ÖZGEÇMİŞ. Evli ve iki çocuk babasıyım Prof.Dr.Hayrettin EKİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ. Evli ve iki çocuk babasıyım Prof.Dr.Hayrettin EKİZ"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ 1954 yılında Isparta iline bağlı Gelendost kazasında doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Ankara'da tamamladım yılında girdiğim Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesinin 1977 yılı Haziran döneminde Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bölümünden Bölüm Birincisi olarak mezun oldum. Aynı yıl Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara Gıda Kontrol, Eğitim ve Araştırma Enstitüsünde Teknik Eleman olarak görev aldım yılında açılan Asistanlık sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yem Bitkileri Çayır ve Mer'a Kürsüsüne atandım tarihleri arasında askerlik görevimi yaptım tarihinde "Türkiye'de Yetiştirilen Bazı Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) Çeşitlerinin Önemli Mortolojik, Biyolojik ve Tarımsal Karakterleri Üzerinde Araştırmalar" konulu tezle Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Ziraat Doktoru unvanını aldım. Kasım 1986 döneminde Merkezi Yabancı Dil sınavını kazandım tarihinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandım tarihinde ise Yem Bitkileri Çayır Mer'a Dalında Doçent unvanını aldım tarihleri arasında İtalya'da Kırsal Kalkınmada Tarımsal Yayım "Agricultural Extension for Rural Development" konulu kursa katıldım. Türk Standartları Enstitüsünce verilen görev doğrultusunda "Teknik Raportör" olarak 4 adet Türk Standardı hazırladım tarihinde Profesör oldum. Halen Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde öğretim üyesi olarak görevimi sürdürmekteyim. Danışmanlığımda tamamlanmış 5 Doktora, 20 Tezli Yüksek Lisans ve 9 Tezsiz Yüksek Lisans çalışması vardır. Yayınlanmış 73 yayınım bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıyım Prof.Dr.Hayrettin EKİZ

2 2 PROF.DR.HAYRETTİN EKİZ İN YAYIN LİSTESİ 1. EKİZ, H. ve İ.ÖZKAYNAK, Türkiye de Yetiştirilen Bazı Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) Çeşitlerinin Önemli Morfolojik, Biyolojik ve Tarımsal Karekterleri Üzerinde Araştırmalar. Ankara Üniv. Fen Bil.Enst. Yayın No: TB.5, Ankara 20 s. 2. EKİZ, H., Adi Fiğin Önemi ve Kültürü. Karınca Kooperatif Postası, Sayı: 586, EKİZ, H., Önemli Bir Yem Bitkimiz Burçak. Ziraat Mühendisliği, Sayı: 181. s EKİZ, H., Yem Bitkileri Islahında Kalite. Standard Ekonomik ve Teknik Dergi, Yıl: 25, Sayı: 292, Ankara, ERAÇ, A. ve H. EKİZ, Çayır-Mer a Amenajmanı Uygulama Klavuzu. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yayınları: 990, Uygulama Klavuzu: 221, Ankara, 21 s. 6. AÇIKGÖZ, E., H.EKİZ ve A.KARAGÖZ, Ankara Kıraç Koşullarında Bazı Yonca Çeşitlerinin Verim ve Önemli Tarımsal Özellikleri. Uludağ Üniv.Ziraat Fak.Dergisi Cilt:3, Yıl:1984, Bursa, 39 s. 7. EKİZ, H., Önemli Bazı Baklagil Yem Bitkilerinin Yetiştirilmesi. Kooperatifçilik, Sayı:82, Ankara, EKİZ, H., Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) Hatlarında Bazı Tarımsal Özelliklerin Karşılaştırılması. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yayınları: 1098, Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 596, Ankara, 13 s. 9. EKİZ, H. ve E. AYHAN, Baklagil Yem Bitkilerinin Hayvan Beslemedeki Yeri ve Önemi. Ziraat Mühendisliği Sayı: 213, Ankara, AÇIKGÖZ, E., İ. TURGUT and H. EKİZ, Variation of Seed Yield and Its Components in Common Vetch (Vicia sativa L.) Under Different Conditions. XVI.İnternational Grassland Congress October, 1989, Nice, France, p ELÇİ, Ş., A.ERAÇ ve H. EKİZ, Yem Bitkileri Tarımı ve Ülkemizdeki Durumu. TOK, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, Sayı: 51, ERAÇ, A. ve H. EKİZ, Yem Bitkileri Yetiştirme ( II. Baskı ). Ankara Üniv.Ziraat Fak. Yayınları: 1164, Ders Kitabı: 330, Ankara, 68 s. 13. BÜYÜKBURÇ, U., E. AÇIKGÖZ, H. EKİZ ve N.KARAGÜLLÜ, Değişik Kökenli Kültür ve Yabani Korunga Türlerinin Tarımsal Özellikleri Üzerinde Araştırmalar. Doğa-Tr.J.of Agriculture and Forestry 15:35-45.

3 3 14. EKİZ, H., Burçak Bitkisinde Seleksiyon Islahıyla Elde Edilen Hatların Bazı Tarımsal Özellikleri. Türkiye 2.Çayır-Mer a ve Yembitkileri Kongresi, , İzmir, EKİZ, H., Meralarımız İlgi Bekliyor. Pankobirlik Dergisi. Yıl:3, Sayı: 12, SÖNMEZ, N., S. KODAL, M.A. TOKGÖZ, B. AYAN, E. EKİZ, H. EKİZ, M. ÇELİK ve S.M.YENER, Isparta İli Tarımı. Isparta nın Dünü, Bugünü ve Yarını Sempozyumu Mayıs 1992, Ankara, YAZGAN, M.E., H. EKİZ, N. KARADENİZ ve H. KENDİR, Ankara Koşullarında Yeşil Saha Tesisinde Kullanılabilecek Önemli Çim Türlerinin Belirlenmesinde Bazı Morfolojik ve Fenolojik Karakterler Üzerinde Bir Araştırma. Ankara Üniv.Ziraat Fak. Yayınları: Bilisel Araştırma ve İncelemeler: 710, Ankara, 38 s. 18. AYHAN, E. ve H. EKİZ, Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) ta Bazı Tarımsal Özellikler Üzerinde Araştırmalar. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yıllığı: 43(1-2): EKİZ, H., Ülkemiz Gen Kaynaklarından Yararlanılarak Islah Edilen Çayır-Mer a, Yem Bitkileri ve Geliştirilen Yeni Diğer Çeşitlerin Türk Tarımına Katkısı. Tarım ve Köy, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, Sayı: 92, ELÇİ, Ş.,A.ERAÇ and H. EKİZ, Forage Crop Production in the Turkish Highlands. Dryland Pasture & Forage Legume Network News. Special Issue No: 7, p ELÇİ, Ş., H. EKİZ, H. KENDİR ve C. SANCAK, Orman İçi Meralar ve Yararları. Orman, Orman Bakanlığı Dergisi, Sayı: 19, AKSOY, A. ve H. EKİZ,1994. Ankara Koşullarında Kırmızı Üçgül (Trifolium incarnatum L.) Çeşitlerinin Ot Verimleri. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst. Dergisi: 3(3-4) : EKİZ, H. ve H. KENDİR, Bakım İmkanlarının Kısıtlı Olduğu Çim Alanlarda Önerilebilecek Bazı Çim Bitkileri. Çağdaş Yaşamda Çim Alanlar Sempozyumu III, 10 Haziran Ankara Üniv.Ziraat Fak.Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Vakfı Yayınları No: 2, Ankara, EV ve EKİZ Burçak(Vicia ervilia (L.) Willd.) ta Ekim Sıklığının Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst. Dergisi: 3(1-2) : GÜNCAN, Ö. ve H. EKİZ, Ankara Koşullarında İskenderiye Üçgülü (Trifolium alexandrinum L.) Çeşitlerinin Tohum Verimleri. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yıllığı: 44 (1-2): KARAKURT, E. ve H. EKİZ, İskenderiye Üçgülü (Trifolium alexandrinum L.) ile İtalyan Çimi (Lolium multiflorum Lam.) Karışım Oranlarının Ot Verimine Etkisi. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yıllığı: 44(1-2):

4 4 27. KELEŞ, H. ve H. EKİZ, Bazı Fiğ Türlerinde Çiçek Tozu Özelliklerinin Tohum ve Meyve Karakterleriyle İlişkisi. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst.Dergisi: 3(3-4) : YAZGAN, M.E., H. EKİZ, N. KARADENİZ ve H. KENDİR, Ankara Koşullarında Yeşil Saha Tesisinde Kullanılabilecek Önemli Çim Türlerinin Belirlenmesinde Bazı Morfoloji ve Fenolojik Karakterler Üzerinde Bir Araştırma. Çağdaş Yaşamda Çim Alanlar Sempozyumu II, 21 Mayıs Ankara Üniv.Ziraat Fak.Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Vakfı Yayınları No: 2, Ankara, EKİZ,H., Seçilmiş Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) Hatlarının Kışa Dayanıklılığı ile Tohum Verimi ve Bazı Bitkisel Özellikleri. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayın No: 1405, Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 783, Ankara, 46 s. 30. EKİZ, H., M. YAZGAN, H. KENDİR ve N. KARADENİZ, Danimarka Kökenli Bazı İthal Çim Tohumlarından Ankara Koşullarında Yeşil Saha Tesislerinde Kullanılabilecek Türlerin Belirlenmesinde Bazı Morfolojik ve Fenolojik Karakterler Üzerinde Bir Araştırma. Ankara Üniv.Ziraat Fak.Yayın No: 1401, Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 781, Ankara, 26 s. 31. ELÇİ, Ş.,H. EKİZ, M.O. GÜRKAN, S.P.S. BENIWAL, C. SANCAK and H. KENDİR, Sainfoin (Onobrychis spp.) Forage Crop For Anatolia. Deutch-türkisches Symposium, Eylül 1995, Ankara. Redaktion : Prof.Dr.Ulrich Planck. Verlag Ulrich E. Grauer. Stuttgart, ER, C. ve H. EKİZ, Tarla Bitkileri Üretiminde Arıların Rolü. Türkiye II. Teknik Arıcılık Kongresi, 8-9 Şubat T.C. Ziraat Bank. Kültür Yayınları No:28, Ankara. 33. ERAÇ, A. H. EKİZ, C.S.SEVİMAY, S.ALTINOK, N. ANDİÇ, H. AKDENİZ, M.DEVECİ, Çayır ve Mer aların Koruma ve Kullanımı. IV.Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi, Ocak 1995, Ankara, TURGUT, İ., E. AÇIKGÖZ, Z.M. TURAN ve H. EKİZ, Adi Fiğde (Vicia sativa L.) Verim ve Bazı Morfolojik Karakterler Arası İlişkiler ile Kalıtım Dereceleri Üzerinde Araştırmalar. Tr.J. of Agriculture and Forestry. 19(1995) TÜBİTAK, Ankara. 35. EKİZ, H., Tarımda Lisansüstü Eğitim Yılında Türkiye de Tarımsal Öğretim Sempozyumu, Mayıs 1996, Ankara. 36. EKİZ, H., Seçilmiş Burçak (Vicia ervilia (L.) Willd.) Hatlarının Kışa Dayanıklılığı ile Tohum Verimi ve Bazı Bitkisel Özellikleri. Türkiye 3. Çayır Mer a Yembitkileri Kongresi, Haziran 1996, Erzurum. 37. ELÇİ, Ş., H. EKİZ ve C. SANCAK, Türkiye de Korunga (Onobrychis sp.) Üretiminin Sorunları. Türkiye 3. Çayır Mer a Yembitkileri Kongresi, Haziran 1996, Erzurum.

5 5 38. BALABANLI, C. ve H. EKİZ, Değişik Ekim Sıklığı ve Ekim Zamanının Macar Fiği (Vicia pannonica Crantz.) nin Verim ve Verim Öğelerine Etkileri Üzerinde Araştırmaları. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst.Dergisi: 5(1) : ERAÇ, A., BÜYÜKBURÇ, U., KARAGÜLLÜ, N., GÜLCAN, H., EKİZ, H., ALARSLAN, Ö.F., ÇERÇİ, İ.H., MUNZUR, M., TAN, A., KARAGÖZ, A., SEVİMAY, C.S., ALTINOK, S. ve R. KALYONCU, Çayır Mer a ve Yem Bitkileri. T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı. Yedinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyon Raporu, Hayvancılık. Yayın No:DPT:2444-ÖİK:501,235 s ERAÇ, A., EKİZ, H., ÖZBAY, O., FIRINCIOĞLU, H.K., SEVİMAY, C.S., KENDİR, H., ALTINOK, S. ve S. ÜNAL, Yem Bitkiler ve Çayır-Mera Kültürünün Geliştirilmesi. Türk Ziraat Yüksek Müh. Bir. ve Vakfı. Çalışma Kom. Rap. Diz. No:3, Ankara. 41. ERAÇ, A. ve H. EKİZ, Mera Kanunu Hakkında Röportaj. Türk-Koop, Ekin Dergisi. Yıl: 2, Sayı: , Ankara. 42. EKİZ, H., Yeni Mera Yasası ve Türkiye Açısından Önemi. Ormancılık Bilimleri Konferansları. 27 Mayıs Ankara Üniversitesi Orman Fakültesi.Çankırı. 43. EKİZ, H., Çayır-Mera Amenajmanı ve Islahı(Mera Amenajmanı Teknikleri Bölümü). T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çayır-Mera Yem Bitkileri Havza Geliştirme Daire Başkanlığı, Mera Kanunu Eğitim ve Uygulama El Kitabı, , Ankara. 44. ALBAYRAK, S. ve H. EKİZ, Yapay Meraların Kurulması ve Önemi. Türk-Koop, Ekin Dergisi. Yıl: 4, Sayı: , Ankara. 45. ELÇİ, Ş., EKİZ, H., ERAÇ, A., SANCAK, C., KENDİR, H. ve S. ÇÖÇÜ, TİGEM e Bağlı İşletmelerde Korunga Islah Çalışmaları. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TİGEM Dergisi. Yıl:15, Sayı: , Ankara. 46. KARAKURT, E. ve H. EKİZ, Bazı Buğdaygil Yem Bitkilerinde Azotlu Gübre Dozlarının Önemli Tarımsal Karakterler Üzerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst.Dergisi: 9(1-2) : KARAKURT, E. ve H. EKİZ, Bazı Buğdaygil Yem Bitkilerinde Kuru Ot Verimi İle Bazı Verim Komponentleri Arasındaki İlişkilerin Path Analizi İle Değerlendirilmesi. Tarla Bitkileri Merkez Araş. Enst.Dergisi: 9(1-2) : EKİZ, H., YILDIZ, G., SANCAK, C., YILMAZ, A., ERAÇ, A., ÇOLPAN, İ., FIRINCIOĞLU H.K., SEVİMAY, C.S., ALTINOK, S., KENDİR, H., ŞEHU, A., HAKYEMEZ, B.H., GÜRSOY, Ü., GÖK, F.M., ÜNAL, S., ULUÇ, F. ve N. ÇİMEN, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Kültürünü Geliştirme. T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı. Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı, Hayvancılık Özel İhtisas Komisyonu Raporu.8. Bölüm , Ankara.

6 6 49. ÖZASLAN, A. ve H. EKİZ, Ekim Nöbeti Meraları. Türk-Koop, Ekin Dergisi. Yıl: 5, Sayı: , Ankara. 50. ALAN, M. ve H. EKİZ, Bala-Küredağı Orman İçi Merasında Bir Vejetasyon Etüdü. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi. Cilt :7, Sayı : , Ankara. 51. KARAKURT, E. ve H. EKİZ, Bazı Çok Yıllık Buğdaygil Yem Bitkilerinde Farklı Ahır Gübresi Dozlarının Tarımsal Karakterlere Etkisi. Türk-Koop, Ekin Dergisi. Yıl: 7, Sayı: , Ankara. 52. ALBAYRAK, S. ve H. EKİZ, Bazı çok yıllık yem Bitkilerinde Kuru Ot Verimi ile İlişkili Karakterlerin Korelasyon ve Path Analizi ile Saptanması. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi. Cilt :10, Sayı : , Ankara. 53. ALBAYRAK, S. ve H. EKİZ, An Investigation on the Establishment of Artificial Pasture under Ankara's Ecological Conditions. TUBITAK. Turk. J. Agric. For.,29,(2005), ÖZKÖSE, A. ve H. EKİZ, Burçak(Vicia ervilia (L.) Willd.)ta Ekim Zamanının Verim ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi. S.Ü.Ziraat Fakültesi Dergisi 19(37)(2005) ÖZCAN, S., PARMAKSIZ, İ.,MİRİCİ, S.,ÇÖÇÜ, S., SANCAK, C., URANBEY, S., GÜRBÜZ, B., İPEK,A., DOĞAN-KALYONCU, D., KARAOĞLU, C., SEVİMAY, C.S., EKIZ H. and N.ARSLAN, Application of In Vitro Techniques for Micropropagation and Protection of Endemic and Endangered Flowerbulbs of Turkey In Vitro Biology Meeting. Indianapolis, IN. June In Vıtro Cellular&Developmental Biology Abstract. Volume 43,. Issue Abstract. Spring ÇİL, A., ÇİL, N., YÜCEL, C. ve H. EKİZ, GAP Koşullarında Bazı Burçak (Vicia ervilia L. Willd.) Hatlarının Ot ve Tane Verimlerinin Saptanması. Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi Haziran Erzurum. 57. PARLAK, A.Ö. ve H. EKİZ, Ankara Koşullarında Bazı Yemlik Pancar (Beta vulgaris L. ssp. crassa Mansf.) Çeşitlerinin Verim ve Verim Öğeleri Bakımından Karşılaştırılması. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi. Cilt :14, Sayı : , Ankara. 58. GEÇİT, H.H., KOLSARICI, Ö., EKİZ, H., ÇIFTÇİ, C.Y., ALTINOK S., EMEKLİER,H.Y., SANCAK, C., İKİNCİKARAKAYA, S., SEVİMAY C.S., ADAK, M.S. ve H. KENDİR, Tarla Bitkileri. Ankara Üniv.Ziraat Fak. Yayınları: 1569, Ders Kitabı: 521, Ankara, 540 s. 59. GÜLBİTTİ-ONARICI, S., KENDİR, H., SANCAK, C., SEVİMAY C.S., EKİZ, H. and S. ÖZCAN, Genetic Relationships Among Medicago sativa L. Clones Commonly Grown in Central Anatolia. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi. Cilt :15, Sayı : , Ankara.

7 7 60. EKİZ, H., KENDİR, H.ve N. ŞAHİN DEMİRBAĞ, Nadas Alanlarında Yembitkileri Tarımı. R. AVCIOĞLU, R. HATIPOĞLU ve Y. KARADAĞ (Ed.) Yembitkileri. Genel Bölüm, Cilt I. Bölüm 3. s Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara. 61. EKİZ, H., Burçak(Vicia ervilia (L.) Willd.). R. AVCIOĞLU, R. HATIPOĞLU ve Y. KARADAĞ (Ed.) Yembitkileri. Genel Bölüm, Cilt II. Bölüm 13. s Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara. 62. EKİZ, H. ve C.SANCAK,, Yem Bitkileri Tarımı.C.ER(Ed.).Tarla Bitkileri II. T.C.Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2254, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1251, ISBN : , 6. Ünite, , Eskişehir. 63. EKİZ, H. ve C.SANCAK,, Baklagil Yem Bitkileri C.ER(Ed.).Tarla Bitkileri II. T.C.Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2254, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1251, ISBN : , 7. Ünite, , Eskişehir. 64. EKİZ, H. ve C.SANCAK,, Buğdaygil Yem.C.ER(Ed.).Tarla Bitkileri II. T.C.Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2254, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1251, ISBN : , 8. Ünite, , Eskişehir. 65. EKİZ, H. ve C.SANCAK,, Çayır ve Meralar.C.ER(Ed.).Tarla Bitkileri II. T.C.Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2254, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1251, ISBN : , 9. Ünite, , Eskişehir. 66. EKİZ, H. ve C.SANCAK,, Çayır Mera Yönetimi(Amenajmanı).C.Er(Ed.).Tarla Bitkileri II. T.C.Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2254, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1251, ISBN : , 10. Ünite, , Eskişehir. 67. GEÇİT, H.H., KOLSARICI, Ö., EKİZ, H., ÇIFTÇİ, C.Y., ALTINOK S., EMEKLİER,H.Y., SANCAK, C., İKİNCİKARAKAYA, S., SEVİMAY C.S., ADAK, M.S. ve H. KENDİR, Tarla Bitkileri(Düzeltilmiş İkinci Baskı). Ankara Üniv.Ziraat Fak. Yayınları: 1588, Ders Kitabı: 540,ISBN: Ankara, 540 s. 68. İÇEL,C.D. ve H. EKİZ, 2011.Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye de Yem Bitkileri Desteklemeleri. Standard Ekonomik ve Teknik Dergi, Yıl: 50, Sayı: 595, ISSN: Ankara, PARLAK, A.Ö. ve H. EKİZ, Kılçıksız Bromda (Bromus inermis Leyss) Yırtma ve Azotlu Gübre Uygulamalarının Keçeleşmenin Giderilmesi Üzerine Etkileri. Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi Eylül Bursa. 70. TELCİ KAHRAMANOĞULLARI, C., YILDIZ, M. ve EKİZ, H Sodyum Hipoklorit Çözeltilerinin Korunga (Onobrychis viciifolia Scop.) da İn Vitro Fide Gelişimi Ve Hipokotil Eksplantlarından Sürgün Rejenerasyonu Üzerine Etkisi. Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi, Eylül, Konya. 71. ALTINOK, S., EKIZ, H., KENDIR, H., SANCAK, C., ALBAYRAK, S., The Adaptation Of Some Perennial Ryegrass Cultivars Used As Turfgrass Under Ankara

8 8 and Isparta Conditions. IV International Symposium Agrosym Book of Proceedings. P DEMIRBAG, N.S., EKİZ, H., ÖZKAN, U Effects of Different Harvest Time of Crested Wheatgrass Which is in Artificial Range Mixture on Forage Yield and Hay Quality Under Central Anatolia Conditions. Journal of Applied Biological Sciences 8 (1): 14-21, 2014 ISSN: , E-ISSN: Ankara. TURKEY 73. YILDIZ,M. and H.EKİZ, The Effect of Sodium Hypochlorite Solutions on In Vitro Seedling Growth and Regeneration Capacity of Sainfoin (Onobrychis viciifolia Scop.) Hypocotyl Explants. Canadian Journal of Plant Science, 2014, 94(7): , /cjps

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT A. Esen ÇELEN Gülcan DEMİROĞLU TOPÇU Behçet KIR 1 Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta: tunver.kavut@ege.edu.tr

Detaylı

Araştırma Makalesi (Research Article)

Araştırma Makalesi (Research Article) Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT Hikmet SOYA Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, 35100 İzmir/Türkiye e-posta: tunver.kavut@ege.edu.tr Alınış (Received):26.03.2013

Detaylı

TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ + ARPA KARIŞIM ORANLARININ VERĐM VE KALĐTEYE ETKĐLERĐ

TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ + ARPA KARIŞIM ORANLARININ VERĐM VE KALĐTEYE ETKĐLERĐ ANADOLU, J. of AARI 8 (2) 1998, 106-114 MARA TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ + ARPA Selahattin ĐPTAŞ Mustafa YILMAZ Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü,

