aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL"

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı yukarıya yazmayı unutmayınız. GENEL AÇIKLAMA A GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL 1. Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Testin Adı: Soru Sayısı Sayfa No İŞLETME İLKELERİ DAVRANIŞ BİLİMLERİ-I ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİMİ-I İNGİLİZCE-I ALMANCA-I FRANSIZCA-I Bu kitapçıkta yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadır. 3. Bu test kitapçığında yer alan derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Testteki soruları ders kitabınızda verilen bilgilere göre cevaplayınız. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, doğru olan cevabı kitaptaki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnız, cevaplarınızı cevap kağıdında o test için ayrılmış olan bölümdeki aynı numaralı cevap yerine işaretlemeyi unutmayınız. 5. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dışına taşırmayınız. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmayınız. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı yumuşak bir silgi ile, cevap kağıdını örselemeden temizce siliniz ve doğru cevabınızı işaretlemeyi unutmayınız. 7. Cevap kağıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 8. Bu kitapçıktaki her sorunun bir tek doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır. 9. Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevabınıza bir puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için sizce doğru olan seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olabilir. 10. Kitapçığın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 İŞLETME İLKELERİ A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. Buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerde kullanılan ürünler için aşağıdakilerden söylenemez? 4. Tüketim ürünüdür. Dayanıklı üründür. Somut üründür. Ekonomik üründür. Endüstriyel üründür Vizyon ile ilgili yanlıştır? Aşağıdakilerden bir işletmede çalışsın veya çalışmasın, hisse sahibi olsun veya olmasın işletme ürün veya hizmetlerini satın alan/almayan kadın/erkekler işletmeden bir şekilde etkilenir teorisidir? aşağıdaki Çalışılacak sektörün ekonomik dalgalanmalardan etkilenme durumunun belirlenmesi süreci hangi araştırma kapsamında yer alır? ifadelerden İşletmenin gelecekte ne olacağını belirlemeye yönelik bir eylem planıdır. İşletmelerin hedefe odaklanmalarını sağlar, çalışanlara yön verir. İşletmenin gelecekte karşılaşabileceği belirsizlik durumunu ortadan kaldırır. İşletmenin tüm çalışanları tarafından paylaşılan değerler ve ortak inançlar bütünüdür. İşletmenin geleceğine yön gösteren bir eylem planıdır. 6. Bireycilik teorisi Faydacılık teorisi Hümanist teorisi Etkilenenler teorisi Haklar teorisi Teknik araştırma Yasal araştırma Örgütsel araştırma Finansal araştırma Pazar araştırması Aşağıdakilerden veri toplama sürecinde yararlanılan İkincil Bilgi Kaynakları arasında yer almaz? Valilik, kaymakamlık ve belediyelerin görüş ve yorumları Anket Sanayi ve ticaret odaları yayınları Finans kuruluşlarının raporları Özgün tezler 3. Aşağıdakilerden işletmelerin ekonomik fonksiyonlarına göre yapılan sınıflandırmada yer alır? Pazarlama işletmeleri Özel İşletmeler Ara tüketicilere mal işletmeler Ticaret işletmeleri Ulusal işletmeler ve hizmet 7. İşletmelerde kuruluş yerinin belirlenmesi süreci hangi araştırma kapsamında yer alır? üreten 2 Teknik Finansal Ekonomik Yasal Örgütsel İzleyen sayfaya geçiniz.

3 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A Aşağıdakilerden amaçlarından biri değildir? Aşağıdakilerden Ekonomik Araştırma sürecinde yer almaz? Talep tahmini ve pazar araştırması Kuruluş yerinin seçimi İşletme kapasitesinin belirlenmesi Nitelikli ve niteliksiz işgücü gereksinimi ve maliyetlerinin belirlenmesi Tahmini gelirlerin belirlenmesi 9. büyümenin Maliyetlerin düşürülmesi Pazar payının düşürülmesi Satışların arttırılması Kârların arttırılması Rakiplerin pazara girişinin engellenmesi Gibrat ın Orantı Etkisi Kanunu na göre büyüme nasıl bir süreçtir? Rasyonel Planlı Stokastik İçsel baskılara dayalı Deterministik Uruguay 13. Aşağıdakilerden görüşmelerinin getirdiği en büyük yenilik olarak sayılmaktadır? Küresel ısınmanın engellenmesi için gerekli düzenlemelerin sağlanması Ülkelerin yerel işgücünü piyasalarındaki düzenlemelere açıklık getirilmesi Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması nın Dünya Ticaret Örgütü ne dönüştürülmesi Küresel finansal konularda denetimler ve organizasyonlar yapılması İnsan hakları, çalışma adaleti ve sosyal hakların iyileştirilmesi için çalışmalar yapması 10. Aşağıdakilerden büyümenin yöneticilere kazandırabileceği avantajlardan biri değildir? Daha yüksek ücret Güç Motivasyon Prestij İkramiye 11. Aşağıdakilerden büyümeyle ilgili ada modeli nin varsayımlarından biri değildir? 14. Aşağıdakilerden Sanayi Devrimi nin sonuçlarından biri değildir? Büyümenin rasyonel ve bilinçli planlamadan kaynaklanması İşletmelerin bağımsız varlıklar olmaları İşletmelerin stokastik fırsatların birikmesi sonucu büyümeleri Büyüme fırsatlarının dışsal olması Büyüme fırsatlarının işletmelere rastgele dağılmaları Sermaye sahipliği ile yöneticiliğin birbirinden ayrılması Yeni teknolojilere duyulan ihtiyaç Yeni pazarlara duyulan ihtiyaç Yeni üretim kaynaklarına duyulan ihtiyaç Sermaye talebinin azalması 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 15. Bir işletmenin sahip olduğu markayı, teknolojiyi ve üretim yapma biçimine ait bilgileri bir başka işletmeye kullandırması kavramı aşağıdakilerden dir? 19. Aşağıdaki seçeneklerden nde işletmenin temel ve yardımcı fonksiyonları eşleştirmesi doğru verilmiştir? Lisanslama İhracat İthalat Küresel kaynak kullanımı Risk paylaşımı Üretim- pazarlama Halkla ilişkiler- muhasebe Finans-muhasebe Pazarlama- halkla ilişkiler İnsan kaynakları yönetimi- halkla ilişkiler 16. Aşağıdakilerden doğrudan yabancı sermaye yatırımının tanımıdır? Bir ülkedeki fon sahibi bir yatırımcının bir başka ülkedeki bir kişiye ya da kuruluşa sermaye aktarması Ülkeler arasında gerçekleşen ithalat ve ihracat işlemlerinin toplamı Ülkeler arasında gerçekleşen ithalat işlemlerinin toplamı Ülkeler arasında gerçekleşen ihracat işlemlerinin toplamı Bir ülkedeki fon sahibinin bir başka ülkeye fiziki olarak yatırım yapması 17. Girdiyi çıktıya çeviren dönüşüm işlemlerine ne ad verilir? İşletme Yönetim Sistem Süreç Geribildirim 20. Aşağıdakilerden işletmenin insan kaynakları yönetimi fonksiyonuna ilişkin faaliyetler arasında yer almaz? 18. Aşağıdakilerden halkla ilişkiler sürecinin aşamalarından biri değildir? Seçme ve yerleştirme Araştırma Planlama Uygulama Değerlendirme 4 Çalışanların işe alıştırılması Aktiflerin yönetimi Ücret ve maaş yönetimi Seçme ve yerleştirme Performans değerleme İzleyen sayfaya geçiniz.

5 DAVRANIŞ BİLİMLERİ-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. Aşağıdakilerden bir sosyal bilim değildir? Durkheim St. Simon Weber İbn-i Haldun Marx 7. Başarı Çalışkan olmak Vatanseverlik İnsancıl olmak Tek eşle evlilik Liberal feminist yaklaşım Sembolik etkileşim kuramı Çatışma yaklaşımı Fonksiyonalist yaklaşım Marksist kuram Boratav Sarıbay Giddens Appadural Friedman Aşağıdakilerden glokalleşme yaratan kültürel mekânlardan biri değildir? 5 Küresel Küreselleşme Küreyerellik Glokalleşme Küresellik Aşağıdakilerden küreselleşmeyi, varlık ile yokluğun kesişmesi, toplumsal olaylar ile toplumsal ilişkilerin belli mesafede yerel bağlamsallıklarda karışması şeklinde ifade etmiştir? 8. Giddens Appadural Friedman Boratav Parsons Aşağıdaki kavramlardan kültür, siyaset ve sivil toplumun tümünün ekonomik yapı tarafından belirlendiğini ifade etmektedir? Aile içindeki davranışları anlamak için aile üyeleri arasındaki mevcut ilişkilere ve üyelerin bu ilişkileri nasıl anlamlandırdığına bakılması gerektiğini savunan yaklaşım aşağıdakilerden dir? Aşağıdakilerden küresel olan ile ilgili tartışmalar içinde yer alan Kültürel Sosyoloji Yaklaşımı nın temsilcilerinden biridir? Aşağıdakilerden toplumsal norm niteliği taşır? 4. Psikoloji Jeoloji Felsefe Ekonomi Antropoloji Asabiye kavramı aşağıdaki düşünürlerden ne aittir? Etno-mekân Tekno-mekân Finans-mekân Sağlık-mekân Zihinsel mekân İzleyen sayfaya geçiniz.

6 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 9. Davis-Moore Kuramı ile ilgili ifadelerden doğrudur? aşağıdaki 12. Bir toplumun içinde yaşayan insanların, hiyerarşik bir yapıda kategorik olarak sıralanması durumu aşağıdakilerden ile ifade edilir? ABD deki tabakalaşmayı tümüyle ortadan kaldıracak tek yöntem meritokrasidir. Dünya ölçeğindeki eşitsizlik çok uluslu şirketlerin etkinliklerinden kaynaklanmaktadır. Eşitlik toplum için işlevselliğe sahiptir. En değerli konumlar, o konumları dolduracak yeteneğe sahip kişilerin ilgisini çekmek için yeterli kazanç/ödül sunmalıdır. Toplumda ödüller eşit olarak dağılmaktadır. Toplumsal grup Toplumsal farklılaşma Toplumsal tabakalaşma Toplumsal eşitsizlik Toplumsal yapı 13. Aşağıdakilerden Sztompka tarafından yapılan toplumsal değişme sınıflaması içinde yer almaz? Genetik değişim Nüfus kompozisyonundaki değişim Yapının değişmesi İşlevlerin değişmesi Çevrenin değişmesi 10. Toplumsal tabakalaşma ile ilgili aşağıdaki ifadelerden doğrudur? Evrensel ve değişmezdir. Toplumun bir özelliğidir. Toplumsal konumların kuşaklar boyunca sürekliliği yoktur. İnanç sistemlerinin değil ekonomik koşulların ürünüdür. Bir eşitlik sistemidir. 14. Aşağıdakilerden sosyoloji disiplini içinde ele alınan eşitsizlik alanları arasında yer almaz? 11. Bir toplumsal tabakalaşma sisteminin tümüyle kişisel özelliklere göre biçimlenmesi aşağıdakilerden yle ifade edilir? Teknoloji kaynaklı eşitsizlikler Sosyal sınıf Toplumsal cinsiyet Etnik köken ve ırk farklılıkları Yaş temelli eşitsizlikler 15. Aşağıdakilerden Hoffman tarafından değişme olgusuna yöneltilen sorulardan biridir? Meritokrasi Statü hiyerarşisi Demokrasi Kapitalizm Aristokrasi 6 Değişmenin yönü Değişmenin bileşenleri Değişmenin hızı Değişmenin aşamaları Değişmenin sonucu İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 16. Toplumsal değişme sürecinde etkili olan yapısal etmenler arasında aşağıdakilerden yer almaz? Demografi Teknoloji Kültür Eğitim Bireysel farklılıklar 17. Aşağıdakilerden sapma ile ilgili geliştirilen sosyolojik kuramların ortak özelliklerinden biri değildir? Suçun bütün toplumlarda rastlanan bir olgu olarak görülmesi Sosyal tabakaların, çıkarlar özellikle de ekonomik çıkarlarla ilişkili kabul edilmesi Toplumun içindeki gerilimin, zorlanma ve stresle ilgili olduğunun kabul edilmesi Sapmanın büyük ölçüde biyolojik ve psikolojik kökenli olarak görülmesi Bu tür davranışların modern kent yaşamıyla güçlü biçimde ilişkili olduğunun kabul edilmesi 19. Aşağıdakilerden suç ve sapkın davranışları açıklayan sosyolojik kuramlardan biri değildir? Fonksiyonalist Kuram Kırık camlar Kuramı Tip Kuramı Etkileşimci Kuramlar Kontrol Kuramları 18. Bireysel güdülerden daha çok toplumsal yapının sapmayı üretmesine odaklanan ve sapmayı toplumsal fonksiyonu bakımından yararlı ve normal gören kuram aşağıdakilerden dir? Etkileşimci Kuramlar Fonksiyonalist Kuram Fenomenolojik Kuram Marksist Kuram Psikolojik Kuram 20. Suçu toplum halinde yaşama şartlarına yönelmiş her türlü saldırı olarak tanımlayan kuramcı aşağıdakilerden dir? Jhering Durkheim Sutherland Taft Dönmezer 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 ÇAĞRI MERKEZİ YÖNETİMİ-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. Potansiyel müşterilere telefon yolu ile bir ürün veya hizmetle ilgili bilgilendirme ve tanıtım yapılması, müşterinin ürün ve hizmetin satışına yönelik yönlendirilmesi şeklindeki çağrı merkezi faaliyeti aşağıdakilerden dir? Tele Satış Kampanya Yönetimi Tele Pazarlama Müşteri Hizmetleri Şikayet Yönetimi 5. Aşağıdaki ülkelerden en düşük Kurumsal Gelir Vergisi oranı ile global liderler tarafından çağrı merkezi yatırımında tercih edilmektedir? ABD İrlanda Almanya İngiltere Çin 2. Çağrı merkezlerinde; müşterilerin kullanmakta olduğu ürün ve hizmetlerle ilgili rahatsızlık duyduğu ve giderilmesini istediği olumsuz durumları ve mağduriyetlerini bildirdiği, bu doğrultuda müşteriye gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı, konu ile ilgili çözümlerin üretildiği hizmet aşağıdakilerden dir? Şikayet Yönetimi Müşteri Hizmetleri Teknik Destek Tele Satış Kampanya Yönetimi 6. Türkiye çağrı merkezi sektörü son on yılda gelişimini ağırlıklı olarak aşağıdaki illerden nde gerçekleştirmiştir? Erzurum Eskişehir İzmir Diyarbakır İstanbul yılı itibariyle Türkiye de çağrı merkezi hizmetlerinden yararlanmada aşağıdakilerden diğerlerine göre daha düşük paya sahip sektördür? Toptan/Perakende Finans Telekomünikasyon Taşımacılık-Lojistik Otomotiv 3. Private Branch Exchange (PBX) sistemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden yanlıştır? Bilgisayar ve telefon ağlarının bir arada çalışmalarını sağlayan yazılımdır. Şirket içerisinde dahili haberleşmeyi ücretsiz sağlar. Şirketlere özel telefon santralidir. Çağrı bekletme, çağrı karşılama, çağrı dağıtma gibi özellikleri vardır. Telekomünikasyon sağlayıcı firmalarla ses devresi bağlantılarının kurulmasını sağlar. 4. Aşağıdakilerden çağrı masası bazında en yüksek oranlara sahip ilk 10 ülkeden biri değildir? ABD Rusya İngiltere Hindistan Brezilya 8. Dünya çağrı merkezi pazarının % 29,7 sine sahip olan EMEA bölgesi aşağıdakilerden hangilerini kapsamaktadır? Hindistan, Japonya, Yeni Zelanda Arjantin, Brezilya, Meksika Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika Avrupa, Ortadoğu, Afrika Avrupa ve Kuzey Amerika 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A Aşağıdaki ülkelerden Avrupa Çağrı Merkezleri Dernekleri Birliği ne (ECCCO) üye değildir? Türkiye Fransa Almanya İrlanda Bulgaristan Son dönemde Türkiye de çağrı merkezlerinde bazı dış kaynak firmalarının sadece belirli hizmet türlerine odaklı hizmetler sunması dikkat çekmektedir. Bu hizmet dallarından öne çıkanlar aşağıdakilerden nde verilmiştir? Teknik destek Kampanya yönetimi ve telepazarlama Şikayet yönetimi Tahsilat ve telesatış Müşteri hizmetleri ve şikayet yönetimi 13. Aşağıdakilerden Yıllık İşletme Planı (AOP) çalışmaları sonunda elde edilen başlıca üretim planlaması çıktıları arasında yer almaz? Departmanlar arası işgücü transferleri Rakip stratejileri Müşteri temsilcilerinin kullanacağı masa sayısı ihtiyacı Çağrı merkezine gelecek çağrı miktarı Çağrı başına ortalama konuşma süresi 10. I. Firmanın sahip olduğu müşteri verilerinin sistemli bir şekilde incelenmesi ve anlamlandırılması II. Firmanın müşterileri ile olan tüm iletişimini kayıt altında tutarak bu bilgilerin sistemli bir şekilde incelenmesi ve anlamlandırılması III. Sosyal medyada müşterilerin bireysel ya da toplu olarak paylaştığı bilgi, düşünce, görüş, tepki, vb. gibi bilgilerin incelenmesi ve anlamlandırılması Yukarıdakilerden hangileri müşteriyi tanıma ve anlamanın başlıca adımları arasında yer alır? Yalnız I Yalnız II Yalnız III I ve II I, II ve III 14. Yılın belli aylarında çağrı hacminin artması ya da belirli çağrı konularından daha fazla ya da daha az çağrı gelmesine ne ad verilir? Özel Günlerin Etkisi Kampanya Etkileri Hizmet İçeriği Mevsimsel Trend Müşteri Adedi 11. I. Bilgi paylaşımına teşvik II. Üyelerine bilgi ve eğitim sağlamak III. Avrupa da İletişim Merkezi sektörünün standartlarını geliştirmek (EN 15838) IV. Rekabeti artırmak Yukarıdakilerden hangileri Merkezleri Dernekleri hedeflerindendir? I ve II I ve III II ve III I, II ve III I, II, III ve IV Avrupa Çağrı Birliği nin 15. Aşağıdakilerden işin niteliğine göre iş yükü ve iş gücü hesaplama yöntemlerinden biri değildir? Gelen çağrıyı karşılama(inbound) Departmanlar arası işgücü transferi Dış arama (outbound) Çözüm merkezi (backoffice) Veri girişi (data entry) 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 16. Aşağıdakilerden çağrı merkezlerinde üretim planlamasına etki eden faktörlerden biri değildir? Teknolojik değişiklikler İş kanununda yapılan değişiklikler Fazla mesai gereksinimi Kampanya ve pazarlama aktiviteleri Stratejik/yönetimsel kararlar 17. Aşağıdakilerden çağrı merkezlerinde performans göstergeleri ile bağlantılı kavramlardan biri değildir? Teknoloji Hizmet seviyesi Terk edilen çağrıların oranı Çağrının ortalama konuşma süresi Müşteri memnuniyeti 18. Aşağıdakilerden bir çağrı merkezi kurulurken ya da çağrı merkezi operasyonunun sürekliliği sağlanırken oluşturulan stratejiler kapsamında değerlendirilmesi gereken unsurlardan biri değildir? Şirketin müşteri hedeflerinin neler olacağı Ulaşılabilirlik Diğer firmalarla nasıl rekabet edileceği Operasyonun çalışma süresi Hizmet sunulacak kanallar 20. Aşağıdakilerden çağrı merkezinde kalite uzmanlarının sorumluluklarından biridir? Müşteri sorunlarını çözmek Teknik sorunların çözülmesini sağlamak Bilgi standardını ve tutarlılığını sağlamak Müşterilere sunulan ürün ve servislerle ilgili bilgi vermek Müşteri hizmeti politikalarını uygulamak 19. Aşağıdakilerden çağrı merkezinde üretim ve vardiya planlama uzmanlarının sorumluluklarından biridir? İş gücü analizini yapmak Kalite izleme süreçlerini yönetmek ve denetlemek Bilgi standardını ve tutarlılığını sağlamak Müşteri sorunlarını çözmek Her ekibin bilgi kalitesini yükseltmek 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 İNGİLİZCE-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. A: B: 5. Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? single new one different first Let s meet at the swimming sentence above? don t have to wear to wear doesn t have to wear has to wear have to wear It s Jo s birthday. I want to buy... for her but I don t know what to get. sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? A: B: Do you wear a suit to work? No, we... suits in the office. Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? park stadium mall place pool There s no sun at the beach today but it s very.... A: B: are this is that is this is these are those dialogue above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? 4. How much... jeans? $ dialogue above? sentence above? 3. A: B: dialogue above? 2. Are you...? No, I m married. Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? warm cold cool cloudy rainy What... these days? I m exercising a lot. 8. gloves sunglasses a briefcase a present a backpack My dad s... is American. dialogue above? sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? do you do am I doing you are doing are you doing are we doing 11 language nationality country continent region İzleyen sayfaya geçiniz.

12 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 9. You can... to Vancouver Island from the city. 13. A: B: I had an awful day today.... Why? sentence above? dialogue above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? 10. A: travel abroad get a view take a ferry walk around visit You did? Finally! You had? Had you? Did you have? When we go to Egypt,... we visit the pyramids? Yes, of course we can. Why not? 14. It isn t very... at home because the children are really noisy. dialogue above? sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? B: do can t are don t can 11. I... a cold yesterday so I didn t want to go out. exhausted awful bad relaxing boring 15. When I...16, I really liked Tarkan. sentence above? sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? took made had got did 12. I went swimming yesterday.... I went 16. A: B: home were wasn t am was weren t... did you do on your last vacation? We went on a road trip. sentence above? dialogue above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? and before when while so 12 Where When What Who Why İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 17. I... lots of mistakes on my test so I had to do it again. sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? did had made got said 18. A pepper is a.... sentence above? Aşağıdakilerden yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar? dessert fish cheese meat vegetable 20. A: What s wrong? B: I feel sick. I think I m allergic... seafood. dialogue above? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? on to for with by 19. A: What... to eat? B: Some seafood pasta please. dialogue above? Aşağıdakilerden yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar? you would like would you like do you like you like don t you like 13 İzleyen sayfaya geçiniz.

14 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. A: Guten Tag, ich bin Ali Yılmaz. B: Guten Tag, ich. Ayşe Doğan. A: Ich komme aus der Türkei. Und Sie? B: Ich komme aus. Irak. Welche Wörter passen in die Lücken im obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmada boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden gelmelidir? bin / dem habe / der sind / die sei / den kann / das 2. Wie schreibt man die Zahl 178? 178 sayısının yazılışı aşağıdakilerden dir? Hundertachtzig Hundertachtundsiebzig Hundertneunundsiebzig Achtundsiebzig Siebenundachtzig 3. Ja, sie hat am Freitag Frühdienst. Welche Frage passt zur obigen Antwort? Verilen cevabı gerektirecek soru aşağıdakilerden dir? Hast du freitags frei? Wann hast du Frühdienst? Hat Manuela am Freitag Frühdienst? Wer hat Frühdienst? Habt ihr am Freitag frei? ALMANCA-I 5. Die Tochter meiner Schwester ist meine... Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? Schwager Nichte Neffe Tante Schwester 6. Was bedeutet dakik auf Deutsch? dakik sözcüğünün Almancası aşağıdakilerden dir? wütend gleich bald pünktlich immer 7. Meine Mutter geht..10:00 und 11:00 Uhr einkaufen. Welches Wort paßt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? für gern zwischen oft manchmal A 4. Ahmet Kuru... Arzt.... arbeitet auf der Kinderstation. Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? sei / Sie sind / Wir war / Ihr ist / Er ein / Du 8. A: Hallo, ich bin Ayfer. Ich wohne unten. B: Hallo, Ayfer! A: Entschuldige. Ich mache Omlett, aber ich habe kein Salz. Hast du vielleicht Salz? B: Klar doch! Bitte sehr! A: Vielen Dank! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden tamamlar? So ein Mist! Ich bin kurz weg. Ist alles in Ordnung? Was wünschen Sie? Ich habe ein Problem. 14 İzleyen sayfaya geçiniz.

15 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 9. Wie komme ich nach Hause? Wie lautet der obige Satz auf Türkisch? Verilen cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerin dir? Eve ne zaman gidebiliriz? Eve nasıl gidebilirim? Evden mi geliyorsun? Eve uğramak ister misin? Eviniz nerede? 10. Mein Freund gut kochen. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? kannst können kann könnt könnte 12. Wie hat deine Freundin eine Wohnung gefunden? Welche Antwort passt nicht zur obigen Frage? Verilen sorunun cevabı aşağıdakilerden olamaz? Sie hat viele Anzeigen in der Zeitung gelesen. Sie hat im Internet gesucht. Sie hat Freunde und Bekannte gefragt. Sie hat die Küche aufgeräumt. Sie hat eine Anzeige in der Zeitung aufgegeben. 13. Fühlen / heute / ich / miserabel / mich Wie kann man mit den obigen Wortgruppen einen sinnvollen und richtigen Satz bilden? Verilen sözcük gruplarıyla kurulabilecek en anlamlı ve doğru cümle aşağıdakilerden dir? Fühle ich heute miserabel mich. Ich fühle mich heute miserabel. Miserabel ich heute fühle mich. Mich ich heute miserabel fühle. Heute ich miserabel mich fühte. 14. Hakan ist krank. Er. noch nicht in die Schule. Welches Wort paßt in die obige Lücke? 11. Meine Wohnung ist. Zentrum, in sind viele Geschäfte. Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? darfst dürfen dürfte dürftest darf Welche Wörter passen in die obigen Lücken? Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangileri doğru şekilde tamamlar? zum / dem Garten auf / halbe Stunde am / viel Natur für / ersten Stock im / der Nähe 15. Was bedeutet das Gegenteil von alles? alles sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden dir? ziemlich total etwas nur nichts 15 İzleyen sayfaya geçiniz.

16 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 16. Zwölf. sind ein Jahr. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? Tage Feiertage Monate Kalender Neujahr 17. Verkäufer: Kann ich Ihnen helfen? Kunde: Ja, ich suche eine Waschmaschine! Verkäufer: Kunde: Gibt es noch andere Modelle? Verkärfer: Ja, hier bitte, ich zeige sie Ihnen. Kunde: Danke, ich überlege es mir noch! Welcher Satz ergänzt den obigen Dialog? Verilen karşılıklı konuşmayı aşağıdakilerden tamamlar? Ich kann Ihnen diese hier empfehlen! Die nehme ich sofort! Diese Prospekte sind für Sie! Wir können leider nicht helfen! Der ist sehr teuer! 18. Hast du das Handy..? 20. Evinizin önünde bir bisiklet sürücüsü düştü. Wie lautet der obige Satz auf Deutsch? Verilen cümlenin Almancası aşağıdakilerden dir? Vor Ihrem Haus ist ein Fahrradfahrer gestürzt. Ich fahre gern mit dem Fahrrad im Garten unseres Hauses. Er hat sich ein neues Fahrrad gekauft. Am Wochenende wollen wir mit dem Fahrrad eine kleine Rundfahrt machen. Du musst mit dem Fahrrad vorsichtig sein. Welches Wort passt in die obige Lücke? Cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden doğru şekilde tamamlar? eingeladen ausgedruckt überwiesen aufgeladen ungerecht 19. Ich reise gern mit dem Bus,.... Welcher Satz ergänzt nicht die Lücke im obigen Satz? Verilen cümleyi aşağıdakilerden tamamlamaz? weil ich den Antrag ausfüllen muss. weil es nicht so anstrengend ist. weil ich vieles erleben will. weil ich alles besichtigen möchte. weil es günstig und bequem ist. 16 İzleyen sayfaya geçiniz.

17 FRANSIZCA-I A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 1. «- Il y a d étudiants dans votre classe? - Vingt-cinq étudiants.» Choisissez l expression qui complète la phrase. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. Yukarıdaki cümleyi ifadeyi bulunuz. 6. tamamlayan uygun c est super bon c est très bon ce n est pas bon c est bon c est bien «-. - Non, je n ai pas le temps.» Mettez les mots dans le bon ordre pour faire une phrase. Trouvez la question qui correspond à la réponse donnée. Yukarıdaki sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde sıraya koyunuz. Yukarıdaki konuşmada verilen cevaba denk düşen soruyu bulunuz. II, III, V, I, IV, VI II, V, III, I, IV, VI III, II, V, I, IV, VI IV, VI, II, V, III, I IV, VI, III, V, II, I «- Ah! Tu as mis une nouvelle robe aujourd hui. - Oui. Tu l aimes? Je...» 7. Tu as l heure? Qu est-ce que tu fais demain? Quand est-ce que tu viens? Quelle heure est-il? Tu veux un petit café? Marie et sa mère. une promenade dans le parc. Choisissez la forme qui convient. Choisissez la forme qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. 4. comment quels combien que quand demandé / vous / lui / son / avez / adresse I II III IV V VI 3. Je n aime pas la viande:.! Choisissez le mot/l expression qui convient vais l acheter veux l acheter viens de l acheter l achetais l achète Je n aime pas cet appartement. Avant, nous. une très belle maison. 8. fait faisons faites fais font «-Tu voudrais. fromage? - Non, merci. Je n aime pas. fromage.» Choisissez la forme qui convient. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen eylem biçimini bulunuz. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. venons d habiter habitons allons habiter habitions avons habité 17 le/le du/de du/le du/du le/de İzleyen sayfaya geçiniz.

18 A 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A 9. Tu sors avec nous tu restes à la maison? 13. «- Comment vous vous appelez? - Stockel. Karl Stockel. - Pardon. Je ne comprends pas... - S-T-O-C-K-E-L.» Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. ou et mais où non Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Yukarıdaki karşılıklı konuşmayı tamamlayan uygun cümleyi bulunuz. Vous voulez répéter? Vous pouvez épeler? C est votre prénom? Quel est votre nom? Vous êtes allemand? 10. Je suis en train de lire le livre. j ai acheté hier. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. qui que quel leur lui 14. Mélanie est vendeuse,. Choisissez l expression qui complète la phrase. Yukarıdaki cümleyi ifadeyi bulunuz. 11. «- Vous cherchez vos valises? - Oui, je cherche!» Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. tamamlayan uygun elle joue du violon. elle fait des études à l université. elle joue dans des films. elle travaille dans un magasin. elle étudie le journalisme. leurs vous leur le les 12. «- Regarde. Ça, c est un Picasso Oui. J adore, moi aussi.» 15. «-. - Pour parler l italien, bien sûr!» Complétez le dialogue avec la réplique qui convient. Trouvez la question qui correspond à la réponse donnée. Yukarıdaki karşılıklı konuşmayı tamamlayan uygun cümleyi bulunuz. Yukarıdaki konuşmada verilen cevaba denk düşen soruyu bulunuz. Comment? Tu n aimes pas? Non mais, c est quoi ce tableau! Qui est Picasso? Je trouve que c est nul. Quel beau tableau! 18 Il a appris l italien quand il avait 6 ans? Dans quel but elle voyage en Italie? On va aller voir un film italien? Tu aimes la cuisine italienne? Pourquoi elle ne veut pas aller en Italie? İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2013 GÜZ DÖNEM SONU 2185-A A 16. partis / huit / sommes / heures / à / nous I II III IV V VI Mettez les mots dans le bon ordre pour faire une phrase. Yukarıdaki sözcükleri bir cümle oluşturacak şekilde sıraya koyunuz. VI, I, III, V, II, IV VI, III, I, V, II, IV VI, V, II, IV, III, I V, II, IV, I, VI, III V, II, IV, III, I, VI 17. Je vais rester à la maison. je suis malade. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. à cause de pour pourquoi parce que c est 18. Hier, nous sommes allés à une. de peinture. 20. Catherine est. mais son mari est. Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. française/sénégalais français/sénégalais française/sénégalaise français/sénégalaise françaises/sénégalais Choisissez le mot/l expression qui convient. Cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. exposition concert match festival fête 19. Aujourd hui, il fait beau:.. Choisissez l expression qui complète la phrase. Yukarıdaki cümleyi tamamlayan uygun ifadeyi bulunuz. je peux mettre mon manteau. je porte un pantalon et un pull. je m habille chaud et je porte des bottes. je mets un tee-shirt et une jupe. Je prends mon imperméable. 19 TEST BİTTİ.

20 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

21 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

22 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

23 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

24 SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Yanında veya sırasında kitap, not vb. bulunduran, sınav sırasında kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardım edenlerin kimlikleri, Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılacak ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılacaktır. Görevliler sınava giren diğer öğrencileri rahatsız etmemek için kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir. Bu nedenle sorumluluk sınav kurallarına uymayan öğrencilere aittir. Sınavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarında bildirdikleri veya üniversite sınav merkezince yapılan incelemeler sonucu toplu kopya yapıldığı saptandığı takdirde, Anadolu Üniversitesinin yetkili organlarınca bu salonda sınava giren öğrencilerin tümünün o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 2. Öğrenciler sınav sırasında görevlilerin her türlü uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Sınavınızın geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uymanıza bağlıdır. Sınav görevlilerinin talimatlarına uymayan, sınav görevlilerine hakaret eden, fiili saldırıda bulunan ve tehdit edenlerle sınav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, sınav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, sınav yapılmasını belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Sınav İptal Tutanağına yazılır ve o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Sınav sırasında herhangi bir nedenle dışarı çıkmak yasaktır. Sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ve sınav süresinin son 5 dakikası içinde, sınavlarını tamamlasalar bile hiçbir öğrencinin salondan çıkmasına izin verilmeyecektir. Sınavın başlamasını izleyen ilk 15 dakika geçtikten sonra hiçbir öğrenci sınava alınamaz. 4. Biraz sonra soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kitapçığının üzerinde ayrılan yere, adınızı, soyadınızı, öğrenci numaranızı ve bu salonun numarasını mutlaka yazınız. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve sınav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru Kitapçığının bir tek sayfası eksik çıksa bile o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. 5. Size verilen cevap kağıdı üzerindeki T.C. Kimlik No, ad ve soyadın size ait olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdı size ait değilse görevlileri uyarıp size ait cevap kağıdını alınız. Daha sonra cevap kağıdı üzerinde ayrılmış olan yerlere T.C. Kimlik numaranızı ve test grubunuzu mutlaka kodlayınız, adınızı soyadınızı yazınız ve ilgili yeri imzalayınız. Kendisine ait olmayan cevap kağıdını kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı, rakam ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacaktır. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanılmayacaktır. Kullanıldığı taktirde cevap kağıdı optik okuyucuda okutulamadığından öğrencinin o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 7. CEVAPLARIN TÜMÜ CEVAP KAĞIDINA İŞARETLENECEKTİR. Soru kitapçıkları üzerine yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 8. Soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğıdı müsvedde olarak kullanmak yasaktır. Bu tür işlemleri yapanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 9. Öğrencilerin soruları ve/veya sorulara verdikleri yanıtları cevap kağıdı dışında herhangi bir yere yazmaları ve bunu sınav salonundan dışarıya çıkarmaları yasaktır. Bu kurala uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 10. Sınav sırasında öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemesi kesinlikle yasaktır. Yasağa uymayanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 11. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak üzerinde program yapılmasına, saklanmasına ve çalıştırılmasına izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşları bulunan) hesap makineleri ile data bank vb. özel donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 12. Öğrenciler telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınava gelirken getirmemeleri konusunda sınava giriş belgelerinde uyarılmışlardır. Bu cihazları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin, cihazları kapalı olsa bile, o oturumdaki sınavı geçersiz sayılır. 13. Öğrenciler ruhsatlı veya resmi amaçlı kullanılsa bile silah ile sınav binasına gelmemelidirler. Bu öğrenciler kesinlikle sınava ve binaya alınmaz. Bir şekilde girmişlerse dışarı çıkartılıp o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 14. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında resmi kıyafetle sınava girmek yasaktır. Aksine davranan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 15. Biraz sonra dağıtılacak olan soru kitapçığında test ile ilgili açıklamalar yazılıdır. Bu açıklamaları okumadan ve size "SINAV BAŞLAMIŞTIR" denmeden soruları cevaplamaya başlamayınız. 16. Sınavınız bittiğinde, cevap kâğıdınız ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki sınavlarınız geçersiz sayılır. SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2179 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2104 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2152 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 245 203 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2155 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2172 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 269 203 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 2177 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2107 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2142 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 2106 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 2524 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :...

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 5. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2000 2014 - TEK DERS SINAVI - 1. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! B KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! C KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 2. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 30 NİSAN 2015 Saat: 11.20

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI ALMANCA 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 24 KASIM 2016 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 285 3 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM - Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2015 8. SINIF 2. DÖNEM DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat: 11.20 Adı ve

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 1. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN 2013 - GÜZ ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI

ÖSYM TEMEL SORU KİTAPÇIĞI 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı