilen düzenin açıkça reddedilmesi E) Milletler Cemiyeti üyeliğinden çıkılması 10. Aşağıdakilerden hangisi yılları arasında ABD tarafından gerçekleştirilen Marshall yardımlarının sonuçlarından biri değildir? A) Batı ile SSCB arasındaki olumlu ilişkiler arttı. B) Ekonomileri gelişen ülkelerde komünistlerin iktidarı ele geçirme ihtimali ortadan kalktı. C) Yardımlar, dolaylı olarak Avrupa ekonomik bütünleşme hareketine ivme kazandırdı. D) Fransa ve Federal Almanya arasında ekonomik konularda işbirliği yapma alışkanlığı gelişti. E) Yardımlar, Amerikan ekonomisinin canlanmasına yol açtı. 11. Aşağıdakilerden hangisi Bağdat Paktı na (1955) üye ülkelerden biri değildir? A) Irak B) Suriye C) Pakistan D) Türkiye E) İran 12. Çin Halk Cumhuriyeti nde yılları arasında devam ederek ülkede komünizm dışındaki her türlü ideolojinin izlerinin silinmeye çalışıldığı devrime ne ad verilir? A) Yenileşme Süreci B) Dönüşüm Süreci C) Ekonomik Devrim D) Sosyal Devrim E) Kültür Devrimi 9. ABD ve İngiltere tarafından Ağustos 1941 de ilan edilen ve Birleşmiş Milletlerin kuruluşunda da temel ilkelerden bazılarını oluşturacak olan bildirge aşağıdakilerden hangisidir? A) Büyük Bildirge B) Asya Bildirgesi C) Atlantik Bildirgesi D) Avrupa Bildirgesi E) Birleşik Bildirge 13. Avrupa Toplulukları nın uluslarüstü bir yapıya kaymaması için gösterdiği büyük direnç ve topluluğun genişlemesini engellemek için verdiği tepkilerle tanınan devlet adamı A) Charles De Gaulle B) François Mitterand C) Robert Schuman D) Edgar Faure E) Michel Debre 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A A 14. Aşağıdakilerden hangisi Temmuz 1955 te gerçekleştirilen Cenevre Görüşmelerinin sonuçlarından biri değildir? A) İki blok arasındaki gerilimi azaltacak önlemler üzerinde ilk defa görüşülmesi B) Nükleer silahlanma gibi hassas konularda hiçbir ilerleme sağlanamaması C) İki Almanya nın birleşmesi konusunda sonuç alınamaması D) Soğuk Savaş şartlarının ortadan kaldırılması için kesin adımların atılması E) ABD ve SSCB liderleri arasında bir diyalog kanalının oluşturulması 15. Sovyetler Birliği nde sosyalizmin yeniden yorumlanması gerekliliği üzerinde durarak, ilk kez açıklık (glasnost) ve yeniden yapılanma (perestroyka) kavramlarını kullanan Sovyet lideri aşağıdakilerden hangisidir? A) Kruşçev B) Çernenko C) Yeltsin D) Gorbaçov E) Brejnev 17. Doğu Avrupa ülkelerinin 1989 sonbaharında Sovyetler Birliği nin nüfuzundan kurtulmaya başlamalarına ve kendi geleceklerini belirlemeye yönelmelerine ilişkin doktrin A) Monroe Doktrini B) Prag Doktrini C) Yeltsin Doktrini D) Sinatra Doktrini E) Litvinov Doktrini 18. Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde atmosfere salınan ve sera etkisi yaparak iklim değişikliğine yol açan karbondioksit gibi gazların sabitlenmesini öngören 1997 tarihli belge A) Helsinki Nihai Senedi B) Kyoto Protokolü C) Cenevre Sözleşmesi D) Schuman Bildirgesi E) Krokov Protokolü 19. Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ ın işgali üzerine yaşanan çatışmaları durduran diplomatik grup A) UNOSOM Grubu B) Kafkasya Grubu C) Minsk Grubu D) İstanbul Grubu E) Vilnius Grubu 16. Aşağıdakilerden hangisi 1 Temmuz 1987 de yürürlüğe giren Avrupa Tek Senedi ile kurumsal anlamda ortaya çıkan değişikliklerden biri değildir? A) Oy birliğinden nitelikli oy çokluğuna geçilmesi B) Karar alma süreçlerinde reforma gidilmesi C) Ortak askeri bir gücün oluşturulması D) İş birliği sürecinin öngörülmesi E) Avrupa Parlamentosu nun yeni üye kabulü ve ortaklık antlaşmalarının onaylanması konusunda yetkilendirilmesi 20. ABD nin öncülüğünde 1993 te İsrail ile Filistin tarafları arasında imzalanan ve özerk bir Filistin yönetimi kurulmasını öngören anlaşma aşağıdakilerden hangisidir? A) Camp David Anlaşması B) Oslo Anlaşması C) Balfour Antlaşması D) Davos Antlaşması E) Zürih Antlaşması 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A 1. Psikoanalitik yaklaşımın kurucusu A) Sigmund Freud B) Kurt Koffka C) James Watson D) William James E) Kurt Lewin 2. Tren yolundaki rayların uzakta birleşecekmiş gibi gözükmesi algıda tek göze bağlı ipuçlarından hangisine bir örnektir? A) Göreli büyüklük B) Görsel alanda yükseklik C) Örtüşme D) Doğrusal perspektif E) Dokum gradyanı 3. Dürtü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Ölçülmesi imkânsızdır. B) Doğuştan gelir. C) Kaynağı bilinçdışıdır. D) Katı ve otomatik davranışa yol açar. E) İhtiyaca dayanır. 