Puanlardaki düşüşe rağmen, Üniversiteye yerleşen öğrenci sayısında artış

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Puanlardaki düşüşe rağmen, Üniversiteye yerleşen öğrenci sayısında artış"

Transkript

1 T: M: E: Haftalık Haber Gazetesi Çarşamba, 20 Ağustos Puanlardaki düşüşe rağmen, Üniversiteye yerleşen öğrenci sayısında artış Geçtiğimiz hafta, üniversiteye giriş sınavı olan, A level ve BTEC diploma sonuçları açıklandı. Bu sene üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilerin sayısında artış görüldü, fakat, A level sonuçlarında, son 32 senede ilk defa gerileme oldu. Sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte Güney Kürdistan dan İngiltereye göç eden Sara Khoshnaw ın başarısı ulusal basında yer buldu. Matematikte A*, İleri Matematik, Biyoloji ve Kimya derslerinden de A alarak, Cambridge Üniversitesi, Kings College de Tıp okuma hakkını kazanan Khoshnaw hayalindeki üniversiteye gideceği için çok mutlu olduğunu ifade etti. A level geçiş notlarında, yüzde 98.1 den yüzde 98 e düşerek, 32 sene sonra ilk defa düşüş görüldü. A* ve A sonuçları, geçen seneye göre yüzde 26.3 den yüzde 26 ya geriledi. Sara Khoshnaw Cambridge üniversitesinde tıp okuyacak Haberin devamı sayfa 6 da Londra da yüzlerce kişi İşid vahşetini kınadı İşid çetelerinin Güney Kürdistan ın birçok kentine yönelik yaptığı saldırılar ve Şengal de gerçekleştirdikleri katliam başkent Londra da yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle lanetlendi. haberin devamı sayfa 11 de

2 2 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 En çok can alan dört kanserde ölüm oranları düştü Son yirmi senedir dört kanser türünde ölüm sayısında düşüş görüldü. Meme, bağırsak, akciğer ve prostat kanserlerin toplam ölüm sayısı son yirmi yıl, ortalama, yüzde 30 düştü. Bu dört kanser türü en çok can alan ve toplam kanser ölümlerin yarısının sebebi. Meme kanseri ölümleri yüzde 38, bağırsak kanseri yüzde 34, akciğer kanseri yüzde 27 ve prostat kanser ölümleri yüzde 21 düştü. Meme kanserinden 20 sene önce, senede 15 bin kişi hayatını kaybediyordu, bu hastalıktan, şimdi senede 11,600 hayatını kaybediyor. Bağırsak ve akciğer kanserlerinde senelik ölümlerde, 3 bin civarında düşüş var. Yirminci yüzyılın ortalarında, sigara kullanımı ve akciğer kanseri arasındaki bağlantı ortaya çıktıktan sonra sigara kullanımının azalması, bu hastalıktan ölümlerin düşüşüne sebep oldu. Fakat, kadınlarda sigara bırakma oranı, erkeklere göre daha sonra başladığı için, kadınların ölüm sayısında artış var. Verileri açıklayan, kanser yardım kurumu, Cancer Research UK, kanserden kurtulma sayısının da son kırk senedir ikiye katlandığını belirtti. Kanser teşhisi konulan insanların yarısı, en az on sene kansersiz yaşıyorlar. Cancer Research UK, hedeflerinin, 20 senede, bu oranı dörtte üçe çıkarmak olduğunu ifade etti. Fakat, ölüm oranları, bazı diğer kanserlerde yükseldi. Karaciğer, pankreas, melanom, ağız ve sindirim sistemine bağlı kanserlerden hayatlarını kaybedenlerin sayısında yükseliş var. Cancer Research UK in başkanı, Harpal Kumar, Araştırma, insanların hayatlarını kanserden kurtarmaya yardımcı olmaya devam ediyor, ve bu sayılar gelişimin devam ettiğinin teşviki. Britanya, kanser araştırmasında dünyada lider olmaya devam ediyor, ve kanserin etkisini azaltan yeni gelişmelerin bir çoğundan sorumlu, dedi. Kumar, şöyle devam etti: Hastalığın 200 den fazla türü var. Bunların bazıları için, pankreas, özofajiyal (yemek borusu) ve karaciğer gibi, araştırmaların gelişimi çok daha az. Çok fazla insanın hayatı bu hastalıktan etkileniyor. Biz, maddi destek verdiğimiz araştırmaların daha fazla insanın hayatını kurtaracağına, daha iyi ve nazik tedaviler geliştirip kanseri yeneceğine güveniyoruz.

3 Çarşamba, 20 Ağustos Jullian Assange yakında Ekvador büyükelçiliğinden çıkıyor İki yıldan fazla bir süredir Londra Ekvador büyükelçiliğinde kalan WikiLeaks kurucusu Jullian Assange bu sabah yaptığı basın toplantısında yakında Ekvador büyükelçiliğinden çıkacağını söyledi. Haziran 2012 de hakkında çıkarılan tutuklama kararından kaynaklı Ekvador un Londra büyükelçiliğine sığınıp iltica talep eden Avusturya vatandaşı Assange o tarihten bu yana büyükelçilik binasında yaşıyor. Ondan öncede 1.5 yıl ev hapsinde tutulan Assange İsveç te hakkında taciz ve tecavüz suçundan kaynaklı tutuklama kararı bulunuyor. İngiltere Haziran 2012 de Jullian Assange in İsveç e iadesine karar vermişti. Bu sabah Ekvador dışişleri bakanı ile beraber büyükelçilik binasında basın toplantısı yapan WikiLeaks kurucusu Jullian Assange yakında büyükelçilik binasından çıkacağını açıkladı. 43 yaşındaki Assange yaptığı açıklamada ilk gözaltı sürecinden bu yana 4 yıl geçtiğini ve bu son iki yılın sağlığını çok kötü bozduğunu ifade etti. Basın toplantısında hazır bulunan Ekvador dışişleri bakanı Ricardo Patino yaptığı açıklamada; İki yıl oldu, ama halen bir çözüm geliştirilemedi. Bu adil değil, bu durumun biran önce sonlanması lazım. Jullian Assange in özgürlüğüne kavuşma zamanı, insan hakları saygı gösterme zamanı. dedi. Jullian Assange açıklamanın devamında, Amerika nın oluşturduğu bir dava yüzünden bir insanın Avrupa merkezinde ailesinden uzakta, hareket alanı kısıtlanmış bir şekilde nasıl tutulabileceğini sorguladı. İsveç makamları geçen ay Assange in avukatlarının yaptığı itirazı redetmiş ve tutuklama kararını devam ettirmişti. Ekvador büyükelçiliğinden video konferans yoluyla mahkemeye katılma başvuruları da red edilmişti. Assange bunların hepsinin bir karalama kampanyası olduğunu ve kendisinin Amerikanın gizli belgelerini yayınladığı için İsveç tarafından Amerika ya iade edileceğini söyledi. Iki yıldan fazladır Londra Ekvador büyükelçiliğinde yaşamak zorunda kalan WikiLeaks kurucusu Jullian Assange çeşitli sağlık sorunları yaşıyor. Kalp yetmezliği başta olmak üzere yüksek tansiyon ve güneş görmediğinden kaynaklı D vitamin eksikliğinin yol açtığı rahatsızlıklar yaşıyor.

4 4 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 Joan Ryan: Kürtlere mümkün olduğu kadar yardım etmeliyiz İşçi Parti Kuzey Enfield milletvekili adayı Joan Ryan İşid in Güney Kürdistan daki vahşetine dikkat çekerek, İngiltere olarak mümkün olduğu kadar Kürtlere yardım etmeliyiz dedi. Kuzey Enfield milletvekili adayı Joan Ryan İşid in son dönemdeki saldırıları ile ilgili yaptığı açıklamada Irak ta yaşayan Ezidi, Hristiyan, Asuri, Keldani toplumlarına karşı yapılan katliam girişimlerinin durdurulması için İngiltere nin tüm imkanlarını kullanması gerektiğini belirtti. İngiliz hükümetinin Kürtlere silah yardımı yapacağını Kabul ettiğini ancak bunun neden bu kadar uzun sürdüğünü sorgulayan Ryan, acilen Kürtlere gerekli yardımların yapılması gerektiğini belirtti. Ryan: Kürdistan bölgesel hükümetinin uzun dönemli askeri lojistik, ihtiyacı olacaktır. Kürdistan ın şuan laftan çok dayanışma ve insani desteğe ihtiyacı var. dedi. Halen Şengal dağında mahsur bulunan ve çok acil yardıma ihtiyacı olan Ezidilerin bir an önce güvenliğinin sağlanması gerektiğini açıklayan Ryan aynı zamanda İngiltere nin göç eden insanlara nasıl yardım edebileceği ile ilgili Birleşmiş milletler ile diyaloga geçmesi gerektiğini ifade etti. Mert Karaoğlan ve Charliegh Disbrey ı kültürel farklılık mı öldürdü? Geçen yıl Haziran ayında tren çarpması sonucu hayatlarını kaybeden Mert Karaoğlan ve Charliegh Disbrey in intihar ettikleri ve bunun arkasında kültürel farklılığın olduğu açıklandı. Evening Standard gazetesinde çıkan habere göre her ikin gencin intihar etme nedeninin altında farklı kültürden gelmelerinden kaynaklı birbirlerine kavuşamayacakları düşüncesi yatıyormuş. Hertfordshire Coroner (şüpheli ölümleri araştıran kişi) yardımcısı Graham Danbury bugün yaptığı açıklamada: her iki gencin kısa bir süre önce başlayan çok yakın ilişkileri olmuş ve gençler kültürel farklılıklarından kaynaklı ailelerinin böylesi bir ilişkiye razı olmayacakları düşüncesine varmışlar. dedi. Danbury açıklamasının devamında, Mert Karaoğlan ın ailesinin böylesi bir ilişkiyi onaylamayacağını düşündüğünü belirtti. 15 yaşındaki Charleigh ve 18 yaşındaki Mert Karaoğlan 17 Haziran 2013 te Elstree ve Borehamwood istasyonu yakınında tren çarpması sonucu yaşamlarını yitirmişlerdi.

5 Çarşamba, 20 Ağustos Dr Meryem Kaya dan takdir edilecek karar İngiltere de yaşayan doktor Meryem Kaya Şengal de yaşanan saldırılar sonucu oluşan insani trajediye daha fazla seyirci kalmayıp, şuan Güney Kürdistan ın değişik kentlerine göç eden insanlara yardımcı olmak için Duhok a gitti. İşid çetelerinin saldırılarından dolayı Şengal den kaçan insanlara tıbbi yardımda bulunmak amacıyla bir grup doktorla birlikte İngiltere den Duhok a giden doktor Meryem Kaya, oraya gidip insanlarımıza elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak istiyorum dedi. Genç doktor, Avrupa dan bir doktor heyeti ile birlikte, İşid den kaçan çoğunluğunu Ezidi lerden oluşan insanlara tıbbi yardımda bulunmak amacıyla Dohuk a gitti. Londra da büyüyüp, İmperial College London da tıp eğitimini alan, Kaya, gitme nedenini şöyle açıkladı: İşid in saldırılarından kaçıp Güney Kürdistan a sığınan insanlarımızın tıbbi ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olmak için gidiyorum. Bu insanlık trajedisi karşısında daha fazla sessiz kalamazdım. Kararımdan çok memnunum. Aynı zamanda, oradaki ihtiyaçların tam olarak ne olduğunu ve orada ne tür olanakların olduğundan haberdar olmadığım için endişeliyim. İsveç ten altı doktor ve Almanya dan dört doktor önceden gitti. Benimle birlikte Almanya dan üç doktor daha gidiyoruz. Avrupa dan giden doktorlar, Kuzey Kürdistan dan, Mezopotamya Tıp Kongresinin Doktorları (Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Siirt, Şırnak, Muş Tabip odalarindan) ile beraber buluşarak Çarşamba sabahı erkenden Duhok a doğru yola çıktılar. Almanya Kürt Doktorlar Birliği ve Mezopotamya Tıp Kongresi Doktorları tarafından, Kürdistan için, başlatılan yardım kampanyasında şimdiye kadar 230, Euro toplandı. Toplanan yardımlar oradaki insanların tıbbi ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanılacak. İşid çetelerinin 3 Ağustos tarihinde Şengal ve çevresindeki köylere yaptığı saldırı sonucu bir insanlık trajedisi yaşanmıştı. Çeteler başta Ezidi olmak üzere çok sayıda insanı katletmiş, kadınları da esir almıştı. Bu vahşetten kurtulmak için binlerce insan Şengal dağına sığınmış, günlerce yaşanan açlık ve susuzlukta dolayı çok sayıda çocuk hayatını kaybetmişti. Kaçan Ezidilerin bir bölümü Duhok başta olmak üzer Güney Kürdistan ın birçok kentine sığınırken, binlercesi de YPG gerillalarının açtığı güvenli koridordan Rojava ya götürülmüştü. Halen binlerce Ezidi Şengal dağında mahsur durumda. Kaçıp kurtulanlardan çocuk ve yaşlılar çeşitli sağlık sorunları ile boğuşuyor. Oluşturulan kamplardaki doktor sıkıntısından kaynaklı yeterli düzeyde tedavi yapılamıyor. Avrupa ve Kuzey Kürdistan dan giden doktorlar büyük bir boşluğu doldurmuş olacak. Kendi ülkelerinden mülteci durumuna düşen insanlar için Heyva Sor ve Kürt doktorları gibi kurumların konuyla ilgili yardım kampanyaları ise devam ediyor. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar HeyvaSor un web sayfasını www. heyvasor.com ziyaret edebilirler. Kürt doktorları tarafından yürütülen yardım kampanyası hakkında adresine giderek bilgi alabilirsiniz.