Detaylı

Yazarı : Doç.Dr.Rüştü HATİPOĞLU Yrd.Doç.Dr.Ersin CAN Ar.Gör.Nafiz ÇELİKTAŞ

Yazarı : Doç.Dr.Rüştü HATİPOĞLU Yrd.Doç.Dr.Ersin CAN Ar.Gör.Nafiz ÇELİKTAŞ Kitap Adı : Çayır-Mer a ve Yem Bitkileri Kültürü Yazarı : Doç.Dr.Rüştü HATİPOĞLU Yrd.Doç.Dr.Ersin CAN Ar.Gör.Nafiz ÇELİKTAŞ Baskı Yılı : 1998 Sayfa Sayısı : 164 Kitabın satışı yapılmamaktadır. Çayır-Mer

Detaylı

DİYARBAKIR EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI ADİ FİĞ (VİCİA SATİVA L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM ÖĞELERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA *

DİYARBAKIR EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI ADİ FİĞ (VİCİA SATİVA L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM ÖĞELERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA * DİYARBAKIR EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI ADİ FİĞ (VİCİA SATİVA L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM ÖĞELERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA * A Study About The Determınatıon Of Yıeld And Yıeld Components

Detaylı

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi

GÖREV YERLERİ(Tarih/Unvan/Kurum) 1996-2000 Araştırma Görevlisi Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Unvan Arzu KÖSE Doktor Telefon 222-32403-00 E-mail Doğum Tarihi - Yeri arzu.kose @gthb.gov.tr Ankara-1972 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans Akademik Birim/ Mezuniyet Yılı Lisans

Detaylı

AKADEMİK FAALİYETLER

AKADEMİK FAALİYETLER Verilen Lisans Dersleri: - Ekoloji - Tarla Bitkileri - Sıcak İklim Tahılları Verilen Lisansüstü Dersleri: - Serin İklim Tahıllarında Yetiştirme Teknikleri-Kalite İlişkileri - Sıcak İklim Tahılları Özel

Detaylı

1. ÖZGEÇMİŞ. Selahattin ÇINAR EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Tarım Ekonomisi)

1. ÖZGEÇMİŞ. Selahattin ÇINAR EĞİTİM BİLGİLERİ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Tarım Ekonomisi) 1. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Çalıştığı Kurum : eposta Selahattin ÇINAR Sivas, Şarkışla1967 Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi scinar01@hotmail.com Eğitim Üniversite (Lisans) Doktora

Detaylı

Eskişehir Koşullarında Macar Fiği (Vicia pannonica Crantz.) Hat ve Çeşitlerinde Yem ve Tohum Verimleri

Eskişehir Koşullarında Macar Fiği (Vicia pannonica Crantz.) Hat ve Çeşitlerinde Yem ve Tohum Verimleri Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):230-234 Araştırma Makalesi (Research Article) Eskişehir Koşullarında Macar Fiği (Vicia pannonica Crantz.) Çeşitlerinde Yem ve

Detaylı

SAMSUN EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI BURÇAK (Vicia ervilia L.) HATLARININ OT VE TOHUM VERİMLERİNİN BELİRLENMESİ

SAMSUN EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI BURÇAK (Vicia ervilia L.) HATLARININ OT VE TOHUM VERİMLERİNİN BELİRLENMESİ OMÜ Zir. Fak. Dergisi, 26,21(3): 318-322 J. of Fac. of Agric., OMU, 26,21(3): 318-322 SAMSUN EKOLOJİK KOŞULLARINDA BAZI BURÇAK (Vicia ervilia L.) HATLARININ OT VE TOHUM VERİMLERİNİN BELİRLENMESİ İlknur

Detaylı

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com

mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Mustafa ACAR Ziraat Mühendisi Telefon 0 362 256 05 14 / 3000 E-mail Doğum Tarihi - Yeri mustafaacar@gthb.gov.tr mustafacar_tr@yahoo.com 1972 - Gümüşhacıköy / Amasya EĞİTİM

Detaylı

ÇUKUROVA BÖLGESİNİN SULU KOŞULLARINDA BAZI ÇOKYILLIK BAKLAGİL VE BUĞDAYGİL YEMBİTKİLERİNİN OT VERİMLERİ VE OT KALİTELERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

ÇUKUROVA BÖLGESİNİN SULU KOŞULLARINDA BAZI ÇOKYILLIK BAKLAGİL VE BUĞDAYGİL YEMBİTKİLERİNİN OT VERİMLERİ VE OT KALİTELERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR ÇUKUROVA BÖLGESİNİN SULU KOŞULLARINDA BAZI ÇOKYILLIK BAKLAGİL VE BUĞDAYGİL YEMBİTKİLERİNİN OT VERİMLERİ VE OT KALİTELERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR Kağan KÖKTEN 1, Selahattin ÇINAR 2, Rüştü HATİPOĞLU 3 "Bingöl

Detaylı

S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (37): (2005) 13-20

S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (37): (2005) 13-20 S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 19 (37): (2005) 13-20 BURÇAK (Vicia ervilia (L.) Willd.) TA EKİM ZAMANININ VERİM VE VERİM ÖĞELERİ ÜZERİNE ETKİSİ 1 Abdullah ÖZKÖSE 2 Hayrettin EKİZ 3 2 Selçuk Üniversitesi,

Detaylı

Geliş Tarihi:

Geliş Tarihi: TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 005, (3) 63-69 Ankara ve Samsun Koşullarında Bakteri Aşılamasının Yaygın Fiğ (Vicia sativa L.) Çeşitlerinin Kuru Ot ve Tohum Verimleri Üzerine Etkileri ve Stabilite Analizi Sebahattin

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014. : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014. : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop HÜLYA SİPAHİ ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014 Adres : Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Sinop Telefon : 3682715516-4206 E-posta Doğum Tarihi : Faks : Kadro

Detaylı

t GAP II. TARIM KONGRESİ. 24-26 EKİM 2001. ŞANLIURFA

t GAP II. TARIM KONGRESİ. 24-26 EKİM 2001. ŞANLIURFA t GAP II. TARIM KONGRESİ. 24-26 EKİM 2001. ŞANLIURFA ÇUKUROVA VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİNİN SULU KOŞULLARINDA BAZI ÇOKYILLIK BAKLAGİL VE BUĞDAYGİL YEMBİTKİLERİNİN OT VERİMLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR*

Detaylı

BAZI KORUNGA POPULASYONLARINDA FENOLOJĠK VE MORFOLOJĠK ÖZELLĠKLER ÜZERĠNE BĠR ĠNCELEME. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ankara

BAZI KORUNGA POPULASYONLARINDA FENOLOJĠK VE MORFOLOJĠK ÖZELLĠKLER ÜZERĠNE BĠR ĠNCELEME. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi (2002) BAZI KORUNGA POPULASYONLARINDA FENOLOJĠK VE MORFOLOJĠK ÖZELLĠKLER ÜZERĠNE BĠR ĠNCELEME Sabahaddin ÜNAL Hüseyin Kansur FIRINCIOĞLU Tarla Bitkileri

Detaylı

TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ+TRĐTĐKALE KARIŞIM ORANLARININ VERĐM VE KALĐTEYE ETKĐLERĐ

TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ+TRĐTĐKALE KARIŞIM ORANLARININ VERĐM VE KALĐTEYE ETKĐLERĐ ANADOLU, J. of AARI 9 (2) 1999, 105-113 MARA TOKAT ŞARTLARINDA YETĐŞTĐRĐLEN DEĞĐŞĐK MACAR FĐĞĐ+TRĐTĐKALE KARIŞIM ORANLARININ VERĐM VE KALĐTEYE ETKĐLERĐ Selahattin ĐPTAŞ Mustafa YILMAZ Gaziosmanpaşa Üniversitesi,

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi Y. Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1998 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kağan KÖKTEN Doğum Tarihi: 01 Ekim 1974 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarla Bitkileri Çukurova Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

Bazı Bitki Hormonlarının Korungada (Onobrychis sativa L.) In Vitro Özellikler Üzerine Etkisi

Bazı Bitki Hormonlarının Korungada (Onobrychis sativa L.) In Vitro Özellikler Üzerine Etkisi Araştırma Makalesi / Research Article Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 7(3): 267-278, 2017 Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Iğdır University Journal

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1295

KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1295 KAHRAMANMARAŞ SEMPOZYUMU 1295 AFŞİN VE ELBİSTAN OVASI'NDA (KAHRAMANMARAŞ) BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KARŞILAŞILABİLECEK FİTOPATOLOJİK SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Cafer EKEN* Erkol DEMİRCİ"

Detaylı

Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Bazı Koca Fiğ Genotiplerinin Verim ve Verim Unsurları

Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Bazı Koca Fiğ Genotiplerinin Verim ve Verim Unsurları TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL and NATURAL SCIENCES www.turkjans.com Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Bazı Koca Fiğ Genotiplerinin Verim ve Verim Unsurları a Seyithan

Detaylı

Yaşar Tuncer KAVUT. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2): Araştırma Makalesi (Research Article)

Yaşar Tuncer KAVUT. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2): Araştırma Makalesi (Research Article) Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):253-258 Araştırma Makalesi (Research Article) Farklı Hasat Dönemlerinde Biçilen İtalyan Çimi ve Bazı Yıllık Baklagil Yembitkisi

Detaylı

Sivas Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi

Sivas Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):213-218 Araştırma Makalesi (Research Article) Sivas Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin

Detaylı

Elazığ Koşullarında Mürdümük (Lathyrus sativus L.)'te Farklı Sıra Arasının Tohum Verimi ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi. *Kağan KÖKTEN, **Adil BAKOĞLU

Elazığ Koşullarında Mürdümük (Lathyrus sativus L.)'te Farklı Sıra Arasının Tohum Verimi ve Verim Öğeleri Üzerine Etkisi. *Kağan KÖKTEN, **Adil BAKOĞLU Bingöl Ünv. Fen. Bil. Dergisi 1(1),37-42,2011 Science J of Bingöl Univ. 1(1),37-42,2011 Elazığ Koşullarında Mürdümük (Lathyrus sativus L.)'te Farklı Sıra Arasının Tohum Verimi ve Verim Öğeleri Üzerine

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri DoğumTarihi Yabancı Dili İletişim Tel Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/ Program Üniversite Yıl Y.

ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri DoğumTarihi Yabancı Dili  İletişim Tel Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/ Program Üniversite Yıl Y. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı :Ali TURAN Doğum Yeri :Maçka DoğumTarihi :04.05.1972 Yabancı Dili :İngilizce (YDS 2016 İlkbahar Dönemi, 72.500) E-mail :ali.turan@giresun.edu.tr İletişim :Giresun Üniversitesi TBMYO

Detaylı

Türkiye de ve Batı Karadeniz Bölgesi nde Çayır-Mera Alanları, Hayvan Varlığı ve Yem Bitkileri Tarımının Bugünkü Durumu

Türkiye de ve Batı Karadeniz Bölgesi nde Çayır-Mera Alanları, Hayvan Varlığı ve Yem Bitkileri Tarımının Bugünkü Durumu GOÜ, Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011, 28(2), 21-32 Türkiye de ve Batı Karadeniz Bölgesi nde Çayır-Mera Alanları, Hayvan Varlığı ve Yem Bitkileri Tarımının Bugünkü Durumu Alpaslan KUŞVURAN 1 R. İrfan NAZLI

Detaylı

YEM BĠTKĠLERĠNDE TOHUMLUK ÜRETĠMĠ. Sabahaddin ÜNAL. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yenimahalle/ Ankara

YEM BĠTKĠLERĠNDE TOHUMLUK ÜRETĠMĠ. Sabahaddin ÜNAL. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yenimahalle/ Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi (2004) YEM BĠTKĠLERĠNDE TOHUMLUK ÜRETĠMĠ Sabahaddin ÜNAL Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yenimahalle/ Ankara ÖZET Hayvancılığın

Detaylı

Farklı Azot ve Fosfor Dozlarının Ak Üçgül (Trifolium repens L.) de Ot ve Tohum Verimi ile Bazı Verim ve Kalite Komponentleri Üzerine Etkileri

Farklı Azot ve Fosfor Dozlarının Ak Üçgül (Trifolium repens L.) de Ot ve Tohum Verimi ile Bazı Verim ve Kalite Komponentleri Üzerine Etkileri Ulud. Üniv. Zir. Fak. Derg., (2002) 16(2): 127-136 Farklı Azot ve Fosfor Dozlarının Ak Üçgül (Trifolium repens L.) de Ot ve Tohum ile Bazı Verim ve Kalite Komponentleri Üzerine Etkileri Mehmet SİNCİK*

Detaylı

ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA HAYVAN PANCARINDA YEM VERİMLERİ VE BAZI BİTKİSEL ÖZELLİKLER

ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA HAYVAN PANCARINDA YEM VERİMLERİ VE BAZI BİTKİSEL ÖZELLİKLER www.bursagida.gov.tr Gıda ve Yem Bilimi - Teknolojisi Dergisi / Journal of Food and Feed Science - Technology 11:57-63 (2011) ISSN 1303-3107 ESKİŞEHİR KOŞULLARINDA HAYVAN PANCARINDA YEM VERİMLERİ VE BAZI

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTITUTE ISSN SAYI NUMBER CİLT VOLUME

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTITUTE ISSN SAYI NUMBER CİLT VOLUME JOURNAL OF FIELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTITUTE ISSN 1302-4310 CİLT VOLUME 19 SAYI NUMBER 1-2 2010 Sahibi Dr. İsa ÖZKAN Enstitü Müdürü Dr. M. Demir KAYA Aliye PEHLİVAN Genel Yayın Yönetmeni Dr. Aydan

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011

KİŞİSEL BİLGİLER. serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com EĞİTİM BİLGİLERİ. Bitki Koruma Yabancı Ot 2011 Adı Soyadı Ünvan KİŞİSEL BİLGİLER Dr. Serdar EYMİRLİ Ziraat Mühendisi Telefon (322) 344 17 84 E-mail serdar.eymirli@gthb.gov.tr seymirli@yahoo.com Doğum Tarihi - Yeri 1973-Merzifon Doktora Üniversite Adı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov.

ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ. : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67 97, e-mail: ayseserpil.kaya@gthb.gov. ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Tarihi ve Yeri İletişim Bilgileri : Ayşe Serpil KAYA : 1968 / Antalya : Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, 07100, ANTALYA Tlf: 0 (242) 321 67

Detaylı

Determination of Some Characteristics of Sainfoin (Onobrychis sativa) Landraces Grown in Van Province

Determination of Some Characteristics of Sainfoin (Onobrychis sativa) Landraces Grown in Van Province YYÜ TAR BİL DERG (YYU J AGR SCI) 2012, 22(3): 165 172 Geliş Tarihi (Received): 28.05.2012 Kabul Tarihi (Accepted): 13.08.2012 Araştırma Makalesi/Research Article (Original Paper) Van ve Çevresinde Yetiştirilen

Detaylı

*Yaşar Tuncer KAVUT Ahmet Esen ÇELEN Ş. Emre ÇIBIK M. Ali URTEKİN

*Yaşar Tuncer KAVUT Ahmet Esen ÇELEN Ş. Emre ÇIBIK M. Ali URTEKİN Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):225-229 Araştırma Makalesi (Research Article) Ege Bölgesi Koşullarında Farklı Sıra Arası Mesafelerinde Yetiştirilen Bazı Yem Bezelyesi

Detaylı

Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 5 (2): , 2012 ISSN: , E-ISSN: X,

Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 5 (2): , 2012 ISSN: , E-ISSN: X, Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 5 (2): 126-130, 2012 ISSN: 1308-3945, E-ISSN: 1308-027X, www.nobel.gen.tr Kızıltepe Ekolojik Koşullarında Bazı Macar Fiğ (Vicia Pannonica CRANTZ.) Genotiplerinin Ot Verimi,

Detaylı

ÇİFTLİK GÜBRESİNİN FARKLI FORM VE DOZLARININ, ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA, TEK YILLIK ÇİM

ÇİFTLİK GÜBRESİNİN FARKLI FORM VE DOZLARININ, ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA, TEK YILLIK ÇİM ÇİFTLİK GÜBRESİNİN FARKLI FORM VE DOZLARININ, ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA, TEK YILLIK ÇİM (Lolium multiflorum Lam.) İN OT VE TOHUM VERİMİ İLE OT KALİTESİNE ETKİSİ* The Effects of Different Forms and

Detaylı

Isparta Ekolojik Koşullarında Bazı Yonca (Medicago sativa L.) Çeşitlerinin Ot Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi

Isparta Ekolojik Koşullarında Bazı Yonca (Medicago sativa L.) Çeşitlerinin Ot Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (1):42-47 Araştırma Makalesi (Research Article) Isparta Ekolojik Koşullarında Bazı Yonca (Medicago sativa L.) Çeşitlerinin Ot Verim ve Kalitelerinin

Detaylı

Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Bazı Burçak (Vicia ervilia L. Willd) Genotiplerinin Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi

Diyarbakır Ekolojik Koşullarında Bazı Burçak (Vicia ervilia L. Willd) Genotiplerinin Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University http://ziraatdergi.gop.edu.tr/ Araştırma Makalesi/Reseach Article JAFAG ISSN: 1300-2910 E-ISSN:

Detaylı

Tokat-Kazova Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi

Tokat-Kazova Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesi Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2016, 25 (Özel sayı-2):206-212 Araştırma Makalesi (Research Article) Tokat-Kazova Ekolojik Koşullarında Bazı Çok Yıllık Yem Bitkilerinin Verim ve Kalitelerinin

Detaylı

Yerli Fiğ (Vicia sativa L.) de Kimyasal Gübre, Ahır Gübresi ve Bazı Toprak Düzenleyicilerin Ot ve Tohum Verimine Etkileri

Yerli Fiğ (Vicia sativa L.) de Kimyasal Gübre, Ahır Gübresi ve Bazı Toprak Düzenleyicilerin Ot ve Tohum Verimine Etkileri Araştırma Makalesi / Research Article Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 5(1): 65-72, 2015 Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Iğdır University Journal

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. 15.07.1970-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ

KİŞİSEL BİLGİLER. 15.07.1970-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ YABANCI DİL BİLGİSİ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Yasemin VURARAK Unvan Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 0322 3340055/113 E-mail yvurarak@hotmail.com Doğum Tarihi-Yeri 15.07.1970-Ankara Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ

Detaylı

YAYGIN FİĞ (Vicia sativa L) HATLARININ TOHUM VERİMİ VE VERİM ÖGELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER

YAYGIN FİĞ (Vicia sativa L) HATLARININ TOHUM VERİMİ VE VERİM ÖGELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER OMÜ Zir. Fak. Dergisi, 2005,20():56-63 J. of Fac. of Agric., OMU, 2005,20():56-63 YAYGIN FİĞ (Vicia sativa L) HATLARININ TOHUM VERİMİ VE VERİM ÖGELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER Sebahattin ALBAYRAK Mustafa GÜLER

Detaylı

Telefon: /4816. Belgegeçer: E-Posta:

Telefon: /4816. Belgegeçer: E-Posta: Doç. Dr. Nihal KAYAN Dekan Yardımcısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi. Ankara Üniversitesi KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Berrin ŞAHİN Ünvanı Mühendis Telefon 2565811123 E-mail berrin.sahin@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri 19.05.1962-Ankara EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite Adı - Akademik Birim/Mezuniyet

Detaylı

PROF.DR. SERKAN URANBEY

PROF.DR. SERKAN URANBEY PROF.DR. SERKAN URANBEY A.- ÖZGEÇMİŞ Doğum Tarihi 25.03.1972 Ünvanı Prof. Dr. E-mail: uranbey@ankara.edu.tr Yabancı Dil İngilizce, ÜDS : 78.75 Askerli Hizmet Tamamladı (2000) EĞİTİM DURUMU Lisans (1989-1993)

Detaylı

BAZI MACAR FİĞ (Vicia pannonica CRANTZ) HAT VE ÇEŞİTLERİNİN BİNGÖL KURU ŞARTLARINA ADAPTASYONU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

BAZI MACAR FİĞ (Vicia pannonica CRANTZ) HAT VE ÇEŞİTLERİNİN BİNGÖL KURU ŞARTLARINA ADAPTASYONU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA BAZI MACAR FİĞ (Vicia pannonica CRANTZ) HAT VE ÇEŞİTLERİNİN BİNGÖL KURU ŞARTLARINA ADAPTASYONU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA A Study On Adaptatıon Of Some Hungarıan Vetch (Vicia Pannonica Crantz) Lines And Cultıvars

Detaylı

ARI BİTKİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEK BAZI BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNDE FARKLI BİÇİM DÖNEMLERİNİN VERİM VE TARIMSAL ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİSİ

ARI BİTKİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEK BAZI BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNDE FARKLI BİÇİM DÖNEMLERİNİN VERİM VE TARIMSAL ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİSİ Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi 13-17 Ekim 2003, Diyarbakir, (Poster Bildiri) ARI BİTKİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEK BAZI BAKLAGİL YEMBİTKİLERİNDE FARKLI BİÇİM DÖNEMLERİNİN VERİM VE TARIMSAL ÖZELLİKLER

Detaylı

Bazı aspir genotiplerinin pas hastalığına karşı reaksiyonları hakkında ön çalışma 1

Bazı aspir genotiplerinin pas hastalığına karşı reaksiyonları hakkında ön çalışma 1 BİTKİ KORUMA BÜLTENİ 2009, 49(4): 183-187 Bazı aspir genotiplerinin pas hastalığına karşı reaksiyonları hakkında ön çalışma 1 Selin KALAFAT 2 Aziz KARAKAYA 2 Mehmet Demir KAYA 3 Suay BAYRAMİN 3 SUMMARY

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı Doğum Yeri : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT : ParwanAfganistan Doğum Tarihi : 29.01.1971 Telefon : (456) 511 86 69/126

Detaylı

DOĞU ANADOLU BÖLGESĐNDE DOĞAL OLARAK YETĐŞEN ÇOK YILLIK BĐR FĐĞ TÜRÜ (Vicia canescens Lab.)'NDE BAZI ÖZELLĐKLERĐN ĐNCELENMESĐ

DOĞU ANADOLU BÖLGESĐNDE DOĞAL OLARAK YETĐŞEN ÇOK YILLIK BĐR FĐĞ TÜRÜ (Vicia canescens Lab.)'NDE BAZI ÖZELLĐKLERĐN ĐNCELENMESĐ ANADOLU, J. of AARI 8 (1) 1998, 82-92 MARA DOĞU ANADOLU BÖLGESĐNDE DOĞAL OLARAK YETĐŞEN Mustafa TAN Ali KOÇ Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 25240 Erzurum-TURKEY ÖZ : Bu çalışma

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS Yayın Sahibinin Adı / Published by Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Adına Enstitü Müdürü / Director of Institute Dr. Mevlüt

Detaylı

EÜFBED - Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Cilt-Sayı: 2-1 Yıl: 2009

EÜFBED - Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Cilt-Sayı: 2-1 Yıl: 2009 61 SULU VE KIRAÇ ŞARTLARDA YETİŞTİRİLEN KORUNGADA OT VE TOHUM VERİMİ İLE BAZI ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ THE DETERMINATION OF SEED AND HAY YIELD AND SOME CHARACTERISTICS OF SAINFOIN UNDER DRY AND IRRIGATION

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü nden alınan yazıda; Türkiye de kiraz-vişne

Detaylı

Bingöl Koşullarında Bazı Adi Fiğ Hat ve Çeşitlerinin (Vicia sativa L.) Tohum Verimi, Kes Verimi ve Kes Kalitesi Açısından Değerlendirilmesi

Bingöl Koşullarında Bazı Adi Fiğ Hat ve Çeşitlerinin (Vicia sativa L.) Tohum Verimi, Kes Verimi ve Kes Kalitesi Açısından Değerlendirilmesi Araştırma Makalesi / Research Article Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 8(1): 289-300, 2018 Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Iğdır University Journal

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

Bingöl Ekolojik Koşullarında Bazı Adi Fiğ (Vicia sativa L.) Hat ve Çeşitlerinde Tohum Verimi ve Bazı Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi

Bingöl Ekolojik Koşullarında Bazı Adi Fiğ (Vicia sativa L.) Hat ve Çeşitlerinde Tohum Verimi ve Bazı Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi Science J of Bingöl Univ Bingöl Ekolojik Koşullarında Bazı Adi Fiğ (Vicia sativa L.) Hat ve Çeşitlerinde Tohum Verimi ve Bazı Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi Kağan KÖKTEN kahafe 1974@yahoo.com Bingöl

Detaylı

ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307. ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat

ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307. ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 307 ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ Ormancılık Ziraat 308 TÜRKİYE AKADEMİK DERGİLER REHBERİ ZİRAAT VE ORMANCILIK DERGİLERİ 309 Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Detaylı

Bazı İran Üçgülü (Trifolium resupinatum L.) Hatlarında Tohum Verimi ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi*

Bazı İran Üçgülü (Trifolium resupinatum L.) Hatlarında Tohum Verimi ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi* TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 2006, 12 (2) 210-215 ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Bazı İran Üçgülü (Trifolium resupinatum L.) Hatlarında Tohum Verimi ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi* Akın ÖRSDÖVEN 1

Detaylı

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ

FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çukurova University Insitute of Natural and Applied Science FEN ve MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ Journal of Science And Engineering Cilt : 18 Sayı : 2 2008

Detaylı

Bazı Bitki Hormonlarının Korungada (Onobrychis sativa L.) In Vitro Özellikler Üzerine Etkisi

Bazı Bitki Hormonlarının Korungada (Onobrychis sativa L.) In Vitro Özellikler Üzerine Etkisi Araştırma Makalesi / Research Article Iğdır Üni. Fen Bilimleri Enst. Der. / Iğdır Univ. J. Inst. Sci. & Tech. 7(3): 267-278, 207 Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Iğdır University Journal

Detaylı

Çukurova Koşullarında Miirdiinıük (Lathyrus sativus L.) ile Değişik Tahıl Türleri Karışım Oranlarının Verim ve Kaliteye Etkisi* Veyis TANSI (I>

Çukurova Koşullarında Miirdiinıük (Lathyrus sativus L.) ile Değişik Tahıl Türleri Karışım Oranlarının Verim ve Kaliteye Etkisi* Veyis TANSI (I> 3.4.1. f Ç-Ü Z.F. Dergisi, 2004, 19 (4): 69-76 r J.Agric. Fac. Ç.Ü., 2004, 19 (4): 69-76 Çukurova Koşullarında Miirdiinıük (Lathyrus sativus L.) ile Değişik Tahıl Türleri Karışım Oranlarının Verim ve Kaliteye

Detaylı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvanı Dr. Rukiye KARA Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon (0344) 2376020- Dahili: 130 E-mail Doğum Tarihi-Yeri rukiye.kara@gthb.gov.tr Kahramanmaraş EĞİTİM BİLGİLERİ Doktora Üniversite

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı : Reşit YILDIZ Doğum Yeri ve Yılı : Kilis/Merkez, 20.12.1980 Çalıştığı Kurum : Mardin Artuklu Üniversitesi Ünvanı : Yardımcı Doçent Dr. e-mail Adresi : ryildiz80@gmail.com

Detaylı

33. Current Situation of Bingöl Province in The Context of Crop Production

33. Current Situation of Bingöl Province in The Context of Crop Production 561 33. Current Situation of Bingöl Province in The Context of Crop Production Erdal Çaçan 1 Kağan Kökten 2 1 Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Bingöl, Türkiye.

Detaylı

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 2(3): ,

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 2(3): , Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi 2: 290 296, 2015 TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ TURKISH JOURNAL of AGRICULTURAL and NATURAL SCIENCES www.turkjans.com Bingöl Koşullarında Değişik Macar Fiği (Vicia

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ

TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ TARLA BİTKİLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ JOURNAL OF FIELD CROPS CENTRAL RESEARCH INSTITUTE ISSN: 1302-4310 E-ISSN: 2146-8176 25 2 2016 uıgieaütkmtüaeiaeütktkt TUBİTAK-ULAKBİM Yaşam Bilimleri

Detaylı

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir.

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir. BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI Matematik Botanik (ZF306 ) Bahçe Bitkilerine Giriş Fizik Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu Genel Meyvecilik Bahçe Bitkilerinde Hasat ve Muhafaza I I Genel

Detaylı

Tanımlar. Bölüm Çayırlar

Tanımlar. Bölüm Çayırlar Çayır-Mer a Ders Notları Bölüm 1 1 1.1. Çayırlar Bölüm 1 Tanımlar Genel olarak düz ve taban suyu yakın olan alanlarda oluşmuş, gür gelişen, sık ve uzun boylu bitkilerden meydana gelen alanlardır. Toprak

Detaylı

celalettin.aygun@gthb.gov.tr

celalettin.aygun@gthb.gov.tr KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Ünvan Celalettin AYGÜN Ziraat Yüksek Mühendisi Telefon 532 496 61 19 E-mail celalettin.aygun@gthb.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri ERZURUM 15.01.1963 EĞİTİM BİLGİLERİ Yüksek Lisans

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri adı ile

Detaylı

BİNGÖL VE ELAZIĞ İLLERİNDE TARIMSAL YAPI AGRICULTURAL STRUCTURE IN BİNGÖL AND ELAZIĞ PROVINCES

BİNGÖL VE ELAZIĞ İLLERİNDE TARIMSAL YAPI AGRICULTURAL STRUCTURE IN BİNGÖL AND ELAZIĞ PROVINCES 138 BİNGÖL VE ELAZIĞ İLLERİNDE TARIMSAL YAPI * *Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksekokulu, Tarla Bitkileri Programı- BİNGÖL abakoglu@firat.edu.tr ÖZET Bu makalede Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bingöl

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Sayısı : 62 Toplantı Tarihi : 20.06.2016 Toplantı Saati : 10.00 Toplantı

Detaylı

Yıllık İtalyan Çimi ve Tüylü Fiğ Karışımlarında Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar 1

Yıllık İtalyan Çimi ve Tüylü Fiğ Karışımlarında Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar 1 Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2003, 40(2):17-24 ISSN 1018-8851 Yıllık İtalyan Çimi ve Tüylü Fiğ Karışımlarında Farklı Hasat Zamanlarının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar 1 Hakan GEREN

Detaylı

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA

TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA TARIMSAL ORMANCILIK (AGROFORESTRY) Prof. Dr. İbrahim TURNA 5.4. Tarımsal Ormancılıkta Kullanılabilecek Bazı Önemli Yem Bitkileri ve Özellikleri Serin mevsim yem bitkileri: Baklagiller: Trifolium (üçgüller),

Detaylı

Yem Bitkileri, Çayır ve Mera. Prof.Dr. Cengiz Sancak Ankara-2015

Yem Bitkileri, Çayır ve Mera. Prof.Dr. Cengiz Sancak Ankara-2015 Yem Bitkileri, Çayır ve Mera Prof.Dr. Cengiz Sancak Ankara-2015 Yem bitkileri nedir? Evcil hayvanların yeşil ot, kuru ot, tane yem, yumru yem, silo yemi vs. ihtiyacını karşılamak amacıyla tarla topraklarında

Detaylı

Yazlık ve Kışlık Ekimin Koca Fiğ (Vicia narbonensis L.) Hatlarında Tane Verimine Etkileri

Yazlık ve Kışlık Ekimin Koca Fiğ (Vicia narbonensis L.) Hatlarında Tane Verimine Etkileri TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 2006, 12 () 294-00 ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ Yazlık ve Kışlık in Koca Fiğ (Vicia narbonensis L.) Hatlarında Tane Verimine Etkileri Başak UZUNMEHMETOĞLU * Hayrettin KENDİR

Detaylı

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation

A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ. A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk Investigation A. SCI, SCI-Expanded KAPSAMINDA ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER: A1. Beyhan M.A., A. Tekgüler, T. Yıldız and H. Sauk. 2009. Investigation of the performance of a hazelnut husker design

Detaylı

Telefon: /4816. Belgegeçer: E - Posta:

Telefon: /4816. Belgegeçer: E - Posta: Doç. Dr. Nihal KAYAN Öğretim Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222 3242991/4816

Detaylı

Yemlik yetiştiriciliğe uygun yerel bezelye (Pisum sativum L.) genotipleri*

Yemlik yetiştiriciliğe uygun yerel bezelye (Pisum sativum L.) genotipleri* Akademik Ziraat Dergisi 1(2): 83-90 (2012) ISSN: 2147-6403 http://azd.odu.edu.tr Araştırma (Research) Yemlik yetiştiriciliğe uygun yerel bezelye (Pisum sativum L.) genotipleri* Reyhan KARAYEL 1, Hatice

Detaylı

TÜRKİYE DE KALİTELİ KABA YEM ÜRETİMİ SORUNLAR VE ÖNERİLER

TÜRKİYE DE KALİTELİ KABA YEM ÜRETİMİ SORUNLAR VE ÖNERİLER 9 TÜRKİYE DE KALİTELİ KABA YEM ÜRETİMİ SORUNLAR VE ÖNERİLER TÜRKTOB Dergisi 2018 Sayı: 25 Sayfa: 9-13 Ziraat Yüksek Mühendisi Fahri Harmanşah fahriharmansah51@gmail.com 1. Giriş Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Botanik Bahçe Bitkileri Fizyolojisi Proje Hazırlama Tekniği Kimya (ZF306 ) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Sert Kabuklu Meyveler (306) Sebze

Detaylı

Determination of Seed Rate on Winter Lentil (Lens culinaris Medik.) cv. Kafkas

Determination of Seed Rate on Winter Lentil (Lens culinaris Medik.) cv. Kafkas Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 2008, 17 (1-2): Araştırma Makalesi Kafkas Kışlık Kırmızı Mercimek (Lens culinaris Medik.) Çeşidinde Tohum Miktarının Belirlenmesi Derya SÜREK 1, Erol

Detaylı

KILÇIKSIZ BROM (Bromus inermis L.) DA KURU OT VERİMİ İLE BAZI VERİM KOMPONENTLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN KORELASYON VE PATH ANALİZİ.

KILÇIKSIZ BROM (Bromus inermis L.) DA KURU OT VERİMİ İLE BAZI VERİM KOMPONENTLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN KORELASYON VE PATH ANALİZİ. ANADOLU, J. of AARI 17 (1) 2007, 8-15 MARA KILÇIKSIZ BROM (Bromus inermis L.) DA KURU OT VERİMİ İLE BAZI VERİM KOMPONENTLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN Hülya OKKAOĞLU Gülcan DEMİROĞLU Rıza AVCIOĞLU Ege Üniversitesi

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA

Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA Prof. Dr. Mehmet Demir KAYA Öğretim Üyesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0

Detaylı

ÇUKUROVA KOŞULLARINDA BAZI SORGUM X SUDANOTU MELEZİ ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ ÖZET

ÇUKUROVA KOŞULLARINDA BAZI SORGUM X SUDANOTU MELEZİ ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ ÖZET ÇUKUROVA KOŞULLARINDA BAZI SORGUM X SUDANOTU MELEZİ ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Recep İrfan Nazlı 1, İlker İnal 2, Alpaslan Kuşvuran 3, Mehmet Cavit Sezer 4, Veyis Tansı 5

Detaylı

Bazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir Araştırma (1)

Bazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir Araştırma (1) Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi (J. Agric. Sci.), 2004, 14(1): 47-51 Geliş Tarihi: 08.09.2003 Bazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir Araştırma (1)

Detaylı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Hanife AKÇA, Araştırma Görevlisi hmert@ankara.edu.tr +90312 596 15 84 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü B Blok Dışkapı/ANKARA 06100 Eğitim ve Akademik Deneyim Lisans:

Detaylı

TARLA BİTKİLERİ. Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017

TARLA BİTKİLERİ. Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017 TARLA BİTKİLERİ Prof.Dr.Hayrettin EKİZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 2017 5. KONU Buğdaygil Yembitkileri BUĞDAYGİL YEM BİTKİLERİ Buğdaygil yem bitkilerinin genel özellikleri

Detaylı

Karışım Oranı ve Hasat Zamanlarının Bazı Yıllık Baklagil Yembitkileri ile İtalyan Çimi Karışımlarının Kışlık Ara Ürün Performansına Etkileri 1

Karışım Oranı ve Hasat Zamanlarının Bazı Yıllık Baklagil Yembitkileri ile İtalyan Çimi Karışımlarının Kışlık Ara Ürün Performansına Etkileri 1 Araştırma Makalesi (Research Article) Yaşar Tuncer KAVUT Hakan GEREN Hikmet SOYA Rıza AVCIOĞLU Behçet KIR Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2014, 51 (3):279-288 ISSN 1018 8851 Oranı ve Hasat Zamanlarının Bazı

Detaylı

Bazı Yabani Korunga Türlerinin Morfolojik ve Agronomik Özelliklerinin İncelenmesi

Bazı Yabani Korunga Türlerinin Morfolojik ve Agronomik Özelliklerinin İncelenmesi Bazı Yabani Korunga Türlerinin Morfolojik ve Agronomik Özelliklerinin İncelenmesi Altıngül Özaslan Parlak 1* Ahmet Gökkuş 1 Ersin Samıkıran 1 Mehmet Yaşar Şenol 1 1 ÇOMÜ Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMELERİ UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/18)

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMELERİ UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/18) Resmi Gazete Tarihi: 14.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28647 YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMELERİ UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/18) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Ülkemiz hayvancılığının kaliteli

Detaylı

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar)

Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Prof. Dr. Can ÇOĞUN (13 Aralık 2015 tarihine kadar) Mekatronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi, Çankaya Üniversitesi Akademik Dereceler 1981, Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik

Detaylı

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler

SUNUM PLANI. 1. Konya Tarımının Yapısı. 2. Desteklemeler Şubat 2017 SUNUM PLANI 1. Konya Tarımının Yapısı 2. Desteklemeler Kaynak: TÜİK, 2015-2016 Tarla Bitkileri Ürün adı Konya Tarımının Yapısı (Öne Çıkan İlk 5 Ürün) Ekilen alan (da) 2015 2016 Üretim (ton)

Detaylı

YONCA ISLAHINDA YEREL POPÜLASYONLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

YONCA ISLAHINDA YEREL POPÜLASYONLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ YONCA ISLAHINDA YEREL POPÜLASYONLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Prof. Dr. Ahmet TAMKOÇ Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, KONYA atamkoc@selcuk.edu.tr ÖNEMİ Yonca (Medicago sativa L.)

Detaylı