4. İçgüdü Kuramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Bu kuram Darwin in Evrim Teorisinden etkilenmiştir. B) Bu kurama göre içgüdüler, çevrenin etkisiyle kazanılır. C) Davranışçı akıma tepki olarak doğmuştur. D) En önemli temsilcisi Watson dur. E) Bu kurama göre davranışlar, içgüdülerden bağımsızdır. 5. Kavramların zihinde onu temsil eden en iyi örnek yoluyla sınıflandırıldığını savunan yaklaşım DAVRANIŞ BİLİMLERİ-II 7. Bir kişinin şimşek çaktığını görünce irkilmesi örneğinde koşullu uyarıcı A) Şimşeğin görüntüsü B) Şimşeğin sesi C) Kişinin geçmiş deneyimleri D) Kişinin psikolojik durumu E) Kişinin refleksi 8. Daha önceki test sınavında başarısız olan bir öğrencinin sınav sorularının test olduğunu görünce kaygılanması ne tür tepkiye bir örnektir? A) Koşulsuz B) Uyaran C) Algısal D) Refleks E) Koşullu 9. Aşağıdakilerden hangisi sönmeyi sağlar? A) Davranıştan sonra koşullu uyarıcı verilmesi B) Koşullu uyarıcıya benzer nitelikte uyarıcılar verilmesi C) Koşulsuz uyarıcının bir süre tek başına verilmesi D) Koşullu uyarıcının bir süre koşulsuz uyarıcı olmaksızın tek başına verilmesi E) Koşullu uyarıcının koşulsuz uyarıcı ile aynı anda verilmesi 10. Psikoanalitik Kuram da kişilik gelişiminin en önemli faktörü aşağıdakilerden hangisidir? A) Benliğin, gerçeklik algısı B) Bilinçdışındaki materyaller C) Libido adı verilen psişik enerji D) İd ve bilinç arasındaki çatışmalar E) Bilinçdışının bilinç düzeyine gelme çabası A A) Özellikler modeli B) İyi örnek modeli C) Problem çözme modeli D) Temsil modeli E) Prototip model 6. Bir telefon numarasını gruplandırılarak akılda tutma yoluna gitmek, aşağıdaki süreçlerden hangisinin işleyişini kolaylaştırır? A) Duyusal kayda alma B) Sözel ifade etme C) Uzun Süreli Belleğe alma D) Kısa Süreli Belleğe alma E) Sıralama 11. Kişilik ve mizaç arasındaki temel fark A) Mizaç, kişiliğin sosyal etkileşimle şekillenen parçasını oluşturmaktadır, kişilik ise mizacı kapsar ve değişmez bir niteliktedir. B) Mizaç bilinç öncesi, kişilik ise bilinçdışı süreçleri içerir. C) Mizaç, kişinin doğuştan gelen ve değişmez özelliklerini betimler, kişilik ise nispeten daha değişkendir. D) Mizaç, kişiliğin dinamik ve değişken yanını oluşturur ve bu nedenle kişiliğe göre çevresel etkilere daha açıktır. E) Mizaç toplumsallaşma ile kazanılırken kişilik, yalnızca eğitim ile şekillendirilir. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A A 12. Aşağıdakilerden hangisi yeteneklerin kişilik üzerindeki etkisini gösteren bir örnektir? A) Yaşadığı kasabada basketbol oynayan arkadaşlarının olması nedeniyle çocuğun basketbola ilgi duyması B) Yüzme yarışlarında sürekli madalya kazanan bir çocuğun özgüveninin artması C) TV dizilerinde keman çalan kişileri gördükçe bireyin keman dersleri almaya başlaması D) Annesinin çocuğa satranç öğretmesi E) Güzel resim yapan kardeşinin aile tarafından takdir edildiğinin gören ablanın iyi resim yapmaya çalışması 13. Freud un insan zihnini bilinç, bilinç öncesi ve bilinçdışı olarak üç katmana ayırdığı modeli A) Yapısal Zihin B) İşlevsel Zihin C) Kutup Zihin D) Topografik Zihin E) Karmaşık Zihin 14. Bireyin üniversite sınavında istediği bölümü kazanması, fakat üniversitenin uzak bir şehirde olması nedeniyle yaşadığı çatışma türü A) Yaklaşma-yaklaşma B) Kaçınma-kaçınma C) Duygusal tutarsızlık D) Engellenme E) Yaklaşma-kaçınma 17. Stres ile ilgili Transaksiyonel Model i açıklayan aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Her organizma strese aynı tepkiyi verir. B) Stresörü tanımlayan şey kişinin ona ilişkin yaptığı değerlendirmelerdir. C) Stresle karşılaşan organizma alarm, direnme, tükenme aşamalarından geçer. D) Kişinin alışık olduğu yaşam alışkanlıklarının dışında ortaya çıkan büyük yaşam olayları stres yaratır. E) Kişinin günlük yaşamında her gün karşılaşabileceği, huzursuz edici, engelleyici, hayal kırıklığı yaşatıcı olaylar stres yaratır. 18. Tutum ve davranış arasındaki ilişki ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Tutumlar, doğrudan gözlenebilen bir davranış türüdür. B) Tutum, gözlenebilen bir davranış değil; davranışa hazırlayıcı bir eğilimdir. C) Davranış, tutumdan önce gelir ve tutumun oluşumunu hızlandırır. D) Tutum ve davranış eş zamanlı oluşan yapılardır. E) Tutumlar doğrudan gözlenebilen ve davranışa atfedilir yapılardır. 19. Tutumların hangi özelliği basit veya karmaşık olarak nitelendirilmelerine neden olmaktadır? 