ONUR KURULU ÇALIŞMA VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ONUR KURULU ÇALIŞMA VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM"

Transkript

1 ONUR KURULU ÇALIŞMA VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Genel Hükümler AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Türkiye Ormancılar Derneği'nin 5253 Sayılı Yasaya göre değiştirilerek tarihinde yapılan 52.Dönem Olağan Genel Kurulunda kabul edilen Tüzüğü'nün Başlangıç bölümünde yer alan genel ilkeler ile 3.maddede belirlenen derneğin amaçları doğrultusunda oluşturulan kuralları ve işleyişi korumak, derneğin amaç ve ilkeleri ile bağdaşmayan eylemlerinden dolayı derneğe maddi ve manevi zararlar veren üyeler hakkında disiplin kovuşturması yapılması, disiplin cezası vermeye yetkili organlar ile disiplin cezalarına karşı yapılacak itirazları, Onur Kurulu'nun çalışma usul ve esasları ile disiplinle ilgili diğer hususları düzenlemektir. KAPSAM Madde 2- Bu Yönetmelik Türkiye Ormancılar Derneği üyelerinin tümünü kapsar. KURULUŞ ONUR KURULUNUN KURULUŞU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA DÜZENİ Madde 3- Onur Kurulu Dernek Tüzüğünün 22.maddesi gereğince Dernek Genel Kurulu'nda seçilen 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşur.onur Kurulu üyeleri yapacakları ilk toplantıda kendi aralarında bir başkan,bir başkan yardımcısı ve bir sekreter üye seçerler. Onur Kurulu, başkanın çağrısı üzerine belirlenecek yer,gün ve saatte salt çoğunlukla toplanır.toplantı gündeminin hazırlanması, ilgililere duyurulması,kurul çalışmalarının düzenli yürütülmesi, başkan tarafından ilgililere duyurulması, yazışma ve soruşturma dosyalarının düzenlenmesi, kayıtların tutulması yazman üye tarafından sağlanır. Onur Kurulu toplantısına başkan, başkanın bulunmaması halinde ise başkan yardımcısı başkanlık eder. Disiplin cezaları hariç olmak üzere diğer konularda kararlar salt çoğunlukla alınır. Oylarda eşitlik olması halinde Başkan'ın oyu iki sayılır. Madde 4-Tüzük gereğince Onur Kurulu'nun görevleri şunlardır: 1-Mesleki işler dolayısıyla dernek üyeleri arasında çıkacak anlaşmazlıklara bakmak, 2-Dernek üyeleri hakkında ortaya çıkacak yakınmaları inceleyerek Merkez Yönetim Kuruluna görüşünü bildirmek, 3-Üyelerin üyelikten çıkarılmasına ve disiplin cezasının verilmesine ilişkin hazırlayacağı soruşturma dosyasını Merkez Yönetim Kurulu'na vermek.

2 Madde 5-Yönetim Kurulu'nca Onur Kurulu'na gönderilen disiplin dosyası sekreter üye tarafından noterlikçe onaylı gelen-giden kayıt defterine kaydedilir. Gelen-giden kayıt defterine kaydedilen dosyaya, yıl ve o yılda gelen dosyaların geliş sırasına göre esas numarası verilir. DİSİPLİN SUÇLARI İKİNCİ BÖLÜM Madde 6- Aşağıda sayılan fiiller disiplin suçu ayılır. a- Üyelik koşullarını yitirmek, b- Dernek Tüzüğünün Başlangıç Bölümünde yer alan temel ilkelerine ve 3.ve 4. maddelerinde belirtilen yarar ve amaçlarına ya da Derneğin onur ve saygınlığına aykırı davranışlarda bulunmak. c-dernek Genel Kurulu'nda alınan kararların uygulanmasını ve Dernek çalışmalarını engelleyici faaliyetlerde bulunmak, bu yolla Derneği zarara uğratmak, d-dernek aleyhine faaliyetlerde bulunmak ve Dernek aleyhine çalışma yapan kişi ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek. e-gerek dernek binasında ve gerekse dernek faaliyetleri sırasında düzeni bozacak davranışlarda bulunmak, dernek üyelerine ve konuklara karşı saygı dışı ve onur kırıcı davranışlarda bulunmak, temizlik kurallarına uymamak, hakaret etmek, gürültü yaparak çevreyi rahatsız etmek, dernek ve üyeler hakkında asılsız söylentiler yayarak huzursuzluk çıkarmak, f-derneğe ait mal, araç ve gereçlerini özel işlerinde kullanmak, korumamak, hor kullanmak ve zarar vermek. g-üyelik sıfatının gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, h-derneğin yetkili organlarının üyelerine karşı saygısız davranışlarda bulunmak, hakaret içeren sözler sarf etmek, asılsız söylentiler yaymak, ı-dernek mallarına zarar vermek, i-yetkili organlarca istenilen bilgileri kasten eksik veya yanlış bildirmek veya hiç bildirmemek, j-yetkili organlarca tespit edilen yerler dışında ilan ve pankart asmak, k-yetkili organlarca verilen görevleri yapmamak veya verilen görev ve yetkileri Dernek aleyhine kötüye kullanmak, DİSİPLİN CEZALARI; Madde 7-6.maddede sayılan fiilleri işleyen üyelere aşağıda yazılı cezalar uygulanır. a-uyarma b-kınama, c-üyelikten uyarısız çıkarma, d-üyelikten uyarıyla çıkarma. Yukarıda sayılan disiplin cezaları Onur Kurulu'nun önerisi ve Merkez Yönetim Kurulu kararı ile verilir. Üyeler hakkında verilen disiplin cezaları Merkez Yönetim Kurulu tarafından uygulanır. Üyelikten çıkan veya çıkarılan üyeler Dernek faaliyetlerine katılamazlar, oy kullanamazlar.

3 UYARMA CEZASI Madde 8- Uyarma cezası üyeye, görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazıyla bildirilmesidir. Bu Yönetmeliğin 6.maddesinin e,f,g,h,ı,j,k bentlerinde yazılı eylemleri saptanan üyelere Onur Kurulu'nun önerisi veya doğrudan Merkez Yönetim Kurulu kararı ile verilir. KINAMA CEZASI Madde 9- Kınama cezası, üyeye görevlerinde ve davranışlarında kusurlu sayıldığının yazı ile bildirilmesidir. Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: Uyarma cezasını gerektiren fiilleri Merkez Yönetim Kurulu'nca verilen cezaya rağmen tekrar işleyen üyeler haklarında soruşturma yapılmak üzere Onur Kurulu'na sevk edilirler. Onur Kurulu'nca yapılacak soruşturma sonucunda düzenlenecek rapor doğrultusunda fiili işleyen üyeye verilecek ceza hakkında Merkez Yönetim Kurulu'nda karar verilir. ÜYELİKTEN UYARIYLA ÇIKARMA CEZASI Madde 10- Üyelikten uyarıyla çıkarma cezası, üyenin önce bir yazı ile uyarılması, sonra da yazılı uyarıya rağmen üyelikten uyarıyla çıkarma cezasını gerektiren fiil ve hallerin devamı halinde üyelikten çıkarıldığının yazı ile bildirilmesidir. Dernek Tüzüğünün 10/2. maddesi gereğince üyelikten uyarıyla çıkarma cezasını gerektiren ve Yönetmeliğin 6.maddesinin a,b,c ve d bentlerinde belirtilen eylemlerinden dolayı haklarında yapılacak soruşturma sonunda Onur Kurulunun önerisi Merkez Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarma cezası verilir. Üye ödenti borcunu iki yıl süre ile ödemeyen üyenin üyeliği Merkez Yönetim Kurulu kararı ile askıya alınır. Askı süresi bir yıl olup bu sürenin sonunda da yazıyla, Derneğin internet sitesinde ve Orman ve Av Dergisi'nde yapılacak uyarıya rağmen borcunu ödemeyen üyeler doğrudan Merkez Yönetim Kurulu kararı ile üyelikten çıkarılır. ÜYELİKTEN UYARISIZ ÇIKARMA CEZASI Madde 11- Üyelikten uyarısız çıkarma cezası, Dernek Tüzüğünün 10/1.maddesi gereğince dernek üyeliğinin sona erdiğinin yazı ile bildirilmesidir. Üyelikten çıkarma cezasını gerektiren ve Yönetmeliğin 6.maddesinin a,b,c ve d bentlerinde belirtilen fiilleri işleyenlere Onur Kurulu'nca yapılacak soruşturma ile düzenlenecek rapor'un sonucuna göre Onur Kurulu'nun önerisi ve Merkez Yönetim Kurulu'nun kararı ile üyelikten uyarısız çıkarma cezası verilir. Madde 12- Üyeye aynı fiilden dolayı birden fazla ceza verilemez. ÖNGÖRÜLMEMİŞ DİSİPLİN SUÇLARI Madde 13- Yukarıda sayılan ve disiplin cezası verilmesini gerektiren fiil ve hallerde gerek Derneğe ve gerekse Dernek üyelerine karşı yürürlükteki yasaların suç saydığı ve ceza verilmesini gerektiren fiil ve hallerde aynı türden disiplin cezaları verilir.

4 TOPLU OLARAK İŞLENEN DİSİPLİN SUÇLARI Madde 14-Toplu olarak işlenen disiplin suçlarında, suçluların eylemleri münferiden tespit edilemediği hallerde, topluluğu oluşturan üyelerin her birine ayrı ayrı ceza verilir. CEZALARDA AĞIRLAŞTIRICI VE HAFİFLEŞTİRİCİ SEBEPLER Madde 15- Disiplin cezası verilmesine neden olan bir fiil veya halin tekrarında bir derece ağır ceza uygulanır. Aynı derecede cezayı gerektiren, fakat aynı fiil ve haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının üçüncü uygulamasında da bir derece ağır ceza verilir. Toplu suç işleme ağırlaştırıcı sebep sayılır ve bu durumda bir derece ağır ceza verilir. Madde 16- Disiplin cezalarının verilmesinde tahrik ve suç işleme kastının bulunmaması gibi durumlar hafifletici neden sayılabilir ve bir derece hafif ceza verilebilir. TAZMİNAT Madde 17- Derneğin mallarına karşı işlenen suçlar ile Derneği zarara uğratan diğer fiil ve haller dolayısıyla işlenen suçlar sabit olduğu takdirde meydana gelmiş olan zararlar ayrıca ilgiliye tazmin ettirilir. ÜÇÜNCÜ BOLÜM Disiplin Soruşturmasının Usul ve Esasları DİSİPLİN SORUŞTURMASINA BAŞLANMASI Madde 18- Disiplin soruşturması bir Dernek üyesinin Dernek Merkez Yönetim Kurulu'na yapacağı yazılı başvurusu ile veya Merkez Yönetim Kurulu tarafından doğrudan başlatılır. Başvuruda bulunan kimse şikayet konusu olayları, tüm belge ve tanıklarını dilekçesinde bildirmek zorundadır. Eksik yapılan başvuru dikkate alınmaz. Merkez Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantıda Yönetim Kurulu'nun doğrudan verebileceği cezaları gerektiren fiilleri soruşturmak üzere üyelerinden birisini soruşturmacı olarak görevlendirir.yönetmelik gereğince Onur Kurulu'nun görev alanına giren eylemler için soruşturma yapılmak üzere üye hakkında hazırlanacak dosyayı Onur Kurulu'na gönderir. Onur Kurulu yapacağı toplantıda Merkez Yönetim Kurulu'ndan gelen dosyada yer alan fiilleri soruşturmak üzere bir üyeyi görevlendirir. SORUŞTURMANIN YAPILIŞ ŞEKLİ Madde 19-Soruşturmacı yakınan ile hakkında disiplin soruşturması açılan üyenin iddia ve savunmaları ile delillerini yazılı veya sözlü olarak bildirmek üzere bir yazı ile tarih ve saat belirtmek suretiyle Dernek Merkezine, şube veya temsilcilik

5 merkezine davet eder. Tarafların iddia ve savunmaları ile delilleri bir tutanakla tespit edilir. Soruşturmacı tanıkları dinler, keşif yapabilir, bilirkişiye başvurabilir, gerektiğinde bu işlemlerin istinabe yoluyla görevlendirilecek Şube Başkanı veya Temsilci tarafından yapılmasını isteyebilir. İstinabe talimatında yakınan ve yakınılan ile tanığın kimliği, adresi, telefon numarası ve benzeri açıklayıcı bilgiler ile olayla ilgili beyanları açıkça belirtilir. Tanığa Ceza Muhakemesi Kanununun 55. maddesine uygun olarak önce "Bildiğimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim." şeklinde yemin ettirilir ve yeminin şekli tutanağa yazılır. SAVUNMA HAKKI Madde 20- Hakkında disiplin soruşturması açılan üyenin savunma hakkı esastır. Hiçbir üyeye savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. a-hakkında disiplin soruşturması açılan üyeye atfedilen suçun nelerden ibaret olduğu, savunmasını yapacağı tarihten en az yedi gün önce kendisine yazılı olarak bildirilir. Bu yazıda, üyeden belirtilen gün, saat ve yerde, yazılı veya sözlü olarak savunmasını yapmak, varsa delillerini sunmak üzere hazır bulunması bildirilir. Üyenin Dernek kayıtlarında yazılı adresine iadeli taahhütlü olarak gönderilen davetiye tebligat hükmündedir. b-üyeye yollanacak davetiyede ayrıca çağrıya özürsüz olarak uymadığı veya özrünü kendisine yapılan tebligat tarihinden itibaren yedi gün içinde bildirmediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılacağı ve toplanan delillere göre hakkında karar verileceği bildirilir, c-geçerli bir nedenle çağrıya uymadığı anlaşılan üyeye yedi günü geçmemek üzere yeni bir süre verilerek yazılı veya sözlü savunma vermesi istenir. SORUŞTURMA RAPORU Madde 21- Soruşturma tamamlandığında soruşturmacı tarafından Onur Kurulu veya Merkez Yönetim Kuruluna sunulmak üzere bir rapor düzenlenir. Raporda soruşturma onayı, soruşturmanın başlama ve bitiş tarihi, soruşturulanın kimliği, suçlama konularının nelerden ibaret olduğu, soruşturmanın aşamaları, Elde edilen delillerin nelerden ibaret olduğu, yakınan ve tanıkların ifadeleri ile yakınılanın savunması özetlenir. Raporun sonunda soruşturmacının suçun niteliği ile verilmesi önerilen cezanın ne olması gerektiği konusunda kanaati belirtilir. Elde edilen belgeler bir dizi pusulasına bağlanarak rapora eklenir. Onur Kurulu'nun ilk toplantısında rapor değerlendirilerek Yönetim Kuruluna yapılacak öneri kararlaştırılır. Merkez Yönetim Kurulu ilk toplantısında rapor ve ekleri değerlendirilir ve üyeye ceza verilip verilmemesine karar verir. Merkez Yönetim Kurulu soruşturma dosyasının Onur Kurulu'na gönderilmesine veya gönderilmemesine toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir. Madde 22-Merkez Yönetim Kurulu tarafından soruşturması tamamlanarak Onur Kurulu'na gönderilmesine karar verilen üye hakkında tedbir kararı verilmesi istenebilir. Onur Kurulu yapacağı ilk toplantıda Merkez Yönetim Kurulu'nun bu

6 önerisini değerlendirerek gerekli görürse üye hakkında tedbir kararı verebilir. Tedbir kararı Merkez Yönetim Kurulu'nca üyeye bildirilir. Üye tedbir kararına karşı kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren yedi gün içinde Onur Kurulu'na itiraz edebilir. Yapılan itiraz nedeniyle Onur Kurulu'nun tedbir konusunda vereceği karar kesindir. Hakkında tedbir kararı verilen üye Dernek faaliyetlerine katılamaz. CEZA KOVUŞTURMASI İLE DİSİPLİN KOVUŞTURMASININ BİR ARADA YÜRÜTÜLMESİ Madde 23- Üye hakkında aynı olaydan dolayı adli ve idari makamlarca ceza kovuşturmasına başlanmış olması disiplin kovuşturmasını durdurmaz. Adli ve idari makamlarca yapılan ceza kovuşturması sonucu şüphelinin mahkum olup olmaması disiplin cezası uygulamasına engel sayılmaz. Madde 24- Onur Kurulu, Merkez Yönetim Kurulu tarafından gönderilen dosya hakkında gerekli incelemeyi yapmak üzere kendi üyeleri arasından birisini raportör olarak görevlendirir. Raportör hakkında disiplin cezası verilmesi istenilen üyeyi Yönetmeliğin 17 ve 18. maddelerindeki esaslar dahilinde yazılı veya sözlü olarak son savunmasını yapmak üzere Dernek Merkezine davet eder, Üyenin savunması alındıktan sonra bir rapor düzenler. Raportör bu raporun sonunda görüş ve kanaatini belirtir. Raportör görevlendirildiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde raporunu verir. Madde 25- Onur Kurulu raportörün raporunu verdiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde toplanarak son kararını verir. Kararlar, noterlikçe onaylanmış karar defterine yazılır. Madde 26- Onur Kurulu, raportör tarafından düzenlenen rapor ve dosyada bulunan bilgi ve belgeleri değerlendirir ve üye hakkında son kararı verir. Kararlar çoğunlukla alınır. Ancak üyenin üyelikten çıkarılmasına ilişkin kararlar üye tam sayısının 4/5'inin, diğer disiplin cezaları ile kararlar üye tam sayısının 3/5'inin oyu ile alınır. Karara muhalif kalan üyeler kararın sonuna muhalefet gerekçelerini yazarak imzalarlar. Madde 27- Onur Kurulu tarafından tamamlanan dosya gereği yapılmak üzere Yönetim Kurulu'na gönderilir. Merkez Yönetim Kurulu üye hakkında alacağı kararı üyeye yazılı olarak tebliğ eder. Madde 28- Dernek Tüzüğü'nün 10.maddesinin 1/b bendi gereğince verilen dernek üyeliğinden çıkarma cezası dışındaki kararlar kesindir. Dernek üyeliğinden çıkarma kararına karşı çıkarılan üyenin ilk Genel Kurul'da itiraz hakkı saklıdır. İtiraz edilen ceza ile ilgili Genel Kurul'un vereceği karar kesindir. Madde 29- Onur Kurulu Tüzüğün 41.maddesinin l.ve 2.bendi gereğince mesleki işler dolayısıyla dernek üyeleri arasında çıkacak anlaşmazlıkları çözmek ve dernek üyeleri hakkında ortaya çıkacak yakınmaları incelemek üzere tarafları yapılacak ilk Onur Kurulu toplantısına davet eder. Onur Kurulu anlaşmazlık ve yakınma konusunun taraflarını olay sırasına göre toplantı odasına alarak dinler, bilgi ve belgeleri değerlendirir, tarafları uzlaştırmaya,

7 aralarındaki anlaşmazlıkları gidermeye çalışır. Bu anlaşmazlıkların ve yakınmaların Derneğe zarar verdiği veya verme eğiliminin bulunduğu kanaatine varılırsa taraflar uyarılır. Yapılan uyarıya rağmen Derneğe zarar vermeye devam eden üyeler hakkında disiplin soruşturması yapılması için Merkez Yönetim Kurulu'na suç ihbarında bulunulur. ZAMANAŞIMI Madde 30- Tüzüğün 10.maddesi gereğince üyelikten uyarıyla çıkarma ve uyarısız çıkarma cezalarını gerektiren fiiller hariç olmak üzere suç sayılan bir fiili işleyen üye hakkında yetkili organlarca fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay içerisinde soruşturma başlatılmadığı takdirde üye disiplin kovuşturmasına tabi tutulamaz. Suçun niteliği ve kovuşturmanın zorunlu nedenlerle uzaması halinde Merkez Yönetim Kurulu'nun önerisi ve Onur Kurulu kararı ile bu süre en fazla 3 ay uzatılabilir. Merkez Yönetim Kurulu önerisinin Onur Kurulu'nca karara bağlanmasına kadar geçecek süre hesaba katılmaz. Merkez Yönetim Kurulu soruşturma dosyasını her halde altı ay içerisinde tamamlayıp Onur Kurulu'na göndermek zorundadır. Onur Kurulu Merkez Yönetim Kurulu tarafından gönderilen disiplin dosyasını üç ay içerisinde sonuçlandırmak zorundadır. Bu süre geçtikten sonra üyeye ceza verilemez. Yapılan tebligatlarda postada gecikme, ağır hastalık ve sair mücbir sebeplerle meydana gelen zorunlu gecikmeler bu sürelerin dışındadır. CEZALARIN SİLİNMESİ Madde 31- Çıkarma cezası hariç, diğer cezalardan birini alan üyenin cezasını çektikten sonra en az bir yıl süre içinde Dernek üyeliğine yakışır ve kusursuz davranışları tespit edilen üyelerin cezası, üyenin başvurusu üzerine Onur Kurulu'nun önerisi ile üye hakkında verilen ceza Merkez Yönetim Kurulu kararı ile ortadan kaldırılabilir. TEBLİGAT VE ADRES BİLDİRME Madde 32- Disiplin kovuşturması dolayısıyla her türlü tebligat, üyenin derneğe yazılı olarak bildirdiği en son adresine iadeli taahhütlü, acele posta servisi, alo posta yoluyla, ya da elden yapılır. Üyelerin adreslerine gönderilen tebligatlar, adres değişikliklerinin yazılı olarak bildirilmemesi, eksik ya da yanlış bildirilmesi nedenleriyle iade edilse bile geçerli sayılır. DOSYA TESLİMİ Madde 33- Disiplin soruşturmasına ait dosyalar, dizi pusulası ile birlikte teslim edilir ve teslim alınır. Dizi pusulasının altında teslim eden ve alanın imzaları bulunur.

8 GEREKSİNMELERİN KARŞILANMASI Madde 34- Onur Kurulu'nun gereksinim duyduğu giderler ile kırtasiye, araç ve malzemeler Merkez Yönetim Kurulu'nca ivedilikle karşılanır. YÜRÜRLÜKTEN ÖNCEKİ FİİLLERLE İLGİLİ DİSİPLİN KOVUŞTURMASI Madde 35- Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlayan ve devam eden disiplin kovuşturmalarında işbu yönetmelik hükümleri uygulanır. YÜRÜRLÜK Madde 36-İşbu Yönetmelik Dernek Tüzüğünün 30. maddesi uyarınca tarihinde yapılan 54. Olağan Genel Kurul Toplantısında verilen yetkiye dayanılarak Merkez Yönetim Kurulu'nun tarihinde yapılan toplantısında kabul edilerek Derneğin internet sitesi ve Orman ve Av Dergisi'nde yayınlanması ile yürürlüğe girer. Madde 37- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile bu konuda daha önce var olan tüm yönetmelik ve kararlar yürürlükten kalkmış olur. Madde 38- Bu yönetmelik hükümleri Merkez Yönetim Kurulu tarafından yürütülür Fevzi KALELİ A.HUSREV OZKARA HÜSEYİN ÇETİN KEMAL KAYA Nihat OZ Genel Başkan II. Başkan Genel Sekreter Genel Sayman Üye A.OZAN ÇEKİÇ SITKI ERAYDIN M.METİN AVŞAROGLU DURSUN KEPENEK Üye Üye Üye Üye

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ONUR KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ONUR KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ONUR KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türkiye Ormancılar Derneğinin

Detaylı

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1. Bu yönetmelik, Türk Nöroşirurji Derneğinin belirlediği ilkeler ile sahip olduğu vizyon ve misyon görüşleri çerçevesinde

Detaylı

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği

Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği Türk Nöroşirürji Derneği Disiplin Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1. Bu yönetmelik, Türk Nöroşirurji Derneğinin belirlediği ilkeler ile sahip olduğu vizyon ve misyon görüşleri çerçevesinde

Detaylı

AGK DİSİPLİN (CEZA) YÖNETMELİĞİ

AGK DİSİPLİN (CEZA) YÖNETMELİĞİ AGK DİSİPLİN (CEZA) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ Madde 1. Bu yönetmeliğin amacı, Ankara Golf Spor Kulübü Derneğini (AGK) üyelerinin, ulusal ve uluslararası esaslara ve uygulamalara göre

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: PRS.01 Yayın Tarihi:15.09.2014 Revizyon Numarası: 01 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına soruşturma

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ (05.09.2001 - ANKARA) (25/27 NİSAN 2014 MERKEZ GENEL KURULU DEĞİŞİKLİKLERİNİ İÇEREN SON HALİ) 1 I-GENEL

Detaylı

DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kayseri-2013 DİSİPLİN SORUŞTURMASI YAPILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DİSİPLİN SORUŞTURMASINI YAPTIRMAYA YETKİLİ AMİR (DEKAN) Soruşturma konusu

Detaylı

İSTANBUL HAVACILIK KULÜBÜ DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL HAVACILIK KULÜBÜ DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ İSTANBUL HAVACILIK KULÜBÜ DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM - Genel Hükümler AMAÇ 12.01.2014 Madde 1 - Bu yönetmelik, İstanbul Havacılık Kulübü Derneği Disiplin Kurulu çalışma ilke ve esaslarını

Detaylı

TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE ARAŞTIRMACILAR DERNEĞİ DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ Disiplin Kurulu: Prof. Dr. Burç Ülengin Dr. Cüneyt Evirgen Dr. Leyla Sever Yönetim Kurulu Başkanı Denetleme Kurulu Başkanı I-GENEL HÜKÜMLER Derneğin

Detaylı

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ MAYIS 2010 İÇİNDEKİLER Madde 1- Amaç ve kapsam Madde 2- Hukuki dayanak Madde 3- Tanımlar BİRİNCİ KISIM Genel

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin soruşturmasında

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin ve ceza soruşturmasında

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ESASLARI Üniversitemiz öğrencileri hakkında disiplin soruşturması açmaya, yürütmeye ve sonuçlandırmaya yetkili birim ve makamlar arasında uygulama

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI Tanımlar ve Kısaltmalar a) Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlilik

Detaylı

Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Yönetmelik 2.3.2005 tarih ve 25743 Resmi Gazete

Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Yönetmelik 2.3.2005 tarih ve 25743 Resmi Gazete Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Yönetmelik 2.3.2005 tarih ve 25743 Resmi Gazete BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Amaç Madde 1 - Bu oda ve borsa

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 İhbar ve şikâyet dilekçesinin alınması/olayın disiplin amirince (Rektör/Dekan/Müdür) öğrenilmesi. İnceleme sonucu hazırlanan

Detaylı

Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Doğal Gaz Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ

DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler DİSİPLİN KURULU YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik, İstanbul ODTÜ Mezunlar Derneği Disiplin Kurulu çalışma ilke ve esaslarını düzenlemek üzere hazırlanmıştır. KAPSAM Madde

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi:18.08.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28388 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BALIKESİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ LÜĞÜ MEMUR DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde; 657

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına soruşturma usulleri konusunda yardımcı olmak.

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ (TÜRKTOB) DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ (TÜRKTOB) DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ (TÜRKTOB) DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, BİRLİK üyeleri hakkında, disiplin kovuşturması yapılmasına karar verecek yetkili

Detaylı

YÖNETMELİK TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 27 Mart 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29308 Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinden: YÖNETMELİK TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İÇİNDEKİLER; - Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar - Disiplin Cezaları, Disiplin Cezalarını Gerektiren Disiplin Suçları ve Cezayı Verme Yetkisi Tablosu ÖZET; Yükseköğretim kurumları öğrencilerine

Detaylı

Yayın Tarihi : Doküman No: Revizyon Tarihi : Revizyon No: 01

Yayın Tarihi : Doküman No: Revizyon Tarihi : Revizyon No: 01 Sayfa 1 / 13 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 04.04.2014 Sayfa 2 / 13 Amaç Madde 1. Bu yönetmeliğin amacı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Disiplin suçları ve cezaları ile Disiplin

Detaylı

Madde 4 - Kınama: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesini,

Madde 4 - Kınama: Öğrenciye öğrencilikle ilgili kusurlu davranışlarından dolayı kınandığının yazılı olarak bildirilmesini, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 18.08.2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir ve önceki yönetmeliği yürürlükten kaldırmıştır. Öğrenciler hakkında yapılacak olan

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ Örnek Belgenin Adı 1. Soruşturma Emri 2. Toplu Olaylarda Soruşturma Emri 3. Kopya Tutanağı 4. Kopya İşlemi Bildirim Yazısı 5. Soruşturulan Öğrenci Hakkında Tedbir

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI PROSEDÜRÜ Prosedür Numarası: VMYO. PRS.01 Yayın Tarihi:15.09.2014 Revizyon Numarası: 1 1. AMAÇ Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim elemanlarına

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SEKRETERLİK BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları İşin Adı : Yönetim Kurulu Kararları Dekan Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri ile toplanan Fakülte Yönetim Kurulunun birim ve bölümlerden gelen evrakları incelemesi ve gerekli kararları alması Toplantı

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1. Bu yönetmelik Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin öğrencilerinden, kurum içinde ve dışında

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan :

(28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : (28/01/ 2003 tarihli ve 25007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ K.B.V Mütevelli Heyeti, Lefke Avrupa Üniversitesi Kuruluş Tüzüğü nün 26(2). maddesinin uyarınca aşağıdaki yönetmeliği yapar. BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

KARŞILAŞTIRMA TABLOSU KARŞILAŞTIRMA TABLOSU MEVCUT METİN TASLAK METİN Yeni maddeler Madde 230/A- 1. Müşavirler ve gümrük müşavir yardımcıları, görevleri sırasında veya görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan dolayı fiillerinin

Detaylı

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK- 1 GKKT: 15.02.2009 DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK- 1 GKKT: 15.02.2009 DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ YÖNETMELİK NO: GK- 1 GKKT: 15.02.2009 DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ ŞUBAT - 2009 TED ANKARA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER No I. BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 (1) Bu yönetmelik, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyelerinin etik ihlallerine

Detaylı

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU PERSONELİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU PERSONELİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU PERSONELİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ ANKARA-2015 HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU PERSONELİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI REHBERİ

Detaylı

Madde 2 Bu Yönetmelik, 5553 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 2 Bu Yönetmelik, 5553 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi ne dayanılarak hazırlanmıştır. Tohumculuk Kanunu Disiplin Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Alt Birlik üyeleri hakkında, disiplin kovuşturması yapılmasına karar verecek yetkili organları,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1: Bu yönetmelik Kırgızistan-Türkiye

Detaylı

SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Sigorta Eksperleri İcra Komitesinin

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir. 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T

T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T T.C. DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU E. 2011/76 K. 2014/1397 T. 31.3.2014 AVUKATIN BAŞKA BİR AVUKATA KARŞI ASİL YA DA VEKİL SIFATIYLA TAKİP EDECEĞİ DAVA ( Barosuna Bir Yazı İle Bildirmemesi/Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ DENETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Tohumculuk Kanununun 31 inci maddesinde tanımlanan Türkiye Tohumcular Birliği, Denetim Kurulunun

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının Kuruluşu

Detaylı

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ DİSİPLİN SUÇLARI SORUŞTURMA VE YARGILAMA TÜZÜĞÜ

KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ DİSİPLİN SUÇLARI SORUŞTURMA VE YARGILAMA TÜZÜĞÜ KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ DİSİPLİN SUÇLARI SORUŞTURMA VE YARGILAMA TÜZÜĞÜ (28.12.2005 - R.G. 227 - EK III - A.E. 801 Sayılı Tüzük) 1976 KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ YASASI (13/1976, 55/1977, 74/1989,

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY

İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GENEL SEKRETERLİK SÜRECİ İŞ AKIŞI AÇIKLAMA SORUMLU KAYIT/DOKUMAN KONTROL ONAY liğe bağlı liğe bağlı birimlerin çalışmaları ile ilgili birim amirleri ile belirli aralıklarla toplantılar

Detaylı

TÜRKİYE DEĞERLEME UZMANLARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DEĞERLEME UZMANLARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinden; TÜRKİYE DEĞERLEME UZMANLARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Değerleme

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması. SELÇUK Ü NİVERSİTESİ D ekanlığına / M eslek Y üksekokulu M üdürlüğü ne/personel D aire Başkanlığına İlgi /20... tarih v e... sayılı yazınız. ö İlgi yazı ile... un... iddiası

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01 1. AMAÇ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Prosedür Numarası İİBF.PRS.01 Yayın Tarihi 04.07.2014 Sayfa Numarası 1/4 Revizyon Numarası 01 Öğrenci disiplin soruşturması yapmakla görevlendirilen öğretim

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-31.10.2000 tarihli ve 24216 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır.

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır. ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) Oda Organlarının

Detaylı

Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : Elektrik Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki

Detaylı

T.C. Haliç Üniversitesi Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurul Yönergesi

T.C. Haliç Üniversitesi Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurul Yönergesi T.C. Haliç Üniversitesi Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurul Yönergesi Amaç Madde 1 (1) Bu Yönerge; Haliç Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişimsel Olmayan Araştırmalar Etik Kurulunun oluşumunu,

Detaylı

KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNERGESİ

KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNERGESİ KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ ETİK KURUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) bünyesinde kurulan Etik Kurul un oluşumunu, görevlerini ve çalışma

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ SORULARI 1. I- Uyarma II- Kınama III- Aylıktan Kesme IV- Kademe İlerlemesinin Durdurulması V- Görevinden Çekilmiş Sayılma VI- Üniversite Öğretim Mesleğinden Çıkarma VII- Kamu Görevinden Çıkarma Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler DÜZCE MEMUR SEN EVLERİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Düzce Memur Sen Evleri Toplu Yapı Temsilciler Kurulu nun 21.02.2009 tarihli

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayı: Tarih:.././ Konu: Ceza Soruşturması İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz

Detaylı

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 3 - Bu Yönetmelik, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 19/12/2002 Resmi Gazete Sayısı: 24968 Kamu İhale Kurumundan : BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, teslim

Detaylı

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BURSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Genel Kurul tarafından kabulü; Karar Tarihi : 24.02.1992 Karar No. : 15 3 Amaç Madde 1 Bu yönetmelik, kamu hizmetlerinin gereği gibi

Detaylı

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Malatya

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu CEZA KURULU TALİMATI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu CEZA KURULU TALİMATI Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu CEZA KURULU TALİMATI KASIM 2013 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU CEZA KURULU TALİMATI MADDE 01 - KISA İSİM Bu Talimat, " CEZA KURULU TALİMATI olarak isimlendirilir. MADDE 02

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Öğrenci Disiplin Soruşturması İşlemi TOPLA SÜR 25 Gün, 4 Saat, 15 Dk. İŞ SÜRCİ İlgilinin, öğrencinin işlediği iddia edilen fiil ile ilgili her türlü belge ve dokümanı içeren

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Yüksek SağlıkŞûrası ile buna bağlı Danışma

Detaylı

İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. İMKB UYUŞMAZLIK KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ İSTANBUL 2012 İMKB Yönetim Kurulunun 18/07/2012 tarihli ve 1489 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Uyuşmazlık

Detaylı

ODA VE BORSA ÜYELERİNE VERİLECEK DİSİPLİN VE PARA CEZALARI İLE DİSİPLİN KURULU VE

ODA VE BORSA ÜYELERİNE VERİLECEK DİSİPLİN VE PARA CEZALARI İLE DİSİPLİN KURULU VE Resmi Gazete Tarihi: 02.03.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25743 ODA VE BORSA ÜYELERİNE VERİLECEK DİSİPLİN VE PARA CEZALARI İLE DİSİPLİN KURULU VE YÜKSEK DİSİPLİN KURULU HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 47 nci maddesi uyarınca

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI HATA, HİLE, USULSÜZLÜK, YOLSUZLUK VE ŞİKAYETLERDE İZLENECEK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI HATA, HİLE, USULSÜZLÜK, YOLSUZLUK VE ŞİKAYETLERDE İZLENECEK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI HATA, HİLE, USULSÜZLÜK, YOLSUZLUK VE ŞİKAYETLERDE İZLENECEK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BURSA-HAZİRAN 2014 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç

Detaylı

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Kapsam Madde 3- Dayanak Madde 4- İlkeler DANIŞMANLIK HİZMET ALIMLARI MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER İkinci Bölüm Muayene ve Kabul Komisyonlarının

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI DİSİPLİN KOVUŞTURMALARI İLE İLGİLİ İNCELEME VE SORUŞTURMALARIN USUL VE ESASLARI İLE KESİNLEŞEN DİSİPLİN CEZALARININ UYGULANMASININ USULÜ HAKKINDA YÖNERGE

Detaylı

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Sirküler Rapor /197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 16.10.2014/197-1 RAPOR DEĞERLENDİRME KOMİSYONLARININ TEŞEKKÜLÜ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Yönetmeliğe vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik,

Detaylı

MASKİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ HİZMETİÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresinde görevli personelin mesleki ve teknik yönden yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Esenyurt Üniversitesi bünyesinde kurulan Etik Kurulun

Detaylı

DERS 15: Adli Bilişim

DERS 15: Adli Bilişim DERS 15: Adli Bilişim HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU Kanun Numarası : 6100 Kabul Tarihi : 12/1/2011 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/2/2011 Sayı : 27836 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 50 İKİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AKADEMİK VE SEKRETERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI (Dekan- Bölüm Başkanı-Anabilim Dalı Başkanı Atama İşlemleri İş Akış Şeması) Dekan 2547 sayılı kanunun 16. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 8. Maddesinde Fakültenin ve birimlerinin

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

İSTANBUL BAROSU HALI SAHA TURNUVASI DİSİPLİN TALİMATI

İSTANBUL BAROSU HALI SAHA TURNUVASI DİSİPLİN TALİMATI İSTANBUL BAROSU HALI SAHA TURNUVASI DİSİPLİN TALİMATI MADDE 1 AMAÇ Bu talimat, İstanbul Barosunun düzenlediği, Halı Saha spor müsabakalarında disiplini sağlamak, disiplin kurullarının oluşumunu, çalışma

Detaylı

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (25.6.2014 R.G.143 EK III A.E.406 Sayılı Tüzük) BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI (12/2006 ve 27/2014 Sayılı Yasalar) Madde

Detaylı

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU T.C. HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU Sayı : 87742275-010.03-0124-2014 30/04/2014 Konu : En üst dereceli kolluk amirleri hakkındaki araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri GENELGE No: 3 Bilindiği

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 10.10.2012 Başkanlık Divanı Karar Sayısı : 32 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN YAPILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN YAPILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN YAPILMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu usul ve esasların amacı; Mesleki Yeterlilik Kurumunun mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ SİRKÜLER RAPOR MEVZUAT Sirküler Rapor 07.10.2011/ 114-1 MİRASÇILIK BELGESİ VERİLMESİ VE TERK EDEN EŞİN ORTAK KONUTA DAVET EDİLMESİ İŞLEMLERİNİN NOTERLER TARAFINDAN YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Detaylı

Öğrenci Disiplin Soruşturması

Öğrenci Disiplin Soruşturması Öğrenci Disiplin Soruşturması.. FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA/YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE / /201 tarihinde. Numaralı isimli öğrenci için tutulan tutanak ekte sunulmuştur. Gereği için bilgilerinize arz ederim.... Bölüm

Detaylı