Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan"

Transkript

1 Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

2 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ } BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ } HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ } SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

3 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Sağlıklı Beslenme Bilincinin Önderleri Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi yanında beslenme ve diyet ihtiyaçlarının belirlenmesi, beslenme ile ilgili sorunların ve önceliklerin ortaya konması, beslenme sorunlarının giderilmesi için çözüm yollarının aranması, ortaya konması, ülkemizin besin ve beslenme politikalarının belirlenmesinde yardımcı ve yol gösterici olunması konularında çalışan kişilerdir. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün amacı; sağlığın korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi, yaşam süresinin ve kalitesinin artırılmasıdır. Doğuştan veya sonradan ortaya çıkan hastalıkların tedavisi, yaşam boyu toplumun yeterli-dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, ülke ve dünya kültürüne saygılı diyetisyen yetiştirmek, bilim ve teknolojiye dayalı, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır.

4 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-3 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Diyetisyen unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Mezunlar, beslenme ve diyetetik alanında yüksek lisans yaparak Beslenme ve Diyet Uzmanı, doktora yaparak Doktor unvanı alabilirler. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. STAJ Üçüncü sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, 4 hafta süreyle Toplum Sağlığı Stajı yaparlar. Son sınıfı ise hastanelerde, toplu beslenme kurumlarında, kreş ve yuvalarda, toplum sağlığı merkezlerinde, spor klüplerinde ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda deneyimli diyetisyenlerle staj yaparak geçirirler. İŞ İMKÂNLARI Bölümden mezun olanlar, hastanelerde Klinik Diyetisyen, eğitim kurumlarında Eğitici Diyetisyen, araştırma kurumlarında Araştırmacı, okullar, fabrikalar, bankalar, turizm tesisleri gibi toplu beslenme yapılan kurumlarda Yönetici Diyetisyen ; özel danışmanlık ofisleri, besin endüstrisi, sağlık kulüpleri ve spor merkezlerinde; radyo ve televizyon gibi medya programlarında Danışman ; gazete ve dergilerde Yazar olarak çalışabilirler. EĞİTİM ÜCRETİ VE BURS İMKÂNLARI yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL olmaktadır (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir) yılı eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 8, %50 burslu öğrenci kontenjanı 7 ve %25 burslu kontenjanı 69 olmak üzere toplam 84 tür.

5 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ Yaşam Harekettir. Kalitesini Arttıran Siz Olun. Fizyoterapist, hastanın fiziksel ve fonksiyonel gereksinimlerini değerlendiren ve çözüm üreterek yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen sağlık ekibinin profesyonel bir üyesidir. Fizyoterapistlik, farklı nedenlerle azalan veya kaybolan hareketliliğin tekrar kazanılması, geriye kalan fonksiyonun arttırılması, kişinin yaşam kalitesinin belirli bir düzeye ulaştırılması amacı ile uygulanan değerlendirme, tedavi yaklaşımları, fonksiyonel aktivite eğitimleri, rehabilitasyon yöntemleri ve bağımsızlığı arttıran yardımcı teknolojileri kullanan meslek dalıdır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özgün ve kendi otonomisi olan bir bilim alanıdır.

6 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ Fizyoterapist, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları, ağrı, engellilik ve yaşlılık durumunda özel ölçme, değerlendirme yöntemlerini kullanıp hekimin tanısına göre fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapi-rehabilitasyon programı planlayan, uygulayan, sağlıklı kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek için gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yaparak koruyucu ve sağlığı geliştirici programları planlayıp uygulayan bir sağlık elemanıdır. Fizyoterapist, kas-iskelet sistemi fonksiyonunu geliştirme amaçlı tedavi edici egzersizleri vücut sistemine olan etkilerini bilerek uygular. Bel boyun sağlığı, yaşlıların rehabilitasyonu, kadın sağlığı ve fiziksel uygunluk programları verebilir. İyi bir fizyoterapist mesleğini seven, hastalarına hoşgörü, anlayış ve sevgiyle yaklaşan, yaşam boyu öğrenme, kendini yenileme becerisine sahip, mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, katılımcı, insan haklarına saygılı, ilkeli, etik değerleri benimsemiş, çağdaş ve topluma yararlı kişidir. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak amacımız; sağlıklı bireylerin, hasta ve engellilerin yaşam kalitesinin arttırılması, bağımsız hareket edebilmelerinin sağlanabilmesi için mesleğinin gerektirdiği katkıları en yetkin biçimde sunabilecek, ilgili teknolojiyi yakından takip eden ve deneyimleriyle bütünleştiren insan gücünü yetiştirmektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Fizyoterapistin eğitiminde, kapsamlı temel bilimler, klinik bilimler ve fizyoterapi uygulama becerileri kazandırmayı amaçlayan teorik ve uygulamalı mesleki dersler yer almaktadır. Bölüme MF-3 puan türünden öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. 4 yıllık eğitimi tamamlayanlara lisans diploması ile Fizyoterapist unvanı verilir. Başarılı olan öğrenciler ilgi duydukları alanda yüksek lisans yapabilirler.

7 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ İŞ İMKÂNLARI Sağlık alanında gelişmeler, sağlıklı kişilerin, hasta ve engellilerin kendi kendine yeterliliği ve günlük yaşamda bağımsızlığın, hareketliliğin öneminin anlaşılmasıyla birlikte fizyoterapistlik sağlık alanında aranılan öncelikli bir meslek haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde bugün ve gelecekte iş bulma sorunu olmayan bir meslektir. Çalışma alanları çeşitlilik gösteren ve gün geçtikçe kendilerine duyulan ihtiyaç artan fizyoterapistler, Nöroloji, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Pediatri, Hidroklimatoloji, Fiziksel Tıp, Romatoloji, Ortopedi ve Travmatoloji, El Cerrahisi, Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi, Genel Cerrahi ve Nöroşirurji gibi bilim dallarıyla işbirliği içindedir. Bunların yanı sıra kadın sağlığı, yanık üniteleri, evde bakım hizmetleri, sporcu sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Günümüzde fizyoterapistin rolü giderek daha önemli hale gelmekte ve fizyoterapistlere duyulan ihtiyaç artmaktadır. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÜCRETİ VE BURS İMKANLARI yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL olmaktadır (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir) yılı eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 9, %50 burslu öğrenci kontenjanı 7 ve %25 burslu kontenjanı 70 olmak üzere toplam 86 dır. Fizyoterapistler üniversitelerin ilgili bölümlerinde, devlet, özel ve üniversite hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, endüstri sanayi tesislerinde, halk sağlığı ünitelerinde, ev rehabilitasyonunda, evde bakım merkezlerinde, sağlıklı ve engellilerin spor ve rekreasyonel aktivitelerinin uygulanmasında, okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevi ve bakım evlerinde, termal otellerde, belediyelerde, engelli okulları ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışabilirler.

8 H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Tedavi ve Bakımda Bilgi, Şefkat, Özen Hemşirelik mesleği, şefkat, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde taşıyan, özel bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister ve temelinde sevgi, saygı yatar. Bu meslek için, Hekim tarafından acil haller dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, her ortamda birey, aile ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlık gereksinimlerini belirlemek, hemşirelik bakımını planlamak, uygulamak, denetlemek ve değerlendirmekle görevli, yetkili sağlık personelidir tanımı yapılırken, bütün bunların temelinde bilim, şevkat, disiplin ve fedakârlığın yattığı özellikle bilinmelidir. Hemşirelik yasası (2007) ile erkek öğrencilerde mesleğe dâhil olmuşlardır. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Üniversite olarak amacımız, insanın değer ve davranışlarını anlayan, bireylerin her ortamda sağlık bakımı ihtiyaçlarını mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilen, hayat boyu öğrenme ile bireysel gelişimini sürdürebilen, uluslararası standart ve etik kodları kullanan, disiplinler arası ekip çalışması yapan insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarını bilen hemşireler yetiştirmektir.

9 H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-3 puan türünden öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Bölümümüz uygulama ağırlıklı olup ilk sınıftan itibaren hastane uygulamaları vardır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. Mezunlara lisans diploması verilir. Lisans eğitimini tamamlayan mezunlarımız istenilen koşulları sağladıkları takdirde hemşirelik yüksek lisans programlarına devam ederek Uzman Hemşire unvanını alabilirler. İŞ İMKÂNLARI Mezunlarımız, Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, poliklinikler ve daha birçok farklı alanda iş bulabilirler. Kamu personeli sınavında sadece genel kültür ve genel yetenek bölümünü yapmaları yeterlidir, branş sınavı yoktur. Hemşirelere birçok kurum lojman tahsisi konusunda yardımcı olmaktadır. EĞİTİM ÜCRETİ VE BURS İMKÂNLARI yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL olmaktadır (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir) yılı eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 10, %50 burslu öğrenci kontenjanı 90, toplam 100 dür.

10 S A Ğ L I K Y Ö N E T İ M İ B Ö L Ü M Ü SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Yöneticilik yeterince meşakkatli bir işken, sağlık yöneticiliği daha da titizlik, özen, dikkat, konsantrasyon ve çaba gerektiren bir iş alanıdır. İyi bir sağlık yöneticisi, tıbbi bilgileriyle işletmecilik ve yöneticilik becerisini harmanlayabilen, hem işletmecilik alanındaki gelişmeleri, hem de tıp alanındaki ve tıp teknolojisindeki gelişme ve yenilikleri sürekli takip edebilen kişidir. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Sağlıktaki tıbbi ve teknolojik gelişmeler, ulusal ve uluslararası rakiplerin artması, hasta memnuniyetinin ön plana çıkması sektördeki rekabeti yoğunlaştırmıştır. Sağlık kuruluşları rekabetle başa çıkabilmek için, tıp alanındaki gelişmeleri takip ettiği kadar işletmecilik alanındaki gelişmeleri de izlemek ve bunları en kısa zamanda kuruluşunda uygulamak zorundadır. İşletmecilik ile ilgili hizmetlerin kalitesini yükseltmede ise o kuruluşun sağlık yöneticisine çok iş düşmektedir. Bu nedenle, sağlık yöneticileri tıbbi araç ve gereçleri iyi tanımalı, cihaz alımlarında en verimli kararı alabilmeli, kuruluşun sağlık hizmetleriyle ilgili stratejik planlarını yapabilmeli, öncelikleri iyi tespit edebilmeli ve sektörünü tanımalıdır. Bu gerçeklerin ışığında, bölümümüzün amacı, tıbbi bilgilerle donatılmış, sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerle ilgili yeterli bilgiye sahip, kuruluşunu rekabet ötesine taşıyabilecek işletmecilik ve yöneticilik bilgilerine hâkim, her iki alanı da birlikte özümseyen nitelikli profesyonel sağlık yöneticisi yetiştirmektir.

11 S A Ğ L I K Y Ö N E T İ M İ B Ö L Ü M Ü SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze TM-1 puan türünden öğrenci kabul edilir. Sağlık Yönetimi Bölümünde eğitim süresi 4 yıldır. İlk iki yıl bitirildiğinde isteğe bağlı olarak ön lisans diploması verilir. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. 2. ve 3. sınıflarda Mesleki Uygulama dersi hastanelerimizin idari birimlerinde yapılmaktadır. S A Ğ L I K Y Ö N E T İ M İ B Ö L Ü M Ü EĞİTİM ÜCRETİ VE BURS İMKÂNLARI yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL olmaktadır (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir) yılı eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 6, %50 burslu öğrenci kontenjanı 14 ve %25 burslu kontenjanı 40 olmak üzere toplam 60 dır. İŞ İMKÂNLARI Çalışma alanları çok geniş olan mezunlarımız, devlet ve özel hastanelerin yanında Sağlık Bakanlığı nın çeşitli kademeleri (İl Sağlık Müdürlükleri dâhil), ilaç firmaları ve özel sektörde farklı iş kollarında çalışabilirler.

12 Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Süresi Zorunlu Hazırlık Programı Puan Türü Burs Oranı Kontenjan Ücretler LYS SONUÇLARINA GÖRE Eğitim Yılı Taban Puanı Tavan Puanı En Düşük Başarı Sırası En Yüksek Başarı Sırası FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 4 - MF-3 Burssuz TL Tam Burslu 9-465, , %50 Burslu TL 454, , %25 Burslu TL 421, , BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 4 - MF-3 Burssuz TL Tam Burslu 8-460, , %50 Burslu TL 449, , %25 Burslu TL 404, , HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 4 - MF-3 Burssuz TL Tam Burslu , , %50 Burslu TL 294, , Burssuz TL SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 4 - TM-1 Tam Burslu 6-393, , %50 Burslu TL 346, , %25 Burslu TL 289, , *Ücretlere %8 KDV dahil değildir. *Nakit ödemelerde %5 indirim yapılır. BURS İMKÂNLARI Üniversitemizde ÖSYS sonucuna göre verilen burslar karşılıksız olup; ancak mazeretsiz devamsızlık nedeniyle başarısızlık, disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir ÖSYS sonucuna göre yerleştiği program türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; İlk 100 e giren öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, arasında yer alan öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) verilecektir. Üniversitemizde her yıl sınıf seviyelerinde belirlenen şartların sağlanması durumunda üniversitemiz tarafından ayrıca başarı bursu verilmektedir. Bu burs verilirken öğrencilerin; Ağırlıklı genel not ortalamasına, Aldığı derslerden bütünlemeye kalmadan başarılı olmasına, Öğrencinin ilgili eğitim yılında gerekli olan asgari kredide ders almasına bakılmaktadır. %25 veya %50 burslu olarak eğitim görecek olan şehit ve gazi çocuklarına ayrıca %10 eğitim indirimi yapılmaktadır.

13 LİSANS PROGRAMLARI } TIP FAKÜLTESİ } DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ } ECZACILIK FAKÜLTESİ } HUKUK FAKÜLTESİ } SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ [ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ] ÖNLİSANS PROGRAMLARI } ADALET HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU [ ADALET PROGRAMI ] } SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU [ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI PROGRAMI AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI ANESTEZİ PROGRAMI DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DİYALİZ PROGRAMI ECZANE HİZMETLERİ PROGRAMI ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ PROGRAMI İLK VE ACİL YARDIM TEKNİSYENLİĞİ PROGRAMI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ODYOMETRİ PROGRAMI OPTİSYENLİK PROGRAMI RADYOTERAPİ PROGRAMI TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI YAŞLI BAKIMI PROGRAMI ] LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI } SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ [ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON HEMŞİRELİK SAĞLIK YÖNETİMİ SİNİR BİLİM BESLENME VE DİYETETİK BİYOKİMYA ANATOMİ PERFÜZYONİST HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ KLİNİK ECZACILIK ] } SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ [ KAMU HUKUKU ÖZEL HUKUK SAĞLIK HUKUKU ] DOKTORA PROGRAMLARI } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } SİNİR BİLİM AÇILMASI PLANLANAN PROGRAMLAR } MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ } İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ } GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ } EĞİTİM FAKÜLTESİ } İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ } İLETİŞİM FAKÜLTESİ } YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU } SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU } FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UNKAPANI, ATATÜRK BULVARI NO: 27 FATİH İSTANBUL KAVACIK, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 KAVACIK KAVŞAĞI-BEYKOZ İSTANBUL

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2016 LYS EK Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. TEŞVİK BURSU: LYS Puan türünden ilk 1.000'e giren öğrencilere: Eğitim harcı muafiyeti, 10 ay süre ile 300

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 2016-2017 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Taban Başarı Sırası Kontenjan İşletme ( %75 Burslu ) TM1 208,18995 466407 36 İşletme

Detaylı

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ N.Ö. %100 BURSLU 274,33487 456397 300,92794 318078

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU OSYM BOLUM KODU FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU 202710623 İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ VE FİNANS N.Ö. %100 BURSLU 309,63071 129856 315,00582

Detaylı

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar

Ek-Kontenjan Puan, Kontenjan, Ücret ve Burslar 2018-2019 Ek-Kontenjan, Kontenjan, ve Burslar Program Adı Türü Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (li) SAY 382,93905 4 66.000 -- Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (%50 Burslu) DİL -- 41

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

2015 Kontenjanları ve Puan Türleri

2015 Kontenjanları ve Puan Türleri 2015 ları ve Puan Türleri LİSANS PROGRAMLARI Eczacılık Fakültesi 20 Eczacılık Fakültesi (T.C. Vatandaşları) (Ücretli) 20 MF-3 78.616 Eğitim Fakültesi 556 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programın Adı Puan Türü Genel Kont. Yerleşen Sayısı Min Puan Max Puan BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli)

Detaylı

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BESLENME ve DİYETETİK EBELİK HEMŞİRELİK HALİÇ SENİ BEKLİYOR FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON Fizyoterapistler insanların yaşam boyu maksimum fonksiyonel

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU

FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU OSYM BOLUM KODU FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU 202710305 İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME N.Ö. %100 BURSLU 323,974 101925 337,658 0 TM1 202710323

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli) MF-3 4 373,85341 402,79022 41.000,00 Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (Ücretli) DİL-3 14 235,11378 235,11378 25.000,00 17.500,00 Arapça Öğretmenliği

Detaylı

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları

Trakya Üniversitesi Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları Trakya Üniversitesi 2016-2017 Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjan Dağılımları TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI YÖP

Detaylı

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.

Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5. PROGRAM ADI KDV DAHİL ÜCRETİ Adalet (Tam Burslu) - Adalet (%75 Burslu) 5.913 Adalet ( %50 Burslu) 11.826 Adalet (İÖ) (Tam Burslu) - Adalet (İÖ) (%75 Burslu) 5.913 Adalet (İÖ) (%50 Burslu) 11.826 Ağız ve

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ Eczacılık Fakültesi BÖLÜMÜN ADI LİSANS PROGRAMLARI Eczacılık Fakültesi (Ücretli) 40 MF-3 108.000 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Ücretli) 5 YGS-1 Bilgisayar ve Öğretim

Detaylı

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan

a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan a) Lisans Programları Fakülte / Bölüm Belirlenen Kontenjan Fen-Edebiyat Fakültesi 2. SINIF 3. SINIF Türk Dili ve Edebiyatı 5 5 İngiliz Dili ve Edebiyatı 4 4 Psikoloji 10 10 Sosyoloji 5 5 Tarih 4 4 İktisadi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : OCAK 0 TOPLANTI SAYISI : 0 KARAR 6: Üniversitemize, 0-06 öğretim yılında, yurtdışından öğrenci kabul edilecek aşağıda belirlenen yükseköğretim programları ve kontenjanların

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONTENJAN PUAN TÜRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları Önlisans Programları Yüksekokul / Program Belirlenen Kontenjan Aşçılık Programı 7 Aşçılık Programı (İ.Ö) 7 Ayakkabı Tasarımı

Detaylı

2015 EK TERCİH DÖNEMİ TABAN PUANLAR & BAŞARI SIRALARI

2015 EK TERCİH DÖNEMİ TABAN PUANLAR & BAŞARI SIRALARI 2015 EK TERCİH DÖNEMİ LAR & BAŞARI SIRALARI FAKÜLTELER,,, BAŞARI SIRALARI ve 2015-2016 ÇİZELGESİ I BAŞARI SIRASI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 1 382.78731 44.783 45.550,00 - Diş

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN 17.04.2006 TARİHLİ VE 2006/10344 SAYILI BAKANLAR

Detaylı

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

Puan Türü ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Program Kodu 01 0 0107 04 047 0 07 04 01 0 01 04 07 00 041 04 04 011 011171 011147 0111 01114 01114 011174 0101 01111 014 0111 0107 01 0107 Program Adı Adalet Adalet (%0 Burslu) Adalet (Uzaktan Eğitim)

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir altyapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize üst düzey standartlarda

Detaylı

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları 2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Türü Özel Koşul ve Açıklamalar Boş Kalan Kontenjan En Küçük Yerleştirme Öncelikleri

Detaylı

FİZYOTERAPİST KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ADANA A 1.1 2014/I

FİZYOTERAPİST KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ADANA A 1.1 2014/I TANIM Yaralanma, hastalık, engel, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS İLE ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLERİN PUAN BİLGİLERİ VE EĞİTİM DİLLERİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı (Tam Burslu) 6 DİL-1 421,83026 İNGİLİZCE ZORUNLU İngiliz Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 54 DİL-1 243,8369 İNGİLİZCE ZORUNLU Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

2014 2015 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI

2014 2015 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI 2014 2015 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI PROGRAM KODU GENEL KONTENJAN OKUL BİRİNCİLERİ KONTENJANI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Eğitim Fakültesi

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

Trakya Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjanları ve Ülkelere Göre Dağılımı

Trakya Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjanları ve Ülkelere Göre Dağılımı SÜRE Bakınızlar KKTC Diğer Ülkeler Toplam Kontenjan Trakya Üniversitesi Yurtdışından Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Kontenjanları ve Ülkelere Göre Dağılımı YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Başarı Sıralaması ve Taban Puanları

Cumhuriyet Üniversitesi Başarı Sıralaması ve Taban Puanları Lis/ Önlis. Üniversite Adı Yeri Üniversitesi 2016-2017 Başarı Sıralaması ve Taban Puanları Bölüm Adı Özellikler Öğr. Yılı Puan Türü Kont. Özel Koşul ve Açıklamal ar 2016 Başarı Sırası 2016 Taban Puanı

Detaylı

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI

2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2015 YILI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI BÖLÜM PROGRAM PUAN TÜRÜ PUAN Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi (Ücretli) YGS-2 278,45333 Adana

Detaylı

Ankara Üniversitesi Taban Puanları

Ankara Üniversitesi Taban Puanları 0-0 Üniversitesi Taban Puanları 0-0 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları YILLIK BÖLÜMLER Üniversite Puan Küçük

Detaylı

TERCİH BURSU

TERCİH BURSU 1 0.000 TERCİH BURSU 01-ÖSYS 00 0001 00 00 0001 00 001 000 000 001 00 000 001 00 00 00 0001 00 00 000 00 001 00 00 BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çin Dili ve Edebiyatı ( Ücretli ) Çin Dili ve Edebiyatı ( Tam

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI GELEN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ)

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ) TANIM Hastalık, özür ve diğer sağlık nedenlerinden kaynaklanan hareket bozukluklarına, Fizyoterapist kontrolünde fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik tedavi programını uygulayan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları

2015 ÖSYS Tercih Dönemi Meslek Yüksekokulu Programları OBP 204550027 Bilgisayar cılığı Tam lu 4 14,3,İ,96 404,35000 1 2 0 204551952 Bilgisayar cılığı %75 lu 32 14,2,İ,96 341,90000 1 22 7.560 204550045 Bilgisayar cılığı (İkinci Tam lu 2 14,3,İ,96 371,75000

Detaylı

ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI

ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN PUANLARI 2013 2014 ÖSYS SONUCU ÜNİVERSİTEMİZ BÖLÜM / PROGRAMLARININ TAVAN VE TABAN LARI GEL KONTJAN 05.05.2014 OKUL BİRİNCİSİ KONTJANI KODU BÖLÜMÜN ADI TÜRÜ KÜÇÜK BÜYÜK KÜÇÜK BÜYÜK Eğitim Fakültesi 100410527 Bilgisayar

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FETHİYE SAĞLIK YÜKSEKOKULU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu, 18.04.2001

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN PUANLARI ADALET MESLEK ADALET MESLEK İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS PROGRAMLARI YILLARA GÖRE TABAN LARI ADALET-1. YGS-3 267,276 272,845 197,888 234,868 205,514 196,640 192,532 ADALET-2. YGS-3 170,119 196,171

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi P.Türü Taban Puan Başarı Sıralaması

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi P.Türü Taban Puan Başarı Sıralaması LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi P.Türü Taban Puan Başarı Sıralaması Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Türkçe)(Tam Burslu) -1 261,31849 24527 Bilgisayar ve Öğretim

Detaylı

HİDROTERAPİ TEKNİKERİ

HİDROTERAPİ TEKNİKERİ TANIM Yaralanma, hastalık, ortopedik özür, hareket sistemi bozuklukları ve çeşitli hastalıklardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında hekimin koyduğu tanı ve belirlediği tedavi planına göre,

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2017-2018 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU FİZYOTERAPİST TANIM Yaralanma, hastalık, özür, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

2017 En Küçük Puan En Büyük Puan. 16,88 TL EA 6 246,760, % 50% 25% Özel Eğitim Öğretmenliği (Tam Burslu)

2017 En Küçük Puan En Büyük Puan. 16,88 TL EA 6 246,760, % 50% 25% Özel Eğitim Öğretmenliği (Tam Burslu) Fakülte/Bölüm/Program 2018 Eğitim Ücreti* Türü 2018 Kontenja n 2017 En Küçük 2017 En Büyük ÖZEL PAKET BURSU DGS %50-%25 TSK %50 EĞİTMEN %25 EĞİTİM FAKÜLTESİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI PROGRAMLAR 1.SINIF YURTİÇİ 1.SINIF YURTDIŞI ADALET PR. (İÖ) 6 3 ADALET PR. 6 3 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Taban Puanları

Cumhuriyet Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR 2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME I İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRCİ KABUL EDİLECEKTİR 2 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı

ÖZET HAZIRLAYANLAR. Temmuz 2015 Sayı:1. T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı T. C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanlığı ÖZET Sağlıkta İnsan Kaynakları (SAİK) alanında 2023 yılına yönelik hedef belirleme çalışmaları, Bakanlığımız

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KONTENJANLAR VE ÜCRETLER ÖĞR. PUAN GENEL ÖZEL KOŞUL VE 2014-ÖSYS 2014-ÖSYS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. AÇIKLAMALAR 0,12 BAŞARI EN

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ A Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi ATA101 25 Ocak 2016 13.15-14.15 Diş Hekimliği Fakülte Sekreterliği Tuzla Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ATA102 25 Ocak 2016 13.15-14.15

Detaylı

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl.

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. Program Kodu ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. 202711666 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 Burslu) TM-1 49 49 256,30367 --- --- 202711806

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 5638 5638 100 Lisans Programları Tablo 4 Örgün Öğretim

Detaylı