15. Selye nin genel adaptasyon sendromundaki alarm aşaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Organizma, alarm aşamasında devam eden stresörle savaşır ve onu yenmeye çalışır. B) Organizma tehdide karşı harekete geçmek için hazırlanır ve savaş-kaç tepkisi verir. C) Devam eden stres, organizmada psikolojik rahatsızlıklar yaratır. D) Organizma stresle mücadele etmeyi bırakır. E) Devam eden stres, organizmanın olumsuz davranışlar sergilemesine neden olur. 16. Aşağıdakilerden hangisi savunma mekanizmalarından biri değildir? A) Ruminasyon B) Yansıtma C) Özdeşim kurma D) Regresyon E) Karşıt tepki geliştirme A) Tutumu gerçekleştiren psikolojik objenin bir kişi ya da eşya olması B) Tutumun kaç farklı yoldan edinildiği C) Tutumun içinde bulunan öğe sayısı D) Tutumların davranışsal öğesinin yol açtığı davranış sayısı E) Tutumların oluşumunda etkili olan çevresel faktörlerin sayısı 20. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir? A) Kişinin bilgilerine bir düzen getirmesi B) Dünya hakkında bir fikir oluşturması C) Beden imajı üzerindeki şekillendirici etkisi olması D) Tutumlar arası benzerlik sayesinde bir sosyal gruba dair aidiyet hissi yaratması E) Kendilik değerine karşı tehdit oluşturan durumlara karşı koruyucu olması 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A 1. Kadeş Barış Anlaşması Mısır da hangi dönemde yapılmıştır? A) Eski Krallık Dönemi B) Yeni Krallık Dönemi C) Erken Dönem D) Orta Krallık Dönemi E) Geç Dönem 2. Afrika da evrimleştikten sonra Asya ve Avrupa ya yayıldıkları kabul edilen ve fosilleri Afrika dışında bulunan ilk insan türü A) Homo sapiens B) Homo neanderthalensis C) Homo erectus D) Homo heidelbergensis E) Homo habilis 3. Aşağıdakilerden hangisi Urartulardan günümüze ulaşan tesislerden biri değildir? A) Kara yolları B) Yer altı tünelleri C) Su kanalları D) Barajlar E) Göletler GENEL UYGARLIK TARİHİ 5. Fenikeli Kolonistlerce Kuzey Afrika da kurulan, başkenti bugünkü Tunus ta bulunan, Kuzey Afrika nın batısına, İspanya ve Fransa nın deniz kıyısı bölgelerine ve adalara sahip güçlü devlet aşağıdakilerden hangisidir? A) Eski Mısır Krallığı B) Lidya Krallığı C) Aka Devleti D) Nubya Krallığı E) Kartaca Devleti 6. MS 476 yılında yıkılan Batı Roma İmparatorluğu nun son imparatoru kimdir? A) I. Theodosius B) I. Constantinus C) Valens D) Augustus E) Romulus Augustulus A 4. Tunç Çağı na adını veren tunç hangi iki madenin karıştırılmasıyla elde edilen bir alaşımdır? A) Bakır-Çinko B) Demir-Arsenik C) Bakır-Kurşun D) Bakır-Kalay E) Altın-Gümüş 7. Endülüs Emevî Devleti nin ikinci kurucusu olarak kabul edilen Emevî halifesi A) III. Abdurrahman B) II. Abdurrahman C) II. Hakem D) II. Hişâm E) III. Hişâm 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A A 8. Aşağıdakilerden hangisi Abbasi Halifesi Me mun döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? A) Yunancadan yapılan çeviri faaliyetleri bu dönemde başlamıştır. B) Tercüme faaliyetleri gelişmesiyle pek çok önemli tercüman ortaya çıkmıştır. C) Bağdat ta bir gözlemevi kurularak gök cisimleri ile ilgili araştırmalar başlamıştır. D) Bağdat ta Kütüphanesi ve devamlı memurları olan bilimler akademisi kurulmuştur. E) Felsefe alanında yeni çalışmalar hız kazanmıştır. 9. İran ın kapıları hangi savaşla birlikte Müslümanlara açılmıştır? A) Nihâvend Savaşı B) Arkaba Savaşı C) Taif Seferi D) Kâdisiye Savaşı E) Sıffîn Savaşı 11. Aydınlanma Felsefesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Herkesin eşit ve özgür olduğu düşüncesinden en çok ruhbanlar yararlandı. B) Akılcı ve değişime açık dünya görüşünün hâkim olmaya başladı. C) Özel mülkiyet dokunulmazlığı burjuvazinin gücünü arttırdı. D) Burjuvazinin ekonomik gücü siyasi yapıya egemen olmasını sağladı. E) Aydınlanma Felsefesi bir burjuva felsefesi oldu. 12. Osmanlı Devleti nin 600 yıl boyunca üç kıtada hâkimiyet sürmesinin nedeni A) Yönetim anlayışında milli bir ideolojinin hâkim olması B) Fethettiği yerlerde baskıcı bir rejim uygulaması C) Fethettiği yerleri yönetmek için Avrupa dan deneyimli yöneticiler getirtilmesi D) Katolik ve Ortodoksları denetim altında tutarak diğer din mensuplarını etkilemelerini engellemesi E) Farklı dil, din ve ırka mensup kişileri uyum içerisinde yaşatacak dâhili teşkilata ve kapasiteye sahip olması 10. Aristo dan sonra felsefenin ikinci babası olarak adlandırılan İslam tarihinin en önemli filozofu A) Gazâlî B) Fârâbî C) Kindî D) İbn Rüşd E) Bîrûnî 13. Yeniçağ Avrupası ndaki imalathanelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sanayileşmeye gidişte ilk adımı oluşturdu. B) Öncelikle uzak pazarlara üretim yapıldı. C) Ucuz ve standart mal üretimini başlattı. D) Zanaatçıların işlerini büyüterek daha fazla kâr etmesini sağladı. E) Seri üretimi başlattı. 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-A A yüzyılın ikinci yarısında Rönesans sanatına karşı duyulan bir tepkinin sonucu olarak ortaya çıkan sanat akımı A) Monofizit B) Maniyerizm C) Duofizit D) Caeseropapistik E) Hümanizm 15. Aşağıdakilerden hangisi 1815 Viyana Kongresi nde alınan kararlardan biri değildir? A) Fransa 1792 yılı sınırlarına çekilecek B) İsveç ve Norveç birleştirilecek C) Tahtlarını kaybeden hükümdarlara tahtları iade edilecek D) Milliyetçilik akımları desteklenecek E) Saksonya kuzey topraklarının büyük kısmını Prusya ya verecek 17. Fransız Devrimi öncesi insan haklarına yönelik bildirgeler bulunmasına rağmen Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi nin daha etkili olmasının nedeni A) Sanayi Devrimi öncesi bir evrede yayınlanmış olması B) Avrupa kıtası dışındaki ülkelerce yayınlanmış olması C) Hükümlerinin evrensel nitelik taşıması D) İnsanların haklarının bilincine varmaya başlamaları E) İnsanların yönetimden memnun olmamaları 18. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin I. Dünya Savaşı nda savaştığı savunma cephelerinden biri değildir? A) Galiçya Cephesi B) Romanya Cephesi C) Kanal Cephesi D) Makedonya Cephesi E) Çanakkale Cephesi 19. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Savaşı nın genel nedenleri arasında yer almaz? A) Rusya nın tarihi emellerine ulaşma arzusu B) Bağımsızlık isyanlarının artması C) Devletlerarası bloklaşma D) Silahlanma yarışının hızlanması E) Ham madde ve pazar arayışı 16. Aşağıdakilerden hangisi Sanayi Devrimi nin ekonomik, toplumsal ve uluslararası sonuçları arasında yer almaz? A) Sermayeye dayalı üretim süreçleri yaygın olarak kullanılmaya başladı. B) Avrupa Devletleri arasında yeni hammadde ve pazar arayışı rekabeti doğdu. C) Üretim birimleri ortaklıktan çıkarak şahsi teşebbüslere doğru yöneldi. D) 20. yüzyıl başında I. Dünya Savaşı na ve sonrasında II. Dünya Savaşı na neden oldu. E) Kırdan kente göçün fazlalaşması kent nüfusunun artmasına neden oldu. 20. Birinci Dünya Savaşı ndan sonra İtalya da ortaya çıkan yeni rejim aşağıdakilerden hangisidir? A) Nazizm B) Bolşevizm C) Sosyalizm D) Demokrasi E) Faşizm 9 TEST BİTTİ.

10 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

11 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SİYASİ TARİH DAVRANIŞ BİLİMLERİ-II GENEL UYGARLIK TARİHİ SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B 1. Çin Halk Cumhuriyeti nde yılları arasında devam ederek ülkede komünizm dışındaki her türlü ideolojinin izlerinin silinmeye çalışıldığı devrime ne ad verilir? A) Yenileşme Süreci B) Kültür Devrimi C) Dönüşüm Süreci D) Ekonomik Devrim E) Sosyal Devrim 2. ABD ve İngiltere tarafından Ağustos 1941 de ilan edilen ve Birleşmiş Milletlerin kuruluşunda da temel ilkelerden bazılarını oluşturacak olan bildirge aşağıdakilerden hangisidir? A) Büyük Bildirge B) Asya Bildirgesi C) Atlantik Bildirgesi D) Avrupa Bildirgesi E) Birleşik Bildirge SİYASİ TARİH 4. Aşağıdakilerden hangisi yılları arasında ABD tarafından gerçekleştirilen Marshall yardımlarının sonuçlarından biri değildir? A) Batı ile SSCB arasındaki olumlu ilişkiler arttı. B) Ekonomileri gelişen ülkelerde komünistlerin iktidarı ele geçirme ihtimali ortadan kalktı. C) Yardımlar, dolaylı olarak Avrupa ekonomik bütünleşme hareketine ivme kazandırdı. D) Fransa ve Federal Almanya arasında ekonomik konularda işbirliği yapma alışkanlığı gelişti. E) Yardımlar, Amerikan ekonomisinin canlanmasına yol açtı. 5. I. Rusya nın, büyük kazanımlar elde etmesi II. Bulgaristan ın, özerk olmakla birlikte sınırlarının genişletilmesi III. Sırbistan, Karadağ ve Romanya nın toprakları büyütülerek bağımsız olmalarının sağlanması Yukarıdakilerden hangileri Ayastefanos Antlaşması nın sonuçları arasında yer alır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III B 3. Aşağıdakilerden hangisi 1 Temmuz 1987 de yürürlüğe giren Avrupa Tek Senedi ile kurumsal anlamda ortaya çıkan değişikliklerden biri değildir? A) Oy birliğinden nitelikli oy çokluğuna geçilmesi B) Karar alma