IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum"

Transkript

1 IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

2 Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Gözler Fed in Vereceği Faiz Kararında Bugün ekonomik gündemin ana başlığı Fed in vereceği faiz kararı olacak. TSİ 22:00 da açıklanacak karar öncesinde piyasada sakin bir seyir var. Ancak karar ile birlikte piyasada volatilite üst seviyelere çıkabilir. Toplantıya yönelik beklenti ise 25 baz puanlık bir faiz artırımına gidilmesi yönünde. Fiyatlamaların içine tamamen girdiğini düşündüğümüz 25 baz puanlık artıştan ziyade takip etmemiz gereken Fed üyelerinin 2017 yılına yönelik kaç faiz artırımı bekledikleri olacak yılına yönelik beklentilerde ise önümüze iki senaryo çıkıyor. Bunlardan ilki piyasaların rahatlamasına neden olacak olan, 2017 yılı için iki faiz artırımı öngörüsünün korunması. Bu durumda dolar tarafında bir gevşeme beklemek daha doğru olacaktır. Ayrıca karar sonrası konuşacak olan Fed Başkanı Janet Yellen ın alışkın olduğumuz güvercin söylemlerini koruması durumunda bu gevşemenin derinleştiğini görebiliriz. Diğer senaryo ise 2017 yılına yönelik ikiden fazla artış öngörüsünün yer alması. Son zamanlarda iyi gelen ABD verileri ve Trump ın başkan seçilmesiyle birlikte uygulayacağını söylediği politikaların etkisi Fed i böyle bir karar almaya itebilecek unsurlar. Ancak geçtiğimiz Aralık ayında dört faiz artırımı hedefiyle yola çıkan Fed in, sadece bir artış ile yılı geride bırakması, bu yıl böyle bir söylemden uzak tutacaktır diye düşünüyoruz. Ancak yine de böyle bir öngörüde bulunulursa dolar tarafındaki ralli bir süre daha devam edecektir demektir. Bu durumda dolar/tl gibi gelişmekte olan ülke para birimleri başta olmak üzere dolara karşı sert değer kayıpları gelebilir.

3 Kurda hareket 2016 nın son büyük olayı olan FOMC Aralık ayı toplantısı öncesinde bandında fiyatlanıyor. FOMC toplantısında 25 baz puanlık artış fiyatlanmış durumda. Fed üyelerinin 2017 de kaç faiz artırımı beklediği ile ilgili nokta tahminler piyasanın odağında olacak. Bir diğer unsur ise yüksek kamu harcaması yapması beklenen Trump yönetimi ile beklentileri Fed üyelerinin ne kadar dikkate aldığı. Daha önceki yönlendirmelere baktığımızda Fed üyelerinin eldeki mevcut verilerle hareket ettiğini görüyoruz. Trump yönetimi ile ilgili belirsizliklerin şu an için Fed kararlarında bir etkisi olması fazla mümkün gözükmüyor. Ancak sadece ekonomik veriler bazında baktığımızda tam istihdama yaklaşan bir ekonomi, yüzde 2 lik hedef doğrultusunda tırmanan bir enflasyon var. Bu unsurlar Fed in önceki toplantılarında 2017 için 2 faiz artırımı öngörüsünü yukarı taşıyabilir. Kurda teknik olarak baktığımızda üstünde dirençleri oldukça önemli. Geri çekilmelerde ise 1.06 seviyesinin altında seviyeleri takip edilebilir bölgesi ise güçlü destek konumunda, bu seviyenin altında satış baskısı artabilir.

4 Dolar endeksinde meydana gelen geri çekilmenin etkisiyle altın fiyatlarında hafif satıcılı bir seyrin hakim olduğu bir gün geçiriyoruz. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde meydana gelen düşüş altına destek olan diğer önemli gelişme konumunda. Veri akışı bakımından ise odak noktasında Fed in bu akşam vereceği faiz kararı olacak. Faizde 25 puanlık artırıma gidilmesi neredeyse kesin gözüyle bakılırken, 2017 yılına yönelik beklentiler altına yön verecek. Fiyatlamaların içerisine şu anda iki faiz artırımı girmiş durumda. Beklenti doğrultusunda 2017 için iki faiz artırımının korunması altın fiyatlarında yükselişi beraberinde getirebilir. İkinin üzerinde faiz artırım beklentisi ise altın fiyatlarında satış baskısının daha da derinleşmesini tetikleyecektir. Teknik olarak ise düşüş trendi içerisindeki hareketine devam eden değerli metalde destek olarak 1150 ve 1135 dolar destekleri takip edilmeli. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1172 ve 1188 dirençleri önemli olacaktır.

5 İngiltere de istihdam piyasası 6 yıldan beri ilk daralmayı yaşadı. Ekim ayında işsizlik oranı yüzde 4.8 olarak değişmedi ancak işsizlik haklarından yararlanmak için başvuranların sayısı Kasım ayında artış gösterirken Ekim ayı rakamları da yukarı yönlü revize edildi. Datada olumlu bir gelişme ise ortalama gelir endeksinde. Ağustos-Eylül-Ekim aylarında ortalama gelir yüzde 2.5 artış gösterdi. Şu ana kadar İngiltere ekonomisi Brexit etkilerine karşı direnç gösterdi ancak İngiltere MB önümüzdeki sene işsizlik oranının yüzde 5.4 e yükselmesini bekliyor ve artan enflasyonun tüketici harcamalarında olumsuz bir etkisi olacağı tahmin ediliyor. Kurda teknik olarak ise 1.26 nı altında fiyatlanan hareketin 1.27 seviyesini aşması halinde seviyeleri direnç olarak takip edilebilir üstünde kapanışlar toparlanmayı hızlandırabilir. Geri çekilmelerde ise önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

6 Dün Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) nın aylık petrol piyasası raporunun ardından bugün, OPEC in Petrol Piyasası Raporu takip edildi. Rapora göre üretimin, hem OPEC hem OPEC dışı ülkelerde artarak Kasım ayında 96.8 milyon varile yükseldiği açıklandı. Birlik içi üretim en çok Angola, Nijerya ve Libya da artarken, en büyük düşüş Kuveyt ve Suudi Arabistan tarafında gerçekleşti. Küresel petrol talebinin ise geçen yıla göre 1.24 milyon varil artışla günlük 94.4 milyon varil seviyesinde gerçekleşeceği belirtildi. Bugün ise hem küresel piyasalar adına hem de petrol piyasaları adına oldukça önemli bir gün. Önce ABD tarafında haftalık ham petrol stokları açıklanacak. Stokların bu hafta 1.58 milyon varil azalması bekleniyor. Sonrasında ise gözler FOMC toplantısında olacak. Doların kuvvetlenmesi ile petrol fiyatlarında düşüş, tam tersi bir senaryoda ise fiyatlarda yükseliş görebiliriz. Teknik olarak ise 55 doların altına sarkan Brent petrolde hareketlilik bu seviyenin altında devam ederse görülebilir. Toparlanmalarda ise 55 dolar aşılırsa takip edilebilir.

7 Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya nın Türkiye Bankalar Birliğinde(TBB) yaptığı sunumda, gerekli olması durumda piyasaya esnek ihaleler yoluyla veya doğrudan müdahale edilebileceği söyleminde bulunması, kurda 3,45 seviyesine kadar gevşemeyi beraberinde getirmişti. Bugün ise ana gündem maddesi Fed in vereceği faiz kararı olacak. TSİ 22:00 da gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık artırıma gidilmesine kesin gözüyle bakılırken, asıl önemli olan 2017 yılına yönelik üyelerin faiz tahminleri olacak yılında ikiden fazla faiz artırımı beklentisi gelmesi durumunda kurda yukarı yönlü hareketlenme görebiliriz. İki faiz artırımı beklentisinin korunması halinde ise kurda yeni fiyat bandı 3,35-3,40 olabilir. Teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareketlerde 3,5060 direnci önemini korumaya devam ediyor. Bu seviyenin aşılması durumunda 3,53 yeni hedef olabilir. İki faiz artırımı beklentisi ve güvercin açıklamalarla birlikte ise önce 3,44 ardından 3,35-3,40 bandına hareketlenme görebiliriz.

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Tutanaklar ne şahin, ne güvercin Dün, FOMC üyelerinin oy birliği ile politika faizini

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Piyasalar gün içerisinden Çin ve İngiltere verilerini takip etti. Çin den ge

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Yurt içinde bugün Nisan ayı işsizlik oranı ve Haziran ayı bütçe dengesi açıklandı.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi TCMB nin faiz koridorunun

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Yurt içinde yatırım reform paketi açıklandı Geçen hafta açıklanan yüzde 4.8 lik

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30. Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ. 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır'

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30. Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ. 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır' SABAH BÜLTENİ Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30 Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır' Merkez Bankası'nın anketine göre enflasyon, büyüme ve dolarda

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 12 Kasım 2015 Saat 08:30. Piyasalar cari fazla ile yükseldi SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 12 Kasım 2015 Saat 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Piyasalar "cari fazla" ile yükseldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Eylül ayı cari işlemler

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Tarihi oylamaya 1 gün kaldı Yarın gerçekleştirilecek oylamada İngiltere halkı, İngiltere

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Gündemdekiler Yeni güne Avrupa dan gelen enflasyon verileri ile başlangıç yaptık.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Brexit sonrası oluşan son iki günlük havanın biraz daha iyimser fiyatlamalara yol

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - GSYİH *10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı *12:00 Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi *17:00 ABD - Empire State İmalat Endeksi Salı; *04:30 Avustralya

Detaylı

Gündem 28.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 28.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1055 1,5353 121,090 2,8899 1163,45 47,40 Yüksek 1,1078 1,5359 121,094 2,9149 1168,86 47,54 Düşük 1,1031 1,5283 120,165 2,8882 1161,07 46,39 Kapanış

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor Dolar önemli para birimleri karşısında 3 aydan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın bir seyir

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 16 Eylül 2015 Saat 08:30. Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 16 Eylül 2015 Saat 08:30. Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 16 Eylül 2015 Saat 08:30 GENEL HAFTA ÖZETİ Fitch Avrupa için kaldıraçlı kredi tahminini düşürdü Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, özel hisse senedi fonlarının

Detaylı

Gündem 09.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50%

Gündem 09.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1238 1,5317 120,015 2,9400 1145,35 51,66 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1327 1,5372 120,109 2,9493 1151,55 53,49 Düşük

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini hatırlatmakta

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 15 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Moody s gelişmekte olan ülkeleri uyardı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody s yayımladığı son raporunda FED in bu hafta faiz artırması halinde

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Brexit beklentileri yön değiştirdi Referanduma bir haftadan az bir süre kala dün

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0992 1,5313 121,490 2,9119 1164,71 47,99 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1068 1,5382 121,511 2,9215 1169,71 48,29 Düşük

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

*Küresel borsa endekslerindeki negatif görünümün etkisiyle dünü düşüşle tamamlayan Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlaması bekleniyor.

*Küresel borsa endekslerindeki negatif görünümün etkisiyle dünü düşüşle tamamlayan Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlaması bekleniyor. SABAH BÜLTENİ Piyasalar İçin Kritik Gün 16 Mart 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr Piyasalar *BİST-100 endeksi en son geçtiğimiz yılın Kasım ayında görülen 80 bin seviyelerine gelen

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Brexit beklentileri piyasalara yön vermeye devam ediyor Tüm piyasaları etkisi altına

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 19.08.2014 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki

Ekonomik Ajanda Zaman Ülke Önem Açıklanacak Beklenti Önceki Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,10598 1,56122 123,55 2,75923 1094,79 Yüksek 1,10839 1,56896 124,02 2,77479 1102,03 Düşük 1,09669 1,55877 123,33 2,75323 1090,5 Kapanış 1,09831 1,56032

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda gözler FED in üzerinde.. 16 Aralık 2015 08:30. Emre ÖZGÜVEN Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda gözler FED in üzerinde.. 16 Aralık 2015 08:30. Emre ÖZGÜVEN Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ SABAH BÜLTENİ Piyasalarda gözler FED in üzerinde.. 16 Aralık 2015 08:30 Emre ÖZGÜVEN Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ El-Erian: FED bu sefer faiz artıracak Piyasaların beklediği FED kararı öncesi bir açıklama

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 06 Mayıs 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 06 Mayıs 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dün açıklanan hareketli veri gündeminin ardından

Detaylı

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi Brent Petrol

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi Brent Petrol 30 Mart Detaylı Enstrüman Analizi Brent Petrol Zayıf Dolar Desteği ile Brent Petrol de Düşüş Hız Kesti FED Başkanı Yellen in ekonomi ve faiz artırımlarına ilişkin dün verdiği mesajlar ile piyasalarda pozitif

Detaylı

FX MONİTÖR 11.02.2016

FX MONİTÖR 11.02.2016 FX MONİTÖR 11.02.2016 TÜRKİYE TCMB tarafından açıklanan verilere göre cari işlemler açığı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1.6 milyar dolar azalarak 5.07 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Nisan 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Nisan 2016 Çarşamba Günlük Bülten 20 Nisan 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Doha toplantısından bir karar alınmaması küresel anlamda volatilitenin artmasına neden oldu. Kuveyt petrol işçilerinin

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 16-17 Eylül'de gerçekleştirdiği

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Haftaya yeni günün ilk saatlerinde açıklanan Japonya verileriyle başladık. TSI 01:50 de gelen ve beklentilerin altında açıklanan büyüme rakamları üst üste 2.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Aralık 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Aralık 2015 Çarşamba Günlük Bülten 9 Aralık 2015 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Fed toplantısında açıklanacak kritik faiz kararı öncesi yön arayan uluslararası

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 14.10.2014

GÜNE BAŞLARKEN 14.10.2014 GÜNE BAŞLARKEN 14.10.2014 USD/TRY FED üyelerinin açıklamaları ile haftaya sert düşüş ile başlayan USDTRY paritesi, güne sakin başlayarak yatay hareketler gerçekleştirmekte. Dolar tarafında yaşanan satışların

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014

GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014 GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014 USD/TRY Amerika ekonomisinden gelen hızlı büyüme rakamlarının ardından bugün gündemin adı Türkiye Merkez Bankası ndan gelecek olan para politikası kararları olacaktır. USDTRY

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Ocak 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Ocak 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yeni günün gündem maddesi olarak Avrupa Merkez Dolar Yen Teknik Analiz Pound

Detaylı

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43

04.04.2016. Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1379 1,4358 112,566 2,8146 1232,10 40,16 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1437 1,4371 112,583 2,8364 1235,39 40,43 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 24 Şubat 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 24 Şubat 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Finansal piyasalar yeni günde hem yurt içinde hem

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan yoğun veri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

Gündem 17.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 17.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1269 1,5343 120,433 3,0272 1105,05 Yüksek 1,1321 1,5528 120,730 3,0324 1124,45 Düşük 1,1214 1,5330 120,113 2,9914 1104,1 Kapanış 1,1291 1,5495 120,560

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

Gündem 15.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 15.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1343 1,5424 120,650 3,0493 1107,48 Yüksek 1,1373 1,5471 120,840 3,0696 1110,56 Düşük 1,1284 1,5372 119,854 3,0362 1103,65 Kapanış 1,1317 1,5427 120,235

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yoğun veri gündeminin takip edildiği geçtiğimiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 16.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta sakin seyreden piyasalarda yeni haftanın ilk işlem gününde de yoğun olmayan bir veri gündemi bizi bekliyor. ABD tarafında TSI 18:30 da 3 aylık

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yunanistan tarafında yaşanan gelişmeler hafta boyunca küresel piyasalarda

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 28 Mayıs 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 28 Mayıs 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Veri gündemi açısından sakin geçen dünkü gündemin

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1346 1,5445 119,844 2,9005 1175,60 48,48 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1378 1,5477 120,093 2,9137 1179,70 48,62 Düşük

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Eylül 2015 Saat 08:30. ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı

SABAH BÜLTENİ GENEL HAFTA ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 30 Eylül 2015 Saat 08:30. ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 30 Eylül 2015 Saat 08:30 GENEL HAFTA ÖZETİ ABD'de tüketici güveni beklentileri aştı ABD'de tüketici güven endeksi 103 ile Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi 21 AĞUSTOS 2015 09:00. Dolar 3 TL seviyesinin üzerini gördü

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi 21 AĞUSTOS 2015 09:00. Dolar 3 TL seviyesinin üzerini gördü SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 21 AĞUSTOS 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ Dolar 3 TL seviyesinin üzerini gördü Dolar 3 TL seviyesinin üstünü görerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar/TL kuru

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Mart 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Mart 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Yeni haftanın ilk işlem

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma Günlük Bülten 7 Ağustos 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Haftanın son işlem gününde hafta boyunca merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam rakamları ile işsizlik oranı ana

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 3 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak ekonomik verilere odaklandığımız haftanın ilk işlem gününde yurt içinde

Detaylı

Gündem 21.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 21.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1430 1,5587 120,003 3,0118 1131,15 Yüksek 1,1460 1,5658 120,409 3,0160 1141,82 Düşük 1,1270 1,5514 119,058 2,9785 1127,64 Kapanış 1,1298 1,5530 119,971

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Temmuz 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Temmuz 2015 Çarşamba Günlük Bülten 8 Temmuz 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Piyasalar bir yandan Yunanistan belirsizliği diğer Günlük Bülten yandan Çin borsalarında yaşanan sert kayıpların yarattığı

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi GÜNE BAŞLARKEN FED den beklenen faiz hamlesi gerçekleşti. Salı günü başlayan FOMC toplantısının Çarşamba akşamı sona ermesiyle yapılan bildiriyle federal fon oranlarının piyasanın beklentisine paralel

Detaylı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda 22 Aralık 2014 EURUSD HAFTALIK GÖRÜNÜM Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda petroldeki düşüşün Almanya daki enflasyonu negatife döndürebileceğini

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 17 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU FED sıfır faiz dönemini sona erdirdi ABD Merkez Bankası (FED) 10 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırdı. Aralık ayı FOMC toplantısında oy birliğiyle alınan

Detaylı

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın

Mart. Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın 08 Mart Detaylı Enstrüman Analizi EUR/USD ve Altın ECB ardından Euro da hareketlilik artabilir Euro Bölgesi genelinde düşük seyrini sürdüren enflasyon kendini hissettirirken, Perşembe günü açıklanacak

Detaylı

Global Piyasalar. XTB Günlük Bülteni. *Fed toplantısı öncesinde dün gelen ABD verileri..

Global Piyasalar. XTB Günlük Bülteni. *Fed toplantısı öncesinde dün gelen ABD verileri.. XTB Günlük Bülteni Global Piyasalar *Fed toplantısı öncesinde dün gelen ABD verileri.. ABD'de perakende satışlar %0,3 beklenirken Ağustos'ta %0.2 yükselerek tahminlerin altında artış gösterdi. Otomotiv

Detaylı

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0932 1,4813 120,515 2,9180 1061,58 36,48 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Düşük

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar bugün açıklanacak olan Fed kararını

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Nisan 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Nisan 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın yeni işlem gününde

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Aralık 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Aralık 2015 Çarşamba Günlük Bülten 23 Aralık 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten Dün TCMB nin faiz değişikliğine gitmemesi yurt içinde volatilitenin artmasına neden oldu. Dolar/Tl kurunda yaşanan hızlı yükseliş 2,9500

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1016 1,5415 120,735 2,8234 1134,50 48,86 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1031 1,5445 121,240 2,8493 1138,39 50,89 Düşük

Detaylı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi 18 AĞUSTOS 2015 09:00. Koalisyon olmadı, dolar rekor kırdı

SABAH BÜLTENİ GENEL GÜN ÖZETİ. Destek FX Piyasa Gözlemi 18 AĞUSTOS 2015 09:00. Koalisyon olmadı, dolar rekor kırdı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 18 AĞUSTOS 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ Koalisyon olmadı, dolar rekor kırdı Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/tl 2,86'yı aşarak tarihi zirvesini

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 2 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. Türkiye imalat PMI 49.3'e düştü

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 2 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. Türkiye imalat PMI 49.3'e düştü SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 2 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ Türkiye imalat PMI 49.3'e düştü İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye PMI İmalat Sanayi Raporu na göre, temmuzda 50,1 olarak ölçülen

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 15 Temmuz 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 15 Temmuz 2015 Çarşamba Günlük Bülten 15 Temmuz 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda merakla beklenen Fed Başkanı Jannet Günlük Bülten Yellen ın bugün takip edilecek konuşması öncesinde dün

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Şubat 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 20 Şubat 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Hafta boyunca önemli merkez bankalarının kararları

Detaylı

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ

Günlük Bülten 16.06.2016 Perşembe ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ e Günlük Bülten EKONOMİK TAKVİM ZAMAN DÖVİZ ÖNEM OLAY BEKLENTİ ÖNCEKİ 11.30 20:00 GBP USD!!! Perakende (FOMC) Üyesi Satışlar Kaplan ın (Aylık) (May) Konuşması 0,2% 1,3% GÜNÜN ÖZETİ 12.00 20:00 EUR USD!!!

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com. SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr GENEL GÜN ÖZETİ OPEC ve Rusya petrol arzını dondurma üzerinde anlaştı Petrol

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 26.11.2014

GÜNE BAŞLARKEN 26.11.2014 GÜNE BAŞLARKEN 26.11.2014 USD/TRY Son dönemlerde Amerika dan gelen en iyi 6 aylık büyüme rallisinin ardından Amerikan Doları nda sert hareketlenmeler meydana geldi. Gelişmiş ekonomilerin yanı sıra gelişmekte

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Geride kalan hafta içerisinde ABD den gelen istihdam verilerinde bozulmanın

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Ocak 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 14 Ocak 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda düşük petrol fiyatları endişe yaratmaya devam ederken,

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 23 Ocak 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 23 Ocak 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Hafta boyunca beklenen Avrupa Merkez Bankası nın Dolar Yen Teknik Analiz

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 15 Aralık 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 15 Aralık 2015 Salı Günlük Bülten 15 Aralık 2015 Salı Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Fed beklentisiyle tedirgin fiyatlamaların takip edildiği piyasalarda yeni işlem gününde İngiltere, ABD ve Euro Bölgesi

Detaylı