Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. GENEL AÇIKLAMA 1. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Testin Adı: Soru Sayısı Sayfa No POLİSİN GÖREV VE YETKİLERİ-I TEMEL İNSAN HAKLARI BİLGİSİ-I DAVRANIŞ BİLİMLERİ-I İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I Bu kitapçıkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığında yer alan derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test için ayrılmış olan bölümdeki aynı numaralı cevap yerine işaretlemeyi unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmayınız. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdını örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabınızı işaretlemeyi unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 8. Bu kitapçıktaki her sorunun bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza bir puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için sizce doğru olan seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olabilir. 10. Kitapçığın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A DİKKAT! Bu dersin kapsamına giren bazı konularda ders kitabınızın basıma hazırlanmasından sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bununla birlikte, testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile kitaptaki bilgiye göre doğru olan cevabı işaretleyiniz. 1. Kolluğun toplumdaki rolünü belirleyen faktörlerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Ülkenin siyasal rejimi kolluğun görev ve yetkilerinin niteliğini doğrudan etkiler. Ülkedeki siyasal sistemin köklü bir biçimde değişmesi kolluğun görev ve yetkilerinde önemli değişikliklere yol açmaz. Sosyo-kültürel değerler kolluğun görev alanını belirlemede etkilidir. Tarihsel gelenekler kolluğun temel işlevini belirlemede rol oynar. Her ülkenin kolluğu belli bir düzeyde kendi toplumunun karakterini yansıtır. 2. Aşağıdakilerden hangisi demokratik toplumların polisten beklediği görevler arasında yer almaz? Hukuka aykırı davrananları cezalandırmak Temel anayasal hakları korumak Suçluları yakalamak Kamu düzenini sağlamak ve sürdürmek Yasaları uygulamak POLİSİN GÖREV VE YETKİLERİ-I 3. Tarihsel süreç içerisinde İngiliz kolluğunun öncelikli görevi aşağıdakilerden hangisidir? Denetleme Önleme Kanun hakimiyeti Teftiş Bastırma 4. Türkiye'de genel asayiş ve emniyetin sağlanmasından aşağıdakilerden hangisi birinci derecede sorumludur? Emniyet Genel Müdürü Jandarma Genel Komutanı İçişleri Bakanı Vali İl Emniyet Müdürü 5. Günümüzde Türk polis örgütünün kuruluş tarihi olarak da kabul edilen ve Osmanlı Devletinde modern bir polis örgütü oluşturmak amacı taşıyan Polis Nizamnamesi kaç yılında yayımlanmıştır? 10 Nisan Nisan Nisan Nisan Nisan Emir ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Verilen emir, görevle ilgili olup olmadığına bakılmaksızın derhal yerine getirilir. Amirler verdikleri emrin yapılıp yapılmadığını takip ederler. Emirler, sözlü veya yazılı olabilirler. Polis memurları üstlerinden aldıkları hukuka uygun emirleri yerine getirirler. Amirler emirlerini mevzuat çerçevesinde vermelidirler. 7. Men etme yetkisi kullanılmış olmasına rağmen gürültü yapmaya devam edenler hakkında aşağıdaki kanunlardan hangisi kullanılır? Türk Ceza Kanunu Medeni Kanun Kabahatler Kanunu Borçlar Kanunu İnfaz Kanunu A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 8. Arama işlemi sırasında; pardösü, ceket, gözlük gibi şeyler dışındaki diğer giysilerin aleni yerlerde çıkarılmasının talep edilmemesi aşağıdakilerden hangisinin gereğidir? Haklı sebep ilkesinin Yasallık ilkesinin Saydamlık ilkesinin Orantılılık ilkesinin Hesap verilebilirlik ilkesinin 9. Arama işlemi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? Bir tedbir olması Cezalandırmaya yönelik olması Temel hak ve özgürlüklere müdahale oluşturması Yasal temele dayanması Kural olarak hakim kararını gerektirmesi 10. Kolluğun emirlerine mukavemet ettiği gerekçesi ile özgürlüğü kısıtlanan kişi aşağıdakilerden hangisi olamaz? Olay yerini görüntülemek isteyen bir gazeteci Müdahil Suçun mağduru Suçun faili Suçun tanığı 11. Aşağıdakilerden hangisi suç haberinin alınması sonrası yapılması gereken işlemlerden biri değildir? Suç işleyen kişinin/kişilerin kimliğini tespit etmek Kişinin/kişilerin bulunduğu (saklandığı) yeri tespit etmek Suç işleyen kişinin arkadaşlarının kimliğini tespit etmek Gerçekten işlenen bir suçun olup olmadığını tespit etmek Bu kişinin/kişilerin suçluluğunu ispat etmek için delilleri ortaya koymak 12. Aşağıdakilerden hangisi olay yeri incelemesini yönlendirmede tek yetkilidir? Cumhuriyet savcısı Sulh ceza hakimi Olay yeri inceleme şube müdürü Olay yerine en yakın mahalli karakol amiri Asayiş şube müdürü 13. Bir suçun tespiti veya aydınlatılmasına yönelik olarak, henüz suç işleme şüphesi altında bulunmayan kişi, tanık veya mağdurun dinlenmesi ve tutanağa geçirilmesine ne ad verilir? Kovuşturma İfade alma Soruşturma Bilgi alma Yakalama 14. İletişimin denetlenmesi sırasında araştırılan suçun işlendiğine ilişkin şüphe ortadan kalkarsa dinleme kararının kaldırılmasına aşağıdakilerden hangisi karar verir? Kolluk Amirleri Hakim Ağır Ceza Hakimi Vali Cumhuriyet Savcısı 15. Aşağıdakilerden hangisi el konulamayacak eşyalardan biri değildir? Şüpheli ve sanığın resmi yazışmaları Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri Sanık ile tanıklıktan çekinme hakkı olanlar arasında yazılmış bulunan ve bu kişiler üzerinde bulunan mektuplar Şüpheli ve sanığın avukatı ile arasındaki yazışmalar Resmi dairelerde bulunan açıklanması ülke açısından sakıncalı olan vesikalar 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 16. Basılmış eserlerden delil olarak kullanılacak birkaç nüshasına el konulmasına ne ad verilir? Toplatma Özel el koyma Kısmi el koyma Tam el koyma Basit el koyma 17. El koyma yetkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Teslimi istenen eşya şüpheli ve sanığın üzerinde veya yanında ise, olayın şartlarına göre, makul ölçüde kuvvet kullanılarak eşyaya el konabilir. Eşyayı teslimi istenen kişi talep halinde bu talebi yerine getirerek bu eşyayı teslim etmek zorundadır. Eşyayı teslimi istenen kişi, şüpheli, sanık veya suçla alakası olmayan başka bir kişi olabilir. El konulacak eşyayı nezdinde bulundurduğuna inanılan kişi eşyayı göstermez ve nerede olduğunu söylemez ise, her halükarda, bu kişi hakkında disiplin hapsi uygulanarak eşyayı teslime zorlanabilir. Kolluk el konulması gereken bir eşya ile karşılaştığında öncelikle bu eşyanın kendisine teslim edilmesini isteyecektir. 18. İletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi veya mobil telefonun yerinin tespitine en fazla ne kadarlık bir süre için karar verilebilir? 15 gün 25 gün 1 ay 2 ay 3 ay 19. Gecikmesinde sakınca olan hallerde iletişimin denetlenmesi kararını veren kişiler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Emniyet Genel Müdürü İl Emniyet Müdürü Cumhuriyet savcısı ve kolluk amirleri Vali ve Jandarma Genel Komutanı Özel görevli ağır ceza mahkemesi 20. Aşağıdakilerden hangisi iletişimin denetlenmesi yetkisi çerçevesinde dinlenip izlenebilecek araçlardan biri değildir? Bilgisayar Faks Elektronik mektup Telefon Mektup 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. TEMEL İNSAN HAKLARI BİLGİSİ-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 5. Aşağıdaki Osmanlı hukuk belgelerinden hangisi ile 1215 tarihi Magna Carta, danışarak vergi koyma ve cezalandırmada yasallık ilkeleri bakımından paralellik taşımaktadır? Tanzimat Fermanı Islahat Fermanı Kanun-u Esasî Mecelle Sened-i İttifak 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 1. Savaş hukukunun insan hakları kanadı olarak görülen hukuk dalı aşağıdakilerden hangisidir? Azınlıklar hukuku İnsancıl hukuk Sağlık hukuku Eşya hukuku Anayasa hukuku hangisi sağlıklı bir 6. Aşağıdakilerden demokrasinin bulundurması gerekli güvencelerden biri değildir? İfade özgürlüğü Oy verme hakkı Tek partili siyasal hayat Değişik haber alma kaynaklarının varlığı Serbest ve adil seçimler 2. Sosyal hakların geniş kabul görmesi ve uygulamada etkinliğinin artması hangi devlet modeli sayesinde olmuştur? Modern devlet Ulus-devlet Faşist devlet Sosyal devlet Yasa devleti 7. Aşağıdakilerden hangisi sosyal haklar fikrinin oluşumuna katkı sunan düşünürlerden biri olarak görülemez? David Ricardo Saint Simon Charles Fourier Robert Owen Karl Marx 3. Aşağıdakilerden hangisi üçüncü kuşak insan haklarını ifade eden kavramdır? Klasik haklar Sosyal haklar Ekonomik haklar Dayanışma hakları Kişi özgürlükleri 8. Aşağıdakilerden hangisi geleneksel uluslararası hukuk hakkında yanlıştır? 20 1 Yalnızca devletler arası ilişkileri konu etmiştir. Birey-devlet ilişkilerini bireyin uyruğu olduğu devletin yargılama yetkisine giren bir konu olarak görmüştür. Yalnızca devletleri hak öznesi kabul etmiştir. Devletler arası ilişkileri yöneten bir hukuk türü olarak kabul edilmiştir. Ağır, sistematik insan hakları ihlalleri halinde yapılması gerekenleri düzenlemiştir. 4. Sınırlarını aşan otoritelere karşı yönetilenlerin direnme ve isyan hakkı olduğunu savunan Eski Yunan düşünür ve sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir? Perikles Sokrates Sofokles John Locke Aristoteles 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 12. Gelişme hakkı ile ilgili olarak belirtilenlerden hangisi yanlıştır? 9. Seçmen olabilme hakkının, servet, eğitim, vergi, cinsiyet ve ırk gibi ölçütlere bağlanmasını engelleyen seçim ilkesi aşağıdakilerden hangisidir? Eşit oy Gizli oy Serbest seçim Genel oy Doğrudan demokrasi 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 1955 Bandung Konferansı nın gelişme hakkının ortaya çıkış süreciyle ilgisi vardır. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, gelişme hakkını 1979 da resmen tanımıştır. Birleşmiş Milletler 1986 da Gelişme Hakkına İlişkin Bildiri yi kabul etmiştir. Afrika İnsan ve Halkların Hakları Şartı gelişme hakkına yer vermiştir. Gelişmiş ülkeler için düşünülmüş bir haktır. 10. İnsan haklarının anayasalarda düzenlenmesine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 13. Barış hakkı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Birleşmiş Milletler Şartı barışa vurgu yapmakla birlikte barış hakkına yer vermemiştir. İlk kez 1978 tarihli Toplumların Barış İçinde Yaşama Hazırlanması Hakkında Bildiri de barış içinde yaşama hakkı ndan söz edilmiştir tarihli Halkların Barış Hakkına İlişkin Bildiri de barış hakkı düzenlenmiştir. Barış hakkı, anayasalarda yaygın biçimde görülen bir haktır. Vicdanî ret hakkı, barış hakkı bünyesinde yer alan bir haktır. İnsan haklarının anayasada düzenlendiği bir ülkede, insan hakları artık sadece anayasada düzenlenmiş olanlardan ibaret hale gelir. Kanun, tüzük gibi anayasa altı hukuk kuralları, anayasal kural haline gelen insan haklarına aykırı düzenlenemez. Yargı kararlarında anayasal kural haline gelen insan hakları doğrudan uygulanabilir. Yargı kararlarında anayasal kural haline gelen insan haklarından yorum ölçütü olarak yararlanılabilir. düzenlenmiş olan insan Anayasada haklarından temel haklar şeklinde söz etmek mümkündür Aşağıdakilerden hangisi Taocu düşüncenin devlete dair görüşleri hakkında yanlıştır? Devlet güçlü bir merkezî iktidar şeklinde örgütlenmelidir. bireysel yaşama müdahale Devlet etmemelidir. Bireysel yaşam konularında hiçbir kanun yapılmamalıdır. İdeal devlet, ordu ve diğer güç organlarından yoksun olarak sınırlı bir alanda varlık göstermelidir. Devlet gerekli olandan fazla vergi almaktan kaçınmalıdır. 