Yakın Doğulu Gazze. Ali Sonaroğlu üniversitemiz. Araçlara şifa veren mahir el. Azeri öğrenciler kupa için yarıştı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yakın Doğulu Gazze. Ali Sonaroğlu üniversitemiz. Araçlara şifa veren mahir el. Azeri öğrenciler kupa için yarıştı"

Transkript

1 Araçlara şifa veren mahir el Ali Sonaroğlu üniversitemiz Ulaşım Dairesi nde oto tamir Ustası olarak görev yapıyor. Elleri maharetli, gözü milimetrik kaymaları görebilecek kadar keskin Bu hafta 13 yaşından beri işine tüm dikkatini veren Ali Usta yı sayfalarımızda ağırlıyoruz. Azeri öğrenciler kupa için yarıştı Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü kutlamalarından birini de üniversitemiz organize etti. Kuzey Kıbrıs ta ilk kez yapılan etkinlikte, DAÜ, UKÜ ve üniversitemizde eğitimlerine devam eden Azerbaycanlı öğrenciler bilgi yarışmasında buluştu. 3 üniversiteden 6 takımın katıldığı yarışmada kupayı, üniversitemizden katılan İntelowl takımı kazandı. Cankut TAŞTAN ın Haberi SAYFA: 3 Haberin Devamı SAYFA: 9 Neden Yak n Do u Ün vers tes? Ö renc s n n laptop kadar de l süper b lg sayar kadar dü ünmes n sa layan ün vers te oldu u ç n gazete@neu.edu.tr 11 Ocak 2013 CUMA Yıl: 2 - Sayı: 44 Ülkes ne ve toplumuna kend h kayes n yazd rab lecek ö renc yet t rd ç n Kurucu Rektör Dr. Suat. Günsel Yakın Doğulu Gazze İsmi çatışmalarla, mülteci kamplarıyla yani acıyla anılan ülkelerden biri Filistin Üniversitemizde 200 ü aşkın Filistinli öğrenci eğitim görüyor. Aynı zamanda üniversitemizin Dış İlişkiler Müdürü ve Mühendislik Fakültesi nin Filistinli öğretim üyeside olan, Yrd. Doç. Dr. Tayseer Al-Shanableh yle, Filistinli öğrencilerimizi konuştuk. İşte, günlük hayatları ve eğitimleri yanında, çatışma içinde bıraktıkları ailelerini düşünmekle baş etmeye çalışan öğrencilerin hikayesi Emin KAHRAMAN ın Haberi SAYFA: 6-7

2 Sf.2 11 Ocak 2013 Müşterisini düşünen banka: Yakın Doğu Bank Yaşanan kriz ortamlarında hangi koşulda olursa olsun Yakın Doğu Bank tan kredi alanlar, kaza, işgörmezlik veya ölümü kapsayan uluslararası sigorta güvencesine dahil oluyor. Dünyanın en büyük 3 sigorta şirketiyle işbirliği yapan Gold Insurance ile kredi sigorta ürünü işbirliği protokolü imzalayan Yakın Doğu Bank, yeni yılda kredi olanağı sağlayacağı müşterilerine muhtemel kaza, sürekli veya kısmi işgörmezlik, ölüm hallerinde kredi borcunun kalan kısmının tek seferde sigortadan karşılanması olanağı veriyor. Böylece geleceğe dönük borçlanma yapmak durumunda kalan müşterilerinin muhtemel kaza, hastalık, işgörmezlik veya ölüm hallerinde aile bireyleri sıkıntı altına girmemiş olacak. İMZALAR ATILDI Yakın Doğu Bank kredi müşterisini garanti altına alan, sakatlanma veya vefat durumlarında ailesine borç bırakmayacak, yeni sigorta ürünü için yerel sigorta şirketlerinden Gold Insurance ile Girne Dorana Otel de işbirliği protokolü imzaladı. Protokole, Yakın Doğu Bank Genel Müdürü Kozan Karakurt ve Gold Insurance Direktörü Ülker Fahri imza koydu. Yakın Doğu Bank üst yönetim ve şube müdürlerinin de yer aldığı imza etkinliğinde konuşan Gold Insurance Direktörü Ülker Fahri, Sektörde 16 yıllık deneyimleri bulunduğuna dikkat çekerek sigortacılık gereği uluslararası Risk Dağılımı güvencelerini dünyanın önde gelen şirketleri AON Benfield ve BEST RE ve Türkiye Milli Reasürans T.A.Ş ile yaptıkları uluslararası anlaşmalarla yürüttüklerini anlattı. Doğru ürün ve doğru sigorta anlayışı ile hazırladıkları ve ülkede yerel sigortalar arasında ilk kez uygulanan ürünü sadece Yakın Doğu Bank la paylaştıklarını anlatan Ülker Fahri, kredi borcunun kalan kısmını tek seferde kapatan en hesaplı sigorta ürünü için Yakın Doğu Bank gibi güçlü ve saygın bir banka ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. MÜŞTERİ İÇİN GÜVENCE Yakın Doğu Bank Genel Müdürü Kozan Karakurt ise yaşanan sıkıntılı ortamlarda kredi müşterisine güvenceler veren bankanın toplumsal sorumluluk anlayışına önem verdiğini belirterek sigortanın halka hayırlı olmasını diledi.