süreçlerinde reforma gidilmesi C) İş birliği sürecinin öngörülmesi D) Ortak askeri bir gücün oluşturulması E) Avrupa Parlamentosu nun yeni üye kabulü ve ortaklık antlaşmalarının onaylanması konusunda yetkilendirilmesi 6. Avrupa Toplulukları nın uluslarüstü bir yapıya kaymaması için gösterdiği büyük direnç ve topluluğun genişlemesini engellemek için verdiği tepkilerle tanınan devlet adamı A) François Mitterand B) Robert Schuman C) Edgar Faure D) Michel Debre E) Charles De Gaulle 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B B 7. Mayıs 1882 tarihinde kurulan Üçlü İttifak ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Almanya nın olası bir Fransız-Rus saldırısı karşısında kendini güvenceye alması B) Avusturya-Macaristan ın, İtalyan irredantizmine karşı önlem almış olması C) Polonya nın 1884 yılında yeni bir antlaşma ile ittifak içine katılması D) Avusturya-Macaristan ın Balkanlar da Rusya yla daha sık ve ciddi biçimde karşı karşıya gelmesi E) İtalya nın özellikle Alman desteğine güvenerek emperyalist maceralara girişmesi 8. Birinci Dünya Savaşı nda yapılan Gizli Antlaşmaları dünya kamuoyuna açıklayan devlet A) ABD B) İngiltere C) İtalya D) Rusya E) Fransa 10. Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ ın işgali üzerine yaşanan çatışmaları durduran diplomatik grup A) UNOSOM Grubu B) Minsk Grubu C) Kafkasya Grubu D) İstanbul Grubu E) Vilnius Grubu 11. Hem Rusya ya hem de Prusya ya karşı tampon oluşturmak üzere Viyana Kongresi nde kurulan devlet A) Belçika B) Almanya C) Avusturya D) Finlandiya E) Polonya 12. Aşağıdakilerden hangisi Japonya nın 1931 yılında Mançurya yı kontrol altına almasının ardından izlediği politikalar arasında yer almaz? A) Çin le çatışma alanının genişletilerek Batı dünyasına meydan okunması B) Liberallere ve barış yanlılarına suikastlar düzenlenmesi C) Birinci Dünya Savaşı ndan sonra inşa edilen düzenin açıkça reddedilmesi D) Yönetimde anti-militarizm etkisinin artması E) Milletler Cemiyeti üyeliğinden çıkılması 9. Aşağıdakilerden hangisi Temmuz 1955 te gerçekleştirilen Cenevre Görüşmelerinin sonuçlarından biri değildir? A) İki blok arasındaki gerilimi azaltacak önlemler üzerinde ilk defa görüşülmesi B) Soğuk Savaş şartlarının ortadan kaldırılması için kesin adımların atılması C) Nükleer silahlanma gibi hassas konularda hiçbir ilerleme sağlanamaması D) İki Almanya nın birleşmesi konusunda sonuç alınamaması E) ABD ve SSCB liderleri arasında bir diyalog kanalının oluşturulması 13. Aşağıdakilerden hangisi Bağdat Paktı na (1955) üye ülkelerden biri değildir? A) Irak B) Pakistan C) Suriye D) Türkiye E) İran 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B B 14. Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde atmosfere salınan ve sera etkisi yaparak iklim değişikliğine yol açan karbondioksit gibi gazların sabitlenmesini öngören 1997 tarihli belge A) Helsinki Nihai Senedi B) Cenevre Sözleşmesi C) Kyoto Protokolü D) Schuman Bildirgesi E) Krokov Protokolü 15. ABD nin öncülüğünde 1993 te İsrail ile Filistin tarafları arasında imzalanan ve özerk bir Filistin yönetimi kurulmasını öngören anlaşma aşağıdakilerden hangisidir? A) Oslo Anlaşması B) Camp David Anlaşması C) Balfour Antlaşması D) Davos Antlaşması E) Zürih Antlaşması 16. Doğu Avrupa ülkelerinin 1989 sonbaharında Sovyetler Birliği nin nüfuzundan kurtulmaya başlamalarına ve kendi geleceklerini belirlemeye yönelmelerine ilişkin doktrin 18. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı İmparatorluğu nun Birinci Dünya Savaşı na girme nedenleri arasında yer almaz? A) Almanya nın savaştan üstün çıkacağı düşüncesi B) Balkan Birliği ni sağlama çabası C) Turan İmparatorluğu kurma arzusu D) Ekonomik bağımsızlığın kazanılması isteği E) Son savaşlarda kaybedilen toprakların geri alınması arzusu 19. Sovyetler Birliği nde sosyalizmin yeniden yorumlanması gerekliliği üzerinde durarak, ilk kez açıklık (glasnost) ve yeniden yapılanma (perestroyka) kavramlarını kullanan Sovyet lideri aşağıdakilerden hangisidir? A) Gorbaçov B) Kruşçev C) Çernenko D) Yeltsin E) Brejnev A) Monroe Doktrini B) Prag Doktrini C) Yeltsin Doktrini D) Sinatra Doktrini E) Litvinov Doktrini 17. Aşağıdakilerden hangisi Fransa da Kurucu Meclis Dönemi nde gerçekleştirilen ekonomik uygulamalardan biri değildir? A) Madenlerle ilgili yeni düzenlemelere gidilmesi B) Loncaların kaldırılması C) Esnafın yeni makinelere ve yöntemlere karşı direncinin kırılmak istenmesi D) Herkesin istediği işe girebileceği hükmünün getirilmesi E) Ücretlerin işçi ile işveren arasında anlaşma yoluyla tespit edileceğinin belirtilmesi Haziran 1944 te başlayan Normandiya çıkarmasından sonra Almanya yla 2 Ağustos 1944 te siyasal ilişkilerini keseceğini açıklayan devlet aşağıdakilerden hangisidir? A) SSCB B) ABD C) Fransa D) İngiltere E) Türkiye 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B 1. Psikoanalitik yaklaşımın kurucusu A) Kurt Koffka B) Sigmund Freud C) James Watson D) William James E) Kurt Lewin 2. Tren yolundaki rayların uzakta birleşecekmiş gibi gözükmesi algıda tek göze bağlı ipuçlarından hangisine bir örnektir? A) Göreli büyüklük B) Doğrusal perspektif C) Görsel alanda yükseklik D) Örtüşme E) Dokum gradyanı 3. Dürtü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Ölçülmesi imkânsızdır. B) İhtiyaca dayanır. C) Doğuştan gelir. D) Kaynağı bilinçdışıdır. E) Katı ve otomatik davranışa yol açar. 4. İçgüdü Kuramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Bu kuram Darwin in Evrim Teorisinden etkilenmiştir. B) Bu kurama göre içgüdüler, çevrenin etkisiyle kazanılır. C) Davranışçı akıma tepki olarak doğmuştur. D) En önemli temsilcisi Watson dur. E) Bu kurama göre davranışlar, içgüdülerden bağımsızdır. 5. Kavramların zihinde onu temsil eden en iyi örnek yoluyla sınıflandırıldığını savunan yaklaşım DAVRANIŞ BİLİMLERİ-II 7. Bir kişinin şimşek çaktığını görünce irkilmesi örneğinde koşullu uyarıcı A) Şimşeğin sesi B) Kişinin geçmiş deneyimleri C) Şimşeğin görüntüsü D) Kişinin psikolojik durumu E) Kişinin refleksi 8. Daha önceki test sınavında başarısız olan bir öğrencinin sınav sorularının test olduğunu görünce kaygılanması ne tür tepkiye bir örnektir? A) Koşulsuz B) Uyaran C) Koşullu D) Algısal E) Refleks 9. Aşağıdakilerden hangisi sönmeyi sağlar? A) Davranıştan sonra koşullu uyarıcı verilmesi B) Koşullu uyarıcıya benzer nitelikte uyarıcılar verilmesi C) Koşulsuz uyarıcının bir süre tek başına verilmesi D) Koşullu uyarıcının koşulsuz uyarıcı ile aynı anda verilmesi E) Koşullu uyarıcının bir süre koşulsuz uyarıcı olmaksızın tek başına verilmesi 10. Psikoanalitik Kuram da kişilik gelişiminin en önemli faktörü aşağıdakilerden hangisidir? A) Libido adı verilen psişik enerji B) Benliğin, gerçeklik algısı C) Bilinçdışındaki materyaller D) İd ve bilinç arasındaki çatışmalar E) Bilinçdışının bilinç düzeyine gelme çabası B A) Özellikler modeli B) İyi örnek modeli C) Problem çözme modeli D) Temsil modeli E) Prototip model 6. Bir telefon numarasını gruplandırılarak akılda tutma yoluna gitmek, aşağıdaki süreçlerden hangisinin işleyişini kolaylaştırır? A) Duyusal kayda alma B) Sözel ifade etme C) Kısa Süreli Belleğe alma D) Uzun Süreli Belleğe alma E) Sıralama 11. Kişilik ve mizaç arasındaki temel fark A) Mizaç, kişiliğin sosyal etkileşimle şekillenen parçasını oluşturmaktadır, kişilik ise mizacı kapsar ve değişmez bir niteliktedir. B) Mizaç bilinç öncesi, kişilik ise bilinçdışı süreçleri içerir. C) Mizaç, kişiliğin dinamik ve değişken yanını oluşturur ve bu nedenle kişiliğe göre çevresel etkilere daha açıktır. D) Mizaç toplumsallaşma ile kazanılırken kişilik, yalnızca eğitim ile şekillendirilir. E) Mizaç, kişinin doğuştan gelen ve değişmez özelliklerini betimler, kişilik ise nispeten daha değişkendir. 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B B 12. Aşağıdakilerden hangisi yeteneklerin kişilik üzerindeki etkisini gösteren bir örnektir? A) Yaşadığı kasabada basketbol oynayan arkadaşlarının olması nedeniyle çocuğun basketbola ilgi duyması B) Yüzme yarışlarında sürekli madalya kazanan bir çocuğun özgüveninin artması C) TV dizilerinde keman çalan kişileri gördükçe bireyin keman dersleri almaya başlaması D) Annesinin çocuğa satranç öğretmesi E) Güzel resim yapan kardeşinin aile tarafından takdir edildiğinin gören ablanın iyi resim yapmaya çalışması 13. Freud un insan zihnini bilinç, bilinç öncesi ve bilinçdışı olarak üç katmana ayırdığı modeli A) Topografik Zihin B) Yapısal Zihin C) İşlevsel Zihin D) Kutup Zihin E) Karmaşık Zihin 14. Stres ile ilgili Transaksiyonel Model i açıklayan aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Her organizma strese aynı tepkiyi verir. B) Stresle karşılaşan organizma alarm, direnme, tükenme aşamalarından geçer. C) Kişinin alışık olduğu yaşam alışkanlıklarının dışında ortaya çıkan büyük yaşam olayları stres yaratır. D) Stresörü tanımlayan şey kişinin ona ilişkin yaptığı değerlendirmelerdir. E) Kişinin günlük yaşamında her gün karşılaşabileceği, huzursuz edici, engelleyici, hayal kırıklığı yaşatıcı olaylar stres yaratır. 15. Bireyin üniversite sınavında istediği bölümü kazanması, fakat üniversitenin uzak bir şehirde olması nedeniyle yaşadığı çatışma türü A) Yaklaşma-kaçınma B) Yaklaşma-yaklaşma C) Kaçınma-kaçınma D) Duygusal tutarsızlık E) Engellenme 17. Selye nin genel adaptasyon sendromundaki alarm aşaması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Organizma, alarm aşamasında devam eden stresörle savaşır ve onu yenmeye çalışır. B) Devam eden stres, organizmada psikolojik rahatsızlıklar yaratır. C) Organizma stresle mücadele etmeyi bırakır. D) Organizma tehdide karşı harekete geçmek için hazırlanır ve savaş-kaç tepkisi verir. E) Devam eden stres, organizmanın olumsuz davranışlar sergilemesine neden olur. 18. Tutum ve davranış arasındaki ilişki ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Tutumlar, doğrudan gözlenebilen bir davranış türüdür. B) Davranış, tutumdan önce gelir ve tutumun oluşumunu hızlandırır. C) Tutum ve davranış eş zamanlı oluşan yapılardır. D) Tutumlar doğrudan gözlenebilen ve davranışa atfedilir yapılardır. E) Tutum, gözlenebilen bir davranış değil; davranışa hazırlayıcı bir eğilimdir. 19. Aşağıdakilerden hangisi tutumların işlevlerinden biri değildir? A) Kişinin bilgilerine bir düzen getirmesi B) Dünya hakkında bir fikir oluşturması C) Tutumlar arası benzerlik sayesinde bir sosyal gruba dair aidiyet hissi yaratması D) Beden imajı üzerindeki şekillendirici etkisi olması E) Kendilik değerine karşı tehdit oluşturan durumlara karşı koruyucu olması 20. Tutumların hangi özelliği basit veya karmaşık olarak nitelendirilmelerine neden olmaktadır? 16. Aşağıdakilerden hangisi savunma mekanizmalarından biri değildir? A) Yansıtma B) Özdeşim kurma C) Regresyon D) Ruminasyon E) Karşıt tepki geliştirme A) Tutumu gerçekleştiren psikolojik objenin bir kişi ya da eşya olması B) Tutumun kaç farklı yoldan edinildiği C) Tutumun içinde bulunan öğe sayısı D) Tutumların davranışsal öğesinin yol açtığı davranış sayısı E) Tutumların oluşumunda etkili olan çevresel faktörlerin sayısı 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B 1. Aristo dan sonra felsefenin ikinci babası olarak adlandırılan İslam tarihinin en önemli filozofu A) Gazâlî B) Kindî C) İbn Rüşd D) Fârâbî E) Bîrûnî 2. Yeniçağ Avrupası ndaki imalathanelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sanayileşmeye gidişte ilk adımı oluşturdu. B) Zanaatçıların işlerini büyüterek daha fazla kâr etmesini sağladı. C) Öncelikle uzak pazarlara üretim yapıldı. D) Ucuz ve standart mal üretimini başlattı. E) Seri üretimi başlattı. GENEL UYGARLIK TARİHİ 4. Osmanlı Devleti nin 600 yıl boyunca üç kıtada hâkimiyet sürmesinin nedeni A) Yönetim anlayışında milli bir ideolojinin hâkim olması B) Farklı dil, din ve ırka mensup kişileri uyum içerisinde yaşatacak dâhili teşkilata ve kapasiteye sahip olması C) Fethettiği yerlerde baskıcı bir rejim uygulaması D) Fethettiği yerleri yönetmek için Avrupa dan deneyimli yöneticiler getirtilmesi E) Katolik ve Ortodoksları denetim altında tutarak diğer din mensuplarını etkilemelerini engellemesi 5. Aşağıdakilerden hangisi I. Dünya Savaşı nın genel nedenleri arasında yer almaz? A) Rusya nın tarihi emellerine ulaşma arzusu B) Bağımsızlık isyanlarının artması C) Devletlerarası bloklaşma D) Silahlanma yarışının hızlanması E) Ham madde ve pazar arayışı B 6. Aşağıdakilerden hangisi Urartulardan günümüze ulaşan tesislerden biri değildir? A) Kara yolları B) Su kanalları C) Barajlar D) Göletler E) Yer altı tünelleri 3. Tunç Çağı na adını veren tunç hangi iki madenin karıştırılmasıyla elde edilen bir alaşımdır? A) Bakır-Çinko B) Demir-Arsenik C) Bakır-Kurşun D) Altın-Gümüş E) Bakır-Kalay 7. Kadeş Barış Anlaşması Mısır da hangi dönemde yapılmıştır? A) Eski Krallık Dönemi B) Erken Dönem C) Orta Krallık Dönemi D) Geç Dönem E) Yeni Krallık Dönemi 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B B 8. Endülüs Emevî Devleti nin ikinci kurucusu olarak kabul edilen Emevî halifesi A) II. Abdurrahman B) II. Hakem C) III. Abdurrahman D) II. Hişâm E) III. Hişâm 9. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devleti nin I. Dünya Savaşı nda savaştığı savunma cephelerinden biri değildir? A) Galiçya Cephesi B) Romanya Cephesi C) Kanal Cephesi D) Makedonya Cephesi E) Çanakkale Cephesi yüzyılın ikinci yarısında Rönesans sanatına karşı duyulan bir tepkinin sonucu olarak ortaya çıkan sanat akımı A) Monofizit B) Duofizit C) Caeseropapistik D) Maniyerizm E) Hümanizm 12. Fenikeli Kolonistlerce Kuzey Afrika da kurulan, başkenti bugünkü Tunus ta bulunan, Kuzey Afrika nın batısına, İspanya ve Fransa nın deniz kıyısı bölgelerine ve adalara sahip güçlü devlet aşağıdakilerden hangisidir? A) Kartaca Devleti B) Eski Mısır Krallığı C) Lidya Krallığı D) Aka Devleti E) Nubya Krallığı 13. MS 476 yılında yıkılan Batı Roma İmparatorluğu nun son imparatoru kimdir? A) I. Theodosius B) Romulus Augustulus C) I. Constantinus D) Valens E) Augustus 14. Birinci Dünya Savaşı ndan sonra İtalya da ortaya çıkan yeni rejim aşağıdakilerden hangisidir? A) Nazizm B) Bolşevizm C) Faşizm D) Sosyalizm E) Demokrasi 11. Afrika da evrimleştikten sonra Asya ve Avrupa ya yayıldıkları kabul edilen ve fosilleri Afrika dışında bulunan ilk insan türü A) Homo erectus B) Homo sapiens C) Homo neanderthalensis D) Homo heidelbergensis E) Homo habilis 15. Aşağıdakilerden hangisi 1815 Viyana Kongresi nde alınan kararlardan biri değildir? A) Fransa 1792 yılı sınırlarına çekilecek B) İsveç ve Norveç birleştirilecek C) Tahtlarını kaybeden hükümdarlara tahtları iade edilecek D) Milliyetçilik akımları desteklenecek E) Saksonya kuzey topraklarının büyük kısmını Prusya ya verecek 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR DÖNEM SONU 2213-B B 16. Aşağıdakilerden hangisi Abbasi Halifesi Me mun döneminde yapılan faaliyetlerden biri değildir? A) Tercüme faaliyetleri gelişmesiyle pek çok önemli tercüman ortaya çıkmıştır. B) Bağdat ta bir gözlemevi kurularak gök cisimleri ile ilgili araştırmalar başlamıştır. C) Yunancadan yapılan çeviri faaliyetleri bu dönemde başlamıştır. D) Bağdat ta Kütüphanesi ve devamlı memurları olan bilimler akademisi kurulmuştur. E) Felsefe alanında yeni çalışmalar hız kazanmıştır. 17. Aşağıdakilerden hangisi Sanayi Devrimi nin ekonomik, toplumsal ve uluslararası sonuçları arasında yer almaz? A) Sermayeye dayalı üretim süreçleri yaygın olarak kullanılmaya başladı. B) Avrupa Devletleri arasında yeni hammadde ve pazar arayışı rekabeti doğdu. C) 20. yüzyıl başında I. Dünya Savaşı na ve sonrasında II. Dünya Savaşı na neden oldu. D) Üretim birimleri ortaklıktan çıkarak şahsi teşebbüslere doğru yöneldi. E) Kırdan kente göçün fazlalaşması kent nüfusunun artmasına neden oldu. 19. İran ın kapıları hangi savaşla birlikte Müslümanlara açılmıştır? A) Nihâvend Savaşı B) Kâdisiye Savaşı C) Arkaba Savaşı D) Taif Seferi E) Sıffîn Savaşı 18. Aydınlanma Felsefesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Herkesin eşit ve özgür olduğu düşüncesinden en çok ruhbanlar yararlandı. B) Akılcı ve değişime açık dünya görüşünün hâkim olmaya başladı. C) Özel mülkiyet dokunulmazlığı burjuvazinin gücünü arttırdı. D) Burjuvazinin ekonomik gücü siyasi yapıya egemen olmasını sağladı. E) Aydınlanma Felsefesi bir burjuva felsefesi oldu. 20. Fransız Devrimi öncesi insan haklarına yönelik bildirgeler bulunmasına rağmen Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi nin daha etkili olmasının nedeni A) Sanayi Devrimi öncesi bir evrede yayınlanmış olması B) Avrupa kıtası dışındaki ülkelerce yayınlanmış olması C) İnsanların haklarının bilincine varmaya başlamaları D) İnsanların yönetimden memnun olmamaları E) Hükümlerinin evrensel nitelik taşıması 9 TEST BİTTİ.

26 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

27 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

28 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR ınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (PÖS) ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ- EKONOMETRİ-İSTATİSTİK-KAMU YÖNETİMİ- ULUSLARARASI İLİŞKİLER)

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, (1)

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, (1) BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI, 1914-1918 (1) Topyekûn Savaş Çağı ve İlk Büyük Küresel Çatışma Mehmet Beşikçi I. Dünya Savaşı nın modern çağın ilk-en büyük felaketi olarak tasviri Savaşa katılan toplam 30 ülkeden

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4437 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2199 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı