HASRET SANCISI TURAN SAĞLAMYÜREK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HASRET SANCISI TURAN SAĞLAMYÜREK"

Transkript

1 HASRET SANCISI

2 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DARÜLACEZE YAYINLARI Dârülaceze Cad No: 51 Okmeydanı-Şişli/ İstanbul Tel: Fax: / e-posta: darulaceze@darulaceze.gov.tr HASRET SANCISI TURAN SAĞLAMYÜREK Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BAYHAN Editör: Nevzat ÖZKAYA Gözden Geçiren: M. Korkut ÖZELSÜ Mizanpaj: Gürhan GÖKÇE Kapak: Murat EKEN Baskı-Cilt: Aktif Matbaa Ocak İstanbul Copyright Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Yayınları 2014 ISBN: Sertifika No:26960 Yayın No:4

3 HASRET SANCISI TURAN SAĞLAMYÜREK

4 TURAN SAĞLAMYÜREK Turan Sağlamyürek kimdir? 23 Şubat 1939 yılında İstanbul Bakırköy de doğdu. Sirkeci İbrahim Müteferrika İlkokulu nu bitirdi. İstanbul Erkek Lisesi nin ardından da İstanbul Üniversitesi Alman Filolojisi Bölümü nde örgenim gördü. İki yıl okuduktan sonra zorunlu olarak üniversiteyi bıraktı. Okulu bıraktıktan sonra fotoğraf rötojerliği ve ressamlık ile uğraştı. İlk şiir kitabını 1970 yılında Islak Anılar adıyla yayımlandı. Bu kitap 2012 yılında tekrar gözden geçirilerek basıldı. Günlük hayatında Rus ve Fransız yazarları okumayı, kara kalem resim yapmayı seven Turan Sağlamyürek, hayatını 2002 den beri Darülacaze de devam ettirmektedir.

5 İçindekiler HASRET SANCISI... 9 ALAİMİSEMALAR VARDI MENEKŞE GÖZLERİNDE SENSİZ YANLIZLIK BEN SENİ BEKLİYORUM BELKİ SEVMEK BİR ŞİİRDİR ESKİ HAYALİM GİT ARTIK SENİ İSTEMİYORUM GECELER SEN VE YALNIZLIK VEFASIZ BİRGÜN ELVEDA KAMPANASI BEN HER AKŞAM TODORİ DEYİM MAZİDE KALDI BİR SONBAHAR AKŞAMI KARADUTUM BİR GÜN GELECEĞİM TERK ETTİM HER ŞEYİMİ SENİN YÜZÜNDEN MUTLULUKLAR SOLACAK MIYDI? BELKİ! GAFLET SENSİZ GECELERDE YALNIZLIGIM VAR AH BE HAYAT KOŞ ARTIK HASRETİ KOPARARAK GEL BEN SENİ ÇOK ÖZLEDİM ANNEM BAHAR RAYİHALARI KOKUNDAN ÇALMIŞ BİLİYORSUN SEN NASIL SEVDİĞİMİ PENCEREME VURUYOR YAĞMURUN DAMLALARI BEGÜM MARTILAR KANAT ÇIRPARLARDI SEMELARDA... 56

6 ARTIK GÖRMEK İSTEMİYORUM O YEŞİL GÖZLERİNİ ANNEM HER ŞEY YALANMIŞ DARÜLACEZE NE ÇABUK UNUTTUN ISLAKTI KİRPİKLERİN İSYANLARIM ZİNCİRLENMİŞ EBEDİYEN ELVEDA DEMEYELİM SEVDAYA DÜŞMEYE GÖR AŞKI NOKTALADIM GÖZ CİDARLARIMDA ZELİHA ORTAKÖYLÜM GARİP Mİ HAYAT SİLİP ATAMADIM SENİ USLARIMDAN BELKİ BİR GÜN GELİRSİN DİYE BAKIRKÖY DEKİ CADDELERİN OYSA ALDANDIĞIMI UNUTASIM GELİR TUVALLERE YAPTIM DEVASA PORTRELERİNİ HEP SENİN İSMİN VAR DUDAKLARIMDA YAĞMUR İMKÂNSIZ YALNIZ BENİ UNUTMA BİR GÜN BEN GELECEĞİM İLK GÜN BAŞLADI ÖZLEMİN KADER UTANSIN HAYAT YOKMUŞ GARİP HAYAT KALBİME KİLİTLERİM VATANIM SEN TEK BİR VUSLAT SENİN DE KARARSIN BAHTIN

7 SEZSİZLİĞİNLE TERKEDİLDİM! GÜLMEYİ UNUTTUM GEÇME ISLAK SOKAKLARDAN BİR SON VER YAŞARKEN ÖLMÜŞLÜĞÜME ATİNALI GÜZEL HÜZÜNLER SENİ YALNIZ BIRAKMAYACAK

8 8 Hasret Sancısı HASRET SANCISI

9 Turan Sağlamyürek 9 HASRET SANCISI Yüreğimde bir sancı başladı, gece yarısı. Yatamadım uyandım, kalbimde bir aşk acısı! Dertler depreşmeye başladı tan karanlıklarında. Yaralarım sızladı, anılar geçerken gözlerimden! Mola vermiyordu dertler, Peş peşe sızlanıyordu kederler! Yine sen girdin gözlerime Hasret sancısı başladı yüreğimde!

10 10 Hasret Sancısı ALAİMİSEMALAR VARDI MENEKŞE GÖZLERİNDE Yağmurlu bir akşamda rastladım sana, Umutlarım çiçek açmıştı, o yağmurlu akşamda! Büyülemişti bakışların beni. Ellerin ellerimde, gözlerin bir oktu kalbime! Hep baharları yaşıyorduk senli günlerimizde. Rayihan vardı menekşelerde, güllerde! Yakamozlar ışıldıyordu gözlerinde! Bir günlük yokluğun bile hasretti kalbimde. Elimden düşmezdi kalem, Seni yaşattım şiirlerimde! Alaimisemalar vardı menekşe gözlerinde!

11 Turan Sağlamyürek 11 SENSİZ YANLIZLIK Yine bugün yıldızsız, sönük bir gece. Sensiz yalnızlığımı yaşarken, Samatya nın köhne bir meyhanesindeydim. Karşımdaki masada iskemle boş Seni dolduruyorum soluksuz giden mezelere. Kalbimde dudaklarının iri gözlerinin rengi var! Ben böyle her gece İstanbul meyhanelerinde, Cevaplar geçerken gözlerimden, Yüreğimde boş kalan o ıssız limanın, Kahrolmuşluğunu yaşıyorum! Senin yalnızlığında, hep böyle dopdoluyum. Hınca hınç! İsyan ediyorum ayak izlerini silen, İstanbul sokaklarına! Feryat ediyorum sensiz yalnızlıklara!

12 12 Hasret Sancısı BEN SENİ BEKLİYORUM Örtme gri bulutları üstüme, kefen bezleri gibi! Kapana umutlarımı yaprak yaprak! Yüreğimde boş kalan o kayıp limanda seni bekliyorum. Belki gelirsin diye! Ben şimdi bütün anılarımı şiirlerimde yaşatıyorum. İsmini gözlerini satırlara döküyorum nüshalarca! Mehtabını terennüm ediyorum gözlerinde! Hatırlıyor musun hani o temmuz akşamını? Bir başkaydı kalp atışlarım büyülerken gözlerin! Evimin sokaklarında sendin ilk defa dolaşan! İlk defa sende döküldü şiirlerim mısralarım

13 Turan Sağlamyürek 13 Islak bir elveda ila ayrıldığın o akşam! Gün mevsimleri getirdi kapıma! Hâlen bir bahar gelmedi umutlarıma. Dönersen bir haber gönder martılarla! Dağılsın hasret ve hüzün semanın maviliklerinde. Üşümek istemiyorum sensiz yalnızlıklarda! Boş yere uzatma ayak izlerini ıslak sokaklarda! Dön bana ne olursun! Ben seni bekliyorum, sana muhtacım!

14 14 Hasret Sancısı BELKİ SEVMEK BİR ŞİİRDİR Yazılan şiirler boşa yazılmış sansan da. Hepsinin bir yeri var aslında. Hepsi bir yere yazılmıştır. Narin bir çalgı gibi âdeta! Belki sevmek bir şiirdir. Ya da şiir gibi yaşanmış bir aşktır! Belki bir anı. Ya da anılmaya değer bir aşk!

15 Turan Sağlamyürek 15 Sana yazdım bütün hepsini. Ya da az olan yalnızlığıma. Belki inanmasan da yapılanlara. Sana yazdım, evet sana, bahar çiçeğim! Belki ilhamın geldiği şu an. Seni düşündükçe her an. Kalemden dökülüyor şu an. Sanki uyandı defter seni yazmaktan. Düşlerim kazandı her gün hayal kurmaktan!

16 16 Hasret Sancısı ESKİ HAYALİM Yalnızlık gözlerden akıtır yaşları. Bağrına bastığın yastıktır teselli! Sensiz yaşamak kalbimdeki acı kaybediştir! Bir dakika bile ayıramadığım gözler, Şimdi uzaklara bakıyor! Yaşlanmayı hayal ettiğim düşünceler Şimdi birer hiçi yaşıyor! Yakalamaz pırıltıları içinden geçerken ömrüm, Şimdi yalnız bir yıldız asıyor!

17 Turan Sağlamyürek 17 Yüceliğinden eser aldığım dağlar, Sevginin yanında hiç kalırdı hani. Şimdi parçalı bulutu hava gibi, Dağılmış bir şekilde güneşini bekliyor! Hani dedin ya eksiğimiz yok. Her şeyimiz tamam. Evet, aslında tam olan benim sevdam! Senin gamsızlığın!

18 18 Hasret Sancısı GİT ARTIK SENİ İSTEMİYORUM Kaderin sillesi ak telleri sarmış saçlarıma! Arena dönüşü biz gladyatör misali yorgun ve güçsüz, Bir duygunun çıkısına saplandım, Hedefin on ikisinde! Savurdum en acımasız sövgüleri nankör aşkına! İstemiyorum git artık. Uzaklaş koşar adımlarla, kopar sevgilerimden! Dönüp de sakın arkana bile bakma. Bırak da hasretinle yıkık ve ezgin!

19 Turan Sağlamyürek 19 O unutulmaz anıları yok bil, Mademki yoksun alacağım senden. Bu kalbi büsbütün çevirme Pompei harabelerine! Ölümü ya da seni sevmek paralelimde eşit! Var mısın, yok musun problem değilsin artık benim için. Seni sildim yıkılan dünyamdan! Geçen zamanlar umurumda değil. Geri ver bana anıları, senden kalmasın

20 20 Hasret Sancısı GECELER SEN VE YALNIZLIK Geceler sen ve yalnızlık! Beni kahreden bu sersefil duygular. Beni her gün öldüren perişan eden sensiz geceler! Bir hissedebilsen bu acıları, Belki bir gün dönüp gelirsin bana! Bir başka gösteriyor şimdi aynalar beni. Tanıyamıyorum kendimi. Bu ben miyim? Zamansız sardı saçlarımı karlar Yalnızlığımın ayazların da üşüyorum tiril tiril! Mısralara döküyorum seni şiir şiir!

21 Turan Sağlamyürek 21 Geceler sen ve yalnızlık! İsyankâr bütün duygularım sensizliğe! Boğazımda düğümleniyor hançeri feryatlar. En acımasız, hınca hınç! Anafor dön geçlerinde seni arıyorum. Fersahlarda gözlerini görüyorum mavi mavi! Çıldırtıyor beni deryalar sensizlikte! İsyan edip kahroluyorum yalnızlığım da.

22 22 Hasret Sancısı Geceler sen ve yalnızlık! Duymuyor musun beni! Şimdi o şarkı var dudaklarımda. Ben şimdi yıkık ve ezgin Bir umut arıyorum ıslak sokaklarda

23 Turan Sağlamyürek 23 VEFASIZ Kaderin bir oyunu değil bu hazan geceleri, Saçlarımdaki mevsimsiz kışların sebebi sensin! Şimdi umutlarımı labirent çıkmazlarında ararken, Belki de sen bir başkasının kalbindesin. Seni düşünmemek için uslarımı lime lime doğradım! Seni görmemek için kör kurşunlar sıktım düşlerime! Prangaya vurdum susup dudaklarımı. İsmini anmamak için!

24 24 Hasret Sancısı Bu gece yine Samatya nın köhne bir meyhanesindeydim. İçki şişelerinden medet umuyorum şimdi ben Seni unutmak için! Şişeler zincirleniyor önümde. Bir an sen yoktun usumda. Sanki o mecnun ben değilim. Oysa gözlerin kadehim de çıkınca karşıma. Yıkıldım yine ölesiye!

25 Turan Sağlamyürek 25 Sesin kalbime şimdi bir müzik kaydı, Gömdüm o yalan aşkının en derin yere! Şimdi senden kalan yegâne hatıra, Sararmış bir resim! Oda benimle beraber ağlıyor!

26 26 Hasret Sancısı BİRGÜN Bir gün terk edip gidersen beni, Çekip koparırsan ellerini ellerimden, İhanet edersen o apak duygularıma, Bil ki seni affetmem bir ömür boyunca! Bir gün o tahtı bırakıp kaçarsın. Öksüz bırakıp gidersen kalbimdeki o limanı, Aldatırsa gülen gözlerin beni, Bil ki o acıların diyetini bir bir ödeyeceksin!

27 Turan Sağlamyürek 27 Düşünmek istemiyorum ayrılıkları usumda. Gel bir tanem, ellerinin sıcaklığını ver avuçlarıma. Unutulmaz sevgimizi ebediyen yaşatalım. Ölümsüzleştirelim aşkımızı sevilerin gazabında!

28 28 Hasret Sancısı Bir gün elveda bile demeden kaçıp gidersen, Boynu bükük bırakırsan beni, Gözlerimi sellere kaptırırsan yağmurlarda, Özlemine çektirirsen hüzünler içinde, Hasretinle acıları yaşatırsan, Bil ki senden bir gün hesap soracağız. Çok geç olsa bile!

29 Turan Sağlamyürek 29 ELVEDA KAMPANASI Bir yel gibi geçen o mutlulukların ardından, Bir hazan mevsiminde benden kopardılar. En acımasız! Gazel yaprakları gibi sarardı mutluluklar! Bir hüzün başladı yüreğimde. Tren raylarına bıraktı aşkımızı elveda kampanası! Ben şimdi sahil boylarında ayak izlerini ararken, Martılara soruyorum seni! Hissediyorum bir daha dönmeyeceğini Çalmayacak artık taş plaklar şarkımızı. Oysa ben yine bir umut arıyorum, Umutsuzluk içinde!

30 30 Hasret Sancısı BEN HER AKŞAM TODORİ DEYİM Ben her akşam seninle tanıştığım, Todori nin meyhanesindeyim. Kadehinde gözlerinin rengi var Dolup boşalırken mezeler, Bazen ben de doluyorum dolanan kirpiklerimle. Unutmak istiyorum anıları, Önümde zincirlenen şişelerle.

31 Turan Sağlamyürek 31 MAZİDE KALDI Kapıları kilitli, mimoza kokulu baharların Mazide kalan, yel gibi geçen mutlu yılların, Gri bulutlar arasında hüzünleri yaşıyorum! Yağmurlu akşamlar dinmiyor gözlerimden! Kirpiklerim ıslak duygularım sersefil O yaşlı çınar seni soruyor bana. Sahilde yalnızlığım martı çığlıklarına karışıyor. Oturduğumuz bankta rahiyan kalmış. Bir de sararan resmin var cebimde yapayalnız!

32 32 Hasret Sancısı BİR SONBAHAR AKŞAMI Bir sonbahar akşamı seni ararken, Dudakların gibi gülüyordu gözlerin, Mavi kadehimde! Oysa ben sensizliğin kahrolmuşluğu ile sersefildim! O yâr geçiyor gözlerimin önünden Hani on yedi ağustos! Tren camına aksederken gözlerin. Bir başkaydı duygularımız. İsmini kazıdığım o çınar ağacı, Sen kayboldun kaybolalı hâlâ ıslak! Bilemem belki oda benim gibi ağlıyordur! Şimdi yalnızlığımla beraber izbe kalmış, Bakırköy sahillerinde seni arıyorum! Sen beni ve anıları gözlerinden geçiriyor musun? Senin yokluğundan gün be gün eridiğimi hissediyor musun?

33 Turan Sağlamyürek 33 KARADUTUM Zeytin siyahı gözlerini gördüm, yağmurlu bir akşamda. Ümitlerim çiçek açmıştı tebessümle yaklaşınca masaya, Ben bir gül yaprağı, sen bir bahçe çiçeği Eski anılar geçti gözlerimden, seni Todori de görünce. Yağmurlu bir akşamda terennüm ettim güzelliğini! Değerken bir güneş kalbime karadutum. Esen bir meltem gibi kayboldun, niçin tatlı rüyamı bozdun

34 34 Hasret Sancısı BİR GÜN GELECEĞİM O an bana gelmesen bile Bir gün ben geleceğim kapına Bütün gurumu ayaklar altına alarak! Bekle beni bir gün geleceğim Kalbimde yanan o ateşi söndüreceğim. Hasretime kör kurşunlar sıkarak. Bir gece geleceğim pencerenin altına. Sesimi duyacaksın. Kalbim bir başka atacak o akşam! Yıllardan sonra yine beni göreceksin. Seni unutmadığımı anlayacaksın. O virane eserine bakarken, Belki de nadim olup ağlayacaksın!

35 Turan Sağlamyürek 35 TERK ETTİM HER ŞEYİMİ SENİN YÜZÜNDEN Sevdiklerimi, sevenlerimi her şeyimi, Hatta gururumu ayaklar altına alarak, Kederlerimi saklayarak seni unutmak için, En uzak diyarlara yelken açtım. Bir Robinson misali tabiatla baş başa, Martılarla baş başa yaşadım. Martılara anlattım vefasızlığını! Onlarda benimle ağladılar.

36 36 Hasret Sancısı Uslarımı alıştırmaya çalıştım senin yokluğuna. Benim bu azabımı yokluğunla körükledim en acımasız! Düşlerime girdin her gece, bir başkasıyla. Beni kıskandırmak için. Deniz dalgalarında yakaladım saçlarını, Çektim koparırcasına en acımasız! Seraplar bile seninle bir olmuş Yıkılmışlığıma gülüyorlardı! Ellerimi uzatırken ellerine birden kayboluyordun Sevgili düşlerimde! Uyandığımda yalnızlığım beni teselli ediyordu. Bu seferde beni anılar ağlatıyordu!

37 Turan Sağlamyürek 37 Dudaklarımda hüzünlü şarkılar, Kemanımın tellerine takılırken Unutulmayan pembe mutluluklar geçiyordu, Gözlerimin kornealarından! İşte o zaman feryat ediyorum. En acımasız isyanlarla! Gecenin siyahlarına koyuyordum gözlerimi, Seni görmemek için. Acılar belki bir gün son bulur, ben karanlıklarda kaybolurken! Sana olan isyanım yine devam edecek. Sabır taşım sallanıp, toprağım titrerken!

38 38 Hasret Sancısı MUTLULUKLAR SOLACAK MIYDI? Çatladı susmayan dudaklarım senin yokluğunda. Oysa seninle doğmuştu umutlarım! İlk sen girmiştin bir güneş gibi kalbime, İlk aşkım sendin seninle yaşadım mutlulukları! Her gece senli düşler takılırdı gözlerime. Ellerinin sıcaklığı avuçlarımdayken, Bir başkaydı kalp atışlarım büyülerken güzelliğin! Rengini gözlerinden almıştı menekşeler, Bazen Ortaköy Dereboyu Caddesi nde, Islık çalıp sana seslenirdim. Cumbalı evinizin penceresinden tebessüm edişin, O anki mutluluğuz tarif edilemezdi.

39 Turan Sağlamyürek 39 Florya da, Kınalı da, Heybeli de, Deniz ve martılar şahitti mutluluğumuza. Yine güzel bir yaz günü kınalının ayazmasından, Su içiyordun avuçlarımdan. Piknik için oturmuştuk sofraya kızlara, Dimitraki Pulo vardı soframızda. Tatlı bir rehavetle başın göğsümde, Bizim şarkımız çalıyordu Manvel in gitarında! Kanat çırpıyorlardı martılar semada. Bu unutulmaz mutlulukların ardından, Elvedasız kaybolup gitmiştin apansız! Bilmezdim, hissedemezdim seni son görüşüm, Habersiz bir elveda imiş! Yıllar geçti seni hâlâ unutmadım, unutamadım. Menekşe gözlüm!

40 40 Hasret Sancısı BELKİ! Sessiz bir tren geliyor son durağa, Bir hüzün gecesi! Acaba inecek mi bilinmeyen bir yerden gözlerime takılan, Ben hasretle yanarken karanlıklarda, Terk edilmiş bir taş kalacak dikenler arasında. Yapayalnız! Lalelerin boynu bükük, Bülbüller solacak yağmurlu akşamlarda! Ellerim zincirli tutsak topraklarda. Gözlerimde kurtçuklar, Renkler şimdi simsiyah, karanlık çıkmazlar da

41 Turan Sağlamyürek 41 GAFLET Yüreğim acılar içinde, Yine bir gaflet yüzünden, Kısık pencereden sonsuzluğum var! Yollar kan revan içinde. Kaza yapmış lastik izleri, O yolcular her şeyden habersiz Azrail gelirken! Viraj seslerindeki çığlıklar birer ikaz. Uyku girmiş kapakların gözüne, Yok olmanın başlangıcında, Tükeniyor ömürler bitmeyen kaza yollarında.

42 42 Hasret Sancısı SENSİZ GECELERDE YALNIZLIGIM VAR Bak sevdiğim, Seninle baş başa unutulmaz mutluluklar yaşadık, Oysa o mutlulukların ardında, Elvedasız ayrılığın beni hasrete bağladı! Hicranımı kimseler bilmedi. Ukde oldu içimde, Yüreğimdeki bu acıyı hep içimde sakladım! Senin yokluğunda senin yapayalnız boşluğunda, Şiirlerim yârenim oldu! Onlarda benimle beraber ağladı. Ağlattı masallarda! Seni getirdi seni yaşattı beyaz kâğıtlarda. Teselli ediyorlar bir nebze de olsa sokaklarda! Ellerimin boşluğu gözlerimden kayboluşu, Aynı bir hüzün, acı bir keder, Ayak izlerini ıslak sokaklarda silinmiş, Sensiz kupkuru dudaklarım, Sensiz gecelerde yalnızlığım var!

43 Turan Sağlamyürek 43 AH BE HAYAT Apak bembeyaz umutlar, Ve de defalarca günah çukurlarına düşmüş hayat! Sahte seviler, bitmesini istenmeyen geceler, Uykuları kaybeden gözler. Ah be hayat nedir benden istediğin? Neden çektiriyorsun hasreti, özlemi bana? Sen beni sevmiyorsun biliyorum. Oysa ben seni seviyorum, Senin ben sevdiğin kadar! Yarınlar için senin hakkında ne düşündüğümü, Bilemezsin! Tahayyüllerimi hissedemezsin, Sana umut bağlarsam sükûtu hayale yazarım! Ah be hayat sevilecek bir yanında yok! Yine de biraz olsun seni seviyorum, Senin beni sevdiğin kadar!

44 44 Hasret Sancısı KOŞ ARTIK Karanlığın kahredici yalnızlığına hapsolan, Ruhunun azat olması için kalk ayağa. Her defasında düşsen de, Kanayan dizlerini aldırmadan, Aydınlığın büyüleyici diyarına koş! En yaman katillerden daha zalim olan, Zamanın tutsaklığından kurtulmak uğruna çal. Çoğunun en değerli hazinelerini, Monotonluktan sıyrılarak! Değişiklik ikliminin cazibesine kapı, neşeyle! Kalk ayağa bir an önce Ve ardına bakmadan koş artık! Uzak memleketlerin türküleriyle çınlayan, Gönlünün vadilerinde süzülen kartallar, Özsüz düşlerin seslerine ses ver diyar! Her daim dinle onları, bir kez! Ve esaret zincirlerinden sonsuza dek kurtulmak, Güzel günlere koş artık!

45 Turan Sağlamyürek 45 Kışın üşütün bakışlarıyla ürperten benliğin, Yaşa hasretlik mısralarını, Gökyüzündeki yıldızlara yazıyor. Güneşin sıcaklığını özleyecek, Kaç karabasanların ürkütücü soğukluğundan. Sonsuza dek kurtulacak, Güzel günlere koş artık! Şehrin apartman denen dev çirkinliklerinden, Kurtulmak için ormanın kuytu yeşilliklerine sığın! Gönlünün sensiz çığlıklarına ses ver. Kalk yerinden silk monotonluklarını. Uyku sersemliğini at üzerinden! Kapıl doğanın essiz müziğine, Duy en ferah rüzgârların ağaçlara söylediği şarkıları. Gönlünün derinlerinde! Hadi ne duruyorsun! Attığın her adımda doğanın eşsiz müziğini, Duyumsayarak koş artık!

46 46 Hasret Sancısı KARDELENLER GİBİ Yağmuru bekliyordum yağacak diye, Çiseledi yağmadı, kesildi umutlarım gibi, Kirpiklerimi ıslattı damlalar, yüreğim soğumadı! Bu kadar yakınımdayken seni görememek beni ağlattı. Bekledim ben yine sabrettim. Kardelenler gibi bir kış günü açar, belki umutlarım! Döner misin o soğuklarda yüreğim donmadan? Ellerinin sıcaklığını verir misin avuçlarıma? Soğuklarda çiçekler solmadan! Ne iyi ettin de geldin sevdiğim diyecektim. Hasretle boynuna sarılıp seni öpecektim. Saçlarının okşayıp dizlerimin üstünde sevecektim! Hissediyorum bir daha dönmeyeceksin!

47 Turan Sağlamyürek 47 HASRETİ KOPARARAK GEL Kalbinde yanıp köz olan hasretinle, Özlemlerinle sevgi dolu gözlerinle, O güzel şiirlerinle, Hasreti kopararak gel! O unutulmaz anları yaşarcasına, Ellerin avuçlarımda yanarcasına, Eskiden olduğu gibi mutluluklarda koşarcasına, Tüm arzularınla bütün susuzluğunla Hüzünleri, elemleri, hasreti terk ederek gel!

48 48 Hasret Sancısı BEN SENİ ÇOK ÖZLEDİM ANNEM Annem seni çok özledim, çok özledim annem! Bak yine yokluğunda her anne dediğimde, Gözlerim doldu! Ağlamamak senin evladına yakışır şekilde, Ayakta durmak için gözyaşlarımı yuttum anne! Hasta oldum yine söylemedim, üzülmeyesin diye anne. Ya bir gün beni bırakıp gidersen, Nefesinin sıcaklığının hissedemesem, Gözlerinin şefkatiyle beni besleyemezsen, Nasıl dayanırım yokluğuna annem!

49 Turan Sağlamyürek 49 Üç gün yokluğun bile çok fazla anne! Bak yine gözlerim doldu. Canım seni çekti annem! Babam her ne kadar yanımda olsa bile, Ben yine seni aradım anneciğim! Gece yatarken kendimi, sahipsiz kimsesiz zannettim. Boynuna sarılınca kokunu özledim annem! Anne demek ne duygu bir şeymiş. Neden hep yokluğunda fark edilirmiş bir insan! Ben seni her yerde fark ettim annem!

50 50 Hasret Sancısı BAHAR RAYİHALARI KOKUNDAN ÇALMIŞ Seni gördüğüm o ağustos yazında, Rengârenk umutlar açmıştı kalbimde. Bahar rayihaları kokundan çalmıştı, kıskanırcasına! Rengini gözlerinden alan deniz, Romantik dalgalarla eşlik ediyordu mutluluklarımıza. Başın göğsümde taç yapıyordum, Saçlarına kiraz çiçeklerinden! Bu mutluluğu kutlamak için, Todori nin meyhanesine gelmiştik, Masaya gelen kemanlar ve Manvel in gitarında, Bizim şarkımız çalıyordu. O an bir başkaydı duygularımız.

51 Turan Sağlamyürek 51 En mutlu anıları yaşarken, Terennüm ediyordum esas güzelliğini, Bu aşk martı kanatlarında bitmeyecek Bir gün habersiz bir elveda ile Ellerin elerimden kopmayacak değil mi?

52 52 Hasret Sancısı BİLİYORSUN SEN NASIL SEVDİĞİMİ Biliyorsun sen nasıl sevdiğimi. Kim ne derse desin umurumda değil. Uykusuz gecelerimde sen, düşlerimde sen, Hep sen varsın gözlerimin maviliklerinde! Sen uzaklarda olsan bile sesimi duyacaksın karanlıklarda. Seni sevdiğimi söylüyorum, Haykırıyorum hançeri feryatlarla, duy beni!

53 Turan Sağlamyürek 53 Ellerinin sıcaklığından geri kalan, Soğuk bir boşluk ve de hasretin! Sen yoksun! Senden geriye kalan sararmış bir resim, Oysa sen biliyorsun hissediyorsun, Seni nasıl sevdiğimi!

54 54 Hasret Sancısı PENCEREME VURUYOR YAĞMURUN DAMLALARI Virane odamda kemanımla baş başayım, Sen varsın uslarımda, Gülen gözlerim var karşımda! Sana sesleniyorum hicazla, hüzzamla. Keman tellerinde, Duyuyor musun beni? Loş bir ışık sızmış odama. Masum bir karanlık Bir inilti vuruyor pencereme, Yağmurun damlaları. O damlalar elveda gecesini hatırlatıyor bana. Hani o gece! Gözlerimi kuruluyordum beyaz mendilinle

55 Turan Sağlamyürek 55 BEGÜM Bir kız tanıdım. Tatlı dilli güler yüzlü. Bir kız tanıdım hem de çok dürüstü. Bir çiçekti sanki bir güldü! Çok sevecendi, cana çok yakın. O asalete o asil duyguya bakın. Allah ım kem gözlerden, nazardan sakın. Bir kız tanıdım, bana bir evlat gibi yakın! İyi ki tanımışım, Kızım diye bir sevgiye kapılmışım. Begüm isminde bir kız tanıdım. Bana bir evlat kadar yakın!

56 56 Hasret Sancısı MARTILAR KANAT ÇIRPARLARDI SEMELARDA Öksüzlüğünü yaşatıyor bana kahreden bu hasret. Sensiz yalnızlığın karanlıklarında! Şimdi boş kalan hayalin var karşımda, Sellere kapılmış umutlarım Anafor dön geçlerinde gözlerini arıyorum. Ellerim yetişmiyor ellerime Dalgalar koparmış yalnızlılara sürüklüyor. Belki bir gün beni ıssız bir adada görürsün, Yıkık ve ezgin!

57 Turan Sağlamyürek 57 Bakarsın bir güneş doğar o adaya, Mutlulukları yakalarken hasreti boğarız dağlalar da! Yine tozpembe olur dünyamız. Martılar kanat çırparken semalarda!

58 58 Hasret Sancısı ARTIK GÖRMEK İSTEMİYORUM O YEŞİL GÖZLERİNİ Artık görmek istemiyorum o yeşil gözlerini! Bakma öyle yüzüme riyakâr tebessümünle, Artık dinlemek istemiyorum o tatlı sözlerini. Ben bu sevdayla yavaş yavaş erirken, Yine bir mecnun gibi gezeyim sevda çöllerini. Uzatma ellerini ellerime Hissetmesin avuçlarım ellerinin sıcaklığını. Sensizliği

59 Turan Sağlamyürek 59 Kolların şimdi bir başkasını sarıyor değil mi? Unutmak istiyorum anıları. Seni seven ben değildim O aşkı ben yaşamadım mutluluklarda, Kalbimde mezar yaptım o sevgiyi, Maziye gömdüm anıları. Artık görmek istemiyorum o yeşil gözlerini!

60 60 Hasret Sancısı ANNEM Bana sen süt verdin, Beni sen besledin. Hele sevgini hiç esirgemedin. Dokuz ay, beni karnında sen besledin. Başkasına diyemem anne! Her ağlayışımda beni sen avuttun. Bir dediğimi iki etmedin. Sevgini benden hiç esirgemedin. Başkasına diyemem anne! Bak yavrun seni hep sevdi, Hep üstüne titredi. Kimseyi dinlemedi. Bir gönle girdi, annem dedi. Başkasına diyemem anne!

61 Turan Sağlamyürek 61 HER ŞEY YALANMIŞ Yalancıymış o gecen yıllar. Seni benden sakladı, Islak kirpiklerim bir duygunun çıkmazı saplandı! Labirentlere karışmış ayaklarım. Ben kimi arayayım? Donuklaşan gözlerinde bir ömrün öyküsü yansıtıyor aynalar. Issız kalbinde bir mezar kazılmış. Zehrini yaymış kader! Acaba ben yaşıyor muyum?

62 62 Hasret Sancısı DARÜLACEZE Hasret, elem, keder yuvada başlar, Dinmiyor akan, dinmiyor sel gibi yaşlar. Bütün sevgiler burada başlar. Yüzlerden eksilmiyor o çatık kaşlar! Yüzleri güler misafir geldiğinde. İçleri kaynar her gülüşlerinde. Seher vaktin de tam yerinde. Bir sevgi doğar Darülaceze de.

63 Turan Sağlamyürek 63 İster inan ister inanma. Burayı görmeden kimseye kanma. Sözler bile düğümlenir gecede, Ağlıyorum şimdi Darülaceze de! Hadi gelin hep bir olalım, Sevgiye şefkate doydum. Onlarsız hiç olmayalım. Gülelim, eğlenelim Darülaceze de! Anne, baba, kardeş, bacı Akıllarında geçendir acı Şu dünyada sen yolcu, ben hancı Ağlıyorum şimdi Darülaceze de!

64 64 Hasret Sancısı NE ÇABUK UNUTTUN Ne çabuk unuttun ettiğin yeminleri, Kalbimde senden başkasına yer vermeyeceğim demiştin Oysa riyakârmış sözlerin, yalanmış gözlerin! Bir gün nadim olup da dönersen bana. Ne yazık ki vakit çok geçmiş olacak! Sararmış olacak anılar gazel yaprakları gibi! Göğsünde sararmış resmime baktığın zaman, Gözlerimdeki isyanı göreceksin! Belki anılarda unutup onlara da ihanet edeceksin! Bir gün er geç o sevginin yanına gelirsen, Duyacaksın toprak titrerken sana olan isyanımı Hissedeceksin beklide o karanlıklarda. Hasretle yandığımı canhıraş feryatlar içinde!

65 Turan Sağlamyürek 65 ISLAKTI KİRPİKLERİN Yıllarca süren o mutluluklardan sonra, Bir hazan mevsiminde seni benden kopardılar! O gece peronda yıkılmışlığı yaşarken, O kara trenin kompartımanında ıslaktı kirpiklerin. Salladığın o mendil elvedanın habercisiydi. Seni bir daha göremeyecekmişim gibi, O hazin yolculuğun da gözyaşlarımız vardı. Yüreğim bu hasrete bilmem nasıl dayanacak. Mateminle yas tutacağım ağlayan martılarla beraber, Seni yaşatırken şiirlerimde Bir nebze de olsa teselli arayacağım anılarından!

66 66 Hasret Sancısı İSYANLARIM ZİNCİRLENMİŞ İsyanlarım zincirlenmiş bu şehirde. Celalleniyor öfkelerim, şimşekler çakıyor gözlerimde! Ya sabır diyorum, şiirlerimde anlatmak istiyorum. Belki bu düzene, belki de seviyorum diyip de, Sevgimi inkâr eden vefasıza sesleniyorum. Beni kahreden yalanlara Acıları yüreğimde korlaştıran rüyalara, İsyan ediyorum canhıraş feryatlarla. Rüyaların pençesini bağrıma saplayanlara, Lanet olsun diyorum!

67 Turan Sağlamyürek 67 EBEDİYEN ELVEDA DEMEYELİM İsmini yazdığım, kalbini çizdiğim, Ağaçlar bile zamansız döküyor yapraklarını. Senin yokluğunda! Kim bilir şimdi nerede, nasılsın? Mutlu musun yoksa ağardı mı saçların? Gel dönelim mazide kalan mutluluklara. Yarın ikimize toprak kazılmadan, Ebediyen elveda demeyelim, unutulmayan yıllara!

68 68 Hasret Sancısı SEVDAYA DÜŞMEYE GÖR Yarım sayılır yaşam yürekte aşk yoksa. Zamanın hızı ak düşürür saçlarının karasına! Muhabbet aşk çağında coşmalı, İnsan, mıh gibi çakılmalı sevdalara! Rengârenk gül çalmalı eller gül bahçesinden. Kıskıvrak kuşatmak vuslat tutkusu yüreği, İnsan yok olmalı vira vira derin sevdalara!

69 Turan Sağlamyürek 69 Göklere bulutlardan salıncak kurmalı, İçinde sen, ben bir de sevdamız olmalı. Melekleri ağlatmalıyız sevinçten yağmur yağmur! İnsan zamanın zilini çalmalı koşmak için sevdalara! Makbere bile cennet kokusu yerleşmeli, Vuslat için gül kokusu titreyen tenlere sürülmeli! Kaderim çizmeli birbirimizin ömrünü, İnsan ölüme bile gülerek gitmeli düştü mü sevdalara!

70 70 Hasret Sancısı AŞKI NOKTALADIM GÖZ CİDARLARIMDA Bir güldün, bense bir bülbül. Şakıyordum dikenli dallarında. Bir mutluluk şarkısı vardı dudaklarımda, Mevsimler hep bakardı senin yanında. Pembe bir denizdi zaman. Gecelerin ışıltılarında saçlarına dökülen yıldırlar, Yakamoz pırıltılarında gözlerin vardı. Dudaklarımda raks ediyordu şarkılar! Bir gün apansız karardı baharlarımız. Söğüdün rengi değişti! Yarım kaldı şiirlerim, Aşkı noktaladım göz cidarlarımda!

71 Turan Sağlamyürek 71 ZELİHA Dün Zeliha yı gördüm. Boynuma sarılınca gözleri doldu, Çocukları hatırımı, Zeliha seni sordu. Öyle hasretti ki beti benzi soluktu. Çok zayıflamış avurtları çökmüştü. Sesi bile çok titrekti, Hasret doluydu gözlerinden akan yaşlar, İçimi yaktı o bakışlar! Sana mı yanayım, ona mı yanayım. Zeliha yı gördüm, ne yapayım?

72 72 Hasret Sancısı ORTAKÖYLÜM Sen dudaklarımda arzuladığım aşk busesi, Sen her bir damla gözyaşım, Üzülme mutsuz değilim, Sevincimden her şeyim. Düşünmekten kendimi alamadığım hayalin. Bu aşk için sana teşekkür etmeliyim Ortaköylüm seni sevdim. Bir ömür boyu seveceğim. Bak duyuyor musun kalbimin sesini? Göğsümden fırlamış gibi! Duyuyor musun aşkım, hissettin mi?

73 Turan Sağlamyürek 73 GARİP Mİ HAYAT Hayat ne garip, Gençliğini anlamadan güldüğünü göremeden, Belki de gözyaşlarından oluşan, Nehirler üzerinde su sızdıran sandalla, Aldığın yol misali akıp gitmekte! Ne garip hayat, Sevdiğini anlamadan sevildiğinin farkına varamadan, Bilmeden mutluluğu gözlerini karanlığa açmak, O karanlıkta önünü görmek, nefes almak. Öyle ki bu garip hayat Bilinmezliğe gebe görünmezliğe ufuk Sevdalara yelken ölüme bir adım!

74 74 Hasret Sancısı SİLİP ATAMADIM SENİ USLARIMDAN Uslarımdaydın dün gece yine, Katranlar sürdüm gözlerime yapış yapış Güzelliğini terennüm etmeyeyim diye, Uyuyamadım sabaha kadar, Hayalini kovmakla geçti saatler. Kalktım bu sabah yokluğundan tan vaktiydi. Yine aynı keder aynı hüzün, Aynaya baktım, yüzümde zoraki bir gülüş. Dudaklarım kıpırdadı, yalancıktan bir günaydınla. Bir sigara yaptım yine aynı koku. Duvarları ıslak odamda bir başka koku vardı. O koku senin rayihandı! Kaçarcasına çıktım odandan. Koridordaki o kokuda senin rayihandı!

75 Turan Sağlamyürek 75 BELKİ BİR GÜN GELİRSİN DİYE Sevgiyi, nefreti senden öğrendim, Elvedasız ayrılığınla hayata küstüm. Unutamadım aşkını sevdaya düştüm! Seni yaşattım şiirlerimde, Bir nebze teselli bulurum diye, Her gece defalarca dinledim şarkımızı, Anılarımda uslarımda yaşasın diye! Ben şimdi o yaşlı çınarın yanındayım Belki bir gün gelirsin diye!

76 76 Hasret Sancısı BAKIRKÖY DEKİ CADDELERİN Kırık umutlarla hep seni bekledim. Seviyorum demiştin oysa elveda demeden terk ettin. Kalbimi kilitlemişti, büyülerken gözlerin. Hissedemedim aşkın gibi yalanmış gözlerin. Aşkların en güzelini yaşıyorduk mehtaplı gecelerde. Taç yapıyordum saçlarına limon bahçelerinde. Terennüm ediyordum güzelliği baraj eteklerinde Hiç kopmayacaktı hani ellerin, Ebedîdir bu sevgi derin. Dilleri olsa da söylese Bakırköy caddelerinin!

77 Turan Sağlamyürek 77 OYSA ALDANDIĞIMI UNUTASIM GELİR Sensiz bir gecenin kopkoyu karanlığında, Seni düşünürken yüreğimde bir yanılmışlık vardı. Sokağında sabitleşen gözlerimle pencerene bakar, Perdenin arkasından görülmeni beklerdim. Oysa saatler geçer akrep yelkovanı kovalar, Sen hâlâ pencerede yoksun. Anladım ki o zaman aldandığımı! Bu riyakâr sözlerin ve işlerin neden? O zaman girmesen ya her gece düşlerime, Ben yine aldandığımı unutup, Devasa portrelerini yapasın tuvallere! Resimle konuşup sabahlara dek! Hala bilmem ki seni hala unutamıyorum? Oysa aldandığımı unutasım gelir!

78 78 Hasret Sancısı TUVALLERE YAPTIM DEVASA PORTRELERİNİ Tuvallere karalarım devasa portrelerini. Renkli, zevksiz, esmerimsi, simsiyah! Karyolamın başucunda ayakucumda, Devasa portrelerin var! Bugünde masamın karşısından, Bir şeyler anlatmak isteyen gözlerin, Bak sana da doldurdum bir duble rakı. Haydi, kaldır kadehini Yıllar sorsa bir serapta buluşmamızın, Şerefine içelim!

79 Turan Sağlamyürek 79 HEP SENİN İSMİN VAR DUDAKLARIMDA Bu hasretle yaşamak çok zor gurbetlerde, Sevdiklerimden, sevenlerimden. Hele senden daha da zor uzaklarda, Karanlık ve yalnızlık bir kâbus gibi içimde, Hüzün ve keder tutmuş bırakmıyor beni, Yaşarken ölmüşlüğümde! Dudaklarımda bir gece oldu ismin, Kulaklarımda bir ses, Tenimde ılık bir nefes, Gözlerimde bir hayal oldu sensizlik. Mutlulukları yaşıyorduk seninle geçen yıllarımda. Umutlarım açmıştı, bahar çiçekleri gibi. Oysa şimdi ellerinin sıcaklığı kayboldu. Islak bir gül oldu avuçlarımda. Uslarımda sen düşlerimde sen, Hep senin ismin var dudaklarımda.

80 80 Hasret Sancısı YAĞMUR Yağmurlu bir akşamdayım yalnızlığımla beraber. Yağmurun sesi anıları hatırlattı bana. İlk buluştuğumuz o yağmurlu akşamı hatırladım, Ceketimi şemsiye yapmıştım başına. Bense sırılsıklam olmuştum mutluluktan. Her yağmurda senli anılar geçer gözlerimden. Seni benden koparan yine o yağmurlu akşamdı. Elveda derken trenin kompartımanından Sırılsıklam yıkılmıştım kahrından!

81 Turan Sağlamyürek 81 İMKÂNSIZ Çok uzaktaydık birbirimize, Tenimizle, kalbimizle, gözlerimizle ve düşüncelerimizle Ben sevmeyi beceremeyen, Sen sevdirmek için uğraşan oldun. Artık kalbim senin için çarpıyordu. Belki senin de çarpıyordu. Ama karşılıklı olmaması bizi üzen oldu. İkimizde özgür dalgalardık, Kıyıya çarpıp kaçtığı gibi, Aşkımızda yalayıp yutan! Sevmeyi hüküm bilmiş ama Sevmekten korkan, çekip gidenlerden olduk. Ben denizi seviyordum, Tıpkı gözlerin gibi,

82 82 Hasret Sancısı İkimizde susuyorduk ayrılık vakti geldiğinde, Kanadından yaralanmış kuş gibi, Acı çeken kalplerimiz birbiriyle konuşuyordu. Dudaklarımız konuşmasa da, O beni ben onu hissediyordum. Yutkunamıyordum, gülüşlerin sahteydi. Ağlamak haykırmak istiyordum. Seni istiyordum! İmkânsız dedin ya hani, Deniz kenarında, Rüzgâr dolu yelkenlerimi, Götürdü bilinmezliğe. Eskisi gibi sevgili diyemeyecektim. Seni düşünüp mutlu olamayacaktım.

83 Turan Sağlamyürek 83 Seninleyken sensiz geçecekti. Unutmaya çalışacaktım elbette, Ama başarma ihtimalim, İşte bu meçhuldü. Düşüncelerim çirkin bir el yazısı gibiydi artık. Yapılanları çözemiyordum artık. Göremeyeceğim belki de. Son kez söylemek isteyip de, Söyleyemediğim içimde sakladığım, O iki kelime ateş olup yakıyor her dakika beni. Ama sen bunu göremiyorsun. Son defa hoşça kal diyemediğim günün ardından, ELVEDA

84 84 Hasret Sancısı YALNIZ Bu gün kendimi kıyılara atıyorum, Çığlıklarımla boğuyorum dalgaları, Adım adım dövüyorum, Kıyıya çarpıp kaçan yaramaz bir çocuk gibi, Hızlı hızlı gelip, Yavaş ama şiddetli giden dalgaları. Bugün kendimi yalnız hissediyorum, Nefes alıyorum ama veremiyorum, Hırçınlaşıyorum, saldırıyorum. Ruhum gidiveriyor avuçlarımdan. Sesleniyorum, gel diyorum! Ama küskün olduğunu söylüyor, Dönmüyor!

85 Turan Sağlamyürek 85 Bugün kendimi halsiz hissediyorum. Mutsuz, yorgun ve bet. Kemanın bozuk akordu gibi cırlıyor hayat. Benim içimde öyle sızlıyor, Sızlıyor da kimsenin umurunda olmuyor. Bugün kendimi çok mutsuz hissediyorum. Karamsar, karanlık, yalnız, sessiz, kimsesiz Çünkü bugün kendimi çok ama çok yalnız hissediyorum!

86 86 Hasret Sancısı BENİ UNUTMA Bir gün pişman olursan beni tanıdığına, Bunu bana bildirip de dünyamı yıkma! Sen taş kalpli değilsin, sevmesini bilirsin, Senede bir de olsa ara beni unutma. Sana kendi dünyanda saadetler dilerim. Söylesene sevdiğim, sensiz nasıl ederim. Ben burada tek başıma sen yoksun, nasıl gülerim. Ben böyle de yaşarım, yeter ki sen mesut ol. Senede bir de olsa ara beni, unutma.

87 Turan Sağlamyürek 87 BİR GÜN BEN GELECEĞİM Sen bana dönmesen bile, Bir gün ben geleceğim kapına. Bütün gururumu ayaklar altına alarak! Bekle beni bir gün geleceğim Kalbimde yanan o ateşi söndüreceğim. Hasretime kör kurşunlar sıkacak, en acımasız! Bir gece geleceğim pencerenin altına. Sesimi duyacaksın. Kalbin bir başka atacak o an. Yıllardan sonra yine beni göreceksin. Seni unutamadığımı anlayacaksın. O virane eserine bakarken belki de, Nadim olup ağlayacaksın!

88 88 Hasret Sancısı İLK GÜN BAŞLADI ÖZLEMİN Seni benden koparan tren, Perondan ayrılırken yavaş yavaş, Kompartımanın penceresinden salladığın mendil, Hüzünlü elvedanla beraber, Bana yıkılmışlığı yaşatıyordu. Belki bir gün unutacaksın beni. Ellerim uzanmayacak ellerine, Anılarla yâd edeceğim o mutlu yılları, Hasret yüreğimde alev alev yanacak. Daha ilk günden özlemini çekeceğim.

89 Turan Sağlamyürek 89 Beni unutma diyordun ayrılırken. Unutmak mümkün mü? Eski bir resmim vardı sende, Hiç olmazsa onu yoksun bırakma. Dudaklarının sıcaklığını ver! Sararmasın resmim göğsünde yaprak yaprak, Ben yine bekleyeceğim seni dönmesen bile

90 90 Hasret Sancısı KADER UTANSIN Bir zamanlar benimde sevgi dolu, Kanatlarım vardı uçmaya! Kanatlarımı kıran alnıma yazan o alın yazım utansın. Bizim yaşantımız sevgimiz, Benzerdi gerçek bir gül bahçeye, Seni benden, beni senden ayıran, Acımasız fâni dünya utansın! Veren geri aldı, Benim çok sevdiğim can yoldaşımı! Bu dünyada benim hakkım yok muydu? Sevmeye, sevilmeye. Söndü hayat veren nurlu ışığım. Artık kim siler gözyaşı mı? Candan öte canımın içi anamı alan kara toprak utansın! Hayat pınarına vardım bir yudum su içmeye. Suyumu bulandırıp bir yudum su vermeyenler utansın!

91 Turan Sağlamyürek 91 Bir gönülden başka bir gönle, Köprü kurmak istedim Sevda yolunda gönül köprüsünden geçemeyenler utansın! Sevdayı bahçeme ektim, Adına sevda denen renk renk gülleri, Koklamaya doyamam derken Neden, nasıl kıydın biçmeye? O güller tüm aşkların sembolleri Bir konuşabilse dilleri O güllerin dillerinden anlamayan çözemeyen maşuklar utansın!

92 92 Hasret Sancısı HAYAT YOKMUŞ Gözlerindeki perde gizliyordu duygularını Anlamsız bakışların da sevgi var mıydı? Kırık kalemden düşen satırlarda, Aşk gözlerinin yeri eksik yapılamazdı. Şaşkın o büyük sevgi, nasıl silinmiş? Sevgi dolu gözlere nasıl düşmüştü Hasan? Yarısı kırık kalemin, Ona yazıyordu mum ışığında. Sonra mum ışığı alev aldı umudunda! Saklayacaktı herhangi sol yanında. Sabahlar çok uzaktı sevdalı yüreğe. Özlem yüklediği şiirleri isimsizdi. Ünlemler şimdiden öksüz kalmış satırlarda. Oysa bitimsizdi inandığı aşk! Dünden yarına koşacaktı arkasından. Yorgunluğu dem vurmadan, Resimlerde bir gözleri kalmış, berisi silik!

93 Turan Sağlamyürek 93 Yeni bir dünya bulup, O dünyada onunla olma derdine düşmüş, Bir âşık gezip! Hayat yormuş, dizleri kırık. Ne kadar dayanır ki? Yürek zayıf! Alnında kaşlarına inen çizgiler derin Aşk kaçıncı asırda çıkacaktı karşısına Asırlı sevgi söz ettirecek mi kendisinden? Bekleyecek. Bekleyecek sevgiye ömrünü adarken! Yapacak yorulmadan yapacak, Hüzünleri hazandan çıkartıp atacak. Yarısı kırık kalem elinde hep kalacak!

94 94 Hasret Sancısı GARİP HAYAT Hayat ne garip, Gençliğini anlamadan güldüğünü göremeden, Belki de gözyaşlarından oluşan, Nehirler üzerinden su sızdıran sandalla, Aldığın yol misali akıp gitmekte! Ne garip hayat, Sevdiğini anlamadan, sevildiğinin farkına varmadan, Bilmeden mutluluğu gözlerini karanlığa açmak, O karanlıkta önünü görmek nefes almak, Öyle ki bu garip hayat, Bilinmezliğe gebe, görünmezliğe ufuk, Sevdalara yelken, ölüme bir adım!

95 Turan Sağlamyürek 95 KALBİME KİLİTLERİM Seninle gelsen bahar, ne olurdu sevdiğim? Saçlarından akıverseydi tutam, tutam sevgiler, Bak o zaman hüzün uğrar mıydı, kalbimdeki o limana! Bakışların bir umut verseydi bana. Yeniden kurardım şu dünyayı, Bir tebessüm etsen içten, Seni seviyorum diye haykırırdım. Yanımda olmasan da fark etmez, Yeter ki bileyim sevdiğini. Ellerim tutmasa da ellerini, Kalbime kilitlerim seni! Ah bir doğsa diyorum şimdiden, Gelecek baharın güneşi, Seninle söylesem içindeki arzuları, Sevsek, sevilsek Güneşe ezdirsek kardelenleri!

96 96 Hasret Sancısı VATANIM Dünyanın gözü sende, Bir avuç toprağında, Veremem hiç kimseye Çünkü kanı bayrağımda! Dost diye görünene inanma. Sahip çık vatanına atana. Şu toprağımda yatanına, Çünkü kanı bayrağımda!

97 Turan Sağlamyürek 97 Bin bir dalavere yapanlar, Araya nifak sokarlar. Seni bizden ayırırlar! Kanma sakın namerde, Çünkü vatan bizim ellerde. Bölemez kimse bizi, Ayıramaz sevgimizi, Çünkü kanı bayrağımda!

98 98 Hasret Sancısı SEN Sen yüreğimden akan bir başka duygu Umutlarımda açan bir çiçek! Karanlık gecelerimde ışık saçan bir neon, Hayal ve gerçek ikisinin arasındayım. İsmin dudaklarımda bir şarkı bitmeyen, Her şiirimde seni döküyorum kalemimden. Mutluluğumda, gözyaşımda, kaderimde, Bir hançer gibi saplanmış bu sevda yüreğimde!

99 Turan Sağlamyürek 99 TEK BİR VUSLAT Zamanla içinde kızarıp durduğun tüm acılar, Olgunlaştırır insanı! Ve aslında zaman yangının körüklediği ateş gibi, Yakan acıyı da azaltır, Ama zaman bu hasretin acısı hafifletmiş gibi, Görünse de tek bir vuslat, Üstü açık yaraya tuz basar gibi yakar insanı! Sanki gönüldeki o yangın bir nazarla, Zamanla bir cemreye dönüşen acıyı, Yeniden alevlendirir yakar! Tıpkı bir ateş gibi yakar insanı!

100 100 Hasret Sancısı SENİN DE KARARSIN BAHTIN Hep senin gözlerini, güzelliğini karaladım şiirlerime Beyaz kâğıtlara anlattım vefasızlığını, Kan kusan kalemimle. Oysa yüreğimde umutlar vardı, sen yanımdayken. Hasretin tanınmaz etti beni meyhane köşelerinde! Şiir bahçelerim soldu, kalemim yazmaz oldu. Öyle bir afet oldu ki yüreğimde. Terk edilip gittim, mezar taşları gibi! Tüm yıkılmışlığım sırılsıklam bıraktı beni! Beddualarıma engel oluyor gördüğüm senli düşler. Sonbaharda dökülen yapraklar gibi, Öksüz bıraktın beni! Vefasız kadın! Şimdi yıkık ve bezginim. Senin de kararsın bahtın!

101 Turan Sağlamyürek 101 SEZSİZLİĞİNLE TERKEDİLDİM! Sensizlik kokuyor yine bu kent. Silebilir misin o anıların izlerini? Sensizliğine terk edildim ben, Silebilir misin bendeki izlerini yüreğimden, Beni terk eden sen değilsin sevdiğim. Sensizliğinle terk edildim ben! Yalnız kaldım diye hüzünleri yaşama, Sensizlikle doluyum tıklım tıklım! Sensizlikle evliyim ben!

102 102 Hasret Sancısı GÜLMEYİ UNUTTUM Gülmeyi unuttum. Kirpiklerim hep ıslak, Bu bedbaht dünyada! Gözlerim ağlarken belki sen mutlusun, Benden uzaklarda! Sensizlik dolamış kollarını boynuma, Hasretin bir cendere, ıssız kalbimde, Madem terk edecektin beni,

103 Turan Sağlamyürek 103 Neden her gece giriyorsun düşlerime? Yaşamak değil bu. Hasretinle ızdırap çektiriyorsun! Bir son ver artık bu sensizliğime. Duyarsan bir gün o hüzünlü haberi, Nadim olacaksın belki yaptıklarına. Bir servinin başucunda, Kalbime çiçek bağlarken.

104 104 Hasret Sancısı GEÇME ISLAK SOKAKLARDAN Yıllarca çektim riyalarını, Hâlen unutamadım yaptıklarını, Oysa sen şimdi bir başkasıyla çıkıyorsun karşıma, Geçme ıslak sokaklarımdan, çıkma yoluma. Allah aşkına! Sensin beni mecnun edip sarhoş gezdiren. Sensin beni dermansız sevdaya düşüren! Çıkma karşıma geçme ıslak sokaklarımdan, Allah aşkına!

105 Turan Sağlamyürek 105 Kirpiklerim ıslak olsa da ağlamayacağım. Sararmış anıları kalbimde saklayacağım! Nadim olsan da gelme yanıma. Geçme ıslak sokaklarımdan, çıkma karşıma. Allah aşkına!

106 106 Hasret Sancısı BİR SON VER YAŞARKEN ÖLMÜŞLÜĞÜME Umutlarım senin aydınlığında açmıştı rengârenk. Uslarımdaki tahayyüller hep senli geçerdi. İlk busemdi dudaklarıma yayılan, Tatlı bir sıcaklık! Ellerim ellerindeyken bir başkaydı kalp atışlarım! Sanki sen yaşatmıştın beni bir baharda. Bu aşkın ölümsüzlüğünü ilan etmiştik, Deniz ve martıların gözleri önünde! Saçlarına taç yaparken dizlerimin üstünde, Mutluluk şarkıları dökülüyordu dudaklarımdan

107 Turan Sağlamyürek 107 Oysa bir akşam her şeye elveda dedin Anlamadın beni Şimdi hep siyahlarla baş başayım. Yüreğimde hüzünler yapıp yapıp! Yokluğunun tortuları kalmış meylerde. Anla artık gel diyorum sana. Bir son ver yaşarken ölmüşlüğüme!

108 108 Hasret Sancısı ATİNALI GÜZEL Bir yaz akşamı tanışmıştık Atinalı güzelle. Fettan ve güzel olduğu kadar çok da duygusaldı. Şiirlerim ona anıları hatırlatıp ağlatırdı. Bir akşam vakti eve gelmişti. İçiyorduk soluksuz dikişlerle, Yoktu kendinde en ufak bir sarhoşluk. Makyajsız durmazdı, eksik etmezdi rujunu, Fondöten çantasından Her gece bir pavyonda zaafıydı hoşlanırdı gençlerden, Bir gün Asmalımescit te şatoda gördüm, Beş gençle beraber, süper mini altında, Meyler dolup boşalırken şuh kahkahalar atıyordu,

109 Turan Sağlamyürek 109 Zevk-i âlem yaşıyordu her kırıtışında! Hiçbir şey değildi umurunda! Bazen ikaz ederdim batağa saplanıyorsun diye. O gülüp geçer umursamazdı. Hayatımı yaşıyorum kime ne! Bugün Beyoğlu nun arka bir sokağında, Telaşlı bir kalabalık görmüştüm. Üstü gazeteyle örtülmüş bir fâni, Raks ederken Atinalı yı vurmuş bir cani! Tozpembe hayat dediği bu muydu? İçki, uyuşturucu Atinalı nın sonuydu!

110 110 Hasret Sancısı HÜZÜNLER SENİ YALNIZ BIRAKMAYACAK Bir gün kederlerimi sırtlayacağım elvedasız ayrılığım, Sana hüzünleri yaşatacak! Boş yere ararken beni Bakırköy sokaklarında. Kayboluşumun sebebini anlayacaksın! Nadim olup af dileyeceksin, Gördüğün benli düşlerinde! Martılara soracaksın beni ıslak gözlerle, İzbe kalmış sahillerde!

111 Turan Sağlamyürek 111 Şiirlerim gelecek aklına, anılar geçerken uslarından. Beni şiirlerimde anarken yağmurlu akşamlarında, Hicranın seni yalnız bırakmayacak! Mısralarda beni görüp anlayacaksın, Seni neden elvedasız terk ettiğimi! Çaresizline isyan ederken, İşte o zaman melodramla son bulacak yıkılışın. O kutsal sevgi bulutlara karışırken

112 112 Hasret Sancısı

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günü parlatan gözler. Havayı yumuşatan nefes. Yüzlere gülücük dağıtan dudaklar. Konuşmadan anlatan kaşlar. Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günaydın...

Detaylı

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 27.03.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan,

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan, Yücel Terkanlýoðlu Onaylayan Administrator Cumartesi, 23 Þubat 2008 Son Güncelleme Pazartesi, 27 Ekim 2008 Besteciler.org HTML clipboard Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam. Onaylayan Administrator Pazartesi, 21 Mayýs 2007 Besteciler.org Amerika A memo Burasý New York Amerika Evler karýþtý bulutlara Nasýl bir zaman Nasýl bir yaþam A memo Ýnsanlar simsiyah, kýzýl, beyaz Sokaklar

Detaylı

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri On5yirmi5.com En güzel 'Anneler Günü' şiirleri En güzel 'Anneler Günü' şiirlerini sizler için listeledik... Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2013 Cuma (oluşturma : 1/17/2017) 12 Mayıs Anneler Günü... Sizin için

Detaylı

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.1.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.10.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.8.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen Fatih Baþtürk Onaylayan Administrator Çarþamba, 20 Haziran 2007 Son Güncelleme Salý, 03 Haziran 2008 Besteciler.org DÖNEMEM SANA sevdim yürekten anlamadýn sen dur gitme dedim dinlemedin sen yalvara yalvara

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar Yýldýz Tilbe 1 Onaylayan Administrator Pazar, 06 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org ADAM OLSAYDIN Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar Kendini arattý, beni bulmadý yar Düþtüm

Detaylı

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır Berk Yaman Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR Evveel zaman içinde yaşayan iki âşık varmış. Kara sevdaları

Detaylı

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 01.08.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.11.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.04.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.7.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki...

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki... Bir şairin seyir defteri Prof. Dr. Göksel Altınışık Gelinciğin Yalnızlığı Bir ömrü damıtsak ne kalır geriye? Benimkinden, en azından şu ana dek yaşanan kadarından, sözcükler kalıyor. Bir mucize bu benim

Detaylı

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 14.9.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 30.9.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 03.09.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.2.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.12.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi BÝRÝNCÝ BÖLÜM 1 Dünya döndü Son ders zili çalýnca tüm öðrenciler sevinç çýðlýklarý atarak okulu terk etti. Ýkili öðretim yapýlýyordu. Sabahçýlar okulu boþaltýrken, öðleci grup okula girmeye hazýrlanýrdý.

Detaylı

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Sevda Üzerine Mektup

Sevda Üzerine Mektup 1 Ferda Çetin 21401765 Sevda Üzerine Mektup Sevgilim, Sana mektup yazmamı istiyorsun. Yazayım, tamam, ama hayal kırıklığına uğramazsın umarım. Ben senin gibi değilim. Şiirler yazamam, süslü sözler bilmem.

Detaylı

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.4.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 05.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$

Bir$kere$güneşi$görmüş$ olan$düşmez$dara$ ilk yar'larımızın değerli dostları, çoktandır ekteki yazıyı tutuyordum, yeni gönüllülerimizin kaçırmaması gereken bir yazı... Sevgili İbrahim'i daha önceki yazılarından tanıyanlar ekteki coşkuyu çok güzel

Detaylı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı Ay Yine Gecikti Ferhat Şahnacı 4 TEŞEKKÜRLER Şiirlerimi okuyarak değerli görüşlerini okuyucuyla paylaşan Sayın Ataol Behramoğlu na, şiirlerimi yönettiği sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlayan Sayın

Detaylı

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 Düzenleyen Administrator Salý, 15 Haziran 2010 Mersin Gazetesi KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 YAZIK Abidin GÜNEYLÝ-Mersin Küfürün adýný günah koymuþlar Etsem bana yazýk etmesem

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Hafta Sonu Ev Çalışması YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Zaman adlı ölümsüz bir dev vardı. Bir gün Zaman, Yıl Dede'yi dört kızıyla birlikte yeryüzüne indirdi. Kızlar, yeryüzünü çok sevdiler. Hepsi bir yana dağılıp

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Tanşıl Kılıç ŞEKERLİ SİNEK. Resimleyen: Vaghar Aghaei

Tanşıl Kılıç ŞEKERLİ SİNEK. Resimleyen: Vaghar Aghaei Tanşıl Kılıç ŞEKERLİ SİNEK Resimleyen: Vaghar Aghaei cancocuk.com cancocuk@cancocuk.com Yayın Koordinatörü: İpek Şoran Editör: Ebru Akkaş Kuseyri İç ve Kapak Tasarım: Gözde Bitir Tasarım Uygulama: Güldal

Detaylı

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde

Tuğrul Tanyol. Beyaz at. Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Tuğrul Tanyol Beyaz at Sönmüş kentleri dolaştım sessizlikte Boş meydanları, kirli sokakları Herkes kendi yankısının peşinde Karanlık avlularda oturdum İçimde vahşi tamtamları inlerken ölümün Tüm putların

Detaylı

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp.

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp. Sezen Aksu 2 Onaylayan Administrator Pazar, 20 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org Çok Ayýp Söz - Müzik: Sezen Aksu Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 15.4.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.11.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Devrim Mehmet Pattabanoğlu

Devrim Mehmet Pattabanoğlu - şiirler - Yayın Tarihi: 15.2.2016 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan 1. Sahne (Koruluk. Uzaktan kuş cıvıltıları duyulmaktadır. Sahnenin solunda birbirine yakın iki ağaç. Ortadaki ağacın hemen yanında, önü sahneye dönük, uzun ayaklık üzerinde bir dürbün. Dürbünün arkasında

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

Emre Dal. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Emre Dal. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 5.4.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı

UFUK GÜRBÜZDAL TURK 102-3

UFUK GÜRBÜZDAL TURK 102-3 UFUK GÜRBÜZDAL 21302411 TURK 102-3 (Ayhan Türker/ Çiçekçi / turkerart.com) BÜTÜN YEMİŞLER DALLARINIZDADIR Çiçekçi bir abi var kireci dökülen binamızın önünde, yaşı binanın kapısından bakınca kırk, kırk

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Şiir BEZ BEBEKLE KUKLASI. 2. basım. Resimleyen: Burcu Yılmaz

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Refik Durbaş. Şiir BEZ BEBEKLE KUKLASI. 2. basım. Resimleyen: Burcu Yılmaz Refik Durbaş BEZ BEBEKLE KUKLASI ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Şiir Resimleyen: Burcu Yılmaz 2. basım Refik Durbaş BEZ BEBEKLE KUKLASI Resimleyen: Burcu Yılmaz Yayın Koordinatörü: İpek Şoran Editör: Ebru Akkaş

Detaylı

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin Bir bahar günü. Doğa en canlı renklerine büründü bürünecek. Coşku görülmeye değer. Baharda okul bahçesi daha bir görülmeye değer. Kıpır kıpır hareketlilik sanki çocukların ruhundan dağılıyor çevreye. Biz

Detaylı

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.1.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf

http://www.ilkyar.org.tr/izlenimler/140717%20nasil%20destek%20olabilirsiniz.pdf ilk yar'larımızın sevgili dostları, ilkyar desteklerinizle giderek büyüyen bir aile olarak varlığını sürdürüyor. Yeni yeni ilk yar'larımızla tanışırken bir taraftan fedakar gönüllülerimizi, ve bir zamanlar

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

Yılmaz Karamersin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Yılmaz Karamersin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.3.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir.

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Gemiyle bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın? O zaman geminin üzerindeki çiçeklerden 2 tanesini yeşile, bir tanesini pembe renge boyamalısın. Geminin pencereleri açık mavi

Detaylı

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0 SAKA (SAtır KApama) Kişi Sayısı: Yaş grubu: Oyun Türü: 2 (ve üstü) 8 yaş ve üstü Kelime şifreleme SAKA oyunundaki her bir oyuncu (bu açıklamada 2 adet oyuncu olduğu varsayılacaktır), Kayıp Hattat 1 12

Detaylı

Ahmet Sezgin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ahmet Sezgin. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 08.12.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMİ BİR DERS Genç adam evlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi babasını istemiyordu. Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara

Detaylı

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır?

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır? 5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) Öğle üstü bir cip gelip obanın çadırları önünde durdu. Çocuklar hemen çevresinde toplaştılar. Cipten önce veteriner, sonrada kaymakam indi. Obanın yaşlıları hemen

Detaylı

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Tanşıl Kılıç. Roman ŞEKERLİ SİNEK. 12. basım. Resimleyen: Vaqar Aqaei

ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI. Tanşıl Kılıç. Roman ŞEKERLİ SİNEK. 12. basım. Resimleyen: Vaqar Aqaei Tanşıl Kılıç ŞEKERLİ SİNEK ÇAĞDAŞ TÜRK EDEBİYATI Roman Resimleyen: Vaqar Aqaei 12. basım Tanşıl Kılıç ŞEKERLİ SİNEK Resimleyen: Vaqar Aqaei Yayın Koordinatörü: İpek Şoran Editör: Ebru Akkaş Kuseyri İç

Detaylı

İSMEK İN USTALARI SANATA ADANMIŞ BİR ÖMÜR ETEM ÇALIŞKAN ETEM ÇALIŞKAN KALİGRAFİ SERGİSİ

İSMEK İN USTALARI SANATA ADANMIŞ BİR ÖMÜR ETEM ÇALIŞKAN ETEM ÇALIŞKAN KALİGRAFİ SERGİSİ İSMEK İN USTALARI ETEM ÇALIŞKAN KALİGRAFİ SERGİSİ SANATA ADANMIŞ BİR ÖMÜR ETEM ÇALIŞKAN ETEM ÇALIŞKAN KALİGRAFİ SERGİSİ 10-17 MART 2014 / Dolmabahçe Sanat Galerisi Başkan dan eserlerin hiçbiri zahmetsiz,

Detaylı

kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan

kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan kanaryamın öyküsü Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan 1996, Uçanbalık Cumhuriyet Bulvarı No: 302/104 35220 Alsancak - İZMİR Yazar: Ayla Çınaroğlu Resimler: Yaprak Berkkan Yayın Yönetmeni: İlke Aykanat

Detaylı

Bir gün insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti. Bir başka gün ise ünlem işaretini kaybetti. Alçak

Detaylı

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları RAPUNZEL Bir zamanlar bir kadınla kocasının çocukları yokmuş ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorlarmış. Gel zaman git zaman kadın sonunda bir bebek beklediğini fark etmiş. Bir gün pncereden komşu evin bahçesindeki

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI

ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 1 2 ali hikmet ÞEYTAN UÇURTMASI 3 ÞÝÝR DÝZÝSÝ Dizi Editörü HÝLMÝ YAVUZ Yayýn Yönetmeni : Ýlknur Özdemir Dizgi : Serap Kýlýç Düzelti : Fulya Tükel Montaj : Mine Sarýkaya Kapak Düzeni : Semih Özcan Ýç Baský

Detaylı

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340

YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI. Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 - ŞİİR - Sıfır Başlangıç Demektir. Sıfır 1 den önce gelir. YARIM KALMIŞ HİKAYE YUSUF KILIÇLI Sıfır Yayınları Yayıncı Sertifika : 35340 1. Baskı: Eylül 2017 ISBN: 978-605-67450-2-7 Editör: Sıfır Editör

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap

Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Bir Şizofrenin Kendisine Sorulan Sorulara Verdiği 13 Rahatsız Edici Cevap Şizofreninin nasıl bir hastalık olduğu ve şizofrenlerin günlük hayatlarında neler yaşadığıyla ilgili bilmediğimiz birçok şey var.

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

timasokul.com / bilgi@timasokul.com

timasokul.com / bilgi@timasokul.com OKUMAYI SEViYORUM DiZiSi zç Yayın Yönetmeni Savaş Özdemir Hazırlayan Reşhat Yıldız Kapak Tasarım M. Aslıhan Özçelik Grafik Tasarım M. Aslıhan Özçelik Esra Bayar Resimler shutterstock.com Sevengül Sönmez

Detaylı

Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı;

Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı; Hisler körelir. Köreldikçe naçiz vücutta dans etmeye kalkışan ruhun etrafı kötülüğün demirden dikenleriyle çevrelenir. Her bir diken yastır ve mutluluğun katline en vefasız şekilde, acımasızca mührünü

Detaylı

Sonsuza Kadar Beraber Sonsuza Kadar Ayrı

Sonsuza Kadar Beraber Sonsuza Kadar Ayrı Sonsuza Kadar Beraber Sonsuza Kadar Ayrı Bazı insanlar vardır hayatınızda, onlar ile birlikteyken öyle bir hisse kapılırsınız ki... Bazen bir bütün gibi hissedersiniz, bazen ağaçtaki kuş, denizdeki balık

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne AYŞE BENEK KAYA Doğan kaya nın eşidir. 1956 da Sivas ta doğmuştur Tevfik ve Türkân Benek in kızıdır. Sivas ta Dört Eylül İlkokulu ve Selçuk Ortaokulunu bitirdikten sonra Sivas Merkez İlköğretmen Okuluna

Detaylı

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda:

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: ilkokulu E-DERGi si 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Siir: Dünya Çocuk Bayramı Hikaye: Sagır Kaplumbaga Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur Siir: 23 Nisan Söylediklerimiz

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak)

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci haftası) GÜNE BAŞLAMA ETKİNLİKLERİ Oyun

Detaylı

BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe

BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe BARIŞ BIÇAKÇI 1966 da Adana da doğdu. Hüseyin Kıyar ve Yavuz Sarıalioğlu ile birlikte Ocak 1994 ve Ekim 1997 de iki şiir kitabı yayımladı. İletişim Yayınları nca

Detaylı

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Yuhanna 15:9 Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Yesaya 43:1 Ey Yakup soyu, seni yaratan, Ey İsrail, sana biçim veren

Detaylı

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi)

Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) Takvimdeki Deniz (Şiir İncelemesi) TAKVİMDEKİ DENİZ Ölüm ve Üstad Ölümün Üstad ın şiirindeki yeri o kadar büyüktür ki, Çile başyapıtının bir bölümü ölüme ayrılmıştır. Tabi bu, ölümün sadece bu bölümdeki

Detaylı

exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net

exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net sondan birinci şiirler 2010-2011 ali riza esin böylesi 2 ve bitmemiş şeylerin noktaya ihtiyacı dizin sözün özü 8 synopsis 9 bozuk para 10 bir

Detaylı

0523 Küçük Sardırdım Kağıt Üzerine Mürekkep Küçük - Dilimi Aldılar İçimde Kaldı Kağıt Üzerine Mürekkep

0523 Küçük Sardırdım Kağıt Üzerine Mürekkep Küçük - Dilimi Aldılar İçimde Kaldı Kağıt Üzerine Mürekkep 1.GRUP 0523 Küçük Sardırdım -2012 Kağıt Üzerine Mürekkep 22x15 cm 0517- Küçük - Dilimi Aldılar İçimde Kaldı -2012 Kağıt Üzerine Mürekkep 22x15 cm 0522 Küçük Ne Yapmam Gerekiyor? -2012 Kağıt Üzerine Mürekkep

Detaylı