3 Sf.3 11 Ocak 2013 Araçlara şifa veren mahir el Cankut TAŞDAN Ali Sonaroğlu üniversitemiz Ulaşım Dairesi nde Oto Tamir Ustası olarak görev yapıyor. Elleri maharetli, gözü milimetrik kaymaları görebilecek kadar keskin B u hafta, 13 yaşından beri işine tüm dikkati veren Ali Usta yı sayfalarımızda ağırlıyoruz. Aslen Limasollu olan Ali Sonaroğlu, mesleğini de memleketinde öğrenmeye başlamış. Ortaokul eğitimini yarım bırakan Ali Usta, 1998 yılından beri üniversitemizde çalışıyor. Herkesin başarılı olabileceği işler olduğuna inanan Ali Sonaroğlu, Okulda başarılı olmadığımı düşündüm. Bu mesleği öğrenmeye başladım diyor. Mesleğine bir ömür veren Ali Usta alanında isim yapmış bir usta olarak Yakın Doğu ailesine emek veriyor... MİLİM ÖLÇEN BAKIŞ Ali Usta arabalardan ve karşılaşabileceği arızalardan söz ederken oldukça heyecanlı ve kendinden emin. Yılların birikimiyle milimetrik uzunluk veya kısalığı fark edebilen Ali Usta, her aracın kendine has özelliklerinin olduğunu anlatıyor. Önümüze gelen araçların özelliklerine göre onlara yaklaşıyoruz. Her milim araç için önemlidir. Eğer daha önce görmediğim bir araçla ilgilenemem gerekirse önce araştırma yapıyorum. Özelliklerini öğreniyorum. Bugüne kadar dışarıya hiç iş göndermedik. Tüm problemleri çözdük diyen Ali Usta, Meslek sahibi olmakla bitmiyor. Her arızada yeni bir şey daha öğreniliyor ifadelerini kullanıyor. HALİNİ SORMADIĞI ÇALIŞAN YOKTUR Üniversitemizin, kendisi için iş, çocukları için eğitim yuvası olduğunu anlatan Ali Usta, çalışma ortamından memnuniyetini Üniversitenin Kurucu Rektörü Suat Bey in okul içinde uğramadı yer, hatırını sormadığı bir personel yoktur. Aracını durdurup iner, çalışanların halini hatırını, bir şeye ihtiyacımız olup olmadığını sorar diye anlatıyor. BİLDİKLERİM MİRASIM Üniversitemizin ulaşımında güvenliğin araçlara bağlı olduğunu belirten Ali Sonaroğlu, En önemli konu şüphesiz ki güvenli bir şekilde öğrencilerimizin ulaşımlarının sağlanması. Bize burada önemli görevler düşüyor. Biz de elimizden geldiğince gece gündüz her işe koşturuyoruz diyerek anlatıyor yoğun mesaisini Bir Ustanın en büyük isteğinin çırağına bildiklerini öğretebilmek olduğunu belirten Sonaroğlu; Bir tekerin nasıl söküldüğünü ben bugün sana öğretebiliyorsam sen de bunu yapabiliyorsan en büyük mutluluk bizimdir. Bizden yaşça küçük meslektaşlarımıza, ilgilenenlere en ufak bir şey öğretebilmek bizim için çok büyük mutluluk, onlara bırakabileceğimiz mirasıdır ifadelerini kullanıyor.

4 Sf.4 11 Ocak 2013 Uzmanından uyarı Üniversitemiz Hastanesi Diyetisyeni Hatice Baygut bayram, yılbaşı gibi özel günler için hazırlanan sofralarda aşırıya kaçmamak gerektiğini belirterek uyardı, Yanlış beslenme sağlık sorunlarına yol açabilir Özel günlerde, özel yemeklerin yapıldığı kalabalık sofralara dikkat çeken Diyetisyen Hatice Baygut, bu tür sofralarda yemek yeme süresinin arttığını belirterek, Özel gecelerdeki yemekler standart yemeklerden daha uzun sürdüğü için alınan besin miktarı da artıyor. Bu yüzden miktarın ayarlanması gerekiyor dedi. MİKTAR AYARLANMALI Fazla yemeğin bulunduğu sofralarda uzun süre oturulduğunda, miktarın genellikle ayarlanamayarak arttığını belirten Diyetisyen Baygut, Abartılı yemek ve aşırı beslenme sonunda uyku problemi, sindirim sisteminde rahatsızlık ve gıda zehirlenmeleri görülebiliyor ifadelerini kullandı. SADECE ET TÜKETİLMEMELİ Özel sofralar için et ürünlerinin ana yemek olarak seçildiğini anlatan Baygut, Öğün atlamadan her gruptan besin almak önemli. Bunun için ara öğünlerde meyve, 15 kadar fındık veya 3 tam ceviz, 1 bardak süt, yoğurt gibi yiyecekler alınmalı diyerek bir denge kurulması gerektiğini söyledi. BOL SIVI ALMAK GEREK Aşırı besin tüketimi yanında alkol alımına da değinen Diyetisyen Hatice Baygut, Alınan alkolün olumsuz etkisinden kurtulmak için bol sıvı almak gerekli. Bol bol su içmekte fayda var dedi. Pedallar hayvan hakları için çevrildi Halil İbrahim KAYGISIZ Emin KAHRAMAN Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinden Mustafa İlker Güvender, Deniz Fahri, Barış Türker ve Mehmet Ali Ertürk hayvan haklarına dikkat çekmek için farklı bir etkinlik düzenledi. Mehmet Ali Ertürk hayvan haklarına dikkat çekmek için yapılan etkinliklerin, basın açıklaması veya protesto gösterisi şeklinde yapıldığına dikkat çekerek, alışılmadık bir şey planlayarak daha fazla dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Amacımıza da ulaştık, etkinlik beğenildi, desteklendi diyen Ertürk, konuyu gündemde tutmak ve gerekli düzenlemelerin yapılmasına katkı sağlamak istediklerini anlattı. EZİYETTEN UZAK, SAHİPLİ BİR YAŞAM Etkinliği, Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Barınağı na mali yardımda bulunabilmek için organize ettiklerini anlatan Mehmet Ali Ertürk, Sponsorluğu Akcan Bisiklet üstlendi, öğrenci arkadaşlar, hocalarımız ve halk da destek verdi dedi. Ertürk, Barınağa mali yardım yapmak yanında, hayvanların daha iyi yaşaması için çaba gösterme, hayvanlara yapılan eziyeti önleme, toplumu bilinçlendirme ve barınaktaki hayvanları sahiplendirme konularına dikkat çekmek için çaba sarf ettik dedi. BİR BUÇUK SAATLİK TUR Etkinliğe 30 kişinin katıldığını söyleyen Mehmet Ali Ertürk ekibe, üniversitemiz ambulansının ve KKTC Emniyet güçlerinin de eşlik ettiğini söyledi. Güzergahı, Fuar kavşağından başladık, Dereboyu Caddesi, Meclis önü, Küçükkaymaklı Caddesi ve Metropol den geçerek devam ettik diyerek anlatan Ertürk, yolun yaklaşık bir buçuk saatte tamamlandığını belirtti.

5 Sf.5 11 Ocak 2013 En özel yeni yıl hediyesi Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi nde bulunan çocukları ziyaret etti. Z iyarete üniversitemiz Zihinsel Engelliler Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Mukaddes Demirok, öğretim görevlileri Emrah Soykan ve Cahit Nuri ile 63 öğrenci katıldı. Üniversitemiz öğrencileri yeni yıl hediyeleriyle gittikleri merkezde bulunan okul öğrencileriyle, eğlenceli bir zaman geçirdi. ETKİNLİKLER DEVAM ETMELİ Okul Müdürü Soner Öyken yaptığı konuşmada önce üniversitemize, ardından da Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerine, yapılan organizasyon için teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Dr. Mukaddes Demirok a çiçek vererek teşekkür eden Öyken, Bu tür organizasyonların devam etmesini diliyoruz dedi. Miniklere enerji gerek İdris GERMİYANOĞLU Yakın Doğu İlkokulu nun minik öğrencileri yemek saatinde Rehber öğretmenleri ve mutfak görevlileri öğrencilerin yardımında. Cıvıl cıvıl seslerin birbirine karıştığı bu neşeli seremoni her gün tekrarlanıyor

6 Sf.6 11 Ocak 2013 Yakın Doğ Emin KAHRAMAN İsmi çatışmalarla, mülteci kamplarıyla yani acıyla anılan ülkelerden biri Filistin Üniversitemizde 200 ü aşkın Filistinli öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz Dış İlişkiler Müdürü ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi olan, Yrd. Doç. Dr. Tayseer Al- Shanableh yle, Filistinli öğrencilerimizi konuştuk. İşte, günlük hayatları ve eğitimleri yanında, çatışma içinde bıraktıkları ailelerini düşünmekle baş etmeye çalışan öğrencilerin hikayesi Tayseer Al-Shanableh, Öğrencimiz Gazze de, döndüğünde eğitimine devam edecek ve biz Yakın Doğu olarak onun yanında olacağız dedi. ÖĞRENCİMİZİN AİLESİNDEN 9 KAYIP İsrail in bir seçim dönemine girdiğini söyleyen Al-Shanableh, her seçim öncesinde Gazze ye şiddetli saldırılar düzenlendiğini anlattı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen saldırıyı da buna bağlayan Al-Shanableh, hu saldırı sırasında üniversitemizde eğitim gören Filistinli bir öğrencinin ailesinden 9 kişiyi kaybettiğini söyledi. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi nde Yüksek Lisans yapan öğrencinin ailesinden hayatta olanları görmeye gittiğini, eğitiminin devamı için gerekli tüm kolaylıkları sağlandıklarını anlatan ANNESİNİ GÖREMEDİ Gazze ye giriş çıkışların zorluğundan bahseden Tayseer Al-Shanableh, Öğrencilerimiz eğitimleri için buraya geliyorlar. Evlerine çoğu zaman bir daha dönemiyorlar veya memleketlerine gitmeleri için büyük zorluklar yaşıyorlar dedi. Mühendislik Fakültesi nde öğrenim gören bir öğrenciye annesinin rahatsızlandığı haberinin geldiğini anlatan Al-Shanableh, Öğrencimiz sınıra gitti. Ancak Gazze ye girebilmek için 2 ay bekledi. Bu arada annesi vefat etti. Annesinin son nefesinde yanında olamadı, onu göremedi dedi. YÜKSEK BAŞARI Mezun olan öğrencileriyle de iletişim halinde olduklarını söyleyen Al-Shanableh, Yakın Doğu Üniversitesinden 4.00 ortalamayla mezun olan bir öğrencimiz de Kanada da doktora eğitimi alıyor. Onunla haberleşiyoruz. Son saldırılarda öğrencimizin babasının şehit olduğunu öğrendik, öğrencimiz babasının cenazesine katılamadı ifadelerini kullanıyor. ÖZEL BURS ANLAŞMASI Üniversitemizin Filistinli öğrencilere 1998 yılından beri destek olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Tayseer AlShanableh, Yakın Doğu ailesi Filistinli öğrencilere hep destek olmuş ve desteğini sürekli arttırmıştır dedi. 20 yıldır üniversitemizde görev yaptığını anlatan Al-Shanableh, Filistin halkı Üniversitemizde Filistinli öğrencilerin acısını paylaşmak üzere zama

7 Sf.7 11 Ocak 2013 ğulu Gazze son 8 yıldır sürekli ateş altında. Bu uzun çatışma dönemi halkı olumsuz etkiledi. Yakın Doğu Üniversitesi bu koşullarda eğitim almak isteyen Filistinli öğrencileri yüzde 50 burs vererek kabul ediyor, destekliyor ifadelerini kullandı. Çatışmaların yoğunlaştığı dönemlerde öğrencilerin harçlarını yatırmaları konusunda zorlanabildiklerini anlatan Tayseer Al-Shanableh, böyle durumlarda, kendilerine yardımcı olduklarını söyledi. ETKİNLİKLER 15, 29 KASIM VE 1 OCAK Üniversitemizde pek çok ülkeden öğrencinin olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Al-Shanableh, Diğer öğrencilerimiz gibi Filistinli öğrencilerimiz de ülkelerine ait özel günler için etkinlikler düzenliyorlar dedi. Al-Shanableh Filistinli öğrenciler için özellikle 15 ve 29 Kasım ile 1 Ocak tarihlerinin önemli olduğunu söyleyerek, 29 Kasım, Filistin Halkıyla Dayanışma Günü, 1 Ocak Silahla Mücadeleye Direnişin Başlangıcı ve 15 Kasım Bağımsızlığın İlanı dır. Bu günlerde etkinlik yapılıyor. Biz de hazırlanan etkinliklere yardımcı oluyoruz dedi. MÜLTECİ KAMPINDAN ÜNİVERSİTEYE Al-Shanableh, Lübnan mülteci kamplarında 500 bini aşkın Filistinlinin olduğunu, halkın buralarda ambargo ve zor şartlar altında yaşadığını belirtti. AlShanableh üniversite çağında olan öğrenciler için bir anlaşma yaptıklarını açıklayarak şunları söyledi, Bu kamplarda bulunan an zaman destek gösterileri düzenleniyor. Filistinli doktor, mühendisler bile ambargo nedeniyle işlerini yapamıyor. Üniversitemiz Kuzey Kıbrıs ta bulunan tüm üniversiteleri bir projede topladı ve bir anlaşma sağlandı. Buna göre, Lübnan Mülteci Kampı nda bulunan Filistinliler arasından her üniversite 3 öğrenciye tam burs verecek. Bursla gelen öğrencilerin büyük bir başarı örneği olduklarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Tayseer Al-Shanableh, Mülteci Kampı ndan burs alarak Yakın Doğu ailesine katılan öğrencilerimizin isimleri Şeref Listesi nde. Bazılarının not ortalamaları 4.00 dedi. SAVAŞI DÜNYA DESTEKLİYOR Yrd. Doç. Dr. Tayseer Al-Shanableh, Filistin halkı 60 yıldır zulme uğruyor, yapılan tüm saldırılara Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği destek veriyor. Geçen ay yapılan saldırılarda da bunu gördük yıllarında yaptığı büyük saldırıda 1500 ü aşkın şehit verdik ve bunların 3 te 1 i sivil, çoğu da çocuktu dedi. Her saldırının bir öncekinden daha şiddetli olduğunu anlatan Al-Shanableh artan şiddetin nedenlerini, Halkı Gazze yi terk etmeye zorlamak diye açıklıyor: Tayseer Al-Shanableh son saldırılarda sınır kapılarının açık bırakılmasını da buna bağlayarak şu ifadeleri kullanıyor, Gazze çok büyük bir şehir ve şu an 1 buçuk milyonu aşkın insan burada yaşıyor. İsrail in sınır kapıları açma sebebi de bu saldırılarda halkın kaçmasını sağlamaktı. Filistin halkı bunun tam aksini yaptı. Saldırıda kaçmadığı gibi çevredeki Filistinliler Gazze ye destek vermek için sınırlardan geçiş yaptılar. Fotoğraflar: Fatma TÜRKKOL

8 Sf.8 11 Ocak 2013 Küçük ellerin büyük yatırımı Yakın Doğu Koleji nde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da etkinliğe katılarak öğrencilerle birlikte ağaç dikti. GELECEK İÇİN YATIRIM Bugün dikilecek fidanların gelecekte çevre için büyük değer taşıdığını belirten Ali Çetin Amcaoğlu, üniversitemizin ağaçlandırmaya oldukça önem verdiğini izlediklerini belirterek, Bu hassasiyet nedeniyle Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel i tebrik ederim dedi. DESTEĞE TEŞEKKÜR Yakın Doğu Koleji Müdürü Işılay Arkan ise etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaç dikme etkinliğini Amcaoğlu na aktardıklarını, Amcaoğlu nun bu organizasyona hiç düşünmeden destek vererek fidanları temin ettiğini anlattı. İlahiyat öğrencileri şehitleri andı Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğrencileri, Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ertan Ersan, Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etmenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, müzede resmi bulunan şehitlerin Kıbrıslı Türklerin özgürlük mücadelesini gösterdiğini söyledi.

9 11 Ocak 2013 Sf.9 Azeri öğrenciler kupa için yarıştı Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü kutlamalarından birini de üniversitemiz organize etti. Kuzey Kıbrıs ta ilk kez yapılan etkinlikte, DAÜ, UKÜ ve üniversitemizde eğitimlerine devam eden Azerbaycanlı öğrenciler bilgi yarışmasında buluştu. 3 üniversiteden 6 takımın katıldığı yarışmada kupayı, üniversitemizden katılan İntelowl takımı kazandı. HER HAFTA YARIŞMA OwlRight Entellektüel Kulübü Başkanı Narmin Aliyeva, etkinliklerini önce yalnızca üniversitemiz öğrencileri arasında yaptıklarını, Hemşirelik Kulübü Turnuvası nda elde ettikleri başarılardan sonra Azerbaycan Hazar Entellektüel Gençler Kulübü nün Üniversite Ligi ne katıldıklarını anlattı. Her hafta hem Bakü deki üniversitelerde, hem de üniversitemizde Ne? Nerede? Ne zaman? isimli yarışmanın sürdüğünü anlatan Aliyeva, kendilerinin de bundan sonra etkinliklere katılmayı sürdüreceklerini belirtti. DESTEĞİMİZ SÜRECEK Yarışmanın açılış konuşmasını, KKTC Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı ve üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu yaptı. Azeri öğrencileri bir arada görmekten mutlu olduklarını söyleyen Sadıkoğlu, Azeri öğrencilerin etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. BİLGİ İÇERİKLİ ETKİNLİK Üniversitemizin yalnızca Azeri öğrencilerin hazırladığı yarışmaya değil, yapılan tüm bilgi içerikli etkinliklere destek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Öğrencilerimiz bilgilerini sınayacakları, bir şeyler daha öğrenebilecekleri etkinlikler düzenlesinler. Biz her zaman destek vereceğiz dedi. EĞLENCELİ BİR ETKİNLİK OLDU Yılbaşından hemen önce yapılan etkinliğin zamanına da değinen Prof. Dr. Sadıkoğlu, hem yarışma hem de eğlencenin aynı etkinlikte buluştuğunu söyledi. Sadıkoğlu, Yeni yıl öncesinde güzel bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz hem yarışma heyecanı yaşadı hem de eğlendi ifadelerini kullandı. KUPA ÜNİVERSİTEMİZİN Yarışmaya üç üniversiteden 6 grup katıldı. İşte kupanın sahibi ve ilk 3 e girenler, 1. Yakın Doğu Üniversitesi nden İntelowl takımı. 2. Doğu Akdeniz Üniversitesi nden EMU Ravens takımı. 3. Doğu Akdeniz Üniversitesi nden M & M Master Minds takımı.

10 Sf Ocak 2013 Üniversite Mezunl ar z Üniversitemiz Türkçe Öğretmenliği Bölümü ilk mezunlarını 2007 yılında verdi. Bu hafta bu mezunlardan Mehmet Ali Taluğ gazetemize konuk oluyor. Taluğ mezun olduktan sonra yine üniversitemiz Rektörlük Öğrenci İşleri Bölümü nde çalışmaya başlamış. Sınıfımız 11 kişiydi, bunu bir avantaj olarak kullandık. Hem sayımız azdı hem de ilk öğrencilerdik. Hayal ettiğimiz gibi bir eğitim aldık diyen Taluğ, Yakın Doğulu olmaktan çok memnunum dedi. Kariyer planının bitirdiği bölüm üzerine yüksek öğrenime devam etmek olduğunu ifade eden Mehmet Ali Taluğ şunları söyledi: Kampüs içinde mutluyum. Akademik kariyer yapma planlarım var. Bunu da kendi üniversitemde yapmak istiyorum. Hocalarımızla çok iyi bir diyaloğumuz vardı. Türkiye den ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen arkadaşlarım oldu. 10 yıldır bu üniversitenin içindeyim ve dünyaya bakış açım değişti. Yakın Doğu benim ailem ve hayatım. Böyle hissediyorum. 23 Mayıs Şubat 1996 Basın Fotoğrafı Cankut TAŞDAN Nostalji Fotoğrafı Gazi YÜKSEL DUYURU Yakın Doğu öğrencileri ve mezunlarımızın dikkatine, üniversitemiz gazetesinin Mezunlarımız köşesinde kendiniz veya tanıdığınız mezun arkadaşınızın yer almasını isterseniz, beğendiğiniz bir fotoğrafınızla birlikte, isminiz, mezun olduğunuz bölüm, şuan nerede çalıştığınız veya yükseköğrenime devam ettiğinizi ve Yakın Doğulu olmanın sizin için ne anlama geldiğini anlatan birkaç cümleyi gazete@neu.edu.tr adresine gönderebilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz... Yak n Do u Üniversite Gazetesi 15 Eylül 2012 Haftanın Fotoğrafı Gazi YÜKSEL

11 11 Ocak 2013 Sf.11 KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA Matematiği verimli çalışmak Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik ve Matematik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlileri, Matematik Günleri Etkinliği çerçevesinde Anafartalar Lisesi öğrencilerine Matematikte Verimli Ders Çalışma Yöntemleri konulu panel düzenledi. Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Tezer in başkanlığında gerçekleştirilen panelde Uzman Hediye Sarıkaya ve Uzman Mine Hacıarif konuştu. Panel başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Tezer matematikte verimli ders çalışmayı engelleyen temel nedenler üzerinde durarak, etkili ders çalışma yöntemlerini anlattı Egzersiz ilaçtır Dünyada 90 ülkede 45 bin den fazla üyesi bulunan Amerikan Spor Hekimliği Derneği önderliğinde yürütülen Exercise is Medicine hareketi Türkiye de Prof. Dr. Haydar Demirel in başkanlığını yaptığı Aktif Yaşam Derneği nin Egzersiz İlaçtır adıyla başlatıldı. Fiziksel aktiviteyi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde standart bir uygulama haline getirmek amacıyla başlatılan harekete bir çok farklı uzmanlık dalının dernek temsilcileri ve öğretim üyeleri destek veriyor. Egzersiz İlaçtır girişimi egzersizin ilaç olduğuna dair bilinç yaratarak, toplumu fiziksel aktiviteye yönlendirme ve düzenli fiziksel aktivitenin toplumun tüm katmanlarında yaygınlaştırılmasını sağlama amacını taşıyor Hastalara yeni yıl ziyareti Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkilileri 2013 ün ilk gününde hastanede yatan hastaları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Başhekim Dr. Sevim Erkmen, Yatan Hasta Hizmetleri Müdürü Peyman Hassoy ile hemşireler yatan hastaları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. Hastane yetkilileri, hastalarının en kısa zamanda iyileşerek taburcu olmalarını, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve güzel bir yıl geçirmeleri dileğinde bulundu Yakın Doğu FM yılbaşı etkinliği düzenledi Yakın Doğu Fm in düzenlediği yılbaşı etkinliği üniversitemiz İletişim Fakültesi Fuayesi nde yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kutlamada, öğrenciler ve radyo personeli dans ederek eğlendi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı asistan almaya başladı 2010 yılında İran Urmiye Üniversitesinden mezun olan Dr. Nava Faraghiparapari, yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olarak üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı nda asistanlık eğitimine başladı / 24 hizmet yılbaşında da sürdü Ü niversitemiz Hastanesi 7 gün 24 saat hizmet vermeyi sürdürüyor. Hastane yılbaşı gecesi de acil durumlar için hazırlıklıydı. Üniversitemiz Hastanesi ambulans görevlisi Hüseyin Göksu, yılbaşı gecesi alkol veya trafik kazası gibi acil durumlarla karşılaşıldığını, bunlara karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. Alkollü olarak araç kullanılmaması konusunda yapılan uyarıların önemini hatırlatan Göksu, üniversitemiz Hastanesinin tüm acil durumlara karşı hazır olduğunu belirtti KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA KISA

12 DUYURU Yakın Doğulu akademisyenlerimizin dikkatine, üniversitemiz gazetesinin Akademik Bakış isimli sayfasında yayınlanmak üzere, akademik alanlarınızla ilgili hazırladığınız makaleleri okurlarımızla paylaşmanızı bekliyoruz. Çalışmalarınızı adresine gönderebilirsiniz. f/universitegazetesi u/yakndougazetesi Yak n Do u Üniversite Gazetesi 5 günde 7 rekor Altın kulaçlar başarıyı üniversitemize taşımayı sürdürüyor İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu nda gerçekleşen Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası na 6 sporcu ile katılan Yakın Doğu Üniversitesi Yüzme Takımı başarılı sonuçlarla döndü. İşte Yakın Doğulu yüzücülerin başarı listesi Dila Ay Kocabıyık : 100 m. Serbest : 01:06:43 KKTC Rekoru 200 m. Serbest : 02:26:33 KKTC Rekoru 400 m. Serbest : 05:05:02 KKTC Rekoru Dilahan Tezel : 800 m. Serbest : 10:21:58 KKTC Rekoru 100 m. Sırtüstü : 01:16:14 12 Yaş Rekoru ürkiye nin en prestijli yüzme şampiyonalarında biri olan Kısa Kulvar Tür- Başak Bizden : kiye Şampiyonası nda 5 gün boyunca ku- 50 m. Kelebek : 00:33:98 12 Yaş Rekoru laç atan üniversitemiz yüzücüleri 4 KKTC rekoru, İlayda Basmacı : 100 m. Kelebek : 01:16:71 12 Yaş Rekoru 3 yaş rekoru kırarak şampiyonayı tamamladı. T Sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Genel Yay n Yönetmen Fatma TÜRKKOL Haber Merkez Emin KAHRAMAN, Cankut TAŞDAN, Halil İbrahim KAYGISIZ M zanpaj Y t Er Y T

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Cuma İzmir Basın Gündemi

Cuma İzmir Basın Gündemi 23.01.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi İzmir Medya Platformu Rektör Galip Akhan'la Bir Araya Geldi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir yerel ve yaygın medyanın buluştuğu

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, Amerika, Japonya ve Ürdün deydi Prof. Dr. Mehmet Haberal, geçtiğimiz ay yoğun bir bilimsel kongre programı yaşadı. Kurucusu olduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT) tarafından

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 16.01-2017 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Tamamlandı Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği Gereği, 2016 yılında 20 üniversite ile başlanan kurumsal dış değerlendirme

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

BODRUM DA ENDURO HEYECANI BAŞLADI

BODRUM DA ENDURO HEYECANI BAŞLADI BODRUM DA BAŞLADI ENDURO HEYECANI Bodrum da, Türkiye Enduro Şampiyonası nın Dünya süpersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu nun adı verilen 6 ncı ve son ayak yarışları magazin startı ile başladı. TMF (Türkiye

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

Đsmail Hilmi Adıgüzel

Đsmail Hilmi Adıgüzel Đsmail Hilmi Adıgüzel Gençlik Platformu / Kurcu Başkan Marka Yönetimi Derneği / Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Fotoğraf Gönüllüleri / Genel Koordinatör Đnternet Medya ve Bilişim Federasyonu / Yönetici Gravga

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR

GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR GELECEGIN MUCITLERI ROBOT YAPMAYI ÖGRENIYOR Portal : www.haberinozu.com İçeriği : Gündem Tarih : 03.01.2016 Adres : http://www.haberinozu.com/genel/gelecegin-mucitleri-robot-yapmayi-ogreniyor-h303269.html

Detaylı

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi Öğrencilerimize Muhtarın Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi 10. 04. 2014 Perşembe günü Fevzi Çakmak Mah. muhtarı Sn. Mehmet ÜNLÜ okulumuza davet edildi. 4.sınıf öğrencilerine İnsanlar ve Yönetim ünitesi

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR 9 Nisan 2016 tarihinde ODTÜ Koleji tarafından düzenlenen Equipping the Next Generation konulu 3. ELT Konferansı na okulumuz

Detaylı

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN 06.02.2018 BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI ALL STARS SPORTS CAMP TA 2018 sömestr tatilinde Kuşadası'nda düzenlenen kış kampına Ülkem Koleji basketbol ve voleybol takımları katıldı.

Detaylı

Kıbrıs'ta öğrenci olmak

Kıbrıs'ta öğrenci olmak On5yirmi5.com Kıbrıs'ta öğrenci olmak Kıbrıs'ı tercih etmek isteyenler, bu haberimizi okumadan tercih formlarını doldurmayın! Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2012 Perşembe (oluşturma : 4/13/2019) Zuhal Erkek'in

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

03 Temmuz, 2015 Ömer ASAR Çankırı Karatekin Üniversitesi MYO Mekatronik Programı Öğrencisi

03 Temmuz, 2015 Ömer ASAR Çankırı Karatekin Üniversitesi MYO Mekatronik Programı Öğrencisi Merhaba arkadaşlar ben Mekatronik bölümü öğrencisi Ömer ASAR; Meslek Yüksekokulumuzun Erasmus öğrenci değişim programına katılan ilk öğrenciyim. Tecrübelerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Cuma İzmir Gündemi

Cuma İzmir Gündemi 26.09.2014 Cuma İzmir Gündemi PARAVANLI REKTÖR ODASINDAN, DEV ÜNİVERSİTEYE Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyeleri ile buluşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr.

Detaylı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı

Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası Çeşitli Etkinlik ve Ziyaretlerle Kutlandı Sosyal Güvenlik Haftası 11-15 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Başkanı Yadigar

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi

En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi En Yüksek Prim Ödeyen 10 İşverene Ödül Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -2008 YILINDA YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ARTIK RASTLAMIYORUZ -PLAKET VERDİĞİMİZ İŞVERENLER DÜZENLİ PRİMLERİNİ ÖDEYEN,

Detaylı

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM içindekiler HAKKIMIZDA 2 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM 3 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM 4 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM 5 YABANCI UYRUKLU ASISTAN HEKIMLER IÇIN YENI DÖNEM 6 ÖRNEK HEKIM OLMAYA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

Türkiye Yarı Finallerindeyiz

Türkiye Yarı Finallerindeyiz Türkiye Yarı Finallerindeyiz Erzincan da düzenlenen Genç A Erkekler Bölge Grup Müsabakaları nda okulumuz Artvin Fen Lisesi ni 68-35, Tokat Anadolu Lisesi ni 49-27, Elazığ Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi ni

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 30 ARALIK 2016 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YENİ YIL ETKİNLİĞİ Okul Öncesi öğrencilerimiz için planladığımız Yeni Yıl Etkinliği okulların kar tatili olması dolayısıyla yapılamadı. Bu

Detaylı

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL

09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL http://www.cem.gov.tr/erozyon/anasayfa/resimlihaber/14-04- 09/TOHUM_F%C4%B0DANLIK_VE_KURAK_ALAN_A%C4%9EA%C3%87LANDIRMASI_TEKN%C 4%B0KLER%C4%B0_ULUSLARARASI_E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M%C4%B0_BA%C5%9EL ADI%E2%80%A6.aspx?sflang=tr

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES KKTC, AZERBAYCAN'DA TANITILDI - 06.12.2016 6 Aralık 2016 kibrispostasi.com Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Okulum Beni Anlıyor Yeteneğimi Destek Odası İle Destekliyor Projesi Lansman Toplantısı Düzenlendi 12 destek eğitim odası donatılan, 20 toplamda 200 özel yetenekli öğrencinin öğretmenleri tarafından verilecek

Detaylı

Hassas Tarım Teknolojileri

Hassas Tarım Teknolojileri Hassas Tarım Teknolojileri Ziraat Fakült esi Biyosist em Mühendisliği nden Tarıma Hassas Müdahele Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından Hassas Tarım Teknolojileri konulu panel

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖRNEK GÖRSEL Proje İçin Son Kontroller Yapıldı Destekliyor projesi Aralık ayında son bulurken projenin asıl önemli kısmı olan sürdürülebilirlik aşaması için çalışmalar başladı. Proje kapsamında destek

Detaylı

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ

2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR EKİM BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli. (Mobbing)

İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli. (Mobbing) İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli (Mobbing) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -BUGÜNE KADAR 103 PERSONELİMİZ TARAFINDAN KOMİSYONUNA BAŞVURUDA BULUNULMUŞTUR MOBBİNG İLE MÜCADELE

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 16 HAZİRAN 2017 Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıkla geçirecekleri mutlu bir tatil diliyoruz. Öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür ediyoruz. BABALARIMIZA... VELİLERİMİZE

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016

THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD TÜRKİYE E - BÜLTEN SAYI 3 MART 2016 1 The Duke of Edinburgh s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ 4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ Siyah Beyaz Gündem BodrumART ın dört senedir Ekim-Kasım aylarında geleneksel haline getirdiği SANAT Merkezi n de düzenleniyor. GÜNLERİ Trafo Hakan Aykan Sanat Daha önce ressam

Detaylı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Düzce'de 22.11.2017-22:35 Son Güncelleme: 22.11.2017-22:35 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, 2019 a giden yolda dava uğruna daha fazla mücadele edeceğiz

Detaylı

KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı

KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı KAROT ekibi Dünya Şampiyonluğunu Rektör Prof. Dr. Polat ile Paylaştı Japonya da 17-18 Aralık tarihleri arasında 28 incisi düzenlenen Uluslararası Sumo Robot Yarışması'nda ikinci kez Dünya şampiyonu olan

Detaylı

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store

YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret Ağustos 2012 / Demir Çelik Store YİSAD Üyelerinden Çanakkale Şehitliği ne ziyaret 2 Ağustos 2012 / Demir Çelik Store Çanakkale Şehitlik Abidesi Tuncay Sergen / Y SAD Yön. Kur. Bşk. YİSAD - Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :1-4. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :10. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :13. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar modern hizmet binası için gün sayıyor Karabağlar

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 5 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Nasıl bir İstanbul? Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde nasıl bir İstanbul düşlüyorsunuz? Peki; düşlerinizin gerçekleşmesini

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 24 Nisan 2017

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 24 Nisan 2017 SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 24 Nisan 2017 SAĞLIK HİZMETLERİ İAÜ Uluslararası EXPOMED Eurasia Sağlık Fuarı nda Yerini Almıştır 30 Mart 2 Nisan 2017 - Medikal cihaz, ekipman

Detaylı

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 MEB'in LGS sonuçlarını açıklamasının ardından LGS birincileri merak edilmeye başlandı... İşte LGS birincileri kamugundemi.com ÖZEL - MEB, LGS sonuçlarını

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019 EK-7/a TARİH/ AYLAR AMAÇ KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI Öğretim Yılı: 2018/2019 YAPILACAK ETKİNLİKLER EYLÜL Sosyal etkinliklerin planlanması 1.Belirli

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor!

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor! TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor! Türkiye genelinde 15 TED okulu tarafından gerçekleştirilen MEB İngilizce öğretmenlerine yönelik seminerlerin 3.kademesi

Detaylı

İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini

İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini Başarıyla Tamamladı. Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü(KSHMYO)

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ Öğretim Yılı Akademik Takvimi

KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ Öğretim Yılı Akademik Takvimi KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI İLKÖĞETİM DAİRESİ 2018 2019 Öğretim Yılı Akademik Takvimi 1 Eylül 2018 3-7 Eylül 2018 - Dünya Barış Günü Hizmet İçi Eğitim 10-11-12 Eylül 2018-2018-2019 Öğretim Yılı

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı