10 seyahat 13. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 22. teknoloji 17. Aralık 2013

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "10 seyahat 13. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 22. teknoloji 17. Aralık 2013"

Transkript

1 moda 01 bakım 05 dekorasyon 10 seyahat 13 teknoloji 17 müzeler ve ören yerlerimiz 22 Aralık 2013

2 Moda PARTİ ZAMANI Yeni yıl demek kutlama demektir e merhaba derken ne giydiğiniz de önemlidir. Yeni bir yıla merhaba derken elbisenizi seçmeden önce, tüyolarımıza bir göz atın deriz

3 Özel gecelerde ve davetlerde ne giyeceğini düşünmek herkesin ortak endişesidir. Ailemiz ve sevdiğimiz dostlarımızla bir arada olacağımız bu gecelerde kendimizi iyi hissetmek için en önemli kriterlerden biri de taşıdığımız kıyafetin, içimize de sinmesidir. Sürekli bir yerini çekiştirdiğimiz, içinde kendimizi rahatsız hissettiğimiz bir elbise, bluz ya da pantolon bütün bir geceyi kabusa çevirebilir. Bu nedenle elbise seçiminde sadece birkaç noktaya dikkat etmek mükemmel bir görünümün anahtarı olabilir. Kıvrımlı hatlara sahipseniz Eğer kilonuz idealin biraz üzerindeyse ve kıvrımlı hatlara sahipseniz, elbise alırken omuzlarınızı açıkta bırakacak modelleri tercih etmelisiniz. Beden ölçünüzün bu seçimi yaparken bir önemi kalmaz; straplez elbiselerle beden boyunuzu da daha uzun göstermiş olursunuz. Eğer basenleriniz genişse, dikkati omuzlarınıza çekeceğiniz için ufak bir göz aldatmacası ile fazla kilolarınızı saklama şansınız da olur. Üst bedeniniz genişse Özellikle göğüs bölgesi ile sorunlar yaşıyorsanız, bu başlık sizleri ilgilendiriyor. Hanımların pek çoğu abiye elbise alırken göğüs bölgesinden şikayetci olurlar. Normal kabul edilen bedenin üstünde bir göğüs yapınız varsa sizin için tavsiyemiz kesinlikle tek renk seçimi yapmanız olacaktır. Yani elbiseniz düz ve tek renk olmalı. Bu durum sizi hem olduğunuzdan uzun hem de daha ince gösterecektir. Sırtı açıkta bırakan ya da straplez elbiseler ise kaçınmanız gereken modellerdir. Uzun kolyeler ya da eşarplarla da dikey bir çizgi oluşturarak yine daha ince bir görünüm yakalayabilirsiniz.

4 Atletik olanlar Atletik bir yapıya sahip olmak pek çok kadının hayalidir. Yalnız konu şık bir gece kıyafeti giymeye geldiğinde daha dişi bir görünüm çoğu zaman tercih edilir. Atletik yapıda olan bayanlar için de diledikleri görünümü elde edebilecekleri seçenekler mevcuttur. Öncelikle derin yaka bluz ya da elbiseler daha kadınsı bir görünüm için ilk ipucu olabilir. Bele kemer takmak da kıvrımlı bir görünüme sahip olmak için tercih edilebilir. Hamileyseniz Özellikle hamileler için özel davetlerde kıyafet seçimi çok zor olabilir. Hamile bayanların öncelikle bedenleri ile barışık olmaları gerekir. Drapelerle bezenmiş bir elbise hamileler için idealdir. Eğer kollarınız ve bacaklarınız inceyse, onları gizlememeli ve açığa çıkaran modelleri giymelisiniz. Renk olarak koyu veya gölgeli tonları, yine model olarak da mide veya göğüs altından kemerli elbiseleri tercih etmelisiniz. Beliniz uzunsa Herkes kendinde olmayanı ister. Beli kısa olan uzun, uzun olansa daha kısa göstermek ister. Eğer bel bölgenizin uzunluğu sizi rahatsız edecek ölçüdeyse bu durumu kolayca lehinize çevirebilirsiniz. Siyah-beyaz gibi kontrast renkler göz aldatmacası ile belinizin uzunluğunu gizler. Bacaklarınızı ön plana çıkaracak modeller de dikkati belinizden uzaklaştıracaktır.

5 Minyonsanız Eğer minyonsanız sizin için kilit nokta; mini etek olacaktır. Taytlardan ve drapelerden kaçınmanız gerekiyor. Çünkü onlar sizi olduğunuzdan daha kısa gösterecektir. Yüksek topukluların sizin için yaratılmış olduğundan bahsetmeye gerek bile yok; o nedenle eğer rahat yürüyebileceğinize inanıyorsanız kesinlikle yüksek topuklu bir ayakkabı almanızı öneririz. Kaçınmanız gereken bir diğer nokta da, büyük çaplı aksesuarlar olacaktır. Eğer basen bölgeniz genişse, bel atından pileli veya kabarık bir etek de denge yaratmak açısından tercih edilebilir. Uzun boylu olanlar Tüm vücudunuzu saracak tarzda modellerden kaçının. Boyunuz uzun olduğu için baştan ayağa kumaşla kaplanmış gibi görünebilirsiniz. Bacaklarınızı veya omuzlarınızı açıkta bırakan elbiseler seçebilirsiniz. Kıvrımlı hatlara sahip değilseniz desenli kumaşlar bu anlamda size yardımcı olabilir ve daha kıvrımlı görünmenizi sağlayabilirler. Mini etekler minyon olan bayanların tersine sizin için uygun bir seçim olmayabilir, tabii eğer olduğunuzdan daha da uzun görünmek istemiyorsanız!

6 Bakım YENİ BİR YILA STRESSİZ GİRİN Bir yıl nasıl başlarsa öyle gidermiş derler

7 İnsanların yeni yıla gülerek, eğlenerek girmek istemelerinin belki de en önemli nedenidir; yeni yılın ilk saatleri nasıl geçerse, yılın geri kalanı da öyle geçer inancı Herhangi bir bilimsel temele dayanmayan bu geleneksel söylem aslında bizlere de pozitif bir yaklaşımın kapısını aralar. Yeni bir yıldan dileyeceklerimiz arasında mutlaka sağlık, huzur ve mutluluk gelmektedir. Üçünü bir arada yaşayabilmek içinse önce stresi yaşamımızdan uzaklaştırmamız gerekir. Nefes Alın Bilgisayarınızın başında çalışırken, akıllı telefonunuzun ekranına dalmış bir şekilde saatler geçirirken nefesinizi tutuyor olduğunuzu fark ettiniz mi? Çağımızın hızlı yaşantısı içinde pek çok kişi bir işe konsantre olduğu zaman nefesini tutuyor ya da doğru nefes almayı unutuyor. Bu durum da sindirim sistemimizi olumsuz etkilemekle kalmıyor ayrıca farkında olmadan daha asabi bir yapıya bürünmemize neden oluyor. Nefesimizi verdiğimiz sürenin aldığımız süre kadar olmasına ve nefes aralarımızda uzun kesintiler olmamasına dikkat etmek, yeni yılın stresle başa çıkmak için yapılması gereken ilk ödevi olabilir.

8 Daha iyi görünün Daha iyi görünmenin stresle ne alakası var demeyin! Stres kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda varlığını daha fazla hissettirir. Kendinizi iyi hissetmek içinse görünümünüze özen göstermek atılacak ilk adımlardan biridir. Kendinizi şık ve bakımlı hissettiğinizde, çevrenize yayacağınız enerji de pozitif olacak, karşınızdaki kişiler ister istemez bu pozitif elektriğin farkına varacaklardır. Güne iltifatlarla başlamak, aynaya baktığınızda gördüğünüz kişiden memnun olmak, kendinize olan güveninizi perçinleyecek, bu dışsal değişim ruhsal anlamda da karşılığını bulacaktır. Mutlu olmak için yaptığınız her şey aslında stresten uzaklaşmak için attığınız önemli bir adımdır. Stres faktörlerini bulun İşe geç kalmak veya bir toplantıya yetişememek sizde inanılmaz bir stres mi yaratıyor? Çözümü kolay; saatinizi 10 dakika öne alın. Bu basit örnekte olduğu gibi öncelikle hayatınızda kesintisiz bir şekilde strese neden olan faktörleri bulun ve sonrasında onları ortadan kaldırmak için ne yapabileceğinizi düşünün. Kısacası düşmanınızı tanıyın ve ona göre hareket edin!

9 Hedefler koyun İş veya özel yaşamınızda kendinize hedefler belirlemeniz, konsantrasyon seviyenizi arttırdığı gibi size olumlu bir bakış açısı da kazandıracaktır. Amaçsız bir yaşam; boşluk duygusunu ve beraberinde negatif düşünceleri getirir. Yalnız, zamanı doğru kullanma telaşına girmemeye dikkat edin. Keza bu durum en önemli stres faktörleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle sonuç odaklı düşünerek zamana değil yaptığınız işe yoğunlaşın. Yapılacaklar listesi hazırlamak ve bu listeyi aciliyet sırasına göre düzenlemek yine zamanı kullanırken stres yaşamanızın önüne geçecek uygulamalardandır. Mükemmeli yakalamaktan vazgeçin Sorumluluk duygusu yüksek olan bireylerin en fazla maruz kaldıkları sıkıntılardan biri de mükemmelliyetçi olmalarıdır. Her şeyi vaktinde yapmak, eksiksiz teslim etmek, hata yapmaktan aşırı derecede korkmak mükemmelliyetçi olduğunuzu gösteren basit ipuçlarıdır. Bütün bu saydıklarımızsa anksiyete rahatsızlığının kapılarını aralayan unsurlardır. Herkesin hata yapabileceğini, hatta hata yapmaya hakkınız olduğunu, eninde sonunda bir makine değil bir insan olduğunuzu unutmamanız gerekiyor.

10 Mizah duygunuzu hafife almayın; gülümseyin Atalarımız Gülmek en iyi ilaçtır derken boşuna söylememişler. Sizi mutlu eden insanlarla beraber olmak, komedi filmi izlemek, olayların içindeki mizahi yönü keşfetmeye çalışmak sizi stresten uzak tutacaktır. Nasıl ki, beynimiz verdiği komutlarla vücudumuzu etkiliyorsa, aynı şekilde bedenimizle de beynimizi etkileyebiliriz; ortada hiç sebep yokken gülümsemeye başladığınız takdirde, bir süre sonra beyniniz serotonin hormonu salgılamaya başlayacak ve bu sahte gülümseme yerini içten gelen bir kahkahaya bırakacaktır. Deneyin! Spor ve beslenme Spor yapmak ve düzenli beslenmek sağlıklı bir yaşamın kilit noktalarındandır. Sağlıklı bir yaşama sahip değilseniz stressiz bir yaşam da sizin için hayal olabilir. Düzenli egzersizler yaparak kan dolaşımınızı artırmak bedensel bir rahatlık sağlayacak, bu durumun etkileri de duygu durumunuza olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Sağlıklı besinler tüketerek bedeniniz için iyi bir şeyler yapıyor olma fikri bile göreceksiniz ki size kendinizi çok daha iyi hissettirecek.

11 Dekorasyon EVLERDE İNGİLİZ HAVASI Çiçek desenli koltukları ve beyaz ağırlıklı mobilyaları ile her zaman gözde olan bu trendi, siz de salonunuza taşıyabilirsiniz.

12 İngiliz tarzı dekorasyon, son yıllarda ülkemizde giderek daha fazla tercih edilir oldu. Hatta yükselen bir trend olmaktan ziyade artık kabul görmüş bir akım olarak varlığını daimi olarak sürdürecek gibi görünüyor. Açık renklerin ve çiçekli desenlerin timsali olan bu tarz, evinize hem doğal hem de sıcak bir hava katıyor. Genel olarak country olarak adlandırılan ve İngiliz kır evlerinden ilhamını alan bu dekorasyon tarzını siz de rahatlıkla evinize taşıyabilirsiniz. Bu tarzı yakalamak için işe önce duvarlardan başlamanızı öneriyoruz. Krem veya uçuk mavi gibi baskın olmayacak renkte bir duvar kağıdı seçimi idealdir. Hali hazırda var olan koltuklarınızı çiçek desenli bir kılıfla değiştirmeyi planlıyorsanız duvar kağıdınızın düz renk olmasını tavsiye ederiz. Tam tersi şekilde, düz renkte bir koltuk kılıfını ise çiçek desenli duvar kağıdıyla kombinlemeniz yerinde bir tercih olacaktır. Aynı şekilde halınızı da bu mantık çerçevesinde seçmeniz gerekiyor. Düz bir halı çiçek desenli koltuklarla, çiçek desenli bir halı ise düz renkli koltuklarla kullanılmalıdır. Eğer evdeki kanepem zaten eskidi ben en iyisi yenisini alayım diyorsanız o zaman öncelikli olarak düğmeli kanepe modellerini seçebilirsiniz. Kanepeniz, yumuşak ve dolgun minderlere ek olarak köşeli olmayan, klasik ama en önemlisi rahat bir görünüme sahip olmalıdır. Salonların vazgeçilmezi olan orta sehpa içinse eskitilmiş bir görünüm yakalamalısınız. Sadece sehpa da değil, sandalyeleriniz ya da büfenizde de bu eskitilmiş görünüm, İngiliz tarzını yakalamanız için önemli bir ipucudur. Eğer eskitilmiş görüntüden hoşlanmıyorsanız tercihinizi kesinlikle beyazdan yana kullanmalısınız.

13 Country tarzı evlerin istisnasız yer döşeme materyali ahşaptır. Zaten mobilyalarda ahşap renginin tercih edilmemesinin sebebi yerlerin de kahverengi olmasıdır. Zemindeki kahve tonunu hafifletmesi için dekorasyon unsuru olarak seramik, oldukça sık karşımıza çıkan öğelerdendir. Büfede yer alacak çiçek desenli seramik tabaklar ya da objeler de, bu tarzı eksiksiz bir şekilde uygulamak isteyenler için önemli ayrıntılardır. Dekorasyonu tamamlayın Zemin, koltuk, sehpa, halı ve büfeden bahsettik. Şimdi de biraz daha dekoratif ayrıntılardan bahsedelim Telleri beyaza boyalı veya yine eskitilmiş görüntüye sahip bir kuş kafesi dekorasyon öğeleri arasında oldukça sık kullanılır. Şamdanlar, dantel örtüler, kalın kumaşlı perdeler de evinizdeki İngiliz havasını tamamlayacak dokunuşlardır. Salonunuzun köşesine yerleştirebileceğiniz abajurlarla hem romantik hem de sıcak bir atmosfer yaratmanız da mümkün. Aklınızda bulunması gereken önemli bir bilgi de; ikinci el mobilya satan mağazalarda ve antikacılarda bahsettiğimiz dekorasyon öğelerini hatta mobilyaları bile bulabilecek olmanızdır. Son olarak Metal renkli eşyalar, göz önünde olacak teknolojik aletler, modern çizgilere sahip olan, keskin hatlı mobilyalar ise bu tarz dekorasyonu benimsemek isteyenler için kaçınılması gereken noktalardır.

14 Seyahat KAYAK TUTKUNLARININ YENİ ADRESİ: BULGARİSTAN Sporu ve seyahati buluşturan bir destinasyon için, kış aylarında Bulgaristan ideal bir seçim.

15 Kış aylarını ve havadan süzülen kar tanelerini en çok sevenlerin arasında kuşkusuz kayak meraklıları gelmektedir. Ülkemizde de Uludağ ve Palandöken gibi kayak merkezleri son derece iyi oranda kar yağışı almakta ve uzun kış ayları boyunca ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Kayak zevkini, farklı yerleri görme ve keşfetme isteği ile birleştirmek isteyenler çok uzağa değil, komşumuz Bulgaristan a kadar gidebilirler. Bulgaristan sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra kayak merkezleriyle de, özellikle son yıllarda kış sporlarını sevenlerin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. İşte Bulgaristan ın en önemli kayak merkezleri. Pamporovo Kayak Merkezi Güneşi ve karı bir arada sunması ile ünlü olan Pamporovo kayak merkezi, Güneydoğu Avrupa nın da en fazla bilinen ve tercih edilen kayak merkezleri arasında ilk sıralarda geliyor. Sofya ya 250 km. uzaklıkta yer alan Snejanka Tepesi nin eteklerinde konumlanan merkezin, hem amatörlere hem de profesyonellere yönelik 25 km. uzunluğunda pistleri bulunuyor. Güneşli gün sayısının fazla olması, rahat bir kayak antremanı yapma imkanı tanımakta ve bu nedenle özellikle işinin ehli sporcular açısından bu merkezi benzerlerinden farklı bir konuma getirmektedir. Bünyesinde bulunan 18 lift ile saatte 8500 kişi taşınabilmekte, bu rakam da Pamporovo nun Aralık ayında başlayan ve Nisan ayına kadar süren sezonunun nasıl bir yoğunluk içinde geçtiğini son derece iyi özetlemektedir. Eğer kayak yapmaktan hoşlanmıyor ama aile üyelerinize ya da arkadaşlarınıza eşlik etmek istiyorsanız, Pamporovo bu anlamda da sizi tatmin edecek destinasyonlardan biridir. Lüks otelleri, konforlu villlaları, partileri ve düzenlenen eğlenceleri ile sadece kayak tutkunlarına değil, turistik seyahat yapmak isteyenlere de keyifli vakit geçirme imkanı sunmaktadır.

16 Borovets Kayak Merkezi Rila Dağı nın kuzeyinde, 1350 metre yükseklikte yer alan Borovets Kayak Merkezi, kendinizi kelimenin tam anlamıyla cennette hissedeceğiniz bir yerdir. Açık- temiz bir hava, çam ormanları ve doğayı battaniye gibi saran kardan bembeyaz bir örtü. Başkent Sofya dan bir saatten biraz daha fazla bir sürede ulaşılabilecek olan Borovets, hem pist uzunluğu hem de tesislerin kapasitesi açısından beğeni toplamaktadır. Sadece kayak değil, biatlon, buz pateni, snowboard tutkunları için de özel alanlar bulunmaktadır. Farklı kış sporu yarışlarına ev sahipliği yapması da bu çeşitliliğin en önemli nedenlerinden biridir. 20 farklı kayak pistinin toplam uzunluğu 58 km dir. Yeterli yağışın olmaması durumunda, suni kar sistemleri devreye girmekte ve Borovets de kayak zevkiniz asla yarım kalmamaktadır. Pistlerin deneyim seviyenize göre sınıflandırılmış olduğunu söylemeye gerek bile yok. Eğitim almak isteyenler içinse Avrupa nın en iyi kayak okullarından olan Borovets Kayak Okulu burada bulunmaktadır. Kayak tatilinde maliyetten kaçınanlar için uygun fiyatlara sahip olması da Borovets in ziyaretçi sayısının giderek artmasını sağlamıştır. Ayrıca yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz kaliteli otellerin akşam yemekleri ve sabaha kadar süren eğlenceler, yerli ve yabancı turistlerin Borovets i tercih etmelerindeki diğer önemli etkenlerdir.

17 Bansko Kayak Merkezi 2014 Kış Olimpiyatları na ev sahipliği yapacak olan Bansko, Bulgaristan ın en ünlü kayak merkezidir. 990 ve 2600 metre arasında farklı zorluk derecelerine sahip olan pistlerinin en ünlüsü Tomba dır Erkekler Dünya Şampiyonası nın yapıldığı bu pist, gerçekten iddialı olan sporcuların tercihi olmaktadır. Adını, Dünya Şampiyonu Alberto Tomba dan alan pist, siyah zorluk derecesine sahiptir (kayakta mavi en kolay pist olarak sınıflandırılır, ardından kırmızı, onun ardından da siyah gelmektedir.) UNESCO nun koruması altında olan Pirin Dağı, Bansko Kayak Merkezi ne de ev sahipliği yapmaktadır. Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile dikkat çeken bu bölge, kayak sporuna ilgi duymayanlar için de bir cazibe merkezidir. Bansko daki pist uzunluğu 70 km yi bulmaktadır. Hava koşulları imkan tanıdığı zaman gece kayağı yapma olanağının olması ve snowboard tutkunları için dizayn edilmiş olan Funpark, Banksko yu tercih sırasında üst seviyelere taşımaktadır.

18 Teknoloji YENİ YIL HEDİYELERİ Yeni yılın ilk sürprizi sevdiklerimizin bizler için aldığı hediyelerdir. Saatler gece yarısını gösterir, hediyeler birer birer açılır. Hediye vermek ve karşımızdakini mutlu etmek çok güzel bir his olsa da o hediyeye karar vermek işin en zor tarafıdır. İşte size fikir verecek, aile üyelerinizin de oldukça hoşuna gideceğini düşündüğümüz hediye seçenekleri

19 Babalar İçin Erkeklerin yapmaya en fazla üşendikleri işlerin başında ne gelir diye soracak olsak, tıraş olmak cevabı herhalde listenin üst sıralarında yer alır. Onların çoğu zaman mecburiyete dönüşen bu bakım sürecini keyifli bir hale getirebilmek elinizde! Teknoloji marketlerde onlarca marka ve çeşidi bulunan tıraş makinelerinin arasından hangisini seçeceğinize karar vermekse oldukça güç. Bu nedenle alacağınız ürünün standart haline gelmiş belli başlı özellikleri barındırmasına dikkat etmek gerekiyor. Ergonomik bir yapı, bu özelliklerin başında geliyor. Kolay kavranan ve rahat bir traş imkanı sunan makineler artık daha fazla tercih ediliyor. Yüzün her kıvrımına rahatlıkla uyum sağlayacak bir başlık, farklı kesim biçim ve boyutlarıma imkan veren derecelendirme sistemi hatta duşta traş olma imkanı sağlayan suya karşı dayanıklı modeller, modern babaların öncelikli seçimi olacaktır.

20 Anneler için Bir parfüm, şık bir bluz, bir buket çiçek anneleri memnun edecek hediyeler arasında yer alsa da, onların günlük yaşamlarındaki işlerini hafifleten hediyelerin ayrı bir tercih edilirliği vardır. Özellikle mutfakta geçirdikleri zamanı kısaltacak ve yemek pişirirken pratiklik sağlayacak her teknolojik ürün annelerin muhakkak ki hoşuna gider. İşte bunlardan biri de rendeleme işini inanılmaz derecede kolaylaştıracak bir ürün: Tefal Fresh Express Plus. Çok işlevli Fresh Express doğrayıcı oldukça geniş bir skaladaki sebze ve meyveleri inanılmaz bir hız ve kolaylıkla doğrayabilme özelliğine sahip. Değiştirilebilir başlıkları sayesinde istenilen biçim ve incelikte sonuçlar elde etmeniz de mümkün. Dilerseniz tamamı çelik olan turuncu çerçeveli koniyi seçin ve incecik dilimlenmiş bir patates elde edin, dilerseniz kırmızı koni ile salatanız için kalın doğranmış havuç elde edin! Yapmanız gereken tek şey, Fresh Express in huni kısmından sebze veya meyvenizi geçirmek ve arkasında yer alan kırmızı düğmeye basmak. Elinizi basılı tuttuğunuz süre boyunca makineniz çalışmaya devam edecek ve saniyeler içinde rendeleme işleminiz tamamlanacak. Ne dersiniz? Zaman herkes için en güzel hediye değil mi?

21 Çocuklar için Oyuncaklardaki teknoloji her geçen gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Çok sevilen bir çizgi filmin ana karakteri, maketi ve kullandığı bütün aksesuarları ile oyuncakçıların raflarını süslüyor. Bu maketler yine teknoloji sayesinde canlandırdıkları karakterlerin bazı özelliklerine bile sahip olabiliyorlar. Hatta bu özellikler kimi zaman büyükleri bile tahmin etmeyecekleri kadar etkileyebiliyor. Uçan Peri de işte bu oyuncaklardan bir tanesi. Özellikle kız çocuklarının büyük bir zevkle izledikleri peri temalı çizgi filmler oyuncak endüstrisinin de dikkatinden kaçmadı. Uçan Peri (Flutterbye Flying Fairy) aynı zamanda şarj ünitesi de olan standın üzerindeki düğmeye basıldığı anda uçmaya başlıyor. Durmaksızın dakikalarca uçabilen oyuncak periyi kontrol etmeniz için tek yapmanız gereken, elinizi onun birkaç santim altında tutmak. Hepsi bu! Küçük bir kızın rüyalarını bu oyuncağın süslememesi imkansız, onun rüyalarını gerçekleştirmekse elinizde! Sadece kız çocuklarını düşünmek olmaz. Eğer erkek çocuğunuz varsa, benzer mekanizma ile çalışan Sihirli Uçan UFO da tasarımı ve yine elle kontrol edilebilmesi açısından ideal bir hediye olabilir. Sensörleri sayesinde eşyalara çarpma veya kırılma riski taşımaz. Elinizi sağ taraftan geçirirseniz sola, sol taraftan geçirirseniz tersi yöne sağa hareket eder. İki kişi karşılıklı durduklarında oyuncağı birbirlerine doğru hareket ettirmesi mümkündür.

22

23 Müzeler ve Ören yerlerimiz İSTANBUL UN SAKLI KALMIŞ HAZİNESİ: KARİYE MÜZESİ Edirnekapı semtinde yer alan Kariye Müzesi İstanbul da yaşayan çoğu kişinin bile hala ziyaret etmediği ve hatta varlığından bile haberdar olmadığı önemli müzelerimizden bir tanesidir. Mozaik ve freskleri ile görenleri büyüleyen bu yapıyı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

24 Kariye adı Yunanca kırsal alan demek olan Khora dan gelmektedir. 6.yüzyılda manastır olarak inşa edilen yapı 11.yüzyılda 1. Aleksios un kayınvalidesi Maria Doukaina tarafından yeniden inşa ettirilmiştir. Bizans döneminde kilise olarak kullanıldıktan sonra İstanbul un Osmanlılar tarafından fethedilmesinin ardından tıpkı Ayasofya da olduğu gibi camiye dönüştürülmüştür. Minare ve mihrap eklenmesine rağmen kilise olarak barındırdığı mozaiklere dokunulmamıştır. Müze olarak adlandırılması ve halkın ziyaretine açılması ise 1948 yılına denk gelmektedir. Kariye Müzesi ni ziyaret ettiğiniz zaman karşınıza çıkan bina sizi mimarisi ile şaşırtmayabilir. Yalnız içeri girdiğiniz anda göreceğiniz süslemeler hayranlık uyandırıcıdır. Bizans döneminde yapılmış fresk ve mozaiklerin en güzel örneklerine burada rastlamak mümkündür. Fresk ve mozaiklerin büyük oranda korunarak canlılıklarını yitirmemiş olmaları da etkileyicidir. Müzenin dış narteksinde (Narteks: Kiliselerin ön cephesinde bulunan giriş bölümü) Hz.İsa nın hayatı, iç nartekste ise Hz.Meryem in hayatı ile ilgili sahneler yer alır. Aslında müzenin neredeyse bütün duvarlarında ayrı bir hikaye anlatılmaktadır. Hikayeler kronolojik bir sıraya göre resmedilmiştir. Müzede mozaiklerin yanı sıra renkli ve desenli mermer süslemeler de bulunmaktadır. Edirnekapı, Fatih (212) (212)

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar index index Avangarde Takımlar 04-05 Lüks ELit Berjerli 06-07 Lüks ELit Berjerli 08-09 Lüks ELit Berjerli 10-11 Yalı 12-13 Yalı Takımlar 14-15 Zümrüt 16-17 Eftalya 18-19 Eliza 20-21 Eliza 22-23 Pırlanta

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili

ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili ERKEN REZERVASYON Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi nde 10 Numara Bir Kış Tatili Hotel Saint Ivan Rilski & SPA 4* Otel HB Konaklamalı Bansko Merkezi Yürüyerek Sadece 15 Dakikalık Mesafededir. (Açık Büfe

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor M U T L U L U Ğ U B A L K O N D A Y A Ş A Y I N Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor Balkon projemizin içerisinde sizi mutlu edeceğini

Detaylı

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir.

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir. OFİS MOBİLYALARI OFİS ÇÖZÜMLERİ 1986 yılından beri ofis hayatını ergonomik ürünlerle kolaylaştıran BÜROSİT, ISO standartlarında, Avrupa normlarına uygun, GS sertifkasıyla 25.000 metrekarelik bir alanda

Detaylı

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Temmuz 2017 Rustik instagram/ facebook / kampanyapesinde Rustik Tarz Kelime anlamı köy evi veya köy görünüşü verilen, kırsal olan Rustik (kaynak: TDK), doğallığı

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

4 MEVSİM TATİLDE YAŞAMAK...

4 MEVSİM TATİLDE YAŞAMAK... 4 MEVSİM TATİLDE YAŞAMAK... Konum itibariyle her geçen gün değerine değer katan Ordu - Perşembe, kentsel dönüşümün modernleştirdiği Sakin Şehir, ayrıcalıklı ve değerli projesi Hızır Kaptan Konakları. Aycan

Detaylı

Yeni yıl keyfini IKEA ile yaşayın

Yeni yıl keyfini IKEA ile yaşayın Basın bülteni Ekim 2013 Yeni yıl keyfini IKEA ile yaşayın IKEA, her zevke ve her bütçeye uygun yeni yıl ürün gamıyla 2014 yılına girerken keyifli bir başlangıç yapmanız için hazır. 9.000 çeşidi aşkın ürün

Detaylı

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 index Mira Avangarde Trend Combo Angel 4-7 8-13 14-19 20-27 28-35 Nazar Eslem Ottoman 36-41 42-47 48-53 Chester Dilara Lady 54-61 62-67 68-73 4 5 Hayal kurmak önemlidir.

Detaylı

Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan.

Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan. Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan. URHANLAR PARADISO DA YAŞAMAK... Şehrin tam merkezinde mahalle sıcaklığını hissetmektir. Evinin hemen yanı başındaki dükkânda kahveni

Detaylı

www.esmarinkonaklari.com

www.esmarinkonaklari.com www.esmarinkonaklari.com GENEL BİLGİLER ES MARIN KONAKLARI 8262 m 2 arsa alanı, 23754,68 m 2 inşaat alanından oluşuyor. Ferah bir yaşam sürmeniz için sitenin %60 ı yeşil alanlar ve sosyal aktiviteleriniz

Detaylı

manzaraadalar.com.tr

manzaraadalar.com.tr manzaraadalar.com.tr 444 74 96 EVDE VAR EXTRA HAYAT! Manzara Adalar, HomeExtra konseptiyle dünyanızı genişletiyor. Eviniz bir evden çok daha fazlası oluyor, odalar dolusu extra yaşam sizi bekliyor. HOMEEXTRA

Detaylı

Mark Howorth imzasıyla

Mark Howorth imzasıyla DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Mark Howorth imzasıyla CHALET SOLAIS İsviçre nin Villars bölgesindeki dağların tepesinde, vadiye hakim bir noktada bulunan Chalet Solais, ünlü İngiliz

Detaylı

Yaşamaya Değer...

Yaşamaya Değer... Yaşamaya Değer... www.burakhomefurnitures.com Üçlü Spor/ Pietra V6 - Üçlü Kapitone / Puma Yeşil Lizbon Üçlü Spor/ Truva 3015 - Üçlü Kapitone / Parma V910 Hem modern hem de klasik sevenlere ilham verici

Detaylı

SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG. Koltuk serisi

SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG. Koltuk serisi SATIN ALMA KILAVUZU NORSBORG Koltuk serisi İŞLEVLER/ PARÇALAR 2 li kanepe ünitesi 3 lü kanepe ünitesi Uzanma koltuğu ünitesi Köşe ünitesi Kolçak Ayaklar Çıkartılabilen kılıf Kılıf seçeneği Yıkanabilen

Detaylı

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Önay Life işte bu anlayıştan doğdu: Size ve sevdiklerinize hayal ettiğiniz gibi bir yaşamı ve geleceği sunabilmek

Detaylı

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION FASHION TWIST KOLEKSİYONUNDA ŞIK BİR OYUN! Eşsiz Twist koleksiyonundan beğendiğiniz parçayı seçin, birbirinden şık parçaları birleştirin ve KENDİ ÖZGÜN TARZINIZI YARATIN! Rengarenk göz alıcı elbiseler,

Detaylı

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ...

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... HAKKIMIZDA Gökçeler ahşap ürünleri ve dekorasyon işleri sektörün deneyimli firması Gökçeler Yapı Malzemeleri, Mobilya, İnşaat Taah.

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

Hayatınıza elit bir değer katın...

Hayatınıza elit bir değer katın... Hayatınıza elit bir değer katın... Mustafa Kemal Mah. Fatih Cad. No 3/B Yenikent/ ANKARA T.0312 277 1 999 F. 0312 277 0 006 M. 0533 743 78 77 www.elityasamkonutlari.com 1992 yılından bugüne, dönemin şartlarına

Detaylı

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI hayal edenlere... Neden? Neden? OSAGRUPYAPI İşyerlerimizde insan sağlığını, insan hayatını ve can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Birçok alanda yol gösterici ilkelere ve değerlere sahibiz. Yenilikten

Detaylı

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.

Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup. Konuksever Mah. Gazi Bulvarı No:220 Antalya TURKEY Tel.(0242) 326 27 02 02 Fax. (0242) 248 69 99 info@aytgroup.com / www.aytgroup.com PROJE ADI AYT PARK VİLALARI PROJE YERİ Döşemealtı/ Antalya KONSEPT

Detaylı

Bakış açınızı değiştirecek Ev

Bakış açınızı değiştirecek Ev art ı Mekan Dekorasyon & Mimarlık Dergisi SAYI 62 MART - NİSAN 2017 10 TL ISSN 1307-1939 Söyleşi Hayata ve doğaya yakın olmak Süha Derbent Dokunulası evler Ralph Anstoetz Bakış açınızı değiştirecek Ev

Detaylı

Bağlıca nın en lüks konsepti

Bağlıca nın en lüks konsepti Bağlıca nın en lüks konsepti Cephede Tasarlanan Ahenklİ Yükselİş Koru Konsept renk uyumu ile bir bütünlük sergilemektedir. Tercih edilen renkler daha sıcak duygular uyandıracak nitelikte tutulup, binanın

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN!

DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! DOĞANIN YEŞİLİNDEN ŞEHRİN MAVİSİNE DOKUNUN! YENİ BİR DASİF! Yine şehir kültürüyle uyumlu, insana ve çevreye değer veren, mükemmel bir yaşam alanı. DASİF BlueBell. Yeniden kalbiniz çarpacak, heyecanlanacaksınız!

Detaylı

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye SALON TAKIMLARI KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye KOD NO. 316 Melodi Masa Y.Siyah / 222 Melodi Sandalye farklı kombinasyonlarla olu turabilece iniz binlerce çe idi sizlere sunuyoruz,

Detaylı

ipeksi bir mutluluk için...

ipeksi bir mutluluk için... ipeksi bir mutluluk için... Alesta Brest Estella Frame Mona Milena Valencia 6-13 14-21 22-29 30-37 38-45 46-53 54-61 Zeta Navara 61-73 74-79 İNDEKS Astor Anita Sunset 80-81 82-83 84-85 Smarty Legend Loft

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

PAX VE KOMPLEMENT SATIN ALMA KILAVUZU. Menteşeli kapaklar

PAX VE KOMPLEMENT SATIN ALMA KILAVUZU. Menteşeli kapaklar SATIN ALMA KILAVUZU PAX VE KOMPLEMENT Menteşeli kapaklar Ayrıntılı bilgiyi garanti broşüründe bulabilirsiniz. EMNİYET Bu mobilya mutlaka duvara sabitlenmelidir. Değişik duvar yapı malzemeleri için değişik

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

www.insainsaat.com.tr Hayallerinizden hep bir adım öndeyiz... M O D E R N M İ M A R İ İ L E K O N F O R U YA Ş AY I N Eğlence ve sosyal yaşamı birlikte sunan İstanbul un keyfini doya doya yaşamanıza olanak

Detaylı

TurkTorrent.biz Ailesi Tarafından Hazırlanmıştır AtomCmyLMz 1

TurkTorrent.biz Ailesi Tarafından Hazırlanmıştır AtomCmyLMz 1 Anime Tarzı Elbise, Takı ve Süs Eşyaları Basit Kıvrımlar Kumaş veya kıyafet çizimlerinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta kumaşın hangi yöne doğru olduğudur. Kıvrımlar kumaşın gevşeyip gerildiği yerlerde

Detaylı

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi...

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... İZMİR Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... ÇEŞME Antik çağlardan günümüze uzanan eşsiz tarihi, sakin ve huzurlu yapısı,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Hayat boyu, hayat dolu!..

Hayat boyu, hayat dolu!.. Hayat boyu, hayat dolu!.. KAYSERİ: Sivas Caddesi İpeksaray AVM A Kule 5. Kat Melikgazi - Kayseri Tel. +90352 224 24 10 Fax. +90352 224 2412 İSTANBUL: İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Turgut Özal Caddesi

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Kararlı Kadınlar 4 Yaşında!

Kararlı Kadınlar 4 Yaşında! Her zevke hitap eden özel koleksiyonlardan dilediğinizi seçin, karar sizin... Mevsimler, doğa, hava, bitkiler ve evimizdeki menekşe bile değişiyor. Çevremizdeki her şey doğanın yenilenme hevesine ortak

Detaylı

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır.

Yukarıdaki hizmetlerimiz haricinde şirketimizin bünyesinde, gıda ve inşaat alanında da çalışmalar aynı prensipler çerçevesinde yapılmaktadır. Alanında on beş yılı aşkın tecrübesi ile yola başlayan firmamız, kaliteli malzeme, hızlı hizmet ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kendisine bu üç ilkeyi prensip edinmiştir. Bu prensipler çerçevesinde

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Evet sizin için düşündük... Her şeyin Daha sı Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Hızlı bir hayat sürdüğümüz şu dönemlerde artık daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Paylaşmak, anılar biriktirmek

Detaylı

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com

Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi. www.armadadugun.com Armada Salon Kış Düğünleri Teklifi ARMADA SALON İstanbul usulü yaşam tarzını yeniden yaşatan etkinlik, davet ve eğlenceler; ve yüzlerce çiftin dünya evine attığı ilk adımın kayda geçtiği düğünler İşte

Detaylı

Ayrıcalıklar dünyasındaki yerinizi almaya hazır mısınız?

Ayrıcalıklar dünyasındaki yerinizi almaya hazır mısınız? Ayrıcalıklar dünyasındaki yerinizi almaya hazır mısınız? Hayallerinizi inşa ediyoruz. Sanat Park Hakkında Sanat Park, Konya nın en değerli caddelerinden Şefik Can ın hemen yanı başında yükseliyor. Konya

Detaylı

21. ULUSLARARASI MOBİLYA ENDÜSTRİSİ FUARI MEBEL 2009

21. ULUSLARARASI MOBİLYA ENDÜSTRİSİ FUARI MEBEL 2009 21. ULUSLARARASI MOBİLYA ENDÜSTRİSİ FUARI MEBEL 2009 Rusya nın en büyük Mobilya Fuarı 23 27 Kasım 2009 tarihinde Moskova nın en büyük fuar alanı olan Expocenter da yapılacak. Sözkonusu fuar 21 yıldan bu

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR...

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... MÜKEMMELİ VE KUSURSUZU ARAYANLAR İÇİN, BİLİNEN STANDARTLARIN ÜSTÜNDE KALİTELİ BİR YAŞAMIN KAPILARINI AÇIYOR. LÜKS, İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... SADECE ON İKİ SEÇKİN AİLEYE! Yeni lüks, hiç beklemediğiniz

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY SINAV ÖNCESİ SON 1 AY Sık sık deneme sınavlarına katılın. Son 5 yılda çıkmış soruları çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konuları tekrar edin. Ders aralarında düzenli olarak 10-15 dk. bedensel egzersizlere

Detaylı

mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır

mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır 1 E V İ rahatlık N İ Z D E mobilya evimizin, ailemizin bir parçasıdır Bizimle aynı havayı, aynı duyguları, kısacası hayatı paylaşır. Rengi, dokusu ve her bir kıvrımıyla yaşam alanlarınıza stil katan Vanessa

Detaylı

Şehirdeki DEKORASYON. Yuvarlak bronz objeler ejderha yumurtalarını anımsatıyor. eşlik eden dekoratif objeler arasında.

Şehirdeki DEKORASYON. Yuvarlak bronz objeler ejderha yumurtalarını anımsatıyor. eşlik eden dekoratif objeler arasında. Kerim Çarmıklı otoparkla arasındaki kot farkı sebebiyle eğimli olan bahçeyi basamaklar ve aydınlatmalarla süsleyerek kademeli bir Zen bahçesi elde etmiş. İç mimar ve mobilya tasarımcısı Kerim Çarmıklı,

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen ELEGAN Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen FEMİNEN BİR ZARAFET. İŞTE ELEGAN KIŞ. KIŞ STİLİ Siyah ve beyazın asaletinden her sezon olduğu

Detaylı

İltifat Etmek ve. Kadınların Kalbini Fethetmek

İltifat Etmek ve. Kadınların Kalbini Fethetmek İltifat Etmek ve Kadınların Kalbini Fethetmek İltifat fethetmek ile reddedilmek arasındaki İNCE ÇİZGİDİR. Bu kitapta seni neler bekliyor? İltifat nasıl edilir? Ve iltifat etmenin inceliklerini öğrenmek

Detaylı

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon)

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon) (ev dekorasyon) bir yeşilçam ikonu Türk insanının hayatına girdiği 60 lı yıllardan bu yana zarafeti ve paylaşmaktan çekinmediği bilgi birikimiyle rol modeli olmuş Filiz Akın ın İstanbul a bir tepeden bakan

Detaylı

TIPKI HAYALLERİNİZDEKİ GİBİ

TIPKI HAYALLERİNİZDEKİ GİBİ TIPKI HAYALLERİNİZDEKİ GİBİ Daİma hatırlamak İçİn Organizasyonlarınıza Kemer Country Event baksın, siz keyfinize bakın. Kemer Country Event, en güzel ve en anlamlı anlarınızı unutulmaz kılacak mekan ve

Detaylı

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz.

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz. Kasları çalıştırmak ve sırt bölgesindeki ağrıları engellemek için Walkmaxx Yürüyüş ve Fitness Ayakkabıları Günümüzün büyük kısmında ayakkabı kullanırız. Peki, kullandığımız ayakkabıların kaslarımızı güçlendirmesi,

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI. hepsi sağlam hepsi hesaplı...

KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI. hepsi sağlam hepsi hesaplı... KİM DEMİŞ SADECE OFİSTE ÇALIŞILIR DİYE? DAHA AZA DAHA FAZLASI Evinizde mutluluklara yer açın... 5 Raflı Kitaplık Fikirlerle Dolu Bir Dünyaya Hoş Geldiniz... Yükseklik : 175 cm Genişlik : 60 cm Derinlik

Detaylı

reward fonksiyonellik

reward fonksiyonellik evo Evo banyo dolabı, banyonuzun ihtiyaçları düşünülerek sizin için özel olarak tasarlandı. Birbirinden farklı ve fonksiyona sahip modüler bir sistemden oluşan Evo sizlere geniş bir alternatif sunuyor.

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı konsept Otel Samm Hotel Konaklama Sanatı Konaklamayı aleladelikten kurtarıp sanat içinde bir keyfe dönüştüren SAMM Hotel,modern ve minimal çizgisiyle Ankara nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor Ankara

Detaylı

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS

2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE 2.SINIFLAR 21.HAFTA (18-22 şubat) GÜNLER 1.DERS 2.DERS 3.DERS 4.DERS 5.DERS 6.DERS TÜRKÇE MATEMATİK İNG İNG TÜRKÇE B.E.O Dinlediklerinde /izlediklerinde geçen olayların

Detaylı

HAKKIMIZDA. Çalışmak bizden rahat ve huzur içinde yaşamak sizden ŞİRKETLER GRUBU İŞTİRAKİDİR

HAKKIMIZDA. Çalışmak bizden rahat ve huzur içinde yaşamak sizden ŞİRKETLER GRUBU İŞTİRAKİDİR HAKKIMIZDA Mimari özgünlüğün, teknoloji ve mühendislikle birlikte önem kazanacağına inanan Gama Grup un inşaat sektöründeki deneyimleri, bu kez de STUDİO GARDEN projesiyle hayat bulmaktadır. Rahat ve huzur

Detaylı

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 YENİ EXCLUSIVE Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 Dogtas exclusive brosur.indd 2 12/08/16 12:13 Tam 7 sene önce Exclusive Serisi ni tasarladığımızda o kadar çok sevildi ki, o kadar çok beğenildi

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

www.zeytuniteras.com Hayalini Kurduğunuz Müstakil Yaşam... www.zeytuniteras.com Diğerleri... Kargaşa içinde... Trafikten bunalmış... Şehir hayatını stres içinde yaşarken... Zeytuni Teras sakinleri ne

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE Ne istersen o, 30 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda LATTE Şimdi SADECE 495 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: SONBAHARDA SOKAK MODASI Bu kampanya 16-29 Eylül tarihleri arasında

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Londra North Yorkshire daki bu şık daire, Güney Afrika doğumlu Britanyalı iç mimar Lucia Caballero tarafından tasarlanmış. İç mekanda kullanılan

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler.

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. 09 Haziran 2016 IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. IKEA, mutfakta bolca zaman geçirilen Ramazan ayında, servis aksesuvarlarından yemek takımlarına, fonksiyonel saklama kaplarından

Detaylı

DEKORASYON Doğrusal geometri, kütlesel görünüm

DEKORASYON Doğrusal geometri, kütlesel görünüm İstanbul un loft stilindeki rezidans projelerinden birinde yer alan daire, Monlab Design ın kurucusu mimar Damla Kılıç Berberoğlu imzası taşıyor. Mimarın eşi ve kendisi için tasarladığı ev, yeni nesil

Detaylı

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında!

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! On5yirmi5.com Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! Bu kış neler giyeceğiz, merak edip durduk. Bir de baktık ki, o nefret edilen 80ler gelip bu kışta durmuş. Tabi modacılar sevmediğimiz o şeyleri baştan öyle

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

VISTA SUNSET. www.vista-sunset.com. www.gumusluk.com?

VISTA SUNSET. www.vista-sunset.com. www.gumusluk.com? VISTA SUNSET www.vista-sunset.com www.gumusluk.com? EVLERi DOĞANIN KALBİNDE AYRICALIKLI BİR YAŞAM İleride bir sahil kasabasına yerleşeceğim diyenler, ileriyi beklemeyin. size doğayla iç içe bir yaşam sunmaya

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

INDEX 4-7 8-11 12-13 14-17 18-21 22-23 24 25 26-27 28-29 32-35 36-39 40-43

INDEX 4-7 8-11 12-13 14-17 18-21 22-23 24 25 26-27 28-29 32-35 36-39 40-43 INDEX Yılların tecrübesiyle mobilya sektöründe kalıcı ve sağlam bir yer edinen Perla Sofa,her geçen gün artan hizmet kalitesi ve müşteri portföyü ile faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.sahip olduğu

Detaylı

COLLEC- TION

COLLEC- TION Design COLLECTION 2019 Design COLLEC- TION Mimarca Dekorasyon Mob.San.Tic. Ltd. Şti. kurulduğu günden itibaren özgün, fonksiyonel ve estetik mekan tasarımları, uygulamadaki titizliği, hızlı ve zamanında

Detaylı

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid.

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid. Yeni Marka Modelleri ANASAYFA GIYIM EV DEKORASYON HOBI BEBEK ÇOCUK ÜRÜN TANITIMI VIDEO Uzun Dar Elbise Pull Bear Siyah Ara.. Barbour Bayan Mont Ceket Prism Quilt Çok Şık Bayan Kot Pantolon Zara Uzun Abiye

Detaylı