11. Fransız İnsan ve Vatandaş Hakları Bildirisi siyasal hakları aşağıdakilerden hangisine tanımıştır? Herkese Vatandaşlara Yabancılara Paris halkına Soylulara 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 15. Aşağıdakilerden hangisinin insan hakları için diğerlerinden daha etkili bir güvence oluşturduğu söylenebilir? Hükümetlerin çalışkan olması Yüksek mahkemelerin varlığı Demokratik duyarlılığı yüksek bir siyasal kültürün varlığı İnsan haklarının yasalarda düzenlenmiş olması İnsan haklarının anayasalarda düzenlenmiş olması 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 18. İlk sosyal politika uygulamaları hakkında belirtilenlerden hangisi yanlıştır? İlk sosyal politika uygulamaları anayasalarda düzenlenmiş ve böylece sosyal haklar doğmuştur. Sosyal politika uygulamaları ilkin çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili olarak ortaya çıkmıştır. İlk sosyal politika uygulamaları arasında kadınların, gençlerin ve çocukların çalışma koşullarının düzenlenmesi yer almıştır. 19. yüzyılın ikinci yarısında sosyal politika uygulamaları fabrika dışı alanları da kapsar hale gelmiştir tarihinden itibaren Almanya, sosyal sigortaların ilk örneklerini vermiştir. 16. Aşağıdakilerden hangisi insan haklarının ayrım gözetmeksizin bütün insanları kapsama özelliğini ifade eden kavramdır? Üstünlük Pozitiflik Öncelik Doğallık Evrensellik 19. Aşağıdakilerden hangisi belirli bir zamanda ulusal politikalara ilişkin tutumlar, inançlar ve duygular toplamını ifade eden kavramdır? Siyasal tavır Siyasal kültür Sosyal doku Kültürel rölativizm Çokkültürlülük 17. Amacı, çalışma yaşamına ilişkin evrensel kurallar geliştirmek ve bu kuralların uygulanışını denetlemek olan ve faaliyetleriyle insan haklarının uluslararası hukuka geçişinin ilk örneklerinden birini oluşturan örgüt aşağıdakilerden hangisidir? Ekonomik ve Sosyal Konsey Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İnsan Hakları Komisyonu İnsan Hakları Komitesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Aşağıdakilerden hangisi radikal kültürel rölativizmin sonuçlarından biri olabilir? 7 Baskıcı siyasal rejimlerin kültürel gerekçelerle hoş görülmesi İnsan haklarının geniş toplum kesimlerine yayılması Klasik hakların güçlenmesi Sosyal hakların güçlenmesi Çoğulcu demokrasiye ulaşılması İzleyen sayfaya geçiniz.

8 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. DAVRANIŞ BİLİMLERİ-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 1. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal bilim değildir? Psikoloji Jeoloji Felsefe Ekonomi Antropoloji Aşağıdakilerden hangisi küresel olan ile ilgili tartışmalar içinde yer alan Kültürel Sosyoloji Yaklaşımı nın temsilcilerinden biridir? Giddens Appadural Friedman Boratav Parsons 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı Asabiye kavramı aşağıdaki düşünürlerden hangisine aittir? 3. Durkheim St. Simon Weber İbn-i Haldun Marx 7. Başarı Çalışkan olmak Vatanseverlik İnsancıl olmak Tek eşle evlilik Liberal feminist yaklaşım Sembolik etkileşim kuramı Çatışma yaklaşımı Fonksiyonalist yaklaşım Marksist kuram Boratav Sarıbay Giddens Appadural Friedman Aşağıdakilerden hangisi glokalleşme yaratan kültürel mekânlardan biri değildir? 8 Küresel Küreselleşme Küreyerellik Glokalleşme Küresellik Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmeyi, varlık ile yokluğun kesişmesi, toplumsal olaylar ile toplumsal ilişkilerin belli mesafede yerel bağlamsallıklarda karışması şeklinde ifade etmiştir? Aile içindeki davranışları anlamak için aile üyeleri arasındaki mevcut ilişkilere ve üyelerin bu ilişkileri nasıl anlamlandırdığına bakılması gerektiğini savunan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Aşağıdaki kavramlardan hangisi kültür, siyaset ve sivil toplumun tümünün ekonomik yapı tarafından belirlendiğini ifade etmektedir? Aşağıdakilerden hangisi toplumsal norm niteliği taşır? Etno-mekân Tekno-mekân Finans-mekân Sağlık-mekân Zihinsel mekân İzleyen sayfaya geçiniz.

9 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 9. Davis-Moore Kuramı ile ilgili ifadelerden hangisi doğrudur? aşağıdaki 12. Bir toplumun içinde yaşayan insanların, hiyerarşik bir yapıda kategorik olarak sıralanması durumu aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir? ABD deki tabakalaşmayı tümüyle ortadan kaldıracak tek yöntem meritokrasidir. Dünya ölçeğindeki eşitsizlik çok uluslu şirketlerin etkinliklerinden kaynaklanmaktadır. Eşitlik toplum için işlevselliğe sahiptir. En değerli konumlar, o konumları dolduracak yeteneğe sahip kişilerin ilgisini çekmek için yeterli kazanç/ödül sunmalıdır. Toplumda ödüller eşit olarak dağılmaktadır. Toplumsal grup Toplumsal farklılaşma Toplumsal tabakalaşma Toplumsal eşitsizlik Toplumsal yapı 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 13. Aşağıdakilerden hangisi Sztompka tarafından yapılan toplumsal değişme sınıflaması içinde yer almaz? Genetik değişim Nüfus kompozisyonundaki değişim Yapının değişmesi İşlevlerin değişmesi Çevrenin değişmesi 10. Toplumsal tabakalaşma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Evrensel ve değişmezdir. Toplumun bir özelliğidir. Toplumsal konumların kuşaklar boyunca sürekliliği yoktur. İnanç sistemlerinin değil ekonomik koşulların ürünüdür. Bir eşitlik sistemidir. 14. Aşağıdakilerden hangisi sosyoloji disiplini içinde ele alınan eşitsizlik alanları arasında yer almaz? Bir toplumsal tabakalaşma sisteminin tümüyle kişisel özelliklere göre biçimlenmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir? Teknoloji kaynaklı eşitsizlikler Sosyal sınıf Toplumsal cinsiyet Etnik köken ve ırk farklılıkları Yaş temelli eşitsizlikler 15. Aşağıdakilerden hangisi Hoffman tarafından değişme olgusuna yöneltilen sorulardan biridir? Meritokrasi Statü hiyerarşisi Demokrasi Kapitalizm Aristokrasi 9 Değişmenin yönü Değişmenin bileşenleri Değişmenin hızı Değişmenin aşamaları Değişmenin sonucu İzleyen sayfaya geçiniz.

10 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 16. Toplumsal değişme sürecinde etkili olan yapısal etmenler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz? Demografi Teknoloji Kültür Eğitim Bireysel farklılıklar Fonksiyonalist Kuram Kırık camlar Kuramı Tip Kuramı Etkileşimci Kuramlar Kontrol Kuramları 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 19. Aşağıdakilerden hangisi suç ve sapkın davranışları açıklayan sosyolojik kuramlardan biri değildir? 17. Aşağıdakilerden hangisi sapma ile ilgili geliştirilen sosyolojik kuramların ortak özelliklerinden biri değildir? Suçun bütün toplumlarda rastlanan bir olgu olarak görülmesi Sosyal tabakaların, çıkarlar özellikle de ekonomik çıkarlarla ilişkili kabul edilmesi Toplumun içindeki gerilimin, zorlanma ve stresle ilgili olduğunun kabul edilmesi Sapmanın büyük ölçüde biyolojik ve psikolojik kökenli olarak görülmesi Bu tür davranışların modern kent yaşamıyla güçlü biçimde ilişkili olduğunun kabul edilmesi 18. Bireysel güdülerden daha çok toplumsal yapının sapmayı üretmesine odaklanan ve sapmayı toplumsal fonksiyonu bakımından yararlı ve normal gören kuram aşağıdakilerden hangisidir? Suçu toplum halinde yaşama şartlarına yönelmiş her türlü saldırı olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir? Etkileşimci Kuramlar Fonksiyonalist Kuram Fenomenolojik Kuram Marksist Kuram Psikolojik Kuram 10 Jhering Durkheim Sutherland Taft Dönmezer İzleyen sayfaya geçiniz.

11 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. İNGİLİZCE-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 1. A: B: Are you...? No, I m married. 5. A: B: How much... jeans? $ dialogue above? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? single new one different first are this is that is this is these are those 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 2. Let s meet at the swimming sentence above? 3. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? park stadium mall place pool There s no sun at the beach today but it s very sentence above? warm cold cool cloudy rainy A: B: It s Jo s birthday. I want to buy... for her but I don t know what to get. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? What... these days? I m exercising a lot. 8. gloves sunglasses a briefcase a present a backpack My dad s... is American. dialogue above? sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? don t have to wear to wear doesn t have to wear has to wear have to wear sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Do you wear a suit to work? No, we... suits in the office. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? A: B: do you do am I doing you are doing are you doing are we doing 11 language nationality country continent region İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 9. You can... to Vancouver Island from the city. sentence above? 13. A: I had an awful day today. B:... Why? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? travel abroad get a view take a ferry walk around visit 10. A: When we go to Egypt,... we visit the pyramids? B: Yes, of course we can. Why not? dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? do can t are don t can 11. I... a cold yesterday so I didn t want to go out. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? took made had got did 12. I went swimming... I went home yesterday. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? and before when while so Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? You did? Finally! You had? Had you? Did you have? 14. It isn t very... at home because the children are really noisy. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? exhausted awful bad relaxing boring 15. When I...16, I really liked Tarkan. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? were wasn t am was weren t 16. A:... did you do on your last vacation? B: We went on a road trip. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Where When What Who Why 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 17. I... lots of mistakes on my test so I had to do it again. sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? did had made got said 18. A pepper is a.... sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? dessert fish cheese meat vegetable 19. A: What... to eat? B: Some seafood pasta please. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? you would like would you like do you like you like don t you like 20. A: What s wrong? B: I feel sick. I think I m allergic... seafood. dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? on to for with by 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 1. A: Guten Tag, ich bin Ali Yılmaz. B: Guten Tag, ich. Ayşe Doğan. A: Ich komme aus der Türkei. Und Sie? B: Ich komme aus. Irak. Welche Wörter passen in die Lücken im obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? bin / dem habe / der sind / die sei / den kann / das 2. Wie schreibt man die Zahl 178? 178 sayısının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir? Hundertachtzig Hundertachtundsiebzig Hundertneunundsiebzig Achtundsiebzig Siebenundachtzig 3. Ja, sie hat am Freitag Frühdienst. Welche Frage passt zur obigen Antwort? Verilen cevabı gerektirecek soru aşağıdakilerden hangisidir? Hast du freitags frei? Wann hast du Frühdienst? Hat Manuela am Freitag Frühdienst? Wer hat Frühdienst? Habt ihr am Freitag frei? 4. Ahmet Kuru... Arzt.... arbeitet auf der Kinderstation. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? ALMANCA-I Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? sei / Sie sind / Wir war / Ihr ist / Er ein / Du 5. Die Tochter meiner Schwester ist meine... Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Schwager Nichte Neffe Tante Schwester 6. Was bedeutet dakik auf Deutsch? dakik sözcüğünün Almancası aşağıdakilerden hangisidir? wütend gleich bald pünktlich immer 7. Meine Mutter geht..10:00 und 11:00 Uhr einkaufen. Welches Wort paßt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? für gern zwischen oft manchmal 8. A: Hallo, ich bin Ayfer. Ich wohne unten. B: Hallo, Ayfer! A: Entschuldige. Ich mache Omlett, aber ich habe kein Salz. Hast du vielleicht Salz? B: Klar doch! Bitte sehr! A: Vielen Dank! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? A So ein Mist! Ich bin kurz weg. Ist alles in Ordnung? Was wünschen Sie? Ich habe ein Problem. 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 9. Wie komme ich nach Hause? Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerin hangisidir? Eve ne zaman gidebiliriz? Eve nasıl gidebilirim? Evden mi geliyorsun? Eve uğramak ister misin? Eviniz nerede? 10. Mein Freund gut kochen. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? kannst können kann könnt könnte 11. Meine Wohnung ist. Zentrum, in sind viele Geschäfte. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? zum / dem Garten auf / halbe Stunde am / viel Natur für / ersten Stock im / der Nähe 12. Wie hat deine Freundin eine Wohnung gefunden? Welche Antwort passt nicht zur obigen Frage? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisi olamaz? Sie hat viele Anzeigen in der Zeitung gelesen. Sie hat im Internet gesucht. Sie hat Freunde und Bekannte gefragt. Sie hat die Küche aufgeräumt. Sie hat eine Anzeige in der Zeitung aufgegeben. 13. Fühlen / heute / ich / miserabel / mich Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden hangisidir? Fühle ich heute miserabel mich. Ich fühle mich heute miserabel. Miserabel ich heute fühle mich. Mich ich heute miserabel fühle. Heute ich miserabel mich fühte. 14. Hakan ist krank. Er. noch nicht in die Schule. Welches Wort paßt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? darfst dürfen dürfte dürftest darf 15. Was bedeutet das Gegenteil von alles? alles sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? ziemlich total etwas nur nichts 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A A 16. Zwölf. sind ein Jahr. Welches Wort passt in die obige Lücke? 20. Evinizin önünde bir bisiklet sürücüsü düştü. Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? Tage Feiertage Monate Kalender Neujahr 17. Verkäufer: Kann ich Ihnen helfen? Kunde: Ja, ich suche eine Waschmaschine! Verkäufer: Kunde: Gibt es noch andere Modelle? Verkärfer: Ja, hier bitte, ich zeige sie Ihnen. Kunde: Danke, ich überlege es mir noch! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden hangisi tamamlar? Ich kann Ihnen diese hier empfehlen! Die nehme ich sofort! Diese Prospekte sind für Sie! Wir können leider nicht helfen! Der ist sehr teuer! 18. Hast du das Handy..? Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar? eingeladen ausgedruckt überwiesen aufgeladen ungerecht 19. Ich reise gern mit dem Bus,.... Welcher Satz ergänzt nicht die Lücke im obigen Satz? Verilen cümleyi aşağıdakilerden hangisi tamamlamaz? weil ich den Antrag ausfüllen muss. weil es nicht so anstrengend ist. weil ich vieles erleben will. weil ich alles besichtigen möchte. weil es günstig und bequem ist. Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden hangisidir? Vor Ihrem Haus ist ein Fahrradfahrer gestürzt. Ich fahre gern mit dem Fahrrad im Garten unseres Hauses. Er hat sich ein neues Fahrrad gekauft. Am Wochenende wollen wir mit dem Fahrrad eine kleine Rundfahrt machen. Du musst mit dem Fahrrad vorsichtig sein. 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. FRANSIZCA-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 1. «- Il y a d étudiants dans votre classe? - Vingt-cinq étudiants.» 5. Je n aime pas la viande:.! Choisissez le mot/l expression qui convient. Choisissez l expression qui complète la phrase. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Yukarıdaki cümleyi ifadeyi bulunuz. comment quels combien que quand uygun c est super bon c est très bon ce n est pas bon c est bon c est bien 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı tamamlayan 2. demandé / vous / lui / son / avez / adresse I II III IV V VI Trouvez la question qui correspond à la réponse donnée. Yukarıdaki sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde sıraya koyunuz. Yukarıdaki konuşmada verilen cevaba denk düşen soruyu bulunuz. II, III, V, I, IV, VI II, V, III, I, IV, VI III, II, V, I, IV, VI IV, VI, II, V, III, I IV, VI, III, V, II, I «- Ah! Tu as mis une nouvelle robe aujourd hui. - Oui. Tu l aimes? Je...» 7. Tu as l heure? Qu est-ce que tu fais demain? Quand est-ce que tu viens? Quelle heure est-il? Tu veux un petit café? Marie et sa mère. une promenade dans le parc. Choisissez la forme qui convient. Choisissez la forme qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. vais l acheter veux l acheter viens de l acheter l achetais l achète Je n aime pas cet appartement. Avant, nous. une très belle maison. 8. fait faisons faites fais font «-Tu voudrais. fromage? - Non, merci. Je n aime pas. fromage.» Choisissez la forme qui convient. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz «-. - Non, je n ai pas le temps.» Mettez les mots dans le bon ordre pour faire une phrase venons d habiter habitons allons habiter habitions avons habité 17 le/le du/de du/le du/du le/de İzleyen sayfaya geçiniz.

18 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 9. Tu sors avec nous tu restes à la maison? 13. «- Comment vous vous appelez? - Stockel. Karl Stockel. - Pardon. Je ne comprends pas... - S-T-O-C-K-E-L.» Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. ou et mais où non Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Yukarıdaki karşılıklı konuşmayı tamamlayan uygun cümleyi bulunuz. Vous voulez répéter? Vous pouvez épeler? C est votre prénom? Quel est votre nom? Vous êtes allemand? 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 10. Je suis en train de lire le livre. j ai acheté hier. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. qui que quel leur lui 14. Mélanie est vendeuse,. Choisissez l expression qui complète la phrase. Yukarıdaki cümleyi ifadeyi bulunuz. 11. «- Vous cherchez vos valises? - Oui, je cherche!» Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. tamamlayan uygun elle joue du violon. elle fait des études à l université. elle joue dans des films. elle travaille dans un magasin. elle étudie le journalisme. leurs vous leur le les 12. «- Regarde. Ça, c est un Picasso Oui. J adore, moi aussi.» 15. «-. - Pour parler l italien, bien sûr!» Trouvez la question qui correspond à la réponse donnée. Yukarıdaki karşılıklı konuşmayı tamamlayan uygun cümleyi bulunuz. Yukarıdaki konuşmada verilen cevaba denk düşen soruyu bulunuz Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Comment? Tu n aimes pas? Non mais, c est quoi ce tableau! Qui est Picasso? Je trouve que c est nul. Quel beau tableau! 18 Il a appris l italien quand il avait 6 ans? Dans quel but elle voyage en Italie? On va aller voir un film italien? Tu aimes la cuisine italienne? Pourquoi elle ne veut pas aller en Italie? İzleyen sayfaya geçiniz.

19 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2155-A 16. partis / huit / sommes / heures / à / nous I II III IV V VI 20. Catherine est. mais son mari est. Choisissez le mot/l expression qui convient. Mettez les mots dans le bon ordre pour faire une phrase. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Yukarıdaki sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde sıraya koyunuz. VI, I, III, V, II, IV VI, III, I, V, II, IV VI, V, II, IV, III, I V, II, IV, I, VI, III V, II, IV, III, I, VI française/sénégalais français/sénégalais française/sénégalaise français/sénégalaise françaises/sénégalais 2- An 20 a 13 do G lu Ü üz n D ive ön rs em ite i D si A ön çı em kö ğr So et nu im Sı Sis na te v mi Ki ta pç ığ ı 17. Je vais rester à la maison. je suis malade. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. à cause de pour pourquoi parce que c est 18. Hier, nous sommes allés à une. de peinture. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. exposition concert match festival fête 19. Aujourd hui, il fait beau: Choisissez l expression qui complète la phrase. Yukarıdaki cümleyi ifadeyi bulunuz. tamamlayan uygun je peux mettre mon manteau. je porte un pantalon et un pull. je m habille chaud et je porte des bottes. je mets un tee-shirt et une jupe. Je prends mon imperméable. 19 TEST BİTTİ.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler sınava giren diğer öğrencileri rahatsız etmemek için kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir. Bu nedenle sorumluluk sınav kurallarına uymayan öğrencilere aittir. Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, Anadolu Üniversitesinin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz. 4. Biraz sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapçığının bir tek sayfası eksik çıksa bile o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. 5. Size verilen cevap kağıdı üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığından öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 7. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 8. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 9. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 10. Sınav sırasında öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemesi kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 11. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan) hesap makineleri ile data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 12. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınava gelirken getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 13. Öğrenciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullanılsa bile silah ile sınav binasına gelmemelidirler. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 14. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. Aksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 15. Biraz sonra dağıtılacak olan soru kitapçığında test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 16. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2179 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2152 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2104 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 245 203 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2172 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 269 203 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2142 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 2177 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 2106 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2524 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2107 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2000 2014 - TEK DERS SINAVI - 1. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN 2013 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı