SRC 3 DENEME SINAVI 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SRC 3 DENEME SINAVI 1"

Transkript

1 1 SRC 3 DENEME SINAVI 1 5) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler tali yoldan çıkan sürücülere yol vermelidir. C) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara yol vermelidir. D) Kontrolsüz kavşaklarda sağdaki araca yol vermelidir. 2) Aşağıdakilerden hangisi aracın hızının azaltılması gereken yerlerden değildir? A) Kavşaklar B) Geçitler C) Tepe üstleri D) Bölünmüş yollar 3) Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde bozulan araçlar için, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının diğer araç sürücüleri tarafından en az kaç metreden açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekir? A) 50 metre B) 100 metre C) 150 metre D) 200 metre A) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün B) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün C) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün D) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün 6) Dört saat otuz dakikalık taşıt kullanma süresinin sonunda sürücü bir dinlenme süresini kullanmaya başlamayacaksa en az kaç dakikalık bir mola verir? A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 7) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; her yirmidört saatlik süre içinde sürücünün günlük dinlenme süresi kesintisiz en az kaç saattir? A) 10 B) 11 C) 12 D) 14 8) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? A) arası B) arası C) arası D) arası 4) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; herhangi bir onbeş günlük sürede, toplam taşıt kullanma süresi kaç saati geçemez? A) Altmış saat B) Yetmiş saat C) Seksen saat D) Doksan saat 9) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk yardım önlemidir? A) Yara kenarlarını birbirine yaklaştırarak sarmak. B) Yara üzerini tentürdiyotlu pamukla sarmak. C) Kesilen bölgenin kalp seviyesinin altında kalmasını sağlamak. D) Müdahale etmeden sağlık kuruluşuna sevk etmek.

2 2 10) Diz ile ayak arasındaki kemik kırıklarında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalıdır? A) Topuktan dize kadar B) Dizden kalçaya kadar C) Topuktan kalçaya kadar D) Topluktan koltuk altına kadar 11) Gümrük mevzuatına göre, TIR çekicilerinin standart depolarında mevcut bulunan ve gümrük vergisinden muaf olarak ithal edilebilecek maksimum yakıt miktarı ne kadardır? A) 350 litre B) 500 litre C) 550 litre D) 100 litre 12) Gümrük Kanunu hükümlerine göre açılmasına izin verilen ve gümrük idaresine verilen beyanname ile gümrük idaresi gözetimi ve denetimi altında eşyanın muhafaza edildiği yer aşağıdakilerden hangisidir? A) depo B) serbest bölge C) antrepo D) dağıtım merkezi 13) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İnsan dışındaki canlılar ile özelliği olan eşyaların taşınmasında kullanılan taşıtlar ile özel amaçlı/donanımlı taşıtların bu özelliklerinin araç tescil belgelerinde belirtilmesi gerekmez. B) Yetki belgesi sahiplerinin taşımalarda kullanacağı taşıtların, ilgili mevzuatta belirtilen istiap haddi, ağırlık, boyut ve yüksekliklerine uygun olması zorunludur. C) Eşya taşımalarında kullanılan kamyon, römork ve yarı römorkların kapalı kasa veya tenteli veya brandalı olması şarttır. D) Açık olarak taşınması zorunlu olan eşya, karayolu trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde yüklenerek ve bağlanarak taşınabilir. 14) Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler hangi tür yetki belgesi almak zorundadır? A) L B) M C) N D) K 15) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, eşya ve kargo taşımacılığında çalışacak sürücülerin yaş sınırı ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) 60 yaşından gün almamış olmaları gerekir. B) 63 yaşından gün almamış olmaları gerekir. C) 64 yaşından gün almamış olmaları gerekir. D) 65 yaşından gün almamış olmaları gerekir. 16) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin kapsamı dışındadır? A) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar. C) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri. D) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. 17) Aşağıdakilerden hangisi araçlar yüklenirken dikkat edilmesi gereken kurallardandır? A) Yükün karayoluna düşmemesi için araç yavaş sürülmelidir. B) Yükün karayoluna akmaması, kaymaması için araç yavaş sürülmelidir. C) Yükün her türlü yolda dengesinin bozulmaması için araç yavaş ve dikkatli sürülmelidir. D) Yük karayoluna değmeyecek, düşmeyecek, akmayacak, dengeyi bozmayacak, sürüş güvenliğini etkilemeyecek şekilde araca yüklenmelidir.

3 3 18) Yüklü ve yüksüz ağırlıkları gösteren madeni levha aracın neresinde ve hangi ebatta olmalıdır? A) Kasanın arka kapak ortasında 24x24 cm. ebadında B) Kasanın sağ yan kapak ortasında 24x24 cm. ebadında C) Kasanın sol yan kapak ortasında 24x24 cm. ebadında D) Kasanın her üç kapağının ortasında 24x24 cm. ebadında 19) Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre; kaçak eşya taşımasında bilerek kullanılan veya kullanılmaya teşebbüs edilen her türlü taşıma aracının müsadere edilmesiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kaçak eşyanın, suçun işlenmesini kolaylaştıracak veya fiilin ortaya çıkmasını engelleyecek şekilde özel olarak hazırlanmış gizli tertibat içerisinde saklanmış veya taşınmış olması halinde taşıma aracı müsadere edilir. B) Kaçak eşyanın, taşıma aracı yüküne göre miktar veya hacim bakımından tamamını veya ağırlıklı bölümünü oluşturması veya naklinin, bu aracın kullanılmasını gerekli kılması halinde taşıma aracı müsadere edilir. C) Taşıma aracındaki kaçak eşyanın, Türkiye ye girmesinin veya çıkmasının yasak olması halinde taşıma aracı müsadere edilir. D) Taşıma aracındaki kaçak eşyanın, toplum veya çevre sağlığı açısından zararlı maddelerden olması halinde sadece eşyaya el konulur, taşıma aracı müsadere edilmez. 20) Özel kanunları gereğince belirli işler için vergiden tamamen veya kısmen muaf olarak ithal olunan eşyayı ithal amacı dışında kullanmak veya satmak veya bilerek satın almak fiili aşağıdaki suçlardan hangisinin kapsamına girer? A) Vergi kaçırma B) Kaçakçılığa müsamaha C) Vergide usulsüzlük D) Kaçakçılık 21) Aşağıdakilerden hangisi Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile yaptırım altına alınan fiilleri önleme, izleme ve araştırmakla görevli olanlar arasında yer almaz? A) Mülkî amirler B) Belediye personeli C) Gümrük Müsteşarlığı personeli D) Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı personel 22) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği sonra yüksekliği okunur. D) Önce boylamı sonra enlemi okunur. 23) Harita üzerindeki derece, dakika ve yön bilgilerine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Haritanın alt ve üst tarafındaki derece ve dakikalar boylamı gösterir. B) Haritanın sağ ve sol iki yanındaki derece ve dakikalar enlemi gösterir C) Boylamlar (E) işaretli olup, batıyı gösterir. D) Enlemler (N) işaretli olup, kuzeyi gösterir.

4 4 24) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi R2 yetki belgesi almak zorundadır? A) Uluslararası ve yurtiçi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklar. B) Uluslararası eşya taşımacılığı konusunda acentelik yapacaklar. C) Uluslararası eşya taşımacılığı konusunda komisyonculuk yapacaklar. D) Uluslararası lojistik işletmeciliği yapacaklar. 27) Türkiye Gümrük Bölgesinde karayolu ile uluslararası transit eşya taşıyan taşıtların transit süreleri, izleyecekleri yollar, kontrol noktaları ve konaklama yerleri hangi kurum tarafından belirlenir? A) İçişleri Bakanlığı B) Dışişleri Bakanlığı C) Gümrük Müsteşarlığı D) Ulaştırma Bakanlığı 28) Kuru havada takip mesafesi ne kadar olmalıdır? A) 2 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar B) 3 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar 25) Kullanım şekline göre aşağıdakilerden hangisi geçiş belgesi türü değildir? A) Transit Geçiş Belgesi B) İkili Geçiş Belgesi C) Üçüncü Ülke Geçiş Belgesi D) Konvansiyonel Geçiş Belgesi 26) Geçiş Belgeleri Dağıtım Esasları Yönergesine göre; varış ülkesi Çek Cumhuriyeti olan bir taşıma faaliyetinde Türkiye den çıkış yapılacak sınır kapısı ve izlenecek güzergah aşağıdakilerden hangisidir? A) Haydarpaşa- Köstence/ Romanya - Ukrayna - Polonya Danimarka Çek Cumhuriyeti B) Kapıkule - Bulgaristan - Romanya - Macaristan Slovakya - Çek Cumhuriyeti C) Haydarpaşa- Köstence/ Romanya Ukrayna Belarus - Çek Cumhuriyeti D) Kapıkule-Bulgaristan-Sırbistan-Bosna Hersek Çek Cumhuriyeti C) 4 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar D) 5 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar 29) Frenleme mesafesinin değişiklik göstermesinde aşağıdakilerden hangisi etkili değildir? A) Aracın hızı B) Yol yüzeyinin durumu C) ABS D) Yolun eğimi 30) Teknik açıdan güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılarak trafikte oluşabilecek durumlar önceden tahmin edilmeye çalışılmalıdır. C) Mümkün oldukça trafikteki diğer araçlarla aynı hızda gidilmelidir. Ortalama ve istikrarlı bir şekilde seyretmek tehlikeleri azaltır. D) Öndeki araç her zaman yeterli emniyet mesafesinden takip edilmeli, ancak ileride sollama yapılmayacaksa araya araç girmesine izin verilmemelidir.

5 5 31) Dört zamanlı motorlarda çalışma sırası aşağıdakilerden hangisidir? A) Emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz B) Sıkıştırma-emme-ateşleme-egzoz C) Ateşleme-emme-sıkıştırma-egzoz D) Emme-ateşleme-sıkıştırma-egzoz 32) Aşağıdakilerden hangisi ADR de belirtilen 5.2 sınıfına girer? A) Kendi kendine yanan maddeler B) Organik peroksitler C) Asidik maddeler D) Yanıcı sıvı maddeler 33) Tehlikeli yük taşıyan araç sürücüsünün bir kaza sırasında nasıl davranması gerektiğini gösteren evrak aşağıdakilerden hangisidir? A) Taşıma İrsaliyesi B) Uygunluk Belgesi C) Kaza/Yazılı Talimatlar D) Radyoaktif Maddelerin Taşınmasına Yönelik Taşıma İzni 34) Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan bir araç otoyolda kaç kilometre hızla gidebilir? A) 50 km. B) 60 km. C) 90 km. D) Kendi sınıfına giren araçlara ait hızla 35) Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A) Yargılama yerine tanımlama B) Denetleme yerine işbirliği C) İçtenlik yerine art niyet D) Umursamazlık yerine değer verme 36) Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? A) Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B) Doğrudan gözlem becerisi C) Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D) Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci 37) Aşağıdakilerden hangisi sürücü davranış modeli bileşenlerinden değildir? A) Hava koşulları B) Yatkınlıklar C) Hareket belirleyicileri D) Durumsal etkenler 38) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör giriş hızı dır. D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur.

6 6 39) Çekilen ve çeken araç arasındaki bağlantının uzunluğu kaç metreyi geçerse üzerine kırmızı bez veya kırmız yansıtıcı asılmalıdır? A) 2,5 B) 3,5 C) 4,5 D) 5,5 40) Yapılan tespit sonucunda belirlenen limitlerin üzerinde alkollü içki aldığı ikinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri ne kadar süreyle geçici olarak geri alınır? A) 3 ay B) 6 ay C) 1 yıl D) 2 yıl 43) Aşağıdakilerden hangisi defansif sürücülük için önemli kurallardandır? A) probleme girmemek B) problem tespit edildikten sonra çözmek C) problem oluştuktan sonra uzmana çözdürmek D) problemi iyi anlamak 44) Mobil veri iletişim sisteminde araç takibinde aşağıdakilerden hangisi mümkün değildir? A) Aracın hızı kontrol edilebilir. B) Aracın rotası kontrol edilebilir. 41) Bir otobüs ile bir kamyonun aynı anda emniyetle geçemeyeceği kadar dar olan bir yolda karşılaşmaları halinde, aksine bir işaret yoksa hangisi diğerine geçiş kolaylığı sağlamak zorundadır? A) Sürücüler anlaşarak geçerler B) Otobüs sürücüsü, kamyona C) Kamyon sürücüsü, otobüse D) Şeridi daralmış olan diğerine C) Sürücünün hata yapması engellenir. D) Aracın varış süresi görülebilir. 45) Geçici olarak kabul edilen eşya için milli gümrük belgesi yerine kullanılmak üzere düzenlenen gümrük belgesi aşağıdakilerden hangisidir? A) A.T.A karnesi B) EURO.1 belgesi C) TIR karnesi D) CEMT/CM belgesi 42) Yerleşim birimleri içinde ve yerleşim birimleri dışında bulunan kavşaklar, tüneller, köprüler ve bağlantı yollarına en az kaç metre mesafede duraklama yapılamaz? A) Yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında 100 metre B) Yerleşim birimleri içinde 10 metre, yerleşim birimleri dışında 150 metre C) Yerleşim birimleri içinde 15 metre, yerleşim birimleri dışında 140 metre D) Yerleşim birimleri içinde 5 metre, yerleşim birimleri dışında 150 metre 46) Geçiş belgeleri aşağıdakilerden hangisi için düzenlenmez? A) kamyon B) kamyon+römork C) çekici D) çekici + yarı römork 47) Gümrük mevzuatına göre, eşyanın tüm kaplarının açılarak muayenesi yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Dahili muayene B) Tam muayene C) Kısmi muayene D) Harici muayene

7 7 48) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, oto taşımaları ve özelliği olan taşımalar için imal edilmiş özel donanımlı taşıtlar hariç, taşıma kapasitesi kaç tondan az olan taşıtlara geçiş belgesi tahsis edilmez? A) 10 B) 12 C) 15 D) 20 49) TIR Karnesinin en son sarı voleti ne olarak adlandırılır? A) hamule senedi B) konşimento C) hasar ve tespit tutanağı D) kaza talimatı 50) Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Artvin/Sarp sınır kapısı - Gürcistan B) Kırklareli/Dereköy sınır kapısı - Yunanistan C) Gaziantep/Karkamış sınır kapısı - Irak D) Hatay/Yayladağı sınır kapısı İran CEVAP ANAHTARI 1 B 11 C 21 B 31 A 41 C 2 D 12 C 22 A 32 B 42 A 3 C 13 A 23 C 33 C 43 A 4 D 14 A 24 A 34 D 44 C 5 A 15 B 25 D 35 C 45 A 6 D 16 D 26 B 36 A 46 C 7 B 17 D 27 A 37 A 47 B 8 B 18 A 28 A 38 B 48 A 9 A 19 D 29 C 39 A 49 C 10 C 20 D 30 D 40 D 50 A SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

8 8 SRC 3 DENEME SINAVI 2 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir 5. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüsü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün dinlenme süresinde ne gibi değişiklik olur? A. Hiçbir değişiklik olmaz B. Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır B. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitinden 20 km /saat daha düşük hızla kullanılmalıdır C. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitinden 10 km /saat daha düşük hızla kullanılmalıdır D. Römorku çeken araç için hız limiti 20 km/saat arttırılabilir. 2. Silindir bloğunun görevi nedir? A. Motor yağını soğutur. B. Vites dişlisine yataklık yapar. C. Motorda bulunan suyu soğutur. D. Krank mili ve pistonlara yataklık yapar. 3. "AETR Sözleşmesine göre, dinlenme süreleri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırk beş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği yerden başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A. 24 Saat B. 30 Saat C. 36 Saat D. 48 Saat 4. Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücüsülerinin 9 saatlik günlük taşıt kullanma süresi herhangi bir hafta içinde kaç kez 10 saate çıkarılabilir? A. 1 B. 2 C. 3 D. Çıkarılamaz C. Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır D. Günlük dinlenme süresi 2 saat artar 6. Birleşik iki hafta içinde azami toplam araç kullanma süresi kaç saattir? A. 88 B. 90 C. 100 D Belirli davranışları veya bu davranışlarla ilgili özellikleri ölçmede kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir? A. Gözlem B. Mülakat C. Anket D. Test 8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. Kendini küçük hissedenler yaşam sorunlarıyla daha iyi baş edebilir. B. Başka insanların kişi üzerindeki baskısı ve kişinin bunun etkisinde yaşaması başarısız bir yaşamı getirir. C. Diğer insanların kişi üzerindeki baskısı kişiyi mutlu eder. D. İnsan deprem, enflasyon gibi kendi kontrolünde olmayan unsurları kontrol etmeye çalışarak daha mutlu olur.

9 9 9. Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A. Yargılama yerine tanımlama B. Denetleme yerine işbirliği C. İçtenlik yerine art niyet D. Umursamazlık yerine değer verme 10. El-göz koordinasyonu ölçümü, motivasyon ölçümü, renk körlüğü ölçümü, zeka ölçümü gibi ölçümlerde kullanılan testlere ne isim verilir? A. Beceri testleri B. Psikoteknik testleri C. Reaksiyon ölçüm testleri D. Uyum testleri 11. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Yükün aracın boyunu önden 1 metre, arkadan 1 metre aşacak şekilde yüklenmesi yasaktır. B. Yükün aracın boyunu önden 1 metre, arkadan 2 metre aşacak şekilde yüklenmesi yasaktır. C. Yükün aracın boyunu önden 2 metre, arkadan 2 metre aşacak şekilde yüklenmesi yasaktır. D. Yükün aracın boyunu önden 1 metre, arkadan 3 metre aşacak şekilde yüklenmesi yasaktır. 13. Yan aynalardan en iyi yararlanmayı sağlamak için aynalar kaç dereceye ayarlanmalıdır? A. 30 B. 45 C. 60 D Kullandığınız aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu hangi mesafenin kontrolü için kullanılır? A. Fren mesafesi B. Duruş mesafesi C. Takip mesafesi D. İntikal mesafesi 15. Yakını ve uzağı gösteren farlar kaç metre ilerisini aydınlatacak şekilde ayarlanmalıdır? A B C D Güzergah kat etme süresi kış döneminde en fazla kaç saattir? A. 144 saat B. 192 saat C. 154 saat D. 162 saat 17. Geçiş belgesi alabilmek için, aracın istiap haddinin en az kaç ton olması gerekmektedir? A. 5 ton B. 9 ton C. 10 ton D. 15 ton 12. Tünel görüşü nedir? A. Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu sürücünün çevresindeki olayları algılayamama durumudur. B. Sürücünün tünelden geçerken dikkatinin dağılmasıdır. C. Sürücünün taşıt içerisinden uzak mesafeleri görebilmesidir. D. Alkollü sürücünün karayolunu görüşü şeklidir. 18. Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Cilvegözü-Hatay-Suriye B. Gürbulak-Ağrı-İran C. Hamzabeyli-Kırklareli-Yunanistan D. Türkgözü-Ardahan-Gürcistan

10 Gümrük mevzuatımıza göre, beyanın kontrolü amacıyla eşyanın fiziki muayenesi ile birlikte belge kontrolünün de yapıldığı hat aşağıdakilerden hangisidir? A. Mavi hat B. Kırmızı hat C. Sarı hat D. Yeşil hat sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, aşağıdaki taşıtlardan hangisi alıkonulmaz? A. Yasak olmayan çıkış eşyasını özel olarak hazırlanmış gizli bölümünde saklayarak yurt dışına çıkarmaya çalışan kamyon. B. Gümrük işlemine tabi tutulmadan sahile çıkarılan eşyayı hacim bakımından içine tam sığacak şekilde taşıyan kamyon. C. İhracı lisansa bağlı olduğu halde lisans alınmayan bu eşyayı taşıyan taşıt aracı. D. Kanuna göre ithali yasak olan ancak hacmi çok küçük bulunan eşyayı taşıyan kamyon. 21. TIR mevzuatına göre yolculuk sırasında süresi dolan karayolu taşıtı onay belgesi nasıl işlem görür? A. O yolculuğun sonuna kadar geçerli olarak kabul edilir B. Geçersizdir C. İşleme alınmaz D. İptal edilir 22. Bir TIR karnesine en fazla kaç gümrük yazılabilir? A. 2 B. 4 C. 5 D sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçak eşya naklinde kullanıldığı için alıkonulan kara taşıtlarının teminatla iadesinde öngörülen teminat bedeli nedir? A. Taşıtın kasko değeri B. Taşıtın kasko değerinin yarısı C. Gümrüklenmiş değeri D. FOB değeri 24. Aşağıdakilerden hangisi büyük ölçekli haritaların özelliklerindendir? A. Gösterilen gerçek alan azdır B. Ayrıntı azdır C. Küçültme oranı küçüktür D. Ölçek paydası büyüktür 25. Karayolları haritasında kırmızı renk aşağıdakilerden hangisini göstermek için kullanılır? A. Su ile ilgili tüm detayları. B. Yol çizgileri, demir yolları, nirengi ve rakım noktaları, sırt ve tepeleri. C. Tabiatta yeşil olan her türlü detayı (orman, çalılık, meyvelik). D. Yol dolguları, meskûn yerler, deniz feneri, hava alanı işareti gibi detayları. 26. Aracın uydu destekli bilgi teknolojileri kullanımıyla takibine ne ad verilir? A. Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri (BİLGE) B. Depo Bilgi Sistemleri C. Araç Takip Bilgi Sistemleri D. Barkod Uygulamaları

11 Küresel yer belirleme sistemi (GPS) aşağıdakilerden hangisinde uygulanır? A. Araçların otoyollarda otomatik geçişlerinde B. Navigasyon amaçlı dijital haritaların oluşturulmasında C. Filoların merkezi bir sistem halinde görüntülenmesinde D. Araçların yağ değişim sürelerinin takibinde 30. I- Göz bebeklerinde büyüme II- Göz bebeklerinde küçülme III- Nabız alınamaması IV- Solunum sayısında artış V- Vücut sıcaklığında yükselme Yukarıdakilerden hangileri kalp durmasının belirtilerindendir? A. I IV B. I - III C. III IV D. IV V 28. Aşağıdakilerden hangisinin kalp masajı uygulanabilmesi için kesinlikle olması gerekir? A. Reflekslerin kaybolması B. Kazazedenin bilincini yitirmesi C. Dolaşımın durması, kalp atımlarının alınamaması D. Solunumun durması, göğüs hareketlerinin olmaması 31. ADR ye göre, Paketleme grubu II aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A. Çok tehlikeli B. Tehlikeli C. Az tehlikeli D. Tehlikesiz 32. Tehlikeli bir maddenin ikaz levhasının üzerindeki rakamın tekrarlanması neyi ifade etmektedir? A. Su ile temas etmemesi gerektiği B. İlave bir tehlikesi olmadığı C. Riskin az olduğu 29. Aşağıdakilerden hangisi burkulmanın tanımıdır? A. Eklem çevresindeki şişmedir. B. Eklemlerde görülen şekil bozukluğudur. C. Eklem yüzeylerinin birbirinden ayrılmasıdır. D. Eklem kapsüllerinin zedelenmesi veya yırtılmasıdır. D. Tehlikenin arttığı 33. Aşağıdakilerden hangisi emtia nakliyat sigortasının teminat kapsamı dışında kalır? A. Yetersiz ve uygunsuz ambalaj B. Yangın, infilak C. Geminin batması D. Nakil aracının devrilmesi

12 Sigorta sözleşmelerinde sözleşmeye konu risk oluştuğunda meydana gelen hasarı onarmak üzere ödenen tazminat hangisidir? A. Maktu tazminat B. Hasar tazminatı C. Taşıma tazminatı D. Hiçbiri 35. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdaki yetki belgesi sahiplerinden hangisi ücret karşılığı ticari taşımacılık yapabilir? A. C1 B. K1 C. K2 D. D3 36. Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, taşımacının sorumluluğu kapsamında aşağıdakilerin hangisi yanlıştır? A. Taşımacı eşyanın güvenlik içinde taşınmasından sorumludur. B. Taşımacı eşyayı taahhüt ettiği yere kadar götürmekle sorumludur. C. Taşımacı, acentesinin acentelik sıfatı ile bu kanun kapsamındaki faaliyetlerden kısmen sorumludur. D. Taşımacı çevre kirliliği ile ilgili mevzuat hükümlerine uymak zorundadır. 37. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin kapsamı dışındadır? A. Motorlu taşıtlarla ticari amaçla yapılan yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B. Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari taşımalar. C. Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar. D. Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerleri. 38. Kamyon, kamyonet, çekici ve römorklarının teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir B. İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir C. İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir D. İlk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir 39. Uluslararası eşya taşımacılığında, Türkiye ile İtalya arasındaki ticari eşya taşıması ne tür bir taşımadır? A. İkili taşıma B. Transit taşıma C. Üçüncü ülke taşıması D. Dördüncü ülke taşıması 40. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, K ve P türü yetki belgesi sahibi firmalar en fazla kaç adet aracı kiralık olarak çalıştırabilirler? A. Özmal taşıt sayısı kadar B. Özmal araç sayısının yarısı kadar C. Özmal araç sayısının 2 katı kadar D. Kiralık araç çalıştıramazlar 41. M ve P türü yetki belgesi sahipleri; teslim aldıkları eşyayı, teslim aldıkları günden itibaren, yurtiçi taşımalarda en geç kaç gün içinde taşımak ve bu süreler içinde teslimat şekline uygun olarak alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler? A. 2 B. 3 C. 5 D. 7

13 Taşıtlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Taşıtın yaşı, fabrikasında imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır. B. Römork ve yarı römorklarda yaş şartı aranmaz. C. Kapalı kasa olmayan taşıtlar eşya taşımalarında kullanılamaz. D. Kamyon tek başına bir birim taşıt sayılır 43. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sayılır? 46. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B. Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C. Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör "giriş hızı"dır. D. Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur. A. Alkollü olarak araç kullanmak. B. Yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmak. C. Hız sınırlamalarına uymamak. D. Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak. 44. Sağa ve sola dönüş manevralarında aşağıdakilerden hangisi temel kuraldır? A. Sağa dönüşler dar kavisle, sola dönüşler geniş kavisle yapılır B. Sağa dönüşler geniş kavisle, sola dönüşler dar kavisle yapılır 47. Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, motorsuz ile motorlu taşıtın karşılaşmaları hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir? A. Motorlu taşıt sürücüsü, motorsuz taşıta B. Şeridi daralmış olan, diğerine C. Trafik yoğunluğu az olan yöndeki taşıt diğerine D. Motorsuz taşıt sürücüsü, motorlu taşıta C. Sağa ve sola dönüşler geniş kavisle yapılır D. Sağa ve sola dönüşler dar kavisle yapılır sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre, arızalı takograf cihazı bulunan araçla trafiğe çıkan şoförlere hangi ceza uygulanır? A. İdari para cezası, 20 ceza puanı ve eksikliği giderilinceye kadar trafikten men cezası uygulanır. B. Sadece eksikliği giderilinceye kadar trafikten men cezası uygulanır. C. Sadece idari para cezası uygulanır. D. Sadece 20 ceza puanı cezası uygulanır. 48. Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? A. Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B. Doğrudan gözlem becerisi C. Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D. Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci

14 "Karayolunda bozulan araçlar; dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının aracın ön ve arkasında en az... metre mesafede olacak ve diğer araç sürücüleri tarafından en az... metreden açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekir." Yukarıdaki boşlukları doldurunuz? A. 50m/150m B. 30m/150m C. 80m/50m D. 50m/50m 50. Trafik işaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında; yerleşim birimi içinde ve yerleşim birimi dışında kaç metre mesafede duraklamak yasaktır? A. 10 metre - 50 metre B. 15 metre metre C. 20 metre metre D. 20 metre metre CEVAP ANAHTARI 1 C 11 B 21 A 31 B 41 B 2 D 12 A 22 B 32 D 42 C 3 C 13 B 23 A 33 A 43 D 4 B 14 C 24 A 34 B 44 A 5 A 15 C 25 D 35 B 45 A 6 B 16 B 26 C 36 C 46 B 7 D 17 C 27 C 37 C 47 D 8 B 18 C 28 C 38 A 48 A 9 C 19 B 29 D 39 A 49 B 10 B 20 C 30 B 40 D 50 B SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

15 15 SRC 3 DENEME SINAVI 3 1) Lastiğin yanağında yazan P215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A ) Lastiğin tipini 6) AETR Sözleşmesine göre, varsa römork veya yarı römorklar dâhil, müsaade edilen azami ağırlığı 7,5 tonu aşmayan taşıtlarda yük taşımacılığı işinde çalışan sürücülerin yaşları en az kaç olmalıdır? A ) 18 B ) 19 C ) 20 D ) 21 B ) Lastiğin genişliğini C ) Kesit genişlik oranını 7) Aşağıdakilerden hangisi sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biri değildir? D ) Lastiğin yapısını A ) Motivasyon B ) Rotasyon 2) Aşağıdakilerden hangileri marş sisteminin önemli parçalarından birisidir? A ) Alternatör B ) Volan dişlisi C ) Konjektör (regülatör) D ) Vantilatör kayışı 3) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada kaç defa en az 9 saate indirilebilir? C ) Stres D ) Depresyon 8) Sürücü davranışı kapsamında eylemin istemeden niyetten sapmasına ve istenen amaca ulaşmak için planlanan eylem yolunun yanlış olmasına ne ad verilir? A ) İhlal B ) Hata C ) Risk D ) Kaza A ) 1 B ) 2 C ) 3 D ) 4 4) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; sürücülerin her 24 saat içinde 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi vardır. Bu süre biri en az 8 saati kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılırsa günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek en fazla kaç saate çıkartılır? A ) 10 B ) 11 C ) 12 D ) 14 5) AETR Sözleşmesine göre, dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırk beş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği yerde geçirilecekse kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A ) 24 Saat B ) 30 Saat C ) 36 Saat D ) 48 Saat 9) Aşağıdakilerden hangisi kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri değildir? A ) Kaderci B ) Kendine güvenen C ) Kuralcı D ) Ben-başkası ayrımı yapan bencil insanlar 10) Kış şartlarında hangi lastikler daha fazla tutunma sağlar? A ) Dar ve havası inik lastikler B ) Geniş ve havası doğru şişirilmiş lastikler C ) Geniş ve havası inik lastikler D ) Dar ve havası doğru şişirilmiş lastikler

16 16 11) Büyük viteslerde motor gücü ve hız nasıldır? A ) Büyük viteslerde daha fazla hız sağlanır. Ancak motor gücü azdır B ) Büyük viteslerde daha fazla hız sağlanır. Motor gücü fazladır C ) Büyük viteslerde daha az hız sağlanır. Ancak motor gücü fazladır D ) Büyük viteslerde daha az hız sağlanır. Motor gücü azdır 12) Aracın hangi parçalarındaki olası arızalar aracın yol tutma karakterini değiştirir? A ) Şasi B ) Karoser C ) Amortisör D ) Şanzıman 13 ) Aracın ön lastiği patlarsa ne olur? A ) Sürtünme yüzeyi azaldığı için direksiyon hafifler B ) Aracınızın ön tarafı sağa sola yalpalamaya başlar C ) Araç patlayan lastiğin tersi yönüne doğru dönmeye başlar D ) Sürtünme yüzeyi arttığı için direksiyon ağırlaşır 14) Haritanın sağ kenar çizgisi hangi yönü gösterir? A ) Güney B ) Doğu 15 ) Fiziki haritalarda yeryüzü şekillerini daha belirgin gösterebilmek için yükselti basamakları renklerle ifade edilir. Buna göre yeşil renk hangi yükselti basamaklarını gösterir? A ) m arası yükseltileri B ) m arası yükseltileri C ) m arası yükseltileri D ) 2000 m ve üzeri yükseltileri 16) Hangi araç takip sisteminde bilgiler araçtaki cihaza kayıt yapılır, araç merkeze gelince bilgiler alınır ve daha sonra harita üzerinde gidilen yerler görülür? A ) Hibrit sistem B ) Kara kutu sistemleri C ) Uydu tabanlı sistemler D ) Gsm tabanlı sistemler 17) Araç takip sistemleri aşağıdaki sistemlerin hangisinde kullanılır? A ) Servis araçları ile hizmet veren firmalar B ) Uzaktan telemetre okuma ve kontrol C ) Posta hizmetleri D ) Erken uyarı firmaları 18 ) İlkyardımda turnike uygulaması nedir? A) Kanama yerine gazlı bezle basınç uygulanmasıdır. B) Kanayan yer ile kalp arasındaki tek kemik üzerinden sıkma bağı uygulanarak kanama durdurma yöntemidir. C) Kanayan yerin alt kısmına basınç uygulayarak kanama durdurma yöntemidir. C ) Kuzey D ) Batı D ) Kişinin kanama bölgesini kalp seviyesinden yukarı kaldırarak, kalbin kanama bölgesine olan basıncını azaltma yöntemidir.

17 17 19 ) Kalp masajını suni solunumla birlikte tek kişi uyguluyor ise; aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) 1 suni solunum yaptırdıktan sonra 5 defa kalp masajı uygulanır, B ) 2 suni solunum yaptırdıktan sonra 5 defa kalp masajı uygulanır, C ) 1 suni solunum yaptırdıktan sonra 15 defa kalp masajı uygulanır, D ) 2 suni solunum yaptırdıktan sonra 15 defa kalp masajı uygulanır. 22) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz? A ) Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak B ) Kırmızı ışıkta veya yetkili memurun dur işaretinde geçmek. C ) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak D ) Trafiğe uygun olmayan araçlarla karayoluna çıkmak 20 ) Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir? A) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez. B ) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez. C ) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem yerlerinde görülür D) Çıkık ve burkulmalar, hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her yerlerinde görülebilir. 21) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi karayollarında oluşan trafik kazalarında asli kusur sayılan hallerdendir? A ) Öndeki aracın geçilmesi B ) İki yönlü yola ters yönden girmek C ) Tek yönlü yolda öndeki aracı geçmek D ) Kırmızı ışıklı trafik işaretinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçmek 23 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre şerit değiştirme hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A ) Sizi geçmek için işaret vermiş başka aracın olmaması gerekir B ) Geçmek istediğiniz aracın başka bir aracı geçmek için işaret vermemiş olması gerekir C ) Geçmek amacı ile gireceğiniz şeritten gelen araçların güvenle geçişlerini beklemek gerekir D ) Karşıdan gelen araç yoksa geçmek serbesttir 24) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre fasılalı (aralıklı) yanıp sönen sarı ışığın anlamı nedir? A ) Dur, yolu kontrol et sonra geç B ) Yavaşla, dikkatlice geç C ) Durakla, yolda çalışma var D ) Yavaşla, yol trafiğe kapalıdır

18 18 25) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içinde üçüncü defa 100 ceza puanını dolduran sürücüler hakkında aşağıdakilerin hangisi uygulanır? A ) Sürücü belgeleri süresiz olarak geri alınır. B ) Sürücü belgeleri 6 ay süreyle geri alınır. C ) Sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geri alınır. D ) Sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geri alınır. 26 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre park etmenin yasak olduğu yer ve hallerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Geçiş yolları önünde ve üzerinde park etmek yasaktır B) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır C) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır. D) Okul hastane ve benzerlerinin giriş çıkış kapılarının her iki yönünden 10 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır. 27 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre hız sınırlarını %30 dan fazla aşmak sureti ile ihlal suçunun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içerisinde aynı kuralı kaç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geri alınır? A ) 10 B ) 5 C ) 3 D ) 2 28) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre kavşaklardaki karşılaşmalarda kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirtilmemiş ise; geçiş hakkına ilişkin aşağıdakilerin hangisi doğrudur? A ) Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca geçiş hakkı vermek zorundadır B ) Motorlu araçlardan sağdaki, soldan gelen araca geçiş hakkı vermek zorundadır C ) Motorlu araç sürücüleri motorsuz araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır D ) Büyük araçlar küçük araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır 29) CMR ye göre aşağıdakilerden hangisi nakliyecinin sorumlu olacağı durumlardan biri değildir? A ) Malların kararlaştırılan süre içerisinde teslim edilmemesi B ) Eğer kararlaştırılan bir süre yok ise, kullanılan sürenin, müsaade edilebilecek süreyi aşması C ) Nakliyecinin geçiş belgesi edinememesinden dolayı teslimatın gecikmesi D ) Ticari faturanın eksikliğinden dolayı aracın çıkış veya varış gümrüğünde beklemesi 30) CMR ye göre aşağıdakilerden hangisi nakliyecinin sorumlu olacağı durumlardan biri değildir? A ) Malların kararlaştırılan süre içerisinde teslim edilmemesi B ) Eğer kararlaştırılan bir süre yok ise, kullanılan sürenin, müsaade edilebilecek süreyi aşması C ) Nakliyecinin geçiş belgesi edinememesinden dolayı teslimatın gecikmesi D ) Ticari faturanın eksikliğinden dolayı aracın çıkış veya varış gümrüğünde beklemesi

19 19 31) Sevk Mektubunun 2 nci nüshası kime teslim edilir? A ) Göndericiye B ) Alıcıya C ) Taşıyıcıya D ) Sigortacıya 32) CMR ye göre aşağıdakilerden hangisi ihracatçının sorumluluklarından birisi değildir? A ) Azami İyi Niyet Prensibi B ) Sigorta Edilebilir Menfaat Prensibi C ) Taşıyıcının Malı Teslim Alma Kuralı D ) Tazminat Prensibi 33) Sigorta sözleşmesindeki taraflardan her birinin diğerine, sözleşmeyi kabul edip etmemesinde etkili olabilecek bütün bilgileri, talep edilmemiş olsalar bile, vermesini gerektiren sürece ne ad verilir? A ) Azami İyi Niyet Prensibi B ) Sigorta Edilebilir Menfaat Prensibi C ) Taşıyıcının Malı Teslim Alma Kuralı D ) Tazminat Prensibi 34) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi taşıtların yüklü veya yüksüz olarak karayollarında güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerinin azami sınırlarını belirleyen ölçü dür? 36) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Yetki belgesi sahiplerinin taşımalarda kullanacağı taşıtların, ilgili mevzuatta belirtilen istiap haddi, ağırlık, boyut ve yüksekliklerine uygun olması zorunludur. B) Eşya taşımalarında kullanılan kamyon, römork ve yarı römorkların kapalı kasa veya tenteli veya brandalı olması şarttır. C) İnsan dışındaki canlılar ile özelliği olan eşyaların taşınmasında kullanılan taşıtlar ile özel amaçlı/donanımlı taşıtların bu özelliklerinin araç tescil belgelerinde belirtilmesi gerekmez D) Açık olarak taşınması zorunlu olan eşya, karayolu trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde yüklenerek ve bağlanarak taşınabilir. 37) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre uluslararası eşya ve kargo taşımalarında faaliyete esas olan yetki belgesinin alınabilmesi için gereken asgari kapasiteyi sağlayacak sayıdaki özmal ticari taşıtların, ilk başvuru ve faaliyet süresince kaç yaşından büyük olmaması şarttır? A ) 10 B ) 12 C ) 14 D ) ) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin kapsamı dışındadır? A ) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. A ) İstiap haddi C ) Gabari B ) Taşıma hattı D ) Taşıma kapasitesi B ) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. 35) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre yurtiçinde nakliyat ambarı işletmeciliği yapacak firmalara hangi yetki belgesi verilir? C ) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar. D ) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri. A ) C2 B ) M2 C ) N2 D ) K2

20 20 39 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre M ve P türü yetki belgesi sahipleri; teslim aldıkları eşyayı, teslim aldıkları günden itibaren, yurtiçi taşımalarda en geç kaç gün içinde taşımak ve bu süreler içinde teslimat şekline uygun olarak alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler? A ) 2 B ) 3 C ) 5 D ) 7 40) Sınır kapısının bulunduğu il ve bağlandığı ülke eşleştirmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) Türkgözü sınır kapısı - Artvin - Gürcistan B ) Habur sınır kapısı - Şırnak -İran C ) İpsala sınır kapısı - Kırklareli - Yunanistan D ) Öncüpınar sınır kapısı - Kilis - Suriye 41) Karayolu Taşıma Mevzuatına göre geçiş belgesinin kaybedilmesi halinde verilecek taahhüt ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Aynı taşıt için verilen bir taahhüt yerine getirilmeden ikinci bir taahhüt kabul edilmez B) Firma adına kayıtlı taşıtlar için verilen taahhütlerin sayısının ikiyi bulması durumunda verilen taahhüdü yerine getirmeyen firmanın bütün taşıtlarına geçiş belgesi tahsisi yapılmaz. C) Firma adına kayıtlı taşıtlar için verilen taahhüt sayısı azami yirmi olmalıdır. D) Firma taahhütleri için bir sınırlama yoktur. 42) Tehlikeli madde taşınan bir kamyon veya çekici boşaltılıp temizlendiğinde karayolları üzerinde sırasıyla <<yerleşim yeri - çift yönlü bölünmüş otoyol >> kaç km. hızla hareket edebilir? A ) B ) C ) D ) ) Aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A ) Sınıf 4.1 B ) Sınıf 3 C ) Sınıf 2.1 D ) Sınıf ) Bir TIR karnesinde en fazla kaç gümrük yazılabilir? A ) 5 B ) 7 C ) 2 D ) 4 45) TIR Karne giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük idaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad verilir? A ) Bir TIR işleminin sona ermesi B ) Bir TIR işleminin başlaması C ) Bir TIR işleminin ibrası D ) Bir TIR işleminin onaylanması 46) Fiziki muayeneye gerek görülmeksizin eşyaya ait beyanname ve eklerinin doğruluğunun ve birbirleriyle uygunluğunun kontrol edildiği hatta verilen isim aşağıdakilerden hangisidir? A ) Kırmızı hat B ) Sarı hat C ) Mavi hat D ) Yeşil hat 47) Türkiye Gümrük Bölgesinde karayoluyla transit eşya taşıyan araçlara verilen sürelerin 38 saat aşılması halinde uygulanacak ceza aşağıdakilerden hangisidir? A ) Usulsüzlük Cezası 2 kat olarak uygulanır B ) Usulsüzlük Cezası 4 kat olarak uygulanır C ) Usulsüzlük Cezası 6 kat olarak uygulanır D ) Usulsüzlük Cezası 8 kat olarak uygulanır

21 21 48) Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu nda tanımlanan suçların ve kabahatlerin, üç veya daha fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi halinde, verilecek cezaya ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) Verilecek ceza yarı oranında arttırılır B ) Verilecek ceza iki kat oranında arttırılır C ) Verilecek cezada değişiklik yapılmaz D ) Verilecek ceza 1/3 oranında artırılır 49) Karayolu Taşıtı Onay Belgesi (Uygunluk Belgesi) aşağıdaki taşıtlardan hangileri için aranmaz? A ) Kamyonlar B ) Özel amaç için kullanılan taşıtlar (tanker, vs) C ) Ağır ve havaleli eşya taşıyan karayolu araçları D ) Brandalı taşıtlar 50) 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçakçılık suç veya kabahatlerine katılmış ancak fiille ilgili resmi makamlarca haber alınmadan önce suçu, diğer faillerini ve eşyanın saklanmış olduğu yeri merciine haber veren kişinin faillerin yakalanmasını veya kaçak eşyanın ele geçirilmesini sağlaması halinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? CEVAP ANAHTARI 1 B 11 A 21 D 31 B 41 A 2 B 12 C 22 D 32 D 42 D 3 C 13 B 23 D 33 A 43 B 4 C 14 B 24 B 34 C 44 D 5 C 15 A 25 A 35 C 45 C 6 A 16 B 26 D 36 C 46 B 7 B 17 A 27 B 37 C 47 B 8 B 18 B 28 A 38 B 48 A 9 C 19 D 29 D 39 B 49 C 10 D 20 D 30 D 40 D 50 B A ) Cezası yarı oranında indirilir B ) Cezalandırılmaz C ) Cezası tecil edilir D ) Cezası 1/3 oranında indirilir SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

22 22

23 23 SRC 3 DENEME SINAVI 4 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi D) İntikal mesafesi 2) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara geçiş hakkı vermek zorundadır. 5) Birleşik 2 hafta içinde toplam araç kullanma süresi kaç saati aşamaz? A) 60 saat B) 70 saat C) 80 saat D) 90 saat 6) Aşağıdakilerden hangisi hız körlüğünün sonucu değildir? A) Nesneleri algılamanın zorlaşması B) Yaya trafiğinin tehlikeye girmesi C) Bakış alanının uzağa odaklanması D) Araç ergonomisinde değişim 7) Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknolojilerinde kullanılan sistemlerden birisi değildir? B) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır. C) Trafik yoğunluğu bakımından kolları eşit olan kavşakta soldaki araç sürücüleri sağdaki araca geçiş hakkı vermek zorundadır. D) Motorlu araç sürücüleri lastik tekerlekli traktör ile iş makinesine geçiş hakkı vermek zorundadır. 3) İşaretleme reflektörü hangi araçlarda ve kaç adet bulundurulmalıdır? A) Bütün motorlu ve motorsuz araçlarda 1 adet B) Sadece motorlu araçlarda 1 adet C) Özel otomobillerde 1 adet D) Motosiklet ve motorlu bisiklet hariç, bütün motorlu araçlarda en az 2 adet 4) Trafik kontrollerinde hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını tespit etmekte kullanılan cihazların yeri konusunda önceden sürücüyü ikaz eden cihazları araçlarında bulunduranlara verilen ceza aşağıdakilerden hangisidir? A) Hafif para cezası ve dört aydan altı aya kadar hafif hapis cezası B) Ağır para cezası ve sekiz aya kadar hapis cezası C) Sadece ağır para cezası D) Sadece ağır hapis cezası A) GPRS B) HARİTALAR C) UMTS D) GPS 8) I - Araçların online (7x24) ve offline (geçmişe yönelik) takibini sağlar. II - Araçların konumu hassas bir şekilde belirlenir. III - Personelin eğitilmesini sağlar. IV Araçlar için hız, bölge, dolaşım süresi, bekleme süresi gibi koşullar tanımlanmasını sağlar. Yukarıdakilerden hangileri Seyyar izleme Sisteminin faydalarındandır? A) I-III-IV B) I-II-III-IV C) I-II-III D) I-II-IV 9) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bir gümrük rejimine tabi tutulmak istenen eşya bu rejime uygun şekilde yetkili gümrük idaresine beyan edilir. B) Serbest dolaşımda bulunan eşya gümrüğe verilen beyannamenin tescilinden itibaren gümrük gözetimi altındadır. C) Türkiye gümrük bölgesine giriş ve çıkışlar gümrük kapılarından yapılır. D) Eşya gümrük idaresinde her yerde boşaltılabilir.

24 24 10) TIR Sistemi içinde taşıma yapılacak her araç için Gümrük Başmüdürlüklerinden alınacak uygunluk belgesi kaç yıl geçerlidir? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 11) Aşağıdakilerden hangisi CMR sözleşmesi kapsamında taşınabilir? A) Uluslararası posta anlaşmaları gereğince yapılan taşımaları B) Ev eşyası taşımaları C) Cenaze taşımaları D) Yanıcı- patlayıcı madde taşımaları 12) TIR rejimine göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) TIR rejimi altında taşınan eşyadan yol boyu Gümrük idarelerince teminat alınmaz. B) Son geçerlilik gününde veya bu günden önce hareket noktasındaki Gümrük idaresince kabul edilen TIR karnesi, varış noktasındaki Gümrük idaresinde TIR işlemi sonuçlanıncaya kadar geçerlidir. C) TIR rejimi altında eşya taşıyan karayolu taşıtları, taşıt dizileri veya konteynerlerin geçici kabulleri için özel bir belge istenir. D) TIR karnesi yalnız bir yolculuk için geçerlidir. Karnede ilgili TIR taşıması için yeterli sayıda koparılabilir varak bulunur. 13) ADR ye göre, aşağıda belirtilen tehlike etiketi hangi Sınıfa girmektedir? A) Patlayıcı maddeler ve patlayıcı madde içeren nesneler B) Yanıcı sıvı maddeler C) Farklı tehlikeleri olan maddeler D) Organik peroksitler 14) Fiziki haritalarda yeryüzü şekillerini daha belirgin gösterebilmek için yükselti basamakları renklerle ifade edilir. Buna göre yeşil renk hangi yükselti basamaklarını gösterir? A) m. arası yükseltileri B) m. arası yükseltileri C) m. arası yükseltileri D) 2000 m. ve üzeri yükseltileri 15) Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Artvin/Sarp sınır kapısı - Gürcistan B) Kırklareli/Dereköy sınır kapısı - Yunanistan C) Gaziantep/Karkamış sınır kapısı - Irak D) Hatay/Yayladağı sınır kapısı İran 16) Lastik basıncı ile kat edilen yol arasındaki bağlantı açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe azalır. B) Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe artar. C) Lastik basıncı arttıkça kat edilen mesafe azalır. D) Lastik basıcı ile kat edilen mesafe arasında bir bağlantı yoktur. 17) Ağır tonajlı taşıtların hafif tonajlı taşıtlara göre durma mesafeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Aracın tonajı durma mesafesini etkilemez. B) Daha kısa mesafede durur. C) Daha uzun mesafede durur. D) Diğer taşıtlar ile aynı mesafede durur.

25 25 18) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi boyunca hangi yasak getirilmiştir? A) Karayolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir ve çizgilerin soluna geçmek kesinlikle yasaktır. B) Çizgi boyunca durmak, duraklamak ve park etmek yasaktır. C) Karayolunu tek yönlü yol durumuna getirmiştir ve öndeki araçları geçmek yasaktır. D) Karayolunu tek yönlü hale getirmiştir ve ağır araçların sol tarafa geçmesi yasaktır. 19) Aksine bir işaret bulunmadıkça, sürücülerin bölünmüş yolların hangi bölümüne girmesi yasaktır? A) Karşı yönden gelen trafik için ayrılan bölüme girmek yasaktır. B) Gidişe ayrılan kısmın en sol şeridine girmek yasaktır. C) Gidişe ayrılan kısmın en sağ şeridine girmek yasaktır. D) Gidişe ayrılan kısmın orta şeridine girmek yasaktır. 20) Yirmi dört saatlik süre içinde sürücünün dinlenme süresi kesintisiz toplam kaç saattir? A) 5 saat B) 6 saat C) 11 saat D) 24 saat 21) Aşağıdakilerden hangisi dikkati belirleyen uyarıcı etkenlerden birisi değildir? A) Hareket B) Şiddet C) Öğrenme D) Büyüklük 22) Aşağıdakilerden hangisi gümrükçe onaylanmış işlemlerden birisi değildir? A) Eşyayı bir gümrük rejimine tabi tutmak. B) Eşyayı bir serbest bölgeye koymak. C) Eşyayı gümrük bölgesinde imha etmek. D) Eşyayı gümrük kapısı olmayan bir yerden geçirmek. 23) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, aşağıdakilerden hangisi uluslararası yolcu ve eşya taşımaları kapsamında değildir? A) Türkiye ye demiryolu, denizyolu veya havayoluyla gelen yolcunun, eşyanın ve kargonun varış yerlerinden üçüncü ülkelere yapılan taşımaları. B) Türkiye den karayolu taşıtları ile diğer ülkelere yapılan ikili taşımaları. C) Diğer ülkelerden karayolu taşıtları ile Türkiye ye yapılan ikili taşımaları. D) İndirme, bindirme ve/veya yükleme, boşaltma yerleri, taşımayı yapan taşıtın ait olduğu ülke taşımaları. 24) Aşağıdakilerden hangisi Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde suç teşkil eden fiillerden değildir? A) Herhangi bir eşyayı gümrük işlemine tâbi tutmaksızın Türkiye'ye ithaline teşebbüs etmek. B) İthali, insan sağlığı ve güvenliği açısından tehlikeli olacak maddelerin gümrük makamlarını yanıltmak suretiyle ülkeye sokmak. C) Herhangi bir eşyayı belirlenen gümrük kapılarından geçirmeksizin Türkiye'ye ithal etmek. D) Transit rejimi çerçevesinde taşınan serbest dolaşımdaki eşyayı rejim hükümlerine göre gümrük bölgesinde bırakmak.

04 HAZİRAN 2011 (SRC3)

04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi (08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede 04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır?

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? (17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6.

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 2.1 D) Sınıf 6.1 2. AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan 17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami (17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad (24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad verilir? A) TIR işleminin sona ermesi B) TIR işleminin başlaması

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder?

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? 10 MART 2013 SRC 2 SINAV SORULARI 1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A. Lastiğin tipini B. Lastiğin genişliğini C. Kesit genişlik oranını

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC3)

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup 1. 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf B) Yurt içi tur düzenleyenler, yurt

Detaylı

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A. 10.00 B. 10.50 C. 11.00 D. 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A. Tahriksiz dingildeki lastiklere B. Tahrikli dingildeki

Detaylı

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00 B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli dingildeki

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 SRC 2

04 HAZİRAN 2011 SRC 2 04 HAZİRAN 2011 SRC 2 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00. B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 1. Bu sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi turizm taşıması yapacak

Detaylı

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 1. AETR ye göre Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7 1. Aşağıdakilerden hangisi motor gücünü tekerleğe aktaran sistemlerden biridir? A) Fren sistemi B) Süspansiyon sistemi C) Şanzıman (Vites Kutusu) D) Direksiyon sistemi 2. Akümülatörün eksi (-) ve artı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1 1. Aracın motoru çalışır iken marşa basılır ise aşağıdaki parçalardan hangisi zarar görür? A) Vantilatör pervanesi B) Şarj dinomosu C) Devir daim pompası D) Volan dişlisi 2. Aşağıdakilerden hangileri şarj

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, "karakter", "mizaç (huy)", "yetenek" olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B.

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, karakter, mizaç (huy), yetenek olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B. SRC 3 1. Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçmeleri için, aynı dingile bağlı tekerlerden karayoluna aktarılan ağırlığa ne denir? A. İstiap haddi B. Taşıma sınırı C. Azami

Detaylı

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını 1 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı Muayene ye sevk edilir? 6. Lastiğin yanağında yazan P215/65R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili (15) alan neyi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Araçlarda yapılan tadilatların ilgili mevzuata uygun ve araç tescil belgesine işlenmiş olması zorunludur. B) Soğutma tertibatı

Detaylı

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B)

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) (24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) Göstergelerin kontrolü C) Direksiyon boşluğunun kontrol edilmesi

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin bir parçası değildir? A) Mazot enjektörü B) Ateşleme bujisi C) Isıtma bujisi D) Yakıt

Detaylı

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI 1 SRC 4 DENEME SINAVI 1 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(25 ARALIK 2010) SRC 2

(25 ARALIK 2010) SRC 2 (25 ARALIK 2010) SRC 2 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde

Detaylı

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2

-KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR DİLER... 2 -KURUMLAR- ATAKAN SÜRÜCÜ KURSU BAŞARILAR 2 Sürücü kurslarında ; İlk yardım, Trafik ve çevre bilgisi ve Motor dersleri verilir. Sürücü kursunu bitiren ve yapılan sınavlarda başarılı olanlara sürücü sertifikası

Detaylı

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur

B) Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar D) Karayoluna daha fazla basınç uygulayacağı için yolun bozulmasına neden olur 17 Ekim 2015 Src 3 belgesi sınavı 1. sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi gazların sınıf numarasıdır? A) Sınıf 2 B) Sınıf 4.1 C) Sınıf 5.2 D) Sınıf 6.1 2. sorunun doğru

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan, ticari eşya

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) YURTĠÇĠ EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC4) (B)

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TEMEL EĞİTİM)

Detaylı

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi 25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8 1. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İnik lastik karda çok daha fazla kayar. B) Tabanı geniş lastik değil, dar lastik daha fazla tutunma sağlar. C) Kayma olan yerlerde patinaj

Detaylı

25 EYLÜL 2010 ÜDY 3. 2) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar?

25 EYLÜL 2010 ÜDY 3. 2) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar? 1) C2, C3 ve L2 yetki belgeleri için taşıt belgesinde kayıtlı bulunan özmal taşıtlardan hangileri asgari kapasite hesabında dikkate alınmaz? A) Kamyonetler B) 3,5 tonun üzerindeki taşıtlar C) 10 tonun

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin (08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8 1. Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılmalı, olacaklar önceden

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 1. sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar.1-) (A) Grubu seyahat acentaları 2-) (B) Grubu seyahat

Detaylı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı

TRANSİT REJİMİ. Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı TRANSİT REJİMİ Erdem Can KARABULUT Gümrük Uzmanı Gümrük Müsteşarlığı 1 Transit Rejimi Rejim tanımı Mevzuat Transit rejiminde kullanılan belgeler Rejimin unsurları Rejim hak sahibi Hareket ve varış gümrük

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6 1. "Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir. " Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A) Sırt B) Omuz C) Yanak D) Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A) Şarj dinamosu

Detaylı

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI

28 EYLÜL 2013 SRC 5 TEMEL EĞİTİM SORULARI 1. Ulusal mevzuat gereği, taşıması özel izne bağlı olan Sınıf 6.2 bulaşıcı maddelerin taşınması için hangi kurumdan izin alınması gerekmektir? A. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı B. İçişleri Bakanlığı

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü. Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.01/ 69668 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2014/KDGM- 10/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 21902444-010.06.02-81364 04/12/2015 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/KDGM- 06/GENEL) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu nun 26 ncı maddesinde

Detaylı

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013

TABLOLAR DİZİNİ. Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri. Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik Kaza Bilgileri - 2013 Tablo 3: Yıllar İtibariyle Meydana Gelen Ölümlü ve Yaralanmalı

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (07 ARALIK 2013) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir?

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? (24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SAYI :98694136 22691.12.2012 KONU :Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2013/KDGM- 01/GENEL) 4925 sayılı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC3) ADI:

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (30 HAZİRAN 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI 1 SRC 1 DENEME SINAVI 1 1) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? A) 10 15 arası B) 15 20 arası C) 20 30 arası D) 40 50 arası 2) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ TANIMLAR a) Ambar m) İliçi: bb) Motorlu taşıt: ll) Şube: aaa) Ücret tarifesi: b) Antrepo c) Ara durak n) Kamu hizmeti sözleşmesi: o) Kamu hizmeti yükümlülüğü: ç) Atıl kapasite

Detaylı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir? A) Transfer yapılan yolcuların listesi

Detaylı

ULAŞTIRMA MEVZUATI. 1. Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince kamyon, çekici ve otobüslerde bulundurulması zorunlu donanım hangisidir?

ULAŞTIRMA MEVZUATI. 1. Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince kamyon, çekici ve otobüslerde bulundurulması zorunlu donanım hangisidir? ULAŞTIRMA MEVZUATI 1. Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince kamyon, çekici ve otobüslerde bulundurulması zorunlu donanım hangisidir? a) Takoğraf b) Taksimetre c) Telsiz d) Telefon 2. Kanunla düzenlenen

Detaylı

25 EYLÜL 2010 ODY 1. 2) B1 ve B2 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler kaç yaşından büyük olamaz?

25 EYLÜL 2010 ODY 1. 2) B1 ve B2 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler kaç yaşından büyük olamaz? 1) Türkiye ile uluslararası karayolu taşımacılık anlaşması olmayan ülkelere ait taşıtlarla, Türkiye ye veya Türkiye den veya Türkiye üzerinden yapılacak taşımalarda kullanılacak her bir taşıt için nereden

Detaylı

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014

w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014 w w w. k g m. g o v. t r TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2014 TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2015 TABLOLAR DİZİNİ Tablo 1: Yıllara Göre Trafik Kaza Bilgileri Tablo 2: Yerleşim Yeri Durumuna Göre Ölümlü

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC4) ADI: SOYADI:

Detaylı

HARİTA OKUMA BİLGİSİ

HARİTA OKUMA BİLGİSİ HARİTA OKUMA BİLGİSİ 1. Harita üzerinde gösterilen işaretlerden hangisi uluslararası yol numarasıdır? a) O-3 b) E-80 c) D100 d) K2 2. Yeryüzünün tamamının veya bir parçasının kuşbakışı görünümünün matematiksel

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır? 1 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli

Detaylı

SRC 2 DENEME SINAVI 1

SRC 2 DENEME SINAVI 1 1 SRC 2 DENEME SINAVI 1 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (oniki) sayfadan

Detaylı

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI

KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI KARMA KASKO SİGORTASI ASISTANS HİZMETİ ÖZEL ŞARTLARI Hususi ve Kamyonet Kullanım Tarzları İçin Geçerli Yardım Hizmeti Özel Şartları A)Yardım Hizmeti Özel Şartları A. 1. Lehtar /lar Sigorta poliçesinde

Detaylı

25 EYLÜL 2010 ÜDY 1. 5) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar?

25 EYLÜL 2010 ÜDY 1. 5) Hangi taşıtlar Türkiye sınırları dahilinde iki nokta arasında taşıma yapamazlar? 1) Türkiye ile uluslararası karayolu taşımacılık anlaşması olmayan ülkelere ait taşıtlarla, Türkiye ye veya Türkiye den veya Türkiye üzerinden yapılacak taşımalarda kullanılacak her bir taşıt için nereden

Detaylı

25 ARALIK 2010 ÜDY 4. 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

25 ARALIK 2010 ÜDY 4. 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Gerçek veya tüzel kişiler, istedikleri her farklı belgenin gerektirdiği şartları sağlamaları halinde bile birden fazla yetki

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta süresinin bitmesi halinde.

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7 1. Aracı çalıştırırken 0-15 saniyeden fazla marş yapılırsa aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? A) Alternatör yanar B) Akümülatör boşalır C) Endüksiyon bobini yanar D) Far ampulleri patlar 2. Motor

Detaylı

7 ARALIK ÜDY 3. 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5

7 ARALIK ÜDY 3. 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5 1. ADR ye göre, aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddeler içerir? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 1 D) Sınıf 5 2. AETR Sözleşmesine göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) ULUSLARARASI EġYA-KARGO TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (SRC 3)

Detaylı

19 MART 2011 ODY 3. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir?

19 MART 2011 ODY 3. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir? 1) M ve P türü yetki belgesi sahipleri, teslim aldıkları eşyayı, teslim aldıkları günden itibaren yurtiçi taşımalarda en geç kaç gün içinde teslimat şekline uygun olarak alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler?

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012 T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK KAZALARI ÖZETİ 2012 TRAFİK GÜVENLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2013 ÖNSÖZ 2012 yılında yurdumuzda meydana gelen trafik

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (TEMEL EĞİTİM) (09 HAZİRAN 2013) SRC 5

Detaylı