6 6 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 Baş sayfadaki haberin devamı... Fakat, mevcut üniversite kontenjanlarındaki artıştan dolayı hedeflenen puanı alamayan öğrenciler yer bulma şansını elde edebilecekler. Bu sene 30,000 ek üniversite kontenjan var. 500 binden fazla öğrenci üniversiteye yerleşecek Britanya nın Üniversiteye giriş işlemlerini yapan kurum, UCAS (Universities and Colleges Admissions Service- Üniversite Giriş Hizmetleri), sınav sonuçlarının ilk çıktığı gün, 396,990 öğrencinin direk olarak üniversiteye kabul edildiğini belirtti. Bu sayı bir önceki seneye göre 11,090, yüzde üç, arttı. Üniversiteye yerleştirilenlerin 352,590 ı birinci tercihlerine kabul edildiler. Öğrenciler, lisenin son senesinde, bir önceki sene aldıkları sınav sonuçlarına, ya da öğretmenlerinin puan tahminlerine göre, üniversitelere başvuruda bulunuyorlar. Altı üniversiteye kadar başvurma tercihleri bulunuyor; başvurdukları üniversitelerden aldıkları cevaplara ve istenilen puanlara göre öğrenciler son olarak, birisi ilk seçenekleri olan, birisi de ikinci (güvence) seçenekleri olan, iki üniversitenin kendilerine verdikleri teklifi kabul edip, diğer üniversitelerden aldıkları teklifleri ret ediyorlar. Böylece, sınav sonuçları çıktığında öğrenciler, ilk seçeneklerinin belirlediği sınav sonuçlarını elde ettilerse o üniversiteye gitmeye hak kazanmış olacaklar; ilk seçeneklerine puanları yeterli değilse, ve üniversite alınan puanları kabul etmezse, ikinci seçeneğin istediği puanları elde ettiyse öğrenci, oraya gitmeye hak kazanır. Eğer her iki tercihe de puanları yetmiyorsa ve ya öğrenci ikinci tercihe gitmek istemiyorsa, clearing system (ek tercih hakkı) denilen, üniversitelerin boş kalan yerlerine, puanlarına göre, öğrencilerin yerleştirildikleri sistem aracılığıyla yer ararlar. Beklenildiğinden fazla puan alan öğrenciler de, kabul edildikleri üniversiteyi ret edip, Clearing system a başvurarak daha iyi bir üniversitede okuma hakkını elde etmeyi deneyebilirler. UCAS, be senenin Clearing system işlemleri sona erdiğinde, üniversiteye giriş yapan öğrencilerin sayısının, ilk defa, 500,000 i geçebileceğini belirtti. Pazartesi günü itibariyle 440,130 öğrenci üniversiteye yerleştirilmişti. UCAS senede 650,000 i aşkın, üniversiteye giriş başvurusunun işlemini gerçekleştiriyor. Britanya üniversite yerleştirme dağılımı 2014 İngiltere- 292,650 öğrenci, 6,580 (yüzde iki) artış Galer- 15,980 (yüzde beş artış) Kuzey İrlanda- 11,110 (yüzde bir düşüş) İskoçya- 27,910 (yüzde dört artış). PA Serap Topal hedefine ulaştı Serap hedefine ulaştı Haringey Sixth Form College de okuyan, 19 yaşındaki Serap Topal, BTEC Science (fen bilgisi) okuyup, üç Distinction* alarak Queen Mary, University of London da Biyomedikal Bilim okuma hakkını kazandı. Serap, Gururluyum. Çok çalıştım ama öğretmenlerimin desteği olmasaydı yapamazdım. Okulumdan aldığım destekten dolayı çok memnunum, dedi. Serap, ilk lisansını bitirdikten sonra tıpa başvurmak istediğini belirtti, fakat, tıpa geçiş yapmasa da doktora yapıp bilim dalında araştırmalar yapmak istediğini ve kanser gibi hastalıklar için ilaç ve tedavi yöntemleri üzerinde çalışmak istediğini belirtti. Ailesinin kendisine bölüm seçme konusunda baskı uygulamadıklarını ve tercihlerini desteklediklerini belirten Serap, şöyle konuştu: Annem özellikle çok destek verdi bana, son seneme kadar her veliler toplantısına katılıp, öğretmenlerden bana daha fazla nasıl destek olabileceğini sorup öğreniyordu. BTEC kursu, A level gibi sadece sene sonunda sınavlardan ibaret değil, devamlı ders içeriye vermemiz gerekiyordu ve mükemmel olana kadar üzerinde tekrar çalışıp düzeltmemiz gerekiyordu. Bu yüzden annem devamlı bana destek vermek istiyordu. Başarılı olmam için devamlı çalıştım, ve hedefime ulaşmanın tek yolunun bu olduğunu kendime söyleyerek, kendimi motive ediyordum. Northumberland Park orta okulunda okuyan Serap, orta okulda tıp okumaya karar verdiğini, ve o hedefine yönelik derslerini seçip puan elde ettiğini belirtti. Northumberland Park okulunda İngilizcenin ana dilleri olmayan öğrenci sayısı yüzde 72.6 ve Haringey okulları arasında en düşük puan alan ikinci okul. Kürt ve Türk öğrencilerinin de yoğun oldukları bu okulda, Serap gibi kendilerine hedef belirleyen ve ulaşan öğrencilerin sayısı, potansiyellerine ulaşmak için yeterli destek alamadıkları için, ne yazık ki, oldukça düşük. Kürt ve Türk toplum içerisinde kızların eğitimde başarılarının göz önünde görülen örnekleri olsa da, erkeklerde durum böyle değil. İki Kürt kızın başarısı ulusal basında İki Kürt kız öğrencinin başarısı ulusal basında yer buldu. Londra nın güneyi, Putney de bulunan Ark Academy de okuyan iki Güney Kürdistan lı genç kızın başarılarını Evening Standard ve Huffington Post yayınladı. İlk Kürt pilotu olmak istediğini söyleyen, Aisha Abdulsalam, Buckinghamshire New University de yerini almayı başardı. A level Matematik, Fizik ve Sanat okuyan Aisha, Havacılık ve Pilot Eğitimi bölümünde okuyacak. Aynı okulda okuyan Sara Khoshnaw, Matematikte A*, İleri Matematik, Biyoloji ve Kimya derslerinden de A alarak, Cambridge Üniversitesi, Kings College de Tıp okuma hakkını kazandı. Khoshnaw sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte Irak Kürdistan ından İngiltere ye göç etti. UCAS bu sene, dezavantajlı kesimlerden üniversiteye giriş yapan öğrencilerin sayısında yüzde sekiz artış Sara Khosnaw Cambridge üniversitesinde tıp okuyacak Aisha Abdulsalam ilk Kürt kadın pilot olma yolunda görüldüğünü belirti. Bu sene, yoksul bölgelerde yaşayan ve üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilerin sayısı 20,000 in üzerinde- bir önceki seneye göre 1,400 (yüzde sekiz) artmış. Sınav puanlamalarının hatalı olduğunu düşünen öğrenciler, Bilgi Komisyonu Bürosunun (Information Commissioner s Office) verdiği bilgiye göre sınav kağıtlarının nasıl notlandırıldığını öğrenme hakları bulunuyor. Bir kaç veri Üniversiteye giriş hakkı kazanan kız öğrenci sayısı 224,570; erkeklerin sayısı ise 172,420. Sınavları geçme oranı yüzde 98 (yüzde 0.1 düşüş). A* sonucu: yüzde 8.2. (yüzde 0.6 yükseliş). Erkekler yüzde 8.5 A* aldı; kızlar ise yüzde 7.9. A level Matematik en popüler ders. Haber: Esra Türk-Telgraf

7 Çarşamba, 20 Ağustos

8 8 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 Konteynarda mülteci dramı İngiltere nin Essex kentinde hafta sonu bir gemideki konteynerden kurtarılan kaçak göçmenlerin, Şih inancına mensup Afganistan vatandaşları oldukları belirlendi. Essex polisi tarafından yapılan açıklamada Tilbury Limanı na yanaşan gemideki konteynerde bulunan 35 kaçak yolcudan 13 ünün 1 ile 12 yaşlarında çocuklardan oluştuğu belirtildi. Açıklamada insan ticareti kurbanı olarak nitelendirilen kaçak yolcuların sağlık durumunun iyiye gittiği, İnterpol ve diğer uluslararası yetkililerle ortak soruşturma yürütüldüğü kaydedildi. Cuma günü Belçika nın Zeebrugge Limanı ndan yola çıkan ve cumartesi günü Tilbury Limanı na demirleyen Northstream gemisindeki konteynerlerden birinde 36 kaçak yolcu bulunmuştu. Yolculardan birinin öldüğü, diğerlerinin de tedavi altına alındığı açıklanmıştı. Göçmenlerin kapalı konteynırda 18 saat civarında kaldığı açıklandı. Olayla ilgili Salı günü Kuzey İrlanda da bir kişi gözaltına alındı.

9 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 Hackney belediyesi yılı için hibe (Grant) başvuruları başladı Hackney belediyesinin Gönüllü ve Toplum kuruluşlarına her yıl verdiği hibe başvuruları başladı. 19 Eylül 2014 tarihine kadar yapılacak başvurular sonucu Hackney sınırları içerisinde bulunan ve kar amacı gütmeyen Gönüllü organizasyonlar ve Toplum merkezlerine Hackney sakinleri için yapacakları projelerde 5000 ile 40,000 sterlin arası hibe verilecek. Yapılacak projelerin Nisan 2015 ile Mart 2016 tarihlerini kapsaması gerekiyor. 2013/2014 dönemi için Hackney belediyesi, 140 kuruluş ve organizasyona toplamda 2.56 Milyon sterlin hibe vermişti. Projeler çok farklı başlıkları kapsıyor, bunlar genel olarak, Sağlık, Eğitim, Çevre, Sosyal, Güvenlik, Çocuk, Gençlik, Kadın, Vatandaşlık, Adaptasyon, Bilinçlendirme ve Danışmanlık gibi konulardan oluşuyor. Hackney belediyesi ayrıca başvuran organizasyonlara yardımcı olmak amacıyla atölye çalışması da yürütecek. Atölye çalışmasında başvuruların nasıl yapılması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda eğitimler verilecek. Nasıl başvurulacağı ile ilgili bilgi almak ve gerekli başvuruları yapmak için web adresini ziyaret edebilirsiniz. İngiltere nin AB den çıkma ihtimali üzerine bazı ABD li bankalar İrlanda ya taşınmayı planlıyor ABD li bankalar Avrupa Birliği nden (AB) ayrılmasından endişe edilmesi sebebipyle Londra merkezli faaliyetlerini İrlanda ya taşımak için ön planlara başladılar. Wall Street bankaları İngiltere nin birlikten çıkacak olması ihtimali üzerine genel müdürlüklerini İrlanda ya taşımak için B planı yapıyor. Bank of America, Citigroup ve Morgan Stanley nin Financial Times gazetesine verdiği bilgilere göre, İrlanda nın gerektiği durumda en istenen lokasyon olduğu belirtiliyor. Bu bankalardan birinin bazı faaliyetlerini şimdiden İranda ya taşımayı planladığı belirtildi. Yetkililerin planların henüz çok başında olduğunu söylediği belirtilen habere göre ABD bankaları Euro Bölgesi nin eli kulağındaki bankacılık birliği gerçekleştiğinde İngiltere yi izole bırakacağını ve bu durumun İngiltere nin AB den çıkmasıyla sonuçlanacağını öngörüyor. Londra da bir Wall Street bankasının üst düzey yetkilisi Açıkçası bazı faaliyetleri İrlanda ya taşımayı düşünüyorum. Bence İrlanda Merkez Bankası ve hükümeti bundan memnuniyet duyacaktır. Bu İngiltere nin AB den çıkacak olmasıyla ilgili değil, daha çok tüzel kişilik optimizasyonuyla ilgili bir konu diye konuştu. Bir çok banka Avrupa faaliyetleri için İngiltere yi merkez olarak seçmişti çünkü bu durum onlara 28 AB ülkesinde hizmetlerini serbestçe dolaştırma imkanı sağlıyor. Fakat uzmanlara göre Brexit de denen AB den çıkış senaryosu gerçekleşirse, bu durum ortadan kalkıyor olacak. İngiltere Başbakanı David Cameron önümüzdeki mayıs seçimlerinde muhafazakar partisi kazanırsa tekrar müzakere edilecek bir AB üyeliği için bir referandum yapılacağının sözünü verdi. ABD li bankalarının İngiltere düzenleyicilerini kızdırmamak ve üzmemek için açıktan açığa konuşamadığı belirtiliyor 9

10 10 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 Londra da yüzlerce kişi İşid vahşetini kınadı İşid çetelerinin Güney Kürdistan ın birçok kentine yönelik yaptığı saldırılar ve Şengal de gerçekleştirdikleri katliam başkent Londra da yüzlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle lanetlendi. Londra merkezde bulunan BBC televizyonu önünde başlayan ve Amerika büyükelçiliğine yürüyen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları İşid terörünü protesto etti. Kürdistanlı kurumlar ve Demokratik Güçbirliği bileşenlerinin katıldığı eyleme farklı toplumlardan çok sayıda kişi, akademisyen ve din temsilcisi katıldı. BBC televizyon kanalının ana binası önünde toplanan kitle yaklaşık bir saat boyunca Şengal deki insanlık dramına dikkat çekti. Eylem, Demokratik Güçbirliği platformu adına hazırlanan bildiri ile başladı. Londra da faaliyet yürüten 20 tane kurumun imzasını taşıyan bildiride, Şengale yönelik soykırımı ve İşid felaketinin yayılmasını engellemek için uluslararası toplumdan İşid e karşı mücadele için siyasal ve diplomatik yardım çağrısı yapıldı. Roj kadın meclisi adına Evrim Yılmaz ın okuduğu bildiride İşid in özellikle kadınlara karşı işlediği kabul edilmez barbarlığa karşı tüm dünya kadınlarını İşid e karşı birlik olmaya çağırdı. Uluslar arası alanda tanınan kadın hakları savunucusu ve akademisyen Profesör Mary Dawis eylemde yaptığı konuşmada, şuan Kürdistan da tek bir terör örgütü var, o da İşid tir dedi. Profesör Dawis konuşmasında Türkiye ve Katar ın İşid e destek verdiğinin altını çizdi. Eylemde konuşan bir diğer konuşmacı Rahip ise Kürdistan için adalet çağrısı yaptı. PKK TERÖR LİSTESİNDE ÇIKARILSIN Eyleme katılan yüzlerce kişi Amerikan büyükelçiliği önünde durup bir süre sloganlar ve konuşmalar yaptı. Sık sık İngilizce PKK yi terör listesinden çıkar şeklinde sloganlar atan kitle adına yapılan konuşmalarda da PKK nin biran önce terör listesinden çıkarılması çağrısı yaptı. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla İşid vahşeti kınandı. İşid vahşeti ile ilgili hazırlanan İngilizce bildiriler yürüyüş güzergahı boyunca dağıtıldı. Eylemi birçok uluslararası haber ajansı ve televizyon kanalı izledi. Yürüyüş Marble Arch meydanında okunan marşlarla sona erdi.

11 Çarşamba, 20 Ağustos

12 12 Çarşamba, 20 Ağustos 2014

13 Çarşamba, 20 Ağustos CAMERON: IRAK TA YENİ BİR SAVAŞA DAHİL OLMAYACAĞIZ Başbakan David Cameron, İngiliz askerinin Irak ta muharebe alanına girmeyeceğini ve ülkesinin Irak ta başka bir savaşa dahil olmayacağını söyledi. İngiliz yayın kurumu BBC ye açıklamalarda bulunan Başbakan Cameron, ülkesinin Irak konusundaki duruşunun gayet açık olduğunu ifade etti. İngiltere de halkın güvende tutulmasının kendisi için en önemli ve tek önemli öncelik olduğunu kaydeden Cameron, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün ülkesi için tehdit oluşturduğunu vurguladı. Cameron, Irak taki insani krizin yanı sıra siyasi ve aşırıcılık krizinin de İngiltere üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu belirterek, IŞİD in bozguna uğratılması için Irak hükümeti ve müttefiklerle çalışılması gerektiğini ifade etti. Cameron, İngiltere Irak ta başka bir savaşa dahil olmayacak. Kara kuvvetlerimiz muhabere alanına girmeyecek. İngiliz ordusu Irak a gönderilmeyecek. Evet tüm sahip olduğumuz varlıkları kullanmalıyız. Başkalarına yardımcı olabilmek için IŞİD e baskı uygulayabilme stratejisinin bir parçası kapsamında diplomasimizi, siyasi ilişkilerimizi, yardımımızı, askeri yeterliliğimizi, uzmanlığımızı kullanmalıyız dedi. SİLAH YARDIMINA İLİŞKİN BİR TALEP YOK, GELİRSE OLUMLU YAKLAŞIRIZ Cameron, İngiltere nin IŞİD le mücadele eden Kürtlere silah desteği verip vermeyeceğine ilişkin ise Irak ta n İngiltere ye henüz böyle bir talep gelmediğini ancak böyle bir talep doğrultusunda bunun değerlendirilmesine olumlu baktıklarını söyledi. İngiliz yetkililer, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının IŞİD in faaliyetlerine ilişkin bilgi toplamak için Irak üzerinde uçuş yaptığını belirtiyor. Birkaç Chinook tipi helikopter de şiddet olaylarından kaçan veya mahsur kalan sığınmacılara yardım etmek üzere hazır bekletiliyor. Başbakan David Cameron Sunday Telegraph gazetesindeki makalesinde, son derece tehlikeli bu terörist hareketle başa çıkılmadığı sürece IŞİD militanlarının İngiltere sokaklarında insanları hedef alacak yeterli Güce sahip olma ihtimali bulunduğunu yazmıştı. İNGİLTERE SOKAKLARINDA KENDİLERİNİ HEDEF ALACAK KADAR GÜÇLENECEK Başbakan David Cameron, Son derece tehlikeli terörist hareket olarak nitelendirdiği IŞİD e karşı gereken önlem alınmadığı takdirde örgütün İngiltere sokaklarında kendilerini hedef alacak kadar güçleneceğini savundu. Cameron, İran a da ortak tehlike olarak gördüğü IŞİD e karşı müttefik olma çağrısı yaptı. Sunday Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan Cameron, Irak ve Suriye de Terörist devlet kurmak isteyen aşırı İslamcıların Akdeniz kıyılarına kadar ulaşabileceği uyarısı yaptı. Cameron yazısında, İran daki rejim ile on yıllardır süren düşmanlığı bir kenara bırakmanın İngiltere için ulusal bir çıkar olduğuna dikkat çekerek, İran cumhurbaşkanı hasan Ruhani ye IŞİD ile mücadele etmek için uluslararası toplumla işbirliği yapma çağrısında bulundu. İŞİD NATO YA KOMŞU OLUYOR IŞID sadece binlerce beyni değil binlerce kilometre kare sınırı da kontrol ediyor. Bu onun yayılmacı anlayışını gözler önüne seriyor. Hatta sınırlarını Ürdün ile Lübnan ve Türkiye ye kadar genişletecek kadar ileriye gidiyor. Eğer başarılı olurlarsa Akdeniz kıyılarına ulaşmış ve NATO üyesi ile sınır komşusu olmuş bir terörist devlet ile karşı karşıya kalacağız. Bu Avrupa için açık bir tehlikedir. Cameron, Irak taki İngiliz askeri birliklerine daha fazla görev düştüğünü ve Kürt ile Irak güçlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. İngiltere Başbakanı, aşırı İslamcılar a karşı kapsamlı politika izlemediği için bir süre önce Anglikan Kilisesi nin eleştirilerine maruz kalmıştı.

14 14 Çarşamba, 20 Ağustos 2014

15 Çarşamba, 20 Ağustos HSBC Finsbury park şubesi önünde protesto eylemi Finsbury Parkta bulunan Camiye ait banka hesaplarının kapatılmasını protesto etmek amacıyla HSBC Finsbury Park şubesi önünde protesto eylemi düzenledi. Geçtiğimiz ay Finsbury Park Cami sine ait iki banka hesabının HSBC tarafından müşteri risk durumu gerekçe gösterilerek kapatıldığı ifade edilmiş, bankanın ayrıca bazı Müslüman müşterilerinin ve İslami kuruluşların hesaplarını kapatma kararı aldığı yönünde haberler tartışmalara sebep olmuştu. İngiltere nin önde gelen bankalarından HSBC nin ülkedeki bazı Müslüman müşterilerinin banka hesaplarını kapatma kararı başkent Londra da protesto edildi. Londra nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi nin yetkilileri tarafından düzenlenen eyleme katılan yerel halk, HBSC nin Finsbury Park şubesinin önünde bir araya gelerek sloganlarla HSBC nin tavrını protesto etti. JEREMY CORBYN DE EYLEME KATILDI Finsbury Park mahallesini sınırlarında barındıran Islington North bölgesinin İşçi Partili milletvekili Jeremy Corbyn de, HSBC nin kararını protesto etmek ve İngiliz Müslümanlara verdiği desteğini göstermek amacıyla protestoda yer aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Corbyn, cami yetkililerinin kendisine gelerek, HSBC nin hesap kapatma kararına ilişkin mektubu okuduğunda şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi. Corbyn, şöyle konuştu: Finsbury Park Camisi, yerel toplumun kullandığı gayet iyi bir cami. Yıllardır da öyle. Ben caminin yetkilileriye sıkça görüşüyorum, halka açık toplantılara katılıyorum. Camiyle ilgili bir sorun yok, camiyi kullananlar gayet eli açık insanlar. HSBC den gelen hesapları kapatma kararına ilişkin mektubun ne anlama geldiğini anlamadım ancak bankanın bu mantıksız ve öngörüsüz kararı camiye zarar veriyor. Bir cevap vermesi için bankaya bende yazdım. HSBC nin hesapları kapatma kararının geçen ay basına yansımasını takiben, bankadan yapılan açıklamada HSBC 2012 yılında İngiltere ve ABD hükümetleri tarafından 1,9 milyar dolar ceza aldı ve ertelenmiş takibat anlaşması içerisine girdi. Bankamız tüm operasyonlarına stratejik bir değerlendirme programını uygulamaktadır ifadesi kullanılmıştı. Bankanın değerlendirmeleri sonucunda 70 in üzerinde ülkede kurumsal ve bireysel müşterilerinden bir kısmıyla ilişkilerin sonlandırıldığı, hesap kapatma kararlarının kesinlikle ırk ve din temelli bir şekilde alınmadığını vurgulanarak, Genel olarak, müşterilerimize olan ilişkimizin sonlandırılması kararı kesinlikle müşterilerimizin ırkı ya da dinine göre alınmadı. Müşterilerin dini ya da ırki temellere ayrımcılığa maruz kalması kabul edilemez ve yasa dışıdır denilmişti. We are north London based charity which promotes benefit of Turkish and Kurdish speaking Community in London. The Centre is formed by the people who mainly come from Kurdish and Turkish speaking minority in the UK. The community centre runs educational activities and project in order to support the educational needs of their members and the children. The centre caters of a variety of cultural activities and youth educational events. The centre provides advocacy services, organise educational seminars, event, breakfast clubs and has a learning centre. We are looking for dedicated, consistent and passionate teachers to fill Key Stage 2 Teaching Key Stage 1 Teaching Early Years Teaching GCSE Teaching Art Teaching Kurdish Teaching Turkish teaching Saz Teaching Guitar Teaching Photography Teaching Post title: Teacher Key Purpose: To deliver lessons in accordance with the centre s work plan Accountable: Centre Coordinator Location: Elbistan Community Centre Hourly Rate: Between 20 and 30 per hours depending on experience. DBS disclosure: Enhanced DBS required Role description 1. Work with the students to create an attractive, welcoming classroom environment 2. Establish positive and effective relationship with students 3. Establish and maintain good learning environment 4. Maintain accurate and comprehensive records of student progress and achievement 5. Plan work in accordance with Curriculum Area Schemes of Work and National Curriculum 6. Take account of all students prior levels of attainment and use them to plan challenging 7. Actively support extra-curricular activities to enhance students experiences 8. Maintain good communication level with the other member of staff which allows the running the project smoothly 9. Ensure that the policies and procedures are implemented within your class 10. Promote the centre in which the highest achievements are expected from all members of the community What we look for To be graduated from an UK Higher Education Institute (i.e. University). Ability to demonstrate previous work experience and qualifications. A good knowledge of the educational issues affecting the refugee communities in the UK. Experience of working in voluntary sector and desire to work. Non-judgmental attitude towards any gender, race, belief or age group in line with centre s constitution. Commitment to anti-discriminatory working practice. A Flexible attitude to the demands of the post. If you would like to apply for or interested in positions please request application pack from Aydin Dogan via aydin@el-com.org. for further details please call or Closing Date: 2 nd September 2014

16 16 UNHCR: Özerk yönetimin işbirliğinde Şengallilere yardım edeceğiz Şengalli mültecilerin bulunduğu Derik Newroz Mülteci Kampı nda basın toplantısı düzenleyen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yetkilileri, Demokratik Özerk Yönetimin işbirliğinde Şengalli Ezidi Kürt göçmenlere yardımda bulunacaklarını söyledi. Newroz Mülteci Kampı nda düzenlenen basın toplantısına UNHCR temsilcisi Tarık El Kurdi, Meha Sıdki ile Cizîr Hükümeti Başbakan Yardımcısı Hisen Ezam katıldı. Basın toplantısının açılışında konuşan Hisen Ezam, UNHCR ile Newroz Kampı na yardımda bulunan tüm kesimlere teşekkür etti. Ardından konuşan UNHCR temsilcisi Tarık El Kurdi, kampta yaptıkları incelemede çok sayıda kamp sakini ile görüştüğünü belirterek, mültecilerin günlerce açlık ve ölümle yüz yüze kaldıklarını söyledi. El Kurdi, UNİCEF ve WHO işbirliğinde Ezidi Kürt mültecilere yardımların devam edeceğini söyledi. Newroz Kampı nın Demokratik Özerk Yönetimin gözetiminde olacağını belirten El Kurdi, özerk yönetimin işbirliğinde kampı yöneteceklerini kaydetti. El Kurdi basın toplantısının sonunda, özerk yönetimin Şengalli mültecilerin göçü sırasında sunduğu desteğe dikkat çekerek, teşekkür etti. Çarşamba, 20 Ağustos milyon kişi karantinada! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Fadela Chaib, Ebola salgını nedeniyle bir milyon kişinin karantinada olduğunu bildirdi. Chaib, DSÖ nün Ebola salgınının görüldüğü ülkelerdeki ilgili kuruluşlar ile işbirliği yaparak hastaların virüsü başka bölgelere taşımamasını sağlamaya çalıştığını belirtti. Bu ülkelerdeki hükümetlerin salgının yaygın olarak görüldüğü yerlerde karantina alanları oluşturduğunu ifade eden Chaib, böylece insanların ülkenin başka bölgelerine seyahat etmelerinin engellendiğini kaydetti. Ancak karantinada tutulan insanların yiyecek ve temiz su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine işaret eden Chaib, DSÖ nün, Birleşmiş Milletler (BM), özellikle de Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte çalışarak bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması için çaba sarf ettiğini belirtti. Chaib, Dünya Gıda Programı, Gine, Liberya ve Sierra Leone deki karantina bölgelerinde tutulan bir milyon kişiye yiyecek dağıtımı yapacak dedi. Gıdaların hastaların bulunduğu hastaneler ile karantina altında tutulan ve gıda almak için evlerini terk edemeyen insanlara dağıtılacağını bildiren Chaib, düzenli gıda yardımı yapmanın insanların gereksiz biçimde hareket etmelerini engelleyeceğini kaydetti. Chaib, İnsanlara yardım etmeden onları karantinada tutamazsınız ifadelerini kullandı. DSÖ, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş ve salgınla mücadelede deneysel ilaçların kullanılmasının etik olduğunu açıklamıştı. Hastalığa yakalananların ölüm riskinin çok yüksek olduğu Ebola ya yol açan virüs, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok hastayla temasa geçen yakınlarına, ölen hastaları yıkayan ve gömenler ile hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı. DSÖ, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Ağustos a kadar 2 bin 240 yeni Ebola vakası tespit edildiğini ve bin 229 kişinin bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybettiğini belirtmişti. DSÖ verilerine göreebola salgınında Liberya da 466, Gine de 394, Sierra Leone de 365 ve Nijerya da da 4 kişi hayatını kaybetti.

17 Çarşamba, 20 Ağustos İşçi Parti Milletvekili: Kadınlar Meclisi Zayıflatıyor! İşçi Parti milletvekili, Austin Mitchell, parti içerisindeki kadın kotasını ve genç milletvekillerinin tercih edilmesini eleştirdi. İşçi Partinin yaşlılara karşı ayrımcılık yaptığını ifade eden, 79 yaşındaki Mitchell, Nisan ayında, 1977 senesinden beri milletvekili olduğu Great Grimsby den tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Mitchell, kendi isteği üzere milletvekilliğini bırakacağını, fakat başka, 60 yaşı üstü, milletvekillerinin zorla istifa ettirildiklerini ifade etti. Tony Blair in oğlu, Euan Blair in, yerine geçmesi beklenilen, Bootle milletvekili, Joe Benton in bağırtı ve tekmelerle görevinden alındığını ifade eden Mitchell, Önümüzdeki genel seçimlerden önce 30 civarında, 60 yaş üstü milletvekilinin görevlerini bırakacağını belirtti. İşçi Parti, 1993 kongresinde, Avam Kabinesinin yüzde 90 ının erkeklerden oluştuğu dönemde, Tamamen Kadın Aday Listesi, uygulamasını başlatma kararını aldı. Bu uygulama sonucunda Jacqui Smith milletvekili seçildi ve ilk Britanyalı kadın içişleri bakanı oldu. Mitchell, Parlamentonda kadınların çoğalmasının, yaşlı erkeklerin yerine, kontrol edilebilen, uysal ve ciddi uluslararası konulara odaklanamayacak kadınların geçtiğini, ifade etti. İşçi Parti sözcüsü, kadın kotalarını uygulamaya devam edeceklerini belirtti fakat Mitchell ın açıklamalarıyla ilgili yorum yapmadı. Meclis teki mini etek yasağını delecekler Honduras Parlamentosu kadın milletvekillerine mini etek, dar pantalon, göğüs altı bluz, transparan ve çok renkli elbise ve topuklu ayakkabı yasağı getirdi. Yasaktan mecliste görev yapan kadın personeller de payını aldı. Erkek milletvekilleri ise yırtık kot pantolonla meclise giriş yapamayacak. Hükümetin getirdiği yasaklara uymayan milletvekilleri meclis güvenliği tarafından dışarı atılacak; giyimlerini değiştirmeyene kadar vekillerin içeriye girmesine müsaade edilmeyecek. Uygulumaya karşı kadın vekiller mini etekli protesto yapacak. Karar, 1 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek. Orta Amerika ülkelerinden Honduras da hükümetin kadın milletvekillerine ve çalışanlarına yönelik aldığı giyim kararı ülkede tartışma yarattı. Yeni giyim kanununa göre kadın milletvekilleri ve çalışanlar erkek milletvekillerini provoke edici giyimlerden kaçınacak Toplam 128 milletvekilinin sadece 24 ü kadın olan Honduras meclisindeki kadınlar, Sayımız ne ki sizi provoke edelim sözleri ile erkek milletvekillerine karşı ortak hareket etme kararı aldı.

18 18 Çarşamba, 20 Ağustos 2014 SAÇKIRAN TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ GELİŞME Halk arasında Saçkıran hastalığı olarak bilinen Alopesi Areata tedavisinde önemli bir gelişme katedildi. ABD de bilim insanları, kemik iliği hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçla saçkıran hastası (alopesi areata) üç kişide saç dökülmesini durdurdu. Saçkıran, kelliğe neden olan tedavisi zor bir hastalık. Ruxolitinib adlı ilacı beş ay kullandıktan sonra hastaların saçları yeniden çıktı. Columbia Üniversitesi de yapılan araştırmanın sonuçları tıp dergisi Nature de yayımlandı. Saçkıran, dünya genelinde binde 1-2 oranında görülen bir hastalık. Bu hastalığın, bağışıklık sisteminin saç foliküllerine saldırması sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor. Amerikalı araştırmacılar saçın dökülmesine neden olan bazı bağışıklık hücreleri tespit etti ve fareler üzerinde yaptıkları deneyler üzerinde olumlu sonuçlar aldı. Bu deneylerin ardından orta ve ileri derecedeki üç saçkıran hastasına günde iki kez ruxolitinib verildi. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği nde kemik iliği hastalarında kullanım için bu ilaca onay verilmiş durumda. Tedavi sonunda saçlarının en az üçte biri dökülmüş olan hastaların saçları büyük oranda yeniden çıktı. Araştırmaya öncülük eden Dr. Raphael Clynes, İlacı hastalarda yeni denemeye başladık. Eğer başarılı olmaya devam ederse, saçkıran hastalarının hayatı önemli oranda değişecek dedi. Saçkıran her yaşta görülen bir hastalık olmasına rağmen, ergenlik çağındakiler ve gençlerde daha yaygın. Saçkıranın hormonlarla ilgili, erkeklerdeki kellikle bağlantısı yok. Bu nedenle bu tedavinin kellikte sonuç vermesi beklenmiyor. SAÇKIRAN HASTALIĞI Alopesi areata (Latince: Alopecia areata) ya da halk arasındaki adıyla saçkıran ya da kılkıran hastalığı, saçlı deri,sakal bölgesi, kaşlar, kirpikler ve diğer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir biçimde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır. Hastalığın sık yinelemesi ve nasıl seyredeceğinin bilinmemesi nedeniyle hastaların yaşam kalitelerini etkilemesi olasıdır. Hastalığın nedenleri olarak genetik, psikolojik stresler, hücresel ve humoral bağışıklık, endokrin, bulaşıcı ve sinirsel etkenlerin rolü olduğu öne sürülmekle birlikte, altta yatan neden tam olarak bilinmemektedir.[1] Özellikle Stres altında, otoimmun hastalıklarda veya androjen, testesteron benzeri hormonların baskılaması sonucunda agresifleşen bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaşmaya başlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit denen hücreler sitokin diye adlandırılan kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye neden olur.

19 Çarşamba, 20 Ağustos Sağlıklı beslenme Kürt ve Türk mutfağı dünya mutfaklarının en önde gelenlerinden birisi olmakla beraber, bir çok çeşit sunup sağlıklı beslenmeyi kolaylaştıran bir sofradır. İngiliz sağlık kurumunun yaptığı araştırmalardan sonra bir araya koyduğu eat well (iyi beslen) tabağı en sağlıklı yemek yemenin basit kurallarını gösteriyor. Bu iyi beslen tabağının resimde de görüldüğü gibi en büyük yiyecekler, yani tabağın 70%, 2 guruptan oluşmaktadır; ilk gurup meyve ve sebzeden, ikince gurup ise nişastalı (makarna, patates, pirinç, ekmek gibi) ürünlerden oluşuyor. Geriye kalan tabağın 30% 3 guruba ayrılmıştır; birincisi süt mamulleri, ikincisi et, balık, yumurta ve baklagiller, üçüncü ve en küçük gurup ise şeker ve yağ miktarı yüksek olan herhangi bir yiyecektir. Süt mamullerine bakıldığında, vücudun kemik gelişmesi için kalsiyuma ihtiyacı var, bunu süt maddelerinden alabilir ve bunun yanı sıra bu maddeler vücuda protein de verir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta bu mamullerin az yağlı olanlarından yenilmesidir. Et mamullerinde önemli olan en büyük nokta ise bu gurubun içindeki bazı şeyleri daha az ve bazılarını daha fazla yemek. Kırmızı ette gerekli olan protein, vitamin (özellikle B12), ve mineraller (özellikle demir) bulunmaktadır. Fakat birçok insan kırmızı eti gündelik yiyor ve bunun kan tansiyonu ve kolesterolü yükseltmesi yanı sıra, en büyük etkisi kolon (bağırsak) kanseridir. Sağlık kurumunun tavsiyesi kırmızı etin diyetten azaltılması en fazla günde 70g yenilmesi tavsiye ediliyor. Fakat daha önemlisi kırmızı etin gündelik değil de daha az sıklıkta yenilmesi ve kırmızı etin yerini tavuk, balık ve özellikle baklagillerin (fasulye, nohut, mercimek, bezelye gibi maddeler) almasıdır. Bu son gurupta en küçük pay alması gereken yiyeceklerden yağ ve şeker miktarı fazla olan mamullerdir. Burada önemli olan, insan her istediğini yemeli ve kendini her hangi bir yiyecekten tamamen kesmek değil de, bu zevkle yediğimiz fakat vücuda yaralarından çok zararları olan pasta, patates kızartması gibi maddelerin daha az sıklıkta ve daha küçük porsiyonlarla yenilmesidir. Kürt ve Türk mutfağında sebzeler ve zeytinyağlı yemekler sevilen ve ön planda duran yiyeceklerdir ve bu yüzden iyi beslen tabağının mutfağımızda bulunan yiyeceklerle, kolaylıkla takip edileceğinin fikrindeyiz. Size mutlu ve sağlıklı beslenmeler dileriz. Özlem Boztepe

20 20 Çarşamba, 20 Ağustos 2014

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu

DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu DenizBank Yatırım Hizmetleri Grubu Özel Bankacılık Araştırma İngiltere, Haziran 2017 Seçim Sunumu Orkun GÖDEK, Grup Araştırma Yönetmeni Banu GÜLTEKİN, Grup Araştırma Uzmanı 31.05.2017 1 DenizBank Yatırım

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP

SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK. 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP SAVAŞ, GÖÇ VE SAĞLIK 18 Mayıs 2015 İstanbul Şeyhmus GÖKALP Sunu 1. Savaş? Savaş Ortamı 2. Tarihe dokunmak 3. IŞİD in Irak ve Suriye de ardışık saldırıları ve sonrasında gelişen Halk Sağlığı sorunları 4.

Detaylı

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya

NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya NATO Zirvesi'nde Gündem Suriye ve Rusya Zirveye, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama nın da bulunduğu 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılıyor. 09.07.2016 / 10:21 Türkiye'yi Cumhurbaşkanı

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER

TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER Merve Nur Bulut, Kübra Sezgin www.improkul.impr.org.tr facebook.com/improkul @improkul improkul@gmail.com SURİYE KRİZİ VE TÜRKİYE DE BULUNAN SURİYELİ MÜLTECİLER 2011

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

Haftalık Gelişmeler

Haftalık Gelişmeler 11.09.2017 15.09.2017 Haftalık Gelişmeler Geride bırakmayı hazırlandığımız 11 15 Eylül haftasında dikkatler Kuzey Kore nin küresel piyasalar üzerinde yaratmış olduğu tedirginlik ile ABD de yaşanan doğal

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 20 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Altın, Fed sonrası 3 haftanın yükseğinde ABD merkez bankası Fed'in faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildirmesi ile, alternatif yatırım aracı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 25 Eylül 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 25 Eylül 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 25 Eylül 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Almanya'da dün yapılan genel seçimin sandık çıkış anketlerine göre, Başbakan Angela Merkel'in liderliğindeki

Detaylı

Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T

Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T Avrupa Birliği Yol Ayrımında B R E X I T 2016 Brexit, yani İngiltere nin Avrupa Birliği nden (AB) ayrılması olarak ifade edilen kavram, İngilizcede Britain (Britanya ve Exit (çıkış) kelimelerinin birleştirilmesiyle

Detaylı

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi?

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? Suriye ekonomisi, ülkedeki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık yüzde 60 oranında küçüldü. 24.02.2016 / 15:25 Mark Lobel / BBC Orta Doğu Ekonomi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Piyasaların Trump zaferi sonrası reflasyon beklentileri ile yükselen dolar, beklentilerin altında kalan veriler

Detaylı

Kuzey Irak'a harekat

Kuzey Irak'a harekat Kuzey Irak'a harekat Asker terörü engellemek için yeniden Irak'a girdi. Irak'ın kuzeyinde istihbarat uçuçu yapan insansız uçaklar bugün hareketli PKK gruplarını tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Zap

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD Küresel piyasalara teşvik dopingi İngiltere nin AB den ayrılma kararı alması sonrası

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 29.06.2016 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul dan gelen saldırı haberi ile çok derinden sarsıldık Tatile giden, ailesine kavuşmanın

Detaylı

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi Temmuz Ayı Tekstil Gündemi 05.08.2016 Temmuz Ayı Tekstil Gündemi «Bangladeş de 5 yeni denim firması kuruluyor» «Etiyopya devasa endüstriyel tekstil parkı açacak» «Hindistan, İran tekstil pazarını keşfediyor»

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya İhracatları (Aylık) (Nis) AZ 0,3% 0,4% 09:00 EUR Almanya İthalatları (Aylık) (Nis) AZ -1,0% 2,4% 09:00 EUR Almanya Ticaret Dengesi

Detaylı

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye

Mayın İzleme 2012. Büyük Bulgular Ve Türkiye Mayın İzleme 2012 Büyük Bulgular Ve Türkiye Sözleşme nin evrenselleştirilmesi 2012 de, iki ülke, Finlandiya - Ocak 2012 Somali -Nisan 2012 Mayın Yasaklama Anlaşması na katıldı. Mayın Kullanımı 1 ülkede,

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Neler Olacak? EURUSD USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Kuzey Kore gerilimi büyümeye devam ediyor Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilimin

Detaylı

"Türkiye, Gürcistan'a ilham kaynağı olabilir"

Türkiye, Gürcistan'a ilham kaynağı olabilir Wider Black Sea: Perspectives for International and Regional Security Yerevan, 14-15.01.2008 гÛÏ³Ï³Ý ÙÇç³½ ³ÛÇÝ ïýï»ë³ï³ý ѻﳽáïáõÃÛáõÝÝ»ñÇ ËáõÙµ Turkish Media Reactions (In Turkish) "Türkiye, Gürcistan'a

Detaylı

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü On5yirmi5.com Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü Brüksel'de bugün art arda patlamalar gerçekleşti. Patlamalarda ölen insanların sayısı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.en son veriler en az

Detaylı

Gen haritasının ne kadarı tamamlandı DNA'nın şimdiye kadar yüzde 99'u deşifre edildi.

Gen haritasının ne kadarı tamamlandı DNA'nın şimdiye kadar yüzde 99'u deşifre edildi. Bilim dünyası, yaşamı alt üst edecek yeni bir gelişmeye daha imza atarak insan DNA'sının şifresini çözmeyi başardı. Çıkarılan 'gen haritası' sayesinde kalp ve kanser hastalığı tarihe karışacak ve insan

Detaylı

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TARIMDAKİ BÜYÜME İŞSİZLİĞİ GERİLETTİ Tarım sektörü son 10 yılın 8 inde büyüyerek yakaladığı istikrarı, 2015 yılında da sürdürürken yarattığı istihdamla toplam işsizlik

Detaylı

Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt

Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt Körfez'in petrol zengini ülkesi: Kuveyt Kuveyt, dünyada bilinen ham petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde 10 una sahip ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliğinin (OPEC) 5. büyük petrol üreticisi konumunda.

Detaylı

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin 1 Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye de insan hakları ihlallerinin sistematik olarak artması ışığında, Haziran 2011 de kurulan, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. SNHR, mağdurların haklarının

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD USDTRY BRENT PETROL EURUSD Avrupa Birliği hızlı bir ayrılıktan yana Birleşik Krallık ın Avrupa Birliği nden

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları 1990 yılında Körfez Krizi sonrasında Kuzey Irak tan sığınmacı akını 17 Ağustos 1999 Marmara depremi TTB ODSH Kolu Yönergesi çerçevesinde, TTB ODSH Kolu

Detaylı

ITUC KONGRESİ KARAR TASLAĞI NDA HAK-İŞ İN ÖNERİLERİ KABUL GÖRDÜ

ITUC KONGRESİ KARAR TASLAĞI NDA HAK-İŞ İN ÖNERİLERİ KABUL GÖRDÜ ITUC KONGRESİ KARAR TASLAĞI NDA HAK-İŞ İN ÖNERİLERİ KABUL GÖRDÜ HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 24-25 Mayıs 2018 tarihinde Londra da gerçekleştirilen ITUC Genel Kurul kararlarını ele alan, ITUC İcra Kurulu

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu

Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Türk-Japon Ekonomi Forumunda konuştu Aralık 05, 2011-12:44:35 Türk-Japon Ekonomik Forumunda konuşan Babacan, Türkiye ve Japonya arasında geçmişten gelen tarihi dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, iki

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.09.2015 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Her gün gelen şehit haberlerine YETER İki yıldır bitmeyen seçim maratonuna YETER Siyasetçilerin

Detaylı

DURUM RAPORU Türkiye deki Ezidi Sığınmacılar, 16 Ekim 2014

DURUM RAPORU Türkiye deki Ezidi Sığınmacılar, 16 Ekim 2014 HAYATA DESTEK SUPPORT TO LIFE www.hayatadestek.org DURUM RAPORU Türkiye deki Ezidi Sığınmacılar, 16 Ekim 2014 DURUM ÖZETİ Ağustos 2014 başında Irak ın Sinjar bölgesine IŞİD tarafından yapılan saldırı sonucunda

Detaylı

Sektör Haberleri 18 HAZİRAN 2018

Sektör Haberleri 18 HAZİRAN 2018 Sektör Haberleri 18 HAZİRAN 2018 İçindekiler Çin de ortalama nihai mamul fiyatı haftalık %0,4 arttı 3 EUROFER başkanı AB de koruyucu vergilerin acilen uygulanması için çağrıda bulundu 3 Türkiye ABD li

Detaylı

'Bende dağa çıkmadım'

'Bende dağa çıkmadım' 'Bende dağa çıkmadım' Milletvekili Pervin Buldan'ın yaşadıklarından yola çıkarak açıklamarda bulunan ve 'bende olsa dağa çıkardım' diyen Başbakan Yarsımcısı Bülent Arıç Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi

14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi 14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi SGK BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TEDAVİLERİN VE AMELİYATLARIN DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNDE OLMASI GURUR VERİCİDİR -SİGARA KULLANIMINDA

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz

İsterlerse Hristiyan öğrencilerimize de din kültürü sorusu sorabiliriz Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak sınavlara ilişkin, "Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma 18.00'de

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

'Şaibeli para transferlerinde Türkiye 26'ncı'

'Şaibeli para transferlerinde Türkiye 26'ncı' 'Şaibeli para transferlerinde Türkiye 26'ncı' Valeria Perasso BBC Muhabiri Küresel Finansal Dürüstlük Örgütü nün (GFI) hazırladığı Kara para dolaşımı raporunda Türkiye nin yılda ortalama 3,5 milyar dolarlık

Detaylı

Özal'dan şok açıklama

Özal'dan şok açıklama Özal'dan şok açıklama Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal şok bir fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. Ahmet Özal meclise seslenerek ölümü şüpheli kişilerin ve faili meçhullerin şüpheli ölümlerde

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı

Teknik Bülten. 21 Haziran 2016 Salı Güne Başlarken İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, seçmenleriyle buluşmak için gittiği, İngiltere'nin kuzeyindeki seçim bölgesi olan West Yorkshire'da silahlı saldırı sonucu vurulmasının ardından

Detaylı

GÜNLÜK OLARAK NEDEN YETERLİ MİKTARDA KALSİYUM ALMALIYIZ?

GÜNLÜK OLARAK NEDEN YETERLİ MİKTARDA KALSİYUM ALMALIYIZ? GÜNLÜK OLARAK NEDEN YETERLİ MİKTARDA KALSİYUM ALMALIYIZ? Kalsiyum bir çok kişinin bildiği gibi kemik ve dişlerin yapı, oluşum ve sürdürülmesinde temel bir gereksinimdir. Kemik erimesini azaltmada yardımcı

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi

Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi Trinidad ve Tobago 1990: Latin Amerika'nın ilk ve tek İslam devrimi 1990 yılında Latin Amerika'nın ada ülkesinde bir grup Müslüman ülkedeki yönetimi ele geçirmek için silahlı darbe girişiminde bulunmuştu.

Detaylı

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti 05.02.2013 Toplam 26.2 trilyon metreküp ispat edilen doğalgaz rezervleriyle dünyadaki ispat edilen doğalgaz kaynaklarının yüzde 11,7 sini elinde bulunduran Türkmenistan,

Detaylı

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı?

Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Beyaz Saray'daki Trump-Erdoğan Zirvesinden Ne Çıktı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Amerika Başkanı Donald Trump ilk kez Beyaz Saray'da biraraya geldi. 22.05.2017 / 10:49 Washington Türk-Amerikan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL İngiltere MB ndan parasal destek sinyali İngiltere MB Başkanı Mark Carney dün yaptığı

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Haziran 2016 Cuma

Teknik Bülten. 17 Haziran 2016 Cuma Güne Başlarken İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, seçmenleriyle buluşmak için gittiği, İngiltere'nin kuzeyindeki seçim bölgesi olan West Yorkshire'da silahlı saldırı sonucu vurulmasının ardından

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 12 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 12 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 12 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Davutoğlu: Sağlıklarından haberdarız Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul da IŞİD'in konsolosluk baskınında kaçırılan 48 Türk'ün güvenliğinden emin olduklarını

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ

PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ PİYASALARDA FOMC BEKLENTİSİ 15.08.2017 Haftanın ilk gününü verilerden yoksun çoğunlukla yatay bir seyirle geçirdik. Siyasi durumda ise gündem geçen haftaki gibi ABD-Kuzey Kore gerginliğiydi. ABD, Kuzey

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

Bu bölümde A.B.D. nin tarihi ve A.B.D. hakkında sıkça sorulan konular hakkında genel bilgilere yer verilmektedir.

Bu bölümde A.B.D. nin tarihi ve A.B.D. hakkında sıkça sorulan konular hakkında genel bilgilere yer verilmektedir. - 1 - I. A.B.D. HAKKINDA GERÇEKLER Bu bölümde A.B.D. nin tarihi ve A.B.D. hakkında sıkça sorulan konular hakkında genel bilgilere yer verilmektedir. 1- Genel bakış A.B.D. nin değişen nüfus yapısı: http://usinfo.state.gov/journals/itsv/0699/ijse/ijse0699.htm

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER

KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER SORULAR 1- Demokrasiyi halkın halk için halk tarafından yönetimi olarak tanımlayan kimdir? A) Lincoln B) Montesquieu C) Makyavel D) Schumpeter E) Dahl 2- Demokrasi kavramı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir

Detaylı

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli

İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli siyasetçi ve örgütler: Diktatörlüğe karşı Kürtlerle dayanışma büyütmeli İsviçreli örgütler ve siyasetçiler, Erdoğan diktatörlüğüne karşı yürüyerek, Kürt halkıyla uluslararası dayanışmanın büyütülmesi

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Kasım 2013 ACI KAYBIMIZ TÜRKİYE-NORVEÇ İŞBİRLİĞİ FORUMU 1938 DEN 2013 E 10 KASIM LAR END RUSYA TAYLAND ÇİN İZMİR İKTİSAT KONGRESİ 3 gün boyunca

Detaylı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu GÜNÜN MANŞETLERİ 23 Temmuz 2016 Cumartesi 11:52 Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Darbeci Kurşununa Hedef Oldu FETÖ darbe girişimi olaylarında darbecilerin hedefinde UIC Yönetim

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2016 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

ORTAK PNR UYGULAMASINA DOĞRU ADIM ADIM

ORTAK PNR UYGULAMASINA DOĞRU ADIM ADIM AVRUPA TERÖRLE MÜCADELEDE SAFLARI SIKILAŞTIRIYOR: ORTAK PNR UYGULAMASINA DOĞRU ADIM ADIM 62 EKONOMİK FORUM Melih ÖZSÖZ İKV Genel Sekreter Yardımcısı Son zamanlarda AB gündeminde yaşanan terör olaylarına

Detaylı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? -PARİS- İki devlet düşünün. Biri, güçlü ve etkili bazı devletler tarafından kuşatılmak istenirken, diğeri ise

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Uluslararası İlişkiler Ana Gazi Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Uluslararası İlişkiler Ana Gazi Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Fatma ÇOBAN Doğum Tarihi: 1983 Öğrenim Durumu: Doktora Yabancı Dil : İngilizce Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı

Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Hüsnü Özyeğin; YİSAD da konuştu Türk yöneticiler her yerde başarılı Türkiye nin topal ayağı eğitimdir diyen Özyeğin, düşük eğitim düzeyi ile ekonominin gelişmesini mucize olarak yorumladı. Cari açığın

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor

Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye de üniversiteye giremeyen öğrenciler Fas ta üç dil öğreniyor Türkiye deki üniversite imkanlarının zorluğu ve kontenjan sıkıntısı öğrencileri değişik arayışlara itiyor. Her yıl 50 binin üzerinde

Detaylı

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 23.03.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Dünyada En Hızlı Yaşlanan İkinci Ülke: Türkiye 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında,izmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

Enerji Ülkeleri.Rusya En Zengin..! 26 Ocak 2015

Enerji Ülkeleri.Rusya En Zengin..! 26 Ocak 2015 Enerji Ülkeleri.Rusya En Zengin..! 26 Ocak 2015 Dünyanın Enerji Kaynakları Konusunda En Zengin Ülkeleri A1 Capital Yorumu Coğrafya ve tarih kitaplarında ülkemiz için jeopolitik öneme sahip kilit ve kritik

Detaylı

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı.

Musul Sorunu'na Lozan'da bir çözüm bulunamadı. Bu nedenle Irak sınırının belirlenmesi ileri bir tarihe bırakıldı. MUSUL SORUNU VE ANKARA ANTLAŞMASI Musul, Mondros Ateşkes Anlaşması imzalanmadan önce Osmanlı Devleti'nin elinde idi. Ancak ateşkesin imzalanmasından dört gün sonra Musul İngilizler tarafından işgal edildi.

Detaylı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı

Fırat Kalkanı harekatı Başladı Fırat Kalkanı harekatı Başladı Suriye nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri, Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Detaylı

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu

TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu TÜRKİYE TURİZMİ Değerlendirme Raporu Özet Sonuçlar *2016 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 30.05 oranında düşüş gösterirken 2017 ilk 9 ayında yüzde 28 artış kaydedilmiştir. *Türkiye'ye en çok

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Nedensellik. BBY606 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan

Nedensellik. BBY606 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan Nedensellik BBY606 Araştırma Yöntemleri Güleda Doğan Ders İçeriği Kuram, kuramsal açıklama Nedensel açıklama, nedensellik Zaman sırası, ilişki, alternatiflerin elenmesi İyi nedensel ilişki, nedensel mekanizma

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 13 Haziran 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER BOE/Carney, "Faizler piyasaların beklediğinden daha yakın zamanda artabilir" İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faiz oranlarının

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı